View Full Version : TSL 27. Hafta | İstanbul BŞB - Beşiktaş
goosfraba
21.Mart.2007, 00:08
http://img20.imageshack.us/img20/5773/ibbbjklg3.jpg
eXcitinG
21.Mart.2007, 00:12
Beşiktaşım kazanır. Formdayız, hedefimiz var, kendimize güveniyoruz, , Daha ne oLsun :)
yunusgs
21.Mart.2007, 00:18
Zor bir maç.İBB kendi sahasında iyi futbol oynuyor.Beşiktaş çok formda.Bir de Olimpiyat Stadı var tabi seyirci fazla olmayacak rüzgar fazla olacak.Bence baraberlik yakın bir ihtimal.
anilton
21.Mart.2007, 00:38
Çok zor bir maç olacak.Belediye çok iyi bir kadroya sahip.Necati ve İ.Akın'ında katılmasıya kadro kalitesi arttı.Ama bizde şampiyonluğa adım adım giderken,Gs,Gb,Ts gibi zorlu virajı kayıpsız geçmişken ve bir sonraki hafta Fb maçı varken bu hafta puan vermek ayıp olur...:)
Netice olarak,bu maçı Holosko,Bobo,Nobre,Delgado'lu hücum hattımızla bir şekilde alırız.Bu sene bir çok maçta olduğu gibi...
Bir de Olimpiyat Stadı var tabi seyirci fazla olmayacak rüzgar fazla olacak.
Bu arada doğru "seyirci"az olacak hatta hiç olmayacak.Çünkü orada 50.000'e yakın "taraftar" olacak...
Bu arada çok güzel bir konvoy organizasyonu düzenlenecek.Takım otobüsü Ümraniye Nevzat Demir tesislerinden konvoy halinde Olimpiyat stadına götürülecek...
Beşiktaş taraftarından konvoy!
İnönü Stadı’nda oynanan maçlarda tribünleri tamamen dolduran Beşiktaş taraftarı, bu hafta sonu oynanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında seferberlik ilan etti.
Takımlarını, İkitelli’deki Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yalnız bırakmak istemeyen siyah-beyazlılar, takıma ilginç bir motivasyon uygulayacak. Taraftarların Trabzonspor maçından önce sanal ortamda başlattığı kampanya sonucu tesislerden kalkacak takım otobüsüne eşlik edecekleri, kendi araçlarıyla konvoy oluşturacakları ifade edildi.
Diğer taraftarların da otobüslerle İstanbul’un çeşitli semtlerinden karşılaşmaya akın edecekleri vurgulandı.
20.03.2008
Kaynak : Milliyet
eXcitinG
21.Mart.2007, 00:42
Beşiktaş Taraftarı OLimpiyatı da sahipLeniyor. FuLL doLduracakLarmış bakaLım harika bir atmosfer oLucak. İnönüde gibi oynicaz ;;)
Fıratcan Alçınkaya
21.Mart.2007, 01:34
Tabi Hayrettin Abi biz Ulusal bir taraftara sahibiz Olimpiyatada sahip çıkıyoruz :n: Necati-İ.Akın çok tehlikeli eksiklerimizde var ama hucum hatta çok güçlü kazanırız...
Beşiktaş arkasına rüzgarı aldı gidiyor. Takımın gerçekten kendine güveni geldi. Başarabildiklerini gördüler. Şampiyonluk için en önemli şey istikrardır. Beşiktaş bunu yakaladı. Bunlar inkar edilmez. Ancak İBB maçlarını izleyemesemde özetlerine biraz bakma imkanı buldum. Bol pozisyona giriyor ama atamıyorlar. Bu hafta İbrahim Akın'ın ve Necati Ateş'in haftası olabilir. İBB bu maçtan puan çıkaracaktır.
RoNNiE91
21.Mart.2007, 04:23
Belediye ne kadar formda olsa da bu maçı kazanırız diye düşünüyorum.Taraftarımız stada akın akın geleceğini duydum.Beşiktaş taraftarına da bu yakışır.Umarım zorlanmadan kazanırız.
El Barto
21.Mart.2007, 04:51
Belediyespor karşısında zorlanabilme olasılıgımız yüksek çünkü etkili forvetleri olan takımlara karşı zorlanıyoruz ve savunmada açıklar veriyoruz. Bu maçta gol yiyeceğimiz aşikar. Eğer Beşiktaş forvetleri gününde olursa kazanırız. Ancak forvetler etkisiz kalırsa bu maçı kaybedebileceğimizi bile düşünüyorum.
Umarım kazanırız.
Onurap
21.Mart.2007, 04:53
belediye 3 büyüklere karşı çok etkili oynuyor beşiktaşın puan kaybedceğini veya çok zorlanarak kazanacağını düşünüyorum..
El Comandante
21.Mart.2007, 05:09
Belediyenin ligde 3 büyüklere karsi maglubiyeti yok daha,bu seri devam eder bence.
GeNç KaRTaL
21.Mart.2007, 06:11
Zor maç olacak.Cisse'nin üstüne Toraman'ın eksikliği bizi zor duruma düşürebilir.İBB kaliteli bir takım.Hocalarıda iyi.3 büyüklere karşı etkili oluyorlar.
Biz ise şampiyonluğa kitlenmiş durumdayız.Taraftarımız önünde hep kazanıyoruz.Bu maçta taraftarımızın desteği fazla olacak olması büyük avantaj.Camia olarak kenetlendik.Oyuncularımız iyi oynarlarsa bu maçı kazanırız.Bireysel hatalar olmaz inşallah.Birde golü erken buluruz umarım.
Beşiktaş'ıma başarılar.Allah yardımcımız olsun..
shadowrefree
21.Mart.2007, 08:07
yani bjk buraya kadar çekirge misali geldi(bjk li arkadaşlar kızmasın) yani liberolarıda yok bakalım bu sefer kim çakma libero olacak...maç berabere bitecek gibime geliyor...
eXcitinG
21.Mart.2007, 16:39
Bir takım Ligde 18 GaLibiyet iLe en çok gaLip geLen takım ama çekirge oLarak gösteriLiyorsa da bir sorun var demektir. Bu başarı Beşiktaş ı çekirge yapmaz aksine oyuncuLarın ne kadar kiLitLendiğini gösterir. Artık dönüLmez bir yoLdayız. HoLosko dahi önLibero oynamak zorunda kaLsa eLinden geLenin en iyisini yapmak zorunda. ŞampiyonLukLar böyLe kazanıLır ;;)
Belediye'nin puan çıkaracağını düşünüyorum.
Gençlerbirliği maçında tel tel dökülen Bjk, burada da açık takım bulamayacağı için yine iyi oynayamaz sanıyorum.
Hava kötü olacak muhtemelen, rüzgar var.İBB'nin maçı kazanma şansı bile var.
anilton
21.Mart.2007, 23:07
Hepimiz Önliberoyuz...!
:D
anil luque
21.Mart.2007, 23:11
o da guzel :D bence zor bir maç olacak bu saatten sonra zaten kolay mac yok.. zorlu viraja gırıyoruz Beşiktaşım puan kaybetmez savunmaya gordon yetısecek serdar ıse rıske edılmeyecek ancak yıne de kazanırız kazanırız kazanırız..
a.arıcı-11
21.Mart.2007, 23:28
bjk nin ön libero sorunu çok önemli bu maça tesir edebilri ve İBB ne hikmetse bu yıl 3 büyüklere hiç yenilmemiş umarım bu sezonu bu istatistikle bitirirler:)
Fernando Gago
21.Mart.2007, 23:45
Bol gollü bir maç beklemiyorum Bjk şansı yanında olamazsa bu maçtan hüsran ile ayrılır ama şans herşleyi değiştirebilir
eXcitinG
22.Mart.2007, 01:49
HoLosko yu tutamaz Belediye savunması. DoğaL oLarak Nobre yi de tutamazLar 2 atarLarsa 6 atarız adam gibi yoLumuza devam ederiz.
uAsamet91
22.Mart.2007, 02:14
Belediye 3 büyükLere busene kafa tutan takımlardan birisi .. zor maç oLur tahminimce fazLa gol olmaz.1-0 ve ya 0-0
GeNç KaRTaL
23.Mart.2007, 01:45
İSTANBUL B. BELEDİYESPOR
Hasagiç
Mert
Marcus
Volkan
Ekrem
Efe
Tjikuzu
İlyas
Adriano
İbrahim
Necati
BEŞİKTAŞ
Rüştü
Ali Tandoğan
Gökhan
Schildenfeld
İbrahim Üzülmez
Holosko
Serdar Özkan
Delgado
Tello
Nobre
Bobo
batuhanry
23.Mart.2007, 01:51
Belediye'nin puan çıkaracağını düşünüyorum.
Gençlerbirliği maçında tel tel dökülen Bjk, burada da açık takım bulamayacağı için yine iyi oynayamaz sanıyorum.
Hava kötü olacak muhtemelen, rüzgar var.İBB'nin maçı kazanma şansı bile var.
Aynen böyle düşünüyorum . Artı olarak İbrahim&Necati şov bekliyorum xD
GeNç KaRTaL
23.Mart.2007, 01:59
Bence bu çıkardığımız kadroya göre alt falan bitmez bu maç..
Bugra19o3
23.Mart.2007, 02:04
Bu Akşam Belediyeyi Haftayada Fenerbahçe'yi Yenerek Puan Farkını Açmamız Lazım....Saldır Beşiktaş'ım ;)
El Comandante
23.Mart.2007, 02:22
Necati’nin nefis arapası ve gol İbrahim Akin.Belediye önde,insAllah macin sonuna kadar üstünlüklerini sürdürürler.
Emurafu
23.Mart.2007, 02:26
Olimpiyatta tempo yapmak çok zor..Bakalım nasıl bir sonuc cıkacak..Beşiktas erken gol atarsa 1-2 alır maçı.
Holosko sag kanatta oynuyor..Bana göre büyük hata..
Necati öyle bir gol kaçırdıki yuh yani:).Gordon büyük hatası belediye net 1 gol daha kacırdı..Yanlız rüstü yine gününde:)
YusufT
23.Mart.2007, 02:32
Necati bildigimiz kazma, mutlak bir gol kacirdi, ama bir tanede attirdi.
Ertugrul Saglam bu yil sonu gidici, eger BJK böyle gitmeye devam ederse...
19_SeRDiNÇ_05
23.Mart.2007, 02:35
Holosko attı 1-1 oldu. Beşiktaş alır bu maçı.
shamur1
23.Mart.2007, 02:35
1-1 oldu Holosko attı..
İnanılmaz bir kadro var sahada. 4 defans ve Serdar Özkan,Holosko,Delgado,Tello,Nobre,Bobo . 6 tane hücüm oyuncusu . Çok gol olur bu maçta çok
erdemzorer10
23.Mart.2007, 02:36
1-1 oldu gol holosko..gordon böyle oynarsa bu maç böyle bitmez bence..
Emurafu
23.Mart.2007, 02:36
Belediye savunması öyle bir hata yaptiki gol geldi:).Ekrem moralmen bitti..Halı sahada biler yapılamayacak hata yaptı.Beşiktas golü erken buldu bence rahatladılar..
TürkuAz
23.Mart.2007, 02:37
Maçın döndüğü andır, Beşiktaş bırakmaz bu maçı..
fenerbahce_1907
23.Mart.2007, 02:38
Necati atsaydı Beldiye bu maçta fark yapardı:mad:
erdemzorer10
23.Mart.2007, 02:39
İBB 1.gol den sonra necatiyle girdigi pozisyon da 2 yi de atsaydı maç değişebilirdi..
Emurafu
23.Mart.2007, 02:41
Ekrem yine bir hata yaptı..Beşiktas galibiyet golünü kacırdı..Harbiden bu ekrem ne yapıyor..Oyundan cıkması alzım..
shamur1
23.Mart.2007, 02:44
4 Defans 6 ofans oyuncusu .. Bjk bu kadroyla bu maçı alırsa büyük iş başarır.
Emurafu
23.Mart.2007, 02:47
Spiker bir Alem ya:)..Ekrem the end diyor:n::n:
GeNç KaRTaL
23.Mart.2007, 02:58
İlk yarı bitmeden 1 gol bulsak çok iyi olacak.
