View Full Version : 33.Hafta Galatasaray-Fenerbahçe
Omerdinho
19.Mayıs.2007, 20:59
Bu sezon ilk defa rahat bir mac izliyorum :)
eGowiCh
19.Mayıs.2007, 21:01
Valla ben de güle oynayan bir maç izliyorum ilk kez :)
Yabancı maddelerden dolayı kaç maç ceza gelecek, çok merak ediyorum.
Mc.Speedy
19.Mayıs.2007, 21:01
Keyiften olabilir :zuhaha
Fenerbahçe süper top oynuyor. 2 duran top, 2 gol, hem de Alex'siz :zuhaha
Alex ve Appiah yok ancak yerine oynayan 2 kişi onları aratmıyor.
Helal size.
Çocuklar inanın, inanın çocuklar, güzel günler göreceğiz güneşli günler, Cimbombom'u Sami Yen'de devireceğiz, şampiyonluk şarkıları söyleyeceğiz.
x , y , z , w :cool:
GeNç KaRTaL
19.Mayıs.2007, 21:02
Bakalım son gülen iyi gülecek mi?
Omerdinho
Yabancı maddelerden dolayı kaç maç ceza gelecek, çok merak ediyorum.
bu olay iyice abartildi saha resmen cöplüge döndü en az 6-7 mac ceza bekliyorum ben.
Mirza
Uyarı 5 : Bölüm Kuralları (http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42444)
eGowiCh
19.Mayıs.2007, 21:03
100 yıl önce doğdu şanlı efsane, 100 yaşında mutlu ol Fenerbahçe!
Maçlar böyle biterse, Beşiktaş 2. olacak.
uAsamet91
19.Mayıs.2007, 21:03
bu olay iyice abartildi saha resmen cöplüge döndü en az 6-7 mac ceza bekliyorum ben.
o kadarda degil sacmalama:D
RaSenGan
19.Mayıs.2007, 21:04
Allah büyük.Gemişlerde 3-0 dan 4-3 olan maçı unutmadık değil.. ;;)
El Comandante
19.Mayıs.2007, 21:04
Sadece ya sabir diyorum ;) 6-7 mac ha :eek:
Ilk maca iyice bakin ve verilen cezaya ;)
eGowiCh
19.Mayıs.2007, 21:05
Ben 5 maç ceza bekliyorum. Hakem maçı tatil bile edebilir biraz cesaretli olsa.
Futbolcuların sağlığı söz konusu, çok madde yağıyor.
İlk maç bunun 4'te 1'i yabancı madde ve küfür vardı, 3 maç ceza verildi.
İlk cezayla kıyaslarsak, GS'ye temiz 5 maç ceza gelmeli.
3-0'dan 4-3 yapan Fenerbahçe'dir Aygün :)
Omerdinho
19.Mayıs.2007, 21:05
Sadece ya sabir diyorum ;) 6-7 mac ha :eek:
Ilk maca iyice bakin ve verilen cezaya ;)
Güldürme beni Baran, tamam GS'lisin ama biraz objektif ol lütfen, ilk macta sahaya bu kadar yabanci madde atilmadi, üstelik polislede catismadik,ayrica koltuklari kirmadik. Biz hakettigimiz cezayi aldik.
Del Piero_10
19.Mayıs.2007, 21:06
Maç bitmeden verilebilecek cezayı tartışmanın lüzumu yok.
Mc.Speedy
En fazla 2 maç verirler , bende fenere promosyon olarak 4 kg kına yollarım ;)
2 maçta olsa ceza cezadır derler , sevinirler adamlar ufak başarılara alışık...
canavar20
Harbi Cok komikmis gibi espiri yapiyosunuz macin sonunda biz yapicas espirileri
samet kardeş kurkutma beni;;)
El Comandante
GeretS´in kafasi yarilirken,Ümit´in kafasi yarilirken,Mondi´ye ses bombalari atilirken neden konusmuyordunuz saglik durumunu?Bu kadar olmaz yahu! Sizin kadar iyi kisileri tahrik eden birilerini görmedim yahu!
Sizin taraftarlarin oturduklari yere sidik torbalari koydugunuzu,mac boyunca ettiginiz küfürleri ve yabanci maddeleri unutmayin!
Bordo61Mavi
19.Mayıs.2007, 21:07
Kardesler neden bahsediyonuz siz, 6-7 mac ceza hic Turkiyede verilirmi.
eGowiCh
19.Mayıs.2007, 21:07
Baran, sana ufak bir soru:
Sence kaç maç ceza almalı Galatasaray? Şu duruma bak ve kaç maç ceza almalı, onu söyle, kendi fikrini. Ben 5 diyorum.
RaSenGan
19.Mayıs.2007, 21:08
3-0'dan 4-3 yapan Fenerbahçe'dir Aygün :)
Aynı şeyi Galatasarayda yapar. ;;)
mustafa35
19.Mayıs.2007, 21:08
İkinci yarı başlıyor...
eGowiCh
19.Mayıs.2007, 21:09
Bu arada Galatasaray'ı ilgilendiren bir haber:
Ankaraspor gol attı, durum 1-1.
Mirza
Maç bitmeden verilebilecek cezayı tartışmanın lüzumu yok.
Demiş ve siz hala cezayı tartışıyorsunuz. Ceza verildiği zaman tartışırsınız.
El Comandante
En fazla 2 mac ceza gelir ;)
Fb o mactan 3 mac ceza aliyorsa biz 2 ceza aliriz en fazla ;)
Nedenleri:
1-Taraftarlarin oturduklari yerde sidik torbalari yok
2-Futbolcularin kafalari yarilmiyor,ses bombalari atilmiyor
3-Taraftarlar ilk mactaki kadar cok küfür etmiyor.
RaSenGan
19.Mayıs.2007, 21:10
Tek şeye ihtiyacımız var.
İNANÇ..!
mustafa35
19.Mayıs.2007, 21:10
Nedenleri:
Nasıl atılmıyor yahu ses bombası?
İlla kafaları yarılmak zorunda değil.
Bordo61Mavi
19.Mayıs.2007, 21:11
Ankara atmis, bu iyi haber. Hadi Gerets bari 1 puan cikar su mactan
eGowiCh
19.Mayıs.2007, 21:12
Nedenleri:
:zuhaha :zuhaha :zuhaha :zuhaha :zuhaha :zuhaha :zuhaha
Akşam akşam güldürdün beni, helal olsun :)
2 maç ceza :) Beşiktaş SADECE küfürden 1 maç ceza aldı!
Yapmayın Allah aşkına, bu kadar da fanatizm olmaz. Yorum yazma tenezzülünde bulunmayacağım, bu kadar komik bir beklenti içine girmeyin, 5 maç cezayı görünce hayal kırıklığına uğramayın sonra.
mahoo
Galatasaraylı taraftarların attığı şişeyi Tuncay alıp içti. Çok komikti gerçekten :D
2 aynı tür serbest atıştan golle döndük. Tebrikler Fenerbahçe'M.
Galatasaray bu maçtan sonra en az 2 maç ceza almalı diye düşünüyorum.
acaba sise de ne vardi..
mustafa35
2. yarı başladı.
Mc.Speedy
Ankara 2.de atar 3.'de..
Ayıptır beyler yapmayın böyle.! İlk maç saraçoğlun'da olanlar belli alınan ceza belli şimdi burada yazılanları okuyunca gülmeden yapamıyorum. Herkes kendi takımını savunuyor burada böyle devam ederseniz ancak Tartışma&Kavga olur bu konuda.
İsterseniz bundan sonra sahadaki FUTBOL ile ilgili konuşalım ne dersiniz? Artık fanatikliğe prim tanımayacağız gereksiz TARTIŞMAYA girenlere gerekli yaptırımlar yapılacaktır...
Mc.Speedy
19.Mayıs.2007, 21:14
Cezayı alacak takım , Galatasaray , nedense bizden çok fenerbahçe'liler ilgileniyor...
notformoney
maçı tvden izleyen biri olarak şunu söliyebilirim
orada sahaya şişe atan bütün galatasaray taraftarlarının bi tarafları göğe ermiştir umarım
*fenerbahçe gs nin üzerine gelmemesine rağmen iki farklı galiptir bu çok enteresandır
*fener gerçek bir şampiyon gibi oynamıyor(iyiki oynamıyorlar) kendilerini sıkmıyorlar bile ama skor 0 - 2
*edu da lugano da antrenman maçında yenilmeyecek goller attılar bu da gs nin ne kadar maçdan kopuk alakasız olduğunu gösterdi
*gs li bazı futbolcular sahtekar hareketleri ve sürekli hakemle oynamanın ceremesini çekiyorlar inşallah ikinci yarı fb nin atacağı 2 gol ile dahada çekerler
*edu ümit karanın üzerine basmasına rağmen kart görmedi bu da hakemin maçı kaldıramadığını ve gs li oyuncuların her harekette faul istediğinden bu hareketin faul olduğunu bile düşünmedi galiba
sonuç olarak fenerbahçeyi kutlarım hiç kendilerini sıkmadan iki gol attılar tebrik ederim galatasaraylı futbolcular bu sezonu kapatmışlar çoktan maçtan sonra adnan polat yada herhangi gs yöneticisi çıkıp
"Sahaya yabanci madde atan(yağdıran) bir kaç kendini bilmez tüm galatasaray taraftarına mal edilmemelidir"
derse ki ben onun zekasından görme yetisinden şüphe ederim
eğerki federasyon bu galatasaraya ibret için 5 - 6 maç seyircisiz oynama cezası vermezse bu da federasyonun korkak ve aciz olduğunu gösterir
ben bir galatasaraylı olarak fenerbahçenin şampiyonluğunu alkışlıyorum ve maçın farka gitmesini istiyorum 3 olsun 4 olsun 5 olsun 6 olsun atsınlar yoksa ne yönetim ne gs taraftarı nede oyuncular bazı şeylerin farkına varamayacaklar
Redrum
Yaw ayıp be ayıp!! Sokakta galatasaraylıyım demeye utanıyorum be!! ne hale getirdiniz Glatasaray'ı! Galatasaray'ı bu hale getirenlerin Allah inşallah cezasını verir! Baran katılıyoeum hepsi defolup gitsin böyle galatasaray lazım deil bize!
notformoney
19.Mayıs.2007, 21:16
Ayıptır beyler yapmayın böyle.! İlk maç saraçoğlun'da olanlar belli alınan ceza belli şimdi burada yazılanları okuyunca gülmeden yapamıyorum. Herkes kendi takımını savunuyor burada böyle devam ederseniz ancak Tartışma&Kavga olur bu konuda.
İsterseniz bundan sonra sahadaki FUTBOL ile ilgili konuşalım ne dersiniz? Artık fanatikliğe prim tanımayacağız gereksiz TARTIŞMAYA girenlere gerekli yaptırımlar yapılacaktır...
pardnon ama sen neye gülmeden yapamıyorsun ben anlamış değilim gs taraftarı maç oynanmasını bilfiil engellemektedir şu dakika itibarı ile
sahaya mesale atıyo bunlar galatasarayın taraftarı lütfen objektif olun biraz eğer sami yende bunları yapan galatasaray taraftarı ise (ki onlara göre ta kendileri) ne kadar aciz ezik insanlar oldukları iyice ortaya çıkmıştır
Mc.Speedy
19.Mayıs.2007, 21:16
I Love You Zico , I Love You Zico , I Love You Zico , I Love You Zico
canavar20
19.Mayıs.2007, 21:17
Yaw ayıp be ayıp!! Sokakta galatasaraylıyım demeye utanıyorum be!! ne hale getirdiniz Glatasaray'ı! Galatasaray'ı bu hale getirenlerin Allah inşallah cezasını verir! Baran katılıyoeum hepsi defolup gitsin böyle galatasaray lazım deil bize!
işte bir galatasaray'lı bunu demeli sağol:)
El Comandante
19.Mayıs.2007, 21:17
Pfff ne desek bos.Herkes bildigini okuyor.Hic objektif yorum yok.Yaptigimiz yorumalar da komik oluyormus ;) Gülün,biz de size gelen cezanin azligina gülmüstük :) Madem size o savastan sonra 3 mac ceza verildi.Bize de 2 mac verilir!
Maca geri dönelim:
Taraftarlar biraz daha sakin olsunlar.Böyle giderse futbolcular korkularindan topa dokunamayacaklar.Biraz sakin...
RaSenGan
19.Mayıs.2007, 21:19
Haydi aslanlarım.. :)
Universal
Gerçekten cehennem gibi Sami Yen yanıyor. :) Rezillik kapazelik bırakın bu çirkilnliği size pahalıya patlayacak.
Fenerbahçe oynamadan 2-0 önde. Duran toplar sağ olsun.
Del Piero_10
Yahu hiç takmıyorsunuz,lütfen diyoruz,şu ceza muhabbeti için daha erken en azından maçın bitmesini bekleyin.
pardnon ama sen neye gülmeden yapamıyorsun ben anlamış değilim gs taraftarı maç oynanmasını bilfiil engellemektedir şu dakika itibarı ile
At gözlüğünü takmış FANATİK duygularla birilerinin "Hayır 6 maç ceza verilmeli" diğerinin "Hayır 2 maçtan fazla olmaz" demelerine gülmeden edemiyorum. FB li arkadaşlar ağır ceza GS li arkadaşlar hafif ceza istiyor bunlara gülmeden geçemiyorum... Sahada ki futbolla ilgilenmemiz gerekirken henüz daha maç bitmeden gelebilecek CEZALAR hakkında konuşan arkadaşlara gülmeden geçemiyorum....
Mc.Speedy
19.Mayıs.2007, 21:20
Fenerbahçe'nin 11 tane adamı var , Tümer haricinde kimse bizi alkışlamadı , KINIYORUM
El Comandante
19.Mayıs.2007, 21:20
Arda oyunda.Simdi taraftarlar biraz rahatlarlar :D
notformoney
19.Mayıs.2007, 21:22
arkadaşlar hala fb şu kadar ceza aldı biz ona güldük federasyon bizi mısıra sürdü siz ona güldünüz muhabbeti ile bi sonuca varamazsınız
bence galatasaray ibreti alem iin küme düşürülmeli
Universal
19.Mayıs.2007, 21:22
Tuncay süperdi ilk yarı. Yerdeki pet şişeyi aldı suyu içti. :) Önder'e helal olsun o kadar pet şişe yağmuruna oynamaya devam etti. Korkmadığını gösterdi. :)
Olacağı buydu hakemler kaçtı. :n: Sitcom dizi gibi. :)
Memedov
19.Mayıs.2007, 21:23
Hakem soyunma odasına gitti...
canavar20
19.Mayıs.2007, 21:23
haydi fener gol! gol! gol! :)
Del Piero_10
19.Mayıs.2007, 21:27
arkadaşlar hala fb şu kadar ceza aldı biz ona güldük federasyon bizi mısıra sürdü siz ona güldünüz muhabbeti ile bi sonuca varamazsınız
bence galatasaray ibreti alem iin küme düşürülmeli
Ciddi değilsin herhalde
notformoney
19.Mayıs.2007, 21:29
Ciddi değilsin herhalde
bi an gaza geldim zaten aciz federasyon böyle bir ceza veremez ama bence bu konuda ciddiyim 10 maç seyircisiz tarafsız saha da oynama cezasından az gelmemeli daha azı bu galatasaray seyircisini cesaretlendirir sadece
canavar20
19.Mayıs.2007, 21:30
tatil edilirse fener hükmen kazanması lazım bence :)
Del Piero_10
19.Mayıs.2007, 21:30
Maç dışındaki mesajlar (atılan şişeler vs ile ilgili mesajlar,5-6 maç ceza olsun) siliniyor en azından maç bitene kadar konuyu dağıtmayın.
Mc.Speedy
19.Mayıs.2007, 21:32
I Love You Galatasaray Spectator's ;)
Universal
19.Mayıs.2007, 21:32
Maç dışındaki mesajlar (atılan şişeler vs ile ilgili mesajlar,5-6 maç ceza olsun) siliniyor en azından maç bitene kadar konuyu dağıtmayın.
İşine karışmak gibi olmasın ama maçta sadece pet şişeler vardı. Futbol oynanmadı ki doğru düzgün konuşalım. İki duran top ve gol bu kadar.
El Comandante
19.Mayıs.2007, 21:33
Taraftarlar kontrolden cikti.Böyle olacagina hicbiri maca gelmeseydi daha iyi.Böyle taraftar olmaz olsun! Fb yapiyor diye bizde mi yapacaktik? Hani nerede Galatasaray asaleti?Offf...
Redrum
19.Mayıs.2007, 21:33
Yaw cidden hükmen yenilelim bırakın bu galatasaraydan bu sene adam olmaz gibi..
notformoney
19.Mayıs.2007, 21:34
notformoney,objektif olacaksin diye fazla ileri gidiyorsun.
Ilk macta bisey olmadiysa bu macta hicbirsey olmaz ;;) Versinler 3 macta sonra TFF´yi görelim :) Yapmadiklari sey mi? Biz sahaya kapali caki attik diye 1 mac seyircisiz oynadik.Fbnin seyircisiz oynama cezasi 90.000 kisiyle oynama ödülüne cevrildi vs. ;)
dostum sen neden bahsediyosun farkındasın değilmi "kapalı çakı" nedir bu yada "açık çakı" bana göre arasında pek bi fark yok yani sen bu hale düşmüş gs taraftarının yaptığı bu harekete federasyon aferin dese şaşırmayacaksın galiba ben ceza sisteminin adam gibi uygulanması taraftarıyım geçmişte fener yapmıştır olabilir gün bugün ise bunu siz de bize yaptınız ödeştikden çok federasyonun "CAYDIRICI" cezalar vermesi KESİN VE ŞARTTIR
Universal
19.Mayıs.2007, 21:35
Kırk yılın başında şampiyon olduktan sonra kazanıyorduk oda gitti. :(
Redrum
19.Mayıs.2007, 21:37
Ekolaydaki canlı anlatımdaki cümle:
Gerekli önlemlerin alınmadığı takdirde hakemlerin sahaya çıkmayacakları bildirildi.
Stadda bir kez daha anons yaptırıldı. Karşılaşma durmuş durumda.
eGowiCh
19.Mayıs.2007, 21:37
Hakemler geliyor, maç devam edecekmiş.
Eğer devam ederse tatil olacak.
GeNç KaRTaL
19.Mayıs.2007, 21:39
Maç tamamlanır umarım...
Universal
19.Mayıs.2007, 21:41
Cenaze marşı mı duyuyorum? :)
Redrum
19.Mayıs.2007, 21:42
taraftar yıkın o stadı gs nin üstüne! yıkın ki bitsin artık bu çile!
Redrum
19.Mayıs.2007, 21:47
Fenerbahçeye de kendi sahamızda yenilecekmişiz be.. peh ne günlerdi onlar.. çocuklar 2000 masalına inanmayın onlar sadece masal, O gs gerçek deil bitti artık Galatasaray, sadece alay konusuna yarar.. 102 yıl önce doğdu şanlı efsane, ama 100. yılında şampiyon fener-bahçe! fener, fener, fener-bah-çee!
GeNç KaRTaL
19.Mayıs.2007, 21:49
Bu arada Bjk 2-1 öne geçti bilginize...
Bugra19o3
19.Mayıs.2007, 21:59
1.Fenerbahçe
2.Beşiktaş
3.Galatasaray...
Lig durumu belli oldu ;)
Sonuda yarın belli olcak
goosfraba
19.Mayıs.2007, 21:59
Coşkun Abi,bence Fatih Terim milli takımımızda 3 kaleciyi bizimkilerden oluşturacak gibi duruyor;)Rüştü-1 , Serdar-2 ,Volkan-3 (Volkan'a artık tahammülü kalmadı)
Mc.Speedy
19.Mayıs.2007, 22:00
Yakında harcanır Coşkun merak etme sen....
goosfraba
19.Mayıs.2007, 22:01
Kontrolden çıktı diyen arkadaşa katılıyorum:D
GeNç KaRTaL
19.Mayıs.2007, 22:01
Bence Fb bir gol daha atmalı işi garantiye almalı...
canavar20
19.Mayıs.2007, 22:02
arkadaşlar ne oldu şimdi maç birisi söyleyebilir mi:)
goosfraba
Hangi işi garantiye alacak Şemsi?:D
El Comandante
Sen de haklisin.Keske futbolculara paralari ödenmeseydi.Parasiz daha yürekli oynuyorlar.Para geldi mi rahatlik dokunuyor.
