PDA

View Full Version : Yükselen yıldız Mehmet Topal

Emurafu
01.Aralık.2006, 06:04
Yükselen yıldız Mehmet Topal

http://www.sporx.com/images/1/29/7382_B_Mehmet-Topal003.jpg

Trabzonspor ve Panionios maçlarında ilk 11’de forma giyen 21 yaşındaki orta saha oyuncusu, başarılı futboluyla takımdaki yerini sağlamlaştırdı. Geçtiğimiz sezonun büyük bölümünü yedek kulübesinde geçiren ve bu nedenle takımdan ayrılmayı bile düşünen düşünen Mehmet’in kaderi teknik direktörlüğe Feldkamp’ın geçmesinden sonra değişti. Kalli,
Mehmet’in gitmesine izin vermedi.

Kendisiyle konuşup, "Senden mutlaka faydalanacağım" dedi. Kalli, Ayhan ve Linderoth’un sakatlanmalarının ardından dediğini yaptı ve Mehmet’e ilk 11’de görev vermeye başladı. O da kendisine güvenenleri mahcup etmedi, kritik Trabzonspor ve Panionios maçlarında mükemmel oynadı.
01.12.2007
Kaynak : Hürriyet

Bu formu sürerse;İnsallah Euro 2008'e gidecek. Aurellio için iyi alternatif olacak....

BlackEagle19o3
01.Aralık.2006, 06:06
Mükemmel bir performans sergilediğine de,Euro 2008'e gidecek düzeyde olduğuna da katılmıyorum.

anilton
01.Aralık.2006, 06:09
Panionios maçında mükemmel oynadığına katılmıyorum...

Çok gereksiz fauller ve pas hataları yaptı...

Euro 2008 için ise daha çok çalışması gerekiyor...

erdemzorer10
01.Aralık.2006, 06:11
Gs deki ilk maçı olan ve 1-1 biten denizlispor maçından beri takipçisiyim...ilk maçından sonra büyük spor yazarları Türkiye nin yeni yıldızı diye başlıklar atmışlardı..ardından sakatlık dönemine girdi ve biraz düşüş yaşadı ama şimdi yeniden çıkışta...

düzenli olarak ümit milli takım formasını giyiyor..panianios ve ts maçlarında sahada en iyilerden biri olarak buldum..

puskas
01.Aralık.2006, 06:21
bence m.topalın iyi bi garafik yakaladığını kimse gormezlikten gelemezz.su sıralar iyi top oynuyor ve formanın hakkını veriyor.dahada iyi olursa 2008 gitmeyi hakeder.

Aykan19o3
01.Aralık.2006, 06:23
Mehmet Topal bi Koray gibi olamaz. Ama iyi oyuncu sayılır.

Emurafu
01.Aralık.2006, 06:23
Gençlerbirilgi maçında herkez onu konusdu..Çok iyi alıs verisi yaptı..Sık Sık uzatkan attıgı isabetli ve sert sutlaru unutmayın...
Ayrıca Bariz hata yaptı maçları hatırlamıyorum..

Yarın saat 15:30 da Tv basına diyorum:)

shamur1
01.Aralık.2006, 06:25
Daha dün benim için Kendi takım oyuncuLarını övüyor diye YaLan söyLeyenler bu habere baksın.. Mehmet TopaL fena bir oyuncu değiL ama öyLe aman aman yetenekLeri yok.. Trabzon ve Panionios maçLarınıda izledim öyLe süper bir futboL ortaya koymadı..2 Kez 11'e çıkan oyuncuyu Hemen yıLdız yapmayın..Sonra ortaLıkta göremezsiniz..

anilton
01.Aralık.2006, 06:28
Gençlerbirilgi maçında herkez onu konusdu..Çok iyi alıs verisi yaptı..Sık Sık uzatkan attıgı isabetli ve sert sutlaru unutmayın...
Ayrıca Bariz hata yaptı maçları hatırlamıyorum..

Yarın saat 15:30 da Tv basına diyorum:)

Ya tamam Gençler maçında iyi oynamış olabilir,bir kaç maçlık peformansına göre bu kadar abartmayalım bence.Bir on,on beş maç oynasın bu şekilde bakalım...

