View Full Version : 33.Hafta Galatasaray-Fenerbahçe
TR.CaPTaiN
21.Mayıs.2007, 19:59
Federasyon cok ciddi yeni kurallar getiriyor
1- bundan sonra mesela 6 ay ceza alan yonetici 6 ay suresince stadlara hic giremeyecek para verse bile girerse 3 puan silme ve agir ceza gelecek
2- yeni kurallara gore koltuklar herkeze zimmetli olacak bilgisayarla falan isimler alinacak.
3-Bundan sonra ceza alan takim maclarini izmirde oynayamiyacak izmir tarihe karisiyor yani maclar doguda ve karadeniz gibi ilginc sehirlerde olacak mesela onlarin dedikleri kutahya falan eskisehir falan filan
4- bir baska kuralda mesela ceza alan takim macini baska stadyumdami oynadi o macin hasilati onun olmayacak o hasilat havuza konulacak daha bir suru kural gelecek
insallah hayirlisi olur bu arada galatasaraya buyuk ihtimal 4 mac seyircisiz geliyormus
Bu kuralların yumuşatılacağına eminim.
eGowiCh
21.Mayıs.2007, 20:04
Galatasaray taraftarının böyle davranacağı 16. haftadan belliydi. Herkes biliyordu koltuk atılacağını, pet şişe atılacağını, yabancı madde atılacağını, sürpriz olmadı kimseye...
Dolayısıyla ne polis, ne yönetim ne de başka bir şey tahrik etmiştir Galatasaray'ı...
Avrupa'da böyle bir olay gerçekleşse en az 5 maç ceza verilir. Umarım PFDK 8-9 maç verir de, Tahkim Kurulu kararıyla 5-6'ya düşer zaten.
Bu sene en ağır cezaları Fenerbahçe aldı, umarım sıra diğer takımlara da gelir...
Seçkinn
21.Mayıs.2007, 20:06
Kuralları uygulayamadıktan sonra ne aznlaamı var yumuşatılmış olmasının.
Yöneticilere cezayı taraftarın vermesi lazım, lazımki her hafta çıkıp konuşmasınlar. Sadece işlerini yapsınlar birtek basın sözcüsü konuşsun. Basın sözcüsü neden vardır acaba? Herkes konuşsun o sussun diye mi?
El Comandante
21.Mayıs.2007, 20:07
Simdi sana soruyorum Egemen:Tahkim Kurulu fb-bjk macindan sonra fbnin sahasini kapatsaydi(ceza verilmisti ama gs macini beklediler sonra o macin cezasinin üzerine eklediler)bu olaylar yasanirmiydi?
Bu arada Galatasaray taraftari tabiki belli bir tepki gösterecekti Fbye.Ama bu kadar agir olmayacakti.Kesinlikle medya,yönetim ve polisler kontrolden cikardi GalataSaray taraftarlarini.
SYLaR
21.Mayıs.2007, 20:13
Fenerbahçe'ye verilmesi gereken cezalar verilir.Haklı cezası azaltılır tahkim tarafından.Bazıları tahkimi tebrik bile eder.
.Şimdi Galatasaray oldu mu herkes hemen "Avrupa'da olsa en az 5 maç verilirdi."
Geçiniz bunları geçiniz.
Fenerbahçe'nin cezaları verildiğinde nerdeydiniz.Fenerbahçe olduğunda ceza yemez oluyor öyle mi?
Evet yapılan kötü bir şeydi.Tasdiklenmez.Ama bazı Fenerlilerin buraya gelip "Yok Avrupa'da adımız kirlendi.Yok Avrupa'da olsa en az 5 maç verilmesi gerekir.Hatta 10 maç verilsin." demeleri yok mu o adamı sinir ediyor.Kendi futbolcunuz adam döver 2 maç ceza alır.Tahkim indirir dersiniz.Normalde alması gerekenen en az 5 maç.Bazılarının dediği gibi "Avrupa'da olsa en az 5 maç".2 maç alır ona bile itiraz edilir.Yok fazla yok şöyle yok böyle
Galatasaray oldumu 10 maç ceza verilsin.Hatta biz bir sene ali Sami Yen'i kapatalım en iyisi.
uAburak89
21.Mayıs.2007, 20:19
Fenerbahçe'ye verilmesi gereken cezalar verilir.Haklı cezası azaltılır tahkim tarafından.Bazıları tahkimi tebrik bile eder.
