PDA

View Full Version : Dunga'dan Bobo sürprizi!

GeNç KaRTaL
03.Şubat.2007, 22:03
http://www.dakka90.com/files/bobo3.jpg

Dunga'da Bobo sürprizi!
(Flaş) Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldız futbolcusu Bobo, Dunga tarafından Milli Takım'a davet edildi. Pato'nun sakatlanmasının ardından forvet hattında sıkıntı yaşayan Brezilya Milli Takım teknik direkörü Dunga, Brezilya'nın İrlanda Cumhuriyeti ile 6 Şubat'ta oynayacağı maç kadrosuna Bobo'yu aldı. Bu karar Brezilya Futbol Federasyonu tarafından Beşiktaş kulübüne tebliğ edildi. 04.02.2008

Kaynak : Sporx.com

anilton
03.Şubat.2007, 22:03
Dunga,Milan'ın yıldızı Pato sakatlanınca genç oyuncu Bobo'yu milli maç için davet etti.Resmi yazı gelmiş,birazdan yolculuğa çıkıyormuş...

Kaynak:Lig Tv / Futbol Gündemi

RaSenGan
03.Şubat.2007, 22:05
İnş.maçta görev alır.

TürkuAz
03.Şubat.2007, 22:08
Vay be, gerçekten iyi bir haber. Umarız ki iyi bir performans gösterir..

RaSenGan
03.Şubat.2007, 22:11
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=56276

1 dakika önce burada açılmış konu.

Flawless Victory
03.Şubat.2007, 22:12
Dünyanın sonu geldi.

anilton
03.Şubat.2007, 22:13
Bobo, İlk Kez A Milli Takım’da
04.02.2008 14:47

Brezilyalı yıldız futbolcumuz Bobo, ülkesinin İrlanda Cumhuriyeti ile oynayacağı hazırlık maçının aday kadrosuna çağrıldı.
Daha önce Brezilya U-20 Milli Takımı formasını giyen Bobo, ilk kez Brezilya A Milli Takım kadrosuna çağırıldı. Brezilya Teknik Direktörü Dunga, İrlanda Cumhuriyeti ile oynanacak hazırlık maçının kadrosuna yıldız futbolcumuz Bobo'yu da davet etti. Bobo, maçta forma giyerse ilk kez Brezilya A Milli Takım forması ile sahaya çıkmış olacak.

Bobo, İrlanda'da oynanacak mücadele için yarın (5 Şubat) bu ülkeye giderek, takımının kampına katılacak.

Bjk Resmi Site

Aşk-ı Şehir
03.Şubat.2007, 22:14
Müthiş bir haber Bobo ve Beşiktaş adına. Değerini katlar.

King_91
03.Şubat.2007, 22:14
yok artık..bence sıra bobo ya gelene kadar brezilya da epey iyi forvet var..tamam bobo çok iyi bir oyuncu da bu kadar iyi mi?bence ilginç bir tercih olmus..yine de tebrikler bobo..inşallah iyi bir performans sergileyip kalıcı olur..

El Comandante
03.Şubat.2007, 22:15
Form düsüklügü yasadigi bu dönemde Milli takima alinmasi sasirtti beni dogrusu.
Ama sevindim Bobo´nun cagirilmasina,iyi bir forvet.Umarim macta forma sansi bulur. (:

Emurafu
03.Şubat.2007, 22:15
10 dakika önce egemen söyledi bana..Hatta bana konu aç diyordu bende inanmamısdım..5 dakika sonrada Ligtv'ye düsdü haber..

Bobo holosko geldiginden beri dökülüyor..Bobo için iyi bir sans..Büyük ihtimal oynar çünkü dunga herkezi görmek ister..Umarım iyi perfıormans sergiler..Rize maçındaki gibi goller kacırırsa işi zor olur..Sezon basındaki bobo gibi oynaması lazım..Basarılar...

travis1903
03.Şubat.2007, 22:18
böylesine kötü bir performans gösterdiği bir dönemde çagrılmasına şaşırmadım desem yalan olur
ama hem kendisi için hemde bizim için iyi oldu ...umarım morali yerine gelirde gollerine tekrardan döner

:0:

Flawless Victory
03.Şubat.2007, 22:18
Bu arada Brezilya'nın maçını ART Sport 5 kanalı veriyor. Acaba şifreli bir kanal mı? Bilgisi olan var mı?

anilton
03.Şubat.2007, 22:23
Forma yakışıyor zaten...:D
http://img118.imageshack.us/img118/1192/xccxpz1.jpg
http://img230.imageshack.us/img230/5696/xcjt1.jpg

PesimiSTyLa
03.Şubat.2007, 22:24
Hem Bobo Hem BJK için iyi bi haber.. Tebrikler Bobo.. Sasırdım acıkcası ...

