View Full Version : Gençlerbirliği'nde 2. Yanal dönemi
eGowiCh
02.Haziran.2007, 02:28
Gençlerbirliği'nde 2. Yanal dönemi
Gençlerbirliği, daha önce de teknik direktörlüğünü yapan Ersun Yanal ile 2 yıllığına anlaşmaya vardı.
http://www.ntvspor.net/Images/14870.jpg
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Ankara'daki fabrikasında teknik direktör Ersun Yanal ile bir araya geldi.
Cavcav, görüşme sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ersun Yanal'ın tekrar aralarına katılmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, ''2 sene evvel de Ersun hocayla çalışmıştık. Tekrar aramıza katıldığı için teşekkür ediyorum. Ersun hocanın Gençlerbirliği'yle anlaşmasından sadece biz değil Türk futbolu kazançlı çıkacak. Ben inanıyorum ki Ersun hoca, Gençlerbirliği ile daha büyük başarılara imza atacak'' dedi.
Cavcav, 2 yıllık bir sözleşme imzaladıklarını, ancak 2 yıl sonunda opsiyonun Ersun Yanal'da olduğunu söyledi. İlhan Cavcav, bir soru üzerine, Ersun Yanal'ın uzaktan da olsa OFTAŞ Spor'a katkı ve desteğinin olacağını bildirdi.
Ersun Yanal ise Gençlerbirliği'ni evi gibi gördüğünü ifade ederek, ''Burası bizim evimiz, burada her şey bizimle başladı. Buranın başarılı bir tarihi var, o tarih de bizimle başladı. Gençlerbirliği'nin başarıları için en iyi kadroyu kurarak geleceği için çalışacağız'' şeklinde konuştu.
İKİNCİ DÖNEMİ
Gençlerbiriliği'nde 2002-2003 döneminde teknik direktörlük yapan Ersun Yanal, kırmızı-siyahlı ekibi UEFA Kupası'nda 5. tura kadar çıkarma başarısı göstermiş, Gençlerbirliği takımı 5. turda o dönem UEFA Kupası'nı kazanan İspanyol Valencia'ya tek yenilgiyi tattırmasına rağmen elenmişti.
Kırmızı-siyahlı ekipte 2. dönemine başlayan Ersun Yanal'ın yardımcılıklarını Kemal Özdeş, Volkan Kazak, kaleci antrenörlüğünü ise milli takımda da antrenörlük yapan Murat Aydın yapacak.
NTVSpor
Fıratcan Alçınkaya
02.Haziran.2007, 03:03
Bence başarılı olucaktır... İyi bir seçim yapmış Gençlerbirliği...
eGowiCh
02.Haziran.2007, 03:05
İyi bir tercih, önümüzdeki sene lig zevkli geçecek, Gençlerbirliği düşmemeye değil, üst sıralara oynayacak.
GeNç KaRTaL
02.Haziran.2007, 07:47
Doğru tercih bencede gelecek sezon daha zevkli bir lig seyredeceğiz
RoNNiE91
02.Haziran.2007, 07:50
Bence de doğru bir seçim.Eskiden Gençlerbirliği'ni yönettiğinde çoğu takıma sorun yaratmıştı.Herkes için hayırlısı olsun.
eXcitinG
02.Haziran.2007, 10:28
Ben başarıLı oLacağını düşünmüyorum açıkcası yanaLın.YanaL artık büyük takımLardan birinde görev aLmaLı.BöyLe takımLarı bir yere kadar getirebiLiyor.Sonu geLmiyor sonra.BakaLım neLer yapabiLecek göreLim.
Universal
02.Haziran.2007, 10:30
Bakalım Football Manager'e göre mi takımını yönetecek? Oralardan bulduğu genç yıldzıları ülkemize getirdi. Ben başarılı olabileceğini sanmıyorum.
