View Full Version : Barış ve Mesut'a milli çağrı
crazzy
21.Mart.2007, 10:28
Almanya U21 Milli Takımı Teknik Direktörü Dieter Eilts, Galatasaraylı Barış Özbek ile Werder Bremen'de oynayan Mesut Özil'i U21 milli takım kadrosuna çağırdı. Eilts, bugün açıkladığı kadroya, Lüksemburg Milli Takımı'na karşı 25 Mart Salı günü Almanya'nın Wiesbaden kentinde yapacakları Avrupa Şampiyonası eleme maçı için Barış ve Mesut'u da dahil etti. Alman U21 Milli Takımı'nın, Lüksemburg takımına karşı alacağı bir galibiyet ile grubunda liderliğe yükselme şansı bulunuyor.
shadowrefree
22.Mart.2007, 04:10
nasıl bir insandır hiç bir milli duygusu yokmudur başka ülkenin formasını giyecek kadar...nasıl u21 antrenörümüz vardır ki bu adamlardaki yetenekleri görmeyecek kadar kör olup sadece türkiye yararlanmasın diye milli yapılacak topçuları çağırmaz...
yunusgs
22.Mart.2007, 04:19
Yani bu yetenekleri elimizden kaçırırsak başımızı taşlara vurabiliriz.
deniz.91
22.Mart.2007, 04:47
İkiside süper yetenek yazık oldu
Emurafu
22.Mart.2007, 05:12
Barış onkere dedi..Milli takıma davet bekliyorum diye..Davet gelmeyince oda Alman ümit millide oynamaya devam etti..Zaten Daha A milli takımda oynayamaz..Terim acaba barış ile konustumu hayır..Löw euro 2008 için Barış'ı yakından takip ediyormuş:)..Kaçan diger yeteneklere'de yanın..Nuriyi Almanlar kapmasın diye milli takıma aldık..Cocugu bence çürüttük..Feyenoorda banko oynuyor..Bizde hala ümit millide..Mevlüd'e de aynısı yapılır merak etmeyin..
Fernando Gago
22.Mart.2007, 05:14
Mesut Milli Takımımız için harika olur
Redrum
22.Mart.2007, 05:21
Mesut Milli Takımımız için harika olurdu.
Fıratcan Alçınkaya
22.Mart.2007, 07:15
Barış değilde Mesut lazım...
El Comandante
22.Mart.2007, 08:42
Tabi yahu Barisa ne gerek var,orta sahanin her yerinde oynayabilecek,genc cocuga ne gerek var ki ? Orayi yamayla dolduruz en brezilyasindan,oldu bitti. :)
PesimiSTyLa
22.Mart.2007, 08:53
Almanyayı seciyorlar diye futbolculara suç bulmamak lazım. Onları kazanmayanlara suc bulmak lazım ;;)
Ayrıca Barış neden lazım degilmiş onu anlamış degilim ? Tamam son haftalarda kötü ; fakat kendine verilen her görevi basarıyla getirdigini unutmamak lazım.
Xipe Totec
22.Mart.2007, 09:51
her ikiside büyük kayıp.. fatih terim yardımcıları hiç takip etmiyormu bunları.. teknik kadroyu geçtim bi Allahın kulu kalkıpta bu gençleri milli takıma çağıralım diye düşünmüyo mu.. yazık valla bu kafayla giderse dahada yazık olcak.
GeNç KaRTaL
22.Mart.2007, 15:21
Terim ilk geldiği zaman sallıyordu şöyle projeleri hayata geçirecez böyle projeleri hayata geçireceğiz..
Kaçan oyuncuları gördükçe içimiz cız ediyor sen hala Sabri'yi Emre Aşık'ı alıyorsun kadroya.Ben senin hakkında hiçte iyi fikirlere sahip değilim bu yüzden..
Redrum
22.Mart.2007, 15:32
Barış çok iyi değil ki arkadaşlar. Abartmayın bence giderse gitsin. Genç menç demeyin sakın adam 22 yaşına gelmiş. Çok büyük yetenek de değil. Tuncay, Arda, Sabri, mehmet topuz dururken bu adama ağlamak gereksiz..
Adamlar Emre Aşık, Tümer gibi emeklilik yaşı gelmişoyunculardan fırsat bulup kadroya giremiyorlarki.Ne yapsınlar!!
Fıratcan Alçınkaya
22.Mart.2007, 17:19
Tabi yahu Barisa ne gerek var,orta sahanin her yerinde oynayabilecek,genc cocuga ne gerek var ki ? Orayi yamayla dolduruz en brezilyasindan,oldu bitti. :)
Yama ile dolduranlar Dünya Şampiyonu oluyor bizde işde seninn gibiler yüzünden turnuvalara bile katılamıyoruz 3tane Barış eder Aurellio Almanya 5.liginden gelmiş adam çirkef bir futbol anlayışı Milli Takımda yeri yok..
Addolorato
22.Mart.2007, 17:44
tümer'in yerine mesut özil olsa güzel olmazmıydı sizce arkadaşlar ayrıca fatih terimin kadro seçimini yanlış buluyorum formda bir semih ve ümit karan yerine sırf almanyada oynuyo diye bi halil altıntop çağırmanın anlamı ne??bilmiyorum belkide ben yanılıyorumdur halil bu yıl almanyada iyi bir oyun oynuyodur çünkü pek takip etmiyorum bundesliga'yı.
anil luque
22.Mart.2007, 17:51
fıratcan barıs'a cırkef dıyorsun ama aurelıo'nun ondan farkı yok 'benım gozumde'.. ama yıne de oynasalar en azından gelecegımız ıcın ıyı olurdu..