Bu arada Türk yapma umudumuz gitti :n:

GeNç KaRTaL
03.Şubat.2007, 22:25
Şu aralar gol sıkıntısı yaşıyordu.Moralide pek iyi değildi.Bu haber çok çok güzel oldu.İnşallah forma şansıda bulur ve gol atar.Gol atarsa Bobo döndüğünde tozunu attırır ligin bence.

Arkadaşları idmana çıkınca kendisini alkışlamışlar ve haberide vermişler kendisine.Bobo çok şaşırmış.Bugün gidecekmiş Brezilya milli takım kampına.Haydi hayırlısı.

Ayrıca bu olay Bobo'nun değerinide artıracaktır.Artık Bobo daha göz önünde bir oyuncu olacak.Buda yakın bir zamanda Bobo'dan ayrılabileceğimizin bir göstergesi..

deniz.91
03.Şubat.2007, 22:31
Helal oolsun Boboya açıkçası ummuyordum böyle birşeyi:)Umarım forma şansı bulur

Flawless Victory
03.Şubat.2007, 22:33
Bence Bobo'dan çok Dunga'yı tebrik etmek lazım. :)

BlackEagle19o3
03.Şubat.2007, 22:34
Bu haberi gördüğümde çok sevindim:)Son 2 haftadır olmayacak goller kaçırsa bile kalitesi belli.Dunga da bunu farketmeş.Bobo çok genç bir futbolcu bu forma onun değerini katlayacaktır.Morali de yerine gelcek.Umarım Beşiktaş'a golleri ile geri döner;)

Rodrigo Tello
03.Şubat.2007, 22:45
Bu güzel haberide cagırılmaz diyen arkadaşlara armagan ediyorum.

BoBo bu moralle ligde patlama yapar cok iyi oldu bu..

Bahadır Akdeniz
03.Şubat.2007, 22:53
Bu haber gerçek olamaz yani korkunç bir başarı, alkışlıyorum. Bobo adına inanılmaz bir gelişme. Bu oyuncunun Beşiktaş'a transferin de emeği ve görüşü geçen kişileri tek tek kutlamak lazım.

Bobo'yu ben çok severim. Yııllardır bütün yamalarımda özelliklerini arttırdığım ve yüksek girdiler yaptığım bir oyuncudur, yamalarımı oynayanlar bilirler. Bu tahminlerimin ve oyuncu analizimin yanılmaması beni ayrıca sevindirdi.

Fernando Gago
03.Şubat.2007, 22:56
Son 2 3 haftadır performansı çok çok düştü Bobo'nun ama bu haber ona moral olur :)

anilton
03.Şubat.2007, 23:00
Bu haber gerçek olamaz yani korkunç bir başarı, alkışlıyorum. Bobo adına inanılmaz bir gelişme. Bu oyuncunun Beşiktaş'a transferin de emeği ve görüşü geçen kişileri tek tek kutlamak lazım.

Bobo'yu ben çok severim. Yııllardır bütün yamalarımda özelliklerini arttırdığım ve yüksek girdiler yaptığım bir oyuncudur, yamalarımı oynayanlar bilirler. Bu tahminlerimin ve oyuncu analizimin yanılmaması beni ayrıca sevindirdi.

Bobo'nun Beşiktaş'a gelmesindeki en büyük etken Carlos Antonio Zago.Kendisine çok şey borçlu Beşiktaş...

Fıratcan Alçınkaya
03.Şubat.2007, 23:12
I Love You BoBo...

Bende şaşırdım beklemiyodum bu aralar hem biz hem kendisi çok iyi oynarsa yıldız olmaya gidiyor...

Memedov
03.Şubat.2007, 23:17
Helal olsun Bobo.

Bobo bu fırsatı degerlendirmeli, her yiğidin harcı değildir brazilya milli takımına çağrılmak.

