View Full Version : A Milli Takım'ın Beyaz Rusya maçı kadrosu
anilton
22.Mart.2007, 01:09
Milli Takım'ın 26 Mart'ta oynayacağı Beyaz Rusya özel maçının kadrosu ve kamp programı belli oldu. Milli Takım, 23 Mart Pazar günü saat 17.00'de Polat Renaissance Hotel'de toplanacak.
24 Mart Pazartesi günü Türkiye Futbol Federasyonu ve Garanti Bankası arasında Polat Renaissance Hotel'de düzenlenecek imza töreninden önce Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim saat 11.00'de aynı salonda bir basın toplantısı yapacak.
Milli Takımımız, 24 Mart Pazartesi akşamı saat 19.00'da Galatasaray Metin Oktay Tesisleri'nde basına tamamen açık bir antrenman yapacak. 25 Mart Salı günü saat 11.00'de Minsk'e hareket edecek olan Milli Takımımız, Beyaz Rusya'da Hotel Europe Minsk'de konaklayacak.
Milli Takımımız, 25 Mart Salı günü saat 19.00'da maçın oynanacağı Dinamo Stadı'nda basına 15 dakika açık bir antrenman yaparak karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayacak. Milli Takımımız, Beyaz Rusya ile yapılacak hazırlık maçının ardından saat 23.30'da Türkiye'ye dönecek.
A Milli Takım'ın kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:
Volkan Demirel, Mehmet Aurélio, Uğur Boral, Yasin Çakmak, Gökhan Gönül, Selçuk Şahin (Fenerbahçe), Hakan Kadir Balta, Servet Çetin, Sabri Sarıoğlu, Mehmet Topal, Arda Turan (Galatasaray), Rüştü Reçber, Serdar Özkan, Gökhan Zan (Beşiktaş), Mehmet Yıldız (Sivasspor), Gökhan Ünal (Kayserispor), Tolga Zengin (Trabzonspor), Gökhan Emreciksin (MKE Ankaragücü), Giray Remzi Kaçar (Gençlerbirliği OFTAŞ Spor), Mustafa Sarp (Bursaspor), Emre Aşık (Ankaraspor), Nihat Kahveci (Villarreal), Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Halil Altıntop (Schalke 04), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Yıldıray Baştürk (Stuttgart), Tümer Metin (Larissa), Mevlüt Erdinç (Sochaux), Caner Erkin (CSKA Moskova)
YusufT
22.Mart.2007, 01:11
Terim beklenen hamleyi yapip, Gökhan Emreciksin, Mevlü Erdinc, Caner Erkin'i almis.
AMA NEDEN Ümit Karan yok ???
en azindan gidip Semih'i filan almamis..
Hiç güleceğim yoktu.Terim heralde Trabzonspor maçlarını izlemiyor.Her maç yaptığı inanılmaz hatalarla maçlara damga vuran Tolga kadroda, TS'nin şuanda en iyi oyuncusu Barış kadroda yok.Bravo!!
YusufT
22.Mart.2007, 01:19
Tolga'yi fark etmemisim, neden almiski onu...
Aykut'da kadroda olabilirdi Tolganin yerine.
eXcitinG
22.Mart.2007, 01:22
Mustafa Sarp, Giray, Gökhan Emreciksin, Tümer... Emre Aşık
Fatih hoca beni de aLsaydınya canım
YusufT
22.Mart.2007, 01:24
Hayrettin abi Gökhan Emreciksin Ankaragücüne geldiginden beri iyi oynuyor. Mustafa Sarp'da gecen haftalarda iyi oynuyor, ama onun yerine Nuri Sahini alabilirdi.
Emurafu
22.Mart.2007, 01:29
Hayrettin abi o aldıklarına birsey dememek gerek..Sonucta herkezi deneyecek..Yanlız Emre Asık takıntısı artık bitmeli..
Ümit Karan nerdee.......Ligin en formda forveti:(
Emre güngör nerde....Yasin çakmak ligde fazla oynama sansı bulamıyor.Üstelik onu cagırıyor.Ligde oynarken cagırmamısdı buda ilginç:).Emre güngör cagrılması lazımdı...
Dogruya dogru:Sabri'nin orda ne işi var..Sanki küfür ediyor bize:;)
3 oyuncu dısında kadro yinede güzel...
En çok mevlüd'e sevindim..Hatta ilkonbir bile baslamalı..Fransada çosdu kendisi..
Onurap
22.Mart.2007, 01:33
Hayrettin abi o aldıklarına birsey dememek gerek..Sonucta herkezi deneyecek..Yanlız Emre Asık takıntısı artık bitmeli..
Ümit Karan nerdee.......Ligin en formda forveti:(
Emre güngör nerde....Yasin çakmak ligde fazla oynama sansı bulamıyor.Üstelik onu cagırıyor.Ligde oynarken cagırmamısdı buda ilginç:).Emre güngör cagrılması lazımdı...
Dogruya dogru:Sabri'nin orda ne işi var..Sanki küfür ediyor bize:;)
3 oyuncu dısında kadro yinede güzel...
En çok mevlüd'e sevindim..Hatta ilkonbir bile baslamalı..Fransada çosdu kendisi..
Abi aynı konuyu sonradan açıyorsun sonrada eski konuyo yorum yazıyorsun pes walla :smismileyiw2:
eXcitinG
22.Mart.2007, 01:34
Ya tamam çağırsın hadi onLara birşey demeyeyim tamada bu Emre aşık, Tümer ve Sabri ne oLuyor Yasin çakmak ne oLuyor onu anLamadım.
anilton
22.Mart.2007, 01:35
M.Sarp,E.Aşık,Tolga Zengin,Tümer ve Yasin'in yerine;
Nuri Şahin,Ü.Karan,İ.Toraman,Emre Güngör,Serdar Kulbilge çağrılabilirdi bence
Onurap
22.Mart.2007, 01:37
nuri şahin gibi bi adam varken mustafa sarp kim yaa..Sonra neden almanyadaki gençler türk milli takımını seçmiyo diyoruz..
Emurafu
22.Mart.2007, 01:38
Onurcum o konu fazla yöneticilere bildim..Kilitlenecek o konu:)
eXcitinG
22.Mart.2007, 01:38
İbrahim Toraman nın oLmaması zaten başLı başına bir fiyasko. Bu terimin bu adama garezi var kesin yani.
Sayın Terim bi kerede şu kadro seçiminde objektif davranın...
BeeTLeJuiCe
22.Mart.2007, 01:42
Bir Emre Aşık yerine İbrahim Toraman çok güzel olurdu. Herkesin dediği gibi Emre Aşık F.Terim'de bir takıntı haline geldi.
Emurafu
22.Mart.2007, 01:42
Suan heryerde Karan tartısılıyor:)..Karan agzında kuş tutsa cagrılmazmış:)
Galatasaray'ın her maçını samiyende izliyor..Emre ve Karan'ı nasıl oynadıklarını hala görmedimi..