Fıratcan Alçınkaya
22.Mart.2007, 18:27
o senin gözünde Anıl Barış'ı ne zaman görsem çirkeflik içinde... Aurellio yu ise bunca yıldır Türkiye'de bir kez Saraçoğlu otoprakında yaşanan bir olay dışında görmedim... Ayrıca Barış dan 3gömlek üstün Valencia ilgileniyor adamla...
King_91
22.Mart.2007, 19:17
Barış çok iyi değil ki arkadaşlar. Abartmayın bence giderse gitsin. Genç menç demeyin sakın adam 22 yaşına gelmiş. Çok büyük yetenek de değil. Tuncay, Arda, Sabri, mehmet topuz dururken bu adama ağlamak gereksiz..
22 yaşındaysa nasıl U21 takımında oynuyor?Zaman gösterecek nasıl bir yetenek oldugunu ama şimdiki futbolu gelecek vaadediyor..Ayrıca bizim milli takımda oynayabilme şansı olması bize bir zarar getirmez diye düşünüyorum
El Comandante
22.Mart.2007, 20:07
Yama ile dolduranlar Dünya Şampiyonu oluyor bizde işde seninn gibiler yüzünden turnuvalara bile katılamıyoruz 3tane Barış eder Aurellio Almanya 5.liginden gelmiş adam çirkef bir futbol anlayışı Milli Takımda yeri yok..
Eger biz Türk Milli takimiysak,Türk futbolcularla oynamak zorundayiz.Simdi Fransada,Almanyadan örnek verme bana.Brezilya,Arjantin gibi ülkeler nasil Dünya sampiyonu oldu ozaman ? Eger sampiyonlugu gercekten istiyorsan,hirsliysan zaten gelir o basari.
Baris daha 21 yasinda bir genc yetenek.Aurelio ise 31 yasinda.Sana soruyorum:Uzun vaade de kim bize basariyi getirir ? Baris orta sahanin her mevkisinde oynayan birisi ve bu yasinda bu futbolcuyla kiyaslaniyorsa ortada bir gercek vardir.Baris Özbek Aurelionun yasina geldiginde eminim adini Avrupada coktan duyurmus bir futbolcu olarak anilacak.
Baris Özbek´e cirkef diyorsun da bu Milli takimda ne cirkef futbolcular oynadi? Teker teker saymama gerek yok,sen de iyi biliyorsun ben de iyi biliyorum.Ha Barisin cirkef olduguna hic katilmiyorum,bu ona hakarettir,sacmaligin önde gidenidir.Baris kavgalarda hep geride duran bir isim,ona cok faul yapildigi icin bazen cildiriyor.Gökhan Zan gibi her faulde hakeme saldirmiyor,Ibrahim üzülmez gibi hakeme,futbolcuya laf atmiyor. ;)
Ayrica siz bu yama zihniyetini benimsemissiniz,en brezilyasindan futbolcular kendi ülkelerine secilemedikleri icin bizim ülkede oynuyor,bizim genclerin önlerini tikiyor,bu size cok mantikli geliyor nedense.
Onurap
22.Mart.2007, 20:22
Avrupada milli takımında yabancı oynayan oyuncuları karıştırmayın..Onlar kendi sömürgelerindeki vatandaşları..Birde barış nasıl çirkef miş açıkla bakalım bence i.üzülmez i.toraman çok daha çirkef..Kaleciniz adama durduk yere tekme attı sesini çıkarmadı..Ha naıl durduk yere dersen şöyle orta geliyor barış kafaya çıkıyor kaleciyle çarpışıyor hakan topu alıp barışa kasti tekme atıyor..Sonra çirkef barış oluyor..
TR.CaPTaiN
22.Mart.2007, 20:24
Yunanistan maçında alkışlanan tek oyuncu olan Mehmet Milli Takımın ayakta kalan tek ismiydi. Aslen Türk dediğimiz futbolcular topa koşmaya üşenirken Mehmet yeri geliyordu defansta son adamın görevini yapıyordu. Mesut büyük kayıp, Barış'ın önemi yok. Barış'ın ismini Avrupa'ya duyuracağına eminim ama futboluyla mı duyurur, tiyatroculuğuyla mı duyurur göreceğiz.
erdemzorer10
22.Mart.2007, 20:30
Fatih Terim bu konuda gerekli açıklamayı yaptı..
bu kutsal formayı giymenin bir ayrıcalık oldugunu ve bu formayı inanarak giyeceklere emanet edeceklerini söyledi..ayrıca futbolcuların aile ve kendileriyle defalarca konusuldugunu da söyledi..bilip bilmeden Fatih Terim çagırmadı falan demeyin..!
milli takım milli duygu gerektirir kimseyi zorla çağıramazsın..tercihleri o yönde oldu yolları da açık olsun..
Redrum
22.Mart.2007, 20:33
Abi çok taraflı konuşuyosunuz ha. Ben ne Barış'ın ne Serkan'ın GALATASARAY da oynamasını istemiyorum. Bİr işe yaramıyolar. Galatasaray kalitesinde deiller ama iyi birer yedek olabilirler bunu zaman gösterir. Milli takıma da iyiki seçilmemişler, inşallah seçilmezler de...
