View Full Version : İbrahim Üzülmez'e 3 maç ceza
eGowiCh
13.Ağustos.2006, 22:09
İbrahim Üzülmez'e 3 maç ceza
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez'e 3 maç men cezası verdi.
http://www.ntvspor.net/Images/18046.jpg
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa finalinde kırmızı kart gören Beşiktaş'ın kaptanı İbrahim Üzülmez'e 3 maç ceza geldi.
İbrahim Üzülmez, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 1-0 yendiği karşılaşmanın son dakikalarında yerde oturan Mateja Kezman'a yaptığı hareket sonrası kırmızı kart görmüştü.
Beşiktaş'ın Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında oynadığı Konyaspor maçında forma giyemeyen İbrahim, 2. haftadaki Kasımpaşa ve 3. haftadaki Gaziantepspor karşılaşmalarında da görev yapamayacak.
NTVSpor
TR.CaPTaiN
13.Ağustos.2006, 22:34
Sinirlere hakim olmak gerek.
eGowiCh
13.Ağustos.2006, 22:53
Appiah'ın geçen sene ligin ilk haftasında kafa atmaya teşebbüs ettiği için 3 maç ceza aldığını düşünürsek, İbrahim Üzülmez'e verilen ceza çok doğru.
Atakan38
13.Ağustos.2006, 23:01
Bence Haksız Bı Ceza
Kezmanın Nası Bı FutboLcu Olduğu BıLınıo ZorLa İbrahim'e Kart Gostertti
BlackEagle19o3
13.Ağustos.2006, 23:02
2 maç olabilirdi...
eXcitinG
13.Ağustos.2006, 23:05
İtiraz ederiz düşürürüz 2 maça fazLa üzüLmeye gerek yok :) NasıL oLsa şimdi Sinan Engin de geLdi haLLeder o durumu
El Barto
13.Ağustos.2006, 23:05
Taksim'de sallandıralım iyisi mi? :p
Sinirlerine hakim olamazsan böyle cezalarla karsılasırsın. Ama bu cezanın 2 veya 1 maça ineceği kanısındayım ben.
Emurafu
13.Ağustos.2006, 23:09
Dogru bir karar
Hakeme kafada attı daha ne olsun...
Ceza asla inmez ümitlenmeyin:)Artık Eski tahkim yok...
El Barto
13.Ağustos.2006, 23:10
Yine başladık hakeme nerede kafa attı yahu :confused:
Hem İbo kafa atsa ancak kendine gelirdi hakem.
Fıratcan Alçınkaya
13.Ağustos.2006, 23:11
Dogru bir karar
Hakeme kafada attı daha ne olsun...
yahu ne kafası emrah tutturdunuz bir kafa kafa yese hakem belli olur hakem in yoktu bişeyi...
Emurafu
13.Ağustos.2006, 23:16
Kafa derken fırat hakeme teması oldu...Hakem hemen suratını tuttu..Tabiki etkili atmadı...
Soncuta bu ceza ınmez........Tahkım degısdı.....katı kurallar geldı
Sivaslı futbolculara bile cezagelcek..
El Barto
13.Ağustos.2006, 23:21
Biz başka bir maç seyrediyoruz yada herkes görmek istediği gibi görüyor bence. Neyse yahu bana göre kafa falan atma olayı yok olsa zaten rüzgarı bile devirirdi hakemi. :)
Adam birşeyler anlatırken kafasını hareket ettiriyor ama sağolun kafa attıya çıkardınız adamın adını.
Tahkimde bu ceza iner. Üyelerin değişmiş olması birşey ifade etmez çünkü ağır bir karar.
Emurafu
13.Ağustos.2006, 23:23
Emre abi Surdaki video izlermisin zaten etkili kafa atsa 10 mac alır:)
Burdaki dikkatli izle (http://www.tribundergi.com/forum/viewtopic.php?t=33742&sid=84be7d39f88c26c8a6907ed03329f4da)
El Barto
13.Ağustos.2006, 23:30
Emrah izledim onu ben. Evet kafasını öne doğru savuruyor İbrahim ama dikkat et İbrahim'in maçlarını seyret birşeye sinirlendiği zaman anlatısında kafası hep aynı sekilde yere dogru gidiyor.
