PDA

View Full Version : Yine ırkçılık!

ForsakeN
19.Haziran.2007, 13:18
Yine ırkçılık!

http://www.sporx.com/images/1/40/2960_B_genel001.jpg
Hollanda'da devam eden Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası istenmeyen olaylara sahne oldu. Nijmegen kentinde oynanan ve İngiltere'nin Sırbistan'ı 2-0 yendiği çeyrek final maçında önce Sırp taraftarlar, rakip takımın siyahi oyuncusu Nedum Onuoha'ya ırkçı tezahüratta bulundu. Bunun ardından gerginleşen saha içinde iki takım futbolcuları arasında sık sık tartışmalar yaşandı. Maçın ardından da İngiltere'nin bir başka siyahi oyuncusu Justin Hoyte'un çıkış tünelinde Sırp oyuncuların saldırısına uğradığı belirtildi. UEFA karşılaşmayla ilgili soruşturma açtı.

Hürriyet

TR.CaPTaiN
19.Haziran.2007, 13:21
Kalbin siyahı,beyazı yok. Tenin siyahı beyazı var. Bu şekilde zenci-beyaz ayrımı yapanlar insan olamaz.

El Barto
19.Haziran.2007, 13:24
Bunun önüne geçmek biraz imkansız gibi sanırım. Çok ağır cezalar vermek lazım ki belki...

dick
19.Haziran.2007, 13:39
Sırplar kendini her yerde belli ediyor

Justin Hoyte'ı iyi bilirim,profesyonel bir oyuncudur,sakindir,kendine hakimdir,kavgayı karşı tarafın çıkardığını düşünüyorum

Fıratcan Alçınkaya
19.Haziran.2007, 13:50
Sırplar ilginç bir toplum... Hep olay çıkarıyolar bence büyük bir ceza almaları şart yoksa akıllanmıcaklar...

Fernando Gago
19.Haziran.2007, 20:58
Uefa çalışmalar yapıyor ama sonuç vermiyor galiba sırplar iyi cezayı hak etti

ForsakeN
20.Haziran.2007, 00:10
Uefa çalışmalar yapıyor ama sonuç vermiyor galiba sırplar iyi cezayı hak etti

Vallahi ben hiç de caydırıcı cezalar verdiğini düşünmüyorum.Onların cezaları sadece Türklere karşı ağır oluyor.

Yunanistan-Türkiye maçından sonra verdikleri ATİNA'ya 250km uzaklıkta oynama cezası beni çok güldürdü.O kadar madde attılar ve gelen ceza çok komikti.

TürkuAz
20.Haziran.2007, 00:13
Bunlar insan değil..............:mad:

Edit: yavaş biraz küfür kime olursa olsun yasaktır arkadaşım.(Seçkinn)

REsist JuvE11
20.Haziran.2007, 00:15
yazık ya..zenciler bi de biz türkler...nedir bunların bizimle alıp veremedikleri

tarık,agresif gördüm seni

uAsamet91
20.Haziran.2007, 00:16
Bu sırplar işi iyice abarttı artık.

TürkuAz
20.Haziran.2007, 00:29
yazık ya..zenciler bi de biz türkler...nedir bunların bizimle alıp veremedikleri

tarık,agresif gördüm seni
Abi ne yapalım ya.Onlarda insan.Beyaz olan İngilize sesini çıkaramaz ama..:mad:

REsist JuvE11
20.Haziran.2007, 00:37
Abi ne yapalım ya.Onlarda insan.Beyaz olan İngilize sesini çıkaramaz ama..:mad:

evet biliyorum..bunlar insanlıktan nasibini almamışlar..işleri güçleri bu

fm26mer
20.Haziran.2007, 00:42
ayıp valla yahu:mad:

Seçkinn
20.Haziran.2007, 00:54
"Herkes ne eder kendine eder" diye bir laf vardı. İngilizlerde az yapmadılar bu işleri zamanında, hoş halende oluyor ya.

Para veya seyircisiz maç cezaları bu olaylara çözüm getirmez, UEFA artık bu işlerden para kazanıyor sadece. Tribündeki adam kendini kaybedince hapse atılacağını bilse yine yapar aynı şeyi. Mantıklı olan bu tip durumlara sosyolojik açıdan yaklaşmaktır. UEFA ve FIFA bu tür çözümler aramalı, vur kafasına al ekmeğini yöntemleriyle çözüm bulunamaz.