PDA

View Full Version : [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Pages : 1 [2] 3 4 5

Aşk-ı Şehir
04.Haziran.2007, 21:30
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=922120&postcount=41

zamanında bu adamı savunduğu şey yüzünden harcamıştınız. eğer olurda emre'nin fenerbahçe'ye transferi gerçekleşirse bence siz bu işi bırakın.

Gerçekleşti ve bırakmıyor bu işi. Emre Galatasaray'ın favori personellerindendir. Galatasaray'ı satmıştır satmamıştır orasına karışmam ama Emre camiada çoğu kişi tarafından sevilen ve Galatasaray'a futboluyla çok şeyler katan bir oyuncu. Emre'yi siz bile seviyordunuz eminim ki Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce. Ama sevginiz nefrete dönüştü. Doğaldır.;;)

ShevAnil
04.Haziran.2007, 21:40
Gerçekleşti ve bırakmıyor bu işi. Emre Galatasaray'ın favori personellerindendir. Galatasaray'ı satmıştır satmamıştır orasına karışmam ama Emre camiada çoğu kişi tarafından sevilen ve Galatasaray'a futboluyla çok şeyler katan bir oyuncu. Emre'yi siz bile seviyordunuz eminim ki Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce. Ama sevginiz nefrete dönüştü. Doğaldır.;;)
Artık Sevilmiyor Mustafa Abi Çıkartılması Gerekiyor. ;)

bearyn
04.Haziran.2007, 22:19
Valla hiçbir zaman camia tarafından favori personel olacak kadar çok sevilen biri değildi Emre (en azından taraftarlar açısından). Yani belki Inter'e transferine kadar "favori personel" olarak değerlendiremesek bile sevilirdi futboluyla, 12 yaşından beri altyapıda olması nedeniyle falan. Fakat Inter'e gitmeden önce Ankaragücü maçında: "Ben sağlıklı yaşam için spor yapmıyorum." demesi, akabinde Okan'ı da ayartarak Galatasaray'ı satmasından sonra ona en ufak bir sempati duyan Galatasaray taraftarı varsa helal olsun derim.
Oyuncular kontratı bitince çekip gidebilir. Tamam normal ama bu şekilde değil; 12 yaşından beri onu eğiten kulube ihanet ederek gidemez bence. Şu ana kadar kaç tane oyuncumuz olmuştur kontratı bitince giden ama hiç biri bu kadar sinirlendirmemişti beni.

Aşk-ı Şehir
04.Haziran.2007, 23:07
O Ömer abinin bileceği iş Anılcığım çıkartılır veya çıkartılmaz ben ona karışamam. Ben sadece yoruma cevap verdim.:)

licentia
04.Haziran.2007, 23:49

zamanında bu adamı savunduğu şey yüzünden harcamıştınız. eğer olurda emre'nin fenerbahçe'ye transferi gerçekleşirse bence siz bu işi bırakın.

Yani butun bi arastirma Emre'nin favori personel'e eklenip eklenmemesi uzerine kurulu oyle mi? :icon_razz: 2 satirlik aptalca yorumu yazan biri harcanmis aman ne uzuldum ama sen buraya gelip belki de SI'in elinde bulunan en iyi arastirmaciyi harcamaktan bahsediyorsun :icon_biggrin:

Omer abi demedimi gelecek haftalarda olucaklara gore durumu degerlendiricek. Bu konuyu artik uzatmayin enrejisini harcayip burada gereksiz yer kaplamayin.

perpetua
04.Haziran.2007, 23:54

Ne bicim bir usluptur bu?

Yorumlariniza saygi gosterilmesini istiyorsaniz, saygi gosterilmeye layik yorumlar yapin. Veya arastirma bolumunun sizin icin olmadigi kararina kendi kendinize varin ve burada yazmamayi tercih edin.

Bu muhtemel transfere bir cok Galatasaray taraftarinin tepki gostermesi bile, o donemde Emre'yi favori personeller arasina yazmanin ne kadar dogru oldugunu gostermiyor mu zaten? Yine sevilenler listesindeki Souness Fenerbahce'ye teknik direktor olsa ayni tepki gosterilecekmiydi, Souness'in sevilenler listesinde olmasi nedeniyle bu isi birakmamiz istenecekmiydi acaba?

goodnightkiss
06.Haziran.2007, 02:47
galatasaray ilk takım hocası cevat gülerin cası arttıralabilir.. pressure özelliğide random bi değer olmamalı takımın başına çok zor bi dönemde geçti ve başarılı oldu. ayrıca takım içinde çok sevilen ve gençlere cok önem veren bir hoca olduğunuda bi yazıda okumuştum.. saygılar.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
yazmayı unutmuşum bununla birlikte burak sadık dilmen Nezih Ali Boloğlu calarıda bir miktar attıralabilir.. oyunda scout olarak görünen ali yavaşın ise istifa ettiğini duymuştum, oda artık bi sonraki oyunda olmamalı..

LaVioRtH_cL
06.Haziran.2007, 03:58
Ne bicim bir usluptur bu?

Yorumlariniza saygi gosterilmesini istiyorsaniz, saygi gosterilmeye layik yorumlar yapin. Veya arastirma bolumunun sizin icin olmadigi kararina kendi kendinize varin ve burada yazmamayi tercih edin.

Bu muhtemel transfere bir cok Galatasaray taraftarinin tepki gostermesi bile, o donemde Emre'yi favori personeller arasina yazmanin ne kadar dogru oldugunu gostermiyor mu zaten? Yine sevilenler listesindeki Souness Fenerbahce'ye teknik direktor olsa ayni tepki gosterilecekmiydi, Souness'in sevilenler listesinde olmasi nedeniyle bu isi birakmamiz istenecekmiydi acaba?

öncelikle üslubum adına çok özür dilerim, bir anlık sinirle yazılmış bir mesajdı. üstteki arkadaşın da dediği gibi emre hiçbir zaman favori personellere girecek kadar sevilmedi, asla o kadar özel olamadı. gösterdiğimiz tepki emre'yi sevdiğimizden değil, 12 yaşından beri galatasaray'ın altyapısından yetişme, en azından galatasaray'lı diyebileceğimiz bir futbolcu olmasından kaynaklanmasıydı. hiç değilse, bu tür tartışmaya açık konular hakkında site çapında bir anket düzenlemeliydiniz diye düşünüyorum. yok galatasaray, emre ile tarihi başarılar elde etti diyorsanız oyuncusundan teknik kadrosuna o dönemde galatasaray'la kontratı bulunan herkesi favori personellere yazsaydınız keşke. onun dışında emre o dönemde galatasaray'dan kaçmasaydı belki sevilebilirdi ancak o kredisini zaten 2000 yılında tüketti. bazı durumlar vardır ki insanı çileden çıkartır, oyunda galatasaray'ın bilgilerine baktığımda emre'yi görmem gibi. bunların yanı sıra şu bir gerçek ki emre'nin profesyonelliği 20 yapsanız sanırım buna kimse itiraz etmez.

saygılar.

Prowler84
06.Haziran.2007, 05:56
galatasaray ilk takım hocası cevat gülerin cası arttıralabilir.. pressure özelliğide random bi değer olmamalı takımın başına çok zor bi dönemde geçti ve başarılı oldu. ayrıca takım içinde çok sevilen ve gençlere cok önem veren bir hoca olduğunuda bi yazıda okumuştum.. saygılar.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
yazmayı unutmuşum bununla birlikte burak sadık dilmen Nezih Ali Boloğlu calarıda bir miktar attıralabilir.. oyunda scout olarak görünen ali yavaşın ise istifa ettiğini duymuştum, oda artık bi sonraki oyunda olmamalı..

Oyunda tüm stafflar kanayan bir yara zaten.Büyük takım coachları da dahil birçogu sallama veya çok yetersiz yapılmış.Stafflar konusunda SI'ın getirdigi bazı kısıtlamalar olsa gerek yoksa koskoca Besiktas'ın 2.lig ayarında hocalarla dolu olmasını mantık çerçevesinde açıklayamayız.
Türkiye genel anlamda hem altyapı hemde a takım düzeyinde hocalar bakımından zayıf olabilir ama en azından bariz olarak takımların standartları gözönünde bulundurularak bir ca ve pa girilmeli.Kişinin eger o takımın seviyesinden daha asagıda olduguna inanılıyorsa ona göre istisnalar yapılabilir.

Asagıdaki degerler bazı hocaların kendilerine verilen orjinal degerlerin tarafımdan elden geçirilmiş halleri:

Ahmet Akcan: CA:115 PA:120
Nezih Baloglu: CA:125-PA:140
Burak S.Dilmen: CA:115-PA:130
Halim Fıçıcı: CA:125-PA:135
Cevat Güler: CA:135-PA:140
Recep Yazıcı: CA:135-PA:145

Bu degerlerin abartılmış oldugunu düşünen çıkarmı bilmem ama bazıların olması gerektiginden bile mütevazi degerlendirmişim diyebilirim özellikle de ca bakımından.
Özellikle Gs'nin altyapı hocaları gayet bilinen,tanınan ve basarılı hocalar.oyuna yansıtılırken dikkatli olunmalı.Gs için geçerli degil ama bir takımda eger hocalar iyi tanınmıyorsa ca ve pa degerleri "0" girilmeli.en azından oyun onları kulübün seviyesinde makul bi coach yapacaktır.

Ömer abi oyunda bu stafflara verilen calar,palar konusunda SI'ın belli bir sınırlaması varmı ve degerlendirilirken neden bu kadar özensiz yapılıyor? Kişilerin tüm bilgileri dogru olsun demiyorum ama örnek vermek gerekirse 3 büyükler seviyesinde 90palı birsürü hocanın olması ne kadar gerçekçi? hoca hakkında elde hiç bilgi yoksa böyle düşük degerler vermek yerine almanların yaptıgı gibi "0" bırakılması yada takımın seviyesine uygun bir deger girmek daha dogru olmazmı?

perpetua
06.Haziran.2007, 07:10
öncelikle üslubum adına çok özür dilerim, bir anlık sinirle yazılmış bir mesajdı. üstteki arkadaşın da dediği gibi emre hiçbir zaman favori personellere girecek kadar sevilmedi, asla o kadar özel olamadı. gösterdiğimiz tepki emre'yi sevdiğimizden değil, 12 yaşından beri galatasaray'ın altyapısından yetişme, en azından galatasaray'lı diyebileceğimiz bir futbolcu olmasından kaynaklanmasıydı. hiç değilse, bu tür tartışmaya açık konular hakkında site çapında bir anket düzenlemeliydiniz diye düşünüyorum. yok galatasaray, emre ile tarihi başarılar elde etti diyorsanız oyuncusundan teknik kadrosuna o dönemde galatasaray'la kontratı bulunan herkesi favori personellere yazsaydınız keşke. onun dışında emre o dönemde galatasaray'dan kaçmasaydı belki sevilebilirdi ancak o kredisini zaten 2000 yılında tüketti. bazı durumlar vardır ki insanı çileden çıkartır, oyunda galatasaray'ın bilgilerine baktığımda emre'yi görmem gibi. bunların yanı sıra şu bir gerçek ki emre'nin profesyonelliği 20 yapsanız sanırım buna kimse itiraz etmez.

saygılar.

Simdi lik olarak favori personel olmanin onemi, yarari nedir?

Favori personeller listesindeki kisiler, oyun ilerledikce bu takima transfer edilmek istenecek oyuncular, teknik ekiplerdir. Emre'de bu profile uyan bir oyuncu idi. Ama mesela ayni kadroda bulunan Ahmet Yildirim, veya Mehmet Yozgatli veya Capone veya Marcio icin ayni seyler gecerli degil. Adnan Polat kendisi demedi mi, sartlar uygun olursa ileri bir tarihte Emre'yi Galatasaray'a getirmek isteriz diye? Bu hala mumkunmu? Evet ilerki tarihlerde mumkun. Ama gerceklesme ihtimali cok daha dusuk.

Ikinci olarak profesyonellik ozelliginin tanimi, bir oyuncunun isini ciddiye almasi ve profesyonel bir hayat yasamasi, antrenmanina, gidasina cok dikkat ederek formunun zirvesinde uzun sure kalmasidir. Emre Turk futbolcular arasinda belki de profesyonellik ozelligi 20 olacak en son oyunculardan birisidir. Zira 20 yasindaki yetenegini cok daha yukarilara cikartabilecekken, bunu yapamamis ve kendine var olan yetenegi daha ust seviyelere cikartamamamistir. Profesyonellik, Turkiye'de bir cok oyuncunun agizindan dusmeyen tanim degildir, takimdan takima atlamak degildir.

Emre'nin sadakat ozelliginin dusuk olmasi gerektigini soyleseniz, katilirdim.

perpetua
06.Haziran.2007, 07:16
Oyunda tüm stafflar kanayan bir yara zaten.Büyük takım coachları da dahil birçogu sallama veya çok yetersiz yapılmış.Stafflar konusunda SI'ın getirdigi bazı kısıtlamalar olsa gerek yoksa koskoca Besiktas'ın 2.lig ayarında hocalarla dolu olmasını mantık çerçevesinde açıklayamayız.
Türkiye genel anlamda hem altyapı hemde a takım düzeyinde hocalar bakımından zayıf olabilir ama en azından bariz olarak takımların standartları gözönünde bulundurularak bir ca ve pa girilmeli.Kişinin eger o takımın seviyesinden daha asagıda olduguna inanılıyorsa ona göre istisnalar yapılabilir.

Asagıdaki degerler bazı hocaların kendilerine verilen orjinal degerlerin tarafımdan elden geçirilmiş halleri:

Ahmet Akcan: CA:115 PA:120
Nezih Baloglu: CA:125-PA:140
Burak S.Dilmen: CA:115-PA:130
Halim Fıçıcı: CA:125-PA:135
Cevat Güler: CA:135-PA:140
Recep Yazıcı: CA:135-PA:145

Bu degerlerin abartılmış oldugunu düşünen çıkarmı bilmem ama bazıların olması gerektiginden bile mütevazi degerlendirmişim diyebilirim özellikle de ca bakımından.
Özellikle Gs'nin altyapı hocaları gayet bilinen,tanınan ve basarılı hocalar.oyuna yansıtılırken dikkatli olunmalı.Gs için geçerli degil ama bir takımda eger hocalar iyi tanınmıyorsa ca ve pa degerleri "0" girilmeli.en azından oyun onları kulübün seviyesinde makul bi coach yapacaktır.

Ömer abi oyunda bu stafflara verilen calar,palar konusunda SI'ın belli bir sınırlaması varmı ve degerlendirilirken neden bu kadar özensiz yapılıyor? Kişilerin tüm bilgileri dogru olsun demiyorum ama örnek vermek gerekirse 3 büyükler seviyesinde 90palı birsürü hocanın olması ne kadar gerçekçi? hoca hakkında elde hiç bilgi yoksa böyle düşük degerler vermek yerine almanların yaptıgı gibi "0" bırakılması yada takımın seviyesine uygun bir deger girmek daha dogru olmazmı?

Aksine staff'larin cogu bilerek zayif yapiliyor.

Ulkemizde kaliteli antrenor/egitmen eksikligi olmasa cok daha fazla kaliteli oyuncu cikartabilirdik nufusumuza ve genc milli takimlardaki yetenekli oyuncularimiza bakarak. Bunlarin arasinda istisnalar var, ancak genelde Turkiye'de antrenor kalitesi, olmasi gerektiginin oldukca altinda.

Teknik ekiplere CA/PA olarak sifir girilmemesinin nedeni de, bu yapildigi takdirde, bu teknik ekiplerin olmasi gerektiginden cok daha yuksek CA/PA alacak olmasi (takiminin rep'ine gore). Tabii staff'lari 0/0 olarak yapip, ayni zamanda buyuk boyutlu rep indirimi de yapilabilir.....

bearyn
06.Haziran.2007, 07:59
Emre'nin sadakat ozelliginin dusuk olmasi gerektigini soyleseniz, katilirdim.
Dediğin gibi Emre'nin sadakat özelliği düşük. Inter'e kontratı bitince Okan'ı da alıp gitti. Giderken de bir söz söyledi, yukardaki bi mesajımda yazmıştım. Sadakat eksikliğini zaten o an anladık. Hiçbir camia da sadakat özelliği eksik olan, takımına bağlı olmayan bir oyuncuyu favori personeli olarak göstermez. Tabi çok üstün bir performans sergileyip takımına kupalar vs. kazandırmadığı sürece. Emre'nin de Galatasaray geçmişinde bu tarz bir başarıya da doğrudan bir katkısı yok.
Neyse kısacası Emre, FM 2009 Galatasaray'ın favori personel listesinde olmayacak değil mi? Hatta bence yıllar öncesinden olması gereken yerde; sevilmeyen personel listesinde olucaktır.

Prowler84
06.Haziran.2007, 08:52
Aksine staff'larin cogu bilerek zayif yapiliyor.

Ulkemizde kaliteli antrenor/egitmen eksikligi olmasa cok daha fazla kaliteli oyuncu cikartabilirdik nufusumuza ve genc milli takimlardaki yetenekli oyuncularimiza bakarak. Bunlarin arasinda istisnalar var, ancak genelde Turkiye'de antrenor kalitesi, olmasi gerektiginin oldukca altinda.

Teknik ekiplere CA/PA olarak sifir girilmemesinin nedeni de, bu yapildigi takdirde, bu teknik ekiplerin olmasi gerektiginden cok daha yuksek CA/PA alacak olmasi (takiminin rep'ine gore). Tabii staff'lari 0/0 olarak yapip, ayni zamanda buyuk boyutlu rep indirimi de yapilabilir.....

Türkiyedeki antrenör profilini biliyorum ama dedigin gibi istisnalar da oluyor hem de hiç akla gelmeyecek takımlarda.O yüzden fikir sahibi olmadıgımız hocaları cok düşük degerlerle sınırlamamalıyız."0" bırakıldıgında her seferinde cok aşırı yüksek cıkıyorsa o zaman "-7" gibi negatif degerler girilebilir bazı durumlarda.

Yeni teknik kadro daha şekillenmedi ama Gs'deki şuanki antrenörlerin de kısmen devam edecegini düşünürsek geliştirme yapılacaklar isimler varmı? Özellikle Nezihi Hoca'yı futbolculugundan tanıyorum.Çok iyi bir gs taraftarı oldugunu da biliyorum.Futbolculugu zamanında vasat bir kaleciydi ama antrenörlük kariyerinde her geçen gün daha da üstüne koyarak ilerledi.Yıllar önce Eser hoca ayrıldıgında Nezih hocanın yapabilecekleri konusunda çekincelerim vardı ama günümüzde çok begenilen ve takdir toplayan bir hoca oldu.Özellikle onunla ilgili bir geliştirme bekliyorum FM09'da.

goodnightkiss
06.Haziran.2007, 17:46
http://www.sporx.com/futbol/superlig/113242/

bir emre gitti bir emre geliyor..
gs alt yapısınıdaki emre çolak kardeşimiz yazıdanda anlaşılacağı üzere baya bi hırslı kişilğe sahip olduğunu belli ediyor..
bu arada yazıdaki beyanatına göre disliked person olarak emre belözoğlu eklenebilir :) bu arada kendisine mutlaka flair 16-17 sol ayak 20 hız ve hızlanma 13-14 eklenebilir..

RIDVAN TLM
06.Haziran.2007, 19:12
emre harıka bı oyuncu ......boyle genclere guvenılmelı omer abı emrenın belırlı ozellıklerı oyuna yansıldımı?

QaaN-07
06.Haziran.2007, 19:52
Servet,Emre Güngör,Hakan Balta gibi futbolcuların PA özellikleri arttırılabilir.
Ama Lincoln,Hasan Şaş,Hakan Şükür gibi futbolcuların PA özellikleri düşürülebilir.
Birde Ümit Karan çok abartılı olmuş bence

Prowler84
06.Haziran.2007, 20:05
Servet,Emre Güngör,Hakan Balta gibi futbolcuların PA özellikleri arttırılabilir.
Ama Lincoln,Hasan Şaş,Hakan Şükür gibi futbolcuların PA özellikleri düşürülebilir.
Birde Ümit Karan çok abartılı olmuş bence

Hakan Sükür ve Hasan gibi oyuncuların PA'larının ilerlemiş yaşlarından dolayı oyuna bi etkisi yok.CA açısından bahsediyorsan ayrıca tartışılır. Ümit Karan'ın nesi abartılı onu da anlamadım.Oyunda denk gelip iyi performans gösterdiyse ona bakarak konusuyorsun sanırım.Ümit Karan oyunda fazla istikrarlı olmayan bir oyuncu ve gayet gerçekçi yapılmış olan özelliklerini maçların cogunda tam olarak gösteremiyor bile.Fazla oldugunu düşündügün özellikleri varsa onları belirtebilirsin.Ümit Karan abartılı olmuş diye bir açıklama malesef araştırmaya fazla birşey katmıyor.Özellikler bakımından somut tespitlerin varsa paylaşabilirsin.

LaVioRtH_cL
06.Haziran.2007, 20:18
emre belözoğlu konusunda daha fazla söyleyecek birşeyim kalmadı, yorumlarımı ciddiye alıp değerlendirdiğiniz için teşekkür ederim.

emre çolak'ı milli takımda gerçekten beğendim. özellikle yaratıcı ara pasları ve tekniği beni çok şaşırttı. tam bir maestro gibi oynuyor. belki PPM listesine "Dictates Tempo" eklenebilir.

goodnightkiss
06.Haziran.2007, 23:55
emrah yollu bu oyunda 49 ca ya sahipti sanırsam.. mutlaka ca sının yükseltilmesi gerekiyor kendisi u-17 mili takımının en iyilerinden biriydi ca sı 70 seviyelerine pasıda -7 olabilir. alt yapıdaki diğer oyuncular gökhan öztürk murat akça ve erhan şentürkün calarındada iyileştirme yapılması gerekir kanımca, özellikle erhan şentürkte kendisi u-19 milli takımı oyuncusudur. pasıda -6 verilmiş, fiziksel olarak çok kötü olduğu için mi bu pa verildi ömer abi ? saygılar..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
[QUOTE=licentia;1136199]Yani butun bi arastirma Emre'nin favori personel'e eklenip eklenmemesi uzerine kurulu oyle mi? :icon_razz: 2 satirlik aptalca yorumu yazan biri harcanmis aman ne uzuldum ama sen buraya gelip belki de SI'in elinde bulunan en iyi arastirmaciyi harcamaktan bahsediyorsun :icon_biggrin:

hey dostum licentia.. 2 satirlik aptalca bi yorum üslubun hiç hoş değil. o yazıyı ben yazmadım fakat yazan şu aralar forumda olmadığı için cevap verme gibi bir his uyandı içimde.. sakın yanlış anlama kızgınlık gibi bi olay yok ortada fakat, yorumu yazan kişi hiçte fena sayılmayacak yorumlarını olan biri. sonra mesajı birleştirip düzeltirsin die bekledim açıkcası.. son olarak licentianın mesajının ve bu mesajın silinmesini talep ediyorum. o yüzden buraya yazıyorum. saygılar..

Prowler84
07.Haziran.2007, 01:49
Şu zamana kadar Gs'li oldugu bilinen ve bunu kendi agzından da deklara eden oyuncuları listeledim.FM09'da eksik girilmiş oyuncu kalmaması dilegiyle..

Arda Turan
Aykut Erçetin
Barış Özbek
Çagrı Yarkın
Cem Sultan
Emre Çolak
Hasan Şaş
Irfan Basaran
Sabri Sarıoglu
Ugur Uçar
Ümit Karan
Volkan Yaman

unuttuklarım veya bilmediklerim varsa diger arkadaslar eklerse sevinirim.

Her026
07.Haziran.2007, 01:55
Emre Güngörde röportajında Galatasaraylı olduğunu belirtiyor.

Prowler84
07.Haziran.2007, 02:01
Emre Güngörde röportajında Galatasaraylı olduğunu belirtiyor.

Biliyorum o röportajı ama yine de net gelmemişti bana ifadesi,oyunda favori takımında fb'nin yeralması da ayrı bir soru işareti.kim neye dayanarak ekledi bilen yok.
Aydın Yılmaz konusunda bilgisi olan varmı?

bearyn
07.Haziran.2007, 02:04
Oyunda Servet'in özellikle ofansif anlamda hava hakimiyetinin çok fazla olduğunu düşünüyorum. 6. sezonumun sonunda yıllık ortalama 17-18 gol atıyor. ss i de ekledim bakın. hatta bir sezon tam 30 gol atmıştı.
Şimdi sormak istediğim şey Servet'in özellikleri mi çok abartı kaçmış yoksa oyun genelinde de hava hakimiyeti olan herhangi bir savunma oyuncusu da korneri ön direğe yollama taktiğiyle bu kadar gol atabilir mi?
http://img508.imageshack.us/img508/6/adszvj0.th.jpg (http://img508.imageshack.us/my.php?image=adszvj0.jpg)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bu arada Lincoln'ı neden dmc gösteriyor resimde anlamadım :)

RIDVAN TLM
07.Haziran.2007, 02:26
bearyn hava hakımıyetı olan her defansın atacagı gollerı atıyo server senın kornerlerı nasıl organıze ettıgın ve kımın kullandıgı onemlı .....

bearyn
07.Haziran.2007, 02:31
bearyn hava hakımıyetı olan her defansın atacagı gollerı atıyo server senın kornerlerı nasıl organıze ettıgın ve kımın kullandıgı onemlı .....
Fakat bir defans oyuncusunun kornerlerde ön direkte bekleyip de, aynı yöntemle bu kadar gol atması çok saçma. Demin oyundaki uzun boylu diğer savunma oyuncularına da baktım. Hata Servet'in özelliklerinin fazla olması değil de oyunun bir hatası gibi geldi bana.

RIDVAN TLM
07.Haziran.2007, 03:00
oyundan kaynaklanan bı problem gıodayı gs aldım 46 macta 15 gol fln atmıstı

licentia
07.Haziran.2007, 03:57
emrah yollu bu oyunda 49 ca ya sahipti sanırsam.. mutlaka ca sının yükseltilmesi gerekiyor kendisi u-17 mili takımının en iyilerinden biriydi ca sı 70 seviyelerine pasıda -7 olabilir. alt yapıdaki diğer oyuncular gökhan öztürk murat akça ve erhan şentürkün calarındada iyileştirme yapılması gerekir kanımca, özellikle erhan şentürkte kendisi u-19 milli takımı oyuncusudur. pasıda -6 verilmiş, fiziksel olarak çok kötü olduğu için mi bu pa verildi ömer abi ? saygılar..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
[quote=licentia;1136199]Yani butun bi arastirma Emre'nin favori personel'e eklenip eklenmemesi uzerine kurulu oyle mi? :icon_razz: 2 satirlik aptalca yorumu yazan biri harcanmis aman ne uzuldum ama sen buraya gelip belki de SI'in elinde bulunan en iyi arastirmaciyi harcamaktan bahsediyorsun :icon_biggrin:

hey dostum licentia.. 2 satirlik aptalca bi yorum üslubun hiç hoş değil. o yazıyı ben yazmadım fakat yazan şu aralar forumda olmadığı için cevap verme gibi bir his uyandı içimde.. sakın yanlış anlama kızgınlık gibi bi olay yok ortada fakat, yorumu yazan kişi hiçte fena sayılmayacak yorumlarını olan biri. sonra mesajı birleştirip düzeltirsin die bekledim açıkcası.. son olarak licentianın mesajının ve bu mesajın silinmesini talep ediyorum. o yüzden buraya yazıyorum. saygılar..

