PDA

View Full Version : TSL 5.Hafta | Fenerbahçe-Ç.Rizespor

Varonil
12.Eylül.2006, 06:09
http://img265.imageshack.us/img265/5302/adszkf4.jpg (http://imageshack.us)

Milli maçlar bitti,lige devam.Fenerbahçe Turkcell Süper Lig'in 5.Haftasında evinde Çaykur Rizespor'u konuk ediyor.Maç hakkındaki düşüncelerimizi burada konuşalım.

fenerbahce_1907
12.Eylül.2006, 06:12
Alırız...3-0

KaF KeF
12.Eylül.2006, 06:12
Alamazsak artık..Zico İstifa!!!!!!

uAsamet91
12.Eylül.2006, 06:13
Rizesporun puan alacagını düşünüyorum..

TürkuAz
Fener zorlanacaktır.En fazla 2 fark bekliyorum.

Memedov
1-0 olsun bizim olsun.

GeNç KaRTaL
12.Eylül.2006, 06:30
Fenerbahçe kendi evinde yeni sistemi ile kazanır.

MeMo
12.Eylül.2006, 06:31
Herşey güzel olacak gibi geliyor farklı galibiyet istiyorum.

sananes
12.Eylül.2006, 06:42
rahat kazanırız bence bu hafta bi surpriz daha yasamayız inter macından once iyi bi galibiyet alırız carlos gol atacak bence bu mac

Fernando Gago
12.Eylül.2006, 06:49
İnter maçı öncesi moraller ve yeni sistem açısından önemli bir maç kazanırız ama iyi futbol olmayacak her zamanki gibi

erdemzorer10
12.Eylül.2006, 06:50
rize geçen hafta aldıgı galibiyetle çıkışa geçmeyi amaçlıyor..yinede fb alır..

eXcitinG
12.Eylül.2006, 06:52
Rizenin savunması çok kötü.Fenerbahçe rahat kazanıcak diye düşünüyorum..

besiktas1903
12.Eylül.2006, 06:53
bence fener yeni sistemle rizeye karsi farkli galibiyet alir en az iki gol atarlar

BlackEagle19o3
12.Eylül.2006, 06:57
Ligin en kötü takımlarından birini saha ve seyirci avantajı ile rahat geçer Fenerbahçe....

RoNNiE91
12.Eylül.2006, 07:17
Rize'nin puan çıkarmasını istiyorum ama Fener alır.Kendi evinde,seyircisiyle...

ogcj_me
12.Eylül.2006, 08:00
BANKO Fenerbahçe

Ahmet_77
12.Eylül.2006, 16:32
Fenerbahçe çok rahat.

uAburak89
12.Eylül.2006, 18:16
Fenerbahçe kendi evinde şov yapar..

Fıratcan Alçınkaya
12.Eylül.2006, 19:14
Fenerbahçe rahat kazanır..

CeNTeR_TR
12.Eylül.2006, 19:36
Kazanmak zorundayız İnter maçı öncesi moral depolamalıyız...

Kazanamassak zaten Zico güle güle demeliyiz artık...

omer-faruk-14
12.Eylül.2006, 21:19
Rizeme sonuna kadar güveniyorum. Rize kazanır.

El Comandante
12.Eylül.2006, 21:42
Fenerbahce cok rahat kazanir.Rize su anda ligin en gücsüz takimi.

Ralph
12.Eylül.2006, 22:00
Fener kaybederse çok kötü olur.İnançları kaybolabilir.

Atakan38
12.Eylül.2006, 22:01
Fener Alır

Rize'nin Sürpriz Yapma İhtimaLi Yok Gıbı Bı Sey

asatilla
13.Eylül.2006, 01:57
Bu maçı rahatlıkla kazanacağımızı düşünüyorum.

Varonil
13.Eylül.2006, 06:53
Yumruk şov!
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 5. haftasında 15 Eylül Cumartesi günü Çaykur Rizespor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Zico yönetiminde, Samandıra'daki tesislerde gerçekleştirilen akşam antrenmanında, sarı-lacivertliler ısınma ve pas çalışmalarının ardından kanat ortaları ve kaleyi farklı açılardan gören noktalardan şut çalışması yaptı.

(A) Milli Futbol Takımı kampından dönen Aurelio, tesislerdeki salonda çalışırken, Brezilya Milli Takımı kampından dönüşte olan Edu ve kasığında sakatlığı bulunan Deniz, antrenmana katılmadı. Tesislerde tedavi olduğu bildirilen Deniz'in, iğne olmak için İsviçre'ye gidip geldiği ifade edildi. Deniz'in, lig maçında forma giymesinin zor olduğu öğrenildi.

Ümit Milli Takım'dan dönen Kazım ve İlhan da takımla çalışmalara başladı.

Sakatlığı bulunan Tümer ve Ümit Milli Takım'ın dünkü Rusya maçında forma giyen İlhan, toplu koşunun ardından takımdan ayrı koşu yaparak çalışmalarını sürdürdü.

-APPIAH'TAN ''YUMRUK ŞOV''-

Takımla antrenmana başlayan Appiah, şut çalışmaları sırasında antrenmanı bıraktı. Bir süre saha kenarından antrenmanı izleyen Ganalı futbolcu, daha sonra tesislere doğru giderken, çalışmayı izleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilere, tribünlere yaptıkları gibi ''yumruk şov'' yaptı. Appiah, bir süre yöneticilerle sohbet ettikten sonra tesislere girdi.

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarını yarın akşam basına kapalı antrenmanla sürdürecek.
13.09.2007

Kaynak : AA

eGowiCh
13.Eylül.2006, 06:57
Benim beklediğim ve bildiğime göre muhtemel 11 şu şekilde:

Volkan, Önder, Lugano, Yasin, R.Carlos, Colin Kazım, Aurelio, Alex, Vederson, Kezman, Semih

Roberto Baggio
13.Eylül.2006, 06:58
fenerbahce çok rahat bir galibiyet alır...

uAburak89
13.Eylül.2006, 07:00

Volkan, Önder, Lugano, Yasin, R.Carlos, Colin Kazım, Aurelio, Alex, Vederson, Kezman, Semih

4-5 tane atar bu takım..

CeNTeR_TR
13.Eylül.2006, 18:58
Burak azından bal damlıyor valla =)

Universal
13.Eylül.2006, 19:02
Semih oynarsa rahat bir şekilde yeneriz. Yok oynamassa işkence çeke çeke yeneriz. Kısaca bu maçı kazanırız.

BlackEagle19o3
13.Eylül.2006, 19:14

Zico'nun bu takımı sahaya sürme olasalığı %1.Eğer böyle çıkarsa maça fark olur.Fener en az 4-5 atar.Ama sonuçta Zico...

ZeroG
13.Eylül.2006, 19:20
Bu maç kesinlikle kazanırız.İnter maçı öncesi moral depolamak için iyi bir maç...

19_SeRDiNÇ_05
13.Eylül.2006, 19:55
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Saffet Susiç, ''Eğer İstanbul'dan iyi bir sonuçla dönmek, kazanmak istiyorsak, Fenerbahçe'den çok koşmamız lazım'' dedi.

Ligin 5. haftasında yarın deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'da teknik direktör Susiç, yaptığı açıklamada, takımdaki bazı futbolcularının uzun süredir oynamadıkları için maç eksikleri olduğunu belirtti.

Altan ve Leandro dışındaki bütün oyuncularının 15 günlük arada yapılan bütün antrenmanlara katıldığını, bu oyuncularını ilk 18'e alıp almayacağının ise henüz netlik kazanmadığını ifade eden Susiç, ''Bizim en önemli sorunumuz sakatlık. Bunlar düzelirse, normal antrenman yapabilirsek, bütün oyuncularım kısa sürede hazır olur. Ama şu anda Suat, Victoia, Altan, Serhat ve Kürşat tam olarak hazır değiller. Bu nedenle ilk 11'i henüz belirlemedim. Buna son anda karar vereceğim'' diye konuştu.

Kürşat ve Altan'ın yüzde 100 hazır olmadıklarını, oynayıp oynamamanın onlara bağlı olduğunu dile getiren Susiç, ancak Kürşat ve Altan'ın takım için çok önemli olduğunu, bu nedenle oynamak istemeleri durumunda mutlaka oynayacaklarını kaydetti.

-''BU MAÇTA BANA TECRÜBELİ FUTBOLCULAR LAZIM''-

Susiç, Fenerbahçe'nin çok güçlü bir takım olduğunu, bu nedenle maçta tüm oyuncularının 90 dakika koşacağını vurgulayarak, şunları söyledi: ''Eğer İstanbul'dan iyi bir sonuçla dönmek, kazanmak istiyorsak, Fenerbahçe'den çok koşmamız lazım. Bu da bana fizik olarak hazır bir takım lazım olduğu anlamına geliyor. Ancak bu konuda önemli sorunlarımız var. Bunun için maça kadar yapacağımız antrenmanlarla takımı hazırlamaya çalışacağım. Ayrıca böyle maçlarda tecrübeli futbolcular gerekir, herkesi oynatamam. Bu maçta bana kazanacağına inancı olan, 'Fenerbahçe karşısında ne zaman gol yiyeceğim' diye düşünen değil, tecrübeli futbolcular lazım.''

-ALEX'E TOP KULLANDIRMAMAYA ÇALIŞACAK-

Susiç, Alex gibi bir futbolcunun tamamen serbest bırakılamayacağını, ancak bir futbolcusunu da 90 dakika boyunca bir futbolcunun peşine vererek feda edemeyeceğini kaydederek, ''Ama topu aldığı anda bir futbolcum mutlaka Alex'in yanında olacak. Sonuçta çok tehlikeli ve teknik bir oyuncu. Fazla pozisyon vermememiz lazım. Frikik de attırmamaya çalışacağız'' diye konuştu.

TürkuAz
13.Eylül.2006, 20:03
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Saffet Susiç, ''Eğer İstanbul'dan iyi bir sonuçla dönmek, kazanmak istiyorsak, Fenerbahçe'den çok koşmamız lazım'' dedi.

Ligin 5. haftasında yarın deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'da teknik direktör Susiç, yaptığı açıklamada, takımdaki bazı futbolcularının uzun süredir oynamadıkları için maç eksikleri olduğunu belirtti.

Altan ve Leandro dışındaki bütün oyuncularının 15 günlük arada yapılan bütün antrenmanlara katıldığını, bu oyuncularını ilk 18'e alıp almayacağının ise henüz netlik kazanmadığını ifade eden Susiç, ''Bizim en önemli sorunumuz sakatlık. Bunlar düzelirse, normal antrenman yapabilirsek, bütün oyuncularım kısa sürede hazır olur. Ama şu anda Suat, Victoia, Altan, Serhat ve Kürşat tam olarak hazır değiller. Bu nedenle ilk 11'i henüz belirlemedim. Buna son anda karar vereceğim'' diye konuştu.

Kürşat ve Altan'ın yüzde 100 hazır olmadıklarını, oynayıp oynamamanın onlara bağlı olduğunu dile getiren Susiç, ancak Kürşat ve Altan'ın takım için çok önemli olduğunu, bu nedenle oynamak istemeleri durumunda mutlaka oynayacaklarını kaydetti.

-''BU MAÇTA BANA TECRÜBELİ FUTBOLCULAR LAZIM''-

Susiç, Fenerbahçe'nin çok güçlü bir takım olduğunu, bu nedenle maçta tüm oyuncularının 90 dakika koşacağını vurgulayarak, şunları söyledi: ''Eğer İstanbul'dan iyi bir sonuçla dönmek, kazanmak istiyorsak, Fenerbahçe'den çok koşmamız lazım. Bu da bana fizik olarak hazır bir takım lazım olduğu anlamına geliyor. Ancak bu konuda önemli sorunlarımız var. Bunun için maça kadar yapacağımız antrenmanlarla takımı hazırlamaya çalışacağım. Ayrıca böyle maçlarda tecrübeli futbolcular gerekir, herkesi oynatamam. Bu maçta bana kazanacağına inancı olan, 'Fenerbahçe karşısında ne zaman gol yiyeceğim' diye düşünen değil, tecrübeli futbolcular lazım.''

-ALEX'E TOP KULLANDIRMAMAYA ÇALIŞACAK-

Susiç, Alex gibi bir futbolcunun tamamen serbest bırakılamayacağını, ancak bir futbolcusunu da 90 dakika boyunca bir futbolcunun peşine vererek feda edemeyeceğini kaydederek, ''Ama topu aldığı anda bir futbolcum mutlaka Alex'in yanında olacak. Sonuçta çok tehlikeli ve teknik bir oyuncu. Fazla pozisyon vermememiz lazım. Frikik de attırmamaya çalışacağız'' diye konuştu.