Neyse bu macin ardindan GeretS´te bir gram seref varsa Galatasaray´i birakir ;)
goosfraba
arkadaşlar ne oldu şimdi maç birisi söyleyebilir mi:)
2-2 oldu Ersin:D 0-2 devam ediyor yav..
GeNç KaRTaL
19.Mayıs.2007, 22:05
Hangi işi garantiye alacak Şemsi?:D
Doğru yaa Gs berabere kalsada biz Şl'ye gidiyorduk...
notformoney
19.Mayıs.2007, 22:06
oyuna giren oyuncular bone palet çıkanların ise muhtemelen bornoza ihtiyaç duyduğu bir maç
bu arada galatasaray taraftarı uzun süredir sulanmayan çimleri suladıklarını ve amaçlarının zeminin futbola uygun hale gelmesini sağlamak olduğunu açıklayan bir bildiri ile yırtma teşebüsünde bulunmalıdırlar zira amaç futbolun güzelliği değilmi
Mc.Speedy
19.Mayıs.2007, 22:07
Canaydın , Gerets > Maç sonu sepeti koluna canım...
GeNç KaRTaL
19.Mayıs.2007, 22:07
Sabri bu pozisyon sonrası bir sarı kart gördü.
Ali Sami Yen'de oley sesleri duyuluyor...
goosfraba
19.Mayıs.2007, 22:09
Sen de haklisin.Keske futbolculara paralari ödenmeseydi.Parasiz daha yürekli oynuyorlar.Para geldi mi rahatlik dokunuyor.
Neyse bu macin ardindan GeretS´te bir gram seref varsa Galatasaray´i birakir ;)
Haklısın Baran.Geçen sene GS parasizdi pulsuzdu ama ruhluydu.Demek ki herşey parayla oluyormuş.Anladık ki paranla vezir de oluyorsun rezil de!
uAsamet91
19.Mayıs.2007, 22:13
arda turan oleyyy :D
El Comandante
19.Mayıs.2007, 22:14
Ooo Arda Turan oleeey :D Bir tanesin Arda :) Sakat sakat atmasini da bilir golü :)
uAsamet91
19.Mayıs.2007, 22:14
Deniz sari kart
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
mac bitmedi hadi daha 15 dk war
goosfraba
19.Mayıs.2007, 22:15
Maç durumu ne oldu ya? 1-2 diyorlar doğru mu?
Memedov
Bu olaylara rağmen maç devam ediyor ya..Resmen Tribünleri yaktılar..
RaSenGan
Gol oldu da kim attı :)
uAsamet91
19.Mayıs.2007, 22:16
deivid oyunda
goosfraba
19.Mayıs.2007, 22:17
Deivid sürpriz yapar şimdi:D
Memedov
19.Mayıs.2007, 22:19
Maç bitti ve kazandık Helal Sana şampiyon.!!
uAsamet91
19.Mayıs.2007, 22:19
korner kazandik
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
tuh mac bitti
goosfraba
19.Mayıs.2007, 22:20
Burda konvoy başladı beyler:D
uAsamet91
19.Mayıs.2007, 22:23
UEFA tesellimiz ama olmadiyani kadro kokten degismeli parayi goren azitiyor takimda.
Fıratcan Alçınkaya
Offf be Tuncay köşeye koşarken pet şişe yağdı... Yazık Günah ya sanki Düşman Tuncay... Yazık ya ortalık karışmış...
El Comandante
Tek birsey demek istiyorum.Icinde galatasaray ruhu,sevgisi barinmayan kisiler kulüpten derhal ayrilmali!
goosfraba
19.Mayıs.2007, 22:24
Ruhsuz kişilerin kulüpte ne işi var.Başta Özhan Canaydın!
perpetua
19.Mayıs.2007, 22:25
Bu futbol'a benzetilmeye calisan 2 saatlik bosa harcanan zamanim icin oncelikle butun fanatikleri ardindan yoneticileri ve futbolculari tebrik ediyorum.
Boyle devam edin ne olur..
LaigLeNoiR
19.Mayıs.2007, 22:26
Galatasaray'lı oyuncuları tebrik ediyorum.Tribündekileride kınıyorum.Yaptıkları hareketler çok kötüydü.Umarız bu tip görüntüleri son görüşümüz olur.
Ayrıca Fenerbahçelileride kutluyorum.
Maçın skoruna 4-1 FB alır diyordum ama 2-1 oldu:)
Emurafu
19.Mayıs.2007, 22:28
Bu macta geretsin ne sucu var tek suc futbolcular ve taraftarin hele taraftar futbolculara oyun oynamasina izinm vermedi
Emurafu
19.Mayıs.2007, 22:30
Bosver koltuklarda atilsin zaten stad yenilencek bu arada ardaya helal olsun adam yine iyi oynadi ama yaziklar olsun
mahoo
19.Mayıs.2007, 22:31
tebrik ederim
Emurafu
19.Mayıs.2007, 22:32
galatasaraya tas catlasa 5 mac gelir ama en az da 3 mac gelir daha fazla gelmesi imkansiz tahkim falan var bu aksam bizde buyuk operasyon olacak gidenler belli olur
Mirza
19.Mayıs.2007, 22:33
Sizler ve sinirleriniz biraz dinlensin. 10 dk. ara
Mirza
19.Mayıs.2007, 22:45
Lütfen sinirlerimize biraz hakim olalım. Tabii ki de yorum yapacaksınız, takımınızı tutacak,savunacaksınız; lakin forum kuralları içerisinde yaparsanız sizler ve bizler için en güzeli olur. Konu birazdan açılacaktır.
Emurafu
19.Mayıs.2007, 22:49
Beyler kimse artık bir şey demesin oynasınlar kazansınlar. Arda aylardır yok sakat sakat oynayıp o boyla kafa golu atıyor. Ama sen gidip 2 tane savunma adamından gol yiyorsun. Bu maçın güzel ( futbol adına bizim için değil tabii ) yanları. Bu arada CL de bitti bizim için BJK kazanınca.
Taraftar yabanci maddeleri Karşı takıma atıyorlar sözde ama kendi oyuncusu var takan yok atıp duruyorlar. Önce şişe dedik bardak dedik tamam. Sonra meşaleler başladı. Koltuklar vs... Sonra aşağıdakiler alıyor koltukları başlarına koyuyorlar. Bütün kapalı koltukları şu anda sahada. Olacak iş değil bunlar. Sabri gidiyor taç kullanıyor üstüne atıyorlar. Maç 22 dakika uzuyor. Tarihe geçti maç. Ben hatırlamıyorum ara verilen GS - FB maçı. Yazık. Sadece koltuklar olsa iyi. Saha kapanacak, para cezası alacağız... Yazık. Çok yazık... Tabii bi de koltukları yaktılar onu unuttum
Takima Zarar Veren Herkez Gonderilmesi Lazim.
Arkadaslar ben yeneriz dusunmustum ama nerden bilebilirim futbolcularin ruhsuz oynayacagini ayrica taraftarin oyunu sogutacagini herkez icin surpriz oldu mac
Nocna Mora
19.Mayıs.2007, 22:49
Galatasaray bu maçtan sonra kesinlikle 5-6 maç sahasında oynayamama cezasıs alır. Arda iyi bir dönüş yaptı.
Bordo61Mavi
19.Mayıs.2007, 22:50
Arda Turan a helal olsun diycem, sakatliktan yeni cikmasina ragmen girdi ve golunu atti, Galatasaraydaki futbolcular onun gibi icten oynasa Galatsarayin durumu farkli olurdu ama sahada ruh gibi gezinenler var.
El Comandante
Arda Turan cikti golünü atti.Hem de sonradan girmesine ragmen.Iste gercek Galatasarayli budur.GeretS onu mac basindan beri oynatsaydi cok degisik olabilirdi hersey,bütün futbolcularimiz da bu ruh olacakti.Bizim taraftarlarimiz futbolculari rahat birakmadi.Hep streste kaldilar.Ve sonucunda sacma goller yedik.
Icinde galatasaray ruhu,sevgisi barinmayan kisiler kulüpten derhal ayrilsinlar!
hp-fm-gs
Galatasaray artık Galatasaray değil..
Redrum
19.Mayıs.2007, 22:52
Arda Turan cikti golünü atti.Hem de sonradan girmesine ragmen.Iste gercek Galatasarayli budur.GeretS onu mac basindan beri oynatsaydi cok degisik olabilirdi hersey,bütün futbolcularimiz da bu ruh olacakti.Bizim taraftarlarimiz futbolculari rahat birakmadi.Hep streste kaldilar.Ve sonucunda sacma goller yedik.
Icinde galatasaray ruhu,sevgisi barinmayan kisiler kulüpten derhal ayrilsinlar!
i-yi abi bu adamı tanıyorsan eğer ayrılmıcağını biliyosun.. Gitsin ronaldinhoyu alsın kabul etmeyiz en iyi yapcakları iş istifalarını vermektir! taraftarın beklentisini karşılarlar inşallah..
RaSenGan
19.Mayıs.2007, 22:54
Belki maçı kazanamadık ama gerçek dostluğuda anlamış olduk.Song-Ü.Özat muhabbeti,Arda'nın Zico'ya sarılması vs...Sahada rekabet,normal hayatta dostluk.
hp-fm-gs
19.Mayıs.2007, 22:55
Maçı kazansaydık görürdün dostluğu...:D:D
GeNç KaRTaL
19.Mayıs.2007, 22:56
Gelecek sene gençler o ruhu geri getirir merak etmeyin...
Emurafu
19.Mayıs.2007, 22:57
futbolcularin mac bitince sarmas dolas olmalari guzel ama taraftar bursa macinda kesinlik paftan en az 5 oyuncu oynamasi lazim
hp-fm-gs
19.Mayıs.2007, 22:58
Galatasaray eğerki bir dahaki sene elindeki gençlerdenn faydalanmayı bilirse, 2-3 sağlam transferle yeniden dirilecektir.Ben inanıyorum..
senderson
19.Mayıs.2007, 22:58
Fenerbahçe beklediğimin altında oynadı.gs gibi etkisiz ve tutuk rakibine karşı fazla saldırmadan oynadı.Açılan pankarttaki 7-0 ı yakalamak içten bile değildi.Ama tüm Fenerbahçeli oyuncuları kutluyorum.
gs tribünleri herzamanki gibi kendilerine yakışanı yaptılar.Bu maçtan sonra 3 maç saha kapama almazlarsa demesinler bize federasyon tüm takımların diye...
appiah4juve
19.Mayıs.2007, 22:59
şampiyonluktan sonra bu galibiyet süper oldu fenerbahçe geçen senenin intikamını bu sene iyi aldık TAKIMIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
TaşkınMahmut
19.Mayıs.2007, 23:00
bunca olaydan sonra Canaydın durursa helal olsun.
TR.CaPTaiN
19.Mayıs.2007, 23:02
Futboldan çok saha dışı olayların konuşulması Ülkemiz adına kötü bir durum. Fenerbahçe'mizi gönülden tebrik ediyorum.
Emurafu
19.Mayıs.2007, 23:03
Fenerbahçe beklediğimin altında oynadı.gs gibi etkisiz ve tutuk rakibine karşı fazla saldırmadan oynadı.Açılan pankarttaki 7-0 ı yakalamak içten bile değildi.Ama tüm Fenerbahçeli oyuncuları kutluyorum.
gs tribünleri herzamanki gibi kendilerine yakışanı yaptılar.Bu maçtan sonra 3 maç saha kapama almazlarsa demesinler bize federasyon tüm takımların diye...
7-0 nasil bitsin mac iki takiminda hic pozisyonu yok denilecek kadar azdi neye gore 7-0 biterdi mac anlamiyorum
Revizyon şart.İnamoto iliç sabri cihan orhan tomas necati hepsi gitsin
Mirza
19.Mayıs.2007, 23:03
40 mesaj sildim ve silmeye de devam edeceğim. Haberiniz olsun diye söylüyorum.
appiah4juve
19.Mayıs.2007, 23:04
arkadaşlar maçta spikerin İNOMOTO dediğini duydunuz mu şahsen ben hiç duymadım :D
barahir
19.Mayıs.2007, 23:07
Ben maçı izlemedim.. İzlemeyeceğimi de zaten önceden sölemiştim.. Ama Helal olsun hepsine yendiler kanaryalarım benim.. Şampiyonluk yağıydı bu da balı oldu:)
TR.CaPTaiN
19.Mayıs.2007, 23:08
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Turkcell Süper Lig'de yapılan 2006-2007 sezonunun son derbi maçı, aynı zamanda tarihi bir gole de sahne oldu. Fenerbahçemizin 2-1'lik galibiyetiyle tamamlanan maçta oyuncularımızdan Edu, tarihi bir gole imza koydu. 2 takım arasında 98 yıllık ezeli rekabette yapılan 356. derbi maçta, daha önce 498 golü bulanan Fenerbahçe'nin, ezeli rakibi Galatasaray'a karşı 500. golünü Brezilyalı futbolcu Edu kaydetti. Edu, 39. dakikada attığı takımının 2. golüyle, Fenerbahçe tarihine geçti.
Kaynak: AA
M.Scofield
Meşale yaktık sahaya yabancı madde attık küfür ettik en az 5 maç ceza alırız gelcek yılda gitti
El Comandante
Macta Edu´nun Ümit Karan´a yaptigi hakeketi gören var mi?
Ümit yere düstü sonra Edu kramponlariyla Ümit´in cinsel organina sert bir sekilde basti(bilerek).Ezdi resmen.
Hakemde bunu es gecti ;) Daha ilk yariydi bu olay oldugunda.
Sheriff
19.Mayıs.2007, 23:09
Dikkatli konuşun ki ödenecek bir bedel olmasın arkadaşlar. Seviyeye dikkat edelim lütfen.
100. yılımızda hem şampiyon olduk hemde ezeli rakibimizi sahasında malup ettik.. Mutluyuz gururluyuz..
appiah4juve
19.Mayıs.2007, 23:11
Ümit yere düstü sonra Edu kramponlariyla Ümit´in cinsel organina sert bir sekilde basti(bilerek).Ezdi resmen.
bilerek olduğu nereden belli adamın beynine mi girdin ayhanın hareketine ne dicen o zman yada maçın ilk dk.lerinde tuncaya cihanın yaptığı ...
perpetua
19.Mayıs.2007, 23:11
bunca olaydan sonra Canaydın durursa helal olsun.
Bunca olaydan sonra esas kendini Galatasaray'li zanneden tribun eskiyalari stada bir daha gelirse yaziklar olsun.
Canaydin beceriksiz olabilir. Vizyonu, dunya gorusu kisitli olabilir. Lider olmayabilir. Kulubun icinde yatirdigi paralari kaptirmamak icin baskanligi birakmak istemiyor olabilir. Ancak en azindan insanligin ne oldugunu bilen bir kisi.
ataman5
19.Mayıs.2007, 23:12
izlerken bu maçı beşiktaşlılığımla bir kez daha gurur duydum.. bu arada tebrikler fenerbahçe..
Universal
19.Mayıs.2007, 23:13
Faul vardı ama o kasten olamaz Ümit orada dönerken ayağı takıldı ve denge kaybetti ve basmak zorunda kaldı. Ama artık pozisyonlar değil Türk Futbolu nereye gidiyor o konuşulmalı.
GsDoruk
19.Mayıs.2007, 23:15
Gs kötü oynadı. Takım kötüydü. Fener'e tebrikler.
appiah4juve
19.Mayıs.2007, 23:17
izlerken bu maçı beşiktaşlılığımla bir kez daha gurur duydum.. bu arada tebrikler fenerbahçe..
bende fenerbahçeliyim beşiktaş taraftarını kutluyorum 2 hafta önce kendi evinde şampiyonluğu kaybetti bu olayların 10'da 1'ini yapmadı
hem fenerbahçe hemde gs taraftarı beşitaş taraftarını önek almaları lazım
Universal
19.Mayıs.2007, 23:18
Fenerbahçemizin Galatasaray'a attığı 500. gol Edu'ya nasip oldu.
Lugano ve Edu'yu da milli yaptık. :)
Demirlek ile ilk kez maç kazandık.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bende fenerbahçeliyim beşiktaş taraftarını kutluyorum 2 hafta önce kendi evinde şampiyonluğu kaybetti bu olayların 10'da 1'ini yapmadı
hem fenerbahçe hemde gs taraftarı beşitaş taraftarını önek almaları lazım
Sanırım maçın son 5 dksı edilen küfürler ortada. Beşiktaş taraftarının.
El Comandante
19.Mayıs.2007, 23:20
eee sonuç ne yani?? Yenilgiye kılıf mı arıyosun.. Sana demiştim.. Fark atalım derken yenildiniz.. Senin hesaplarına göre fenerbahce ne BJK yi yenecekti ne de ASY de GS'yi :confused:
Ne yani sen simdi burada anormal bir durum görmüyormusun?
Sen bu durumda bir anormallik görmüyorsan zaten senle bunu tartismak bos...
appiah4juve
19.Mayıs.2007, 23:20
Fenerbahçemizin Galatasaray'a attığı 500. gol Edu'ya nasip oldu.
Lugano ve Edu'yu da milli yaptık. :)
Demirlek ile ilk kez maç kazandık.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Sanırım maçın son 5 dksı edilen küfürler ortada. Beşiktaş taraftarının.
Küfür heryerde oluyor ... kimse sütten çıkmış ak kaşık değil tabiki
ama akip teknik diektöün kafasını yarmadılar sahaya torpil su yağdımadılar di mi ??
Mirza
19.Mayıs.2007, 23:21
Avatar için izin isteyecektik galiba bazılarından.
Başarısızlığa kılıf çoktur.
Avatar meselesini uzatmayın. Gerekli mesajlar ÖM yolu ile ulaştırıldı.
Omerdinho
19.Mayıs.2007, 23:27
konuyu biraz daha ac, ne anormalligi, Fenerbahce 2 macida hakederek kazanmistir.
Yaptigin hesaplar tutmadi diye bir anormallikmi olmak zorunda yani?
barahir
19.Mayıs.2007, 23:28
Ben zaten Kiminle tartışacağımı biliyorum.. Sadece bi msj atacaktım senden alıntı olarak.. kusura bakma 2 oldu..:cool:
Rakip teknik diektöün kafasını yarmadılar sahaya torpil su yağdımadılar di mi ??
Yarmadılar canım.. Sadece tükürdüler.
Bordo61Mavi
19.Mayıs.2007, 23:31
Bu macin boyle gecmesini medya hazirladi.
Yok taraftar alkislarmi tartismalari falan.......... taraftarin damarina basarsan onlar senin istedigin tersini yapar, ve kimse mani olamaz onlara. Bu olaylari atesleyen medya.
Galatasaray zaten maci almayi hakketmedi, yani bu kadar ruhsuz futbolcu bi arada gormedim. Kimse yenilgi icin sebep aramasin, tek sebep o ruhsuz futbolculardir.
Fenerbahceyi tebrik etmistim, Trabzon macindan sonra zaten ama bi daha tebrik ediyom cunku gidip rakiplerini evlerinde yenersen bu demektirki sen zaten hakketmisin.
Zico fazla ovunmesin, bu $ampiyonlugu o oyuncular aldi Fener icin.
uAburak89
19.Mayıs.2007, 23:40
Son yıllarda izlediğim en sıkıcı maçtı, kimse tribünlerimize laf söylemesin. Herkes önce kendine baksın, bu yapılanlar iade amaçlıydı ama tam beceremedik.. Fenerbahçe stadındaki gibi kan dökemedik, biz bu kadar yapabiliyoruz işte..
Ayrıca Türk takımları üzerindeki formanın büyüklüğünün farkında olmayan ve hakkını veremeyen oyuncularla Avrupada zor başarılı olur.. Örn: Cihan, İnamoto, Kezman, Deniz vs vs..
Sekopej
19.Mayıs.2007, 23:41
Türk Futbolu bu gece dibe vurmuştur bence. Hakem yine iyi idare etti ve maçın tamamlanmasını sağladı.
33. hafta deyip durdunuz, bunun için miydi? Ben burada alkışlansın derken bana kızan arkadaşlar, ne oldu şimdi, başınız göğe mi erdi?
Eğer bugün o taraftar Fenerbahçe'yi alkışlasaydı Fenerbahhçe daha da havalanacaktı ve GS belki de rahat bir galibiyetle ayrılacaktı maçtan. Ama ne oldu?