.Şimdi Galatasaray oldu mu herkes hemen "Avrupa'da olsa en az 5 maç verilirdi."
Geçiniz bunları geçiniz.
Fenerbahçe'nin cezaları verildiğinde nerdeydiniz.Fenerbahçe olduğunda ceza yemez oluyor öyle mi?
Evet yapılan kötü bir şeydi.Tasdiklenmez.Ama bazı Fenerlilerin buraya gelip "Yok Avrupa'da adımız kirlendi.Yok Avrupa'da olsa en az 5 maç verilmesi gerekir.Hatta 10 maç verilsin." demeleri yok mu o adamı sinir ediyor.Kendi futbolcunuz adam döver 2 maç ceza alır.Tahkim indirir dersiniz.Normalde alması gerekenen en az 5 maç.Bazılarının dediği gibi "Avrupa'da olsa en az 5 maç".2 maç alır ona bile itiraz edilir.Yok fazla yok şöyle yok böyle
Galatasaray oldumu 10 maç ceza verilsin.Hatta biz bir sene ali Sami Yen'i kapatalım en iyisi.
İşte bizimde sayfalardır anlatmak istediğimiz buydu, konu Galatasaray olunca yorumlar çok değişti nedense.. En fazla 4 maç ceza almalıyız, standartlara göre..
Seçkinn
21.Mayıs.2007, 20:20
İki takım arasındaki tartışmaya devam edilebilir ankacak fanatikleşmeye dönerse konu kapanır ve cezalarıda ağır olur, bilginiz olsun.
Yaşanan olaylara halen FB-GS-BJK arasındaki sorunlar olarak bakılması yanlış bence. İnsan ölecek yakında beyler insan, nereye gittiğimizi iyi düşünelim.
notformoney
21.Mayıs.2007, 20:35
Ben bunu tek Galatasaray içim mi söyledim? Evet bu olaylar Galatasaray'ı ilgilendiriyor. Ama geçmişte hangi klup taraftarının neler yaptığını çok iyi biliyorum. Ama bu görüntüler Fifa'ya giderse neler olacağı belli. Ama bu kadar şiddet dolu görüntü şu ana kadar hiç bir stadımızda yaşanmamıştır.
Sen olsan bir Avrupa ülkesinden böyle bir görüntü gelse ve bu ülkeye 10 yıl boyunca sen bir organizasyon verirmiydin? Çünkü bu taraftarların bazıları gene o organizasyonda ki maçlara gidecektir.
Unutmadan bu tek futbol için değil bir gün önceki basket maçında da aynı olaylar yaşandı. Sağ olsun medyamız fazla üstünde durmadı.
birincisi sen yazdıklarımdan ne çıkardın bilmiyorum da ben galatasaray için söyledin demedim! ki söylemiş olsan da farketmez her şey ortada ama sen şunu söylüyorsun galiba "aman bu görüntüler fifa ya yada uefaya gitmesin sonra ne türkiyede herhangi bir turnıva düzenlenir nede avrupada saygınlığımız kalır."
tamam da o zaman senin dediğin şey şu oluyo bizler ikiyüzlü insanlarız kendi içimide birbirimizi yesekde öldürsekde önemli değil yeter ki fifa yada uefa bizim gerçek yüzümü görmesin
ikincisi bundan çok daha pis maçlar izledim göztepe maçları genelde bu alanda kafaya oynar sorun bu değil sorun bizim kendimizi değiştirmemiz ama anlaşılan sen bazı kalıplara sıkı sıkı tutunmuşsun
üçüncüsü fifa herhangi bir ülkenin futbol stadlarında olan olaylarla ilgilenmez çünkü onun sorumluluk alanına girmez uefa ise özerk futbol federasyonlarının olduğu ülkelere ceza uygulamalarını federasyonlara bırakır.