Buradada kafa atmış gibi gözüküyor hakemde o an suratına götürüyor elini.
Eger oturtmuş olsa diyorsun ya eger kafa atmaya teşebbüs olsada 10 maç vermek gerekir bence. Ama burada kafa atmak gibi bir niyetinin olmadıgını düşünüyorum ben İbrahimin.
O niyetle yapmış olsa zaten göze almıştır 1.yi ıskalıyorsa 2. vurur tutan mı var adamı...
BlackEagle19o3
13.Ağustos.2006, 23:35
Ne kafası yahu o da nerden çıktı.Allahım ya delirtirler insanı....
Emurafu
13.Ağustos.2006, 23:35
Tamam Emre abi neyse....Avrupada Basarlar bu arada Besıktasa
uAburak89
14.Ağustos.2006, 00:02
Tahrik göz önüne alınarak, 2 maç ceza verilmesi yerinde bir karar olurdu..
GeNç KaRTaL
14.Ağustos.2006, 00:37
3 maç neye göre verildi.Kezman'a sert bir hareket yok.Hakemede istem dışı bir müdahale var.Umarım bu yanlışlık düzeltilir.Hadi tamam Kasımpaşa maçında olmaması bizi etkilmez ama Antep maçı önemli maç.;)
Omerdinho
14.Ağustos.2006, 01:09
Bence cok abartmislar, 2 mac ceza yeterdi.
MeMo
14.Ağustos.2006, 01:10
Alkışa bir cezaysa buna 3 maç ceza iyidir.
El Comandante
14.Ağustos.2006, 01:23
Tahrik göz önüne alınarak, 2 maç ceza verilmesi yerinde bir karar olurdu..
Demek istediklerimi kardesim aynen dile getirmis.Bence de 2 mac verilmeliydi.Zaten Tahkim kurulunda bu ceza 2 maca düser :)
GeNç KaRTaL
14.Ağustos.2006, 01:46
Kıstas yapmaya başlarsak işin içinden çıkamayız.:icon_wink:
Emurafu
14.Ağustos.2006, 02:01
Bir kere ceza 1 maca inmez prosüdürler 2 mac gösteriyor.......İnerse 2 ye iner..
Fıratcan Alçınkaya
14.Ağustos.2006, 02:01
İlhan Mansız gol attıktan sonra korner direğine tekme attı kart yedi... Deivid neler yaptı o da aynı kefeye konuldu...
İ.Üzülmez in ne bir kafa atması söz konusu ne de Kezman ın 3,5dk yerde yatıcak bir darbe aldığı...3maç ceza çok 2maç en idealiydi...
Universal
14.Ağustos.2006, 02:04
Doğru bir karar. Kezman çirkeflik yapabilir. Bunun kurallar bir gereği ceza almasına gerek yok. İbrahim Üzülmez tahrik olmasının sonucunu çekiyor. Delikanlılık taslamakla olmuyor.
GeNç KaRTaL
14.Ağustos.2006, 02:15
Doğru bir karar. Kezman çirkeflik yapabilir. Bunun kurallar bir gereği ceza almasına gerek yok. İbrahim Üzülmez tahrik olmasının sonucunu çekiyor. Delikanlılık taslamakla olmuyor.
İbrahim Kezman'a 3 maç cezalık ne yaptıki?
comandante
14.Ağustos.2006, 02:17
cezalar sert ve çok olsun ki caydırıcılığı olsun...
Fıratcan Alçınkaya
14.Ağustos.2006, 02:19
cezalar sert ve çok olsun ki caydırıcılığı olsun...
