View Full Version : Fenerbahçe Ülker Transfer Haberleri
CeNTeR_TR
28.Ocak.2007, 20:18
Resmi Sitede Tam takım olarak resim bulamadığım için resim koyamadım bulan arkadaş olursa benle irtibata geçsin koyalım :)
1.Mirsad TÜRKcan
2. James William White Iv
3. Tarence Anthony Kinsey Jr
4. Can Özcan
5. Alican Güney
6. Can Maxim Mutaf
7. Gasper Vidmar
8. Emir Preldzic
9. Aydin Okçu
10. Orhan Demir
11. Serkan İnan
12. Ömer Faruk Aşik
13. Semih Erden
14. İsmail Hakan Demirel
15. Oğuz Savaş
16. İbrahim Kutluay
17. Willie James Solomon
18. Serhat Çetin
19. Ömer Onan
20. Enes Kanter
21. Rasim Başak
22. Demir Kaan
03.Şubat.2007, 21:14
Tanjeviç gönderilmeli yerine sahaya çıkın oynayın demesini bilen bir adam getirilmeli..!!!!
CeNTeR_TR
02.Mart.2007, 19:25
Serhat Çetin Fenerbahçeye Hakan Demirel Alpellaya sene sonu..
scar face
29.Mayıs.2007, 01:48
Vidmarın yerine Karsıyakadan Hosley düşünülüyor önümüzdeki sezon için süper olur süper:):)
drazan11
08.Haziran.2007, 07:40
fenerbahce 3 yabancıyı degıstırıkalıtelı yabancı alırsa ki bu 3 yabancı preldziç vidmar wıght seneye avrupada sampıyonluga oynar cunku turk oyuncuları cok kalıtelı
Cengo
08.Haziran.2007, 21:57
Hosley, Maccabi Tel Aviv ile anlaşmak üzere; Fenerbahçe'nin teklifinin çok üzerindeki Efes Pilsen teklifini bile reddetti.
İkincisi, Ksystof Lavrinovic ile görüşülüyor, Siena'nın pivotu, Avrupa'nın en önemli pivotlarından biri olan 2.09 cm boyundaki Lavrinovic (4-5 numara), aynı zaman pivot olmasına rağmen müthiş bir şutör.Yüksek yüzdeli 3pt şutları ile dünyada sayılı uzun şutörlerden biri, aynı zamanda da müthiş fizikli, kolay kolay yıkılmıyor!
Eğer transfer edilirse müthiş bir hamle olur, son yıllarda böyle bir world class pivot gelmedi çünkü.
Vidmar kiralık gönderilecek.
Kinsey'in ikna turları devam ediyor, takımda oynamaktan çok memnun, çok mutlu, takımda en azından 1 sene daha kalması için görüşülüyor, muhtemelen sözleşme uzatacak.Kinsey'in NBA hayali olduğunu unutmamak gerek, Memphis tarafında ise bırakılmasının pişmanlığı var.
Resmen ligi domine etti play-offlarda, böyle oynamaya devam ederse Avrupa'nın Kobe'si olur, Euroleague'nin MVP'si olmaması için hiç bir sebep yok.
White takımda kaldı, devam ediyor, sözleşmesi 3 sene daha devam ediyor, mutlu.O da play-offlarda açıldı, olağanüstü oynuyor.
Solomon - Kinsey- White Avrupa'da hiç bir takımda yok!
Solomon'un maaşına zam gelirse kalacak, yoksa gitmek istiyor.Muhtemelen zam gelecek, çünkü hem Solomon, hem de takım oynamasından, burada olmasın çok mutlu.
Tutku ile görüşüldü ancak Telekom eşleşmesinde yaptıkları nedeni ile askıya alındı, 1 numara transferi için Ender gündemde, yerli 1 numara düşünülüyor, muhtemelen yerli 1 numara alınacak.
Alpella'da harikalar yaratan 16 yaşındaki yıldımız Enes Kanter (2,02cm) A takıma çıkacak, Alpella'ya kiralık gönderilmesi de mümkün.Kendisi yeni Kobe olarak lanse ediliyor (Önümüzdeki U18 Avrupa Şampiyonası MVP adayı en büyük favorisi), Efes'e karşı bölgesel ligde 48 sayı 24 rebound yaptı.
Kiralık giden İbrahim Kutluay, 3 yıl dışarıda oynama süresi dolması nedeni ile Temmuz ya da Ağustos'ta bedelli Askerlik yaparak vatani görevini tamamlayacak ve takıma geri dönecek.
Ayrıca ligin yetenekli büyük potansiyel vadeden gençlerinden biri olan Serhat Çetin (2 numara), Alpella'da takıma geri dönüyor, geçen sene Karşıyaka'dan Fenerbahçe'ye transfer edilmişti.
Son olarak Rasim Başak'ın kiralık gönderilmesi mümkün olabilir, Tanjevic uzun zamandır ondan yararlanmıyor, ayrıca beklenen aşamayı yapamadı ama hala diğer ligimiz takımlarındaki 3 numaralardan çok daha iyi olduğu kesin.
Seneye Euroleague'de Final Four yapan bir takım görürseniz hiç şaşırmayın :D
ps. Bu bilgileri internet üzerinde görüştüğümüz bir altyapı oyuncusundan aldık, yine de güvenmeyebilirsiniz o ayrı mesele.
scar face
11.Haziran.2007, 05:56
Eyvallah bana inandırıcı geldi bilgiler...Lavrinovic gelirse süper olur...Kınseyin kalmasını cok istiyorum süper bi oyuncu ve de cok daha fazla gelişecek.Whitea facebookdan mesaj attım takımda kalacakmısın diye cevap gelmedi bakalım..Umarım Solomonda gelir ve müthiş üçlü bozulmaz....
CeNTeR_TR
12.Haziran.2007, 06:43
Kinsey kalır ama White dan pek ümidim yok fakat bu sene antrenör değişikliği olmalı.!!
eGowiCh
14.Haziran.2007, 20:29
Vidmar ve Prieldzic mutlaka gönderilmeli. Bence Semih, Oğuz ve Ömer Aşık varken pivota gerek yok. İyi bir 3 numara alınmalı. Yararlanılamayan oyuncular Alpella'ya verilmeli, mesela Hakan Demirel, Rasim Başak... Askerlik yasası çıktı sanırım, İbrahim Kutluay geri dönecek büyük ihtimalle, çok iyi olacak.
Kinsey'nin mutlaka takımda kalması sağlanmalı, müthiş bir oyuncu. Geçen yılki Eddie Basden faciası yaşanmasın. Basden de süperdi ama takımda tutulmadı. Aynı hata Kinsey'de de yapılmasın.
CeNTeR_TR
17.Haziran.2007, 16:24
Egemen sana sonuna kadar katılıyorum..Bir oyuncu hariç :) İbo dönmesin gerek yok onun yerine ses getirebilecek bir oyuncu lazım..
eGowiCh
20.Haziran.2007, 18:47
Solomon gitti, Green geldi
Beko TBL'de son iki yılın şampiyonu olan takımımız Fenerbahçe Ülker'in serbest bıraktığı ABD'li oyuncu kurucu Willie Solomon, Maccabi Tel Aviv ile el sıkıştı. Sarı lacivertliler ise Solomon'un yerine, iki sezon önce Ted Kolejliler'de forma giyen 1.65'lik ABD'li guard Marques Green'i transfer etti.
Kaynak: Sabah
scar face
21.Haziran.2007, 00:08
Aynen bende bu haberi eklemek için girdim ama arkadas eklemıs...Solomonsuz takımı düşünemiyorum ama kaynakta sabah güvenme diyor içim.
GeNç KaRTaL
21.Haziran.2007, 00:21
FENERBAHÇE'DE ŞOK!..
Galatasaray-Türk Telekom flörtü ile sarsılan basketbolda transferler de sürüyor. Fenerbahçe'nin beyni takımdan koptu.
Ülker'in, Cafe Crown ile sponsorluk anlaşması bulunan Galatasaray'ın, Telekom ile görüşmesine karşı çıkmadığı belirtilirken transferin en büyük bombası son iki yılın şampiyonu Fenerbahçe Ülker'den geldi.
F.Bahçe'nin ABD'li oyuncu kurucusu ve taraftarın sevgilisi Willie Solomon, Maccabi Tel Aviv ile el sıkıştı... Sarı lacivertliler bunun üzerine iki sezon önce Ted Kolejliler'de forma giyen 1.65'lik ABD'li guard Marques Green'i transfer etmek için çalışmalara başladı.