Tümer cagrılmasını abartmıyorum..En azından bu sefer oynuyor..Önceden oynamasa'da cagrılıyordu..
eXcitinG
22.Mart.2007, 01:44
Tek yaptığı doğru MevLüt Erdinç oLmuş. Hayret o nerden akLına geLdiyse.
nerazzuri
22.Mart.2007, 01:53
BeyLer sadece hazırlık maçı bu fazla abartmaya gerek yok bence. Terim Euro 2008 için alternatifler, değişik planlar yapıyor oLabiLir. Saygı duyuyorum kadroya. Sadece bir hazzırlık karşılaşması. Bazılarının son maçıdır belki hiç kimse bilemez bunu. :)
Emre Belözoglu ve Mehmet Topuz neden yoklar? Sakatliklari mi var?
Bence Ibrahim Toraman´da kadroda olmaliydi. Mevlüt ve Caner gibi yurtdisinda olan genclerin kadroda olmasi cok güzel, ama belki de en iyi genc oyuncumuz olan Nuri Sahin nerede?
BeeTLeJuiCe
22.Mart.2007, 01:56
Emre Güngör A2'ye Nuri, Barış Memiş Ümit Milli'ye çağrılmış.
Bu oyuncularıda elbet izliyodur onlarıda bu şekilde değerlendirmiş.
El Comandante
22.Mart.2007, 02:00
Sabri´nin,Selcuk´un,Yasin´in,Tümer´in,Rüstü´nün,To Lga´nin orada ne isi var Allah askina ?
Ligin en formda forveti Ümit Karani neden cagirmiyor demeyecegim artik,kendisiyle problemi var herhalde Fatih Hocanin.Milli takim hocasinin takintili olmasi ayiptir.
Fatih Terim´i savunuyordum ben ama bu cikardigi kadrolari görünce,takintili tutumuna devam ettigini görünce iyice ümidimi kestim ondan.Resmen yazik ! Ümit Karan gibi bir futbolcuyu bitirmeye calisiyor !
ordulu5252
22.Mart.2007, 02:01
Fatih Terim'in yıllardır Ümit Karan'a takıntısı var....
Ligin en formda ismi olan Ümit'i almıyor gidiyor Yasin'i,Sabri'yi alıyor...
Ümit Türkiye maçında 2-0 yenilirken maçı 2-2 yapmıştı YİNE 1-0 lık maçı 1-1 yapmıştı....
UYAN FATİH HOCA UYAN....Yıldızlar elinin altında:(
Emurafu
22.Mart.2007, 02:02
Barış memiş için A milli erken zaten...Onun içinde hocayı eleştirmek iyi olmaz..
Ben Terim'i çözdüm;Milli takıma alınmak için biraz yedek kalman lazım..Oynarken cagırmıyor yedek olunca cagırıyor..
a.arıcı-11
22.Mart.2007, 02:20
yasin le sabrinin ne işi var anlamadım yasin zaten bizde oynamıyo sabride 2 haftadır oynuyo oda adam yokluğundan kadroya alındı semihin alınmaması da biraz saçma olmuş adam ligin gol kralı milli takımda yok ümitinde takıa çağırılması gerekiyordu
topuzla emrenin sakatlığımı var?
YusufT
22.Mart.2007, 02:25
Zafer Yelen, Emre Güngör, Ümit Karan, genc yildisimiz Nuri Sahin, Türkiyenin Puyolu(bence) I.Toraman, Emre Belezoglu, Mehmet Topuz neden yok?
Nuri'yi almanlar almasin diye aldi bir kere, Zafer'i almanlarda istiyordu o Türkiyeyi secti..
Sonra gelelim Mevlüt Erdinc olayini, kesin fransizlar alamasin diye almistir. onuda 1 kere oynatir sonra bir daha cagirmaz..
anil luque
22.Mart.2007, 02:30
kadro bana gore yanlıslarla dolu fatıh hoca ne zaman hakedenlere forma verecek cok merak edıyorum..
anilton
22.Mart.2007, 02:30
Sabri´nin,Selcuk´un,Yasin´in,Tümer´in,Rüstü´nün,To Lga´nin orada ne isi var Allah askina ?
Ligin en formda forveti Ümit Karani neden cagirmiyor demeyecegim artik,kendisiyle problemi var herhalde Fatih Hocanin.Milli takim hocasinin takintili olmasi ayiptir.
Fatih Terim´i savunuyordum ben ama bu cikardigi kadrolari görünce,takintili tutumuna devam ettigini görünce iyice ümidimi kestim ondan.Resmen yazik ! Ümit Karan gibi bir futbolcuyu bitirmeye calisiyor !
Yapma Allah aşkına yapma.Rüştü'yü sorguluyosun.Kim çağırılacaktı Rüştü'nün yerine..?
El Comandante
22.Mart.2007, 02:33
Rüstü´nün oynadigi oyun ortada,ne kadar hatali goller yedigi de ortada.Bir Trabzon macinda iyi oynadi diye onu cagiracaksak Milli takima,Aykut´un ne günahi var? Kac mactir mükemmel oynuyor,hatasiz oynuyor.Sirf isim yapmis diye Rüstüyü Milli takima almak sacmaliktir.
Redrum
22.Mart.2007, 02:35
ya sanki final maçına çıkıyoruz ha. adam deniyecek bazı adamları. bırakın emreyi, mehmet topuz'u, ümit'i her zaman çağırabilir şu an yeni altertantifler arıyor. Hazırlık maçı hazırlık!
GeNç KaRTaL
22.Mart.2007, 02:36
Yasin Çakmak,Sabri Sarıoğlu,Tolga Zengin,Mustafa Sarp,Emre Aşık bu isimleri kadroda olması bence yanlış olmuş.Yerlerine İ.Toraman,Nuri Şahin,Serdar Kulbilge,Ü.Karan,Emre Güngör alınmalıydı bence.
Varonil
22.Mart.2007, 02:37
Yok şu neden çağrılmış,yok şu neden çağrılmamış diye konuşmak gereksiz bence.Sonuçta bu bir hazırlık dönemi.Daha uzun,daha birsürü hazırlık maçı yapacağız.Fatih Hoca elindeki bütün olanakları kullanıyor.
Kadroya gelince;Caner Erkin ve Mevlüt Erdinç'in çağrılmasına çok sevindim.İnşallah bu fırsatı iyi değerlendirir bu 2 oyuncu.
anilton
Rüstü´nün oynadigi oyun ortada,ne kadar hatali goller yedigi de ortada.Bir Trabzon macinda iyi oynadi diye onu cagiracaksak Milli takima,Aykut´un ne günahi var? Kac mactir mükemmel oynuyor,hatasiz oynuyor.Sirf isim yapmis diye Rüstüyü Milli takima almak sacmaliktir.
Rüştü Reçber'den bahsediyoruz diyorum başka bir yorum yapmıyorum,Rüştü Reçber...
GeNç KaRTaL
Rüştü'yeda laf diyorsan Baran ben sana ne diyim daha..Rüştü o kadroda en son laf edilecek adamlardandır..;;)
Fernando Gago
22.Mart.2007, 02:40
Fatih Terim'in Sabri ısrarını anlamak mümkün deil ... Mehmet Topuz kadroda yok ?