Bence Koray,Deniz,Selçuk,M.Güven,S.Kurtuluş ve Ayhan Topal'dan çok çok daha yetenekli ve tecrübeliler...

Ben milli takıma seçilmesi için şuanki performansının üzerine çıkması ve süreklilik sağlaması gerektiğini düşünüyorum...

Emurafu
01.Aralık.2006, 06:33
Daha dün benim için Kendi takım oyuncuLarını övüyor diye YaLan söyLeyenler bu habere baksın.. Mehmet TopaL fena bir oyuncu değiL ama öyLe aman aman yetenekLeri yok.. Trabzon ve Panionios maçLarınıda izledim öyLe süper bir futboL ortaya koymadı..2 Kez 11'e çıkan oyuncuyu Hemen yıLdız yapmayın..Sonra ortaLıkta göremezsiniz.. Yıldız zaten demedik..Umut vaadediyor..Ayrıca Trabzon macında attıgı sutlar kaptıgı topları görmedin galiba:)Ben ne yazdım bu formu sürerse Gider dedim..Sanki herkezi calıma dizip gol atacak..20 yasında adam..

shamur1
01.Aralık.2006, 06:36
Ya herkesın temennisi bu TrabzonLusu ,Fenerlisi ,BeşiktaşLı sı farketmezkii .. İnşallah Türkiye Mehmet yada aHmet farketmez.. genç oyuncu Lazım bize artık

Onurap
01.Aralık.2006, 06:36
M.topal iyi bir form yakaladı uzun boylu ve çevik kendini geliştirirse milli takımada yükselir.Zaten terimin beğendiği birisi.

Emurafu
01.Aralık.2006, 06:37
Ya tamam Gençler maçında iyi oynamış olabilir,bir kaç maçlık peformansına göre bu kadar abartmayalım bence.Bir on,on beş maç oynasın bu şekilde bakalım...

Bence Koray,Deniz,Selçuk,M.Güven,S.Kurtuluş ve Ayhan Topal'dan çok çok daha yetenekli ve tecrübeliler...

Ben milli takıma seçilmesi için şuanki performansının üzerine çıkması ve süreklilik sağlaması gerektiğini düşünüyorum...
Yukarda formunu devam ettirirse yazıdm zaten:)

anilton
01.Aralık.2006, 18:24
Yukarda formunu devam ettirirse yazıdm zaten:)

Bence şuanki formuda yeterli değil...

Ben ekstra bir şey görmüyorum vasatın biraz üstünde bir futbol oynuyor.O kadar abartılacak bir şey yok bence...

M.Scofield
01.Aralık.2006, 18:29
Mükemmel bir performans sergilediğine de,Euro 2008'e gidecek düzeyde olduğuna da katılmıyorum.
nedense herşeyde galatasaraya karşısın

El Comandante
01.Aralık.2006, 18:40
Mehmet Topal iyi bir form yakaladi,gecen sene GeretS onu oynatsin diye hep bekledik,oynatmadi.Bu sene sansinin da yardimiyla kapti formayi.InsAllah birakmaz ve yükselen formuyla Milli takima kadar yükselir.

Xipe Totec
01.Aralık.2006, 19:00
daha iyi olması temennisiyle.. herşey 1-2 maçla olmuyo formunu yükselterek devam etsin yeter

ForsakeN
01.Aralık.2006, 19:41
Bugün ki talihli Mehmet Topal... :rolleyes:

BlackEagle19o3
01.Aralık.2006, 20:47
nedense herşeyde galatasaraya karşısın

Sana öyle gelmiş Galatasaray'a karşı bir düşmanlığım yok;)

CeNTeR_TR
01.Aralık.2006, 20:53
Ohohooh benim kadar
iyi oyuncu yok o zaman..! Fenerbahçe maçında kariyer maçımı oynadım 20 küsür riabunt aldım ve 10 da 9 isabetle 18 sayı attım o zaman bende gelecek vaad ediyorum :p

Böyle bir maçlık performans değerlendirirsek herkes gelecek vaad eder..Örneğin Olcan Nerde Şimdi? Gökhan Güleç Nerde Şimdi? Hasan Kabze Nerde Şimdi? Bunların hepsi gelecek vaad ediyordu.!

uAburak89
01.Aralık.2006, 20:56
Mehmet Topal'da futbolcu duruşu yok bence, sürekli şut denemeleri yapması ve riskli paslarını hiç beğenmiyorum.. Oynadığı bölge çok kritik ama bence o bunun farkında değil..

