PDA

View Full Version : Jean Tigana Ayrılık Sinyalini Verdi

GeNç KaRTaL
05.Mayıs.2007, 11:17
Fransa'da yayınlanan ünlü France Football dergisine konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, "Beşiktaş ile 1 yıl daha kontratım var ama, devam etmek istemiyorum" dedi
Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, ülkesindeki France Football dergisine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fransız teknik adam ünlü futbol dergisine verdiği röportajda, "2 kupayı da alıp bırakacağım. Bir yıl daha kontratım var ama devam etmek istemiyorum. Kimse beni satın alamaz . Meselem hiçbir zaman para olmadı. Futbolu tamamen bırakacağım. Amacım, Fransa Milli Takımı’nda benimle çalışmak istemeyenlere iyi bir teknik direktör olduğumu ispat etmekti" dedi.

Cumartesi günü şampiyonluk yarışında iki puan önündeki Fenerbahçe ile, çarşamba günü ise Kayseri Erciyessporla kupa için karşılaşacak olan Beşiktaş'ın teknik direktörüyle bir röportaj yapan dergi, maçların önemine ve Tigana'nın kariyerindeki yerine değindi.

"İki yarış içinde bir Fransız" manşetiyle Jean Tigana'nın açıklamalarına yer veren France Football, Fransız hocanın, "Beşiktaş son 8 maçtır yenilmedi. 7 galibiyet 1 beraberlik olmak üzere yenilmedik. 9 puan geriden takip ettiğimiz Fenerbahçe'yi neredeyse yakaladık. Bu benim takımımım için iyi bir nokta" sözlerini yayınladı.

SON HEDEF 2 KUPA
Tigana sözlerini, "Burada tam bir delilik hakim, herkes derbi maçı konuşuyor. Paris Saint Germain-Marsilya maçları öncesinde yaşananlar gibi bir ortam var. Tek fark iki takım aynı şehrin takımı ve aralarında en fazla 30 km var. Son olarak 2006 yılında Türkiye Kupası'nı kazandık. Erciyesspor karşısında da kupayı alacağımı umut ediyorum. Bu sene hepsini alabiliriz, hem süper lig kupasını hem de Türkiye Kupası’nı kazanabiliriz. Tamamen yeniden yapılanan bir takıma sahibim, bir çok genç oyuncum var. 5 oyuncum henüz 21 yaşında bile değil" şeklinde tamamladı.

Tigana, 2004 yılında Fransa Milli Takımı’nın başına getirilmeyişiyle ilgili olarak daha önce, "Futbol Federasyonu Başkanı Claude Simonet'nin etrafından birine takımda zaten çok siyahi oyuncu var. Bir de siyahi teknik direktör getiremeyiz dediğini biliyorum. Ayrıca o dönem Fulham külübüyle olan davam da kararda etkili oldu. Ama ben suçsuz bulundum" şeklinde konuşmuştu.

Öte yandan Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot ise Tigana'nın açıklamalarıyla ilgili olarak, “Kendisiyle konuşmadım ama Beşiktaş'ın her zaman b ve c planları hazırdır" dedi

Biliyorum konu daha önce açıldı ve kapandı ama herhalde gerçekten gidecek Tigana

y_layta
05.Mayıs.2007, 11:36
bana görede gitmeli bikere adam çok oyuncuyu yanlış yerde oynatıyo tamam takımın kazana bilir şampiyonluk için oynaya bilirsin ama futbol oynatmıyosunki

eXcitinG
05.Mayıs.2007, 11:54
Gitmicem diye açıkLama yaptı diyorLardı.Şimdi de tamamen bırakcım diyor.ÇeLişkiLi bir durum.

fmsmyrna
05.Mayıs.2007, 12:59
tigana france fottball dergisine yapmış açıklamayaı hatta tamamen emekli olcakmış.ama takımı şamyon yapıcam demiş

uAsamet91
05.Mayıs.2007, 16:42
Birakicakmis kesin sezon sonu

GeNç KaRTaL
05.Mayıs.2007, 16:56
Yerine yabancı hoca getirilmesin yerli getirilsin buda Ertuğrul hoca olmalıdır diye düşünüyorum

Noz
05.Mayıs.2007, 17:10
bence de ertugrul saglam gelmeli...

canavar20
05.Mayıs.2007, 17:41
gidecek gibi ama belli olmaz:)

paco
08.Mayıs.2007, 02:10
sinyal vermemiş, resmen uzunları yakmış .....