Bugün maçın kaybedilmesinin en büyük sorumlusu hafta içinde ortamı geren yöneticiler ve bugün maçın içine eden taraftarlarıdır. Onlara aslında Fenerbahçe'nin teşekkür etmesi gerekir, çünkü oyunun durmasını sağladılar, tempoyu düşürdüler.
Bugün Galatasaray'ı yendik, bunun keyfi tarif edilebilir mi? Ama ben bugün alınan galibiyetten keyif almadım, bugün futbol yoktu ki?
Çok büyük bir fırsat kaçtı. Artık daha da kötüye gitmemek için birşeyler yapılması gerekiyor. Birşeyler yapılması için illaki birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Burada bu mesajı okuyan arkadaşlara da sesleniyorum, bu kin nereye kadar gidecek? Kim kazanacak? Hep kaybeden olacağız...
Bugünkü olayın oluşmasında herkesin payı var, tüm takımların, tüm yöneticilerin. Keşke tüm taraftarlar, yöneticiler futbolcular gibi olsa. Sanırım tüm Türkiye'ye en güzel mesajı onlar verdi.
Birileri artık birşey yapmalı, holiganizmi arttıran yöneticiler futboldan çıkarılmalı. Taraftar da kendine gelmeli. Bu durum dibe vurup çıkış yaptığımız durum olur umarım. Daha da dibe gidecek olursak bir daha yukarı çıkamayabiliriz.
Dünyanın en büyük derbisi diye kendimizi kandırıp duruyoruz, bu mu en büyük derbi? Yarın UEFA resmi siteden bu rezillikleri yazacak, tüm dünyaya rezil olacağız. Bu durumu, bu rezilliği bizlere yaşatan, Fenerbahçelisinden Galatasaraylısına, Beşiktaşlısına, en baştan en sona yöneticisine, taraftarına hepsine teşekkür ediyorum. Bu şekilde bizleri tanıttığınız için...
TR.CaPTaiN
19.Mayıs.2007, 23:42
Zico'yu korumaya çalışan Mondragon'u tebrik ederim.
Stadlara meşale sokmak sözde yasak. Eğer bir yasak varsa ortada bu uygulanmalı sözde kalıyorsa zaten kural değildir. Hadi davulun içine 3-5 tane yerleştirdin soktun ama o kadar meşale nasıl giriyor ? Eğer girmesini engelleyemiyorsan bunu yasaklama veya yasaklıyorsan sokturma.
appiah4juve
19.Mayıs.2007, 23:42
Ben zaten Kiminle tartışacağımı biliyorum.. Sadece bi msj atacaktım senden alıntı olarak.. kusura bakma 2 oldu..:cool:
Yarmadılar canım.. Sadece tükürdüler.
ligin ilk yaısında fenerbahçe taraftarının geretsin kafasını yarmasından bahsediyorrrum;;) ;;) ;;)
emicuda91
19.Mayıs.2007, 23:44
teşekkürler cimbom 2 oyuncumuz daha fenerli oldu
El Comandante
19.Mayıs.2007, 23:45
Vay bee,stada yabanci madde attik ve küfür ettik diye Türk futbolu dibe vurdu :)
Ilk mac neden bu kadar konusulmamisti?
Daha agir olaylar vardi.Simdi teker teker yazmayacam.Herkes nelerin oldugunu iyi biliyor.
aykut_gencfb
19.Mayıs.2007, 23:45
puan farkı kaça inecekti kaça indi:)
Sekopej
19.Mayıs.2007, 23:46
Son yıllarda izlediğim en sıkıcı maçtı, kimse tribünlerimize laf söylemesin. Herkes önce kendine baksın, bu yapılanlar iade amaçlıydı ama tam beceremedik.. Fenerbahçe stadındaki gibi kan dökemedik, biz bu kadar yapabiliyoruz işte..
Ayrıca Türk takımları üzerindeki formanın büyüklüğünün farkında olmayan ve hakkını veremeyen oyuncularla Avrupada zor başarılı olur.. Örn: Cihan, İnamoto, Kezman, Deniz vs vs..
Hadi ya tüh çok üzüldüm, 3-5 kişinin kafası yarılsaydı keşke, hani o kimseye isabet etmeyen taş varya boşuna atılmış yazık. Keşke Tuncay'ın kafasına gelseydi, bir güzel yarsaydı kafasını. Avrupa'ya gitmeye hazırlanırken mezara gönderseydik. O zaman çok mu mutlu olacaktın?
Burada suçlular sadece bugün olay çıkaranlar değildir, orası doğru. En başta bu yöneticiler futboldan uzaklaştırılmalı.
Son olarak bugün sahada yapılanları bu mesajdan sonra öven olursa ceza alacaktır. Bu olayın övülecek bir durumu yoktur, eğer acizlikten, rezillikten övünç kaynağı çıkarıyorsanız verilecek ceza da sizi kesmeyecektir ama biz övene yine de ceza vereceğiz, bilginize...
barahir
19.Mayıs.2007, 23:46
ligin ilk yaısında fenerbahçe taraftarının geretsin kafasını yarmasından bahsediyorrrum;;) ;;) ;;)
Ben bjk taraftarından bahsettim..
Sekopej
19.Mayıs.2007, 23:49
Vay bee,stada yabanci madde attik ve küfür ettik diye Türk futbolu dibe vurdu :)
Daha agir olaylar vardi.Simdi teker teker yazmayacam.Herkes nelerin oldugunu iyi biliyor.
Bana diyorsan yazımın tamamını okumadın sanırım. Ben orada atanlara da aciz diyorum. Onlara inet yapıldığını söyleyenler gibi. Saneye de kadiköyde bu yapılanlara inat başka şeyler yapılır, sonuç ne olacak? Artık bu olaylar bitmeli diyorum, siz de öyle diyorsanız bu yapılanları doğru birşey gibi göstermeyin ve tepkinizi gösterin...
emicuda91
zaten bu olaylar bütün gs taraftarına yüklenmememeli buradaki GALİBİYETİ KALDIRAMAYAN bazı arkdaslar gibi taraftarlar atıo o şişeleri, koltukları
uAburak89
Hadi ya tüh çok üzüldüm, 3-5 kişinin kafası yarılsaydı keşke, hani o kimseye isabet etmeyen taş varya boşuna atılmış yazık. Keşke Tuncay'ın kafasına gelseydi, bir güzel yarsaydı kafasını. Avrupa'ya gitmeye hazırlanırken mezara gönderseydik. O zaman çok mu mutlu olacaktın?
Burada suçlular sadece bugün olay çıkaranlar değildir, orası doğru. En başta bu yöneticiler futboldan uzaklaştırılmalı.
Son olarak bugün sahada yapılanları bu mesajdan sonra öven olursa ceza alacaktır. Bu olayın övülecek bir durumu yoktur, eğer acizlikten, rezillikten övünç kaynağı çıkarıyorsanız verilecek ceza da sizi kesmeyecektir ama biz övene yine de ceza vereceğiz, bilginize...
Ben yapılanları övmedim ki.. Sizin kadar olamadık dedim, en berbat halimiz bu kadar oluyor.. Senenin başında kan dökerseniz maçta bunlarada katlanırsınız.. Yapılan doğru demiyorum ama başlatan biz değiliz..
eGowiCh
19.Mayıs.2007, 23:51
İlk maçı izlemediğin ne kadar da belli. İsviçre maçından sonra ilk kez bu kadar olaylı bir maç izledim. Daha da önemlisi, ilk kez bir derbi yarım kaldı, hakem soyunma odasına gitti ve geri geldi. İlk maçta öyle durum olmamıştı.
Bursaspor-Beşiktaş maçında bile bu denli çirkin davranışlar olmadı.
5 maç ceza almalı. Kendi koltuklarınızı, stadınızı yaktınız. Kulübünüze hem maddi hem manevi zarar verdiniz.
Fenerbahçeli oyuncuları tebrik ederim. Bu zor şartlarda hiç ezilmeden, mırın kırın etmeden oynadılar delikanlı gibi. Helal olsun. Kazanmasını da bildiler.
Bu sene derbilerde kaybetmedik. Ezeli rakiplerimizi yenerek şampiyon olduk. İçerde, dışarda fark etmedi, her yerde yendik. Helal olsun, şampiyonluğun hakkını verdik.
Mirza
19.Mayıs.2007, 23:53
Sinirler biraz daha gevşesin. 10 dk. ara.
Sekopej
20.Mayıs.2007, 00:01
Bana cevap vermek isteyen, bu konuyu tartışmak isteyen özel mesaj atsın, bu konuda diyeceklerimi dedim, anlayan anlar ama hala sizin yaptıklarınız deniyorsa diyecek lafım yok. Ben hepimiz biz olalım ve bu iğrençliklere(Kadiköydeki de dahil yoksa anlamıyorsunuz) karşı çıkalımdiyorum. Bu iğrençlikler bitsin diye uğraşalım.
----------------------------------
Sonuçta maçı kazandık, 2 sezondur ligde derbi kaybetmiyoruz, Tebrikler Fenerbahçe bizlere bu mutluluğu yaşattığın için...
Sheriff
20.Mayıs.2007, 00:02
Konuyu tekrar açıyorum seviyeyi koruyarak maçı tartışmaya devam edebilirsiniz..
Fıratcan Alçınkaya
20.Mayıs.2007, 00:04
Fenerbahçe derbilerini kaybetmeyerek Şampiyonluğu kazandı... Terbikler Fenerbahçe... Umarım bugün yaşanan olaylar bir daha olmaz...
Omerdinho
20.Mayıs.2007, 00:09
sen maci izlemedinmi ?? yoksa izledinde bu olanlari normalmi karsiliyorsun?? Dünya'nin neresinde gördün taraftarin 90 dakika durmadan pet sise attigini,koltuk,mesale attigini... ayrica 90 dakika durmadan küfür edildi. Polislerle catistilar ,bir polisin tekme tokat dövüldügünü gördüm,10 kisi birden 1 polise saldiriyorlardi.. Bu olanlar ne Galatasaray'a nede Türk Futbol'una yakismaz.Ama siz kendinize yakistiriyorsaniz, orasi ayri.
Varonil
20.Mayıs.2007, 00:09
Seneye;
Beşiktaşa Şampiyonlar Liginde,
Galatasaray ve Erciyesspor'a Uefa Kupasında
Başarılar!
;;)
uAburak89
20.Mayıs.2007, 00:12
sen maci izlemedinmi ?? yoksa izledinde bu olanlari normalmi karsiliyorsun?? Dünya'nin neresinde gördün taraftarin 90 dakika durmadan pet sise attigini,koltuk,mesale attigini... ayrica 90 dakika durmadan küfür edildi. Polislerle catistilar ,bir polisin tekme tokat dövüldügünü gördüm,10 kisi birden 1 polise saldiriyorlardi.. Bu olanlar ne Galatasaray'a nede Türk Futbol'una yakismaz.Ama siz kendinize yakistiriyorsaniz, orasi ayri.
İstanbul Kadiköy Şükrü Saraçoğlu stadında gördüm ben, daha da kötüsünü..
Omerdinho
20.Mayıs.2007, 00:14
İstanbul Kadiköy Şükrü Saraçoğlu stadında gördüm ben, daha da kötüsünü..
Ciddi olamazsin..
eGowiCh
20.Mayıs.2007, 00:15
Beşiktaş taraftarı gerçekten çok centilmenmiş, bunu anladım. Buradan tüm Beşiktaşlı arkadaşlarıma selam yolluyorum, hepsini tebrik ediyorum, hem Şampiyonlar Ligi'ne kaldıklarından, hem centilmenliklerinden...
Şampiyonluk maçında çok centilmendiler. Bu maçtan çok daha önemli bir maçtı Beşiktaş-Fenerbahçe maçı ve o maçta Beşiktaş taraftarı sahaya en ufak bir yabancı madde atmadı, Tümer'e bile küfür etmedi. Sadece maçın sonunda sinirler gerilince küfür ettiler, o kadar, onun dışında son derece centilmendiler.
Sportmenliği ve centilmenliği İnönü'de gördüm 2 hafta önce, maalesef bu hafta Ali Sami Yen'de göremedim.
El Comandante
20.Mayıs.2007, 00:20
Yahu ilk önce kendi sahanizda bize yaptiklariniza bakin sonra konusun!Ben ilk maci izledim.GeretS´in,Ümit´in kafasinin yarilmasini gördüm.Mondi´ye atilan ses bombalarini gördüm.Sahada edilen küfürleri duydum.Atilan yabanci maddeleri gördüm.Taraftarlarimizin oturduklari yere sidik torbalari konuldugunu duydum.Nerede centilmenlik?
Bizim yaptiklarimiz dogru degil,kesinlikle yakismadi bize.Galatasaray asaletine yakismadi.Onlarla bir olmamaliydik.Ama simdi zeytinyagi gibi su üstüne cikmaya calisanlari görüyorum ;)
eGowiCh
20.Mayıs.2007, 00:21
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-05-19_mac008.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-05-19_mac001.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-05-19_mac010.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-05-19_mac011.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-05-19_mac013.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-05-19_mac015.jpg
http://www.ntvspor.net/Images/14263.jpg
http://www.fenerbahce.com/i/glr/0705199123/sl5943.jpg
http://www.ligtv.com.tr/uploads/Files_13/Image/derbi/Olay1.jpg
http://www.ligtv.com.tr/uploads/Files_13/Image/derbi/Olay2.jpg
http://www.ligtv.com.tr/uploads/Files_13/Image/derbi/Olay3.jpg
http://www.ligtv.com.tr/uploads/Files_13/Image/derbi/Olay4.jpg
http://www.ligtv.com.tr/uploads/Files_13/Image/derbi/Olay5.jpg
http://www.ligtv.com.tr/uploads/Files_13/Image/derbi/Olay6.jpg
http://www.ligtv.com.tr/uploads/Files_13/Image/derbi/Olay7.jpg
http://www.ligtv.com.tr/uploads/Files_13/Image/derbi/Olay9.jpg
http://www.ligtv.com.tr/uploads/Files_13/Image/derbi/Olay10.jpg
http://www.ligtv.com.tr/uploads/Files_13/Image/derbi/Olay11.jpg
http://www.ligtv.com.tr/uploads/Files_13/Image/derbi/Olay12.jpg
Sheriff
20.Mayıs.2007, 00:25
Sakin olalım..
Sekopej
20.Mayıs.2007, 00:25
Herkes yapılanlan iğrençliklerin yanlışlığını kabul ediyorsa artık bu iğrençlikleri konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum...
Alex'in kadroda olmaması çeşitli dedikodular çıkardı ama Zico biraz önce yaptığı açıklamada, Alex'in karısının, kızının ve kaynanasının dün gece hastanede olduğunu, Alex'inde onlarla beraber olduğunu söyledi. Sabah tesislere geldiğinde çok yorgun göründüğü için seni bu şekilde oynatamam diyip kadroya almamış. Alex'in oynamama sebebi budur...
Omerdinho
20.Mayıs.2007, 00:26
İlk maçtaki resimleri de koysana Egemen, kanlı kanlı..
bu tartisma uzar gider sabaha kadar tartisiriz, hicbir yere varamayiz.
Biz birsey yapmadik demiyoruzki, hatta biz demek yanlis, 1,2 dengesiz yapti diye sizdemi aynisini yapmak zorundasiniz? ben istiyordumki Galatasaray Feneri centilmence karsilasin, hicbir olay olmasin,küfür olmasin bize ders versin istedim ama olmadi. Tartismayida uzatmayalim isterseniz. Olan oldu.
uAburak89
20.Mayıs.2007, 00:30
Başka isteğiniz de var mı ? Siz yapın yapın biz centilmen olalım, nereye kadar ? Neden hep ilk adımın atılması bizden bekleniyor anlamıyorum.. Başkanınız çıkar küfürü engellemem diye açıklama yapar.. Bunlarda o hiç birşey olmayan maçtan birkaç resim..
http://www.webaslan.com/images/haber/2006/alkis.jpg
http://www.webaslan.com/i/glr/070515de7b/im4954.jpg
http://www.webaslan.com/i/glr/070515de7b/im4955.jpg
http://www.webaslan.com/i/glr/070515de7b/im4956.jpg
http://www.webaslan.com/i/glr/070515de7b/im4957.jpg
http://www.webaslan.com/i/glr/070515de7b/im4958.jpg
http://www.webaslan.com/i/glr/070515de7b/im4959.jpg
http://www.webaslan.com/i/glr/070515de7b/im4961.jpg
Eray Dengiz
20.Mayıs.2007, 00:32
Ne olursa olsun bu oyunun adı alt tarafı futbol. Bizim ülkemiz futbolla yatıp, futbolla kalkıyor. Bunu diğer ülkelerde yapıyor ama diğer ülkelerle bizim ülkemizin farkı çok açık; onlar eğleniyor, biz abartıyoruz..
Öncelikle Galatasaray'lı olarak böyle olayların bizim stadımızda yaşanmasından dolayı tüm Türk futbolundan kendi adıma özür diliyorum. Bunun x stadda veya y stadında olması önemli değil, sonuç olarak Dünya sıralamasında en üstte yer alan bir derbi maçında bunlar yaşanıyorsa, pes doğrusu..
Artık fanatikliği bir kenara bırakıp olaylara pozitif yaklaşalım. Bu olayları ben en son 1996 yılında gördüm bugün bakıyorum yıl 2007 hala aynıyız.. Peki soruyorum bugün baktığınızda futbolumuzda ne değişti?
Biz futbolu eğlence aracı olarak görebilsek herşey düzelecek ama nerede..
deniz.91
20.Mayıs.2007, 00:34
gsye geçmiş olsun 3. olmayı haketti rahat rolan rakibi karşısında 3 puanı almalıydı ama alamdı fbyide tebrik ederim
uAburak89
20.Mayıs.2007, 00:34
Biz de iyi demiyoruz ama benim sinir olduğum Fenerli arkadaşlar sanki kendileri hiç birşey yapmamış gibi aşırı yükleniyor.. İlk maçta olay olmasaydı bugünde hiçbirşey olmazdı..
Sekopej
20.Mayıs.2007, 00:35
Burak şimdi ben de geçen seneki maçlarda yaşanan fotoğrafları mı koyayım?
Anlamak istemiyorsunuz sanırım, kısasa kısasla bu işler iyiye gitmez. Siz bunu yaptınız biz de yaparız, deyip seneye kadiköyde oynanacak maçta da olaylar mı çıksın?
O konuyu bulup bakabilirsiniz, eminim ki o zaman da tepkimi göstermişimdir ben. Herkes bu yapılan olayların rezilliğini, sadece acizlik olduğunu kabul ederse zaten ortada sorun kalmayacak.
Şimdi soruyorum, burada bu acizliği kabul eden, bu iğrençlikler yaşanmamalıydı diyenler kimler? Eğer karşı çıkan varsa buyrun tartışmaya ama yoksa daha da konuşmaya gerek yok diyorum...
Sekopej
20.Mayıs.2007, 00:36
Ne olursa olsun bu oyunun adı alt tarafı futbol. Bizim ülkemiz futbolla yatıp, futbolla kalkıyor. Bunu diğer ülkelerde yapıyor ama diğer ülkelerle bizim ülkemizin farkı çok açık; onlar eğleniyor, biz abartıyoruz..
Öncelikle Galatasaray'lı olarak böyle olayların bizim stadımızda yaşanmasından dolayı tüm Türk futbolundan kendi adıma özür diliyorum. Bunun x stadda veya y stadında olması önemli değil, sonuç olarak Dünya sıralamasında en üstte yer alan bir derbi maçında bunlar yaşanıyorsa, pes doğrusu..
Artık fanatikliği bir kenara bırakıp olaylara pozitif yaklaşalım. Bu olayları ben en son 1996 yılında gördüm bugün bakıyorum yıl 2007 hala aynıyız.. Peki soruyorum bugün baktığınızda futbolumuzda ne değişti?
Biz futbolu eğlence aracı olarak görebilsek herşey düzelecek ama nerede..
Eray sana çok çok teşekkür ediyorum, inan futbolun güzelliği için benim gibi düşünenleri gördüğümde yalnız olmadığı anlamak mutluluk veriyor.:)
uAburak89
20.Mayıs.2007, 00:37
Ben en başından beri diyorum, hiç olmamalıydı.. Bende istemiyorum olay çıksın, insanlar biber gazı yesin..