görüntüleri izledikleri takdirde de sadece iğrenirler muhtemelen
fenerbahçeyi tebrik ederim öncelikle önceki sayfalarda ettiğim gibi ama okuduğum 40 sayfadan çıkan sonuc şudur biz (türk taraftarları türk insanı) buna müstehakız çünkü biz yapılan fiili bir tacizde cezanın ucunun bize değmediği durumlardan kar çıkarmayı borç vazife bilmiş ve bu vazifeyi eksiksiz uygulama konusunda ne kadar başarılı olduğumuzu bu sezon oynanan bir çok TSL-LigA-LigB maçlarında ortaya koyduğumuz performansla kanıtlamış dünkü maç ile de en üst noktaya taşımış durumdayız
Birincisi bizler yani takımına (sözde) aşık taraftarlar!!! takımımızı aslında hiç mi hiç sevmiyoruz.
Bizler sadece KAZANMAYI seviyoruz yenilgi diye bir sonucu hazmedemiyoruz bizim öncelikle takımlarımızı sevmeyi öğrenmemiz gereklidir çünkü bu herşeyden önce futbol ve futbolu sonucunu önceden kestiremediğimiz için sevmiyormuyuz yoksa????
İkincisi herkesin şapkasını önümüze koyup düşünmesi ardından "siz yaptınız biz yaptık ödeştik" anlayışı ile devam etmek artık DÜŞMAN lık düzeyine ezeli rekabetleri ezeli rezaletlere çevirir
üçüncüsü bu forumu kendi ego ve kişisel komplekslerine alet etmek bence son derece saçma bir harekettir KİMSENİN KİMSEYE SAYGI GÖSTERME ZORUNLULUĞU YOKTUR AMA BU SAYGISIZLIK YAPMA HAKKINI ASLA VE ASLA VERMEZ
dördüncüsü site yöneticileri bu gibi gergin konu başlıkları altında bence kendi tuttuğu takımı korumaya çalışarak yada üyelerin yazdığı yorumlara cevap vererek hem karşı tarafa cevap hakkı doğurmakta hemde konuya OBJEKTİF olma konusunda ofsayta düşmektedir eğer site yöneticisi bölüm sorumlusu srumluluğunu sadece kuralları hatırlatmak ile yetinirse bizler daha bu çatışmalara çok gireriz yöneticiler daha 100lerce mesaj siler ve 10larca konu başlığı kapanır lütfen bu gibi durumlarda ceza sistemi tereddüt taşımadan uygulansın ortalığı geren kişiler affedilmesin
beşincisi futbolun güzelliği 3 ihtimalinin olması ve topun klüp ismi büyüklüğü tanımaksızın yuvarlaklığını koruması sayesinde sonuçların kesitirilmemesidir bizde nasıl kazanınca seviniyor kaybedince üzülüyorsak ve bu üzüntüyü ve sevinci hepimiz yaşadıysak, yani sevincin ve üzüntünün tadını biliyorsak, yenilen takım taraftarını kızdırmayalım ki futbol bu yarın o da karşılık vermesin yenilen takım taraftarıda kazanan takım taraftarına siz daha iyiydiniz demeyi öğrensin ki yarın o kazandığında aynı cümleleri duysun
altıncısı ise artık bu cezaların saha kapatmadan (yani izmirde maç oynamak) çok puan silme,taraftar cezalarınınsa maça girememek yerine(ki hepsi i yolunu bulup giriyor tribün geçmişi olan bilir) hapis veya yüklü para cezaları ile karşı karşıya bırakılmalıdır
benim görüşüm budur insan değişmeye kendinden başlar dünkü olaylar mehmet demirkolunda dediği gibi sonuna kadar türkiyenin gerçeğidir yani bütün türkiye liglerinde amatörden en babasına kadar oyananan tüm maçlarda yaşanır yaşanmıştır kendimizi değiştirmeden karşı tarafın değişmesini beklememeliyiz yani ya herkes adam olur ya herkes yolunu bulur bu çarkın devrini tamamlatır ama bu böyle gidersede akıllanırız.Takımını çok seven bir kaç kişi tribün rezaltinde şehit olursa belki...
