Log in

View Full Version : Beşiktaş'a şok ceza !

Fernando Gago
09.Nisan.2007, 04:12
Flaş!
Beşiktaş'ın Süper Lig'in 29. haftasında oynadığı Fenerbahçe karşılaşmasında, Siyah Beyazlı taraftarların sahaya attığı yabancı maddeler ve küfürlü tezahürat nedeniyle, profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Beşiktaş'a 1 maç seyircisiz, 1 maç saha kapama ve toplam 80.000 YTL para cezası verdi.

Kurul bugün başkan Reşat Bostan'ın da katılımı ile İstanbul'da gerçekleşterdiği toplantı sonrasında bu karara vardı. Siyah Beyazlılar bu karara göre Süper Lig'in 30. haftasında 11 Nisan cuma günü İnönü Stadı'nda oynanacak olan Gençlerbirliği Oftaş karşılaşması maçında taraftar desteğinden yoksun, Bursaspor karşılaşmasında seyircisiz oynayacak.

Sporx

El Barto
09.Nisan.2007, 04:13
Haklı bir ceza oldugu kanısındayım ancak 1 maç saha kapamayı kaldırırlar 1 maç seyircisiz + para cezasına döner. ;;)

koray_capello
09.Nisan.2007, 04:25
Neden şok olsun ki ne bekliyordunuz? Türkiyede gerek saha içi gerek saha dışı kuralların hiç aksatılmaksızın sadece Beşiktaşa uygulandığını bilmiyormusunuz yoksa? Her maç kulakları bizim tribünde olanların saniyelerle edilmiş küfürleri hiç atlamadan cezaya çarptırdıklarını ama rakiplerin dakikalarca organize bir şekilde ettiklerini duyamadıklarını bilmiyormusunuz.

anil luque
09.Nisan.2007, 04:33
biliyoruz koray abicim biliyoruz bosuna sıkma tatlı canını biz alıstık bu ceza birşey değil seyircisizde yeneriz oftası RUHUMUZ YETER!!

Emurafu
09.Nisan.2007, 04:43
Ceza dogru bence..Tahkim saha kapatmayı kaldırmaz..Bence umutlanmayın derim.Bu konuda fazla taviz vermiyorlar..Galatasaray'a toplu küfür olmadıgı halde üstelik deplasmanda sayısı 50 kişinin bulmadıgı küfür yüzünden ceza geldi...Beşiktasa gelen ceza kurallara göre;Küfür etme var,Yabancı cisim var falan fila neyse olan oldu...

Umarım Bu cezalar her takıma esit olur...

KaPaLı
09.Nisan.2007, 05:59
saha kapatma ve seyircisiz dışında zaten başka birşey veremezlerdi + daha önceki maçlarda yapılan toplu küfürlerde bunda etkili oldu...

Tahkime gitse dahi fazla bir indirim olacağı kanısında değilim. 1 maç kesin seyircisiz onaylanacaktır.

anilton
09.Nisan.2007, 07:06
1 maç seyricisizi anladıkta kapama neyin nesi?

Ama daha önce 15 saniye küfürden dolayı seyircisiz oynama cezası alan bir takıma bu kadar az verilirmiydi,tabiki verilmezdi...

Ama farketmez biz siyah-beyaz rengin olduğu her yerdeyiz.Versinler İzmir'e,Ankara'ya gidelim...

Mr.CordiaL
09.Nisan.2007, 07:08
1 maç seyricisizi anladıkta kapama neyin nesi?

Merak etme 1 maç seyircisize çevrilir o. ;;)

Fıratcan Alçınkaya
09.Nisan.2007, 07:43
Türk futbolunun üvey evladı ßeşiktaş...

Hiç farketmez biz oynuyoruz 11yürekli isim ile bunlar bizi durduramaz...

Sekopej
09.Nisan.2007, 07:45
Şok bir ceza değil bana göre. 2 maç seyircisiz bekliyordum 1'i saha kapatma olarak gelmiş.

shadowrefree
09.Nisan.2007, 10:33
Tahkim de onar kararı. Çünkü bu Federasyon taviz vermiyor ve Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu bu Federasyonda çok uyumlu. Zaten biri ceza verir diğeri kaldırırsa başa dönmüş oluruz.

