View Full Version : Fatih Terim Kadroyu Açıkladı
deniz.91
31.Ocak.2007, 03:16
Terim kadroyu açıklıyor!
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne katılacak (A) Milli Futbol Takımı'nın İsveç ile yapacağı hazırlık maçının aday kadrosu yarın açıklanacak. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in, 6 Şubat Çarşamba günü BJK İnönü Stadı'nda yapılacak karşılaşmanın aday kadrosunu yarın açıklayacağı öğrenildi.
31.01.2008 http://www.sporx.com/i/b.gif
Kaynak : AA
anilton
01.Şubat.2007, 01:18
A Milli Takım'ın İsveç maçı aday kadrosu 01.02.2008
A Milli Takım'ın, İsveç ile 6 Şubat'ta oynayacağı özel maçın kadrosu ve kamp programı belli oldu. Milli Takım, 3 Şubat Pazar günü saat 17.00'de Swissotel'de toplanacak.
4 Şubat Pazartesi akşamı saat 17.45'de maçın oynanacağı İnönü Stadı'nda basına tamamen açık bir antrenman yapacak Milli Takımımız aynı akşam Zaman Gazetesi'nin Yılın Sporcuları Ödül Gecesi'ne katılacak.
Milli Takımımız, 5 Şubat Salı günü saat 18.30'da Ali Sami Yen Stadı'nda basına 15 dakika açık bir antrenman yaparak maç hazırlıklarını tamamlayacak.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 4 Şubat Pazartesi günü saat 12.00'de bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantı Swissotel'de yapılacak.
Milli Takım'ın kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:
Emre Aşık(Ankaraspor), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Rüştü Reçber, İbrahim Kaş, Gökhan Zan (Beşiktaş A.Ş.), Caner Erkin (CSKA Moskova), Halil Altıntop (FC Schalke 04), Volkan Demirel, Uğur Boral, Gökhan Gönül, Mehmet Aurelio, Semih Şentürk (Fenerbahçe), Remzi Giray Kaçar (Gençlerbirliği Oftaş), Servet Çetin, Arda Turan, Hakan Kadir Balta, Mehmet Topal (Galatasaray), Mehmet Topuz, Gökhan Ünal (Kayserispor), Tümer Metin (Larissa), Serkan Kırıntılı (MKE Ankaragücü), Emre Belözoğlu (Newcastle United FC), Serhat Niyazi Akın (RSC Anderlecht), Mehmet Yıldız (Sivasspor), Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor), Yıldıray Baştürk (VfB Stuttgart), Nihat Kahveci (Villarreal).
GeNç KaRTaL
01.Şubat.2007, 01:22
Bana iyi gibi geldi.Eksik var mı gözümden kaçan?
El Comandante
01.Şubat.2007, 01:26
Emre Güngör cagirilabilirdi.Emre Asik´tan iyi oldugu kesin.
Ugur Boral secimini fazla abarti buldum,oynadigi maclar ortada,nasil oynadigi da ortada.Zaten orada Caner ve Arda var. ;)
Hele Tümer olayi tam komedi,kac aydir top oynamayan adam Milli takima cagiriliyor.
Tümer´i cagiran Fatih Hoca Sivasspor´dan MOHAMMED´i cagirmayi akil edemiyor mu ?
anilton
01.Şubat.2007, 01:26
Giray'ın alınmasına sevindim,çok beğeniyorum.S.Atak'da alınabilirdi Oftaş'tan.Tuncay yok kadroda,Emre Aşık'ı niye alıyor anlamış değilim.2008'de onu mu düşünüyor yoksa?Tümer'de alınmamlıydı bence.Zan sakatlıktan yeni çıktı,tehlike.Uğur Boral'ı alıyosan,Sivas'lı Musa'yı sağ kanada gözün kapalı almalısın.Terim çok farklı kadro olacak demişti.Şaşırdım bu kadroya...
erdemzorer10
01.Şubat.2007, 01:27
Mehmet Topal ın seçilmesi beni çok mutlu etti..Yıldıray da uzun zaman aradan sonra milli takımda...kadro gayet iyi
BeeTLeJuiCe
01.Şubat.2007, 01:31
Düzenleyelimde düzgün dursun :)
Kaleci
Rüştü Reçber
Volkan Demirel
Serkan Kırıntılı
Defans
Emre Aşık
İbrahim Kaş
Gökhan Zan
Remzi Giray Kaçar
Servet Çetin
Gökhan Gönül
Hakan Kadir Balta
Orta Saha
Hamit Altıntop
Caner Erkin
Uğur Boral
Mehmet Aurelio
Arda Turan
Mehmet Topal
Mehmet Topuz
Tümer Metin
Emre Belözoğlu
Gökdeniz Karadeniz
Yıldıray Baştürk
Forvet
Halil Altıntop
Semih Şentürk
Gökhan Ünal
Serhat Niyazi Akın
Mehmet Yıldız
Nihat Kahveci
Şu an için gayet güzel bir kadro bence. Gözüme eksik olarak Ümit Karan ve Tuncay çarptı.
Uğur Boral ve Giray Kaçarda süpriz'i bence bu kadronun.
Bi Emre Aşık yerine Emre Güngör, Can Arat, Yasin, Egemen, İbrahim Toraman düşünülebilirdi.
Tümer yada Uğur yerine Tuncay olabilirdi.
mgokalparslan
01.Şubat.2007, 01:33
bence de m.topal ve giray iyi olmuş ayrıca uğur boral ın çağırılmaması gerekirdi
Emurafu
01.Şubat.2007, 01:39
Yıldıray oynasada izlesek...Ne zaman cagrılsa sakat oluyor..Yıldırayın oynadıgı milli takım bana zevk veriyor..
Giray çok begendigim biri iyi olmuş..Topal-Aurellio birbirine iyi alternatif olurlar..
Tümer neden cagrılıyor???Nuri Şahin olabilirdi yerine..
Fatih hoca Emre Asık'ı cagırdıgına göre Euro 2008 de yine Emre'i cagırır bence..
Hakan balta sakat idi bakalım yetişecekmi???
Orkun cagrılabilirdi...Ne bilim begenmiyoruz ama Serkan'dan iyi kaleci..
Ugur Uçar olabilirdi...Barış'ı alsa iyi olurdu çünkü barış karar asamasındayım dedi..En azından nuri gibi alsa iyi olurdu..Kazandırmış olurdu..
Yinede çok elestirelecek bir kadro degil...
El Comandante
01.Şubat.2007, 01:41
Tuncay sakat bildigim kadariyla ondan dolayi cagirilmadi.
Ümit Karan,Ugur Ucar,Yasin Cakmak,Egemen Korkmaz gibi isimleri Milli takima cagirmaliyiz.Yani oynamayan Ibrahim Kas´i aliyorsun,Egemen,Emre Güngör gibi adamlari almiyorsun.
Fatih Hoca kadro secimlerinde cok sacmaliyor.
Memedov
01.Şubat.2007, 01:44
Kadro güzel, tek yanlış Fatih Terim' in Tümer Metin' i kadroya çağırmasıdır.
TürkuAz
01.Şubat.2007, 01:45
Mehmet Topal sonunda hakettiği yerde, umarım bu performansını Milli takımda sürdürür..
Yasin Çakmak, Ümit Karan ve Uğur Uçar olmalıydı, gerisi doğru seçim..
Fıratcan Alçınkaya
01.Şubat.2007, 01:49
Tümer Metin i boşa çağırmış... M.Topal ve U.Boral da takımlarındaki performansı ile girmeyi haketmişlerdi..
Emurafu
01.Şubat.2007, 01:50
Caner erkin adam gibi oynamıyor...Onun yerine Nuri sahin,Serdar özkan olabilirdi.
Nuri Sahin'e yazık oluyor...
Eger takim genclesiyorsa; Rüstu ve Tümer nedir?(Orkun kötüde olsa Serkan'dan ,iyi kaleci)
Terim'in Karanı Kazanması lazım..Çünkü iyi bir karan Çok iyi iş yapar....
Tümer' verdigi sansları Karan'a vermesi daha iyi olurdu..
Neyse olan oldu....
BeeTLeJuiCe
01.Şubat.2007, 01:51
Şöyle oturup kadroya bir daha baktım.
Emre Aşık
İbrahim Kaş
Uğur Boral
Tümer Metin
Bu oyuncular yerine daha iyi oyuncular gelebilirdi. Gerçi daha bu aday kadro. Şampiyonaya kadar şu anda sakat olan iyi oyuncularımız kadroya girebilir.
Yine bir sürü isim saydık tamam da bir İbrahim Toraman neden çağrılmaz. Kabaca tarif etmek gerekirse son demlerindeki bir Emre Aşık ile ne yapabiliriz. Yetenekli genç isimler var Yasin gibi Egemen gibi bunlar niye hiç düşünülmez.