Fıratcan Alçınkaya
08.Mayıs.2007, 02:37
Neyse iyi tarafından bakalım tazminat ödemicez en azından...

Episode 13
08.Mayıs.2007, 08:21
zaten tigananın bu sene gitmesi lazımdı başarısız oldu bunu kabul etmek lazım

eXcitinG
08.Mayıs.2007, 10:57
Tigana,Yıldırım Demirören`Le yaptığı topLantıdan sonra sezon sonu görevi bırakacağını resmen açıkLamış.İyi oldu,umarım takımın başına iyi bir hoca getirirLer.

RaSenGan
08.Mayıs.2007, 18:04
Ve Tigana gitti

Tazminatını istemediğini belirten hocaya, başkan Demirören 'dur' demedi!.

Beşiktaş'ta dün şok bir gelişme yaşandı ve teknik direktör Tigana, sezon sonunda görevi bırakacağını başkan Yıldırım Demirören'e resmen bildirdi... Fransız teknik adamın, başkan ve bazı yöneticilerle yaptığı görüşmede, "Bu sezonun ardından teknik direktörlük yapmak istemiyorum. Artık çok yoruldum. Sizlere iki kupayla veda etmek istiyordum ama F.Bahçe
yenilgisiyle bu ihtimal zayıfladı" dedi ve şöyle devam etti:

YIPRANDIM, YIPRATILDIM

"Bu sezon birçok problemle uğraşmak zorunda kaldım. Artık ne siz ne de ben bu konuyları düşünmeyelim. Beşiktaş ile bir yıllık daha sözleşmem var. Ama sizden hiçbir şekilde tazminat talep etmiyorum. Sizin de böyle bir talepte bulunacağınızı sanmıyorum. Yıprandım ve yıpratıldım. Bu kararımın Beşiktaş ve sizinle hiçbir bağlantısı yok."

BAŞKAN 'YABANCI' İSTİYOR

Başkan Demirören'in de Tigana'nın bu sözlerine karşılık, "Hizmetiniz için teşekkürler. Ancak önümüzde bir kupa finali ve üç önemli maç var. Bu kararınızı sezon sonunda sizin açıklamanız daha uygun olacaktır" yanıtını verdi. Başkanın, yeni sezon için yerli değil yabancı bir teknik adamı takımın başına getirmeyi düşündüğü ifade edildi.

Kaynak (http://www.fotomac.com.tr/bes105.html)

bjk4ever
08.Mayıs.2007, 19:24
zaten tigananın bu sene gitmesi lazımdı başarısız oldu bunu kabul etmek lazım

Basarisiz oldugunu soylerken guzelce dusunmek lazim.

Gecen sene bize geldi ve ne durumdaydik? Liderden 20 puan geride 4.'yduk, hicbir iddiamiz yoktu. O sene ne yapti? Kisitli ve genc bir kadroyla, iyi transfer yapmadan ve oyuncu satarak ezeli rakibimizi yenip kupayi aldik. Ligi cok iyi top oynayan Kayseri'yi hem ligde hem kupada yenerek 3. sirada bitirdik ve adam maksimum olani yapti.

Bu sene basinda buyuk bir revizyon oldu. Sergen, Tumer, A.Hassan gibi yaslanmis ve misyonu tamamlanmis oyuncular gitti ve yerine genc oyuncular alindi. Kadronun yas ortalamasi 30'dan 24'e kadar indi, su an ligin! en genc 2. kadrosuna sahip Besiktas.
Sezonun ilk kupasini gecen senenin sampiyonunu guzel bir oyundan sonra yenerek aldik.
Tum sakatliklara ve olumsuzluklara ragmen yine bu sene sampiyonluk yarisinda var olduk. Sampiyonluk olamasak bile 2 senedir 10. haftadan itibaren kopan bir takim yerine herseyini ortaya koyan, sampiyonluk yarisini son haftaya kadar surduren bir takima sahip olduk, ki bu bile bir basari. Ve son olarak yine ezeli rakibimizi eleyerek kupada tekrar finaldeyiz.