Emurafu
23.Mart.2007, 03:00
Herseyin içinde Ekrem var:D...
Ekrem Bobo'ya kırmızı gördürttü:)..Dogrumu,Yanlışmı bilemem:)
Bobo hakem'ide itti..Fiili müdahalelerde bulundu..Ceza artabilir..
crazzy
23.Mart.2007, 03:00
Bjk 10 kisi kaldi bobo atildi.Bizim icin iyi oldu haftaya fener macinda yok.
yunusgs
23.Mart.2007, 03:02
Bobo kırmızı kart gördü ama ilginç bir kart.
Universal
23.Mart.2007, 03:03
Bobo'ya dört maç ceza bekliyorum. Pozisyonda yumruk attı. Sahadan çıkarkende hakemi itti. Volkan'a verilen ceza ile eşdeğer olması gerekiyor.
Fernando Gago
23.Mart.2007, 03:06
Bobo'nun atılması maçın gidişatını direk etkileyecek.Karttan sonra hakeme yaptığı harekette cezayı artırır
LaigLeNoiR
23.Mart.2007, 03:07
Bobo'ya dört maç ceza bekliyorum. Pozisyonda yumruk attı. Sahadan çıkarkende hakemi itti. Volkan'a verilen ceza ile eşdeğer olması gerekiyor.
Batuhancım kusura bakma ama saçmalıyorsun.Rakip sarılmış Bobo'ya formasından Bobo'da rakibi itiyor ellerini çekmesi için rakipte kendini yere bırakıyor.Hakem'de bunu yutuyor ve kırmızı kart'la oyundan atıyor.
Çok yanlış bir karardı.Fazla konuşmak istemiyorum bu konuda.
Şampiyon olmamız engellenemez !!!
yunusgs
23.Mart.2007, 03:08
İlk yarı sona erdi 1-1.Bence de Bobo'nun kartı tartışılır verilebilirde verilemeyebilirde o tip bir pozisyon.
PesimiSTyLa
23.Mart.2007, 03:09
Bobo nun pozisyonunda bi ikili mücadele vardı ve bobo en sonunda yumruk vâri bi hareket yaparak kırmızıyla atıldı. İkili mücadele söyleydi: Her macta H.Şükür e nasıl yapışılıyorsa, korner vs seylerden o tip bi mücadeleydi, Bobo sinirine hakim olamadı ve atıldı. Görüşüm kart dogruydu.
Fernando Gago
Batuhancım kusura bakma ama saçmalıyorsun.Rakip sarılmış Bobo'ya formasından Bobo'da rakibi itiyor ellerini çekmesi için rakipte kendini yere bırakıyor.Hakem'de bunu yutuyor ve kırmızı kart'la oyundan atıyor.
Bobo'nun sağ koluna dikkat et
Universal
Yaptığı hareket oyuncunun yüzüne faul olması doğaldır. Eğer Bobo'da formadan çekseydi ikili mücadele olur hakem oyunu durdururdu.
Bobo diyelim haklı sahadan çıkarken hakemi itiyor haksız yere düşüyor.
Bobo'nun katsi yaptığını düşünüyorum. Kırmızı kart doğru bir karar.
Kimse Beşiktaş'ın şampiyonluğu engellemiyor. Yapılan kararı hakeme bağlamak yanlış.
Fernando Gago
23.Mart.2007, 03:11
Şampiyonluğu engellemek mi ? Geçen haftaki Barış faciasını unuttunuz mu ?
YusufT
23.Mart.2007, 03:39
Bobo'ya birtek 2 mac ceza verirler, Volkan'a 4 mac veriliyorsa( Avrupada o harekete en az 8 mac ceza kelirdi, eh iste Türkiyede hersey degisik).
Necati oyundan ciksin bee...
Emurafu
23.Mart.2007, 03:39
Necati kacırmaya devam ediyor..Beşiktas kötü oynuyor..Su durumda alacagı 1puan onlar için iyi olur..İlerde cogalamıyorlar..Rüstü'de sakatlanmış.
shamur1
23.Mart.2007, 03:43
Yahu ne zaman Beşiktaş kırmızı kart görse, yenik duruma düşşe , berabere kalsa kısacası olumsuz birşey olsa hemen şampiyon olmamız engellenemez diyorsunuz . Hayır ama kim engelliyor onuda anlamıyorum ..
YusufT
23.Mart.2007, 03:48
Gordon berbat bu ne yaa.... Adam kac kere Adriano'yu kacirdi...
barahir
23.Mart.2007, 03:52
Merak etmeyin 90 da atarlar
gerrrard
23.Mart.2007, 03:57
Bence kırmızı kart doğru. Sonuçta bir ikili mücadele var ve Bobo en sonunda sinirlenip rakibe yumruk atıyor. Bu maç bundan sonra 1-1 biter.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Necati attı sonunda. :n:
fenerbahce_1907
23.Mart.2007, 04:02
Dk 86 gol necati.Çok kacırdı Neco ama bu attıgı golle onları telafi etti.
batuhanry
23.Mart.2007, 04:03
Gooooolll! Necoo ! maçtan önce dediklerim tuttu be :p
RaSenGan
23.Mart.2007, 04:03
Helal Olsun İ.B.B'ye.İnş.böyle biter maçta.Yine son dakika golü olmazsa.
C h A o S
23.Mart.2007, 04:06
Oh be Bjk puan kaybetti.Yarın yenersek lideriz.
El Comandante
23.Mart.2007, 04:06
Helal olsun valla Ibbye.Mükemmel oynuyorlar.Maci kazanacaklar insAllah.
yunusgs
23.Mart.2007, 04:07
Helal Olsun İBB'ye maçı bir kaza olmazsa kazandılar artık.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Tebrikler İBB 3 puanı aldılar.Şampiyonluk daha da kızışacak bundan sonra.
El Comandante
23.Mart.2007, 04:11
Mac bitti.
IBB 2-1 Bjk
Bence Besiktas cok büyük avantaj kaybetti.Haftaya Fb macinda puan kaybedecekler büyük ihtimal,sonra Sivas maclari var.Ligi 4.sirada bile bitirebilirler.
LaigLeNoiR
23.Mart.2007, 04:13
Yanlış bir karar sonucu 10 kişi kaldık.
2.yarıyı izlemedim.
Tebrikler İstanbul Büyükşehir Belediyespor:)
shamur1
Ya işte biz geçen hafta bazı şeyleri savunurken boşuna konuşmuyorduk heralde. Bu kadar havaya girmeyin , kendinizi dev aynasında görmeyin diyorduk ama nafile.. Deplasman bile değildi bu maç .. Neyse umarım bu skor Beşiktaş'lı arkadaşları Ligde kalan son 7 maç için girdikleri hayal dünyasından çıkartıp gerçeklerle yüzleştirir.
+ Abdullah Avcı çok iyi bir teknik adam . Keşke şu İbrahim Akın'ı biz alsaydık. Beşiktaş kendi silahıyla vuruldu. Yazık oldu.
batuhanry
Çok güzel oldu çok! Haftayada BJK-FB ikilisinden biri puan kaybedicek yada ikiside . Yarın kazanırsak çok büyük avantaj etmiş olucağız . Neco ve İbo'ya teşekkürlerimi sunuyorum:p
RaSenGan
23.Mart.2007, 04:14
Bu maç sonunda Beşiktaş şampiyonluk şansını yüzde %85 kaybetti.İ.B.B'yi tebrik ediyorum.Haftaya BoBo'suz ne yapıcak Beşiktaş merak ediyorum..O maçta da puan kaybederlerse şampiyonluk şansları biter kesinlikle.
Çok güzel oldu aslında Beşiktaş'ın en önemli rakibi(belkide) kazanmışken kesin kazanması gerekiyordu kaybettiler.
erdemzorer10
23.Mart.2007, 04:16
İstanbul Büyükşehir Belediyespor sonuna kadar hak ettigi bir maçı kazanmış oldu..son toplarda biraz daha dikkat etseler skor daha farklı olabilirdi..tebrikler İBB..:)
yunusgs
23.Mart.2007, 04:17
Artık fikstür avantajı da bizde bu puan kaybıyla şampiyonluk yolundaki şansımız arttı.
BeeTLeJuiCe
23.Mart.2007, 04:18
Bu sonuç Galatasaray ve Fenerbahçe için çok güzel oldu. Haftaya BJK'yi yenersek büyük ölçüde şampiyonluk iddiaları kalmayacak.
Maçın sadece ikinci yarısını izledim ve ona göre yorum yapıyorum. İzlediğim 45 dakika boyunca İBB gerçekten çok iyi müdahale etti. İleri uçtaki elemanları biraz daha becerikli olsaydı sonuç daha farklı olabilirdi. Hele İbrahim Akın'ın ceza sahasından ayaklarının birbirine dolaşıp kaçırdığı pozisyon da Hem Fenerbahçeli hemde bir izleyici olarak çok sinirlenmiştim :)
El Comandante
23.Mart.2007, 04:20
I.B.B haketmisti gercekten.Necati ve Akin cok kacirdilar ama galibiyet gollerini de atan isimler onlar oldular :D
El Barto
23.Mart.2007, 04:22
Korktugum başıma geldi. :icon_mad:
Tebrikler Belediye.
Bir kol itmek için o kadar gerilmez, gerilse bile yumruk halinde adam itilmez muratcım. Karar bence doğru.
BJK hiç haketmedi maçı. 10 kişi kalıp zaten oyundan iyice düştüler. İBB hakettiği bir galibiyet aldı ki çok net pozisyonları var.
Tribünler ise her zamanki gibi karışık bjk'de. yine kötü görüntüler vardı tribünlerde. Ayrıca stad dolu olmasına rağmen destek pek iyi değildi.
Bu arada yanlış anlaşılmasın stad doluydu derken ben ön tribünden bahsetmiştim :)
PesimiSTyLa
23.Mart.2007, 04:34
Tebrikler İBB haketti ve kazandı ! Bizim için de iyi oldu. İnşAllah yarın kazanıp emaneti geri alacagız ;;)
Fernando Gago
23.Mart.2007, 04:36
Tebrikler Belediye
Hala hakeme sığınanlar var ne diyeyim
El Barto
23.Mart.2007, 04:37
Maçı kaybetmenin yanında haftaya oynayacağımız derbi içinde Bobo'yu kaybettik.Birden rüzgar tersine esmeye başladı. Olası bir Fenerbahçe maçında yaşanacak puan kaybı sonrasında ligi 4. bitirebiliriz gibi geliyor. Artık bu maçı kaybettik. Ancak haftaya Fenerbahçe karşısında bu oyunu oynarsak mağlubiyet kaçınılmaz olur. Bir an önce takımın kendine gelmesi lazım.
Universal
23.Mart.2007, 04:39
Ertuğrul Sağlam, kırmızı kart olduğunu belirtti.
Sivas kazanır, G.Saray'da puan alırsa, Beşiktaş lider girdiği haftayı dördüncü olarak tamamlayacak ve bir anda tepetaklak olacak.
Universal
23.Mart.2007, 04:40
Belediye geçen hafta lig sonuncusu Kasımpaşa'ya yenilirken, bu hafta lideri yenmeyi başardı. İstikrarsız bir ligimiz var.
BlackEagle19o3
23.Mart.2007, 04:42
Bişey daha ekliyeyim Bobo yumruk falan atmadı.4 maç gibi cezalar bekleyenler boşuna ümitlenmesin.Kendisine sarılan rakibini sert bir şekilde itti.Ekrem çok iyi kurdu olayı.Zorla attırdı Bobo'yu yani kırmızı doğru karar ama ceza 1 maç bilemedin 2 maç olur, olmalı!
Kerem biraz sinirlerine hakim ol.Benim başıma geldi sana gelmesin :)
Belediye haketti şampiyonluk için çok büyük şans.