El Comandante
22.Mart.2007, 02:41
ya sanki final maçına çıkıyoruz ha. adam deniyecek bazı adamları. bırakın emreyi, mehmet topuz'u, ümit'i her zaman çağırabilir şu an yeni altertantifler arıyor. Hazırlık maçı hazırlık!
Rasit nedense sen her Milli takim aday konusunda bu mesaji yaziyorsun,ama Fatih Hoca kafasinda belirledigi,Milli takimin yanindan bile gecemeyecek isimleri cagirarak seni yaniltmaya devam ediyor ne yazikki.Keske senin dedigin gibi olsa,ama olay öyle degil !
Emre Asik hep cagiriliyor,Tümer hep cagiriliyor vs.
Böyle isimlerin Milli takimda yeri yok ! Avrupa sampiyonasi icin kaliteli bir takimla gitmemiz lazim,ama Fatih Hoca takintili oldugu icin Milli takimi hakedeni cagirmiyor.
Ümit Karan,Nuri Sahin,Mehmet Topuz,Emre Güngör gibi isimler cagirilmazken,kendisinin sevdigi futbolculari cagiriyor.Nerede adalet ?!
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bakin iste isim yapmis diye cagirilmasini istiyorsunuz Rüstü´nün !
Dönün bakin Rüstünün oynadigi son maclara,yedigi hatali gollere.Rüstü icin Milli takim devri coktaaan kapanmistir,ama hala bunu anlamayanlar var.Serdar Kulbilge,Volkan Demirel,Aykut Ercetin gibi yetenekli kaleciler Milli takimin kalesini korumalidir,Rüstü degil !
anilton
22.Mart.2007, 02:49
[B]Bakin iste isim yapmis diye cagirilmasini istiyorsunuz Rüstü´nün !
Dönün bakin Rüstünün oynadigi son maclara,yedigi hatali gollere.Rüstü icin Milli takim devri coktaaan kapanmistir,ama hala bunu anlamayanlar var.Serdar Kulbilge,Volkan Demirel,Aykut Ercetin gibi yetenekli kaleciler Milli takimin kalesini korumalidir,Rüstü degil !
Rüştü bütün futbol kariyeri boyunca zaman zaman böyle hatalı goller yemiştir.Ama Rüştü'nün milli takım forması altında nasıl oynadığını bilmeyen yoktur.Rüştü milli takımın kaptanıdır.Bu kadroda H.Şükür'ün nasıl her zaman olması gerektiğini düşünüyosam Rüştü'nünde tartışmasız alınmasını düşünüyorum şahsımca...
Onurap
22.Mart.2007, 02:54
Rüştüye gelene kadar kimler çıkarılmalı..Euro 2008 de daha iyi bir kadro çağırır umarım..
Emurafu
22.Mart.2007, 02:57
Halil Altintop bile cagrılmış:).Onuda yeni gördüm..Halil suan Almanyanın en formsuz forveti...Üstelik Schalkeden ayrılmak üzere..
Euro 2008'e illaki Hazır,Formda,Bazı tecrübeli oyuncularla gitmesi lazım..Terim belli mayıs'a kadar herkezi deneyecek..Umarım Emre ve Karan'a da sans dogar..,Semih,Karan,Nihat suanda banko forvet oyuncularımız bence..Neyse olan oldu.
El Comandante
22.Mart.2007, 02:59
Rüştüye gelene kadar kimler çıkarılmalı..Euro 2008 de daha iyi bir kadro çağırır umarım..
iste böyle kökten bi degisiklilik olmali.Formayi hakedene vereceksin,kimsenin tapulu mali degil o forma ! Formsuz,kötü oynayan futbolcularin Milli takimda ne isi var Allah askina ? Neresi mantikli bunun ?
BlackEagle19o3
22.Mart.2007, 03:12
Rüştü hali hazırda Türkiye'nin en iyi kalecisidir neden tartışılıyor anlamıyorum.Caner,Mevlüt,Gökhan gibi gençlerin çağırlması güzel.Bence gereksiz olanlar Yasin,Selçuk,Emre Aşık,Tümer,Sabri,Tolga Zengin,Mustafa Sarp...
Emre Güngör,Nuri Şahin,Aykut,İ.Toraman,Zafer Yelen mutlaka olmalıydı.Aklıma gelmeyenler de olabilir;)
GeNç KaRTaL
22.Mart.2007, 03:12
Bu sezon zaten 1 trabzon maçında oynadı demi Rüştü? Eğer son maçlara bakacak olursak Rüştü'de gözle görülür bir form grafiği yükselmesini görürüz.Bu durumda gidip Aykut'umu çağıracak Terim yoksa Rüştü'yü mü? Hadi Rüştü çok formsuz olsa Tamam Aykut ya da Serdar olmalı yerinde derim ama adam formda..Ayrıca Tolga yerine Serdar ya da Aykut çağırılabilirdi..
Onurap
22.Mart.2007, 03:16
Serdarın sakatlıktan yeni çıktı tolga yerine aykut çağrılabilirdi hem moral olurdu onun için..
Emurafu
22.Mart.2007, 03:17
Terim denizli maçını izlemeye kesin samiyene gelir..;)Bu ümit bu hafta denizliye en az 2 gol atar ahada buraya yazıyorum.Karan hırs yapmısdır..Gözüne sokarak goller atacak bak görürsünüz..
anilton
22.Mart.2007, 03:19
iste böyle kökten bi degisiklilik olmali.Formayi hakedene vereceksin,kimsenin tapulu mali degil o forma ! Formsuz,kötü oynayan futbolcularin Milli takimda ne isi var Allah askina ? Neresi mantikli bunun ?
Ooo Türk futbolunda istikrar mı varda,formda oyuncuların alınması gerekir diyorsun.Formda oyuncu ararsan 10 tane oyuncu zor bulursun.Bizim futbolcular iki hafta süper diğer iki hafta sahada yok.Bir oyuncu sırf formda diye de çağrılmaz kadroya.Hocanın güvendiği,en formsuz anında formayı verdiği ve üst düzey performans gösteren oyuncular vadır ve onlar kadroda olmak zorundadırlar.Rüştü'nün kadroda olması diğer seçilen kaleciler için bir avantajdır.Aynı şekilde H.Şükür'ün olmasıda diğer futbolcular için gereklidir...
Ronaldinho şuanda Brezilya'nın en formsuz futbolcusudur.Aynı şekilde Henry formsuz.Bunlar çağrılmasınlar o zaman milli takımlarına.Son Dünya Kupasında Zidane tek başına finale taşıdı Fransa'yı.Aynı şekilde Rüştü F.Bahçe'de dayak yerken,en formsuz dönemlerinde milli takımın üçüncülüğünde en önemli pay sahiplerinden biriydi.Sözün özü;bazı tecrübeli ve kaliteli futbolcular ne kadar formsuz olurlarsa olsunlar kadroda olmak zorundalar.Bu her ülkenin milli takımlarında vardır.Hee illaki çağırılacak oyuncu formda olmalı diyorsan Rüştü son üç maçtır mükemmel performans gösteriyor...