Stoper tercihleri dışında gene güzel bir kadro.
Kaleciler iyi Rüştü ve Volkan götürür yedek tercih Serkan.
Bekler belli Hakan ve Gökhan (Hamit)
Stoperler Servet - Gökhan olur heralde ( Patlamaya hazır bomba ikili :) )
Ortasahada Topuz (Hamit), Emre, Aurelio, Arda.
İleride de Nihat ve Mehmet Yıldız bence güzel bir kadro olur.
EL-Hadji
01.Şubat.2007, 01:54
Ve en sonunda dediğim olmuş. Oftaş stoperlerinden Giray milli takıma seçilmiş. İlhan da olabilirdi ama defansif yönü daha iyi olan Girayı seçmiş Fatih Hoca. Tekrar altını çiziyorum bu iki stoper 2 yıl içerisinde bir aksilik olmazsa çok daha iyi yerlerde olacaklar.
anilton
01.Şubat.2007, 01:58
Emre Aşık
İbrahim Kaş
Uğur Boral
Tümer Metin
Bu oyuncular yerine daha iyi oyuncular gelebilirdi. Gerçi daha bu aday kadro. Şampiyonaya kadar şu anda sakat olan iyi oyuncularımız kadroya girebilir.
Yine bir sürü isim saydık tamam da bir İbrahim Toraman neden çağrılmaz. Kabaca tarif etmek gerekirse son demlerindeki bir Emre Aşık ile ne yapabiliriz. Yetenekli genç isimler var Yasin gibi Egemen gibi bunlar niye hiç düşünülmez.
İleride de Nihat ve Mehmet Yıldız bence güzel bir kadro olur.
Egemen Korkmaz ve Yasin Çakmak gibi genç yetenekler varken Emre Aşık niye çağrılıyor diyorsun.İ.Kaş niye çağrıldı diyorsun...
Bu arada M.Topal ne kadar hakettiyse,Boral ne kadar hakettiyse Mert Nobre'de o kadar haketti milli formayı..
Emurafu
01.Şubat.2007, 01:59
Emre Aşık
İbrahim Kaş
Uğur Boral
Tümer Metin
İleride de Nihat ve Mehmet Yıldız bence güzel bir kadro olur.Mustafa haklısın..
Euro2008 de yedek kaleci Olarak Orkunda gidebilir..Serkandan iyi.Orkun içinie avrupa maçları iyi bir sans olacak..
Servet suanda en iyi türk stoper...Form'uda baya..Hatta eskisi kadar burnu ilede oynamıyor:)
Zan,Emre olur..
Yedek stoper için;,Kaş,Yasin,Emre Güngör arasında kıyasıya mücadele olacak ikisinden birisi daha aday kadroya alınır..Kaşın tek avantajı sag bek özelligide olması..
Ugur Uçar da unutulmaması lazım...
Terim'in Euro 2008 için özel karan'ıda hazırlaması lazım..Tümer'de bu kadar ısrar etmesine gerek yok...
Mert nobre,Vederson isterse gol kralı olsunlar:D yine milli takıma alınmazlar..Nobre'yi neden milli takıma alsınlar bir sürü forvetimiz var..Aurellio alarak terim büyük tepki gördü..Bu yüzden
Nobre,Vederson bosuna yırtınmasınlar onları milli takıma almazlar...
Aslında hemen hemen kadro belli...
Tuncay cagirilmasi gerekirdi bence, tabi sakat ise sorun yok. Bide Nuri Sahin´e de sans vermek gerek. Caner Erkin cagirilmis, keske Nuri de olsaydi kadroda.
Emurafu
01.Şubat.2007, 02:15
Deza bende onu anlamıyorum..Almanlardan kaçırmak için Milli maçta oynattık bir kenara attık sonra..Adam feyenoorda sürekli ilkonbirde..
YusufT
01.Şubat.2007, 02:21
Karan, Nuri, Ugur niye cagrilmiyorlar? bence Ilhan Eker milli takimda oynamali..
GebzeLi1907
01.Şubat.2007, 02:21
Kadro yine 3-5 isim dışnda normaL.Uğur BoraL haketti formayı.emre aşık neden aLınıyo gercekten anLamak güç..
Tümer yerine Nuri aLınmaLıydı katılıyorum o görüşede..
Forvette Nobre ye falan gerek yok bence.Semih,Gökhan,Nihat M.YıLdız dururken
Rüştü nün aLınması da gereksiz..Fatih hoca her zamanki gibi eLeştiLebiLecek bir kadro cıkarmış..
ama geneL hatLarıyLa güzeL bir kadro...
GeNç KaRTaL
01.Şubat.2007, 02:29
@Gebzeli
Rüştü neden gereksiz olsunki?
Kalede tecrübeli birisinin olması kötü bir şey mi? Ayrıca bir sakatlığıda yok.Beşiktaş'ta 11 oynuyor.Kötü bir form grafiğide yok bence.
Emurafu
01.Şubat.2007, 02:35
Orkun Galatasaray gelmeden önce milli takıma alınıyordu bize geldi daha alınmıyor..Orkun'unda hiç sansı yok.Orkun her türlü 3.kaleci olur.
Rüstü 2.kaleci,As kaleci volkan..
Serkan(Orkun)
Tümer(Nuri)
Aslında Caner'de olmaz ama hadi o daha genç...
Euro 2008 de farklı isimler olmaz kimse ümitlenmesin..Terim'in cagıracagı adamlar belli..Tuncay falan iyilessin..
Ugur,EmreG,Yasin,Nuri,Serdar---Bunlar için Euro 2008 şimdilik hayal bence..Kaş da cagrılmaz ama o sırf sag bek özelligi var diye kazanıyor..
Semih milli takıma çok iyi oynayamıyor bence,Çünkü Bir Alex yok..Aslında birde yıldıray oynarken görelim.Bizim milli takımda Alex tibinde biri olsa çok iiyi olur..
Yıldıray insallah yine sakatlanmazlar..Yıldıraylı milli takım bana çok zevk veriyor...
BeeTLeJuiCe
01.Şubat.2007, 03:02
Egemen Korkmaz ve Yasin Çakmak gibi genç yetenekler varken Emre Aşık niye çağrılıyor diyorsun.İ.Kaş niye çağrıldı diyorsun...
İbrahim Kaş neden çağrıldı mı dedim :icon_confused: sadece gözden geçirmişsin yazdığımı tam okumamışsın. ;) İbrahim Kaş'dan daha iyi oyuncu cağrılabilir dedim. İbrahim takımında nadiren şans bulabilen bir oyuncu. Tamam yetenekli, tamam iyi oyuncu, tamam bir defans için tüm vasıfları taşıyor ama formda isimler varken riske girmeye değermi diyorum. Değip, değmeyecepini şampiyonada göreceğiz :)
Neden çağrıldı diye Emre Aşık için dedim ;)
Birde FM ile ilgili birşey'i dile getirmek istiyorum. Oyunun ilk başlangıç anında şu anda Terim'in çağırdığından alakasız bir kadro görüyoruz. En azından Reputation'lar şu anki aday kadroya göre verilirse daha güzel olur diye düşündüm. :)
Roberto Baggio
01.Şubat.2007, 03:09
Bakalım Yıldıray yine sakatlanacak mı sakatlanmazsa tebrikler.....
uAburak89
01.Şubat.2007, 03:14
Sağ taraf iyi güzel - Uğur Uçar'da A milli olur yakında tam süper olur - ancak sol taraf için aynı şeyleri söylemek mümkün değil.. Şu adam solda banko oynar diyemiyorum bir türlü..
TR.CaPTaiN
01.Şubat.2007, 03:14
Aurellio alarak terim büyük tepki gördü..
Vederson ve Nobre'nin alınmayacağı belli fakat Aurelio'nun alınmasından dolayı tepkiyi anlayamadım. Yanılmıyorsam Yunanistan maçında sadece Aurelio alkışlandı onun dışındaki tüm oyuncular ıslıklandı.
Kadro genel olarak güzel. Tümer ne zaman ne yapacağı belli olmayan kaliteli bir oyuncu. Larissa'da kendini gösterirse Euro2008 için neden düşünülmesin ? Euro2004'te 34 yaşındaki Yunan Zagorakis turnuvanın en iyi oyuncusu seçilmişti. Emre Güngör stoper için alınabilirdi. Yıldıray'ı tekrar izlemek güzel olacak. Ayrıca Emrah, Orkun iyi maçlar çıkarmış olabilir ama ipiyle kuyuya inilecek bir kaleci değil. Çok iyi maçlarda çıkarabiliyor, çok basit hatalar da yapabiliyor.
deniz.91
01.Şubat.2007, 03:17
Kadro genellikle iyi seçim olmuş.Baştan söylemeliyimki Mehmet Topal ve Giray Kaçarın kadroya alınması beni çok sevindirdi.