Susiç Fenerbahçe'nin açığını bulmuş, eğer söylediği gibi önlem alır ve buna göre oynarlarsa, maçı kazanabilirler..

Rodrigo Tello
13.Eylül.2006, 20:33
Kazanmaları cok zorda beraberlik olabilir.Yinede Fenerbahce bir adım önde..

eGowiCh
13.Eylül.2006, 21:41
Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i şöyle: Volkan, Önder, Lugano, Edu, Ali Bilgin, Selçuk, Aurelio, Roberto Carlos, Alex, Deivid ve Kezman...

3-4-1-2 sistemiyle çıkılacakmış, bir internet sitesi böyle yazmış. Ben yukarıda kendi muhtemel onbirimi yazmıştım ama onlar da böyle diyor.

Yukarıdaki kadroda Edu yerine Yasin oynayabilir zira Edu milli maç yorgunu ve Inter maçına saklanabilir.

MeMo
13.Eylül.2006, 22:09
Deivid-Kezman çift forvet olmaz Colin Kazım veya Semih oynamalı Kezman'la.

ogcj_me
14.Eylül.2006, 02:03
Deivid çok kolay marke ediliyor
onun yeri sağ taraf(iyi oynayacaksa , formsuzsa Colin Kazım)
Forvettede Kezman-Semih ikilisi
Bir başka konu ise Appiah
Artık Appiah'ın daha çok görev alması gerek[Yani Deniz'e gerek kalmasınki Forvet 2lensin] yoksa 1 forvete başladığımız sezonu 1 forvetle bitiririz

Fernando Gago
14.Eylül.2006, 02:08
Semih'in yerinde olsam Ocakta takımdan ayrılırım bir futbolcu duyguları yetenekleri bu kadar sömürülemez...

RaSenGan
14.Eylül.2006, 12:06
Fener alır.

goosfraba
14.Eylül.2006, 19:12
Hangi taktik ile çıkarsak çıkalım, yeneceğimizi umuyorum

ogcj_me
14.Eylül.2006, 19:22
YA KEZMAN'ın yanında Deivid oynayamazki
Böyle oynarsak defansif yöndende kayıplarımız olur
Hiç 2 forvete geçmeyelim daha iyi
Ama Susiç bize kıyak geçipte Deividi tutmazsa o zaman baya bi gol atarız
Ama bunu avrupada yapmazlar
Yani bu maçı kazanırsak ölçü almayalım , puan kaybedersekte merak etmeyelimki taktik değişir hemen :)

Varonil
14.Eylül.2006, 20:07
Maç Kadrosu açıklandı
15 Eylül 2007 Cumartesi

Çaykur Rizespor ile sahamızda oynayacağımız maçın kadrosu açıklandı. Teknik direktörümüz Zico, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda akşam saat 21.00'de başlayacak karşılaşma için 20 kişilik kadro belirledi. Buna göre maç kadrosundaki isimler şu oyuncularımızdan oluşuyor: Volkan Demirel, Mateja Kezman, Önder Turacı, Alex de Souza, Selçuk Şahin, Semih Şentürk, Uğur Boral, Diego Lugano, Eduardo de Souza, Deivid de Souza, Yasin Çakmak, Roberto Carlos, Gökçek Vederson, Kemal Aslan, Kazım Kazım, Mehmet Aurelio, Ali Bilgin, Volkan Babacan, Gürhan Gürsoy, Gökhan Gönül.

eGowiCh
14.Eylül.2006, 21:47
Semih'in yerinde olsam Ocakta takımdan ayrılırım bir futbolcu duyguları yetenekleri bu kadar sömürülemez...

Aynı fikirdeyim.

Deivid-Kezman çıkacakmış bugün çift forvete, Semih yine yedek. Semih ne dese, ne yapsa haklıdır bu saatten sonra, adam çıkıyor, çıktığı ilk maçta golünü atıyor, Kezman ile Deivid'in ligde golleri yok henüz. Çift forvette ikisi oynayacak. Semih bas bas bağırıyor performansıyla ben bu takımda oynarım diye ama Deivid sevdasından yine oynayamıyor.

asatilla
15.Eylül.2006, 00:43
------------------------------Volkan-------------------------------

---------------------lugano-----------edu(yasin)-------------önder

-----------ali bilgin------mehmet aurelio------selçuk şahin-----roberto carlos

---------------------------deivid--------kezman- --------------------

Ç.rizespor karşısına çıkacak ilk onbir ve dizilimi.

ogcj_me
15.Eylül.2006, 00:53
sanKİ Bİrİ Eksİk :s :d :d

asatilla
15.Eylül.2006, 01:07
sanKİ Bİrİ Eksİk :s :d :d

Şimdi tam oldu.

ogcj_me
15.Eylül.2006, 01:13
Şimdi tam oldu.

önemli deil kardeş
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Appiah yok orada

Memedov
15.Eylül.2006, 02:19
Bu maçı kısmet olursa izleyeceğim, maç sonu eve geldiğimde maç hakkında yorumlarımı yaparım. Bu akşam umarım hayal kırıklığı yaşamayız..

KaF KeF
15.Eylül.2006, 02:22
Sanmıyorum...Galip geliriz..

GeNç KaRTaL
15.Eylül.2006, 02:27
Bakalım 3-5-2 sisteminde nasıl oynayacak Fenerbahçe.

Universal
15.Eylül.2006, 03:12
3-5-2 gibi bir sistem şuan dünya futbolunda artık yok. Bakalım Fenerbahçe'de nasıl bir etki verecek. Ama korktuğum şuki eğer bu sistemde iyi oynarsak İnter maçına bu taktik ile çıkıp İnter hücmünu üç savunma ile karşılayacağız büyük risk.

LaigLeNoiR
15.Eylül.2006, 03:33
Rizespor'un puan çıkarmasını beklemek zorundayız artık.

Universal
15.Eylül.2006, 03:34

Sanmıyorum. Bugün taraftarın İnter maçı provası yapacağı duyumu aldım. Eğer yaparlarsa taraftar ateşli olacaktır. Bu ateş Rize takımı yenmeye yeter. Rize Fenerbahçe ile baş edebilecek bir kadro yapısına sahip değil. Çok büyük bir süpriz olur.

Emurafu
15.Eylül.2006, 03:46
3-5-2 çok riskli bir sistem savunma cok acıkta verebilir..Bakalım nasıl bir maç olacak:)

3-5-2 sistemi günümüz futbolunda kalmadı..Bu maçta yasanacak 1 puan kaybı zicoyu atese atar:(

Universal
15.Eylül.2006, 03:48
3-5-2 çok riskli bir sistem savunma cok acıkta verebilir..Bakalım nasıl bir maç olacak:)

Dörtlü savunmada bile hata yaparken üçlü savunmada neler olacak düşünmek bile istemiyorum. Rakipte Zafer Biryol var. Fenerbahçe'den ayrılan oyuncular Fener'e gol atma istekleri çok yüksektir. Zaferden bir gol bekliyorum. Edu büyük ihtimalle oynamıyacak. Yasin savunmanın ortasında. Zevkli ve bol pozisyonlu bir maç bizi bekliyor.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Volkan
Onder Lugano Edu
Ali Selcuk Aurelio Carlos
Alex
Deivid Kezman

İlk onbir belli oldu. Buyrun.

Emurafu
15.Eylül.2006, 03:51
Dörtlü savunmada bile hata yaparken üçlü savunmada neler olacak düşünmek bile istemiyorum. Rakipte Zafer Biryol var. Fenerbahçe'den ayrılan oyuncular Fener'e gol atma istekleri çok yüksektir. Zaferden bir gol bekliyorum. Edu büyük ihtimalle oynamıyacak. Yasin savunmanın ortasında. Zevkli ve bol pozisyonlu bir maç bizi bekliyor.İşte bende aynısını yazacaktım yazmadım...

3-5-2 sistemi günümüz futbolunda kalmadı..Bu maçta yasanacak 1 puan kaybı zicoyu atese atar:(
Savunma arkasına cok adam kacabilir mesela bu mac sivasla olsaydı fenerbahce yanmısdı...

Fenerbahce bence bu mactayenilsin eger yenerse sampiyonlar ligi macındada aynı sistemle cıkar...

mustafa35
15.Eylül.2006, 03:51
Alacağımıza eminim.

eGowiCh
15.Eylül.2006, 03:54
Aynı dizilişle Inter'e karşı çıkarsak Kadıköy'de tarihi fark yeriz.

Edu sol stoper oynayacak, Önder sağ, Lugano arkalarında. Ali Bilgin bu sisteme uygun değil, defansif yönü yok, sağ tarafımızdan iyi gelebilirler.

Emurafu
15.Eylül.2006, 03:56
Zico 3-5-2 ye göre oyuncu seciminide yanlıs yapmıs..

Önder aut Yasin in olması lazımdı.......
Ali aut kazım in olması lazımdı....

Bu sisteme en cok kezman sevinmistir görecez kezmanı nasıl oynayacak:)
Ali bilgin riskli bence çünkü bu sistemde kanatların kademeye girmesi lazım...

Aslında gökhan gönülde iyi olurdu...

GeNç KaRTaL
15.Eylül.2006, 03:57
Ne Ali Bilgin ne de Kazım.Bu sistemde sağ kulvarda Gökhan Gönül olmalıdır.

Emurafu
15.Eylül.2006, 04:00
semsi gökhanı hiç oynatmıyorki....Bari kazımı oynatsın..

Kezmanı harbiden merak ediyorum istedigi oldu..

LaigLeNoiR
15.Eylül.2006, 04:06
Sanmıyorum. Bugün taraftarın İnter maçı provası yapacağı duyumu aldım. Eğer yaparlarsa taraftar ateşli olacaktır. Bu ateş Rize takımı yenmeye yeter. Rize Fenerbahçe ile baş edebilecek bir kadro yapısına sahip değil. Çok büyük bir süpriz olur.

Taraftar şu anda stadda çok az.

Ramazandan dolayı sanıyorum,kalan dakikalarda oldukça dolacaktır.

IcedEarth
15.Eylül.2006, 04:29
Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooool
1-0
Golü atan oyuncu Rodriguez

Fietra 10
15.Eylül.2006, 04:29
rize attı 1-0 süper organizasyon güzel bir gol
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
emrah atmadı golü asist yaptı o

El Comandante
15.Eylül.2006, 04:30
0-1 Caykurrize önde :) Leandro atti.

Fenerbahce böyle giderse bu maci kaybeder.Taktikleri yüzünden defans cok bos kaliyor.

Roberto Baggio
15.Eylül.2006, 04:31
maalesef ki 3lü savunma tutmadı....

Emurafu
15.Eylül.2006, 04:33
Zico biraz geri kalmıs kendi zamanındaki sistemi oynartıyor günümüz futbolunda 3-5-2 cok riskli 3-5-2 oynaman için stoperlerin ortasaha beklerin cok iyi olması lazım...

Susic isini bilir bosuna Galatasarayda istememişdi...

Aykan19o3
15.Eylül.2006, 04:34
Fernerbahçe tüm hatlarıyla bastırıyor Rize iyi bir kontra - atak sistemiyle etkili olabilir..

Fıratcan Alçınkaya
15.Eylül.2006, 04:40
Gol olmuş yahu 1-0.....

El Comandante
15.Eylül.2006, 04:41
Zafer Biryol takimi yavaslatiyor,Rize`nin bu macki taktigine göre yanlis bir tercih.Kontraataklarda hep yavaslatiyor takimi.

Fietra 10
15.Eylül.2006, 04:47
fenerbahçe henüz maça agırlıgını koyabilmiş değil..çok sakin devam ediyor maç..dedim ya başladı fenerbahçe kezman net kaçırdı..

El Comandante
15.Eylül.2006, 04:48
Kezman klasiklesmis bir sekile bos kaleye gol kacirdi.;)

LaigLeNoiR
15.Eylül.2006, 04:52
F.Bahçe savunmasında çok boş alanlar var.

Bu savunmayı İnter'e karşıda böyle yaparsa fark kaçınılmaz olur.

Fıratcan Alçınkaya
Maç bu şekilde biterse veya berabere artık Zico Gönderilmeli...

Kezman attı 1-1..

IcedEarth
1-1 Oldu
Mateja Kezman :(

LaigLeNoiR
15.Eylül.2006, 04:53
Kezman attı 1-1.

El Comandante
15.Eylül.2006, 04:53
Kezman güzel bir kafa golüyle beraberligi getirdi.