El Comandante
22.Mart.2007, 03:27
Yerlerine Milli takimda daha iyi olacak isimler varsa onlar secilmelidir bence.Yukaridakileri tekrar tekrar yazmaya gerek yok.;)
Ronaldinho zaten cagirilmiyor Milli takima son dönemlerde.Zidane´nin son yilinda Real de nasil oynadigi da ortadadir.O adamlarla bizimkini karsilastirma bence.Onlar basli basina kalite.
Rüstünün iyi performans gösterdigine katilmiyorum ayrica.
BlackEagle19o3
22.Mart.2007, 03:31
Senin katılmana gerek yok zaten Fatih Terim iyi olduğuna inanıyor ki almış kadroya.Hem Rüştü 1 maç iyi oynadı çağırıldı diyosun Aykut kaç maç iyi oynadı ki?
El Comandante
22.Mart.2007, 03:34
Aykut Türkiye Kupasindaki Fenerbahce macindan beridir kalede ve cok iyi oynuyor.Eger böyle kalecileri kazanmak istiyorsak Milli takima cagirmaliyiz.
Ümit Karan zaten ümidini kessin Milli takimdan Fatih Terim basta oldugu sürece.Sabri kina yaksin,Fatih Hoca onu yetistirdi diye cagiriyor hep vs.
anilton
22.Mart.2007, 03:34
Yerlerine Milli takimda daha iyi olacak isimler varsa onlar secilmelidir bence.Yukaridakileri tekrar tekrar yazmaya gerek yok.;)
Ronaldinho zaten cagirilmiyor Milli takima son dönemlerde.Zidane´nin son yilinda Real de nasil oynadigi da ortadadir.O adamlarla bizimkini karsilastirma bence.Onlar basli basina kalite.
Rüstünün iyi performans gösterdigine katilmiyorum ayrica.
G.Saray'da daha bir kaç haftadır forma giyen Aykut milli takımı Rüştü'den daha çok hakediyor.Aykut iyi performans gösteriyor,Rüştü göstermiyor.Brvao.Milli takımda renginizi belli etmeyin bari arkadaşlar,biraz objektif olun yaaa...
Neden onlarla karıştırmayacakmışım.O futbolcular ülkelerinin yıldızıysa Rüştü'de Türkiye'nin yıldızıdır...
Bu konuda daha fazla bir şey yazmayacağım.O senin görüşündür bu benim,saygı duyuyorum...
El Comandante
22.Mart.2007, 03:37
Yok artik ! Burada da fanatiklik yaptigim söyleniyor.Yahu ben ne demisim yukarida,hakki olanin formasi verilecek,Milli takima cagirilacak ! Hangi takim oluyorsa olsun,ister Kasimpasadan cagirir,ister Fenerbahceden.Yeterki oyunculari kendi takintilari yüzünden bitirmesin.
RoNNiE91
22.Mart.2007, 03:47
Nobre kesinlikle çağırılmalıydı bence.Çok formda şu sıralar.Faydalanılmasında yarar var.
BlackEagle19o3
22.Mart.2007, 03:59
Nobre formda ama çağırılmamalı bence önceden de söylediğim gibi Aurelio istisna kalmalı;(
yunusgs
22.Mart.2007, 04:14
Şöyle bir baktımda kadroya Fenerbahçe takımından hakeden oyuncular gelmiş.Galatasaraydan Sabri'nin ne işi var Ümit Karan ve Aykut niye yok?Beşiktaş'tan bence İ.Toraman da olabilirdi.Mehmet Topuz niye yok?Tümer niye var çünkü onun yerinde oynayabilecek daha kaliteli oyuncular da var.G.Oftaştan Giray'ın alınması ise iyi olmuş.
deniz.91
22.Mart.2007, 04:41
Kadroyu pek beğenmedim Tümer Sabri Serdar Özkan Tolga ve Mustafa Sarp neden alındı bu kadroya anlamış değilim bunalrın yerine birçok iyi oyuncu var türkiyede bi Selçuk İnan Nuri Şahin Aykut olabilridi.
Bu arada Mrhmet Topuzun hafif sakatlığı var o yüzden kadroya alınmadı heralde başka bir neden düşünemiyorum!...
Emurafu
22.Mart.2007, 05:04
Tekrar söylüyorum...Nobre ve Vederson milli takıma cagrılmazlar..Aurellio cagrıldıgı için hala tepkiler var..Birkere Agızları yandı..Daha Ümit Karan'ı milli takıma cagırmıyor..Fatih terim christian , lukunku sahaya sürüp ümit karanı kesmemişmiydi , belli bi gıcıklığı var ümit karana ama bilmiyoruz nedendir
Mevlüd'ün oynamasını çok istiyorum..
YusufT
22.Mart.2007, 05:36
Emrah abi Mevlud degil bildigin Mevlüt, bu fransiz hiyarlari yanlis yazmis adamin adini.. soyadini olarak ise Erding olarak koymuslar, gercekte Erdinc.
"Zafer Yelen, Emre Güngör, Ümit Karan, genc yildisimiz Nuri Sahin, Türkiyenin Puyolu(bence) I.Toraman, Emre Belezoglu, Mehmet Topuz neden yok?
Nuri'yi almanlar almasin diye aldi bir kere, Zafer'i almanlarda istiyordu o Türkiyeyi secti..
Sonra gelelim Mevlüt Erdinc olayini, kesin fransizlar alamasin diye almistir. onuda 1 kere oynatir sonra bir daha cagirmaz.."
Bence biz bu Nuri Sahin ve Mevlüt Erdinc olayini konusalim.. bakalim Terim yine birtek 1 maclik icinmi aliyor adami, diger ülke kapmasin diye..
Jesus_FB
22.Mart.2007, 06:44
İnşallah seçtiği bu oyuncuları sadece denemek için almıştır çünkü çok komik adamlar var içlerinde
Lionel Andres Messi
22.Mart.2007, 07:13
nuri şahin yeni bir emre belözoğlu olabilir çağrılabilirdi o.
mevlüt ü ise hiç izleyemedim çağrıldıysa yetenekli demek ki.
zafer 21-22 yaşında ve bu sezon ligde golü yok.bence şimdilik A2 ya da ümit milli daha uygundur ona.
aykutu neden bu maça çağırmamış ki son haftalarda yaptığı kurtarışlarla kazandırdığı puanlar ortada.emre güngör dururken yasin olmamalıydı.
ümit karan ı euro 2008 de banko ilk 11 e saklıyordur umarım fatih terim.
En formda santrafor Semih Şentürk, gol kralı!
Semih'i almamış, iyi olmuş diyorsanız kusura bakmayın fanatiklik olur bu.
Tümer şampiyonada da olmalı, Tümer'e yeteneksiz, gerek yok diyorsanız bırakın lütfen tartışmayı, Yunanistan maçını alan kişi Tümer'dir.
Çok geniş bir kadro yapılmalı, şampiyonası öncesi uzun bir kamp yapsınlar, sonra elesin Fatih Terim:
Fenerbahçe'den alınması gerekenler:
Volkan Demirel, Serdar Kulbilge, Gökhan Gönül, Aurelio, Deniz Barış (sakatlık çıkıp form tuttuğunda), Uğur Boral, Semih Şentürk, Tümer Metin
* Yasin Çakmak değerlendirilebilir, stoper alternatifleri az.Sol bek rotasyonu bulunamazsa Vederson çağrılabilir
Galatasaray:
Hakan Balta, Volkan Yaman, Arda Turan, Ümit Karan, Servet Çetin, Hakan Şükür, Mehmet Topal, Aykut Erçetin.