Büyük takımlara verilen cezalar diğer takımlar için caydırıcı ve gözdağıdır eminim ki Fenerbahçe de cezalık hareket yaparsa kesin verirler. Çünkü ceza almayan ezeli rakip o kaldı.

Emurafu
09.Nisan.2007, 16:00
Fenerbahce'ye de ceza yakındır..Onların taraftarı dikkat etmesi lazım..Zaten sapıkaları var..

eXcitinG
09.Nisan.2007, 16:49
Keşke sezon sonuna kadar seyircisiz oynasak.

DisCo
09.Nisan.2007, 18:26
Beşiktaş'ın önüne koyulan bir taş mıdır bunu zaman gösterecek. Aynen Galatasaray'ın cezasında olduğu gibi onuda zaman gösterecektir. Çünkü herkes biliyor. Bu kararlar şimdiye kadar adil dağıtılmadı. Bu anlık saniyelik birşey değil ki Futbol Disiplin Kurulu hata yaptı, pozisyonu kaçırdı diyelim.

Ancak şuda var. Tek kulübe bağlayarak değil genel konuşuyorum; küfürü et, yabancı madde at, saha benim saha istediğimi yaparım anlayışını abart. Sonra birileri çıksın cezasızlığa alıştırsın ve artık son perde. Bu yapılanlara ceza gelmeye başladığında da hakkımız yeniyor denmeye başlandı. Cezanın gelmesi haklıdır ama aynı şartlarda başka kulüplere gelmezse o zamanda hak yenmiyor, adil dağıtılmıyordur. Bizlerde bu durumda ilk seçenek olarak art niyet arıyoruz. Galatasaray'da ceza aldı hatta puan bile kaybettik ama durdurmak istiyorlar demedim dememde. Galatasaray çıkıp yenecek, haksızlık gerçekten varsa fark atıp yenecek ki mesajı verebilsin.

RaSenGan
09.Nisan.2007, 20:26
Çok yerinde haklı bir ceza.Para cezasına dönmez inş.

Fıratcan Alçınkaya
09.Nisan.2007, 20:37
ne haklısı Aygün altı üstü bi küfür v Alex'e atılan çeyreği dolu su şisesi sonunda Alex'in yerde 15dk yatması ile oluşan bir ceza bu iki nedenle

80milyar
saha kapama
seyircisiz

Üyev evlat muamelesi görüyoruz hep cezalar bize, hakem hataları bize herşey bize karşı yinede pes etmicez...

eXcitinG
09.Nisan.2007, 20:41
Bırak versinLer Fırat. VersinLer, aLıcakLar cevapLarını hepsi bir gün mutLaka ;;)

RaSenGan
09.Nisan.2007, 20:43
Alex'e demir çubuk gibi birşeyde atmışlardı..

Fıratcan Alçınkaya
09.Nisan.2007, 20:49
demir çußukmu olm ne yaptın :zuhaha

bayrak çußuğuydu o :n:

El Comandante
09.Nisan.2007, 20:54
Galatasaray´a verilen ceza ortada,Tff adaletli davranmak zorunda,Bjk Fb macinda cok küfür etti ve sahaya yabanci maddeler atti.Ceza yerinde..