Emurafu
23.Mart.2007, 04:49
Necati kaçırdı,kaçırdı attı:)..Bu arada belediye Ekrem'i durdurmayı basardı:n::n:
Ertugrul saglam çok hatalar yaptı..Bobo'yu oynatıcam diye Nobre-Holosko uyumunu bozdu..
Beşiktasda As oyuncudan ziyade, savunma agırlıklı oyuncu yoktu..Ne bilim bir ragıp olsaydı iyi olurdu..
Gelecek hafta bana göre ligin kader maçı oynanacak..Umarım hakem hatası olmaz..Şimdi bütün gözler Galatasaray maçına cevrildi..
Bobo haklı veya haksız olabilir..Hakem'e yaptıgı davranısdan dolayı cezası artar diyorlar..
Fıratcan Alçınkaya
23.Mart.2007, 04:49
o yumruk k.k dı doğru kararda... Ordaki İ.B.B li kucaklamıştı BoBo'yu yani tahrik hat safada BoBo adım atamıyodu böyle bir hareket dünyada yok...
İ.B.B iyi bir takım 50 dk de 10 kişi oynamak kolay değil BoBo atılmasaydı kazanırdık...
Sağlık olsun bu Cisse,İ.Toroman gibi 2as oyuncumuzda yoktu anca bu kadar oluyor...
BlackEagle19o3
23.Mart.2007, 05:01
Emrah abi=> Ertuğrul Sağlam sırf Bobo'yu oynatmak için bozmadı Nobre-Holosko ikilisini.Takımda ön libero oynayabilcek üç kişi de kadroda olmayınca Serdar'ı ön liberoya çekti.Dolayısıyla Holosko sağa Bobo ileri uca geçti.
PesimiSTyLa
23.Mart.2007, 05:05
o yumruk k.k dı doğru kararda... Ordaki İ.B.B li malukat kucaklamıştı BoBo'yu yani tahrik hat safada BoBo adım atamıyodu böyle bir hareket dünyada yok...
Katılmıyorum Can. Her macta korner, duran top vs lerde her oyuncu birbirine sarılıyor, bunlar artık futbolun heryerinde var.
Universal
23.Mart.2007, 05:06
Bazı arkadaşlar yanlış karar diyor, Ertuğrul Sağlam doğru karar diyor. Anlamadım gitti.
Sekopej
23.Mart.2007, 06:23
Evet Ertuğrul hoca devre arasında hakme tepki gösterdiğim için özür dilerim, kırmızı gibi gördüm pozisyonu dedi.
Bence de doğru kararı verdi hakem. Cezası direk kırmızı gördüğü için 2 maç, sonrasında hakeme yaptığı hareketi hakem raporuna yazarsa cezası artabilir, yazmazsa tahkimle ceza 1'e iner.
Ama bence atılması bir bakıma iyi oldu, Holosko sağ kanata atılmamalı, forvette daha etkili. Sağ kanatta da iyi oynuyor ama forvette daha iyi performans sergilediği bir gerçek.
Puan kaybını bekliyordum, haftaya kaybedersek bile fark 1 puan olacak. Şampiyonluk şansımız aynı şekilde devam edecek, bu açıdan bugünkü sonuç çok iyi oldu. Şimdi yarın Galatasaray'ın 3 farkla kazanmamasını bekleyeceğiz haftayı lider tamamlamak için.
Universal
23.Mart.2007, 06:34
Serkan üç maçın altında ki cezalar tahkime gidemiyor. Yani Bobo'ya iki maç ceza verirlirse indirime gidemez.
Sekopej
23.Mart.2007, 06:36
Barış'ın cezasını tahkim kaldrıdı sanırım 1 maç olmasına rağmen. Senin dediğin kural doğru olabilir ama ben hiç duymadım bu güne kadar.
İBB, Beşiktaş'tan daha etkili bir oyun ortaya koydu. Jikuzu'yu (adını yanlış yazıyor olabilirim.) çok beğendim. Beşiktaş defansı ise yerlerdeydi diyebiliriz. Hele Necati'nin golünde iki göbek adamıda orada ama ne için orada olduklarını unuttular ve Necati bomboş kafayı vurdu. Sonuç istediğimiz gibi gerçekleşti ama yarın kazanmamız gerekiyor.
Kırmızı kart pozisyonuna gelince tartışmaya gerek görmüyorum. Bobo'nun kart gördükten sonra hakeme yaptığını haklı (!) buluyorum. Neticede başka maçlarda kart gördükten sonra hakemi tartaklayanları es geçerseniz bunu başka oyuncularda yapar. Umarım kartının haricinde bu hareketinden dolayı bir ceza gelmez çünkü haksızlık olur.
Şampiyonluk yarışına gelirsek Beşiktaş zorlu dönemeçleri geçiyor ancak kaybettiği pek birşey olmadığını düşünüyorum. Gerideler ama puan farkı çok az bir seviyede. Diğer takımlar için keskin virajların başlama dönemini göz önüne alırsak Beşiktaş, Fenerbahçe'ye yenilmezse sonuna kadar şansı var diye düşünüyorum.
Bu arada ne büyük bir tesadüf(!)tür ki rüştü derbi öncesi sakat!...
YusufT
23.Mart.2007, 09:56
DisCo Jikuzu degi Tijkuzu, sezon basindan beri övüyom adami.. Adi Besiktas ve Galatasaray'lada geciyordu..
Fıratcan Alçınkaya
23.Mart.2007, 16:40
İBB, Beşiktaş'tan daha etkili bir oyun ortaya koydu.
10 kişi kalmayana kadar biz daha etkilidik ve gol geliyorum diyordu... Yediğimiz ilk gol tamamiyle dmc olmadığından kaynaklı... 2.goldede dicek bir şey yok 10 kişi o kadar...
Ama biz İ.B.B yi yenerdik bu formla dmc eksiği v 10 kişi kalınca iş değişti...
anilton
23.Mart.2007, 17:22
Maçın kırılma noktası,Bobo'nun atılmasıdır.Ve haklı bir kırmızı kart bana göre.O dakikaya kadar beraberliği bulduğumuz dakikadan sonra çok iyi oynamaya başladık ve gol geliyorum diyordu.Hatta Bobo rakibine vurmasa ve oyun durmasa o atak bile gol olabilirdi.Kısacası bu maçın başkahramanı Bobo'dur.Otursun ve düşünsün ben ne yaptım diye kendi kendine.Kendisine her sarılınılan forvet rakibine vurursa sahada futbolcu kalmaz...
İ.Belediye maça iyi başladı,ancak biz beraberlik golünü bulduktan sonra bizde cesaret onlarda da tedirginlik hakim olmaya başladı.Ve oyunun kontrolü bize geçti.Ve Bobo'nun atılmasıyla beraber tekrar yoklara oynamaya başladık.Zaten önliberoda yıllarca ofansif orta saha ve sağ açık oynamış bir futbolcu var.Bir de sarı görüp derbide cezalı duruma düşmeme korkusu eklenince S.Özkan hiç bir mücadeleye girmedi.Onun yardım beklediği adamda Delgado olunca defansın hatalar yapması kaçınılmaz oldu.Oyuna hiç katılmayan S.Özkan'ı geçen Zan ve Gordon'la karşı karşıya kaldılar.Ve üç hızlı oyuncu(Necati,İ.Akın,Adriano)savunmamızı zor durumlara soktu ve galibiyet geldi...
Tebrikler Necati,tebrikler İ.Akın,tebrikler İst.Belediye...
Dünden geriye kalan tek güzel görüntü şunlardı;
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=17458&tipi=K
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=17459&tipi=K
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=17460&tipi=K
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=17461&tipi=K
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=17463&tipi=K
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=17464&tipi=K
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=17468&tipi=K
a.arıcı-11
23.Mart.2007, 18:02
valla gene ne büyük TESADÜFSE bende dün herkese rüştü bu gün sakatlanır gelecek haftada sahaya çıkamaz dedim
GeNç KaRTaL
23.Mart.2007, 18:06
Öncelikle İBB'yi tebrik ediyorum.Galibyetleriyle ülkenin yarısını sevindirler.Ne büyük bir hayır demi?:icon_biggrin:
Maçtan önce defansif orta saha oyuncumuz Cisse sakat,onun yerine o mevkide oynatılan Toraman sakattı.Ertuğrul o mevkide Serdar Özkan'ı tercih etti.Belki Tello oraya kaydırılıp onun yerine Aydın,forvette Holosko-Nobre başlatabilirdi.Ama kararını o yönde kullandı.Saygı duyuyorum.Bugüne kadar nasıl duyduysam.Kendisinin bu hatalı kararı sonrası istifa etmesi gerektiğinide düşünmüyorum.Sezon sonunu 4.tamamlasakta takımın başında kalmalı..
Maça 1-0 yenik başladık.Sonrasında İBB tehlikeli pozisyonlar buldu.Sahaya çıktığımız kadroya göre böyle bir şey olması normal bir şey.Sonrasında Holosko'nun bulduğu golle maça ortak olduk.Bu golün gelmesi çok iyi oldu.Belki bu gol sayesinde maçı kazanabilirdik ama Bobo sorumsuzca hareket edip birazda rakibinin ustaca hareketleriyle kırmızıyı görünce zaten aşırı ofansif olan kadromuz 10 kişi kaldı ve ibre tamamen İBB'ye döndü.2.yarı fazla etkili olamadık.İBB'nin tehlikeli pozisyonları vardı.Nitekim son dakikalarda Necati ile golü buldular.Burada Gökhan Zan'ın pozisyon alma noksanlığı sayesinde bomboş kalan Necati golü atarak en azından 1 puan alma şansımızı hiç etti..Ve sonunda İBB maçı kazandı.Hak ettiler.Bir kez daha tebrik ediyorum..
Takımımızada sağlık olsun diyorum.Telafisi var sonuçta.Önümüzdeki 2 hafta kazanarak yine en iddialı duruma gelebiliriz.Kalan 8 maçıda kazanacak değildik ya.Dediğim gibi önümüzdeki 2 maç çok önemli.O maçların sonucuna göre 1.de olabiliriz 4.cüde.Allah yardımcımız olsun..
Ve değinmek istediğim bir konu daha var.101.yılımızda başımıza gelen o felaketten sonra 4 yıl boyunca belimizi doğrultamadık.Tabii bunda hemen sonra gelen Yıldırım Demirören'in büyük katkısı var.Bu 4 yıl boyunca yaşadıklarımızdan sonra adeta bir kenara itildik.Orada burada futbol konuşulurken hep biz en sona atıldık.Arkadaşlar arasında konuşurken olum sen hala konuşuyormusun diye susturulduk.Bu sezon 4 sene sonra lider olunca bir şeyler gösterdiğimizi sanmıştım ama hala bizi adam yerine koyan insan sayısının çok az olduğunu gördüm.Bu beni üzüyor gerçekten.İNsanlar bizim lider olmamızdan o kadar nefret ediyorlarki Sivas,Fenerbahçe ya da Galatasaray lider olsa bu kadar üzülmezler.Ama biz onlara inat şampiyon olacaz bu sene.Buna yürekten inanıyorum..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Kastetmek istediğin nedir Eren abi?
Rüştü olmayacak olması gerçekten çok kötü.Hakan'da iyi kaleci ama yaptığı hatalar pahalıya patlıyor bize..İnşallah Rüştü yetişir..
a.arıcı-11
23.Mart.2007, 19:03
@genç kartal;
olaya biraz dramatik yaklaşmışsın kim neden bjk yi adam yerine koymuyor olsun ki bu lig ne bjk siz ne fb siz nede gs siz çekilmez bu üç takım değilmi bizim en mutsuz günümüzde bir galibiyetle yüzümüz güldüren yani anlayacağın bu ligin en iyi 3 takımından biride beşiktaş ve ayrıca bu ülkedeki en iyi taraftar grubuda bu takıma ait bunu benim gibi bir fenerli bile söyleyebiliyosa bunla gurur duymalısınz
galiba sen bu mağlubiyetin acısıyla böyle konuştun gelecek hafta bizi yenerseniz bu dediklerin unutursun zaten
GeNç KaRTaL
23.Mart.2007, 19:22
Hayır bu görüş bende bu haftaki sonuç sonrası oluşmadı.Bu genel bir durum.Spor kanallarında lider olmamıza rağmen 3.sırada biz konuşuluruz.Gs'yi yeneriz millet Gs'nin maçı kaybettiğini söyler.Liderliğimiz sonrasında haftaya düşerler geri denilir.12 maçta 11 galibiyet alırız her maç öncesi çekirge bu sefer zıplayamayacak denir.