Ancak Emre Aşık, Uğur Boral, Serkan Kırıntılı ve Tümer Metin kesinlikle yanlış karar gibi geldi bana.Emra Aşıkın yerine İlhan Eker ya da Aydın Toscalı daha iyi bir seçim olurdu.Ayrıca Uğur Boralı ben hiçte iyi bulmuyorum iyi oynadığı maç bir elin parmaklarından az.Yerine daha iyi simler alınabilirdi.Serkan Kırıntılı iyi bir kaleci ama bazen çok basit hatalar yapıyor onun yerine Orkun Uşakı tercih ederdim.Tümer Metini demye gerek yok zaten bir yıldır top oynamayan adamdan ne beklenebilirki.
Roberto Baggio
01.Şubat.2007, 03:18
Aurelio üstün performans gösteriyor onu destekliyorum fakat Vederson,Nobre gibi 2. sınıf oyuncuların yüce milli takımda işi yok....
Ilhan
01.Şubat.2007, 04:11
İbrahim Kaş'ın çağrılmasının en büyük nedeni ondaki büyük potansiyel bence. Fatih hoca, en yumuşak karnımızın tandem olduğunu biliyor. Ve bu mevkideki en büyük potansiyelimiz İbrahim Kaş. Ben bu maçta İbrahim Kaş-Gökhan Zan'ın deneneceğini düşünüyorum, çünkü Euro 2008'deki 4 tandemden ikisi bu iki oyuncu olacak.
DisCo
01.Şubat.2007, 04:30
Kadro yerinde bir kadro uzun süredir düşündüğüm Uğur Boral niye alınmıyor sorusuda artık geride kaldı. Tuncay sakatlığından ötürü alınmadı diye biliyorum. Ümit Karan'ıda Kalli yaktı. Adam süper golcümüzdü bir anda istenmeyen adam oldu. Zaten Ümit Karan'da Hakan Şükür'ün %1 şansı olsaydı şimdi efsaneydi.
Son olarakta Euro 2008'de bambaşka bir kadro beklemeyin. Tümer'li Hakan'lı hatta hiç abartmıyorum Ergün Penbe'li bir kadro gidecektir. ;;)
eXcitinG
01.Şubat.2007, 04:40
Mehmet TopaL ve Tümer haricinde gerçekten oLması gereken bir kadro. TopaL ın yerine Barış düşünüLebiLirdi.
anilton
01.Şubat.2007, 04:48
Mehmet TopaL ve Tümer haricinde gerçekten oLması gereken bir kadro. TopaL ın yerine Barış düşünüLebiLirdi.
Bende Topal için bir türlü tatmin olamıyorum.Yani Topal orta derece bir oyuncu.Topal'ın oynadığını Selçuk'ta,Kemal'de,Koray'da,M.Güven'de,Hüseyin'de, Fahri'de oynar.Zaten milşli takımda oynayabilecek bir kaliteye sahip olsa G.Saray ona güvenirdi.Ön libero almazdı...
Universal
01.Şubat.2007, 04:50
Kadıköy Boğasının uzun süre sonra milli takıma seçilmesi beni sevindirdi. Umarım eski gücünü yakalar. İsveç maçında şans vereceğine inanıyorum.
Remzi Giray Kaçar'ın milli takıma katkısını merak ediyorum. Fatih Terim'in bir bildiği olsa gerek.
DisCo
01.Şubat.2007, 04:56
Arkadaşlar amaç muhalefet olmak değil ancak merak ettim. Mehmet Topal konusunda neyini beğenmiyorsunuz. Mehmet Aurelio'dan eksiği nedir. Bana göre Aurelio'nun kaleye şut atan versiyonudur.
Fernando Gago
01.Şubat.2007, 05:02
Mevcut şartlarda en iyi kadro F.Terim'ği tebrik ederim bu sefer yanlı davranmamış
anilton
01.Şubat.2007, 05:04
Arkadaşlar amaç muhalefet olmak değil ancak merak ettim. Mehmet Topal konusunda neyini beğenmiyorsunuz. Mehmet Aurelio'dan eksiği nedir. Bana göre Aurelio'nun kaleye şut atan versiyonudur.
Yok daha neler.M.Topal kim Aurelio'nun kaleye şut atan versiyonu olacak.Daha çok çok çalışması gerekir.Ben M.Topal'ı beğenmiyorum demiyorum.Milli takımda oynayacak kaliteye sahip olmadığını düşünüyorum sadece.Onun yaptığını Türkiye'de ki önliberoların yüzde 80'i yapar.Zaten Topal kaliteli bir önlibero olsa Gs onla devem ederdi.Barusso geldiği zaman yedek kalacak.O yüzden Gs'de oynamak için birisinin sakatlığını,cezasını bekleyen bir oyuncunun milli takımda oynamayı hakettiğini düşünmüyorum.Milli takım önemli bir yerdir.Orada oynamak öyle kolay değildir ki Topal'ın en zayıf yanı büyük maç performansı.O yüzden Topal milli takımda oynayacak kaliteye sahip değil bence...
Emurafu
01.Şubat.2007, 05:28
Servet milli takımın suanda banko oyuncusu.Önemli olan ona kim partner olacak..büyük ihtimal Zan olur..
Topal hakkında yazdıklarınıza yorum yazmıyorum...Umarım maçları ve yorumları takip ediyorsunuzdur:)
Topal yedek falan kalmayacak kalli sistemi degistiirdi..Barusso sag kanata yakın oynacak yanında topal olacak...Barusso neden alındı linderoth sakat ayrıca topal göbekte yanlız kladıgı için..Topal'a güvenilmedigi için degil..Bütün yük topal'ın üstünde idi...Uzun ayaklarını çok iyi kullanıyor..Çok kolay top kapıyor..Örümcek Mehmet lakabı bosuna takılmadı:)Ayrıca merak etmeyin bizde her oyuncu sans buluyor..
deniz.91
01.Şubat.2007, 05:31
Fatih Terim inşallah Mehmet Topuzu oynatır artık avrupa tannımalı topuzu!......
RaSenGan
01.Şubat.2007, 05:39
İbrahim Kaş'ın çağrılmasının en büyük nedeni ondaki büyük potansiyel bence. Fatih hoca, en yumuşak karnımızın tandem olduğunu biliyor. Ve bu mevkideki en büyük potansiyelimiz İbrahim Kaş. Ben bu maçta İbrahim Kaş-Gökhan Zan'ın deneneceğini düşünüyorum, çünkü Euro 2008'deki 4 tandemden ikisi bu iki oyuncu olacak.
Yapma abi ne Kaş'ı.Sola da İ.Üzülmez'i koyalım sağada Ali Tandoğan olsun bari.:) Gökhan-Servet en iyi ikili.Kaş'a hiç ama hiç gerek yok.
eXcitinG
01.Şubat.2007, 05:47
Servet milli takımın suanda banko oyuncusu.Önemli olan ona kim partner olacak..büyük ihtimal Zan olur..
Topal hakkında yazdıklarınıza yorum yazmıyorum...Umarım maçları ve yorumları takip ediyorsunuzdur:)
Topal yedek falan kalmayacak kalli sistemi degistiirdi..Barusso sag kanata yakın oynacak yanında topal olacak...Barusso neden alındı linderoth sakat ayrıca topal göbekte yanlız kladıgı için..Topal'a güvenilmedigi için degil..Bütün yük topal'ın üstünde idi...Uzun ayaklarını çok iyi kullanıyor..Çok kolay top kapıyor..Örümcek Mehmet lakabı bosuna takılmadı:)Ayrıca merak etmeyin bizde her oyuncu sans buluyor..
Merak etme Emrahcım takip ediyoruz. Göz var nizam var. Çok üstün bir oyuncu değiL kendisi. Onun yapacağı işi yapabiLecek bir Dünya tecrübeLi ve daha yetenekLi isimLerde var. Fatih Terim in Tümer iLe birLikte yaptığı tek yaLnış. İki şut attı iki top attı diye iyi futboLcu oLunmaz. Hem düşük maçLarda iyi oynaması da TopaL ın ne kadar vasat aLtı bir oyuncu oLduğunun göstergesidir. Fenerbahçe maçında neredeydi. Ya sivas ? Ya da Beşiktaş Maçında ne yaptı. Sahanın en iyisimiydi.
Yani iLLa herkes kendi takımında ki oyuncuLarı savunacaksa yanmışız.