Fıratcan Alçınkaya
01.Aralık.2006, 22:57
Yanlış hatırlamıyosam gecen sene 1m$ yakın bir bonservis ile geldi v Gerets adeta Aslanlara yem eder gibi aldı Anfiel Road da 11'e koydu nitekim kötü bir futbol oynadı v boynu bükük ayrıldı o günden bugüne performansını artırmasını bildi bu da önemli bir şey iyi yol katetti daha iyi olur inş.

remake
02.Aralık.2006, 01:13
Bugun cok kotu oynadi ama yinede gelecek vaad eden bir oyuncumuz.

uAburak89
02.Aralık.2006, 01:18
Bir cacık olmaz, bugünde gördük.. Mehmet Güven'e şans verilmeli, acilen..

El Comandante
02.Aralık.2006, 01:19
Mehmet Topal gercekten beni de utandirdi.

Daha saglam oynayan Mehmet Güven gecmeli yerine bence de ...

El Barto
02.Aralık.2006, 01:21
Gelecek vaad eden oyuncu tek maç kötü oynadı cacık olmaz oldu ha. Demek gelecek vaad eden salatalıkmış kendisi. :n:

uAburak89
02.Aralık.2006, 01:25
Mehmet Topal'da futbolcu duruşu yok bence, sürekli şut denemeleri yapması ve riskli paslarını hiç beğenmiyorum.. Oynadığı bölge çok kritik ama bence o bunun farkında değil..

Emre, Mehmet Topal hakkında bu topic'de yazdığım mesaj.. Diğer topiclerde de kendisinden haz etmediğimi belirtmiştim.. Göstermeme gerek var mı ?

El Barto
02.Aralık.2006, 01:29
Burak senin mesajına cevap değildi yazdığım ne kadar tuhaf bir ülkede yaşadıgımızı bir kez daha gördümde bu konuyu okuyunca. Nasıl bir oyuncuyu göklere çıkarıp yerin diplerine soktugumuz geldi birden nedense aklıma. Gelecek vaad eden Hasan Kabzeler Gökhan Güleçler Okan Koçlar vs...

uAburak89
02.Aralık.2006, 01:31
İyi de ben hariç herkes güzel şeyler söylüyor Mehmet Topal hakkında, yerin dibine sokanda benim.. :D Gelecek vadediyor diyipte, bu adamdan birşey olmaz diyen olsa haklısın.. Zaten yakında onu da diyenler çıkar.. :)

El Comandante
02.Aralık.2006, 01:32
Benim mesajima cevap vermissen Emre abi demek istedigim suydu;
Mehmet Topali silelim demedim,sadece dinlendirilmeli.Cok berbat oynadi bugün.Haftaya formayi haketmiyor.Ona bir sans geliyor ve bu sansi yeterince kullanamiyor .

Memedov
02.Aralık.2006, 01:34
önemli olan istikrar, istikrar´ı yakalarsan başarılı olabilirsin. Bir maça bakarak karar vermek bence yanlış bir bakış açısı..

El Barto
02.Aralık.2006, 01:36
Biliyorsun Baran bu adamların eline birkaç kez 11de oynama fırsatı yada kadroya girme fırsatı geliyor. Şimdi dinlendirelim dersen bir daha emin ol adını duymayız bu adamın. Aydın nerede şimdi önemli bir gol attıgını hatırlıyorum yada Ferhat. Gerçi fazla takip edemiyorum ama oynayamıyorlar genç oyuncular. Topalıda dinlendirmeye çekmek demek bitirmek demek...

