View Full Version : "Yanlış karar vermişim!"
El Barto
20.Ekim.2006, 16:44
Tecrübeli kaleciyi 80'inci dakikada kırmızı kartla oyun dışı bırakan yan hakem Baki Tuncay Akın: “Yanlış karar verdim. Maçın ardından pozisyonu tekrar izlediğimde Rüştü’nün elle müdahale etmediğini gördüm''
BEŞİKTAŞ’ın dün oynadığı Trabzonspor maçında karşılaşmanın 80. dakikasında ceza sahası dışında topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle kırmızı kartla oyun dışı kalan Rüştü Reçber’in, ceza almaması bekleniyor.
Siyah-Beyazlı kalecinin müdahalesi sonrası orta hakem Bülent Yıldırım’ın devam kararına rağmen, yan hakem Baki Tuncay Akın ısrarla bayrağına kaldırıp, Rüştü’nün elle müdahale ettiği görüşünü karşılaşmanın ardından, "Hata yaptım" diye değerlendirdiği belirtildi.
Yan hakem Baki Tuncay Akın’la konuşan Beşiktaş Genel Menajeri Sinan Engin, hakemin karşılaşmayı televizyon görüntülerinden izlemesinin ardından kendisine, "Kararım yanlışmış. Rüştü topa elle müdahale etmemiş. Bu hatalı kararı raporumda belirteceğim" dediği öğrenildi.
Yan hakemin bu sözlerinin ardından, Rüştü’nün önümüzdeki hafta oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediye karşılaşmasında ceza alma durumunun ortadan kalkacağı bekleniyor.
Kaynak (http://www.milliyet.com.tr/2007/10/21/son/sonspo01.asp)
Son pişmanlık fayda etmez!
Fernando Gago
20.Ekim.2006, 17:01
iyikide maç o skorla bitti yoksa bir kaos daha yaşanırdı
GeNç KaRTaL
20.Ekim.2006, 17:04
Yahu tamam hakemlerde hata yapar.Ama neden böyle ciddi hatalar hep bizim başımıza geliyor.Hakem Bobo'ya şükretsin valla.
El Barto
20.Ekim.2006, 17:05
iyikide maç o skorla bitti yoksa bir kaos daha yaşanırdı
Aslında maçın skoruna bakıp hakemin bu hatasını görmezden gelmek yanlış olan bence Deniz. Beşiktaş yönetimi bu yanlış kararla yenilseydi nasıl davranırdıysa şimdide öyle davranmalı bence. Ancak bu davranıştan kasıt asıp kesmek değil tabii ki içi boş laflar etmek değil.
Fernando Gago
20.Ekim.2006, 17:26
Aslında maçın skoruna bakıp hakemin bu hatasını görmezden gelmek yanlış olan bence Deniz. Beşiktaş yönetimi bu yanlış kararla yenilseydi nasıl davranırdıysa şimdide öyle davranmalı bence. Ancak bu davranıştan kasıt asıp kesmek değil tabii ki içi boş laflar etmek değil.
Abi doğru söylüyorsunda bir de puan kaybı olduğunu düşünsek çok daha kötü şeyler olurdu yapılan hata tabiki çok yanlış ama sonucu etkilememesi bunun iyi tarafı ... gerçekten beşiktaşa çok büyük hakem hataları oluyor bunun bir an önce önlenmesi lazım
Memedov
20.Ekim.2006, 17:30
Hakem bence cok büyük bir hata yaptı hatta hayatının hatasını yaptı. Ki son dakikalarda Trabzonspor'un bir topu direkte patladı, gol olsa idi sonunu hazırlamış olurdu diye düşünüyorum. Beşiktaş'ın da galibiyet aldı diye bunu göz ardı etmemesi lazım 2-3 haftadır açık ve net Beşiktaş'ın hakkı yeniliyor, itiraz etmemeye devam ederlerse daha çok hakları yenir. Başkan çıkıp televizyon'a millet'e savuruyor, sen git hakkını ara kardeşim millet ile ne işin var.
El Barto
20.Ekim.2006, 17:30
Puan kaybı olunca farklı olmayınca farklı davranmak yanlış bence. 3puan kazanmışsın yada kazanamamışsın. Eğer sen 3 puan aldım diye hatayı sineye çekeceksen hata sonucu kaybettiğin maçtan sonra çıkıpta ben hatayla puan kaybettim deme hakkın olmaz. Tabii ki bu benim görüşümdür. Ancak doğrusunun bu olduğuna inanıyorum.