ForsakeN
02.Haziran.2007, 10:31
Genlerbirliğine hücum futbolu oynatarak lige renk getireceğini umuyorum.
mustafa35
02.Haziran.2007, 10:46
Güzel transferler yaparak takımı en üst seviyeye çıkarabileceğine inanıyorum. Ama transfer yapması şart.
gerrrard
02.Haziran.2007, 12:34
Ben başarılı olacağına inanıyorum.
koray_capello
02.Haziran.2007, 12:42
Seneye ilk 7-8 hafta ligin lideri belli:)
the_imam912
02.Haziran.2007, 13:00
Gençlerbirliği için iyi bir karar.Yanal çok iyi bir hoca.G.Birliği'ni üst sıralara taşıyacaktır.
JunkChorn
02.Haziran.2007, 17:55
Kayseri,Bursaspor,Gençlerbirliği sanırım bu 3 takım seneye UEFA için oynayacaklar çünkü hepside gerek transfer gerekse hedef bakımından hep yüksekten uçuyor.
eGowiCh
02.Haziran.2007, 18:32
Kayserispor önümüzdeki sene başarılı olamayacak bence. Ligin önümüzdeki sene flaş ekipleri Bursaspor ve Gençlerbirliği olacak, bir de belki Ankaraspor.
El Comandante
02.Haziran.2007, 18:53
Vestel Manisaspor´u aldigi futbolcularla batiriyordu.Kalabane,Reinaldo gibi isimleri aldi ama bunlar elinde patladi Manisaspor´un.10 milyon € verdi bunlara ve batiriyordu kulübü.
Genclerbirliginde basarili olabilecegini sanmiyorum.
Genclerbirligi her zaman ligin flas takimidir.Bu sene ligi 6.bitirmistir.
3.Galatasaray ile arasinda 8 puan fark vardi.Yani düsmeye oynamiyordu.Nereden cikardiniz düsmeye oynadigini?Sacmalamayin lütfen!
uAburak89
02.Haziran.2007, 19:12
Umarım başarısız olur..
eGowiCh
02.Haziran.2007, 19:15
Vestel Manisaspor´u aldigi futbolcularla batiriyordu.Kalabane,Reinaldo gibi isimleri aldi ama bunlar elinde patladi Manisaspor´un.10 milyon € verdi bunlara ve batiriyordu kulübü.
Genclerbirliginde basarili olabilecegini sanmiyorum.
Genclerbirligi her zaman ligin flas takimidir.Bu sene ligi 6.bitirmistir.
3.Galatasaray ile arasinda 8 puan fark vardi.Yani düsmeye oynamiyordu.Nereden cikardiniz düsmeye oynadigini?Sacmalamayin lütfen!
Gençlerbirliği bu sene düşmemeye oynadı, ligi pek takip etmiyorsun sanırım. Ç.Rizespor maçını kazanamasa tehlikeye girecekti SüperLig'te kalması.
Reinaldo çok iyi futbolcu fakat onu Giray Bulak harcadı. Ersun Yanal kulüpleri batırmıyor, aksine iyi hale getiriyor, iyi yıldızlar getiriyor. Reinaldo Botafogo'nun yıldızıydı fakat ne hallere geldi adam, oynatılmıyor.
Ertuin
03.Haziran.2007, 02:56
bilmiyorum dünyada genelde 2.kez basa gelen hocalar o takımlarda basarılı olamıyo ama inş basarılı olur
El Barto
03.Haziran.2007, 03:01
2. kez aynı takıma geliyor ve ilk gidişini kimse unutmadı sanırım Cavcav'ın nasıl itham ettiğini Yanal'ı yada 5-0'lık Manisa-Gençler maçından sonra birbirleri hakkında neler söylediklerini.Ama tabii balık hafızalı olduğumuz için biraz unutmuşuzdur.Ancak bu insanlar birbirlerinin yüzlerine nasıl bakacaklar anlamıyorum.