Ayrıca bu derbi dünyanın en büyük derbisi falan değil, bu kadar sıkıcı maç görmedim..
M.Scofield
20.Mayıs.2007, 00:38
Taraftar görevini yapması gerektiği gibi yapsaydı bügün kesin kazanırdık
El Comandante
20.Mayıs.2007, 00:42
Taraftarlar sirf futbolculari baski altina soktu,fb ile ugrasti.Bu durumda biz nasil maci kazanabilirdik?Bu taraftarlar insallah bir daha maclarimiza gelmezler.
Biz bu olanlari hos karsilamiyoruz tabiki de ama bazilari zeytinyagi gibi üste cikmaya calisinca,bütün sucu bize atinca sinirleniyoruz dogal olarak.
TR.CaPTaiN
20.Mayıs.2007, 00:47
http://img169.imageshack.us/img169/6091/284722070519232859zi7.jpg (http://imageshack.us)
Zico Arda'yı dizindeki sakatlıktan dolayı uyarıyor. Aynı sakatlığı bende yaşadım,kendine dikkat etmelisin şeklinde.
dinaMYt
20.Mayıs.2007, 00:48
eğer takım tutmak buysa ben takım tutmuyorum
eğer takım desteklemek böyle oluyorsa ben takımımı desteklemekten nefret ediyorum
eğer galatasaray taraftarı böyle olunuyorsa böyle taraftarlığa lanet ediyorum
bir zamanlar real madrid karşısında devre arasına 2-0 girip maçı çeviren takımımı düşünüp bugün devre arasına 2-0 yenik giren takımıma bakıyorum üzüntüm daha da artıyor.başlar önde... bırak kazanma azmini kazanma umudu bile yok..
tribüne bakıyorum bizi kurtaracak biri var mı bu çukurdan diye..yönetici olarak seçilmişlerden başkan olanı korkudan stada bile gelmemiş yardımcısı fiyakalı laflar edebilmek için düşüncelerde..takımını göya desteklemeye gelmiş olan taraftar da 10 yıldır yıkılamayan stadı kendi elleriyle yakıyor takımının geleceğini hiç umursamadan...
umutlanmak için sebep arıyorum bir şey bulamıyorum.uefa kupası finalini hatırlayıp kendimi avutuyorum.aklımda tek soru var nasıl bu hale geldi benim galatasarayım?
M.Scofield
20.Mayıs.2007, 00:49
arda oyuna girdi takimi hareketlendi gelecek yil ondan çok şey bekliyoruz
uAburak89
20.Mayıs.2007, 00:52
Gerets maçtan sonra kadro kalitesi falan demiş, geçen sene şampiyon olurken böyle demiyordu nedense.. Maça gelmeye korkan Özhan beyle elele istifa etmesini diliyorum Gerets beyin..
Omerdinho
20.Mayıs.2007, 00:54
"Canlı kalabilmek için uğraştım"
Fenerbahçe'nin Sırp golcüsü Mateja Kezman G.Saray maçında çıkan olayları "Hayatımda böyle şey görmedim" diye yorumladı. Daha önce Chelsea, A.Madrid gibi kulüplerde forma giyen tecrübeli futbolcu "Sahada canlı kalabilmek için uğraştım" dedi.
LİG TV mikrofonlarına "Sahada taşlar gördüm, bıçaklar gördüm. Herşeyi gördüm. Çok şaşırdım. Böyle olacağını hiç düşünmemiştim. Aklıma sığmadı bu olaylar. Hayatta kaldığım için ve galip geldiğimiz için sevindim" açıklamasını yapan Kezman şaşkınlığını gizleyemedi.
Lig TV
Al iste, bunu gören(duyan) yabanci futbolcu Türkiye'de futbol oynamak istermi?
TR.CaPTaiN
20.Mayıs.2007, 00:54
Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets derbinin ardından yaptığı açıklamada yenilgiyi iki takım arasındaki kadro farkına bağladı… İşte Gerets’in derbi sonrası yaptığı açıklamalar:
“Bizim öncelikli hedefimiz şampiyonlar ligine katılmaktı. Ancak buna ulaşamıyorsak bunu iyi analiz etmek lazım. Bir yanda Mehmet Topal diğer yanda Aurelio var… Bir yanda tecrübeli bir oyuncu var. Diğer yanda ise yetenekli ancak daha tecrübe kazanması gereken bir futbolcu var. Bir takım daha iyi futbolcular alıyorsa ve siz onunla yarışmak zorundaysanız bunu çok iyi analiz etmek lazım… Bu arada bizim çok önemli oyuncularımızın uzun zamandır sakatlık içinde olmasıydı… Arda tam iyileşmeden sahaya çıkmak zorunda kaldı…”
Gerets kadroda revizyon yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruyu “Tabi ki kadroda bazı değişiklikler olacaktır. Mukavelem var. Gelecek sene de kalmayı düşünüyorum.” Diye yanıtlarken, Fenerbahçe’nin şampiyonluğu ile ilgili olarak da “Hak ederek kazandılar” dedi…
Maraton
Zico'da maçtan sonra şimdiye kadar böyle olaylar yaşamadım sadece televizyondan gördüm dedi. Zico Brezilya'da takip edilen birisi,bu söyledikleri onların kanallarında yayınlanınca bir Brezilyalı Türkiye'ye gelirken nasıl gelecek ? Kafasında hep ''acaba ? ''olacak.
uAburak89
20.Mayıs.2007, 00:57
Ya kafayı yemek üzereyim, bu insanlar nasıl böyle konuşabiliyor.. Sürekli aynı yere dönüyoruz farkındayım ama bu kadarına da pes doğrusu.. İlk maç nerdeydi bu konuşanlar.. Şaka gibi ya..
M.Scofield
20.Mayıs.2007, 00:59
Ya kafayı yemek üzereyim, bu insanlar nasıl böyle konuşabiliyor.. Sürekli aynı yere dönüyoruz farkındayım ama bu kadarına da pes doğrusu.. İlk maç nerdeydi bu konuşanlar.. Şaka gibi ya..
herkez işine geldğini görüyor
hp-fm-gs
20.Mayıs.2007, 01:00
Kimse tarafsız değil.Yazık.
Sheriff
20.Mayıs.2007, 01:01
Ben tarafsızım 10 dk kilit..
LaigLeNoiR
20.Mayıs.2007, 01:01
Beşiktaş taraftarına teşekkür eden Fenerlilerin teşekkürünü kabul etmek istiyorum...
Bu arada arkadaşlar bir konuda sözüm vardı.
Burası Türkiye Cumhuriyeti ve 18 kulübüde kardeştir;;)
Sheriff
20.Mayıs.2007, 01:08
Sinirlerinize hakim olmanızı tavsiye ederim bundan sonra ara olmayacak ve uyarı&ceza sistemi kullanılacak..
Sekopej
20.Mayıs.2007, 01:21
Olayı sidik yarışına döndürmeyin. 2 maçta da yapılan iğrençliktir, daha ötesi yok. 2 maçı bundan sonra karşılaştırmayın, varsa maç hakkında düşünceleriniz buyrun yazın, yoksa yapılan iğrençlikleri tekrar tekrar gündeme getirmeye gerek yok...
eGowiCh
20.Mayıs.2007, 01:22
Eleştirilen Edu ve Lugano herkese en güzel cevabı verdi gerçekten. Helal olsun. Top geçirmediler, pozisyon vermediler, yetmedi gol attılar. Süper ikili!
Galatasaraylı arkadaşlarım beğenmezler Edu ve Lugano'yu, eleştirdiler burada hep, kasap dediler, ama onlar cevabı verdi. Bravo!
El Comandante
20.Mayıs.2007, 01:24
GeretS gelecek sene kalmayi düsünüyormus.Istese de kalamaz kulüpte.Onu yollarlar.
Büyük bir revizyon sart.
uAburak89
20.Mayıs.2007, 01:27
"Üstünüzdeki forma güç verir size hakkını verin sadece." dedik, hakkını veremediler.. Başta Cihan olmak üzere gitmesi gereken en az 8 futbolcu var.. Tabi önce zihniyet değişmeli, Özhan bey ve GeretS elele defolup gitmeli..
SYLaR
20.Mayıs.2007, 01:28
Gerets'i tek sevdiğim an
Orada durdu ayakta.Her türlü şeyi yapabilirdi ama durdu ve maçın devam etmesini sağladı
Fotoğraf tanıdık geldi değil mi?16. Hafta Fenerbahçe-Galatasaray maçı.
eGowiCh
20.Mayıs.2007, 01:28
Gerets transfer yapamamaktan ve kadrodan şikayet etti.
Sekopej
20.Mayıs.2007, 01:32
Gerets'i tek sevdiğim an
Orada durdu ayakta.Her türlü şeyi yapabilirdi ama durdu ve maçın devam etmesini sağladı
Fotoğraf tanıdık geldi değil mi?16. Hafta Fenerbahçe-Galatasaray maçı.
Mesajı silecektim ama bakış açısına göre farklılıklar olduğu için silmiyorum. Orada o kanla duracağına hemen silinip bantlansa daha hoş olmaz mıydı? Devre arasına kadar silinmemişti o kan sanıyorum. 2 dakikada halledilebilirdi bence ama neyse, bu benim bakış açım...
SYLaR
20.Mayıs.2007, 01:36
Mesajı silecektim ama bakış açısına göre farklılıklar olduğu için silmiyorum. Orada o kanla duracağına hemen silinip bantlansa daha hoş olmaz mıydı? Devre arasına kadar silinmemişti o kan sanıyorum. 2 dakikada halledilebilirdi bence ama neyse, bu benim bakış açım...
Orada hemen kıyameti koparabilirdi.Bazı kişilerin yalandan kendilerini yere atmaları gibi.Ama yapmadı.durdu bekledi.
Ayrıca bence öyle durması güzelde olmuş.O zamana kadar Aziz Yıldırım diyordu bizim stadımızda olay olmaz,küfür edilmez.
En güzel cevabı da Gerets "Olay olmaz diyenler bakın kafamı yardınız" mesajı ile de çok güzel verdi.
El Comandante
20.Mayıs.2007, 01:38
http://www.webaslan.com/images/giris/canaydin.jpg
Sekopej
20.Mayıs.2007, 01:38
Orada hemen kıyameti koparabilirdi.Bazı kişilerin yalandan kendilerini yere atmaları gibi.Ama yapmadı.durdu bekledi.
Ayrıca bence öyle durması güzelde olmuş.O zamana kadar Aziz Yıldırım diyordu bizim stadımızda olay olmaz,küfür edilmez.
En güzel cevabı da Gerets "Olay olmaz diyenler bakın kafamı yardınız" mesajı ile de çok güzel verdi.
Dediğim gibi seninki de ayrı bir bakış açısı, bence ne yapması gerektiğini de yazdım zaten.
Geçen maçla kıyaslama yapılmaması konusunda uyarımı yazmıştım, ortam gerilmemesi için bu uyarıya uyarsak sevinirim.:)
eGowiCh
20.Mayıs.2007, 01:42
Beyler, yeteri kadar konuşmadık mı saha içi olayları? Biraz futbol konuşalım.
Alex gol kralı olacak gibi gözüküyor. Ümit Karan boş geçti yine. Serdar da gün geçtikçe formunu arttırıyor, helal olsun, yan toplardaki zaafiyetini de gideriyor yavaş yavaş.
Tuncay çok silik oynadı bugün, beğenmedim oyununu pek, sanırım transfer dedikodularından dolayı aklı karışmış.
Kezman son dakikada inanılmaz gol kaçırdı, valla şok oldum nasıl kaçırdı o golü diye. Aynı tarz pozisyonu da Alex İnönü'de kaçırmıştı.
Bordo61Mavi
20.Mayıs.2007, 02:23
Sonunda dinmis sinirler biraz :D:D
Bi sezon daha sonuclandi diyelim, tabi bizim icin. Kumede kalma mucadelesi veren takimlara Allah kolaylik versin.
Jesus_FB
20.Mayıs.2007, 02:38
bugünkü maçta ne gs yönetiminin ne futbolcuların hiç bir suçu yoktu zaten daha maç başlamadan yabancı maddeler yağmaya başlamıştı bile şimdi burda herkes tartışmış 5 maç 10 maç 2 maç falan filan bu verilen cezaların hiç bir önemi yok bugün verilecek cezaların taraftarı caydırabilcek pişman edebilcek hiç bir yaptırımı olmayacak seneye kadıköyde aynıları yaşanıcak her sene artarak gidecek kan davasına dönecek bu cezalarla bunlardan başka hiç bir şey O-LA-MAZ!!!
emrecep
20.Mayıs.2007, 02:49
http://www.webaslan.com/images/giris/canaydin.jpg
Şimdi söyleyeceklerim için Galatasaraylı arkadaşlar bana kızabilirler, haksızlık yaparsam özür dilerim ama nacizane birkaç şey diyeceğim.
Özhan Canaydın yanlış işler yapmış, sportif anlamda başarısız olmuş, kendisinden beklenen birçok şeyi yapmamış olabilir ama bu maçta taraftarın yaptığı bunca olaydan sonra (yanlış değilsem taraftarların sitesi olan) bu sitenin Canaydın'ı sitenin açılış sayfasına taşıması ve adeta onu hedef göstermesi en hafif ifadeyle saygısızlıktır. Birçoğu kişi eleştirdi hatta utandıklarını söyledi ama ben bir Fenerli olarak onun o beyefendiliğine(6-0lık maçtaki tavrı da dahil) (ilk geldiğinde bizim başkanda bu seviyede olmasa da güzel işler yapıyordu şimdi yerinde yeller esiyor) ki sadece kulübüne değil diğer kulüplere de aynı şekilde davranmıştır, her zaman büyük saygı ve hürmet beslemişimdir. Şunu da belirtmek isterim ki o 6-0lık maçta yaptığı bence spor sahalarında eşi benzeri görülmemiş, Chelsealilerin ManUtd'i alkışlamasından kat kat büyük bir centilmenlik örneğidir ve bu alkışlama olayından dolayı 'bazı' üyeleri tarafından o kadar eleştirilmişken bu hafta hadi taraftarlar alkışlasın diyen 'medya'ya da buradan selam etmek isterim. Böyle beyefendi ve her zaman için şiddete değil güzele teşvik eden bir karaktere sahip bir kişinin, ne yazık ki şiddet olaylarıyla anılan şu maçtan sonra dahi eleştirilmesi bence haksızlık. Ha kimse de bana demesin ki 'taraftarın bu kadar olay çıkarmasının bir sebebi de onun başarısızlığı, işte istifa etmeli falan'. Çünkü Canaydın sportif anlamda başarısız olmuştur ancak şu bu başlıktan da takip ettiğiniz üzere bu maçtan akıllarda spor namına hiçbir şey kalmamıştır.
Cengo
20.Mayıs.2007, 03:20
Suç Canaydın'da da var.
İngiliz genel menajerlik sistemini Terim'e verdiler (FM'de oynuyorsuz ya o sistemdir), tüm bütçeyi kullandı (hatta borcun ciddi bir yüzdesi de bu yüzdendir) ama Gerets'e o hakkı vermediler, bonservissiz oyuncu alabiliriz yada biz seçelim dediler.Gerets de takımdan böyle bir yapı çıkartabilirdi.İyi hoca, kötü hoca tartışılır, seçimleri tartışılır zaman zaman ama ne yapabilir ki başka?
Takımın gücü bu kadar, herkes hergün motive olamaz ki, her gün nasıl mutlu olursun?..
O kadar bütçenin altında ne yapsın ama çıkıp da 'şampiyon olamayabiliriz,çünkü kadromuzu bütçemizi düzeltmek için geliştiremiyoruz.Bize 5-10 sene müsaade tanıyın ama gene de sonuna kadar savaşırız her türlü' diyemedi.
haksız mıyım?
böyle yapılmamalıydı, bir kısım taraftar kızgınlığını attı ama geneli Canaydın'a tepkisini gösterdi.
100bin kişi toplanıp basın açıklaması yaparak yürümek, kulüp binası önüne siyah çelenk bırakmak zor olamaz.
Taraftar kendisine zarar verdi, çünkü söylemek istediği yanlış anlaşıldı.
Fair-play başkanın taraftarları denilecek maalesef.
ve bu durum diğer takımlara,yöneticilerinin kışkırtıcı sözlerine, ortada gidip gelen futbolun siyasetlerine adanacak..
Gs UEFA Kupası'nı alırken de bu kadar borçluydu, sorun değil borç.
Biraz da taraftarın suçu var, borç borç diye yönetimin transfer yetkilerini baskı altına aldılar.
Bırakın takımı ya alsınlar, ya hiç harcamasınlar.yıldız bekliyorsunuz,ardından da maalesef bu yüzden hayal kırıklığı yaşanıyor.Halbuki iyi oyuncular yıldız olmak zorunda değillerdir.100k $'a aldığınız isimi 20 M €'ya satabilirsiniz..
Canaydın şahsi davrandı, seçimle beraber öyle hedefler konulmaz, sözler verilmez.Ne olduğunu görmeden yapacağı yolu anlattı, o yol ya göründüğünden fazla uzunsa?..
Galatasaray Afrika ve Güney Amerika'da pilot takımlar bulmalı ve ciddi bir scouting sistemi kurmalı.Esas parayı buna yatırmalı ...
Jesus_FB
20.Mayıs.2007, 03:55
Harika bir teşhis olmuş cengiz
emrecep
20.Mayıs.2007, 03:58
Abooo'nun yazısında bir parça benim bundan evvel yazdıklarımla da ilişkili olan bazı şeyler olduğu için şunu tekrar belirteyim sportif anlamda başarısızdır Canaydın ama sınırları zorlayan böyle bir tepkiden hemen sonra Canaydın'ın hedef gösterilmesi haksızlıktır (sezonun veya Canaydın'ın başkanlık süresinin tümü için değildir bu sözlerim), bazı yöneticiler gibi taraftarı bu yola tahrik eden sorumsuz açıklamalar yapmamıştır.
İçimde kalan başka bir şey var yazmak isterim. Hani diyoruz ya yöneticiler sürekli diğer kulüpleri,hakemleri veya federasyonu hedef gösteriyor kendi başarısızlıklarının üstünü bu şekilde örtüyor diye ve sonra taraftar olarak eleştiriyoruz onları peki webaslan gibi bir taraftar sitesinde yapılan nedir? Bu olaylardan sonra yine Canaydın'ı hedef göstermek o pek güzel eleştirdiğimiz yöneticilerin davranışlarından farksızdır. Yöneticilerin böyle yapmasından dolayı taraftarların tepkilerini normal karşılayıp "balık baştan kokar" diyen bazı kişiler okuyorum (yanlış anlaşılmasın bu başlıkta değil genelde) ve bunu okuyunca da aklıma hep şu geliyor "toplumlar kendilerine yaraşır kişilerce yönetilirler" yani taraftarlar olarak çuvaldızı biraz da kendimize batırmalıyız diyorum. Yöneticilerin ve medyanın yaptığı gibi başkalarını hedef göstermemeli veya eleştirmemeliyiz. Bu sözleri Galatasaray taraftarları için demiyorum başka bir takımın taraftarı da pekala yapabilirdi bunları o site bizim taraftar sitelerinden biri de olabilirdi, birbirimizden pek farkımız yok hepimiz aynı toprağın meyvesiyiz.
Varonil
20.Mayıs.2007, 09:41
Tümer'den ilginç açıklama!
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Tümer Metin, 2-1 kazandıkları Galatasaray maçının ardından ilginç açıklamalarda bulundu. Maç sonrası yayıncı kuruluşun muhabirinin sorularını yanıtlayan deneyimli futbolcu, 25 Mayıs Cuma günü bir basın toplantısı düzenleyeceğini belirterek, Türkiye'deki futbol ortamı hakkında da görüşlerini anlattı.
Tümer, ''Aslında çok fazla şey söylemeyeceğim, çünkü cuma günü bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Hem Beşiktaş, hem Fenerbahçe'de yaşadığım 100. yıl şampiyonluklarıyla ilgili, hem de ileride ne yapacağımla ilgili konuşacağım'' dedi.
Futbolun, çok büyük kitleleri peşinden koşturduğu ve büyük rant sağladığını, ama nihayetinde bu bir spor olduğunu kaydeden Tümer, şunları kaydetti: ''Bu maçta olanlar, Başiktaş maçında bir futbolcuya düşen 3 polis. Ben sağduyulu olunmalı diyorum. Bu sene biz şampiyon olduk, geçen senelerde Galatasaray ve Beşiktaş oldu. Ortam çok gerildi ve bunda en son payı olan insanlar futbolcular ama en çok etkilenenler de biz futbolcularız.''