El Comandante
02.Aralık.2006, 01:38
Abi haftaya ligin en önemli maci var.Böylesine kötü oynayan bir futbolcuyu kimse cikaripta haftaya sahaya sürmez.Gerci Kallinin sagi solu belli olmuyor ama :)

El Barto
02.Aralık.2006, 01:41
Mehmet Güven'in iyi olacagı garaanti mi Baran? Aslında en iyisi çağırsın Kalli Suat'ı oynatsın. :p

uAburak89
02.Aralık.2006, 01:45
Tobias sakatlığı atlatır herhalde, yada Barış hatta Ayhan da geri gelebilir ama onun maç eksiği var..

perpetua
02.Aralık.2006, 06:00
Gercekten cok garip yorumlar gordum burada...

Mehmet Topal sadece ve sadece fizigi sayesinde bu konu altinda listelenmis Mehmet Guven, Serdar Kurtulus, Koray, Deniz vs. gibi oyunculardan cok daha fakli firsatlar verebilen ve fizigine ragmen oldukca iyi teknigi ve pozitif futbol dusuncesi sayesinde (dikine oynamak) Turkiye'nin on libero mevkiinde gelecek 10 yila damga vuracak bir oyuncu.

Su anda Koray veya Deniz kadar tecrubeli olmayabilir ancak tekniginin bu iki oyuncudan cok fazla eksigi olmamakla beraber, fizik olarak ikisinden de ustun. Ozellikle Koray'dan cok ustun.

Mehmet Guven baski yemedigi zaman cok iyi pas dagitan ama ne fizik ne de tecrube acisindan Mehmet Topal kadar gelismemis bir oyuncu.

Serdar Kurtulusun fizigi daha cok dayanikliliga dayali bir fizik gucu. Teknik olarak Mehmet Topal'dan daha iyi demek bence su an icin mumkun degil tecrube acisindan da ikisi arasinda bence simdilik cok fark yok.

Bir Viera'nin Arsenal, Juventus, Milan ve Fransiz milli takimi orta sahasinda fizigi ve ozellikle uzun boyu sayesinde ne kadar etkili oldugunu goz onunde tutun. Mehmet Topal, Turk futbolu icin bir firsattir. Bulunmasi zor ozelliklere sahip olan bir oyuncudur. Evet tecrubesizdir ama sakatlik gecirmez ve egitimini iyi sekilde devam ettirirse bence Turk futbolunda cok onemli bir yer sahibi olacaktir.

Genc oyunculardan istikrar beklemek de zaten hatadir. Hem kendi kisiligini hem de futbolcu kisiligini oturtmaya calisan 20-21 yasinda bir genc oyuncudan bahsediyoruz.

anilton
02.Aralık.2006, 06:27
Gercekten cok garip yorumlar gordum burada...

Mehmet Topal sadece ve sadece fizigi sayesinde bu konu altinda listelenmis Mehmet Guven, Serdar Kurtulus, Koray, Deniz vs. gibi oyunculardan cok daha fakli firsatlar verebilen ve fizigine ragmen oldukca iyi teknigi ve pozitif futbol dusuncesi sayesinde (dikine oynamak) Turkiye'nin on libero mevkiinde gelecek 10 yila damga vuracak bir oyuncu.

Su anda Koray veya Deniz kadar tecrubeli olmayabilir ancak tekniginin bu iki oyuncudan cok fazla eksigi olmamakla beraber, fizik olarak ikisinden de ustun. Ozellikle Koray'dan cok ustun.

Mehmet Guven baski yemedigi zaman cok iyi pas dagitan ama ne fizik ne de tecrube acisindan Mehmet Topal kadar gelismemis bir oyuncu.

Serdar Kurtulusun fizigi daha cok dayanikliliga dayali bir fizik gucu. Teknik olarak Mehmet Topal'dan daha iyi demek bence su an icin mumkun degil tecrube acisindan da ikisi arasinda bence simdilik cok fark yok.