Ertuin
03.Haziran.2007, 03:07
2. kez aynı takıma geliyor ve ilk gidişini kimse unutmadı sanırım Cavcav'ın nasıl itham ettiğini Yanal'ı yada 5-0'lık Manisa-Gençler maçından sonra birbirleri hakkında neler söylediklerini.Ama tabii balık hafızalı olduğumuz için biraz unutmuşuzdur.Ancak bu insanlar birbirlerinin yüzlerine nasıl bakacaklar anlamıyorum.
haklısın ama burası türkiye :zuhaha
El Barto
03.Haziran.2007, 03:10
haklısın ama burası türkiye :zuhaha
Sorunda orada zaten çok balık hafızalı olduk çoook.
Fernando Gago
03.Haziran.2007, 03:14
inş. eski günlerine döner türk futbol için hem avrupada başarı sağlar hemde bir çok oyuncu yetiştirir
TR.CaPTaiN
03.Haziran.2007, 17:03
Gençlerbirliği'nin tekrar eski korkulan günlerine dönmesi gerekiyor.
Cengo
04.Haziran.2007, 02:42
Umarım başarısız olur..
Bu ne fanatikliktir!
Ersun Yanal Tr'deki en iyi 2-3 hocadan bir tanesi..
Noz
04.Haziran.2007, 04:10
bence basarili olur cunku ersun hocayi ersun hoca yapan klup genclerbirligidir gene orda basarili olur... bu arada fm den yildiz getiriyr diyen kisiye sunu diyorum fm deki yilzdizlari hic izlemeden mi getirdigini dusunuyorsun... hem fm cogu zaman yildizlari onceden haber vermese bu kadar sevilen bi oyun olamazdi...
emrec15
04.Haziran.2007, 12:01
eğer manisadaki gibi oynarsa ilk baştan kaybederler.çünkü artık ersun yanalı çözmeyen teknik direktör kalmadı.
uAburak89
04.Haziran.2007, 12:32
Bu ne fanatikliktir!
Ersun Yanal Tr'deki en iyi 2-3 hocadan bir tanesi..
İyi hoca olması onu sevmemi ve başarılı olmasını istememi gerektirmez..
fmsmyrna
04.Haziran.2007, 14:49
Umarım ve öyle çok istiyorum başarılı olmasını öyle ki şampiyon olmasını bile isterim biraz fazla oldu ama
El Comandante
04.Haziran.2007, 16:40
Ersun Yanal´in Türkiye´deki en iyi 2 hocadan biri sözüne katilmiyorum.Ondan önce Abdullah Avci,Ertugrul Saglam,Rasit Cetiner,Bülent Korkmaz vardir!
Ersun Yanal defansif futbol oynatamiyor.Ofans ofans nereye kadar?Vestel´i küme düserecekti az kalsin.Son anda attilarda onu kümede kaldilar.Ayrica sezon basinin ilk 10 haftasinda inanilmaz yükleniyor takima,bu da basariyi getiriyor.Ama sonradan futbolcularda kosacak hal kalmiyor ve inanilmaz bir düsüs basliyor.Ersun Yanal bana göre basarisiz biridir.
Sheriff
04.Haziran.2007, 16:57
Ersun Yanal sevdiğim bir hoca değildir. Başarılı olup olmaması beni ilgilendirmez ancak ben başarılı olacağına inanmıyorum.
eGowiCh
04.Haziran.2007, 17:02
Bülent Korkmaz şu ana dek 1 takım yönetti, o da Kayseri Erciyesspor ve küme düştü.
Ersun Yanal şu ana dek Ankaragücü, Gençlerbirliği ve V.Manisaspor'u yönetti, Ankara ekiplerini tarihlerinin en iyi sezonlarını yaşattı. Hangi hoca Ankaragücü ve Gençlerbirliği'ne bu başarıları yaşattı? Gençlerbirliği Yanal döneminde Parma gibi bir takımı eleyip 4. tura yükseldi. Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan daha başarılı Gençlerbirliği UEFA'da Yanal sayesinde.
O yıl 6 takımda Avrupa'da mücadele ederken, tüm takımlar elenmiş, sadece Gençlerbirliği kalmıştı ve Türkiye'yi tek başına temsil ediyordu. Ersun Yanal sayesinde!