Sonucta bu adamin antrenorlugunu begenmiyor olabilirsin, oynattigi futbolu begenmiyor olabilirsin, ama haticeye degil netieceye bakarsak bana gore gercekten cok basarili oldu, elindeki imkanlara gore maksimum verim almasini bildi.

eXcitinG
08.Mayıs.2007, 19:36
Basarisiz oldugunu soylerken guzelce dusunmek lazim.

Gecen sene bize geldi ve ne durumdaydik? Liderden 20 puan geride 4.'yduk, hicbir iddiamiz yoktu. O sene ne yapti? Kisitli ve genc bir kadroyla, iyi transfer yapmadan ve oyuncu satarak ezeli rakibimizi yenip kupayi aldik. Ligi cok iyi top oynayan Kayseri'yi hem ligde hem kupada yenerek 3. sirada bitirdik ve adam maksimum olani yapti.

Bu sene basinda buyuk bir revizyon oldu. Sergen, Tumer, A.Hassan gibi yaslanmis ve misyonu tamamlanmis oyuncular gitti ve yerine genc oyuncular alindi. Kadronun yas ortalamasi 30'dan 24'e kadar indi, su an ligin! en genc 2. kadrosuna sahip Besiktas.
Sezonun ilk kupasini gecen senenin sampiyonunu guzel bir oyundan sonra yenerek aldik.
Tum sakatliklara ve olumsuzluklara ragmen yine bu sene sampiyonluk yarisinda var olduk. Sampiyonluk olamasak bile 2 senedir 10. haftadan itibaren kopan bir takim yerine herseyini ortaya koyan, sampiyonluk yarisini son haftaya kadar surduren bir takima sahip olduk, ki bu bile bir basari. Ve son olarak yine ezeli rakibimizi eleyerek kupada tekrar finaldeyiz.

Sonucta bu adamin antrenorlugunu begenmiyor olabilirsin, oynattigi futbolu begenmiyor olabilirsin, ama haticeye degil netieceye bakarsak bana gore gercekten cok basarili oldu, elindeki imkanlara gore maksimum verim almasini bildi.

Bence biraz duygusaL bir yorum oLmuş.FarkLı açıLardan da bakmak gerek.EmekLerine ve yaptıkLarına bişey diyen yok ama bizim daha fazLasını yapacak kişiLere ihtiyacımız var,ve o kişi de Tigana değiL.

the_imam912
08.Mayıs.2007, 19:47
sonunda gidiyor.Bjk için iyi bir haber.

bjk4ever
08.Mayıs.2007, 20:20
Bence biraz duygusaL bir yorum oLmuş.FarkLı açıLardan da bakmak gerek.EmekLerine ve yaptıkLarına bişey diyen yok ama bizim daha fazLasını yapacak kişiLere ihtiyacımız var,ve o kişi de Tigana değiL.

Besiktas'in bundan daha fazlasini yapmasi icin bir defa ilk olarak kadroyu guclenirmesi gerekir. Sen bu adamin eline iyi bir kadro verdin mi ki ondan olaganustu seyler bekliyorsun? Hersey beklentilere gore degisir, senin aklinda ne vardi bilemem, ama benim ve eminim ki cogu Besiktaslinin beklentilerini gerceklestirdi bu adam. Belki son haftalardaki gazla sampiyonluk iddiasi cikti ortaya, ama sezon basinda bundan bahseden pek fazla kisi yoktu, ona gore yorum yapmak gerekir.

Fıratcan Alçınkaya
08.Mayıs.2007, 20:33
Bakın kıymetimi bilin size görüntülü analiz yapıyom... Kadro bu bu kadar başarı bile mucize bence... Ne kadar ekmek o kadar Köfte...

http://img518.imageshack.us/img518/3766/adszyv3.jpg (http://imageshack.us)

RaSenGan
08.Mayıs.2007, 20:36
Baki ve sol bek :zuhaha

El Comandante
08.Mayıs.2007, 20:40
Sol beke ibrahim üzülmezi cek.Orta sahanin soluna Ibrahim akin ;;)
Delgado ve Rico ayni takimda oldumu genc Serdari tek basina parcalarlar :)Ricoyu teke cek,bobo ve nobre ikilisi forvette olsun.Bari ileri ucta pres yapan 2 adamin olsun :)Bu ikisiyle gol yollarindaki sıkıntı daha da azalir.