Kaynak:Maraton
Aykan19o3
21.Haziran.2007, 01:43
Solomon'un gitmesi Fenerbahçe için çok kötü oldu.Onun yerine alınan oyuncunun performansı takım adına çok önemli.
EreN
21.Haziran.2007, 02:09
Solomon el sıkıştı yanlış bir terimi sonucunda hala sözleşmeli oyuncumuz hatrı sayılır bir bonservis bedeli vermiş olmalılar..
ms1907
21.Haziran.2007, 18:46
O varsa ben yokum
Fener “Bogdan Tanjeviç varsa ben yokum” diyen süperstarı Willie Solomon’un restini gördü
BEKO Basketbol Ligi’nde son iki sezonun şampiyonu F.Bahçe Ülker’de Willie Solomon devri sona erdi. Sözleşmesinin 2 yılı geride kalan ve sarı-lacivertli taraftarların ’Kral’ lakabını taktığı Solomon ile opsiyonlu bir yıllık anlaşmanın uzatılmayacağı haberi büyük tepki topladı. Geçtiğimiz yıl da Aydın Örs’ün takımı şampiyonluğa taşımasının ardından tecrübeli çalıştırıcıyla sözleşme yenilenmemiş ve bu kararı protesto eden taraftarlar yürüyüş düzenlemişti.
SOLOMON’UN HALEFİ GREEN
SARI-lacivertli kulübün asbaşkanı Mahmut Uslu’nun yıldız oyuncuyla ilgili “Solomon’un 2 kez anneannesi, 2 kez de babaannesi öldü. ABD’ye gitti mi gelmek bilmiyor” demesinin perde arkasında Solomon’un “Ya Tanjeviç, ya ben” resti bulunuyor. ’Play-off’ ilk turundaki Antalya BŞB serisinde ülkesinde olan yıldız oyuncunun Türkiye’ye dönme konusundaki tek sıkıntısıysa koç Bogdan Tanjeviç. Solomon’un “F.Bahçe’yi çok seviyorum. Bu sezonu gelir bitiririm. 1 yıllık daha sözleşmem var. Ama Tanjevic kalırsa seneye ben olmam” blöfüne karşılık sarı-lacivertli yönetim, Air Avellino formasıyla İtalya Kupası’nı kazanan eski CASA Ted’li Marques Green ile anlaşarak ‘resti gördü’. 1.65 boyundaki Green, İtalya Ligi’nde sezonu 13.1 sayı, 6.5 ribaunt ortalmasıyla tamamlamıştı.
BİR KEZ DAHA NBA’İ DENEYECEK
F.BAHÇE Ülker’in Tanjeviç ile devam kararıyla Türkiye defterini kapatan Solomon’un Maccabi ile anlaştığı haberiyse henüz gerçeği yansıtmıyor. İsrail ekibinin eski oyuncusunu çok istediği ancak ABD’li yıldızın kariyerinin sonunda NBA’de foma giymek istediği ifade edildi.
Kaynak: Vatan
Tanjeviç denen herifin bize verdiği zararlardan biri daha. Allah düşmanımın başına böyle koç vermesin:mad:
KaF KeF
21.Haziran.2007, 18:51
Yazık ...Yönetim 2 senedir gereksiz işler yapıyor ...
a.arıcı-11
21.Haziran.2007, 21:09
Solomon bizim için çok önemli oyuncuydu.Gitmesi kötü olacak kanımca.
scar face
21.Haziran.2007, 21:33
Onun yerine gelecek adam bişeye yaramaz Kıng Solomon gibisi gelmedi,gelemez.
Fernando Gago
21.Haziran.2007, 22:03
Takım için büyük bir kayıp oldu
eGowiCh
21.Haziran.2007, 23:27
Solomon'dan daha iyisi veya onla aynı ayarda bir oyuncu gelir, siz gönlünüzü rahat tutun. Tarance Kinsey de bu takımda tutulamaz ve gönderilirse, işte o zaman yönetim büyük hata yapar. İki tane üst düzey oyuncusunu kaybederse dengeler değişir ama bir tanesi giderse bir şey olmaz. Solomon yerine kaliteli bir oyuncu geleceğinden eminim, Final-Four hedefleyen bir takım bu boşluğu doldurur.
Universal
22.Haziran.2007, 06:44
Solomon'u kaybetmemiz büyük bir kayıp ama; her oyuncun yeri doldurulabilinir.
ms1907
22.Haziran.2007, 21:17
Nba Olmazsa Fenerbahçe
Solomon Nba'de yaz kamplarına katılıp şansını denemek istiyormuş.2001 draftına Memphis tarafından seçilen oyuncuya Nba'den talip çıkmazsa Fenerbahçe'ye dönecekmiş.
Kaynak: Vatan
Valla bana mantıklı geldi çünkü Solomon'un Fb Ülker ile 1 senelik kontratı daha bulunuyor...
barahir
22.Haziran.2007, 21:38
Solomonsuz takımı ben düşünemiyorum.. Adam Tanjeviç yerine kendisi oynattı takımı. Bu şampiyonluk Tanjeviçin değil Solomonundur zaten..
scar face
23.Haziran.2007, 03:49
İnsallah Nba kampında kötü performans gösterir de bizde kalır:D
carizzmafb
23.Haziran.2007, 04:18
İnsallah Nba kampında kötü performans gösterir de bizde kalır:D
amiiiinnnn..
onun yerını doldurmak ıcın nba ayarında bı oyuncu getırılmelı..
eGowiCh
27.Haziran.2007, 22:12
F.Bahçe oyun kurucusunu buldu!
Fenerbahçe Ülker'in, İtalya Ligi'nde normal sezonu 4. sırada tamamlayan Air Avellino nun 1.68'lik oyun kurucusu Marques Green ile 2 yıllığına anlaştığı oyuncunun menajerlik sitesinde yer aldı!
http://www.ajansspor.com/resim/marquesgreen.jpg
Türkiye'de 2006/2007 sezonunda Casa Ted Kolejliler'de forma giyen Marques Green normal sezonda 17.3 sayı, play-offlar da ise 14.6 sayı ortalama tutturmuştu.
Geçtiğimiz sezonu da İtalya'nın Air Avellino takımında geçiren Marques Green İtalya Kupası'nı kazanmasında da takımı adına önemli bir rol oynadı. İtalya Ligi'nde ise 13.1 sayı 6.5 asist ve 3.6 top çalma istatistikleri ile oynadı.
33.5 dakika ortalama ile oynayan Marques Green, İtalya Ligi'nde 17.7 Efficiency'e (Verimlilik) sahip bunu 40 dakikaya vurduğumuz da 21.1 gibi bir oran ortaya çıkıyor, bu da ligde takımı adına winner tarzı bir performans sergilediğini gösteriyor.
Pozisyon bilgisi baz alındığında ise; ligde ortalama 12.6 ortalama ile farklı set içerisinde yer alan olan Marques Green'in takımı adına set içerisinde yüzde 77 gibi yüksek bir orana sahip olması da başarılı olduğunu gösteriyor.
Aynı zamanda geçen sezon Marques Green ile aynı takımda oynayan Devin Smith'in de Fenerbahçe Ülker'e yakın olduğu da söylentiler arasında.
Ajansspor
scar face
28.Haziran.2007, 07:30
Marques Green,Solomonun parmağı olamaz.Yönetimin yaptıklarını anlamakta güçlük çekiyorum.Hadi Solomonu yolladın ya da kadronda tutamadın.Adam gibi bir oyun kurucu al:(:(
ms1907
29.Haziran.2007, 21:56
İşte Solomon gerçeği!
Fenerbahçe Ülker'in üst üste iki şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan ABD'li oyun kurucu Willie Solomon'un sarı-lacivertli kulüpten, üstelik sözleşmesi sürmesine rağmen ayrılması büyük tepki çekmişti. Ancak Solomon'un hikayesinin perde arkasında ilginç notlar var. Sabah gazetesinden Volkan Üstüyıldız'ın 29.06.2008 tarihli haberine göre; Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükselmesiyle piyasasını yükselten Solomon, ULEB Cup'ta beklediğini bulamayan Dinamo Moskova'dan sezon bitmeden yıllık 2.5 milyon $'lık bir teklif alır.