V.Manisaspor tarihinin en büyük başarısın yaşadı, ligin ilk yarısını 2. kapattı. Ara transfer döneminde Johana ve diğer oyuncuların ayrılması olmasa belki ligi üst sıralarda tamamlayacaklardı. İç sorunlar sebebiyle böyle bir düşüş yaşadılar ama sonuç itibariyle Manisalıların beklemediği bir başarı sağlandı.
Ersun Yanal, Abdullah Avcı, Raşit Çetiner, Bülent Korkmaz, Ertuğrul Sağlam gibi hocalardan çok daha başarılıdır, bunu hem istatistiklerle hem oynattığı futbolla da ispatlamıştır.
Ersun Yanal eminim ki Gençlerbirliği'nde de başarılı olacak ve ligi üst sıralarda tamamlatacaktır.
El Comandante
04.Haziran.2007, 17:09
Ersun Yanal Milli takima gitmeden önce iyiydi.Oradan sonra batti!
Vestel Manisaspor ile kalsaydi küme düsecekti takim.Herkes biliyordu bunu.
Yildiz futbolcularla hep sorunlu olmustur.
Takimina sirf ofans futbolunu oynatiyor,defans bitik.
Bülent Korkmaz küme düstü denilen takimi aldi,Uefa´ya götürdü!Erciyesspor ikinci yarinin en iyi takimi oldu.Bülent Korkmaz degil Lorant takimi küme düsürmüstür!
Abdullah Avci kimdir daha belki onu bile bilmiyosundur (:
U17 milli takimini Avrupa Sampiyonu yapan,Dünya sampiyonasinda 4.yapan,genclerle cok iyi anlasan,Istanbul Büyüksehir Belediyesini Süper Lige cikaran kisidir! Maclarini seyircisiz oynamasina ragmen I.B.Belediyesini Süper Lige cikarmistir.Alt yapiya cok önem verir.Ilerde Türk futboluna daha da büyük damga vuracaktir.
Ertugrul Saglam Kayserispor´u 5.yapmistir gecen sene.Intertoto´yu kazanip Uefa´ya götürmüstür takimi.Ligde Kayseri´yi 5.büyük yapmistir,bu sene de Kayseri´yi 5.sirada tutmustur.Simdi de bjknin basinda ve cok basarili olacaktir.
Mirza
04.Haziran.2007, 17:24
Tüm yazılanları okudum. Bir kullanıcı bir şeyler yazmış, diğeri de her zamanki gibi ona muhalefet olmuş, tartışma ortamı yaratmaya çalışıp konu ile alakasız isimler, anlamsız mesajlar yazmış. Hep aynı üyeler. Yeni sistem de yazar grubundan atılmak istemiyorsanız mesajlarınızı biraz daha dikkatli yazın.
fmsmyrna
04.Haziran.2007, 17:30
Ersun Yanal Türk teknik direktör. Tam adı Kazım Ersun Yanal'dır.Çalıştırdığı takımlardaki hücum futbolu anlayışı ile dikkat çeken Ersun Yanal, 2007-08 sezonu için Gençlerbirliği ile anlaşmıştır.Yanal, Gençlerbirliği'nden önce Denizlispor, Gençlerbirliği, Ankaragücü, Türk Milli Takımı ve Vestel Manisaspor'u çalıştırdı. Gençlerbirliği ile UEFA Kupası'nda Blackburn Rovers, Sporting Lizbon ve Parma'yı eledi. 4.tur oynamayi başardı ve o sezon kupayi alan Valencia'ya elendi. Ligi 3.bitirmeyi başardı.
Ersun Hoca hakkında kısa bilgi.Ayrıca Ersun Hoca Mesut Bakkal ve Metin Bayındır gibi isimleri türk futboluna kazandırmıştır.
sinanFB
04.Haziran.2007, 18:36
başarılı olur bence
ewrim_FB
04.Haziran.2007, 23:22
Eski günlerine dönecek inşallah Gençlerbirliği...
GeNç KaRTaL
06.Haziran.2007, 08:41
Bu sefer eski hatalarına düşmeden oynatırsa başarılı olur...