View Full Version : EURO 08 | 3.Maç | Türkiye Cumhuriyeti - Çek Cumhuriyeti
PesimiSTyLa
16.Haziran.2007, 07:29
Arda yı alacak para icad edildi mi yahu :p :D
anilton
16.Haziran.2007, 07:29
Bir kez daha görmüş olduk ki;
İnadığımız ve istediğimiz zaman önümüzde kimse duramaz!!!
Aydin
16.Haziran.2007, 07:30
Fatih hoca önce çıldırtıyor sonra doğru hamleleri yapıyor. bu adamı ne zaman tam olarak kötüleriz hiç bilmiyorum. önünde sonunda doğruyu buluyor.
LaigLeNoiR
16.Haziran.2007, 07:32
Galatasaray Arda'yı nasıl elinde tutacak bu turnuvadan sonra merak ediyorum :D
eXcitinG
16.Haziran.2007, 07:32
Büyük bir zafer. Bu zaferi kutLarken taraftarLığınızı miLLi takım adına yapın. Hepsi bizim evLadımız. HaLa forması iLe yorum yazanLar var. Orda çocukLarın açıkLamaLArını dinLeyin. Biz Türk hakLı için oynuyoruz diyorLarsa, Sizde Türk haLkının takımını tutuyorsunuz. İLk fırsatta karşı takımın oyuncusuna sataşmaktan vazgeçin. Büyük bir zaferden geLiyorum, yazıLan yorumLAra bak. Artık birLik beraberLik zamanı. Zamanında Viyana kapıLarına gittiğimizde, birLik beraberLiğimiz oLmadığı için boynumuz bükük geri döndük. Şimdi de aynı senaryo oLmasın. Tekrar ediyorum Hepsi bizim üLkemizin oyuncuLarı, hata yapanından, yapmayanına kadar.
Maçın özeti ise, Bizans oyunLarına rağmen, Bizansın başkentine gidiyoruz ve orayı da aLıp geLeceğiz. BekLe Avrupa, Sahibin geLiyor !!
Addolorato
16.Haziran.2007, 07:34
Türk Milli takımının babalar gününü kutlarım:D:D
DjShenol
İnandığımız zaman neler yapabileceğimizi bir kez daha gördük. Arda nın gölüyle inandık ve kazandık.
LaigLeNoiR
http://www.sporx.com/images/1/187/3877_B_sevinc009b.jpg
http://www.sporx.com/images/1/187/1190_9997_1901_1084_B_sondakika001b.jpg
http://www.sporx.com/images/1/187/2232_7185_B_sevinc007b.jpg
Jushua
16.Haziran.2007, 07:37
Ardayı artık Newcastle da kesmez :D
TR.CaPTaiN
16.Haziran.2007, 07:38
Yok böyle birşey. Şükürler olsun Allah'ım.
RoNNiE91
16.Haziran.2007, 07:38
Finale kadar kalemizde Rüştü var :)
Rsa
16.Haziran.2007, 07:40
Taktikle, mantıkla açıklanmayacak bir on beş dakika yaşadık.Helal olsun bütün oyuncularımıza.Sırada Hırvatlar var.
perpetua
16.Haziran.2007, 07:41
Mac sonunda ne dusunecegimi bile bilemiyorum.. 1-0'dan 1-2, 2-0'dan 2-3.. umarim Hirvatistan karsisinda 3-0'dan 3-4 denemeyiz. Benim kalbim gercekten dayanmaz, dayanamaz...
Volkan - Cok kotu mac cikartti. Koller annesine, bacisina, kiz arkadasina kufur mu etti acaba???
Hamit - Sag bekte vasat, orta sahada cok iyiydi. Orta sahada Hamit'i oynatmaya mecburuz kesinlikle.
Emre Gungor - Ikinci milli macinda tecrubesiz oldugunu tekrar tekrar gosterdi. Sakatlanmasi bir bakima iyi oldu cunku sonradan giren Emre Asik cok daha etkili oldu.
Servet - Seke seke oynadi. Koller'i tutamadi. Cok gereksiz fauller yapti. Sionko'ya karsi dagildi. Ama gitti kritik toplari da cikartti.
Hakan Balta - Ilk yari zayifti, ikinci yari biraz ileriye cikti sonunda ofansif oynadigimiz icin biraz daha ortaya cikti. Ne iyiydi, ne de kotu.
Mehmet Topal - Daha macin basinda sari kart gordu, devamli pozisyonunu kaybedip durdu. Koller'in kafasindan inen toplarda topun indigi yere gidemedi. Toplari kullanamadi, takimin kotu oynyna uydu.
Aurelio - Ilk yarida kotuydu, takimi 5'li Cek orta sahasindan ileriye dogru kullanamadi, gordugu sari kart ile Hirvatistan macinda olmayacak. Gorevlerini yapti, yildizlasmadi.
Arda - 21 yasindaki bir oyuncu, topa abanmayarak yaptigi vurusu yapabiliyorsa bu gercekten cok buyuk bir meziyettir. Takimin kotu oldugu anlarda, ofansta yaraticiligi beceriyi gosteren tek oyuncu idi.
Tuncay - Belki Nihat macin yildizi secildi ama ozellikle ikinci yaridaki Tuncay ozledigimiz Tuncay'di. Her yerde vardi, kanatta sikismak yerine ortaya gecince, kaleye dikine gitmekten korkmadigi icin rakibin isini zorlastirdi, takimi atesledi. Tuncay'i kaleci olarak gormek de varmis kaderde..
Semih - Ilk yarida takimla beraber pek bir sey yapmadi/yapamadi. orta sahayi 5'lememiz icin takimdan cikti. Semih benim gozumde hala ve hala ikinci yari oyuncusu.
Nihat - 2 gol atti.. Birisi firsatcilik, digeri ilk temas ve bitiriciligin ne oldugunu gosteren cinsten. Ilk yarida o da yoktu ortalikta, gol atan kahraman da olur. Iyi oynamadi bence, ama kaliteli oyuncu aninda boyle ortaya cikiveriyor iste.
Sabri - Cok dogru degisiklikti. Ikinci yarinin basinda Cekleri ablukaya aldigimizda Sabri Ceklerin sol kanadini cokertti. Sag beke gecti, lakayitligindan dolayi golu yedirtti sonra da Arda'ya asisti yapti. Belki de butun sezon en iyi macini oynadi.
Kazim - Fatih Terim saniyorum ki orta yapsin diye aldi ama Kazim orta yapmaktan baska her seyi yapti. Rakibin dengesi bozuldugu anlarda topa sahip olup, uygun adami bulmak yerine sutlar denedi veya alelacele ortada kimin olduguna bakmadan ortalar yapti. Tipik bir Ingiliz oyuncusu gibi oynadi.
Emre Asik - Ileriye ciktigimiz anlarda oyunda idi. Cok baski yemedi, yapmasi gereken kesiciligi yapti. Kontrayi onlemek icin gordugu klasik sari kartlardan birisini de gordu.
Fatih Terim - Bir mac icinde bize 3 ayri mac yasatti. Merak ediyorum acaba kac kisi bu macta ikinci golu yedikten sonra maci izlemeyi birakti...
PesimiSTyLa
16.Haziran.2007, 07:44
Galatasaray Arda'yı nasıl elinde tutacak bu turnuvadan sonra merak ediyorum :D
Muratım Arda ya kal denilirse kalır :) Eger ultra astronomik bir teklif gelirse Polat satar. Bknz asagıdaki resim. Oradaki sözler Arda nın agzından cıkan sözler. .
Maçın 3 yıldızı:
Arda:
http://www.karsi-ua.com/giris/giris_24-12-2006.gif
Nihat :
http://www.yeniresim.com/data/media/139/www.yeniresim.com_-__Futbol_Resimler_-_Trk_MLL.jpg
Hamit:
http://de.uefa.com/multimediafiles/photo/competitions/euro/520592_mediumsquare.jpg
eXcitinG
16.Haziran.2007, 07:45
YaLnız Hamit in Ofansif anLamda ne kadar değerLi bir oyuncu oLduğunu tekrar gördük. Biz onu normaLde hem defansif açıdan kuLLandık ama gerçek işini yaptığı zaman, gerçekten çok kaLiteLi bir isim.
Onurap
16.Haziran.2007, 07:47
Bence servetide ekleyin adamın sakatlanmadık yeri kalmadı yine müthiş oynadı..
KaF KeF
16.Haziran.2007, 07:47
Arda,Arda,Arda...Allah'a Şükürler OLsun..:)
Burak Duran
16.Haziran.2007, 07:51
Biraz kendime geldigim icin yorum yazabilirim artik... Once elestiri yapicam sonra ovgulere baslicam... 1) Volkan sen nasil profesyonelsin ya ayni seyi Galatasaray macinda yapip atildin simdi avrupanin en buyuk arenasinda milli takim formasiyla ve boyle kritik bir anda nasil boyle bir hata yaparsin. Bu adama psikolojik destek falan uygulansin sinirlerine hakim olmasi ogretilsin yaziktir gunahtir.. 2) Tuncay yine butun mac yatti Nihatta 85e kadar yatti sonra 2 tane atti ve affettirdi. 3) Terim artik sabri ve hamitin yerlerini ogrenmistir insallah sabri sag bek hamit orta saha gobek. Hamit oraya gecer gecmez 3 gol attirdi. 4) Bu hakem Turkiye'de boyle mac yonetse daha 2-3 mac sonra hakemligi biraktirirlar boyle yonetim olur mu ayiptir be katlettin maci 5) Bu takima mutlaka pivot santrafor tipi kafa atacak adam lazim yada umit karan gibi ziplayacak hoplayacak adam lazim...
Simdi iyi yonler: 1) AZIM 2)INANC bunlari aciklamaya gerek yok 3) Teknik olarak cok ustun bir takimiz inanilmaz top oynuyoruz. 4) Bizim toparlanmamiz icin galibiyetin imkansiz olmasi gerekiyor bunu anladik. 5) Bu takim yurur hemde finale kadar gider 6) Terimi ne kadar elestirsemde bugun yaptigi o guzel futbolcu yerlerini analiz edip hamit-sabri pozisyon degisikligi yaparak macin kaderini degistirdi. 7) Hamit Arda Servet (azminden oturu) ve son anda attigi gollerle Nihat benim icin macin adamlari
HELAL OLSUN ASLANLAR!!!
ayrica aklima sey geldi sabri volkanin atildigi pozisyonda topu disari cikartmasaydi volkan atilcak ve penalti olacakti.. Ayrica Arda daha iyi oynamasin yoksa Galatasarayda kalamaz :)
BeeTLeJuiCe
16.Haziran.2007, 07:54
Luka Modric vs Arda Turan :)
20 Haziranda sonucu öğrenicez :)
Defuser
16.Haziran.2007, 07:55
Fatih Terim - Bir mac icinde bize 3 ayri mac yasatti. Merak ediyorum acaba kac kisi bu macta ikinci golu yedikten sonra maci izlemeyi birakti...
Biri benim :D
Maçın başında Hamit'in sağ bek oynadığını görünce "yine başlıyoruz" dedim. İlk yarıdaki oyuna bakarak "Tuncay'ı kenara alıp, Sabri'yi sokmalı, Hamit'i sağ açığa almalı" demiştim. Sabri'nin girdiğini görünce sevindim ama çıkan Semih olduğu için üzülmüştüm. Ta ki 70. dakikaya, Fatih Terim'e artık bağırmaktan bıktığımda teknik adam Sabri'yi sağa çekti ben de derin bir "oh". Hamit'in gelişiyle ortasaha canlandı ve ardından meyvesini vermeye başladı. 3 mükemmel gol.
Volkan'ın niye daldığını hala anlamadım, haketti kartı, kimse kusura bakmasın.
Her şeye rağmen 7 kuşak öncesinden başlayarak hakeme tüm içten dileklerimi iletiyorum.
Dipten not : Arda kumaşını kanıtladı. Yıldız doğuyor galiba :)
Burak Duran
16.Haziran.2007, 07:56
Evet bakalim Modric mi Arda mi Arda iyi oynasa bari orda :)
Fıratcan Alçınkaya
16.Haziran.2007, 07:56
la gazatte della sport da bir yorum ilgmi çekti yorumcunun biri hemen ßuffon 1. olduğunu tekrar gösterdi gibilerinden ßişi yazmış...:)
Tüm Avrupaya kıyak oldu bu galißiyet..
PesimiSTyLa
16.Haziran.2007, 07:58
Hamit i kesinlikle ileride kullanmalııyız. Sabri dr de oynasın Hamit ileride oynasın. Bugün gercekten hücum anlmında müthiş seyler kattı .
TR.CaPTaiN
16.Haziran.2007, 08:00
Son 10 dakikada oynadığımız futbola karşı koyabilecek bir takım yoktur herhalde.
celikhalit8
16.Haziran.2007, 08:02
Öncelikle ben bu sayfalardaki tartışmalara çok fazla katılmadım.. Zaman zaman herkes gibi ben de Terim'e, Nihat'a, Tuncay'a hatta Kazım'a çok kızdım. Ama futbol sonuç oyunu bir noktada. Dünyanın en iyi kalecisi o hatayı yapmasaydı biz burda hala birbirimizle tartışıyor olacaktık. Ve sinirimizi birbirimizden çıkartıyor olacaktık. Süreç içerisinde yorum yazan bazı arkadaşlarıma sinirlendim.. Mümkün olduğu kadar az polemiğe girmeye çalıştım yine de herkesten herkes adına özür dileme ihtiyacı hissettim...
Her ne olursa olsun oyuncularımız bize inanılmaz bir sevinç yaşattılar.. Çeyrek finale Hollanda ya da Portekiz gibi rahat çıksaydık bu kadar mutlu olmazdık sanırım.. Her şeyde bir hayır vardır..
Dileğim en azından bu saatten sonra kimse birbirine sen şunu demiştin, bunu demiştin, bak gördün mü gibisinden şeyler söylemesin..
Ve sevinirken elbette silaha hayır...!
mert_fox
16.Haziran.2007, 08:04
http://img293.imageshack.us/img293/3268/adszjt4.jpg (http://imageshack.us)
http://img405.imageshack.us/img405/8780/adsz1my9.jpg (http://imageshack.us)
Addolorato
16.Haziran.2007, 08:05
isviçre basınına malzeme çıktı türkler yine ya***ağını yaptı koller kısır kaldı falan filan diye başlıklar görebilirz:D
Universal
16.Haziran.2007, 08:06
Çek Cumhuriyeti maç önünde nasıl başlayacağı ortada idi. Jan Koller'i kullanıp, Türkiye'nin zayıf yönü olan yan top ve duran toplarla havadan açılacak ortalar ile gol bulmaktı. Türkiye'nin tek yapmaması gereken bunları ama; maç başıdna bu hataları yaptık ve Çek ekibini Jan Koller ile gol ile buluşturduk.
İlk yarıda ayağa yerden paslarla çıkmak istedik. Bu yapılacak en iyi yöntemdi ama; rakibin alan savunması yapması ve Topal & Aurelio'nun topu sürecek yetenekleri olmadığı için çıkamadık ve Semih'e top indirmeye çalıştık. Rakibin savunması ve ortasahası buna izin vermeyince ve biz futbolun gereğini yapmayınca ilk yarıyı yenilgide kapattık.
İkinci yarıya başlarken Sabri & Semih değişikliği ile Terim, Terim olduğunu gösterdi, Hamit'i ortsahaya çekti ve akın akın gelmeye başladık. Gelirken kontrolsüz geldik ve buda rakibe atak vermemizi sağladı, Emre Aşık sakatladığında ve bir stoper eksik olduğumuzda talihsiz bir gol kalemizde gördük.
Takımda ne oldu ne bitti bilmiyorum. Son yirmi dakikaya kadar futbol oynamayan Türkiye, ne oldu ne bitti de son yirmi dakikada, turnuvanın tartışılmaz en iyi oynayan takımı Hollanda gibi, bir resital yaparak Çek Cumhuriyetinin unutamıyacağı bir yenilgi tatdırttı.
Arda Turan büyük bir futbolcu, biz belki Maradona'yı Pele'yi izleyemedik ama; Arda Turan'ı izliyoruz. Dünya Kupasın'da katılırsak o turnuvaya damgasını vuracaktır. Bu turnuvada hissetirişinden belli.
Cech, Dünya'nın en iyi kalecisi deniliyor. Dünya'nın en iyi kalecisi veya en pahalı kalecisi olmak, Dünya Kulübünde oynamak bu maçı kurtarmayı yetmedi. Basit bir hatası ile Türkiye'ye maçı getirdi.
Biz Türk'üz. Damarlarımzıda var, neler yapacağımızı gösterdik. Bu gösterdiğimiz Hırvatistan maçının tamamına yayarsak sahada Hırvatistan kalamaz.
Lig TV Spikeri Melih Şendil kendinden geçti ve maç sonunda Avusturalya'ya gidiyoruz. Yarı Finaldeyiz dedi. :)
BeeTLeJuiCe
16.Haziran.2007, 08:08
ATV'den terkrarları izliyorumda şimdi bu Ömer Üründül'ün sevinmesina hastayım :D
çok sakin bi şekilde "heeey goool gol" :D bu kadar :D her zaman aynı.
Universal
16.Haziran.2007, 08:09
Volkan - Cok kotu mac cikartti. Koller annesine, bacisina, kiz arkadasina kufur mu etti acaba???
Şansal Büyüka, İsviçre'li oyunculara 2005 yılında Türkçe küfür öğretildiğini açıkladı ve bu maçtada Çek Oyuncularada öğretileceğini söyledi. Sonuçta küfürün dili yok, bir bakış bir cümle ilede anlaşılabiliyor, İngilizce ile basit bir küfür ile de yapılabilir. Tabii bu yazdıklarım onu savundurmuyor. Son dakikda bir gol yese bütün suç Volkan'ın olacaktı. Volkan hata yaptı ama; İsviçre maçında yaptıkları buraya gelirken yaptıkları Türkiye'nin en iyi kalecisi olduğunu gösteriyor.
RaSenGan
16.Haziran.2007, 08:09
ayrica aklima sey geldi sabri volkanin atildigi pozisyonda topu disari cikartmasaydi volkan atilcak ve penalti olacakti.. Ayrica Arda daha iyi oynamasin yoksa Galatasarayda kalamaz :)
Özeti şimdi izledim tekrar.Volkan Sabri'nin topu auta bıraktığını görünce vuruyor Koller'e.
BeeTLeJuiCe
16.Haziran.2007, 08:12
Spiker: Arda çok iyi oynuyor
Ömer Üründül: çook çok
S: tehlikeli geliyorlar
Ö: çook çok
İlker Yasindan sonra favori adamım :D
RaSenGan
*Quaresma'nın 90+'da attığı goller Çeklerin averajının düşmesi
*İsviçre maçında Hakan Yakın'ın kaçırdığı %100'lük gol
*İsviçre maçı devre arası birden yağmurun kesilmesi
*Fatih Terim'in birden T.D.lük yapması ve takımdaki değişiklikler
*Arda'nın 90+2'deki golü
*Hırvatistan'ın Almanya'yı 2-1 yenerek B Grubunun lideri olması
Neden Çekleri eleyip Hırvatistan'ın rakibi olup onlarıda eleyip Yarı Final oynamayalımki.;)
Bu maçtada öyle muziceler oldu ki.Gerçekten Allah bizim bu kupayı almamızı istiyor.:)
Vieri
çok heyecanlıydı yahu insan bi noktada kitleniyor, biz ülke olarak insanımızı kanser etmeye hastayız ekonomisi başka zevk almak için yapılan bir spor olan futbolu başka... insanımız ha gol oldu ha gol yicez ah aman uff heyt huyt bu kadar heyecanı niye hep yaşıyoruz niye sürekli üstün olan taraf olmuyoruz ve sona bırakıyoruz.
fmsmyrna
16.Haziran.2007, 08:13
Valla helal olsun Tuncay'a Fatih Terim'e bile helal olsun inanmakta güçlük çekiyorum.Cech neden 2.sırada olduğunu hatırlattı Buffon ümitleri son maça bırakmayı sağladı Cech ümitleri bitirdi.Hamit ve Nihat turnuva boyunca 15 dk.oynadılar o dakikalarda da Nihat 2 gol Hamit bir asist yaptı.Birde Emre Güngör çıkarken Uğur Boral'ı alsaydı daha çabuk bulurduk bu golleri.Bruckner'e de teşekkürler Koller'i oyunda tuttu.Haydi hırvatları yenebiliriz bizde bu güç var bunu gösterdik.
