PDA

View Full Version : Futbolcu alirken Stamina ozelligine dikkat etmeyin...

yorukefe
02.Kasım.2006, 04:37
Futbolcu alirken Stamina ozelligine dikkat etmeyin nedenmi nedenini size dilim dondugunce aciklamaya calisicam. Ornegin Fenerbahce ile Besiktas karsi karsiya geliyor olsun sizde mesela Feneri yonetiyor olun. Fenerde dayanikliligi on planda olan oyunculardan mesela Appiah karsisindaki futbolcuda mesela Ricardinho olsun. Mac baslasin vede bitsin mac sonunda bakin kondisyonuna hemen hemen aynidir. Bu tum oyunculariniz icinde gecerlidir. Rakibi yormak rakibin yoruldugu anda daha fazla saldiriyo gecmek mumkun degil. Bu bana gore oyunun gercekciligini biraz olduruyo. Ben Besiktastan vede Fenerden ornek verdim bunun yerine mesela Galatasarayla Karsiyaka karsilassada sonuc degismiyor. Sizin o cok degerli oyuncularinizla hatta yorulmasin diye alirken stamina ozelliginide goz onunde bulundurdugunuz oyuncularin stamina ozelligi yerlerde surunen bir takim karsinda mac sonunda ayni verilerle oyunu bitirmesi cok can sikici bir durum.Sizlerinde fikirlerini merak ediyorum acikcasi, benim gozlemlerim bu sizlerinki nasil _

mkkadi
02.Kasım.2006, 05:05
Naturel fitnessı düşük olan oyuncular bana daha çabuk yoruluyormuş gibi geldi
Stamina değil..

kral_67
02.Kasım.2006, 05:16
stamina benim bildiğim kadarıyla ikili mücadelelerde daha çok işe yaramakda kondisyon için ise antreman ve natural fitness gerekir...

yorukefe
02.Kasım.2006, 05:28
Mesele stamina degil zaten fiziksel ozellikleri full olan bir oyuncu dusunun hepsi 20 olsun o bolumdekilerin karsinda oynayan oyuncunun ise hepsi 1 olsun mac baslasin vede dikkat edin iki oyuncuda ayni derecede yoruluyor mac sonuda cok yakin degerlerde maci bitiriyor. Buda sogle sikintilar aciyor mesela ben macin ilk devresinde takimi yormak icin ugrassam bile yoramiyorum cunki benim takimimla rakip takim ayni oranda yoruluyor, ikinci yarida sonuca gitmek istesemde bir faydasi olmuyor.
Size gercek hayattan bir ornek, Besiktas gectigimiz gunlerde ne yapti liverpolu cimlere gomdu, nasil gomdu cok kosarak vede mac sonunda neredeyse ayakta kalacak halleri kalmiyacasina surekli bastilar pres yaptilar. Mac sonu ne oldu liverpol takimi bir 45 dakika olsa olsa onuda oyniycakmis gibi dimdik ayakta kaldi ama bizim oyuncular yoruldu aliskin degiller cunki. Iste bu farki oyunada yansitsalar super olucak diyorum sadece bir fikir yani...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Birde sizler icin bir paylasim yaptim fazla kalabaliklik yapmasin diyede eski konumun icinden devam ettim. Cok kiyida kosede kaldi bu likte o konunun reklami olsun, :icon_redface:

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=52226

heimdall
03.Kasım.2006, 19:45
ricardinho, appiah'a göre daha az koşan bi oyuncu. maç sonundaki kondüsyonlarının hemen hemen aynı olmasının sebebi büyük ihtimalle budur. zira 2014 yılına kadar gelmiş olmama rağmen böyle bir sorun gözlemlemedim. gayet düzgün bir şekilde çalışıyo bende.

equinox_cs
15.Kasım.2006, 07:28
Arkadaşlar stamina özelliğinin sadece maç esnasında işe yaradığını düşünmeyin. Stamina özelliği yüksek olan oyuncular maçtan sonra kondüsyonlarını çok çabuk toparlayabilirler stamina özellikleri düşük olan oyunculara göre. Oyuncular tabi ki maç esnasında eşit yorulabilirler oyunun temposuna göre ama gelecek maça için staminası yüksek olan oyuncunun kondüsyonu 100 e yakınken düşük olan oyuncunun kondüsyon ise 90 ın altında bile kalabilir.

ayaz1984
15.Kasım.2006, 08:00
yorulmalar balancela alakalı seyler arkadaslar dikkat edin genelde balance ı dusuk oyuncular cok cabuk yoruluyor . cunku mac boyunca suursuzca kosuyo ve yoruluyo balance ı yuksek oyuncular mantıklı kosuyo dıye bılıyorum

DisCo
15.Kasım.2006, 09:35
Belirtildiği gibi maç sonunda aynı olsada ilerleyen günler açısından önem taşıyor. Kondisyonlarını çabuk toparlayabiliyorlar.