GReeN BeReT
03.Şubat.2007, 23:17
Bobo icin gercekten güzel bir haber cok sasırdım inşallah forma sansı bulur

CeNTeR_TR
03.Şubat.2007, 23:19
Vayy be formsuz olmasına rağmen çağrıldı..Umarım iyi bir performans gösterir ama bu lige lanse etmesin :p

fm26mer
04.Şubat.2007, 00:04
lhelal olsun. Umarım elinden gelenin en iyisini yapar kalıcı olur

RoNNiE91
04.Şubat.2007, 00:05
Helal olsun Bobo.Son birkaç hafta dışında çok iyi oynuyor Bobo.Umarım Brezilya Milli Takımında da iyi bir performans sergiler ve Dunga'nın gözüne girer.

Bahadır Akdeniz
04.Şubat.2007, 00:08
Bobo'nun Beşiktaş'a gelmesindeki en büyük etken Carlos Antonio Zago.Kendisine çok şey borçlu Beşiktaş...

Bunu bilmiyordum. Teşekkürler aydınlattığın için. Zago iyi oyuncuydu zaten.

GeNç KaRTaL
04.Şubat.2007, 00:59
http://www.sporx.com/images/1/40/4703_B_du001.jpg

Dunga: "Bobo haketti"
Bobo'nun Brezilya Milli Takım'a çağırmasıyla ilgili olarak açıklamalar yapan teknik direktör Dunga, 23 yaşındaki futbolcunun bu şansı hak ettiğini söyledi. Dunga, "Bobo, Brezilya'dan çok erken ayrılan bir futbolcu. Dünyada tüm Brezilyalı futbolcuları takip etmeye çalışıyoruz. Bobo'nun yeteneklerinin farkındayız. Ayrıca yaşı Olimpik Milli Takım'da oynaması için uygun. Ona bir şans vermek istedik. İrlanda ile oynayacağımız maçın kadrosuna aldık. Bu maç için Türkiye'den başka futbolcu almamız söz konusu değil. Ama Türkiye'deki futbolcularımızı takibimiz sürecek" dedi. 04.02.2008

Kaynak : NTV

deniz.91
04.Şubat.2007, 01:04
Dungfanın Türkiyedeki brezilyalıları takibe alması çok güzel birşey bence.Bu durum Türkiyedeki Futbol kalitesinin arttığını gösteriyor bir bakıma:)

shamur1
04.Şubat.2007, 01:30
Bobo'ya kadar bir dünya forvet bulabilirdi Dunga ama Türk futbolu için gerçekten çok sevindirici bir haber.

anil luque
04.Şubat.2007, 03:51
helal sana bobo umarım maçta görev alır iyi bir performans sergiler ve bunun dopingiyle ligde gollerine kaldıgı yerden devam eder..

Bordo61Mavi
04.Şubat.2007, 04:46
Bobo hakketi tabi, bazilari yazmis "Bobo'ya gelene kadar bi dunya forvet var " diye, bunlara sadece :D:D

Insallah macta forma sansi bulur ve kendini gosterir. Bobo'nun cagrilmasi bi bakimada Turkiyedeki futbol kalite seviyesinin artisini gosteriyor.

El Barto
04.Şubat.2007, 04:56
Türkiye'ye kadar gelince bari boş dönmeyeyim diye düşündü heralde. :)

Tebrikler Bobo. Ancak devamı geleceğini sanmıyorum...

eXcitinG
04.Şubat.2007, 04:58
Niye geLmesin. İyi bir oyun ortaya koyarsa bundan sonrada Dunganın iLk fırsatta düşüneceği isim oLacaktır. Şu anda yapacakLarı çok önemLi. Dunga diğer BreziLyaLı antrenörLer gibi kapaLı düşünmüyor. Herkesi izLiyor ve takip ediyor. Adam yapacağını yaptı. Bundan sonra kaLıcı oLmakta, bir çırpıda atıLmakta Bobo nun eLinde.

GeNç KaRTaL
04.Şubat.2007, 05:04
Ayrıca Bobo Dunga'nın gözünün üzerinde olduğunu bileceği için ligde daha gayretli olacaktır.Artı moralli döneceği için çok şey bekliyorum Bobo'dan..