Bir Viera'nin Arsenal, Juventus, Milan ve Fransiz milli takimi orta sahasinda fizigi ve ozellikle uzun boyu sayesinde ne kadar etkili oldugunu goz onunde tutun. Mehmet Topal, Turk futbolu icin bir firsattir. Bulunmasi zor ozelliklere sahip olan bir oyuncudur. Evet tecrubesizdir ama sakatlik gecirmez ve egitimini iyi sekilde devam ettirirse bence Turk futbolunda cok onemli bir yer sahibi olacaktir.

Genc oyunculardan istikrar beklemek de zaten hatadir. Hem kendi kisiligini hem de futbolcu kisiligini oturtmaya calisan 20-21 yasinda bir genc oyuncudan bahsediyoruz.

Abicim Mehmet Topal'da yetenek denen bir şey göremiyorum ben.Önliberodan bahsediyoruz.Ne dikine oynaması.Önlibero oyuncusunun görevi defans ile ofans arasında köprü kurmak.Ofans oyuncularının açıklarını kapatmak,defans oyuncularına yardım etmektir.Kanatlarda ve ya on numara mevkiinde olsa kabul ederim dikine oynamayı,önlibero adam ne diye dikine oynayacak.Fizik olarak Deniz ve Koray'dan nasıl üstün olur yahu.Sadece boyu uzun bu ikisinden.Fiziği sen sadece boy olarak değerlendiriyosan haklısın.Bulunması zor özelliklere sahip diyorsun.Ne özelliği,tamamen düz bir oyuncu...

M.Scofield
02.Aralık.2006, 06:35
bu maçta bir kaç pas hatası yaptı diye hemen kötümü oldu bence gelecekte çok yaralancağimz bir futbolcu olcak

uAburak89
02.Aralık.2006, 06:38
Mehmet Topal genelde pas hatası yapıyor, hemde bol miktarda.. Çok riskli bir oyun tarzı var bence, şahsen ben beğenmiyorum.. Galatasaray'da oynayacak bir oyuncu olduğunu da düşünmüyorum, umarım sizler yani beğenen ve ilerleyenler zamanlarda yıldız olacağını düşününler haklı çıkar.. :)

perpetua
02.Aralık.2006, 08:05
Abicim Mehmet Topal'da yetenek denen bir şey göremiyorum ben.Önliberodan bahsediyoruz.Ne dikine oynaması.Önlibero oyuncusunun görevi defans ile ofans arasında köprü kurmak.Ofans oyuncularının açıklarını kapatmak,defans oyuncularına yardım etmektir.Kanatlarda ve ya on numara mevkiinde olsa kabul ederim dikine oynamayı,önlibero adam ne diye dikine oynayacak.Fizik olarak Deniz ve Koray'dan nasıl üstün olur yahu.Sadece boyu uzun bu ikisinden.Fiziği sen sadece boy olarak değerlendiriyosan haklısın.Bulunması zor özelliklere sahip diyorsun.Ne özelliği,tamamen düz bir oyuncu...

Mehmet Topal'in top ile rakip arasina girdiginde topu ne kadar iyi sakladigini, dengesini ne kadar iyi korudugunu gorememissin ne yazik ki. Ayni zamanda uzun boyuna ragmen oldukca cevik olduguna da dikkat etmemissin. Hava toplarindaki ustunlugu de buna bir ek.

On libero'nun oyun tanimini yaparken bir sey atlamissin. Zaten on libero'dan beklenen en yakinindaki yaratici oyuncuya topu hemen aktarmasi. Ama on libero ayni zamanda dripling yapabiliyorsa, ayni zamanda dikine oynayip takimini hizla ileriye tasiyabiliyorsa eger, esas bu oyuncu duz oyuncu olarak nitelendirilemeyecek bir oyuncudur.

Mesela bir forvet oyuncusunu dusunelim. Bu oyuncu diyelim ki 1.90 boyunda ve havada her turlu topunu kazanabiliyor. Bu oyuncu ayni zamanda cok iyi dripling yapabiliyorsa, bu oyuncu ayni zamanda cok hizli ise karsisina hem hava hakimiyeti olan hem de hizli olan bir defans oyuncusu gecirmek gerekir. Aksi takdirde oyuncu rakibini ya hizi, ya da hava hakimiyeti ile zorlar. Bu iki ozelligin de mevcut oldugu bir oyuncu durdurulmasi daha zor bir oyuncu olacaktir.