Aynen katılıyorum ama herkese... Bgn İ.Üzülmez e bu ceza veriliyor yrn başkası yapınca onada verilsin...
wwhirlwind
14.Ağustos.2006, 02:30
3 mac ceza gayet yerinde olmus ama onemli olan tahkiminde bunu onaylamasi :)
Varonil
14.Ağustos.2006, 04:20
Doğru bir karar.
Universal
14.Ağustos.2006, 04:43
İbrahim Kezman'a 3 maç cezalık ne yaptıki?
Üç maç için bişey demedim. Ceza alması doğru dedim. ;) O yüzden üç maç çok ama caydırıcı olması için bu tip cezalar artık verilmeli.
ChAoS
14.Ağustos.2006, 04:47
Bu cezaya değecek bir haraket yapsaydı içim yanmazdı , bir hiç yüzünden aldığı cezaya bak.
MeMo
14.Ağustos.2006, 04:51
Bu cezaya değecek bir haraket yapsaydı içim yanmazdı , bir hiç yüzünden aldığı cezaya bak.
Kameralara doğru nasıl hakaretler savurdu görmedin mi?
ChAoS
14.Ağustos.2006, 05:04
Kameralara doğru nasıl hakaretler savurdu görmedin mi?
Benim demek istediğim , Kezman'ın yaptığı alakasız haraket için, bu yüzden bir hiç yüzünden dedim ceza çok veya az onu kastetmedim.
comandante
14.Ağustos.2006, 05:06
ya kezman kışkırttı kışkıtmadı.umrumda değil kışkırtan tayfa.sen bjk kaptanıysan takımın yeniliyorsa sana ihtiyaç var demektir.kışkırmıycaksın abi...3 maç az çok bana düşmez yorum ama şunu derim hep caydırıcı cezanın olmadığı yerde suçun önüne geçilemez...
FeYYaz1989
14.Ağustos.2006, 05:10
Kezman'a vurmadı galiba yanlış görmediysem,hakeme de kafa atması falan söz konusu değil ama o hareketin kırmızı kart olacağı belliydi neden o kadar delirdi anlamadım...
Birde artık İbo yaşına başını almış belli tecrübeye sahip bir adam,Kezman'ın karakteri de belli.Ben Kezman'ı yargılayamam yaptığı yanlış olabilir,etik olmayabilir ama kurallar çerçevesin de hakemin yapacağı bir şey yok,onu yargılamak Fenerbahçe taraftarına düşer,yaptığını doğru buluyorlarsa da bir şey demem,sonuçta belli bir kesmin mantığı kazanmak için her yol mübah olacaktır!
Ama İbrahim Üzülmez'i yargılamak bana düşer;en azından takımını seven bir taraftar olarak buna hakkım olduğunu düşünüyorum.Zaten artık maç bitmiş sayılır,dakika olmuş 90+bilmem kaç,bütün takım yorulmuş.O durumda bir gol atmamız da mümkün değildi bence...Tamam iyi hazırlanmışsın,hırslanmışsın ama olan olmuş.3 maç oynamayacaksın işte şimdi hem takıma hem kendine zarar,bunu artık yapmaması lazım.Ben yine de kızmadım bu hareketleri ne kadar hırslı ve kazanmayı ne kadar çok istediğini gösterir...3 maç ceza normal gözüküyor bence,çünkü amacı o olmasa bile ki bunu bilemeyiz dışarıdan bariz adama vurmaya gitmiş gibi oldu,hakeme de çok fazla itiraz etti,o ara bir müdahale de olmuş sanırım ki hakeme müdahale de kırmızı kart zaten.Yine de 2 maç olurmuydu?Belki olurdu ama 3'de normal gözüküyor bana şu anda...
Birde bu Fırat Aydınus'a hep Beşiktaş'lı derler ama adamın siyah-beyaz'a alerjisi var sanırım,bize kırmızı kart göstermeyi çok seviyor! :D Şaka şaka,iyi maç yönetti yine bence...Dünya standartların da kaliteli bir hakem..