zaten ben görüşümü buraya uzun uzun yazdım ister katılırsın ister katılmazsın bu beni zerre kadar ilgilendirmez
Universal
21.Mayıs.2007, 20:38
İşte bizimde sayfalardır anlatmak istediğimiz buydu, konu Galatasaray olunca yorumlar çok değişti nedense.. En fazla 4 maç ceza almalıyız, standartlara göre..
Acaba böyle bir olay daha önce hangi stadımızda yaşandı. Tümer Metin'in olduğu yere aynı anda; Tenis Topu, Taş, 3-4 Adet Bardak Su ve Koltuk Parçası hangi stadda atıldı? Tuncay top ile korner mücadelesine giderken üstüne pet şişe gelerek topu kontrolü zorlaştı topu kaybetti daha önce hangi stadda oldu? Daha öne Türkiye'de hangi derbi yarıda kesilip bu kadar uzatıldı?
Daha önce yaşanan bir ses bombası iki su'ya 2 maç ceza veriliyorsa buna 10 maç bile az. O koltuk veya taş futbolcunun kafasına gelse hesabını kim verecek? O anda ölür gider. Ama o klup kapatılsa bile futbolcunun canın geri gelmez. Bu olay daha öncelere çukura düşüp kaybettiğimiz Dilara adlı kızın olayına benziyor. Kız ölünce milletin aklına gelir o çukuru kapatmak. Bana palavra anlatmayın yapılan güzelmiş gibide bahsetmeyin. Bu gün bunları hangi klup yaparsa yapsın bence puan silinme cezası verilmeli.
birincisi sen yazdıklarımdan ne çıkardın bilmiyorum da ben galatasaray için söyledin demedim! ki söylemiş olsan da farketmez her şey ortada ama sen şunu söylüyorsun galiba "aman bu görüntüler fifa ya yada uefaya gitmesin sonra ne türkiyede herhangi bir turnıva düzenlenir nede avrupada saygınlığımız kalır."
tamam da o zaman senin dediğin şey şu oluyo bizler ikiyüzlü insanlarız kendi içimide birbirimizi yesekde öldürsekde önemli değil yeter ki fifa yada uefa bizim gerçek yüzümü görmesin
ikincisi bundan çok daha pis maçlar izledim göztepe maçları genelde bu alanda kafaya oynar sorun bu değil sorun bizim kendimizi değiştirmemiz ama anlaşılan sen bazı kalıplara sıkı sıkı tutunmuşsun
üçüncüsü fifa herhangi bir ülkenin futbol stadlarında olan olaylarla ilgilenmez çünkü onun sorumluluk alanına girmez uefa ise özerk futbol federasyonlarının olduğu ülkelere ceza uygulamalarını federasyonlara bırakır.
görüntüleri izledikleri takdirde de sadece iğrenirler muhtemelen
UEFA tabikide ceza vermez. Veremez ama bu görüntüler bize Avrupa Organizasyon'u düzenlemek istersek pahalıya patlayabilir.
Varonil
21.Mayıs.2007, 20:41
En az 9 maç seyircisiz oynama geliyormuş duyuduğma göre
;;)
SYLaR
21.Mayıs.2007, 21:04
Acaba böyle bir olay daha önce hangi stadımızda yaşandı. Tümer Metin'in olduğu yere aynı anda; Tenis Topu, Taş, 3-4 Adet Bardak Su ve Koltuk Parçası hangi stadda atıldı? Tuncay top ile korner mücadelesine giderken üstüne pet şişe gelerek topu kontrolü zorlaştı topu kaybetti daha önce hangi stadda oldu? Daha öne Türkiye'de hangi derbi yarıda kesilip bu kadar uzatıldı?