RaSenGan
16.Haziran.2007, 08:15
Spiker: Arda çok iyi oynuyor
Ömer Üründül: çook çok
S: tehlikeli geliyorlar
Ö: çook çok
İlker Yasindan sonra favori adamım :D
Ya abi bırak şu adamı.Biz 3-2 kazanmışız maçı.Büyük bir mucize.Bu adam maç sonu hala niye Volkan kırmızı kart gördün falan diyor.Onu bunu bırakıp sevinip coşsana.
TR.CaPTaiN
16.Haziran.2007, 08:17
Spiker maçın başında bu turnuvada geri düştükten sonra kazanan tek takım Türkiye dedi. 2. kez geriden gelerek ayrıca 2 farklı geriden gelerek maçı kazandık. Formadaki bayrak bize bu maçı aldırdı.
PesimiSTyLa
16.Haziran.2007, 08:18
http://www.euro2008.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/EURO/71/89/19/718919_w2.jpg
Paşa keyfi :D
gerrrard
16.Haziran.2007, 08:27
Bence servetide ekleyin adamın sakatlanmadık yeri kalmadı yine müthiş oynadı..
Kesinlikle Servet en değerli oyuncumuz bizim.
Bekq
16.Haziran.2007, 08:33
Arkadaşlar kim derdiki P.Cech böyle bir gol yiyecek(Takımımızın 2. golü).Sanki biri eline uzattıda P.Cech in elinden topu düşürttü.:)Dünyanın en iyi kalecisine 3 gol atmak yürek ister,beceri ister,teknik ister.Biz Hırvatlarıda yeneriz.Yarı finale çıkarız.:)Ama daha fazlasına gücümüz yetmez.
PesimiSTyLa
16.Haziran.2007, 08:33
http://www.sporx.com/images/galeri/187/6278/B_43446d0b8599f079126c39265caf4642.jpg
Sağolun !
İstatistikler:
http://www.sporx.com/images/galeri/189/6282/B_9e03a658fe2ee7610530c4e61d151e28.jpg
Alicanfmfan
16.Haziran.2007, 08:39
Volkan kk den sonra oyundan çıkarken formasını çıkarmıstı harbi Türko'ya benzemişti .Volkan 'ın yapmaması gerekiyordu.O Kollerde nasıl yıkıldı hayret ettim
perpetua
16.Haziran.2007, 08:46
Şansal Büyüka, İsviçre'li oyunculara 2005 yılında Türkçe küfür öğretildiğini açıkladı ve bu maçtada Çek Oyuncularada öğretileceğini söyledi. Sonuçta küfürün dili yok, bir bakış bir cümle ilede anlaşılabiliyor, İngilizce ile basit bir küfür ile de yapılabilir. Tabii bu yazdıklarım onu savundurmuyor. Son dakikda bir gol yese bütün suç Volkan'ın olacaktı. Volkan hata yaptı ama; İsviçre maçında yaptıkları buraya gelirken yaptıkları Türkiye'nin en iyi kalecisi olduğunu gösteriyor.
Ne fark eder? Her kufur yedigi zaman kirmizi kart gorecekse Volkan, bir daha milli takimda oynamasin. Zira zayif noktasi ortaya cikti ve bu ne ikinci olur, ne de sonuncu. Ustelik takimin onde, avrupa sampiyonasinda tur atlamak uzeresin, beraberlik halinde penalti atislari olacak ve takimin butun degisiklik haklarini kullanmis. Isterse Cech olsun isterse Schmeichel. Hic fark etmez, kimsenin boyle bir sorumsuzluga imza atmasi kabul edilemez. Bu kisi Zidane olsa bile...
IcedEarth
16.Haziran.2007, 08:50
Sanırım bu mesaja cavebı sahadakiler verdi.
Neyse şimdi yorum yapim diyecem yorum yapacak kafa kalmadı bende sabah yapim en iyisi:p
Tüm futbolcularımızın ayağına sağlık sadece bunu diyebiliyorum tabi hakemede bişeyler diyorum ama onu yazarsam RTÜK kapatır:D:D
Böyle cevaba can kurban arkadaş. Yalnız hala savunuyorum. O aşamada Topal'ın çıkması yanlıştı, ki çıktığı an 2. yi yedik. Güngör çıkınca Aşık gereksiz fauller yaptı, tehlikeye soktu bizi. Ama artık bunların hiçbirinin önemi yok tabii.
Burak Duran
16.Haziran.2007, 09:18
Volkan'i ben olsam bir daha bu takima almam.. Ayip valla okadar insanin emegi ve 70milyonun hayalleri ile oynamaya hakkin yok. Valla Fenerli arkadaslar tutup bu adami savunmayin bence. Bu adam psikolojik destek almali yoksa hem kendini hem takimini daha coooook yakar
Ali Apaydın
16.Haziran.2007, 09:20
Helal olsun. Sevinirken her ne kadar koltugun demir kısmına var gücümle tekme atarak ayak kemiğimi ciddi bir biçimde yaralamış olsam da değdi doğrusu :D Helal olsun sizlere çocuklar
ogcj_me
16.Haziran.2007, 09:23
Sahada Çek Cumhuriyeti diye bir takım yoktu
Sadece biz geç sahneye çıktık
mustinimo
16.Haziran.2007, 09:38
i have a dream demiş galiba terim soyunma odasında ve bizimkilerde gerçekleştirdi bunu diycek bişey yok.
hayatımda unutmuycağım 2 an var artık
1-ilhanın senegale attığı gol
2-nihatın son golü
PesimiSTyLa
16.Haziran.2007, 09:43
i have a dream demiş galiba terim soyunma odasında ve bizimkilerde gerçekleştirdi bunu diycek bişey yok.
hayatımda unutmuycağım 2 an var artık
1-ilhanın senegale attığı gol
2-nihatın son golü
Bence Nihat'ın 2. golü daha efsane :) O an birsey oldu ve mac bize geldi.
Ali Apaydın
16.Haziran.2007, 09:50
"Ty nikdy mít šanci proti Turecku"
diyorum sadece :D
Selman Ozturk
16.Haziran.2007, 10:05
Maci kazanmanin ve bu onemli turnuvada en iyi 8 takim arasina girmenin mutlulugu elbette tarif edilemez. Bu yuzden son derece sevincli ve gururluyuz. Oncelikle bu mac icin ter doken tum oyuncularimiza sonsuz tesekkurler.
Ancak biraz gercekci olmak gerekirse istim ustunde oynadik. Mac gidebilirdi de gelebilirdi de. Nitekim sans bizim icin sahne aldi ve kazanan biz olduk. Ancak bu her seferinde boyle olmayabilir. Futbolda %70 yetenek onemli ise %30 da sans faktoru onemlidir. Bugun sahada bircok yanlis vardi. Simdi bunlari tek tek yazmamin manasi yok. Sadece bu hatalardan ders almamamiz onumuzdeki mac icin bizi oldukca sikintiya sokabilir. Milli Takim'i yoneten kisiler "Bu maci aldim gunu kurtardim onumuzdeki maci bekleyip gorelim" derse daha cok sac bas yolariz. Portekiz macindaki hatalari Isvicre macinda tekrarladik fakat 90 da golu attik ve cekirge bir sicradi. Isvicre macindaki hatalari bu gece yeniden sahneye sunduk. Petr Cech -ki kendisi dunyanin en onemli kalecilerinden biri- "Cech ordan bi ceyrek final" demese bugun burada cok farkli seyleri soyluyor olabilirdik. Sans bizimleydi ve bugun cekirge 2 sicradi. Ancak bu cekirge finale kadar sicramaz ve bir yerde patlak verir o zaman da cok canlar yanar. Milli takim yonetimimizin bu geceden itibaren oturup gerekli analizi yapip oyunculari saglikli bir bicimde ikaz etmesi gerekir. Aksi taktirde bu geceki sansin cok daha fazlasina ihtiyacimiz olabilir...
eGowiCh
16.Haziran.2007, 10:23
Volkan'i ben olsam bir daha bu takima almam.. Ayip valla okadar insanin emegi ve 70milyonun hayalleri ile oynamaya hakkin yok. Valla Fenerli arkadaslar tutup bu adami savunmayin bence. Bu adam psikolojik destek almali yoksa hem kendini hem takimini daha coooook yakar
Abartma abi istersen, vatan haini ilan edelim oldu olacak. O hareket kırmızı kart mı yahu? Koller gibi adam yıkılır mı ufacık bir itmeyle? 50 tane itme oluyor Türkiye liglerinde, hangisi kırmızı kart oldu şu ana dek? O itme kırmızı kart mı Allah aşkına? Bence hakem kesinlikle hata yaptı. Ahmet Çakar da maçtan sonra hakamin pozisyonda hatalı olduğunu, Volkan'ın atılmaması gerektiğini söyledi. Fatih Terim de hareketi doğru bulmadığını ama onların küfür ettiğini, bizim de sinirlerimize hakim olamadığımızı belirtti.
Volkan belki de tur atlamamızda en büyük pay sahiplerinden biri. İsviçre maçında o performansı göstermese bugün formalite maçına çıkıyor olacaktık Çek Cumhuriyeti ile. Bir adamı bir maçla nasıl da yerin dibine sokmayı çok seviyoruz. Sonuçta turu geçen taraf olduk, ben inanıyorum ki bu şansımızla Tuncay da olsa kalede turu geçen taraf olurduk, bundan eminim.
Maci kazanmanin ve bu onemli turnuvada en iyi 8 takim arasina girmenin mutlulugu elbette tarif edilemez. Bu yuzden son derece sevincli ve gururluyuz. Oncelikle bu mac icin ter doken tum oyuncularimiza sonsuz tesekkurler.
Ancak biraz gercekci olmak gerekirse istim ustunde oynadik. Mac gidebilirdi de gelebilirdi de. Nitekim sans bizim icin sahne aldi ve kazanan biz olduk. Ancak bu her seferinde boyle olmayabilir. Futbolda %70 yetenek onemli ise %30 da sans faktoru onemlidir. Bugun sahada bircok yanlis vardi. Simdi bunlari tek tek yazmamin manasi yok. Sadece bu hatalardan ders almamamiz onumuzdeki mac icin bizi oldukca sikintiya sokabilir. Milli Takim'i yoneten kisiler "Bu maci aldim gunu kurtardim onumuzdeki maci bekleyip gorelim" derse daha cok sac bas yolariz. Portekiz macindaki hatalari Isvicre macinda tekrarladik fakat 90 da golu attik ve cekirge bir sicradi. Isvicre macindaki hatalari bu gece yeniden sahneye sunduk. Petr Cech -ki kendisi dunyanin en onemli kalecilerinden biri- "Cech ordan bi ceyrek final" demese bugun burada cok farkli seyleri soyluyor olabilirdik. Sans bizimleydi ve bugun cekirge 2 sicradi. Ancak bu cekirge finale kadar sicramaz ve bir yerde patlak verir o zaman da cok canlar yanar. Milli takim yonetimimizin bu geceden itibaren oturup gerekli analizi yapip oyunculari saglikli bir bicimde ikaz etmesi gerekir. Aksi taktirde bu geceki sansin cok daha fazlasina ihtiyacimiz olabilir...
Aynen katılıyorum. Blic çok iyi bir antrenör, eminim bizi çok iyi analiz edecek ve ona göre futbol oynatacaktır takımına. Almanya'ya sahada adım attırmadılar, çok güçlü bir takımlar, İngiltere'yi elemelerde iki defa yendiler. Bence çok iyi analizimizi ve özeleştirimizi yapmalıyız. Şansımız da iki maçta olduğu gibi yanımızda olursa ve biz de iyi futbol oynarsak çayımızı kahvemizi içe içe tur atlarız, strese ve heyecana girmeden. Yeter ki doğru işleri yapalım, 3 maçta yapamadık belki ama inşallah bu 3 maçtan ders alınır da gerekli hamleler yapılır.
celikhalit8
16.Haziran.2007, 10:30
Şansımız da iki maçta olduğu gibi yanımızda olursa ve biz de iyi futbol oynarsak çayımızı kahvemizi içe içe tur atlarız, strese ve heyecana girmeden. Yeter ki doğru işleri yapalım, 3 maçta yapamadık belki ama inşallah bu 3 maçtan ders alınır da gerekli hamleler yapılır.
Çay, kahve içerek mi? :) Yapma dostum kanepeye, üstüne, başına yazık. Bizim maçlar adamı yakar cayır cayır :D Yine de umarım öyle olur. Defansımız da sağlam adam kalmadı artık herkes sahada biraz daha fazla mücadele etmek zorunda. Rakip Almanya olsaydı belki isminden korkacaktık, şu an düşününce yarı final çokta zor değil gibi geliyor insana ama bu da tehlikeli bir şey bence..
eGowiCh
16.Haziran.2007, 10:41
Servet yine ne yapar ne eder oynar. Yanında kim oynayacak onu merak ediyorum ama Emre Aşık oynamalı. Sağ bek de kesinlikle Sabri oynamalı. Hamit'in bu performansından sonra, ofansif anlamda yaptıklarından sonra sağ bekte başka bir isim düşünülmeli. Ama Terim 3 maçtır inatla Hamit'i bek oynatıyor, yine bu inadından vazgeçmeyecek sanırım.
Aurelio olmayacağına göre mutlaka Topal oynayacak, yanında da Ayhan veya Belözoğlu (iyileşirse) oynayabilir.
perpetua
16.Haziran.2007, 11:03
Abartma abi istersen, vatan haini ilan edelim oldu olacak. O hareket kırmızı kart mı yahu? Koller gibi adam yıkılır mı ufacık bir itmeyle? 50 tane itme oluyor Türkiye liglerinde, hangisi kırmızı kart oldu şu ana dek? O itme kırmızı kart mı Allah aşkına? Bence hakem kesinlikle hata yaptı. Ahmet Çakar da maçtan sonra hakamin pozisyonda hatalı olduğunu, Volkan'ın atılmaması gerektiğini söyledi. Fatih Terim de hareketi doğru bulmadığını ama onların küfür ettiğini, bizim de sinirlerimize hakim olamadığımızı belirtti.
Evet kirmizi kart. Eyyamci hakemlerimizin oldugu Tukiye disinda her yerde kirmizi kart o itme. Herhangi bir fiziki mudahale yapamazsin rakibine. Bu kadar basit.
Bir cok kisi hakem'e soylenip duruyor bize cok kart gosterdi diye. Aksine, bu kartlar esasinda Turkiye'de gosterilmedigi icin avrupa kupalarinda ve milli takim seviyesinde kart manyagi olup duruyoruz ve hakem'e soyleniyoruz. Ustelik Turkiye avrupa'da en cok kart gosterilen liglerden birisi hakemlerin bu lacka hali ile bile. Pozisyon nasil alinir bilmiyoruz ki? Rakibin ne yapacagini onceden kestirip dogru pozisyonu almiyoruz ki. Isvicre'den sonra mac basina en cok faul yapan takimiz.
Volkan belki de tur atlamamızda en büyük pay sahiplerinden biri. İsviçre maçında o performansı göstermese bugün formalite maçına çıkıyor olacaktık Çek Cumhuriyeti ile. Bir adamı bir maçla nasıl da yerin dibine sokmayı çok seviyoruz. Sonuçta turu geçen taraf olduk, ben inanıyorum ki bu şansımızla Tuncay da olsa kalede turu geçen taraf olurduk, bundan eminim.
Volkan cok iyi mac cikartti Isvicre'ye karsi. Ama bu demek degildir ki bu kadar ahmakca bir sey yapinca da goz yumalim. Hakemlerimizin yaptigi eyyamciliktan farkli olmaz.
GeNç KaRTaL
16.Haziran.2007, 11:17
Maça Çekler öyle bir başladıki noluyoruz dedim.Kafamda çekişmeli,başabaş,karşılıklı ataklar şeklinde geçen bir maç hayal ediyordum milli takımımız beni bu konuda yine yanıltmadı.Dikkat ettim Çeklerin kalesine ilk defa 7.dakikada gitmeye kalkıştık? İlk şut 15 lerdemiydi neydi.Çekler oyunun hakimiydi.Ve atakları genelde onlar yapıyordu hep.Bizde Volkan'ın degajlarıyan pozisyona bulmaya çalışıyorduk? Defans zaten top yapamıyor.Birde Çekler önde basınca adam gibi hücum edemedik.Topu ileriye taşıdığımızda topu tutamıyorduk ileride..Çek Cumhuriyeti golden önce Sionko ile tam tehlikeli bir pozisyon bulacaktı ki Volkan ondan önce davrandı ve topa sahip oldu.Bu gol tehlikesinin habercisiydi.Ve nitekim gol geldide.Kaçınılmazdı zaten.Koller ceza sahasında kendisinden baya küçük olan Emre'nin üstünden çok güzel yere gönderdi topu.Volkan'ın yapabileceği pek bir şey yoktu.İlk yarı bittiğinde bizi umutlandıracak bir oyun yoktu sahada ama İsviçre maçındada aynısının olması bizim yinede umutlu kalmamızı sağlıyordu..
2.yarıya ilk yarıdakinin aksine daha iyi başladık ve ileride pozisyon aramaya devam başladık.Çekleri zorlamaya başladık bu sefer.Ama kalemizde gördüğümüz gol bir çok kişi gibi benimde umutlarımı tamamen bitirdi.Hele birde Polak'ın direkten dönen topu var ki dedim tamam bitti bu iş.Buraya kadarmış.Sonrasında Arda'nın golü ile umutları yeniden tazeledik.Son dakikalara 1 gol atarsak en azından penaltılara gideriz umutlarıyla girdik.Ve Cech'in hatasıyla golü bulduk.Açıkcası Cech o hatayı yapmasa bu maçı belki çeviremezdik.2-0 dan maçı çevirmiş olmanın mutluluğunu yaşarken dağılan Çek savunmasının boşluğundan yararlanan Nihat skoru 3-2 ye getirdiğinde daha bi mutlu olduk..Son dakikalarda Volkan'ın gereksiz kırmızı kart görmesi bize acaba dedirttiysede Allah'tan kaleye tehlikeli bir şut gelmedi ve inanılmaz bir dönüşle maçı kazandık..
Karel Brückner'in özellikle 2.golden sonra Baros gibi etkili bir adamı almamasıda yine bizim işimize yaradı.Ben çeyrek finale çıkmamızın birazda İlahi güç tarafından istendiğini düşünüyorum.İsviçre maçında Hakan'ın boş kaleye atamaması,son dakikada Arda'nın golü.Bu maçta Polak'ın topunun direkten dönmesi,Dünyanın en iyilerinden Cech'in topu elinden kaçırması..
Grupta İsviçre maçı haricinde ilk yarılara hiç iyi başlayamadık.İsviçre maçındada fazla uzun sürmedi etkimiz ilk yarıda.2.yarıda toparlandık yine.Portekiz maçında keza öyle.O maçta ilk yarıda gol yesek belki 2.yarı daha iyi başlardık.:icon_biggrin: Çek Cumhuriyeti maçındada ilk yarı iyi başlamadık.2.yarı toplandık.Selman abinin dediği gibi çekirge 1 sıçrar,2 sıçrar..Artık bu oyunumuzu oyunun tamamına yaymamız lazım.Yoksa ilerleyen maçlarda işimiz zor..
Hakem hakkındada diyeceklerim var.Maçın başında 2 dm mize gösterdiği sarı kartla adeta kitledi bizi.Böylesine bir maçta maçın başında böyle bir tutum sergilemesi yanlıştı ki Topal'ın kart gördüğü pozisyonun aynı Aurellio'ya yapıldığında faul bile çalmadı..:rolleyes: Tamam pozisyonlar sarılık olabilir ama maçın iplerini elinde tutabilmek için maçın başında müsamaha gösterebilirdi. Misal geçen Hollanda-Fransa maçıydı herhalde.Hakem sarı kart çıkaracaktı fransalı oyuncuya ama oyuncunun sarı kartlı olduğunu aklına gelince vazgeçmişti..