RoNNiE91
15.Eylül.2006, 04:54
Beraberlik bile bence Fener için kötü.

Bandidas
15.Eylül.2006, 04:54
Gol be... Batman

Fietra 10
15.Eylül.2006, 04:56
3'lü defans kurgusunda bi değişkliğe gitmezse Zico..1 gol daha yemesi sürpriz olmaz..

Emurafu
15.Eylül.2006, 04:57
Kezman gol attı:)

Kezman oh cekmişdir..Çünkü tam kezmanın istedigi sistem........

Mac nasıl gelişiyor arkadaslar Rize pozisyonları varmı...

byunuss1
15.Eylül.2006, 04:59
rize gol gol :D

El Comandante
15.Eylül.2006, 05:01
Fenerbahce tek kale oynuyor.Rize su uzatmalarda gol yemeyip,ilk yariyi bu skorla bitirirse cok iyi olacak.

gahanthegod
15.Eylül.2006, 05:04
Kezman'a kirmiziyi atladi hakem. Kursat'a cakti bir tane. De Rossi benzer pozisyonda Dunya Kupasi'nda kirmizi gorup 3 mac ceza almisti.

Fernando Gago
15.Eylül.2006, 05:04
Klasik fenerbahçe maçı acaip sıkıcı temposuz bir maç son dadikalarda kıpırdanma oldu yinede alırız bu maçı .... stad bomboş fenerbahçe böyle rezil oynarsa dahada azalır bu seyirci oranı

Emurafu
15.Eylül.2006, 05:08
Kırmızı kart kesin varmıydı.??

gahanthegod
15.Eylül.2006, 05:08
Ha bu arada Kezman'in gol supheli sanki. Ilk bakista ofsayt gibi geldi, sonra guzel bir tekrarini gostermediler. Maraton'da falan goruruz artik.

Aykan19o3
15.Eylül.2006, 05:11
Ha bu arada Kezman'in gol supheli sanki. Ilk bakista ofsayt gibi geldi, sonra guzel bir tekrarini gostermediler. Maraton'da falan goruruz artik.

Gol ofsayt olabilir şaşırmam artık..

ogcj_me
15.Eylül.2006, 05:13
Beyler bence Zico'ya eleştirinin ötesinde İstifa! gibi kelimeler söylemeyin bence.Çünkü o olmasa bu takımda Carloslar , Alexler olmaz.
Siz bundan 3-4 sene öncesinde ne zaman gördünüzki Fenerbahçe şampiyonluğa oynuyor
Ayrıca yeni bir taktik deneniyor(başarılı olacağına inanıyorum)
Hemde çok istediğiniz 2 forvetli
Maçı izliyorum 352 ye yeni alışıyoruz
Bence insafsızlığı bırakalım
EVET !!! Golü çook acemice yedik ama golü mevkiinin 3. alternatifi olan Selçukun sayesinde yedik.
Zico'yu sadece oyuncu seçimlerinde bazen eleştiriyorum çünkü maçtan önce Ali Bilginin form durumunu anlayamamış heralde

MeMo
15.Eylül.2006, 05:14
Gol ofsayt olabilir şaşırmam artık..

Bence çok abarttın.

ogcj_me
15.Eylül.2006, 05:15
Klasik fenerbahçe maçı acaip sıkıcı temposuz bir maç son dadikalarda kıpırdanma oldu yinede alırız bu maçı .... stad bomboş fenerbahçe böyle rezil oynarsa dahada azalır bu seyirci oranı

İnter maçı var DİKKAT!! ;;)
Ben bile bu maça gidecekken İnter maçını tercih ettim ve biletimi aldım

gahanthegod
15.Eylül.2006, 05:15
Ofsayt mi degil mi emin degilim, eger ofsaytsa/nizamiyse 1 adimlik bir farkladir.

Asil konusulmasi gereken Kezman'in Kursat'a yaptiginin sariyla gecistirilmesi.

ogcj_me
15.Eylül.2006, 05:17
Kezman'a kirmiziyi atladi hakem. Kursat'a cakti bir tane. De Rossi benzer pozisyonda Dunya Kupasi'nda kirmizi gorup 3 mac ceza almisti.
Eminim dediğin gibidir
Radyodan dinliyorsun heralde

Fernando Gago
15.Eylül.2006, 05:17
İnter maçı var DİKKAT!! ;;)
Ben bile bu maça gidecekken İnter maçını tercih ettim ve biletimi aldım

Sene başından beri böyle Roberto Carlos olmasa düşünemiyorum stadı

ogcj_me
15.Eylül.2006, 05:18
Ofsayt mi degil mi emin degilim, eger ofsaytsa/nizamiyse 1 adimlik bir farkladir.

Asil konusulmasi gereken Kezman'in Kursat'a yaptiginin sariyla gecistirilmesi.

Ne yaptı ki orda alala !!!
Eli çarpınca hemen yanına koştu zaten Kürşatın

gahanthegod
15.Eylül.2006, 05:19
Eminim dediğin gibidir
Radyodan dinliyorsun heralde

Ahahah. Yoo gayet izliyorum. Sen de izle bence, yorum yapmak icin izlemek sart.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Ne yaptı ki orda alala !!!
Eli çarpınca hemen yanına koştu zaten Kürşatın

Eli carpti?

Hmm..

Neyse 2. yaridayim ben.

LaigLeNoiR
15.Eylül.2006, 05:20
Arkadaşlar 2'li tartışmalara girmeyelim:)

Güzelce maçımızı yorumlayalım.

LaigLeNoiR
15.Eylül.2006, 05:23
Şükrü Saracoğlu'nda boş tribünler

Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor ile yaptığı karşılaşmaya sarı-lacivertli taraftarlar çok fazla ilgi göstermedi. Özellikle Migros kale arkası tribündeki büyük boşluklar göze çarparken, Telsim kale arkası tribünü ve diğer tribünlerde de boşluklar oluştu.
Çaykur Rizespor karşılaşması, sarı-lacivertlilerin bu sezon Kadıköy'de yaptığı maçlarda, tribünlerde en az seyircinin bulunduğu mücadele olarak dikkati çekti.

15.09.2007 http://www.sporx.com/i/b.gif

uAsamet91
15.Eylül.2006, 05:43
F.Bahçeliler Ç.Rizespor'u alkışladı
Şükrü Saracoğlu'nda sahaya, ''Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dileriz'' yazılı pankartla çıkan Çaykur Rizesporlu futbolcular maç öncesinde tribünlerden alkış aldı. Sarı-lacivertli taraftarlar, 19 Eylül'de İtalya'nın FC Inter takımıyla yapacağı önemli maç için, başarı dileyen rakip takım oyuncularına alkışla karşılık verdi. Bu arada stadın basın tribünü önündeki bölüme platform yapıldığı görülürken, daha önceki maçlarda sıkıntıların yaşandığı bu bölümde, taraftarlar ile basın tribünü arasındaki mesafe artırılmış oldu.
15.09.2007

Rodrigo Tello
Atar Fenerbahce birazdan..

MeMo
Bravo Zico!!

eXcitinG
15.Eylül.2006, 05:44
AkıLLar Avrupa da ama bu akıLLa da Ligde tren kaçıyor haberLeri yok..

Fıratcan Alçınkaya
15.Eylül.2006, 05:45
son 20dakika berabere..

VahdeTrabzon
15.Eylül.2006, 05:48
2 oyuncu değişikliliği bence tam zamanında ve yerinde Gürhan-Kazım girdi Selçuk-Ali Bilgin çıktı

uAsamet91
15.Eylül.2006, 05:55
Son 9 dk....

VahdeTrabzon
15.Eylül.2006, 05:58
Doğru dürüstt atağı yok fenerin maç böyle bitecek gibi duruyor
Nöbetçi golcü oyuna giriyo bu arada

RaSenGan
15.Eylül.2006, 06:00
Haydi Rize bir Son dakika golü..

uAsamet91
15.Eylül.2006, 06:01
Semih oyunda

Fıratcan Alçınkaya
15.Eylül.2006, 06:03
Son dakikalar maç berabere biterse Fenerbahçe 5maçta 8pts. olcak...

GeNç KaRTaL
15.Eylül.2006, 06:05
Rize gol gol gol..

19_SeRDiNÇ_05
15.Eylül.2006, 06:06
3 dk uzatma verildi...

VahdeTrabzon
+3...verdi hakem

uAsamet91
Rize gol kacirdi

C h A o S
15.Eylül.2006, 06:07
kaldı 1 dakka dayan rize dayan.

IcedEarth
Çaykur Rize üzerine düşeni yaptı. 1 puanı hakettiler bence.

RaSenGan
Haydi Rize'm son Dk golü.

GeNç KaRTaL
Rize sen yenersin.İnanıyoruz sana.Hadi bastır.

RaSenGan
15.Eylül.2006, 06:08
Bitti sayılır artık.

Fıratcan Alçınkaya
15.Eylül.2006, 06:08
Tebrikler Rize...

uAsamet91
15.Eylül.2006, 06:09
Victoria oyunda

VahdeTrabzon
Ohh bee nerdeyse atıyodu fener

fenerbahce_1907
1-1 bitti mac:mad::mad:

19_SeRDiNÇ_05
maç bitti 1-1 ...

GeNç KaRTaL
Helal olsun Rize.Maçın hakkı zaten beraberlikti.

C h A o S
veeee bittiiiii.Ohh be rakiplerimiz puan kaybetti.Böyle devam... :p

yunusgs
Maç bitti 1-1.

uAsamet91
15.Eylül.2006, 06:10
Tebrikler Rizespor...Tahmindede 0 vermistim:p 0 veren yoktu fazla galiba:) Fb boyle giderse cok zor durumlara dusucek

RoNNiE91
15.Eylül.2006, 06:10
Helal be Rize,tebrikler :)

Ralph
15.Eylül.2006, 06:11
Beşiktaş'ın puan kaybetmesinden sonra benim için baya bir morel oldu.

VahdeTrabzon
Battı balık yan gider:D:D

ZeroG
Bu durum devamlı böyle gidemez.Bakalım Zico ne zaman gidecek...

RaSenGan
Bravo Rize,Bravo Zico :)

ogcj_me
15.Eylül.2006, 06:12
bizimkiler çok yoruldu
Daum iyi kondisyon yüklüyordu oyunculara
artık yapacak bişi yok
Bakalım bu yorgunlukla İnter maçında ne yapacağız

Roberto Baggio
15.Eylül.2006, 06:13
Zicoo,zicoo,zicoo Tebrikler rize.....

VahdeTrabzon
15.Eylül.2006, 06:13
Zico ayhine tezahüratlar var maç sonunda ama bence doğruları yaptı maçın içinde değişiklikler flan oyuncular fazla istekli değildi

RoNNiE91
15.Eylül.2006, 06:14
Sistem farklı sitem aynı

Fenerbahçe yeni sistemiyle seyircisinin önüne çıktığı karşılaşmada yine vasat bir futbol sergilerken, bu sezon Kadıköy'de ilk puanlarını da kaybetti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, ilk 10 dakikada Kezman ve Roberto Carlos'un şutlarıyla Çaykur rizespor kalesini yoklarken gol Çaykur Rizespor'dan geldi. 17. Dakikada hızlı gelişen konuk takım atağında sağ kanattan Emrah'ın ceza sahasına yaptığı ortada topla buluşan Leandro topu ağlarla buluşturdu ve takımını öne geçirdi. Şok golün ardından ataklarını yoğunlaştıran Fenerbahçe, 37. Dakikada Deivid'in sağ kanattan geliştirdiği atağı ceza sahasında kafayla tamamlayan Kezman ile beraberliği yakaladı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Çaykur Rizespor kalesine ataklarını yoğunlaştıran Fenerbahçe Aurelio, Kezman, Deivid ve Colin Kazım'la bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Bu sezon G.Antepspor ve Sivasspor'u yenmeyi başaran Fenerbahçe, Çaykur Rizespor beraberliği ile ilk kez iç sahada puan kaybetmiş oldu.

LaigLeNoiR
15.Eylül.2006, 06:15

Tebrikler Rize ve teşekkürler...

Maçtan önce Rizeden puan beklemekten başka çare yok demiştim :)

Sözümü dinlediler.