Daha önce yaşanan bir ses bombası iki su'ya 2 maç ceza veriliyorsa buna 10 maç bile az. O koltuk veya taş futbolcunun kafasına gelse hesabını kim verecek? O anda ölür gider. Ama o klup kapatılsa bile futbolcunun canın geri gelmez. Bu olay daha öncelere çukura düşüp kaybettiğimiz Dilara adlı kızın olayına benziyor. Kız ölünce milletin aklına gelir o çukuru kapatmak. Bana palavra anlatmayın yapılan güzelmiş gibide bahsetmeyin. Bu gün bunları hangi klup yaparsa yapsın bence puan silinme cezası verilmeli.
UEFA tabikide ceza vermez. Veremez ama bu görüntüler bize Avrupa Organizasyon'u düzenlemek istersek pahalıya patlayabilir.
FEnerbahçe aynı şeyleri yapmış olsaydı eminim ki "en fazla 5 maç verilir" derdiniz.
Ayrıca UEFA,Gerets ve Ümit Karan'dan akan kanları gördükten sonra da orginazasyon vermek istemeyebilir;;)
uAburak89
21.Mayıs.2007, 21:10
En az 9 maç seyircisiz oynama geliyormuş duyuduğma göre
;;)
Nerden duydun, kaynak çok sağlam anlaşılan.. En fazla 5 maç ceza verebilirler..
Jesus_FB
21.Mayıs.2007, 21:13
Ayrıca UEFA,Gerets ve Ümit Karan'dan akan kanları gördükten sonra da orginazasyon vermek istemeyebilir;;)
sende buna sevinirsin yani öylemi?
SYLaR
21.Mayıs.2007, 21:21
sende buna sevinirsin yani öylemi?
Tarık olay sevinme olayı falan değil.
Yukarıda da yazdığım gibi Fb'lilerin bazılarıAurelio verilen 2 maçlı cezaya bile çok derken-ki kendi deyimleriyle "Avrupa'da olsa en az 5 maç"-,Galatasaray oldu mu konu direk yok 10 maç yok 15 maç.
Yapılanlar doğru mu?Tabi ki de değil.Ağır cezada gerektiriyor.Ona da kabulüm.
Benim sinirlendiğim nokta bu kişiler sanki şu ana kadar her stad güllük gülistanlıktı,maçlar kardeşçe oynanıyordu.Bu hafta ki maçta olaylar oldu.
Bazı Fb'liler öyle bir yaptılar ki olayı yazdığım gibi.
Daha önce yaşanan bir ses bombası iki su'ya 2 maç ceza veriliyorsa buna 10 maç bile az.
Bak bunu bir Fenerli demiş.İki-üç mesaj yukarda.Adam ses bombası ile,Ümit Karan'dan Mondragon'dan akan kanları normal görmüş nerdeyse.
İşin aslı şu ki gelip bazı Fblilerin hele ki kendi kluplerine verilip tahkimde indirilen cezalarda bile "Yok fazla verildi,yok şöyleydi,yok böyleydi" derken,bir anda bu maçla birlikte bu kişiler yok Uefa,yok Avrupa karıştırmaya başladılar.
Ha eğer Uefa bu maçta olacak olaylardan dolayı organizasyon vermeyecekse,Ümit Karan ve Gerets'den akan kanlardan dolayı organizasyon vermez.
O zaman neredeydi bu Fbliler?Niye çıkıp demediler.Bunlar olmaması lazımdı."Avrupa'da olsa en az 5 maç" niye demediler o günlerde de gelip Galatasaray konusunda bir anda fair play ruhuna büründüler Avrupa'lı oldular.