Bu sezon başında Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye geçmesinin sıkıntılarına değinen Tümer, ''Sıkıntılar çektim bu sene, camia değiştirdiğim için ama insanlar bunlara alışmalı. Mesela kimse Kezman'ın Fenerbahçe için Türkiye'ye geldiğini söyleyemez, sonuçta profesyoneliz hepimiz. Benim bir ton ödülüm var, ama futbolu bıraktıktan sonra kiramı ödememe yaramaz. Ben bir karar aldım ve bunu da kendim aldım, kimseye sormadım. Bunun sıkıntılarını da özel hayatımda yaşadım. Ama güzel bir sene yaşadım ve güzel bir ortam buldum. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Tümer Metin, cuma günü düzenleyeceği basın toplantısında neleri açıklamayacağıyla ilgili ısrarlı soruya, ''Kariyerimde neler olacağına dair açıklamalar yapacağım'' demekle yetindi. Tümer ayrıca, takım halinde daha önce yedikleri yemeğin basına yansıyış biçiminin canını sıktığını kaydederek, ''Biz sadece yemek yedik ve şampiyonluk kutlaması yaptık. Bugün çıkan haberler hoş değildi. Bizimkisi eşlerle düzenlenen bir yemekti. Bazı arkadaşlarım hiç böyle eğlence görmediklerini söylediler, bu da beni mutlu etti. Bugün çıkan haberler öğlen canımızı sıktı'' dedi.
19.05.2007
Kaynak : AA
fm26mer
20.Mayıs.2007, 10:32
http://img501.imageshack.us/img501/8205/ads305zvj7.png (http://imageshack.us)
Geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe, Galatasaray'ı 24'te Lugano ve 39'da Edu'nun attığı gollerle 2-1 mağlup etti. Arda'nın 89'da attığı gol Galatasaray'a yetmedi. Cimbom bu yenilgi ile Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını Ali Sami Yen Stadı'nın ıslak çimlerine gömdü. Derbi öncesinde haftaya "Galatasaray taraftarı, şampiyon Fenerbahçe'yi alkışlasın" tartışmaları damgasını vururken, sarı-kırmızılı taraftarlar, Şampiyon'u pet şişeler ile karşılamış oldular. Pet şişe yağmuruna rağmen sahada centilmence mücadele eden Fenerbahçeli futbolcular alkışlandı. UEFA ve Süper Kupa şampiyonlukları görmüş ve bu mutlulukları yaşamış Galatasaray taraftarının ise dün takımını desteklemek yerine sahaya yabancı madde atması herkesi üzdü. Şampiyon Fenerbahçe böylece ligde Galatasaray ile oynadığı son 5 maçı da kazanmış oldu.
'Dünyanın bir numaralı derbisi'ne pet şişe yağmuru, sahaya atılan kırık koltuk parçaları ve meşale yağmuru damgasını vurdu. Hakem Bülent Demirlek, Fenerbahçeli futbolculara tribünlerden yağan içi su dolu pet şişeler nedeniyle önce 19. dakikada maçı durdurdu. Hakem, 47'de düdüğünü çaldı ve yardımcılarını yanına çağırdı, oyun yine durdu, 52'de maç tekrar başladı. Ancak 56'da tribünlerden sahaya adeta bardaktan boşanırcasına pet şişe ve koltuk parçaları yağmaya başlayınca Demirlek, kırık bir koltuk parçasını eline aldı ve yardımcılarıyla soyunma odasına gitti. Hakem, 15 dakika sonra sahaya çıktı, mücadele kaldığı yerden devam etti. Çocuğu hasta olan Alex'in oynamadığı maçta Fenerbahçe, bu sezon 6. derbisini de kaybetmedi. Başkanların gelmediği derbide gözler maçtan çok tribünden atılan pet şişe ve kırık koltuklardaydı.
20 MAYIS 2007...
Mirza
20.Mayıs.2007, 10:56
90'a yakın mesaj sildim. Biraz dikkat edin. Sizlere de Günaydın. ;)
Universal
20.Mayıs.2007, 10:59
Beyler, yeteri kadar konuşmadık mı saha içi olayları? Biraz futbol konuşalım.
Alex gol kralı olacak gibi gözüküyor. Ümit Karan boş geçti yine. Serdar da gün geçtikçe formunu arttırıyor, helal olsun, yan toplardaki zaafiyetini de gideriyor yavaş yavaş.
Tuncay çok silik oynadı bugün, beğenmedim oyununu pek, sanırım transfer dedikodularından dolayı aklı karışmış.
Kezman son dakikada inanılmaz gol kaçırdı, valla şok oldum nasıl kaçırdı o golü diye. Aynı tarz pozisyonu da Alex İnönü'de kaçırmıştı.
Alex gol kralı olacaktır. Kızı hasta olmasa belki bu maçtada gol atabilirdi.
Tuncay ve Kezman dansözlerle eğlendiler. :) Futbol oynayacak hal mi var? Gene kazanmayı bildik ayrı bir olay. Kezman'a bende yuh dedim nasıl kaçırdı canım pozisyonu. Belki Kezman maçın durumundan etkilenip kaçırmış olabilir.
M.Scofield
20.Mayıs.2007, 11:28
Gelecek yil kadiköydekı maçta neler olcak acaba
Mirza
20.Mayıs.2007, 11:29
Emreciğim onu da o zaman konuşursunuz.
the_imam912
20.Mayıs.2007, 11:31
Her iki takımıda tebrik etmek isterdim ama futbola yakışmaya şeyler gördüm.Özellikle ben Mecidiyeköy'de oturduğum için olayların içindeydim.Maça gidenler içki içip gidiyorlar,herkes kaldırımda oturup bira içiyorlardı.Hatta birinin gözü patladı patlayacılardan.Ama işte bu da derbi.Fenerbahçe'ye helal olsun tebrik ediyorum.Galatasaray da cezalardan umarım çabuk kurtulur:)
fmsmyrna
20.Mayıs.2007, 12:36
Fenerbahçe ilk yarı akıllı oynadı ve golleri buldu.Zaten o sahada oynamak zor olur kanımca hele kanat oyuncuları içinBu şartlarda kimse iki takımdan iyi futbol beklemesin.Galatasaray'ın lehine değil aleyhine oldu bu atılanlar oyun soğudu daha çok.Biz zaten ligde çekilmiştik geçen hafta ;;)
mahoo
20.Mayıs.2007, 12:52
ortada 14 0 lık bı galıbıyet ıstıkrarı var bıze tebrık edıp alkıslamakdan baska bısey dusmez.. bızım protestomuz yonetıme..
Mirza
20.Mayıs.2007, 12:54
Uyarı vermekten Fenerbahçeyi tebrik edemedim. (:
Tebrikler Fenerbahçem.
eGowiCh
20.Mayıs.2007, 13:18
Bu arada bir hatırlatma. Ligden çekilelim diyen Fenerbahçeli arkadaşlar vardı burada, onlar nerede şimdi? Ligden çekilelim diyordunuz Türkiye Kupası FB-BJK maçından sonra, peki ya ligden çekilseydik? Bugün şampiyonluk kutlaması yapıyor olacak mıydık? Fevri kararlar büyük hatalara yol açar. O anlık sinirle herhalde ligden çekilelim dediniz, işte, ligden çekilmedik ve kupayı aldık.
Sekopej
20.Mayıs.2007, 13:24
Bu arada bir hatırlatma. Ligden çekilelim diyen Fenerbahçeli arkadaşlar vardı burada, onlar nerede şimdi? Ligden çekilelim diyordunuz Türkiye Kupası FB-BJK maçından sonra, peki ya ligden çekilseydik? Bugün şampiyonluk kutlaması yapıyor olacak mıydık? Fevri kararlar büyük hatalara yol açar. O anlık sinirle herhalde ligden çekilelim dediniz, işte, ligden çekilmedik ve kupayı aldık.
Egemencim o dönem ligden çekilelim diyorduk ama ligden çekilmenin de o dönemde olmayacağını biliyorduk. Genel Kurul bu sebeple toplantıya çağırıldı zaten, bu çekilme olayı orada görüşülecek, bu yönetimin verebileceği bir karar değildi. Önümüzdeki günlerde Genel Kurul'un kararını hepimiz görürüz...
Ama benim görüşüm aynı, bu tür olaylar yaşanacaksa çekilelim ligden. Seneye Kadiköy'de daha beteri olmayacağı garantisini kim verebilir?
eGowiCh
20.Mayıs.2007, 13:27
Bunca olana rağmen şampiyon olduk, onu da unutmayalım yalnız ;;)
Ben de kınıyorum yapılanları ancak ligden çekilmemeliyiz. Sonuna kadar mücadele etmeliyiz.
fmsmyrna
20.Mayıs.2007, 13:30
Federasyonun önümüzdeki sene net bişekilde kurallar koyması lazımçancak her takım için.Rıdvan dilmen çok güzel söledi.Ceza veriliyor ancak izmir'e yollanıyor takımlar daha iyi gelir sağlıyor.gariban sakaryaspor ise kendi evinde seyircisiz oynuyor 1 kere bile izmir'e gitmedi diyor
Bu arada biz ligden geçen hafta çekilmiş olduk:)
Sekopej
20.Mayıs.2007, 13:34
Bu sene başında çok ciddi kurallar koyulmuştu. 3 maçta küfür edenin puanı silinecekti ama nedense 6. haftada bu kural değişti. GS-BJK maçında olay çıkarsa bu puan silme durumu olabilirdi ve Federasyon buna cesaret edemedi.
Önümüzdeki sezon için bu federasyondan umudum yok ama radikal kararlar alıp kimsenin gözünün yaşına bakmamalılar. Saha kapatma, seyircisiz oynama, para cezası bunlar taraftarı durdurmuyor, daha değişik yöntemler bulunmalı...
canavar20
20.Mayıs.2007, 13:58
aslında galatasaray'lı futbolcular da şanssız yani koltuklar falan onlarda tam oynayamadı ama tabi biz onlardanda şanssızdık:)
Galatasaray taraftarını ilk defa böyle gördüm ama herkez ilk defa gördü daha önce bu stadda bu taraftarlar bu veya buna benzer şeyler yapmadı ... sanki maça kazanmak için değilde intikam almak için çıktılar ... hasan şaş ın maçtan önce luganaya saldırmak istemesinden anladım ...
Futbol hakkında konuşmak isterdim ama konuşacak fazla şey yok ... 2 duran top 2 gol f.b nin futbol özeti ...
eGowiCh
20.Mayıs.2007, 14:06
Galatasaray-Fenerbahçe maçından manzaralar
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/01.jpg
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/02.jpg
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/03.jpg
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/04.jpg
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/05.jpg
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/06.jpg
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/07.jpg
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/08.jpg
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/09.jpg
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/10.jpg
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/11.jpg
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/12.jpg
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/13.jpg
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/14.jpg
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/15.jpg
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/16.jpg
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/17.jpg
barahir
20.Mayıs.2007, 14:08
Keşke olmasaymış...
Varonil
20.Mayıs.2007, 14:10
Çok kötü görüntüler bunlar,insanın içini acıtıyor...
JunkChorn
20.Mayıs.2007, 14:18
Gerçekten yazık bu olanlara,keşke galatasaray alsaydı bunların hiçbirisi olmasaydı.Çok samimi söylüyorum ne geçti ellerine o kırdıkları koltuklar kendi paralarıyla yapılacak.Avrupa zaten bize karşı önyargılı en çok takip edilen maçımızda şu çıkanlara bak sadece bir kişinin yaptığı birşey değil bu yazık diyorum ülkemize yazık.Ama bizler olayı hala geçmişte bunlar olduya getiriyoruz.Yapılanlar her yerde aynı.Orda yapanlar bilmiyorki;
Yaptığı herkese zarar veriyor.
M.Scofield
20.Mayıs.2007, 14:23
Gerçekten yazık bu olanlara,keşke galatasaray alsaydı bunların hiçbirisi olmasaydı.Çok samimi söylüyorum ne geçti ellerine o kırdıkları koltuklar kendi paralarıyla yapılacak.Avrupa zaten bize karşı önyargılı en çok takip edilen maçımızda şu çıkanlara bak sadece bir kişinin yaptığı birşey değil bu yazık diyorum ülkemize yazık.Ama bizler olayı hala geçmişte bunlar olduya getiriyoruz.Yapılanlar her yerde aynı.Orda yapanlar bilmiyorki;
Yaptığı herkese zarar veriyor.
bu sözlerini kadiköydeki maçtan sonrada söylemişmiydin
JunkChorn
20.Mayıs.2007, 14:38
bu sözlerini kadiköydeki maçtan sonrada söylemişmiydin
Çok güzel söyledin.Ancak çok samimi söylüyorum sadece Gerest'e birşey geldiğini hatırlıyorum,onun dışında aklımda pek kalmamış.Amaç takımlar,maçlar değil genel olarak baktım olaya.Fenerbahçe'ye yapılanlar değil de,Galatasaray'ın kendisine,ülke futboluna verdiği zarar daha çok üzüyor beni.hatırlamıyorum dedim ama şundan eminim,o maçta koltuklar sahaya atılmamıştır,yada koltuklar yakılmamıştır.Bu kadar çok küfür oldumu ondan emin değilim.Ama olayı takımlara indirgememek lazım.
mustafa35
20.Mayıs.2007, 14:42
Kanarya'da derbi kutlaması
Fenerbahçe'de bazı futbolcular ve bir yönetici, Galatasaray karşısında alınan galibiyeti bir gece kulübünde eğlenerek kutladı.
Futbolcular, Asbaşkan ve Dış İlişkiler Sorumlusu Neşet Yalçın ve Futbol Takımı İdari Menajeri Volkan Ballı, sarı-kırmızılı ekiple yapılan maçın ardından dün gece yarısında Ortaköy'deki Reina adlı gece kulübünde bir araya geldi.
Sarı-lacivertlilerin eğlencesine Lugano, Aurelio, Kezman ve Semih eşleriyle birlikte katılırken, gecede futbolculardan Appiah, Edu, Tuncay, Can, Selçuk, Uğur, Tümer ve kaleci Volkan da yer aldı.
Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu İbrahim Kutluay da sarı-lacivertliler eğlendiği sırada gece kulübüne geldi.
Basın mensuplarının alınmadığı kutlamada, futbolcular gece yarısında başladıkları eğlenceye sabaha kadar devam etti. Sabahın ilk ışıklarıyla gece kulübünden ayrılan futbolcular ve gece kulübüne gelen Fenerbahçeli taraftarlar için, bir çok kez Kıraç'ın Fenerbahçe Kulübü'nün 100. yılı için bestelediği şarkı çalındı.
Aydin
20.Mayıs.2007, 14:44
Gerets'in kafasına çakmak atılırken, Mondragon'un kafası yarılırken, Hasan Şaş'a yumurta atılırken, daha geçen sene kadıköyde benzeri olaylar olurken vs vs. bu kadar hassas olmayan arkadaşlarımız şimdi olayı kitap haline getirip yayınlayacaklar herhalde.
El Comandante
20.Mayıs.2007, 14:44
1-O macta GalataSarayli taraftarlarin oturduklari yerlere sidik torbalari konulmustur.
2-Ümit Karan ve GeretS´in kafasi yarilmistir.
3-Mondragon´a 2 kere ses bombalari atilmistir.Sagir oluyordu adam az kalsin.
4-Taraftarlar küfürler yagdirmistir.
5-Hasan Sas´a yumurtalar atilmistir.
Ilk macta Aziz Yildirim´in yaninda Canaydin oturuyordu.Mac basladi 5 dakika oldu Aziz Yildirim´dan bir selamlama,karsilama yok.Oturuyor yerinde.En sonunda Canaydin dayanamayip söylüyor:Aziz bey,ben Canaydin.Galatasaray spor kulübü baskani.
Kulübün baskani o macta bunlari yapiyor,sonra gelmis biz burada spor dostluk kardesliktir,iki kulüb ebediyen dosttur vs. palavralarina giriyoruz.Türkiye´de bu yöneticilerle Fb ve GalataSaray her zaman düsmandir,düsman kalacaktir!Aci ama gercek!
M.Scofield
20.Mayıs.2007, 14:45
Birazda Gzel görüntüler
http://img179.imageshack.us/img179/6749/gsfb18ru5.jpg (http://imageshack.us)
http://img179.imageshack.us/img179/5637/gsfb19ip7.jpg (http://imageshack.us)
http://img179.imageshack.us/img179/1246/gsfb20sn3.jpg (http://imageshack.us)
http://img179.imageshack.us/img179/507/gsfb21fu5.jpg (http://imageshack.us)
http://img519.imageshack.us/img519/3320/gsfb23to6.jpg (http://imageshack.us)
http://img179.imageshack.us/img179/6765/gsfb31xx0.jpg (http://imageshack.us)
http://img179.imageshack.us/img179/5141/gsfb33nz2.jpg (http://imageshack.us)
http://img185.imageshack.us/img185/8002/gsfb37og9.jpg (http://imageshack.us)
http://img185.imageshack.us/img185/2751/gsfb39zs3.jpg (http://imageshack.us)
http://img179.imageshack.us/img179/294/gsfb41zq9.jpg (http://imageshack.us)
http://img519.imageshack.us/img519/5914/gsfb42bu4.jpg (http://imageshack.us)
Mirza
20.Mayıs.2007, 14:48
Buyrun tartışma çıkarın. Ben de gerekeni yapayım arkadaşlar. Madem uyarıdan anlamıyorsunuz.
JunkChorn
20.Mayıs.2007, 14:49
Gerets'in kafasına çakmak atılırken, Mondragon'un kafası yarılırken, Hasan Şaş'a yumurta atılırken, daha geçen sene kadıköyde benzeri olaylar olurken vs vs. bu kadar hassas olmayan arkadaşlarımız şimdi olayı kitap haline getirip yayınlayacaklar herhalde.
Aydın abi bunlar içinde dediklerim geçerli ancak,100 kişinin yaptığını tüm camiaya mal edemezsin.Sonra 100 kişi için orda sen tribünlerin yarısı olarak o kadar su atamazsın.
Onlar da utanç verici..
1-O macta GalataSarayli taraftarlarin oturduklari yerlere sidik torbalari konulmustur.
2-Ümit Karan ve GeretS´in kafasi yarilmistir.
3-Mondragon´a 2 kere ses bombalari atilmistir.Sagir oluyordu adam az kalsin.
4-Taraftarlar küfürler yagdirmistir.
5-Hasan Sas´a yumurtalar atilmistir.
Ilk macta Aziz Yildirim´in yaninda Canaydin oturuyordu.Mac basladi 5 dakika oldu Aziz Yildirim´dan bir selamlama,karsilama yok.Oturuyor yerinde.En sonunda Canaydin dayanamayip söylüyor:Aziz bey,ben Canaydin.Galatasaray spor kulübü baskani.
Kulübün baskani o macta bunlari yapiyor,sonra gelmis biz burada spor dostluk kardesliktir,iki kulüb ebediyen dosttur vs. palavralarina giriyoruz.Türkiye´de bu yöneticilerle Fb ve GalataSaray her zaman düsmandir,düsman kalacaktir!Aci ama gercek!
Düşman kelimesinden dolayı seni kınıyorum.Bir sporu buralara getirmek asla yakışmıyor.
http://www.ntvspor.net/modules/slideshow/GSFB-19MAYIS2007/images/12.jpg
Söyle bana bunlar ne peki?Söylermisin?
Sen olayı Aziz Yıldırım'ın yaptığı saygısızlığa getirerek kişiselleştiriyorsun.Ama orda yapılan Tüm camiaya'dır.
Tekrar tekrar söylüyorum,ben orda Fenerbahçe'ye yapılanlardan çok ülke futbolunun bu durumda olmasına,bir spor organizyonundaki iki aynı ülke takımının,aynı ülke,din,dil aynı geçmiş ve kültüre sahip olan insanların DÜŞMAN yakıştırması almasına karşıyım.
GeNç KaRTaL
20.Mayıs.2007, 15:11
Zihniyet değişmedikçe bu olaylar her zaman olacaktır ben zevkli bir maç bekliyordum ama maalesef bu yaşanan olaylar takımların top oynamasına müsade etmedi
JunkChorn
20.Mayıs.2007, 15:14
Aynen onu demek istiyorum zihniyet değişmeli,burdaki olay takım taraftarlarına indirgenmemeli sadece galatasaray'a maledilmemeli!Bu heryerde oluyor.Beşiktaş'ta da Fenerbahçe'de..Diğerlerindede.