Universal
01.Şubat.2007, 05:48
Mehmet Topal iyi oyuncu milli takımda oynamayı hak etmiş durumda. Yeni bir geleceğin en önemli isimlerinden.
Ama Mehmet Aurelio'dan iyi bir oyuncu değil. Yunanistan maçında tek alkışlanan oyuncumuzdu Aurelio; ama Aurelio yerine Topal oynayasa alkışlanır mıydı?
Aurelio 30 yaşında 30 yaşında onun kadar koşan üçgünde bir maç oynamasına rağmen yeter be demeyen. Her oynadığında üstüne yetenek katan bir oyuncu. Milli takımın ise en önemli parçası olarak görüyorum.
PesimiSTyLa
01.Şubat.2007, 05:49
Topal ın alınması nasıl hata oluyor anLamış degilim. 1. sayfada anilton Nobre hakediyordu demiş, Bu takımda Nihat, G.Ünal, Semih, M.Yıldız gibi isimler varken Nobrenin daha cok bklemesi lazım;)
Kadro genel olarak iyi. Tümer yerine bask bir isim düşünülebilirdi. Emre asık yerine de Emre Güngör, Yasin, Egemen isimleri de cagırılabilirdi. Ama sanırım Terim Emre yi tecrubesi için cagırdı. Baktıgımızda da Emre Asik milli formaa altında basarılı maclar cıkarmıştı, ssanırım bu yuzden .
deniz.91
01.Şubat.2007, 05:51
Nobermi güldürmeyin arkadaşlar bir maç iyi oynadı diye
GeNç KaRTaL
01.Şubat.2007, 05:54
Bende Yasin diyenleri anlamıyorum.Oynamayan adamların çağrılmasından yakınıyorsunuz bide Yasin diyorsunuz.
Nobre'nin çağrılması konusunda ise diğer forvetlerimiz formsuz olsaydılar bence alınabilirdi.Çünkü hak etti.
eXcitinG
01.Şubat.2007, 05:55
Nobre zaten ne kadar istesede biraz zor aLınır miLLi takıma. Önünde kesmesi gereken epey isim var.
anilton
01.Şubat.2007, 05:56
Topal ın alınması nasıl hata oluyor anLamış degilim. 1. sayfada anilton Nobre hakediyordu demiş, Bu takımda Nihat, G.Ünal, Semih, M.Yıldız gibi isimler varken Nobrenin daha cok bklemesi lazım;)
Kadro genel olarak iyi. Tümer yerine bask bir isim düşünülebilirdi. Emre asık yerine de Emre Güngör, Yasin, Egemen isimleri de cagırılabilirdi. Ama sanırım Terim Emre yi tecrubesi için cagırdı. Baktıgımızda da Emre Asik milli formaa altında basarılı maclar cıkarmıştı, ssanırım bu yuzden .
Nobre hakediyor demedim iyi oku.Topal,Boral ne kadar hakettiyse Nobre'de o kadar haketti dedim...
Varonil
01.Şubat.2007, 05:57
Kadro genel olarak iyi.
Serhat,Yıldıray uzun süre sonra milli takımda.Emre Güngör veya Yasin Çakmak'ta alınabilirdi.
Emurafu
01.Şubat.2007, 06:11
Merak etme Emrahcım takip ediyoruz. Göz var nizam var. Çok üstün bir oyuncu değiL kendisi. Onun yapacağı işi yapabiLecek bir Dünya tecrübeLi ve daha yetenekLi isimLerde var. Fatih Terim in Tümer iLe birLikte yaptığı tek yaLnış. İki şut attı iki top attı diye iyi futboLcu oLunmaz. Hem düşük maçLarda iyi oynaması da TopaL ın ne kadar vasat aLtı bir oyuncu oLduğunun göstergesidir. Fenerbahçe maçında neredeydi. Ya sivas ? Ya da Beşiktaş Maçında ne yaptı. Sahanın en iyisimiydi.
Yani iLLa herkes kendi takımında ki oyuncuLarı savunacaksa yanmışız.Hayrettin abi sonucta adam 20 yasında:)
Sivas macında sahanın en iyisi idi,Fenerbahce maçında kalli macerasına kurban gitti.Beşiktas macında Linderoth oldugu için kalli daha kesfetmemişdi:D...Neyse abi..Topal cagırmak o kadar yanlış degil..Tümer'i cagırmak en yanlısı..Feyenoorda her maç oynayan Nuri neden cagrılmıyor..Abi adamı almanlardan kacırmak için 1 kez milli yaptık sonra çöpe attık:(..
Artık bazı yaslılardan kurtulmamız lazım..Neyse abi...
Yıldıray'ın ilk ne oynadıgı her maç zevkli oluyor..
EL-Hadji
01.Şubat.2007, 06:34
Kadıköy Boğasının uzun süre sonra milli takıma seçilmesi beni sevindirdi. Umarım eski gücünü yakalar. İsveç maçında şans vereceğine inanıyorum.
Remzi Giray Kaçar'ın milli takıma katkısını merak ediyorum. Fatih Terim'in bir bildiği olsa gerek.
Giray son derece iyi bir stoper son 2 yılda müthiş bir ivme kazanan Oftaş' ın en önemli oyuncularından biri. Oftaşsspor az pozisyon veren ve az gol yiyen bir takımsa bunun en önemli nedeni defansının başarısıdır. Giray - İlhan ikilisi uzun zamandan beri beraber oynuyorlar. Giray' ı bu sene bir kez çıplak gözle izledim. Topu oyuna sokma becerisi vasast ama bir defansı defans yapan asıl özellikleri çok iyi. Rakibini çok iyi marke ediyoru bunun yanı sıra hava toplarında hemen hemen hatasız oynuyor. Henüz 23 yaşında stoperlerin yıllandıkça daha da değer kazandığını düşünürsek Giray' ı ileride çok iyi günler bekliyor. Bazı arkadaşllarımız İlhan Eker' i de milli takımda görmek isterdik demişler. İlhan da son derece iyi bir stoper. Hatta İlhan ligimizin farklı stoperlerinden biri. Bir defans oyuncusu için çok teknik ve pasör bir oyuncu. Özellikle takımını uzun paslarla çok iyi çıkartıyor. İlhan ve Giray ikisi de çok iş yapacak.
fmsmyrna
01.Şubat.2007, 06:35
Katılıyorum bence Topal'ın üstünde durrulmalı sağ sol farketmeden şut atıyor
Bende Yasin diyenleri anlamıyorum.Oynamayan adamların çağrılmasından yakınıyorsunuz bide Yasin diyorsunuz.
Nobre'nin çağrılması konusunda ise diğer forvetlerimiz formsuz olsaydılar bence alınabilirdi.Çünkü hak etti.
İ.Kaş'da oynamıyor takımında ona niye bir itirazın yok?
Genelde herkes tuttuğu takımın oyuncularını önplanda tutmuş.Bana göre Terim uzun aralardan sonra genel olarak iyi kadro çıkarmış.Kaş'ı çağırması bana göre doğru ama Zan yerine Yasin olmalıydı bana göre Terim Toraman'ı sık sakatlandığını farketti Terim ama Zan daha çok sakatlanıyor bana göre gerek yok ona Yasin alınmalı.Nuri Şahin'de büyük kayıp olur 2008'e gitmezse.Ümit Karan'a gelince almamakla doğru yapmış bana göre istikrarlı bir oyuncu olarak görmüyorum ben Ümit'i.Rüştü ve Tümer konusundada bence doğru yapıyor takımda bu iki oyuncu hariç en yaşlı oyuncu Nihat yaşıda yanılmıyorsam 27 bu takımın en azından maçlarda oynamasa bile kampta olmaları gerekir abi olarak hadi belki Tümer'i de geçebiliriz ama Rüştü orada olmalı.Bne bir zamanlar yedekkende çağırılan Selçuk'u bekledim ama Terim alamdı olabilir orada çok adam var zira Selçuk İnan'da aynı durumda.Giray'da çok iyi bir seçim bence kaptan İlhan'dan daha etkili oynuyor.Bu takımda daha değişiklikler olacaktır 2008 'e kadar.Tuncay son maçta sakatlandı oyundan çıktı bu sebeple almamıştır.Ben birde Fatih Tekke'yi arıyorum o neden yok acaba
Emurafu
01.Şubat.2007, 06:40
Giray'ı bende çok begeniyorum...Giray çoktan hakediyordu..Gs'ye gelmesinide çok istiyordum...Oftas kolay kolay gol yemiyor zaten..Stoperleri baya uyumlu..
anilton
01.Şubat.2007, 06:40
Neyse konuyu uzatıp birbirimizi kırmayalım... Yalnız "iyi oku" dil bilgisinde emir kipi oluyor ... lisedeyken sayısalcıydım ama dil bilgim fena degildi ;)
Sonuc olarak demek istedigim kadro ggenel anlamda güzel... Sadece Tümer Metin yerine baska bir isim tercih edilebilirdi. Fatih Hoca nın vardır bi bildigi.