* Yazdım ama Servet ve Hakan Şükür konusuna hiç bulaşmıyorum, görüşlerim değişmiş değil.
Beşiktaş:
Gökhan Zan, İbrahim Toraman, Serdar Özkan, Serdar Kurtuluş, Rüştü Reçber
Kayserispor:
Gökhan Ünal, Mehmet Topuz, Aydın Toscalı
Trabzonspor:
Tolga Zengin, Barış Memiş
Ankaraspor:
Serkan Kırıntılı
Sivasspor:
Mehmet Yıldız, Hayrettin Yerlikaya, Musa Aydın
Bursaspor:
Fatih Serkan Kurtuluş, Ömer Aysan Barış, Volkan Şen, Sercan Yıldırım, Egemen Korkmaz
Gaziantepspor:
Bekir İrtegün
Gençlerbirliği:
Engin Baytar
Oftaş:
İbrahim Şahin
Manisaspor:
Ufuk Ceylan, Nizamettin Çalışkan, Selçuk İnan, Uğur İnceman, Sezer Öztürk, Burak Yılmaz
Eskişehirspor:
Ferhat Odabaşı
Yurt dışından:
Yıldıray Baştürk, Zafer Yelen, Mevlüt Erdinç, Emre Belözoğlu, Gökdeniz Karadeniz, Nihat Kahveci, Hamit Altıntop, Halil Altıntop, Serhat Akın, Caner Erkin, Fatih Tekke, Tuncay Şanlı, Jem Karacan, Nuri Şahin.
Kaçırdığımız Mesut Özil var ki esas bomba odur.
Çok fazla haketmeyen oyuncu var şu anda.
--
Fransızların esprisidir Erding, lakaptır, abartmayın..
Bordo61Mavi
22.Mart.2007, 11:39
Fatih Terim hic bir zaman bizi memnun edemicek su kadro isinde :D
Bize Gol atan forvet lazim, yetenekleri olan degil. Suan gol atan Umit Karanimiz varken niye baska futbolcular aliniyo bu kadroya.
Tolga nin cagrilmasi, Trabzonsporu bos gecmemek icin ama onun yerine Barisi cagirabilirdiler, Fatih hoca ile calismak ona cok sey katardi.
Xipe Totec
22.Mart.2007, 11:57
her nedense miladını doldurmuş oyuncular çağırılıyor milli takıma.. tecrübe önemli tabi ki ama emre aşık(ölmüş bitmiş) vs gibi oyuncularda ne tecrübesi aranır bilinmez.. barış mesut gibi bir sürü genç yeteneğimiz varken hala 1 maç oynayıp 3-5 maç yatanların gözüne bakıyoruz.. milli takımı bırakan tugay yerimi gençlere bırakıyorum derken bu teknik kadro hangi dünyadaydı sormak lazım.. fatih terimin kadro seçimlerinde duygusal davranıyor ki hazırlık maçı olsa da hakeden oyuncuların çağrılması gerekirdi..
GeNç KaRTaL
22.Mart.2007, 15:06
Cengiz abi söylediğin kadro çok güzel.Artı olarak Oftaş'tan Giray'da eklenebilir dediğin aday kadroya..
Tekrar söylüyorum...Nobre ve Vederson milli takıma cagrılmazlar..Aurellio cagrıldıgı için hala tepkiler var..Birkere Agızları yandı..
Aurellio zamanındada çok konuşuldu.Şimdi durum ne? Aurellio takır takır oynuyor.Yunanistan maçındada alkışlanan tek isimdi.Yararlı olacaksa bence alınmalı.Yine çok konuşulur,çok tartışılır.Eğer faydalı olursa sesler kesilir..Cengiz Abi'nin dediği gibi yıllar sonra kadrolar değil şampiyon takım hatırlanırki biz kadronun çoğunu yabancı kökenli oyuncularla donatmıyoruz..
deniz.91
23.Mart.2007, 02:08
Artık milli takımın kadrosu netleşmeli şurda 2 - 3 ay kaldı turnuvaya Fatih Hoca hala oyuncu deniyor idealimizi bulmalıyız kş oyuncular kaynasın
Addolorato
23.Mart.2007, 15:39
bence lincoln'ü türk yapalım onu çağıralım, madem zafer nuri inatla Ümit Milli oluyo. Bizim takımın başınıda Dunga gibi bir antrenör lazım gençlere şans vermeyi seven ve onları takip eden biz fatih terimin gözüne sokuyoruz yıldızları adam sanki inadına çağırmıyo.. Tümer iyi futbolcudur saygı duyarım emre aşıkta aynen ama bunlar belli bir yaşa gelmiş futbolcular Tugay gibi çekilsenize kardeşim kenara gençlerde şans bulsun Nobre şu an çok formda ayrıca TÜRK halilin yerine davet edilebilirdi.
Redrum
23.Mart.2007, 16:11
Bi dakika abicim nobreyi falan karıştırma şimdi. Nobre'ye kadar Nihat'ımız, TUncay'ımız, Halil, Ümit, Gökhan, mehmet yıdlız falan var. Alternatifimiz çok yani. Ha vederson düşünülüyodu aslında ama ona da gerek kalmadı. İyi sol beklerimiz var.
Emurafu
23.Mart.2007, 17:17
Artık milli takımın kadrosu netleşmeli şurda 2 - 3 ay kaldı turnuvaya Fatih Hoca hala oyuncu deniyor idealimizi bulmalıyız kş oyuncular kaynasınYok bu konuda Fatih hoca haklı..Tabiki herkezi deneyecek..Çünkü 25 kişilik bir kadro olusturacak...Benim kızdıgım formda oyuncuları neden cagırmıyor..Ne zaman yedek olan oyuncu olsa onu cagırıyor...İlkonbir zaten hemen hemen belli..
GeNç KaRTaL
23.Mart.2007, 19:38
Rüştü kadrodan çıkartıldı!
Beşiktaş'ta, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ilk yarısında sağ kolundan sakatlanan kaleci Rüştü Reçber, ikinci yarıda yerini kaleci Hakan Arıkan'a bıraktı. Milli kaleci sakatlığı nedeniyle milli takımdan affını istedi.
İlk yarıda sağ koluna aldığı darbe ile sakatlanan ancak tedavisinin ardından oyuna devam eden tecrübeli kaleci devre arasında ağrısının artması ve kolunu hareket ettirememesi nedeniyle yerini Hakan'a bıraktı. Rüştü'nün tedavisine hemen başlanırken, kesin durumunun yapılacak kontrolllerin ardından belli olacağı öğrenildi.
Bu arada A Milli Futbol takımının Belarus ile oynayacağı özel maçın aday kadrosuna çağırılan Rüştü, sakatlığı nedeniyle milli takımdan affını istedi bildirildi.22.03.2008
Kaynak : DHA
Onurap
23.Mart.2007, 19:43
Rüştünün sakatlanacağı belliydi zaten haftayada garanti oynamaz..