Yanlis anlasilcak bisey yok ama uslubumun dogru veya yanlis olmasi oldukca goreceli bir olay. Moderator veya baska yetkili kisi rahatsiz oldu ise bana gelir uyarisini yapar ve konu kapanir. Bu durumda sen ne moderator ne de yetkili birisi degilsin bu yuzden bu konudaki dusuncenin pek bi onemi yok. Eger rahatsiz oldusan moderatore solersin o da gerek duyarsa beni uyarir ve konu buralara gelmez. Ben o kisiye kisisel olarak laf atmadin yaptigi yorumun ucuzuluguna yorum yaptim. Bu kadar alingan olmamak lazim.

Bu arada ufak capta bi arama yapsaydin eger forumda genc oyuncular hakkinda yazdiklarinin hepsinin daha once yazilmis ve uzun uzun (bazen gerektiginden cok uzun) konusuldugunu gorurdun ve aradigin cevaplari bulurdun hem de bu topik de
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Oyunda Servet'in özellikle ofansif anlamda hava hakimiyetinin çok fazla olduğunu düşünüyorum. 6. sezonumun sonunda yıllık ortalama 17-18 gol atıyor. ss i de ekledim bakın. hatta bir sezon tam 30 gol atmıştı.
Şimdi sormak istediğim şey Servet'in özellikleri mi çok abartı kaçmış yoksa oyun genelinde de hava hakimiyeti olan herhangi bir savunma oyuncusu da korneri ön direğe yollama taktiğiyle bu kadar gol atabilir mi?
http://img508.imageshack.us/img508/6/adszvj0.th.jpg (http://img508.imageshack.us/my.php?image=adszvj0.jpg)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bu arada Lincoln'ı neden dmc gösteriyor resimde anlamadım :)

Bu sorunun Servet ile ilgisi yok oyunda kornerle ilgili bi bocek (bug) var ozellikle hava hakimiyeti iyi olan defans oyunculari sene icersinde 30 hatda 50 gol rakamlarina bile ulasabiliyorlar.

"Şimdi sormak istediğim şey Servet'in özellikleri mi çok abartı kaçmış yoksa oyun genelinde de hava hakimiyeti olan herhangi bir savunma oyuncusu da korneri ön direğe yollama taktiğiyle bu kadar gol atabilir mi?"

Aynen ole bu bocek sayesinde bu tur rakamlar gerceklesiyor. Hava hakimiyeti yuksek olan defans oyuncusunu on direge yolluyarak bi cok maci alabilirsin.

perpetua
07.Haziran.2007, 06:34

Emrah uzerinde, her oyuncuda oldugu gibi, oynama yapildi.

Şu zamana kadar Gs'li oldugu bilinen ve bunu kendi agzından da deklara eden oyuncuları listeledim.FM09'da eksik girilmiş oyuncu kalmaması dilegiyle..

Arda Turan
Aykut Erçetin
Barış Özbek
Çagrı Yarkın
Cem Sultan
Emre Çolak
Hasan Şaş
Irfan Basaran
Sabri Sarıoglu
Ugur Uçar
Ümit Karan
Volkan Yaman

unuttuklarım veya bilmediklerim varsa diger arkadaslar eklerse sevinirim.

Hepsi icin farkli seviyelerde Galatasaray'in sevdikleri kulup oldugu yansitildi.

Oyun hatasi. Hava hakimiyeti yuksek olan defans oyunculari ve uzun sutlari yuksek olan oyuncular biraz fazla kolay gol atiyor. Servet cok asiri ofansif ozelliklere sahip bir oyuncu da degil zaten.

bearyn
07.Haziran.2007, 07:07
Oyun hatasi. Hava hakimiyeti yuksek olan defans oyunculari ve uzun sutlari yuksek olan oyuncular biraz fazla kolay gol atiyor. Servet cok asiri ofansif ozelliklere sahip bir oyuncu da degil zaten.
Yani "ofansif anlamda" derken rakip kalede çok kolay gol buluyor onu demek istedim. Neyse zaten oyunun hatasıymış. teşekkürler...

deniz.91
07.Haziran.2007, 16:52
Ardanın pası ve cası en az hırvat luka modric gibi olmalı kanımca

RIDVAN TLM
07.Haziran.2007, 17:14
luca kadar olmalı bencede ama lukanın ca sanırım 167 dı omer abı oldursen bu rakamı vermezz.....pa da artıs olabılır bence 170-178 arası bısey

Her026
07.Haziran.2007, 17:17
Evet bencede Pa'da artış olmalı.Ca olarakta kendini geliştirdi Arda.Oyunda etkisizliğinden bahsedilmişti ama yinede daha çok ppm eklenmesinde fayda var.

BlackEagle19o3
07.Haziran.2007, 17:30

Abartmayın yahu.Loka Modric denen adamın peşinde Avrupa devleri vardı.Tottenham'dan daha büyük kulübe geçecektir mutlaka...Arda önce kendini göstersin şu Avrupa Şampiyonasında;)

RIDVAN TLM
07.Haziran.2007, 17:54
luca modrıcın 4-5 macını ızledım oyle abartıkları kadar yokk.....tabı 4-5 macta gozlemdedıklerım

LaVioRtH_cL
07.Haziran.2007, 18:25
Yani "ofansif anlamda" derken rakip kalede çok kolay gol buluyor onu demek istedim. Neyse zaten oyunun hatasıymış. teşekkürler...

sanırım bu durumda servet'e "Gets Forward Whenever Possible" PPM'i eklenmeli.

bearyn
07.Haziran.2007, 20:04
sanırım bu durumda servet'e "Gets Forward Whenever Possible" PPM'i eklenmeli.
Aslında benim demek istediğimden biraz farklı bir düşünce sonuçta korner görevini biz veriyoruz. Fakat defansta topu kapıp belli bir ivme kazandıktan sonra çoğu zaman 30-40 metre dribbling yaptığı oluyor. Özellikle Alim Sami Sen 'de. Yani dediğin gibi fırsatını bulduğunda mutlaka ileri çıkıyor. Bence de dediğin ppm eklenmeli.

Lionel Andres Messi
07.Haziran.2007, 21:40
o zaman onlar luka modricin özelliklerini düşürsünler başkalarına kıyasla oyuncu yükseltilmez bu şekilde bence.
ömer abi her oyuncuyu hakkıyla yapan biridir önümüzdeki sene ardada artışlar olcak ama ona göre artış olmaz bence.

ardanın c.a.sı 145-150 arası olabilir p.a. gayet normal bence.

EL-Hadji
07.Haziran.2007, 21:48

Deniz ortaya bir sav atmışsın doğru veya yanlış. İddia senin. Peki neden Arda' nın ca ve pa' sı Modric kadar olmalı. Bunu bize anlatırmısın? Ben Modric' i hiç izlemedim. İzlediysem bile çok dikkatli izlemedim. Ama Arda' yı çok izledim. Evet senden cevap bekliyoruz:)

Prowler84
07.Haziran.2007, 21:49
Arda Turan
ca: 140 pa:168

budur.. :)

Onurap
08.Haziran.2007, 02:54
Modrici sinan engin bile beğenmedi ne olsun :) Maldonado kadar pas atabilme yeteneği var heralde ardanın..Flair 17 düşük bence..Sadece teknik olarak ele alırsak buda 18-19 civarı olması gerekir..Driblingde aynı şekilde..

LaVioRtH_cL
08.Haziran.2007, 03:53
Arda Turan
ca: 140 pa:168

budur.. :)

bence bu CA'ya fazla PA vermişsiniz. arda'nın bu kadar gelişme göstereceğini pek düşünmüyorum. :)

uAcuneytsimsek
08.Haziran.2007, 07:41
Corriere Dello Sport, genç yıldızın 2008´de patlama yapıp transferde önünün tamamen açılacağını ileri sürdü.
7.6.2008

Ronaldo ile yan yana
Adı son dönemde sürekli transfer haberlerinin arasında geçen Arda Turan’a bir övgü de İtalya’dan geldi... Çizme’nin önde gelen spor gazetelerinden Corriere Dello Sport, 2008 Avrupa Şampiyonası’na ilişkin yaptığı değerlendirmede, A Milli Takımımız’ın etkili isimlerinden Arda’ya geniş yer ayırdı. Cristiano Ronaldo, Fernando Torres, Miguel Veloso gibi oyuncuların arasına Cim Bom’un yıldızı da dahil edildi, “Patlama yapacaklar” listesine eklendi.

‘İtalya’ya gelebilir’
Gazete, Avrupa 2008’deki beklentilerin yanı sıra konuya farklı bir bakış açısıyla da yaklaştı. Arda Turan’ın da forma giyeceği dev turnuvayı yaklaşık 300 üst düzey futbol menacerinin de izleyeceğine dikkat çeken Corriere Dello Sport, “Arda Turan, fizik gücü düşük olmasına rağmen çok iyi bir top kullanma yeteneğine sahip. Bu yetenekte oyuncular İtalya’dan pek çıkmıyor. Şampiyona sonrası o da İtalyan kulüplerinden birine transfer olabilir” yorumunu yaptı.

İtalyanların bu yorumu herhalde Arda için düşünenleri biraz daha olsa yatıştırır hala Ardanın çok fazla yükselmeyeceğini söylüyorsunuz İtalyanlar bile adamdan birşeyler bekliyor biz Türkler sanki çok yıldızımız varya ardayı beğenmiyoruz

bearyn
08.Haziran.2007, 07:44
bence bu CA'ya fazla PA vermişsiniz. arda'nın bu kadar gelişme göstereceğini pek düşünmüyorum. :)
CA'yı bilmem ama Arda'nın tecrübeli ve iyi bir teknik direktörle çok daha fazla gelişeceğini düşünüyorum. Bence potansiyeli çok yüksek bir oyuncu. Her sene zayıf olan yanlarını geliştiriyor. Hız, kondisyon, şut çekme, bitiricilik, oyun zekası gibi...

RIDVAN TLM
08.Haziran.2007, 23:16
arda 3-4 sene ıcınde 170 lerı bulurr .....nıhattan sonra ılk 170 ı bulan oyuncu arda olurrr

Nocna Mora
09.Haziran.2007, 01:04
Arda 1-2 sene sonra bence Nihat'ı geçer..

Lionel Andres Messi
09.Haziran.2007, 03:43
nihatın c.a. sını fazla buluyorum ben yeri değil ama ben ona bir profil yapsam heralde bitiriciliğine 19 vermezdim.

arda nihatı gerçekte geçebilir ama oyunda dağlar kadar fark var.

KaPaLı
09.Haziran.2007, 03:47
Fazlamı buluyosun ? İspanya LaLiga'da 115 gol atmş oyuncunun profili nasıl olur ? Bu oyuncu Türkiyede olsa herkes şu anda özellikleri artsın derdi ;)

Lionel Andres Messi
09.Haziran.2007, 04:03
8.0.0 daki profiline bak o profile yakın biraz daha iyisi. benim gözümde.
8.0.0. da 155 c.a.
8.0.2 de 170 c.a
160-162 c.a. bence yeterlidir.

ayrıca nihat 178 maçta 76 gol atmış la ligada yanlışın var.mesela fernando torresin bitiricliği 16 yken ben nihata 19 vermem ama sen verirsin o ayrı tartışmam.

benim burda bahsettiğim nihatın kalitesi değil.zaten yeride değil bir kaçtene fazla bulduğum özellikler var.tabi sana göre az bana göre fazla.nihatın kalitesini bende biliyorum en iyi lejyoner zaten.uzatmıcam.

RIDVAN TLM
09.Haziran.2007, 04:23
nıhatın harıka bıtırıcılıgı var ole cok gol kacırdıgını gormedım gırerse pozısyona atıyo

YusufT
09.Haziran.2007, 05:00
Nihat ispanyada 115 gol filan atmadi...

KaPaLı
09.Haziran.2007, 05:15
Nihat ispanyada 115 gol filan atmadi...

İspanya'da 6.sezonunu geçiren temsilcimiz bu süre içinde fileleri 138 kez havalandırdı!

http://www.sporx.com/detail.php?Type=1&kategori=42&go=109815

Bişey söylersem boşuna söylemem ;)

Nocna Mora
09.Haziran.2007, 05:36
Fernando Torres çok pozisyona giriyor çok atıyor bunun Bitiricilikle alakası yok ama Nihat az pozisyona girip çok gol atan bir oyuncu yani bulduğunu atıyor buda bitiriclikle alakalı. Ayrıca burası Galatasaray Araştırması başlığı değil mi bize ne Nihat'tan... :D

Lionel Andres Messi
09.Haziran.2007, 06:01
İspanya'da 6.sezonunu geçiren temsilcimiz bu süre içinde fileleri 138 kez havalandırdı!

http://www.sporx.com/detail.php?Type=1&kategori=42&go=109815

Bişey söylersem boşuna söylemem ;)
iyide ordaki haberde yanlış yazıyor.

2001/02111

2002/033523

2003/043214

2004/052313

2005/06327

2006/0790(diz sakatlığı)

2007/083418

176 maç 73 gol sade lig 6.sezonda

ayrıca bitiriclikle gol sayısının alakasını hala anlayamadım.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

iyide ordaki haberde yanlış yazıyor.

2001/02 11 1

2002/03 35 23

2003/04 32 14

2004/05 23 13

2005/06 32 7

2006/07 9 0(diz sakatlığı)

2007/08 34 18

176 maç 73 gol sade lig 6.sezonda

ayrıca bitiriclikle gol sayısının alakasını hala anlayamadım.

rakamlar birbirine yapışık çıkıyor

KaPaLı
09.Haziran.2007, 06:06
Neyse arkadaşım tamam ben yanlış biliyomuşum konuyu dağıtmaya gerek yok

Defuser
09.Haziran.2007, 06:18
Abartmayın yahu.Loka Modric denen adamın peşinde Avrupa devleri vardı.Tottenham'dan daha büyük kulübe geçecektir mutlaka...Arda önce kendini göstersin şu Avrupa Şampiyonasında;)

Fatih Terim'in Tuncay sevdası devam ederse gösteremeyecek bence.

Arda gerçekten çok iyi gelişim gösteriyor. Nihat kadar olabilir mi bilmem ancak benim umudum o yönde. Nihat kadar uç adamı oynamaya yatkın değil, daha çok forvet arkası/sol açık olarak oynar Arda.

perpetua
09.Haziran.2007, 09:02
Konuyu dagitmayalim lutfen..

bearyn
09.Haziran.2007, 09:51
Ben Aykut Erçetin'e değinmek istiyorum biraz. Mondragon'un yedeği olduğu dönemlerde kupa maçlarında falan şans buldukça kendisini izleme fırsatımız oluyordu. Bu maçlarda iyi kurtarışlar yapıyordu, güven veriyordu ama hakkında tam bir fikir sahibi olamıyorduk tabi sürekli maç oynamadığı için.

Bu sene sürekli olarak forma şansı buldukça kendisini daha yakından tanıdık:
Bire bir pozisyonlarda başarılı, refleksleri bence çok iyi, yan toplarda falan hava hakimiyeti düşük, yumrukla topu uzaklaştırma eğilimi de pek yok gibi ve kendine güvensiz, defans oyuncularıyla iletişimi de iyi değil, uzaktan şutlarda falan genelde doğru yerlerde duruyor. Sert şutları fazla sektirmiyor. Genelde kontrol ediyor.

Genel olarak çok sakin, pasif bir kaleci gibi geliyor bana ve zayıf yönlerinin sebepleri de bunlar gibi. Bunun dışındaki kalecilik özellikleri iyi.

Galatasaray araştırması için yorumun ise; bire birlerde bir miktar artış, reflekslerinde ciddi bir artış bekliyorum. Hava hakimiyeti, defans oyuncuları ile iletişimi, ceza sahası yönetimi gibi özelliklerinde ise bir miktar daha düşüş olabilir

gsnin yeni stadının adı galatasaray ali sami yen sport(yazamadım tam )komplexleri olarak görünüyor benim bildiğim kadarıyla stadın adı aslantepe olacak...

OMANA
09.Haziran.2007, 16:39
arda tipindeki bir oyuncu için oynadığı bölge itibariyle orta sahanın AML-AMC-AMR bölgelsinde natural bölgesi olduğunu ayrıca MR-ML-MC-içinde accompolish (etkili) olarak düzenlenebileceğini düşünüyorum.

arda çok yönlü oyunculardan orta sahanın ileriye dönük her bölgesinde rahatlıkla oynuyor...

CA ve PA tarışmalarına daha önce değinilmişti zaten ama yine alevlenmiş..

ben şuan yeterli ama ilerleyen yıllar için en büyük artış ypabilecek oyuncu olarak onu görüyorum bakalım gelecek ne gösterir.

özellikle bir kıyas çok hoşuma gitti..luka modric meselesi..benimde aklıma hemen valon behrami geldi..yanılmıyorsam bu adam FM de süperstar 190 na yakın PA almıştı..ama sahada hiçbişey göremedik..belki kötü bir günüydü..ama 190 pa lık adamda azcık bişeyler olur yani kötü bile olsa belli eder...ben zaten bu udinese lazio-parma araştırmacılarını bir bulsam yakalarına yapışacağım..bu kadar üfürme araştırmacılık olmaz yani..takımları FM de ca lar pa lar havalarda uçuyor...

Prowler84
09.Haziran.2007, 17:28
gsnin yeni stadının adı galatasaray ali sami yen sport(yazamadım tam )komplexleri olarak görünüyor benim bildiğim kadarıyla stadın adı aslantepe olacak...

Yeni stadın adı henüz belli degil.Geçici olarak Aslantepe Ali Sami Yen Sports Complex olarak girildi yani spor kompleksi olarak genel adıyla girildi oyuna.Ama Fm 09 için Aslantepe Ali Sami Yen olarak kısaltılması taraftarıyım.Stadın isim hakkı satıldıgında karsımıza çıkacak ismi merakla bekliyoruz :p

perpetua
09.Haziran.2007, 19:13
özellikle bir kıyas çok hoşuma gitti..luka modric meselesi..benimde aklıma hemen valon behrami geldi..yanılmıyorsam bu adam FM de süperstar 190 na yakın PA almıştı..ama sahada hiçbişey göremedik..belki kötü bir günüydü..ama 190 pa lık adamda azcık bişeyler olur yani kötü bile olsa belli eder...ben zaten bu udinese lazio-parma araştırmacılarını bir bulsam yakalarına yapışacağım..bu kadar üfürme araştırmacılık olmaz yani..takımları FM de ca lar pa lar havalarda uçuyor...

Modric'in PA 175 idi 8.0.2'de.

OMANA
09.Haziran.2007, 23:07
Modric'in PA 175 idi 8.0.2'de.

ömer ben valon behrami için demiştim 180 küsürlerdeydi 190 a yakındı diye ama şefim zaten önemli değil çünkü ben bu diğer ülke araştırmacılarının verdiği yüksek pa lar mevzuunu yeterince gündeme getirmiş tarıtşmıştık. tekrar tekrar aynı meselelere dönmek istemiyorum hatta yazdığıma bile pişman oldum bi önceki mesajda...

ne yapalım bu bir oyun ve her araştırmacı kendi ülkesinden sorumlu ve yapacak bişey yok bu konuda o yüzden konuyu uzatmanında manası yok zaten..

bişey sormak istiyorum 2009 oyuncu profilleri hazırmı yoksa bundan sonrada değişiklik olacakmı ..aslında hazırsa bi baksak ve fikirlerimizi sunsak iyi olurdu ama sen bilirsin.

mkkadi
09.Haziran.2007, 23:20
bişey sormak istiyorum 2009 oyuncu profilleri hazırmı yoksa bundan sonrada değişiklik olacakmı ..aslında hazırsa bi baksak ve fikirlerimizi sunsak iyi olurdu ama sen bilirsin.

Evet fikir konusunda hemfikirim, yani hazırsa, hazır olan profiller üzerinden gidebiliriz hem de daha iyi olur çünkü bu dönemde özelliklerinde değişme olabilecek bir oyuncu varsa Euro 2008de oynamalı, Zaten oynayanlarda kısıtlı sayıda ve özellikleri de pek değişmez heralde..

RIDVAN TLM
10.Haziran.2007, 00:15
omer abı arda 175 ı hak edıyo sureklı ustune koyuyo bunu sende goruyosun ......abı bızım futbolcularımıza karsı neden bole cekımser yaklasıyosunuzzz anlamıs degılım....su ana kadar dunya starımızın olmaması ılerdede olmayacagı anlamına gelmıyo

Aşk-ı Şehir
10.Haziran.2007, 01:13
omer abı arda 175 ı hak edıyo sureklı ustune koyuyo bunu sende goruyosun ......abı bızım futbolcularımıza karsı neden bole cekımser yaklasıyosunuzzz anlamıs degılım....su ana kadar dunya starımızın olmaması ılerdede olmayacagı anlamına gelmıyo

Bizim araştırmacılarımız oyunun çok daha gerçekçi olması için tutarlı davranıyor. Ama diğer ülkelerdeki araştırmacılar bu konuda çok eli açık davranıyolar tabiri yerinde ise. Palermo-Udinese-Genoa takımının yedekleri, Hollanda'da ki bir çok oyuncu bizim oyunculardan kötü olmasına rağmen nedense bizim ligin kalbur üstü oyunculardan iyi. Bu tamamen onların suçu. Bir yanım ise Arda'nın önerilen PA değerini hakettiğini söylüyor.:)

RIDVAN TLM
10.Haziran.2007, 01:40
MostapHa ben demıyorumkı ardanın ozellıklerını sısırelım 2-3 sayfa onceye bakarsan ardayla ılgılı dusunduklerımı omer abıye solemıstım oda buna yakın bı profıl ya***am demıstı ama 166 pa arda ıcın cok az 172-178 arası bı deger uygun olur dıye dusunuyorum arda 166 a ulastıgında profılı cok ıyı olmuyo.....

perpetua
10.Haziran.2007, 01:44
ömer ben valon behrami için demiştim 180 küsürlerdeydi 190 a yakındı diye ama şefim zaten önemli değil çünkü ben bu diğer ülke araştırmacılarının verdiği yüksek pa lar mevzuunu yeterince gündeme getirmiş tarıtşmıştık. tekrar tekrar aynı meselelere dönmek istemiyorum hatta yazdığıma bile pişman oldum bi önceki mesajda...

ne yapalım bu bir oyun ve her araştırmacı kendi ülkesinden sorumlu ve yapacak bişey yok bu konuda o yüzden konuyu uzatmanında manası yok zaten..

Pardon dikkatli okumamisim. Yari uykulu halde forum'da yazmami yasakliyorum kendime.. :)

FM 2009 icin profiller asagi yukari hazir. Bunlari gormek icin FM 2009'u almaniz gerekecek. Bu bilgileri paylasmamiz mumkun degil.

perpetua
10.Haziran.2007, 02:04
MostapHa ben demıyorumkı ardanın ozellıklerını sısırelım 2-3 sayfa onceye bakarsan ardayla ılgılı dusunduklerımı omer abıye solemıstım oda buna yakın bı profıl ya***am demıstı ama 166 pa arda ıcın cok az 172-178 arası bı deger uygun olur dıye dusunuyorum arda 166 a ulastıgında profılı cok ıyı olmuyo.....

Daha once de yazdigim gibi, PA verme konusunda biraz farkli bir sisteme gectik ve bu sistem simdiye kadar baktigim kadari ile bir cok PA acisindan abartili olan oyuncumuzun dusmesi, dusuk kalanlarin da yukselmesi konusunda bize yol gosterdi ve veritabaninin daha mantikli bir hal almasini sagladi. En azindan kendi veritabanimizda. Diger bazi arastirmacilar da buna benzer bir sistemi kullandigini biliyorum ancak herkez kullanacak diye bir kaide yok tabii ki.

Ayrica yine daha once yazdigim gibi, hemen hemen her oyuncu uzerinde bazi degisiklikler oldu ve bunlara Arda da dahil.

Bizler tabii ki burada yazilanlari goz onunde tutuyoruz, her ne kadar tami tamina olmasa da, asagi yukari katildigim seyler varsa genelde ben bunlar hakkinda menfi yorum yazmiyorum. Ayni sekilde, cok sacma yorumlarla ilgili cevap yazip zaman harcamamayi da tercih ediyorum. Hangi yorumlarin cok sacma, hangilerinin mantikli oldugu icin cevap verilmedigine karar vermek size ait.

Yaptigimiz tercihler konusunda detayli konusmamiz da su anda mumkun degil cunku ne sizlerin onunde elestirebileceginiz bir veritabani var, ne de bizlerin veritabaninin son halini yayinlama hakkimiz var. Oyun cikar, ondan sonra oturulur tekrar tartisilir yine.

OMANA
10.Haziran.2007, 02:26
rıdvan sen bu isimle nasıl galatasaraylı oldun be kardeşim :) ayıp ettin ...

şunu söyleyeyim ömerin yazdıklarından çıkan Arda mevzuu 2009 için artık kapanmış gibi görünüyor ne olacağını bilmiyoruz ve bilemeyeceğizde ama benim tanıdığım kadarı ile ömer ne çok aşağıda yapar nede çok yukarıda muhakkak bir dengeyi tutturmuştur..çok büyük değişiklikler beklemiyorum..

aslında pa artışından çok mevkii ayarlamasında forvet hariç orta saha ve ileri kanatların her bölgesi en az accompolish olur vallahi elbette aml yi natural bekliyorum..

RIDVAN TLM
10.Haziran.2007, 02:29
xxestergonxx kardesım pek bı degısıklık beklemıyorum dıyosun arda bu sezon ınanılmaz bı gelısım gosterdı fızıksel olsun mental acıdan olsun...ama bende beklemıyorum 2008dekı ardayı gorunce....

perpetua
10.Haziran.2007, 03:10
xxestergonxx kardesım pek bı degısıklık beklemıyorum dıyosun arda bu sezon ınanılmaz bı gelısım gosterdı fızıksel olsun mental acıdan olsun...ama bende beklemıyorum 2008dekı ardayı gorunce....

Gelisim var, yok demedim. Ancak gelisimin ne kadar oldugu veya hangi ozelliklerde oldugunu yazmam mumkun degil (hem bu bilgilerin oyun cikmadan ortalikda dolanmamasi gerektiginden, hem de bazi denge ayarlamalarinda simdiye kadar yapilanlarda oynama yapilmasi gerekebileceginden).

Sadece sunu soyleyeyim, gecen sezon kadrosuna gore Arda takimin 4. en yuksek CA'ya sahip oyuncusu olacak. PA acisincan da en yuksek PA'ya sahip oyuncu olacak.

Nocna Mora
10.Haziran.2007, 03:18
İlk 3teki CA'ya sahip oyuncularıda söylesen abi :D

RIDVAN TLM
10.Haziran.2007, 03:24
omer abı bırazz sert cıkmıs olabılırım kusura bakma ama 2 senedır bı turlu kımsenın ıstedıgı arda ortaya cıkmıyo...ılk 3 u tahmın edıyorum
1.lıncoln
2.lınderoht
3.song veya servettt

Prowler84
10.Haziran.2007, 03:51
Ilk 3 büyük ihtimal böyledir: 1)Lincoln 2) Linderoth 3) Nonda
4.sırada Arda olduguna göre Servetin ilk 3te olma şansı yok.
Gökhan Zan 139 ca sının degişmeyecegini düşünürsek Servet oyuna hakettigi şekilde en iyi türk stoper olarak yansıtılacagını tahmin ediyorum.140'ın çok üzerinde bi deger de yanlış olur fakat ca 140'ın altında bırakılmışsa epey bir tepki çekecektir.Ekibin Kendisine verecegi özelliklerin ca'ya yansımasının yüksek bir degerde olacagını sanmam ama 140'ın altında çıkıyorsa da verilen özelliklerin gerçekçiligini yeniden gözden geçirilmesini tavsiye ederim.Pa olarak ta 6-8 puan fark olmalı ca ile arasında tahminen ca:140 pa :148 yada ca:142 pa:150 gibi bir deger bekliyorum.Iyı bir stoperi mumla aradıgımız ligimizde en azından Servet gibi bir profesyoneli degerlendirirken fazla mütevazi davranmayalım.