Neyse böylesine mucizevi bir galibiyet çok iyi oldu.Eğer Hırvatistan karşısında iyi oynumuzu genele yayarsak yarı finale çıkabiliriz.Allah yardımcımız olsun..
goosfraba
16.Haziran.2007, 11:34
yalnız 2 fire verdik ona yanıyorum. birisi volkan diğeri aurelio. hırvatistan maçında oynayamayacak bu oyuncular cezalarından dolayı.
GeNç KaRTaL
16.Haziran.2007, 11:40
Volan bu hareketinden dolayı en 2 maç alır.Bizimde önümüzde maksimum 3 maç var zaten.Turnuvayı kapattı diyebiliriz Volkan için..Yazık oldu.Baya iyide performans sergiliyordu.Gereksiz bir hareketten dolayı kendisini yaktı.Allah'tan yedekte Rüştü var.Onada güvenim tam benim..
Aurellio'nun yerinide M.Topal kapayabilir umarım.Emre Belözoğlu'da yetişir herhalde Hırvatistan maçına..
Bordo61Mavi
16.Haziran.2007, 11:43
Beyler Londrayi salladik, Turklerin yogun oldugu mahaleyi trafige kapadik ben eve geldim millet halen oynuyodur.
Youtube yasak olmasa yayinlicaktim goruntuleride.
Halen inanamiyorum. Turk olmaktan hergun dahada cok gurur duyuyorum.
GeNç KaRTaL
16.Haziran.2007, 11:45
Valla bizim burdada konvoy şov vardı.Dayanamadık bizde katıldık.:D
physicist87
16.Haziran.2007, 12:17
İlk yarısı çok sıkıcı,kahredici,surat düşüren ikinci yarısı ise son derece heyecanlı ve güzel bir maç izledik :) Allah yardım etti ve 2-0 dan 2-3 e maçı çevirmesini bildik.. Babam ve izlemeye gelen akraba abilerimle gollerden sonra tarifi mümkün olmayan bir coşku yaşadık, el çakmalar bağırışmalar ses kısılmaları sarılmalar falan filan , ilk yarıdaki o silik futboldan hele hele yediğimiz iki golden sonra maçı kazanabilceğimizi akıllarının ucundan geçiremiyorlardı bile, ama ben hep bir umut taşıdım ama benimde bir amam vardı, 30-35 dkmız vardı var olmasına, yakalarız hatta yenedebilir diyordum amaaa nasıll olacaktı ??? O nasılı bir futbolcularımız bir Türk gibi cesur, inançlı ve savaşçıl ruhlarını oyuna vererek kanıtladılar..
Karşılaşma sonrası Hamit çok güzel konuştu, üstü kapalı Fatih hocayı eleştirdi de.. Bu kadar strese hiç gerek yoktu dedi, rakibe göre oyun oynamayı bırakıp kendi oyunumuzu oynamamız gerekirdi, her zaman şans yanımızda olmaz ki nitekim 2005 te olmadı dedi , çok güzel konuştu gerçekten üç golünde asistini veren Hamit ve başarıda emeği olan herkese bize bu sevinci yaşattıkları için teşekkürler :)
meddah
16.Haziran.2007, 12:42
Turnuva öncesi görev yapacak hakemlere kart hususunda özel brifing verildiğini okumuştum bir yerde; özetle kart göstermekten çekinmeyin, rahat olun gibi bir şeydi.
İsviçeriler'in, yahut Çekler'in Türkçe küfür çalışması yaptığı kadar, biz de bu tür ciddi şeyler üzerine çalışmalıyız.
Gazetelere haber olacak kadar bilindik bir gerçek üzerinde, bizim gibi kart, hususlarında sabıkalı bir ekolün daha ehemniyetle durması gerekir.
Ali Apaydın
16.Haziran.2007, 13:06
Helal olsun. Sevinirken her ne kadar koltugun demir kısmına var gücümle tekme atarak ayak kemiğimi ciddi bir biçimde yaralamış olsam da değdi doğrusu :D Helal olsun sizlere çocuklar
:uzgun: Ayağımın ağrısından gözümü kırpmadan sabahladım :tur::tur::tur::tur:
Trabzonspor
16.Haziran.2007, 15:49
benımde sesım kısılıdı.ewde cıhaz gostermıyodu dayımda ızledım eve gelirken az daha vuruluodum.
ilk yarı cok kotuyduk ya cok sinir oldum.bızı hucum takımı oldumuzu gosterdık rakibi baskı altına aldık ve hataya zorladık onlarda hata yaptı.helal olsun sadece oyunculara
GodfatheR
16.Haziran.2007, 16:05
Allahım sana geliyorum:)O nasıl bir 15 dakikadır yav.Artık çeyrek finaldeyiz.Ben 0-2 den sonra yatıp çekirdek yemeye başlamıştım ama Arda ve Hamit maçı çevirdi.Ailecek ayaklandık.Ve noktayı yıldızımız koydu Nihat Kahveci.Az önce Lig tv'de msçın son 25 dakikasını seyrettim.İnsan gözyaşlarını tutamıyor vallahi.
Cyzio
16.Haziran.2007, 16:28
Dünya bizi konuşuyor
Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 mağlup eden Türkiye dünya basınında bir numaralı konu oldu. Manşetler Türkiye'nin zaferiyle süslendi. Ünlü büyük gazeteler Türkiye'nin zaferini 'mucize' olarak nitelendirirken, Nihat'ın iki golüne dikkat çekti. Kuşkusuz en dikkat çekici başlık The Sun gazetesinin 'Onlar Türk' sıfatıyla İngilizce attığı 'Turk That' ifadesi oldu. İşte bazı gazetelerinde online edisyonlarından görüntüler...
THE SUN / İNGİLTERE
http://img511.imageshack.us/img511/2662/b5886a28f51f17c358c2af1xh3.jpg (http://imageshack.us)
AS / İSPANYA
http://img246.imageshack.us/img246/8914/aszc2.jpg
BİLD / ALMANYA
http://img440.imageshack.us/img440/7724/blduo4.jpg
EL MUNDO DEPORTIVO / İSPANYA
http://img440.imageshack.us/img440/8985/deporat8.jpg
EURO 2008 RESMİ SAYFASI
http://img440.imageshack.us/img440/6827/uefaaa9.jpg
FRANCE FOOTBALL / FRANSA
http://img207.imageshack.us/img207/9849/francegx1.jpg
deniz.91
16.Haziran.2007, 16:30
O nasıl bir maçtır öyle yav son 15 dakia destan gibiydi valla hala maçın etkisindeyim sanki bize sihirli bir değnek değidi.Yorum yapmayacağım helal olsun herkese biz böyle oynarsak yenemeyeceğimiz takım yok
Cyzio
16.Haziran.2007, 16:42
Hayatımda izlediğim en müthiş maçlardan biriydi belkide en iyisiydi.Maç 2-0 olduğunda maçı bırakmıştık.Ancak Çek savunması bir kez hata yaptı maçta onu da çok iyi değerlendirdik ve Ardamız golü attı.O dakikadan sonra tek kelimeyle müthiş mücadele ettik.Dünyanın 1 numaralı kalecilerinden Cech belkide hayatının en büyük hatasını yaptı.Bu gol bizi dahada ateşledi.Skor eşitti ve bu skorla penaltılara gidiyorduk ama oyuncularımız 3.golü bulacaklarına eminlerdi.Nihat'ın tek kelimeyle muhteşem golüyle 3-2 oldu ve o an sözün bittiği yerdi.Bize bu mutluluğu yaşatan Türk milli takımına sonsuz teşekkür ve sevgilerimi sunuyorum, bir kez daha Türklüğümden gurur duydum.Helal size çocuklar..
Bu arada dipnot: Avrupa Şampiyonaları'nda Çekleri yenen takımlar final oynamıştır..:D
Trabzonspor
16.Haziran.2007, 16:48
berk allahın ıznıyle bızde oynucaz :D
eXcitinG
16.Haziran.2007, 16:51
Avrupa yı tekrar saLLadık ya artık başka birşey istemem..
nerazzuri
16.Haziran.2007, 16:53
Bu arada dipnot: Avrupa Şampiyonaları'nda Çekleri yenen takımlar final oynamıştır..:D
O zaman Finalin adı belli Portekiz-Türkiye :n:
RoNNiE91
16.Haziran.2007, 16:54
Portekiz Türkiye yarı final oynayabilir.Final oynayamaz.
Cyzio
16.Haziran.2007, 16:56
http://img341.imageshack.us/img341/6044/gol15gw0vh1.jpg (http://imageshack.us)
http://img341.imageshack.us/img341/679/gol11bc1fd7.jpg (http://imageshack.us)
http://img248.imageshack.us/img248/6162/gol14yh5ix3.jpg (http://imageshack.us)
ne yazacağımı bilemiyorum hayal gibi dakikalar geçti 3. gol geldi çoşku başladı sonra silahlar inanılmaz bir olay böyle bir msç futbol tarihinde pek yoktur çünkü son15 dk.ya 2-0 giren takımlar genelde fark yerler.........bek bizi viyana biz geliyoruz
!0 Kişi Gol Yedik -!2 Kişi Gol Attık
a.arıcı-11
16.Haziran.2007, 17:43
Şimdi ancak kalkabildim.O neydi öyle yahu ilk 45 dakika pozisyonumuz yok son 15 dakika 3 gol.Akla matığa sığmayan bir durum var ortada.Hel Cech biz o golü nasıl hediye etti anlamadım:)
Neyse kazandık mutluyuz.Her maç daha heyecanlı geçiyor. Eğer Hırvatistan maçı bundan da heyecanlı geçerse heralde ülke nüfusu baya bir azalır:D
KaF KeF
16.Haziran.2007, 17:46
Valla Sinema Filmi olsa çok saçma derdik..Ama demek ki gerçekte de oluyormuş..:D
Redrum
16.Haziran.2007, 17:49
Valla Sinema Filmi olsa çok saçma derdik..Ama demek ki gerçekte de oluyormuş..:D
Aynen katılıyorum ya.. Birçok filmde falan dalga geçtiğimiz durumlar gibi..
Burak Duran
16.Haziran.2007, 17:55
@egowich: Eger maci o noktadan sonra kaybetseydik volkani vatan haini de ilan ederdim. Schweinsteiger'de rakibi temastan dolayi direk atildi. Yani bu olaylar Omer abinin dedigi gibi affedilmiyor burasi Turkiye degil Avrupa. EURO 2008 gibi bir turnuvada boyle bir hata yapamazsin istersen ondan once 1500 mac kurtar bu hatayi yapmaya hakkin yok. Su adami sirf fenerli diye korumayin olaya milli acidan bakin biraz. Yaptigi dunyanin en buyuk hatasidir ve ayiptir. Neymis Koller gibi adam o darbeyle duser miymis duser itmiceksin adami isterse 3 parande atar seni attirsin diye
anil luque
16.Haziran.2007, 17:58
ya biz ÇILGIN TÜRKLERİZ ötesi var mı?? bu galibiyet gayet normal :D
TR.CaPTaiN
16.Haziran.2007, 18:17
Volkan'ın yaptığı çok büyük bir hatadır fakat efsane Zidane bile dünya kupası finalinde küfüre dayanamayıp kafa atıyorsa sabretmek kolay değil demektir.
Cyzio
16.Haziran.2007, 18:20
Bu arada 3 golün asistini de Hamit yaptı sanırım.Ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu gösterdi, bide sağ beke hapsedilmese çok daha iyi şeyler yapacak.Hamit heralde asist krallığına yükseldi..:D
BeeTLeJuiCe
16.Haziran.2007, 18:32
Aurellio'nun yerinide M.Topal kapayabilir umarım.Emre Belözoğlu'da yetişir herhalde Hırvatistan maçına..
Aurelio'nun görevini üstlenebilecek Ayhan var takımımıda. Bence o oynatılmalı.
BlackEagle19o3
16.Haziran.2007, 18:33
Allah'ım sana şükürler olsun!Ne geceydii be.Gözlerim doldu,ağlamama ramak kaldı.Bizim Esenler'de havai fişekler atıldı,konvoylarla kutlamalara katınıldı,silah atanlar da oldu.Kısaca şampiyon olmuş gibi kutlamalar oldu:)Kimse Tuncay'a sallamasın.Bu adamdaki hırs gözlerinden okunuyor.75-80 metrelik deparla yardımcı hakeme o bayrağı taşıması ne kadar inandığının bir göstergesi bence;)Taraftarımız da çok iyi destek verdi bu arada.Biz bu hırvatları da geçeriz, hiç şüphem yok.Yeter ki bizim çocuklar hırslı oynasın, azimli oynasın.Arda maçtan sonra belirtti; '' Milliyetçi duyguları üst düzey birisiyim'' diye.Hırsından da belli olmuyor muydu zaten!:)Arda'sı,Nihat'ı,Hamit'i,Aurelio'suServet'i ...Bu zafer hepimizin.Bu zafer 70 Milyonun...
Demek ki neymiş;
Türk'e Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur!
Ümitlerin Tükendiği Yerde,Türk'ün Kudreti Başlar.
Bu memleket, dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu. Bu sahne 7 bin senelik, en aşağı bir Türk beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgarlarıyla sallandı. Beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı. O çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela, korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.
Mustafa Kemal Atatürk
"Fakat yaptıklarımızı asla kafi göremeyiz. Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz."
Mustafa Kemal Atatürk
deniz.91
16.Haziran.2007, 18:35
Hırvatlarıda yenebilecek kapasitemiz var bu işinde üstesinden geleceğiz inşallah
LaKe
16.Haziran.2007, 18:57
Maç bizim için 94 dakika değil, 19 dakikaydı. 2.Yarıya Fatih Hoca'nın hamlesi doğruydu. Baştan bir hata yapılmıştı. Semih 11'de başlamıştı. Aslında onun 60'dan sonra falan dahil olması gerekiyordu. Fakat artık çıkıyordu. Yerine alınan Sabri, doğru bir tercihti. Çünkü hızlı ve çabuk oynayan bir futbolcu. Bizim gol atmamız için böyle bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Nitekim girdiği ilk dakikadan itibaren de hafiften zorlamaya başladı defansı...
Hatamız ise, Mehmet Topal'ın oyundan erken alınmasıydı. Fatih Hoca, gol atmak için risk almalıydı evet ama daha çok erkendi. O çıktıktan sonra, zaten kötü oynayan defansımız iyice sarpa sarmaya başladı. Kazım'da henüz kendini gösteremiyordu. Çekler etkili geliyordu. Bir de üstüne ilk Milli maçında sakatlanan Emre Güngör eklenince, 3.oyuncu değişikliğimizi de erkenden yapmak durumunda kaldık. Bu arada da Çekler 2.golü attı. 3 dakika oynadığımız 10 kişilik futbol, gol yememize yetmişti...
Çok fazla dakika kalmamış, Çekler iyice galibiyet havasına girmiş, Türkiye'de ise umutlar tükenmişti. Derken, Çek defansı ilk kez bu kadar boşluk bıraktı. Maç içerisinde hep disiplinini ve bilincini kaybetmeyen Çek defansı, ilk kez Arda'yı bomboş bırakmıştı. Ve Arda, tıpkı İsviçre maçında olduğu gibi, MAÇIN GOLÜNE imzasını attı. Dakika 75'ti. 15 dakika vardı. Bu golün maçın golü olmasının sebebi ise, takımı ateşlemesi, galibiyet inancını oyunculara yeniden aşılamasıdır. Eğer bu gol atılmasaydı, diğer 2 golümüz de atılmazdı bence.
Ve son 15 dakikanın adrenalini başladı. Çekler, rehavete kapılmanın faturasını ödüyorlardı. Türkler, dirilmiş, inanarak mücadele ediyordu. Kaybedecek birşeyleri yoktu. Çeklerde ise, panik havası vardı. Ya maç 2-2 olursa paniği...
Bu dakikalardan sonra ortaya TECRÜBENİN ne kadar önemli olduğu çıktı. Nihat'ı, geçen 2 maçta çok fazla görememiştik. Bir oyuncunun bu tür adrenalin, heyecanlı ve kritik dakikaları kaldırması için iyi oyundan, inanmaktan, hırstan daha fazla şeyler gerekir. Örneğin bu turnuvada beğendiğim Kazım, 2-1'den sonra kendisine gelen topları hep boş kullandı. Heyecanlandığı, sakin olamadığı çok belliydi. Nihat, ise soğuk kanlı bir şekilde, oyunculara hep sakin mesajı veriyordu.
Derken, dünyanın en iyi kalecilerinden biri olan Petr Cech'in yaptığı çok önemli bir hatada, Nihat affetmeyerek golü attı. Bütün umutsuzluk havası, dalgası bir anda bitti. Artık eşitlemiştik. Moralimiz sağlamdı, Çekler ise şoktaydı ve moralleri resmen çökmüştü. Dakika 90'a gelirken, çöküş yaşayan ve 2 hata yapan Çek savunması bir hata daha yaptı. Muhteşem kaçan Nihat, kendisine gelen pasta Cech ile karşı karşıya kaldı. Çok sakin ve soğuk kanlı bir şekilde topa vuran Nihat, belki de turnuvanın en güzel gollerinden birini yolladı kaleye ve TÜRKİYE 3-2 öne geçti. EURO 2008'de maç çeviren tek takım olan Türkiye'miz, bu kez 1-0 dan değil, 2-0'dan maçı çevirip öne geçmişti.
Artık resmen şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlamıştı. Sadece kaza yapmamalıydık. Bu hava içerisinde maalesef Volkan'ın Koller'i itmesiyle, büyük riske girdik. Volkan, oyundan atılmıştı. Milli Takım tecrübesi bulunan, Şampiyonlar Ligi tecrübesi bulunan, Süper Lig tecrübesi bulunan bir kaleci, nasıl böyle bir hata yapardı? Nasıl tura saniyeler kala bu riski alırdı? Kaleye Tuncay Şanlı geçti. Herkesin aklında; YA GOL YERSEKTE MAÇ PENALTILARA GİDERSE? sorusu canlandı. Herkes artık çok gerilmişti...
Korktuğumuz olmadı ve MAÇ 3-2 ÜSTÜNLÜĞÜMÜZLE sona erdi. Euro 2008'in en heyecanlı, en güzel maçıydı hiç kuşkusuz. Euro 2008'i takip edip izleyenler, herşeyin olduğu, her türlü şeyin yaşandığı böylesine bir maç izlemediler.
23 tane aslanımızı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Bu azim ve inançla turları geçip, kupaya bile uzanabiliriz. Yeter ki umudumuzu hiçbir zaman yitirmeyelim. ;;)
TR.CaPTaiN
16.Haziran.2007, 18:58
Avrupa’daki futbolseverler tarihi zaferimizin ardından gözlerini bizim üstümüze çevirdi. Önemli haber ajansı ve gazeteler zaferden övgüyle bahsettiler:
Çek Cumhuriyeti galibiyetiyle birlikte, futbol tarihimizin en aydınlık gecelerinden birini yaşadık.
Futbolda tarihi geceler vardır. Bazı takımlar öylesine maçları lehine çevirir ve sahadan galip ayrılır ki, bu karşılaşmalar kuşaktan kuşağa aktarılır. 2-0'dan geri gelerek 3-2 galibiyetle noktaladığımız Çek Cumhuriyeti maçı, Milli Takımımız'ın 'efsane' maçlarından birisi artık. Dünya üzerindeki tüm Türk vatandaşları için manevi olarak çok değerli olan bu tarihi Çek Cumhuriyeti zaferi, sadece bizim değil, dünyada meşin yuvarlağa gönül vermiş tüm insanların da nefesini kesti.
"TÜRKLER YERE SERDİ"
uefa.com: Türkler yere serdi.
L'Equipe (Fransa): Türkiye çok uzaklardan geri geldi. Maç biter ama Türkler bitmez.
La Gazetta Della Sport (İtalya): Türk mucizesi. Fatih Terim'in oyunu Çekler'i dağıttı.
Jyllands Posten (Danimarka): Delice bir dönüşten sonra Türkler 'Yola devam' dedi.
Dagens Niyheter (İsveç): Mucize dönüş.