GodfatheR
allah askina yeter insanlari verem ettiniz biktik bu takimdan bu hocadan bu yonetimden yeter gidin fenerbahcenin basindan.adam semih'i 81 de koyuyo ya inanilmaz bir sey bu kadar ruhsuz bu kadar isteksiz oynanir

M.Scofield
gecen haftanin bi tekrarim ioluyor

VahdeTrabzon
15.Eylül.2006, 06:16
evet bi ara hiç ses yoktu tamamen kısmışlardı
Bu arada bi minik fenerli stadda uyumuş kamera gösterdi çok güdüm:D:D

GodfatheR
15.Eylül.2006, 06:16
Zico ayhine tezahüratlar var maç sonunda ama bence doğruları yaptı maçın içinde değişiklikler flan oyuncular fazla istekli değildi

ne diyosunya dogrularimi yapti semihi 81 de koyan gurhan'i oyuna kurtarici koyan adamdan ne beklenir

Fıratcan Alçınkaya
15.Eylül.2006, 06:18
Yine puan kaybı yazık Fenerbahçe için kazanması gerekn bir maçtı ama 2puanı bıraktı..

Ralph
15.Eylül.2006, 06:19
Ben bizimkiler ruh var diye bir şey demedim hemen atağa geçmeyin

Tamam bende bişey demedim zaten :D sakin...

VahdeTrabzon
15.Eylül.2006, 06:19
ne diyosunya dogrularimi yapti semihi 81 de koyan gurhan'i oyuna kurtarici koyan adamdan ne beklenir

adam bikere antrenmanları izliyo ve kimin formda olduğunu görüyo bukadarınıda anlamıyacak bi kişi bi milli takımın başında olmazdı hem semih bu maçta benim görüşüm hiç bişey yapamazdı

Aykan19o3
15.Eylül.2006, 06:22
Güzel oldu Bravo Ç.Rize..

Universal
15.Eylül.2006, 06:23
Yavaş oynaya oynaya bir puan alıyoruz. Birgün koşsak galibiyet alsak herkez anlayacak maçın mücadele ederek kazanıldığını. İlk kez bu kadar çok şut çektik ama hiçbiri kaleyi bulmadı. Çift forvette etkili olduğumuzu gösterdik. Ama koşarak oynarsak bu çifr forvet ile fark bile atarız. Kezman'ı beğendim maçı istedi ama arkadan destek ve top gelmeyince oda bir golde kaldı. Bu iş böyle olmaz. Türk futbolunda bu bir hastalık mıdır? Deplasmanda takımları her zaman son dkda biri sakatlanır ve bir kaç dakika sakat kalır. İngilteredeki uygulama Türkiye'ye getirilmeli. Çirkeflik azalır. Futbol daha güzel olur.

GodfatheR
15.Eylül.2006, 06:23
adam bikere antrenmanları izliyo ve kimin formda olduğunu görüyo bukadarınıda anlamıyacak bi kişi bi milli takımın başında olmazdı hem semih bu maçta benim görüşüm hiç bişey yapamazdı

yapamazmiydi sadece guluyorum sana adam son dakikada bi top indirdi karsi karsiya kaldik ama atamadik maci seyretmedin galiba

Universal
15.Eylül.2006, 06:24
Bende bu Fenerbahçeli taraftarlarının sessizliğini anlayamadım. Çok garip...

Abi pozisyon yokki takımı ateşleyecek oyuncu yok sessizlik doğal. Birde Lig T.V Şükrü Saraçoğlunda dış sesi kapatıyor. Sadece Spiker sesi duyuluyor buda bir etki.

VahdeTrabzon
Bu arada Saffet Susiç fenerin oyununu övdü:S

byunuss1
tam istedigim gibi bitti :D

LaigLeNoiR
15.Eylül.2006, 06:26
LİGTV'ye de bişeyler oldu bu ara.

Stadların sesini olduğunun çok çok altında kısıyorlar.

Fernando Gago
15.Eylül.2006, 06:26
Sahada futbol yok , güzel bir hareket yok , doru düzgün atak yok takım her an gol yiyebilir takım 3 pası ardarda yapamıyor +Zico var taraftar neye bağırsın hala anlamış değilim zaten tribünler bomboştu ne kadar ses çıkarbilir ha bide ligtv saolsun sesi kısıyor

VahdeTrabzon
15.Eylül.2006, 06:27
semih 90 dakika oynadığı maçta neyaptı sadece arka direkte boş kaleye topu gönderdi
bu arada maçı canlı izledim ayrı ca söylediklerim sadece benim görüşlerim yanlış anlama

GodfatheR
acikcasi IBB macinda puan kaybettik sabir dedik oftas macinda puan kaybettik sabir dedik ama artik sabir kalmadi bu takimin sampiyon olucagina artik hic inanmiyorum ne yazik ki

Universal
Murat Lig T.V'den bahsediyoruz. Yıllardır aramızda kan düşmanlığı var. 1)Ulusoy 2)Lig T.V

Zaten taraftardan ses çıkmıyor üstüne Lig T.V ahhh nerede o eski tribün. Küçüktü ama doluydu...

VahdeTrabzon
15.Eylül.2006, 06:29
küfürde yoktu niye kıstılar acaba yayın hatası heralde

gerrrard
15.Eylül.2006, 06:30
Abi pozisyon yokki takımı ateşleyecek oyuncu yok sessizlik doğal. Birde Lig T.V Şükrü Saraçoğlunda dış sesi kapatıyor. Sadece Spiker sesi duyuluyor buda bir etki.

Aslında doğru diyorsun Batuhan. Pozisyon yok, takımı ateşleyecek oyuncu yok. Ama en azından biraz ilgi göstermeleri lazım. Kendi futbolcularını ateşlemeleri lazım. Saracoğlu'nu ilk defa böyle görüyorum.:)

GodfatheR
15.Eylül.2006, 06:30
semih 90 dakika oynadığı maçta neyaptı sadece arka direkte boş kaleye topu gönderdi
bu arada maçı canlı izledim ayrı ca söylediklerim sadece benim görüşlerim yanlış anlama

antep macinda 1 gol disinda birde kemal'e asist yapti demekki iyi gorememissin

Universal
15.Eylül.2006, 06:32
Aslında doğru diyorsun Batuhan. Pozisyon yok, takımı ateşleyecek oyuncu yok. Ama en azından biraz ilgi göstermeleri lazım. Kendi futbolcularını ateşlemeleri lazım. Saracoğlu'nu ilk defa böyle görüyorum.:)

Biletler pahalı kombinesi olan geliyor. Kale arkasına 30 YTL veriliyor. Ben o parayı verecem bütün maç kale arkası ayakta izleyecem. Birde berbat futbol. Sonra gelip takım destekleyeceğim. Zaten kulübü protesto edip bu sezon hiçbir maça gitmeyeceğim. Umarım kimse maça gitmez ve bilet fiyatları düşer.

Emurafu
15.Eylül.2006, 06:32
Zico 3-5-2 ye göre oyuncu seciminide yanlıs yapmıs..

Önder aut Yasin in olması lazımdı.......
Ali aut kazım in olması lazımdı....

Bu sisteme en cok kezman sevinmistir görecez kezmanı nasıl oynayacak:)
Ali bilgin riskli bence çünkü bu sistemde kanatların kademeye girmesi lazım...

Aslında gökhan gönülde iyi olurdu...Maç öncesinde konusurken ziconun yanlış tercihler yağtıgını söylemiştik..Zico paf maça aldanarak kadro cıkarmış..

gahanthegod
15.Eylül.2006, 06:33
Aslinda Fener tribunlerindeki bilet fiyatlari da ucuz bence.

Inonu'de aciklar 40 lira civarinda geziyor. Onemli maclarda Kapali alt 100-125, ust 150.

Bu seneye kadar kombine oldugu icin koymuyordu bana, ama bu sene resmen bilet fiyatlarini icimde hissediyorum.

LaigLeNoiR
15.Eylül.2006, 06:34
Murat Lig T.V'den bahsediyoruz. Yıllardır aramızda kan düşmanlığı var. 1)Ulusoy 2)Lig T.V

Zaten taraftardan ses çıkmıyor üstüne Lig T.V ahhh nerede o eski tribün. Küçüktü ama doluydu...

Batuhan yapacak birşey yok.

LİG TV 'nin özellikle bu ara hemen hemen her maçta yapıyor bunu.

Ses gidiyor, görüntü gidiyor arada... VS.

DSMART alsa daha iyi olacak sanki...

Memedov
15.Eylül.2006, 06:34
Hayatim boyuncu boyle bir mac izlemedim, sanki Rizespor Fenerbahce , Fenerbahce Rizespor yahu ne bicim istir ayip gunah taraftarlara helal olsun son 15 dk stad'da cit cikmadi Inter macina'da gidilmemeli bu ne ciddiyesizliktir. 2 mac kazanip havalara girersen boyle duman ederler adami.

Zico boyle devam etsin , Kezman beraberlik golu atiyor galibiyet golu gibi seviniyor, Ali Bilgin'e o kadar dakika nasil sabrettin hayret birseysin Sen Zico. Colin girdi neler yapti Gor artik su adamlari Zico..

Kezman ayni kezman, ayni tas ayni hamam. Ayakta durmayi beceremeyen bir adam.

Genel olarak : Berbat bir mac izledim Helal olsun Rize Tebrikler..

Emurafu
15.Eylül.2006, 06:35
Zico ile bu işler gitmez....Zico avrupadaki maçlara cok önem veriyor çünkü onun için bir vitrin..

eee biz dedik ali bilgin riskdir..diye

Ses konusunu kapatalım..Her takıma yapılıyor..

Fıratcan Alçınkaya
15.Eylül.2006, 06:35
Zico bir an önce gönderilmeli yoksa istifa etceği yok...

Emurafu
15.Eylül.2006, 06:37
Bugünkü sisteme uygunm bir oyuncu vardı Oda Gökhan Gönül sanırımö o adam cok yakında bir anadolu takımına geri döner..İlhan parlak hep kayboldu..

GodfatheR
15.Eylül.2006, 06:37
Zico ile bu işler gitmez....Zico avrupadaki maçlara cok önem veriyor çünkü onun için bir vitrin

aman iyi vitrin yapsinda gitsin basimizdan allah askina

Universal
15.Eylül.2006, 06:38
Haftaya Bursa deplasmanı var. Bu futbol ile orada ne yapacağız merak ediyorum. O deplasmanda bir puan alırsak bu bir mucize olur.

Memedov
15.Eylül.2006, 06:40
Bursaspor Bu oyunla Fenerbahce'ye fark atar, Boyle oyun mu olur kimin nerde oynadigi belli degil.

LaigLeNoiR
15.Eylül.2006, 06:42
Inter maçında da böyle oynarlarsa?

Turkcell Süper Lig'de 5. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda Çaykur Rizespor'u konuk etti. Uzun aradan sonra 3-5-2 sistemine dönen F.Bahçe Ç.Rizespor ile 1-1 berabere kaldı, sergilediği futbol ile taraftarlarını üzdü. G.Birliği OFTAŞSpor ile Ankara'da 1-1 berabere kalan F.Bahçe'de üst üste ikinci puan kaybı yaşandı. Çanlar Inter maçı öncesi F.Bahçeli futbolcular için çalıyor...
Ç.Rizespor 13. dakikada Rodriguez ile öne geçerken, F.Bahçe'de bu gole cevap 37. dakikada Kezman'dan geldi. Bu dakikadan sonra top hakimiyetini ele geçiren Fenerbahçe 90 dakika boyunca sahada birbirinden farklı 11 kişinin oynadığı bir takım görüntüsü içindeydi. F.Bahçe bu beraberlik ile birlikte ligde 5 hafta içinde 3. puan kaybını yaşadı ve puanını 8'e çıkardı. Çaykur Rizespor ise puanını 4'e yükseltti.