RIDVAN TLM
10.Haziran.2007, 04:06
servet fızık olarak artırıldıgından ca sı da artarrr.3 .sırada ondanın ne ısı var....nonda ılk 5 e gıremezz gs de ca bakımından

Prowler84
10.Haziran.2007, 04:37
servet fızık olarak artırıldıgından ca sı da artarrr.3 .sırada ondanın ne ısı var....nonda ılk 5 e gıremezz gs de ca bakımından

Nonda üçüncü olmalı diye birşey demiyorum.8.0.2 deki durumlarına göre konusuyorum.8.0.2 datasını açıp bakmanı tavsiye ederim.Song gidecegine göre üçüncülük için Nonda ve Ümit Karan kalıyor.

mkkadi
10.Haziran.2007, 06:10
Bence Servet 3. değil yani Arda CA bakımından 4. ise Servette tahminlerime göre 140 falan olabileceğine göre Arda 140 tan aşağı olmaz zaten 136ydı. Ömer abinin Arda hakkında yapılan yorumlardan ve bi arkadaşın verdiği değerlere ömer abinin aşağı yukarı benzer dediğinden Ardanın 140ı geçebileceğini düşünüyorum ve bence geçmeli..

Prowler84
10.Haziran.2007, 08:22
Galatasaray´ın yeni transferi, Sarı-Kırmızılı formayla ilk kez FANATİK objektifine poz verirken, hayli iddialı konuştu.

‘İlk hedefim 11...’
Yaser Yıldız... Kartalspor’da yıldızı parlayan 21 yaşındaki forvet, tarzıyla futbol otoriteleri tarafından Tuncay Şanlı ve Serhat Akın’a benzetiliyor. Trabzonspor ve Beşiktaş’tan aldığı teklifleri reddedip Galatasaray’la anlaşan genç oyuncu, Sarı-Kırmızılı formayla ilk kez FANATİK objektifine poz verip, hayli iddialı açıklamalar yaptı. Türkiye’nin en büyük kulübünde forma giyeceği için çok heyecanlı olduğunu belirterek, “İlk hedefim kadroya girmek, ama kendime güveniyorum” dedi.

‘Ağlayarak izledim’
Koyu bir Galatasaray taraftarı olduğunu vurgulayan Yaser, “Cim Bom’un tüm maçlarını heyecanla takip ediyorum. UEFA Kupası’nı kaldırdığında televizyonda ağlayarak izlediğim takım için ter dökecek olmak beni gururlandırıyor. Ali Sami Yen Stadı’na çıkacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Galatasaray taraftarının huzurunda takımım için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Kendimi geliştirmek zorundayım. Sonraki hedefim tabii ki A Milli Takım’da oynayabilmek” diye konuştu. ( Kaynak : Fanatik )

İşte Ocak ayında, ScoutGS Editörlerinden Oğuzhan Başyiğit'in Ocak ayında yayınlanan Yaser makalesinden onu en iyi anlatan cümleler ;

''Tipik bir yardımcı forvet. Ayaklarına hakimiyeti, müthiş hızı topla ani hızlanmaları ve hava hakimiyeti Yaser’i diğer forvetlerden ayıran özellikleri.Gelişime çok açık olan bir futbolcu olan Yaser, rakip defans ile didişmeyi rahatsız etmeyi çok seviyor, BJK altyapısından Denizliye geldiğinde tipik bir kontraatak oyuncusu izlenimi veren Yaser özellikle Kartalspor da bazı maçlarda sırtı kaleye dönük iken aldığı hava toplarıyla 3 yıldaki gelişimini bizlere göstererek alkışlarımızı herhafta hakediyor. Herkes Hakan Şükür ararken biz yeni Arif Erdemimizi sunuyoruz.''

licentia
10.Haziran.2007, 08:40
xxestergonxx Arda'nin pozisyonlari hakkinda ayni yorumu bende yaptim 802 cikamdan once. Ozellikle AMR, AML, AMC naturel olan oyunculara oyunda "Attacking Midfielder" tanimlamasi verildigi icin bunu Arda icin en dogreus olarak goruyorum ki bence Arda'yi en iyi aciklayan tanimlama bu cunku kendisi ne bi winger ne de tam bi midfield playmaker tarzi bi oyuncu. Ama 1'den fazla naturel mevki verilmeye pek sicak bakilmiyanladigim kadariylan. Zaten AML naturel ve diger mevkileri su anda accomplished bunun degisicegini sanmiyorum.

CA'ye gelince Mehmet Topuz'a 145 CA veriliyorsa Arda'nin kesinlikle cok fazla geri kalmamasi gerekir bence su anda. Servet ve Arda'da 140'in uzerinde olmalilar. Hatda su anda Servet'in Turkiye'nin en iyi defans oyuncusu olmasi gerekir. Barcelona'da 17 yasinda Bojan ve 19 yasinda Gio Dos Santos bile 140+ CA'ler aliyor bizim Arda hala 130'larda.

Arda'nin PA'si su anda Turk oyuncular arasinda en yuksegi olmali. Emre belozoglu 168 ve Nihat 175 ise Arda'nin da 175-178 arasi bi sey olmasinda bi sakinca yoktur bence. Turkiye'den bi dunya yildizi cikicaksa bu da Arda'dir su anda bence baska da oyuncu yoktur kesinlikle 170'den fazla bi PA hak ediyor kendisi. Luka Modric PA 175 ama CA'de 168 masallah diyorum baska da bisey demiyorum. Neyse su asamada PA konusunda yeni sistem uzerinde ilerlediginize gore ne desek bos.

perpetua
10.Haziran.2007, 10:09
Ilk 3 büyük ihtimal böyledir: 1)Lincoln 2) Linderoth 3) Nonda
4.sırada Arda olduguna göre Servetin ilk 3te olma şansı yok.

4. Sira ile 5. siranin ayni degerde olma ihtimalini, veya 3. sira ile 4. siranin ayni degerde olma ihtimalini dusunmemissin.. :D

Prowler84
10.Haziran.2007, 10:59
4. Sira ile 5. siranin ayni degerde olma ihtimalini, veya 3. sira ile 4. siranin ayni degerde olma ihtimalini dusunmemissin.. :D

düşündüm ama işin suyunu cıkarmanın anlamı yok :) Ayrıca Ben Song'u gitti kabul ederek yazdım Ümit Karan'la Nonda cok yakın calara sahip.Servetinde hakkı verilip arttırıldıysa Ardayla yakın olmuş olabilir.
Song'u dahil edersek hesaplar karışabilir onu yok sayarak varsayım yapmıştım.

Songlu sıralama :

1.Lincoln
2.Linderoth
3-4-5.Ümit Karan-Nonda-Song (bunların ca'ları kıyaslamak güç muhtemelen cok yakın degerler)

Arda ca arttırımı ile bunlardan 2sini geçerek 4.sıraya oturmuş olmalı :p

OMANA
10.Haziran.2007, 19:13
tahmin lotoya bende katılayım. :)

bence 1. sırada LİNCOLN

2. Sırada Ümit KARAN

3. Sırada Linteroth.

Onurap
10.Haziran.2007, 19:16
1.lincoln
2Linderoth
3Nonda

Olue bence ömer abi linderoth üzerinde bi değişiklik yapmaz herhalde

RIDVAN TLM
10.Haziran.2007, 19:27
1.lıncoln
2.lınderoht
3.servet 145-148 arası bı ca beklıyorum
4.arda 145 ı bulmustur tahmınımce artık cası

Onurap
10.Haziran.2007, 19:33
Bence servet en fazla 139 yapılır arda'da max 140..Fazla bi değişiklik beklemeyin bence..

OMANA
10.Haziran.2007, 19:33
bence ümit karan sandığınızdan daha çok çıkacak muhakkak ilk 3 te yer alır söz konusu olan PA olsaydı aynı şeyi demezdim ama Ca konusunda ümit karan kesin ilk 3 te servet tahminleriniz yanılgı...

BlackEagle19o3
10.Haziran.2007, 20:35
Servet 142,Arda 144 olabilir bence;)Sıralamad Lincoln ve Linderoth'dan sonra Servet ve Arda gelir.Onlardan sonra Nonda ve Ümit...

perpetua
10.Haziran.2007, 21:15
düşündüm ama işin suyunu cıkarmanın anlamı yok :) Ayrıca Ben Song'u gitti kabul ederek yazdım Ümit Karan'la Nonda cok yakın calara sahip.Servetinde hakkı verilip arttırıldıysa Ardayla yakın olmuş olabilir.
Song'u dahil edersek hesaplar karışabilir onu yok sayarak varsayım yapmıştım.

Song gitmedi.

Yukarida "Sadece sunu soyleyeyim, gecen sezon kadrosuna gore Arda takimin 4. en yuksek CA'ya sahip oyuncusu olacak. PA acisincan da en yuksek PA'ya sahip oyuncu olacak." yazmistim.

perpetua
10.Haziran.2007, 21:18
bence ümit karan sandığınızdan daha çok çıkacak muhakkak ilk 3 te yer alır söz konusu olan PA olsaydı aynı şeyi demezdim ama Ca konusunda ümit karan kesin ilk 3 te servet tahminleriniz yanılgı...

Umit Karan yas itibariyle ilerleyen degil, ozellikle hizindan kaybeden bir oyuncu. Daha onceki CA'sinin yanlis olmadigini varsayarsak, en iyi ihtimalle ayni yerde kalmasi dogru olur.. :)

Nocna Mora
10.Haziran.2007, 21:21
Ümit Karan yavaş bir oyuncu değil ki hızı iyi bence...

goodnightkiss
10.Haziran.2007, 21:50
http://www.galatasaray.org/beylerbeyi/haber/1268.php

Serdar Keşçi, Fatih Sercan Ekinci, Gür Ege Gürel ve Mehmet Düz Beylerbeyi İle 1'er Yıllık Sözleşme İmzalamışlar.. Beylerbeyi Kulubu Galatasarayın olduğu için galatasaray istediği zaman bu topcuları geri alabilecek, öğrenmek istediğim şey oyunda bu oyuncular kiralık olarak mı görünecekler ve Fatih Serkan Ekinci İle Gür Ege Gürel Bu durumda Profesyonel Sözleşme imzalamış mı oluyorlar? Saygılar

perpetua
10.Haziran.2007, 22:02
Ümit Karan yavaş bir oyuncu değil ki hızı iyi bence...

Ben de Umit Karan yavas yazmadim zaten.

perpetua
10.Haziran.2007, 22:04
http://www.galatasaray.org/beylerbeyi/haber/1268.php

Serdar Keşçi, Fatih Sercan Ekinci, Gür Ege Gürel ve Mehmet Düz Beylerbeyi İle 1'er Yıllık Sözleşme İmzalamışlar.. Beylerbeyi Kulubu Galatasarayın olduğu için galatasaray istediği zaman bu topcuları geri alabilecek, öğrenmek istediğim şey oyunda bu oyuncular kiralık olarak mı görünecekler ve Fatih Serkan Ekinci İle Gür Ege Gürel Bu durumda Profesyonel Sözleşme imzalamış mı oluyorlar? Saygılar

Serdar ile Mehmet Duz zaten prof'du yanilmiyorsam.

Sercan ve Gur Ege'nin oyuna eklenmesi gerekecek.

Beylerbeyi ile kontratlari ne ise (gecici sozlesme ise kiralik), transfer ise bonservisleri Beylerbeyinde olarak yapilir.

Ancak tabii Beylerbeyindeki oyunculara sifir bonservis odeyip, herhangi bir oyuncularinin bonservisini alma hakkiniz var zaten oyunda (8.0.2'de boyle idi).

RIDVAN TLM
11.Haziran.2007, 04:41
omer abı cok soru soruyorum belkı ama ardanın pa aynımı kalıcak degısecekmı evt veya hayır tarzında bı cevap yeterlı olur

perpetua
11.Haziran.2007, 04:43
omer abı cok soru soruyorum belkı ama ardanın pa aynımı kalıcak degısecekmı evt veya hayır tarzında bı cevap yeterlı olur

Degisti bile.

Onurap
11.Haziran.2007, 06:08
Ümit karan bencede hızından ve çevikliğinden kaybetti..Hız 12-13 hızlanma 12 olabilir..Birde barış özbekin dengesinin kötü değilde sportmenlik özelliğinin düşük olduğunu düşünüyorum..

RIDVAN TLM
11.Haziran.2007, 06:34
ümitin top surmesı 10-11 olabılırr hız konusunda onurap katılıyorum

perpetua
11.Haziran.2007, 08:31
Ümit karan bencede hızından ve çevikliğinden kaybetti..Hız 12-13 hızlanma 12 olabilir..Birde barış özbekin dengesinin kötü değilde sportmenlik özelliğinin düşük olduğunu düşünüyorum..

Baris'in sportmenlik zaten dusuk. Ama pek dengeli de degil ayni zamanda. Yere dusmeler sadece kendisini yere atma degil. Yere pek saglam basmiyor Baris.

mustafayasar
11.Haziran.2007, 18:17
ümit karan hep ilk sezon gol kralı olup 2. sezon her maçta oynatmama rağmen 5-6 golle bitiriyo ligi. başka takımlara gittiğimde Türk ligini takip ediyorum hep aynı sonuç. bunun nedeni ne olabilir?

Onurap
11.Haziran.2007, 18:19
ümit karan hep ilk sezon gol kralı olup 2. sezon her maçta oynatmama rağmen 5-6 golle bitiriyo ligi. başka takımlara gittiğimde Türk ligini takip ediyorum hep aynı sonuç. bunun nedeni ne olabilir?

8.0.2 den kaynaklanan oyuncuların erken yaşlanması yani erkenden özelliklerinin düşmesi etki olabilir..

Prowler84
11.Haziran.2007, 20:47
8.0.2 den kaynaklanan oyuncuların erken yaşlanması yani erkenden özelliklerinin düşmesi etki olabilir..

sebep kesinlikle bu.oyunu oynanamaz hale getiren bi olay bu.SI önceki versiyonlarda 30 yaş üzeri oyuncuların özellikle fiziksel özelliklerinin yavaş düştügünü düşünüp 8.0.2 için biraz kırpmayı uygun bulmuş ama ayarı kaçınca sonuç skandal oldu.Dünya capında 32 yasında bir oyuncu senede neredeyse 30 ca kaybederek 1-1.5 sene içinde mahalle topçusu oluyor :icon_sad: FM 2009 için yeni düzenleme yapılcak ama umarım yeterli olur yoksa bu oyun oynanmaz.

Nocna Mora
12.Haziran.2007, 00:23
Evet, Hakan Şükür gerçekte 37 yaşında rekor kırıyorsa, bunu oyundada yapması gerekir ama bir bakıyorsun Hakan yürüyemiyor oyunda :)

extensor
12.Haziran.2007, 04:30
valla bende 8 maçta 10 gol attı ama ömer abi oyunda hakan gerçekteki kadar ortalığı birbirine katmıyor reputasyonu tatşılma özelliklerini falan çok çok üst seviyelere çekmek gerekir

bide şöyle bişey olmuyormu oyunda kralla sözleşme imzalamayınca takım içinde olay çıksın mesela
yada heykelini diksinler falan yani hakan şükürün rolünü çok arttırmak gerekiyor oyunda

xpoera
12.Haziran.2007, 05:40
arda yı baya geliştirmek gerek. 170 pa hakediyor sanırım. servet bildiğimiz gibi arkasına atılan her topta sorun yaşıyor. türkiye ligi topçusu. ayrıca yeri gelmişken söyleyeyim, bence türkiye deki bütün defans oyuncularının ilk temas,pas vs hepsi maksimum 6-7 olmalı.

Prowler84
12.Haziran.2007, 05:54
Valla Hakan Sükürün national reputation'ı 190 hatta 200 gercek hayatta ama oyunda nsl oluyorsa cok daha düşük seviyelerde oldu hep.Neyse bu saatten sonra bi anlamı yok zaten zamanında yapılmalıydı.

Cengo
12.Haziran.2007, 07:28
Evet, Hakan Şükür gerçekte 37 yaşında rekor kırıyorsa, bunu oyundada yapması gerekir ama bir bakıyorsun Hakan yürüyemiyor oyunda :)
Gerçek hayatta da yürüyor mu sanki?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

valla bende 8 maçta 10 gol attı ama ömer abi oyunda hakan gerçekteki kadar ortalığı birbirine katmıyor reputasyonu tatşılma özelliklerini falan çok çok üst seviyelere çekmek gerekir

bide şöyle bişey olmuyormu oyunda kralla sözleşme imzalamayınca takım içinde olay çıksın mesela
yada heykelini diksinler falan yani hakan şükürün rolünü çok arttırmak gerekiyor oyunda
Sinan çok şey istiyorsun sen :D

extensor
12.Haziran.2007, 08:33
cengiz şu adam hakkında şöyle konuşmasak be dostum türkiye liglerinin gelmiş geçmiş en büyük santraforu böyle bahsetmen beni bile üzüyor :D bide sen fenerbahçe araştırmacısı olduğun için hiç hoş gözükmüyor hani okuyanların antipatisi olabilir sana karşı neyse üstad ukalılık etmiyorum yanlış anlama rica sadece
mesela ben beşiktaş araştırmasında gökhan zana bile biraz ağır laflar ettim koray haklı olarak tepki gösterdi sonra anladım yanlış olduğunu hakikatten böyle konuşmamak lazım

neyse çok uzattım hakana tartışılma özelliği 20 verilmeli adam tualete gitse tartışılıyor hakan tualete gittimi? şok şok :D
medya sadece hakandan geçiniyor mesela tabi normal şeyler bunlar mesela benim oyunda hakanla sözleşme imzalamadım adam gitti sakaryaspora falan ne basın tartışıyor ne durumum riske giriyor acaba oyunun önümüzdeki sürümlerinde bunlar yapılabilirmi mesela gerard 80 milyon dolara reale gitse de liverpool taraftarları idmanı bassa
bu tip şeyler düşünülebilir sanırım

uAcuneytsimsek
12.Haziran.2007, 19:49
Siteye fazla yazan biri değilim fakat Araştırmaları izliyorum çoğu oyuncular harika yapılmış fakat Arda Turan da biraz aksaklık olduğunu düşünüyorum belki Pa sı veya Ca sı verilmiş olabilir ama Arda söylenenlere göre daha da fazla Olması gerektiğini düşünüyordum örneğin İspanyol basınında ki Arda yazısı:

Öte yandan İspanyol basını, maçın uzatma dakikalarında Türkiye'nin galibiyet golünü atan Arda'ya övgüler yağdırdı. “Maçın başaktörü” olarak gösterilen Arda, attığı golle “Türkiye'ye hayat veren” futbolcu olarak gösterildi. Barcelona ve İspanya Milli Takımı'nın yıldızı olan İniesta'ya atıfta bulunularak “Arda: Türk İniesta” ifadesini öne çıkaran La Vanguardia gazetesi, Arda'nın genç yaşına rağmen Milli Takım'da sorumluluğu üzerine aldığını yazdı.

“21 yaşında lider oldu” denilen Arda için yapılan yorumlarda şu ifadeler kullanıldı:

“Yıldız olmak için gelecek vadeden genç bir futbolcunun farkı, onun teknik kapasitesi, oyun vizyonu, hızı veya kaleye şut çekişi değildir. Hiç şüphe yok ki bunlar gereklidir, ama esas farkı yaratan bu kişinin yaşıdır. Sorumluluk sahibi olabilme kapasitesi ve ihtiyaç duyulduğunda takımını sırtlayabilmesidir. İniesta, bu şarttan dolayı bu kadar değerli bir futbolcu oldu. Türkiye de Avrupa Kupası'na diğer genç yıldız futbolcuların yolunu izleyecek yeni bir çocuğu getirdi. Henüz 21 yaşındaki Arda, taraftarların hoşuna giden bir oyun sergileyen yaratıcı bir orta saha oyuncusu. Futbolcu olarak son yıllarda kayda değer bir gelişme gösterdi ve Avrupa Kupası onun için iyi bir vitrin olacak. Açık bir şekilde zafer kazanana ve takımının kaptanı olana kadar Türkiye'den ayrılmak istemediğini söyledi, ama Avrupa'daki büyük liglerdeki takımlardan bazıları onun fikrini değiştirmeye çalışmalı.”

AA

Bu yazı bile Ardanın geleceğini biraz olsun anlatılıyor Avrupa da ki çok fazla ouncu Arda dan kötü olmasına rağmen oyunda harika gösteriliyor en büyük örnek mesela Mehmet Topuz 2. yılında Avrupaya Transfer olurken Arda da öyle birşey yok.

Sadece düşüncelerimi söylemek istedim...

deniz.91
12.Haziran.2007, 19:54
Ardanın öncedende belirttiğim gibi luka modric kadar pa ve caya sahip olması gerek dün bunu gördüm modricin ardadan hiç bir üstünlüğü yok.

Prowler84
12.Haziran.2007, 20:27
Arda'nın yabancı takımların ilgisini cekmemesi biraz da düşük girilmiş world reputation'a da baglı.Ayrıca bir maçlık performansla şunun ca'sı artsın bunun pa'sı artsın diyenlere tepki gösteririm genelde ama Arda konusunda sessiz kalıcam :p Arda apayrı bir konu,çok önemli bi degerimiz.Onlarca Arda'mız yok.Zamanında Volkan Arslan'a ne PA'lar verildigini biliyorum.Arda'ya karşı daha bonkör olmalıyız.Aman ya abartıya kaçarsak diye düşünüp olabileceginden kötü göstermeyelim!!FM09 için nsl yapıldı bilmiyorum ama umarım iyi düşünülmüştür üzerinde çalısırken.

extensor
12.Haziran.2007, 20:30
kardeşim sen öyle dedikten sonra modriçe dikkat ettim hakikatten ardadan daha güçsüz dayanıklılığı arda dan daha kötü arda ondan daha iyi savunma yapıyor
ve modric amc oynatılıyor arda aml ancak modricte kanatlarda daha etkili olabilir

Burak Duran
12.Haziran.2007, 20:36
Bencede modric ve arda hemen hemen ayni ozelliklerde olmali hatta Arda modrice gore devamliligi olan dayanikli ve savunma ozelligi fazla.. Modric ten yola cikilarak Arda gelistirilebilir...
Ugur Ucar savunma ve hizlanma olayinda biraz gelistirilmeli...
Topal Linderoth ile mucadele edecek seviyeye gelmeli. Yani oyunda linderoth bank olmamali bu ozellikleriyle kesinlikle topali oynatamiyoruz

Her026
12.Haziran.2007, 21:05
Ardanın Modricten tek eksiği hızı.Ardanın karakteride müsait gelişmek için.Bencede Ardaya pa verilirken esnek olmakta fayda var.

RIDVAN TLM
12.Haziran.2007, 23:16
arda ne kadar ıyı oyuncu oldugunu sorumluluktan kacmadıgını maca ne kadar ıyı konsantre olabıldıgını gosterdı dun.....sampıyonada arda dıkkatle ızlenmelı modrıcten daha sadece hız konusunda modrıc ustun o kadar

mkkadi
12.Haziran.2007, 23:27
21 yaşınsasın, avrupa şampiyonasındaki ilk maçın ve daha 20. saniyede attığın çalımlara bakarsan bu ardanın kendine ne kadar çok güvendiğinin resmidir dk. 90+2 defanstan çıkacaksın orta sahanın ilerisinde topu alacaksın sonra da iyi bir şut çekeceksin(gittiği yer değil şiddeti) bu da Ardanın fiziksel özelliklerinin ne kadar değiştiğinin göstergesidir. Bunu daha önce de çok söyledim important match özelliği 14tü değişmiştir heralde ama bu çocuk gerçektende bu tür maçlarda farklı oynamaya çalışıyor ve genelde başarıyor..

PesimiSTyLa
12.Haziran.2007, 23:52
Ayrıca 21 yaşında olmasına ragmen Liderlik özelliği de oldukca fazla ve hiçbir sorumluluktan kacmıyor.

RIDVAN TLM
13.Haziran.2007, 00:10
son 10 yılda hıc bı oyuncu benı bu kadar heyecanlandırmadı....ne emre belezoglu ne baskasıı ardanın konsantrasyon calısma oranı artırılmalı kararlılık ve karar almada buyuk artıs beklıyorum

Lionel Andres Messi
13.Haziran.2007, 00:32
ardayla nihat arasında da 34 c.a. fark bulunması bence sakandal.ardanın kesinlikle c.a. artmalı.p.a. 170 lerde olabilir mesela 172.

ayrıca arda nın bir alex kadar önemli maç özelliği yokmu.ardanın artmalı diye düşünüyorum.tanınırlığı da artmalı bence.

onurphaned
13.Haziran.2007, 00:58
Arda dün gerçekten çok iyi bir oyun oynadı ama arkadaşlar Uğur Boral'ın Sevilla maçlarındaki performansıyla yaşanan tek maçlık üstün performansa göre yorumlar şekillenmesin. Dikkat.

Her026
13.Haziran.2007, 01:11
Arda dün gerçekten çok iyi bir oyun oynadı ama arkadaşlar Uğur Boral'ın Sevilla maçlarındaki performansıyla yaşanan tek maçlık üstün performansa göre yorumlar şekillenmesin. Dikkat.
Arda bunları her zaman yapıyor hatta daha iyilerini yapıyor.

perpetua
13.Haziran.2007, 01:12
Arda'nın yabancı takımların ilgisini cekmemesi biraz da düşük girilmiş world reputation'a da baglı.Ayrıca bir maçlık performansla şunun ca'sı artsın bunun pa'sı artsın diyenlere tepki gösteririm genelde ama Arda konusunda sessiz kalıcam :p Arda apayrı bir konu,çok önemli bi degerimiz.Onlarca Arda'mız yok.Zamanında Volkan Arslan'a ne PA'lar verildigini biliyorum.Arda'ya karşı daha bonkör olmalıyız.Aman ya abartıya kaçarsak diye düşünüp olabileceginden kötü göstermeyelim!!FM09 için nsl yapıldı bilmiyorum ama umarım iyi düşünülmüştür üzerinde çalısırken.

World Rep bir cok oyuncu icin yeniden yapilandirildi.

bearyn
13.Haziran.2007, 01:30
Özellikle bu sene rakibin üstüne üstüne gidip topu sağ ayağına alıp şut çektiği bi sürü pozisyon var, Cristiano Ronaldo'nun meşhur golleri gibi :) ama Arda şut çekerken pek sol ayağını kullanmıyor. Orta yaparken, pas atarken ve plase şutlarda kullanıyor solunu. Hatta bu sene bazı pozisyonlarda solu müsaitken şut için topu hep sağına çektiği oldu. "zayıf ayağını kullanmaktan çekinir" ppmsi eklenebilir mi düşündüm bir an ama çok abartı kaçar o da :) sonuçta soluyla çatır çatır orta açıyor arapası atıyor istediği gibi. gerçi zayıf ayağın isabeti-güçü, kullanmaktan çekinmekle farklı şeyler ama
Az önce Sabri'ye baktım ppmlerine, sol ayağı zaten 1 galiba ama "zayıf ayağını kullanmaktan çekinir" ppmsi yok. Yani Sabri ölse yine de kullanmaz solunu :)

deniz.91
13.Haziran.2007, 03:15
Ardayı ben hep takip ediyorum ama dünkü milli takımdaki performansı falanda onun gerçek bir yıldız olduğunu ortaya çıkardı.FM 2009da devlerin gözdesi olacak bir oyuncu ayarında olmalı

Prowler84
13.Haziran.2007, 04:28
Bu ayın polemigi de Modric vs. Arda oldu :) Bugun yine izledik Fm efsanesi !! Modric'i.Arda ile arasında 30 üzeri ca farkı olan bir oyuncu Modric.Gel de delirme :P

nekop
13.Haziran.2007, 04:30
kardeşim sen öyle dedikten sonra modriçe dikkat ettim hakikatten ardadan daha güçsüz dayanıklılığı arda dan daha kötü arda ondan daha iyi savunma yapıyor
ve modric amc oynatılıyor arda aml ancak modricte kanatlarda daha etkili olabilir

Modric şuanki Arda'dan daha kaliteli bir oyuncu görmediniz mi bu akşmaki maçta tek başına 4-5 alman defansını devre dışı bırakıyor adam...