Tipki top teknigi cok iyi olan bir defans oyuncusunun geriden oyun kurabilecegi ve takimi daha saglikli bir sekilde ataga kaliracagi gibi. Tipki defansif ozellikleri iyi olan bir sag acik oyuncusunun, arkasinda oynayan bekin daha fazla oyuna katki saglamasina izin verecegi gibi.

Anladigim kadari ile sizce onemli olan sadece bir konuda ihtisaslasmis oyuncu. On libero sadece yanindaki teknik oyuncuya pas verir, uzun forvet sadece kafa ile gol arar veya takim arkadasina hava topu indirir, kanat oyuncusu da sadece iyi dripling yapar ve iyi orta keser.

Dunyada oyunun tek yonunu oynayabilen oyuncu sadece kucuk takimlarda oynayabilir. Artik defans oyuncusundan da ofansa katki yapmasi, forvet oyuncusundan da defansa katki yapmasi bekleniyor. Bu katkinin yapilabilmesi icin de sozkonusu oyuncularin oyununun diger yonunu de oynayabilecek ozelliklerinin gelismis olmasi gerekli. Ornek alinmasi gereken 1970'lerin total futbolu. Yani her oyuncunun her pozisyonda oynayabilmesini ongoren ve oyuncularin her zaman icin sahada farkli pozisyonlarda gezinerek rakibin dengesini bozabilen bir sistem. Yani Italyanlarin avrupa kupalari ve milli takim bazinda basarilar kazandiran katenacyo'yu ortadan kaldirtan sistem.

anilton
02.Aralık.2006, 08:27
Mehmet Topal'in top ile rakip arasina girdiginde topu ne kadar iyi sakladigini, dengesini ne kadar iyi korudugunu gorememissin ne yazik ki. Ayni zamanda uzun boyuna ragmen oldukca cevik olduguna da dikkat etmemissin. Hava toplarindaki ustunlugu de buna bir ek.

On libero'nun oyun tanimini yaparken bir sey atlamissin. Zaten on libero'dan beklenen en yakinindaki yaratici oyuncuya topu hemen aktarmasi. Ama on libero ayni zamanda dripling yapabiliyorsa, ayni zamanda dikine oynayip takimini hizla ileriye tasiyabiliyorsa eger, esas bu oyuncu duz oyuncu olarak nitelendirilemeyecek bir oyuncudur.

Mesela bir forvet oyuncusunu dusunelim. Bu oyuncu diyelim ki 1.90 boyunda ve havada her turlu topunu kazanabiliyor. Bu oyuncu ayni zamanda cok iyi dripling yapabiliyorsa, bu oyuncu ayni zamanda cok hizli ise karsisina hem hava hakimiyeti olan hem de hizli olan bir defans oyuncusu gecirmek gerekir. Aksi takdirde oyuncu rakibini ya hizi, ya da hava hakimiyeti ile zorlar. Bu iki ozelligin de mevcut oldugu bir oyuncu durdurulmasi daha zor bir oyuncu olacaktir.

Tipki top teknigi cok iyi olan bir defans oyuncusunun geriden oyun kurabilecegi ve takimi daha saglikli bir sekilde ataga kaliracagi gibi. Tipki defansif ozellikleri iyi olan bir sag acik oyuncusunun, arkasinda oynayan bekin daha fazla oyuna katki saglamasina izin verecegi gibi.

Anladigim kadari ile sizce onemli olan sadece bir konuda ihtisaslasmis oyuncu. On libero sadece yanindaki teknik oyuncuya pas verir, uzun forvet sadece kafa ile gol arar veya takim arkadasina hava topu indirir, kanat oyuncusu da sadece iyi dripling yapar ve iyi orta keser.