Kaçıyor diye düşünmek zorunda bırakıyor beni Rüştü, böyle sudan bir sebeple oynamayacak birini hiç görmedim.
anilton
24.Mart.2007, 17:44
İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sakatlanan Rüştü, bugün hastanede kontrolden geçti ve sağ kol üst iç adalesinde kas içinde kanama (hematom) tespit edildi. Kulüp Doktorlarımız, Rüştü'nün tedavisine hemen başlanıldığını ve Fenerbahçe maçına yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi.
Bunuda kendi bilerek yaptı zaten Rüştü...
shadowrefree
24.Mart.2007, 19:12
Fatih Terim canlı yayında açıkladı...
SEmih Şentürk Gökhan Zan ı sakatlıkları bulunduğu için...
Emre ve Mehmet Tpouz u riske etmemek için kadroya almamış...
bazı oyuncuları bildiği ve diğer isimleri denemek için almadığını açıkladı...
28 mayısa kadar 20+3 kişilik kadro vermek zorunda ve oyuncuları kendi kulplerindeki performansına göre alacağını açıkladı...
Emurafu
24.Mart.2007, 21:17
Takımlardaki performanslarına göremi acıklayacak..İnsallah öyle olur..Çünkü haketmeyen kişileri hala cagırıyor..Sabri'de dahil:)
Emre Güngör dünkü maçta yine çok iyi oynadı..Hele topal konusmaya gerek..Emre artık bir dahaki maça kesin cagrılmalı..
shadowrefree
24.Mart.2007, 21:27
Ben canlı yayında duyduklarımı aktardım bana bağırma...:D
anilton
24.Mart.2007, 21:34
Bu arada Ümit Milli takım kadrosunda bulunan Ceyhun Gülselam A Milli takıma dahil edildi...
Milli Takım formaları tanıtıldı
Nike'ın, sponsoru olduğu (A) Milli Futbol Takımı için hazırladığı yeni formalar, milli futbolcular tarafından basına tanıtıldı.
Polat Renaissance Oteli'nde yapılan tanıtımda, milli futbolculardan Arda Turan, Gökhan Gönül, Gökhan Ünal, Volkan Demirel, Gökhan Zan, Mehmet Topal ve Gökdeniz Karadeniz mankenlik yaptı.
Gökhan Zan, Mehmet Topal ve Gökdeniz Karadeniz ilk kez basına tanıtılan kırmızı beyaz formaları giyerken, Arda, Gökhan Gönül ve Gökhan Ünal turkuaz forma, Volkan Demirel siyah kaleci forması ile podyuma çıktı.
Futbolcular yeni formaları beğendiklerini, Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olmak istediklerini söylediler.
Tanıtımda, Türkiye'nin tarihinde ilk maça 1923'te kırmızı göğüs bantlı beyaz formayla çıktığı, 85 yıl sonra geçmişin izlerini taşıyan formada güncel bir görünüm sağlandığı belirtildi.
Kırmızı-beyaz formaları milli takım futbolcularının iç saha maçlarında giyeceği kaydedildi.
Daha önce tanıtılan, Türk kültürünün simge rengi olan turkuaz renkli formaların ise deplasmanda giyileceği bildirildi.
Kaleciler için ise siyah, yeşil ve sarı kaleci formaları hazırlandığı ifade edildi.
Formaların yapımında kullanılan Nike Dri-Fit'in oyuncuların daha kuru, daha serin ve daha hafif olmasını sağlayan yeni bir teknolojinin ürünü olduğu, teri bedenden kumaşın yüzeyine çekerek hızlı kurumasını sağlayan bu malzemenin bir yandan da üç boyutlu yapısıyla cildin etrafında daha fazla hava boşluğu yaratarak yapışmayı azalttığı vurgulandı.
Milliler, ilk kez yeni formaları Belerus ile yapılacak özel maçta giyecek.
Bu arada, antrenman koleksiyonu da basına tanıtıldı.
Tanıtımı, Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve aday kadroda yer alan futbolcular da izledi.
24.03.2008
Kaynak : AA
İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sakatlanan Rüştü, bugün hastanede kontrolden geçti ve sağ kol üst iç adalesinde kas içinde kanama (hematom) tespit edildi. Kulüp Doktorlarımız, Rüştü'nün tedavisine hemen başlanıldığını ve Fenerbahçe maçına yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi.
Bunuda kendi bilerek yaptı zaten Rüştü...
Allen Iverson aylarca kolu kırık halde oynadı.
Rüştü yine ilk Fenerbahçe maçında yoktu, aynısını Fenerbahçe'deyken de yapardı.
Boşa alınıyorsun.
--
Semih sakat mı?
Şaka mı bu, ikinci yarı oynayan ben miydim?
Emurafu
24.Mart.2007, 22:24
http://www.sporx.com/images/1/119/8930_7534_B_turkuazforma001.jpg
Kırmızı forma güzel.
Ceyhun yerine Emre güngör'ü cagırabilirdi..Ceyhunda iyi oyuncu..Terim sanırım 40 kişilik bir liste olusturdu ordan eleme yapacak gibime geliyor..Artık Emre'yide cagırır..
BeeTLeJuiCe
24.Mart.2007, 22:34
Yeni Formalarımız hakkında Sporx sitesinde sadece haberdeki foto var, internete düşmemiş galiba daha başka foto.
http://www.sporx.com/images/1/119/8930_7534_B_turkuazforma001.jpg
anilton
24.Mart.2007, 23:07
http://www.tff.org/Resources/TFF/Images/forma/Forma1.jpg
http://www.tff.org/Resources/TFF/Images/forma/Forma2.jpg
http://www.tff.org/Resources/TFF/Images/forma/Forma3.jpg
shadowrefree
24.Mart.2007, 23:07
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, tüm futbolcuların, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek kadro içine girmek için çabalamaları gerektiğini söyledi.
Beyaz Rusya ile yapılacak özel maç öncesi Polat Renaissance Otel'de (A) Milli Takım ile kampta bulunan Fatih Terim, burada bir basın toplantısı düzenledi.
Yaptığı açıklamada, bazı mevkilerde kadroda ekstra değişiklikler olabileceğinin sinyalini veren Terim, ''Bir grupta maç yaparken bazı şeyleri telafi edebilirsiniz. Ama finallerde böyle bir imkanınız yok. Eğer ihtiyacımız var ise tatmin olmamışsak, açıkça söylüyorum, bazı mevkilerde form durumları iyice izlenerek radikal bazı değişikliklere gidebiliriz. Tüm oyuncular, Avrupa Şampiyonası kadrosuna girme yarışı içinde olmalıdırlar. Kimsenin, 'Nasıl olsa girerim veya beni nasıl olsa almaz' düşüncesi olamaz. Herkes önce kulübünde iyi oynayacak. Kendi takımına katkı sağlarsa bize de katkı sağlar'' diye konuştu.