Bence tigana bazen taktik hatalari yapiyor,bazi gencleri kullanacam diye öbürlerini bitiriyor.Örnegin:Ibrahim Akin gibi bir futbolcuyu sol kanatta kullanip oradaki zaafini kapatacagina onu bitirdi.

Fıratcan Alçınkaya
08.Mayıs.2007, 20:45
O zaman Burak yedeğe gidiyor... Delgado yu saha çekelim... Koray ı ön libero ya serdar ın yanına... Bâki de yedeğe... 2 İbrahim ön öne oynasın solda... Bu takım gsl oldu ya ben bunu FM de denerim... :)

ewrim_FB
08.Mayıs.2007, 21:51
Ben denedim FM'de Beşiktaş'ı gerçekten oynaması çok zevkli.Ama zor şampiyonluk.Göbeğe Delgado'nun yanına Muntari'yi almama rağmen şampiyon olamadım...:)

RoNNiE91
08.Mayıs.2007, 22:23
Ben Beşiktaş'ı FM de şampiyon yaptım.Baki'nin yerine İbrahim Üzülmez.Sol kanada İbrahim Akın veya Ricardinho çok iyi olur.Ayrıca Lucescu'nun geri gelmesini isterim.

Aşk-ı Şehir
08.Mayıs.2007, 22:35
Beşiktaş için en iyisi olur bence yoksa seneye bu kadar iyi olmaz bu takım Galatasarayı,Fenerbahçeyi çözen takımlar Beşiktaşı daha kolay çözer...

emicuda91
08.Mayıs.2007, 23:26
yaw tigana inşallah kalır.:>

eXcitinG
08.Mayıs.2007, 23:57
Besiktas'in bundan daha fazlasini yapmasi icin bir defa ilk olarak kadroyu guclenirmesi gerekir. Sen bu adamin eline iyi bir kadro verdin mi ki ondan olaganustu seyler bekliyorsun? Hersey beklentilere gore degisir, senin aklinda ne vardi bilemem, ama benim ve eminim ki cogu Besiktaslinin beklentilerini gerceklestirdi bu adam. Belki son haftalardaki gazla sampiyonluk iddiasi cikti ortaya, ama sezon basinda bundan bahseden pek fazla kisi yoktu, ona gore yorum yapmak gerekir.

Bence eLinde Türkiye Liginde oLmayan oyuncuLar,çoğu takımın arayıpta buLamadığı yabancıLar vardı.Ama gerek yaLnış sistem gerekse taktikseL hataLar bizi bu duruma getirdi.Hani bir Laf vardır ya prinç var şeker var artık heLvayı da siz yapın diye.Tigana ne yazık ki bunu yapamadı.Sezona bomba gibi başLayan burak eridi gitti bakışLarı arasında,aynı şekiLde ibrahim akın,bunLara biLe dur diyemedi.

bjk4ever
10.Mayıs.2007, 19:51
Bence eLinde Türkiye Liginde oLmayan oyuncuLar,çoğu takımın arayıpta buLamadığı yabancıLar vardı.Ama gerek yaLnış sistem gerekse taktikseL hataLar bizi bu duruma getirdi.Hani bir Laf vardır ya prinç var şeker var artık heLvayı da siz yapın diye.Tigana ne yazık ki bunu yapamadı.Sezona bomba gibi başLayan burak eridi gitti bakışLarı arasında,aynı şekiLde ibrahim akın,bunLara biLe dur diyemedi.

HAngi oyunculardan bahsediyorsun? Baki mi Mehmet Sedef mi Gokhan Gulec mi Mustafa Dogan mi? Besiktas'in Besiktas'a yakisacak 5-6 oyuncusu var, onun disinda 'vasat' oyunculardan kurulu. Ustelik bu adamlarin en kalitelileri ayni pozisyonda, yabanci bir stoper yok, oyunun 2 yonunu oynayan sadece 2 oyuncu var (Koray ve Burak), ileride guvenilir bir forvet yok, kanat oyuncusu yok, sen nu kadroya nasil iyi dersin? Hele FB ve GS ile karsilastirdigin zaman kadro darligi ve dengesizligi daha da ortaya cikiyor. Besiktas'in seneye 5 dogru transfere ihtiyaci var.

Mirza
10.Mayıs.2007, 19:53
Konuya buradan (http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=41890) devam edelim.