Ayrıca arkadaşlar Modric iki ayağınıda eşit kullanıyor yani buda Arda'yla Modric'e aynı özellikleri girsen Modric sırf 2 ayağını kullandığı için bile 15 CA civarı fazla olur oyunda...

extensor
13.Haziran.2007, 04:35
haklı olabilirsin çok az izledik çünkü ama azda izlesem ben dediğim konularda ardadan daha kötü dedim tamamen bir kıyas olarak söylemedim yani

Lionel Andres Messi
13.Haziran.2007, 04:36
Bu ayın polemigi de Modric vs. Arda oldu :) Bugun yine izledik Fm efsanesi !! Modric'i.Arda ile arasında 30 üzeri ca farkı olan bir oyuncu Modric.Gel de delirme :P
maçın adamı luka modric seçildi.

arda da mutlaka iyi bir artış olmalı ama modricle ne alakası var ki daha bir kere aynı sahada oynamamış iki oyuncu.modric 20 küsr milyon euroya transfer olmuş bir oyuncu oyunla bir alakası yok demek kendi ligindede iyi biriymiş.

ayrıca bence de fm 2009 da iyi ve üst düzey takımlar arda nın peşinden koşmasını isterim profilii bir görsek ömer abi(::):)

Nocna Mora
13.Haziran.2007, 05:28
FM 2009'da 2.sezon elimizde zor tutacak olmamız gerekir...

RIDVAN TLM
13.Haziran.2007, 06:50
modrıc ardadan ıyı dıyelım ama arada 30 calık fark nedır ya ıkısıde ıkı ayagını kullanıyo bunun fark yaratacagını sanmam.....2008dekı ardadan verım almak deveye hendek atlatmak gıbı bıseyy....bırak avrupadakı takımlara karsı oynamayı kendı lıgımızde bıle ust duzey bı oyuncu gıbı durmuyo

Burak Duran
13.Haziran.2007, 07:03
Oyunda Ardanin ilk 11 in degisilmesi olmasi icin baya sabir gerekiyor bence bu degismeli

RIDVAN TLM
13.Haziran.2007, 07:14
burak abı takımın basında sız olursanız arda gelısıyo yoksa arda maksımum 145 caya ulasıo

mkkadi
13.Haziran.2007, 07:32
burak abı takımın basında sız olursanız arda gelısıyo yoksa arda maksımum 145 caya ulasıo

Daha önce de belirtildiği gibi siz oynatıyorsanız ardanın iyi olma şansı oluyor, öbür türlü ne kendi takımında başarılı oluyor ne de milli takıma çağırılıyor, oyundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama başarılı olamıyor tercih de edilmiyor..

perpetua
13.Haziran.2007, 07:44
modrıc ardadan ıyı dıyelım ama arada 30 calık fark nedır ya

1.5 yas
Yaklasik 50 maclik tecrube, 20 gol
Hiz, dayaniklilik, denge, sut atma becerisi vs. vs.

Arda ozel bir yetenek, evet kabul. Kendisini gelistirmeye devam ederse o fark belki 30 puan degil, 1.5-2 sene icinde belki 5 puan olur. Ama biraz sabir...

Nocna Mora
13.Haziran.2007, 18:35
Abi sen niye kabullenmiyorsun yıldızlarımızı...

Batuhandemirel
13.Haziran.2007, 18:44
Hiz, dayaniklilik, denge, sut atma becerisi konusunda Modric üstün diyebiliriz.
Ama ardanın top çalma özelliği ve oyun zekasına da Modric'in sahip olduğunu sanmıyorum.

Nocna Mora
13.Haziran.2007, 18:50
Ben de diyorum ki Arda'da ordan kazanıyor ve her geçen yıl repertuarına yeni bir şeyler ekliyor bu sayede Modric'i geçebilir.

onurphaned
13.Haziran.2007, 20:29

Benim dikkat çekmek istediğim nokta böyle maçlardan sonra oyuncular araştırmaya konu oluyor. Bakın şöyle oynadı; şu özelliği bu olsun, CA-PA bu olsun. Maça göre yorumlar oluyor bunlar. Bir de Modric kıyası var. Daha Modric'in iki maçına göre yorum yapıp "len tırışka bu adam, Arda bunu 5'e bölüp 10'la çarpar" gibi anlamsız kıyaslar. Çok değerli yorumlar olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki ben Arda'nın sene başına göre önemli bir aşama kaydettiğini yadsımıyorum. Şu anki durumuyla da milli takımda banko oynaması gereken bir oyuncu zaten.

Bir de bazı arkadaşlar Arda profiliyle ilgili eleştirilerini hep Şubat ayında çıkan yamaya göre yapıyorlar. O zamanki durumunu yansıtan bir profil ki Arda bu sezon en iyi oyununu ligde son 10-12 maçta çıkardı. Yani yama çıktıktan sonraki dönemde. Ömer abi de Arda böyle kalacak demiyor ki.

extensor
13.Haziran.2007, 20:54
1.5 yas
Yaklasik 50 maclik tecrube, 20 gol
Hiz, dayaniklilik, denge, sut atma becerisi vs. vs.

...

dayanıklılık konusunda öyle düşünmüyorum şahsen

bana sorarsanız geçen yılki arda ile bu yılki arda arasındaki en büyük fark nedir diye 4-5 birimlik artış gösteren dayanıklığı oldu derim 8 seviyelerinden 12-13 lere çıkardı ki isviçreye attığı 90. dakika golü örnektir gayet güçlü adımlarla attı o golü

Bu arada her zaman söylüyorum arda yıldız olur ama dünyaca ünlü hiç bir zaman olamaz gibime geliyor

çünkü hiç bir zaman fiziği yüzünden hızlı olamayacak hiç bir zaman fiziği yüzünden (gökdeniz, yıldıraz gibi) iyi şut atamayacak

onun için pa sı belli bir sınırı geçmez diyorum 165 falan en fazla verilebilir

RIDVAN TLM
13.Haziran.2007, 21:14
ömer abi bende dırek 170 ca olsun demıyorum ama 155 ı bulmalı arda.....sampıyona sonunda zaten ardanın performansını gorunce bunu sende kabul edıceksın

perpetua
13.Haziran.2007, 22:04
Abi sen niye kabullenmiyorsun yıldızlarımızı...

Kabullenmemek mi? Saka yapiyorsun herhalde. Arda'nin Galatasaray takiminda en yuksek 4. CA'ya sahip olmasi demek, kendinden en azindan 6-7 yas buyuk ve buyuk liglerde ciddi basarilari olan oyuncular arasina konulmasi onemli bir seviye.

Siz Arda'nin yarin olmasi muhtemel halini bugunden gormek istiyorsunuz. Ancak CA belirlerken geriye bakmak, geriye dogru degerlendirmemiz gerekli. Ileriyi dusunerek degerlendiremeyiz.

RIDVAN TLM
13.Haziran.2007, 22:30
benım anlamadıgım defourun 140 cası var harıka bı profılı var ardanın 136 cası varr defourun yanına yaklasamazz....bu neden kaynaklanıyo arda 2 ayagını kullandıgı ıcınmı?

Onurap
13.Haziran.2007, 22:44
Pas, yaratıcılık, topsuz alan, hızlanma,denge,kararlar,çalışma oranı,,kararlılık,cesaret,özel yetenek, özelliklerinde 1-2 puan artış olmalı bence..

perpetua
13.Haziran.2007, 23:31
benım anlamadıgım defourun 140 cası var harıka bı profılı var ardanın 136 cası varr defourun yanına yaklasamazz....bu neden kaynaklanıyo arda 2 ayagını kullandıgı ıcınmı?

Aynen o nedenle.

Nocna Mora
14.Haziran.2007, 06:13
İki ayağını kullanınca neden düşsün ki özellikleri?

Cengo
14.Haziran.2007, 06:26
Ters ayağın CA'ya ve katsayılara etkisi var..

Nocna Mora
14.Haziran.2007, 06:33
Ama bu ters ayak değil ki iki ayağını kullanıyor olması avantajlı olması demek yani özelliklerinin yüksek olması demek değil mi?

Cengo
14.Haziran.2007, 06:43
Ama bu ters ayak değil ki iki ayağını kullanıyor olması avantajlı olması demek yani özelliklerinin yüksek olması demek değil mi?
Arda sağlak bir oyuncu, bir ayağa 20 vermek zorundasın, o zaman da bu ayak refleksif kullandığı ayak olur, diğer ayağın da her değeri CA'yı değiştirir.

Bir ayağın ile harika yaptığın işi 2 ayakla yapıyorsan zaten darmadağın edersin, Okocha iki ayaklı bir oyuncuydu mesela..

Nocna Mora
14.Haziran.2007, 06:49
O zaman Arda neden Defourdan düşük özelliklere sahip o zaman???

Cengo
14.Haziran.2007, 06:57
O zaman Arda neden Defourdan düşük özelliklere sahip o zaman???

CA=Kalite demek
CA'yı tek ayakla belirlerken özellikleri önce girerek RCA üzerinde karar çalışması yapabilirsin yada mantıken oluşturabilirsin değerlerin anlamlarını biliyorsan CA için.

Çift ayakta ise önceden belirlemelen lazım.Arda'nın özelliklerini (lafım sana değil, genele) abartılmasını isteyenler olması nedeni ile o özelliklere çift ayaklı CA verirsen ancak 175-180'de durur RCA :icon_neutral:

O yüzden özellikleri doğru ve çok detaylı ölçmen lazım ki CA'ya sabitleyebilesin.Zaten kılı kırk yarıyoruz araştırma sırasında hata olmasın diye, siz sadece iyi özelliklere odaklanıyorken biz hem iyi hem de kötü özellikleri düşünerek doğru değerler vermeye çalışıyoruz.

Arda için istenenin aynısını da Fenerbahçe için Uğur'dan istiyorlar, iyi özellikleri yerine kötü özellikleri düşünerek onlara puan verin, kalan özelliklere de ne kadar kötü olduğuna göre puan verin, bakalım CA aynı mı kalıyor :)

Nocna Mora
14.Haziran.2007, 07:11
Anladım açıklama için teşekkür ederim.

perpetua
14.Haziran.2007, 11:59
Iki oyuncu dusunelim:

Oyuncu 1: Tek ayakli
Oyuncu 2: Cift Ayakli

Iki oyuncunun ozellikleri ayni ise, CA1 < CA2. Yani cift ayakli oyuncu olmak, oyuncunun kalitesini arttiriyor ve bu nedenle de CA'ya etki ediyor.

Hatta umit ediyorum ki ileriki surumlerde bir cok pozisyon oynayabilen oyuncular icin de benzer bir uygulama yapilir.

Ilhan
14.Haziran.2007, 16:33
Iki oyuncu dusunelim:

Oyuncu 1: Tek ayakli
Oyuncu 2: Cift Ayakli

Iki oyuncunun ozellikleri ayni ise, CA1 < CA2. Yani cift ayakli oyuncu olmak, oyuncunun kalitesini arttiriyor ve bu nedenle de CA'ya etki ediyor.

Hatta umit ediyorum ki ileriki surumlerde bir cok pozisyon oynayabilen oyuncular icin de benzer bir uygulama yapilir.

Konu ile alakasız ama düşüncemi dile getirmek isterim. Örneğin atıyorum, X oyuncusu Y'den daha iyi passing özelliğine sahip gerçekte. Ancak X oyuncusunun right foot 20, left foot 15. Y oyuncusunun r. f. 20, l. f. 3 olsun. Aynı CA'lara sahip olduğunu düşündüğümüzde X oyuncusuna iyi bir passing özelliği vermek Y'den daha zor olacaktır, hatta Y'nin passing'i X'ten yüksek olacaktır. Maç motorunda da Y yeri geldiğinde sağ ayağı ile süper paslar atcaktır, ancak X yeri geldiğinde sağ ayağı ile Y'den kötü pas atacaktır.

Bana kalırsa ikinci ayak oyunda CA açısından etki etmemeli. Ancak maç motorunda iki ayağını kullanan futbolcu daha avantajlı ve özelliklerini daha iyi yansıtıyor olmalı. Yani ikinci ayağın önemini CA'dan değil de direkt olarak ayağa bakarak görmeliyiz.

Cengo
14.Haziran.2007, 20:31
Konu ile alakasız ama düşüncemi dile getirmek isterim. Örneğin atıyorum, X oyuncusu Y'den daha iyi passing özelliğine sahip gerçekte. Ancak X oyuncusunun right foot 20, left foot 15. Y oyuncusunun r. f. 20, l. f. 3 olsun. Aynı CA'lara sahip olduğunu düşündüğümüzde X oyuncusuna iyi bir passing özelliği vermek Y'den daha zor olacaktır, hatta Y'nin passing'i X'ten yüksek olacaktır. Maç motorunda da Y yeri geldiğinde sağ ayağı ile süper paslar atcaktır, ancak X yeri geldiğinde sağ ayağı ile Y'den kötü pas atacaktır.

Bana kalırsa ikinci ayak oyunda CA açısından etki etmemeli. Ancak maç motorunda iki ayağını kullanan futbolcu daha avantajlı ve özelliklerini daha iyi yansıtıyor olmalı. Yani ikinci ayağın önemini CA'dan değil de direkt olarak ayağa bakarak görmeliyiz.
Tek ayaklı 18 pas özellikli bir oyuncu ile çift ayaklı 18 pas özlelikli bir oyuncu aynı olmaz.

Çift ayaklı oyuncu pres yediğinde ters de dönerek geçebilir.
Tek ayaklı oyuncular sadece mevki oyuncusu olur, olduğu yerde oynar, sıkışınca geri döner.

Yani arada uçurum var, çift ayaklı oyuncu direk world class potansiyeline doğru gidiyor, çünkü her türlü alternatifi iki ayağı ile değerlendirebiliyor.
Tek ayaklılar ise ayağı tarafındaki hamleyi yapamazsa kaptırır..

O yüzden biri örn. X ise, diğer X+25 CA olması çok normal.

Zaten tek ayaklı 18 iken 150 CA alıyorsa, çift ayaklı iken o özelliklerle 150 CA alması hiç mantıklı değil.Çünkü daha fazla etkin olur, saha içinde daha fazlasını yapar..

Eğer çift ayakla da yapıyorsa hala 150 almasın, çünkü 160-170 seviyelerinde her türlü işin pisliğini yapan, hakeden üst seviye bir oyuncu olmuş demektir (bkz. C.Ronaldo).

Diğer tarafta ise çift ayakla da 150'den fazla olmaması gerekiyorsa, bu sefer de abartılmış anlamına gelir, iki ayağını kullanmaya başlayan bir oyuncunun refleksif ayağı biraz gerilemeye başlar (arkadaşımda yaşadım).O yüzden dengenin ortalaması alınması çok normal..

Ilhan
14.Haziran.2007, 23:58
Tek ayaklı 18 pas özellikli bir oyuncu ile çift ayaklı 18 pas özlelikli bir oyuncu aynı olmaz.

Çift ayaklı oyuncu pres yediğinde ters de dönerek geçebilir.
Tek ayaklı oyuncular sadece mevki oyuncusu olur, olduğu yerde oynar, sıkışınca geri döner.

Yani arada uçurum var, çift ayaklı oyuncu direk world class potansiyeline doğru gidiyor, çünkü her türlü alternatifi iki ayağı ile değerlendirebiliyor.
Tek ayaklılar ise ayağı tarafındaki hamleyi yapamazsa kaptırır..

O yüzden biri örn. X ise, diğer X+25 CA olması çok normal.

Zaten tek ayaklı 18 iken 150 CA alıyorsa, çift ayaklı iken o özelliklerle 150 CA alması hiç mantıklı değil.Çünkü daha fazla etkin olur, saha içinde daha fazlasını yapar..

Eğer çift ayakla da yapıyorsa hala 150 almasın, çünkü 160-170 seviyelerinde her türlü işin pisliğini yapan, hakeden üst seviye bir oyuncu olmuş demektir (bkz. C.Ronaldo).

Diğer tarafta ise çift ayakla da 150'den fazla olmaması gerekiyorsa, bu sefer de abartılmış anlamına gelir, iki ayağını kullanmaya başlayan bir oyuncunun refleksif ayağı biraz gerilemeye başlar (arkadaşımda yaşadım).O yüzden dengenin ortalaması alınması çok normal..

Sen benim demeye çalıştığımı anlayamamışsın Cengizciğim, veya ben tam anlatamamıştım. Çift ayağı kullanabilmeyi tanımlaman yanlış olmuş, zaten çift ayağını kullanan oyuncu ters dönerek geçiyor diye daha fazla CA'ya sahip olması gerekmediği kanısındayım. Benim savunduğum, ayağın CA'ya etki etmemesi. Ayak sadece maç motorunda etkin olsun.

İki oyuncu düşün. Yine biri çift ayaklı X, diğeri tek ayaklı Y.

X'in CA 150, Y'nin CA da 150. X her iki ayağı ile de 150lik oynayacak ama Y zayıf ayağı ile 100 CA'lık oynayacak. Maç motorundaki etkisi de böyle olacak. Benim demeye çalıştığım bu.

perpetua
15.Haziran.2007, 00:38
Sen benim demeye çalıştığımı anlayamamışsın Cengizciğim, veya ben tam anlatamamıştım. Çift ayağı kullanabilmeyi tanımlaman yanlış olmuş, zaten çift ayağını kullanan oyuncu ters dönerek geçiyor diye daha fazla CA'ya sahip olması gerekmediği kanısındayım. Benim savunduğum, ayağın CA'ya etki etmemesi. Ayak sadece maç motorunda etkin olsun.

İki oyuncu düşün. Yine biri çift ayaklı X, diğeri tek ayaklı Y.

X'in CA 150, Y'nin CA da 150. X her iki ayağı ile de 150lik oynayacak ama Y zayıf ayağı ile 100 CA'lık oynayacak. Maç motorundaki etkisi de böyle olacak. Benim demeye çalıştığım bu.

Ilhan, zayif ayagin etkisi oldugunu kabul ediyorsun ancak zayif ayagin onemine itiraz ediyorsun. Bu onem 8.0.2'de biraz fazla idi. Hatta zayif ayagi 1 olan oyuncu sayisi fazla oldugu icin daha da buyuk sorundu (yani zayif ayagini sadece yurumek icin kullanan oyuncu). Ancak bu sorunlar ustesinden gelinebilecek ve gelmek icin ugrastigimiz sorunlar.

Ilhan
15.Haziran.2007, 00:49
Ömer abi ikinci ayağın CA'ya değil de, CA'yı kullanabilme olarak etki edilmesi gerektiğini savunmak istemiştim ama yanlış diyorsan yanlıştır:)

perpetua
15.Haziran.2007, 01:51
Ömer abi ikinci ayağın CA'ya değil de, CA'yı kullanabilme olarak etki edilmesi gerektiğini savunmak istemiştim ama yanlış diyorsan yanlıştır:)

Zayif ayak zaten CA'nin bir parcasi.

Elinde ne kadar cok silah varsa, o kadar iyisin demektir. Iki ayagin da iyi ise, ayni ozellikleri tasidan bir tek ayakli oyuncudan iyisin demektir ve CA'nin daha yuksek olmasi gerekir.

koray_capello
15.Haziran.2007, 03:17
İlhanın ne demek istediğini ben anladım, mantıksız da değil, olabilir. Bu sayede bizim profil hazırlarken işimiz kolaylaşabilir. Çünkü çift ayaklı bir oyuncuda, biliyorsunki iki ayağını da iyi kullandığı için Ca'sında bir artış olacak ve bu yüzden bazı iyi özelliklerini göz göre göre düşürmek zorunda kalıyorsun, diğer tarafta aynı ca'ya sahip başka bir oyuncu bu ilk oyuncu kadar iyi pas yeteneğine sahip olmasa da ilk oyuncudan kırpıldığı için onunla aynı seviyeye veyahut daha üst seviyede bir pas notu alabiliyor. Bence İlhanın dediği mantıklı, tek ayak çift ayak bizim işimiz olmamalı, biz ca'yı belirleriz, profili hazırlarız, ayak puanları gireriz, ondan sonra çift ayaklı oyuncu maç motorunda haliyle tek ayaklıya göre avantajlı bir şekilde oynar.

perpetua
15.Haziran.2007, 03:48
İlhanın ne demek istediğini ben anladım, mantıksız da değil, olabilir. Bu sayede bizim profil hazırlarken işimiz kolaylaşabilir. Çünkü çift ayaklı bir oyuncuda, biliyorsunki iki ayağını da iyi kullandığı için Ca'sında bir artış olacak ve bu yüzden bazı iyi özelliklerini göz göre göre düşürmek zorunda kalıyorsun, diğer tarafta aynı ca'ya sahip başka bir oyuncu bu ilk oyuncu kadar iyi pas yeteneğine sahip olmasa da ilk oyuncudan kırpıldığı için onunla aynı seviyeye veyahut daha üst seviyede bir pas notu alabiliyor. Bence İlhanın dediği mantıklı, tek ayak çift ayak bizim işimiz olmamalı, biz ca'yı belirleriz, profili hazırlarız, ayak puanları gireriz, ondan sonra çift ayaklı oyuncu maç motorunda haliyle tek ayaklıya göre avantajlı bir şekilde oynar.

Veya CA'yi kafamizda degerlendirirken, oyuncunun iki ayakli olup olmadigini onceden dusunmek daha dogru olacak. Sadece tek ayagini kullanan oyuncu ile benzer ozellikleri tasimasi gereken iki ayakli oyuncunun ayni CA'ya sahip olmamasi gerektigini kabul edecegiz. Ozellikle genelde tek ayagini kullanan ve sahanin ortasinda oynayan oyuncular, ne kadar etkili olurlarsa olsunlar, iki ayagini kullanabilen oyuncular ile ayni CA'da olmayacak. Olmamali da zaten.

RIDVAN TLM
15.Haziran.2007, 04:33
ama 2 ayagını kullanan oyuncununda ozellıklerı dusuk oluyo...bu sorun teşkil etmiyomu?

Her026
15.Haziran.2007, 05:54
Bence ca artarsa artsın verilmeli oyuncunun özellikleri belli çift ayağıda var.O zaman bence göz göre göre düşürmenin alemi yok nerdeyse çift ayaklı olması dezavantaj oluyor oyuncuların.

perpetua
15.Haziran.2007, 05:58
ama 2 ayagını kullanan oyuncununda ozellıklerı dusuk oluyo...bu sorun teşkil etmiyomu?

Zayif ayagi goz onunde bulundurarak, ona gore CA verilirse sorun olmaz. 8.0.2'de bu sorunun olmasinin nedeni SI'in zayif ayagin CA'ya etkisini aktiflestirdi ancak bunu arastirmacilara soylemedi. Bizler de bu nedenle CA'yi verdik ve ozellikleri tatmin edici bir sekilde ayarladik ancak oyun tarafindan dusuruldu. Fm 2009'da boyle bir sorun olacagini sanmiyorum cunku CA belirlerken oyuncularin zayif ayaginin seviyesini goz onunde bulundurduk.

Nocna Mora
15.Haziran.2007, 06:04
Bende bunu söylemeye çalışıyorum :)

RIDVAN TLM
15.Haziran.2007, 06:16
omer abı turkıye lıgındekı 1-2 turk oyuncununda ıtıbarı kıtasalll olarak ayarlanabılırrr.....arda turan,ıbrahım toroman gıbı...ıtıbarlarda bı degısıklık oldumu acaba?

Cengo
15.Haziran.2007, 09:01
Bende bunu söylemeye çalışıyorum :)
Demek ki o kadar iyi değil, o özellikler ile yapıldığında ise CA'sı çok çıkacağı için abartı olacak..

İyi diyorsan o özelliklere daha iyi CA vermek zorundasın, çift ayakla (aynı özellikler ile) yapacakları kanat oyununda çok Ribery, C.Ronaldo gibi durdurulamaz oyuncu haline getirir.

RIDVAN TLM
16.Haziran.2007, 07:20
ömer abi arda hakkındakı dusuncelerınde bı degısıklık varmı?:D
arda dıyorum baska bısey demıyorum modrıc ardanın kılı olamaz.....150 ustu bı ca yı hak ettıgını gosterdı zaten gsdede durmaz bundan sonra senın datandan cıkıp avrupaya gıdecek bı oyuncu.....

fenerbahce_1907
16.Haziran.2007, 07:24
ömer abi arda hakkındakı dusuncelerınde bı degısıklık varmı?:D
arda dıyorum baska bısey demıyorum modrıc ardanın kılı olamaz.....150 ustu bı ca yı hak ettıgını gosterdı zaten gsdede durmaz bundan sonra senın datandan cıkıp avrupaya gıdecek bı oyuncu.....

Arda iyi oyuncu 170-175 pa olabilr ama sen modrici kaç kez izlednde böyle bi kıyaslama yaabiliosn?

RIDVAN TLM
16.Haziran.2007, 07:29
fenerbahce_1907 10-11 kezz ızledım modrıce kotu demıyorum ardada en az onun kadar var dıyorum

fenerbahce_1907
16.Haziran.2007, 07:30
fenerbahce_1907 10-11 kezz ızledım modrıce kotu demıyorum ardada en az onun kadar var dıyorum

Böyle dersn tamamda kılı olamaz dersn biraz abartmış oluyorsunç

RIDVAN TLM
16.Haziran.2007, 07:31
fenerbahce_1907 heyecanla yazdım ama ardada ole bı oynuyokı bu turnuvada

extensor
16.Haziran.2007, 07:40
Böyle dersn tamamda kılı olamaz dersn biraz abartmış oluyorsunç

ardanın oynadığı ligle modriçin oynadığı lig birmi son iki maçta ardanın oyunuyla modriçinkinin arasında fark varmı hatta arda daha iyi değilmi arda daha güçlü daha dayanıklı değilmi

arda bence daha kaliteli bir adam hele bu seneden sonra

RIDVAN TLM
16.Haziran.2007, 07:41
benımle aynı fıkırde olan bırını gormek ne guzell

extensor
16.Haziran.2007, 07:44
kılı olamaz demiyorum bende yanlış anlaşılmasın ama arda kesinlikle daha tercih edilecek adam diyorum benim yorumum tabi herkese göre değişir

licentia
16.Haziran.2007, 07:47
FM 2008'de Turkiye liglerinde en yukserk CA'ye sahip olan uc ismi 145 ile Mehmet Topuz, Gokdeniz Karadeniz, Mehmet Aurelio. Gokdeniz Rusya'ya gitti yani su anda Turkiye'nin mevkisinde en iyi Turk oyuncusu Mehmet Topuz oluyor ki Mehmet Turkiye'den su anda maclari izlerken tum Avrupa Arda Turan'i konusuyor.