Memedov
20.Mayıs.2007, 15:19
Zaten bu olaylar Galatasaray Klübüne maledilmemeli kendini bilmez 15-20 taraftar yapıyor bunları bir resim gördüm bazı Galatasaraylı taraftarlar Kendi kafalarını koltuklar ile koruyorlar.
El Comandante
20.Mayıs.2007, 15:21
Tamam sen polliyanaciliga devam et.Düsmanlik falan yok...
Eger baskanlar yan yana oturup selamlasmiyorlarsa,öbür macta maclara gelmiyorlarsa,her macta olaylar oluyorsa,etraf savas alanina dönüyorsa,bu kulüpler düsman kulüplerdir.Ne kadar aci bir gercek olsa da dogru! Bu yönetim bu zihniyet degismedikce bu olaylari daha coook yasariz.
JunkChorn
20.Mayıs.2007, 15:22
Ama Mehmet kardeş bak orda o kadar amigo taraftarların başında neden duruyor?Bu insanlar onların dediğini yapıyor!Bakın amigolar yaptırdı demiyorum!Lütfen başka yerlere çekmeyin.Atmayın dese atmazlar!Ayrıca 15-20 taraftar sahanın heryerinde değil.
Dediğim gibi bu Galatasaray'ın değil TÜRK FUTBOL'UNUN AYIBIR.
JunkChorn
20.Mayıs.2007, 15:25
Tamam sen polliyanaciliga devam et.Düsmanlik falan yok...
Eger baskanlar yan yana oturup selamlasmiyorlarsa,öbür macta maclara gelmiyorlarsa,her macta olaylar oluyorsa,etraf savas alanina dönüyorsa,bu kulüpler düsman kulüplerdir.Ne kadar aci bir gercek olsa da dogru! Bu yönetim bu zihniyet degismedikce bu olaylari daha coook yasariz.
Şimdi senle ben de düşmanız yani?Çünkü sende bende farklı klüplerdeniz!Düşman demek farklı amaçlar için savaşan demektir.Bu çok ağır bir kelime.Yaptığım pollaynacılık değildir.Ayrıca bu durum yönetimlere maledilmemeli,Galatasaray'a maledilmemelidir.Avrupa'da bir gazete "Galatasaray Terörü" diye yazmaz.!Ne yazar biliyormusuN?Tribün terörü yani bu tüm ülkeye maledilir.Kim yaparsa yapsın.Dediğin gibi zihniyetler değişmeli ancak bu yönetimler değişince yada değişmeyince olacak bir şey değildir.
Fenerbahçe ve Galatasaray Spor Klupleri kişilerin yaptıklarıyla en ufak bir değer kaybetmezler!Yani onun ona selam vermemesi iki takımın düşmanlığını değil,saygısızlıklarını gösterir.
Memedov
20.Mayıs.2007, 15:26
Ama Mehmet kardeş bak orda o kadar amigo taraftarların başında neden duruyor?Bu insanlar onların dediğini yapıyor!Bakın amigolar yaptırdı demiyorum!Lütfen başka yerlere çekmeyin.Atmayın dese atmazlar!Ayrıca 15-20 taraftar sahanın heryerinde değil.
Dediğim gibi bu Galatasaray'ın değil TÜRK FUTBOL'UNUN AYIBIR.
Bu Türk Futbol´unun ayıbı Değildir Efendim Kendini bilmez Taraftarların Ayıbıdır.Neden birisi Saldırırken Ortamı savaş alanına döndürürken Öteki Kendini korumaya çalışıyor..Ve bunu yapanlarda Aynı takım taraftarı;)
JunkChorn
20.Mayıs.2007, 15:28
Avrupa'da bir gazete "Galatasaray Terörü" diye yazmaz.!Ne yazar biliyormusuN?Tribün terörü yani bu tüm ülkeye maledilir.Kim yaparsa yapsın.
Yada 15-20 taraftar demez.
SYLaR
20.Mayıs.2007, 15:33
Yapılanlar yanlıştı ama bu olayların olmasına sebep verenlerde taşın altına ellerini soksunlar
JunkChorn
20.Mayıs.2007, 15:35
Tebrik ediyorum sonunda bir Galatasataray taraftarı;tanlış olduğunu bildiği halde,Siz de yaptınız demeyi bırakarak yapılanlar yanlıştı dedi.
GeNç KaRTaL
20.Mayıs.2007, 15:36
Bu Türk Futbol´unun ayıbı Değildir Efendim Kendini bilmez Taraftarların Ayıbıdır.Neden birisi Saldırırken Ortamı savaş alanına döndürürken Öteki Kendini korumaya çalışıyor..Ve bunu yapanlarda Aynı takım taraftarı;)
Mehmet yapma Allah aşkına bu olay tüm ülkenin olayıdır zihniyetler aynı ayrıca Gs taraftarları bunları ilk yarıdaki maçtan etkilenerek yaptı bunu sadece Gs taraftarına mal etmek çok yanlış
Bu ülkede spor kavramı tamamen değişmiş durumda insanlar karşı takımdan olana zarar vermeyi normal karşılıyor sonuçta hepimiz bu ülkenin insanlarıyız bu düşmanlık niye?
Ülkede zihniyetin çok değiştiği aşikar az önce Şenes Erzik biz eskiden maçları Dolmabahçe'de seyretmeye giderdik 3 takımın taraftarları yan yana otururlardı diyor dahası ne?
Ayrıca olayların buraya kadar gelmesinde medya ve yöneticilerinde çok payı olduğunu düşünüyorum resmen taraftarları kışkırtıyorlar...
SYLaR
20.Mayıs.2007, 15:41
Tebrik ediyorum sonunda bir Galatasataray taraftarı;tanlış olduğunu bildiği halde,Siz de yaptınız demeyi bırakarak yapılanlar yanlıştı dedi.
Evet yapılanlar yanlıştı ama olayın bu hale gelmesinin nedeni Kadıköy'de ki olaylardır
JunkChorn
20.Mayıs.2007, 15:41
Mehmet yapma Allah aşkına bu olay tüm ülkenin olayıdır zihniyetler aynı ayrıca Gs taraftarları bunları ilk yarıdaki maçtan etkilenerek yaptı bunu sadece Gs taraftarına mal etmek çok yanlış
Bu ülkede spor kavramı tamamen değişmiş durumda insanlar karşı takımdan olana zarar vermeyi normal karşılıyor sonuçta hepimiz bu ülkenin insanlarıyız bu düşmanlık niye?
Ülkede zihniyetin çok değiştiği aşikar az önce Şenes Erzik biz eskiden maçları Dolmabahçe'de seyretmeye giderdik 3 takımın taraftarları yan yana otururlardı diyor dahası ne?
Ayrıca olayların buraya kadar gelmesinde medya ve yöneticilerinde çok payı olduğunu düşünüyorum resmen taraftarları kışkırtıyorlar...
Arkadaşım ağzına sağlık.Bende izledim dediklerini ve sana aynen katılıyorum
bende gerek ilk yarıdaki maçta gerekse bu maçta yapılanların yöneticiler ve medya tarafından yapılan kışkırtmalar sonucu olduğunu düşünüyorum.
Gazeteler haftalarca alkışlancak mı yazdı,?İnsanlarda haklı olarak kışkırtıldı.Herkes biliyordu Türkiye buna hazır değildi...Takım kim olursa olsun..
Ama rant kavgaları uğruna bu ülke insanlarını birbirlerini düşürdüler,yazık gerçekten yazık.Bir görüntü verildi bir kaç ay önce Ntv'de galatasaray taraftarları ile fenerbahçe taraftarları mecidiyeköy yanyana maça gidiyorlar.Hepsinin üzerlerinde kendi takım formaları.Ve en ufak bir sataşma,polis kordonu yok.
JunkChorn
20.Mayıs.2007, 15:42
Evet yapılanlar yanlıştı ama olayın bu hale gelmesinin nedeni Kadıköy'de ki olaylardır
Peki ama hiç mi basının,yöneticilerin suçu yok?Yani dedim bir kaç önceki yorumumda,sonuçta bu bir organizyondur ve istense orda engellenirdi yani yönetim bunların olmasına izin verdi.
El Comandante
20.Mayıs.2007, 15:43
Olayi bu hale getirenler yönetimler ve medyadir! Yönetim ve medya taraftarlari yeteri kadar tahrik etti.Ve sonucunda bu olaylar gerceklesti.
Iki kulübü de bu hallere getirenler yönetimlerdir!
JunkChorn
20.Mayıs.2007, 15:46
Olayi bu hale getirenler yönetimler ve medyadir! Yönetim ve medya taraftarlari yeteri kadar tahrik etti.Ve sonucunda bu olaylar gerceklesti.
Iki kulübü de bu hallere getirenler yönetimlerdir!
Sonunda olayı kluplerden çıkartarak,asıl yerine getirdik.Seni de tebrik ediyorum demek istediğim tam olarak buydu.Olayı kişiselleştirmemek gerekir.
GeNç KaRTaL
20.Mayıs.2007, 15:47
Ülkemizde zatan adam akıllı yöneticilik modeli yok mesela bizde resmen Futbol Şube sorumluluğu Celal Kolat tarafından satın alınıldı
Yöneticiler maalesef profesyonel insanlardan oluşmuyor bu ülkede yöneticilik kavramı maçlardan sonra açıklama yapan insan gibi düşünülüyor
Mesela Chelsea'de Abramoviç geldiğinde yaptığı transferleden biride Peter Kenyon'du gerisini düşünün artık...
SYLaR
20.Mayıs.2007, 15:49
Suçlu basındır.Chelsea-Man Utd maçını göstererek yok alkışlanacak mı diye günlerce konuştukları içindir.
Suçlu basındır.Bayrak dikilecek mi diye günlerce konuştular.
Suçlu Fb yönetimidir.Son yıllarda her şeyi hakemlere federasyona mal etmeleri,laga luga yapmalarıdır.Yok alkışlasalar ne olacakmış.Oldu sen git İngiltere'de oyna
Suçlu Fb taraftarıdır.Kadıköyde ki maçta sidik torbaları koymalarıdır.
Suçlu Gs yönetimidir.Aziz Yıldırım'ın o tavırlarına rağmen uzun süre Aziz Yıldırım'a tavır almadılar.Daha da cabası.
En son suçlu Gs taraftarıdır.Her şey üstlerine üstlerine geldi.Artık dayanamadılar patladılar
M.Scofield
20.Mayıs.2007, 15:53
Kadiköydekı maçta o olaylar olmasaydı dün hiç birşey olmayacaktı
JunkChorn
20.Mayıs.2007, 15:53
Ülkemizde zatan adam akıllı yöneticilik modeli yok mesela bizde resmen Futbol Şube sorumluluğu Celal Kolat tarafından satın alınıldı
Yöneticiler maalesef profesyonel insanlardan oluşmuyor bu ülkede yöneticilik kavramı maçlardan sonra açıklama yapan insan gibi düşünülüyor
Mesela Chelsea'de Abramoviç geldiğinde yaptığı transferleden biride Peter Kenyon'du gerisini düşünün artık...
Yönetimler profosyonel adamlar uzun süre daha olamayacaktır.Bizim yönetimimiz görev başında iş yapmayı öğrendiler.Bu böyle değil önceden öğrenilmeliydi.
Suçlu basındır.Chelsea-Man Utd maçını göstererek yok alkışlanacak mı diye günlerce konuştukları içindir.
Suçlu basındır.Bayrak dikilecek mi diye günlerce konuştular.
Suçlu Fb yönetimidir.Son yıllarda her şeyi hakemlere federasyona mal etmeleri,laga luga yapmalarıdır.Yok alkışlasalar ne olacakmış.Oldu sen git İngiltere'de oyna
Suçlu Fb taraftarıdır.Kadıköyde ki maçta sidik torbaları koymalarıdır.
Suçlu Gs yönetimidir.Aziz Yıldırım'ın o tavırlarına rağmen uzun süre Aziz Yıldırım'a tavır almadılar.Daha da cabası.
En son suçlu Gs taraftarıdır.Her şey üstlerine üstlerine geldi.Artık dayanamadılar patladılar
Aynen budur.Ama dediğim gibi galatasaray yönetiminin bir suçu daha varki bu olayları çok rahat engellebileceği halde engellemesidir.Ayrıca Aziz Yıldırım'a tavır almamak çok doğru,saygılı bir davranıştır.Fenerbahçe o adamın değildir,olmayacaktır.Kişilerle işi olmadıklarını gösterdi Galatasaray Yönetimi.
ewrim_FB
20.Mayıs.2007, 16:37
Fenerbahçe'mi tebrik ediyorum ayrıca GS'lı FUTBOLCULARIDA tebrik ediyorum...
asatilla
20.Mayıs.2007, 17:11
Fenerbahçeyi tebrik ediyorum.Fakat;maç esnasında çıkan olaylar son derece yanlış ve üzücüydü.Umarım bir daha türk futbolunda böyle çirkin olaylar yaşanmaz.
TR.CaPTaiN
20.Mayıs.2007, 18:09
Adnan Polat bile 5 maç verseler bile az diyorsa demekki ortada gerçekten büyük olaylar var.
Varonil
20.Mayıs.2007, 18:13
8-9 maç kapanabilir
Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde başlayan ve maç sonuna kadar dinmeyen şiddet Sarı-Kırmızılı takımın canını yakacak. Tribünlerde yaşananlar, koltukların sökülüp sahaya atılması, bazı taraftarların tribünleri ateşe vermesi, sahaya atılan çok sayıda pet şişe nedeniyle Galatasaray yarın disiplin kuruluna sevkedilecek.
Çıkan olayların sarı kırmızılı kulübe pahalıya patlaması kaçınılmaz görünürken, yeni sezonda Ali Sami Yen'de oynanacak ilk maçların, yani 8-9 maçın seyircisiz olması bile bekleniyor ve yüklü bir para cezası kapıda.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) eski üyesi DHA'ya yaptığı açıklamada; "Ucu açık olmak üzere en az 5 maç ceza verilmesi lazım. Normal şartlarda şu görüntülerle Galatasaray'ın önümüzdeki sezonun ilk yarı boyunca evinde oynayacağı maçlar kapanmalı. Daha önce hiç böyle bir olay yaşanmadı. Çok vahim bir durum. Üzülerek izledik. Ağır ceza verilmeli. Çünkü bu bir emsal teşkil eder. Daha önce hiç örneği yok. Bunun önünü tıkamak lazım. Organize yapılmış olaylar. Bu kadar pet şişe suyun bir araya gelmesi bunu gösteriyor. Maçın hakeminin normal şartlarda içeri girip çıktıktan sonra devam eden olaylar nedeniyle maçı tatil etmesi gerekirdi. Ayrıca; yöneticilere de hafta içinde verdiği demeçlerden dolayı ağır para cezaları kesilmeli ki bu tür olaylar bir daha olmasın. Ortamı kışkırtmaya hiç hakları yok" diye konuştu.
Edinilen bir bilgiye göre ise; tribünde yaşanan olaylar incelendikten sonra en az 4 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılması beklenen Galatasaray'ın, çirkin ve kötü tezahürat nedeni ile ayrıca 1 maç daha seyircisiz oynama cezası alacağı bildirildi. Bunun yanı sıra Galatasaray'ın toplamda en az 200 bin YTL para cezasına çarptırılacağı da belirtildi.
20.05.2007
Kaynak : DHA
Adnan Polat bile 5 maç verseler bile az diyorsa demekki ortada gerçekten büyük olaylar var.
Zorunlu Açıklama
Bugün yazılı basında Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat ve Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Dedehayır'ın dün akşam oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçı sonrasında medya mensuplarına yaptıkları değerlendirmede ''Bu rezilliğe 5 maç ceza verseler bile az'' dediği iddia edilmiştir.
Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat karşılaşma sonrasında yaptığı değerlendirmede yaşananları kınamış ve tribünlerde meydana gelen olayların kulübümüze yakışmadığını ifade etmiştir. Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat ve Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Dedehayır'ın açıklamalarında "Bu rezilliğe 5 maç ceza verseler bile az" ifadesinin yer almadığını spor kamuoyunun bilgisine ve dikkatine sunarız.
Galatasaray Spor Kulübü
İletişim Koordinatörlüğü
ozgrkc
20.Mayıs.2007, 18:34
nerdeyse bütün Gs li arkadaşlar aynı şeyi tekrarlamş... orda oldu diye oldu vs... kimsenin bunu savuncağını düşünemiyorum... düşünmek istemiyorum... o övülen chelsea nin yaptığı hareketi herkes Gs den bekledi ortamı en çok geren buydu ama 2 sene önce chelsea şampiyon olup old traford a gittiğinde hatırlayanınız varmı bilemem ama man utd lı futbolcularda chelsea yi alkışlamıştır... kötü şeyleri örnek alıp herşeye intikam gözüyle bakılcana iyi şeyleri örnek alıp bi yerden başlanması lazımdı... bu Gs taraftarlarının eline geçti ama onlar kötü olanı seçti... bu olaylar tamamen futboldan anlamayan yöneticilerin suçudur. taraftarları alkışlamaya yöneltçeklerine ortamı hp gerdiler.dediğim gbi bu intikam düşüncesi kalkmadığı sürece bu olaylar bitmes ve yarışmaya çalıştığımız avrupa da anca böyle olaylarla gündeme geliriz...
M.Scofield
20.Mayıs.2007, 18:42
5 maç versler bile aynı fenerbahcede olduğu gibi cezalar indirmeli
nerdeyse bütün Gs li arkadaşlar aynı şeyi tekrarlamş... orda oldu diye oldu vs... kimsenin bunu savuncağını düşünemiyorum... düşünmek istemiyorum... o övülen chelsea nin yaptığı hareketi herkes Gs den bekledi ortamı en çok geren buydu ama 2 sene önce chelsea şampiyon olup old traford a gittiğinde hatırlayanınız varmı bilemem ama man utd lı futbolcularda chelsea yi alkışlamıştır... kötü şeyleri örnek alıp herşeye intikam gözüyle bakılcana iyi şeyleri örnek alıp bi yerden başlanması lazımdı... bu Gs taraftarlarının eline geçti ama onlar kötü olanı seçti... bu olaylar tamamen futboldan anlamayan yöneticilerin suçudur. taraftarları alkışlamaya yöneltçeklerine ortamı hp gerdiler.dediğim gbi bu intikam düşüncesi kalkmadığı sürece bu olaylar bitmes ve yarışmaya çalıştığımız avrupa da anca böyle olaylarla gündeme geliriz...
neye göre kötü olanı seçti .... ;)
Söz Avrupalıdan açılmışken.....yıllar önce Belçikadaki heysel faciasını hatırlarsınız Liverpool-Juventus Avrupa Kupa finali yaklaşık 50 taraftar ölmüştü.....üst medeniyeti temsil eden Avrupalılar bununla kalmadı 1998 Dünya kupasında Alman taraftarlar bir Fransız polisini öldürdüler........;)
Verdiğim örnekler dünkü olayları örtbas etmek için değil.....onlar zamanında yasalar çıkarıp önlemler aldılar bu yasaları harfiyen uygulanması için takipcisi oldular.....onlar hiç bir zaman eyyamcı Medya maymunlarına boyun eğmediler yada cüzdanı kabarık olan yöneticilere güzel görünmek için komik kararlar vermediler.....Bence asıl dikkat edilmesi gereken konu bu!!! ...
Eğer Kötüyü örnek alsaydık bunlarıda yapardık .... Biz kötüyü örnek almadık ...
Sadece bize her maç yapılan olayların verilmeyen cezasının hesabını sorduk ... Bu kadar basittir ... Kimse bu olayları savunmuyor ama ceza sisteminin yöneticilere göre verildiği bir sistemde taraftar devreye girer ... (bakın galatasaray taraftarı demiyorum taraftar diyorum)!!!!
TR.CaPTaiN
20.Mayıs.2007, 19:04
Sadece ASY'de değilki heryerde böyle. Polis en ufak bir olayda girer tribüne en son Ankara'daki Ankaragücü-Sakarya maçında da aynısı oldu. Birbirine giren iki grubu ayırmak için neredeyse tüm kapalıyı dağıttı polis. Sadece ASY'de yapılmıyor bu.
http://img177.imageshack.us/img177/3227/alisamii28000fl9.jpg (http://imageshack.us)
Eray Dengiz
20.Mayıs.2007, 19:04
polislerde zaten ufo gören masum köylü..
en ufak bir olayda orada maçı izlemeye gelen masum taraftara niye vuruyorlar..
geçiniz efendim geçiniz..