OPSİYONU KULLANDI
Ruslar'ın bu teklifini kabul eden Solomon, sözleşmesindeki opsiyonu kullanarak ayrılma kararını Fenerbahçe'ye de bildirir. Ama Dinamo Moskova'nın Pesiç'i gönderip, David Blatt'ı takımın başına getirmesiyle herşey değişir. Blatt, Solomon'u veto eder, Fenerbahçe de Solomon'nun yerini doldurmak için Marques Green ile anlaşınca işler karışır. İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv ile anlaşma noktasına gelen Willie Solomon her ne kadar, "NBA'de şansımı deneyeceğim, olmazsa Fenerbahçe'ye döneceğim" diye haber gönderse de, Green'in menajerlik şirketinin internet sitesinde Fenerbahçe ile anlaştığını açıklaması bu yolun da kapandığını gösterdi.
Kaynak:Sporx
Kabak tadı verdi artık Solomon haberleri dömeyecek gibi gözüküyor ama inşallah döner King Sloomon...
scar face
29.Haziran.2007, 22:14
Dün Nedim Karakas Solomonun Nbade sansını deneyeceğini kampta basarı sağlayamazsa Fbye döneceğini söyledi.
CeNTeR_TR
30.Haziran.2007, 18:29
Solomon dönse bile Tanjeviç ile sorun yaşayacak o yüzden DEFOL GİT TANJEVİÇ.!
eGowiCh
30.Haziran.2007, 20:11
Kinsey gidiyor mu Turgut? :(
barahir
30.Haziran.2007, 20:50
Kinsey'nin bi yere gitmesi söz konusu bile olamaz şuan..
CeNTeR_TR
30.Haziran.2007, 21:21
White gidiyor Egemen bir an karıştırdım kusura bakma :)
eGowiCh
30.Haziran.2007, 23:22
James White nereye gidiyor, gitmese keşke, bence iyi bir oyuncu. Umarım daha iyilerini alırız giderlerse de.
eGowiCh
03.Temmuz.2007, 22:30
http://www.nba.com/media/celtics/rookies08_waltham270405.jpg
Semih'in bir yıl daha kontratı var Fenerbahçe ile ve bu yıl takımda kalacak, seneye NBA'ye gidecek.
scar face
04.Temmuz.2007, 07:42
Semih Erden bir yıl daha takımda onu seviyoruz basarılı olur insallah Nba'de...
C h A o S
11.Temmuz.2007, 05:28
Solomon daha takımdan ayrılmamış. Sky Turk'de Basketbol Panorama adlı programda ki yorumcu söyledi.
scar face
11.Temmuz.2007, 06:30
28 Haziran'da Nedim Karakas Solomonun Nbade sansını deneyeceğini kampta basarı sağlayamazsa Fbye döneceğini söyledi.29 Haziranda ki mesajımdan alıntı yapmak istedim.Solomon kalacaktır.Buna inanıyorum.
GodfatheR
11.Temmuz.2007, 06:30
İnşallah Solomon kalır.Solomon giderse ve Green'e kalırsak Euroleague'den hiç umutlu olmam.
scar face
11.Temmuz.2007, 06:35
Yau Green 1.65.Geçenlerde bi kız arkadasımla konusuyorduk.O Green nasıl savunma yapacak Mrsıc ondan daha iyi savunur oyun kurucuyu dedi:D Hele bi de Solomonun cok iyi savunmacı olduğunu atlamayalım.Eğer bi kız bu kadar biliyorsa yönetim ve Tanjevicte bilmesi gerekir.
Cengo
11.Temmuz.2007, 07:18
Maccabi Solomon'dan cevap gelmediği için vazgeçmiş sanırım, Solomon NBA takımlarından teklif bekliyor, olmazsa geri dönecek umarım :)
Devin Smith gelirse White'ın açığı kapanır, sıkıntı olmaz ama Solomon kapanmaz.Green, Solomon geri dönse de transfer edilecek sanırım.
scar face
13.Temmuz.2007, 06:58
Cengiz abi White bence gitmedi takımdan.Nedeni dersen magazinsel ama facebookda konustum.Seneye burdayım dedi.Ne kadr doğru bilemem.Ayrıca video falan ekledim sayfasına tesekkur etti.
KaF KeF
13.Temmuz.2007, 07:03
Facebook'a güvenmemek lazım...
scar face
13.Temmuz.2007, 07:26
Gel Aykutcum kanıtlarımı göstereyim sana...
eGowiCh
15.Temmuz.2007, 02:55
"Sözleşmem devam ediyor"
Amerika Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) 2008 draftı 2. turunda Portland Trail Blazers tarafından seçilen ancak daha sonra hakları Chicago Bulls'a takas yoluyla devredilen basketbol takımımız Fenerbahçe Ülker'in milli basketbolcusu Ömer Aşık, ''Kulübümle 2 senelik sözleşmem var. Bu sürenin sonuna kadar kulübüme en iyi katkıyı sağlayıp, ondan sonra NBA'de hedeflerim doğrultusunda oynamak istiyorum'' dedi.
2009 Avrupa Şampiyonası eleme grupları hazırlıkları çerçevesinde takım arkadaşları Semih Erden ve Oğuz Savaş ile International Hospital'da sağlık kontrollerinden geçen Ömer Aşık, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, NBA tarafından seçilmenin çok mutluluk verici olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''Dünyanın en iyi basketbol liginde draft olmak, seçilmek, oraya gidip oynamak çok mutluluk verici. Benim ve kulübüm adına gurur kaynağı. Kulübümle 2 senelik sözleşmem var. Bu sürenin sonuna kadar kulübüme en iyi katkıyı sağlayıp, ondan sonra NBA'de hedeflerim doğrultusunda oynamak istiyorum.''
Ömer, NBA'ye şimdi gitme durumunun olmadığını belirterek, ''Daha çok tecrübe kazanıp oraya hazır gitmek istiyorum'' ifadelerini kullandı.
2009 Avrupa Şampiyonası eleme grupları ile ilgili soruları da yanıtlayan Ömer, milli takımdaki ilk senesinin olduğunu dile getirerek, ''Milli takım konusunda çok tecrübesizim. Ama milli takımın Avrupa Şampiyonası'na katılması için elimden geleni yapacağım. Gereken katkıyı vermeye çalışacağım'' diye konuştu.
NBA 2008 draftı 2. turunda 60. sırada Boston Celtics tarafından seçilen Semih Erden ise bu konudaki soruları yanıtsız bırakarak, milli takım ile ilgili şunları söyledi:
''Bizi zorlu bir sınav bekliyor. Çok iyi çalışıp, maçlara en iyi şekilde hazırlanacağız. Yoğun bir çalışma programı bekliyor bizi. En iyi şekilde bu çalışmaları bitirip, elemelere tam kapasiteyle çıkmak istiyoruz.''
2009 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda bulunan Fransa, Ukrayna ve Belçika takımlarını fazla tanımadığını belirten Semih, elemeleri geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA
KaF KeF
16.Temmuz.2007, 00:20
Fenerbahçe Ülker Green ve Smith ile 2 yıllığına anlaştı
15 Temmuz 2008 Salı
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-07-15_fbulker446.jpg
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız 2008-2009 sezonu için iki ABD'li oyuncuyu renklerine kattı. Basketbol Şubemiz, İtalya'nın Air Avallino takımından Marques Green ve Devin Smith ile 2 yıllık kontrat imzalandıklarını açıkladı.
Marques Green kimdir?
Marques Green 18 Mart 1982 ABD Philadelphia doğumlu. 1,65 boyundaki oyun kurucu 85 kilo ağırlığında. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı ile 2 yıllık kontrat imzalayan Green, son olarak İtalya Basketbol Ligi'nde Air Avallino takımında forma giydi.
Devin Smith kimdir?
Devin Smith 12 Nisan 1981 yılında ABD'nin Delaware kentinde dünyaya geldi. Guard pozisyonunda oynayan basketbolcu 1,96 boyunda ve 110 kilo ağırlığında. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımıza transfer olan oyuncu da son olarak İtalya Basketbol Ligi'nde Air Avallino takımında forma giydi.
eGowiCh
16.Temmuz.2007, 00:34
İkisinin adı sürekli basında geçiyordu, sonunda resmiyet kazanmış.