Reuters: Türkiye 15 dakikada çeyrek finalde
Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenerek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmesi Alman basınında ''Türklerin bir mucizeyi başardıkları'' şeklinde yorumlandı.
Bild gazetesi,''Çılgın av! Türkiye Avrupa Şampiyonası mucizesini gerçekleştirdi'' başlığıyla verdiği haberde, Türk milli takımının İsviçre maçında olduğu gibi golleri bir kez daha son dakikalarda attığına dikkati çekerek, ''Terim'in on biri daha şimdiden son dakika Avrupa Şampiyonu'' şeklinde görüşe yer verdi.
Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti takımına son 3 dakikada 2 gol attığı hatırlatılan haberde,''Bu takımın nasıl bir morale sahip olduğunu görmek inanılmaz'' şeklinde ifade kullanıldı. Çek Cumhuriyeti'nin 2-0 öne geçmesinden sonra Türkler dışında hiç kimsenin Türkiye'nin bu maçı kazanacağına inanmadığı kaydedildi.
Türk milli takımının çok tutkulu oynadığı ifade edilen haberde, Arda'nın maç öncesinde ''finale ulaşma hayallerinin olduğunu ve buna kesinlikle inandığını''söylediğine işaret edildi. Son 2 golü atan Nihat'ın da çapraz bağlarındaki lif kopmasından sonra 2005 yılında sol dizine lif nakli yapıldığı anımsatıldı.
Kölner Express gazetesi de milli takımın galibiyetini ''Türkler mucizeyi başardı'' başlığıyla duyurdu. Gazetenin haberinde, Türk milli takımının ikinci yarının başlarında daha iyi oynamasına ve çok sayıda fırsatkaçırmasına rağmen ikinci golü yediğini, ancak pes etmeyerek durumu 2-2 yaptığını, son golde de kaleci Cech'in bir hatasını Nihat'ın iyi bir şekilde değerlendirerek takımının sahadan 3-2 galip ayrılmasını sağladığını yazdı.
Kaleci Volkan'ın maçın uzatma dakikalarında Jan Koller'e karşı yaptığı faul sonrasında kırmızı kart alarak sahayı terk etmek zorunda kaldığı ve Türk milli takımının oyuncu değiştirme hakkı kalmadığı için Tuncay'ın kaleye geçtiği hatırlatılan haberde, yine de Türkiye'nin, tarihindeki en inanılmaz oyununu galibiyetle sonuçlandırmayı başardığı kaydedildi.
ÖZBEK SPİKER: "ÇEK'LER AZMİN ZAFERİNE BOYUN EĞDİ"
Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçını sunan Özbekistan SporKanalı spikeri, Türkiye'nin galibiyetini 'azmin zaferi olarak' nitelendirdi.
Maç esnasında Türkiye'nin 2-0 mağlup duruma düştüğü sırada İzmir'de 2006'da oynan özel karşılaşmayı dikkat çeken Özbek spiker, bu karşılaşmada da Çeklerin önce 2-0 ön geçtiğini ve daha sonra Ümit Karan'ın gölleri ile Türkiye'nin durumu 2-2 yaptığını hatırlattı.
Özbek spiker, maç esnasında yine Çek Cumhuriyeti'nin 2-0 önde olduğu sırada başka bir ilginç hatırlatmada daha bulundu. Özbek spiker, geçtiğimiz yıl Özbekistan Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevinden ayrılan Rus çalıştırıcı Valeriy Naponyaşi'nin 'Avrupa 2008' ile ilgili spor kanallarına yaptığı değerlendirmede: "Türkiye, İsviçre ve Çekleri yenerek çeyrek finale çıkacak." dediğini dile getirdi.
İsviçreli hakem Peter Fröjdfeldt'in bitiş düdüğüyle ise spikerin ilk dediği söz ise şu oldu: "Evet Naponyaşi siz gerçekten haklı çıktınız; Türkiye zoru başardı ve çeyrek finalde."
Özbek spiker, Türkiye'nin 2-0'lık durumdan skoru 3-2'ye getirmesini ise "İşte azmin zaferi. Çek'ler, Türk futbolcularının azmine boyun eğdi. Ve Türkiye çeyrek final yolcusu."ifadelerini kullandı.
BBC: NİHAT ÇEKLERİ CENEVRE'DE ŞAMPİYONA DIŞINDA BIRAKTI
İngiliz yayın kuruluşu BBC, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda milli takımın galibiyetini, ''Nihat Çekleri Cenevre'de şampiyona dışında bıraktı'' şeklinde duyurdu.
BBC, milli takımın galibiyetiyle sonuçlanan ve Türkiye'yi çeyrek finale taşıyan maçın ardından yayımladığı yorumda, milli takımın nefes kesici bir toparlanma gösterdiğini kaydetti.
Nihat'ın başarılı futbolunun övüldüğü BBC yorumunda, Türkiye'nin, ünlü futbolcunun attığı 2 golle Çekler karşısında yeniden hayat bulduğu ifade edildi.
Maçın önemli pozisyonlarını ve gollerini detaylı bir şekilde aktaran BBC, milli takımın ikinci yarıya, 2008 Avrupa Kupası hayallerini gerçekleştirmek için çıktığına dikkati çekti.
Nihat'ın ilk golünü ''içgüdülerine güvenmenin'' sonucu şeklinde değerlendiren BBC, ikinci golünün ise ''müthiş bir son nokta olduğunu'' vurguladı.
BBC, milli takımının çeyrek finalde sahaya kaleci Volkan Demirel olmadan çıkacağına da işaret etti.
UEFA.com, “Çılgın bir hâl alan maçın sonlarında Cech’in de hatasından yararlanan Nihat, attığı iki süper golle Türkiye’ye müthiş bir finiş yaşattı” ifadelerine yer verdi.
CNN’in internet sitesi, Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası tarihinin en unutulmaz geri dönüşlerinden birini gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, “Türkler, hayran bırakan sansasyonel bir finalle çeyrek finali kaptı” ifadelerini kullandı.
Fransız ajansı AFP, Türkiye’nin “savaşcı ruhu” sayesinde büyük bir zafer kazandığını belirterek,“Türkler 62. dakikada Plasil’in attığı golle ölmüş ve hatta gömülmüştü. Ancak son 15 dakikada gelen üç gol Türkler’i cennet katına yükseltirken, büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Çekler başlarını ellerinin arasına almıştı”yorumunu yaptı.
İngiliz ajansı Reuters ise “Türkiye heyecan dolu maçı, son üç dakikada gelen iki olağanüstü golle kazandı. Cech’in büyük hatasından gelen Nihat’ın golü Çekler’in dramatik sonunu hazırlarken, yine Nihat galibiyeti getiren isim oldu” diye yazdı.
Amerikan AP ajansı, Türkiye’nin son üç dakikada Nihat ile bulduğu iki golle “inanılmaz” bir galibiyete ulaştığını duyurdu. BBC ise internet sitesinde, “Türkiye, Çekler’i şoke etti. Çek Cumhuriyeti, iki geç golle açılan Türkiye duvarına çarptı. Dünyanın en iyi kalecilerinden Cech’in ikinci goldeki hatası, dönüm noktası oldu” yorumunu yaptı.
fmsmyrna
16.Haziran.2007, 19:08
İngilizler bir tespit yapmıştı turnuvadan önce Türkleri tutalım dediler.çünkü maç içinde her şey var.Korku,dram,sevinç,mutluluk vs
asatilla
16.Haziran.2007, 19:14
Mükemmel bir maçtı.İlk yarı inanılmaz kötü bir oyun sergiledik.Ama ikinci yarı toparlandık.Arda'nın golüyle iyice hırslandık ve müthiş bir oyun oynadık.Bu arada cech'e teşekkür etmek lazım.2-2'den sonra inanılmaz bir baskı kurduk harika dakikalardı ve en sonunda golü bulduk.İŞTE TÜRK'ÜN GÜCÜ.......
LaKe
16.Haziran.2007, 19:15
Gazetelerde baya övmüşler bizi. :) Bu sabah göz atmıştım. Rehavete kapılmadan, bu hırsımız ve inancımızla devam etmeliyiz.
DisCo
16.Haziran.2007, 19:23
Önde olan Çek Cumhuriyeti geriye yaslanınca biz saldırmaya başladık. Nitekim öyle böyle maç 2-0 olunca daha da yaslandılar. Biz ilk yarıya oranla daha top yapar görünüyorduk. Artık dakika 87'ye gelmişti. Skor 2-1'di ve bana göre devreye dualarımız girdi. Bunun başka bir açıklaması yok. Önce kaleci hata yaptı ve sonra Nihat o ne alış o nasıl vuruştur. Gerisini hatırlamıyorum kendimden geçmişim. Şunu gördük ki Servet'in yanındaki adam Emre Güngör olmalıdır ama ne yazık ki sakatlandı. Yine gördük ki Sabri kötü olsada oynamalı Hamit'te onun önünde yer almalıdır. Biz bu oyunla Hırvatlarıda geçeriz.
Sıkıntıya giriyoruz ama Türk usülü yapıyoruz. DESTANLAŞTIRIYORUZ. Yoksa bir gazete dahi galibiyeti bugün verdikleri anlamıyla vermezdi.
TR.CaPTaiN
16.Haziran.2007, 19:24
http://img262.imageshack.us/img262/8421/59303243xn4.jpg (http://imageshack.us)
Alicanfmfan
16.Haziran.2007, 19:27
Volkan'ın yaptığı çok büyük bir hatadır fakat efsane Zidane bile dünya kupası finalinde küfüre dayanamayıp kafa atıyorsa sabretmek kolay değil demektir.
Zidane bir kaleci degil maçın son dakikalarıda degil.Oyuncu degiştirme hakkıda vardı Fransa'nın.Volkan hem öndeyiz gol yiyebiliriz tutmus yaptıgı harekete bak valla ayıp yahu.Tuncay kaledeyken ya gol yeseydik.Penaltılara gitseydi volkan ne yapacaktı
TR.CaPTaiN
16.Haziran.2007, 19:30
Zidane bir kaleci degil maçın son dakikalarıda degil.Oyuncu degiştirme hakkıda vardı Fransa'nın.Volkan hem öndeyiz gol yiyebiliriz tutmus yaptıgı harekete bak valla ayıp yahu.Tuncay kaledeyken ya gol yeseydik.Penaltılara gitseydi volkan ne yapacaktı
Anlatmak istediğim olayın teknik boyutu değil. Zidane gibi efsanevi bir oyuncunun bile küfüre dayanamamasıdır.
Alicanfmfan
16.Haziran.2007, 19:31
Anlatmak istediğim olayın teknik boyutu değil. Zidane gibi efsanevi bir oyuncunun bile küfüre dayanamamasıdır.
İşte o zaman profesyonel olucaksın tepki göstermiceksin.Eğer Profesyonel futbolcuysan.Kaldı ki Zidane bunu bi kere yaptı .Volkan bir çok kere yaptı :)
Onurap
16.Haziran.2007, 19:32
Ya hep volkana küfür ediyolar artistiik hareketler yapıyor olacağı o..Lincolnede aynısını yaptı..
Bekq
16.Haziran.2007, 19:33
Arkadaşlar çok özür dileyerek söylüyorum:
Biri sizin yakınınıza hemde çok yakınınıza küfür etse sizin tepkiniz ne olurdu?
Valla ben Jan Koller gibi ayı biri olsa bile o adama tekme tokat dalarım.Maç çıkışı bir daha dalarım.
Ouzy
16.Haziran.2007, 19:34
Aynen ya!! Böyle bir film olsa, düşünsenize biri bize filmi anlatıyor "Kırmızı takım 1-0 geride, ikinci yarıya çok iyi başlıyorlar. O sırada stoperleri sakatlanıyor ve orda ki boşluktan pozisyonlar buluyor, Beyaz takım. Kırmızı takım oyuncu değişikliğine hazırlanırken stoper olmadığı yerden bir gol yiyorlar (Fatih Terim bu sırada 'three minutes, three minutes' diye bağırıyor 4. hakeme:D). 75. dakika da fark bire iniyor. Bu sefer de Kırmızı takım bir hatadan dolayı gol buluyor (ilahî adalet). Sonra Kırmızı takım bir gol daha atıyor 3-2 oluyor. Bu arada Kırmızı takımın kalecisi kırmızı kart görüyor vs. vs.:D"
Biz de heralde, ya bir git falan derdik.:)
Diyecek birşey yok yani. Bize böyle bir maç, böyle bir sevinç yaşattıkları için minnettarım onlara. Gollerden sonra nasıl bağırdığımı ben bile bilmiyorum. Bu arada bizim mahalle gollerden sonra sanki stad gibiydi.:) Öyle bir gol sesi yükseldi ki, sonra da Türkiye diye bağırdılar ki bir an stadda sandım kendimi.:)
Düzenleme: Ya biz bir işi de zora sokmadan yapamayacak mıyız?:D
Alicanfmfan
16.Haziran.2007, 19:36
Arkadaşlar çok özür dileyerek söylüyorum:
Biri sizin yakınınıza hemde çok yakınınıza küfür etse sizin tepkiniz ne olurdu?
Valla ben Jan Koller gibi ayı biri olsa bile o adama tekme tokat dalarım.Maç çıkışı bir daha dalarım.
O maç esnasında sinirlerine hakim olucaksın.O zaman sen profesyonel olamassın bir çok kere ülkeni ve takımını yakarsın.Çok yazık Volkan'ı savunmanız...
yunusgs
16.Haziran.2007, 19:37
Öncelikle müthiş galibiyetimize gölge düşürmek istemem ama iğneyi kendimize batırmamız ve hatalarımızı görmemiz lazım.İlk yarı yaptığımız hatalar:
*Rakibe hiç basmadık.Çok rahat oynattık bunun sonucunda da bol bol şut attılar.
*Orta sahamız ile defansımız arasında kopukluklar vardı.
*Sürekli uzun toplarla ileriye çıkmaya çalıştık sanki uzun boylu bir oyuncumuz varmış gibi hadi bundan geçelim rakibin ne kadar uzun boylu olduğunu unutmuş gibi.
İlk yarı bu hataları yaptık 2.yarıda oyuna başladığımızdaki oyun oynamamız gereken oyundu.Havadan oynamadık ve 3 golü de yerden bulduk zaten böyle bir takıma karşı havadan oynayamazdık 2.yarıda yaptığımız doğrular:
*Havadan oyunu bırakıp yerden iyi bir şekilde organize olarak oynamamız.
*Sabri-Hamit'in yer değiştirmesi bu çok önemliydi.
*2.yarı bu maçı alabiliriz inancımızın olması ve hırsımız.
Sonuç olarak 2.yarıdaki oyunumuzu Hırvatistan maçına yansıtırsak maçı alırız.Fakat Volkan keşke kırmızı görmeseydi.Aurelio'nunda eksikliğini hissedebiliriz ama Topal iyi oynarsa hissetmeyiz.Hamit'i umarım artık sağ bek oynatmaz Fatih Terim sağ açığa geçince ne kadar etkili olduğunu gördük.Ama gerçekten bu mutluluğu yaşamak her takıma ve taraftara nasip olmaz.Turnuvada maç çeviren tek takımız hemde 2 maç üst üste isteyince yapabiliyoruz.İnşallah Hırvatistan'ı da yenip yarı finale çıkarız.
BeeTLeJuiCe
16.Haziran.2007, 19:38
Biz işte böyle bir milletiz, bi maçta göklere çıkardığımız adamı bir maçta yerin dibinede sokarız ;)
Medyamızda bunu yapıyor, bizde bunu yapıyoruz. Bu yüzden futbolumuz fazla ilerleyemiyor zaten.
Bekq
Tamam yaptığı kötü birşey ama yani ben kendime hakim olamam.Volkan'ın buna yapmaması lazımdı haklısın.Ama yani sen sakin kalabilecekmiydin böyle bir olay gelse başına?
PesimiSTyLa
Volkan'ın hareketi çok gereksizdi. Top cıkmış, pozisyon bitmiş ne gerek var o harekete? Küfür ettiyse etti. Her macta oyuncular birbirlerine kim bilir ne küfürler ediyor , cıkıp vurmuyo kimse kimseye. Hemde öndeyken yapıyorsun bunu. Demek Volkan ın küfüre karsı bi zaafı var. Bunun için kendini tutabilmeli, Önceki sayfalarda Burak Duran ın dediği gibi gerekirse psikolojik destek alsın.
TR.CaPTaiN
İşte o zaman profesyonel olucaksın tepki göstermiceksin.Eğer Profesyonel futbolcuysan.Kaldı ki Zidane bunu bi kere yaptı .Volkan bir çok kere yaptı :)
Zidane profesyonellik abidesi fakat maç esnasında onların hissettiklerini hissetmemiz mümkün değil. Aslında Volkan'ın o sinirle topun dışarı çıkmasını beklemesi bile bana göre mucizedir.
Alicanfmfan
16.Haziran.2007, 19:39
Biz işte böyle bir milletiz, bi maçta göklere çıkardığımız adamı bir maçta yerin dibinede sokarız ;)
Medyamızda bunu yapıyor, bizde bunu yapıyoruz. Bu yüzden futbolumuz fazla ilerleyemiyor zaten.
Yahu mustafa gelip igneleme yapıyorsun.Tamam güzel kurtarıslar yaptı övdük bu maçta 2 topumuzu içeri çeldi ona ne diyecegiz neyse onada bir şey demiyorum.Gerçekten müthiş bir kaleci ama sen ülkeni yakıyorsun yahu öyle bir anda kk görerer profesyonellik bambaşka bişey ;)
BeeTLeJuiCe
16.Haziran.2007, 19:42
Şimdi Volkan'ı savunacak şeyler yazmak isterdim ama ondan sonra takımcılık yaptı deniliyor, formanızı çıkarın yorum yapın deniliyor o yüzde gerek yok. ;)
MeMo
16.Haziran.2007, 19:42
Bunları tartışacağımıza dünkü destansı zaferi konuşmak daha iyi bence :)
Arda 2-1 yapınca o maçın döneceğini hissettim ömrümde tanık olduğum nadir mucizelerden biri.
Arda'yla gurur duyuyorum.Çeyrek finale çıkmamızdaki en büyük sebepti.Diğerleride elinden geleni yaptı helal olsun !
Ouzy
16.Haziran.2007, 19:43
Volkan'ı falan tartışmayı bırakalım bence, galibiyetin tadını çıkarmaya devam edelim.
Ben Gökhan Gönül'ün olmamasına az üzülmedim ve şimdi anlıyorum ki boşuna üzülmemişim. Birincisi; Gökhan Gönül çok ama çok beğendiğim bir oyuncu sakatlanınca, hem onun bu şampiyona da kendini bütün dünyaya gösterememesi açısından, hem de milli takımımız açısından çok üzüldüm. Ayrıca top ayağına geldiğinde en rahat olduğum oyuncu milli takımımızda Gökhan Gönül'dü. Eğer Gökhan olsaydı, sağ açıkta Hamit oynayacaktı ve gördük ki dün, Hamit sağ açıkta müthiş işler yapabiliyor. Düşünsenize bir de hem Gökhan, hem de Hamit'li bir milli takımı. İkisinin de savunma yönü çok iyi, hücum yönü süper. İşte ben böyle bir kanadı, böyle bir takımı izleyemediğim için hâlâ üzülüyorum.
Alicanfmfan
16.Haziran.2007, 19:43
Şimdi Volkan'ı savunacak şeyler yazmak isterdim ama ondan sonra takımcılık yaptı deniliyor, formanızı çıkarın yorum yapın deniliyor o yüzde gerek yok. ;)
Savunulacak bir tarafı yoktu bu maçta zaten;
Tamam be Mustafa uzamasın.:D Kaleye Neuer gibi biri lasım demi :zuhaha
yunusgs
16.Haziran.2007, 19:47
Tamam oyuncularımızı tartışalım artık.Defansta sakatlıklar kervanına Emre de katıldı 3 Emrede sakat.
BeeTLeJuiCe
16.Haziran.2007, 19:48
Fatih Terim yeni oyuncu davet etcekmiş galiba.
Turnuva sırasında oyuncu cağrılabiliyosak daha önce niye yapmadık :)
Topuz'u çağıralım geri hala ihtiyacımız var. :)
Bide stoper çağıralım.