Mirza
21.Mayıs.2007, 21:27
Aşkın dediğin şeyi sadece Fenerbahçeliler yapmıyor. Beşiktaşlılar,Galatasaraylılar vs. vs. yapıyor. Ben bile memleketimin takımı ceza yediğinde tepkide bulunuyorum. Bu konularda objektif olmak zor.
Jesus_FB
21.Mayıs.2007, 21:27
iyide Aşkın fenerlilerin gelip buna benzer şeyler demeleri çok normal değilmi bunları neden anormal karşılıyorsunuzki takım tutan hiç kimse objektif olamaz ama olmaya çalışır o ayrı :) o yüzden hiç takılmamak lazım o tür yorumlara.
Bide şöyle bir durumda var bizim futbolcular şanslıymış atılan maddelerin hiç biri tutmadı geretsle ü.karanda şansızmışki atılan maddeler onlara isabet etti yani illa bi kan akması da gerekmez bence
SYLaR
21.Mayıs.2007, 21:39
iyide Aşkın fenerlilerin gelip buna benzer şeyler demeleri çok normal değilmi bunları neden anormal karşılıyorsunuzki takım tutan hiç kimse objektif olamaz ama olmaya çalışır o ayrı :) o yüzden hiç takılmamak lazım o tür yorumlara.
Bide şöyle bir durumda var bizim futbolcular şanslıymış atılan maddelerin hiç biri tutmadı geretsle ü.karanda şansızmışki atılan maddeler onlara isabet etti yani illa bi kan akması da gerekmez bence
Sizin stadda tribünler sahaya yakın birde iyi sniperlarınız varmış:D
Kan akma ihtimal çok yüksekti.Maçı Galatasaray-Fenerbahçe-Beşiktaş'lı arkadaşlar birlikte seyrettik.Arkadaşlardan biri (Fb'li kendisi) "olan Aziz yıldırım ülkenin tüm hacı-hocalarına para yedirmiş belli.Bu kadar atılandan hiçbiri nasıl olur gelmedi":D diye esprisi bile döndü.
Tabi bu işin şaka tarafı.
Cezaların yüksek olması gerekir.Ama geçmişte ki örnek teşkil edilebilecek olaylara da baktığımızda öyle aşırı bir ceza geleceğini sanmıyorum.
5 maç falan verirler.Tahkim bunu 3'e falan indirir.3 maçtan 1'i seyircisiz,diğer ikisi de İzmir'de oynanır olur biter.
Aurelio'nun cezasında falan da ben dedim az verilmiş ceza.Daha fazlasını hak etmişti.Bazıları direk "Türklüğe hakaretten ceza yemeli Rico" falan dedi.ama Aurelio başvurmadığı sürece birşey olmaz-Emre'nin İngiltere'de ki olayı gibi örnek-.
Şimdi gelipte burada bir anda o arkadaşlar fair-play ruhuna büründü,birden bire Avrupalı oldu.
Açıkçası ben bu olaya katlanamıyorum.Madem o kadar fair-play ruhu içindeydin o konularda da gösterecektin bu fair-play ruhunu
Varonil
21.Mayıs.2007, 21:39
Nerden duydun, kaynak çok sağlam anlaşılan.. En fazla 5 maç ceza verebilirler..
8-9 maç kapanabilir
Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde başlayan ve maç sonuna kadar dinmeyen şiddet Sarı-Kırmızılı takımın canını yakacak. Tribünlerde yaşananlar, koltukların sökülüp sahaya atılması, bazı taraftarların tribünleri ateşe vermesi, sahaya atılan çok sayıda pet şişe nedeniyle Galatasaray yarın disiplin kuruluna sevkedilecek.