Sarı-lacivertli ekipte akıllar Çarşamba günü oynanacak Inter maçında...
Ve 3-5-2'ye dönüldü
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Çaykur Rizespor karşılaşmasında sistem değişikliğine giderek, takımını 3'lü savunma ve çift forvet düzeninde sahaya sürdü. Fenerbahçe'yi genelde 4'lü savunma ve tek forvet düzeninde oynatan Brezilyalı teknik adam, hafta içinde yapılan çalışmalarda da denediği gibi Çaykur Rizespor maçında takımını 3'lü savunma ve çift forvet düzeninde oynattı. Sarı-lacivertlilerin dünyaca ünlü sol beki Roberto Carlos orta alanın solunda görev yaparken, forvette Deivid-Kezman ikilisi yer aldı.
Ali Bilgin'e 11'de şans...
Zico, sezonun geride kalan 4 haftalık bölümünde yalnızca 1 maçta ilk 11'de yer verdiği Ali Bilgin'i, Çaykur Rizespor karşısında da ilk 11'de sahaya sürdü. Zico, genelde ilk 11'de şans tanıdığı Tümer ve Deniz'in sakatlıkları nedeniyle ilk 11'de Ali Bilgin'e görev verdi. Daha önce ligin 2. haftasında, yedek oyuncuların şans bulduğu Gaziantepspor mücadelesinde ilk 11'de yer alan Ali, Çaykur Rizespor karşısında da kadroya girdi.
Kemal kadroda yok
Fenerbahçe'de, sakatlıkları bulunan Tümer ve Deniz'in yanısıra, kaleci Serdar, Appiah, Can, İlhan, Kemal ve Gökhan da maç kadrosunda yer almadı. Brezilyalı çalıştırıcı, Brezilya Milli Takımı kampından döndükten sonra maç öncesi dün ve bugün antrenmana çıkan Edu'ya da ilk 11'de yer verdi. Zico'nun, ligin 4. haftasındaki Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçında ilk 11'de görevlendirdiği Kemal, Çaykur Rizespor karşısında 18 kişilik kadroya giremedi.
Çaykur Rizespor teslim olmadı
Saracoğlu'ndaki mücadelede ilk yarıda maça iyi başlayan Ç.Rizespor F.Bahçe'nin kalesinde baskı kurmasını engellerken, orta sahayı kalabalık tutmayı ve zaman zaman hızlı ataklar ile sarı-lacivertli kalede etkili olmayı tercih etti. 13. dakikada Rodriguez bir anlık F.Bahçe savunmasının boşluğundan yararlanarak topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
Bu golden sonra F.Bahçe Ç.Rizespor karşısında top hakimiyetini tamamen eline alsa da istediği baskıyı kuramadı. Net gol pozisyonları bulmakta zorlanan F.Bahçe Kezman ve Roberto Carlos'un frikikleriyle etkili olmaya çalıştı. 37. dakikada ise Deivid ceza sahasında Kezman'ı iyi gördü. Sırp futbolcu Turkcell Süper Lig'de yeni sezonda ilk golünü kafa vuruşuyla kaydetti. F.Bahçe beraberliği sağladıktan sonra devre sonuna doğru Ç.Rizespor kalesine yüklenmek istedi ama devre 1-1 eşitlik ile bitti.
Top hakimiyeti var, tribünler sessiz, Fenerbahçe sessiz...
İkinci yarıda top hakimiyetini maçın başlamasıyla eline alan F.Bahçe Kezman ile bir çok net gol pozisyonundan yararlanamazken, 3'lü savunmanın ortasında oynayan 5 orta sahanın birbiri ile uyumlu bir şekilde ofansif zenginlik yaratamaması sorunuyla karşılaştı. Alex eski sisteme göre top almakta ve tehlike yaratmakta daha pasif kalırken, Aurelio'nun ceza sahası önündeki çabaları yeterli değildi. Zico'nun ilk 11'de görev verdiği Ali Bilgin sağ kanatta maç boyunca vasat bir performans çizerken, F.Bahçe savunmasının Ç.Rizespor karşısında zaman zaman çok açık vermesi gözlerden kaçmadı. Özellikle Roberto Carlos'un orta alanda bulunmasıyla ofansif anlamda sol kanatı iyi kullanan F.Bahçe defansif anlamda eski maçlara oranla daha sağlam bir görüntü çizemedi.
3'lü savunmanın sancıları, ofansif boşluklar...
F.Bahçe'de orta alanda Zico'nun önemli görevler verdiği Selçuk ise maçta etkili bir performans çizemedi. Teknik direktör Zico Ali Bilgin ve Selçuk'un kötü performansına 72 dakika dayanabildi ve oyuna Colin Kazım ve Gürhan'ı aldı. Colin Kazım oyuna girdikten sonra topla buluştuğu ilk dakikada ceza sahası içinde kaleci Gonzales ile karşı karşıya kalsa da çaprazdaki vuruşu yan ağlara takıldı. Dakikalar ilerledikçe F.Bahçe'nin Kadıköy'de kendi evinde de oynama avantajıyla Ç.Rizespor kalesinde çok etkili bir baskı oluşturacağı bekleniyordu ama gerçekleşmedi. Ç.Rizespor savunması 90 dakika boyunca dikkatliydi.
3'lü savunmanın F.Bahçe cephesindeki zaafları, tribünlerdeki boşluğun ve sessizliğin takım üzerindeki etkisi, ateşlenmeyen ve bal yapmayan arı görünümündeki F.Bahçe maçın genel görüntüsü içinde sarı-lacivertli ekibin çehresini oluşturuyordu. F.Bahçe, Çaykur Rizespor karşısındaki kopuk görüntüsünün yanında sergilediği durgun futbol ile Çarşamba günü oynayacağı ve Şampiyonlar Ligi serüvenini başlatacağı kritik maça kadar oldukça eleştirilecek gibi gözüküyor. F.Bahçe - Inter Milan maçı Çarşamba günü 21.45'de Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak.

Aykan19o3
15.Eylül.2006, 06:42
Fener bu oyunla Bursa'ya beraberlik için gidecektir ve sürpriz olmazsa yenilecektir..

Universal
15.Eylül.2006, 06:44
Susiç'e gülüyorum. Fenerbahçe iyi oynadı diyor. Fenerbahçe iyi oynasaydı bugün Rizespor'a beşten fazla gol atardı. Takımında oynayan oyuncu yok. Takımını ön plana getirmek için bu tip demeçler veriyor.

RoNNiE91
15.Eylül.2006, 06:45
Şükrü'ye Zlatan gelicek her ne kadar sevmesemde.

KaF KeF
15.Eylül.2006, 06:46
saffet susiç'i capello'ya benzaettim..:n:

Universal
15.Eylül.2006, 06:48
Vederson nerelerde merak ediyorum. Bu gün en büyük yanlış yorgun olan Edu'nun yerine Carlos, Carlos'un oynadığı mevkiye ise Vederson'u oynatması gerekirdi. Geçtiğimiz sezon harikalar yaratan Vederson bu maçta iyi bir performans sergilerdi.

Sekopej
15.Eylül.2006, 06:52
Bu sistem daha iyi oldu. OFTAŞ maçında kaleye bile gidememiştik, bugün en azından tutmasa da 20'den fazla şutumuz var.

Rize iyi kapandı, mücadele etti, golü de erken bulduklarından hiç hücumu düşünmediler. Felaket telllallığı yapmaya gerek yok. Bence şanssızdık, öne geçebilsek rahat maç olacaktı.

Nasılsa puan kaybediyoruz, bari bu şekilde oynayıp kaybedelim. Gol atma olasılığı daha fazla bu sistemle. Tabi ki ofansı düşünen takımlara karşı nasıl defans yapılır bilmiyorum.

Kezman ileride daha istekliydi, 2 tane atması gereken pozisyon vardı ama atamadı maalesef. Alex'i de daha istekli gördüm. Pres yapıyordu bir ara, aldığı topla çalım atmayı denedi, birşeyler yapmaya çalıştı.

3 gün sonra İnter maçı var. Bugn en ucuz bilet 30 YTL. İnter maçında 50 YTL. Çoğu kişi o maçı düşünerek gelmedi. Fiyatı biraz aşağıya çekip, gerçek taraftar ruhunu yansıtacaklar girmeli stada.

İnter maçında 4-5-1 ile oynayacaktır. Bu maçtaki kayıp da onları hırslandırır umarım. Şu an için teknik direktör değişmeyeceğine göre, oynanan oyunun değişmesi için umut etmekten başka yapacak birşeyimiz yok...

eGowiCh
15.Eylül.2006, 06:56
Eh bir zahmet kaleye gidelim Serkan abi, Trabzonspor ve Galatasaray'ın 4-5 attığı, ligin en zayıf takımı ile seyircimiz önünde oynuyoruz. 5-4-1 de oynasaydık yine bu kadar kaleye giderdik.

Bu sistemle buraya yazıyorum, Inter en az 3 tane atar, tarihi fark yeriz.

Zico ile işler yürümüyor artık, istifa etmeli biraz onurluysa, inşallah Inter de yener bizi, Zico gider, tek isteğim bu. Hiç umudum kalmadı. Yorum yapmaya bile tahammülüm yok artık, her hafta aynı şeyleri söylüyoruz zaten.

Universal
3 gün sonra İnter maçı var. Bugn en ucuz bilet 30 YTL. İnter maçında 50 YTL. Çoğu kişi o maçı düşünerek gelmedi. Fiyatı biraz aşağıya çekip, gerçek taraftar ruhunu yansıtacaklar girmeli stada.

İnter maçında 4-5-1 ile oynayacaktır. Bu maçtaki kayıp da onları hırslandırır umarım. Şu an için teknik direktör değişmeyeceğine göre, oynanan oyunun değişmesi için umut etmekten başka yapacak birşeyimiz yok...

Bilet fiyatları felaket. Ama artık biletler ucuzlayamaz. Çünkü kombine bilet fiyatına göre maçlık bilet fiyatı belirleniyor. Eğer aşağı çekilir ise bu sefer kombine bilet alanlar tüketici haklarına başvurup aradaki farkı isteyebilirler ve haklı olup parayı alırlar. Bu yüzden seneye beklemek zorundayız.

Zico ile devam edilmedilir. Zico herşeyi deniyor tek eksik ruh. Takımda koşmayan, mücadele etmeyen, ruhu olmayan oyuncular olduktan sonra takımın başına kim gelirse gelsin başarı gelmez. Zico ile devam.

Varonil
Rize'nin ilk golünden sonra oyun hakimiyetini ele geçirdik.Ancak herkes ayrı telden çalıyordu,yok böyle birşey ya.

3'lü savunma anlayışında çok kademe hatası yaptı defans.Adam paylaşamadılar.

Fenerbahçe golü bulduktan sonra Rize baya kapandı.İlk yarının sonlarından maçın sonlarına doğru tek kale oynadık.

Ben de puan kaybedeceksek böyle atak oynayarak ofansif oynayarak kaybedelim diye düşünüyorum.

uAburak89
15.Eylül.2006, 06:59
Tuncay gitti, Fenerbahçe bitti..

Universal
15.Eylül.2006, 07:00
Tuncay gitti, Fenerbahçe bitti..

Ne güzel özetledin. Tuncay gibi bir ruh lazım. ;)

Memedov
15.Eylül.2006, 07:01
Cidden birşeyler yapılmalı artık, ders çıkarılmıyor mu bu maçlardan sonra anlamıyorum. Nerede Anderlecht ile oynadığımız maç nerede Rize maçı, değişen ne oldu onu anlamak çok güç. Böyle devam ederse inter fark atar bize, Lige de erken havlu atarız. Bir maç iyi oynuyoruz öteki maç dökülüyoruz bu takımı anlamak güç.

KaF KeF
15.Eylül.2006, 07:02
1. golde Volkan'ın çıkması lazım değilmiydi?

Fernando Gago
15.Eylül.2006, 07:02
"Tuncay gitti Fenerbahçe bitti" çok saçma .... bu kadar ucuza kaçarsak nerde kaldı bizim büyüklüğümüz .... buun arkasına sığınmamalıyız
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

1. golde Volkan'ın çıkması lazım değilmiydi?

hiç bir şey yapamaz

LaigLeNoiR
15.Eylül.2006, 07:04
Fenerbahçe'de forma için savaşacak TÜRK oyuncu yok.

Örnek : Tuncay,Serhat...

Universal
15.Eylül.2006, 07:04
Cidden birşeyler yapılmalı artık, ders çıkarılmıyor mu bu maçlardan sonra anlamıyorum. Nerede Anderlecht ile oynadığımız maç nerede Rize maçı, değişen ne oldu onu anlamak çok güç. Böyle devam ederse inter fark atar bize, Lige de erken havlu atarız. Bir maç iyi oynuyoruz öteki maç dökülüyoruz bu takımı anlamak güç.

Rakibe göre oynuyorlar. İnter önünde iyi oynadıkları zaman kahraman olacaklar. Omuzlar üstüne alınacaklar. Prim kazanacaklar. Kendilerini Avrupa'ya pazarlayacaklar. Rize maçında iyi oynarlarsa kimse dikkat çekmez. Rakibe göre oyun bizi bozmaya başladı. Dört sezon önceki kadroyu özledim. İstek ruh vardı.

Fernando Gago
15.Eylül.2006, 07:05
Fenerbahçe'de forma için savaşacak TÜRK oyuncu yok.

Örnek : Tuncay,Serhat...

Fenerbahçede Türk oyuncu var mı ki ? Volkan? Önder?