İşte liderlikten düştük.İşte çekirge en sonunda zıplayamadı.Bu seber balımız konuşmadı.Herkes mutlu.Ama bu mutluluk uzun sürmeyecek tekrar döneceğiz..
DeNiZ_1903
23.Mart.2007, 19:39
http://www.tumspor.com/photo-gallery.php?pID=22736 (http://www.tumspor.com/photo-gallery.php?pID=22736)
Penaltı pozisyonu burada , dikkat ederseniz Bobo'nun ittiği adam Bobo'ya 1 - 1.5 dk yapışık duruyor..
Neyse önemli olan skor ,tebrikler İ.B.B güzel bir oyun oynadılar ama 11 e 11 olsaydı maç daha farklı olacağına inanıyorum skorun..
Universal
23.Mart.2007, 19:57
İBB'yi kutlamak gerek, bu sezon İstanbul Takımları içinde sadece Kasımpaşa'ya bir kez yenildi. Beşiktaş, Fenerbahçe ve G.Saray ise hiç kaybetmedi. Sadece G.Saray ile evinde oynayacağı bir maç kaldı.
gerrrard
23.Mart.2007, 20:22
Yalnız Hakan Arıkan'a hiç güvenilmez kesinlikle. Canlı bir bomba gibi. Necati'nin golünde bence rahat bir şekilde çıkarabilirdi. Rüştü'nün olmaması çok kötü.
GeNç KaRTaL
23.Mart.2007, 20:28
Yalnız Hakan Arıkan'a hiç güvenilmez kesinlikle. Canlı bir bomba gibi. Necati'nin golünde bence rahat bir şekilde çıkarabilirdi. Rüştü'nün olmaması çok kötü.
O poziyonu çıkarması çok zordu bence.Necati çok iyi yere gönderdi çünkü..Ama yinede dediğin gibi Hakan!ın yaptığı hatalar pahalıya mal olabiliyor..
BlackEagle19o3
23.Mart.2007, 20:31
Rüştü bilerek sakatlanmış ya da Fb maçından korkup sakatlık bahanesi uyduruyormuş gibi konuşanlar var.Rüştü gibi Türk Futbol tarihinin en önemli kalecilerinden biri,sayısız derbi maça çıkmış bir kaleci neden böyle birşeye ihtiyaç duysun ki!
KaF KeF
23.Mart.2007, 20:34
Tebrikler İ.B.B..
Ben Rüştü'nün oynamasını isterdim...Ben Hakan'a Rüştü'den daha çok Güveniyorum Bir Fenerbahçe'li Olarak...
Rüştü bilerek sakatlanmış ya da Fb maçından korkup sakatlık bahanesi uyduruyormuş gibi konuşanlar var.Rüştü gibi Türk Futbol tarihinin en önemli kalecilerinden biri,sayısız derbi maça çıkmış bir kaleci neden böyle birşeye ihtiyaç duysun ki!
Fenerbahçe eski takımı ondan olabilir.Bunun herhangi bir derbiyle alakası yok.Ayrıca bundan önceki maçta da nedense sakatlandı.
LaigLeNoiR
23.Mart.2007, 20:50
Necati'Nin attığı golü inceledim Gökhan Zan'ın büyük bir hatası var.Kalecinin pek bir hatası yok.
El Comandante
23.Mart.2007, 21:23
Tello´da büyük düsüs var son haftalarda.Sahada varmi,yokmu belli olmuyor.Besiktas yönetiminin onunla görüsmesi gerekiyor,Tello eger iyi durumda olursa Bjkye sampiyonluk yolunda büyük katkilar yapabilecek birisi.
Bjk defansindan bahsetmiyorum bile,hep söylüyorum Bjk defansi 3 büyükler icinde en kötüsü.Bunu ister fanatikce algilayin,ister objektif bir yorum olarak.Gercekler ortada.
yunusgs
23.Mart.2007, 21:35
Bobo'da Büyük Düşüş!
http://img211.imageshack.us/img211/4437/87769279gv2.jpg (http://imageshack.us)
Süper Lig´de 27. haftada İstanbul Belediye´ye 2-1 yenilerek liderliği 3 hafta sonra bırakan Beşiktaş´ta, dünkü maçta kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Bobo´nun performansında büyük düşüş yaşanıyor.
23.3.2008
Ligin ilk yarısında attığı gollerle sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da adından söz ettiren ve Fransız kulüplerinin gündemine gelen Bobo, ikinci yarıdaki formsuzluğu ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçındaki gördüğü kırmızı kartla teknik heyeti de sıkıntıya soktu.
Sezonun ilk bölümünde ligde attığı 8 golle takımının şampiyonluk mücadelesinde tutunmasını sağlayan Brezilyalı oyuncu, ikinci yarıda yaşadığı sakatlıklar sonrası büyük düşüş yaşadı ve sadece 1 gol attı.
Beşiktaş’ın ikinci yarıdaki ilk 3 maçında ilk 11’de forma giyen, ancak gol atma başarısı gösteremeyen genç oyuncu, 21. haftada Kayserispor ile oynanan maç öncesi ısınma hareketleri sırasında sakatlandı ve bu mücadelede forma giyemedi.
Brezilyalı oyuncu, sakatlığı nedeniyle 4 maçta takımından ayrı kalan Bobo, sakatlığının geçmesinin ardından yavaş yavaş takıma girmeye başladı. 4 haftalık sakatlığı dışında 3 hafta gol atamayan siyah-beyazlı oyuncu, ikinci yarıdaki ilk ve tek golünü ise 25. haftada sonradan oyuna girdiği Gençlerbirliği karşısında attı. Bobo, 4 dakika görev aldığı Trabzonspor maçını ise boş geçti.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR MAÇINDAKİ KIRMIZI KARTI DÖNÜM NOKTASI OLDU
Sakatlığının yanı sıra ilk yarıdaki skorer kimliğini ikinci yarıya taşıyamamanın sıkıntısını yaşayan Bobo, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapılan karşılaşmada gördüğü kırmızı kartla takımı adına sezonun en kritik hareketlerinden birine de imza attı.
Atatürk Olimpiyat Stadı’na lider olarak gelen Beşiktaş, 6. dakikada 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada 19. dakikada Holosko’nun golüyle 1-1 beraberliği sağlamasına rağmen, 42. dakikada Bobo’nun rakibine vurduğu gerekçesiyle gördüğü kırmızı kartla rakibi karşısında 1 kişi eksik kaldı. Kalan 48 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kalan siyah-beyazlı takım, Bobo’nun hareketi ile zorlu dakikalar yaşadığı karşılaşmayı 2-1 yitirdi. 6. dakikadan sonra iyi oynayan ve beraberlik golünü bulan Beşiktaş, Bobo’nun kırmızı kartı sonrası oyundaki üstünlüğü rakibine kaptırdı ve aldığı yenilgiyle liderlikten de oldu.
Bobo, böylece takımının yenilgisinde büyük rol oynarken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile yapılacak kritik maçlar öncesi şimdilik en az iki hafta takımını yalnız da bırakmış oldu.
SAĞLAM’IN TESELLİSİ NOBRE VE HOLOSKO
Bobo’nun hareketiyle maçı yitiren siyah-beyazlı takımda Fenerbahçe maçı öncesi teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın tesellisi Nobre ve Holosko’nun formu olacak.
Ligin ilk yarısını tek golde kapatan, ancak ikinci yarıda coşarak 8 gol kaydeden Nobre’nin yanı sıra devre arasında Vestel Manisaspor’dan transfer edilen ve oynadığı karşılaşmalarda takımı adına 3 gole imza atan Holosko, Bobo’nun yokluğunda Beşiktaş’ın en büyük kozları olarak dikkat çekiyor.
Birlikte görev yaptıkları maçlarda uyumları ve attıkları gollerle başarılı bir grafik çizen bu ikili, Bobo’nun İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında yaşattığı sıkıntıyı gelecek hafta telafi etmeye çalışacaklar.
KAYNAK:FANATİK
Aykan19o3
23.Mart.2007, 21:38
Dün Bobo 1-1'den sonra o kırmızı kartı görmeseydi maçı çevirebilirdik.. Yazık oldu.
Artık haftaya oynanacak derbinin önemi kat kat arttı.
EL-Hadji
23.Mart.2007, 21:59
Dün Ekrem İBB adına inanılmaz kötü oynadı. Yedekte Sancak gibi bir adam varken Ekrem' e tahammül eden Sayın Avcı' ya şaşırırken İBB' yi kutluyorum. Abdullah Avcı geelecek 5 yıl içerisinde Türkiye' nin en iyi hocalarından biri olacak. 2. bir Terim geliyor diye düşünüyorum. Erman Kılıç 2. devre girerek BJK' nın dengesini bozdu.
anil luque
23.Mart.2007, 22:08
mactan once bır arkadasımız ınsallah mactan sonra hakem konusulmaz demıstı ama yıne olan oldu yıne sacma sapan bır kırmızı kart ve one gecmek uzereyken gol yememeye donen bır anlayıs.. artık ben bırsey demıyorum biz kotuyduk 10 kısı kaldıktan sonra lider bir takıma hiç yakısmayan sevıyedeydı oyuncuların mucadelesı savasma yoktu hırs yoktu.. tebrıkler beledıye demekten baska bır caremız yok bu sene uc buyuklerın belalısı oldular adeta..
anilton
24.Mart.2007, 00:38
Bu arada hakem pozisyonu nasıl görmüş bir bakın,yanağında falanda gözleri var heralde?
http://img182.imageshack.us/img182/2093/31bv8.jpg
barahir
24.Mart.2007, 00:43
Yardımcı hakem denilen birisi var dimi orda??
Onurap
24.Mart.2007, 01:02
mactan once bır arkadasımız ınsallah mactan sonra hakem konusulmaz demıstı ama yıne olan oldu yıne sacma sapan bır kırmızı kart ve one gecmek uzereyken gol yememeye donen bır anlayıs.. artık ben bırsey demıyorum biz kotuyduk 10 kısı kaldıktan sonra lider bir takıma hiç yakısmayan sevıyedeydı oyuncuların mucadelesı savasma yoktu hırs yoktu.. tebrıkler beledıye demekten baska bır caremız yok bu sene uc buyuklerın belalısı oldular adeta..
Yahu nesi saçma kırmızı kartın bu kadarda mı taraflı olabiliyorsunuz?Kırmızıyı sindirmeniz için bobo Allah ne verdiyse dalması mı lazım..Adamı suratından yere yapıştırdı bu kırmızı değilse herkes yapsın bakalım maç içinde ne oluyo itişmeler olucak tabi ama bobonun bariz krmızı kart aşırı şiddet var diğerlerinden farklı..Boboya suç bulacağınıza konuştuğunuz işe bak..
anilton
24.Mart.2007, 01:02
Yardımcı hakem denilen birisi var dimi orda??
Bir daha izle bakalım,yardımcı hakemin pozisyona hiç bir müdahelesi var mı?Hakem sert bir şekilde ben gördüm havasıyla çıkarttı kırmızıyı?Ama görmediği açık...
Ama kırmızı kart doğru bana göre...
GeNç KaRTaL
24.Mart.2007, 01:12
O pozisyonda yumruk atmadığı çok açık bu resimde.Yumruk attı denildide.O açıdan dedim.Ayrıca hakemin pozisyona bakmaması ve yardımcı hakeminde pozisyon hakkında herhangi bir uygulama talep etmemeside ilginç gerçekten.Ama bunları neyi değiştirir? Hiç bir şeyi.Önümüze bakmamız lazım.Ama bu hakemlerle gitmez bu iş.Birinin el atması lazım bu olaya..
a.arıcı-11
24.Mart.2007, 02:11
arkadaşlar hakemler artık maç içinde elini kolunu bayrağını sallamsın diye vermedilermi o kulaklıkları?