Dunyada oyunun tek yonunu oynayabilen oyuncu sadece kucuk takimlarda oynayabilir. Artik defans oyuncusundan da ofansa katki yapmasi, forvet oyuncusundan da defansa katki yapmasi bekleniyor. Bu katkinin yapilabilmesi icin de sozkonusu oyuncularin oyununun diger yonunu de oynayabilecek ozelliklerinin gelismis olmasi gerekli. Ornek alinmasi gereken 1970'lerin total futbolu. Yani her oyuncunun her pozisyonda oynayabilmesini ongoren ve oyuncularin her zaman icin sahada farkli pozisyonlarda gezinerek rakibin dengesini bozabilen bir sistem. Yani Italyanlarin avrupa kupalari ve milli takim bazinda basarilar kazandiran katenacyo'yu ortadan kaldirtan sistem.

İyi güzel anlatmışsında ben Topal'da teknik falan göremiyorum.Çok savruk bir oyuncu.Hiçte çevik değildi izlediğim maçlarda.Aksine çelimsiz bence.Kısacası ben Topal'ın ekstra özelliklere sahip olduğunu düşünmüyorum.Bana göre M.Topal max. bu kadardır.Dahada üzerine çıkamaz.M.Güven bence Topal'dan daha çok parlamaya açık bir genç...

perpetua
02.Aralık.2006, 10:06
İyi güzel anlatmışsında ben Topal'da teknik falan göremiyorum.Çok savruk bir oyuncu.Hiçte çevik değildi izlediğim maçlarda.Aksine çelimsiz bence.Kısacası ben Topal'ın ekstra özelliklere sahip olduğunu düşünmüyorum.Bana göre M.Topal max. bu kadardır.Dahada üzerine çıkamaz.M.Güven bence Topal'dan daha çok parlamaya açık bir genç...

Bence de aksine Mehmet Guven defansif ozellikleri olmayan, ofansif ozellikleri daha cok isabetli pas vermekle kisitli olan, fiziksel olarak da herhangi bir ustunluk kurabilecek bir ozelligi olmayan tecrubesiz bir oyuncu.

Topal en azindan yaratici. Topal cevik cunku top ayaginda iken rakibi bir yone dogru dondurup hizla diger yone donebilecek ve onunu diger yone dogru acabilecek ceviklige ve teknige sahip. En onemlisi topu vucudu ve rakip arasina sokmayi iyi beceriyor. Ayrica top teknigi de ligimizdeki bir on libero icin zayif denilemeyecek seviyede. Tabii ben demiyorum ki Mehmet Topal'in teknigi bir Hasan Sas veya bir Arda seviyesinde. Ama ayni pozisyonda oynayan diger oyuncularla karsilastirdiginizda hiz de yabana atilmayacak seviyede top teknigine sahip.

Hata tabii ki yapacak. Sadece risk almaktan korkan oyuncu hata yapmaz. Ama takimina katkisi da bu nedenle az olur.
IBB macinda da dikkat ettiyseniz, Mehmet Topal'in yakinina Abdullah Avci ozellikle bir oyuncu yerlestirmisti ve Mehmet Topal'in pas verecegi acilarda hep oyuncu bulundurarak oyun kurmasini engellemek icin bir taktik hazirladi. Duz bir oyuncu icin hangi teknik direktor boyle bir onlem alir? Daha teknik olan Hasan Sas bu bolgeye gectikten sonra ve Galatasaray'li oyuncular daha cok alan degistirmeye basladiktan sonra Abdullah Avci'nin bu taktigi iflas etti.

Orta sahadan top almak icin bosa kacmayan oyunculari olan bir takima, istersen dunyanin en iyi on liberosunu yerlestir, cok top kaptirir. Umit Karan, Hakan Sukur, Sabri Sarioglu gibi topsuz oyunda statik oyunculari ayni anda oynatan bir takimda da on libero oyun kurmakta zorlanir. Top almasi gereken Lincoln ve Arda gibi oyuncular da yeterince hareketli olmazlarsa on libero mevkiindeki oyuncu kim olursa olsun top dagitmakta zorlanir, top kaptirir.