Manchester utd. ile ayın 23. ünde lig maçı oynadım. Man. utd. 2 gün sonra ayın 25'inde bir lig maçına daha çıktı. Bu tarihte benim maçım ertelenmişti. Bu arada bende ingiltere ligindeyim. 2 gün sonrada yani ayın 27'sinde ise yine Man. Utd. ile şampiyonlar ligi maçım vardı. Manchester, Tüm maçlara aynı kadro ile çıkmasına rağmen oyuncuları kondisyonlarını çabuk toplamışlardı. Aradaki fark bu.

a.arıcı-11
15.Kasım.2006, 21:06
bence kondüsyon olarak fm 2007 daha iidi çoğu futbolcu 80nin altına düşümüyodu ama burda 65leri bile görüyolar

Universal
16.Kasım.2006, 00:33
Antreman programları ile bu açıklar kapatılıyor. Bütün kulüplerde hangi takım daha çok saldırırsa saldırsın kondisyonlar genelde aynı oluyor. Çünkü çoğu takım antremanları ile bu açıklarını kapatıyor.

ogcj_me
16.Kasım.2006, 04:47
Arkadaşlar stamina özelliğinin sadece maç esnasında işe yaradığını düşünmeyin. Stamina özelliği yüksek olan oyuncular maçtan sonra kondüsyonlarını çok çabuk toparlayabilirler stamina özellikleri düşük olan oyunculara göre. Oyuncular tabi ki maç esnasında eşit yorulabilirler oyunun temposuna göre ama gelecek maça için staminası yüksek olan oyuncunun kondüsyonu 100 e yakınken düşük olan oyuncunun kondüsyon ise 90 ın altında bile kalabilir.

OLAY BUDUR

yorukefe
20.Kasım.2006, 10:59
Konunun basligini yanliz yazmisim desenize, o basligi turkiye liginde gerek yok desem daha iyi olurmus. Turkiyede haftada 1 mac yapiliyo sampiyonlar liginden bir onceki maci yaptir yedek takima sampiyonlar liginde as takimla oyna :d. Ben test ettim, sogle yaptim man.utd. ile macim vardi hile yolu ile benim tum oyuncularin saglik vede dayanikliligini aldim. Hepsini 1 yaptim yani. Maci kaybettim fakat mac sonunda degerler yine ayniydi.
Bide balance ile ilgisi yazi yazan arkadasa cevap olarakta, benim bildigim balance mesela hava topuna cikarken dengeli cikmasi, yada adam gecerken hada baski altinda ayagindaki topu hemen kaptirmamasi, yada top kaparken dengeli sekilde dalip faul yapmadan topu almasina yardimci olan bir ozellik.
Gerci Tuncay dengesiz bir oyuncu okadar dayanikli olmasina ragmen sacma sapan kosarak kendini yorardi. Bu acidan baktigimizda seninde hakli oldugun taraflar var ayaz1984.

tenten1985
20.Kasım.2006, 12:34
ilginç iblgiler teşelkkürler

Cengo
22.Kasım.2006, 00:32
Üstüste maç trafiği olunca ne olacak?
Dikkat etmediğiniz nokta bu, 2 gün sonraki maç içerisinde kondüsyonlar aynı seviyelerde düşmez.Hele hele üstüste oynamak zorunda kalırsanız sakatlıklar bile yaşatabilir belki..

yorukefe
22.Kasım.2006, 04:44
Üstüste maç trafiği olunca ne olacak?
Dikkat etmediğiniz nokta bu, 2 gün sonraki maç içerisinde kondüsyonlar aynı seviyelerde düşmez.Hele hele üstüste oynamak zorunda kalırsanız sakatlıklar bile yaşatabilir belki..

Haklisin ama benim sogledigim olay o degil, ben sunu diyorum eger Turkiye liginde bundan sonra takim yonetirsem oyuncu alirken stamine yada saglik ozelliklerine bakmadan oyuncu alirim. Bazen olmustur sirf bu 2 ozellik yuzunden bazi yetenekli oyunculari almamisimdir. Bundan sonra alirim diyorum nedenide acik ben Turkiye kupasina yedek takimla cikiyorum, sampiyonlar liginden bir onceki macida yedek takimla oynuyorum kadromude genis tutmaya ozen gosteriyorum yani 10.000.000 param varsa bununla 2 oyuncudan ziyade 5 oyuncu aliyorum vade ile :d Olayim budur ...