Arda Turan'nin kendisi ile ayni mevkide oynayan bu iki isimden geri kalmasi cok buyuk ayip olur hatda 145-150 arasi olmasi gerekir CA. Yani su anda Turkiye liginin en yukseks CA'li oyuncusu Arda olmali yasina falan bakmadan ha belki bi tek Aurelio daha yuksek olabilir. PA konusuna gelince 175'den asagi olmamasi gerekir ki oyundaki su anda en yuksek PA'li Turk oyuncu olmali bu yuzden 175 simdilik ideal bi rakam olur bence hatda 1-3 puan daha da fazla olabilir cunku Nihat'in da PA ayni ve boyle devam ederse Arda Nihat'i da gecer.

Birisi yazmis Arda icin 165 olur diye ama su anda Mehmet Topuz 24 yasinda (eylul'de 25 olucak) onun da PA 165. Acaba Mehmet 21 yasindayken neler yapiyordu? Yani simdi Arda'nin gostericegi gelisim bi Mehmet Topuz kadar mi olucak? Arda 4 yas ufak, ki su anda bence daha yuksek CA'e sahip olmasi lazim. Dusunun Arda 4 sene sonra nerelerde olucak. Emre Belozoglu bile bu kadar degildi o yaslarda Arda resmen A milli takimi ve Galatasaray'i sirtliyor.

extensor
16.Haziran.2007, 07:52
çok doğru söylüyorsun licenta

ve bir noktayı belirteyim dakika 71 ilk tehlikeli atağımız gelişiyor top herkesten sekiyor ve arda topa var gücüyle vurmuyor aksine kapalı köşeye klas bir plase atıyor işte bu yüzden 2 senedir diyorum ki soğukkanlılık 16-17 4-5 sene sonra 20

RIDVAN TLM
16.Haziran.2007, 07:59
fızık olarak cok gelıstı arda sogukkanllık 18 ıde bulurr....teknık 19 top surme 18 ı bulurr calısma oranı mutlaka artırılmalı kararlılık ,karar vermede artırılmalı ılk temas da artırılabılır hatta bence ardanın butun ozellıklerınde bastan sona oynanabılır artanlarda olur azalanlarda
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bıde onemlı maclar 16-17 olurr 14 cok azz

Belgorth
16.Haziran.2007, 08:12
Benim yıllardan beri düşündüğüm bir şeydir bu, Türkiye liglerindeki ekstrem yeteneklere sahip oyuncuların normalden daha az gösterilmesi. Arda'nın şu anda devam eden Euro 2008'deki en yetenekli ilk 10 futbolcu arasında olduğunu söylersem kaç kişi itiraz edebilir ki buna? Hatta Ronaldo ya da Robben gibi "arıza" oyuncular statüsüne gelebilir Arda benim düşünceme göre. PA'sı kesinlikle 170 üzeri olmalı bu durumda diye düşünüyorum. Ayrıca soğuk kanlılık ve karar verme yetenekleri de en az 15-16 seviyesinde olmalı şu an için, yıllar içerisinde bu gelişim ve performansla her ikisi de 20 olur, en düşük 19'a ulaşır kanımca. Hala bana göre en zayıf özelliği fizik gücü. Dayanıklılık değil yalnız karışıklı olmasın, çok dayanıklı bir oyuncu Arda ama şayet vücut teması içeren bir mücadeleye girerse büyük olasılıkla topu kaybediyor ya da yeteneği sayesinde taç- kornek filan kazandırıyor takımına.

licentia
16.Haziran.2007, 08:32
Servet Cetin'e de deginmek lazim. Fm 2008'de 139 CA ile en yuksek CA'li yerli defans oyuncusu Gokhan Zan. Anladigim kadari ile FM 2009'da ayni kalicak Ibrahim Toraman da 137 CA a cikarak Servet ile ayni degere ulasicak. Bilmeyenlerin haberi olsun Servet ile Gokhan Zan ayni yastalar Gokhan 149 PA alirsa Servet herhalde 155-160 alir.

Avurapli seyrcilerden acayip takdir topluyor Servet. Ama bi kac ay once hala Servet ile alay ediliyor, topcu degil bu, dunyanin en kazmasi, avrupa'da ust duzey maclarda gormek lazim onu diyen coktu. Servet su anda Turkiye tarihinin en iyi savumacisi olmaya aday. CA yabanci oyunculardan geri kalmamali Edu 145 aliyorsa Servet de en az o kadar hatda 1-2 puan daha bile fazla alir. Edu 160 PA aliyorsa Servet'in PA'i hakkinda yorum bile yazmak istemiyorum. Servet ile Edu'nun da yaslari ayni bu arada. Su durumda ya Edu duser ya da Servet baya bi yukselir baska bi yolu yok.

Servet'in CA olarak Lugano ve Song'dan geri kalmamasi gerekir. Yoksa sirf Turk diye boyle yapildigini dusunucem. Son olarak Servet'in consistency 1-2 puan artabilir ve Determination ve Bravery 20 olabilir bu konuda cok rahat dunyanin en iyileri arasina girer, adam sakat sakat oyunuyor.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Arda'nin strength su anda 12'yi gecmez bence ama Stamina 14 olabilir. Bu arada bence cok onemli Arda tackling konusunda oldukca basarili bi oyuncu oda 14 olabilir. Ve Long shots o kadar kotu degil yani 6 cok abarti 10-11 olabilir sik sik disardan sut cekmese de bu konuda kendisine pek guvenmese de o kadar da kotu degil. Flair'de 18 olmali kesinlikle.

extensor
16.Haziran.2007, 08:59
servet:
güç 20
dayanıklılık 18-19
jumping 18-19
determination:18-19
bravery: 18-19
denge: 16
injury proneness 1 (kırılmadıysa oynar, kırık kaburgada parmakta falansa gene oynar dizi falan dönmez :D)
kafa 16
hız 13
pozisyon alma 14
tackling 13
hızlanma 11

böyle özelliklere sahip olmalı varmı itirazı olan hangisi fazla
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
adam sanki 25 yaşında da rakipleri 13-14 yaşında herif sanki mahallede çocuklarla maç oynuyor öyle bir fizik farkı var yani hele türkiye liginde aynı öyle büyük abiler mahallede savunmaya geçerya bazen alır topu tek başına çıkar hucuma bütün takımı çalımlar adam türkiye liginde onuda yapıyor avrupa şampiyona biraz daha büyük 17-18 :D

RIDVAN TLM
16.Haziran.2007, 09:04
fızık harıka ama bence servet ıcın hızlanma >hızz

Prowler84
16.Haziran.2007, 09:06
servet:

injury proneness 20 (kırılmadıysa oynar, kırık kaburgada parmakta falansa gene

b

injury proneness sakatlıga yatkınlık özelligidir.20 yaparsan sık sık sakatlanan bir cam adam olur servet.3-4 gibi düşük bir deger girmek şart ve sanıyorum ki zaten çoktan girilmiştir.

RIDVAN TLM
16.Haziran.2007, 09:07
tanımlama kısmınada ınsan degıl yazılırsa ıyı olurr......her yerı kırık cıkık adam banamısın demıyo 2. yarı kollere top gostermedı
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
en az songla aynı cada olmalı ıyı varsın servett

koray_capello
16.Haziran.2007, 09:10
Ben PA için şöyle bir şey düşünüyorum, oyuncu gençse yani örnek veriyorum 18-20 arası bir oyuncu ve bu oyuncuyu yaşıtlarından ayıran bariz derecede ekstra özellikleri varsa yine örnek veriyorum yaşıtlarına göre çok teknik bir oyuncudur, yada yaşıtlarına göre fiziği çok iyidir, sağlamdır, atletiktir yada yaşıtlarına oranla mental açıdan çok üsttür, oyun bilgisi, kararları, azmi, çalışkanlığı işte o zaman basacaksın PA'ya en az -9. Çünkü biz oyuncuya Pa verirken ileride neler olacağını hesaba katmıyoruz, sanki hep bizim klüplerimizde kalacak gibi düşünüyoruz. Ama kendini geliştirebileceği ortamlarda, takımlarda oynarsa ne olacağını düşünmüyoruz yani Pa verirken en hayali şeyi düşünelim. Nasıl mı?

Şöyle, yani bu genç sanki futbol yaşantısına bundan sonra Arsenal takımında Arsene Wenger gibi bir hoca ile devam edecekmiş gibi düşünelim. O zaman ben Batuhan Karadeniz'e -9 verirken içim rahat olur, daha yaşı 17, boyu uzun, boyuna göre ÇOK teknik bir oyuncu. Zayıf yönlerini yazmaya gerek yok. Şimdi bu adam 18-19 yaşında Arsenal'e gitse önümüzde Adebayor ve Bendtner gibi büyük aşama kaydetmiş örnekler de varken Batuhan'ın da kendini geliştirip bu seviyeye geleceğini tahmin ederiz. Hee 20 yaşına geldi hala Beşiktaş'ta mı yada fazla gelişme gösteremedi mi o zaman ufak ufak düşürmeye başlarız. Çünkü bu PA oyuncunun ulaşabileceği maximum yetenek demektir e bu oyuncu maximum yeteneğine bizim klüplerde ulaşacak değil ya tabiki Arsenal gibi yada Arsene Wenger gibi hocaların elinde ulaşacak, o yüzden bu şekilde düşünerek başlamalı ve ileride olacaklara göre düzenlemeler yapmalıyız.

RIDVAN TLM
16.Haziran.2007, 09:18
Ben PA için şöyle bir şey düşünüyorum, oyuncu gençse yani örnek veriyorum 18-20 arası bir oyuncu ve bu oyuncuyu yaşıtlarından ayıran bariz derecede ekstra özellikleri varsa yine örnek veriyorum yaşıtlarına göre çok teknik bir oyuncudur, yada yaşıtlarına göre fiziği çok iyidir, sağlamdır, atletiktir yada yaşıtlarına oranla mental açıdan çok üsttür, oyun bilgisi, kararları, azmi, çalışkanlığı işte o zaman basacaksın PA'ya en az -9. Çünkü biz oyuncuya Pa verirken ileride neler olacağını hesaba katmıyoruz, sanki hep bizim klüplerimizde kalacak gibi düşünüyoruz. Ama kendini geliştirebileceği ortamlarda, takımlarda oynarsa ne olacağını düşünmüyoruz yani Pa verirken en hayali şeyi düşünelim. Nasıl mı?

Şöyle, yani bu genç sanki futbol yaşantısına bundan sonra Arsenal takımında Arsene Wenger gibi bir hoca ile devam edecekmiş gibi düşünelim. O zaman ben Batuhan Karadeniz'e -9 verirken içim rahat olur, daha yaşı 17, boyu uzun, boyuna göre ÇOK teknik bir oyuncu. Zayıf yönlerini yazmaya gerek yok. Şimdi bu adam 18-19 yaşında Arsenal'e gitse önümüzde Adebayor ve Bendtner gibi büyük aşama kaydetmiş örnekler de varken Batuhan'ın da kendini geliştirip bu seviyeye geleceğini tahmin ederiz. Hee 20 yaşına geldi hala Beşiktaş'ta mı yada fazla gelişme gösteremedi mi o zaman ufak ufak düşürmeye başlarız. Çünkü bu PA oyuncunun ulaşabileceği maximum yetenek demektir e bu oyuncu maximum yeteneğine bizim klüplerde ulaşacak değil ya tabiki Arsenal gibi yada Arsene Wenger gibi hocaların elinde ulaşacak, o yüzden bu şekilde düşünerek başlamalı ve ileride olacaklara göre düzenlemeler yapmalıyız.
bı futbolcu turkıyede durarakta o ca lara ulamazmı?

Prowler84
16.Haziran.2007, 09:21
tam tersi yanlış biliyorsun az önce sordum araştırma şefine (perpetua) oda doğruladı dediğimi

valla özelligin türkçe karsılıgı oyuncunun sakatlıga megili,oyunda da bu özelligi 3 yada 4 girdigim servet neredeyse hiç sakatlanmazken yüksek olan Lincoln sık sık sakatlanıyor.Şefin dikkatinden kaçmış heralde büyük bi yanlış anlaşılma olmasın ortada? SI forumdan araştırayım ama yanıldıgımı sanmıyorum.

extensor
16.Haziran.2007, 09:27
valla özelligin türkçe karsılıgı oyuncunun sakatlıga megili,oyunda da bu özelligi 3 yada 4 girdigim servet neredeyse hiç sakatlanmazken yüksek olan Lincoln sık sık sakatlanıyor.Şefin dikkatinden kaçmış heralde büyük bi yanlış anlaşılma olmasın ortada? SI forumdan araştırayım ama yanıldıgımı sanmıyorum.

doğru doğru haklısın dostum ben tam emin değildim hatta ilk kez yazmadan öncede şefe sorup yazdım ama o herhalde benim yazdığımı ters anlamış bizde burda yanlış yazmış olduk kusura bakma

koray_capello
16.Haziran.2007, 09:29
bı futbolcu turkıyede durarakta o ca lara ulamazmı?

Ulaşabilir, ama kabul etmek gerekir ki verdiğim örnekteki gibi Arsenal gibi bir takımda çok daha büyük ihtimalle ulaşır, bu çok da önemli değil ben yazdığım sisteme göre PA yı belirleyeyim de ondan sonra ulaşırsa nerede ulaştığı çok da önemli değil.

Prowler84
16.Haziran.2007, 09:35
doğru doğru haklısın dostum ben tam emin değildim hatta ilk kez yazmadan öncede şefe sorup yazdım ama o herhalde benim yazdığımı ters anlamış bizde burda yanlış yazmış olduk kusura bakma

Kendimden ve ingilizcemden degil ama bir an SI'dan şüphe ettim büyük bir skandala mı imza attı acaba diye ama yıllardır oyuna ve dataya da benim dedigim
sekilde yansıyor bu özellik.Yazında da bunu düzeltirsen daha iyi olur diger arkadaslar da yanlış ögrenmesin.

perpetua
16.Haziran.2007, 10:30
fızık harıka ama bence servet ıcın hızlanma >hızz

Tam tersi.. hizlanma < hiz

perpetua
16.Haziran.2007, 10:40
Yukarida yazilan diger konulara teker teker deginmeyecegim. Hakli olunan seyler var ancak gecmis datalara gore karsilastirma yapmayin bence. Ozellikle PA konusunda.

Daha once de yazdigim gibi bir cok oyuncunun PA'si dustu, bir kacinin da yukseldi.

extensor
16.Haziran.2007, 10:56
Tam tersi.. hizlanma < hiz

Aynen şöyle bir açıklama yapalım arkadaşlar
carew hızlı ve geç hızlanan gökdeniz çabuk hızlanan ama nispeten yavaş oyuncudur

mesela carew gökdeniz 100 metre yarış yapsalar ccarew 30 metre fark atar
20 metre yarıoş yapsalar 12-13 metre gökdeniz fark atar

bunu anlamaya çalışalım genelde uzun boylu oyuncular hızından nispeten daha düşük hızlanmaya sahiptir
kısa boylu oyuncularda serkan çalık arda gökdeniz gibi çabuk hızlanır ama uzun mesafede zorlanır

OMANA
16.Haziran.2007, 20:37
ya bu türksportal forumundaki arkadaşlar çok uğurlu....

kaç gündür luka modric- arda, luka madrıc - arda ..diye diye sonunda rakip ettiniz bu adamları ya :)

tabi yorumlarımız birde doğru çıksında arda modrici katlasın bizde tarihimizdeki ikinci yarı finalini görelim milli takımımızın....

Prowler84
16.Haziran.2007, 21:00
Daha once de yazdigim gibi bir cok oyuncunun PA'si dustu, bir kacinin da yukseldi.

Pa açısından düşmesi gereken oyuncular deyince Mehmet Güven'den baska pek bir ihtiyaç göremiyorum.Belki Özgürcan 5 puan kadar düşebilir.Birçok oyuncunun Pa'sı düştü diyince kafalarda soru işaretleri oluşmuyor degil.Umurım bu yeni sistemde oyuncularımızı oldugundan olabileceginden kötü göstermeyiz.

Onurap
16.Haziran.2007, 21:06
Arda nın bitiriciliği 9 çok düşük ardanın ben gol kaçırdığını hatırlamıyorum..Bu maçta ve mlada boleslav maçındaki attığı 2.gol tam bir bitiricilik örneği bence..

ibo
16.Haziran.2007, 21:08
Artık Arda'nın Avrupa Şampiyonasında gösterdiği performanstan sonra oyunda Galatasaray'da zor tutabileceğimiz, Avrupa kulüplerinin ilgilendiği ve ciddi bonservis bedelleriyle satabileceğimiz bir halde olması gerekir.

batuhanry
16.Haziran.2007, 21:20
Artık Arda'nın Avrupa Şampiyonasında gösterdiği performanstan sonra oyunda Galatasaray'da zor tutabileceğimiz, Avrupa kulüplerinin ilgilendiği ve ciddi bonservis bedelleriyle satabileceğimiz bir halde olması gerekir.

+ Servet' te aynı şekilde olmalı. FM09 ' u merakla bekliyorum.:schaf:

RIDVAN TLM
16.Haziran.2007, 21:49
arda en azından defourun modrıcın aldıgı teklıflerı almalı...servette ole

BlackEagle19o3
16.Haziran.2007, 22:03
Arda tamam da Servet'in peşine büyük takımların düşmesini beklemeyin bence.Servet ,Arda kadar genç ve yetenekli bir oyuncu değil;)

RIDVAN TLM
16.Haziran.2007, 22:22
servettınde everton ,schalke gıbı takımlar pesıne duserr

perpetua
16.Haziran.2007, 23:13
Pa açısından düşmesi gereken oyuncular deyince Mehmet Güven'den baska pek bir ihtiyaç göremiyorum.Belki Özgürcan 5 puan kadar düşebilir.Birçok oyuncunun Pa'sı düştü diyince kafalarda soru işaretleri oluşmuyor degil.Umurım bu yeni sistemde oyuncularımızı oldugundan olabileceginden kötü göstermeyiz.

Sadece Galatasaray icin degildi yaptigim degerlendirme. Turkiye ligi geneli icindi.

Mesela 26 yasinda olup, CA'si 85, PA'si 120 olan bir cok oyuncu vardi veritabaninda. Veya CA'si 105 olup, 27 yasinda PA'si 130 olan oyuncular vardi. Hatta 25 yasinda CA 40, PA 130 olan adamlar da vardi. Bu nedenle PA'si dusen oyuncu sayisi, PA'si yukselen oyuncu sayisindan cok daha fazla.

Ozellikle genc oyuncular icin sistem PA ile CA arasinda farkin buyuk olmasina izin veriyor. Ancak 24-25-26 yaslarindaki oyuncular icin CA ile PA arasindaki farki oldukca az tutuyor. Tabii bu sistemi de koru korune uygulamiyoruz. Bazi durumlarda beklenenin ustunde bazi durumlarda beklenenin altinda PA veriyoruz. Bu da oyuncunun dusundugumuz gelisme kapasitesine gore ayarlaniyor.

OMANA
16.Haziran.2007, 23:21
Arda tamam da Servet'in peşine büyük takımların düşmesini beklemeyin bence.Servet ,Arda kadar genç ve yetenekli bir oyuncu değil;)

kardeş genç ve yetenekli kavramları ne anladığına bağlı .....veya oyuncudan ne beklediğine..

önce gençlik meselesi servet çetin 1981 doğumlu yani 27 yaşında bir staperin bugün en az 33-34 lere kadar top oynadığı düşünülürse nerden baksan 6-7 yıl daha rahat top oynar belki daha fazla...

yeteneğe gelince her bölgenin oyuncusunun yeteneği kendi pozisyonuna göredir... servet ardadan yeteneksiz hangi konuda mesela çalım atma konusunda yeteneksiz ama bi arda da servetle hava toplarında yarışabilirmi...

servet bir defans oyunusunun sahip olması gereken YETENEKLERİN bir çoğuna sahip ve avrupanın büyük takımlarına transfer olması için bu yetenekler yeterli ona...

Her026
16.Haziran.2007, 23:32
Servet belki çok büyük teklifler almaz ama o fiziğiyle ve yüreğiyle isteneni çok olacaktır.Ama fmde oyuncu satma işi kötü biliyorsunuz.

perpetua
16.Haziran.2007, 23:42
önce gençlik meselesi servet çetin 1981 doğumlu yani 27 yaşında bir staperin bugün en az 33-34 lere kadar top oynadığı düşünülürse nerden baksan 6-7 yıl daha rahat top oynar belki daha fazla...

Ancak Servet'in bu yastan sonra topu oyuna sokma, top kapma gibi temel meziyetleri cantasina eklemesi cok zor. Biraz pozisyon almasini ogrenir, biraz oyunu okumasini ogrenir o kadar. Yaslandikca, zaten olmayan hizi da dusmeye basladikca oyunu forse etmeye calisan, defansi ileride kuran takimlar icin Servet daha da buyuk el bombasi haline gelir. 6-7 sene daha top oynar ama 6-7 sene daha gelisecegini sanmiyorum Servet'in. Her ne kadar son bir senede ogrenme ve gelisme isteginin ne kadar buyuk oldugunu gostermis olsa da.

OMANA
16.Haziran.2007, 23:48
Sadece Galatasaray icin degildi yaptigim degerlendirme. Turkiye ligi geneli icindi.

Mesela 26 yasinda olup, CA'si 85, PA'si 120 olan bir cok oyuncu vardi veritabaninda. Veya CA'si 105 olup, 27 yasinda PA'si 130 olan oyuncular vardi. Hatta 25 yasinda CA 40, PA 130 olan adamlar da vardi. Bu nedenle PA'si dusen oyuncu sayisi, PA'si yukselen oyuncu sayisindan cok daha fazla.

Ozellikle genc oyuncular icin sistem PA ile CA arasinda farkin buyuk olmasina izin veriyor. Ancak 24-25-26 yaslarindaki oyuncular icin CA ile PA arasindaki farki oldukca az tutuyor. Tabii bu sistemi de koru korune uygulamiyoruz. Bazi durumlarda beklenenin ustunde bazi durumlarda beklenenin altinda PA veriyoruz. Bu da oyuncunun dusundugumuz gelisme kapasitesine gore ayarlaniyor.

ömer PA verme sistematiğiniz nedir bilemem bilmem de gerekmyor ama bildiğim şudur ki futbol asla matematik değildir...hiçbir zamam sayısal verileri yükledim işte bu tamam denemez denmemeli ...

futbolun gariplikler ve istisnalar oyunu olduğunu düşünmüyormusun mesela bir iki yıl önce galatasarayın borcu var batıyor deniyordu...

kim derdiki alt yapıdan bir oyuncu çıkacak muhteşem olacak ve galatasaraya çok büyük paralar kazandırabilecek kadar ünlenenecek....bugün arda turan iyimser tahminlerle 15-20 milon euro bir bedel eder...

şimdi bana kızıyorsun tahmin ediyorum bi çok zaman bu oyuncu puanları için düşük PA lardan CA lardan şikayet edip duruyorum ama abi haksız mıyız şimdi şefim...

sende ARDA TURANI izlerken gözünün önünden o 170-180 palar verilen bir sürü boş adam hiç geçmiyormu gözünün önünden merak ediyorum...

ömer sence bu RIDVAN DİLMEN nasıl yorumcu ...sence futbolu bilmiyormu..bu adam dün arda için maradona benzetmesi yaptı...

Rıdvanın maradona dediği adama FM forumundakiler 175 lerde bir PA isteyince mi abartmış oluyorlar...

Arda turan patlama yapıyor sen hala diyorsun ufak tefek PA artışları..ne yapacak bu adam senden PA almak için hem kalede hem defansta hem forvette oynayıp hem kurtarış yapıp hem gol mu atacak allah aşkına...

ben diyorum abi..sen tabiki bildiğini yapacaksın ...ama söyleyeyim..bir ARDA yı bir Serveti Bir kaleci aykutu bir mehmet topali ufak tefek değişikliklerle geçiştirmen gerçekten çok yanlış..çünkü insanlar haklı çünkü onlar kendi gördüklerini senin de dikkate almanı istoyor....

o yüzden taleplerin eleştrilerin sonu gelmiyor..

gelmezse gelmesin demek kolaycılık insanların vicdanına ve beynine hükmedebilmek ise beceridir şefim bizden söylemesi..

Prowler84
17.Haziran.2007, 00:06
Bana kalırsa çok fazla bi eleştiri yok olmasına da gerek yok zaten.8.0.2 ye göre konusursak yıllardır yapılmış en iyi Gs arastırması diyebilirim.Arda konusunda herkesin hassas olması normal çünkü Arda konusunda biraz bonkör davranmamız şart.Eger abartılacaksa bile o isim arda olmalı.Oyunda gördügümüz Arda potansiyeline yaklasmaya baslasa bile gs'de ve milli takımda yıldız bir oyuncu olarak dikkat cekmiyor.Yurtdısına da açılamıyor.O yüzden bariz degişikliklerle oyuncuyu daha aktif hale getirmek şart.Arkadaslar da Arda konusunda bu yüzden epey hassas.Ömer abi world reputation'ında arttırım yaptı büyük ihtimal ama Euro08deki performansıyla ekstra bir 10 reputation puan almayı hakediyor.Hele çeyrek final maçı bu konuda daha da belirleyici olabilir.

Her026
17.Haziran.2007, 00:13
Sanırım Arda çift ayaklı diye gereken ca'yı veremiyorsunuz.Ama bence Arda hakediyor.Fm 08'te Arda çok etkisiz.Ama gerçek hayatta rakibin sağ tarafını darma duman ediyor.Türkiye Ligindede böyle Euro 2008'dede böyle.İnanıyorum Dünya Kupasındada böyle olacaktır.O yüzden arttırım yapılmalı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu adamı C.Ronaldo övüyor.Bütün dünya övüyor ki daha bunları 21-22 yaşında yapıyor.Lütfen seneye gerçek hayattaki gibi bir Ardayı yönetelim.

mkkadi
17.Haziran.2007, 00:15
ömer PA verme sistematiğiniz nedir bilemem bilmem de gerekmyor ama bildiğim şudur ki futbol asla matematik değildir...hiçbir zamam sayısal verileri yükledim işte bu tamam denemez denmemeli ...

futbolun gariplikler ve istisnalar oyunu olduğunu düşünmüyormusun mesela bir iki yıl önce galatasarayın borcu var batıyor deniyordu...

kim derdiki alt yapıdan bir oyuncu çıkacak muhteşem olacak ve galatasaraya çok büyük paralar kazandırabilecek kadar ünlenenecek....bugün arda turan iyimser tahminlerle 15-20 milon euro bir bedel eder...

şimdi bana kızıyorsun tahmin ediyorum bi çok zaman bu oyuncu puanları için düşük PA lardan CA lardan şikayet edip duruyorum ama abi haksız mıyız şimdi şefim...

sende ARDA TURANI izlerken gözünün önünden o 170-180 palar verilen bir sürü boş adam hiç geçmiyormu gözünün önünden merak ediyorum...

ömer sence bu RIDVAN DİLMEN nasıl yorumcu ...sence futbolu bilmiyormu..bu adam dün arda için maradona benzetmesi yaptı...

Rıdvanın maradona dediği adama FM forumundakiler 175 lerde bir PA isteyince mi abartmış oluyorlar...