Ouzy
16.Haziran.2007, 19:48
Volkan'ı falan tartışmayı bırakalım bence, galibiyetin tadını çıkarmaya devam edelim.
Ben Gökhan Gönül'ün olmamasına az üzülmedim ve şimdi anlıyorum ki boşuna üzülmemişim. Birincisi; Gökhan Gönül çok ama çok beğendiğim bir oyuncu sakatlanınca, hem onun bu şampiyona da kendini bütün dünyaya gösterememesi açısından, hem de milli takımımız açısından çok üzüldüm. Ayrıca top ayağına geldiğinde en rahat olduğum oyuncu milli takımımızda Gökhan Gönül'dü. Eğer Gökhan olsaydı, sağ açıkta Hamit oynayacaktı ve gördük ki dün, Hamit sağ açıkta müthiş işler yapabiliyor. Düşünsenize bir de hem Gökhan, hem de Hamit'li bir milli takımı. İkisinin de savunma yönü çok iyi, hücum yönü süper. İşte ben böyle bir kanadı, böyle bir takımı izleyemediğim için hâlâ üzülüyorum.
Galatasaraylı olduğumu belirtiyim bu arada. Sonra yanlış anlaşılmasın.;)
DisCo
16.Haziran.2007, 19:51
Aslında film yarım kaldı arkadaşlar. Volkan'ın kırmızı kartından sonra yediğimiz bir gol ve maç penaltılarda. Kalede Tuncay ve ilk 3 penaltıyı kurtarıyor. :n:
Ouzy
Fatih Terim yeni oyuncu davet etcekmiş galiba.
Turnuva sırasında oyuncu cağrılabiliyosak daha önce niye yapmadık :)
Topuz'u çağıralım geri hala ihtiyacımız var. :)
Bide stoper çağıralım.
Milli takımlar, keyiflerine göre oyuncu çağıramıyorlar. Bildiğim kadarıyla, eğer oyuncun turnuvayı kapatırsa UEFA size onu çıkarıp başka birini sokma hakkı tanıyor.
anilton
Ben Volkan'ın yaptığı harekete hiç bir şey diyemiyorum.Bu kişilikle alakalı bir şey.Adam asabi bir adam,Ergün Penbe'nin ensesine vurup,ekmeğini alsan ağzını açmazdı.Bu işler böyle,adama kızmamak lazım.Orada zaten kırmızı kartlık hareket olduğuna inanmıyorum.Volkan'a da Koller'e de sarı kart göstermek gerekirdi.Yardımcı görmüyor mu acaba,olay önünde oluyor.Adam kendini atıyor.O itme dünyanın hiç bir yerinde kırmızı kart değil.O kadar maç izliyoruz,böyle pozisyonlar çok oluyor.Hakem art niyetli olduğunu maçın başında Servet'e olan tutumundan belli etti zaten.M.Topal'a kart gösterdiği pozisyondan kaç tane oldu maçta?Aurelio'nun ilk itirazında kart gösterdi.E.Güngör'ü kafa topuna çıkarken faul yaptı diye uyarıyor.Nerde görülmüş böyle bir şey,adam zaten tecrübesiz.Birde ilk topa çıkışında uyarıyorsun,o adam daha nasıl top oynasın.İkinci gole zaten söylenecek bir şey yok.Stopersiz eksik oynuyoruz,adam oyuncu değişikliğine izin vermiyor...
Bütün bunları yaptı,yinede yıkamadılar bizi,baktı işi işten gidiyor,son hamle olarak Volkan'ı attı.Ama oda olmadı,ama yinede Allah belanı versin hakem,en önemli iki oyuncumuz cezalı senin yüzünden...
Ouzy
16.Haziran.2007, 19:52
Aslında film yarım kaldı arkadaşlar. Volkan'ın kırmızı kartından sonra yediğimiz bir gol ve maç penaltılarda. Kalede Tuncay ve ilk 3 penaltıyı kurtarıyor. :n:
Doğru.:) Birileri unutmuş o bölümleri eklemeyi.:icon_lol:
Redrum
16.Haziran.2007, 19:55
Berkay Tetik, sana bir cevap veriyim kardeşim.
1.si senin ailene küfür eden kişi, senin ailenin değil de kendi durumunun aynasını gösterir. O bir pisliğe düştü diye biz de aynı pisliğe bulaşmamız gerekmez. Bırakın onun içinde yüzsün..
2.si de işin başka bir boyutu. Sen profesyonel futbolcusun. Kariyerinin en önemli maçındasın. Onların oyununa geliyosun, onların isteğini yapıyosun. Yapmaman gerekir.
Neyse artık tecrübesizlik diyelim. Rüştü oynar bidahaki maça sorun olmaz kalede. Topal-Ayhan bir yıl boyunca götürdü gs ortasahasını(mehmet demirkol). Olmadı Emre'miz de var.
TR.CaPTaiN
16.Haziran.2007, 20:00
Bizim grubu rekor puanla bitiren yunanistan'a da nispet yaptık.
Türkiye'nin Çek Cuhmuriyeti'ni yenerek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmesi, Yunan basınında geniş yer buldu.
Dini bayram nedeniyle gazetelerin bugün çıkmadığı Yunanistan'da, haber içerikli internet siteleri, Türkiye'nin organizasyona veda etmek için çok erken olduğunu gösterdiğini kaydettikleri haberlerinde, ay-yıldızlıların kendine güveni olan, cesur yürekli ve takımına güvenen bir dolu oyuncuya sahip bir takım olduğu görüşünde birleştiler.
Siteler, ''Nereye varılıp varılamayacağını kimse bilemez. Ancak Çekler'i yenmek yürek istiyordu. Yalnızca yürekli olmak da yetmezdi. Terim paniklemeyi engelleyen isim oldu. Düşünceleri berrak, oyunları hızlıydı'' yorumunda bulundular.
Türkiye'nin oyunda üstünlük kurmayı başardığını ve mücadele etmekten vazgeçmediğini ifade eden Yunan internet siteleri, ay-yıldızlıların görülmeye değer bir çizgide yollarına devam ettiklerini vurguladılar.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in özellikle 2. yarıda kurduğu takımı ''saldırgan'' olarak niteleyen yayın organları, dizginleri ellerinden bırakmamaktaki başarılarını bir kez daha ortaya koyduklarını kaydettiler.
Fatih Terim'in takımdaki düzeni ile adeta resital verdiğini ve satranç tahtasında karşı takımı mat eden taraf olduğunu yazan yayın organları, Nihat Kahveci'nin ise takım kaptanı olmaktan öte ekibini sırtlayan oyuncu olduğunu belirterek, karşılaşmanın ''en değerli oyuncusu'' olduğu görüşünde de birleştiler.
AA
Ouzy
16.Haziran.2007, 20:03
Bugün Eurosport 22:30'da, maçın tekrarını veriyor. Baştan sonra izleyeceğim, vallahi.
Burak Duran
16.Haziran.2007, 20:04
Volkanin yaptigi hareket hicbir profesyonel futbolcuya yakismayacak takimi satacak bir harekettir bunu herkes kabul etsin. Volkanin bugune kadar yaptiklarina birsey diyen yok ama bu hareketi yanlis. Bu olayi Fener-Galatasarya-Besiktas kavgasina donusturmenin manasi yok.VOLKAN HATALIDIR bunun savunulcak bir yani yok daha fazla uzatmanin manasi yok. Uzatana uyari verilecektir
Ouzy
16.Haziran.2007, 20:07
Ya bir de Nihat'ın top ağlara gittikten sonra top taşıyan görüntüsü var. İkinci gol olduktan sonra mı topu hemen santraya getiriyor? Sevinirken hiç dikkat edemedim valla.:) Eğer öyleyse maçın özet görüntülerine bununla beraber, Tuncay'ın yan hakeme bayrağı getirişini, Arda'nın topu kale vuruşu yapmak için Cech'e koşup vermesi ve tabii ki Fatih Terim ile Müfit Erkasap'ın "Three minutes.":) diye bağırışlarını koymak gerekir.
TR.CaPTaiN
16.Haziran.2007, 20:12
http://img362.imageshack.us/img362/1558/85249595zq7.jpg (http://imageshack.us)
Dünya'nın en iyi kalecilerinden biri çaresiz.
BeeTLeJuiCe
16.Haziran.2007, 20:15
Volkanin yaptigi hareket hicbir profesyonel futbolcuya yakismayacak takimi satacak bir harekettir bunu herkes kabul etsin. Volkanin bugune kadar yaptiklarina birsey diyen yok ama bu hareketi yanlis. Bu olayi Fener-Galatasarya-Besiktas kavgasina donusturmenin manasi yok.VOLKAN HATALIDIR bunun savunulcak bir yani yok daha fazla uzatmanin manasi yok. Uzatana uyari verilecektir
Lafı söyle ondan sonra uzatana uyarı verilecektir de.
anilton
16.Haziran.2007, 20:16
Çünkü karşısında dünyanın en iyi forvetlerinden birisi var...
Ouzy
16.Haziran.2007, 20:17
Arda'nın attığı golden sonra da topu taşımış olabilir diye düşündüm ama televizyonda da gördüm zaten. Beraberlikten sonra hırsla devam ediyoruz maça. Yukarıda söylediğim şeyler, maçın ruhunu anlatan şeyler diye düşünüyorum.
Redrum
16.Haziran.2007, 20:17
2. golünde top boş kaleye yuvarlanırken topun peşinden koşuyor alıyor ve santraya kadar götürüyor. Ayrıca 2-2 yken durum, volkan kale atışı kullanmak için biraz ağır davranıyor, nihat, tuncay, arda hadi çabuk at diye hareket yapıyormuş bu manzarayı görmek isterdim açıkçası..
anilton
16.Haziran.2007, 20:19
En heyecanlandığım ve duygulandığım yerler;
Tuncay'ın 100 metre bayrak yarışındaki başarısı...:)
Fatih ve Müfit Hoca'nın dördüncü hakemin üstüne yürümesi ve dördüncü hakemin yüzündeki korku ifadesi...:)
Burak Duran
16.Haziran.2007, 20:20
Lafı söyle ondan sonra uzatana uyarı verilecektir de.
bu heryerde yazan seyler
Ouzy
16.Haziran.2007, 20:21
En heyecanlandığım ve duygulandığım yerler;
Tuncay'ın 100 metre bayrak yarışındaki başarısı...:)
Fatih ve Müfit Hoca'nın dördüncü hakemin üstüne yürümesi ve dördüncü hakemin yüzündeki korku ifadesi...:)
Evet, biraz mahcup gibiydi 4. hakem.
anilton
16.Haziran.2007, 20:23
Volkan'ı takımı satmakla suçlamak kadar mantıksız bir şey olamaz.Söylediğim gibi bazı oyuncular,sinirlerine hakim olamazlar.Hagi Uefa Kupası finalinde Adams'a dirsek atarak takımını yalnız bırakmıştır.Hagi orada takımınımı satmış oldu ve ya bu onun profesyonel olmadığını mı gösterir?
Ouzy
16.Haziran.2007, 20:27
NUMBER ONE keeper in the world?
Petr Cech looked more like a reject from the Prague Sunday League as he threw away the Czech Republic’s Euro 2008 dream.
Now new Chelsea boss Luiz Felipe Scolari — armed with Roman Abramovich’s millions — must be wondering if he needs a new man between the Stamford Bridge sticks.
Cech’s howler defined this amazing clash which will forever be known as the Quake by the Lake.
http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00371/slideshow_strap_349_371388a.gif (javascript:)
Turkey somehow qualified for the quarter-finals — despite looking down and out as they trailed the Czechs by two goals with just 15 minutes left.
Jan Koller’s header and Jaroslav Plasil’s 62nd-minute strike put the Czechs in control as Group A looked to be heading towards a predictable conclusion. And then the ground shook.
Arda Turan pulled one back for the Turks with a low shot which clipped in off the post.
A mere consolation? Don’t you believe it. Cech had looked unflappable all night as the Turks failed to impose themselves as an attacking force.
But, when a hopeful 88th-minute cross floated over from the right, the Chelsea keeper somehow took his eye off the ball and dropped it at the foot of grateful skipper Nihat, who tapped home. And moments later Nihat was at it again as he slipped through the static Czech defence and fired a shot in off the bar as Cech was left shellshocked.
But still the drama continued. As the Czechs piled forward, a goalmouth scramble saw the ball trickle past the post before Turkish keeper Volkan Demirel, obviously caught up in the mayhem of the moment, shoved Koller to the ground.
He was rightly sent off and Middlesbrough’s Tuncay — who 20 minutes earlier had looked a distraught figure as he tried to lift Turkey back into the match — had to go in goal for the closing seconds.
The Czechs were down and out and so Turkey will now face Croatia in the last eight.
How much more can we take of this amazing drama? Roll on that boring old stuff we call the Premier League.
Distraught Czech boss Karel Brueckner said: “To lose such a game is incredible. Even with four minutes to go we were winning 2-1 and to concede two goals in the last four minutes is unbelievable. You cannot make mistakes like that and expect to win games.
“We made mistakes on the second and third goals and we did not defend well — and you can’t play like that.
“In the end we surrendered to Turkey’s pressure.”
Turkey’s Hamit Altintop thought his country’s chance had gone as the Czechs led 2-0.
Advertisement
var RStag = "";try{RStag = segQS;}catch(e){RStag = "";}document.write('');http://m.uk.2mdn.net/viewad/1517333/engineers-mpu-300x250.gif (http://ad.uk.doubleclick.net/click;h=v8/36e1/0/0/%2a/a;172628322;1-0;1;24193884;4307-300/250;22897767/22915650/1;;~aopt=2/1/c8/0;~sscs=%3fhttp://jobs.thesun.co.uk/home/home.aspx)
He said: “To be honest, we played poorly in the first half and no one believed it was possible any more.
“We just kept playing on. But you have to say the coach made some good adjustments. He put me into midfield and we played with better organisation.
“We noticed the Czechs were losing their confidence and we took advantage of that.”
With both teams having identical records going into this all-or-nothing clash at the Stade de Geneve, the prospect of a penalty shootout loomed if the match ended as a draw after 90 minutes.
Both coaches had said that would be the worst-case scenario and it was the assured Czechs, who brought Koller back into their starting line-up after he missed the 3-1 defeat to Portugal, who dominated the first 45 minutes.
Libor Sionko thrashed a shot wide after just 10 seconds and Koller headed a free-kick over when well positioned in the 10th minute.
The goal the Czechs deserved came nine minutes later.
Juventus full-back Zdenek Grygera galloped down the right and crossed for Koller to head home his 55th international goal in his 90th appearance.
When Jaroslav Plasil added a second it looked all over — but we should have known better as this amazing championship took yet another unexpected twist.
PREM WATCH
TUNCAY (Middlesbrough): Looked lively early on but lacked ammunition as Turkish attack spluttered. Forced to go in goal after Volkan’s dramatic last-minute dismissal.
PETR CECH (Chelsea): What a howler! Gifted Turks their equaliser by dropping a simple deep cross from the right.
Arkadaşlar bu The Sun gazetesinin maç hakkında ki yorumu. Bir arkadaşımız günün anlam ve önemine binayen:) bunun özetini çıkarabilir mi acaba?
fmsmyrna
16.Haziran.2007, 20:30
Volkan kesinlikle hata yapmıştır bu hata kabul edilemez ancak affedilebilir.Zidane'ın kafa atması benim için bir milattır.Onun gibi futbol hayatı boyunca herkes tarafından sevilen biri bile kafa atıyorsa benim gözümde her futbolcu bir şeyler yapabilir.O milli takımda bulunan tek tek her oyuncu o formayı gururla taşıyorlar.Değil takımı satmak eminim bizden daha çok düşünüyorlardır.
Varonil
16.Haziran.2007, 20:37
"Türk kahvesi sonradan geldi"
16.06.2008 11:31
Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenerek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmesi, Macar basınında büyük yankı uyandırdı.
Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi olan 300 bin trajli Nemzetisport ilk sayfasını tamamen Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçına ayırdı. Nemzetisport manşetini ''Türk sevinci'' olarak atarken, iç sayfada ise ''Kara çorba (Türk kahvesi) sonradan geldi'' başlığı attı.
Gazete, Türkiye'nin ilk yarıda iyi oynamadığını, az-yıldızlıların ikinci yarı bambaşka bir hüviyete bürünerek Çekleri adete kendi kalesine hapsetti diye yazdı. Nemzetisport, Nihat'ın beklenen patlamayı maçın son beş dakikasında gerçekleştirerek favori olarak gösterilen Çeklerin çeyrek final hayallerini yok ettiğini, Türklerin ne kadar inatçı olduklarını kanıtladıklarını ve çeyrek finali hak ettiği yorumunda bulundu.
Hid Magazin ise ''50 yıl aradan sonra Osmanlı tokadı Çeklerin suratında patladı'' başlığıyla verdiği haberde, Türk Milli Takımı'nın son maçlarda bunu hep yaptığını, İsviçre maçında olduğu gibi golleri bir kez daha son dakikalarda atarak çeyrek finale yükseldiğini yazdı. Hid Magazin, Türklerin Çekleri 50 yıldan bu yana yenemediğini, ancak en önemli maçta bunu başararak Türk futbolunun kendi ekolünü yaratmaya başladığını ifade etti.
La Liga'da 18 gol atan Nihat'ın iki maçta da kayıp olduğunu, ancak Çek maçında son 5 dakikada sahneye çıkarak golcü futbolcu olduğunu kanıtlayarak takımını çeyrek finale uçurduğunu yazdı.
Macaristan'da diğer gazete ve internet sitelerinin başlıkları ise şöyle oldu:
SAMSUNGSPORT: ''Türk fanatizmi tur atladı'', ''Fatih bayram yaptırdı, Bürckner halen inanamıyor''
XLSPORT: ''Türklerin dirilişi ve tur atlayışı''
ZOOM: ''Türkler kamikazeyle Çekleri yere serdi''
BULVARSPORT: ''Türklerin fantastik tur atlayışı, Cech intihar etti''
SPORTRADYO: ''Nihat'ın iki golü Çekleri nakavt etti''
gerrrard
16.Haziran.2007, 20:38
Yahu şuna Dünya'nın en iyi kalecilerinden biri demeyin. Petr Cech bence şu son 5 yıldaki en büyük kalecidir. Buffon hikayelerini filan bırakın lütfen. Bu adam sakat ikende Buffon'dan iyiydi halada öyle. Ama Allah yardım etti resmen. Yüzbinlerce kez Hamit o ortayı yapsa Cech imkanı yok o topu elinden kaçırmazdı. 1.97 lik dev ve top kucağına geliyor.
Burak Duran
16.Haziran.2007, 20:43
Cech dunyanin en iyisi falan degil bencede ne alakasi varyani
gerrrard
16.Haziran.2007, 20:46
Cech dunyanin en iyisi falan degil bencede ne alakasi varyani
Yahu nasıl Dünya'nın en iyisi değil. Adamın başka ne yapması gerekiyor? Turnuvada zaten şuana kadar Cech'e doğru düzgün gol atan yok. Şuana kadar sadece C.Ronaldo attı doğru düzgün ki onada Dünya'nın en iyisi demiyor mu herkes? Adamın yediği tüm gollerde ya ilk topu kurtarıyo dönen toptan yiyo. Yada penaltı filan. Buffon'mu daha iyi yani ?
TR.CaPTaiN
16.Haziran.2007, 20:48
Dünya'nın en iyi kalecilerinden biri genel kanıdır, en iyi kaleci sözü kişiden kişiye değişir. Esasen bence fark da etmez kimin en iyi olduğu. Ha Buffon olmuş ha Cech olmuş. Önemli olan Türkiye karşısında düştüğü durumdur benim için.
http://img359.imageshack.us/img359/9500/30215165lj8.jpg (http://imageshack.us)
gerrrard
16.Haziran.2007, 20:50
Kesinlikle sana katılıyorum Kaptan. Bu kaleci elemelerde sadece 5 gol yemiş. Ve biz sadece 15 dk da Dünya'nın en iyisine 3 tane gol atıyosak bu büyük başarıdır. ;;)
Burak Duran
16.Haziran.2007, 20:51
bana gore cech iyi kaleci degil.. bu benim fikrim.. grupta gorduk iyi kaleciyi 6 tane gol yedi 2 macta.. bizim macta yedigi 2 gol hatali. vandersaar suanda bana gore en iyisi
gerrrard
16.Haziran.2007, 20:55
bana gore cech iyi kaleci degil.. bu benim fikrim.. grupta gorduk iyi kaleciyi 6 tane gol yedi 2 macta.. bizim macta yedigi 2 gol hatali. vandersaar suanda bana gore en iyisi
Peki yediği gollere bakarmısın ? Deco'dan yedi. İlk şutu kurtardı. Dönen topta boş kaleye Deco yuvarladı. Doğru muyum?