Çıkan olayların sarı kırmızılı kulübe pahalıya patlaması kaçınılmaz görünürken, yeni sezonda Ali Sami Yen'de oynanacak ilk maçların, yani 8-9 maçın seyircisiz olması bile bekleniyor ve yüklü bir para cezası kapıda.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) eski üyesi DHA'ya yaptığı açıklamada; "Ucu açık olmak üzere en az 5 maç ceza verilmesi lazım. Normal şartlarda şu görüntülerle Galatasaray'ın önümüzdeki sezonun ilk yarı boyunca evinde oynayacağı maçlar kapanmalı. Daha önce hiç böyle bir olay yaşanmadı. Çok vahim bir durum. Üzülerek izledik. Ağır ceza verilmeli. Çünkü bu bir emsal teşkil eder. Daha önce hiç örneği yok. Bunun önünü tıkamak lazım. Organize yapılmış olaylar. Bu kadar pet şişe suyun bir araya gelmesi bunu gösteriyor. Maçın hakeminin normal şartlarda içeri girip çıktıktan sonra devam eden olaylar nedeniyle maçı tatil etmesi gerekirdi. Ayrıca; yöneticilere de hafta içinde verdiği demeçlerden dolayı ağır para cezaları kesilmeli ki bu tür olaylar bir daha olmasın. Ortamı kışkırtmaya hiç hakları yok" diye konuştu.
Edinilen bir bilgiye göre ise; tribünde yaşanan olaylar incelendikten sonra en az 4 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılması beklenen Galatasaray'ın, çirkin ve kötü tezahürat nedeni ile ayrıca 1 maç daha seyircisiz oynama cezası alacağı bildirildi. Bunun yanı sıra Galatasaray'ın toplamda en az 200 bin YTL para cezasına çarptırılacağı da belirtildi.
21.05.2007
Kaynak : DHA,sporx.com
;;);;)
M.Scofield
21.Mayıs.2007, 21:41
9 maç ceza verseler bile Fenerbahçede olduğu gibi ceza yarıya iner
uAburak89
21.Mayıs.2007, 21:42
Kaynak gerçekten çok sağlammış, bir yerinde 8-9 maç başka yerinde 4-5 diyor..
notformoney
21.Mayıs.2007, 22:32
işte bu çok komik ya sen hala bunu bu şekilde yorumluyosun ya bu hakikaten komik çünkü bu "iki su şişesi bir tanecikde ses bombası" cümlesi bence fanatizm duyguları ile yazılmış bir satırdır ve yöneticiler burda artık ceza vermelidir çünkü kimse galatasaray 1000tanecik su şişesi ve birde yaklaşık 12000 koltuğu söküp sahaya attı bunamı ceza gelice demedi genel de yorumlar galatasaray taraftarının suçlu olduğuydu tabi bunu kullanmak isteyen bazı fenerahçeli arkadaşlar hem ortalığı kızıştırıp hemde galatasarayın ceza alacağını istiyorlar eğer örnek istenirse herhangi bir fenerbahçe-galatasaray maçına giden arkadaşta bir çok örnek verebilir hiç bir fenerli arkadaş korkmasın galatasaray gayet kallavi bir ceza alacaktır ama burda yaptıklıkları "doğrunun dürüstlüğün" bekçiliğini kendileri yapıncada gösterir umarım
bu arada sevgili batuhan sen bayadır türkiyenin büyük bir turnuvaya ev sehipliği yapmasından ve bu maçtan sonra büyük bir turnuva alamayacağını söylüyorsun eğer türkiyenin kıtasal bir turnuva düzenleyebilmesi için gerekli sosyo ekonomik faktörleri sana özel mesajla anlatırım ha illa bir örnek istiyorsan sana şunu söyliyim türkiyenin büyük bir turnuva düzenlemesi için öncelikle gelenlerin kalabileceği konaklama yerleri(yani oteller)inşa etmesi gerekir fransa98 de fransaya gelen turist ve futbol seyircisi sayısı 64 milyon(yanlışş yazmadım) ve yıl 2004 fransanın nufusu daha yeni 64 milyona yaklaşıyo bilmem anlatabildimmi ha bu arada türkiyeye yılda 2 milyon turist gelmediği halde insanlar kalacak yer sıkıntısı çekiyor bu örnekler çok çok çoğalır yani türkiye büyük turnuva için hazır değil onu için burda konu bu değilken birde çıkıp bunun propagandasını yapma
eGowiCh
21.Mayıs.2007, 22:39
İbret-i alem olsun diye vermeli 9-10 maç, bakın bakalım oluyor mu böyle olaylar bir daha...