Arda turan patlama yapıyor sen hala diyorsun ufak tefek PA artışları..ne yapacak bu adam senden PA almak için hem kalede hem defansta hem forvette oynayıp hem kurtarış yapıp hem gol mu atacak allah aşkına...

ben diyorum abi..sen tabiki bildiğini yapacaksın ...ama söyleyeyim..bir ARDA yı bir Serveti Bir kaleci aykutu bir mehmet topali ufak tefek değişikliklerle geçiştirmen gerçekten çok yanlış..çünkü insanlar haklı çünkü onlar kendi gördüklerini senin de dikkate almanı istoyor....

gelmezse gelmesin demek kolaycılık insanların vicdanına ve beynine hükmedebilmek ise beceridir şefim bizden söylemesi..

Bir fenerli arkadaşımız GSlı arkadaşlarımızın diline çok güzel tercüman olmuş ben de 1-2 şey demek istedim.

Ömer abi demiş ki yeni datayı görene kadar eski dataya göre konuşmayalım gibi doğru bir yaklaşım ama Ardanın CA=136 PA=166 idi ve burda Arda hakkında yorumyapanların hepsi bu değerlere göre yorum yapmadılar. Hepsi Ardanın CA ve PAsının artacağını biliyordu ama bende dahil bir çok kimse bu artışın tatmin edici olacağını düşünmediği için beklentilerini dile getirmeye çalışıyordu. Yani burda kimsenin Ardanın eski özelliklerine göre hareket ettiğini düşünmüyorum yani örneğin işte long shot 7, 10 olmalı manasında değil.

Şimdi ömer abi bi profil hazırladı ve Arda takımda CA olarak 4. sırada ve buda tahminlerime göre 145 bile etmiyor ve burdaki insanların çoğu Ardanın bu değerin üstünde olduğunu düşünüyor. Aynı şekilde PA olarak ta değişti ama yine insanların beklentilerini karşılayabilecek mi? PA konusunda yeterince tahminim yok ama gözüken biraz zor..

perpetua
17.Haziran.2007, 00:27

Finansin F'sinden anlamayan spor "gasteci"lerine inanirsaniz gayet normal bu dusunce.

2 yil once Arda'ya -9 PA'yi neden verdik bunu beklemiyorsak?

Benim abartmislar dedigimi nerede okudun? Bu konuda herkez onceden bilgi almak istiyor. Bu bilgiyi veremeyiz deyip duruyorum ben de. Ayrica Ridvan cok gaza gelmis Maradona ile karsilastirarak. :)

Topal bastan asagiya tekrar degerlendirildi yazdim yukarida.

Aykut, sene basinda yapmak istedigim ancak Orkun tercihi yuzunden yapamadigim seviyeye geldi. Ligin en iyi kalecilerinin arasinda yer aldi. Ancak Aykut hala Galatasaray takiminda zayif bir halka.

Son olarak da ufak degisiklik kavramimin ne oldugu hakkinda bir fikriniz yok. Ne oldugunu da FM 2009 cikinca (veya belki de beta cikinca) goreceksiniz. Ancak sunu da not edeyim ki burada yazilanlarin cok buyuk bir kismi, Nisan'da Galatasaray'i yeniden duzenledigimizde zaten dataya asagi yukari yansimis seyler. Hatta cok daha fazlasi yansidi.

Bizim de maclari izledigimizi, bizim de sizlerle asagi yukari ayni reaksiyonlari verdigimizi aklinizin ucundan bile gecirmiyorsunuz. Biz sadece soyle yaptik, boyle yaptik demiyoruz. Diyemiyoruz. Cunku bu veritabani bize ait degil. SI'a ait. Yapilan calisma da onlara ait. Yani oyunun yeni surumu icin yapilan degisiklikleri anlatmamiz, SI'in en buyuk degerlerinden birisi olan veritabani ile ilgili hassas bilgilerin disariya sizmasi demektir. Bu SI ile yaptigimiz gizlilik anlasmasini ihlal etmemiz demektir. Biz burada butun iyi niyetimizle az da olsa bilgi vermeye calisiyoruz. Ancak boyle devam ederse forumlarda sadece okuyan ancak cevap vermeyen bir rol almayi tercih etme yolunda ilerlemeye baslariz, oyun veya beta cikana kadar.

PesimiSTyLa
17.Haziran.2007, 00:28

Tüm söylediklerine harfiyen katılıyorum. Bu adam daha ne yapmalı ki? 1 mac degerlendirilmez denildi ama 1 degil 2 degil 3 degil. Her maca damga vurur hale geldi arda.

NewCastle forumunda konu acılmış Arda ile ilgili, konu 30 sayfaya ulasmış, adamlar baskanlarına alalım diye yalvarıyor. Euro 2008 den elenelim de daha fazla ismi duyulmasın diye yalvarıyor; ama biz hâlâ elimizde olan yıldıza hakettiği değeri vermiyoruz.

2008 de zaten eger Gs yi yönetmiyorsanız hiçbir varlık gösteremiyor Arda. Ne bir milli takıma secilme, ne bir takıma transfer olma hiçbir degişim olmuyor. Gerci yönetince de hep vasat performans gösteriyor, bir farklılık olmuyor. Hep 7,6,7,6 nadiren bazen 8 oynuyor.

Eger abartıyorsunuz deniliyorsa evet abartıyoruz; çünkü eger bir oyuncu abartılacaksa %100 bu Arda olmalı. Ufak tefek değişiklik olması cok kötü olur. Gecen seneki oyunundan, bu seneki oyununa hiçbirsey katmadı mı ki ufak tefek oluyor? Umarım ve inanıyorum Arda ya 2009 da Arastrma Şefimiz olan Ömer abi hakettiği degeri verecek.

perpetua
17.Haziran.2007, 00:32
Ömer abi world reputation'ında arttırım yaptı büyük ihtimal ama Euro08deki performansıyla ekstra bir 10 reputation puan almayı hakediyor.Hele çeyrek final maçı bu konuda daha da belirleyici olabilir.

Daha ilk mactan sonra Nisandaki degerine bu 10 puanlik ekleme yapildi..

OMANA
17.Haziran.2007, 00:44
Bana kalırsa çok fazla bi eleştiri yok olmasına da gerek yok zaten.8.0.2 ye göre konusursak yıllardır yapılmış en iyi Gs arastırması diyebilirim.Arda konusunda herkesin hassas olması normal çünkü Arda konusunda biraz bonkör davranmamız şart.Eger abartılacaksa bile o isim arda olmalı.Oyunda gördügümüz Arda potansiyeline yaklasmaya baslasa bile gs'de ve milli takımda yıldız bir oyuncu olarak dikkat cekmiyor.Yurtdısına da açılamıyor.O yüzden bariz degişikliklerle oyuncuyu daha aktif hale getirmek şart.Arkadaslar da Arda konusunda bu yüzden epey hassas.Ömer abi world reputation'ında arttırım yaptı büyük ihtimal ama Euro08deki performansıyla ekstra bir 10 reputation puan almayı hakediyor.Hele çeyrek final maçı bu konuda daha da belirleyici olabilir.

prowler bilmiyorum abi ne zamandır bu forumları takip ediyorsun ama şunu söyleyeyim Galtasaraylı arkadaşlarımın çoğusu günlerdir günlerdir yazıyorlar..Arda turan ne olacak diye tek aldığımız cevap ..bir kısım oyuncu ufak tefek düştü ...bir kısım ufak tefek arttı ...bu mudur yani olay...

geçen senenin başındaki Servete bak...Bu sene ki servete bak..arada uçurum var...şimdi hep bizim yediğimiz goller aklınıza geliyor...

birde 10 dakkada 3 gol yiyen çeklerin defansına bak kaç PA kaç CA.... ulfalujiye bir bak..yanlış hatırlamıyorsam 170 üstüydü..gygera gene 160 ların üstüydü..rozenhal keza öyle

Geçen Sene kim tahmin ediyordu MEHMET TOPAL galatasarayda muhteşem oynar milli takıma kadar yükselir diyen benim diyen çıksın abi resmen patlama yaptı bu çocuk... ...

geçen sene de ARDA vardı yine mükemmeldi tabi ama adam kendini aştı resmen..toplam elemelerde 5 gol yemiş takıma 14 dakka da 3 gol onun muhteşem oyunuyla geldi..

bir diğer süper çıkışta AYKUT tan geldi çocuk mükemmmel reflexlerini konuşturdu var tabi eksikleri ama o damir bilmem ne adlı konyanın kalecisi kadar PA alamıyor (bu arada damiride kovmuş konya)

İster Galatasaray olsun ister fenerbahçe beni tanıyanlar bilir yanlışa yanlış derim doğruya doğru sözümüde esirgemem...

türk oyuncuları resmen FM de alay edilecek değerlerde...

millet iki pası zor yapan oyuncusunu yıldız diye pazarlayacak ben avrupadayı sallayan ARDA yı hala 160 bilmem kaç değerlerinde göreceğim..

Özür dilerim kimse kusura bakmasın..amacım kırmakta değil...eleştrmek sadece...

insanların sessiz ve içinden düşündüğünü daha yüksek sesle söyleyebilmek benim yaptığım...

SEN FAZLA ELEŞTRİ YOK DEMEYE DEVAM ET KARDEŞ İNSANLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ŞUANKİ NE ARDADAN NE MEHMET TOPALDAN NE SERVETTEN NE AYKUTTAN memnun değil ..ve soruyorlar ne olacak diye

aldığımız tek cevap UFAK TEFEK DÜŞÜŞLER VAR VAR UFAK TEFEK ARTIŞLAR!!!!!

buda bizi dahada umutsuzluğa itiyor..daha fazla içimiz burkuluyor ve üzülüyoruz..

perpetua
17.Haziran.2007, 00:57
Geçen Sene kim tahmin ediyordu MEHMET TOPAL galatasarayda muhteşem oynar milli takıma kadar yükselir diyen benim diyen çıksın abi resmen patlama yaptı bu çocuk... ...

Ben.. :D

Topal'in oynadigi ilk 3-4 mactan sonra cok ciddi bir cikis yapabilecegini dusundum hep. Tek hatam, Galatasarayli ve dusuncelerinde guvendigim bir arkadasimin "Topal'dan kazik yedik ondan bir sey olmayacak" demesinden etkilenmis olmam ve PA'sini -8'den sonra 138 yapmam.

RIDVAN TLM
17.Haziran.2007, 00:57
omer abı gızlılık anlasmasını sadece sen yaptın galıba dıger takımların arastırmalarında bılgıler verılıyo:D

Her026
17.Haziran.2007, 01:00
Ben Arda'nın kendimce artması gereken özelliklerini söyleyeyim ca'yı siz hesaplarsınız ben anlamıyorum çünkü ca işinden.
İlk temas artmalı.
Top sürme artmalı.
Özel yetenek artmalı.
Dayanıklılık 10 verilmiş.Arda dünkü maçın en çok koşan oyuncusuydu 11 km ile. Kesinlikle artmalı.
Yaratıcılık kesinlikle artmalı.
Bitiricilik 11 olabilir.
Çalışma Oranı artmalı artık Arda savunmayada yardım ediyor basıyor pres yapıyor.
Kararlar artabilir.
Arkası dönük top alması güç ile alakası varsa arkası dönük çok top alıyor arda güç 1-2 değer artabilir.
Hızlanma artmalı.
Sizin ekleyeceğiniz abartı diye düşündüğünüz varsa yazın arkadaşlar.Abartı olmuş olabilir ama benim gözümdeki Arda bu.

perpetua
17.Haziran.2007, 01:06
omer abı gızlılık anlasmasını sadece sen yaptın galıba dıger takımların arastırmalarında bılgıler verılıyo:D

Onlarin da vermemesi gerekli. Uyarmama ragmen veriliyorsa, sonucta basi belaya girecek kisiler ben ve Mustafa.

xpoera
17.Haziran.2007, 01:09
ben arda nın fiziksel özelliklerinden ötürü hiç bir zaman büyük bir takımın değişmez bir oyncusu olacağını düşünmüyorum. tahminim arda eğer türkiye de kalmazsa mancity,blackburn,porstmouth gibi kulüplerde oynar. belki de yanılıyorumdur ama böyle düşünüyorum.

Prowler84
17.Haziran.2007, 01:26
prowler bilmiyorum abi ne zamandır bu forumları takip ediyorsun ama şunu söyleyeyim Galtasaraylı arkadaşlarımın çoğusu günlerdir günlerdir yazıyorlar..Arda turan ne olacak diye tek aldığımız cevap ..bir kısım oyuncu ufak tefek düştü ...bir kısım ufak tefek arttı ...bu mudur yani olay...
geçen senenin başındaki Servete bak...Bu sene ki servete bak..arada uçurum var...şimdi hep bizim yediğimiz goller aklınıza geliyor...
birde 10 dakkada 3 gol yiyen çeklerin defansına bak kaç PA kaç CA.... ulfalujiye bir bak..yanlış hatırlamıyorsam 170 üstüydü..gygera gene 160 ların üstüydü..rozenhal keza öyle
geçen sene de ARDA vardı yine mükemmeldi tabi ama adam kendini aştı resmen..toplam elemelerde 5 gol yemiş takıma 14 dakka da 3 gol onun muhteşem oyunuyla geldi..
bir diğer süper çıkışta AYKUT tan geldi çocuk mükemmmel reflexlerini konuşturdu var tabi eksikleri ama o damir bilmem ne adlı konyanın kalecisi kadar PA alamıyor (bu arada damiride kovmuş konya)
İster Galatasaray olsun ister fenerbahçe beni tanıyanlar bilir yanlışa yanlış derim doğruya doğru sözümüde esirgemem...

türk oyuncuları resmen FM de alay edilecek değerlerde...

millet iki pası zor yapan oyuncusunu yıldız diye pazarlayacak ben avrupadayı sallayan ARDA yı hala 160 bilmem kaç değerlerinde göreceğim..

SEN FAZLA ELEŞTRİ YOK DEMEYE DEVAM ET KARDEŞ İNSANLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ŞUANKİ NE ARDADAN NE MEHMET TOPALDAN NE SERVETTEN NE AYKUTTAN memnun değil ..ve soruyorlar ne olacak diye

aldığımız tek cevap UFAK TEFEK DÜŞÜŞLER VAR VAR UFAK TEFEK ARTIŞLAR!!!!!

buda bizi dahada umutsuzluğa itiyor..daha fazla içimiz burkuluyor ve üzülüyoruz..

Ben futbolcu adedi olarak fazla bir tepki yok dedim.3-4 oyuncuya elbet itiraz olucak.Söyledigin adamların ne yaptıgını nereden nereye geldigini ben de biliyorum.Hatta paftaki oyuncuların bile gelişim durumundan az çok haberim var.Söyledigin Türk futbolcuların oyundaki kalitesi ile ilgili ise ben de aynı şeyleri söyledim zamanında.Defans ve Kaleci anlamında geri oldugumuz bir gerçek ama bu farkında olarak yada olmayarak önyargıya neden oluyor arastırma ekibiimizde.Servet belki omuzlarda taşıyacagımız bir oyuncumuz ama hakedebilcegi degerler belli.Oyuncularımızı övelim derken abartmaya başlıyoruz hemen.Aklı basında herkesin görüşü aşagı yukarı aynı. Servet enaz 142-144 ca 150 pa almalı.şimdi birşey söylemiyorum FM09'da hep birlikte görecegiz.Ama istediginiz ligin istediginiz defans oyuncularıyla kıyaslayın Servet 140'ın dahi altında bırakılıyorsa insafsızlıktır,adeletsizliktir.FM08 için 140'ın altında olmasına fazla bi itirazım yok ama 8.0.2den itibaren Servet'i 140 barajının altında gördügüm an en büyük tepkiyi ben veririm.

RIDVAN TLM
17.Haziran.2007, 01:27
servetın profılı........
http://img61.imageshack.us/img61/9904/servettei4.jpg

nasıl yorumları alalım...ca 152..pa 155

Her026
17.Haziran.2007, 01:31
Denge 15 az olmuş onun dışında yorum yapmayacağım.

Prowler84
17.Haziran.2007, 01:32
152 ca vermişsin ama özelliklere bakarsak benim datamdaki 142 ca'lık Servetten fazlası yok.Buarada epey bonkör gördüm seni :P bol bulmuşsun ca'ları saçmışsın :P

El Comandante
17.Haziran.2007, 01:35
Bence hizlanma 13 hiz 11 olmali Servette.Servet iyi hizlanan bir futbolcu.
Saglik 16 cok az olmus,en azindan 18 (=
Denge 16 olabilirdi.
Gerisine katiliyorum.

Lionel Andres Messi
17.Haziran.2007, 01:36
c.a. nerdeyse p.a.yla aynı servet az da olsa gelişmeye açık bir isim 140 c.a. civarı daha uygun gibi ama özelliklerde doğru bence.
hatta top kapmasına gözüm kapalı 15 veririrm.

xpoera
17.Haziran.2007, 01:41
top kapması nasıl 15 olacak mış yahu. servet temiz top kapan bir isim değil ki, bodozlama giriyor allah ne verdiyse.

profile gelirsek mental kısmın düşmesi gerektiğini düşünüyorum. ca da çok fazla.

Lionel Andres Messi
17.Haziran.2007, 01:47
top kapması nasıl 15 olacak mış yahu. servet temiz top kapan bir isim değil ki, bodozlama giriyor allah ne verdiyse.

profile gelirsek mental kısmın düşmesi gerektiğini düşünüyorum. ca da çok fazla.
sonuçta topu kapmıyormu.hem orda temiz diye bişey yazmıo servet'in top kapması rahat 15 olur.ayrıca bence tertemiz tereyağından kıl çekeer gibi top kapıor.

ligin en az gol yiyen takımı gs.top kapması neden 15 olmasın çok mu abartılı geliyor?

RIDVAN TLM
17.Haziran.2007, 01:47
ca ya bısey dıyememde servetın mental ozellıklerı ust duzeyy kallının gelısıyle ınanılmazz gelıstı servetın mental ozellıklerı

xpoera
17.Haziran.2007, 01:52
yahu ne demek sonuçta kapıyor. bu güne kadar kaç kişiyi biçti ben sayamıyorum senin ettiğin laflara bak. orada yazmıyor diyorsun fakat o değer ne kadar temiz olduğuna göre değerlendiriliyor. yoksa herkesin 20 olur.

pozisyon alma konusunda da çok sıkıntılı servet. isviçre maçında kaçırdı bir adam yine golü yedik. bu sene galatasaray la avrupa kupası maçlarında da bir çok kez hata yaptı. iyi hoş adam da öyle bir yapıyorsunuz ki insan şaşıyor yani. 150 ca ne demek yahu?

RIDVAN TLM
17.Haziran.2007, 01:54
http://img102.imageshack.us/img102/2654/ardaturannqq5.jpg

buda arda ıcın dusunduklerım uzun suttan 2 puan dusurulup bıtırıcılıge eklenebılırr bıde omer abı ardanın sol ayagından 1 -2 puan dusurulerek ozellıklerı artırılamazmı?
ca 156 pa 178

perpetua
17.Haziran.2007, 02:10
ardanın sol ayagından 1 -2 puan dusurulerek ozellıklerı artırılamazmı?

Iki ayagini da kullanan bir oyuncuyu tek ayak agirlikli yapmak ne kadar dogru olursa, sol ayagindan 1-2 puan dusurmek de o kadar dogru olur.

Lionel Andres Messi
17.Haziran.2007, 02:11
fenerbahçede kadroya giremeyen yasin çakmağın top kapması 15ken servete ben 20 veririm ama neyse...her şey ortada zaten kimin kaç gol yediği.

kardeş ardanın bitiriclik rahat 11 olur bence.10 çok az.

teknik 18 top sürme 17(18 de olabilir) yeterli bence.(::)kakanın bile 18 17(teknik-top sürme).ömer abi 19 vermez bence.top sürmesi 17 yeterli olur bence genelde topla ilk teması iyi olduğu için driblingleride kaliteli oluor en az 15 olmalı ilk temasda.

hızlanması 15 olurda ömer abi hızını 13'e çıkartır mı bilemem yanılmıyorsam en son yamada 12 idi.12 kalabilir o.

karalılıkda 13-14 olabilir bence.

RIDVAN TLM
17.Haziran.2007, 02:12
ama arda orta acarken bıle genelde sag ayagını kullanıyo....13 yapsan bıle o ayagını yeterınce kullandıgı anlamına gelmıyomu?

Lionel Andres Messi
17.Haziran.2007, 02:13
rıdvan kardeşim senin c.a. lar niye öyle yüksek çıkıor.:D.

2-3 özellik değişti 20 c.a. fırlamış birden:icon_razz:

Prowler84
17.Haziran.2007, 02:38
Kardeşim senin bu ca degerlerinle Gs, Man Utd oldu.Fantazi FM yaratıyorsun heralde :p Yine ilginçtir ki verdigin ca'lar nedense oyuncu özelliklerine yansımamış yine.Bu ca ile daha iyi bir profil cıkar normalde.
Fikir istiyorsan da top kapma 10 olurmu hiç? iyi izle ardayı derim ben.Orta 14 çok yüksek.Kornerler 9 çok düşük arda için 12 ideal olur.Dogal yetenek 17 o da biraz artmalı.kararlılık 12 cok düşük.konsantrasyon düşük.neyse bu böyle gider kısaca baştan asagı kötü bir profil.

licentia
17.Haziran.2007, 02:46
Isvicre macindan enteresan bi istatistik macta Arda Turan tam 6 kez top kapmis (yni basarili tackling) ve bizim Milli Takimin tum oyunculari da toplma 6 kez top kapmis. Yani Arda takminin tamami kadar top kapmis bu macta. Tackling bence 12-13 hatda 14 bile olabilir. Bu konuda gayet basarili.

Bu arada Arda'ya PPM olarak "cuts inside" eklenebilir.

perpetua
17.Haziran.2007, 02:49
Isvicre macindan enteresan bi istatistik macta Arda Turan tam 6 kez top kapmis (yni basarili tackling) ve bizim Milli Takimin tum oyunculari da toplma 6 kez top kapmis. Yani Arda takminin tamami kadar top kapmis bu macta. Tackling bence 12-13 hatda 14 bile olabilir. Bu konuda gayet basarili.

12-13-14'lere bence de cikabilir ama diger daha belirgin ozelliklerinin olmasi gereken seviyede olmasi icin feda edilebilecek bir ozellik.

Bu arada Arda'ya PPM olarak "cuts inside" eklenebilir.
Arda bunu ic gudusel olarak degil, biraz zorla yapan bir oyuncu. Bunun yerine gets into the opposition area'nin daha dogru oldugunu dusunuyorum.

Onurap
17.Haziran.2007, 03:04
ben arda nın fiziksel özelliklerinden ötürü hiç bir zaman büyük bir takımın değişmez bir oyncusu olacağını düşünmüyorum. tahminim arda eğer türkiye de kalmazsa mancity,blackburn,porstmouth gibi kulüplerde oynar. belki de yanılıyorumdur ama böyle düşünüyorum.

Yahu adam dünkü maçın en çok koşan 11.96 km en çok mücadele eden adam hala fizik diyosunuz..Adamın 176 boyu var çok kısa deniliyor..Yani nedir bu bişeye kulp bulma sevdası anlamıyorum..Arda fizik olarak müthiş değil zaten ama abartıyorsunuz yani..

Prowler84
17.Haziran.2007, 03:20
12-13-14'lere bence de cikabilir ama diger daha belirgin ozelliklerinin olmasi gereken seviyede olmasi icin feda edilebilecek bir ozellik.

bence feda edilmemesi gerek.önemli bir özellik çünkü.Arda rakibin ayagından tereyagından kıl ceker gibi top alıyor.ayrıca diger oyuncularda yeterince fedakar davranıyoruz zaten. tekrar söylüyorum Arda konusunda elimiz titremesin özellik verirken.hakettigi özellikler neyse girilir ca'sı kaç cıkarsa çıkar.Zaten dikkatli verildikten sonra anormal bir ca cıkmaz.2-3 ay önce 140 ca ve makul özelliklerle tackling'i 14 olarak girmiştim.oyunda da bekledigimden kötü açılmadı özellikleri.Herhangi önemli bir özelligi kısmam gerekmedi tackling'i 14 yapmak için.

mkkadi
17.Haziran.2007, 03:33
bence feda edilmemesi gerek.önemli bir özellik çünkü.Arda rakibin ayagından tereyagından kıl ceker gibi top alıyor.ayrıca diger oyuncularda yeterince fedakar davranıyoruz zaten. tekrar söylüyorum Arda konusunda elimiz titremesin özellik verirken.hakettigi özellikler neyse girilir ca'sı kaç cıkarsa çıkar.Zaten dikkatli verildikten sonra anormal bir ca cıkmaz.2-3 ay önce 140 ca ve makul özelliklerle tackling'i 14 olarak girmiştim.oyunda da bekledigimden kötü açılmadı özellikleri.Herhangi önemli bir özelligi kısmam gerekmedi tackling'i 14 yapmak için.

Açıkçası hücumdaki özellikleri düşecekse feda edilebilir bence de, ama feda edilmeden hallediliyorsa daha iyi olur tabii ki veya küçük fedakarlıklar..

xpoera
17.Haziran.2007, 03:37
yani siz ne bekliyorsunuz arkadaşlar 180 pa mı istiyorsunuz arda ya? blackburn,man city de oynamak kötü mü? sakin olun az.

yasin çakmak ın top kapmasının servet le ne alakası var. herkesin meziyetleri farklıdır yani. yasin çakmak ıda hiç beğenmem. fenerbahçe de oynayacak adam değil. yasin in top kapmasından rahatsızsan git fenerbahçe topicine örneklerini ver düzeltilsin veya tartışılsın.

arda ya dönersek tekrar. fiziksel özellikleri yeterli değil. bunları geliştirirse dünya çapında bir oyuncu olur. ne kadar doğrudur bilemem ama, acetobalsamico da okuduğum kadarıyla kendisi fiziksel olarak gelişirse teknik özelliklerini kaybedebileceğini söylemiş, istemiyormuş gelişmek. gelişemezse de avrupa daki orta düzey takımlara gider. bu da az bir şey değildir.

RIDVAN TLM
17.Haziran.2007, 03:56
xpoera cok karamsarsın ....euro 2008de bole defanslara karsı bole oynuyosa arda ve 2 yıldır turkıyede kaybolmadıysa .(.ıbrahım akında oldugu) gıbı buyuk yıldızz olur bence

Han12
17.Haziran.2007, 08:02
Biliorum linç edileceğim ama bunları yazacağım;
1-Bence Emre Güngör o fiziğiyle anca Türkiye liginde idare eder Koller karşısında yediğimiz golde Koller'in ancak böğrüne kafa atabiliyordu...
2-Mehmet Topal ileride büyük ihtimalle Milli takımın vazgeçilmezi olacak ama bence şu an için çok erken, şu an yetersiz bu seviye için...
3-Arda ise gerçekten hem çok istekli hem de göze hoş gelen futbol oynuyor oyun stili çok hoş

perpetua
17.Haziran.2007, 08:19
1-Bence Emre Güngör o fiziğiyle anca Türkiye liginde idare eder Koller karşısında yediğimiz golde Koller'in ancak böğrüne kafa atabiliyordu...
2-Mehmet Topal ileride büyük ihtimalle Milli takımın vazgeçilmezi olacak ama bence şu an için çok erken, şu an yetersiz bu seviye için...
3-Arda ise gerçekten hem çok istekli hem de göze hoş gelen futbol oynuyor oyun stili çok hoş

Koller'e karsi Servet'de zayif ve gucsuz kaldi. Bir azmandan bahsediyoruz sonucta. 20cm fark var iki oyuncu arasinda, ne yaparsan yap zaten Koller'den hava topu alamazsin kolay kolay. Etrafindan dolasip onune gecmeye kalksan, kollarinin etrafindan gecip onune gecmek zaten yarim saat alir.