Onurap
22.Mart.2007, 20:36
Yunanistan maçında alkışlanan tek oyuncu olan Mehmet Milli Takımın ayakta kalan tek ismiydi. Aslen Türk dediğimiz futbolcular topa koşmaya üşenirken Mehmet yeri geliyordu defansta son adamın görevini yapıyordu. Mesut büyük kayıp, Barış'ın önemi yok. Barış'ın ismini Avrupa'ya duyuracağına eminim ama futboluyla mı duyurur, tiyatroculuğuyla mı duyurur göreceğiz.
Nerden biliyorsun?Aurelio barışın yaşında brezilya 3. liginde oynuyordu..Brezilyadan teklif gelse ''vatansever'' aurelio hangisini seçerdi sence..?Ayrıca barış dm değil mc dir..Orta sahanın sağında değil ortasında oynasa çok daha faydalı olacaktır...İyi olur veya olmaz geleceği bilemezsiniz konuda aurelio-barış kıyaslamasıda değil ayrıca..
TR.CaPTaiN
22.Mart.2007, 21:03
Nerden biliyorsun?Aurelio barışın yaşında brezilya 3. liginde oynuyordu..Brezilyadan teklif gelse ''vatansever'' aurelio hangisini seçerdi sence..?Ayrıca barış dm değil mc dir..Orta sahanın sağında değil ortasında oynasa çok daha faydalı olacaktır...İyi olur veya olmaz geleceği bilemezsiniz konuda aurelio-barış kıyaslamasıda değil ayrıca..
Önemli olan Brezilya'ya çağrılmadığı için Türkiye'yi seçmesi değil, Türkiye'yi seçtikten sonra Türk Milli Takımı için ne yaptığıdır. Mehmet'in Milli Takımda oynadığı maçları ya izlememişsin ya da Mehmet'in forması rahatsız ediyor. Son olarak; geleceği bilseydim '' göreceğiz '' lafını kullanmazdım.
Onurap
22.Mart.2007, 21:13
Önemli olan Brezilya'ya çağrılmadığı için Türkiye'yi seçmesi değil, Türkiye'yi seçtikten sonra Türk Milli Takımı için ne yaptığıdır. Mehmet'in Milli Takımda oynadığı maçları ya izlememişsin ya da Mehmet'in forması rahatsız ediyor. Son olarak; geleceği bilseydim '' göreceğiz '' lafını kullanmazdım.
Ayrıca niye çekemiyim yav m.topal varken ne gerek var elin brezilyalısına?
Göreceğizi hangi anlamda kullandığını herkes biliyor tevriye yapıyorsun :smismileyiw2:
bkz: tevriye (http://tr.wikipedia.org/wiki/Tevriye)
nerazzuri
22.Mart.2007, 21:17
Barış ve Mehmet ne alaka ya :) Nasıl geldiniz buraLara.
O zaman kısaca geçeyim. BeLki son nokta oLur. ;
Barış'ın mevkisi Sağ açık. Peki sağ açık'a kaç tane oyuncumuz var. SayaLım ;
Mehmet Topuz , Hamit , Gökhan , Uğur uçar , Serdar Özkan , Arda , Nihat'ında Sağ açıkta oynadığını unutmayaLım. Yani gençLer çok sağ açık için.
GeLeLim Mehmet'in böLgesine ;
Kim var ? TopaL ve AureLio'dan başka miLLi takımda oynayacak kaLiteLi oyuncu tanımıyorum ben.
Barış'ın kaçmasına üzüLmem. Çok aLternatif var orada. AureLio'nunda ne yaptığı ortada. Hiç kıyasLamaya gerek yok.
Sonuçta kaçan 2 yetenekLi gencimizdir. Barış'a fazla üzülmedim ama Mesut'a üzüLdüm. Çünkü geLeceği inanıLmaz parLak.
11 tane siyah türk ile şampiyon olmak içine sinerse, senin gibiler mutlu olabilir o şampiyonluğa. Türk olmayı başka ülkelerin yaptığı gibi başka kavramlarla karıştırmayın.
Fıratcan Alçınkaya
22.Mart.2007, 21:21
faşizan düşünceye gerek yok adam için zor bir karar Türk olmak... Ben biri Türk olup benim için oynuyorsa gurur duyarım sadece... Ve bizim adamlarımız bazı şeyleri başaramıyorsa bende her yaz evde diğer takımları izlemekten üzüntü duyarım... Aurelio olmasaydı gidemezkik EURO2008'e... Çünkü elle tutulan ön liberomuz yok...
TR.CaPTaiN
22.Mart.2007, 21:25
Ayrıca niye çekemiyim yav m.topal varken ne gerek var elin brezilyalısına?
Göreceğizi hangi anlamda kullandığını herkes biliyor tevriye yapıyorsun :smismileyiw2:
bkz: tevriye (http://tr.wikipedia.org/wiki/Tevriye)
Mehmet kadroya alındığında Mehmet Topal şimdiki halinde değildi. Kaldı ki Milli Takım'da sadece bir tane mi ortasahada Mehmet'in görevini yapacak oyuncumuz olsun. Rekabet iyidir. Ama Mehmet'e denilenler, onun alın terine saygısızlıktır.