Cümledeki anlamına göre değişir.Neyse sonuçta ben emir falan vermedim.İyi okumanı tavsiye ettim...
a.arıcı-11
01.Şubat.2007, 06:43
ibrahim kaş kendi takımında oynamıyo milli takıma niye geliyo anlamadım tümerde o keza
nobre gerçekten o kadar forvetin arasından bu formayı giyemez ama sol bekte vederson tipinde birine ihtiyaç var hakan baltanın yedeği bile yok
nuri şahin olayına bende katılıyorum mehmet topalı aurelio ile kıyaslamak fanatizmden başka bişey değildir gökhan zan olayı en anlaşılmazı zaten adam müzmin sakat ama milli takıma seçiliyor sürekli
şampiyonada servet-zan ikilisi bizi yakar iki ağır adamı c.ronaldo,frei,baros gibi atik oyunculara karşı düşünemiyorum bile
uğur boralın çağırılmasıda gereksiz ben fenerbahcenin maçlarının çoğunu izledim ve hiç birinde uğuru beğenmedim cska maçı dahil topu oyalıyor ve en sonunda kaptırıyor oynadığı maçlarda fenerbahce 20 top kaybediyorsa 10 tanesini uğur boral yapıyor
JunkChorn
01.Şubat.2007, 06:54
Kardoya şöyle göz attım yorumları okudum;
Bence Hamit ver arkasında Gökhan varken o bölgeye üçücü isim olarak Uğur fazla...
Nuri bu takımda ve Euro 2008'de mutlaka olmalı,Barış,Mehmet Topal bence formda da olsalar o tip bir turnuvaya hazır değiller.
Tümer avrupa'ya transfer oldu ve dikkat ederseniz Yıldıray yeni geldi takımda oyun kurucu eksiği vardı.Emre'ye destek çıkacak bir isim.Bence Fatih hoca bunu düşünerek aldı..Eminim 2008'de de kadro da olacaktır.
Forvette ise aylardır aynı şeyi söylüyorum maalesef lanet olsun Ümit Karan o takıma giremiyor.Semih ne kadar formda da olsa milli takımda oynayamıyor..Alex eksiği diyebilirm.
Ama Ümit Karan:
Adam son 10dk oynayıp 2gol attı milli takımda yine alınmadı,Bu ligin en çok gol atan oyuncusu olduğunda da alınmadı..Çok şanssız..
Serhat umarım çıkış yakalar..
Mirza
01.Şubat.2007, 06:56
Üslublarınıza dikkat ediniz arkadaşlar lütfen. Bu konuda da tartışma çıkarırsanız artık ne diyeyim.
deniz.91
01.Şubat.2007, 07:03
Ben şunu iddaa ediyorum hatta milli takımın stoperleri ilhan eker - giray kaçar olmalı:)Adamlar iyi oynuyor hakkını vermeliyiz
YusufT
01.Şubat.2007, 07:06
Düzenleyelimde düzgün dursun :)
Kaleci
Rüştü Reçber
Volkan Demirel
Serkan Kırıntılı
Defans
Emre Aşık
İbrahim Kaş
Gökhan Zan
Remzi Giray Kaçar
Servet Çetin
Gökhan Gönül
Hakan Kadir Balta
Orta Saha
Hamit Altıntop
Caner Erkin
Uğur Boral
Mehmet Aurelio
Arda Turan
Mehmet Topal
Mehmet Topuz
Tümer Metin
Emre Belözoğlu
Gökdeniz Karadeniz
Yıldıray Baştürk
Forvet
Halil Altıntop
Semih Şentürk
Gökhan Ünal
Serhat Niyazi Akın
Mehmet Yıldız
Nihat Kahveci
Şu an için gayet güzel bir kadro bence. Gözüme eksik olarak Ümit Karan ve Tuncay çarptı.
Uğur Boral ve Giray Kaçarda süpriz'i bence bu kadronun.
Bi Emre Aşık yerine Emre Güngör, Can Arat, Yasin, Egemen, İbrahim Toraman düşünülebilirdi.
Tümer yada Uğur yerine Tuncay olabilirdi.
Kadroya bi baktigmizda... Tümer, Ugur Boral,Emre Asik,Serkan ve hattaa Semih neden cagrildi diye düsünebiliriz... Bu bes oyuncunun yerine U.Ucar, Ilhan Eker, Baris, Nuri, Yasin ve Ümit Karan bunlardan birileri alinabilirdi..
Ben acikcasi Semih'i cok begenmiyorum..Semih faydalı ama ben onun çok iyi oynadığını düşünmüyorum. Fenerbahçe'nin santraforu gol atmalı. Sadece gol atmak bir ölçü değil bana göre... Semih paslarıyla verkaçlarıyla faydali. Ama kabul edelim ki Semih'in ne hizi, ne boyu, nede estetik yapisi var.. Bitirilicik konusundada vasat veya vasatin altinda..
Bi Ümit'le Semih'i karsilastirin.. göreceksinizki Ümit Semih'den cok daha iyi.. Ümitin Ankaragücü maçında attığı gol'e bi bakin Türkiye'de o topa öyle vuracak başka bir oyuncu bence yoktur..
Ugur Borali'da begenmiyorum..devamliligi yok..cok bencil oyuncu..mental özellikleri kötü.. Teknik özellikleri iyi hattaa bazilari Türkiye icin üst düzey..
Benim görüslerim bunlar..gelin bunlari tartisalim..
P.S: M.Topuz ve M.Topal'in alinmasina sevindim cünkü hak ediyorlar..Ins. Euro 2008 parlarlar..
GeNç KaRTaL
01.Şubat.2007, 07:07
İ.Kaş'da oynamıyor takımında ona niye bir itirazın yok?
Ben zaten onu İ.Kaş takımında oynamıyor neden milli takıma alınıyor diyenler için dedim.Yasin'de oynamıyor.Ayrıca Kaş Yasin'e göre daha fazla forma şansı buluyor.Yasin anca ayda yılda bir Lugano-Edu ikilisinden birisi sakatlanırsa forma şansı buluyor ya da önemsiz maçlarda.Ama bakarsanız İbrahim Kaş ona göre daha çok forma şansı buluyor.Kaş'ta sakatlıklar olunca forma giyiyiyor ama malum savunma bölgemizde çok sakatlık olduğu için o yüzden daha çok forma şansı buluyor.Şampiyonlar Ligi maçında bile forma giydi adam.
deniz.91
01.Şubat.2007, 07:13
P.S: M.Topuz ve M.Topal'in alinmasina sevindim cünkü hak ediyorlar..Ins. Euro 2008 parlarlar..Mehmet Topzu zaten ilk11de pek oynamasada artık aday kadroların bankolarından.Ayrıca eminim Terim Topuzada şans verecektir.Lig Tvdeki bir konuşmasında euro 08de ihtiyacı olan oyuncular arasında topzuuda demişti bize çok faydası olur demişti.
Semih konusuna gelince tamamen katılıyorum.Semihin oynaması için arkasında alex olacak boş kaleye attıracak.Fakat milli takımda işelr öyle gitmiyor.Baktığımızda semih alx siz hiç bir mata gol atamıyor ayrıca attığı bir çok gol çok basit gol
YusufT
01.Şubat.2007, 07:19
Mehmet Topzu zaten ilk11de pek oynamasada artık aday kadroların bankolarından.Ayrıca eminim Terim Topuzada şans verecektir.Lig Tvdeki bir konuşmasında euro 08de ihtiyacı olan oyuncular arasında topzuuda demişti bize çok faydası olur demişti.
Semih konusuna gelince tamamen katılıyorum.Semihin oynaması için arkasında alex olacak boş kaleye attıracak.Fakat milli takımda işelr öyle gitmiyor.Baktığımızda semih alx siz hiç bir mata gol atamıyor ayrıca attığı bir çok gol çok basit gol
evet.. Semih paslariyla ve Caliskanligiyla Fenerbahce'de iyi isler cikariyor..arkasinda bide Alex olunca..
BeeTLeJuiCe
01.Şubat.2007, 07:29
Bir fenerbahçeli olduğum için Semih hakkında biraz yanlı olabilirim ama bence Semih gerçekten fırsatçı bir oyuncu. Pozisyonu devamlı takip ediyor, ısrarcı, son vuruşlarınıda beğeniyorum.