Saha kapatma cezasi bence cok komik bir ceza,gecen sene Fb-Ts macini Izmire vermislerdi,orada 70.000 kisi izlemisti Feneri :D Ayni sekilde Bjkyi de oraya götürürler,Bursa macini orada izler taraftarlar.

a.arıcı-11
09.Nisan.2007, 21:37
Bencede saha kapatma İzmir stadı varken ceza değil ödül:)

Ayrıca bende cezanın haklı olduğu kanısındayım Alex'e iki kere yabancı madde ve neredeyse 45 dk küfür edildi tabi buna maç sonunda Fenerbahçeli oyuncular tünelden girmeye çalışırken atılan cisimlerin haddi hesabı yok zaten BJK stadında küfürsünz maç yok ceza haklı.
Tahkime gidilrse 80.000 YTL 50.000YTL'ye düşer sadece

eXcitinG
09.Nisan.2007, 21:42
Tamda hazırLandık İstanbuLa Bursa maçına hesap görmeye gidicektik. Bursada kendi takımımızı izLeyemiyoruz dedik İstanbuLda izLeyeLim, mesaj göndereLim ama kısmet değiLmiş. Farketmez, İzmir, Bursa, Ankara nerde oLursa Bursa maçında tribündeyiz. Bu oLanLardan sonra artık farz oLdu.

RaSenGan
09.Nisan.2007, 21:45
demir çußukmu olm ne yaptın :zuhaha

bayrak çußuğuydu o :n:

:D Sonuçta çubuk.(: Ya demir olup adamın kafaya atsalardı yarılsaydı kafası.

DisCo
09.Nisan.2007, 22:19
ne haklısı Aygün altı üstü bi küfür v Alex'e atılan çeyreği dolu su şisesi sonunda Alex'in yerde 15dk yatması ile oluşan bir ceza bu iki nedenle

Fıratcım bir kaç ceset çıkıncamı ceza gelecekti. Nasıl böyle basitleştiriyorsunuz anlamış değilim. Sahaya herhangi birşey atanı adam öldürmeye teşebbüs etmiş olarak sayıyorum. Bugün kağıt atar sahaya yarın bozuk para ve inan bu bozuk para dediğimiz şey ufacık ama birinin ölmesine sebeb olabilir. Bence artık çıkın şu hakkımız yeniyor modundan çünkü tren kaçtı kaçıyor. Dalga geçmek için veya başka şey için demiyorum ama cidden bende oluşmaya başlayan bir fikir var. Biraz abartayım ve Beşiktaş seyircisi sahayı silahla tarasa ve ceza gelse hakkımız yeniyor diyeceksiniz. Böyle bir psikoloji içindesiniz. Belkide ben yanlışım.

Fıratcan Alçınkaya
09.Nisan.2007, 23:27
yapma abi sahada kim ölmüş İnönü'de ?

Sanki tribün lideri bizim Adolf Hitler...

Abartma yok gecen cumartesi-pazar abartmadığımızı yine gördü herkes, böyle bir ceza çok altı üstü Alex dün Chelsea'lileri yaptıklarını bize yaptı bunu Kezman'da yaptı bize bu adamların abartmaları yüzünden birde küfür yüzünden Allah rızası için Alex kapalının tam önünde yine attı kendini yattı ne yapsın taraftar alkışlasınmı ? tamam ceza gerekli ben cezasız kalsın demiyorum ama bu kadar fazla Bursa maçını elimizden alıyorlar yazıklar olsun hep bize hep bize Saraçoğlunda en son ne zaman seyircisiz maç oynadığını bilen varmı Fßnin ?

PesimiSTyLa
09.Nisan.2007, 23:32
Yerinde doğru bir karar. Bizim de deplasmanda 20 - 30 kişilik grup küfür etti diye seyircisiz oynamıştık. Bu da gayet normal..

BlackEagle19o3
09.Nisan.2007, 23:34
Bu cezalar da hep Beşiktaş'ı bulur zaten.1 maç seyiricisiz ceza yeterli olacaktı ama ne yaptı Pfdk?Yazık ya.Bobo'nun 4 maçlık cezasını kaldırmayanlar bunu hiç kaldırmaz.Yazık yazık...

DisCo
09.Nisan.2007, 23:36
Ben İnönüde birisi öldü demedim. Sadece sınırlarınızı öğrenmek için en uç noktayı kullandım. Bize doğru ceza geldi demeniz için birisi mi ölmeli diye neyse konu bu değil.

Şu tarz bir yoruma sanırım kimse sesini etmez. Biz cezayı hakettik ama X bir kulup aynısını yaptığında ceza gelmiyor. Çifte standart var denirse ben tartışırım aynı kulvarda da yer alırım.