Avrupa Şampiyonası'nda İsviçre ile yapacakları maça 75 gün kaldığını söyleyen Terim, zamanın giderek yaklaştığını kaydederken, şunları söyledi:
''Şimdi baktığımızda defans adına takım olarak topun arkasında kaldığımız zaman çok az hata yapıp, çok iyi oynamışız. Ne zaman blokların arasını açıp geniş alanda oynamışsak da önemli hatalar yapmışız. Bu istatistiklerin hepsi bizde mevcut. Son 2 yılda ilk defa böyle bir fırsat bulduk ve takım olarak ailelerin de içinde bulunduğu bir grup olarak beraber olacağız. Biz iyi bir grup değil, iyi bir takım olmayı hedefliyoruz. Herkesle ekstra şekilde karılaşabilecek bir saha içi ortamı yaratmak arzusundayız. Benim oyun anlayışım ve felsefem bu. Sahadaki kaleci hariç 10 kişinin basmadık yer bırakmaması lazım. Herkesin bir işlev görmesi lazım. Performans, fizik, psikolojik olarak hocalarımız takımı en üst seviyeye getirmeye çalışıyorlar. İnanıyorum ki, coşkulu bir oyun ortaya koyacağız.''
-''ŞİMDİDEN HAZIR OLUNMALI''-
(A) Milli Takım kadrosundaki oyuncularla bugün çok önemli bir toplantı yapacağını aktaran Fatih Terim, futbolcular için çeşitli sunumlar hazırladıklarını ifade etti.
Turnuvaya, turnuva zamanı hazırlanılamayacağını ifade eden Terim, ''Fiziksel ve psikolojik olarak hazır olmak için daha önceden kendinizi hazırlamak zorundasınız. Bugünkü toplantıda ekibimizin hazırladığı reçeteyi biz oyuncularımıza sunacağız'' ifadesini kullandı.
UEFA'ya 20 oyuncu artı 3 kaleciden oluşan kadroyu 28 Mayıs tarihine kadar vermek zorunda olduklarını hatırlatan Terim, sakatlıklar ve olası hadiseler için önlerinde iki plan bulunduğunu aktararak, ''İlk olarak fazla sayıda oyuncu götürüp, kesin kadroyu açıkladıktan sonra kalanları şampiyonayı tribünden izletip veya geri gönderebiliriz. İkinci seçenek ise bir bekleme listesi oluşturup, olası sakatlık veya hastalıklarda oradan bir oyuncuyla değiştirebiliriz. Böyle iki düşüncemiz var'' diye konuştu.
Terim, Beşiktaş'tan İbrahim Toraman'ın neden kadroya çağrılmadığı şeklinde yöneltilen bir soru üzerine ise ''Şimdi şahsi olarak konuşmaya başlarsak bu her oyuncu için geçeri olabilir. Böyle işin içinden çıkamayız. Kendisinden zaman zaman faydalandık ve bundan sonra da faydalanmayacağız diye bir şey yok. Şahsi konulara girersek çıkamayız'' yanıtını verdi.
-''FENERBAHÇE'NİN BAŞARISI POZİTİF KATKI SAĞLAR''-
Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen Fenerbahçe'nin başarısının, (A) Milli Takım'a da pozitif katkı sağlayacağını söyledi. Hangi seviyede olursa olsun, başarının motivasyona katkısı olduğunu dile getiren Terim, ''Fenerbahçe'nin başarısı takıma pozitif katkı sağlar. Avrupa'da önemli başarı elde etmiş bir grubun pozitif yansımalarını, müthiş derecede özlemiş durumdayız. Çok güzel bir şey. Lokal başarılar olur ama uluslararası başarılar çok daha önde olmalıdır. Biz de finallere o ciddiyetle hazırlanıyoruz. Yapamadığımız şeyleri yapmak için çaba sarf ediyoruz'' ifadelerini kullandı.
-HAKAN ŞÜKÜR'ÜN ÇAĞRILMASI RADİKAL DEĞİŞİKLİK OLMAZ''-
Kadroda radikal değişiklikler yapabileceğini söyleyen Fatih Terim, radikal değişiklikten ne anlanılması gerektiğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:
''Ben, 'Radikal değişiklikler yapacağız' demedim, 'Yapabiliriz' dedim. Her oyuncunun kendisini buraya hazırlamasını rica ediyorum. Şu anda çağırmadığımız bir oyuncu da kadroya gelebilir. Radikalden kastım bu. Mesela Hakan Şükür'ün çağrılması radikal bir değişiklik olmaz, normal bir değişiklik olur. Bilinmeyen bir oyuncu değil ki. Başka oyuncuları görme adına onu pas geçemez miyiz? Zaten tanıyoruz. Tüm oyuncuların performanslarını en üst düzeye taşımalarını ve bu yarışmanın içinde olmalarını istiyorum. Tüm oyuncuların Milli Takım hakkı vardır. Bu haklarını kullansınlar. Biz seçmekte zorlanalım. Bazı mevkilerde sıkıntımız olduğu da çok açık. Bazı oyuncularımızın da kendisine çeki düzen vermesi gerekir. Bugün düzenleyeceğimiz toplantının da amacı o. Artık 'Pardon' yok burada. Her saniye böyle bir organizasyon yok.''
Ayrıca, sergilediği futbolla göz dolduran Trabzonsporlu oyuncu Barış Memiş'in sorulması üzerine ise ''18 yaş grubumuzun çok önemli oyuncularından biri. Milli takım hocalarımızın ortak kararıyla kendisini Ümit Milli Takım'a aldık, basamakları çabuk çıksın diye. Barış daha olmadı ama o yeteneğe sahip. (A) Milli Takım'a doğru yavaş yavaş yürüyor'' dedi.
-CHELSEA'NİN TEKLİFİ İDDİASI-
Terim, İngiltere Premier Lig'in önemli ekiplerinden Chelsea ile sezon sonu için el sıkıştığı yönünde İngiliz basınında çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine, şu ifadeleri kullandı:
Avrupa Şampiyonası Finalleri'nin sonuna kadar beni bu işimden alı koyacak herhangi bir neden göremiyorum. Arkadaşlarımla beraber tamamen iyi hazırlanmak, iyi oynamak ve başarılı olmaktan başka düşüncemiz yok. Ayrıca beni herkes tanır ki, bir takımla çalışırken başka takımla konuşmam, isteyen takımın hocası varsa da hiç konuşmam. Herkes için geçerli bu. Bir işim varsa o işimi tamamlarım. Bakış açımız Avrupa Şampiyonası ile ilgili. Öte yandan, bir Türkün isminin konuşulduğu yer, herhangi bir ülke değil, bir Türk teknik adamın istenmesini, olur veya olmaz, bugün bir Avrupa, Dünya takip ediyorsa Türk futbolu için çok önemli bir şey. Konuşulan yerler çok basit yerler değil. Olayın bu tarafıyla ilgilenelim ama şu anda biz ekibimizle beraber, nasıl en ufak hata olmaksızın Avrupa Şampiyonası'na hazırlanırız, orada güzel sonuçlara nasıl imza atabiliriz, güzel temsil edebiliriz onun derdindeyiz. Tabii ki, istenmek hoş bir şeydir, herkese tavsiye ederim. Ama şu anda hiçbir şeyle ilgilenemeyecek kadar Milli Takım ile fazla ilgileniyorum.''
"ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ"
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim sözlerine sezonun sonuna yaklaşılması nedeniyle takımların önemli bir süreçten geçtiğini, bu yüzden kadrodaki tüm oyuncuları sağlam bir şekilde takımlarına teslim etmeyi bir görev bildiklerini söyledi.
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nin hazırlıkları çerçevesinde Beyaz Rusya ile yapılacak özel maç öncesi Polat Renaissance Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim, futbolun kritik bir dönemde olduğunu kaydetti.
Ligde şampiyonluk için yarışan, kupada mücadele eden, ligden düşmemeye çalışan takımların kıyasıya mücadele ettiğine değinen Terim, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi mücadelesi de göz önüne alındığında, bir hayli kritik günlerden geçildiğini belirterek, ''Herkes bilmeli ki, Milli Takım cephesi en ufak riski, kendi riski olarak kabul edecektir. Koruma adına, kollama adına ne gerekiyorsa, biz de kulüplerimize yardım açısından yapmaya hazırız. Riski de en az da tutmaya çalışıyoruz. Ancak yürürken bile sakatlıkların olabildiği bir ortamda, bazen yapılacak bir şey olmayabiliyor. Tüm oyuncuları diri ve sağlam bir şekilde takımlarına teslim etmek gibi önemli bir görevim var. Bu konuda çok hassas olduğumuzu belirtmek isterim'' diye konuştu.
-''GÖKHAN ZAN'IN YERİNE CEYHUN'U ALDIK''-
Fatih Terim, omzundan sakatlığı bulunan Gökhan Zan'n yerine kadroya Ümit Milli Takım'dan Ceyhun Gülselam'ı dahil ettiklerini söyledi.
Gökhan Zan'ın omzundaki sakatlığının ciddi olduğunu söyleyen Terim, Almanya 3. Ligi takımlarından Unterhaching'den Ceyhun Gülselam'ı Ümit Milli Takım kampından dün gece saat 12.00'de (A) Milli Takım kampına çağırdıklarını belirtti.
Sakatlığı bulunan Fenerbahçeli Semih Şentürk'ü kulüp doktorları ve kendisiyle de konuştuktan sonra riske etmemek için kadroya çağırmadığını anlatan Terim, Serdar Özkan'ın sakatlığına rağmen kendileriyle birlikte olacağını, kasığında sakatlığı bulunan kaleci Volkan Demirel'in ise bugün durumunun netleşeceğini ve gönderme kararı almaları takdirde yerine (A) 2 Milli Takımı'ndan kaleci Serkan Kırıntılı'yı dahil olacağını vurguladı.
Ayrıca, kadroya çağrılan tüm oyuncuların, kadrodan çıkartılsalar bile Beyaz Rusya'ya gidene kadar kendileriyle birlikte kalacağını ifade eden Terim, oyuncularla önemli bir toplantı yapacaklarını ve kendileriyle paylaşmak istedikleri çok önemli konuların bulunduğunu anlattı.
-''EMRE BELÖZOĞLU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ''-
Uzun süren sakatlığı nedeniyle Newcastle United'da da forma giymeyen Emre Belözoğlu'nun durumuna değinen Fatih Terim, bu oyuncunun kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.
Alt adalesinde sakatlığı bulunan Emre Belözoğlu'yla görüştüğünü ifade eden Terim, ''Bizim için önemli bir oyuncu, o yüzden riske atmadık. Mehmet Topuz da yine öyle. Belindeki rahatsızlığı nedeniyle riske etmemek için onu da kadroya almadık. Oyuncularımızın sağlık açısından en üst düzeyde olmalarını sağlamaya çalışıyoruz'' dedi.
-''ANTALYA'DA 5 GÜN ÖZEL KAMP YAPACAĞIZ''-
Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Finalleri öncesi Antalya'da 5 günlük özel bir kamp yapacağını ifade eden Terim, bu kampa oyuncuların ailelerinin ve kız arkadaşlarının da katılacağını belirtti.
Bu kampta yazılı ve görsel basına iyi bir çalışma ortamı yaratmak istediklerini dile getiren Terim, sponsorlar için de iyi bir ortam sağlanacağına inandığını söyleyerek, ''Biz de ileride izin istediğimizde, anlayışla karşılanırız diye düşünüyorum. Çok gevşek ve yumuşak bir kamp olacağından emin olabilirsiniz. Daha sonra Almanya'nın Bielefeld kentine geçeceğiz hazırlıklar için. Çalışma yerimiz orası olacak'' diye konuştu.
anilton
24.Mart.2007, 23:41
İşte A Milli takımın yeni golcüsü Mevlüt Erdinç...
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=35854
bursa_mc
24.Mart.2007, 23:49
Uzun zamandır Bursapor'dan milli takıma oyuncu gitmıyordu..Mustafa Sarp milli takıma çağrılmış.Helal olsun ve tebrik ediyorum..
Emurafu
25.Mart.2007, 00:29
Mevlüt bence ilkonbir baslamalı..Fransada baya goller attı..Bir görmemiz lazım onu..
Ligtv'nin verdigi video'yu kesin izleyin..Sansal büyüka falan degerlendiriyorlar..Mevlüt düz oyuncu degil..Topa vurusları bile cok iyi..Üstelik çok hızlı..Hava toplarında çok iyi..Kontratı 2012 yılına kadar devam ediyormuş.Türkiyeden takım tutmuyormuş ama Galatasaray'a sempatisi varmış..Trabznspor istiyormuş sanırım..
shadowrefree
25.Mart.2007, 00:53
Bende Mevlüd ü merak ediyorum inş.. PA sı 180 filandır...:D
QaaN-07
25.Mart.2007, 03:05
Çok kötü bence...
Ligin gol kralı Semih yok,Ümit Karan alınabilirdi.
Bir sürü de gereksiz adam var
IcedEarth
25.Mart.2007, 03:41
"Semih'in hafif bir sakatlığı var, riske etmemek için almadım." gibi bir açıklaması var Fatih Terim'in. Bilmem sizin için birşey ifade ediyormu ;)
Kadroya gelince, bence çok kötü bir kadro olmuş. Tek tek yorum yapmayacağım. EURO 2008'e buna benzer bir kadroyla gidersek 0 çeker geliriz.
Emurafu
25.Mart.2007, 03:44
Semih falan illaki kadroda olacaktır..Terimin elinde sanırım 40 kişilik bir liste var..Bütün herkezi deneyecek eleme yapacak sanırım..Alternatifli bol kadro kurmaya calısıyor gibime geldi..Benim kızdıgım formda olan birkaç oyuncu var onlarıda cagırsa iyi olacaktı..Üstelik onlarda ilkkez milli olacaktı..
Universal
25.Mart.2007, 03:49
Ligde gol kralı olan ve yedekten girmesine rağmen liderliği haftalardır kimseyi kaptırmayan, açık ara önde olan Semih Şentürk'ü bu kadroyaya almamak şaçmalıktır. Fatih Terim'in teknik drektörlük bilgisine şüphe ile bakıyorum.
Semih'in sakatlığı var; ama bunu Semih değil de Fatih Terim biliyor komedi.