PDA

View Full Version : Hırvat Milli Marşı Okunurken Büyük Gaf

DisCo
23.Kasım.2006, 17:12
Hırvat milli marşını seslendiren opera sanatçısından büyük gaf...

Wembley’de Hırvat milli marşını seslendiren İngiliz opera sanatçısı, yanlış telaffuzla "Penisim dağ gibidir" deyince, Hırvatistan’da günün adamı oldu.

EURO 2008 Elemeleri’ndeki İngiltere-Hırvatistan maçının milli marş seremonisinde yaşanan skandal hala tartışılmaya devam ediyor. Karşılaşmadan önce her iki ülkenin marşını söyleyen İngiliz opera sanatçısı Tony Henry’nin yaptığı gaf, özellikle Hırvat futbolseverleri çok güldürdü. Hırvat ulusal marşını maç öncesi ezberleyen ve Wembley’de seslendiren Henry, bir kelimeyi yanlış telaffuz edince, Hırvatça’da "Penisim dağ gibidir" anlamına gelen bir ifadede bulunmuş oldu.

Maskotumuz olsun

İngiliz sanatçının farklı bir yorum getirdiği ulusal marşlarına ilk tepkiyi seremoni anında, gülmekten kendilerini alıkoyamayan Hırvat Milli Takımı oyuncuları Vedran Corluka ve Luka Modric’in verdiği görüldü. Ayrıca gerek Wembley’deki, gerekse de televizyonları başında maçı izleyen milyonlarca Hırvat da milli marş seremonisinde büyük şaşkınlık yaşadılar.

Internet forumlarında konuyu değerlendiren Hırvat futbolseverler, Henry’nin bilmeyerek de olsa mücadeleyi gergin biçimde bekleyen oyuncularını maç öncesi rahatlattığını ve 3-2’lik galibiyette önemli rol oynadığını savundular. Bununla da kalmayan Hırvatlar, talihsiz operacının takımın maskotu olarak finallere götürülmesini veya madalya ile ödüllendirilmesini de istediler.

Fietra 10
23.Kasım.2006, 17:20
Hırvatların bu gafa gülmesi dahada ilginç..yazık..

El Comandante
23.Kasım.2006, 18:01
Trajikomik bir olay daha ...

canavar20
23.Kasım.2006, 18:03
İlginç valla yazık olmuş.

Universal
23.Kasım.2006, 18:05
Bu bizim başımıza gelse ne olurdu merak ediyorum ama; bize hala Hindi diyolar buda ayrı bir olay. Turkey Rep.=> Hindi Cumh.

bySilver
23.Kasım.2006, 18:07
Fransada biz PortakaLLara bişe diomuyuz Lakap meseLesi hindi biraz sacma
Baska bişe yok sanki

BeeTLeJuiCe
23.Kasım.2006, 18:09
Valla enteresan adamlar yanlış okununca komik bulmuşlar. :)

KaF KeF
23.Kasım.2006, 18:15
Trajikomik bir olay daha ...

Haklısın abi...

Fernando Gago
23.Kasım.2006, 20:18
Ohaa !!!!!!!!! olacak şey değil yav :)

Aykan19o3
23.Kasım.2006, 20:39
Trajikomik bir olay.

GeNç KaRTaL
23.Kasım.2006, 21:04
Türkiye'nin başına böyle bir şey gelse olacakları düşünemiyorum..

Adam kasti yapmamış.Hırvatlarda olayı büyütmemiş.Ne var ki bunda.Eğer kasti yapsa o zaman işler değişirdi..

TR.CaPTaiN
23.Kasım.2006, 21:27
Hırvatlar memnun bile kalmış. Ne diyelim alan memnun satan memnun.

altiner93
24.Kasım.2006, 06:07
Hırvatlara bak

RaSenGan
24.Kasım.2006, 06:12
Adam içinden geleni söylemiş :n:

Trajikomik bir olay gerçekten.

gerrrard
24.Kasım.2006, 06:20
Hırvatlarda'da utanma yok ha gülüyolar.:n:

extensor
24.Kasım.2006, 17:56
hırvatlar adına kötü birşey söylemiyorki düşünsenize alpay milli marşı dinliyor bir ingiliz maçı sanatçı penisimiz dağ gibi yaşasın türkiye falan diyor alpay amma gaza gelir kesin bir iki kişi gider ingiltereden öbürkü tarafa :D

gezenti
24.Kasım.2006, 20:44
Bu bizim başımıza gelse ne olurdu merak ediyorum ama; bize hala Hindi diyolar buda ayrı bir olay. Turkey Rep.=> Hindi Cumh.

Ya o işin aslını çok araştırdım ben.Çıkan sonuç şu.Türkler Asyada hindi hayvanını Hintlilerden gördüler ve adına hindi dediler.Türkler kavimler göçüyle avrupanın etnik yapısını değiştirirken aynı zamanda kültürel varlığınada yeni şeyler eklemiş.Hindiyi avrupalılar Türklerden gördü Turkey dediler yani büyütecek birşey yok.Ha gurur meselesi yapıcaksak ilk önce 40 asırlık hindi hayvanının adını değiştirmek gerekir...