Anlamın yakınıyla uzağıyla niye uğraşayım söyleyeceğimi zaten direk söylerim. Kullandığım '' göreceğiz '' zamana bırakma anlamı.
Fernando Gago
22.Mart.2007, 21:26
Hala Aurelio mu konuşuluyor yav Sahada gereken cevabı verdi diye düşünüyordum
11 tane siyahı kadromda gördükten sonra sevinmem ben. bu faşistlikse, bu devşirmeyle gelecek başarıyı da istemiyorum. o zaman en büyük faşist de benim.
nerazzuri
22.Mart.2007, 21:28
Mehmet kadroya alındığında Mehmet Topal şimdiki halinde değildi. Kaldı ki Milli Takım'da sadece bir tane mi ortasahada Mehmet'in görevini yapacak oyuncumuz olsun. Rekabet iyidir. Ama Mehmet'e denilenler, onun alın terine saygısızlıktır.
Anlamın yakınıyla uzağıyla niye uğraşayım söyleyeceğimi zaten direk söylerim. Kullandığım '' göreceğiz '' zamana bırakma anlamı.
Ve Mehmet TopaL'ın bu kadar geç parLamasının sebebide Galatasaray yönetimidir. TopaL'ın önünü keserek. Linderoth ve İnamoto'yu alarak. ;;)
Ve de geLip burda AureLio neden mİLLi takımda diyorsunuz. Genç oyuncularımız var diyorsunuz. Kusura bakmayında Bi lafınız bi lafınızı tutmuyor.
Sorsam Formda bi Linderoth'u topaL tercih edersiniz.
Fernando Gago
22.Mart.2007, 21:28
11 tane siyahı kadromda gördükten sonra sevinmem ben. bu faşistlikse, bu devşirmeyle gelecek başarıyı da istemiyorum. o zaman en büyük faşist de benim.
Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz Alah aşkına ?
4. yüzyıl olsa ne yazar 20 .yüzyıl olsa ne yazar. başarı herşey demek değildir. sırf başarı gelecek diye milli takımın dinamizmini bozmak isteyen yabancı kontenjanı kalksın diyenler gibi milli takımın devşirmelerle dolmalarına da karşıyım.
Fıratcan Alçınkaya
22.Mart.2007, 21:32
Kendi ırkını üstün görmenin başka anlamı yoktur...1945 yıkıldı sanıyordum bu düzen ama hala var... İlla 11tane olsun demiyoruz bizde ama ön liberoda Aurellio dan iyi adamımız yok Kırmızı forma altında bir siyah oyuncu görmemeye dayanılmıyorsa bu üzüntü vericidir bu son sözümdür daha fazla konu çığırından çıkmasın...
Fernando Gago
22.Mart.2007, 21:33
4. yüzyıl olsa ne yazar 20 .yüzyıl olsa ne yazar. başarı herşey demek değildir. sırf başarı gelecek diye milli takımın dinamizmini bozmak isteyen yabancı kontenjanı kalksın diyenler gibi milli takımın devşirmelerle dolmalarına da karşıyım.
Olaya sırf futbol olarak bakmamak lazım en azından ben sadece futbol oalrak bakmıyorum bu konu çok geniş bu düşünce tarzı hayatın her alanında geçerlidir ve feci sonuçlara neden olabiliyor benim tavrım burada
El Comandante
22.Mart.2007, 21:39
Olayi fasizme kadar getirdiniz ya,helal olsun ne diyeyim.
Türk Milli takimini Türk futbolcular temsil eder,devsirme futbolcular degil.Türk Milli takiminda oynamak bu kadar kolay olmamali.Fransa diyorsunuz,o Fransadaki devsirme isimler orada büyümüs,yetismis,Fransiz okullarina gitmis,Fransiz kültürünü benimsemis kisilerdir,keza Almanlarda da durum aynidir.Elma ile armutu karistirmayin lütfen.Aurelio sonradan Türkiyeye gelip,sirf Milli takimda ön libero yok ( palavra,nerede yok ) diye secildi,Türk oldu.Eger kendisini gercek Türk gibi hissetseydi Türkce röportajlar verirdi.Kusura bakmayin ama ben Aurelionun bir kere bile Türkce röportaj verdigini görmedim.O Ay yildizli formayi,devsirme,sirf Milli takimda oynamak icin giyen adami da alkislamam !
Fasiszm konusu apayri bir konudur,karistirmayin bununla lütfen,bizim de görüslerimiz ortadadir.
Kendi ırkını üstün görmenin başka anlamı yoktur...1945 yıkıldı sanıyordum bu düzen ama hala var... İlla 11tane olsun demiyoruz bizde ama ön liberoda Aurellio dan iyi adamımız yok Kırmızı forma altında bir siyah oyuncu görmemeye dayanılmıyorsa bu üzüntü vericidir bu son sözümdür daha fazla konu çığırından çıkmasın...
o zaman sen de fikrini yazarken başkasının fikirini aşağılamadan yazacaksın. olay siyah beyaz kavramı değil. ben bobo yu da görmek istemem. çünkü Türklük kavramı tekrar ediyorum farklıdır. ben buraya zamanında hüseyin çimşir yerine aurelio oynasın yazmıştım. demek istediğimi anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz.
ayrıca faşizm'in ne demek olduğunu tam öğrenip bir daha başkalarına böyle bir ithamda bulunmanı tavsiye ediyorum. ya tam anlamını bildiğin şeyi yazıya dök. ya da hiç yazma.