C.Ronaldo'nun golüne bakarsak Ronaldo şuanda zaten dünyanın en iyisiyse ondan yedi doğru düzgün bir gol.
Quarezma'da boş kaleye yuvarmamışmıydı?
Bizim maçtaki yedikleri ise tamamiyle bir mucizeydi. Diyorum ya 1000 kere denesek o golleri hayatta yemez Cech.
Nocna Mora
16.Haziran.2007, 20:57
Dün yorum yazamadım bugün yazıyorum;
Hamit'i bekte oynatarakl yine hata yaptı Hamit 2. yarı öne çıktı 2,5 asist yaptı ve maçı kazandık yalnız Nİhat'ın son golü mükemmel ötesi bir goldü. Çeyrek Finalde Hırvatistan'ı yenecek güce sahibiz.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yahu nasıl Dünya'nın en iyisi değil. Adamın başka ne yapması gerekiyor? Turnuvada zaten şuana kadar Cech'e doğru düzgün gol atan yok. Şuana kadar sadece C.Ronaldo attı doğru düzgün ki onada Dünya'nın en iyisi demiyor mu herkes? Adamın yediği tüm gollerde ya ilk topu kurtarıyo dönen toptan yiyo. Yada penaltı filan. Buffon'mu daha iyi yani ?
En iyi kaleci diyorsun topları sektirip gol yiyor diyorsun. En iyi kaleci topları sektirmez...
Şu an turnuvadaki en iyi kaleci Van Der Sar'dır.
Dünyadaki en iyi kaleci 5 yaşımdan beri hayranı olduğum Iker Casillas'tır.Sonra Buffon ve ondan sonra da Petr Cech gelir.
Burak Duran
16.Haziran.2007, 20:59
deco dan yedigi golu bence yememeliydi. quaresmadan yedigi golde birsey yapamazdi. Ronaldo dan yedigi gol bence buyuk hata adam dunyanin en iyi oyuncusu diye ondan gol yemesi normal diyemeyiz.. Hatali bir goldu. bizim macta yedikleri mucize falan farketmez iyi kaleci ise yemeyeceksin. benim sahsi gorusumdur. Cech oyle olaganustu bir kaleci degil. Ondan daha iyileride var.. Van der saar buffon ve iker
Redrum
16.Haziran.2007, 21:01
Arda'nın şuta bile uzandı Cech. Parmaklarının ucuna çarpıp köşeye gitti.
anilton
16.Haziran.2007, 21:02
Volkan bitti Cech'e geçtik...:D
Burak Duran
16.Haziran.2007, 21:03
tabi anil dur daha rustu gelcek.. volkan rustu kiyaslamamiz olacak :)
anilton
16.Haziran.2007, 21:05
Valla bu saatten sonra Tolga'da oynasa güvenmek ve desteklemek zorundayız...
RoNNiE91
16.Haziran.2007, 21:06
Bence de Cech Dünya'nın en iyi kalecilerinden biri ama en iyisi değil.Buffon'u hemen bir köşeye attınız.Yapmayın Allah aşkına.Büyük kaleci olmak sadece kurtaruş yapmak değil,duruşuyla da en iyi olmak demektir.
Valla bu saatten sonra Tolga'da oynasa güvenmek ve desteklemek zorundayız...
Kalede Rüştü oynayacak diye söylendi.
Burak Duran
16.Haziran.2007, 21:07
niye tolga bile diyorsun niye kucumsuyorsun tolgayi :) herseyden tartisma cikarma cabasi
Lionel Andres Messi
16.Haziran.2007, 21:07
bizim tolga kedimi volkandan daha panter:zuhaha
kim oynarsa oynasın biz farklı bir milletiz farkımızı ortaya koyarız.:u:
gerrrard
16.Haziran.2007, 21:08
Yahu şimdide Casillas mı girdi devreye? Ayrıca topu sektirmiceksin diyorsunda. Ronaldo-Deco duvar pası yapıyorlar o sırada ve Ronaldo vurcakmış gibi yapıp Deco'ya bırakıyor topu. Burada nasıl bir hata vardır?
Ronaldo'dan yediği gol doğrudur,hatalıdır ama bu adama asrın en iyisi diyor ve hiç beklemediği bir anda çok sert vuruyor. Orada Rozehnal'dı sanırım top onun kontrolündeyken bir anda Ronaldo vuruyor topa. Bu golü Babel'in golüne benzetebiliriz.
Bizim maçta ise isterse asrın en iyisi olsun dualarımız kurtarıyor tamamiyle. ;;)
anilton
16.Haziran.2007, 21:11
Küçümsemek değil,şu anda kadrodaki en zayıf halka o.Bunu Trabzonsporlular bile kabul ediyor.O manada bir örnek verdim...:)
Onurap
16.Haziran.2007, 21:12
E.güngöre tecrübesiz felan dendi ama oyundan çıktıktan sonra defans dağıldı..Ayrıca çok isabetli uzun pas atıyor şişirme değil bilerek görerek..10 dk içinde e.aşıkın atılmaması mucizeydi..
PesimiSTyLa
16.Haziran.2007, 21:19
Ya yerim Cech ini casillasını geciniz. Boşverin sallayın bizene, onlar en iyi olsun, biz onlara 3 gol atalım :D:D
Şu golleri bir daha izleyin, tarihi nasıl yazdığımızı tekrar tekrar izleeyelim :)
http://www.izlesene.com/video/spor-turkiye-3-cek-cumhuriyeti-2/376275
Nocna Mora
16.Haziran.2007, 21:23
Küçümsemek değil,şu anda kadrodaki en zayıf halka o.Bunu Trabzonsporlular bile kabul ediyor.O manada bir örnek verdim...:)
Katılıyorum.. Trabzonspor'da çokda iyi bir sezon geçirmedi hatalı goller yedi, ben çağrıldığında şaşırmıştım doğruyu söylemek gerekirse, milli formayı ondan daha çok hakeden kaleciler vardı. örn: Aykut
Redrum
16.Haziran.2007, 21:27
Beyler Cech ha 1.siymiş ha 5.siymiş ha 10. Ne önemi var şimdi bunun?
1- Kişiden kişiye değişir kaçıncı olduğu.
2- Futbolda takımlar ve/ya oyuncular arası karşılaştırma yapmaak çoook çok zordur. Örneğin: Biz isviçre'yi yendik. İsviçre Portekiz'i yendi. Binaenaleyh biz de Portekiz'i yeneriz. YOk böyle bişey.
3- Kim ne derse desin Cech çok başarılı bir kalecidir. Ama topu kaçırdı ama kaçırmadı. O orta çok sertti onu bi düşünün arkadaşlar onu tutmak zordur. Ha birde Allah'a çok şükür dualarımız orada devreye girdi bir anlık hataya zorladı Cech'i.
Ouzy
16.Haziran.2007, 21:28
uefa.com'dan alıntı;
Engel tribute
A member of the UEFA Technical Study Team, former Poland coach Jerzy Engel, paid tribute to Nihat's display. "At the crucial moments he was always there, trying very hard for 90 minutes," Engel said. "And at the end he gave a fantastic win to his team. This says everything about football. One team goes from heaven to hell; the other, from hell to heaven. This is the beauty of this game. Now the Czechs are crying, but on 75 minutes Turkey were crying. Those who were here in this stadium cannot believe what has happened. And this man, Nihat, changed the game completely."
Nihat'ı öve öve bitirememişler. Biraz anlıyorum İngilizce'den.:) Maçı tamamen değiştirdi falan demiş. Bence Arda bu övgüleri daha çok hakediyor ama sadece attığı gol yüzünden değil.
ogcj_me
16.Haziran.2007, 21:29
golleri değilde son 15 dkyı upload edebilecek var mı ?*
TR.CaPTaiN
16.Haziran.2007, 21:33
Fatih Terim basına öfke dolu.
Fatih Terim, milli zafer gecesinden sonra basın toplantısı düzenliyor. İstanbul'u hesaplaşma için adres gösterdi. Basına bakın neler söyledi;
Fatih Terim, İsviçre'de basın toplantısı düzenliyor. İşte Terim'in konuşmasından satırbaşları;
SAKATLIKLAR: 6-7'ye yakın oyuncumuz hasarlı... Servet, Emre Güngör, Emre Belözoğlu, Nihat, Hakan Balta ve Aurelio'nun sakat olduğunu görüyoruz.
Bu bizim için önemli bir konu. Bu oyuncular birazdan MR'a gidecekler net sonucu alacağız.
Bunun dışında mutlu ve gururluyuz. Uzun bir geceyi geride bıraktık. Kendi işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.
YAZILARINIZI ÇÖPE ATTIRDIK: Yalnız sizlerin işini biraz zorlaştırıyoruz, farkındayım. 70'inci dakikadan sonra tüm yazdıklarınızı çöpe atmanız kolay değil. Bu sıkıntıyı verdiğimiz için özür diliyoruz.
İmkansız diye bir şey yok, mucizeler biraz zaman alır. Buradada mucizeler biraz zaman alıyor, kusura bakmayın. Zaman zaman turnuva boyunca böyle rahatsızlıklar vereceğimizi belirtmek istiyorum.
Gecenin en karanlık olduğu an sabahın en yakın olduğu andır. Oyuncularım bu sözü hiç akıllarından çıkarmadıkları için başarılılar.
HIRVATİSTAN MAÇI; 96'dan şartlar çok değişik ama Hırvat takımı grup maçlarında ve şampiyonada çok başarılı performans gösteren bir takım. Artık teke düştüğümüz bu seride isimlerin, daha öncekilerin önemi yok. O gün o an çok önemli. Çeyrek finalde güçlü bir rakip beklemek kadar doğal bir şey yok.
Biz buraya gelirken, oynadığı futboldan keyif alan, kazansa da kaybetsede manşetlere çıkacak bir takım demiştik. Bunu gördüğümüz ve verdiğimiz sözü tuttuğumuz için mutluyum.
İDAM SEHPALARI HAZIRLANMIŞTI: Biliyorum kaybetseydik idam sehpaları hazırlanmıştı. Beni ve futbolcularımızı o anda orada darağacına çekeceklerdi belki de… Demek ki bizde sadece rakipleri değil, idam sehpalarını da yıkıp geçiyoruz.
*Biz inandık ve başardık… Bizi hala beğenmeyen varsa istatistiklere baksın… Kalplerinizi sağlam tutun, futbol böyle bir oyun…
DEVRE ARASINDA NE DEDİ?: Bazen öyle bir olur ki iyi oynamayı beklediğiniz maçta çıkan oyuncu sayısı fazla olur kafanızda. Değiştirme çok kolay değil, o da kötü, öbürü de…
Korkmamalarını korkacak bir şeyin olmadığını söyledim. Söylediğim şey mağlubiyetten, kaybetmekten korkmamaları…
HANGİ MANŞETİ ATARDI: Benim takımım atıyor…
Biraz zaman alıyor, bekleyin, yazmayın yazık yırtıp atıyorsunuz…
SİZİN TARAFA GEÇMEDİM: Ben sizin tarafa hiç geçmedim. Trt’de iki maç ücretsiz hatır için bulundum. Kimsenin de çalışanı değildim. Şöyle derdim herhalde… Takımın başında Fatih terim varsa biraz beklemekte yarar görüyorum diyebilirdiniz. Ama gidişatın kötü olduğu anda methiyeleler dizilecek halde yok…
Yeterki eleştiri nezaketimizi koruyalım. Demek ki siz de tecrübe edindiniz, bundan sonra son saniyeye kadar temkinli olacaksınız.
HASAN DOĞANLA ARAMIZ ÇOK İYİ: "Sayın Hasan Doğan ile aramız çok iyi… Gayet iyi bir ilişkimiz var. Şu anda 2008’in konsantresinden başka bir şey beni ilgilendirmiyor. O sonra rahat rahat konuşulacak konu… Bana gösterdikleri itimatlarına teşekkür ediyorum. Ama sen kapıyı vurduruyorsunuz, kavga ettiremeyince başka yola çekiyorsunuz. Ama öyle değil.
Avrupa ile ilgili konuya gelince şu anda onu düşünecek durumda değilim. Bazı transferlerin benim oyuncularıma zarar verdiğini görürken ben transferle ilgili bir şey yapabilir miyim?
BASINA SERT ELEŞTİRİ: İstanbul’da yeterli zamanımız var diye düşünüyorum. Ama oyuncularıma zarar veren bir ortamı kabul etmem mümkün değil. Bana zarar vereni de kabul etmem mümkün değil, ben bu takımın koçuyum. Dünyanın hiçbir yerinde böyle eleştiri yapamazsınız, hakarete varan eleştiri mi var.
Mevlana’dan güzel bir dörtlük ayırmıştım ama arkadaşlarım beni durdurdu. Size tam iyi gidecek bir dörtlüktü.
Şimdi siz gidip oyuncunun annesine mikrofon tutuyorsunuz. Futbolcunun annesi ne anlar futboldan. Bir örf adet yok mu? Fatih Terim’in aleyhine konuşturmak için…
Bazı annelerin yüzüne telefon kapatıyorsunuz, utanmıyorsunuz da… Yani Einstein’in bile aklına gelmezdi.
Ben artık eğleniyorum. Hersey değişiyor dünya değişiyor, biz değişiyoruz ama siz değişmiyorsunuz.
PRİM YALANI: Prim konusunu yazıyorsunuz, maçtan bir gün önce oyuncuların tek kelime etmiş hali yok. Yalan yazıyorsunuz, yalanı dönüp bana soru olarak soruyorsunuz. Olur ama böyle şeyler. Buldunuz böyle bir ülkeyi, kıymetini bilin, her şey söylemek yazmak serbest. Rahatsınız başka yerde tazminattan evinizde oturamazsınız. Kıymetini bilin.
İstanbul’a gelince daha net isimlerle hallederiz. Biri intikamını almış 40 sene sonra, çok da erken oldu demiş. Herkes anlamıştır. Burada biz riyakatı halktan aldığımızı biliyoruz.
ARDA: Arda’nın performansı artmalıdır… Artma kapasitesi de var. Çok daha önemli ve daha yüksek seviyeye çıkabilir.
Tuncay’a gelince, bir oyuncu düşünün ki nereye koyarsanız orda oynuyor. Bir oyuncu düşünün ki istatistikleri de altüst ediyor. Sahanın içinde gezdiremeyeceğiniz bir yer yok. Kaleye geçecek kadar da fedekar. Tuncay bizim kilit oyuncumuz. Tuncay gibi birkaç oyuncumuz olmasından mutlu olurum. Belki zaman zaman teknik kapasitesi cevap vermeyebilir. En ciddi yerlerde oynamıştır.
Nihat'ı çıkarsam kimse bir şey demezdi değil mi arkadaşlar… Ben çıkarmadım. Benim burada, sizin orada oturmanızın sebebi odur işte…
Hamit’e gece saat yarımda kendisi ile bir analiz maçı seyrettik. Kendisinin olduğu kaseti. Bazı oyuncular güvenilmesi gereken oyunculardır. Ben de güveniyorum, doğru yaptığımı düşünüyorum.
SERVET: Maçlar kaybedilir ama insanlar kaybedilmez. Onun özverisi, çalışma isteği çok önemli. Çok büyük örnek bence... Büyük sorunu var ama ona bile direniyor. Bazı insanların acıya karşı toleransı daha yüksektir. Onu riske edecek bir şeye izin vermem.
VOLKAN VE AURELİO YERİNE KİM: Volkan’ın yerine Rüştü oynayacak. Marco’nun yerine sakatlıktan arınırsak birini çıkaracağız. Tümer’in durumu çok iyi değil, Emre ortada. O yüzden isim veremiyorum.
Hırvatistan’da korktuğum bir oyuncu yok. Beğendiğim oyuncular var ama korktuğum oyuncular yok…
Internethaber
shamur1
16.Haziran.2007, 21:43
UEFA'NIN PATRONU ŞAŞKINA DÖNDÜ!..
http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/47418_1_080616131706.jpg
Milli takımımızın dün yazdığı destanın canlı şahitlerinden olan UEFA Başkanı Michel Platini maçı izlerken şaşkına döndü.
Platini şaşırtan bu olay ise Türkiye’nin maçı inanılmaz şekilde kendi lehine çevirmesi değil kadroda olmayan bir isimdi.
Maçı Protokol tribününde UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Hasan Doğan’la beraber izleyen Platini Türk Milli Takımının kadrosunu görünce “herhalde yedek” diye düşündü ve tepki vermedi ancak yedeklere baktığında şaşkınlığı iki katına çıktı.
Hemen yanındakilere döndü ve: “Zenitli neden yok?” diye sordu.
Michel Platini’nin dikkatini çeken isim Zenit ile UEFA Kupasını kaldıran Fatih Tekke’ydi.
MARATON.COM.TR ÖZEL
Cyzio
16.Haziran.2007, 21:57
deco dan yedigi golu bence yememeliydi. quaresmadan yedigi golde birsey yapamazdi. Ronaldo dan yedigi gol bence buyuk hata adam dunyanin en iyi oyuncusu diye ondan gol yemesi normal diyemeyiz.. Hatali bir goldu. bizim macta yedikleri mucize falan farketmez iyi kaleci ise yemeyeceksin. benim sahsi gorusumdur. Cech oyle olaganustu bir kaleci degil. Ondan daha iyileride var.. Van der saar buffon ve iker
Deco'dan yediği golde adam daha ne yapacak? İlk pozisyonda ayaklarıyla çeldi, Deco'nun önüne düştü top vargücüyle uzandı oraya o topuda engelledi ama şans yoktu yanında sonraki pozisyonda gole engel olamadı.Tutmuş Cech'in iyi mi kötü mü kaleci olduğunu tartışıyoruz olacak iş değil..
Onurap
16.Haziran.2007, 22:51
Kim ne kadar koştu?
Türkiye
Volkan Demirel 4.17 km
Hamit Altıntop 11.23 km
Emre Güngör 6.28 km
Servet Çetin 9.95 km
Hakan Balta 11.09 km
Tuncay Şanlı 11.18 km
Mehmet Topal 7.3 km
Mehmet Aurelio 10.95 km
Arda Turan 11.65 km
Semih Şentürk 5.21 km
Nihat Kahveci 10.13 km
Emre Aşık 2.96 km
Kazım Kazım 3.76 km
Sabri Sarıoğlu 5.31 km
Çek Cumhuriyeti
Petr Cech 4.67 km
Zdenek Grygera 10.26 km
Tomas Ujfalusi 9.02 km
David Rozehnal 9.48 km
Marek Jankulovski 9.64 km
Libor Sionko 10.86 km
Jan Polak 11.38 km
Marek Matejovsky 4.51 km
Tomas Galasek 9.54 km
Jaroslav Plasil 9.98 km
Jan Koller 10.09 km
Kadlec 1.55 km
Jarolim 7.14 km
Vlcek 1.18 km
RaSenGan
16.Haziran.2007, 23:03
E.güngöre tecrübesiz felan dendi ama oyundan çıktıktan sonra defans dağıldı..Ayrıca çok isabetli uzun pas atıyor şişirme değil bilerek görerek..10 dk içinde e.aşıkın atılmaması mucizeydi..
Tecrübesizdi tabii.Defansta dağılmadı.O çıkınca oyuncu değişikliği olana kadar golü yedik.Emre Aşık girince pek bir sorun yaşamadık.Emre bir ara kramponu rakip forvetin kafaya geçirdi o sırada bir heyecan yaşadık ama hep biz atak yaptığımızdan fazla top gelmedi bizim yarı sahaya..Emre Güngör tecrübesizliğini atınca çok iyi olacaktır.
