PDA

View Full Version : Cavcav için hapis tehlikesi

mustafa35
12.Temmuz.2007, 13:52
Gençlerbirligi Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, tesislerinin bulunduğu arazi kiralarının birden bire yükseltildiğini, devletin Türk sporuna hizmet eden kulüplere destek olması gerekirken, kötü muamele ile karşı karşıya geldiklerini söyledi.İlhan Cavcav, Oftaşspor'un onursal başkanı olarak takımla birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir ziyarette bulunduklarını ve kulübün tesisleriyle ilgili sorunlarını anlattıklarını belirterek, "Tarım Bakanlığı, tesislerimizin bulunduğu arazinin aylık kirasını 1000 YTL'den 69000 YTL'ye çıkardı. Bu istenen bedel karşılığında hakkımızı yasal yollardan arayacağız. İkinci sorunumuz ise Anıtlar Yüksek Kurumu. Kurum, Gençlerbirliği tesislerinin SİT alanı içerisinde bulunduğunu ve bir an önce yıkılması gerektiğini dair bir yazı yolladı. 45 gün içerisinde arazinin eski haline getirilmemesi halinde kulüp başkanı olarak hapse gireceğim şeklinde bir bilgi aldım. Başbakan Erdoğan, Spordan Sporumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'den seçimlerin ardından bu konularla ilgilenmesini istedi. Bu arazilerle ilgili problemlerin bir ihbar sonucu ortaya çıktığı bana söylendi. Bu ihbarın kim tarafından yapıldığını bilmiyorum. Ama düşmanını en yakınında arayacaksın şeklinde bir deyim vardır. Bu tesisler benim şahsi malım değil, Türk sporuna hizmet eden bir kulübün. O yüzden bu ihbarı hiç doğru bilmiyorum" dedi.
1989 yılında dönemin başbakanı Turgut Özal önderliğinde, Beden Terbiyesi'nin Atatürk Orman Çiftliği'ndeki araziyi 10 yıllığına kiraladığını hatırlatan Cavcav sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kurumun bizden istediği tek şey bu arazinin ıslah edilip, buraya bir spor kompleksi yapılmasıydı. 89 yılında başladığımız tesislerin ilk ünitesini 1993 yılında Turgut Özal açtı ve kendisi kulübe 1 milyarlık yardımda bulunda. Onun dışında ne devletten ne de federasyondan bir kuruş bile almadık. Biz bu tesisleri sattığımız Geremi gibi futbolcuların paralarıyla yaptık. Tesislerimizin ikinci ünitesini ise 1995 yılında Süleyman Demirel açtı. 1992 yılında Atatürk Orman Çiftliği SİT alanı haline geldiği için bu araziye hiçbir şekilde tesis yapılamayacağına dair bir yasa çıktı. Ama biz bu tesislerin yapımına bu yasa çıkmadan önce başladık. Hatta devlet teşviğiyle, devlet büyüklerinin yardımıyla bu tesisleri açtık. Eğer binaların inşasına 1992 yılından sonra başlasaydık haklılık payları olabilirdi. Ankaragücü bizden 5 yıl sonra 1995 yılında Atatürk Orman Çiftliği arazinde tesis yapımına başladı. Gerekli mercilere başvurarak yasal yollardan hakkımızı arayacağız. Türk sporuna futbolcu, teknik adam, yönetici yetiştiren bir kulüp olarak bu hizmetlerin karşılığında takdir beklerken, bu tür kötü muamelelerle karşılaşıyoruz."
"DEVLETİN SPORA HİZMET EDEN KURUMLARA BÖYLE KÖTÜ MUAMELE YAPMAMASI GEREKİR"
Tarım ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin, seçim arefesinde kuraklık nedeniyle buğday mahsülünde yaşanan sıkıntı yüzünden böyle bir uygulamaya gitmiş olabileceğini ifade eden İlhan Cavcav, "Ama ben bakanımızı spora destek veren biri olarak tanırdım. Hatta kendisini birkaç kez Diyarbakırspor maçında gördüm. Sanırım bu arazi konusu sayın bakanın gözünden kaçtı. Fenerbahçe Asbaşkanı Nihat Özdemir'le yaptığım görüşmede kendilerinin de Atlıspor kulübü ile kira konusunda bir sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Onların kiraları da 3000 YTL'den 65000 YTL'ye çıkarılmış. Devletin spora hizmet eden kurumlardan kira almamasının tersine bu kurumlara destek vermesi gerekir" şeklinde konuştu.
"MENEJERLER TÜRK FUTBOLUNU KATLEDİYOR. ENGİNİ MENEJERİYLE KAPI DIŞARI ETTİM"
Gençlerbirliği Başkanı, kadro dışı bıraktığı Engin Baytar ile ilgili olarak ise, "Menajerler Türk futbolunu katlediyorlar ancak bu durum kimsenin umurunda değil. Ben federasyon başkanı olsam Türkiye'ye 3 taneden fazla yabancının girmesine engel olurdum. Ülkemizde önüne gelen menejer olup, futbolcuları kandırıyorlar. Son günlerde kulübümüzde Engin krizi yaşanıyor. Bu oyuncuyu geçen yıl Maltepespor'dan aldık. Geçen sezon Engin'i zorla hocaya oynattırdım ve kendisi iyi performans ortaya koydu. Ali Egesel adında 150 kiloluk bir adam bana Engin'in menjeri olduğunu söyledi ve her yıl için benden 700-800 milyar, menajerlik ücreti için de 180 milyar istediğini söyledi. Bende futbolcuyla birlikte menejerini kapı dışarı attım. Engin şu an kadro dışıdır ve kendisi PAF takımıyla antremanlara çıkıyor. Eğer ben İlhan Cavcav isem bu oyuncu gelip imzayı atar. Türk oyuncular menajerler sayesinde yüksek ücretler isterse kulüpler tercihlerini yurtdışından yabancıları transfer ederek kullanır" ifadelerini kullandı.