Green, Smith, Kinsey, Vidmar, Prieldzic. Şu anki yabancılarımız sanırım bu isimler, Solomon da kalırsa çok iyi olur.
CeNTeR_TR
16.Temmuz.2007, 21:26
Vidmar, Prieldzic.
Bu oyuncuları ne yapıp edip yollamamız lazım..
Seneye lig için yine favoriyiz ama acilen bu oyuncuları yollayıp Avrupayı düşünmemiz lazım..
eGowiCh
16.Temmuz.2007, 21:39
Solomon, Kinsey ve White ile ilgili Nedim Karakaş'ın demecini dinledim ve sizlere aktarayım:
Solomon ile sözleşmemiz önümüzdeki yıl bitiyormuş ama sözleşmedeki opsiyon gereği Solomon sözleşmeyi feshetmiş. Sebebi ise NBA şansını denemesi. Eğer başarısız olursa Fenerbahçe veya başka bir Avrupa takımına gidecek.
Kinsey de aynı şekilde NBA şansını denemek istiyor. Onun sözleşmesi 30 Haziran'da sona ermiş, kendisiyle sözleşme yenilenmek istenmiş, fakat NBA'de şansını denemek istediğinden yenilememiş. Eğer o da başarısız olursa dönme ihtimali var.
White'ın da sözleşmesini Fenerbahçe feshetmiş. Kendisiyle yollar ayrılmış.
Ayrıca Karakaş, Solomon ve Kinsey'in geri dönmeme ihtimallerine karşı da Green ile Smith'i aldıklarını söyledi. İşimizi garantiye alalım dedi. Fazla transfere ihtiyacımız yok, geleceğe yönelik bir kadro kurmuştuk geçtiğimiz yıllarda, oyuncularımız daha da tecrübe kazandı diyerek sözlerini noktaladı.
scar face
17.Temmuz.2007, 01:39
Aynen bende Whitedan bi mail aldım kalmıyorum dedi sssini de eklerim:D
Cengo
18.Temmuz.2007, 05:08
White'ın sözleşmesi fesh edildi, Kinsey bekleniyor, Solomon'dan da tamamen vazgeçilmedi.
Green Solomon kadar olamaz ama uçurum var da diyemezsiniz, Green gibi guard Türkiye'de yok diyebilirsiniz (yeni transferler hariç), belki Tutku..
Devin Smith çok iyi blokçu, 190cm 110kg :D
White'ın açığını fazlası ile kapatacak kadar iyi, mükemmel bir şutör aynı zamanda, saf şutör.
Çok iyi fiziği var, muhtemelen 3 oynayacak, umarım Kinsey döner, Vidmar'ın kiralık gitme olayı yine olabilir, Tanjevic istediği transferi yapsın diye White gönderildi.
scar face
18.Temmuz.2007, 07:32
Kinseyde 3-4 takımdan teklif alıyormus o da kalmayacak bence 30 Haziranda sözlesmesi bitmis.Bence Nbade oynayacak kapasitede bir oyuncu.
Bu arada White Lakersın sezon öncesi kampında beni izleyin diyor:D nba tv veriyor macları.
KaF KeF
18.Temmuz.2007, 07:58
White'i göndermek ne kadar doğru tartışılır ...
eGowiCh
18.Temmuz.2007, 09:30
Prieldzic ve Vidmar dururken James White'ı göndermek büyük hata bence.
CeNTeR_TR
18.Temmuz.2007, 23:30
Bayanlarda Nevriye kalıyormuş..
O yüzden son senelerde olduğu gibi Şampiyonluğun hem en büyük hemde Tek adayıyız (=
Cengo
19.Temmuz.2007, 06:33
Bayanlarda Gs çok iyi transferler yaptı, ilk defa şanslar eşit, %50-50..
scar face
19.Temmuz.2007, 23:31
Cappyin yerine birini almak sart bayanlarda onun klasında birini bulmak zor tabi ama....
ms1907
29.Temmuz.2007, 04:47
Willie Solomon Toronto ile anlaştı
Fenerbahçe Ülker ile yollarını ayıran Willi Solomon'un NBA takımlarından Toronto Raptors ile 1 yıllık sözleşme imzalayacağı açıklandı.
Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Ülker'in Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaşmasında önemli rol oynayan Willie Solomon, NBA takımlarından Toronto Raptors ile anlaştı. Kanada temsilcisinin yıldız oyuncu ile imza aşamasına geldiği bildirilirken, resmi imzanın da kısa bir süre içinde atılacağı dile getirildi.
2007-2008 sezonunda Euroleague'de çeyrek final oynama başarısı gösteren Fenerbahçe Ülker'in skorer oyuncusu, 17.9 sayı – 3.9 asist ve 3.2 ribaunt ortalamsı ile sarı-lacivertlilere önemli katkı yapmıştı.
Geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi'nde 33 maçta görev yapan Solomon, 14 sayı –5.7 asist 3.3 ribaunt ve 1.8 top çalma ortalaması ile mücadele ederek Fenerbahçe Ülker'in üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaşmasında kilit rol oynamıştı
Kaynak: Ntvspor
Valla Fb'den ayrıldığına üzülüyorum ama en azından Nba de oynayacak başka bi Avrupa takımında değil...
scar face
30.Temmuz.2007, 19:30
King Solomona Torontoda basarılar önünde 2 iyi guard var T.J Ford ve Calderon var nasıl forma sansı bulacak ama bulur o cok da basarılı olur insallah..
fenerbahce_1907
30.Temmuz.2007, 22:12
King Solomona Torontoda basarılar önünde 2 iyi guard var T.J Ford ve Calderon var nasıl forma sansı bulacak ama bulur o cok da basarılı olur insallah..
T.J Ford İndiana'ya gitti.Solomon 2.guard olur Toronto'da
scar face
30.Temmuz.2007, 23:23
T.J Ford İndiana'ya gitti.Solomon 2.guard olur Toronto'da
Hee o zaman baya oynar King:D
ms1907
05.Ağustos.2007, 04:58
KINSEY CAVALIERS'DA
Fenerbahçe Ülker, Willie Solomon'dan sonra geçtiğimiz sezonun başarılı isimlerinden Tarence Kinsey'i de kadrosunda tutamadı.
Geçtiğimiz sezon sarı-lacivertlilerin şampiyonluğunda önemli pay sahiplerinden biri olan genç oyuncu, NBA'in iddialı takımlarından Cleveland Cavaliers'la sözleşme imzaladı.
Cavaliers Genel Menajeri Danny Ferry, anlaşmanın şartlarını açıklamazken, yetenekli ve atletik bir oyuncuyu kadrolarına kattıkları için mutluluğunu dile getirdi.
Geçtiğimiz sezonun ortasında Memphis Grizzlies'tan Fenerbahçe'ye transfer olan 24 yaşındaki gard, normal sezonda çıktığı 14 maçta 9.2 sayı ortalaması tutturmuş, Euroleagu'deki 12 kaşılaşmada da 8.8 sayı-2.8 ribaunt ile mücadele etmişti.
Kinsey, 2006-2007'de çaylak sezonunu geçirdiği Memphis'te de 48 maçta forma giyip 7.7 sayı-2 ribaunt-1.1 top çalma istatistiklerine imza atmıştı.
fenerbahce_1907
05.Ağustos.2007, 05:03
İşte bu çok kötü oldu.Kadromuz su an lig ve avrupa için yeterli değil iyi bir 2 numara lazım sonra bize kesin bi guard lazım ya green'i kesicek yada greenin yedegi olcak bi oyuncu.
Revolution
05.Ağustos.2007, 05:49
Fenerbahçe'ye ne oluyor yahu?Bütün iyi oyuncuları dağıtmaya başlamış.
Cengo
05.Ağustos.2007, 05:52
Yeni yabancı 2 no alınacak demektir bu, çünkü Kinsey'in durumu bekleniyordu..
Kinsey NBA'den geldi, sözleşmesi bitmişti, gitti, gitmeseydi geri dönecğeini söylemişti.
Solomon'un NBA'e bedelsiz gider maddesi vardı, ona istinaden gitti..