Bizim hatamiz, Koller ile kafaya cikmakti. Onun yerine pozisyon almayi bilseydik, Koller en ufak sorun yaratmazdi. Ama zaten pozisyon almayi bilsek Turnuvanin favorilerinden birisi olurduk. Dunku macta belli ki Fatih Terim, Kolleri'i sana karsi oynadigina pisman et demis Servet'e.

perpetua
17.Haziran.2007, 08:22
Yahu adam dünkü maçın en çok koşan 11.96 km en çok mücadele eden adam hala fizik diyosunuz..Adamın 176 boyu var çok kısa deniliyor..Yani nedir bu bişeye kulp bulma sevdası anlamıyorum..Arda fizik olarak müthiş değil zaten ama abartıyorsunuz yani..

Arda hic bir zaman bir Christiano Ronaldo, bir Ronaldinho veya bir Kaka olamaz cunku ne o boyu ne de hizi var.

Ama bir Rosicky, belki bir Deco cok uzak degil gibi gorunuyor.

RIDVAN TLM
17.Haziran.2007, 08:36
hızzı anladımda boy ne alaka omer abı messının boyu 169. kakadan ronaldınhodan bı eksıgımı varr
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

dedıklerıne katılıyorum mehmet topalı cok sevıyorum ama yetersız suanda mıllet aurelıoyla karsılastırıyo emrede turkıyeden dısarı pek cıkamaz gıbı gelıyo fızık nedenıyle degıll.....bundan sonra cok gelısım gosterecegını zannetmıyorum .....ama arda baska sureklı ustune koyuyo mıllı takımda lıderlıge soyunmak kolay ıs degıl....

perpetua
17.Haziran.2007, 09:22
hızzı anladımda boy ne alaka omer abı messının boyu 169. kakadan ronaldınhodan bı eksıgımı varr

Boyu uzun ve top teknigi iyi olan oyuncu, boyu kisa ve top teknigi olan oyuncudan daha iyi olacaktir cunku bu oyuncuya havadan da top oynayabilme firsati verecektir. Mesela kisa boylu ve iyi top kesen bir on libero mu tercih edersiniz, uzun boylu ve iyi top kesen bir on libero mu? Tabii ki uzun boylu oyuncu orta sahada havalandirilan toplarda yararli olacaktir... Kanat oyunculari icin de bu gecerli. Ronaldo'yu bu kadar ozel yapan, ayaklari ile rakibi sasirtici hareketleri yapmasiyla beraber boyuna ve hizina gore cok dengeli bir oyuncu olmasi.

extensor
17.Haziran.2007, 09:24
...

boy ve ilginçtir kalça orantısızlığı var bizde arda kalçasını kullanarak top saklıyor bazen çalım da atıyor ama o kalçası yüzünden daha iyi hızlanamıyor daha hızlı koşamıyor daha hızlı dribling yapamıyor bi messi gibi kayamıyor popo takılıyor herhalde

ciddiyim bizim ırkta bi sorun olmalı nerde kısa adam varsa hepsinde büyük bir kalça oluyor

gökdeniz (adı bile benziyor adamın :D )
yıldıraz
arda
emre belezoğlu

licentia
17.Haziran.2007, 13:16
Koller'den hava topu alicak kac tane defans oyuncusu var dunya'da merak ediyorum...

Emre Gungor 23 yasinda bundan sonra fazla gelismez deniyor ama 27 yasinda Gokhan Zan'a genc deyip ondan gelisim bekleyen yazilar yazanlar var Besiktas topiginde. Gungor oyundan ciktiktan sonra Asik girince aralarindaki fark kendisini cok saglam bi sekilde belli etti bence. Emre Turkiye standartlarinda bi defans oyuncusu icin yasina ve tecrubesine gore gercekten cok ustun bu performans gosteriyor bence hic siritmiyor. Gene diyorum Gokhan Zan bu yastayken Besiktas'da kadroya giremedeigi icin Gazientepspor'a kiralik yollanmisti ama Emre nerelerde ve neler yapiyor.

Fizigi konusuna gelince bakiniz Fabio Cannavaro. Tabi o kadar iyi olucak demiyorum ama kendisini gelistirmeye devam ettigi surece Turkiye'nin onemli defans oyuncularindan biri olup kendisini Avrupa'da bulmamasi icin de hic bi neden yok. Her defans oyuncusu 190 olmak zorunda degil. Ayrica Emre'nin onemli bi ozelligi var geriden pas denemeleri yapan biri, daha henuz bu konuda cok basarili olmasa da zamanla ve tecrube ile bunu da gelistirirse Turkiye'nin cok ihtiyac duydugu bi oyuncu olur. Fizik olarak ona yakin olan efsane oyuncumuz Bulent Korkmaz ne yapiyordu bu yaslarda mesela?

bence su anda Turkiye bir defans oyuncusu olarka gelecegi en parlak gelisime en acik oyuncu Emre Gungor'dur dusunun 4 sene sonra Servet ile Gokhan Zan'in yasina geldiginde performansi nerelerde olucak. Song ve Alpay Ingiltere, Fransa, Almanya gibi ulkelerde oynamis ise Emre Gungor neden oynayamasin?

Mehmet Topal vahsi bi at gibi cok heycanlaniyor, surekli bi panik hallinde pas atarken bundan dolayi tabi offensif olarak ozellikle cok hatalar yapiyor ama defansif anlamda oldukca basarili Aurelio'nun cok yukunu kaldirip onun offensif anlamda daha cok katkida bulunmasini sagliyor. tecrube kazandikca cok daha iyi performans lara ulasicaktir daha 7 kez A milli oldu ve henuz 22 yasinda unutmayalim potansiyeli cok yuksek bi oyuncu.

OMANA
17.Haziran.2007, 15:37
boy ve ilginçtir kalça orantısızlığı var bizde arda kalçasını kullanarak top saklıyor bazen çalım da atıyor ama o kalçası yüzünden daha iyi hızlanamıyor daha hızlı koşamıyor daha hızlı dribling yapamıyor bi messi gibi kayamıyor popo takılıyor herhalde

ciddiyim bizim ırkta bi sorun olmalı nerde kısa adam varsa hepsinde büyük bir kalça oluyor

yıldıraz
arda
emre belezoğlu

nerde kısa adam varsa hepsinde büyük kalça oluyor :) extensor öylemi...sen bide kadınlarına bak fazlasını göreceksin diyorum :) :) işi daha sulandırmadan buradan çıkıyorum...

gerçekten böyle bir sorun var yani çok süratli süper bir oyuncuyu uzun zamandır göremedik..bu şte önceden tartışması geçen alt yapıdaki eğitimlede ilgili....sonuçta hızlı koşmak bir yetenekten çok iyi beslenme iyi antreman yapma planlı programlı çalışma meselesi olduğu için ve malesef bizim türk taımlarımızın ALTYAPISI futbolcumuzun teknik anlamda alt yapısını değilde Beden ALTYAPIsını şişirmeye daha müsait olduğu için :) hızlı koşan çok süratli bir oyuncumuz gerçekten az...

mkkadi
17.Haziran.2007, 16:14
Bende Emre Güngör hakkında çok olumlu şeyler düşünüyorum @Licentia gibi.

Daha 23 yaşında ve sırıtır denilen maçta çıkana kadar göze çarpan bir hatası yokken yarine giren tecrübenin eksiklerini görebiliyoruz. Fiziğinin bir Servet gibi olmamasının bence avantajları var ve birbirlerini tamamlayabiliyorlar. Özellikle kısa alanda daha hızlı ve çevikliği ile doğru hamle yapıp yerden çok iyi müdahalelerde bulunabiliyr ve kayarak top kesmeleri çok etkili. Evet bi Arda gibi olamaz ama mesela Bülentin Popescu geldikten sonra ne kadar değiştiğini görebiliyorsak, bi defans oyuncusu olan Emrenin de bence daha 26-27 yaşlarına kadar öğrenebileceği çok şey var. Ondan sonra da tecrübesi artacaktır ama ondan gelişme beklemek bence yanlış olacaktır.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ondan gelime beklememek yanlış olacaktır.

Düzeltme: Yazım hatası

Han12
17.Haziran.2007, 16:45
Belki ileride çok iyi bir stoper olabilir ama bana o fizikle biraz zor geliyor Türk futbolu adına inşallah olur...Vallaha arkadaşlar kusra bakmayın ama en azından şu turnuva için Aşık'ı her zaman Güngör'e tercih ederim... Hoş sanki başka şansımız varmış gibi artık :) Bu arada Gsli bi arkadaştan Balta'nın stoper oynama yetisi nasıldır onu da öğrenmek isterim çünkü en nihayetinde iki sağlam stoperimiz kaldı ve Terim Balta'yı da oynatabilirim mealinde bir şeyler söledi geçen teşekkürler

Her026
17.Haziran.2007, 18:37
Hakan Balta competent yani becerikli o mevkide.Vestelde bir kaç maça çıktığını hatırlıyorum stoperde.Bence oynayabilir sol bekten daha iyi performans verir bence stoperde.Şu an Türkiyenin en parlak gelecekli stoperi bence Emre Güngördür.İşte fizik yok vs. deniliyor İvan Cordoba çok mu fizikli arkadaşlar İbrahim Toraman ? Emre Güngör hızlı,çevik,top kapmaları iyi hava hakimiyetide orta düzeyin biraz üstünde bir oyuncu.
@xpoera Futbol sadece fizik midir? Arda fiziksel özellikleri tekniğiyle kapatıyor yada varolan fiziğini çok iyi kullanıyor ve çok akıllı.Sen kaç tane oyuncu biliyorsun böyle yürüyerek çalım atabilen ? Arda arkası dönükte çok rahat top alabiliyor çevikliği sayesinde çok kolay o kalabalıktan çıkabiliyor.Kendini geliştirmese anlayacağım 2 sene önce hiç koşmuyordu sadece çalım atıyordu.Ayrıca Arda çok dengeli kısa boylular daha dengeli olur kısa boyluluğunda avantajı vardır.İlla hava hakimiyeti olacak diye bişey yok zaten mevkisi gereği.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

http://img102.imageshack.us/img102/2654/ardaturannqq5.jpg

buda arda ıcın dusunduklerım uzun suttan 2 puan dusurulup bıtırıcılıge eklenebılırr bıde omer abı ardanın sol ayagından 1 -2 puan dusurulerek ozellıklerı artırılamazmı?
ca 156 pa 178
Dayanıklılık 14 seviyesine çekilebilir mesela geçen maç sahanın en çok koşan oyuncusuydu vede artık çoğu maç baya koşuyor pres yapıyor Arda.
Bitiricilik 11-12 olabilir.
Top kapması 13 olabilir kayarak çok temiz top kapıyor Arda.
Doğal yetenek 1 puan artabilir.
Süreklilik puanı azsa arttırılmalı.
Important matchesda arttırılmalı.
Teknik 1 puan düşebilir.
Benim görüşlerim böyle.

Onurap
17.Haziran.2007, 19:12
teknik,orta,karar alma ,yaratıcılık,hız,ilk temas.kafa 1 puan düşer..

Bitirilik 13 ,top kapma 13,cesaret 14,doğal yetenek 19,ekip çalışması 13 kararlılık 13 olabilir..

Her026
17.Haziran.2007, 19:14
Yaratıcılık düşmemeli.

RIDVAN TLM
17.Haziran.2007, 19:21
valla bıılmem yaratıcılık dusermı ama omer abı sanırım 12-13 verır yaratıcılıga

extensor
17.Haziran.2007, 20:47
Ya ben farklı emre güngör mü izledim acaba çek maçında bana görünen çok yetersiz çok savruk (perpetua deyimi) ne anlama geldiğini ona sorun insan hak veriyor ama anlatamıyor :D çok heyecanlı çok tecrübesiz bir emre güngördü

licenta aşık girince aradaki fark göründü ben 4 aydır servet güngör yan yana oynasın diyenlerdenin maç sonunda tükürdüğümü yalamak zorunda kaldım emre aşık çok önemli müdahalelerde bulundu savunmayı geri çekmedi ilerde kurdu ve en önemlisi 2-0 dan sonra bozguna uğramamızı engelledi savunmayı ileri çıkarıp baskı yemedik

ha kollerden kimse kafa topu alamaz 19 cm var arada olacak iş değil o kollerin etkisiz olmasını istiyorsanız rakibin topu kanatlara indirmesini engelleyeceksiniz biz bunu yapamadığımız için bi o attı bi o serveti çekti kendine arka direkteki adam attı

maç öncesi diyordum inşalla koller oynar diyenlere koller oynarsa fena olur inşallah baroş oynar diyordum. gerçekten koller bizim savunmayı perişan etti baroş bu kadar etkili olamazdı

fizik konusunada değinelim emrede 183 civarı boy var ya bi eksik ya bi fazladır.
her şey fizikmi diyen olmuş hatta ardayla komik bi kıyas bile olmuş
hayatımda bir sürü alt lig maçlarıda izledim milyon tane maçtan en kısa stoper kim biliyormusunuz cannavaro boyuda 1.77 cordoba 173 ama cordoba drlc dir ancak 4 lü defansta göbekte oynamaz en fazla 3 lünün sağında solunda oynar
ha emrenin boyu yeterlimi yeterli genel kaide vardır stoperde iki uzun olur bir uzun bir kısa olur ama iki kısa olmaz de boer bülent ikilisine karşı oynayan ersen onları çok komik duruma düşürmüştü taa yıllar önce

Onurap
17.Haziran.2007, 21:23
Arda turanı arsene wenger bile beğeniyor bi ömer abi beğenemedi :D

RIDVAN TLM
17.Haziran.2007, 22:08
onurap omer abıde beyenıyoda bırazz cımrı davranıyo gıbı geldı:D

Nocna Mora
18.Haziran.2007, 00:27
Bencede beğeniyor ama vereceği özellikler çok kaçar diye azar azar veriyor :D

perpetua
18.Haziran.2007, 01:26
savruk (perpetua deyimi) ne anlama geldiğini ona sorun insan hak veriyor ama anlatamıyor

Yaptigi hareketin ne gibi sonuclar dogurabilecegini yeterince dusunmeden, tartmadan icgudusel olarak oynayan oyuncuyu ben savruk olarak nitelendiririm. Mesela Tuncay'da boyledir.

perpetua
18.Haziran.2007, 01:41
Arda'yi begenmiyorum demedim hic bir zaman. Sadece temkinli davraniyorum. Zaten genc oyuncu ve oyunda zaten gelisecek.

Modric gibi CA ile PA arasindaki farkin 5-6 puan oldugu bir Arda yapmayi dogru bulmam acikcasi.

Biz ne kadar C. Ronaldo'yu taniyorsak ve ona onlem alip etkili olmasinin onune gecmeye calistiysak, Arda bu platformda daha yeni oldugu icin ona bu onlem alinmiyor. Rakip oyuncular, eyvah Ronaldo'yu kacirirsam sonuca etki eder diye dusunup konsantre oluyorlar, gerkirse ikili kapatiyorlar ama Arda bununla henuz karsilasmadigi icin sansli. Dunya kupasinda benzer cikis yapan Hasan Sas, Turkiye'ye dondugu ilk sezon Galatasaray'da ikili kapatilmaya ve daha vahimi normaldan daha bol tekme yemeye basladi. Hasan da bir turlu futbolunu bir ust kademeye cikartamadigi icin ozellikle yaslanip, yavasladikca 2001-2002 yilindaki performansindan hep uzaklasti. Sadece Gerets'in ilk sezonunda biraz canlandi. 6 senede 1 sezon... Bir kac ay once de Hasan'dan daha cok Sergen'e benzemisti (yanaklarinin sisikligi ve belinin kalinligi acisindan).

Arda isim yaptikca, ona daha fazla onlem alinacaktir, onlem alindikca da Arda'nin ne oldugunu, ne yapabildigini iyice gorecegiz. Bu onlemlere ragmen Arda devam ediyorsa gelismeye kendisini gostermeye iste o zaman Turkiye boyle bir oyuncu kazandigi icin benden mutlusu olmaz.

perpetua
18.Haziran.2007, 01:43
maç öncesi diyordum inşalla koller oynar diyenlere koller oynarsa fena olur inşallah baroş oynar diyordum. gerçekten koller bizim savunmayı perişan etti baroş bu kadar etkili olamazdı

Aksine, Koller'in oynamasina ben cok sevindim. Servet'in cok methettigimiz hava hakimiyeti konusunda ne kadar iyi oldugunu gorebilmemiz acisindan cok yararli oldu. Her ne kadar Servet sakat sakat oynamis olsada.

RIDVAN TLM
18.Haziran.2007, 02:02
ömer abi avrupa arenasını bılmem ama turkıye lıgınde arda 2 yıldır oynuyo hala onlem alamadılarr.....

Prowler84
18.Haziran.2007, 03:32
Yerli ve yabancı basında Inter ve Arsenal'in Semih Kaya ile ilgilendigi yazıldı.Sakatlıgına ragmen talipleri pek azalmamış gözüküyor.Skibbe umarım üzerine egilir Semih'in..

juanov
18.Haziran.2007, 04:03
arda şu anda türkiye liginde oynayan en iyi yerli oyunculardan biri hatta en iyi yerli oyuncu da olabilir ama unutmayalım geçen sene de bu zamanlarda tuncay çok methediliyordu(arda kadar olmasa da)avrupaya gitti ve sıradan bir oyuncu olarak avrupada devam ediyor.Arda büyük bir yetenek ama avrupada ne kadar başarılı olabilir şu anda tahmin etmek zor ancak görerek buna karar verebiliriz.tuncay için şuna benzer yazı yazanlar vardı:"tuncay bu sene avrupaya gitmeli orada da kendini gösterir ve dünya yıldızı olur" ve sonuç ortada bu yüzden oyuncularımızın avrupa ile ilgili gelecekleri hakkında yorum yapmak pek doğru değil.konu biraz tuncaya kaydı ama anlatmak istediğimi anladınız sanırım

Onurap
18.Haziran.2007, 04:59
Serkan çalık hakkındada değişikliler olabilir biraz tutarsız bir profili vardı..

Cengo
18.Haziran.2007, 04:59
arda şu anda türkiye liginde oynayan en iyi yerli oyunculardan biri hatta en iyi yerli oyuncu da olabilir ama unutmayalım geçen sene de bu zamanlarda tuncay çok methediliyordu(arda kadar olmasa da)avrupaya gitti ve sıradan bir oyuncu olarak avrupada devam ediyor.Arda büyük bir yetenek ama avrupada ne kadar başarılı olabilir şu anda tahmin etmek zor ancak görerek buna karar verebiliriz.tuncay için şuna benzer yazı yazanlar vardı:"tuncay bu sene avrupaya gitmeli orada da kendini gösterir ve dünya yıldızı olur" ve sonuç ortada bu yüzden oyuncularımızın avrupa ile ilgili gelecekleri hakkında yorum yapmak pek doğru değil.konu biraz tuncaya kaydı ama anlatmak istediğimi anladınız sanırım

Tuncay ile Arda karşılaştırması çok yanlış.

Tuncay Fenerbahçe'deyken FM'de büyük bir düşük yaşadı son dönemde hatırlarsanız..

Onu da ben yaptım zaten, Fener'i ilk aldığım anda Tuncay'ı hemen indirdim, bir çok değeri çok düştü.Tuncay o değerleri hakeden bir oyuncu olmadı hiç bir zaman, o yüzden zaten yükselemeyecekti, Tuncay'dan overrated oyuncu olmaz, world class hiç olmaz..

Kıssadan hisse, 3 büyüklerinden başında olsam kesinlikle Tuncay'a bonservis bedeli ödemem..

extensor
18.Haziran.2007, 05:19
Aksine, Koller'in oynamasina ben cok sevindim. Servet'in cok methettigimiz hava hakimiyeti konusunda ne kadar iyi oldugunu gorebilmemiz acisindan cok yararli oldu. Her ne kadar Servet sakat sakat oynamis olsada.

ben şu koller oynamasını türkiye yensin diye söylemiştim

yoksa hakikatten benimde dört gözle takip ettiğim bir eşleşme oldu.

çok kötü duruma düşmedi ama etkisiz halede getiremedi

fm deyimiyle servet 7 koller 8 aldı

bu arada savruk deyimini bize kazandırdığın için teşekkür ederiz boşuna üstad demiyoruz :D

bide sallapati yi açıklasan süper olacak üstad

licentia
18.Haziran.2007, 06:00
Semih Kaya hakkinda Italya'da gecen kucuk bi haber:

22:00 del 16 giugno

E' giovane ma davanti a sè ha già un grande avvenire. Si chiama Semih Kaya, è nato il 24 febbraio 1991 e gioca nel Galatasaray. Ha solo 16 anni ma è già finito sul taccuino dell'Arsenal e dell'Inter: "Semih è anche il capitano della nazionale under 17 turca - dice a calciomercato.com il suo agente, Yarar Ali Togutay - è un difensore centrale molto forte e già con una solida esperienza, nonostante la giovane età. Il mese scorso Arsene Wenger l'ha invitato al campo di allenamento dell'Arsenal e anche l'Inter ha preso contatti con noi".

L'agente precisa: "Entrambi i club sono interessati al ragazzo e il Galatasaray potrebbe anche pensarci su".

Babelfish malasef rezalet cevirisi ingilizce bilenler icin:

22:00 of the 16 june E' young person but in front of oneself has already a great future. Semih Kaya is called, has been born 24 February 1991 and plays in the Galatasaray. It has only 16 years but already it is ended on the note-book dell' Arsenal and dell' Inter: " Semih is also the captain of national under the 17 Turk - agent says to calciomercato.com its, Yarar Ali Togutay - is a defender already centers them much fort and with a solid experience, in spite of the young age. The past month Arsene Wenger l' it has invited to the training field dell' Arsenal and also l' Inter has taken contacts with noi". L' precise agent: " Both the clubs are interested the boy and the Galatasaray could also think to us su".

Yani anlasilan Inter ve Arsenal Semih'i istiyor hatda gecen ay Arsene Wenger Semih Kaya'yi Arsenal'de antremana davet etmis diyor.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Haberin linki burada:

http://www.calciomercato.com/index.php?c=all&a=84542
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Semih bu sene A takima yukseltilicek yaz kampinda sans bulursa yakindan takip edilmeli.

goodnightkiss
18.Haziran.2007, 06:36
ayrıca sultan cem de yaz kampına dahil edilecek diye duymuştuum.

licentia
18.Haziran.2007, 06:57
Evet edilicek ama adi Cem Sultan diye yaziliyo :)

Onurap
18.Haziran.2007, 07:18

yıldıraz
arda
emre belezoğlu

Arda zayıf gördüm bu yaz yani kalça felan yoktu..ama ilk çıktığında vardı yani..
Arda kısa mesafede hızlı ve iyi Hızlanabilen oyunu(çalımlarına dikkat edin çevikliğini ve hızını kullanıyor..ANCAK UZUN MESAfEDE HIZI VASAT OLAN Bİ OYUNCU..bunun yanında arda rakipkaleye fişek gibi gitme isteği yok biraz da oyunu ağırlaşırıyor..Belki oyunu yavaşlatır ppm eklenebilir..yani hız 12 hızlanma 15 olabilir..bilemiyorum bu hız meselesi kasla mı neyle alakalı fiziği zayıf olan oyunular hızlı güçlü olan oyucular yavaş olur..Arda hem güçsüz hem de hızı vasat olan bi oyunu garip yani :)..Hızını arttırmak için mutlaka çalışma yapmalı o zaman durdurulamaz işte..

RIDVAN TLM
18.Haziran.2007, 07:39
omer abı cem sultan bu sezon A takıma cıkar az da olsa forma bulursa ona -9 verebılırmısın cunku ben bu cocugu ızledım -9 u hak edıyo.....bıde bence ırfanda ıs varrr dıgerlerı-8 ı zor bulurr

LaVioRtH_cL
18.Haziran.2007, 07:57
Arda zayıf gördüm bu yaz yani kalça felan yoktu..ama ilk çıktığında vardı yani..
Arda kısa mesafede hızlı ve iyi Hızlanabilen oyunu(çalımlarına dikkat edin çevikliğini ve hızını kullanıyor..ANCAK UZUN MESAfEDE HIZI VASAT OLAN Bİ OYUNCU..bunun yanında arda rakipkaleye fişek gibi gitme isteği yok biraz da oyunu ağırlaşırıyor..Belki oyunu yavaşlatır ppm eklenebilir..yani hız 12 hızlanma 15 olabilir..bilemiyorum bu hız meselesi kasla mı neyle alakalı fiziği zayıf olan oyunular hızlı güçlü olan oyucular yavaş olur..Arda hem güçsüz hem de hızı vasat olan bi oyunu garip yani :)..Hızını arttırmak için mutlaka çalışma yapmalı o zaman durdurulamaz işte..

bence hız 14 ya da 13 hızlanma 16 olmalı.

perpetua
18.Haziran.2007, 08:09
Serkan çalık hakkındada değişikliler olabilir biraz tutarsız bir profili vardı..

Ne acidan tutarsiz?

perpetua
18.Haziran.2007, 08:11
Semih'i U17 millilerde izlemeyi istiyordum ama sakatligi yuzunden oynamadi. Ancak normalde onunde oldugu Sertac ve Emrah'i izleyerek en azindan CA acisindan daha iyi fikir sahibi olma sansi edindik.

RIDVAN TLM
18.Haziran.2007, 08:19
pa yıne -7 demı kalıcak semıhın.....

Nocna Mora
18.Haziran.2007, 08:23
Abi Cem Sultan'ın özellikleri rastgele olmayacak değil mi?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

pa yıne -7 demı kalıcak semıhın.....

Kalmaz herhalde -8 hatta -9 u hakediyor

perpetua
18.Haziran.2007, 09:10
Abi Cem Sultan'ın özellikleri rastgele olmayacak değil mi?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Kalmaz herhalde -8 hatta -9 u hakediyor

Cem'i oturup adam akilli izleyemedik hala.

Semih'in PA'da bir miktar iyilestirme yapildi. Ismi her Arsenal veya Inter ile gecen oyuncu icin -9 kullanirsak butun U17 milli takimi -9 olur.. :)

Bu takimlarin alt yapilarinda -6'dan, -10'a kadar oyuncular oldugunu unutmayin. Hep en iyi oyunculari aliyorlar, en iyisini buluyorlar diye bir kaide yok.

Nocna Mora
18.Haziran.2007, 09:12
Abi yapma lütfen yav sana FM 2007 araştırmasında da o kadar bahsettim izledim diye hatta verebileceğin özellikleri yazmıştım sen o mesajlarımı okudun mu onu bile bilmiyorum... :(:(:(:(
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ayrıa oyuna eklenir umarım;Ümit Davala, Michel Skibbe ve Edwin Boekamp resmi siteden açıklama yapıldı

Prowler84
18.Haziran.2007, 09:47
bence hız 14 ya da 13 hızlanma 16 olmalı.

yorum yapmak istemiyorum ama çeşitli maçlarda çeşitli hızda oyuncuları tekrar daha dikkatli izlemeni öneririm.Ondan sonra kendi fikrini tekrar bir gözden geçirirsin.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Arkadaslar Semih Kaya'yı sadece bir kez izleme şansım olmuştu.Kumaşı iyi bir oyuncu yaşına oranla yetenegi epey ileri düzeyde.Ancak her iyi kumaş -9 olcak diye bir şey yok,yetenekli bir oyuncu -10,-9,-8 'e ulaşabilecegi gibi -7 seviyesinin de üstüne cıkamayabilir.Arastırma ekibi olarak ta -9 gibi yüksek potansiyelleri bol bol verme şansları yok.Bazı şeyler bizlerin ve onların da elinde degil.Belirli standartları tutturmaları gerekiyor.
Semih Kaya konusuna dönersek -8 şuan için en uygun degerdir.Zamanla kendini daha çok belli ettiginde gerekli degişiklikler yapılır.

licentia
18.Haziran.2007, 10:26
Cem'i oturup adam akilli izleyemedik hala.