TürkuAz
24.Mart.2007, 02:15
Kırmızı kart doğru kabul ediliyorsa daha itiraz niye onu anlamadım ? :)
Belediyespor iyi oynadı ve hakettiğini aldı. Tebrikler..
Fıratcan Alçınkaya
24.Mart.2007, 02:16
Samsun maçının gizli karakterleri yine sahada gecen hafta defansın en iyi adamı Toroman tartışmalı bir kararla atıldı dün yine her maç kırmızı kart yiyoruz...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ayrıca pozisyonda o İ.B.B li oyuncu geldi kucakladı BoBo yu BoBo itti tekrar geldi kucakladı futbol topunu bomba diye karakola götürecek cinsten bir oyuncu yaptığıkları hiç konuşulmadı bile...
anilton
24.Mart.2007, 02:20
arkadaşlar hakemler artık maç içinde elini kolunu bayrağını sallamsın diye vermedilermi o kulaklıkları?
Ne kulaklığı,pozisyonu izle bakalım hakemin hiç kulaklıktan duyupta kırmızı gösterir gibi bir havasu varmı.İBB'li oyuncunun yere düştüğünü görür görmez elini cebine atıyor...
@TürkuAz
Benim karta itiraz ettiğim falan yok.Hakem pozisyonu görmeden de doğru kararı verebiliyor.Sadece tebrik etmek istedim kendisini bu üstün yeteneğinden dolayı...:)
shamur1
24.Mart.2007, 05:37
Samsun maçının gizli karakterleri yine sahada gecen hafta defansın en iyi adamı Toroman tartışmalı bir kararla atıldı dün yine her maç kırmızı kart yiyoruz...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ayrıca pozisyonda o İ.B.B li oyuncu geldi kucakladı BoBo yu BoBo itti tekrar geldi kucakladı futbol topunu bomba diye karakola götürecek cinsten bir oyuncu yaptığıkları hiç konuşulmadı bile...
Kucaklamadan kastın ne bilmiyorum ama Avrupa'daki her maçta defans oyuncuları rakiblerine boş alan izni vermiyor rahat oynatmıyor . Sıkı markaj denen birşey var , ne yani kornerlerde defans oyuncuları forvetlere yapışmasınlarda forvet oyuncuları rahat rahat gollerimi atsınlar ?
Ayrıca hala aynı yerdesiniz. Bırakın her olumsuz şeye bir kılıf bulmayı. Yok Samsun maçı, Yok Toraman . Bobo'nun gördüğü kırmızı kartı bile hala haksız diyorsanız artık pes doğrusu. Adam daha napacak ? Çıkarken bile hakemi itikliyor ya nerdeyse hakemide dövecek adam. Üzüldüm gerçekten o hakemin düştüğü duruma . Ekran başında ailesi var , sevenleri , onu tanıyan herkese karşı ne duruma düştü hakem. Bir futbolcunun ne olursa olsun hakemi itiklemeye, ona fiili temasda bulanmaya hakkı varmıdır ? Neyse zaten ne zaman işler kötü gitse birşey olsa slogan bu şampiyon olmamız engellenemez. Sanki Gordon gibi bir adamı Beşiktaş değil de federasyon,hakemler yada rakipler aldırdı ilk 11'e koydu . Birazda olaylara bu yönden bakın.. Suçu sağa sola atmayın.
Fıratcan Alçınkaya
24.Mart.2007, 05:44
BoBo nun karta haksız demiyorum... Ama öyle markaj olmaz nerdeyse adam ellerini bağdaştırcak... İ.Toroman hala tartışılır... Ben de üzüldüm başka yere bakarken nasıl orayı görüyor yardımcı hakem mi diceksiniz gecen hafta yardımcı hakem penaltımızı verdi ama hakem vermedi nedense ya yardımcı hakem ya hakem kazık atıyor bize... Herşey ortada şampiyonluğumuz engellemeye çalışılıyor... Gordon la ne alakası var ya adam ne yapsın... Hakemler sürekli art niyetli sezon başından beri 7kırmızı kart vermişler kaç kez hakkımız yendi unuttum... Bizi bazıları gibi sistem takımı değiliz hakkımızı ararız isyan ederiz...
Ne kulaklığı,pozisyonu izle bakalım hakemin hiç kulaklıktan duyupta kırmızı gösterir gibi bir havasu varmı.
Kulaklıktan duyupta verseydi nasıl verecekti ve biz kulaklıktan duyupta verdiğini nasıl anlayacaktık merak ettim. Korumaların kulaklıkları olur ve kapıda beklerken o el kulaklığa doğru gider kafada sağa sola doğru etrafı tarar. Herkes bu hareketi bilir. Öyle birşey mi bekliyordunuz. :icon_biggrin: Hakem oraya bakmıyor olabilir. Ama orada birinin yere düştüğünü görmek için oraya bakmaya gerek yoktur. Şuan monitöre bakıyorum ama hafif arkamda kalan kapıdan biri girerse girdiğinide görebilirim. Buradan yola çıktığımızda pozisyon oldu ve atıyorum Bobo darbeyle karışık itme yaptı veya yumruk attı kırmızı dediği anda hakemde direk göstermiş olabilir. Neticede oraya doğru yönelirken kulaklık stop etmiyor hala çalışır vaziyette.
Hakemler kusursuz mu yönetiyor. Hayır ama bu maçta doğru olanı yaptı. Sadece kurallar uygulandı diye Beşiktaş'ın şampiyon olması engellenemez deniyorsa bal gibide engellenir. İtme adamı görme kartı neyse.
Karar doğruydu deyipte hala altında Beşiktaş'a karşı bir sindirme politikası var imalarından vazgeçelim.
shamur1
24.Mart.2007, 05:54
Sen şu maçı 90 dakika izleyipte Gordon'la ne alakası var diyorsan gerçekten çok yazık. Gordon gibi bir defans oyuncusu 2.Ligde bile çok. Yaptığı hataları görmedin heralde. Gordon yerine kaliteli bir yabancı defans oyuncusu alsaydınız Beşiktaş defansı bu kadar aksamazdı heralde . Şimdi burda suç kimin ? Yönetim mi ? Federasyon mu ? Hakemler mi ?
Ayrıca maça önliberosuz çıktınız . Yanlışmıyım ? Mecvut oyuncu Cisse sakat olduğu için . Ama siz naptınız Koray gibi bir oyuncuyu yolladınız . Şimdi burda da suçlu kim ? Yönetim mi ? Federasyon mu ? Hakemler mi ?
Kendi silahınızla vuruldunuz dün gece. İbrahim Akın'la . Bundada suç kimin yönetimin değil mi ? Lütfen ya biraz özeleştiri yapın. Hakemler böyle, Federasyon şöyle, yok canım şampiyon yapmıyacaklar bizi , şampiyonluğumuz engellenemez falan demek işin basitine kaçmaktır. Bende derim öyle Ziya Doğan ve Nuri Albayrak olmasaydı şu an 6. olmazdık kafaya oynardık . Ama ne olursa olsun özeleştiri yapıyorum ben . Başarısısız sonuçta.
Ayrıcı şurasıda çok ilginç gerçekten kırmızı karta doğru diyorsun ama hakemin başka yere baktığını söyleyip bu seferde topu oraya atıyorsun. Ne yani hakem ya tutarsa diye mi kırmızı kartı verdi . Tuhaf .
Fıratcan Alçınkaya
24.Mart.2007, 06:06
Her defans hata yapar golleride Gordon'a yıkmıyom ben maçı izlediysen ilk gol tamamiyle dmc olmadığı için yendi... 2golde zaten geliyorum dedi... Hee Gordon iyimiydi değildi...
Koray olayı Holosko ya değer diyorum...Cisse vardı iyi oynuyordu sistem gereği 1dmc yeterdi... Sakınan göze çöp batar ama... Adamın sakatlanası tuttu... İ.Toroman oynuyodu iyi 3hafta gecen hafta tartışılcak bir pozisyonda atıldı...
TS zaten uzun zamandıır bildiğim kadarı ile 96 dan beri kafaya oynayamıyor sadece Ziya hocaya vs. yıkmamak lazım neyse konu sapmasın..
Kırmızı kart olayı ben ilk yorumumda dün akşam kırmızı kart dedim... Ama bugün baktım resimlere hakem gerçekten başka yere bakıyor muhtemelen İ.B.Bli oyuncunun yerde kıvrandığını görünce kırmızı verdi ama o yapışmasını es geçti adamın çünkü göremedi poziyonu net ama denildi yardımcı hakem felan kulaklık vs.. bende gecen haftaki maçı hatırladım birden ordada yardımcı hakem penaltı verdi hakem uymadı bu sefer nedense... Yani nedense bizim lehimize olunca uymuyor,alehimize gelince uyuyor...
Son olarak İ.Akın gemileri çoktan yakmıştı gol atıyoz adam sevinmiyor kızıyor ilginç bir kişilik... At yarışı hayranı... Ne İ.Akın lar gördük biz atsın canı sağolsun 3-5 sene sonra İ.Akın ı 2ligde izleriz Okan Yılmaz,Oktay,Z.Biryol vs. yönetimin suçu değil bu İ.Akın zaten bize fayda vermiyordu oynadımı sürekli kırmızı kart yiyordu...
anilton
24.Mart.2007, 06:07
Kulaklıktan duyupta verseydi nasıl verecekti ve biz kulaklıktan duyupta verdiğini nasıl anlayacaktık merak ettim. Korumaların kulaklıkları olur ve kapıda beklerken o el kulaklığa doğru gider kafada sağa sola doğru etrafı tarar. Herkes bu hareketi bilir. Öyle birşey mi bekliyordunuz. :icon_biggrin: Hakem oraya bakmıyor olabilir. Ama orada birinin yere düştüğünü görmek için oraya bakmaya gerek yoktur. Şuan monitöre bakıyorum ama hafif arkamda kalan kapıdan biri girerse girdiğinide görebilirim. Buradan yola çıktığımızda pozisyon oldu ve atıyorum Bobo darbeyle karışık itme yaptı veya yumruk attı kırmızı dediği anda hakemde direk göstermiş olabilir. Neticede oraya doğru yönelirken kulaklık stop etmiyor hala çalışır vaziyette.
Hakemler kusursuz mu yönetiyor. Hayır ama bu maçta doğru olanı yaptı. Sadece kurallar uygulandı diye Beşiktaş'ın şampiyon olması engellenemez deniyorsa bal gibide engellenir. İtme adamı görme kartı neyse.
Karar doğruydu deyipte hala altında Beşiktaş'a karşı bir sindirme politikası var imalarından vazgeçelim.
Espirilerine hayran oldum söyleyemeden geçemeyeceğim...:D:D:D
Sen iyi bir şekilde izle pozisyonu,hakem İbb'li oyuncunun yere düştüğünü görüyor,eline cebine atıyor,"ben gördüm" havasında koşuyor direk veriyor kartı.Bir kere yardımcı hakemin o pozisyonda müdahelesi olmuş olsa bayrak kaldırır.Sırf cevap yazmak için yazmayın Allah aşkına.Bu sene hakemlerden yana en müzdarip takım bizken bile böyle olgun davranıyoruz ve tarafsız olmaya çalışıyoruz.Tahrik etmein boşuna...
shamur1
24.Mart.2007, 06:13
Konuyla alakasız ama Trabzonspor 2003-04 ve 2004-05 sezonlarında ligi 2.bitirdi ve Cem Papila olayı vardı Tüm Türkiye görmüştü Fenerbahçe ile şampiyonluk maçındaki yapılan haksızlığı , artık hata demek istemiyorum..
Neyse sizler öyle mutlu oluyorsanız birşey diyemicem. Lig sonu gelir hala hakemler cart curt dersiniz yazık olur.
Espiri yapmıyorum ama pozisyonu yanlış analizin kadar yazdıklarımıda yanlış anlamışsın.