Yerlerini doldurdular, sadece Kinsey'in yerine sağlam 2 alınırsa geçen seneden farklı olmaz kadro kalitesi..
eGowiCh
05.Ağustos.2007, 06:04
Kinsey yerine iyi bir skorer oyuncu alınır umarım. En sevdiğim oyuncuydu takımdaki yabancılardan Kinsey, gitmesine üzüldüm ama bir açıdan da sevindim, çünkü Cleveland gibi çok iyi bir takıma gitmiş, bence çok başarılı olur.
ms1907
05.Ağustos.2007, 06:11
gelenlerden devin smith çok iimiş aldığım duyumlara göre. Green de casada asist kralı olduydu bizde de ii oynıcaktır ancak solomon'un yerini doldurmamız ztn imkansız gibi bişey. Yeni yabancı gelcek ama bu sene euroleague de başarı beklemesin kimse geçen sene açıkcası çok şanslı kuralar çkmiştik. Ligde de Efes en büyk rakibimiz.
eGowiCh
19.Ağustos.2007, 07:39
Giricek iddiası!
Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş bir televizyon programında transfer konusunda yaptığı bilgilendirmede, Avrupa kökenli 6 yıllık Nba kariyeri olan bir oyuncu ile görüştüklerini ifade etti. Bu açıklama sonrası gözler Gordan Giricek'e çevrildi.
http://www.nba.com/media/bwb_europe_giricek.jpg
NBA'de Free Agent durumunda bulunan ve Karataş'ın tarifine uygun tek oyuncunun Gordan Giricek olduğu iddia edildi. Daha önce de Rusya'nın Triumph Moskova takımı ile anlaşmak üzere olduğu belirtilen Giricek için Fenerbahçe'nin de devreye girdiği kaydedildi.
Solomon'un takımdan ayrılmasından sonra Fenerbahçe Ülker'in, bu oyuncunun eksikliğini Giricek ile giderebileceği belirtildi.
Giricek 1999 NBA Draftında 2. tur 40. sırada Dallas Mavericks takımı tarafından seçildi ancak Draft gecesi Leon Smith ile draft edilerek haklarını San Antonio Spurs'e geçmişti.
Seçilmesine rağmen Avrupa'da tecrÜbe edinmek için 2 sezon Cibona Zagrep'de bir sezon da CSKA Moskova'da oynayan Giricek NBA kariyerini 2002/2003 sezonunda Memphis Grizzlies ile başladı.
NBA'de ilk sezonunda başarılı bir sezon geçiren Giricek Mempshis kariyerinde 49 maçın 35 inde ilk beş başlayarak 24.2 dk ortalama ile 11.2 sayı ortalamaları tutturarak iyi bir başlangıç yaptı. Ancak sezon sonuna dogru Drew Gooden ile birlikte Mike Miller, Ryan Humphrey ve birinci ile ikinci tur draft haklarına karşılık Orlando Magic'e takas oldu.
Orlando'da sezon sonuna kadar 27 maç oynayıp kariyerinin en iyi rakamlara ulaşan Giricek sezonu 14.3 sayı 4.8 ribaund 2.5 asist ortalamaları ile tamamladı.
Ancak Gordon Giricek'i nasıl başlarsan öyle gidersin sözü gibi Draft da seçildiği gece de takas olması ile başlayan kendisi için takas serüveni yine devam etmiş ve Orlando 'da ikinci sezonu tamamlamadan DeShawn Stevenson karşılığında Utah Jazz'a takas edilmişti.
Utah Jazz'da geçen 3.5 sezonda hep takım içerisinde rolÜ tamamlayıcı skorer olan ve oyuna genellikle benchte başlayan ve oyun sıkıştığında takıma verim sağlaması beklenen Giricek bu rolu cok iyi benimseyerek 3.5 senelik Utah kariyerinde son sezonunda Charlotte Bobcats macında bir pozisyonda kötü pas verdiği için koç Jerry Sloan'ın gazabına uğrayan ve tartışan Giricek 1-2 haftaya kalmadan Krover karşılığında Philadelphia 76ers'a takas edildi ve NBA'de 4. takasını gercekleştirmiş oldu. Ancak Philadelphia'da da 12 maç sonunda takımdan gönderildiği açıklandı. NBA'de son demlerini de Phoneix Suns'da yaşayan Giricek, NBA'de 6 sezonda 5 ayrı takımda ortalama 9.6 sayı 2.5 ribaund ve 1.5 asist ortalamaları tutturdu.
Ajansspor
barahir
19.Ağustos.2007, 17:35
Solomon'u bu yıl çok arıcaz.. Çünki o artık eski bencil solomon değildi.. Hatırlayın hele içeri penetre edip, uzunları üstüne çekip nasıl asistler yapıyodu.. Onun gibi bi guard bulmak imkansız bana sorarsanız..
fenerbahce_1907
20.Ağustos.2007, 05:25
Fb tv altyazı geçti.Gordon Giricek Fenerbahce'de!
GodfatheR
20.Ağustos.2007, 05:30
Harika bir transfer oldu bu.Hem guard hem şutör çok iyi oldu bu çok :)
MeMo
20.Ağustos.2007, 05:37
Süper transfer Gordon.Süper bi şutörümüz oldu.
KaF KeF
20.Ağustos.2007, 05:44
Harika Transfer Oldu...
Ouzy
20.Ağustos.2007, 05:54
Giricek Fenerbahçe'de
Fenerbahçe Ülker transferdeki sessizliğini Gordan Giricek'i alarak bozdu. Sarı-lacivertliler, NBA takımlarından Phoenix Suns'ın Hırvat gardı ile 2 yıllık anlaşma sağladı.
http://www.ntvspor.net/Images/34240.jpg
http://www.ntvspor.net/i/blank.gif
NTVSPOR
Güncelleme: 22:30 TSİ 19 Ağustos 2008 Salı
Willie Solomon ve Tarence Kinsey'nin gitmesinin ardından güç kaybına uğrayan Beko Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Ülker, ünlü Hırvat oyuncu Gordan Giricek'i kadrosuna kattı.
Geçtiğimiz yılı NBA takımlarından Phoenix Suns'ta tamamlayan tecrübeli gard-forvet ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Sarı-lacivertliler daha önce de Marques Green ve Devin Smith'i renklerine bağlamıştı.
1999 yılı draftında 2. tur 11. sıradan Dallas Mavericks tarafından seçilen 31 yaşındaki Giricek 10 yıllık NBA kariyerinde Memphis, Orlando, Utah, Philadelphia ve Phoenix formalarını giydi.
9.6 sayı-1.5 sayı-2.5 ribaunt ortalamaları yakaladığı NBA'deki son sezonunu Phoenix Suns'ta geçiren Giricek, Suns formasıyla 22 maçta 8.8 sayı-1.6 asist ve 2.3 ribaunt ile oynadı.
GeNç KaRTaL
20.Ağustos.2007, 06:44
Kanalları dolaşırken FbTv'de alt yazının oyuncunun basketbolcu olduğuyla ilgili yazılar hariç olanını okudum.Herhalde futbol takımına ön libero transferidir diye düşündüm.Meğer basketbolcuymuş.:D
Kariyerli bir oyuncuymuş.NBA'da oynamış oyuncu alıyor Fenerbahçe Ülker.Oyuncuyu tanımıyorum ama iyi bir transfere benziyor.Hayırlı olsun.
Cengo
20.Ağustos.2007, 09:17
Çoooooook kaliteli oldu, Giricek saf şutördür, .425leri bulmuştu uzun mesafe şutları bir ara, orta mesafe şutları da çok iyi, biraz ağırdır ama fundamental çok üst düzeyde, çok rahat temiz drivela şutunu yaratabiliyor.
Garibim sürekli takas gördü, rotasyon oyuncusu oldu, sesini çıkarmadı, oynadı parasını aldı.Oynadığı her dakikanın hakkını verir, çok yumuşak bir bileği vardır.Süper yıldız değil ama çok iyi bir şutördü.Korver takası saçmaydı bence.
Euroleagaue için büyük bir yıldız, çok önemli oldu, bir de çok sağlam bir pivot alınırsa Euroleague Final 4 yolda :D
GodfatheR
20.Ağustos.2007, 17:33
Bu sezon bence TOP 16 bile zor.Avrupanın en önemli gıardlarından birini ve çok iyi bir forvet keybettik bu sezon işimiz zor.
fmsmyrna
20.Ağustos.2007, 18:10
Utah'da oynadığı dönemden beri bilirim gerçekten kaliteli bir şutör hayırlı olsun
Nocna Mora
20.Ağustos.2007, 18:33
Kaliteli bir şutör Giricek yavaş ama çok iyi bir şutör
eGowiCh
20.Ağustos.2007, 19:20
Çok kaliteli bir basketbolcu transfer ettik. Gordon Giricek gerçekten çok kaliteli bir oyuncu, takıma faydası inanılmaz olacaktır.