Sekopej
14.Ağustos.2006, 05:15
Kezman'a vurmadı galiba yanlış görmediysem,hakeme de kafa atması falan söz konusu değil ama o hareketin kırmızı kart olacağı belliydi neden o kadar delirdi anlamadım...
Tekrarda gösterilen pozisyonda vurmadı gözüküyor ama ilk pozisyona bakarsak hatta Terim bile maç oynanırken İbrahim vurdu diye yorum yapmıştı, oturan Kezman'a vuruyor.
Vurduğu kesin yani, 2 maç direk kırmızı gördüğü için 1 maç da hakeme hakaretten verilmiş olabilir. Normal bana göre de...
dj_pele
14.Ağustos.2006, 05:49
çok hırs yapmış belliydi kart görecei...az bile werdiler
Kartal GFB
14.Ağustos.2006, 05:51
Federasyonun verdiği nadir doğru kararlardan biri...
eGowiCh
14.Ağustos.2006, 06:19
Fatih Terim "Of of of" demiş maç anında, ben pozisyonu takip ediyordum o anda, ekranın soluna bakmıyordum, Fatih Terim görmüş bizden önce, ben şaşırdım hatta ne oldu niye böyle dedi diye ama İ.Üzülmez tekme atmış Kezman'a sonradan görünce F.Terim'in of of demesini anladım :)
FeYYaz1989
14.Ağustos.2006, 06:22
Fatih Terim "Of of of" demiş maç anında, ben pozisyonu takip ediyordum o anda, ekranın soluna bakmıyordum, Fatih Terim görmüş bizden önce, ben şaşırdım hatta ne oldu niye böyle dedi diye ama İ.Üzülmez tekme atmış Kezman'a sonradan görünce F.Terim'in of of demesini anladım :)
Ben gördüm tekme attı zanettim ama kamera daha yakından gösterince sadece üstüne yürümüş gibi geldi ama bilemem,sonuçta teşebbüsün de cezası var bildiğim,neyse yukarı da ceza hakkında görüşlerimi belirttim bir daha başa dönemem şimdi. :icon_biggrin:
Universal
14.Ağustos.2006, 06:32
Birde bu Fırat Aydınus'a hep Beşiktaş'lı derler ama adamın siyah-beyaz'a alerjisi var sanırım,bize kırmızı kart göstermeyi çok seviyor! :D Şaka şaka,iyi maç yönetti yine bence...Dünya standartların da kaliteli bir hakem..
Sabıkası var. Alışveriş merkezinde Fenerbahçe'li bir taraftarı dövdü diye. :u:
Fietra 10
14.Ağustos.2006, 06:36
cem papila'da hakem olmadan önce bjk zonguldak derneğine üyeydi noldu ? hem bjk hem ts'yi yaktı...bence bunların altında fazla durmamak lazım
FeYYaz1989
14.Ağustos.2006, 06:37
Ya onu hatırlıyorum bende ama adam küfür etmiş ona sanırım.BJK-FB değil mevzu yani bildiğim kadarıyla...
Adam dışarı da banada küfür etse bende kavga ederdim ama olayın tam ayrıntılarını bilemem,yanların da değildim.Fırat Aydınus hakkında genel yorumum iyi bir hakem olduğu,hatta bu BJK'li lafları yüzünden falan kişisel görüşüm bize biraz daha sert davranıyor...
comandante
14.Ağustos.2006, 08:10
abi kimse durup duruken adam dövmez...hele bildiğim ibrahim üzülmez yapmaz öle birşey...git ki terbiyesiz herfi ne dedi üzülmeze...
FeYYaz1989
14.Ağustos.2006, 08:17
abi kimse durup duruken adam dövmez...hele bildiğim ibrahim üzülmez yapmaz öle birşey...git ki terbiyesiz herfi ne dedi üzülmeze...
Onu Fırat Aydınus için demişti...