Gerçi Türkiye'den örnek vermek gerekirse bir Ümit Karan kadar zor golleri kaydedemiyor ama Fenerbahçe'de arkasında Alex olduğu için şu anda 11 gol attı. Alex olmayınca birşey yapamıyor diyorsunuz tamamda ligde Alex'ten çok asisti var yanılmıyorsam.
Zaten milli takımda direk ilk 11'de çıkacağını sanmıyorum Nihat ve Halil bizim için en yararlı ikili olur ama Nihat, Mehmet Yıldız oynayacak galiba. Muhtemelen Semih tıpkı eskiden fenerbahçede olduğu gibi Milli Takımın nöbetçi golcüsü olacaktır.
gerrrard
01.Şubat.2007, 07:39
Çoğu arkadaşımın söylediği sözlere katılmıyorum M.Topal hakkında. M.Topal'ı izlerken bana Türkiye'nin şu son 5 yılda çıkardığı en iyi liberolardan biri hatta belkide en iyi liberosu gözüyle izliyorum. Topal oyun bile kurabiliyor yahu. Özellikle uzun boylu olmaası ve bacaklarının çok uzun olması onun için bir avantaj ve daha bu çocuk 20 yaşında.
Belki yanlı yorum yapıyorsun diyenler olacak ama ben gördüğümü söylüyorum burada. Mehmet Topal gerçektende çok iyi bir futbolcu ve çok az tecrübe,biraz tecrübe ile Türkiye'nin hatta Avrupa'nın sayılı liberolarından biri olacaktır. Sonra dersiniz Gökay söylemişti diye.
Benden söylemesi. Özellikle Ankaragücü maçında hayatının maçını oynadı. Önüne gelen her topu kesti,hatta sahanın heryerinde ayak izi vardır.
Bence F.Terim çok iyi gördü M.Topal'ı ve iyiki aldı diyorum ben. Benim bu konu hakkında görüşüm budur. :)
YusufT
01.Şubat.2007, 07:44
Çoğu arkadaşımın söylediği sözlere katılmıyorum M.Topal hakkında. M.Topal'ı izlerken bana Türkiye'nin şu son 5 yılda çıkardığı en iyi liberolardan biri hatta belkide en iyi liberosu gözüyle izliyorum. Topal oyun bile kurabiliyor yahu. Özellikle uzun boylu olmaası ve bacaklarının çok uzun olması onun için bir avantaj ve daha bu çocuk 20 yaşında.
Belki yanlı yorum yapıyorsun diyenler olacak ama ben gördüğümü söylüyorum burada. Mehmet Topal gerçektende çok iyi bir futbolcu ve çok az tecrübe,biraz tecrübe ile Türkiye'nin hatta Avrupa'nın sayılı liberolarından biri olacaktır. Sonra dersiniz Gökay söylemişti diye.
Benden söylemesi. Özellikle Ankaragücü maçında hayatının maçını oynadı. Önüne gelen her topu kesti,hatta sahanın heryerinde ayak izi vardır.
Bence F.Terim çok iyi gördü M.Topal'ı ve iyiki aldı diyorum ben. Benim bu konu hakkında görüşüm budur. :)
Mehmet Topal'in harika bir oyuncu ve evet bence Türkiyedeki en iyi Türk ön libero diye bilirim...
shamur1
01.Şubat.2007, 07:48
Emre Aşık , Tümer , Serhat Akın hangi akla hizmet çağrıldı anlamadım. Hangi performansına bakıldı ? İdmanlarımı izlendi naptılarda çağrıldılar anlamadım. Fatih Tekke yine yok.
Emurafu
01.Şubat.2007, 07:58
Kardoya şöyle göz attım yorumları okudum;
Bence Hamit ver arkasında Gökhan varken o bölgeye üçücü isim olarak Uğur fazla...
Nuri bu takımda ve Euro 2008'de mutlaka olmalı,Barış,Mehmet Topal bence formda da olsalar o tip bir turnuvaya hazır değiller.
Tümer avrupa'ya transfer oldu ve dikkat ederseniz Yıldıray yeni geldi takımda oyun kurucu eksiği vardı.Emre'ye destek çıkacak bir isim.Bence Fatih hoca bunu düşünerek aldı..Eminim 2008'de de kadro da olacaktır.
Forvette ise aylardır aynı şeyi söylüyorum maalesef lanet olsun Ümit Karan o takıma giremiyor.Semih ne kadar formda da olsa milli takımda oynayamıyor..Alex eksiği diyebilirm.
Ama Ümit Karan:
Adam son 10dk oynayıp 2gol attı milli takımda yine alınmadı,Bu ligin en çok gol atan oyuncusu olduğunda da alınmadı..Çok şanssız..
Serhat umarım çıkış yakalar..Karan ve Semih hakkında dediklerin dogru..Belki Yıldıray Alex'in görevini yapar..
Terim Tümer degilde Karan üstünde dursa nebilim onu hazırlasa..İyi bir ümit çok iş yapar..Heleki Nihatla:)
Belediye maçında dönerek attıgı o golü unutamıyorum..Arsivde hep adamın golleri var:D:D Turnuva'nın en iyi golünüde kesin karan atardı:):D:D
Tekke Sakat,Tuncayda Sakat
kadro iyi fakat ugur boralın nasıl bir performans gösterecegini çok merak ediyorum sivas maçında sol kanat etkisiz kalıyordu ikinci yarı wederson girmesiyle o kanattan gol buldu bilmiyorum inşallah iyi bir performans gösterir oynayabilirse onun dışında hiç bir oyuncuya lafım yok.
Rodrigo Tello
01.Şubat.2007, 08:05
Deli İbo niye yok :D
Emre Aşık cagırılmış İ.Toraman cagırılmamış,ayrıca bayadır forma giymeyen sakatlıktan yeni çıkan Gökhan Zan cagırılmış pehhh şacmalıgında bu kadarı..
a.arıcı-11
01.Şubat.2007, 17:39
arkadaşım semihin bitiriciliğine kötü demişsinde liggin ilk yarısındaki FB-GS maçının 5. dk sındaki golünü düşünmeni tavsiye ederim o gol adamın bitiriciliğinin iyi olduğunun en büyük kanıtıdır ayrıca sivasa attığı golde kafayı vurdu kalece çıkardıktan sonra her futbolcunun aklına öyle bir vuruş yapmak gelmez hele ki saliseler içinde
bi ümit karan furyasıdır gidiyo burdan fatih hocaya sesleneceğinize önce kalliye seslenin o adamı banko yapsın kendi takımında as oynatsın ondan sonra zaten milli takıma seçilir
deniz.91
01.Şubat.2007, 18:09
arkadaşım semihin bitiriciliğine kötü demişsinde liggin ilk yarısındaki FB-GS maçının 5. dk sındaki golünü düşünmeni tavsiye ederim o gol adamın bitiriciliğinin iyi olduğunun en büyük kanıtıdır ayrıca sivasa attığı golde kafayı vurdu kalece çıkardıktan sonra her futbolcunun aklına öyle bir vuruş yapmak gelmez hele ki saliseler içinde
bi ümit karan furyasıdır gidiyo burdan fatih hocaya sesleneceğinize önce kalliye seslenin o adamı banko yapsın kendi takımında as oynatsın ondan sonra zaten milli takıma seçilir
Fatih Terim için oyuncunun formda olması önemli değilki oynayanı oynamayanı hep alıyor.
fmsmyrna
01.Şubat.2007, 18:19
Ben zaten onu İ.Kaş takımında oynamıyor neden milli takıma alınıyor diyenler için dedim.Yasin'de oynamıyor.Ayrıca Kaş Yasin'e göre daha fazla forma şansı buluyor.Yasin anca ayda yılda bir Lugano-Edu ikilisinden birisi sakatlanırsa forma şansı buluyor ya da önemsiz maçlarda.Ama bakarsanız İbrahim Kaş ona göre daha çok forma şansı buluyor.Kaş'ta sakatlıklar olunca forma giyiyiyor ama malum savunma bölgemizde çok sakatlık olduğu için o yüzden daha çok forma şansı buluyor.Şampiyonlar Ligi maçında bile forma giydi adam.
Tamam aynı şeyi söylüyormuşuz bencede Kaş olmalı Yasin de olmalı ama Gökhan Zan çok sık sakatlanıyor onun yerine zaten bence 2008'de Emre Aşık-Servet ikilisi oynayacak.
Universal
01.Şubat.2007, 18:47
Dikkatimi çeken, bazı arkadaşlar durmadan yabancı sayısı artarsa milli takıma olumsuz yansır. Oyuncu bulunmazı zorlanıyor diyorlar. Türkiye'de en çok yabancı sayısı Fenerbahçe'de(Yabancı uyruklular Dahil) ama o Fenerbahçe en fazla milli takıma oyuncu gönderen Fenerbahçe. Demekki Yabancı Oyuncu sayısı milli takımı etkilemiyormuş. Kaliteli olan oyuncu sınırsız yabancıda olsa gene milli takıma girebiliyor.