Solomon'un gidişine üzülmemiştim fazla, Tarance Kinsey'nin gidişi beni üzmüştü, bu takımda bir de Tarance Kinsey olsaydı muhteşem olacaktı ama yapılan transferler çok iyi, gidenleri yeri doldurulur.
Marques Green, Gordon Giricek, Devin Smith, Semih Erden, Ömer Aşık herhalde en iyi beşimiz olacak. Kenardan gelecek Ömer Onan, Serhat Çetin, Damir Mrsiç gibi isimler de takıma büyük katkı sağlarlar.
bjk_melo_151
20.Ağustos.2007, 19:37
Cibona Zagreb'te oynadığı dönemden biliyorum.Josip Sesar'la birlikte çok iyi ikili oluşturmuşlardı.Gerçekten kaliteli bir oyuncu.
Universal
20.Ağustos.2007, 22:53
Gordon Girikec'i taımıyorum. O yüzden performanısı iyi bilmiyorum ama; NBA yaşamış bir oyuncu bize yararı dokunacaktır. Avrupa'da geçen yıl çeyrek final yaşamıştık. Bu yıl final four'a kalabilmemiz için iyi bir transfer oldu.
Sekopej
20.Ağustos.2007, 23:33
Takım idmanlara başladı, Tanjevic sanırım milli takımla hala, lig elemelerden sonra başlayacak galiba. Emir ve Vidmar duruyorlar mı hala yoksa giden oldu mu?
eGowiCh
21.Ağustos.2007, 00:07
Takım idmanlara başladı, Tanjevic sanırım milli takımla hala, lig elemelerden sonra başlayacak galiba. Emir ve Vidmar duruyorlar mı hala yoksa giden oldu mu?
Vidmar duruyor da Prieldzic hakkında bir bilgim yok, gitmiş de olabilir, kalıyor da olabilir ama bence ikisiyle de yollar ayrılıp daha iyi oyuncular alınmalı, çünkü düşündüğümüzde bu iki oyuncu da bize maç kazandıran şeyler yapmadılar. Bir Solomon, bir Kinsey ve hatta bir Ömer Onan bize maç kazandırdı ama Vidmar ile Prieldzic'in katkıları çok azdı.
Sekopej
21.Ağustos.2007, 00:34
Daha gençler, geleceğe yatırım olarak alındılar. Geçtiğimiz sezon nadiren de olsa parladıkları maçlar vardı. Sanırım 3 yabancı ayrıldı ve 3 yabancı aldık. Bu nedenle ikisi de duruyor olabilir.
IcedEarth
21.Ağustos.2007, 01:11
Giricek iyi transfer, hayırlı olsun.
Revolution
21.Ağustos.2007, 02:51
Giricek çok 3lük atar bu sene.
scar face
25.Ağustos.2007, 07:12
Giricek hayırlı olsun bizlere ama tabi ki gönlümüzden İbo geçiyordu keske geri dönse.
Vidmar ve Emir kiraya verilse ne güzel olur:)
GReeN BeReT
28.Ağustos.2007, 23:36
Green ve Smith resmen imzaladı
Fenerbahçe Ülker, ABD'li oyuncular Marques Green ve Devin Smith ile 2'şer yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Basın Toplantı Odası'nda gerçekleştirilen imza törenine Asbaşkan Mahmut Uslu, yönetim kurulu üyesi Semih Özsoy, Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş da katıldı.
Asbaşkan Mahmut Uslu, imza töreninde yaptığı açıklamada, iki sezondur şampiyonluğu ellerinde bulundurduklarını, bu geleneği sürdürmek istediklerini belirterek, "Sponsorumuzla uyumlu bir çalışma yürütüyoruz. Bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi şampiyonluğa oynuyoruz. Bu iki oyuncunun takımımıza önemli katkıları olacaktır. Amatör sporlar çok önemli. Bizler bu iki sporcuyu uzun zamandır takip ediyorduk. Bu yıl kendilerini bünyemize kattığımız için mutluyuz" dedi.
Yönetim kurulu üyesi Semih Özsoy ise, Avrupa ve Türkiye'de şampiyonluğu kovalayacaklarını belirterek, "Önemli oyuncuları kadromuza kattık. Onları uzun zamandır takip ediyorduk. İyi sporcular aldığımızın bilincindeyiz. Avrupa ve Türkiye'de şampiyonluğu kovalayacağız. Bu yıl da şampiyonluğun en büyük adayı olarak mücadele edeceğiz" diye konuştu.
Yeni transferlerden ABD'li oyuncu Marques Green ise, "Başta başkanımız, yönetim kurulumuz ve camia bizi çok iyi karşıladı. Taraftarın isteklerini biliyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışacağız" dedi.
Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Devin Smith de, "Fenerbahçe'ye layık olmaya çalışacağız. Takım arkadaşlarımızla bize destek veren yönetimimize ve camiamıza teşekkür ederim. Her yıl bulunduğum yere deneyimlerimi artırarak geldim. Euroleague, çok iyi bir lig ve yarışma platformu. Fenerbahçe Ülker de en iyilerden bir tanesi. Buraya en iyi şekilde konsantre olacağım ve başarılı olacağım" diye konuştu.
Öte yandan Asbaşkan Mahmut Uslu, Fenerbahçe Kulübü'nün uzun zamandır hayata geçirmeye çalıştığı kapalı spor salonu projesinin önümüzdeki birkaç ay içinde hayata geçeceği müjdesini vererek, "Size şu müjdeyi de vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Önümüzdeki birkaç ay içinde kapalı spor salonumuzun temellerini atacağız. Büyük olasılıkla 15 bin kişi kapasiteli olacak spor salonumuzun yakın zamanda inşaatına başlanacaktır. Başkanımıza ve sponsorumuza bu anlamda çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
28.08.2008
Kaynak : İHA
CeNTeR_TR
01.Eylül.2007, 23:47
Bu Sezonun En İyi Transferi.!
Giricek imzaladı!
Beko Basketbol Ligi takımlarından Fenerbahçe Ülker, geçen sezon NBA'in Phoneix Suns takımında forma giyen Hırvat oyuncu Gordan Giricek ile bugün resmi sözleşme imzaladı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı basın toplantı odasında yapılan ve genel sekreter Vedat Olcay, basketbol şubesinden sorumlu yönetici Semih Özsoy, Fenerbahçe Ülker İcra Kurulu Üyesi Aydın Acun ile şube direktörü direktörü Nedim Karakaş'ın hazır bulunduğu törende, Giricek kendisini 2 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.
Giricek, imza töreninden sonra yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'ye geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''2 sezondur lig şampiyonu olan Fenerbahçe, geçen sezon Avrupa Ligi'nde de çok başarılı sezon geçirmiş. Ben de bu takıma katkı sağlamak için geldim. Başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyorum'' dedi.
Bir gazetecinin ''Neden NBA'den Avrupa'ya dönme kararı aldın? Astronomik bir transfer ücreti mi teklif edildi'' sorusu üzerine Hırvat oyuncu, şunları söyledi:
''Avrupa'ya dönüşümün nedeni sadece para değil. Avrupa Ligi'nde oynamak istiyordum ve Fenerbahçe Ülker'i tercih ettim. NBA'den dönmek iyi bir şey. Avrupa'da oynanan basketbol, NBA'yı yakalamış durumda. Olimpiyatta da gördük, birçok Avrupa takımı ABD karşısında oynayabiliyor.''
Giricek, Fenerbahçe futbol takımının Partizan ile kendi sahasında yaptığı maçı izlediğini, maçtaki seyirci ve atmosferi beğendiğini belirterek, ''O atmosferi özlemişim. Basketbol maçlarında da böyle olacağını biliyorum'' dedi.
-KARAKAŞ: ''GORDAN'I HERKES BİLİYOR''-
Nedim Karakaş, Girecek'in son 6 yılını NBA'de geçirdiğini belirterek, ''Gordon'u herkes biliyor. Avrupa'ya dönüş kararı aldığı zaman geçtiğimiz Ekim ayından itibaren temas kurduk, kendisini takip ediyorduk'' dedi.