El Barto
04.Şubat.2007, 05:05
Ben geleceğini sanmıyorum abi. Bunda birazda Bobo'nun ortaya koydugu performan etkili. Bir var bir yok. Brezilya gibi bir takıma seçilmek istiyorsan devamlılığın olması gerekli diye düşünüyorum ben. Bobo istikrarsız bir oyuncu bir maçı çeviriyor diğer maç ortalarda gözükmüyor. Bu süreç tek maçtan ibarette olmuyor bazen. Hazırlık maçı elbette yeni isimlere yer verilecek çağırılacak denenecek. Ancak Pato sakatlanmamış olsa bir hazırlık maçına çağırılmayacaktı Bobo. Uzun lafın kısası ben kalıcı olacagı kanısında değilim. Mustafa Doğan'ın Almanya hikayesini bilirsin abi... :)

eXcitinG
04.Şubat.2007, 05:06
Tabi ki artık Bobo bundan sonraki haftaLarında performansına daha da dikkat etmek zorunda. BöyLece hem kendine yararı oLacağı gibi takımına oLan verimLiLiğinin süresi de daha fazLa oLacaktır.

GeNç KaRTaL
04.Şubat.2007, 05:11
Emre abi az önceki mesajımda dediğim gibi artık daha gayretli olacaktır Bobo.Çünkü Dunga'nın onu izlediğini bilecek ve bir maç ortadan kaybolup öteki maç ortaya çıkmayacak.Varını yoğunu ortaya koyacak.BENCE.

İyi bir form yakalarsa Olimpiyatlarda Brezilya milli takımında şans bulacağına inanıyorum.Bobo'da bu yetenek var.

GodfatheR
04.Şubat.2007, 06:02
Tebrikler Bobo her yiğidin harcı değil Brezilya milli takımında oynamak.

Aykan19o3
04.Şubat.2007, 07:09
Bobo zoru başardı, fakat son haftalarda bir form düşüklüğü vardı.. Umarım gollerinide atar..

Ilhan
04.Şubat.2007, 07:23
Bobo konsantrasyonunu iyi topladığı takdirde kaliteli bir golcü. Ayrıca home reputation'ını artırmak gerekecek bu olaydan sonra.

Universal
04.Şubat.2007, 19:42
Bobo son zamanlarda susmuştu. Brezilya Milli Takımına seçilmesi ona moral verebilir. İyi performans göstermesini sağlayabilir. Unutulmaması gereken bir yanı var. Bobo Brezilya Milli Takımının ilkonbir veya ilkonsekizlik kadrosunda yer alacak bir oyuncu değil. Çünkü Ronaldo, Love gibi isimler olduğu sürece yer alması çok zor. Kalıcı olması dileğiyle...

Bugra19o3
04.Şubat.2007, 20:30
Tebrikler Bobo......Umarım Görev Alıp Birde Gol Atarsın ;;)

Emurafu
04.Şubat.2007, 21:47
Bobo kalıcı olacak.. merak etmeyin..Çünkü Dunga Olimpik milli takımını kuruyormuş.Bu kadroyu Olimpiyatlara hazırlıyormuş..

UlquioRRa
04.Şubat.2007, 21:59
Bobo çok iyi bir iş başardı. İnşAllah yarın ki maçta da eline düşeni yapar. Ama, bu kadar kötü oynadığı bir dönemde milli takıma alınması yanlış oldu.

gerrrard
04.Şubat.2007, 22:02
BoBo için bu çok süper oldu. Ayrıca son maçlardaki formsuzluğuda belki geçer diye düşünüyorum.

Del Piero_10
04.Şubat.2007, 22:09
İngiltere'de çalışma izni alabilmesi için milli yapılmış birçok oyuncudan biri gibi görünüyor şimdilik.

Universal
05.Şubat.2007, 03:02
Bobo kalıcı olacak.. merak etmeyin..Çünkü Dunga Olimpik milli takımını kuruyormuş.Bu kadroyu Olimpiyatlara hazırlıyormuş..

Brezilya'nın Futbol'da Olimpiyat birinciliği yok. Pekin'de bu yıl kazanmak isteyeceklerdir; ama asıl kadrosunu değil Olimpiyat'a uygun bir kadro gönderiyorlar.