Gerçi bunu Türkiye gibi herşeyin skor tabelasına endeksli olduğu bir ülkede gerçekleşmesini beklemek zor. Bakalım Beşiktaş yönetimi bu konuyla ilgili nasıl bir tutum içerisinde olacak çok merak ediyorum.
Fernando Gago
20.Ekim.2006, 17:36
Puan kaybı olunca farklı olmayınca farklı davranmak yanlış bence.
Ben böyle bir demek demedim ki en azından demek bile istemedim :icon_biggrin:
El Barto
20.Ekim.2006, 17:40
Sen öyle dedin diye demedim zaten Deniz. [Bu nasıl bir cümledir. :D] Puan kaybı olsa daha farklı davranacağı kesindi sanırım Beşiktaş yönetiminin değil mi? Bunu anlatmaya çalışıyorum. Senden alıntı yapıyorum ama sana cevap verme maksatlı değil yani
iyikide maç o skorla bitti yoksa bir kaos daha yaşanırdı Sadece buna bir cevap yazdım yaşanana kaos diyorsak eğer bu sadece puan kaybedince yaşanmamalı 3 puanı kazandığında da hakkını sormalısın.
GeNç KaRTaL
20.Ekim.2006, 18:02
Emre abi Sinan Engin bu konu hakkında konuştu.Merak etme.Galibiyet geldiği için sineye çekilme falan yok.Ertuğrul hoca bile konuştu bu konu hakkında.
Bizim maçlara yabancı hakemler mi getirirler.Artık ne yaparlar bilmem.Ama bunu engellemeleri lazım.Bu kadar bariz hatalar üst üste bir takıma karşı yapılmazki.Belli bir süre sonra ben bunda kasıt ararım.
RoNNiE91
20.Ekim.2006, 18:17
Bu kaçıncı hata?Hep maçtan sonra söylüyorlar zaten.Son pişmanlık fayda etmiyor ne yazık ki.
BlackEagle19o3
20.Ekim.2006, 18:53
Nedense hep bizi buluyor böyle hatalar.Beşiktaş yönetimi artık ağırlığını koymalı.Hakemler de artık daha dikkatli olmalı!!!
eXcitinG
20.Ekim.2006, 19:38
Ligden çekiLeLim bence ;)
gerrrard
20.Ekim.2006, 20:07
Evet hep Beşiktaş'a oluyor bunlar. Artık kötü şeyler getirmek istemiyorum ama öyle. :D
goosfraba
20.Ekim.2006, 20:17
Kötü mü oldu? :)
Bir panter daha yarattınız :)
Rodrigo Tello
20.Ekim.2006, 21:07
Anlamıyorum ben bu yan hakemleri ! Net bir şekilde göremiyosan bırak orta hakem kararını versin.Orta hakem pozisyona daha yakın.
bySilver
20.Ekim.2006, 22:52
İş işten geçmiş artık ..
FeYYaz1989
20.Ekim.2006, 23:24
Bu Baki Tuncay Akkın'da hep bizi buluyor haa.Daha önce de bize karşı hatalı kararları var diye hatırlıyorum,ismi hep hafızamda kötü diye kalmış.Diğer takımlara da böyle mi acaba?Yani yapamıyorsan,göremiyorsan bırak değil mi?Yani hadi hakemler pozisyonları kaçırıyorlar,göremiyorlar hata yapıyorlar anladık ta,nasıl olmayan bir şeyi varmış gibi görüyorlar onu bir türlü anlamadım..Ben hakem hatasında kasıt aramam ama açıkçası şu açıklamayı okuyana kadar bundan çok süpheliydim..Birde hakem vermemesine rağmen ısrarla attırması,görmüş gibi..:( Valla kabus gibi bu sene..Gerçi sayesinde kalecisiz derbi galibiyetlerimize bir yenisini daha eklemiş olduk :D Geldiğinden bu yana zaman zaman eleştirsemde her zaman sevdiğim Bobo'nun kaleye geçmesi de çok ilginç oldu,hele bir kafa topunu kurtardıktan sonra yere atlaması falan çok hoşdu yaa,ama hakem hataları ciddi seviyeye ulaştı.Sonuçta puan da kaybedebilirdik,zaten hakem hatalarından yeterince kaybettik..
Netice de hakemler lütfen biraz daha dikkatli olsunlar...
GeNç KaRTaL
20.Ekim.2006, 23:31
Yardımcı hakemlerin hatalarında hepte ısrarla orta hakemleri şaşırtmaları insanı iyice şüphelendiriyor.
Aykan19o3
20.Ekim.2006, 23:56
Zaten böyle gözle görülür hatalar hep bize denk gelir :@
the_imam912
20.Ekim.2006, 23:57
Hakem Bobo'ya dua etsin.