Giray son derece iyi bir stoper son 2 yılda müthiş bir ivme kazanan Oftaş' ın en önemli oyuncularından biri. Oftaşsspor az pozisyon veren ve az gol yiyen bir takımsa bunun en önemli nedeni defansının başarısıdır. Giray - İlhan ikilisi uzun zamandan beri beraber oynuyorlar. Giray' ı bu sene bir kez çıplak gözle izledim. Topu oyuna sokma becerisi vasast ama bir defansı defans yapan asıl özellikleri çok iyi. Rakibini çok iyi marke ediyoru bunun yanı sıra hava toplarında hemen hemen hatasız oynuyor. Henüz 23 yaşında stoperlerin yıllandıkça daha da değer kazandığını düşünürsek Giray' ı ileride çok iyi günler bekliyor. Bazı arkadaşllarımız İlhan Eker' i de milli takımda görmek isterdik demişler. İlhan da son derece iyi bir stoper. Hatta İlhan ligimizin farklı stoperlerinden biri. Bir defans oyuncusu için çok teknik ve pasör bir oyuncu. Özellikle takımını uzun paslarla çok iyi çıkartıyor. İlhan ve Giray ikisi de çok iş yapacak.
Dediğin gibi olursa gerçekten katkısı büyük olacak. Ama Avrupa Şampiyonasına eğer alınır ise Ligde gösterdiği başarıyı gösterebileceğine inanmıyorum. Çünkü rakip takımın forvetleri başta olmak üzere, hepsi Avrupa'nın en iyi kulüplerinde Şampiyonlar Liginde mücadele eden oyuncular. Bunları durdurması gerçekten zor olacak. Ama bu oyuncuyu buraya getiren Metin Diyadin'i unutmamak gerekiyor. Diyadin çok iyi genç yetenekler buluyor. Milli Takımda Genç Yetenek Bulması için görevlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Estranged
01.Şubat.2007, 18:49
Bu arada M.Topal ne kadar hakettiyse,Boral ne kadar hakettiyse Mert Nobre'de o kadar haketti milli formayı..
Mert Nobre nin oynadigi yerde M.Yildiz,G.Unal,Serhat,Semih,Halil gibi uzun zamandir milli takimda olan oyuncular var.Nobre ise takima alisik degil,turkceyi bilmiyor ve iletisim saglayamiyor.
Iyi oynamiyor mu?Oynuyor.Ama takima uyum saglayamaz ve takim icindeki anlasmazlik seviyesi cok yuksek olur.Biliyorsun,Tactan gol yiyen bir takimiz Turkiye olarak.
Ayrica M.Topal in maclarini seyrettiysen,ozellikle fb-gs macini,ortasahadaki 2 oyuncudan biriydi.o girdikten sonra Fenerbahce topa dokunamadi ve ataga cikamadi.Ayrica on libero sıkıntısı da yaşıyoruz.Aurelio'nun alternatifi yok.Bence M.topal yerinde bir karar.
Amacim tartisma cikarmak degil,sadece dusuncelerimi soyledim.
bySilver
01.Şubat.2007, 19:06
İbrahim Üzülmez yok Allah Allah Fatih Hoca'nın kafasına taş mı düştü acep ?
Tümer,Emre Aşık bunLar MiLLi takımın en eLeştiriLen oyuncuLar Fatih Terim Hiçmi performansLarına bakmıyor bunLarın ben haLa anLamış degiLim
BlackEagle19o3
01.Şubat.2007, 19:06
Uğur Boral sırf Fenerbahçe'de ilk 11 oynamaya başladı diye kadroya alınmış.Bence hiç ama hiç haketmiyor.Tümer ve Emre Aşık da artık kadroya alınmamalı.Ayrıca Serhat Akın neye göre kadroya alındı merak ediyorum.Geri kalanlar doğru seçim bence.Mehmet Topal,İ.Kaş,Giray hepsi doğru tercihler;)
BeeTLeJuiCe
01.Şubat.2007, 19:11
Bildiğim kadarıyla Serhat, Anderlecht'te ilk 11 olmasa bile her maç sahaya çıkan bir isim. Performansıda iyi iye hatırlıyorum. Belçika ligi pek göz onünde olmadığı için bilmiyoruz tabikide. Hem forvet, hemde kanat için iyi bir alternatif.
El Comandante
01.Şubat.2007, 19:41
Volkan Yaman fena oynamiyordu o cagirilabilirdi Hakan Balta´ya alternatif olarak.Ugur Boral´dan daha cok hakediyordu bence.
Emre Güngör Yasin´den daha iyi birisi.Galatasaray´da oynadigi icin söylemiyorum.Yasini ben de cok begeniyordum,onun icin yazdigim yorumlar ortada zaten.Ama oynadigi maclarda cok bireysel hatalar yapiyor.Alanya macinda bile cok komik hatalar yapti.Yani oynamaya oynamaya kötülesiyor.
Mehmet Topal gercekten cok iyi oynuyor.Galatasaray´in maclarini X programinin yayinladigi özetlere bakarak degil de Lig Tvden macin tamanini izleyin.Ne demek istedigimi ozaman anlarsiniz. ;)
Universal
01.Şubat.2007, 20:17
Sonuçta bu bir hazırlık maçı, Terim bu maç ile Avrupa Şampiyonası için ideal taktik ve ideal kadro oluşturacak. Burada alınan isimlerden zaten ilkonibirimiz belli oluyor. Yani burada tartıştığımız isimler maçlarda yedek olacak. Ona göre oyuna katkılarıını ölçecek. Bu yüzden ben bu kadroyu beğendim. Lejyönerlerimiz kadroya dahil edilmesi gayet hoş olmuş.
Emurafu
01.Şubat.2007, 20:38
Şu kadro'yu bile bu kadar eleştirsek acaba euro 2008 kadrosu belli olunca nasıl elestirecez..Önemli olan basarı.kimi alırsa alsınki milli takımda basarılı olsun..Terim kafasında bir sistem kuruyordur..bununda planlarını yapıyordur.
Tümer'i neden cagırdıgını anlamaya calısıyorum.Şu aklıma geldi..Takımda lider özellikli oyuncu az..Forvet arkasında oynayacak yaratıcı oyuncu yok denilecek kadar az...Tümer'i onun için cagırıyor sanırım..Tümer oynadıgı zaman etkili olan biri..Fenerbahcede oynamadıgı zaman cagrılmısdı.Ukrayna ve Arnavut maçlarını kurtarmısdı..Benim düsüncem böyle..Sanırım terimde bunlatı düsünüyor..Yıldıray,Emre,TÜmer baska yok gibi...Zaten Tümer yedek oluır..
anilton
01.Şubat.2007, 20:48
Şu kadro'yu bile bu kadar eleştirsek acaba euro 2008 kadrosu belli olunca nasıl elestirecez..Önemli olan basarı.kimi alırsa alsınki milli takımda basarılı olsun..Terim kafasında bir sistem kuruyordur..bununda planlarını yapıyordur.
Tümer'i neden cagırdıgını anlamaya calısıyorum.Şu aklıma geldi..Takımda lider özellikli oyuncu az..Forvet arkasında oynayacak yaratıcı oyuncu yok denilecek kadar az...Tümer'i onun için cagırıyor sanırım..Tümer oynadıgı zaman etkili olan biri..Fenerbahcede oynamadıgı zaman cagrılmısdı.Ukrayna ve Arnavut maçlarını kurtarmısdı..Benim düsüncem böyle..Sanırım terimde bunlatı düsünüyor..Yıldıray,Emre,TÜmer baska yok gibi...Zaten Tümer yedek oluır..
O zaman Tümer'den daha çok oynayan Yusuf'un,Sergen'in suçu ne...
GeNç KaRTaL
01.Şubat.2007, 21:11
Tümer oynadıgı zaman etkili olan biri..Fenerbahcede oynamadıgı zaman cagrılmısdı.Ukrayna ve Arnavut maçlarını kurtarmısdı..Benim düsüncem böyle..Sanırım terimde bunlatı düsünüyor..Yıldıray,Emre,TÜmer baska yok gibi...Zaten Tümer yedek oluır..
Tümer o milli maç döneminde Beşiktaş takımının oyuncusuydu ve forma giyiyordu bizde.Ama dediğin gibi Tümer sonuca etki edebilecek birisi.Zaten yedek olarak alınmıştır.Sorun yok bence..