TR.CaPTaiN
22.Mart.2007, 21:45
Mehmet'i Türkçe röportaj vermediği için beğenmeyenler İstiklal Marşını bilmeyen Barış Almanya'yı seçtiği için üzülüyorlar.
bu mu verilecek cevap? İtalya milli takımında dünya kupasındaki 24 oyuncudan sadece 4'ü biliyordu marşı. Bu mu peki bizim dediklerimize vereceğiniz cevap?
TR.CaPTaiN
22.Mart.2007, 21:52
Cevabı Yunanistan maçında stadı dolduranlar verdi.
yok yok siz anlamak istemiyorsunuz. ya da bizim anlatma kapasitemiz sizin kapasitenize yeterli gelmiyor. bizde eksiklik var orası kesin anladım bunu.
neyse konu hakkında konuşmayım biraz. barış milli takıma seçilecek performansta oynamadı. ona gerek yok. ama mesut iyi oynuyordu. ama bunların sonu mustafa doğan ve hollandalı uğur gibi olur. en fazla 5 maç oynarlar milli takımda.
GeNç KaRTaL
22.Mart.2007, 22:06
Milli takımın ihtiyacı varsa bence yabancı kökenli oyuncuların oynamasında bir mahsur yok.
PesimiSTyLa
22.Mart.2007, 22:14
Ronaldinho da olsa , Messi de olsa Türklestirilip, Milli takımda oynamasına karsıyım. O zmn fasizm dediniz bnde sunu diyim. Canakkale savasında İngiltere sömürge ülkelerindeki insanları kendi için savasa soktu ve sonuc. En bastan karsıydım hala karsıyım.
Aurelio, o, bu, şu farketmez. Hangisi futbol yasamı bittikten sonra Türkiye de yasayacak ?? Bavulunu alıp gidecekler.
Milli takımın ihtiyacı varsa bence yabancı kökenli oyuncuların oynamasında bir mahsur yok.
hah işte kurulacak uygun cümle örneği bence bu. ihtiyaç varsa.
El Comandante
22.Mart.2007, 22:17
Baris Almanyada dogup,büyüdügü icin İstiklal Marşını bilmiyor,ama emin olabilirsin Aurelio´dan daha fazla TÜRKLÜK duygusuna sahiptir.
Eger Fatih Terim ve ekibi onu önceden görselerdi,Milli takima cagirsalardi kosa kosa gelirdi.Nuri Sahini Almanlar kapmasin diye 16 yasinda oynattik Mili takimda,ama Baris Özbek´i göremediler,Almanya genc takiminda oynayan adami Milli takima kazandirmak icin en ufak bir girisim de bulunmadilar.Böylesine genc,yetenekli,gelecegi olan bir futbolcuyu kaybettik.Yakin zamanda bunun dezavantajlari görülmeyecektir,ama uzun vaadede Baris gibi bir futbolcunun eksiklikligi hissedecek Milli takimimiz.Profesyonel,sogukkanli,,simarik yapisi olmayan bir isim Milli takima kazanc olurdu.
Baris son dönemlerde kötü futbol oynuyor,buna katiliyorum.Ama önceden istediginde nasil futbol ortaya koydugu ortadadir.Takimda orta sahadaki Mehmet Topal haricinde bütün futbolcularimiz formsuzdur,Barisin da formsuz olusu buna da baglidir.Takim oyunudur futbol,tek kisiyle birsey basarilamaz.Barisin Almanya genc milli takimindaki maclarini izledigimde diyorum bizdeki Baris bu mu ? Gercekten orada daha farkli oynuyor,daha iyi oynuyor,yaninda kaliteli isimler,onunla anlasabilecek isimler oldugundan dolayi.
Fıratcan Alçınkaya
22.Mart.2007, 22:20
Ronaldinho da olsa , Messi de olsa Türklestirilip, Milli takımda oynamasına karsıyım. O zmn fasizm dediniz bnde sunu diyim. Canakkale savasında İngiltere sömürge ülkelerindeki insanları kendi için savasa soktu ve sonuc. En bastan karsıydım hala karsıyım.
Aurelio, o, bu, şu farketmez. Hangisi futbol yasamı bittikten sonra Türkiye de yasayacak ?? Bavulunu alıp gidecekler.
o faşizm değil gülüm emperyalizm... ;;)
Del Piero_10
22.Mart.2007, 22:22
Milli takımlar o ülkenin halkını temsil eder.Eğer o takımda başka ülkeden oyuncular oynuyorsa Milli takım tüm özelliğini yitirir,kazanılan bir başarı o ülkenin olmaktan çıkar.
Kulüp takımı değil ki bu yabancı oyuncu transfer edesin..
Fıratcan Alçınkaya
22.Mart.2007, 22:24
Zidane Dünyanın en iyi oyuncusu Cezayir'li... Bizde böle aval aval bakalım birbirimizle kavga edelim...
Fernando Gago
22.Mart.2007, 22:25
Bu sadece Futbol olayı başka yönlere çekiyorsunuz bence Aurelio milli takıma girdi diye milli takım özelliğini yitiriyorsa bizim millet olarak çoktan özelliğimizi yitirmiş olmamız lazımdı Nitekim 1.Dünya savaşında Alman Komutanlar cephanede bizim için savaştı Yüzlerce komutanımız yok muydu tabiki vardı peki Neden Alman ?