GeNç KaRTaL
14.Ağustos.2006, 08:24
Allah'tan alternatifli bir kadromuz varda fazla eksikliğini çekmiyeceğiz kaptanın yokluğunu.
cydel
14.Ağustos.2006, 10:25
İyi lisansını almamışlar elinden
Bandidas
14.Ağustos.2006, 13:03
Arkadaşlar İbrahim'im yaptığı hareket şu: Kezman'ın baldırına basmak, diziylede yüzüne vurmak ve hakeme kafa atmaya çalışmak. Kimse bana yok sinirlenince kafasını öne eğiyor, yok böyle yok şöyle demesin. Az çok o tür anları yaşamış insan bilir. Sinirlenirsin ama vuramazsın, tam kafan temas edecek kendini kesersin, geri çekersin ya İbrahim'in yaşadığıda aynen budur. Bu yüzden 3 maç az. Geçen sene Appiah'ı unutmayalım. Futbolcuya kafa atmaya teşebbüsten 3 maç ceza aldı. Burada ne söz konusu. Sakat bir futbolcuya vurmak, hakeme kafa atmaya teşebbüs etmek hatta temas etmek.
Not: Kimse Kezman'ın sakat olmadığı hakkında cevap yazmasın. Bende biliyorum sakat olmadığını ama o sırada İbrahim bu kanıya nasıl varıyor, belki adamın lifi attı. Sende gidip ayağına basıyorsun. Eğer tahkim bu cezayı düşürürse Türk Futboluna yazıklar olsun!!!
I Love You Batman!!!
GeNç KaRTaL
14.Ağustos.2006, 18:44
Kaptanda biliyordu sakat olmadığını.Bilseydi zaten böyle bir şey yapmazdı.;;) Onun sinirlendiği numaradan kendisini yere atması.
BlackEagle19o3
14.Ağustos.2006, 19:19
Arkadaşlar İbrahim'im yaptığı hareket şu: Kezman'ın baldırına basmak, diziylede yüzüne vurmak ve hakeme kafa atmaya çalışmak.
I Love You Batman!!!
Bunların hepsini İbrahim yaptı demek.Maçı tarafsız gözle yorumlayacak adam çıkmıyor yahu.
I Hate You Batman!!!
Universal
14.Ağustos.2006, 19:52
Fırat Aydınus için yazdım. (::)
Fıratcan Alçınkaya
14.Ağustos.2006, 21:36
Tamam Arkadaşlar uzatmayalım kapatalım bu konuyu oldu bitti boşuna tartışmayalım... Çok uzadı bu olay..
Bandidas
14.Ağustos.2006, 22:04
Genç Kartal, nerden biliyosun İbrahim'in sakat olmadığını bildiğini. Hadi seni geçtim sen Beşiktaş'lısın, oyuncunu savuncan ama İbrahim nerden biliyor sakat olmadığını o anda. Doğa üstü yeteneklerimi var.
blackeagle3992, sen herhalde taraflı gözden bakıyorsun. Değişik açılardan izleyince göremiyon mu. Yada öyle görmek istiyorsun. Dikkatli izle. Koşarak geliyor, ayağına basıyor, sonrada o hızla diziyle vuruyor. Hakeme yaptığınıda ilk sayfadan seyredebilirsin.
I Hate You Beşiktaş!!!
FeYYaz1989
14.Ağustos.2006, 22:07
Genç Kartal, nerden biliyosun İbrahim'in sakat olmadığını bildiğini. Hadi seni geçtim sen Beşiktaş'lısın, oyuncunu savuncan ama İbrahim nerden biliyor sakat olmadığını o anda. Doğa üstü yeteneklerimi var.
blackeagle3992, sen herhalde taraflı gözden bakıyorsun. Değişik açılardan izleyince göremiyon mu. Yada öyle görmek istiyorsun. Dikkatli izle. Koşarak geliyor, ayağına basıyor, sonrada o hızla diziyle vuruyor. Hakeme yaptığınıda ilk sayfadan seyredebilirsin.
I Hate You Beşiktaş!!!