Rodrigo Tello
21.Ekim.2006, 02:18
Bu Baki Tuncay Akkın'da hep bizi buluyor haa.Daha önce de bize karşı hatalı kararları var diye hatırlıyorum,ismi hep hafızamda kötü diye kalmış.Diğer takımlara da böyle mi acaba?Yani yapamıyorsan,göremiyorsan bırak değil mi?Yani hadi hakemler pozisyonları kaçırıyorlar,göremiyorlar hata yapıyorlar anladık ta,nasıl olmayan bir şeyi varmış gibi görüyorlar onu bir türlü anlamadım..Ben hakem hatasında kasıt aramam ama açıkçası şu açıklamayı okuyana kadar bundan çok süpheliydim..Birde hakem vermemesine rağmen ısrarla attırması,görmüş gibi..:( Valla kabus gibi bu sene..Gerçi sayesinde kalecisiz derbi galibiyetlerimize bir yenisini daha eklemiş olduk :D Geldiğinden bu yana zaman zaman eleştirsemde her zaman sevdiğim Bobo'nun kaleye geçmesi de çok ilginç oldu,hele bir kafa topunu kurtardıktan sonra yere atlaması falan çok hoşdu yaa,ama hakem hataları ciddi seviyeye ulaştı.Sonuçta puan da kaybedebilirdik,zaten hakem hatalarından yeterince kaybettik..
Netice de hakemler lütfen biraz daha dikkatli olsunlar...
Evet Umut'un kafa topunu kurtardıktan sonra yere yattı.Benimde Cok hoşuma gitt o sempatik hareketii.
ogcj_me
21.Ekim.2006, 02:52
bence Rüştünün cezasının kalkıp haftaya oynaması lazım
GeNç KaRTaL
21.Ekim.2006, 05:32
Evet Umut'un kafa topunu kurtardıktan sonra yere yattı.Benimde Cok hoşuma gitt o sempatik hareketii.
O pozisyondaki yer tutmasıda gayet iyiydi.
O pozisyondaki yer tutmasıda gayet iyiydi.
Yer tutuşumu ? :zuhaha . O top tam kucağına gelmemişmiydi. Tesadüf bir kurtarıştı yani;;)
GeNç KaRTaL
21.Ekim.2006, 05:50
Yer tutuşumu ? :zuhaha . O top tam kucağına gelmemişmiydi. Tesadüf bir kurtarıştı yani;;)
Ama orada durmasıda bir şey bence.:icon_biggrin:
El Barto
21.Ekim.2006, 05:53
Ama orada durmasıda bir şey bence.:icon_biggrin:
Evet birşey Şemsi... TESADüF. :icon_razz:
GeNç KaRTaL
21.Ekim.2006, 05:57
Ama topu kucağına alışı güzeldi en azından.:D
shamur1
21.Ekim.2006, 06:05
Iyı ne guzeL ıste adam hata yaptıgını soyLemıs acık acık ne guzel bı durum bu zaten yardımcı hakem yuzunden hataLı kararı verdı adam ne yapsın daha ne dıyecektı yanı bır daha besıktas macına atanırsam hatamı teLafı ederım faLan mı ? bı penaltı verırım lehınıze tatLıya bagLarız. Fenerbahce-Trabzon macında Cem PapiLa sampıyonLuk macında 2 penaltımızı vermedı Fenerın goLu %100 ofsyatta herkesce söyLendı dogruLandı ama cem Papİla naptı ne dedı ? Star a cıktıgında haLa arkasındayım dedı kararımın sonu maLum zaten ne durumda su an.. ne guzeL ıste hakemler de cıkıyor hataLarını söyLuyor dha ne ?
GeNç KaRTaL
21.Ekim.2006, 13:57
Iyı ne guzeL ıste adam hata yaptıgını soyLemıs acık acık ne guzel bı durum bu zaten yardımcı hakem yuzunden hataLı kararı verdı adam ne yapsın daha ne dıyecektı yanı bır daha besıktas macına atanırsam hatamı teLafı ederım faLan mı ? bı penaltı verırım lehınıze tatLıya bagLarız. Fenerbahce-Trabzon macında Cem PapiLa sampıyonLuk macında 2 penaltımızı vermedı Fenerın goLu %100 ofsyatta herkesce söyLendı dogruLandı ama cem Papİla naptı ne dedı ? Star a cıktıgında haLa arkasındayım dedı kararımın sonu maLum zaten ne durumda su an.. ne guzeL ıste hakemler de cıkıyor hataLarını söyLuyor dha ne ?