Şu ana kadar izlediğim en ağır olaylar yaşandı. Tarihi bir ceza verilmesi gerekir. Mehmet Ali Şahin, Muammer Güler, Adnan Polat ve diğer tüm futbol adamları ve spor yazarları bu olaylar için "kara bir leke" benzetmesinde bulundular, "rezalet" dediler. İlk kez böyle büyük futbol adamlarının olaylara bu denli yorum yaptıklarını görüyorum. Daha önce de olmuştur hep yabancı maddeler ancak bu denli ağır olmamıştı.
12 bin koltuk kırılmış, bunların çoğu sahaya atıldı, bu ne demek? Meşale, su, pet şişe, cep telefonu, torpil, taş, koltuk, maytap... Atılmayan hiçbir şey kalmadı ki...
Tarihi ve adaletli bir ceza bekliyorum ki bunu yapanların yanına kar kalmasın bu davranışlar.
15 dakika oyunun durması, hakemin soyunma odasına gitmesi, bunlar dünyanın 1 numaralı derbisine yakışmayan hareketler... Tüm medyanın izlediği bu maç itibarımızı da zedelemiştir.
Bordo61Mavi
21.Mayıs.2007, 22:49
Bu maci bu duruma getiren medya'dir. Egerki taraftarin bukadar uzerine gidersen, o taraftar tam tersini yapar ve cok fazla yapar.
Biz niye herzaman baskalarini ornek aliyoruz, yani illa Manchesterin, Chelsea nin yaptigi seylerimi yapacaz, hayir. Biz daha iyisini yapalim onlar bizi ornek alsin.
notformoney
21.Mayıs.2007, 22:58
İbret-i alem olsun diye vermeli 9-10 maç, bakın bakalım oluyor mu böyle olaylar bir daha...
Şu ana kadar izlediğim en ağır olaylar yaşandı. Tarihi bir ceza verilmesi gerekir. Mehmet Ali Şahin, Muammer Güler, Adnan Polat ve diğer tüm futbol adamları ve spor yazarları bu olaylar için "kara bir leke" benzetmesinde bulundular, "rezalet" dediler. İlk kez böyle büyük futbol adamlarının olaylara bu denli yorum yaptıklarını görüyorum. Daha önce de olmuştur hep yabancı maddeler ancak bu denli ağır olmamıştı.
12 bin koltuk kırılmış, bunların çoğu sahaya atıldı, bu ne demek? Meşale, su, pet şişe, cep telefonu, torpil, taş, koltuk, maytap... Atılmayan hiçbir şey kalmadı ki...
Tarihi ve adaletli bir ceza bekliyorum ki bunu yapanların yanına kar kalmasın bu davranışlar.
15 dakika oyunun durması, hakemin soyunma odasına gitmesi, bunlar dünyanın 1 numaralı derbisine yakışmayan hareketler... Tüm medyanın izlediği bu maç itibarımızı da zedelemiştir.
+100000000......
sonuna kadar katılıyorum sana egowich ama bu mesajı lütfen kaydet(kendi yazdığın mesajı) ve bu yapılanları taraftarı olduğun takım taraftarı yaparsa da aynı şeyler söyleyip söylemeyeceğini merak ediyorum inşallah o zamanda bu şekilde OBJEKTİF olursun
ama en az değil bence direk 10 dan başlamalı ceza
Mirza
21.Mayıs.2007, 23:23
Bakıyorumki dönüp dolaşıp aynı yere dönüyoruz. Atılan mesajlar hep aynı. Ceza ile ilgili yorumlara Turkcell Super Lig (http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=33404&page=7) başlığından devam ederiz.