Takımda en beğenmediğim isim Hakan Balta'ydı.
El Comandante
16.Haziran.2007, 23:08
Arda inanilmaz bir futbolcu,su anda turnuvanin en iyi oynayan 2-3 futbolcusundan birisi.Hem gol atiyor,hem takimini atesliyor,lider gibi takimini yönetiyor.Inanilmaz zevk aliyorum Arda Turani izlerken.Bunlari yapan sadece 21 yasinda bir futbolcu.
Arda pahabicilemez benim gözümde,Dünya kupasinda daha da büyük katkilar yapacaktir bize,abartacagim belki ama Maradona Arjantine nasil kupayi getirdiyse Arda da bize öyle getirecektir.Arda gibi futbolcumuz oldugu icin cok sansli ve gururlu olmaliyiz.Belki klasik bir laf ama bu adamin adi Ardaninho olsaydi en azindan 50 m € degeri ve dünyanin en iyi kulüpleri pesinde olurdu,bu bir gercek.
Nihat gercekten cok kaliteli,muhtesem bir futbolcu.Attigi goller öyle kolay goller degil,bizi cildirtti,aglatti dün.Helal olsun Nihata,bu turnuvada patlamayi yapti 3.macta insAllah böyle devam eder ve daha büyük kulüplerde oynar,bunu hakediyor cünkü.El Turco bizim gururumuz Avrupada ki.
Hamitin hep ofansta oynamasi gerektigini belirttim,Sabrinin sag bek olmasi gerektigini belirttim.Sabri oyuna girdi Hamit gercek mevkisine döndü inanilmaz bir baski kurduk,Sabri Hamit ikilisi muhtesemdiler dün.
Servetinden,Tuncayina,Hakanindan,Aureliosuna bütün futbolcularimiz yürekleriyle oynadilar.Volkanin yaptigi büyük hata,ama onun da katkilarini unutmayalim.
Onurap
16.Haziran.2007, 23:10
Tecrübesizdi tabii.Defansta dağılmadı.O çıkınca oyuncu değişikliği olana kadar golü yedik.Emre Aşık girince pek bir sorun yaşamadık.Emre bir ara kramponu rakip forvetin kafaya geçirdi o sırada bir heyecan yaşadık ama hep biz atak yaptığımızdan fazla top gelmedi bizim yarı sahaya..Emre Güngör tecrübesizliğini atınca çok iyi olacaktır.
Sen milanı tutuyosun sana göre tecrübesiz tabi :) İyi futbolcu her zaman oynar..Emre güngör 17 yaşında değilki 24 yaşında hatrı sayılır bir maç tecrübesi var..Adam maç oynamadan nasıl tecrübe kazanacak 35 gelince mi oynatıcağız turnuvalarda artık bi yerden başlamadı gerekir..E.aşık ın yaptığı hareket penaltıdır..Aynısını e.güngör yapsa tecrübesiz diyeceksiniz veya g.zanın portekiz maçındaki hareketini yapsa..Bilinçaltınızda bu var çünkü..Emre iyi bir futbolcudur ve bu oynamasını gerektirir oynadığı zamanda aslan gibi mücadele eder 'gözünün üstünde kaşın var olaylarına girmeye gerek yok..
Aykan19o3
16.Haziran.2007, 23:12
Cech Dünya'nın en iyi kalecisi ancak karşısında Türkiye ve Fatih Terim varken kimsenin yapabilecek birşeyi kalmıyor..
ogcj_me
16.Haziran.2007, 23:19
Jan Polak ve Sionko'nun yerine Nedved ve Rosicky olduğunu düşünemiyorum
Nocna Mora
16.Haziran.2007, 23:38
Emre Güngör tecrübesiz değil Avrupa ve Milli takım tecrübesi yok, eminim sende ondan bahsediyorsundur.
eGowiCh
17.Haziran.2007, 00:01
Volkan'ı takımı satmakla suçlamak kadar mantıksız bir şey olamaz.Söylediğim gibi bazı oyuncular,sinirlerine hakim olamazlar.Hagi Uefa Kupası finalinde Adams'a dirsek atarak takımını yalnız bırakmıştır.Hagi orada takımınımı satmış oldu ve ya bu onun profesyonel olmadığını mı gösterir?
Anilton sana kesinlikle katılıyorum, bu konuda hakkında yazdığın uzun mesajı alıntı yapmıyorum uzun diye, orada da çok güzel belirtmişsin, ellerine sağlık. Gerçekten haklısın dediklerinde, hakemin mutlaka hatası olduğu kesin. Ahmet Çakar hakemin maçı çok kötü yönettiğini, Topal'ın hareketinin bırakın kartı faul bile olmadığını, Aurelio'nun itirazının sarı kart olmadığını, Volkan'ın pozisyonun da kırmızı kart olmadığını belirtti. Bence de doğru söylüyor. Volkan'ı suçlamamız anlamsız, katkıları ve verdikleri ortada.
Deco'dan yediği golü yememeli miydi? Farklı maçları mı izledik? Orada Cech kurtarıyordu, son mücadelesiyle ama gol oldu, elinden geleni yaptı. Çok basit bir gol olacakken Cech neredeyse gol olmasını engelliyordu, savunmanın hatası var orada adam öyle kaçırılır mı, Cech ne yapsın, adam elinden geleni yapmasına rağmen kurtaramadı, zorlamasına rağmen gol oldu.
Ronaldo'dan yediği de hata mata değil, Ronaldo çok sert ve beklenmedik bir şekilde vurdu, eh bir zahmet adam yesin artık. İyi kaleciysen yemeyeceksin mantığı çok saçma bir mantık. O zaman senin gözünde iyi kaleci olması için gol yememesi gerekiyor. O zaman senin mantığına göre 2006 Dünya Kupası'nda hiç gol yemeyen İsviçre'nin kalecisi Zuberbühler dünyanın en iyi kalecisi.
Cech'in neresi iyi değil yahu? :D İyi kaleciyi gördük, 6 tane gol yedi diyorsun da adam ne yapsın takımının savunması kötüyse? Nihat'ın vurduğu şutta, 3. golde kaleye Cech'in yanına Buffon'u koysak, iki kaleci olsa yine gol olurdu, görmedin mi nasıl vurdu? Ne yani o gelde de Cech mi suçlu? Kötü kaleci mi?
Dünyada beğendiğim iki kaleci var, biri Buffon, biri de Petr Cech. Bu iki kaleciden sonra van der Saar ve Casillas'ı eklerim.
Buffon dünyanın en iyilerinden ama Hollanda maçında 3 tane gol yedi, ne yapsın adam? İnanılmaz bir kaleci ama 3 gol yedi, ne yani Buffon iyi kaleci değil mi? Gol yeme lüksü yok mu? Savunma değil de kalecide mi bitiyor iş?
Arda inanilmaz bir futbolcu,su anda turnuvanin en iyi oynayan 2-3 futbolcusundan birisi.Hem gol atiyor,hem takimini atesliyor,lider gibi takimini yönetiyor.Inanilmaz zevk aliyorum Arda Turani izlerken.Bunlari yapan sadece 21 yasinda bir futbolcu.
Arda pahabicilemez benim gözümde,Dünya kupasinda daha da büyük katkilar yapacaktir bize,abartacagim belki ama Maradona Arjantine nasil kupayi getirdiyse Arda da bize öyle getirecektir.Arda gibi futbolcumuz oldugu icin cok sansli ve gururlu olmaliyiz.Belki klasik bir laf ama bu adamin adi Ardaninho olsaydi en azindan 50 m € degeri ve dünyanin en iyi kulüpleri pesinde olurdu,bu bir gercek.
Nihat gercekten cok kaliteli,muhtesem bir futbolcu.Attigi goller öyle kolay goller degil,bizi cildirtti,aglatti dün.Helal olsun Nihata,bu turnuvada patlamayi yapti 3.macta insAllah böyle devam eder ve daha büyük kulüplerde oynar,bunu hakediyor cünkü.El Turco bizim gururumuz Avrupada ki.
Hamitin hep ofansta oynamasi gerektigini belirttim,Sabrinin sag bek olmasi gerektigini belirttim.Sabri oyuna girdi Hamit gercek mevkisine döndü inanilmaz bir baski kurduk,Sabri Hamit ikilisi muhtesemdiler dün.
Servetinden,Tuncayina,Hakanindan,Aureliosuna bütün futbolcularimiz yürekleriyle oynadilar.Volkanin yaptigi büyük hata,ama onun da katkilarini unutmayalim.
Çok güzel bir yazı yazmışsın, harfiyen katılıyorum. Arda Turan insiyatifi almasa belki da turu geçen taraf olmayacaktık. Artık F.Terim'in de bir şeylerin farkına varıp Arda'yı serbest oynaması, sorumluluk vermesi gerekmez mi? Sabri savunma anlamında bence pek iyi değildi ama koşması, mücadele etmesi, en azından Hamit'in orta sahaya geçmesini sağlaması açısından faydalı oldu.
Bir de Terim artık şunu anlamalı ve görmeli. Semih bizim baskı kurduğumuz anlarda oyunda olmalı, ancak o zaman iş yapabilir. İsviçre maçında Semih neden iyiydi? Çünkü rakibe baskı kurduk ve Semih de görevini yaptı. Bu maçta Semih neden etkisiz, çünkü ilk yarı rakip kaleye gidemedik, Semih de dolayısıyla etkisiz gözüktü. Biz maçın başından sonuna kadar baskılı, ofansif oynasak, rakip yarı sahasında pas yapsak, tıpkı dün 2. yarıdaki futbolumuz gibi oynasak o zaman Semih çok etkili olur.
Arda turnuvadan sonra mutlaka Avrupa'ya transfer olmalı, bu yeteneğine yazık etmemeli. Bu yetenekle Avrupa'da banko oynayabilecek düzeyde. Arda hem futbolunu geliştirir Avrupa'da, yeni şeyler öğrenir, hem de bizi gururla temsil eder. İkinci Hasan Şaş vakası yaşamayalım, Hasan Şaş da gitmedi ne oldu, daha sonra bitti, fırsatı tepti. İnşallah Arda doğru bir karar verir vakit geç olmadan.
Dün Tuncay'ın bayrağı alıp hakeme götürmesi gözlerimi yaşarttı, o mücadele hırsı gerçekten inanılmazdı. Daha sonradan Tuncay'ın ısrarla kaleye geçip Hamit'e bir şeyler söylemesi süperdi. Umarım sonuna kadar gideriz.
Ouzy
17.Haziran.2007, 00:04
Jan Polak ve Sionko'nun yerine Nedved ve Rosicky olduğunu düşünemiyorum
Ben de 'DR- Hamit, MR- Tuncay (Sabri)' yerine 'DR- Gökhan Gönül, MR- Hamit' olduğunu inan düşünemiyorum. Çünkü bunlar öyle oyuncular ki, hem defansları çok iyi hem de hücumları. Bunların olduğu bir takımı düşünemiyorum.
Burak Duran
17.Haziran.2007, 00:09
1) nihatin attigi 3. gol icin ben bi kelime yazmismiyim oku bakalim... anlama yoksunlugunuzu cozemiyorum. 2) Ne mantigi olcak kaleci iyi ama paso gol yiyor ama cok iyi kaleci olsun varsin yesin mi dicez? boyle mantik asil gormedim ben. Adam 6 gol yedi ama iyi kaleci cunku gol yiyor :D 3) Dunyanin en iyi kalecisi sifatini hakedecek tek hareketini gormedim bu turnuvada ve bundan once. Bu adama en iyi kaleci dersek buffon vandersaar ve iker e hakaret etmis oluruz. 4) En iyi kaleci ise mac kurtarirsin takimin icin mac cevirirsin bakiniz iker. Madrid maclarini izle anlarsin ne demek istedigimi
nerazzuri
17.Haziran.2007, 00:14
ARDA: Arda’nın performansı artmalıdır… Artma kapasitesi de var. Çok daha önemli ve daha yüksek seviyeye çıkabilir.
Fatih Terim %100 haklı 2 sene önceki arda bu arda'ya 1000 basar.
Burak Duran
17.Haziran.2007, 00:15
arda cok korkutuyor beni adam inanilmaz hizli gelisiyor :)
Ouzy
17.Haziran.2007, 00:16
O zamanlar Maradona gibi oynuyordu heralde, bu Arda'dan bile kat kat iyiyse o zamanlar.
Burak Duran
17.Haziran.2007, 00:18
yok ya arkadas yanlis yazmis :)
Redrum
17.Haziran.2007, 00:21
Fatih Terim %100 haklı 2 sene önceki arda bu arda'ya 1000 basar.
2 sene önceki ardadan çok daha üst kademede şimdi ki arda. O zaman daha mı ön plandaydı? Bence değildi. Hadi diyelim ön planda olsun, o zaman millet bu çoluk çocuk diyerek fazla dikkate almıyordu, ama geçen maçta da gördün ki, Arda'nın ayağına ne zaman top gelse 3 kişi birden basıyodu..
Ouzy
17.Haziran.2007, 00:23
O zaman ki Arda çok daha iyi olsaydı Messi'den çok ses getirirdi dünyada.
Sekopej
17.Haziran.2007, 00:24
ARDA TURAN ARDA TURAN ARDA TURAN
Bizim dünya çapında kendinden söz ettiren oyuncularımız zaman zaman oldu, şu anda da Nihat ve Hamit ülkemizi temsil eden en üst seviyede bulunan futbolcular. Ama bir DÜNYA YILDIZI'mız hiç olmadı. İşte bir DÜNYA YILDIZI olması beklenen ARDA TURAN. Sen çok iyileri hakediyorsun, Galatasaray'a verebileceğin herşeyi verdikten sonra oradan ayrılınca dünyanın en iyi takımlarından birine gideceğinden şüphem yok.
Maç öncesi çoğu yorum doğru kadro olduğu yönündeydi ama doğru kadroya rağmen doğru gitmeyen işler vardı. Ama 2-0'a kadar. Sonrası zaten mucize. Terim'i tercihlerinden dolayı eleştirdim ama hep de destek oldum, artık bu noktadan sonra şu oynamalıydı, bu oynamalıydı gibi yorumlara bile girmemeli. Kim sahaya çıkarsa taşıdığı ay yıldızı en iyi şekilde temsil edecektir.
Son 20 dakika oynanan oyunu oynayabiliyorsak neden bunu baştan oynamıyoruz. Çek maçı öncesi acaba Çekler ne yapacak deniliyordu, şimdi Türkler ne yapacak, nasıl oynayacak denilecek. Hırvatistan 2-0 öne geçse de içlerinde daima bir endişe olacak. Türk'ün gücünden korkacaklar.
Terim maç içersinde olumlu hamleler yaptı, Hamit'i artık beke hapsetmez umarım. 3 golün de hazırlayıcısı oldu, maçın gizli kahramanıydı.
Çok eleştirilen Tuncay bile takımı ateşlemesi, galibiyete inancı sebebiyle sahada olmalı her maç.
Dünya futbol tarihinde unutulmayacak maçlar arasındakini yerini aldı dünkü maçımız. Muhteşem bir geri dönüş ve destansı bir galibiyet.
Volkan yapmaması gereken bir şey yaptı ve cezasını aldı. Federasyon'un para cezası vermesini bekliyorum ve O'nu kaybetmeye yönelik yorumlar yerine kazanmaya yönelik eleştirilerin daha olumlu olacağını düşünüyorum.
Şimdi Aurelio yoksa Ayhan var, Topal var Emre var, Volkan yoksa Rüştü var, Tolga var. Artık bu takıma, Terim'in tercihlerine saygı duyup, güvenmeliyiz. Hırvatistan maçında kendimizden emin, başarabileceklerine inanan bir takım olarak mücadele edeceğiz ve inanıyorum ki bu istek, bu inanç, bu TÜRK'ÜN gücü bize galibiyeti de getirecektir.
Şimdi benim asıl kafama takılan 2 maç ceza alması muhtemel Volkan'ın cezası bittiğinde final maçında kaleyi kim koruyacak?:p :D (Biz havaya girelim, hele dün son 20 dakikada oynanan oyunu görünce ama futbolcular umarım bu havalanmayı çok abartmazlar. Yoksa final oynamak hiç de hayal değil.)
Ouzy
17.Haziran.2007, 00:28
Valla havaya girmek hiçte iyi değil. Hırvatistan'a elenirsek yıkılır herkes. Açıkçası Hırvatistan bizim maçta favori olmasa bile, şansları daha yüksek. 2-0'a kadar ki oyunumuzu unutmayalım.
Final falan hâlâ hayal bence. Önce bir yarı finale çıkalım da...
PesimiSTyLa
17.Haziran.2007, 00:41
HERKES O'NA HAYRAN!..
Milli Takımımızın Çek Cumhuriyeti karşısında elde ettiği galibiyetten ve çeyrek finale adını yazdırmasından sonra Avrupa basınındaki yankılar git gide artıyor.
İsviçre’de yayın yapan yüksek tirajlı Eurofoot dergisi Arda Turan’ı konu alan haberinde milli yıldızımızı yerlere göklere sığdıramadı. Dergi, Arda’ya övgüler yağdıran haberinde, onun yeteneklerinden bahsederken, genç futbolcuyu teknik direktör Fatih Terim’in de kariyerini kurtaran isim olarak yansıttı.
Derginin haberinde Arda’dan şu şekilde bahsediliyor:
“Arda Turan durdurulmaz bir Türk. Milimetrik çalımlar atabiliyor ve her şartta önünü çok iyi açıyor. O, ekstra bir oyuncu. Bu yetenekleri sayesinde önce İsviçre sonra da Çek Cumhuriyeti’ni devre dışı bıraktı. Türk Milli Takımı’nın zafer çanı gibi. Aslında ağır görünüyor ama çok hızlı hareket ediyor. Genç yaşına rağmen Fatih Terim’in de kariyerinin devam etmesini sağlayan oyuncu o oldu. Görünen o ki Hırvatistan maçının yıldızı olmaya en büyük aday da o. Cam gibi parlayan bir oyuncu!”
MARATON.COM.TR ÖZEL
HABER: ALP KOPARAL
gerrrard
17.Haziran.2007, 00:57
1) nihatin attigi 3. gol icin ben bi kelime yazmismiyim oku bakalim... anlama yoksunlugunuzu cozemiyorum. 2) Ne mantigi olcak kaleci iyi ama paso gol yiyor ama cok iyi kaleci olsun varsin yesin mi dicez? boyle mantik asil gormedim ben. Adam 6 gol yedi ama iyi kaleci cunku gol yiyor :D 3) Dunyanin en iyi kalecisi sifatini hakedecek tek hareketini gormedim bu turnuvada ve bundan once. Bu adama en iyi kaleci dersek buffon vandersaar ve iker e hakaret etmis oluruz. 4) En iyi kaleci ise mac kurtarirsin takimin icin mac cevirirsin bakiniz iker. Madrid maclarini izle anlarsin ne demek istedigimi
Paso gol mü yiyor? Hahaha kimi kandırıyorsun sen yahu? Sana yediği 6 golüde izah ettim hala neyi konuşuyoruz?
Dünyanın en iyi kalecisi sıfatını hakedecek tek bir hareketini görmedin mi? Yahu Burak bir alemsin. Bu adam elemelerde 5 gol yemiş biri. Şampiyonlar liginin en az gol yiyen takımı değilmiydi Chelsea?
Cech o kadar çok maç kurtardıki saya saya bitmez. Sana bu senenin Şampiyonlar Ligi Yarı Finaline örnek verebilirim. Ayrıca geçen seneki yarı finalde Gerrard'ın o şutuna bi direkten diğer direğe 80-90 km lik hızla gelen topu çelmesi baştan aşağıya zaten impossible is nothing lafını anlatıyor. Senin o çok övdüğün İker,Saar bunları yapmışmı peki?
eGowiCh
17.Haziran.2007, 01:03
İyi kaleci ama golleri yemesi onun suçu değil. Adam müthiş oynuyor, harika toplar çıkartıyor ama rakip takım senin kalene 50 defa gelirse en istersen dünyanın en iyis ol, istersen uzayın en iyisi ol yine gol yersin, o da bir insan sonuçta, robot değil.