Konuşurken birşeyleri ispatlı anlatıyoruz. Ben önüme bakıyorken sağımı görmüyorum diyorsan orası ayrı bir konudur. Hakem orada bir itilmeyi görüyor. Nasıl korner kullanılırken itmelerde oyunu durduruyorsa bu pozisyonda ister kırmızı göstersin ister göstermesin. O olay olduğunda oyun duracaktı. Yani hakem oraya bakmıyor niye olanlara karışıyor kardeşim mantığının karşılığı budur.
Pozisyona doğru giderken sen nasıl hakemin bilmeden gösterdiğinden emin olarak konuşuyorsan benimde kulaklıktan diyalog yaptıklarına dair o kadar eminliğim var. (::)
Çok ciddi olarakta kulaklıktan duyarak kart nasıl gösterilir merak içindeyim.
Fıratcan Alçınkaya
24.Mart.2007, 06:19
Konuyla alakasız ama Trabzonspor 2003-04 ve 2004-05 sezonlarında ligi 2.bitirdi ve Cem Papila olayı vardı Tüm Türkiye görmüştü Fenerbahçe ile şampiyonluk maçındaki yapılan haksızlığı , artık hata demek istemiyorum..
Neyse sizler öyle mutlu oluyorsanız birşey diyemicem. Lig sonu gelir hala hakemler cart curt dersiniz yazık olur.
he bide o sezon vardı bu cem papila zaten ne mal olduğu belli BJK-TS yi milyonlarca dolar zarar ve sportif başarısızlığa tek başına iten biri...
son olarak bak ligin bitimine az kaldı BJK maçlarından ne dolaplar dönücek biz haftaya FB maçını tartışmalı bi hakem kararı ile kazanamaycağz bu kadar da kesin konuşuyorum izliyelim görelim...
son olarak bak ligin bitimine az kaldı BJK maçlarından ne dolaplar dönücek biz haftaya FB maçını tartışmalı bi hakem kararı ile kazanamaycağz bu kadar da kesin konuşuyorum izliyelim görelim...[/FONT]
Böyle beklentilerin olması üzerine hep bir anormallik olur maçlarda. Belkide bu beklentiler o hakemin hata yapmasına sebeb oluyordur veya cidden Beşiktaş'ın önünü kesmek için yapıyorlardır.
Ama bizim anlatmak istediğimiz şudur. Haftaya oynanacak maçta Gökhan Zan adama kafa atar ve kırmızı görürse yahu bize oyun oynanıyor demek saçma olur. Hakem doğruyu verdi birşey demiyorum ama geçen haftada yakmışlardı bizi, hakem doğruyu verdi ama görmeden verdi felan demek ne olursa olsun bizi sindiriyorlar düşüncesi ile oluşan yorumlardır. Hakem doğru olanı verdi ve sonuç 2-1 oldu. Daha neden pozisyonda hala art niyet aranıyor onu konuşuyorum. Geriye kalan 26 haftada Beşiktaş'ı hakemler yaktı diyelim. Bu maçta böyle birşey olmadı. Biz bundan bahsediyoruz.
anilton
24.Mart.2007, 06:29
Espiri yapmıyorum ama pozisyonu yanlış analizin kadar yazdıklarımıda yanlış anlamışsın.
Konuşurken birşeyleri ispatlı anlatıyoruz. Ben önüme bakıyorken sağımı görmüyorum diyorsan orası ayrı bir konudur. Hakem orada bir itilmeyi görüyor. Nasıl korner kullanılırken itmelerde oyunu durduruyorsa bu pozisyonda ister kırmızı göstersin ister göstermesin. O olay olduğunda oyun duracaktı. Yani hakem oraya bakmıyor niye olanlara karışıyor kardeşim mantığının karşılığı budur.
Pozisyona doğru giderken sen nasıl hakemin bilmeden gösterdiğinden emin olarak konuşuyorsan benimde kulaklıktan diyalog yaptıklarına dair o kadar eminliğim var. (::)
Çok ciddi olarakta kulaklıktan duyarak kart nasıl gösterilir merak içindeyim.
Anlamak istemediğin için anlamıyosun,eğer kulaklıktan yardımcının bilgisini alarak kart gösterecek olsa bir duraksar iyice duymaya çalışır sesi kulaklıktan dimi?Orada topçuların,taraftarın sesi var.Öyle bir saniyede hemen nasıl sordu da cevap aldı yardımcıdan.Üstüne basa basa söylüyorum yaradımcı göremedi o pozisyonu,çünkü o önündeki S.Özkan'la İbb'li oyuncunun mücadelesini izliyordu,görse zaten anında bayrağıyla uyarı yapardı.Bu pozisyonda yardımcının katkısı falan yok orta hakemin kart göstermesinde...
Hakemde yardımcı gibi aynen S.Özkan'la rakibinin mücadelesini izliyor,ama Ekrem'in yere düştüğünü görür görmez yapıştırıyor kartı.Zaten pozisyonu görmüş olsa kesinlikle Ekrem'e de sarı kart gösterir hatta penaltı bile verebilirdi...
Aya baktım Seni Gördüm...
Sana baktım Ayı Gördüm...
Fıratcan Alçınkaya
24.Mart.2007, 06:35
Daha neden pozisyonda hala art niyet aranıyor onu konuşuyorum.
Burak Abi sonkez yazıyorum yatıcam zaten...
Şekil A da görüldüğü gibi hakem net göremiyor pozisyonu... Ve İ.B.B'li oyuncu gelip sarmaş dolaş yapışıyor BoBo'ya bobo itiyor bunu tekrar geliyor sarmaş dolaş en sonunda adam dayanamıyor boğazından itiyor yarı yumruk yarı itma karışımı bişi iste her neyse hakemde net görmüyor ama kırmızı kart veriliyor ee görmedi denildi yan hakem var telsiz boşunamı var gibilerinden şeyler denildi...
Eee peki 2-3 hafta önceki maçta son dklerde yardımcı hakem penaltı verdi ama hakem vermedi... Neden alehimize olunca yardımcı hakemler dineniyoda, lehimize olunca dinlenmiyor bunu anlamadım...
Hesaplansın hakem hataları yüzünden en çok canı yanan takımların başında geliyoruz biz... Dediğim gibi bakın kalan haftalarda daha çok dolaplar dönecek...
Oynat Uğur'a dönmesin deniyor ama Aniltoncum yardımcı hakem pozisyonu görmüyor diyorsun. Yardımcı hakemin görevi topun ayaktan çıkmasını beklemek değildir. Pozisyon oynanırken durup izlemez. Son savunmacıyı takip eder ki ofsaytı yakalasın. O yüzden hemen hemen aynı hizada olan pozisyonu görmemesi olanaksızdır.
Yine devamında sanki hakem düşüşü görür görmez kırmızı karta başvuruyormuş gibi anlatıyorsun. Bu ani kart esnasından nerden yardımcı hakeme sorabilir değil mi?
Düdüğü çaldığı nokta
http://img217.imageshack.us/img217/729/86669940sj5.jpg
Hakemimiz yürüyor.
http://img217.imageshack.us/img217/4097/10305611ut0.jpg
Şort fermuarını açtığı ve koşarak ilerlediği kısım - Sanırım düdük çalınma ve kartın çıkış anı arasındaki mesafeyi gördünüz. Bilgi almak için yeterli bir süredir. Zaten hakemler konuşurken yahu gördün mü ne yumruk attı demezler. Tükürdü. Kafa attı. Dirsek attı. Bu laflar kırmızı için yeterli cümlelerdir.
http://img187.imageshack.us/img187/591/21652118rq6.jpg
Pozisyonu izlemek isteyenler için buyrun.
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber.aspx?r=1&hid=35768
Fıratcım Beşiktaş'ın canı yanmış olabilir. Ama diğer pozisyonlarda şampiyon olmamız engellenemez demiyordunuz. Bugünse haklı bir karar için bu lafı ediyorsunuz.
anilton
24.Mart.2007, 07:07
Ben yardımcı pozisyonu görmüyor derken pozisyonu göremeyecek açıda olduğunu falan söylemiyorum.O pozisyona bakmıyorki yardımcı önündeki ikili mücadeleye bakıyor...
Ya resimlerde de görüldüğü gibi iki adım attıktan sonra elini cebine atıyor.İki adım bir saniye,bir saniyede hemen nasıl konuştular yahuuu.Hadi o bir saniyede yardımcı "vurdu" dedi hemen.Hakem bir durur emin olmak için bir daha sorar falan.Ama böyle bir şey yok...
Neyse ben kırmızı kartın doğru olduğunu kabul ediyorum zaten,bence hareket kırmızı kart.Benim anlatmak istediğim başka bir şey.Bunuda sen anlamak istemiyorsun.Eğer hakem o pozisyonu görmüş olsa ya Ekrem'in tahrikinide düşünüp atmaz.Ya da Bobo'yu atsa bile Ekrem'e de mutalaka sarı kart verirdi...
Burda yardımcının falan müdahelesi yok,neden anlamıyosun bunu...
Ayrıyetten kartı verdikten sonra o kadar itiraz oldu.Hakem mutlaka yardımcıyıda gösterirdi o uyardı ve ya o gördü diyerekten.Ama hakem mimik ve hareketleri ile ben çok net gördüm der gibi Bobo'ya sahayı terk etmesini söylüyor...
LaigLeNoiR
24.Mart.2007, 07:26
İlk gördüğümde söylemiştim posizyonda yumruk yok.Şiddetli bir şekilde itiyor Bobo rakibini.
Bence kırmızı kart ağır bir karar.
El Comandante
24.Mart.2007, 07:37
Bence hakli bir karar,sonucta defansin görevi forvetin rahat oynamamasini saglamak,rakibini marke etmektir.Bobo sinirlerine hakim olacakti,okadar agir tepki vermeyecekti.Hem takimini golden etti(baya iyi bir atak organizasyonu vardi)hem de kirmizi kart gördü.
Futbol litaratürüne yeni bir deyim eklendi;
Şiddetli İtme.
eXcitinG
24.Mart.2007, 16:07
Tek yorum yapıcam. ÖyLeydi, böyLeydi yok. Bizans oyunu bunLar. Ama merak etmeyin bununda üstesinden geLicez. Yıkıcaz o seferLeri ;;)
LaigLeNoiR
24.Mart.2007, 19:14
Erencim bu resimde yumruk nerde ?
Fıratcan Alçınkaya
24.Mart.2007, 19:21
aaa yumruk be adi görmüyonmu siyah-beyaz forma olunca yumruk oluyor...
eXcitinG
24.Mart.2007, 21:52
Tamam beyLer son vereLim bu konuşmaLara. BunLara cevap sezon sonu veriLecektir. Şimdi bunLarLa uğraşmanın anLamı yok.
shadowrefree
24.Mart.2007, 23:18
Bunun adı topsuz alanda şiddetli hareket ve şiddetle itmeside hareketin aksiyonunda yumruk etkisi yaratır...yumruk olmasa bile tokat gibi etki yaratır...
yunusgs
25.Mart.2007, 01:44
Boşuna tartışma olmasın sonuçta 1 kırmızı kart çıktı maç bitti ne kırmızı kart geri alınacak ne de maçın skoru değişecek boşuna birbirimizin kalbini kırmayalım.
eXcitinG
25.Mart.2007, 01:49
Şimdi farkettim de Resim de hakeme daha dikkatLi baktımda gözLeri geriye bakıyor. Adam zaten oyuncu yere düştüğünü gördü, pozisyonu dahi görmedi. Görse yan hakem görür. Adam zaten mazeret arıyordu, buLdu, çaLdı, çaLdı bu kadar basit.
LaigLeNoiR
25.Mart.2007, 03:29
Yalnız İBB'li oyuncuya dikkat edin, Bobo şiddetle itmesine rağmen adam Bobo'ya yapışmış...Helal olsun bu oyuncunun Marking'ini 20 yapmak lazım :D
El Comandante
25.Mart.2007, 03:35
Bence resme bakarak yorum yapmayalim,abes kaciyor cünkü. :) Videoyu izlediginizde hakemin ne kadar dogru karar verdigini anlarsiniz,ama bazilarinda öyle bi kompleks varki hakem hicbisey yapmasa,dogru kararlar verse bile hakemin sözde onlari yaktigini söylüyor.