Ama bize niye ceza geldi biraz küfür ettik, sahaya yarısı dolu pet şişe attık dersen buna itirazım var. Çünkü yazdığından tamamen bu anlam çıkıyor. Düşün ki Beşiktaş'a küfür eden bir takımın taraftarı bunu söylüyor

"altı üstü bi küfür v Delgado'ya atılan çeyreği dolu su şisesi"

sende derdin ki işte fanatizm budur. Bende bunu belirtmek istedim.

a.arıcı-11
09.Nisan.2007, 23:53
Yanılmıyosam 3 sene önce BJK stadında bir taraftar bıçaklanara öldürülmüştü.Hatta maç Rize maçıydı

Fıratcan Alçınkaya
10.Nisan.2007, 00:15
yapma abi sahada kim ölmüş İnönü'de ?

:0: .
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

sende derdin ki işte fanatizm budur. Bende bunu belirtmek istedim.

demezdim sitede kimseye dediğimi sanmıyorum ßunu...

Ilhan
10.Nisan.2007, 00:27

80milyar
saha kapama
seyircisiz

Üyev evlat muamelesi görüyoruz hep cezalar bize, hakem hataları bize herşey bize karşı yinede pes etmicez...

Bunlar bile yeter. Beşiktaş bu sene halen yarış içindeyken olmayacak bişey bu.

bjk_melo_151
10.Nisan.2007, 00:32
Alex yine kaptı Oscar'ı helal olsun.

anilton
10.Nisan.2007, 00:43
Saha kapatmada kaldırılmasın,istemiyoruz...

Hatta maç Bursa'da oynansın...

Bordo61Mavi
10.Nisan.2007, 00:55
Bu neki yine ucuz kurtulmusunuz :D

Ben halen bize verilen 5-6 seyircisiz mac kararina guluyorum, hatta Sivasspor macinin neticesini vermek kac ay surmustu :D

ForsakeN
10.Nisan.2007, 00:56
Karar biraz fazla gibi ama böyle şeylerin önüne geçilebilmesi için bu tip cezalar şart.Ayrıca Beşiktaş'ın o sorumsuzları bulup cezalandırması lazım. Hele ki devlet birkaç tanesine hapis cezası versin bakın bakalım başka atan oluyo mu

Fernando Gago
10.Nisan.2007, 01:07
Beşiktaşın bu sene baktığımza sabıkası kabark zaten bu ceza çok normal Bu sene Beşiktaş maçlarında olanlar Samiyende veya Saraçoğlunda oldu mu ? Olmadı ..o zaman sonuçlara katlanılcak suçu başkasına atıp üste çıkmak en kolay şey

yunusgs
10.Nisan.2007, 01:22
Bence normal bir ceza biz daha hafifini yaptık seyircisiz+para cezası geldi bu ceza normal.

anilton
10.Nisan.2007, 01:23
Beşiktaşın bu sene baktığımza sabıkası kabark zaten bu ceza çok normal Bu sene Beşiktaş maçlarında olanlar Samiyende veya Saraçoğlunda oldu mu ? Olmadı ..o zaman sonuçlara katlanılcak suçu başkasına atıp üste çıkmak en kolay şey

Sabıkası kabarık ne demek?Ne yapmışız?F.Bahçe maçlarını benden daha iyi takip ediyor olman lazım.Bir tane maçında küfür yok de ben kellemi keserim?

2002'deki Fb-Gs maçında sahaya atılan çakıyı yok eden Fb eski menajeri Kemal Dinçer şimdi Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Başkan'ı.O başkanken böyle bir cezaya dua bile etmeliyiz aslında doğru söylüyorsunuz çok haklı ve yerinde bir ceza...

http://img211.imageshack.us/img211/231/06spopzr5.jpg

Anlamıyorum ben kardeşim.Böyle bir şey yapan adamı nasıl Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Başkanı yaparlar?Daha önce adam öldüren,cinayet işleyen birisi hakim yapılır mı..?