El Barto
05.Şubat.2007, 03:54

Bu kadar kesşn konuşmasak Emrah??? Sence kalıcı olacaktır bence kalıcı olmayacak. Olimpiyata gitmiş gitmemiş pek önemi yok zaten oraya Milli takıma normlde seçilemeyen birçok oyuncu gidiyor. Üst düzey oyuncuları gerek kulüpleri gerek kendileri göndermiyorlar. O yüzden Olimpiyatada gitmesi birşey ifade etmiyor benim için..

anilton
05.Şubat.2007, 04:07
Bu kadar kesşn konuşmasak Emrah??? Sence kalıcı olacaktır bence kalıcı olmayacak. Olimpiyata gitmiş gitmemiş pek önemi yok zaten oraya Milli takıma normlde seçilemeyen birçok oyuncu gidiyor. Üst düzey oyuncuları gerek kulüpleri gerek kendileri göndermiyorlar. O yüzden Olimpiyatada gitmesi birşey ifade etmiyor benim için..

Olimpiyatlara daha çok as takıma hazırlanan ve adapte olmaya çalışan genç futbolcular götürülür.Dunga Bobo'yu uzun vadede düşünmese hiç çağırmaz.Bobo yaşı ilerlemiş bir futbolcu olsa dediğinize katılırım ama çok genç bir oyuncu.Ümit milli takımda da oynamış ve milli takım için zaten düşünülen bir futbolcu.O yüzden ona sık sık şans verecektir Dunga.Kalıcı olup olmamak göstereceği performansa bağlı.Bu hazırlık maçında oynatıp köşeye atacak değil.Bobo hakkında belli düşüceleri olduğu kesin.İnşallah şansını iyi kullanır ve kalıcı olur...

Emurafu
05.Şubat.2007, 04:15
Bu kadar kesşn konuşmasak Emrah??? Sence kalıcı olacaktır bence kalıcı olmayacak. Olimpiyata gitmiş gitmemiş pek önemi yok zaten oraya Milli takıma normlde seçilemeyen birçok oyuncu gidiyor. Üst düzey oyuncuları gerek kulüpleri gerek kendileri göndermiyorlar. O yüzden Olimpiyatada gitmesi birşey ifade etmiyor benim için..Dunga söyle dedi:Pato sakatlanınca bobo'yu cagırdık dedi..Yası Olimpik milli kadrosu için tutuyor dedi...Boboya umarım bu sansı iyi degerlendirir dedi..Bu yüzden U23 den 9 tane adam cagırmış..

Emre bobo için iyibir sans..Eger patlama yapabilirse...Mesela sezon basındaki bobo gibi oynarsa..A milli takıma yükselir ve kalıcı olur...Hatta DÜnya kupası elemelerinde kadroya cagırılır..
Bakalım irlanda karsısında ne yapacak..NTVspor maçı vermesi güzel..

Varonil
05.Şubat.2007, 05:57
Bobo bu şansını iyi değerlendirmeli.Onla aynı mevkide oynayan çok kaliteli oyuncular var Brezilya Milli takımında oynayabilecek.O yüzden bu yakaladığı fırsatı iyi değerlendirmesi gerekiyor.

anilton
05.Şubat.2007, 06:00
Bobo'ma bak bee....:D

http://www2.uol.com.br/cbf/fotos/05022.jpg
http://img183.imageshack.us/img183/2314/080205selecaobrasileirato1.jpg

Buda kampa katılma videosu...

http://www.youtube.com/watch?v=ioBpwtD9_4g

GeNç KaRTaL
05.Şubat.2007, 07:58
Arkadaşlar bir konuya açıklık getirmek istiyorum.Dunga'nın bu çağırdığı kadro olimpiyatlar için düşündüğü kadro değil.Sadece Olimpiayat için düşündüğü bazı isimleride çağırdı.Bobo'da yaşı gereği Olimpiyatta forma giyebilecek durumda.Onu denemek için çağırdı.

Çağrılan kadroda:

Bakınız Luisao 26 yaşında
Bakınız Gilberto Silva 31 yaşında
Bakınız Naldo 25 yaşında
Bakınız Luis Fabiano 27 yaşında
Bakınız Baptista 26 yaşında
Bakınız Alex 25 yaşında

Bu isimler yaşları gereği Olimpiyatlarda forma giyemezler.Zaten Dunga Bobo gibi U-23 ten başka gençlerde çağırdı.Yani Bobo iyi performans sergilerse Olimpiyat için Brezilya Milli takımına çağrılabilinir.Eğer daha iyi performans sergilerse Dunga neden onu normaldede milli takıma almasın?