Polisler müdahale etmeden önce , taraftarlar onlara satasti, koltuklar havada uctu 10 15 dakika sonra polis müdahale etti.
sen ordamıydın?
Çok ilginç yazılar yazılmış burda resmen Galatasaray taraftarı suçsuz diyenler olmuş olayı Kadıköyde yaşananlara bağlamışlar Kadıköy'de maç durdu mu?Hayır.Bu tamamen Galatasaray yönetiminin taraftarlarını memnun edememesi ve Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu hazmedemiyişinin getirdiği etkilerdir.Kendinizi kandırmayın Gs taraftarı TÜrk futboluna büyük bir kara leke sürdünüzü yıllar sonra bu Fb taraftarıda yaptı diye hatırlanmayacak.
World Hollow o1
20.Mayıs.2007, 19:10
Tribün'ün yaptığı baya ayıptı ya..:) Bu ayıblarından dolayı tebrik ederim şampiyon bir takımı stadlarında baya süper ağırladılar...
Fenerbehçemi tebrik ederim yine her zamanki gibi galibiyet aldılar..
Ay Lav yu Aziz Yıldırım..:n:
Sekopej
20.Mayıs.2007, 19:32
Herkez hakettiğinin karşılığı aldı
Hakettiğini aldı? Önder neyi haketti acaba? Orada Arda da vardı, ya Arda'nın kafasına gelse, sakatlansa ne olacak? O sular ona da geldi, Arda neyi hakediyor da o suları yiyor veya Orhan veya Cihan?
Bir Kadıköy'dür tutturmuşsunuz, orada yapılanlar doğru demedim hiçbir zaman ve oradaki olaylara da aynı tepkiyi gösterdim. Ama dün gece yapılanlar kat kat fazlaydı. Maç durdu daha ne olsun?
Ben GS'li arkadaşlardan yapılanlar çok çirkin, keşke yapılmasaydı, Galatasaray'a yakışmadı ve maçı kaybetmemizi sağladı, kısacasaı Galatasaray'a zarar verdi gibi yorumlar beklerken yok önceden orda şu olmuştu, yok hakettiler...
Kadıköy'de atılanlar Gerets'e, Mondragon'a isabet etmişti, bu maçta sahada bir sürü taş vardı, kırılmış koltuklar, isabet etmeyince olay sayılmıyor mu? O taşın birisi gelse insanı sakat bırakır, kırık koltuk bir yerlerini kesebilir, ama isabet etmedi o zaman önemli değil mi diyeceğiz?
Şimdi ben çıkıp seneye görürsünüz, bu yapılanların hesabı sorulacak, bekleyin, intikam alınacak gibi şeyler yazıp, önümüzdeki sene oynanacak maç için organizasyonlara girsem, o maçta içeriye her türlü zarar verecek madde sokup maçta bir güzel bunları atsam iyi mi olacak?
Sizin yaptığınıza karşı gibi savunmaya geçmek siz de bize karşı yapabilirsiniz demek bir anlamda.
İnşallah Fenerbahçe taraftarı önümüzdeki sezon oynanacak maç için bu maçta yapılan organizasyonlar yapmaz, bu şekilde kin besleyip maçı beklemez, insanlıktan çıkıp bu tür hareketler yapmaz. Adamlığı, insanlığı, taraftarlığı o maçta herkese gösterir. Sen yaptın ben de yaparımla bu işler son bulmaz. İnşallah bu işlerin düzelmesi için de Fenerbahçe taraftarı birşeyler yapar ve bu olaylara bırakın karşılık vermeyi, en ufak bir zarar vermeyi düşünmez ve dün o kendini insan sanan taraftarlarda utanma duygusu varsa utanmalarını sağlar. İnşallah diyorum ama durup düşününce sadece hayalden öteye gidemeyecek bir düşünce olduğunu anlıyorum, inşallah hayallerle kalmaz, yanılırım da bu şiddet biter.
Konuya gelirsek, sen yaptın, yok önce sen yaptın, yok yok sen gibi tartışmalarla sürecekse hiç açık kalmasın. Konuyu açıyorum, tartışma devam ederse konu bir daha açılmamak üzere kapanır ve tartışmayı sürdürenler cezalandırılır, bilginize...
M.Scofield
20.Mayıs.2007, 19:34
Hakettiğini aldı? Önder neyi haketti acaba? Orada Arda da vardı, ya Arda'nın kafasına gelse, sakatlansa ne olacak? O sular ona da geldi, Arda neyi hakediyor da o suları yiyor veya Orhan veya Cihan?
Bir Kadıköy'dür tutturmuşsunuz, orada yapılanlar doğru demedim hiçbir zaman ve oradaki olaylara da aynı tepkiyi gösterdim. Ama dün gece yapılanlar kat kat fazlaydı. Maç durdu daha ne olsun?
Ben GS'li arkadaşlardan yapılanlar çok çirkin, keşke yapılmasaydı, Galatasaray'a yakışmadı ve maçı kaybetmemizi sağladı, kısacasaı Galatasaray'a zarar verdi gibi yorumlar beklerken yok önceden orda şu olmuştu, yok hakettiler...
Kadıköy'de atılanlar Gerets'e, Mondragon'a isabet etmişti, bu maçta sahada bir sürü taş vardı, kırılmış koltuklar, isabet etmeyince olay sayılmıyor mu? O taşın birisi gelse insanı sakat bırakır, kırık koltuk bir yerlerini kesebilir, ama isabet etmedi o zaman önemli değil mi diyeceğiz?
Şimdi ben çıkıp seneye görürsünüz, bu yapılanların hesabı sorulacak, bekleyin, intikam alınacak gibi şeyler yazıp, önümüzdeki sene oynanacak maç için organizasyonlara girsem, o maçta içeriye her türlü zarar verecek madde sokup maçta bir güzel bunları atsam iyi mi olacak?
Sizin yaptığınıza karşı gibi savunmaya geçmek siz de bize karşı yapabilirsiniz demek bir anlamda.
İnşallah Fenerbahçe taraftarı önümüzdeki sezon oynanacak maç için bu maçta yapılan organizasyonlar yapmaz, bu şekilde kin besleyip maçı beklemez, insanlıktan çıkıp bu tür hareketler yapmaz. Adamlığı, insanlığı, taraftarlığı o maçta herkese gösterir. Sen yaptın ben de yaparımla bu işler son bulmaz. İnşallah bu işlerin düzelmesi için de Fenerbahçe taraftarı birşeyler yapar ve bu olaylara bırakın karşılık vermeyi, en ufak bir zarar vermeyi düşünmez ve dün o kendini insan sanan taraftarlarda utanma duygusu varsa utanmalarını sağlar. İnşallah diyorum ama durup düşününce sadece hayalden öteye gidemeyecek bir düşünce olduğunu anlıyorum, inşallah hayallerle kalmaz, yanılırım da bu şiddet biter.
Konuya gelirsek, sen yaptın, yok önce sen yaptın, yok yok sen gibi tartışmalarla sürecekse hiç açık kalmasın. Konuyu açıyorum, tartışma devam ederse konu bir daha açılmamak üzere kapanır ve tartışmayı sürdürenler cezalandırılır, bilginize...
Kadiköyde o olaylar olmasaydı sence dün böyle olaylar olurmuydu ?
fenerbahce_1907
20.Mayıs.2007, 19:37
Acaba gecen sene Türkiye kupasında Asy de olaylar cıkmasa bunlar olcakmıydı.Gecen seneyide hatırlayın herseyı baslangıcı gecen seneden ibaret;)
Sekopej
20.Mayıs.2007, 19:37
Kadiköyde o olaylar olmasaydı sence dün böyle olaylar olurmuydu ?
Ben de geçen sene kupa rövanşındaki olaylar diyeyim o zaman, bu böyle uzar gider. Demek istediğim biri dur demek zorunda. Dün yapılanların intikamıyla gelecek sene oynanacak maçı beklemek sence çok mu iyi?
Dün GS taraftarına hiçbir olay çıkarmayarak bu olayları bitirme şansı geçmişti olmadı, seneye inşallah FB stadında olmaz diyorum, bir taraf artık vazgeçer.(Sadece diyorum olacağına pek inanmıyorum, hatta artarak devam edeceğini düşünüyorum)
Sekopej
20.Mayıs.2007, 19:39
Acaba gecen sene Türkiye kupasında Asy de olaylar cıkmasa bunlar olcakmıydı.Gecen seneyide hatırlayın herseyı baslangıcı gecen seneden ibaret;)
İşte böyle sürüp gider. Ben biraz önce attığım mesajda yukarıdaki mesajı görmemiştim. Bahane aradıktan sonra bulmak zor değil. Şimdi GS'liler çıkıp 6-0'lık maçta Hasan'a atılan yumurta diyebilirler, bu böyle sürüp gider. Bunlar bahane olmamalı...
Aydin
20.Mayıs.2007, 19:44
Şimdi GS'liler çıkıp 6-0'lık maçta Hasan'a atılan yumurta diyebilirler, bu böyle sürüp gider. Bunlar bahane olmamalı...
ben onu burdan çok önceki mesajımda demiştim. yani bizim istediğimiz, madem bu olaylar orada da oluyordu, neden fb taraftarı ve yönetimi aynı duyarlılığı göstermedi. mondragonun, geretsin kafası yarıldığında vs. vs. vs.
yapılanları hiçbirimiz onaylamıyoruz, çok suçlu var. işi düzeltecek kimse de yok. böyle gider.
M.Scofield
20.Mayıs.2007, 19:48
Keşke hiç bir şey olmsaydıda bu duruma gelmeseydık geleck yıl belkıde 5 maç seyircisiz oynıcaz gelecek sende riske girdi
Sekopej
20.Mayıs.2007, 19:49
ben onu burdan çok önceki mesajımda demiştim. yani bizim istediğimiz, madem bu olaylar orada da oluyordu, neden fb taraftarı ve yönetimi aynı duyarlılığı göstermedi. mondragonun, geretsin kafası yarıldığında vs. vs. vs.
yapılanları hiçbirimiz onaylamıyoruz, çok suçlu var. işi düzeltecek kimse de yok. böyle gider.
Şimdi olduğu gibi, Galatasaraylı arkadaşlar dünkü olayı kınamazsa, dünkü olayı kınayan Fenerbahçeli arkadaşlar aynı tepkiyi Kadıköy'deki maçtan sonra yapmadılar ve ileride Kadıköy'de oynanacak maçta çıkacak olaylardan sonra yapmazlarsa bu böyle sürüp gider.
Aklım da senin dediğin gibi bu işin böyle sürüp gideceğini söylüyor, çünkü aynı olay yarın Kadıköy'de olursa sadece roller değişecek yorumlar aynı devam edecek.
Kimse kendini suçlu görmediği, bu ortamı düzeltecek yöneticiler hatalarını kabullenmediğik ve büyük paraların döndüğü bu futboldan elini ayağını çekmediği sürece biz her maçtan sonra bu olayları tartışıyor olacağız maalesef...
Mc.Speedy
20.Mayıs.2007, 20:55
Bakıyorumda herkes şu ana kadar boş konuşmuş..
Özet şudur : Birileri alkış mı istedi ? - Cevap Verilmiştir Saygılarımızla.
TR.CaPTaiN
20.Mayıs.2007, 21:07
Fenerbahçe too good for Gala
UEFA`nın Resmi sitesinden derbi maç için yorum geldi. "Fenerbahçe seriyi bozmadı ve kazandı" derken, ilgili haberin başlığında ise Fenerbahçe, Galatasaray için fazla iyi...ifadelerine yer verdi. UEFA`nın resmi internet sitesinde yer alan haber yazısının tam metni şöyle:
Fenerbahçe SK completed a memorable season with a 2-1 win against Galatasaray SK on a night when Beşiktaş JK`s win by the same scoreline against Ankaraspor earned them a place in the UEFA Champions League second qualifying round.
Serious performance
Although Fenerbahçe had already clinched the title this match had to be stopped early in the second half for crowd disturbances involving rival supporters. Nevertheless, when the players returned Diego Lugano and Edu Dracena made the most of set-pieces to give the champions a 2-0 lead before Arda Turan scored with an injury-time effort. "My players knew the importance of the game before kick-off and showed how serious they were by winning," said Fenerbahçe coach Zico.
Bobo winner
Beşiktaş, who replaced coach Jean Tigana with his assistant Tayfur Havutçu in midweek, got off to the best of starts when Marcio Nobre gave them the lead against Ankaraspor` after just five minutes. Murat Tosun equalised early in the second half but Beşiktaş`s leading goalscorer Bobo sealed qualification for the UEFA Champions League second round with a goal five minutes from time.
5/20/2007 1:31:58 PM
meddah
20.Mayıs.2007, 21:16
Sahaya koltuk parçası kabilinden bir şey fırlatıldığı esnada, tesadüfen bir futbolcu (ki Galatasaraylı da olabilir) kafasını tribüne doğru çevirecek olsa, o parça gözüne gelse, adamın gözü çıksa... Bu "Yok Kadıköy'de başladı, yok Ali Sami Yen'de başladı, yok alkış istendi ya, cevap verildi" zırvalıklarını yine yazacak mıydınız?
uAburak89
20.Mayıs.2007, 21:24
Hayır, uzun zamandır gözlemliyorum bunu.. Bir yere kadar dayanabildim, benim görüşüm bu..
uAburak89
20.Mayıs.2007, 21:33
Konu amacından sapıyor ama madem açıldı yazayım, şu malum şahıs benim ortaya yazdığım her lafı alıntı ile cevaplamazsa sorun falan kalmayacak..
SYLaR
20.Mayıs.2007, 21:39
İsteyen istediğinin mesajını alıntı yapar. Bunu ne sen ne de ben belirleyebilirim. O yüzden amaçsız şeylerle uğraşmayın. Şimdi ben sana yazdığım cümlenin sonuna b u (!) işareti koyunca bişey mi oluyor, o koyunca olsun. Anlamak zor. Serhat sende koyma bir daha ozaman.
Olay kapanmıştır... Bundan sonra devam eden cezalandırılır.
Coşkun bazı smileların,noktalama işaretlerinin neler anlattığının sende bende çok iyi farkındayız
World Hollow o1
20.Mayıs.2007, 21:39
benim görüşüm bu..
Tribün'ün yaptığı baya ayıptı ya.. Bu ayıblarından dolayı tebrik ederim şampiyon bir takımı stadlarında baya süper ağırladılar...
Fenerbehçemi tebrik ederim yine her zamanki gibi galibiyet aldılar..
Ay Lav yu Aziz Yıldırım..
Bunlarda benim görüşüm...
herkez burada görüşlerini açıklamakta serbest '' saygı ve sevgi çercevesinde'' bende bu açıklamaları yaptım burada her hangi bir hakaret edici söz ve ya vb. söz bulamıyorum..
Bana boş yere tepki gösteriyorsunuz.
Mirza
20.Mayıs.2007, 22:46
85 Mesaj sildim. 10'dan fazla uyarı verdim. Saygı ve sevgi çerçevesi & forum kuralları dışarısında mesaj atan üyelere ceza sistemi kullanılacaktır.
Mirza
20.Mayıs.2007, 23:04
Şimdi baktım 15 mesaj daha sildim ve afferin toplamda 100 mesaj sildim. ( Bu forum rekoru )Konu açıldı. Bundan sonra ceza sistemi kullanılacaktır. Haberiniz olsun.
Sheriff
20.Mayıs.2007, 23:06
Bende burdayım. Gözüm üzerinizde :)
RaSenGan
20.Mayıs.2007, 23:06
Tebrikler Galatasaray'ım.İster yen ister yenil.Bu kalbim hep seninle ;;)
notformoney
21.Mayıs.2007, 01:51
fenerbahçeyi tebrik ederim öncelikle önceki sayfalarda ettiğim gibi ama okuduğum 40 sayfadan çıkan sonuc şudur biz (türk taraftarları türk insanı) buna müstehakız çünkü biz yapılan fiili bir tacizde cezanın ucunun bize değmediği durumlardan kar çıkarmayı borç vazife bilmiş ve bu vazifeyi eksiksiz uygulama konusunda ne kadar başarılı olduğumuzu bu sezon oynanan bir çok TSL-LigA-LigB maçlarında ortaya koyduğumuz performansla kanıtlamış dünkü maç ile de en üst noktaya taşımış durumdayız
Birincisi bizler yani takımına (sözde) aşık taraftarlar!!! takımımızı aslında hiç mi hiç sevmiyoruz.
Bizler sadece KAZANMAYI seviyoruz yenilgi diye bir sonucu hazmedemiyoruz bizim öncelikle takımlarımızı sevmeyi öğrenmemiz gereklidir çünkü bu herşeyden önce futbol ve futbolu sonucunu önceden kestiremediğimiz için sevmiyormuyuz yoksa????
İkincisi herkesin şapkasını önümüze koyup düşünmesi ardından "siz yaptınız biz yaptık ödeştik" anlayışı ile devam etmek artık DÜŞMAN lık düzeyine ezeli rekabetleri ezeli rezaletlere çevirir
üçüncüsü bu forumu kendi ego ve kişisel komplekslerine alet etmek bence son derece saçma bir harekettir KİMSENİN KİMSEYE SAYGI GÖSTERME ZORUNLULUĞU YOKTUR AMA BU SAYGISIZLIK YAPMA HAKKINI ASLA VE ASLA VERMEZ
dördüncüsü site yöneticileri bu gibi gergin konu başlıkları altında bence kendi tuttuğu takımı korumaya çalışarak yada üyelerin yazdığı yorumlara cevap vererek hem karşı tarafa cevap hakkı doğurmakta hemde konuya OBJEKTİF olma konusunda ofsayta düşmektedir eğer site yöneticisi bölüm sorumlusu srumluluğunu sadece kuralları hatırlatmak ile yetinirse bizler daha bu çatışmalara çok gireriz yöneticiler daha 100lerce mesaj siler ve 10larca konu başlığı kapanır lütfen bu gibi durumlarda ceza sistemi tereddüt taşımadan uygulansın ortalığı geren kişiler affedilmesin
beşincisi futbolun güzelliği 3 ihtimalinin olması ve topun klüp ismi büyüklüğü tanımaksızın yuvarlaklığını koruması sayesinde sonuçların kesitirilmemesidir bizde nasıl kazanınca seviniyor kaybedince üzülüyorsak ve bu üzüntüyü ve sevinci hepimiz yaşadıysak, yani sevincin ve üzüntünün tadını biliyorsak, yenilen takım taraftarını kızdırmayalım ki futbol bu yarın o da karşılık vermesin yenilen takım taraftarıda kazanan takım taraftarına siz daha iyiydiniz demeyi öğrensin ki yarın o kazandığında aynı cümleleri duysun
altıncısı ise artık bu cezaların saha kapatmadan (yani izmirde maç oynamak) çok puan silme,taraftar cezalarınınsa maça girememek yerine(ki hepsi i yolunu bulup giriyor tribün geçmişi olan bilir) hapis veya yüklü para cezaları ile karşı karşıya bırakılmalıdır
benim görüşüm budur insan değişmeye kendinden başlar dünkü olaylar mehmet demirkolunda dediği gibi sonuna kadar türkiyenin gerçeğidir yani bütün türkiye liglerinde amatörden en babasına kadar oyananan tüm maçlarda yaşanır yaşanmıştır kendimizi değiştirmeden karşı tarafın değişmesini beklememeliyiz yani ya herkes adam olur ya herkes yolunu bulur bu çarkın devrini tamamlatır ama bu böyle gidersede akıllanırız.Takımını çok seven bir kaç kişi tribün rezaltinde şehit olursa belki...
Seçkinn
21.Mayıs.2007, 08:03
Türk futbolunda devrimsel nitelikte kararların alınması için geç bile kalındı, maalesef dahada geç kalınacak gibi görünüyor. Zira ne devlet ne federasyon nede kulüpler durumun ciddiyetinin farkındalar. En çok korktuğum şey ise kurumlar bir yana dursun toplum olarakta bu çöküşün farkında olmayışımız.