Memedov
15.Eylül.2006, 07:05
Volkan ne yapsın, takım oynamıyor utanmasa çıkıp gol atmasını isteyeceksiniz. Bu takım böyle oynamaya devam ederse bu sezon ne Avrupa'da ne de Türkiye'de başarı gelir. Bazı şeylerin farkına varalım yavaş yavaş.

uAburak89
15.Eylül.2006, 07:06
"Tuncay gitti Fenerbahçe bitti" çok saçma .... bu kadar ucuza kaçarsak nerde kaldı bizim büyüklüğümüz .... buun arkasına sığınmamalıyız

Gelen gideni aratıyor Fenerbahçe'de.. Sana göre saçma olsa, takımının hali ortada.. Aslında geçen senede Fenerbahçe süper oynamıyordu ama Tuncay kendi gayreti ve hırsı ile maçları çevirmeyi başarıyordu..

Fernando Gago
15.Eylül.2006, 07:08
Gelen gideni aratıyor Fenerbahçe'de.. Sana göre saçma olsa, takımının hali ortada.. Aslında geçen senede Fenerbahçe süper oynamıyordu ama Tuncay kendi gayreti ve hırsı ile maçları çevirmeyi başarıyordu..

Geçen sene aldığımız puan 70 küsür bu senede aşağı yukarı aynı puanı alıocaz tuncay bu tip maçlarda kurtarıcı olmadı bizde ...

Fıratcan Alçınkaya
15.Eylül.2006, 07:08
''ZiCo gitti dertler Bitti''

Slogan hazır Fenerbahçe den Tuncay gitmesi kaptanın ayrılması en ateşli oyuncusunun gitmesi elbette doğrudur ama bence kadro gzl iyi bir menajer çok daha gzl işler yapabilir takımı yap boz tahtası yaptı resmen ZiCo...

Rotasyondan anladığı önceki maçta 18e almadığı oyuncuyu 11e almak...Bu şekilde olmaz...

Artık kredisi tükenmedi mi ZiCo nun?

Fernando Gago
15.Eylül.2006, 07:10
İnter maçında herşey çok farklı olacak o maçla bu maçı karıştırmayalım ayrıca ...

Emurafu
15.Eylül.2006, 07:12
Burak kardesinde dedigi gibi Fenerbahce artık hiç macı ceviremiyor bunun nedeni takımı atesliyecek ne bir hoca var nede bir oyuncu.......Bunu belki alex yapar..

Tekrar diyorum fenerbahce avrupa kuplarında farklı oynar bunun nedeni zico avrupa maclarına daha cok önem veriyor çünkü zico için iyi bir vitrin olacak hemde baska takıma gitme sansı olacak.....Appiah oynarmı bilemem eger oynarsa appiah faktörünü göreceksiniz beni dedi dersiniz..

VahdeTrabzon
15.Eylül.2006, 07:16
antep macinda 1 gol disinda birde kemal'e asist yapti demekki iyi gorememissin

doğrudur belki atlamış olabilirim ama ben genel olarak söyledim yani golü atıp attırdıktan sonra oyunun genelinde yoktu

RaSenGan
15.Eylül.2006, 07:17
Bencede İnter maçı çooook çoook farklı olacak.

eGowiCh
15.Eylül.2006, 07:19
Fenerbahçe'nin bu sezon 2. yarı golü yok :) Buradan da belli değil mi zaten maçı çeviremediği.

Universal
15.Eylül.2006, 07:20
İnter maçı farklı olacak diye kendimizi avutmayalım. Farklı olsa kaç yazar. Ligde şampiyonluk gidiyor. Ligde şampiyon olamadıktan sonra İnter'i yensek kaç yazar? Bir ligde istikrarı yakalamak lazım.

Fernando Gago
15.Eylül.2006, 07:23
İnter maçı farklı olacak diye kendimizi avutmayalım. Farklı olsa kaç yazar. Ligde şampiyonluk gidiyor. Ligde şampiyon olamadıktan sonra İnter'i yensek kaç yazar? Bir ligde istikrarı yakalamak lazım.

Başka ne yapabiliriz umut etmekten başka ? oturup salya sümük ağlamaktan iyidir

Fıratcan Alçınkaya
15.Eylül.2006, 07:24
İnter maçı farklı olsa ne İnter i yenmesi zor FB nin Zico ile... Hadi diyelim farklı oldu...

Lig ne oluyor puan kayıpları tam gaz...

Kezman yine show yapmış Kürşat ın suratına dirsek atmış..

Memedov
15.Eylül.2006, 07:26
Evet o dirsekten sonra Kürşat güle oynaya ayağa kalktı..

Fernando Gago
15.Eylül.2006, 07:27
Ligin 5. haftasındayız telafisi var bu kayıpların ha bu takım telafi edemez orası ayrı ama inter maçının telafisi yok 6 maçlık serinin en önemli maçı

gahanthegod
15.Eylül.2006, 07:30
Kezman yine show yapmış Kürşat ın suratına dirsek atmış..

Sari kartla gecistirilen bir dirsek.

BlackEagle19o3
15.Eylül.2006, 07:33
Maçı 90dk izledm.Fenerbahçe çok da kötü oynamadı.Biraz şanslı olsalar kazanabiirlerdi.Kötü olanlar Kezman ve Zicoydu.Selçuk,Önder ve A.bilgin de vasatı aşamadı.Oyuncu değiiiklikler çok geç geldi.Semih girerkn çıkan oyuncu Kezman olmalıydı.İyi bir golcü olmadığını tekrar gösterdi.Rize sadece kapandı,ilerde çoğalamadılar.Top yapamadılar.Volkan golde hatalıydı...Kezman'ın golünü ofsayt olarak gördüm ben.

El Comandante
15.Eylül.2006, 08:31
Fenerbahce Zico ile devam ettigi sürece hüsran yasamaya mahkum.Zico bu taktigi cok begenmis ve Inter macinda da uygulayacakmis.Fenerbahceli taraftarlara Allah sabir versin.

BlackEagle19o3
15.Eylül.2006, 08:40
Fenerbahçe İnter maçına 3-5-2 ile çıkarsa tarhi fark yer...

Burak Duran
15.Eylül.2006, 08:50
fener çok kötü oynadı hatta sezonun en kötü oyunuydu zaten rizenin gücü belli inter maçı çok farklı olur bu maçın havasında olmaz ama fener böyle giderse lige erken havlu atar

LaigLeNoiR
15.Eylül.2006, 08:53
"Appiah en az 1 ay yok"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalarak, sahalarında çok önemli 2 puan yitirdikleri için üzgün olduklarını söyledi. Zico, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, sahalarında kazanmaları gereken bir maçta 2 puan yitirdiklerini vurgulayarak, ''Maça çok yavaş başladık, inisiyatif almayan görüntüdeydik. Rakip takım, oyundan daha fazla zevk alıyordu'' dedi.
''Golü yememiz uyanmamıza neden oldu'' diyen Brezilyalı teknik adam, şöyle devam etti:
''Oyuncularımız boş alanları daha iyi kullanınca gol bulduk. İkinci yarıda şans bulduk ama değerlendiremedik. Sahamızda çok önemli olan 3 puanı alamadık. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Evimizdeki maçlarda rakibin kazandığı 1 puan bile onları mutlu ediyor. Evimizde az fırsat bile yakaladıysak, 3 puan almalıyız. Şimdi başımızı öne eğecek bir neden yok. Kendimizi en iyi biçimde hazırlayıp, Inter karşısında en iyi biçimde mücadele edeceğiz.''

Zico, bir gazetecinin, ''Bu maçta 4-5-1'den 3-5-2'e döndünüz. Inter maçında da aynı sistemle mi oynayacaksınız?'' sorusu üzerine, şöyle konuştu:
''Belirli bir sistemle sürekli oynadığımız ve rakip takımlar artık bizi bildiği için atağa çıkışlarda sorunlar yaşıyorduk. Yeni sistemimizde ilk kez denediğimiz oyuncularımı iyi gördüm. Şimdi yeni bir sisteme geçtiyseniz sabır göstermeniz gerekir. Uygun futbolcularınız varsa sistem değişikliğinin bir zararı yok. Çarşamba günü Inter maçı için şu anda birşey diyemiyorum. Elimizdeki futbolculara bakacağız. Rakibi inceleyeceğiz, ona göre en uygun sistemde oyuncularımızı sahaya süreceğiz. Fakat bizim daha önce oynadığımız sistem sizin söylediğiniz gibi 4-5-1 değil, bence 4-4-2'dir. Alex'i hep bir forvet oyuncusu olarak düşündüm. Alex, geçen sezon gol kralı olarak bunu gösterdi.''
Brezilyalı çalıştırıcı, zorlu bir periyota girdiklerini belirterek, ''Zorlu rakiplerle oynayacağız ama Fenerbahçe güçlü rakiplere karşı etkili bir biçimde oynayacaktır. Geçen yıl ve bu yıl yaptığımız zorlu maçlarda bunu gördük'' dedi.
Zico, bir gazetecinin, ''Başkan Aziz Yıldırım'a Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 10 puan sözü vermişsiniz. Böyle birşey var mı?'' biçimindeki sorusu üzerine, ''Ben kahin değilim, önceden ne kadar puan alacağımızı söyleyemem. Bu, zekayla uyuşmaz. Biz savaşacağız, mücadele edeceğiz ama ben hiçbir şeyin güvencesini vermiyorum. Takımıma çok güveniyorum. Bilmiyorum sonuç ne olacak, ama biz en iyi biçimde mücadele edeceğiz'' diye konuştu.
Brezilyalı teknik adam, bir soru üzerine, Roberto Carlos'u solbekte Vederson'un önünde orta alanın solunda hiç düşünmediğini, Roberto Carlos'un buna hiç alışkın olmadığını ifade ederek, ''Vederson ve Roberto Carlos'u birlikte değerlendirmeye kalkarsam, Carlos savunmada, Vederson onun önünde olabilir'' dedi.

Zico, Ganalı futbolcu Stephen Appiah'ın bu ay forma giymesinin zor olduğunu söyledi.
Brezilyalı çalıştırıcı, Appiah'ın şu anda tam olarak hazır olmadığını kaydederek, ''Şu anda Appiah maçta kendini gösterebilecek durumda değil. Önümüzdeki zamanda sağlık ekibimizle beraber karar vereceğiz. Appiah'ı antrenmanlarda kimi bölümlerde takımla çalıştırıyoruz, fakat kısa bir süre çalışıp bırakıyor. Şu anda kendine güveni yok. Zamanla durumuna bakacağız ama bu ay içinde Appiah'ın dönüşünün zor olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.
Zico, ligdeki puan kayıplarıyla ilgili bir soru üzerine de şunları kaydetti:
''Ligde puan yitirdiğimiz maçlarda, oyun içinde 30 dakikayı iyi oynarken, gerisini iyi oynayamıyoruz. Maç içinde istikrarımız olmadığı zaman, kötü olduğumuz dönemde rakip takım bunu değerlendirince sıkıntı yaşıyoruz. Anderlecht maçlarında gayet güzel oynadık ve istediğimiz sonuçları aldık. Lig maçlarında çok inişli çıkışlı olduğumuz için 7 puan yitirdik. Lig maçlarında konsantrasyon eksikliği olduğunu sanmıyorum, ama Avrupa Şampiyonlar Ligi haftalarında öncesinde veya sonrasında sıkıntılar yaşıyoruz. Kesinlikle böyle olmamalı. Gaziantepsor maçında da değişik oyunculara yer vermemizin nedeni bunu göstermekti. Bursaspor maçında da en iyi olabileceğini düşündüğümüz kadroyu sahaya süreceğiz. Özellikle şampiyon olmak istiyorsak, bugün yaptığımız gibi basit bir biçimde puanlar yitiremeyiz.''
Fenerbahçe, yarın akşam saatlerinde yapacağı antrenmanla FC Inter maçının hazırlıklarına başlayacak.

16.09.2007 http://www.sporx.com/i/b.gif

eGowiCh
15.Eylül.2006, 08:59
Bu taktiği beğendiyse Zico diyecek bir şey yok. 1-1 kalıyorsun evinde ligin en zayıf takımıyla, üstelik taraftar seni istifaya çağırıyor ama sen yüzsüz bir şekilde bu taktiği beğendiğini söylüyorsun. Neye güveniyor bu adam Allah aşkına?

LaigLeNoiR
15.Eylül.2006, 09:05
Rize biraz cesaretli olsa idi F.Bahçe'yi yenebilirdi.

F.Bahçe defansı bomboştu adeta.Her topu alan Rize'li FB yarı sahasına çok rahat girdi.

F.Bahçe 3 defans 2 önlibero ile oynadı ama...

Bence 4'lü savunmaya acil bir dönüş yapılması lazım.

eGowiCh
15.Eylül.2006, 09:07
Fenerbahçe 15 günlük milli maç arasında ne yaptı, anlamak güç. Allah bizlere sabır versin.