Sezon başında da Solomon ve Kinsey'in NBA'i tercih etmelerinin ardından Giricek ile yeniden temasa geçtiklerini anlatan Karakaş, ''Kadromuzda yabancı sayısını tamamlamak üzere Giricek ile tekrar temas kurup, anlaştık. Gordon bizim verdiğimiz ücretten çok daha yüksek tekliflerle karşılaşmasına rağmen Türkiye'yi tercih etti'' diye konuştu.
Hedeflerinin 2010 ve 2011 yıllarında Avrupa'da Dörtlü Final oynamak olduğunu vurgulayan Karakaş, şöyle devam etti:
''Hedefimiz 2010 ve 2011 yıllarında Avrupa'da Dörtlü Final'e ulaşmak. Kadromuzdaki oyuncuların da 2010-2011 yıllarına kadar sözleşmesi var. Geçen sezona başlarken kadromuzun yetersiz olduğu şekilde değerlendirmeler vardı. Ancak sezon sonunda NBA'e 4 oyuncu verdik. Çok genç ve tecrübeli oyunculardan kurulu bir kadromuz var. Eksik gördüğümüz yerlere Giricek gibi dünya yıldızlarını transfer ediyoruz.''
Eski oyuncuları İbrahim Kutluay ile ilgili bir soru üzerine Nedim Karakaş, ''Geçen sezon İbrahim ile 3 yıllık bir anlaşmamız vardı. Askerlik sorunu nedeniyle sözleşmeyi feshettik. Basketbol Federasyonu'nun Türk sporcular için takımlara verdiği bir limit var. İbrahim'in tekrar Türkiye'ye dönüşünde bu limitimiz dolu olduğu için teknik heyetimizin de tercihiyle yeniden sözleşme yapmadık'' diye konuştu.
Nedim Karakaş, takımın 15 günlük kamp için yarın İtalya'nın Bormio kentine gideceğini, daha sonra Slovenya'da 4'lü özel bir turnuvaya katılacaklarını sözlerine ekledi.
Genel Sekreter Vedat Olcay ise Giricek'i alarak ciddi bir transfer yaptıklarını, Hırvat oyuncunun takıma önemli katkıları olacağını söyledi.
Semih Özsoy da bir dünya yıldızını transfer ettiklerini, Giricek'in Türk basketboluna renk katacağını ifade etti.
Bu arada, imza töreninde Giricek'in tercümanlığını yönetici Semih Özsoy yaptı.
[/CENTER]
Estranged
02.Eylül.2007, 06:36
Gordan'ı Utah ta oynarken biliyordum,iyi bir oyuncuydu,üçlük yüzdesi de yüksek,NBA deki rakiplerine bakınca bu ligde onu tutacak az adam var gibi geliyor,özellikle fake-drive-turnike ile çok sayı kazandırabilecek bir oyuncu, Cengiz abinin de dediği gibi biraz ağır ama topu çok iyi kullanıyor.Solomonla beraber iyi iş yapardı.Solomon 12.7 sayı, 3.1 ribaund, 4.8 asist, 1.7 top çalma ile oynamıştı,son zamanlarda yine asiste yönelik oynamaya başlamıştı,Giricek da kilit pasları seven bir oyuncu,boş şutları genelde kaçırmıyor,Solomon'un gitmesi bizim için kötü oldu..
GodfatheR
02.Eylül.2007, 06:39
NBA'de %37 ile 3 lük atan bir oyuncu aldık kolay değil büyük iş başarmış yönetim.
Universal
05.Eylül.2007, 04:19
Fener'den İbrahim Kutluay'a Yeni Teklif
Fenerbahçe Ülker'in sözleşme yenilemediği ve şuan herhangi bir kulüple anlaşması bulunmayan milli basketbolcu İbrahim Kutluay konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
http://www.hurriyet.com.tr/_np/1484/6361484.jpg
Fenerbahçe'nin taraftar sitesi a.ntu.com'a konuşan İbrahim, askere gitmeden önce antrenör Bogdan Tanjevic ile sözleşme yenilemek konusunda konuştuğunu ancak Tanjevic'in "Seni takımda düşünmüyorum ve süre vermeyeceğim" dediğini anlattı. İbrahim, bunun üzerine asbaşkan Mahmut Uslu'ya gittiğini ve Uslu'nun da "Hoca sana süre vermeyecek" dediğini söyledi.
ZATEN OYNAMA GARANTİSİ İSTEMİYORUM
İbrahim Kutluay sözlerine şöyle devam etti: "Ben zaten kimseden oynama garantisi istemiyorum. Kendimi iyi hissediyorum ve ben iyiysem zaten beni oynatırlar. Ayrıca kenarda da oturabilirim ve oradan da takımıma katkı yapabilirim. Fenerbahçe altyapısından yetişmiş ve bu kulübe uzun yıllar hizmet etmiş bir oyuncuyum. Beni diğer oyuncularla aynı kefeye koymalarına üzülüyorum." dedi.
PARA SORUN OLMAZ
İbrahim Kutluay, "Kariyerli bir oyuncusun, acaba yönetim seninle maliyetin yüksek olduğu için anlaşmıyor" şeklindeki soruya da, "Ben 100. yılımızda Fenerbahçe'ye gelirken de bu konuyu problem yapmadım, yönetime para konusunda tek kelime etmedim. Şu an da zaten o noktayı konuşma aşamasına gelmedik ama benimle anlaşmak isterlerse para konusu problem olmaz" dedi.
EZELİ RAKİPLERDEN TEKLİF ALDIM
Fenerbahçe ile anlaşmasının zor göründüğünü söyleyen İbrahim Kutluay, kendisine hem yurt dışından hem de ülkemizden önemli teklifler yapıldığını, ezeli rakiplerden de teklifler aldığını ancak onlardan gelen teklifleri kabul etmediğini söyledi. Önümüzdeki 1-2 sene daha basketbol oynamak istediğini söyleyen İbrahim Kutluay gelen tekliflerden birini değerlendireceğini belirtti.
USLU: ŞUBE KAPTANLIĞINI TEKLİF ETTİK AMA KABUL ETMEDİ
Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu ise konu hakkında, Tanjevic'in İbrahim Kutluay'a süre vermeyeceğini ve takımda düşünmediğini söyledi.
İbrahim Kutluay'a basketbolu bırakmasını ve menajerlik kadrosunda 1 yıl çalışmasını daha sonra da şube kaptanı olmasını teklif ettiklerini söyleyen Mahmut Uslu, İbrahim Kutluay'ın bu teklifi kabul etmediğini söyledi.
Kaynak: Hürriyet
barahir
05.Eylül.2007, 04:21
Ben İbo'nun İTÜ ile anlaştığını duymuştum.. NTVspor da alt yazıda geçmişti.
Universal
05.Eylül.2007, 04:24
Bu röportaj bugün yapıldı. :)
Fenerbahçe'de keşke oynasa, onun gibi bir ismi bu takımda tutmak zorundayız. Altyapımızdan yetişmiş en önemli basketbolcu. :)
fenerbahce_1907
08.Ocak.2008, 00:43
Katie Smith Fenerbahçemizde
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız WNBA'den yeni bir transfer gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yılın WNBA şampiyonu olan Detroit Shock takımının formasını giyen ABD'li Katie Smith artık Fenerbahçe forması giyecek.
1974 doğumlu 1.80 boyunda ve 78 kg ağırlığında olan ABD'li basketbolcunun kariyeri başarılarla dolu. Ohio College da basketbol kariyerine başlayan başarılı basketbolcu sonrasında WNBA takımlarından Detroit Shock forması giydi ve geçtiğimiz sezon WNBA'yi şampiyon olarak bitirdi ve aynı zamanda WNBA'in en değerli oyuncusu (mvp) seçildi.
Forvet mevkiinde görev yapan Katie Smith 15.3 sayı ortalaması, 4 ribaund, 2.4 asist ortalamalarıyla mücadele ediyor.
Katie Smith aynı zamanda ABD Milli Takımı'nın da kaptanlığı yaparken kariyerinde üç olimpiyat şampiyonluğu bulunuyor.
Fenerbahce.org
KaF KeF
08.Ocak.2008, 01:15
2008 yılının mvp'si seçilmiş..Gerçekten çok iyi bir transfer...
aşmış bir skorer, sanırım iki numara oynuyor, bir kere çok sağlam bir duruşu var sahada, fizik açıdan jason kiddi andırıyor lakin çok iyi de şutör, oyunu istediği gibi yönlendiriyor ve kritik anlarda eli titremeden şutu sokuyor.2008 sezonu finaller mvpsi seçildi.