Besiktasin bu macta pozisyonu yok,bu maci hakeme baglamaniz komik.
LaigLeNoiR
25.Mart.2007, 03:38
Barancım haklı olabilirsinde müdahalenin yapıldığı andaki durum ortada bundan başka bir yumruk vs bişey var mı ?
GebzeLi1907
25.Mart.2007, 03:42
Şimdi farkettim de Resim de hakeme daha dikkatLi baktımda gözLeri geriye bakıyor. Adam zaten oyuncu yere düştüğünü gördü, pozisyonu dahi görmedi. Görse yan hakem görür. Adam zaten mazeret arıyordu, buLdu, çaLdı, çaLdı bu kadar basit.
YanLış yorum,yanLış düşünce...Hakem yere bakmıyor ki baksa biLe görüş açısı denen bişey var oLay tamamen hakemin görüş açısnda gerçekLeşio görüp oLay yerine hareketLenio ve gayet yerinde kırmızı kartı cıkartıo..Mazaret arıyordu faLan çok yanLış yorumLar bence esas sizin yaptıgınız bişeyLere mazaret aramak Beşiktaş ahım şahım top oynamışda hataLı bi kararLa eLinden maç aLınmış gibi konuşuyorsunuz,Ne Beşiktaş doğru düzgün oynadı,nede hakem hataLı bi karar verdi,Bobo yu konuşun biraz takımını eksik bırakıyo profesyoneLLik dışı harekette buLunarak...
Ama ne oLursa oLsun tutturmuşsunuz ŞampiyonLugumuzu engeLLeyeme çaLışıyorLar falan fiLan...OLası bir 4. Lük haLinde falan teseLLi,avunutunuz bu oLacak herhLde ondan şimdiden zemin hazırLıyosunuz buna...
El Comandante
25.Mart.2007, 03:46
Murat videoyu defalarca izledim,Bobo orada rakibini sert bir sekilde itiyor ilk pozisyonda,sonra Ekrem Boboyu marke etmeye devam edince Bobo sag koluyla tokat,yumruk karisimi biseyle Ekreme vuruyor.Bu pozisyon sari kart falan olmaz,direk kirmizi karttir.Hakem haklidir yani.
Biliyorum yenildiginiz icin,sampiyonluk yolunda agir yara aldiginiz icin duygusal bakiyorsunuz olaya,ama gercekler ortadadir.En büyük suc Bobodadir.Hem takimini golden etti,hem 10 kisi birakti bu önemli macta.SOnra Bjk koptu zaten.
Fıratcan Alçınkaya
25.Mart.2007, 03:50
Holosko nun attığı golden BoBo nun atıldı pozisyona kadar maçı izlediysen pozisyon olup olmadığını anlarsın Baran...
El Comandante
25.Mart.2007, 03:54
Maci 90 dakika izledim Firat ve Bjknin net bir pozisyonu olmadigini gördüm.Ha attiginiz golde bile pozisyon yoktu,defansin aptalca hatasindan gelen absürd bir gol.
LaigLeNoiR
25.Mart.2007, 03:55
Baran bana fanatik muamalesi yapma doğru gördüğümü ne pahasına olursa olsun söylerim.
Ben anlamıyorum hala yumruk diyorsunuz, Bobo elinin içiyle (avucuyla) rakibini şiddetli bir şekilde itiyor, (bırak yahu beni) dercesine.Ancak bunu siz ısrarla yumruk olarak vurguluyorsunuz.
Ha gel gelelim Bobo'nun yaptığı yine de yanlış ne pahasına olursa olsun hakemin eline böyle bir koz vermemeliydi.Sonuçta İBB 2-1 BJK.
Fıratcan Alçınkaya
25.Mart.2007, 03:55
iyi izleyememişsin demekki ilk yarıda net poziyonlarımız vardı senin dediğin anca 2.yarı için geçerli...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Baran bana fanatik muamalesi yapma doğru gördüğümü ne pahasına olursa olsun söylerim.
Ben anlamıyorum hala yumruk diyorsunuz, Bobo elinin içiyle (avucuyla) rakibini şiddetli bir şekilde itiyor, (bırak yahu beni) dercesine.Ancak bunu siz ısrarla yumruk olarak vurguluyorsunuz.
Ha gel gelelim Bobo'nun yaptığı yine de yanlış ne pahasına olursa olsun hakemin eline böyle bir koz vermemeliydi.Sonuçta İBB 2-1 BJK.
yumruk abi ne itiraz ediyon bu adam Alex olsa biz GS yumruk dicektik, Arda olsa biz FB liler yumruk dicekti boşver uzatma... Objektif bakan yok maça baksana adam 90 dk pozisyonu yok diyor BJK nin...
Ben dedim sen daha bak bahar şenliklerine ne dümenler olcak bizim maçlarda hakemler yine show yapcak...
Muratcım senden alıntı yaptım. Ancak şuan Beşiktaşlı olan herkesin durumunu anlatan çok güzel bir laf etmişsin. Hakemin eline koz vermek :) Siz iyice paranoya yapmışsınız. Liderliği almışken kaybetmeyi sindiremiyorsunuz olay sadece bu. Yumruk attı veya öptü kırmızı kartlık bir pozisyon neticesinde. Beşiktaş'ın daha önce hakkı yenildi diyorsunuz. Hakem şu düşüncede mi olmalıydı. Bobo'ya kırmızı kart vermem gerek ama daha önce Beşiktaş'a karşı hatalar olmuştu. En iyisi ben kartı vermiyim de durumu fit etmeye mi çalışayım.
Bunu mu bekliyorsunuz?
Şimdiden de hakemler bizi yakacak göreceksiniz lafları ise Beşiktaş'ın olası başarısızlığına kılıftan başka birşey değildir. Necati'nin attığı gole bakın. Kaç Beşiktaş'lının arasından vuruyor. Necati ile sizin savunma arasında metreler var. Oysa İBB oyuncusu Bobo'nun dibinde ve neredeyse yapışık oynuyor. Bobo'da kendi takımında asla olmayan bir savunma anlayışını görünce şiddetli itme, yumruk, tokat adını ne koyarsanız koyun rakibe fiili harekette bulunarak kartı hakediyor. Bu durumdan hakem bize oyun yapıyor dersi yerine bizim savunmamıza bak, kanatlarımıza bak işlerini iyi yapmıyorlar dersini çıkarmak lazım. Kısacası hatayı kendimizde aramak lazım.
GeNç KaRTaL
25.Mart.2007, 06:39
Necati'nin golde münferit olarak İbrahim Üzülmez ve Gökhan Zan'ın hataları var.Zaten bu 2 elemanın pozisyon bilgisinin ne kadar zayıf olduğu hakkında sokaktaki simitçinin bile diyecek bir şeyi var..
Hakemin orada pozisyonu seyretmiyor olması gerçekten çok ilginç.Seyretmiş olsa bence %100 Ekrem'ede sarı kart vermeliydi.Öyle rakibi engelleme olmaz.Bu düpe düz fauldur.Penaltı bile verilebilir.Ayrıca rakibi tahrikte var.Ama hakem maalesef pozisyonu layığıyla süzemedi ve ezbere bir kararla tereddütsüz Bobo'yu attı.Burada ezbereden kastım Bobo'nun Ekrem ile münakaşası sonrası Ekrem yere düşünce otomatikmen kırmızıya kanaat getirmesidir.Yardımcı hakem herhalde bayrağıyla bir şeyde işaret etmemiş.
Neyse olan olmuş.Zaten kararda yanlış değil.Yapacak bir şey yok.Eldeki hakemlerin elinden gelen bu.En çok hakem hatası kurbanı biz olabiliriz ama bu hataları sadece bize yapmıyorlar.Hepsi kötü.Bunda kasıt aramanında manası yok.Zira kanıtlayamayınca emzikli bebek durumunu düşürülüyorsunuz.İnşallah buna bir çözüm bulunur..
Fernando Gago
25.Mart.2007, 07:20
Fenerbahçe maçına olası bir mağlubiyete bahaneler hazırlanmış bakıyorum.hareketi yapan Bobo acıların çocuğu oldu çıktı tek suçlu gördüğünü çalan hakem.
anilton
25.Mart.2007, 07:58
Fenerbahçe maçına olası bir mağlubiyete bahaneler hazırlanmış bakıyorum.hareketi yapan Bobo acıların çocuğu oldu çıktı tek suçlu gördüğünü çalan hakem.
Öyle bir mağlubiyet olmayacak merak etme...;;)
Sekopej
25.Mart.2007, 08:10
Bir insan eğer düz halde önüne bakıyorsa 65 derece sağı ve solu görür, gördüğünü net süzme açısı 130 derece olur. 130 derece üzerinde 180 dereceye kadar da gördüklerini algılayabilir.
Bu bilimsel verilerdir, hakem görmedi demek o nedenle doğru değildir, sonuçta insan sadece direk baktığı noktayı görmez, geniş bir açıyla görür.
Fenerbahçe maçında Beşiktaş hakem hatasıyla kazanırsa eğer ne yorum yapılacak acaba? Paranoya olmuşsunuz bence siz, hemen en ufak hatada bize oyunlar oynanıyor diyorsunuz. Beşiktaş haftalardır kazanıyordu ama bencehiç umut verici bir oyun oynamıyordu tıpkı geçen sene olduğu gibi. Yine son haftalara girilip takımlar işi ciddiye alınca Beşiktaş puan kaybına uğrayacak bence be benim tahminime göre de ligi ilk 2 içersinde bitiremeyecek. Benim yorumum, katılan veya katılmayan olabilir, lig bittiğinde Beşiktaş ile şampiyon takım arasında fazla puan farkı olacağını düşünüyorum.
LaigLeNoiR
25.Mart.2007, 08:13
Serkancım en son söylediğin
lig bittiğinde Beşiktaş ile şampiyon takım arasında fazla puan farkı olacağını düşünüyorum.
bu imkansız :)
Bir takım hem şampiyon olup da hemde şampiyonla arasında puan farkı olmaz :D
Fıratcan Alçınkaya
25.Mart.2007, 08:15
kanka sorunda burda hakem görmüyor :zuhaha
Sekopej
25.Mart.2007, 08:15
Ben Beşiktaş şampiyon olacak demedim ki.:p Siz nasıl ki şampiyon olacağız diyorsunuz, ben de bunca yıldır futbol izliyorum, takip ediyorum kendi aklımla bu yorumu getiriyorum. Tutar tutmaz seni sonu göreceğiz zaten.:)
Sekopej
25.Mart.2007, 08:19
kanka sorunda burda hakem görmüyor :zuhaha
Fıratcım o kadar veri yazdım 1 önceki mesajımı okusaydın ya.:D
130 derece açı içersinde insan net görür. Pilot kameradan görüntü varsa hakemin gözlerinden 130 dereceyi çizelim, bakalım.:p
Tabi direk baksa daha net görür ama sadece bu fotoğrafa bakıp hiç görmedi demek de yanlış olur. Birşeyler görmüş ki doğru kararı verip Bobo'yu atmış.
Nasıl ki Deivid'e yönetim tarafından ağır para cezası verilmesi gerektiğini düşünüyorsam Bobo'yo da aynı şekilde yönetim ceza vermeli. Ertuğtul Hoca'nın açıklamlarını dinleyince zaten böyle bir ceza verileceğini hissettim.
LaigLeNoiR
25.Mart.2007, 08:21
Bobo'ya ceza geldi 50 bin dolar mı ne öyle bi ceza geldi :D
Merak etme Serkancım sene sonunda Şampiyon biz olacağız.Bu zamana kadar hiç konuşmadım şampiyonluk konusunda artık konuşuyorum :)Ve bu yolda ki ilk kurban malesef siz olacaksınız.