Ayrıca sivasa attığı golde kafayı vurdu kalece çıkardıktan sonra her futbolcunun aklına öyle bir vuruş yapmak gelmez hele ki saliseler içinde
Çokta münhim bir olay değil bence.Aynısını beğenmediğimiz Gökhan Ünal'da attı.Hangi maç hatırlamıyorum ama vurdu gol diye koşmadan bekledi ve dönen topu sakinca tamamladı.Semih oynadığı oyunla milli takım kadrosunda bulunmayı hak etmiş olabilir ama ilk 11 için bence sistem gereği oynaması pekte gerekli değil.Terim ona göre sistem kuracaksa bilmem.Norveç maçlarını hatırlıyorum Nihat ileride tek başına takımı taşırken Semih etkisiz kalmıştı.Ben olsam birde Nihat-Mehmet Yıldız ikilisini denerim.
YusufT
01.Şubat.2007, 21:24
Türkiye'de en çok yabancı sayısı Fenerbahçe'de(Yabancı uyruklular Dahil) ama o Fenerbahçe en fazla milli takıma oyuncu gönderen Fenerbahçe. Demekki Yabancı Oyuncu sayısı milli takımı etkilemiyormuş. Kaliteli olan oyuncu sınırsız yabancıda olsa gene milli takıma girebiliyor.
Galatasaray 5 tane TÜRK oyuncu gönderiyor Milli takima.. Fenerbahce ise 4..
Universal
01.Şubat.2007, 22:20
Volkan Demirel, Uğur Boral, Gökhan Gönül, Mehmet Aurelio, Semih Şentürk (Fenerbahçe)
Servet Çetin, Arda Turan, Hakan Kadir Balta, Mehmet Topal (Galatasaray)
Tam tersi sanırım...
GeNç KaRTaL
01.Şubat.2007, 22:38
Bu arada dikkatimi çekti Hakan Şükür kadroda yok.
a.arıcı-11
02.Şubat.2007, 00:28
Türk kelimesinin harflerini büyük yazarak aklınca aurelionun türk olmadığını vurgulamaya çalışmış ama unutma ki yunanistan maçında hemde ALİ SAMİ YEN stadında yani ultraaslan taraftar grubunun olduğu yerde herkes ıslıklanırken o alkışlanıyodu o maçta
TürkuAz
02.Şubat.2007, 01:13
Türk kelimesinin harflerini büyük yazarak aklınca aurelionun türk olmadığını vurgulamaya çalışmış ama unutma ki yunanistan maçında hemde ALİ SAMİ YEN stadında yani ultraaslan taraftar grubunun olduğu yerde herkes ıslıklanırken o alkışlanıyodu o maçta
Aurelio Türk değil, Türk vatandaşı, ultraaslan değil ultrAslan..!
Alkışlayanların Galatasaraylı olduğunu kanıtlayabilecek misin acaba ?
Sekopej
02.Şubat.2007, 01:17
Türkiye Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes TÜRK'tür.
Daha da uzatmayın.
ultraslan ya da ultrAslan, bu bu kadar önemli mi? Herkesin nasıl yazıldığını bilmesi mi gerekiyor?
Gereksiz konuyu germeyin ve alakasız şeyler yazmayın. Bizleri de sinirlendirmeyin.
YusufT
02.Şubat.2007, 02:15
Volkan Demirel, Uğur Boral, Gökhan Gönül, Mehmet Aurelio, Semih Şentürk (Fenerbahçe)
Servet Çetin, Arda Turan, Hakan Kadir Balta, Mehmet Topal (Galatasaray)
Tam tersi sanırım...
Emre Asik nerde? Emre Galatasarayin sözlesmeli oyuncusudur.. yaani oldu 5'e 5. Semih,Ugur Boral milli takimda is yapar yapmaz.. Ugurun secilmesi bence sacma olmus..onun yerine Nuri, Zafer Yelen alinabilir.. sonra Semih arkasina Alex türünde oyuncu olmayinca birseyler yapamiyor, en fazla yaptigi sey verkac paslari denemek.. Ümit Karan daha mantikli olurdu, hattaa Mevlüt Erding bile alinabilirdi..
deniz.91
03.Şubat.2007, 04:27
Serhat kadrodan çıkartıldı
A Milli Futbol Takımı, 6 Şubat Çarşamba günü İsveç ile yapacağı özel maç için İstanbul'da toplandı.
Swissotel'de akşam saatlerinden itibaren toplanmaya başlayan A Milli Takım'da, Belçika Ligi'nde RSC Anderlecht'in dün yaptığı karşılaşmada sol arka adalesinde zorlanma olan Serhat Akın'ın kadrodan çıkarıldığı açıklandı. Fortis Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi karşılaşmasında forma giyen milli oyuncuların derbi mücadelesi sonrası takıma katılacağı bildirilirken, yurtdışında oynayan Halil, Yıldıray, Emre Belözoğlu ve Nihat'ın yarın takıma dahil olacakları kaydedildi.
İsveç maçının yapılacağı BJK İnönü Stadı'nda yarın basına açık bir antrenman gerçekleştirecek olan milliler, 5 Şubat Salı günü Ali Sami Yen Stadı'ndaki çalışmayla hazırlıklarını tamamlayacak.
Bu arada Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, yarın Swissotel'de bir basın toplantısı düzenleyecek.
HAKAN BALTA: "İSVEÇ MAÇINI KAZANIP GÜCÜMÜZÜ GÖSTERMEK İSTİYORUZ"
A Milli Takım kadrosunda bulunan ve takım arkadaşlarından önce kampa dahil olan Galatasaraylı futbolcu Hakan Balta, İsveç ile yapacakları maçı kazanarak Avrupa'daki takımlara güçlerini göstermek istediklerini söyledi.
Genç futbolcu, karşılaşmanın önemli olduğunu belirterek, "Beni kadroya aldığı için hocama teşekkür ediyorum. Çünkü sakatlığım nedeniyle oynayıp oynamayacağım belli değil. İnşallah oynarım. Umarım bizim için güzel bir maç olur. İsveç gibi güçlü takımlarla oynamak Avrupa Şampiyonası finalleri öncesi güzel. Bu maçtan galip ayrılıp Avrupa'daki takımlara gücümüzü göstermek istiyoruz. Sakatlığım nedeniyle uzun süredir idman yapmadım. Son 2-3 gündür idman yapıyorum. Bileğim hala şişkin durumda ama takımdan ayrı çalıştım. Daha maça 3 gün var. Umarım o güne kadar tam olarak iyileşmiş olurum" diye konuştu.
KAYNAK:Ligtv.com.tr
Emurafu
03.Şubat.2007, 21:09
Kaş'ın Rize maçında yaptıgı hatadan sonra Emre'nin,Yasin'in ne kadar çok hakettigini anladım..Terim sanırım Kaş'ın Sag bek özelligi oldugu için diyede alıyor..
Serhat yerine bakalım kadroya kim alınacak..Semih'de cıkartılır sanırım.
El Comandante
03.Şubat.2007, 21:12
Serhat´in yerine Serkan Calik alinmali bence kadroya.Böylesine bir yetenegi kapmaliyiz.Euro 2008 de bize faydalari dokunur.
YusufT
04.Şubat.2007, 22:23
bu I.Kas ve U.Boral neden cagrildiki? U.Ucar cagrilsa daha iyi olur hem stoper hemde sag bek olarak oynayabilir..
anilton
04.Şubat.2007, 23:21
bu I.Kas ve U.Boral neden cagrildiki? U.Ucar cagrilsa daha iyi olur hem stoper hemde sag bek olarak oynayabilir..
İ.Kaş'da hem sağ bek hem stoper oynuyor...
YusufT
05.Şubat.2007, 01:07
İ.Kaş'da hem sağ bek hem stoper oynuyor...
hangisi daha cok hak ediyor? Kas ligde 6 macta oynamis.
Ugur Ucar Galatasarayin yillardir bulamadigi sag bek olarak yaklasik her macta oynadi ve iyide oynadi.
anilton
05.Şubat.2007, 02:59
hangisi daha cok hak ediyor? Kas ligde 6 macta oynamis.
Ugur Ucar Galatasarayin yillardir bulamadigi sag bek olarak yaklasik her macta oynadi ve iyide oynadi.
Şöyle düşün;İ.Kaş Uğur kadar sağ bek oynar,ama Uğur İ.Kaş kadar stoper oynayamaz.Ama Uğur zaten hakediyor bu formuyla.Ama S.Özkan'da olduğu gibi Uğur içinde Ümit Davala faktörü var bence.Ümit milli takım için bu isimler çok önemli.M.Topal'ıda verdikten sonra A takıma bu iki isimide şuanda kaybetmek istememiştir.Ama Uğur'un Euro 2008'e gideceğini düşünüyorum...