Inter maçını izlemek istemiyorum, kahrolacağımı biliyorum. Artık Fenerbahçe maçları bana hiç tat vermiyor, futbol adına en ufak bir zevk almıyorum. Lanet olsun böyle futbola. İyi oynayıp kaybetseler hadi neyse, ama rezil futbol ve yavaş futbol, artık modern futbol böyle değil. Sağa pas, sola pas, geriye pas derken tıngır mıngır top oynanıyor, bu kadar ağır tempo ile oynarsan tabii ki rakibini yenemezsin.

Tek kelimeyle lanet olsun bu Zico'ya, beni futboldan soğuttu.

Roberto Baggio
15.Eylül.2006, 09:12
Gercekten kötüydü fenerbahce bir an önce Zico'nun gitmesi iyi olur kesinlikle....

El Comandante
15.Eylül.2006, 09:13
Inter macinda alinacak farkli bir maglubiyette Zico kovulur.Maci dikkatlice izledim ve kameralar ne zaman Aziz Yildirim`i gösterse kendisi agresif,endiseli tavirlar sergiliyordu.Sabrinin tastigi cok net belli oluyordu.Inter maci Zico`nun son sansi.Eger o maci kaybederse Zico ile yollar ayrilir.

YusufT
15.Eylül.2006, 10:11
bu futbolla finlandiya liginde bile oynanmaz :D :D Inter macinda cok fena fark yer fener. 3-5-2 fener'e göre degil

M.Scofield
15.Eylül.2006, 16:12
şu kadro anadolu takımlarını çok rahat yenebilecek durumda ama zıco buna engel oluyor fenerbahçe bir an önce yeni bir t.d bulmalı

Ralph
15.Eylül.2006, 16:47
Rize gerçekten de cesaretli olsa alırdı bu maçı.2. yarı başladıktan sonra her topu ileri vurdular neredeyse.Kendilerine güvenleri yok.

Varonil
15.Eylül.2006, 17:11
"Şans bulduk ama değerlendiremedik"

Teknik Direktörümüz Zico, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, sahalarında kazanmamız gereken bir maçta 2 puan yitirdiğimizi vurgulayarak, ''Maça çok yavaş başladık, inisiyatif almayan görüntüdeydik. Rakip takım, oyundan daha fazla zevk alıyordu'' dedi.

''Golü yememiz uyanmamıza neden oldu'' diyen Brezilyalı teknik adam, şöyle devam etti: ''Oyuncularımız boş alanları daha iyi kullanınca gol bulduk. İkinci yarıda şans bulduk ama değerlendiremedik. Sahamızda çok önemli olan 3 puanı alamadık. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Evimizdeki maçlarda rakibin kazandığı 1 puan bile onları mutlu ediyor. Evimizde az fırsat bile yakaladıysak, 3 puan almalıyız. Şimdi başımızı öne eğecek bir neden yok. Kendimizi en iyi biçimde hazırlayıp, Inter karşısında en iyi biçimde mücadele edeceğiz.''

''YENİ SİSTEME GEÇTİYSENİZ SABIR GÖSTERMELİSİNİZ''
Teknik Direktörümüz Zico, bir gazetecinin, ''Bu maçta 4-5-1'den 3-5-2'e döndünüz. Inter maçında da aynı sistemle mi oynayacaksınız?'' sorusu üzerine, şöyle konuştu:

''Belirli bir sistemle sürekli oynadığımız ve rakip takımlar artık bizi bildiği için atağa çıkışlarda sorunlar yaşıyorduk. Yeni sistemimizde ilk kez denediğimiz oyuncularımı iyi gördüm. Şimdi yeni bir sisteme geçtiyseniz sabır göstermeniz gerekir. Uygun futbolcularınız varsa sistem değişikliğinin bir zararı yok. Çarşamba günü Inter maçı için şu anda bir şey diyemiyorum. Elimizdeki futbolculara bakacağız. Rakibi inceleyeceğiz, ona göre en uygun sistemde oyuncularımızı sahaya süreceğiz. Fakat bizim daha önce oynadığımız sistem sizin söylediğiniz gibi 4-5-1 değil, bence 4-4-2'dir. Alex'i hep bir forvet oyuncusu olarak düşündüm. Alex, geçen sezon gol kralı olarak bunu gösterdi.''

Brezilyalı çalıştırıcı, zorlu bir periyota girdiğimizi belirterek, ''Zorlu rakiplerle oynayacağız ama Fenerbahçe güçlü rakiplere karşı etkili bir biçimde oynayacaktır. Geçen yıl ve bu yıl yaptığımız zorlu maçlarda bunu gördük'' dedi.

Zico, bir gazetecinin, ''Başkan Aziz Yıldırım'a Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 10 puan sözü vermişsiniz. Böyle birşey var mı?'' biçimindeki sorusu üzerine, ''Ben kahin değilim, önceden ne kadar puan alacağımızı söyleyemem. Bu, zekayla uyuşmaz. Biz savaşacağız, mücadele edeceğiz ama ben hiçbir şeyin güvencesini vermiyorum. Takımıma çok güveniyorum. Bilmiyorum sonuç ne olacak, ama biz en iyi biçimde mücadele edeceğiz'' diye konuştu.

Brezilyalı teknik adam, bir soru üzerine, Roberto Carlos'u sol bekte Vederson'un önünde orta alanın solunda hiç düşünmediğini, Roberto Carlos'un buna hiç alışkın olmadığını ifade ederek, ''Vederson ve Roberto Carlos'u birlikte değerlendirmeye kalkarsam, Carlos savunmada, Vederson onun önünde olabilir'' dedi.

''BU AY APPIAH'IN DÖNÜŞÜ ZOR''
Zico, Ganalı futbolcumuz Stephen Appiah'ın bu ay forma giymesinin zor olduğunu söyledi.

Brezilyalı çalıştırıcı, Appiah'ın şu anda tam olarak hazır olmadığını kaydederek, ''Şu anda Appiah maçta kendini gösterebilecek durumda değil. Önümüzdeki zamanda sağlık ekibimizle beraber karar vereceğiz. Appiah'ı antrenmanlarda kimi bölümlerde takımla çalıştırıyoruz, fakat kısa bir süre çalışıp bırakıyor. Şu anda kendine güveni yok. Zamanla durumuna bakacağız ama bu ay içinde Appiah'ın dönüşünün zor olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

Zico, ligdeki puan kayıplarıyla ilgili bir soru üzerine de şunları kaydetti:

''Ligde puan yitirdiğimiz maçlarda, oyun içinde 30 dakikayı iyi oynarken, gerisini iyi oynayamıyoruz. Maç içinde istikrarımız olmadığı zaman, kötü olduğumuz dönemde rakip takım bunu değerlendirince sıkıntı yaşıyoruz. Anderlecht maçlarında gayet güzel oynadık ve istediğimiz sonuçları aldık. Lig maçlarında çok inişli çıkışlı olduğumuz için 7 puan yitirdik. Lig maçlarında konsantrasyon eksikliği olduğunu sanmıyorum, ama Avrupa Şampiyonlar Ligi haftalarında öncesinde veya sonrasında sıkıntılar yaşıyoruz. Kesinlikle böyle olmamalı. Gaziantepsor maçında da değişik oyunculara yer vermemizin nedeni bunu göstermekti. Bursaspor maçında da en iyi olabileceğini düşündüğümüz kadroyu sahaya süreceğiz. Özellikle şampiyon olmak istiyorsak, bugün yaptığımız gibi basit bir biçimde puanlar yitiremeyiz.''

Fenerbahçemiz, yarın (Pazar) akşam saatlerinde yapacağı antrenmanla FC Inter maçının hazırlıklarına başlayacak.

Mirza
15.Eylül.2006, 17:49
Biraz kilitli.

Mirza
15.Eylül.2006, 18:07
Devam edebilirsiniz.

RoNNiE91
15.Eylül.2006, 18:10
Rize gerçekten de cesaretli olsa alırdı bu maçı.2. yarı başladıktan sonra her topu ileri vurdular neredeyse.Kendilerine güvenleri yok.

Tamamiyle katılıyorum.Karşımızdaki Fener diye biraz çekingen oynadılar ama her takım böyle oynamaz.Derbilerde ne olacak bilemem.

Universal
15.Eylül.2006, 18:37
Rize biraz cesaretli olsa idi F.Bahçe'yi yenebilirdi.

F.Bahçe defansı bomboştu adeta.Her topu alan Rize'li FB yarı sahasına çok rahat girdi.

F.Bahçe 3 defans 2 önlibero ile oynadı ama...

Bence 4'lü savunmaya acil bir dönüş yapılması lazım.

Cesaretli olsaydı. Savunmasında açık verecekti. Fenerbahçe staddan galibiyet ile ayrılacaktı. Ama dörtlü savunma yapılırsa gene Kezman-Devied bir arada oynamalı.

Varonil
15.Eylül.2006, 18:50
2 forvet oynayacaksak 4-3-1-2'yi de denemeliyiz.3'lü ortasaha Appiah-Aurelio-Deniz'den kurulabilir.Boş kalan kanatlatı solda Roberto Carlos sağda Önder veya Gökhan Gönül iyi kullanır.

fmsmyrna
15.Eylül.2006, 19:10
Anladık ki bu takım 3'lü savunmayı yapamıyor.3'lü defansa tek desteği Selçuk veriyor.Aurelio eski Aurelio değil hucümu defanstan fazla düşünüyor.Carlos 4'lü savunmada bile geride durmuyordu fazla şimdi biz ondan orta sahadan geriye gelmesini bekliyoruz saçmalık adam o kadar koşmaz.4'lüye dönersek sağ bek Gökhan Gönül'de ısrar edilsin hiç olmazsa teknik var Önder Turacı çok kötü hiç bir topu kontrol edemiyor.Ali Bilgin yetersiz Antalya'dakinden çok uzak Colin orda çok iyi neden 11 başlamıyor.Deivid sözde forvet oynuyor ama sürekli sağa sola kaçıyor Kezman yine tek başınaydı forvette.Alex'e söyleyecek söz bulamıyorum.15 dakika top değmiyor sonra geliyor alıyor topu bir kaç arapası sonra yine kaybol böyle oynayan kalmadı artık günümüz futbolunda en azından Avrupa'da.Volkan eski formuna döndü sevindirici bir haber.Gürhan'ı alması iyi ama neden iyi oynayan Selçuk çıkıyorda kötü Aurelio çıkmıyor anlamak güç.Bu takımda Alex olduğu sürece oynanabilcek en iyi taktik 4-3-1-2 bence Alex gönderilse klasik 4-4-2'ye dönülebilir.

RaSenGan
15.Eylül.2006, 19:35
Zico'nun kovulma şansı İnter maçına bağlı.2-3 fark yerseniz %85 kovulur Zico.Herşey bir dahaki maça bağlı.Eğer kadro ve taktik böyle olacaksa fark çok olur.

Ralph
15.Eylül.2006, 19:50
Yeni bir sistem , yeni bir kadro...Fenerbahçe'nin toparlanması uzun zaman alacak gibi.

goosfraba
15.Eylül.2006, 19:51
Onu bunu bırakalım da, bu taktikle vay halimize bizim;)

deniz.91
15.Eylül.2006, 20:06
Fenerbahçe inanılmaz kötü oynuyor bence böylede giderse bırak şampiyonluğu avrupa kupalarına zor katılır.Bence acilen zicoyu göndermeleri gerek.Bu adam gerçekten antrönörlükten anlamıyor

Ralph
15.Eylül.2006, 20:15
Benim anlamadığım taraftarlarda dahil kimse Zico'yu sevmiyor.Bu adam nasıl duruyor :D

asatilla
15.Eylül.2006, 20:52
Zico'nun hemen gönderilmesi lazım.

ibo
15.Eylül.2006, 22:17
Fenerbahçe'li arkadaşlarımın hepsi "Zico gitsin" diyor. Hatta geçen yıldan beri diyorlar. Ama bu adam hala Fenerbahçe'nin başında.

Fenerbahçe çok kötü bir futbol sergiliyor. Bu oyunla işleri gere TSL'de gerekse CL'de çok zor.

Umarım inter maçından en azından beraberlik alırlar...

BlackEagle19o3
16.Eylül.2006, 00:40
Bazı arkadaşları Lig Tv sesi kıstı falan diyor ama dün stadda anons yapıldı Fenerbahçeli taraftarlara tezahürat yapmaları için.Çok ruhsuzlardı...Hakem biraz daha cesaretli olsa Kezman'ı atabilirdi

MeMo
16.Eylül.2006, 00:53
Her maç kısıyorlar sesi.Hatırlarsın kızın biri önceki maçlarda kulağını tıkadı ama hiç ses yok neden acaba?