TR.CaPTaiN
Mehmet'e gelince önümüze İstiklal Marşı bilmiyor sürüldü (ezberledi) , Barış'a gelince Türklük duygusu. Mehmet gol attığında nasıl seviniyor, Barış İstiklal Marşı sırasında nasıl duruyor bunları görmek lazım.
Universal
Mesut'a kızmanıza hiç gerek yok. Almanya'da doğdu, orada büyüdü. Arkadaşları Almanya Doğumlu. Doğal olarakta Almanya Milli Takımını seçmesi daha mantıklı gözüküyor. Kökeni Türk olması onun Türk Milli Takım'da oynayacağı anlamına gelmez. Hatırlatırım zamanında Uğur Yıldırım için söyleniyorduk, artık Hollanda Milli Takımına bile çağrılmıyor.
Barış Özbek ise tercih hakkını kullanmış; ama Türkiye'de oynuyorsun, bundan sonrada büyük ihtimalle uzun süre Türkiye'de yaşayacaksın keşke Türk Milli Takımını tercih etseydi.
Üzülmeye dert etmeye gerek yok. Büyük bir zararımız olacağına inanmıyorum. Bizim ülkemizde alt yapıya gerekli olan önem verilirse Mesut Özhil ve Barış Özbek'ten çok daha iyi oyuncular çıkacaktır. Ne de olsa bunların kökenleri Türk.
Fıratcan Alçınkaya
22.Mart.2007, 22:28
Acaba Zidane 98-2000 Fransa Forması ile kupa kaldırdında üzülen Fransız varmıydı?
Acaba Dünya Basınından çakma Fransız ile kazandılar denildimi... Biz bu kafa ile daha çok daire çizeriz...
Del Piero_10
22.Mart.2007, 22:29
Bu sadece Futbol olayı başka yönlere çekiyorsunuz bence Aurelio milli takıma girdi diye milli takım özelliğini yitiriyorsa bizim millet olarak çoktan özelliğimizi yitirmiş olmamız lazımdı Nitekim 1.Dünya savaşında Alman Komutanlar cephanede bizim için savaştı Yüzlerce komutanımız yok muydu tabiki vardı peki Neden Alman ?
Çok farklı şeyler.Bir savaşta aynı tarafta yer almış iki devletten bahsediyoruz.
Fernando Gago
22.Mart.2007, 22:31
Çok farklı şeyler.Bir savaşta aynı tarafta yer almış iki devletten bahsediyoruz.
Bence hiç farklı değil Bu düşünce tarzı hayatın her alanında var sadece Futbolda değil ... Adamın biri çıksa dese ne işi var bu Almanın cephede haksız sayılmaz o zaman
PesimiSTyLa
22.Mart.2007, 22:32
o faşizm değil gülüm emperyalizm... ;;)
Tamam ben orda bnm verdiğim örnegin fasizm oldugunu söylemedim ;;) Madem fasizm dediniz ben de bunu diyorum dedim gülüm ;;)
El Comandante
22.Mart.2007, 22:32
Firat yukarida ne yazmisim Fransa hakkinda bir oku bence. ;)
Bu Zidane,Henry,Anelka,Vieria gibi oyuncular Fransada dogup,büyümüs,orada Fransiz okullarina gitmis,oranin kültürünü benimsemis,aileleriyle orada uzun yillar yasamistir.Bu yüzden onlara Fransiz gözüyle de bakmak mümkün.
Ama Aurelio da durum farkli,adam daha 5 senedir burada,26 yasinda gelmis Türkiyeye.Sirf Milli takimda oynasin diye bunu Türk yaptilar,adam kendi ülkesinde oynayamayacagini anlayinca bizim Milli takimi secti tabi.
Biz ülke olarak elma ile armutu karistirmayi cok seviyoruz...
Fıratcan Alçınkaya
22.Mart.2007, 22:34
Tamam ben orda bnm verdiğim örnegin fasizm oldugunu söylemedim ;;) Madem fasizm dediniz ben de bunu diyorum dedim gülüm ;;)
iyide çok alakasız sanki Aurellio yu kulağından tutup zorla oynatıyoruz biz .
Universal
22.Mart.2007, 22:36
Mesajları okumaya yeni başladım, Mehmet Aurelio'ya çevrilmiş. Hatırlatırım, Fenerbahçe'li Lefter'in kökeni Rumdu. Ama Türkiye'de yaşadığı için milli takımı tercih etti ve Hakan Şükür'den sonra milli takımda en çok gol atan oyuncu. O zamanlar kimse Lefter oynamasın demiyordu, çünkü Türkiye doğumluydu. Şimdide Büyükada'da yaşıyor.
Mehmet Aurelio'yu istemiyebilirsin en doğal hakkınız; ama Mehmet'ten daha iyi bir ön libero şuan Türkiye'de yok. Hüseyin Çimşir ise ondan sonra geliyor; ama inanın bana Mehmet Aurelio'nun yerini dolduramaz.
