PDA

View Full Version : Zico, Serie A'ya göz kırpıyor !..

PesimiSTyLa
07.Mayıs.2007, 21:22
Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final oynatarak Avrupa'nın dikkatini çeken Zico, İtalya'nın gündeminden düşmüyor !.. Brezilyalı teknik adam, kendisiyle yakından ilgilenen Lazio'ya Inter'i yenmesi için Corriere dello Sport aracılığıyla taktik bile verdi !..

Bu sezon ligde sergilediği performansla büyük hayal kırıklığı yaratan Lazio'da Teknik Direktör Delio Rossi'nin koltuğu ciddi biçimde sallanıyor. Rossi'nin yerine düşünülen ilk aday ise Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico. Bundan dolayı İtalyan medyasında tüm gözler Brezilyalı teknik adama çevrilmiş durumda. İtalya'nın önde gelen spor gazetelerinden Corriere dello Sport'da bugün yine manşeti Zico süslüyordu.

Corriere dello Sport'ta yer alan habere göre, İtalya Kupası Yarı Finali'nde Inter ile kritik bir maça çıkacak olan Lazio'ya tavsiyelerde bulunan Zico "agresif futbol" önerdi. Şampiyonlar Ligi gruplarındaki ilk maçta Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Inter'i sahadan silmesi ve yenmesinin ardından İtalya'da dikkatleri üzerine çeken Zico, gazetenin sorularını yanıtlarken talibi Lazio'ya da taktik verdi.

Zico, Lazio'nun agresif oynaması ve Inter'in önemli silahlarını durdurması gerektiğini ifade ederek, "Şampiyonlar Ligi'nde Inter'i bu şekilde yendik. 19 Eylül 2007 günü Inter uzun bir aradan sonra ilk mağlubiyetini bizden almıştı." dedi.

Sözlerini "Aldığım önlemler karşısında Inter'in çok zorlandığını gördük. Inter'i yenmek bizim için çok önemliydi, Serie A7nın önemli bir takımı karşısında kazanmak öz güvenimizi arttırdı." diye sürdüren Zico, tarihi bir galibiyet aldıklarını hatırlattı.

Corriere dello Sport'a kariyer planları pakkında da konuşan Zico, Lazio'nun kendisi ile ilgilendiğini duyduğunu ama henüz direkt bir temas kurulmadığını söyledi. "Tabii ki İtalya Ligi'nde takım çalıştırmak beni mutlu eder, ama şu anda Fenerbahçe ile sözleşme yenilemek üzereyim" diyen Zico yine de "Hayatta neyin nasıl olacağı belli olmaz" diyerek de açık kapı bırakmayı ihmal etmedi.

(Dündar Keşaplı - Lig TV İtalya Temsilcisi)

nerazzuri
07.Mayıs.2007, 21:53
İnşAllah Trabzon maçı Fenerbahçe'deki son maçı olur.

PesimiSTyLa
07.Mayıs.2007, 21:57
Zico FB de kalacaktır bence. Bu da FB için iyi olur .. Her sene TD değişimi hiç bir takım için iyi degil...

deniz.91
07.Mayıs.2007, 22:10
Ziconun kalamsı fb adına iyi olur tekliflerin gelmeside normal

Fernando Gago
07.Mayıs.2007, 23:53
Bu kadar rahat bir ortam bulamaz Zico o zaman marifetlerini(!) koyar ortaya

NisRoc
08.Mayıs.2007, 03:18
Yalan haber :) Zico ile 2+1 yıllık sözleşme imzalanacak :)

DisCo
08.Mayıs.2007, 21:27
Zico'dan yeşil ışık!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, İtalyan medyasının Lazio'yla ilgili sorusuna 'olabilir' dedi.

Dündar Keşaplı / İtalya
HABERTURK.COM SPOR SERVİSİ

Serie A'da bu sezon kötü bir grafik çizen ve son ümidi İtalya Kupası'nda Roma'ya 2-0 mağlup olan Lazio şokta. Maçın bitiş düdüğünü beklemeyen Lazio Kulübü Başkanı Lotto, bitime 2 hafta kala takım içinde ve teknik ekipte büyük değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Özellikle teknik direktörün değişmesi beklenirken, günlerdir İtalyan medyasında yer alan Zico, bugün de spor medyasında geniş yer buldu.

La Repubblica Gazetesi'nde yer alan özel röportajda; Zico "Beni teknik direktor olarak mı istiyorsunuz?" sorusuna, "Sahada olduğum gibi teknik direktör olarak aynı kaliteye sahip olduğumu düşünmüyorum ancak her zaman iyi ve kaliteli oyun sistemine inandım. İtalya liginde görev almak isterim. Lazio takımında görev alma düşüncesi beni korkutmuyor" yanıtını verdi.

İtalya'da çok sayıda arkadaşı olduğunu ve 12 Mayıs günü Roma'da duzenlenecek olan yardım amaçlı turnuvaya katılmak üzere Italya'da olacağını belirten Zico, "İtalya'da çalışacak mısınız? sorusunu, "İtalya ligi hep gözde olan bir lig. Ne olacağını ben de bilmiyorum ama olabilir. Şu aralar kulübümle sözleşmemi yenilemek icin görüşüyorum " şeklinde yanıtlarken, "Lazio sizinle irtibat kurdu mu?" sorusu üzerine, "Şu anda Fenerbahçe için çalışıyorum. Ligin bitmesini bekliyorum. Hiçbir teknik direktörden farklı düşünmüyorum. Kariyerimde yol almak istiyorum. Zorluklar beni korkutmuyor" dedi.

Özellikle bu sezon Fenerbahçe'de yakaladığı başarı sayesinde kendini daha iyi tanıttığını vurgulayan Brezilyalı çalıştırıcı, "Bugüne kadar Fenebrahçe ile olan çalışmalarım çok iyi gitti. İyi işler başardık. Takım ve oyuncularımdan oldukça memnunum, alınan sonuçlardan sonuçlardan memnunum. Fenerbahçe'de başarılı olduğumu ve bu sayede kendimi daha iyi tanıtma şansı doğduğunu görmezlikten gelemem. Fenerbahçe sayesinde Avrupa beni daha iyi tanıdı. İstanbul'daki tecrübem çok olumlu. Herkes beni seviyor. Oyunculuk dönemimdeki tecrübemi teknik direktör olarak da değerlendirdim. Hem fantazi, hem ciddi çalışma sistemiyle başarıyı yakalamanın mümkün olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Öte yandan Brezilyalı teknik adam, İstanbul'u "Güzel şehir" olarak yorumladı.