Ne bu çocuk oyuncağı mı? Hatasını yaptı sonra da hata yaptığını söyledi.Bitti mi her şey? Her şey bu kadar basit mi?
LaigLeNoiR
21.Ekim.2006, 19:19
Beyefendiler bahşetmişler canım...
shamur1
21.Ekim.2006, 21:34
Ne bu çocuk oyuncağı mı? Hatasını yaptı sonra da hata yaptığını söyledi.Bitti mi her şey? Her şey bu kadar basit mi?
Ya bu üLkede butun hakem hataLarı Bjk ye karsımı yapıLıyor ? Bıze yapıLan kımseye yapıLmadı turk futboL tarıhın en buyuk cezasını aLdık noLdu ? aYrıca cem PapiLa olayını TarafLı tarafsız herkes dogruLadı ? ŞampıyonLuk gıttı de noLdu ? ne oLmasını bekLıyorsun yanı ? Malasef hakemlerımız böyLe dıyecem ama Avrupada mac ızLıyorsan eğer en üst duzey hakemLer bıLe hata yapabıLıyor .. Ama Hata değiLde bu kasıta girerse insanı çıLdırtıyor. Rüştünun pozısyonunda Kasıt yoktu cunku yan hakeme uydu adam.. aMa senın futboLcuna mac ıcınde 90 dakka tekme atıLırda hakem bır sarı kart bıLe vermezse bu kastı yapıLıyor demektır ? Ya hataLar her zmn var yazık gercekten. Özkan Sümer dönemınde 23 Puanımız aLındı tarıhımızde ıLk kez Ligi 14.sırada bıtırdık ? Trabzon -Fener macında fenerLıler oLay cıkardı sonra ceza aLdılar ama Tayyıb erdogan cezayı kaLdırdı bunun uzerınede Özkan Sümer İstifa ettı tepkı oLarak . ee noLdu sonra ? düzeLdımı hersey ?
GeNç KaRTaL
21.Ekim.2006, 21:51
Bu sezon böylesine bariz hataların sadece bize karşı yapılması kıllandırmıyor değil beni.Ama işte hakemdir hata yapar diyor geçiyoruz.Bu hatalarda pozisyonu yanlış gören yardımcı hakemlerin ısrarla bayraklarını kaldırmalarıda ayrı bi şey zaten.
Hakkımızı ararız.Ezdirmeyiz kendimizi.Baktık hala devam ediyor o zaman ligden çekiliriz.Eşit ortamlarda yarışmadıktan sonra ne anlamı var?
FeYYaz1989
22.Ekim.2006, 02:27
Zaten açıklamayı yardımcı hakem yapmış..
Bence sen Trabzonspor alehine yapılan hatalardan bahsetmek istemişsin o yüzden böyle bir mesaj yazmışsın zaten mesajları okudysan kimsenin bir şey dediği yok ama bir daha olmamasını umuyoruz hepimiz..Ben hiç bir takım taraftarının hakem hatasıyla maç kazanmak isteyeceğini düşünmüyorum,en azından hiç öyle bir Beşiktaş'lı görmedim.Eliyle çaktırmadan gol atan Burak Yılmaz'ı anında sildi taraftar ve hala da geçen seneden beri antipatiyle bakıyorlar.Yine Fenerbahçe'de eliyle gol atan Nobre'ye adam o kadar mücadele etmesine rağmen sahada hala ısınımadık..Yani kimsenin bir şey dediği yok nihayetinde hakemden bir şey bekleyende yok,hele lehimize penaltı falan söz konusu bile olmaz..
Özür dilemesi iyi bir davranış ama böyle devam edecekse yardımcı hakemliği bıraksın yada biraz daha dikkatli olsun..Sonuçta bu maç kaybedilebilirdi ve biz sezon sonunda 2 puan farkla şampiyonluğu kaçırabilirdik o zaman onun vicdanı bu özüre rağmen rahat olacaksa benim söyleyecek başka sözüm yok.Zaten Ankaraspor maçında da 2 puanımız katledilmişti.
GeNç KaRTaL
22.Ekim.2006, 03:34
Sonuçta bu maç kaybedilebilirdi ve biz sezon sonunda 2 puan farkla şampiyonluğu kaçırabilirdik o zaman onun vicdanı bu özüre rağmen rahat olacaksa benim söyleyecek başka sözüm yok.Zaten Ankaraspor maçında da 2 puanımız katledilmişti.
Feyyaz zaten o hata yüzünden biz şimdi liderliğin keyfini süremiyoruz..