Artık sıkılmadık mı yalanlardan. Stadda insan öldürüldü hemde silahla, futbolla alakası yok dediler. Adam bıçaklandı, futbolla alakası yok dediler. Çocuklar ezildi, gencecik insanlar polis tarafından dövüldü, kadınlara saldırılar oldu futbolla alakası yok dediler. Devlet, federasyon ve kulüpler hepsi bir olup bizleri kandırmaya devam ediyorlar. Rantları hayırlı olsun hepsine. Ancak bir gün gelecek ve bunların hesabını tek tek verecekler. FIFA ve UEFA bize rest çektiği gün hesap verecekler. Ancak korkarım buda birkaç can daha alınmadıkça gerçekleşmeyecek.
goosfraba
21.Mayıs.2007, 08:22
Federasyondan ummayınca FİFA'ya gidiyoruz.Bunlar olmamalı..
Varonil
21.Mayıs.2007, 09:24
Ne zaman bitecek...
Türk futbolu, şiddeti bir türlü yok edemiyor. Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında seyircilerin ortalığı savaş alanına çevirmesi futbolu bir korku sporu haline getirdi. Türkiye-İsviçre maçından sonra Avrupa'da oluşan kötü imajımızı bir türlü düzeltemedik. Şimdi futbol terörünü kimin önleyeceği tartışılıyor.
Ali Sami Yen Stadı'nda cumartesi gecesi yaşananlar, zaten imaj sorunu olan Türk futboluna kötü bir darbe vurdu. Son olaylar, sporun içindeki ilgili kişilerin 'bir araya gelerek şapkalarını önüne koyup düşünmeleri gerektiği' sonucunu ortaya çıkarıyor. Bu tür gerginlikler, holiganizm, elbette ki Türklere mahsus değil. İngiltere, İtalya, Belçika'nın yanı sıra daha birçok ülkede de yaşanıyor. Ancak onlar, bu vahim tabloya şahitlik ettiklerinde uyguladıkları ağır yaptırımlarla kısa sürede sonuç alıyorlar. İtalya'da bu senenin başında oynanan Catania-Palermo maçında, ev sahibi takım taraftarlarının başlattığı olaylarda 1 polis hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine, İtalyan hükümetinin, "Standartlara uygun olmayan statlarda maçlar seyircisiz oynanacak." kararı derhal uygulamaya geçti. Belçika'da ise 1999'da Club Brugge-Anderlecht maçında yeni inşa edilen stadyumun koltuklarını söküp yakan azgın taraftarlara futbol tarihinin en ağır cezaları verilmişti. Belçikalı fanatikler çetecilikten yargılanarak, üç yıl hapis, 2479'ar Euro, 100 saate kadar zorunlu kamu hizmeti gibi çeşitli ağır cezalar almıştı. Bu, futbolda uygulanan en sert ceza olarak tarihe geçerken, Belçika'da sonraki yıllar-da aynı ayarda bir gerginlik yaşanmaması dikkat çekti. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ise 'Çözümsüzlük burada başlıyor. Olayların mümessili olarak kimse kendisini görmüyor. Kaybeden Türkiye'nin dışarıdaki prestiji oluyor.' diyerek acı vahameti gözler önüne seriyor.
Türkiye'nin en kariyerli yabancı oyuncusu Fenerbahçeli Mateja Kezman'ın böyle bir olaya daha önce hiç rastlamadığını belirterek, "Sahada canlı kalabilmek için uğraştım. Yeşil zeminde taşlar, bıçaklar gördüm. Her şey vardı. Çok şaşkınım. Aklıma sığmıyor yaşadıklarım. Daha önce böyle bir şey hiç görmedim. Hayatta olduğum ve galip geldiğimiz için sevinçliyim." şeklindeki sözleri, misafirperverlik imajımızı da alıp götürüyor.
Holiganlara ceza var, uygulama yok
Fenerbahçe'ye 2-1 yenildikleri maçta tribündeki koltukları yakan Galatasaraylı taraftarlar, kulüplerine büyük zarar verdi. Stattaki maddi hasarın yanı sıra Sarı-Kırmızılı takım, yeni sezona büyük ihtimalle cezalı başlayacak. Galatasaray'a 5 maç saha kapatma cezası verilebileceği belirtiliyor. Emniyet güçleri ise derbide yaşanan olaylar sebebiyle 17 taraftarı gözaltına aldı. Bu kişilere 'müsabakadan men' cezası verilecek. Ancak yasadaki müeyyide kağıt üzerinde kalmaktan öteye geçmiyor. Bu gerçeğin altını çizen İstanbul Valisi Muammer Güler, "Ceza verilenlerin stadyumlara girişlerinin kontrolü bugüne kadar mümkün olmamıştır." dedi.
[TRİBÜN TERÖRÜ İÇİN NE DEDİLER?]
ŞENES ERZİK, UEFA Asbaşkanı - Yetkililer toplanıp çözmeli
Futbolun içinde şiddet yok. Dışarıdan futbolun içine gerginlik sokuluyor. "Futbol Federasyonu ve kulüpler bir araya gelmedikleri, gelemedikleri" için bu tür kutuplaşmalar oluyor. Taraftar sıfatı altında, taraftar olmayan holiganların doldurduğu tribünlerde böyle şeyler yaşanması şaşırtıcı değil. Taraftar liderlerini alıp, 'Derdiniz ne kardeşim?' denmeli. 'Biz ve onlar!' diye ikiye ayrım devam ettikçe çözüm, çözümsüzlüktür.
ESAT YILMAER, TSYD Başkanı - Sebep, sorumlu yöneticiler
Biz kavgasız, dövüşsüz, şikesiz, temiz bir spor istiyoruz. Gazetecilik, sporun güzelliklerini yansıtmak için kullanılsın artık. Bunu istiyoruz. Kabloların kesildiği, pet şişelerin havada uçuştuğu, koltukların kırılıp yakıldığı maçlar artık yeryüzünde bir başka yerde yok. İdareciler, hâlâ şark üslubuyla davranıyorlar. Ortamı geriyorlar. Gereksiz, usturupsuz açıklamalarla camialarını doldurup bu fitili ateşliyorlar.
SADIK SÖZTUTAN, Türkiye Gazetesi - Gerçekçi cezalar verilmeli
Herkes kendi kapısının önünü temizler ise bu sorunlar ortadan kalkar. Bu ülkede stadyumda bir kişi öldü. Daha ötesinin olduğunu sanmıyorum. Valencia'nın Şampiyonlar Ligi maçında David Navarro'nun attığı tek yumruğun faturası 7 aydı. Bu sadece Devler Ligi'nde değil; La Liga'yı ve Arjantin Milli Takımı'nı da kapsıyordu. Navarro futboldan kopartıldı. Ceza böyle verilir! Türkiye'de PFDK'nın kararının zıddını Tahkim onaylıyor.
ERMAN TOROĞLU, Hürriyet Gazetesi - Küçük kafalar gitmeli!
Küçük kafalı, art niyetli yöneticiler insanları birbirlerine kırdırıyorlar. Bu maçtan üç saat önce Chelsea, M.United ile oynadı. O sıralarda Stuttgart ve Schalke'nin şampiyonluk mücadelesi vardı. Onlara bakıyoruz ve diyoruz ki, "Bizi niye AB'ye almıyorlar?" Bizi AB'ye MB'ye değil, ben yetkili olsam YZ'ye bile almam. Ne zaman yöneticiler başarısızlıklarını, insanları birbirine kırdırmayarak örtmez ise Türkiye futbolda bir yerlere gelir.
AHMET ÇAKAR, Sabah Gazetesi - Artık yol ayrımına geldik
Türk futbolu ne hale geldi. Bizi bilmeyen bir yabancı seyretse 'Ben nereye geldim?' diyecek. 'Irak'ta mı yoksa Filistin'de miyim?' diye düşünecek. Maç oynanıyor, bombalar, meşaleler, pet şişeler sahaya yağıyor. Bir karşılaşma düşünün 45 dakika böyle oynandı. Hakemin gıkı çıkmadı. Ne olduysa devre arasında oldu. Birileri ona "Sen ne halt yiyorsun?" dedi. O da çoktan alması gereken önlemleri gecikmeli de olsa almaya başladı.
Yasin Tuncer
21.05.2007
Kaynak : Zaman
fmsmyrna
21.Mayıs.2007, 14:04
Bence devlet gereken her şeyi yapsın.Olsun varsın 2-3 sene Avrupa'ya gitmeyelim.zaten gitsekte birşey yapamıyoruz.Sistem otursun,gerekenler yapılsın,spor mahkemeleri kurulsun,kurallar vs. ondan sonra tekra devam edilsin
Universal
21.Mayıs.2007, 14:11
Fifa'ya gitmek Türkiye'nin rezalatini Dünya'ya yaymak demektir. Eğer böyle bir girişimde bulunulursa Türkiye ilerdeki 10 yıl boyunca hiç bir kupaya evsahipliği yapamaz.
Bu olaylar utanç verici ama bunları bana göre destekleyen yönetimdir. Yönetimin alkışlamayın yuhlayın gibi konuşma tavırları bu duruma getirdi. Fanatizm bırakıp biraz sağ duyulu yaklaşsaydık bu durumlar olmazdı.
Emurafu
21.Mayıs.2007, 14:26
Federasyon cok ciddi yeni kurallar getiriyor
1- bundan sonra mesela 6 ay ceza alan yonetici 6 ay suresince stadlara hic giremeyecek para verse bile girerse 3 puan silme ve agir ceza gelecek
2- yeni kurallara gore koltuklar herkeze zimmetli olacak bilgisayarla falan isimler alinacak.
3-Bundan sonra ceza alan takim maclarini izmirde oynayamiyacak izmir tarihe karisiyor yani maclar doguda ve karadeniz gibi ilginc sehirlerde olacak mesela onlarin dedikleri kutahya falan eskisehir falan filan
4- bir baska kuralda mesela ceza alan takim macini baska stadyumdami oynadi o macin hasilati onun olmayacak o hasilat havuza konulacak daha bir suru kural gelecek
insallah hayirlisi olur bu arada galatasaraya buyuk ihtimal 4 mac seyircisiz geliyormus
notformoney
21.Mayıs.2007, 15:02
Fifa'ya gitmek Türkiye'nin rezalatini Dünya'ya yaymak demektir. Eğer böyle bir girişimde bulunulursa Türkiye ilerdeki 10 yıl boyunca hiç bir kupaya evsahipliği yapamaz.
Bu olaylar utanç verici ama bunları bana göre destekleyen yönetimdir. Yönetimin alkışlamayın yuhlayın gibi konuşma tavırları bu duruma getirdi. Fanatizm bırakıp biraz sağ duyulu yaklaşsaydık bu durumlar olmazdı.
"fifaya gitmek rezaleti dünyaya yaymak demektir"
kurduğun cümleye bak ve bende sana isvicre maçlarını hatırlatayım en yakın tarihten herkes unuttu bizim saraçoğlunda neler yaptığımız değilmi rtl ve canal+
dün akşam gs-fb maçının sadece tribün olaylarından oluşan bir görüntüyü haber kuşağında yayınladı
tabi aslında avrupa ve dünya halkları türk taraftarını melek olarak görüyodu ama biz fifaya gidip(gidersek) gerçek yüzümüzü ortaya çıkardık bence sen foruma yazmadan önce bir kağıda yaz düşüncelerini sonra onları iki gün falan oku mantığını sorgula ardından foruma yaz sağ duyulu olmaktan bahsedipde fifaya gitmeyin yoksa türkiyeye 10 yıl büyük turnuva veya kupa finali vermezler demek nasıl bir mantığın ürünü ben onu merak ediyorum lütfen önce bugüne kadar türk taraftarların türkiye stadlarında neler yaptıklarını bir aklımıza getirelim sonra kendimizi savunma ihtiyacı duyarsak savunalım
Universal
21.Mayıs.2007, 15:52
"fifaya gitmek rezaleti dünyaya yaymak demektir"
kurduğun cümleye bak ve bende sana isvicre maçlarını hatırlatayım en yakın tarihten herkes unuttu bizim saraçoğlunda neler yaptığımız değilmi rtl ve canal+
dün akşam gs-fb maçının sadece tribün olaylarından oluşan bir görüntüyü haber kuşağında yayınladı
tabi aslında avrupa ve dünya halkları türk taraftarını melek olarak görüyodu ama biz fifaya gidip(gidersek) gerçek yüzümüzü ortaya çıkardık bence sen foruma yazmadan önce bir kağıda yaz düşüncelerini sonra onları iki gün falan oku mantığını sorgula ardından foruma yaz sağ duyulu olmaktan bahsedipde fifaya gitmeyin yoksa türkiyeye 10 yıl büyük turnuva veya kupa finali vermezler demek nasıl bir mantığın ürünü ben onu merak ediyorum lütfen önce bugüne kadar türk taraftarların türkiye stadlarında neler yaptıklarını bir aklımıza getirelim sonra kendimizi savunma ihtiyacı duyarsak savunalım
Ben bunu tek Galatasaray içim mi söyledim? Evet bu olaylar Galatasaray'ı ilgilendiriyor. Ama geçmişte hangi klup taraftarının neler yaptığını çok iyi biliyorum. Ama bu görüntüler Fifa'ya giderse neler olacağı belli. Ama bu kadar şiddet dolu görüntü şu ana kadar hiç bir stadımızda yaşanmamıştır.
Sen olsan bir Avrupa ülkesinden böyle bir görüntü gelse ve bu ülkeye 10 yıl boyunca sen bir organizasyon verirmiydin? Çünkü bu taraftarların bazıları gene o organizasyonda ki maçlara gidecektir.
Unutmadan bu tek futbol için değil bir gün önceki basket maçında da aynı olaylar yaşandı. Sağ olsun medyamız fazla üstünde durmadı.
goosfraba
21.Mayıs.2007, 16:39
Hani derler ya bu ülke ya da bu şehir futbolla kalkıp futbolla yatıyor diye,
biz bunu yapıyoruz.Yapıyoruz ama futbolu izlemesini bilmiyoruz.!
Mr.CordiaL
21.Mayıs.2007, 17:12
İmzam herşeyi anlatıyor sanırım...
eGowiCh
21.Mayıs.2007, 17:14
2000 - Galatasaray'ın UEFA ve Süper Kupa'yı alması
2002 - Türkiye'nin Dünya Kupası'nda 3. olması
2005 - UEFA Şampiyonlar Ligi Finali - İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı - Milan - Liverpool
2006 - Türkiye - İsviçre maçındaki olaylar
2007 - Galatasaray - Fenerbahçe maçındaki olaylar
2000'den 2005'e uzanan 5 yıllık süreçte Türkiye'nin itibarı çok yükselmiş. Galatasaray'ın Avrupa başarısıyla başlayan süreçte, milli takımın başarısı ve Şampiyonlar Ligi finalinin Türkiye'de son derece güzel bir şekilde oynanması, bu prestiji ve itibarı giderek arttırmıştı.
Maalesef Türkiye - İsviçre maçıyla başlayan süreçte de prestijimiz kayboldu, dünyanın 1 numaralı derbisi dediğimiz, tüm dünyanın izlediği derbide de yaşanan olaylarla iyice komik duruma düştük.
Türkiye'nin 2000-2005 yılı arasında itibarının yükselmesinden ötürü son derece saygın bir yere sahiptik ve bundan dolayı 2009 UEFA Finali'nin Şükrü Saraçoğlu'nda oynanmasına karar verildi.
Son zamanlarda taraftarlarımızın ve federasyonumuzun hatalarından dolayı itibarımız giderek azalıyor, kayboluyor. Bunun için baştakilerin ilk olarak görevden istifa etmesi gerekir. Adam gibi bir federasyon başkanı olsa bu tür saha içi olaylar yaşanmaz.
Türkiye - İsviçre maçı sonrası istifa eden Levent Bıçakçı büyük bir erdemlilik göstermiştir. Aynı erdemi Haluk Ulusoy'dan da bekliyorum, bu son olaydan sonra istifa etmeli ve Türk futbolunun itibarının düşmesine engel olmalı.
İtalya'da Palermo - Catania maçında çıkan olaylar yüzünden 1 hafta ligler durduruldu, ara verildi. Bizde hiç... Hakem dövülüyor Türkiye'de, TFF hiçbir şey yapmıyor, maç yarıda kalıyor, TFF'den tık yok.
Şenes Erzik'in de söylediği gibi otorite boşluğu var. Bu otorite boşluğunun bir an önce doldurulması gerekiyor. Bunun için de TFF'nin ya radikal kararlar alması ya da görevden ayrılması gerekiyor.
El Comandante
21.Mayıs.2007, 17:23
Kapali da cikan kavganin tek sorumlusu Polisler! Bunlar kapalida oturmuslar koltuklara,sonra burada kombinesi olan kisiler polisleri kendi koltuklarinda oturduklarini görünce tabi itiraz etmisler.Polisler de kalkmayiz diyince bunlar tartismislar,sonra Polisler küfür etmisler ve sonucunda kavga cikmis.
Eski aciktaki kavganin nedeni:Bizim taraftarlar yönetim istifa diye bagiriyorlar.Polisler de bunlari uyariyor,sonra bizimkiler devam ediyor bagirmaya,sonra Polisler küfürler yagdiyorlar taraftarlara ve sonucunda cikan kavgalar.
Bu nedenlerden dolayi Adnan Polat Polislerin sahayi terketmesini istedi!
Bizim taraftarlar zaten cok tahrik edildi.Gerek medya da gerek yönetim tarafindan.Yok alkis mevsuzu,yok ilk mactaki olan olaylardan sonra bizimkiler gerildi,maca gelmeden önce GS Storenin arkasindaki cadirin fbli taraftarlar tarafindan sari-laciverte boyandigini ögrenince iyice gerildiler..Bir de Polislerle kavga edince kontrolden ciktilar.Ve sonucunda bu olaylar yasandi.
meddah
21.Mayıs.2007, 17:48
Şimdi bir daha sorayım.. O pet bardaklardan birinin sivri ucu veya kırılmış bir koltuk parçası bir futbolcunun gözüne gelse, bunun hesabını kim verecek? Polis mi?
Vallahi, tahrik etmeyin, germeyin beni, koltuğu kırar atarım kafanıza ha!
El Comandante
21.Mayıs.2007, 17:52
Mehmet abi bunlari yapmalarindaki nedeni arastirmamiz lazim.Bu taraftarlari bu hallere getiren kimler?
1-Medya
2-Yönetimler
3-Mactaki Polisler
Bu 3 faktörden dolayi taraftar kontrolden cikti.Daha maca gelmeden yeterice dolmuslardi bir de Polislerle kavgaya tutusunca iyice kontrolden ciktilar.Fenerbahce´nin ilk yaridaki macta bize neler yaptigini da göz önüne getirirsek taraftarlarin bunlari yapacagini anlamak zor degildi.Taraftarlar da bu stresle,baskiyla verecegi tepkinin dozunu cok fazla kacirinca bu durumlar ortaya cikti.
meddah
21.Mayıs.2007, 17:58
En baştaki nedeni hemen söyleyeyim; şu olaylardan sonra Galatasaray'ın sahasını 3 ay kapat-a-mayacak olan Federasyon..
Ki kendisi yayın kablolarını kesen Fenerbahçe'ye, ortalama bir futbolcusunun bir aylık kazancı kadar ceza ver-ebil-en Federasyon'dur..
El Comandante
21.Mayıs.2007, 18:06
Sonucta federasyon cezalari verse bile bizim bir Indirim kurulu varki sasip kaliyoruz her cezasina.
Fenerbahce´nin seyircisiz oynama cezasini Izmir´de 70 bin kisilik stadyumda oynama ödülüne cevirdi.
Futbolcu döven Aurelio´ya 2 mac ceza ki bu Avrupa´da olsaydi en az 6-7 mac ceza alirdi.
Fb-Gs macinda olan olaylardan dolayi fbye 2 mac ceza geldi.Asil isin komik tarafi Tahkim fb-bjk macinda fbnin sahasinin 1 mac kapatilmasini kararlastirmis ama bu cezayi GalataSaray macindan sonra uygulamis.Ve 2+1 ceza uygulamis fb-gs macindan sonra.Eger bjk macindan sonra o cezayi verselerdi belki de biz bu durumlara düsmeyecektik.Simdi bu durumu konusuyor olmayacaktik!.O macta olanlardan dolayi 2 mac ceza veren bir Indirim Kurulu bu mactan sonra kac mac ceza verir Allah askina?