Hala hakem görmüyor diyorsunuz. :) Bobo'nun yaptığı müdahaleye hava durumu muamalesi yapıyorsunuz. Şiddetli yer yer gök gürültülü :icon_lol:
Herşeyi bakınca görmezsiniz arkadaşlar. Bakmadan da birşeyleri görebilirsiniz.
anilton
25.Mart.2007, 08:25
Anlamadığım bir şey var?Diyelim ki hakem gördü.Peki Ekrem'in el enselerini,sarılmalarını ve ağır tahrikini neden es geçti?
Fıratcan Alçınkaya
25.Mart.2007, 08:27
Serkan Abi hakem başka tarafa bakıyodu pozisyonda topta o anda sağ tarafa yakın bir yerdeydi hekamdede tabiki topun olduğu yere bakıyordu olay ceza sahasının içinde oluyor top ise bizde v ceza sahasının 10m yaklaşık dışında penaltı noktası kaleye 17m uzaklıkta olduğu farzedelim ceza sahası mm. 20 ortalama o pozisyon 13m bilemedin 10 olsun hakemin bakmadığı bir tarafta oluyor kaldiki zaten oyun devam ediyor bizim adamlar ceza sahasına bile giriyor topla top süren BJK li görmedi olayı hakeminde çok net görmesi zor bence... BoBo yumruk attı diyenlere resim konuldu hala konuşuyolar ne diyim...
Bu arada Ekrem'midir nedir o adamın sarı kart yemesi lazım böyle markaj dünyada yok...
GebzeLi1907
25.Mart.2007, 08:28
Ekrem Bobo yu sıkı marke ediyo o kadar :) Defans oyuncusu,yakın temas haLinde bunda bişey yok bobo nun onu yumruk-tokat karışımı şekLinde yere yığması gerekmez...
anilton
25.Mart.2007, 08:31
Ekrem Bobo yu sıkı marke ediyo o kadar :) Defans oyuncusu,yakın temas haLinde bunda bişey yok bobo nun onu yumruk-tokat karışımı şekLinde yere yığması gerekmez...
Sıkı marke etmek rakibin beline sarılıp hareket etmemesini sağlamak mı?O zaman Bobo'da sıkı markajdan kurtuluyor...:icon_lol:
Pozisyonda Ekrem sağ elini Bobo'nun forma numarası hizasında diğer elinide Bjk amblemi olan kısma doğru uzatarak marke ediyor. Tutma yok, çekme yok. Bu müdahale olur olmaz Bobo adamı itiyor. Savrulan Ekrem tekrar gelip yapışıyor. Bobo'da şiddetli itiyor. Ekrem'in kart görmesine gerek yok çünkü alanı alabilmek için mücadele ediyorlar. Aynen Servet'in auta giden topa fiziğini koyarak rakibi engellemesi gibi. Aynen Aurelio, Mehmet Topal gibi oyuncuların rakiplerini kovalarken elleri ile hafiften rakibin hızını kesmeleri gibi. Bunlar futbolun içinde var. Köşe atışı atılırkende bu mücadeleler çok olur. Taki çekme olana kadar. Olduğu anda hakem uyarır. Bobo darbe karışık itmek yerine mücadelesine devam edebilirdi. Ama bunu yapmadı.
GebzeLi1907
25.Mart.2007, 08:37
Yav Ne SarıLması kardeşim ya...
Ekrem Bobo ya çok yakın oynuyor yanında oynuyor,ama öyLe senn dediğin gibi bi sarıLma durumu yok zaten Ekrem yanına geLip dikiLiyor Bobo iLk itmeyi yapıo bi savuruo daha sonra Ekrem yine geLio Bobo nun yanına Bobo markajdan sıkıLıp kurtuLmak için yanLış yoLa başvuruo..Ne yani 5 metre uzaktan mı marke edicek adamı izLesin geriden Bom boş bıraksın...
anilton
25.Mart.2007, 08:37
Ya sonuçta olan oldu.İbb 3 puanı aldı,biz sıfır.Daha fazla konuşmanın bir mantığı yok.F.Bahçe maçına bakmalıyız artık...
Ekremin yaptığı markajın aynısını oyuncu sırtı dönük Lugano'ya yapıyor. Şimdi bu faul mü? Ekremde yüzü dönük şekilde aynen Bobo'ya bu markajı yapıyor. Tutma, çekme bu tarz hiç birşeyin olmadığını görebilirsiniz.
http://img266.imageshack.us/img266/686/markajag4.jpg
shamur1
25.Mart.2007, 09:37
Hala bu mu tartışılıyor ? Maçın biteli 3 gün olmuş hala tuttumu tutmadı mı , vurdumu vurmadı mı tartışması devam ediyor. Verilen kırmızı kartın haklı olduğu büyük bir kesim tarafından doğrulanmış iken hala neyin tartışması bu . Bir kerede futbolcuları, yönetimi yada teknik adam hatalarını tartışsanız keşke . Hep hakem,federasyon, şampiyonluğumuz engellenemez sloganı başka birşey yok.
O pozisyon için çok net söyleyeceğim.
Kesinlikle kırmızı, boğaz bölgesi insan için en hayati tehlike taşıyan yerlerden biri.Kavga sırasında kimse boğaza vurmaz, direk ölüme sebebiyet verebilir.
Boğaza yüklenere oyuncuya sert bir tepki vermeye çalıştı Bobo, ne açıdan bakarsanız bakın agresif,tehlikeli bir hakeret.Hafif iterek ellerini kaldırmak yerine ilgi çekici bir şey yapmaya çalıştı.
Pozisyon öncesi itme nasıl oluyor anlayamadım? Uzun pas yok, kısa pas yaparken niye arka bölgeye koşu yapsın ki Bobo? Ofsaytta kalır o zaman..
Ufak tefek çekmeler olur, her maç 15-20 penaltı çıkar o zaman.
Hadi neyse bu verilse de verilmese de sorun değil, hakeme yaptığı anlaşılabilir değil.Yerdeki oyuncu ile ilgileniyor hakem, niye ittiriyorsun, niye tahrik ediyorsun hakemi? Bile bile yaptı, uzun bir ceza alacak muhtemelen.
Bugün hakemlerin itilmesine izin verirse MHK yarın hakem tartaklamasına ses çıkartamaz, o yüzden bu tarz hareketleri bırakın dokunmak bile yasak hakemlere.Profesyonelliğe hiç uymuyor, bu tarz şeylerden dolayı şampiyonluk bile gidebilir, sanırım en az 4-5 hafta ceza alacaktır sırf bu yüzden.
Bobo'ya ceza geldi 50 bin dolar mı ne öyle bi ceza geldi :D
Merak etme Serkancım sene sonunda Şampiyon biz olacağız.Bu zamana kadar hiç konuşmadım şampiyonluk konusunda artık konuşuyorum :)Ve bu yolda ki ilk kurban malesef siz olacaksınız.
Tam tersi ortaya konan futboldan dolayı bence hiç şansı kalmadı Bjk'nin ...
Fenerbahçe maçını kazansalar bile, Sivas ve Galatasaray'ın maç kaybetmesi lazım, ki Gs ile Bjk'nin maçı yok.Zaten Fenerbahçe maçını kaybettiği an Bjk'nin rakibi Kayserispor olur ancak.
Delgado, Bobo, Nobre, Serdar Özkan, Tello gibi oyuncular tamamen ileride oynuyorlar, orta sahaya hiç yardım edemiyorlar.
Üzülmez ve Ali Tandoğan hiç savunma yapamayan oyuncular, sürekli kademe hatası yapıyorlar.
Orta sahada alan daraltma sıfır, tamamen önliberoya kalıyor 30 metrelik alan.Rakip biraz çoğalabilirse elini kolunu sallaya sallaya geçiyor.
Koş&Koş oynayacak 4lü savunması yok Bjk'nin.
Toraman ve Gökhan Zan ortalamanın üzerinde stoperler ama yeterli değiller.
Cisse'nin olmaması da tuz biber ekti, ne Toraman ne Gordon ayağa pas yapabilecek oyuncular değiller, çıkarken oyun kurmakta zorlanıyor Bjk.
Orta alan açılınca Bjk istediği çabuk pas alışverişini yapamıyor, zaten Delgado'nun pas alışverişi ve top istopu bence yeterli değil, Delgado istop etmeye çalıştığında topun 7 metre açılmasını izlerken ben bile çıldırıyorum, Bjk'lılar nasıl katlanabiliyorsunuz? Dribbling yeteneği iyi ama bireysel oynayarak çok fazla maç kurtaramaz Bjk.
En son 90 dk. Gençlerbirliği maçını izledim, şunu söyleyeyim çok kötü oynayan Gençlerbirliği bile çok kötü yakalanmadı, orta sahada az çok pas yapabildiler.
Bu hali ile alan daraltan, defansı öne çeken, kalabalık orta sahada oynayan Fenerbahçe karşısında (bir de erken gol yerlerse) işleri çok zor, hemen ardından Sivas maçı var, Nobre sarı kart yerse forvette oynayacak yedek bir oyuncu da kalmayacak..
extensor
25.Mart.2007, 14:45
Pozisyon öncesi itme nasıl oluyor anlayamadım? Uzun pas yok, kısa pas yaparken niye arka bölgeye koşu yapsın ki Bobo? Ofsaytta kalır o zaman..
çok güzel bir tespit
ve diğer söylediklerine de katılıyorum ama seninki felaket tellallığı yapmak oluyor
bide senin yaptığın işin kolay tarafı olaya tek bir açıdan bakıyorsun
olumlu yönelerinide yazda tamamlanmış çok güzel bir yazı olsun
mesela deki holosko nobre çok uyumlu bir ikili oluşturdular
delgado nihayet kendini buldu
ibrahim toramanın yaptığını ön libero için gökhan zan veya gordonda yapabilirmi yani en azından onlar oynasa ortasaha bu kadar kolay geçilmezdi ...
sonuç olarak olumsuzluklar olumluların çok üstünde
zaten glatasaray maçından önce bu foruma maçın sonucu ne olur bilmem ama beşiktaşın şampiyon olması imkansız yazmıştım
tabi alınanlar oldu vs ama üşendiğim için nedenlerini açıklamadım
yine idda ediyorum beşikta şampiyon olursa bu foruma yazı yazmayı bırakacağım :D
GeNç KaRTaL
25.Mart.2007, 15:33
@ Abooo
Teşekkür ederim öncelikle yazın için.Bazıları gibi Beşiktaş buraya şansa bala geldi bundan sonra kesin ayakları takılır gibi basite kaçmaktansa adam gibi izah etmişin düşüncelerini.
Söylediklerinde haklısın ama senin bu saydığın olumsuzluklarla buraya kadar geldik.Bu hafta Fenerbahçe ile yapacağımız maç çok kritik.Kaybedersek tepe taklak yuvarlanabiliriz.Ama kazanırsakda sonuna kadar bu yarışın içinde oluruz diye düşünüyorum.
eXcitinG
25.Mart.2007, 17:11
Bana kaLkıp burda görüş açısından bahsetmeyin. Ne görüş açısı. Açısı oLsa yan hakemin oLur. O pozisyonda yan hakem mi daha iyi süzer pozisyonu bir gözü şaşmış haLde nereye bakacağını biLmeyen orta hakem mi. Konuşmuyorum konuşmuyorum ama herkesin sabrı vardır. Resmen katLetti işte maçı daha neyi tartışıyoruz. Pozisyonumuz yoktu diyenLerede güLerim burdan. İLk 10 dakikadan sonra Beşiktaş oyunu kontroL etti. PozisyonLar buLdu, goLü de buLdu beLki iLk yarı bitmeden hatta o oLayın oLduğu pozisyonda öne de geçicekti.
Yani size göre her zaman Beşiktaş küçük takım, Beşiktaş her zaman şansı iLe kazanıyor, Beşiktaş hiç bir zaman birşey yapmıyor öyLemi.
Bundan sonra yazdıkLarınıza çok ama çok dikkat edin sonra başınız ağrımasın. !
Tek yorum:
Bobo'ya yapılan faul 1.5 metreden görülmüyorsa, diyecek birşey yoktur bu maç için...