Bu turnuvadan önce yaptıkları belli, neler yaptıkları, Chelsea'nin iki yıl üst üste Premierlig şampiyonu olmasının mimarlarından. Chelsea'de az maç kurtarmadı Petr Cech, sen de Chelsea maçlarını izle o zaman anlarsın ne demek istediğimi, bir adam boşuna dünyanın bir numarası gösterilmez.
Paso gol mü yiyor? Hahaha kimi kandırıyorsun sen yahu? Sana yediği 6 golüde izah ettim hala neyi konuşuyoruz?
Dünyanın en iyi kalecisi sıfatını hakedecek tek bir hareketini görmedin mi? Yahu Burak bir alemsin. Bu adam elemelerde 5 gol yemiş biri. Şampiyonlar liginin en az gol yiyen takımı değilmiydi Chelsea?
Cech o kadar çok maç kurtardıki saya saya bitmez. Sana bu senenin Şampiyonlar Ligi Yarı Finaline örnek verebilirim. Ayrıca geçen seneki yarı finalde Gerrard'ın o şutuna bi direkten diğer direğe 80-90 km lik hızla gelen topu çelmesi baştan aşağıya zaten impossible is nothing lafını anlatıyor. Senin o çok övdüğün İker,Saar bunları yapmışmı peki?
Sana katılıyorum. Casillas ve van der Saar benim gözümde Cech'ten sonra gelirler. Cech ve Buffon'u ayrı kefene koyarım, ondan sonra da Casillas ve van der Saar'ı sayarım, yani bu 4 kaleci bence dünyanın en iyi dördü ama Buffon ile Cech bir ikiyi paylaşırlar.
Ekleme: 6 gol yedi, iyi kaleci değil diyorsun da, bu 6 gol içinde Nihat'ın attığı süper gol de var. Nihat'ın golü için hiçbir şey dememişsin ama 6 gol yedi diye laf etmişsin. O topu hangi kaleci kurtarabilir? Arda'nın golünde de elinden geleni yaptı fakat şanssızlığı top direğe çarptı girdi. Bir tek dünkü golde hatası var.
Cech'in yediği 6 gole bakarsak, Portekiz'den yediği 3 gole gelelim. Deco'nunkinden hiçbir hatası yok, Ronaldo'nun golünde hatası yok, son gol de aşikar zaten, 2'ye 1 geldiler ve orada da yapacak hiçbir şeyi yoktu.
Cech'in tek hatası dünkü hatasıydı, onun dışında bu turnuvayı hatasız kapattı ve süper bir performans gösterdi. İlk maç İsviçre maçında onu geçemedi İsviçreliler.
Ne yani şimdi tabelaya bakıp da bu kaleci iyi kaleci değil demek haksızlık değil mi? 6 gol yedi diyorsun ama ezbere konuşuyorsun tabelaya bakıp, yediği gollere bir bak istersen.
eXcitinG
17.Haziran.2007, 01:04
Konumuz Peter Cech in ne kadar iyi bir kaLeci oLduğu değiL. MiLLi takımımızın aLanındayız.
Ali Apaydın
17.Haziran.2007, 01:09
Peter Cech iyi veya kötü bir kaleci olabilir. Önemli olan artık rakibimiz değil :D
Onurap
17.Haziran.2007, 01:18
2. golden sonra stattaki petr cech hayranlarının suratını görmek istiyorum:D
meddah
17.Haziran.2007, 01:18
Milimetrik pas çok duyduk da, milimetrik çalım literatüre yeni giriyor.
guarin14
17.Haziran.2007, 01:21
hepsine çok teşekkür ediyorum bize bu mutluluğu yaşattığı için 2.gol oldu sewindik tam oturuyoduk 3. gol oldu.Ama ne yalan söyleyeyim nihat o pası aldığında golü yazar demiştim çünkü nihatın pozisyonları
Her026
17.Haziran.2007, 01:23
Milimetrik pas çok duyduk da, milimetrik çalım literatüre yeni giriyor.
Arda tüm dünyaya öğretti sağolsun :)
GeNç KaRTaL
17.Haziran.2007, 03:56
Nihat Cech'in top elinden kaçıracağını sanki sezdi.Topa Cech'e doğru gelirken Nihat önündeki Çek oyuncunun önüne geçme derdindeydi.Cech elinden kaçırıncada çok rahat golü buldu.
Ouzy
17.Haziran.2007, 04:02
Finale çıkarsak stopersiz oynayacağız söylüyim.:)
Emre Güngör turnuvayı kapatmış.
Oghuse
17.Haziran.2007, 04:06
Dün site de yoktum 2-0dan sonraki yorumlara baktım adeta tekrar anı yaşadım..Helal olsun çocuklar...
Bordo61Mavi
17.Haziran.2007, 04:32
Benim ses gitti :D
Dun Turklerin sokagi olarak bilinen NEWINGTON GREEN sokagini kapadik gece gec saatlere kadarda eglendik. Polis hic bisey diyemedi
Londrayi salladik daha dogrusu
TR.CaPTaiN
17.Haziran.2007, 06:02
Bir ince detay var bu turnuvada. Tribünlerden çalınan düdükler insanı fıtık ediyor.
eXcitinG
17.Haziran.2007, 06:10
O düdükLer benimde dikkatimi çekti. Gerçekten çok sinir bozucu. Başka şeyLer buLmamız gerek.
Burak Duran
17.Haziran.2007, 06:15
gol yedigimiz bir anda o dudugu duymustum hakem ofsayt caldi sandiydim bir baktim gol olmus
Ouzy
17.Haziran.2007, 06:18
Evet ya bende çok uyuz oldum. Hep faul falan çalındı zannediyorum. İsviçre'nin bize attığı golü ofsayt sandım onların yüzünden, başta hiç takmamıştım sevinmelerini falan, ofsayt değil mi diye bakıyordum öyle.
Artık alıştım, ilk önce hakeme bakacağım.
Defuser
17.Haziran.2007, 07:06
Yalnız bu şampiyonada iyice öğrendik ki, Türk Milli Takımı "gaz"la çalışıyor.
Yahu bir maçı da "destan" yazmadan, oyun oynayarak alalım. Bir maçı da final maçı olarak görmeyelim. Ben sıkıldım vallahi "mucize"lerden, "destan"lardan.
En önemlisi futbol gibi bir spor dalını "Türk'e kefen biçmenin sonu kötü olur" gibi laflarla saptırmayalım. Artık
scar face
17.Haziran.2007, 07:19
Maçı kahvehanede izledim 2-1 ken gitmistik....O tanımadığın amcalarla sevinc yumakları yok mu her seye değer:D:D Helal olsun sizlere..
Burak Duran
17.Haziran.2007, 07:34
Simdi kanal 24te milli takim doktorumuz Bulent bayraktar konusuyor.. Emre Belozoglu ve Tumer yine yok servette buyuk ihtimal oynamayacak Emre Gungor 4 hafta sahalardan uzak kalacak. Gokhan Zan yetisicek.
Defuser
17.Haziran.2007, 07:36
Servet büyük eksiklik. Maç sonrasında "vücut kaput" dedi ya çok güldüm ona :D
Adamın dişi bile gitmiş o derece :D
eGowiCh
17.Haziran.2007, 07:46
Yalnız bu şampiyonada iyice öğrendik ki, Türk Milli Takımı "gaz"la çalışıyor.
Yahu bir maçı da "destan" yazmadan, oyun oynayarak alalım. Bir maçı da final maçı olarak görmeyelim. Ben sıkıldım vallahi "mucize"lerden, "destan"lardan.
En önemlisi futbol gibi bir spor dalını "Türk'e kefen biçmenin sonu kötü olur" gibi laflarla saptırmayalım. Artık
Harfiyen katılıyorum. Mucizevi galibiyetler dışında rakibi eze eze yenelim bir kere de. Fatih Terim zaten iyi bir teknik adam değil, taktik bilmez, sistem bilmez, tek ve en önemli özelliği çok iyi motivasyon sağlaması, yani gaz vermesi. Galatasaray zamanında da inanılmaz gaz veriyordu. Milli takımın devre arası konuşmalarını izlemişsinizdir, kameraya çekilmiş, taktik dışında her şey söylüyor, inanılmaz gaz veriyor. Bu özelliği de olmasa zaten şu an milli takımda bulunamazdı, biz de turu geçemezdik.
Simdi kanal 24te milli takim doktorumuz Bulent bayraktar konusuyor.. Emre Belozoglu ve Tumer yine yok servette buyuk ihtimal oynamayacak Emre Gungor 4 hafta sahalardan uzak kalacak. Gokhan Zan yetisicek.
Emre Güngör turnuvayı kapatmış, yerine UEFA'dan izin alınıp İbrahim Kaş çağrılacak diyorlar. Mehmet Topuz'u çağırsa keşke, sağ bekte Topuz, orta sahanın sağında Hamit oynar.
meddah
17.Haziran.2007, 12:21
UEFA vermez öyle bir izin. Görülmüş örneği yok. Turnuvanın yarısı bitmiş, sen adam değiştireceksin.
Ha, biz şimdi izin verilmedi diye kızarız da Platini'ye, orası ayrı bir dalga boyu
Bordo61Mavi
17.Haziran.2007, 12:58
Harfiyen katılıyorum. Mucizevi galibiyetler dışında rakibi eze eze yenelim bir kere de. Fatih Terim zaten iyi bir teknik adam değil, taktik bilmez, sistem bilmez, tek ve en önemli özelliği çok iyi motivasyon sağlaması, yani gaz vermesi. Galatasaray zamanında da inanılmaz gaz veriyordu. Milli takımın devre arası konuşmalarını izlemişsinizdir, kameraya çekilmiş, taktik dışında her şey söylüyor, inanılmaz gaz veriyor. Bu özelliği de olmasa zaten şu an milli takımda bulunamazdı, biz de turu geçemezdik.
Emre Güngör turnuvayı kapatmış, yerine UEFA'dan izin alınıp İbrahim Kaş çağrılacak diyorlar. Mehmet Topuz'u çağırsa keşke, sağ bekte Topuz, orta sahanın sağında Hamit oynar.
Sag bekte zaten Sabri var oyniyabilecek. Bize stoperde oyniyabilcek adam lazim, Hakan Balta oyniyabilirmi acap ?
Lionel Andres Messi
17.Haziran.2007, 17:16
hakan balta oynayabilir ama ne kadar verim alabiliriz soru işareti?
sabri emre aşık hakan balta uğur boral.o zaman 4 lü böyle oluyor ama böylede çok ofansif bir defans görünümü var:icon_sad:
yunusgs
17.Haziran.2007, 17:18
Arkadaşlar zannedersem Fatih Terim İbrahim Kaşı yeniden çağıracakmış dün spor haberlerinde çıktı.
meddah
17.Haziran.2007, 17:38
Eli değmişken John Terry'yi çağırsın..
eXcitinG
17.Haziran.2007, 18:18
Bu sonradan kadroya adam çağırma oLayı nereden çıktı. BöyLe bir kuraL varmı da biz mi biLmiyoruz.
ogcj_me
17.Haziran.2007, 18:35
Eli değmişken John Terry'yi çağırsın..
:icon_biggrin::icon_biggrin:
_________
Acaba sonradan çağırmak gibi bir kural var mı?*
Öyle olsaydı takımlar kampı mesela 28 kişiye kadar tutup ihtiyaç olunca birini çıkar ıp diğerini sokarlardı
Onurap
17.Haziran.2007, 18:46
Volkan'a mağara adamı dediler
Milliler'in Çekler önünde kazandığı maçın yankıları dünya basınında sürerken, N.Y Times'in hazımsız yorumu dikkat çekti...
Avrupa Şampiyonası'nda Milli Futbol Takım'ımızın Çek Cumhuriyeti karşısındaki tarihî galibiyeti dünya basınında genelde övgü ve saygıyla karşılanırken, hazımsızlık ve ırkçılık kokan bir haber dikkat çekti.
New York Times ve refiki International Herald Tribune'un web sitesinde Rob Hughes imzasıyla yayınlanan haberde, milli kalecimiz Volkan Demirel, maçın sonunda yaptığı faul nedeniyle 'mağara adamı'na benzetilirken, 'Türkler zafer anında bile rezilliği tasvip etti.' denildi.
Haberde Fatih Terim'in saha kenarından hakemin verdiği kartlara itirazları 'sert taktiklerin onun emriyle gerçekleştirildiği izlenimi verdiği' şeklinde yorumlanırken, Türklerin neden Koller'i faul hedefi yaptığı analiz edildi.
Oyuncu değişikliğine geç izin verip Milli Takım'ın ikinci golü yemesine sebep olan dördüncü hakem ise 'Terim zavallı dördüncü hakeme yine bağırdı' cümlesiyle savunuldu.
Kaleci Volkan'ın oyundan atılması ile ilgili kısım ise tam olarak şöyle:
'Hakem, kaleci Volkan'ı mağara adamı şiddetiyle bir rakibi yere fırlatmasından dolayı oyundan atmakta tamamen haklıydı. Türkler, zafer anında bile rezilliği tasvip etti.'
internetspor
Her026
17.Haziran.2007, 18:59
Bu sonradan kadroya adam çağırma oLayı nereden çıktı. BöyLe bir kuraL varmı da biz mi biLmiyoruz.
Haberlerde duymuştum sanırım yada bir yorumcu söylüyordu.Oyuncu turnuvayı kapatırsa çağrılabiliyormuş.
fmsmyrna
17.Haziran.2007, 19:00
Dün son 20 dakikanın tekrarını izledim.Melih Şendil ve Rıdvan Dilmen nası bağırmış öyle gollerden sonra tabi ben gollerden sonra kendimde olmadığım için onları duymamışım.Birde Rıdvan Volkan'ın kırmızı kartında çok sinirleniyor.Ortada Emre Aşık ve Gökhan Zan olursa çok kötü olur bizim için
meddah
17.Haziran.2007, 19:02
Haberlerde duymuştum sanırım yada bir yorumcu söylüyordu.Oyuncu turnuvayı kapatırsa çağrılabiliyormuş.
Nasıl ispatlayacaksın kapattığını? Neye göre, kime göre?
Mesela Servet daha turnuva başlamadan kapatmıştı turnuvayı; üç maçtır oynuyor..
Ouzy
17.Haziran.2007, 19:14
Doktor raporu çıkartırsın ispatlarsın. Olmadı UEFA'da bir bakar. Kadrolar verildikten 4-5 gün sonra Cannavaro turnuvayı kapattı diye yerine Gamberini çağırıldı.
meddah
17.Haziran.2007, 20:20
UEFA'nın Avrupa Şampiyonası Talimatnamesi (http://www.uefa.com/newsfiles/19079.pdf)'nde ilgili maddeler şöyle:
List of players for the final torunament:
16.04 A list of 23 players must be in possession of the UEFA Administration at least 10 full days before the opening match in the final tournament. Three of these 23 players must be goalkeepers.
(Özetle; 23 kişilik turnuva kadrosu, ilk maçın başlayacağı günden 10 gün önce UEFA'ya bildirilmelidir)
16.05 In the event of serious injury to a listed player before his team's first match in the final tournament, the player in question may be substituted only if a doctor from UEFA Medical Commitee and the team doctor concerned both confirm that the injury is sufficiently serious to prevent the player from taking part.
(Özetle; 23 kişilik kadrodan bir oyuncu, takımının ilk maçından evvel ciddi bir sakatlık yaşar ve yerine başkası çağrılmak istenirse, takım doktoru ve UEFA Sağlık Komitesi'nin onayı olmak koşuluyla değişiklik yapılabilir)
meddah
17.Haziran.2007, 20:28
Altını çizeyim bari, şimdi ters anlayan falan çıkar:
takımının ilk maçından evvel
scar face
17.Haziran.2007, 20:33
Kadroya cağrılma falan olamaz.Rusyada da Pobregbnyak turnuvayı kapattı ama yerine adam alınmadı diye biliyorum olmaz yani öyle bir sey.
Bordo61Mavi
17.Haziran.2007, 22:21
Oyuncu cagirma yok, elimizdeki malzemeyi kullanacaz.
Ouzy
17.Haziran.2007, 23:16
Elimizde malzeme olsa kullanacağız ama yok. Bütün stoperlerimiz sakat gibi birşey. Oynaması tek kesin olan Emre Aşık galiba. Eğer Servet oynayamazsa ne yaparız bilmiyorum. Mehmet Topal'ı mı stoper oynatırız, Uğur Boral'ı mı oynatırız bilmiyorum açıkçası. Stoper mevkîne yama olarak kullanılacak birisi de yok. Servet oynayamazsa yandık yani, kimse bizi kurtaramaz.
nerazzuri
17.Haziran.2007, 23:34
Hakan'ı stoper'e çekip Uğur'u solda kullanabiliriz.
Ouzy
17.Haziran.2007, 23:42
İyi de bir bek oyuncusu nasıl stoper oynar sence? Bence eline yüzüne bulaştırır.
El Comandante
17.Haziran.2007, 23:45
İyi de bir bek oyuncusu nasıl stoper oynar sence? Bence eline yüzüne bulaştırır.
Hakan Balta tam bir joker oyuncu,Galatasaray maclarini dikkatlice izleseydin bunu görürdün.Hakan gerektiginde DM,gerektiginde de stoper olarak görev almistir bazi maclarda.Boyu,fizigi ve teknigiyle bu görev aldigi yerlerde siritmamis,basarili da olmustur.Eger Emre Asik ve Gökhan yetisemezlerse Hakani stopere cekebiliriz.Olmadi Topal da var,o da stoper olarak baslamis kariyerine,o da stopere cekilebilir.
scar face
17.Haziran.2007, 23:56
Evet stoperde Hakan ve Mehmet Topal idare eder bizi solda da Uğur Srnanın karsısına dikilir.
Ouzy
17.Haziran.2007, 23:59
Valla takım çok yamalı olacak. İnşaallah geçeriz Hırvatistan'ı, fazlasını beklemiyorum zaten. Bazı yazarlar hemen kaptırmış kendini, finale gideriz, şampiyon oluruz falan demişler ama en iyisi hayale kapılmamak. Şu turu bir geçelim de...
yunusgs
18.Haziran.2007, 00:01
Ya stoper için adam arıyorsak Emre Aşık var Emre sakat değilki.Yanına da yetişirse Servet oynar.
Ouzy
18.Haziran.2007, 00:05
Biz de Servet yetişemezse kim oynar diyoruz zaten.;)
meddah
18.Haziran.2007, 01:05
Sabri oynasın Sabri..
yunusgs
18.Haziran.2007, 01:06
Gökhan Zan yetişebilir belki.
Bordo61Mavi
18.Haziran.2007, 01:35
Hakan Balta o fizikle oynar stoperde egerki o duruma gelirsek. Ama stoperlerden biri yetisir en azindan, ondan biz orta sahamizin nasil olacagini dusunmeliyiz.
Sabri sag bekte baslar, Hamite Aurelio nun bi macta oynadigi pozisyonda oynar
El Barto
18.Haziran.2007, 02:03
Fatih Terim'in dün okumadığı dörtlük merak edenler var ise. :)
Bak, bil ki domuzların önüne inciler serilmez
Mücevherden sarraflar anlar ancak, başkası bilmez
Ne fark eder ki kör insan için, elmas da bir, cam da
Sana bakan bir kör ise, sakın kendini camdan sanma
Her026
18.Haziran.2007, 17:13
Stoperde Hakan Balta ve Mehmet Topal oynayabilir.Zaten önceki antrenmanlarda deniyormuş Fatih Terim Topalı stoperde.Bir hazırlık maçında stoperede çekmişti.
PesimiSTyLa
18.Haziran.2007, 20:51
Fatih Terim'in dün okumadığı dörtlük merak edenler var ise. :)
Bak, bil ki domuzların önüne inciler serilmez
Mücevherden sarraflar anlar ancak, başkası bilmez
Ne fark eder ki kör insan için, elmas da bir, cam da
Sana bakan bir kör ise, sakın kendini camdan sanma
Harikaymış :) Mevlana ..
hp-fm-gs
18.Haziran.2007, 20:52
Servet'in ne olursa olsun ilk 11'de oynayacağına inanıyorum ben.