Semih'in PA'da bir miktar iyilestirme yapildi. Ismi her Arsenal veya Inter ile gecen oyuncu icin -9 kullanirsak butun U17 milli takimi -9 olur.. :)

Bu takimlarin alt yapilarinda -6'dan, -10'a kadar oyuncular oldugunu unutmayin. Hep en iyi oyunculari aliyorlar, en iyisini buluyorlar diye bir kaide yok.

Su anda Turkiye'de Avrupa'dan bir cok takim tarafindan takip edilmis veya istenmis oyuncu var ama Arsenal gibi genc oyuncu konusunda dunya'nin onde gelen kulupleri tarafindan davet edilmis bi isim yok ayrica Inter ayarinda bi kulupten de teklif alan yok. Newcastle, West Ham, Man City'den teklif almak baska Arsenal ve Inter'den almak baska. Hele ki bu oyuncu Turkiye'den bi defans oyuncusu ise bence ozel bi durum var demektir hem de 17 yasinda A takima alinan bi oyuncu ise cok ozel bi durum. Tabi ki simdilik defans oldugu icin belki de en ideali -8 almasi ama gelecek seon gosterecegi performansa gore degisir herhalde. Unutmayin bu cocuk 16 yasinda U-20 ligi olan paf liginin en iyi takimda banko olmus A takima yukselmis bi isim.

Bence Cem icin bazi belli ozellikler yasitlarina kiyaslanip giriliebilir mesela FM 2008 de son surum de teknik icin 8 girilmis ama bu konuda 13 alan Batuhan'dan onde mesela. Takdir sizin tabi ki.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
gerci Batuhan'a 13 verilirken Emre Colak'a kac verildigini merak etmiyor degilim. herhalde 15-16 verilmesi gerekir.

perpetua
18.Haziran.2007, 12:39
Su anda Turkiye'de Avrupa'dan bir cok takim tarafindan takip edilmis veya istenmis oyuncu var ama Arsenal gibi genc oyuncu konusunda dunya'nin onde gelen kulupleri tarafindan davet edilmis bi isim yok ayrica Inter ayarinda bi kulupten de teklif alan yok. Newcastle, West Ham, Man City'den teklif almak baska Arsenal ve Inter'den almak baska. Hele ki bu oyuncu Turkiye'den bi defans oyuncusu ise bence ozel bi durum var demektir hem de 17 yasinda A takima alinan bi oyuncu ise cok ozel bi durum. Tabi ki simdilik defans oldugu icin belki de en ideali -8 almasi ama gelecek seon gosterecegi performansa gore degisir herhalde. Unutmayin bu cocuk 16 yasinda U-20 ligi olan paf liginin en iyi takimda banko olmus A takima yukselmis bi isim.

Arsenal U'lu milli takimlarda sivrilen hemen hemen her oyuncuya teklif yapiyor.

Ozellikle Ingiliz kuluplerinin bu teklifi yapmasinin nedeni, bir cok avrupa ulkesinde 17 yasindan once haftada calisma saati sayisinin limitlenmesi. Bu nedenle de mesela Ispanyol takimlar alt yapida egittigi 15/16 yasindaki oyunculari, bu yaslardaki oyunculara burs veren Ingiliz kuluplerine herhangi bir bedel talep edemeden kaybediyorlar. Fabregas/Pique bu sekilde ayrildilar Ispanya'dan.

Bu takimlarda gelisen oyuncular kadar, gelismeyen oyuncular da var. Ancak henuz Arsenal'e 15/16 yasinda gidip Fabreges disinda Arsenal'in A takimina cikmis oyuncu yok. Fabregas'da zaten direk A takima gitti.

Inter'e gelince, alt yapi diye bir kavram yok. Hasbelkader cikan Balotelli disinda oyuncu yetistirmemekle beraber, her yil bir suru oyuncu alip, bu oyuncularin kendiliginden patlama yapmasini bekler Inter. Hemen hemen hepsi de patlama yapmaz ve ufak takimlara giderler.

Bence Cem icin bazi belli ozellikler yasitlarina kiyaslanip giriliebilir mesela FM 2008 de son surum de teknik icin 8 girilmis ama bu konuda 13 alan Batuhan'dan onde mesela. Takdir sizin tabi ki.

Batuhan'i ozellikle U17 turnuvasinda takip ettim. 13 gayet yerinde bir deger. Cem uzerinde ise biraz oynama yaptim ama tam bir profil karsiniza cikmayacak.
.

gerci Batuhan'a 13 verilirken Emre Colak'a kac verildigini merak etmiyor degilim. herhalde 15-16 verilmesi gerekir.

Emre Colak'i da izledim gozumden kacmadigini dusunuyorum onemli ozelliklerinin. Profili hemen hemen tamamen girilmis bir sekilde karsimiza cikacak.. :)

perpetua
18.Haziran.2007, 13:10
Abi yapma lütfen yav sana FM 2007 araştırmasında da o kadar bahsettim izledim diye hatta verebileceğin özellikleri yazmıştım sen o mesajlarımı okudun mu onu bile bilmiyorum... :(:(:(:(

Simdi geri donup tekrar baktim.

Ozellikle Emre Colak icin yazdiklarina baktim. Bence Emre'nin iyi ozelliklerini zayif, zayif ozelliklerini de fazla iyi tavsiye etmissin. Mesela Emre Colak icin guc 10 demissin. Yani asagi yukari Arda/Gokhan Gonul kuvvetinde. Simdi ben bu degeri girmis olsam o zaman, Emre'yi detayli izledikten sonra 6-7 puan indirmem gerekecekti. Cem icin de ayni durum sozkonusu. Goruslerine saygim var ancak 10'dan az deger vermeme egilimin de var. Bu nedenle soyledigin degerlere tereddut ile bakmami umarim anlarsin.

Ayrıa oyuna eklenir umarım;Ümit Davala, Michel Skibbe ve Edwin Boekamp resmi siteden açıklama yapıldı

Skibbe geldi bile. Boekamp'i Almanya'dan istedik, ucaga koydular, saniyorum 1 aya kadar gelir.. :D

Nocna Mora
18.Haziran.2007, 19:40
Simdi geri donup tekrar baktim.

Ozellikle Emre Colak icin yazdiklarina baktim. Bence Emre'nin iyi ozelliklerini zayif, zayif ozelliklerini de fazla iyi tavsiye etmissin. Mesela Emre Colak icin guc 10 demissin. Yani asagi yukari Arda/Gokhan Gonul kuvvetinde. Simdi ben bu degeri girmis olsam o zaman, Emre'yi detayli izledikten sonra 6-7 puan indirmem gerekecekti. Cem icin de ayni durum sozkonusu. Goruslerine saygim var ancak 10'dan az deger vermeme egilimin de var. Bu nedenle soyledigin degerlere tereddut ile bakmami umarim anlarsin.

Skibbe geldi bile. Boekamp'i Almanya'dan istedik, ucaga koydular, saniyorum 1 aya kadar gelir.. :D

Onlar eski yorumlarım, hepsinden 2-3 puan düşüğü olabilir. Emre Çolak çok fazla güçsüz 4-5 anca alır. Tekniği yüksek ama güçsüz ve boyu kısa olduğu için çalımlarda zorlanıyor ama tekniği ve top sürmesi çok iyi, oyun zekası da yüksek böyle fantastik hareketlerde yapıyor topuk pası, topu adamın üzerinden geçirmek vs...

Cem Sultan ise Bitiriciliği ve Kafa toplarıyla öne çıkıyor, ikiside rahat 10-11 olur(Bojan Krkic'e 2005'te nasıl 17 veriliyorsa burdada verilmelidir Cem'e ama neyse). Fiziği iyi Cem'in; boyu uzun, kuvvetli, güçlü...gücü 8-9 olur. Dengesi de 9-10 olur. Bir maçta (yaşıtlarıyla oynadığı) yanlış hatırlamıyorsam 8 gol atmıştı Sezileri iyi gelen ortalarda topun nereye gideceğini iyi biliyor ve hemen o bölgeye hareketleniyor; yeni Jardel diyebileceğimiz türden.

O yazılarımın birinde Emrah Yollu'dan bahsetmiştim fazla tanıyan yoktu şimdi genç. milli takıma çağrıldı. Uzun şutu 10-11 marka 8-9, kafa topları 9-10, güç 9-10, denge 10 olabiilir.

Bunlar güncel yorumlarım, umarım şimdi daha fazla yardımcı olmuşumdur

Onurap
18.Haziran.2007, 19:53
Ne acidan tutarsiz?

Özellikleri çoğu yanlış veya çok düşük değerler oyunda serbest kalsa kulüp bulamaz..(bulamıyorda zaten)

perpetua
18.Haziran.2007, 22:31
Özellikleri çoğu yanlış veya çok düşük değerler oyunda serbest kalsa kulüp bulamaz..(bulamıyorda zaten)

Yorumun hala herhangi bir bilgi icermiyor ne yazik ki. Hangi ozellikleri sence yanlis, hangileri cok dusuk. Bir soylesen.

Onurap
18.Haziran.2007, 22:56
çalışma oranı,kararlılık,agresiflik,konsantrasyon,takım çalışması,hız,hızlanma,dayanıkllık,son vuruş özelliklerinde artış bekliyorum..Çoğu türkiye liginde yetişen mental olarak çok zayıf oyuncuların kararları 12 den aşağı değilken neden almanyada yetişen barış ve serkanın 7-8 lerde anlamış değilim..Dediğim gibi yani gs araştırmasına gösterilen özen ve sıkılık başka takımlarda göremiyorum açıkçası..

extensor
18.Haziran.2007, 23:13
Dediğim gibi yani gs araştırmasına gösterilen özen ve sıkılık başka takımlarda göremiyorum açıkçası..

ben bu siteye üye olduğum ilk bir yıl sadece türkiye süper ligini biliyordum. Editör vs fm ile nerdeyse hiç işim olmazdı o zamanlar. Sonra buradaki araştırma hırsı ve çalışma azmi acayip hoşama gitti. Günde 8-10 saat fm oynamaya başladım, yardım etmeye çalıştım. Sonra araştırmacı oldum araştırmacı olana kadar hep derdim ki ya bu fenerbahçe beşiktaş araştırmacıları trabzon araştırmacıları nerde hep perpetuamı ilgilenecek diyordum. Ve tıpki senin gibi galatasaray dışındaki takımların (lig a hariiç burağı uzun süredir tanıyorum manyaklığına saygım sonsuz futbol izleme anlamında kendime benzettiğim bir adam o yüzden çok severim el hadji o bölümü senelerdir süper yapar) pekte iyi dikkatlice yapılmadığını düşünürdüm. Araştırmacı olduktan sonra bütün araştırmacılarla bi şekilde muhabbetim oldu ve fenerbahçe araştırmacılarıylada konuştum tabi sonrada öğrendimki adamlar gece gündüz daha gerçekçi bir araştırma için resmen yırtınıyorlar
bu araştırmacı arkadaşlar arasında herkes saygıyı hakediyor. Tabi en çok çalışan yine ömer abidir o ayrı mesela ama herkes takımına gerektiğinden çok önem gösteriyor içiniz rahat olsun o konuda

Nocna Mora
19.Haziran.2007, 00:09
Onlar eski yorumlarım, hepsinden 2-3 puan düşüğü olabilir. Emre Çolak çok fazla güçsüz 4-5 anca alır. Tekniği yüksek ama güçsüz ve boyu kısa olduğu için çalımlarda zorlanıyor ama tekniği ve top sürmesi çok iyi, oyun zekası da yüksek böyle fantastik hareketlerde yapıyor topuk pası, topu adamın üzerinden geçirmek vs...

Cem Sultan ise Bitiriciliği ve Kafa toplarıyla öne çıkıyor, ikiside rahat 10-11 olur(Bojan Krkic'e 2005'te nasıl 17 veriliyorsa burdada verilmelidir Cem'e ama neyse). Fiziği iyi Cem'in; boyu uzun, kuvvetli, güçlü...gücü 8-9 olur. Dengesi de 9-10 olur. Bir maçta (yaşıtlarıyla oynadığı) yanlış hatırlamıyorsam 8 gol atmıştı Sezileri iyi gelen ortalarda topun nereye gideceğini iyi biliyor ve hemen o bölgeye hareketleniyor; yeni Jardel diyebileceğimiz türden.

O yazılarımın birinde Emrah Yollu'dan bahsetmiştim fazla tanıyan yoktu şimdi genç. milli takıma çağrıldı. Uzun şutu 10-11 marka 8-9, kafa topları 9-10, güç 9-10, denge 10 olabiilir.

Bunu okudun mu abi?

OMANA
19.Haziran.2007, 00:28
Bunu okudun mu abi?

Ömer okudumu bilemem ama ben senin bir çok yazını mesajını okudum açıkcası 12 yaşında olmana inanamıyorum..

birinden biri hayret uyandırıcı..

ya sen daha büyüksün 22 falanda yanlış yazdın yada ailenden biri klübün içinde yoksa nerden bilecek 12 yaşında çocuk cem sultanı emrah yolluyu erme çolakı ..
hayır birde yazarken öyle bir dil kullanıyorki yılların futbol yorumcusu ...ya biz senin zamanında klüp forması bulamıyorduk...şaşırtıcı bir durumun var ama tebrikler yani hem sana hem seni yetiştirene .................................................. ...............

..bu konuyu özel mesajlada yazabilirdim gerçi her neyse ya biraz alakasız oldu gelelim GALATASARAYA
Galatasarayda herkes sessiz sedasız skibbe nin gelişine tanık oldu..ilk olarak ardayı tutalım demiş o kolay onu herkes görür ...bakalım skibbe aydını semihi işte sizlerin takip ettiği emre çolakları cem sultanları da görebilecekmi...futbolumuzun geleceği onlar...inşallah feldkamp gibi gidip buizit gibi ne idiğü belirsizleri alıp getirmez galatasaraya...

gençlere önem veren bir hoca diyorlar ama 30 bilmem kaç yaşındaki barbarezi oynattığınına göre pek inandırıcı gelmedi bana...tabi bir barbarezse sorun değil leverkusen pek te sevdiğim takip ettiğim bir klüp değil...

oyun içinde bence şöyle bir hata var ...şimdi skibbe geldi...takımın başında..şimdi ben seneye galatasarayla oyun açsam (tabi pek fazla olmamıştır ama farzedellim :) ) skibbe haliyle kovulacak ama onun almanyadan getireceği yardımcılar kalacak...

mesela zönceden Daum vardı ben oyun açardım daum tabi kovcuurdu ama koch kalırdı..mesela zico tabi giderdi ama santana kalırdı...

şimdi skibbe gidecek ama almanyadan getireceği yardımcıları kovulmayacak...

oysaki gerçekte böyle değil...

normalde eğer teknik direktör gidince onun yardımcılarıda gidiyor...

bu aksaklık mıdır yoksa birelermi FM de gerçek dünyadakinden farklı bilemiyorum...

Onurap
19.Haziran.2007, 00:37
favori personel olunca senle birlikte istifa ediyorlar..Ben istifa edince koçların neredeyse hepsi istifa etti :) Baktığımda favori personellerinde ekliydim..

perpetua
19.Haziran.2007, 01:06
çalışma oranı,kararlılık,agresiflik,konsantrasyon,takım çalışması,hız,hızlanma,dayanıkllık,son vuruş özelliklerinde artış bekliyorum..Çoğu türkiye liginde yetişen mental olarak çok zayıf oyuncuların kararları 12 den aşağı değilken neden almanyada yetişen barış ve serkanın 7-8 lerde anlamış değilim..Dediğim gibi yani gs araştırmasına gösterilen özen ve sıkılık başka takımlarda göremiyorum açıkçası..

Serkan / Baris
Calisma orani: 13 / 16
Serkan icin bir miktar yukselebilir ama Serkan ne bir Baris, ne bir Sabri, ne de bir Mehmet Topal seviyesinde degil bu konuda. Baris'in sezon sonunda Sivas ve Oftas maclarinda iki kisilik kostugu bir gercek. Sadece o maclari izlemis olsam gozum kapali 20 veririm. Ancak sezonun geneline yayarsak durum o degil.

Hiz: 15 / 13
Serkan cok hizli bir oyuncu degil, cabuk bir oyuncu. Yine de bu hali ile bile en azindan Turkiye liglerinin en hizli oyuncularindan birisi. Dunya capinda bir hizi yok. Hatta dusmesi bile dogru olabilir.

Baris'da yavas degil ve gayet iyi seviyede olan 13. Baris'in da hizindan daha cok hizlanmasi beni etkiledi.

Hizlanma: 17 / 12
Serkan'in en onemli ozelligi. En son hizina cabuk ulasmasi. Bu konuda yukseltme dogru olabilir.

Baris icin bu konuda biraz cimri davrandigimi dusunuyorum ve degisiklik yaptik.

Dayaniklilik: 11 / 15
Serkan icin 11'in dusuk oldugu sonucuna nasil vardiginizi merak ediyorum. Oynadigi 17 macin 3 tanesinde 90 dakika sahada olan Serkan icin olmazsa olmaz bir ozellik mi bu? Yani 11 seviyesinden daha dayanikli olmasi gerektigine nasil karar verdiniz? Bu mu ozen gosterilmeyen?

Baris icin ise 15'in bile belki fazla oldugu, ikinci yarinin ortasinda yasadigi yorgunluk kaynakli form dusuklugunden belli oldu.

Bitiricilik: 9 / 8
Serkan kalecilerle 4-5 defa karsi karsiya kalip, topu kalecinin ustune vurarak verilen bitiricilik degerinin ne kadar mantikli oldugunu gosterdi.

Baris icin de ayni durum gecerli. Pek bitirici vurus yapabilen bir yonu yok Manisa'ya Baris'in topun gelisine vurdugu bir sut, ve Sivas'a karsi ceza sahasinin disindan vurusu disinda akilda kalan kaleci onu nasil cikartti diyebilecegimiz ceza alani icinden pek pozisyon yok.

Kararlar: 8 / 8
Ilk yarida Serkan ve Baris'i izlediyseniz, ikisinin de ozellikle topu ayaklarina aldiginda ne yapmalari gerektigi konusunda cok tereddute dustugunu gorursunuz. Bu da gayet normal. Makine gibi calisan bir sistemden nispeten onlarin daha hur olmasina izin veren bir sisteme gectiler. Dripling yapmak yerine pas verdikleri, pas vermek yerine dripling yaptiklari bir cok durum oldu. Eger bu iki oyuncu, ozellikleri belirlenmis bir sekilde gelselerdi, ve bundan daha yuksek seviyede olsalardi belki dusurmezdim ancak ilk yarida yaptiklarina bakip degerlendirdigimde bu ozelliklerin degeri gayet mantikli. Baris adapte oldukca bir miktar daha iyi sinyaller verdi. Ama takimin orta sahada lideri olacak seviyede zaten kesinlikle degil. Serkan'i Baris'dan daha zayif degerlendiriyorum bu konuda. Almanya'da alt yapi almis olabilirler. Ancak sistemin bir parcasi olmaktan, daha bireysel oyuna geciste bu tip bosluklarin olmasi da gayet dogal.

Bu ozelligin, pozisyona gore farkli degerler alabilecegini de unutmamak lazim. Bir defans oyuncusundan top kullanma adina beklentiler ile bir orta saha oyuncusundan beklentiler farkli sonucta. Defans oyuncusunun tehlikeli topu taca atmasi dogru karar olarak degerlendirilirken, bir forvet oyuncusunun dripling yapilacak pozisyonda pas atmasi kotu karar olarak degerlendirilebilir.

Sizden de bu kadar detayli bir cevap bekliyorum, ozen gostermek adina....

perpetua
19.Haziran.2007, 01:13

Okumasina okudum. Ama yine pek farkli bir sey gormedim daha once yazdiklarindan.

8-9-10-11 hersey

Yani belki 14-15 olmasi gereken ozelligi 11 olarak degerlendirdin, belki de 4-5 olmasi gerekeni 8-9 olarak degerlendirdin. Bu durumda oyuna birakalim bu ozellikleri belirlemesini daha iyi...

perpetua
19.Haziran.2007, 01:20
..bu konuyu özel mesajlada yazabilirdim gerçi her neyse ya biraz alakasız oldu gelelim GALATASARAYA
Galatasarayda herkes sessiz sedasız skibbe nin gelişine tanık oldu..ilk olarak ardayı tutalım demiş o kolay onu herkes görür ...bakalım skibbe aydını semihi işte sizlerin takip ettiği emre çolakları cem sultanları da görebilecekmi...futbolumuzun geleceği onlar...inşallah feldkamp gibi gidip buizit gibi ne idiğü belirsizleri alıp getirmez galatasaraya...

gençlere önem veren bir hoca diyorlar ama 30 bilmem kaç yaşındaki barbarezi oynattığınına göre pek inandırıcı gelmedi bana...tabi bir barbarezse sorun değil leverkusen pek te sevdiğim takip ettiğim bir klüp değil...

Bir takim tamamen 18-24 yaslarinda oyunculardan olusursa bu takim ne bir sezonun zihinsel yorgunlugunu kaldirabilir, ne de baskida oldugu zamanlarda soguk kanliligini koruyabilir. Bir takimda her zaman icin 30 yas ustu tecrubeli oyunculara ihtiyac vardir. Tecrubeli oyunculardan kurulu Fenerbahce'de bile Roberto Carlos'a ihtiyac oldugu gibi.

oyun içinde bence şöyle bir hata var ...şimdi skibbe geldi...takımın başında..şimdi ben seneye galatasarayla oyun açsam (tabi pek fazla olmamıştır ama farzedellim :) ) skibbe haliyle kovulacak ama onun almanyadan getireceği yardımcılar kalacak...

Bu arastirma sefleri tarafindan SI'a bir kac defa iletismis bir durum. Bunun en dogru hangi sekilde yapilmasi gerektigini cozdukleri ve kodladiklari zaman oyuna eklenir. Eger yeni gelen teknik direktor ve ekibi ile calismak istemiyorsaniz goreve geldikten bir kac hafta icinde, kontrat feshi teklif ettiginiz takdirde yardimcilar her zaman teklifi kabul ederler. Tabii yapay zeka icin durum ayni degil.

Prowler84
19.Haziran.2007, 02:30
Bu durumda oyuna birakalim bu ozellikleri belirlemesini daha iyi...

bence elden geldigince boş bırakılmamalı oyuncuların özellikleri.Arkadasların verdigi puanlara itibar edilmese bile en azından oyuncunun en belirgin özellikleri ögrenilip bunlara yaşına da uygun degerler verilebilir.
FM09 için herhangi bir gelişme olurmu bilmem ama oyun tarafından random özellikli oyuncuların en gereksiz özellikleri 18 19 gibi yüksek seviyelerde açılıp pozisyonu geregi en önemli özelliklerine dagılcak ca'sı kalmıyor oyuncuların ve bu özellikler 6,7 gibi seviyelerde kalıyor.Mesela genç stoperlerin çogunun korner özelligi 18-19,uzun taç 17 gibi açılıyor.Hemen hemen tüm genç golcüler uzun taçı 18-19 ile atıyor :) Umarım SI bir standart getirir bu random özelliklere.

perpetua
19.Haziran.2007, 03:09
bence elden geldigince boş bırakılmamalı oyuncuların özellikleri.Arkadasların verdigi puanlara itibar edilmese bile en azından oyuncunun en belirgin özellikleri ögrenilip bunlara yaşına da uygun degerler verilebilir.
FM09 için herhangi bir gelişme olurmu bilmem ama oyun tarafından random özellikli oyuncuların en gereksiz özellikleri 18 19 gibi yüksek seviyelerde açılıp pozisyonu geregi en önemli özelliklerine dagılcak ca'sı kalmıyor oyuncuların ve bu özellikler 6,7 gibi seviyelerde kalıyor.Mesela genç stoperlerin çogunun korner özelligi 18-19,uzun taç 17 gibi açılıyor.Hemen hemen tüm genç golcüler uzun taçı 18-19 ile atıyor :) Umarım SI bir standart getirir bu random özelliklere.

Korner, Uzun tac gibi ozelliklerin CA uzerinde pek bir onemi yok. Bu ozelliklerin yuksek olarak cikmasi, ileride bu oyuncularin gercekten daha iyi tac atmasi veya daha iyi korner kullanmasi disinda bir sorun olarak gormuyorum.

Belirgin ozelliklerin ogrenilmesine gelince. 8-9-10-11 degerlerine bakarak, belirgin ozellikleri belirleme becerisine sahip olan birisi varsa soylesin. Bir Jardel tipi tanimlamasi bile bundan cok daha aciklayici ancak Taylan arkadasimizin Jardel'i ne kadar iyi hatirladigi konusunda suphe duymuyorum desem de yalan olur..

Prowler84
19.Haziran.2007, 03:27
Yani demek istedigim oyuncuları izleyen arkadaslar notlama yapmak yerine oyuncunun dikkat çeken özelliklerini söylerlerse daha yardımcı olur.Ancak özellikle altyapılardaki futbol düzeyinin bu oyuncuların özelliklerini gözlemlerken yanlış degerlendirmelere sebep olabilecegini de unutmamak gerekir.O yüzden daha dikkatli analizler yapmak şart.

Belgorth
19.Haziran.2007, 03:36
ben şu Arda'nın abartılmaması meselesine takılmış durumdayım. Arda'da abartılmayacak bir özellik mi var? ben mi hiç futboldan anlamıyorum acaba diye düşünüyorum bazen. Arda'nın Hatem ben Arfa'dan ya da Luka Modric'den ne eksiği var? ama belli ki var. boy mu diyorsunuz, ben Arfa 1.80 metre, Luka Modric 1.74 metre uzunluğunda. Arda da 1.76 metre. hız mı? üçünü yanyana getirin, kafa kafaya gitmezlerse sahada, adam değilim. teknik mi? Arda üçü arasında belki de en iyisi? tek farkı Türk olması mıdır yani? hem ben Arfa hem de Modric, kendi ülke araştırmacıları utanmasa wonderkid olacaklar oyunda ama biz "aman iki kişi tutarsa ileride ve bir şey yapamazsa", "aman kendisini daha geliştiremezse" diye Arda'dan sakınıyoruz hakettiklerini. bilemiyorum ama sanırım "evet bu adam süper abi, verelim asıl değerlerini" demek için birisinin çıkıp 11-1 oynayıp maçı kazanması filan gerekecek. daha ne diyim bilmiyorum şahsen.

RIDVAN TLM
19.Haziran.2007, 03:54
gs nın favorı personellerıne servett eklenecekmı?

Prowler84
19.Haziran.2007, 04:03
gs nın favorı personellerıne servett eklenecekmı?

bu işler bu kadar kolay olmaz olamaz olmamalı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
8.0.2 ye göre ;

Ümit Davala
ca:120
pa:-7
ve tüm özellikler "0" ayrıca ilginçtir favori takımında gs yok.

Pa degeri ca degerine göre biraz saçma olmuş.Uygun bir set pa ile degiştirse iyi olur.Kaleci antrenörlügü özelligi gibi yetersiz oldugu alanlara düşük degerler girilirse random olan diger özellikleri daha düzgün seviyelerde açılacaktır.

Ayrıca "working with youngsters" özelligi yüksekçe bir seviyede girilmeli heralde söylememe gerek yok ?!

RIDVAN TLM
19.Haziran.2007, 04:39
Prowler84 8.00 da lıncoln gsnın favorı personelındeydı unutmamak lazım