Estranged
08.Ocak.2008, 04:35
ABD Milli takımı sanırım dünyanın en iyi kadın-erkek basketbol takımlarına sahip.Pondexter'ı da elimizde tutabilseydik aşırı kaliteli bir ilk 5 çıkarıp avrupada Final 4 a oynayabilirdik belkide.
Universal
11.Ocak.2008, 03:49
Kobe'nin dişi versiyonunu aldık. Sonuçta ikiside mvp oyuncusu. Umarım bayan basketbol takımıza büyük katkı sağlayacktır. Genç kuşaklarda onun yolunu izleyecektir.
Bu takım boşuna NBA & WNBA'yı hedeflemiyor...
CeNTeR_TR
09.Mart.2008, 19:42
Transfer yapmamız şart play-off öncesi yoksa işimiz zor (:
TR.CaPTaiN
09.Nisan.2008, 04:31
Mücadeleci ruhu ve kalpten oynaması sebebiyle Fenerbahçe taraftarları arasında çok özel bir yeri olan Willie Solomon ile ön anlaşma yapıldığı bildiriliyor. Basketbol şubesinden yapılan açıklamada anlaşma detaylarının önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirildi.
Fenerbahce.org (http://fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=15307)
barahir
09.Nisan.2008, 04:53
solomonun tekrardan gelmesi takıma çok şeyler katacaktır.. Çok iyi oldu bu transfer
Sekopej
09.Nisan.2008, 04:57
Play offlar için zaten bekleniyordu. Şampiyonluğa inancım bir kat daha arttı, takıma katkısı % 100 olacaktır.
KaF KeF
09.Nisan.2008, 04:58
şampiyonluğun en güçlü adayı olduk bence bu transfer ile..
KaPaLı
09.Nisan.2008, 05:20
Marques Green yollanacak o zaman. Sezon başında kalsaydı EuroLeague'de dana başarılı olurduk bence. Giricek - Solomon ikilisi Play-Offlarda taşıyacaklardır takımı.
tarikko
09.Nisan.2008, 05:27
Super oldu gercekten Kral geri dondu sampiyonuz bu sene Efes duramaz onumuzde !!!
KaPaLı
09.Nisan.2008, 05:32
Super oldu gercekten Kral geri dondu sampiyonuz bu sene Efes duramaz onumuzde !!!
Efes zaten herkesi yeniyo birtek bizi yenemiyo :D
Cengo
14.Nisan.2008, 03:59
Marques Green yollanacak o zaman. Sezon başında kalsaydı EuroLeague'de dana başarılı olurduk bence. Giricek - Solomon ikilisi Play-Offlarda taşıyacaklardır takımı.
Green oynayacak, gidişindeki bahane zaten yorulması, kadrodaki rotasyonun yetersiz oluşuydu.
Green benchte, Vidmar tribünde olacak.
GodfatheR
14.Nisan.2008, 23:43
Fenerbahçe Solomon'u getirdi
Fenerbahçe Ülker ile yeniden anlaşan sarı-lacivertlilerin eski basketbolcusu ABD'li Willie Solomon, İstanbul'a geldi.
Atatürk Havalimanı'nda Fenerbahçe Ülker Menejeri Cenk Renda tarafından karşılanan Solomon, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İstanbul ve Fenerbahçe Ülker'e yeniden gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.
NBA'de oynamak için ABD'ye gittiğini, orada işlerin istediği gibi gitmediğini dile getiren Solomon, tekrar Fenerbahçe Ülker'e döndüğü için mutlu olduğunu söyledi.
Willie Solomon, sakatlığı konusunda çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine, ''Ben yüzde 100 basketbol oynamaya hazırım. Fenerbahçe Ülker'in şampiyon olması için play-off maçlarında elimden gelen katkıyı yapmaya hazırım'' dedi.
Solomon, bir soru üzerine de bu hafta yapılacak maçta oynamayı istediğini sözlerine ekledi.
TR.CaPTaiN
16.Nisan.2008, 02:06
Fenerbahçe Ülker'in yeniden kadrosuna kattığı ABD'li basketbolcu Willie Solomon, Fenerbahçe'yi evi gibi gördüğünü ve o yüzden geri döndüğünü söyledi. Solomon, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, antrenör Bogdan Tanjevic ve genel koordinatör Nedim Karakaş'ın da hazır bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi.
Fenerbahçe'den ayrı kaldığı dönemde NBA'de oynadığını kaydeden Solomon, ''NBA, her oyuncunun oynamak istediği, belki de dünyanın en iyi ligi. Orada oynamak benim için güzel bir tecrübeydi. Fenerbahçe ile zaten benim devam eden sözleşmem vardı. Bunu teknik kadroyla konuşmuştum, NBA'i denemeliydim. Sonunda Fenerbahçe oyuncusu olarak tekrar buradayım'' dedi.
Fenerbahçe'ye neden döndüğünün sorulması üzerine ABD'li oyuncu, şöyle konuştu:
''Fenerbahçe, kurumsal ve sportif açıdan çok başarılı bir kulüp. Ben burada çok mutluyum. Böyle bir ortam varken niye bırakayım. Kulüp içindeki teknik kadro en iyi şekilde seçilmiş. Fenerbahçe taraftarları inanılmaz. Burası benim evim gibi, o yüzden buradayım. Ben burada iki sezon geçirdim ve birçok arkadaşım var. Sürekli Fenerbahçe'yi konuşuyorduk. Onlar bana sürekli destek olmaya çalıştı.''
Solomon, şu anda Fenerbahçe ile 2 yıllık daha sözleşmesinin bulunduğunu vurgulayarak, ''Fenerbahçe'de mutluyum. 2 sene sonra yeniden NBA'i düşünebilirim'' diye konuştu.
Galatasaray Cafe Crown ile yakın bir zamanda karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine Solomon, ''Fenerbahçe-Galatasaray maçı tarihsel maç. Bu maçın önemini bilerek bekliyorum. İnşallah o maçta iyi bir şekilde oynarım. Ayrıca, Beşiktaş Cola Turka, Türk Telekomspor ve Efes Pilsen maçları rekabetin yüksek olduğu maçlar'' diye karşılık verdi.
NBA'deki temsilcilerimiz Hidayet ve Mehmet Okur ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Solomon, ''Hedo ve Mehmet Okur çok kaliteli oyuncular ve kaliteli kişilikleri var. Onlarla NBA'de konuştum. Onlarla Türkiye hakkındaki fikirlerimizi paylaştık. Güzel bir arkadaşlığımız oldu'' dedi.
Solomon, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlenmesi hakkında ise, ''Türkiye için güzel bir fırsat. Burada ne kadar yüksek basketbol seviyesi olduğunu göstermek için fırsat. Aynı zamanda Türk Milli Takımı için bu bir avantaj. Milli takım için faydalı olacağını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.
-KARAKAŞ'TAN İLGİNÇ İDDİA-
Genel Koordinatör Nedim Karakaş da Solomon'un yeniden Fenerbahçe Ülker'e transfer olmasını engellemek isteyen bir kulüp bulunduğunu iddia etti. Bu kulübün isteğine ulaşamadığını ifade eden Karakaş, bu nedenle Solomon'a teşekkür etti. Karakaş, ''Şampiyonluklarımızda payı olan Solomon, 1 yıllık aradan sonra takımımıza döndü. Döndüğü için mutluyuz. Zaten biz ayrılmamıştık. İnşallah uzun sürelerdir burada olacak. Kendisinin buraya gelmemesi için uğraşanlar oldu. Amaçlarında başarılı olamadılar, istediklerine ulaşamadılar'' şeklinde konuştu.
AA
CeNTeR_TR
20.Nisan.2008, 17:39
Genç (Gereksiz) yabancılardan biri gönderilip seneye iyi bir 3 numara alınacakMIŞ..
Estranged
24.Nisan.2008, 19:18
vidmar ın gidip yerine genç türk bi adam gelmesi,yabancı olarak da peja stojakovic tarzı her türlü üçlük atabilen bi adam alınması lazım.
KaPaLı
24.Nisan.2008, 19:27
Vidmar - Preldziç Alpellaya onların yerine 2 tane daha sağlam oyuncu alınabilir