TeNaciOUS MidFieLdeR
16.Eylül.2006, 02:31
Ilginc olan ZICO fenerdeki ikinci sezonunda ve kadro da hemen hemen ayni. Ancak buna ragmen hala sistem arayisinda hernekadar bunu reddetse de...Son macta da uzun zamandir vazgecmedigi taktigini cift forvete degistirdi nihayet. Ama nasil olur da bu kadar zamandir alternatifsiz bir taktik anlayisi icinde olur onu anlamis degilim. Yasli keciler gibi inatci :D
(/t)

GeNç KaRTaL
16.Eylül.2006, 03:46
Allah Zico'yu takımın başına getirip onu kovmayanlardan razı olsun.Çok iyi bir takım olma yolunda ilerleyen Fenerbahçe'yi el freni gibi durdurdular.

gorkemyilmazkarasu
16.Eylül.2006, 09:34
aslında 3-5-2 fenerde hücumda çok iyi olmuş bayağı atak yapmışlar ama defans açısından inanılmaz problemli bunun bence 3 sebebi var

1-stoperler 3lü savunmaya alışamadılar adam paylaşamıyorlar

2-solda roberto carlos bu sisteme fazlasıyla uyan bir oyuncu fakat sağda ne ali bilgin nede colin kazım bu sistemde orda oynayamaz defans yönleri çok zayıf kalıyor kemal denenebilir gaziantepsporda o bölgede oynamışlığı vardır

3-önliberolar hem hücumda hem defansta çaba göstermeliler bunu appiah ancak çözer bence..

trtde mehmet demirkol bir yorum yaptı hoşuma gitti aktarayım sizlere..fenerbahçede giden oyuncu dönemiyor dedi kaptırdıkları yerde topta kazanamıyorlar dedi yani dizilişten önce giden geri dönecek diye belirtti hadi buna uymayan 1 bilemedin 2 oyuncun olsun ama gidip dönmeyen bir takımın varsa iş gerçekten zorlaşıyor..

CeNTeR_TR
16.Eylül.2006, 18:34
Daha bu takım hakkında,Bu Antrenör hakkında yorum yapılmaz :mad:

Karşındaki takım Rize,Oftaş,Belediye Çarşamba günü İnter..

Avrupada farklı oynuyoruz ama bu kadar da olmaz :mad:

Atakan38
16.Eylül.2006, 22:44
Fener En Garanti MaçLarını Kaybedio

BakaLım Sezon Sonu Nası Olacak

canavar20
16.Eylül.2006, 23:18
Bıktım aslında buraya yorum yapmamak doğru olacaktı bence ama yinede yapalım.

Fenerbahçe'nin kesinlikle devamlılığı yok. Birşeyi devamlı yapamıyoruz ve buda böyle sorunlara yol açıyor. Niye uzun bir forvet alınmadı ? Bunu çözmek imkansız kanımca. Kezman ilk senesinde anlaşılmıştır. Niye onu bu takımda tutuyoruz hemde bu kadar para.

Devid malesef ondada hırs var ama 1 ya da 2 maçlık kullanabiliyor ve kullandı. O ancak oyuncuların morallerini düzelttir. ;;)

Zico ben yanındayım bu adamın bizi şampiyon yaptı. Ancak artık güvenim kalmadı. Fb para dökse Kapelloyuda rahtlıkla o koltuğa getirir ondan sonra görün feneri. ;;)

Universal
17.Eylül.2006, 00:01
Devid malesef ondada hırs var ama 1 ya da 2 maçlık kullanabiliyor ve kullandı. O ancak oyuncuların morallerini düzelttir. ;;)

Zico ben yanındayım bu adamın bizi şampiyon yaptı. Ancak artık güvenim kalmadı. Fb para dökse Kapelloyuda rahtlıkla o koltuğa getirir ondan sonra görün feneri. ;;)
[/B][/COLOR]

Divied ilk geldiğinden beri gitmesini istiyordum. Ama farkına vardım ki, takıma Aurelio'dan sonra en fazla katkısı olan isim. Her maçta oynatılmasından yanayım. Bir işleri başarmak istiyor.

Zico gitti diyelim. Yarın Capello geldi, ne olacak? Aynı tas aynı hamam. Bir iki hafta başarısız sonuç alacak. Biz yeni geldi alışır diyecez. Sistemi değiştirdi. Bir iki galibiyet geldi. Tamam başarılı diyecez. Sonra bir takıma yenilecek buda gitsin diyeceğiz. Sorun futbolcularda. Futbolculardaki mantalite farkını düzeltebilecek bir teknik drektör var ise buda yerli bir isim olmalıdır. Bana göre yerli bir hoca gelmesinden yanayım.

uAburak89
17.Eylül.2006, 00:35
Deivid bu sene Kezman'dan çok daha faydalı..

El Comandante
17.Eylül.2006, 01:18
Deivid bu sene takimin en iyilerinden.En isteklisi o,birseyler yapmak istiyor,zamani geliyor yapiyor da.Takimina elinden gelen destegi veriyor.Kezman,Alex yürüyorlar ama yok bisey,taraftarlarin aklina yazilmis bir Deivid.Takim kötü olsa,hemen Deivid Yallah !

Universal
17.Eylül.2006, 01:20
Deivid bu sene takimin en iyilerinden.En isteklisi o,birseyler yapmak istiyor,zamani geliyor yapiyor da.Takimina elinden gelen destegi veriyor.Kezman,Alex yürüyorlar ama yok bisey,taraftarlarin aklina yazilmis bir Deivid.Takim kötü olsa,hemen Deivid Yallah !

Alex yürüyor ama yürümesine rağmen Rize maçında bile harikalar yarattı. Alex en azından başarıyor. Kezman alda at denilen pozisyonlarda bile etkisiz. Rize maçında Alex'in paslarını değerlendirmedi.

Roberto Baggio
17.Eylül.2006, 01:21
Gercekten deivid varını yoğunu ortaya koyuyor...

Fernando Gago
17.Eylül.2006, 01:23
Deivid bal yapmayan arı gibi koşuyor çırpınıyor hareketli ama sonuç yok ... ha bu haliyle kezmandan iyi orası ayrı

perpetua
17.Eylül.2006, 02:51
Fenerbahce konusunda uzun sure dusunme ihtiyaci hissettim. Cunku Rize macinda takim uzun zamandir yapmadigi kadar kostu, didindi ugrasti ama sonuca yansitamadi. Fenerbahce esasinda kotu oynamadi.

Ama Fenerbahce'de sorumluluk alacak oyuncu hala yok. Defanstaki oyuncular orta sahada rakibe basmak, cikartmamak yerine geriye kacar. Yani orta sahada top kapmaya calisip bir hata yaparlarsa ve adam kacirirlarsa bunu sorumlulugunu ustune almak istemiyorlar.

Orta sahada Aurelio bitmez tukenmez enerjisi olan bir oyuncu ve futbolun iki yonunu de iyi oynayabilen tek oyuncu Fenerbahce kadrosunda. Ancak takimi 90 dakika itebilen tek oyuncu.

Alex sorumluluk almaktan kacan bir baska oyuncu. Oyun kurucu olarak bakiyoruz ona, zaman zaman tempoyu yavaslatmasi, zaman zaman tempoyu hizlandirmasi gereken bir oyuncu olmasi gerekli eger oyun kuruculuk yapacaksa. Alex kosmuyor diye elestiriliyor, takimi defansta 10 kisi biraktigi icin elestiriliyor. Alex esasinda takimi surukleyici rolunu ustlenmeyerek takimi 10 kisi birakiyor bence. Turkiye'de oynanan maclarda Alex'in savunma yapmasi sadece derbi maclari icin onemli olmasi gerekli. Zaten en fazla 3-4 kisi ile saldiran rakiplere karsi Alex'in savunma yapmamasinin en ufak bir etkisi olmamasi lazim. Fenerbahce'yi zorlayan bence esas Alex'in sorumluluk alip takimin diger oyuncularini iteklememesi. Alex takimda bir general olmak yerine herhangi bir er gibi oyunuyor.

Deivid Alex'den daha fazla sorumluluk aliyor, Alex'in yapmasi gereken isleri yapmaya kalkisiyor. Belki taktik geregidir belki de Deivid'in icgudusel bir davranisidir. Ancak Alex'in meziyetleri Deivid'de yok. Takimi yonetebilmesi icin gerekli teknik ve yaraticilik meziyetleri Fenerbahce icin yeterli degil.

Sagda Ali Bilgin bir baska sorumluluk almayan oyuncu. Yaklasik 9-10 ay once Yilmaz Vural Ali Bilgin'in cok duygusal bir oyuncu oldugunu soylemisti. Kafasinda acaba basarabilirmiyim sorusunu tasiyan bir oyuncu oldugunu soylemisti. Evet meziyetleri olan bir oyuncu ama o meziyetleri kullanma konusunda zihinsel olarak hazir bir oyuncu degil.

Ve Kezman. Topsuz kosusturuyor, cabaliyor, ugrasiyor. Ama Kezman bir kontra atak takiminin ikingi golcusu. Kalabalik defanslarin arasinda mucadele gucu olmayan, en ufak temasda bile yerle bir olan Kezman ne tek forvet oynar, ne de Deivid gibi bir oyuncu ile beraber oynar. Yapili ve fiziksel mucadeleden kacmayan bir hedef santraforu alinsa bile, bu oyuncunun yaninda oynamasi icin benim tercihim ayagina hakim olan ve pozisyonlari daha iyi koklayan Deivid olur.

Zico icin bir cok elestiri yapildi ama Zico'nun elestirilmeyen bir yonu takim ofanstayken yeraticiliklarini ortaya koymasini istemesi. Yani oyuncular ofansta ne yapacaklari konusunda oldukca serbest. Elinde 4-5 tane cok yaratici oyuncu olur (Alex seviyesinde), birbirlerine cok iyi senkronize olur, defansin da yildirici/yipratici olur bu sekilde oynarak basarili olabilirsin. O yaraticilik seviyesinde olmayan, birbirleri ile senkronize olmayan oyunculara birbirlerine alismalari icin pozisyon ogretmek gerekir. Yaratici oyuncularin meziyetlerini duzmesi icin onlari tesvik edersin ama yaraticiligin olmadigi, olmadigi zamanlarda takimin calistigi pozisyonu denemesi gerekir.

Mesela Daum doneminde bu duran top kazanarak oluyordu. Duran toplar cok calisiliyordu ve bu duran toplari kazanmak icin ofansif oyuncular her turlu seyi yapiyorlardi. Bu da goller, galibiyetler, sampiyonluklar getiriyordu. Zico'da ise durum farkli. Takimin rakip yari sahasinda plani yok. Devamli deneyecekleri bir strateji yok.

Mesela Galatasaray-Konya macindan once Feldkamp belli ki Konya'nin defansi ileride kuracagini biliyordu. Bu nedenle de ilk olarak hizli Nonda ile oyuna basladi. Yine defans ileride kuruldugu icin kanat oyuncularinin gorevi cizgiye kadar inip geriye dogru top cikartmakti. Defansi ileride kuran takimlara karsi cizgiye inersen, defans oyunculari da mecburen yuzleri kaleye donuk sekilde geri kosarlar. Geriye cikarttigin toplarda markaj altinda olmayan 1-2 oyuncu hep bulunur cunku orayi doldurmasi gereken orta saha oyunculari bostaki rakip oyuncuya degil, topa odaklanmistir. Bunu Galatasaray takir takir uyguladi ve her seferinde tehlikeli oldu, yaptigi calismanin meyvesini aldi.

Yani saha kenari zaten daginik. Saha icinde de toparlayici oyuncu sayisi az olunca sonuclar bu sekilde cikiyor. Bunu duzeltmeye Azizsilin'de yetmeyecek bence. Bazi seylerin kesip atilmasi lazim. Bunlarin ilk basinda da bence Kezman ve Zico var.

fmsmyrna
17.Eylül.2006, 06:37
Çift forvete geçtik Kezman golünü attı pozisyonlar yakaldı söylediği gibi yani haklılığını kanıtladı.Hatta bunu yanında Deivid varken yaptı Deivid sürekli sağa sola koşmasına rağmen Kezman'ın yanında kalmamasına rağmen çift forvette yanında top indirebilecek,sabit bir forvetle daha etkili olur.Pozisyonları kaçırabilir önemli olan o pozisyonlara girmesi her maç kaçıracak diye bir şey yok.