İşi hakarete götürme,konuyu karıştırma herkes yorumunu yapıyor.Ben 3 maç normal dedim,sen az dedin başkası çok dedi...
Ama I hate you Beşiktaş dersen burası iyice karışacak ona göre,olayın suyunu çıkartmayın..
Bandidas
14.Ağustos.2006, 22:10
Bende istemem kimseye hakaret etmeyi hatta sevmemde ama bazı kişiler benim sevdiğim futbolcuya hakaret edince niye ses çıkmıyorda BJK'ye edince çıkıyor. Onlar öyle yazmasa bende yazmazdım...
Ne ekersen onu biçersin...
FeYYaz1989
14.Ağustos.2006, 22:12
Bende istemem kimseye hakaret etmeyi hatta sevmemde ama bazı kişiler benim sevdiğim futbolcuya hakaret edince niye ses çıkmıyorda BJK'ye edince çıkıyor. Onlar öyle yazmasa bende yazmazdım...
Ne ekersen onu biçersin...
Evet arkadaş doğru söylüyor bu konuda kimse işi hakarete götürmesin,onda önce atılan i hate you batman da çok gereksiz olmuş.Neyse işe hate falan karılştırmadan devam edersek seviye düşmemiş olur.
Ralph
15.Ağustos.2006, 00:23
Haklı bir karar olduğunu itiraf etmeliyim...
MeMo
15.Ağustos.2006, 00:27
Haklı bir karar olduğunu itiraf etmeliyim...
Sonunda objektif biri çıktı...
BlackEagle19o3
15.Ağustos.2006, 01:30
Bence cok abartmislar, 2 mac ceza yeterdi.
Sonunda objektif biri çıktı...
Evet objektif biri sizde de çıktı:rolleyes:;;)
MeMo
15.Ağustos.2006, 03:04
Evet objektif biri sizde de çıktı:rolleyes:;;)
Objektif olunca illa doğruyu sen söylemiş olmuyorsun ki yindede fikirler değişebliyor. ;;)
BlackEagle19o3
15.Ağustos.2006, 07:14
Objektif olunca illa doğruyu sen söylemiş olmuyorsun ki yindede fikirler değişebliyor. ;;)
Evet fikirler değişir bana göre ceza çok ağır sana göre normal.Uzamasın daha fazla...
Emurafu
15.Ağustos.2006, 09:37
3 maçtan 2 ye iner:):)
1 e inmesi imkansız zaten kızmızı kart gören 2 mac ceza yiyor....
Bu arada tahkim degişdi artık ceza tahkimsde inmez:)buda iyi oldu..
Fietra 10
16.Ağustos.2006, 04:43
Cezalar onaylandı
Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Beşiktaşlı futbolcu İbrahim Üzülmez ile Çaykur Rizesporlu futbolcu Emre Toraman'ın cezalarını onadı.
Kurul, bu akşam İstanbul'da yaptığı toplantıda, Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile yaptığı Türkiye Süper Kupa maçında gördüğü kırmızı kart sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 3 maç ceza verilen Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez için siyah-beyazlı kulübün itirazını karara bağlarken, cezayı onayladı.
Tahkim Kurulu ayrıca, geçen hafta ''yürütmeyi durdurma'' kararı verdiği Çaykur Rizesporlu futbolcu Emre Toraman'ın 1 maçlık cezasını da onarken, Toraman, takımının bu hafta Gençlerbirliği ile yapacağı maçta forma giyemeyecek.
Kaynak : AA
BlackEagle19o3
16.Ağustos.2006, 04:46
Onaylandı demek.Aynı sert kararları diğer klüplerimiz için de bekliyoruz...
GeNç KaRTaL
16.Ağustos.2006, 06:26
Tamam.Umarım aynı kararlılıkla tüm sezon boyunca böyle devam edebilirler.
Fıratcan Alçınkaya
14.Ağustos.2007, 16:10
İyi lisansını almamışlar elinden...