Tavsiye ederim, Mehmet Topal'i biraz daha dikkatli izleyin. Tabii 21 yasinda oldugunu ve en azindan istatistiksel acidan (top kapma ve top kaybetme) simdiye kadar kendinden 7-9 yas buyuk Koray ve Deniz ile kafa kafaya gittigini de goz onunde tutun.

(90 dakika basina top kapma, M. Topal 4.5; Koray 3.5, Deniz 3.4. 90 dakika basina top kayibi, Koray 1.81; Deniz 1.84; M. Topal 2.00. Top tekniginin iyi oldugunu dusundugum bir Aurelio 90 dakika basina 2.42 top kaybetmis, 2.42 top da kazanmis. Tabii bu rakamlar taktik ile de alakali ancak en azindan fikir sahibi olunmasi icin yararli rakamlar.)

anilton
02.Aralık.2006, 18:58
Bence de aksine Mehmet Guven defansif ozellikleri olmayan, ofansif ozellikleri daha cok isabetli pas vermekle kisitli olan, fiziksel olarak da herhangi bir ustunluk kurabilecek bir ozelligi olmayan tecrubesiz bir oyuncu.

Topal en azindan yaratici. Topal cevik cunku top ayaginda iken rakibi bir yone dogru dondurup hizla diger yone donebilecek ve onunu diger yone dogru acabilecek ceviklige ve teknige sahip. En onemlisi topu vucudu ve rakip arasina sokmayi iyi beceriyor. Ayrica top teknigi de ligimizdeki bir on libero icin zayif denilemeyecek seviyede. Tabii ben demiyorum ki Mehmet Topal'in teknigi bir Hasan Sas veya bir Arda seviyesinde. Ama ayni pozisyonda oynayan diger oyuncularla karsilastirdiginizda hiz de yabana atilmayacak seviyede top teknigine sahip.

Hata tabii ki yapacak. Sadece risk almaktan korkan oyuncu hata yapmaz. Ama takimina katkisi da bu nedenle az olur.
IBB macinda da dikkat ettiyseniz, Mehmet Topal'in yakinina Abdullah Avci ozellikle bir oyuncu yerlestirmisti ve Mehmet Topal'in pas verecegi acilarda hep oyuncu bulundurarak oyun kurmasini engellemek icin bir taktik hazirladi. Duz bir oyuncu icin hangi teknik direktor boyle bir onlem alir? Daha teknik olan Hasan Sas bu bolgeye gectikten sonra ve Galatasaray'li oyuncular daha cok alan degistirmeye basladiktan sonra Abdullah Avci'nin bu taktigi iflas etti.

Orta sahadan top almak icin bosa kacmayan oyunculari olan bir takima, istersen dunyanin en iyi on liberosunu yerlestir, cok top kaptirir. Umit Karan, Hakan Sukur, Sabri Sarioglu gibi topsuz oyunda statik oyunculari ayni anda oynatan bir takimda da on libero oyun kurmakta zorlanir. Top almasi gereken Lincoln ve Arda gibi oyuncular da yeterince hareketli olmazlarsa on libero mevkiindeki oyuncu kim olursa olsun top dagitmakta zorlanir, top kaptirir.

Tavsiye ederim, Mehmet Topal'i biraz daha dikkatli izleyin. Tabii 21 yasinda oldugunu ve en azindan istatistiksel acidan (top kapma ve top kaybetme) simdiye kadar kendinden 7-9 yas buyuk Koray ve Deniz ile kafa kafaya gittigini de goz onunde tutun.

(90 dakika basina top kapma, M. Topal 4.5; Koray 3.5, Deniz 3.4. 90 dakika basina top kayibi, Koray 1.81; Deniz 1.84; M. Topal 2.00. Top tekniginin iyi oldugunu dusundugum bir Aurelio 90 dakika basina 2.42 top kaybetmis, 2.42 top da kazanmis. Tabii bu rakamlar taktik ile de alakali ancak en azindan fikir sahibi olunmasi icin yararli rakamlar.)

Ya abicim sen M.Topal'ı sabaha kadar da anlatsan benim Topal hakıkndaki fikirlerim değişmeyecek.Sana göre öyle bana göre böyle demekki.Her şeyi zaman gösterecek...