Atatürk yıllar önce çok güzel bir söz söylemiş; Ne Mutlu Türk'üm Diyene İllaha Türk olmak için Türkiye'de doğmanıza veya geninizin Türk olmasına gerek yok. Bu gün PKK Terör Örgütünde hep Türkiye Doğumlu veya Türk geni olan hainler var; ama hatırlatırım bunlar Türklüklerinden nefret ediyorlar. Bu yüzden M.Aurelio kendini Türk gibi hissediyor, Türkiye için elinden geleni yapıyor ve Türk Halkına Laik olmak için çalışıyor, belki futbol'u bıraktıktan sonra geri dönüş yapabilir çünkü bütün ailesi(eşi ve çocukları hariç) Brezilya'da yaşıyor buda en doğal hakkıdır.
Atatürk'ün Anzak Askerleri İçin Söyledikleri:
bu yaban ellerde kanini döken kahraman askerler...simdi siz barissever bir ülkenin topraklarinda yatiyorsunuz. rahat uyuyunuz. burada yanyana yatarken johnie lerin ve mehmetler in hic bir farki yoktur. ey cocuklarini uzak diyarlardan buralara gönderen anneler, gözyaslarinizi silin. ogullariniz bagrimizda yatiyor ve rahatlar emin olun. hayatlarini bu ülkede kaybetmis olmalari nedeniyle onlar en az sizin oldugu kadar bizimde cocuklarimizdir.
Buda illaha Türk olmaları gerekmediğini anlatmaktadır.
Fıratcan Alçınkaya
22.Mart.2007, 22:37
Baran ben fark görmüyorum sonuçta Fransızlar siyah olmaz... Onlar kabül ediyor bizler kabül etmeliyiz başarılar için şart bunlar...
Bir ikincisi Türkiye ile Fransa etnik yapı olarak çok farklılar Fransa'ya bu adamlar Afrikalı ailelerden gelmiş yani Zidane Fransız doğulmuyusa babası cezayir doğumlu...
Başarılar için şart değil bunlar. başarı için yabancı sınırlaması da şart değil. başarı için devşirme oyuncu da şart değil. biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. faşist yaptın bizi Fıratcan.
ayrıca bundan sonra söyleyeceğiniz kelimelere dikkat edin. sözlük anlamını okuyun. ondan sonra söyleyin.
YusufT
22.Mart.2007, 22:42
Başarılar için şart değil bunlar. başarı için yabancı sınırlaması da şart değil. başarı için devşirme oyuncu da şart değil. biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. faşist yaptın bizi Fıratcan.
ayrıca bundan sonra söyleyeceğiniz kelimelere dikkat edin. sözlük anlamını okuyun. ondan sonra söyleyin.
aynen, basari icin takim yabancilarla dolu olmasi gerekmiyor..
Milli takimda.
eXcitinG
22.Mart.2007, 22:44
Şu konuya bakıyorumda sizin için diyeceğim tek cümLe haLa insanLarın görüşLerine saygı göstermeyi biLmediğiniz, İşinize nasıL geLiyorsa şekiLde cevapLar vermenizdir. Yahu herkesin görüşü farkLıdır, Kendisine dir. Bunu haLa neden uzatıyorsunuz anLamıyorum. Size göre 11 Arjantin kökenLi adamı görmek istersin kadronda bana göre giç görmek istemem. BunLarı aştığımız zaman bunun tartışmasını ayrıntıLı yapabiLiriz. Biz daha görüşLere karşı nasıL davranacağımızı biLmiyoruz ki kaLkmışsınız empreLyaLizm, FaşistLik diye tutturuyorsunuz. Sorsam anLamını ve açıLımını biLmezsiniz.
Edminimiz uyarmış bize söz düşmez ama devam ederseniz hiç iyi oLmaz. Konu dışında devam etmeyin !
El Comandante
22.Mart.2007, 22:48
Mesajları okumaya yeni başladım, Mehmet Aurelio'ya çevrilmiş. Hatırlatırım, Fenerbahçe'li Lefter'in kökeni Rumdu. Ama Türkiye'de yaşadığı için milli takımı tercih etti ve Hakan Şükür'den sonra milli takımda en çok gol atan oyuncu. O zamanlar kimse Lefter oynamasın demiyordu, çünkü Türkiye doğumluydu. Şimdide Büyükada'da yaşıyor.
Lefter istanbulda dogup,büyüdü.Fransizlar icin söyledigimiz onun icin de gecerli.Anlatmak istedigim sey baska,yazilarimi dikkatlice okursaniz anlarsiniz.
Mehmet Aurelio'yu istemiyebilirsin en doğal hakkınız; ama Mehmet'ten daha iyi bir ön libero şuan Türkiye'de yok. Hüseyin Çimşir ise ondan sonra geliyor; ama inanın bana Mehmet Aurelio'nun yerini dolduramaz.
Türkiyede Mehmet Topal gibi bir ön libero var,bence o Aurelionun yerini doldurur.
Universal
22.Mart.2007, 22:50
Baran buda tartışılır; ama Mehmet Aurelio'da ASY'de ki Yunanistan maçında bütün tribünler tarafından alkışlanmıştır. Ne kadar yüreğini ortaya koyduğu ortadadır.
tamam artık hayrettin abi noktayı koydu. bırakalım aurellioyu. laf lafı açıyor böyle tartışmaların olması güzel. ama konuyu çip etmeyelim. artık konudan devam edelim.