Fernando Gago
10.Nisan.2007, 01:26
Sabıkası kabarık ne demek?Ne yapmışız?F.Bahçe maçlarını benden daha iyi takip ediyor olman lazım.Bir tane maçında küfür yok de ben kellemi keserim?

2002'deki Fb-Gs maçında sahaya atılan çakıyı yok eden Fb eski menajeri Kemal Dinçer şimdi Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Başkan'ı.O başkanken böyle bir cezaya dua bile etmeliyiz aslında doğru söylüyorsunuz çok haklı ve yerinde bir ceza...

http://img211.imageshack.us/img211/231/06spopzr5.jpg

Anlamıyorum ben kardeşim.Böyle bir şey yapan adamı nasıl Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Başkanı yaparlar?Daha önce adam öldüren,cinayet işleyen birisi hakim yapılır mı..?

En son Sivas maçında olanlar ortada neredeyse 90 dakika küfür vardı.Ayrıca Ulusoy dönemi ile Bu dönemi karşılaştırmak yanlış Gs deplasmanda küfür ettiği için 1 maç seyircisiz aldı bu ceza çok normal

anilton
10.Nisan.2007, 01:33
En son Sivas maçında olanlar ortada neredeyse 90 dakika küfür vardı.Ayrıca Ulusoy dönemi ile Bu dönemi karşılaştırmak yanlış Gs deplasmanda küfür ettiği için 1 maç seyircisiz aldı bu ceza çok normal

Deniz'cim sen yanlış maç izledin galiba.Sivas maçında 90 dakika yönetime,Demirören'e,S.Engin'e istifa diye bağırıldı.Pascal Nouma,Metin,Ali,Feyyaz ve İ.Mansız lehine bağırıldı.Attığımız golde bile sevinmedik.Hangi 90 dakika küfüründen bahsediyorsun?Küfür edildi mi,edildi?Bu küfürde hakeme ve federasyona anlık her maçta,her stadta olan küfürlerdi ve zaten para cezası aldık o yüzden...

Neyse dediğim gibi Kemal Dinçer'in Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Başkanlığı yaptığı bir kurumdan adalet beklemek yanlış olurdu zaten...

Fernando Gago
10.Nisan.2007, 01:51
Deniz'cim sen yanlış maç izledin galiba.Sivas maçında 90 dakika yönetime,Demirören'e,S.Engin'e istifa diye bağırıldı.Pascal Nouma,Metin,Ali,Feyyaz ve İ.Mansız lehine bağırıldı.Attığımız golde bile sevinmedik.Hangi 90 dakika küfüründen bahsediyorsun?Küfür edildi mi,edildi?Bu küfürde hakeme ve federasyona anlık her maçta,her stadta olan küfürlerdi ve zaten para cezası aldık o yüzden...

Neyse dediğim gibi Kemal Dinçer'in Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Başkanlığı yaptığı bir kurumdan adalet beklemek yanlış olurdu zaten...

... federasyon ... hakemler tezahüratını İnönü'den başka yerde duymadım bu sene

Fietra 10
10.Nisan.2007, 02:04
küfür konusunda hiçbirimiz masum değiliz..Fb'nin her attıgı öenmli golden sonra 'en büyük fener şampiyon fener alkışlayın ulan .......' dediğini çok iyi hatırlıyorum

anil luque
10.Nisan.2007, 02:13
anilton son derece haklısın kardes bosver bız seyırcısız de oynarız oyle de sampıyon oluruz olamazsak da hakemlerden federasyondan dert yanmayız mazallah sonra karsı geldık, haklarında yorum yaptık falan dıye ceza verırler bırakalım biz..

anilton
10.Nisan.2007, 02:27
Neyse burada küfürleri saymamıza gerek yok.Hoş bir görüntü oluşmuyor.İster Federasyona,ister hakeme,ister rakip takıma,ister rakip seyirciye küfür küfürdür ve hepsinin cezası aynıdır...