Xipe Totec
22.Mart.2007, 22:52
tabi futbol 11 asker bi tarafta 11 askerde diğer tarafta olmak üzere topla yapılan bi savaştır..:)
fransa milli takımında bulunan afrikalı futbolcuların orda olmalarının sebebi afrika ülkelerinin yıllarca fransa sömürgesinde yaşamasından kaynaklanıyor ve haliyle fransaya milli takımıda sömürgesinde bulundurduğu insanlardan oluşuyor.. bunda da garip görülecek çook fazla bi durum yok.. ama bizim konuştuğumuz insan Türkiyede futbol hayatına başlamadan önce bi kez bile adımını atmamış ailesi sevenleri hepsi ülkesinde Türkiyede eşinden çocuklarından başka bi tane yakını yok.. Türk pasaportu taşır ona bir şey diyemem ama milli takım da bu oyuncu yerine oynayabilecek oyuncular varken-belki onun düzeyinde değildir ama hakkıyla oynarlar- neden 5 yıl Türkiyede oynadın diye milli formayı emanet edelim.. mesele oyuncunun rengi ırkı yüzü gözü değil mesele milli takımın asimile olmaması..
Seric_Lee arkadaşımızın yazdığı mesaj son olsun. artık başlık üzerinden devam edelim. bundan sonraki konuyla alakasız mesajlar silinecektir.
El Comandante
22.Mart.2007, 22:55
Baris Özbek ve Mesut Özil´in yetenekleri ortadadir,Alman genc milli takiminda gercekten cok iyi oynuyorlar.Kendilerini daha da gelistirdikleri takdirde Alman Milli takimina secilirler,sonrasi onlara bagli,eger performanslarini devam ettirirlerse Alman Milli takiminda uzun yillar o formayi tasirlar.
eXcitinG
22.Mart.2007, 22:59
İkisi arasında daha fazLa Mesut ağır basıyor. Gerek üst düzey takımLarda oynamış oLması gerekse sürekLi oynuyor oLmasından doLayı istikrarLı bir performans sergiLediği için ve Barış a nazaran daha uzun süredir göz önünde oLduğundan daha iyi yerLere geLecek gibi duruyor. Tabi Barış için herşey erken. Daha geLişmesini tamamLamamış durumda. Onun için bekLemek gerekiyor. MaLik Fathi içinde aynı oLayLar bi ara gündeme geLmişti. Hani nerde şimdi ?
Fıratcan Alçınkaya
22.Mart.2007, 23:00
Abi bu tarz eylem ve söylemler belirtiğim kelimenin karşılığıdır... Söylediğim kelimenin sevimsiz olduğunu iyi biliyorum ama gösterilen tavır bunu söyleticek cinsten...
Sanırım herkesin tavrı belli daha uzamasın konu...
El Comandante
22.Mart.2007, 23:01
Bu gibi durumlarda profesyonellik,sogukkanlilik ve istikrar önemlidir.Malik Fathi,Ugur Yildirim,Mustafa Dogan gibi futbolcular zaafiyet gösterdiler,ellerine gecen sansi iyi degerlendiremediler.Dileriz bu 2 futbolcu basarili olur,bu cizgilerini arttirarak devam ettirirler.
Fıratcım belirttiğin kelimenin karşılığı inan o değil. ben dersini gördüm o dediğin şeyin daha uzatmayalım dediğin gibi.
Mergmehmet
22.Mart.2007, 23:10
:icon_evil:Merg Yorum:icon_evil:
Ben bir fanatik Galatasaraylı olarak barışın kesinlikle Türk milli takımına çağırılmasına karşıyım.Zaten çağrıldığıda yok sanki Löw onu Alman milli takımında oynatacak mı sağa bakıp sola top atmakla futbolcu olunmaz arkadaşlar Barış'a gelene kadar ne barışlar var bizde.Ama Schalke'de oynayan Mesut Özil'e lafım yok kesinliklede olamaz zaten o kazanılması gereken bir yetenek Nuri için ise söylenenler doğru adam feyenord'ta banko oynuyor hemde neredeyse bir defansif ortasaha gibi oynuyor daha geriye dönük biz o mevkide sonradan olma Mehmetlere yer vericeğimize gerçeklerine yer versek ne kaybedebiliriz.Soruyorum sizlere Avrupa şampiyonası finalinde herhangi bir takıma karşı sonradan olma Mehmet mi mu canla başla oynar,yoksa gerçek Mehmet mi İstiklal marşını teypden dinlemekle Türk olunmaz.
Ama Aurelio'ya söyliyecek birşeyim yok nede olsa o bir profesyonel öyle değil mi
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Her neyse bu tür olayları konuş konuş bir arpa boyu yol almıyoruz ve hiçbirşeyi değiştiremiyoruz.Sonuçta yine kararı bize ilk Avrupa kupasını getiren kişi vericek.Ne söylesek ne yazsak ne çizsek boş.Sonuçta bu işi Fatih Terim bizden daha iyi biliyor diye o mevkide bulunuyor.
YusufT
23.Mart.2007, 02:22
Bunlara Zafer Yelen, Mevlüt Erdinc, Aykut Demir, Erdem Alparslan ve Ceyhun Gülselam'da eklene bilirlerdi, ama Milli takimimiz erken davranarak bu oyunculari en azindan milli takimlarimiza kattilar.
Bunlardan Mevlüt ve Aykut gercekten cok yetenekliler.