NisRoc
10.Nisan.2007, 03:25
Hakkıdır.. Tombalaya devam :)

Emurafu
10.Nisan.2007, 05:54
anilton@

Federasyon konusumda sana hak veriyorum..Seninle daha önce konusmusduk..Sadece Kemal dinçer degil:)..Federasyon görevini yapıyor ama bazı kararlarda dikkat çekmeye basladılar..

Saha kapamayı düsününce banada sacma gelmeye başladı..Bakalım hangi sahaya verecekler onu çok merak ediyorum..

Şu seyircisiz maçlar hep kalksa..Van'a,Adana'ya,Eskisehir'e,Ordu'ya,Erzurum 'a(Yazın ama:D)maçlar verilse...Maç gelilerleri havuza konulsa,böyle bir kural bana göre süper olur..Yahu avrupaya bir türlü ayak uyduramıyoruz..

Mesela olayları taraftar cıkarmıyor.Futbolcular arasında kavga oluyor. Yinede 1 maç seyircisiz geliyor..Afedersiniz ama artık böyle kararlar çok saçma geliyor..

Son olarak sunu eklemek istiyorum..Burası Türkiye:D

anilton
10.Nisan.2007, 06:15
anilton@

Federasyon konusumda sana hak veriyorum..Seninle daha önce konusmusduk..Sadece Kemal dinçer degil:)..Federasyon görevini yapıyor ama bazı kararlarda dikkat çekmeye basladılar..

Saha kapamayı düsününce banada sacma gelmeye başladı..Bakalım hangi sahaya verecekler onu çok merak ediyorum..

Şu seyircisiz maçlar hep kalksa..Van'a,Adana'ya,Eskisehir'e,Ordu'ya,Erzurum 'a(Yazın ama:D)maçlar verilse...Maç gelilerleri havuza konulsa,böyle bir kural bana göre süper olur..Yahu avrupaya bir türlü ayak uyduramıyoruz..

Mesela olayları taraftar cıkarmıyor.Futbolcular arasında kavga oluyor. Yinede 1 maç seyircisiz geliyor..Afedersiniz ama artık böyle kararlar çok saçma geliyor..

Son olarak sunu eklemek istiyorum..Burası Türkiye:D

Saha kapatmayı bence ya seyircisiz oynamaya çevirecekler ya da kaldıracaklar.Çünkü bizim Bursa ile olan husumetimizi biliyorlar.Tarafsız sahaya verirlerse olacakları düşünemiyorum.Büyük ihtimal kadıracaklar...

aykut_gencfb
10.Nisan.2007, 06:17
az bile wermişler kapatma yerine seyircisiz oynama werselermiş daha ii olurmuş

Bugra19o3
10.Nisan.2007, 06:21
Bence Şok Değil...Bekliyordum Böyle Bir Cezayı ;)

GeNç KaRTaL
10.Nisan.2007, 06:27
Benzer durumlarda diğer takımlarada aynı ceza verilecekse yerinde bir karar diye düşünüyorum.

Fıratcan Alçınkaya
10.Nisan.2007, 06:39
az bile wermişler kapatma yerine seyircisiz oynama werselermiş daha ii olurmuş

onuda verdiler merak etme kusur kalmasın diye her ikiside verildi BJK ye...

anilton
12.Nisan.2007, 02:25
Bursa maçı büyük ihtimalle Antalya'da oynanacakmış...

GeNç KaRTaL
12.Nisan.2007, 03:29
Bursa maçı büyük ihtimalle Antalya'da oynanacakmış...

Hobaaaa.Çok süper bir haber bu.İnşallah burada oynanır.Hayatımda ilk defa Beşiktaş'ımı canlı seyretme olanağı bulurum.Eğer burada oynanırsa kesin giderim maça.Valla çok sevindim.

Varonil
12.Nisan.2007, 07:51
Gayet yerinde bir ceza.Ama şu seyircisiz oynanan maçları bir türlü sevemiyorum yahu.Keza bugünkü Beşiktaş-OFTAŞ maçı taraftarsız çok sıkıcıydı..