Log in

View Full Version : EURO 08 | Yarı Final | Almanya - Türkiye

Pages : 1 [2]

BlackEagle19o3
26.Haziran.2007, 07:11
Olmadı bu sefer:(Yapamadık.Yetmedi gücümüz ; ya da yetti de busacca adlı şahsiyet ve yardımcıları istemedi belki de.Helal olsun oradakı çocukların hepsine, ellerine ayaklarına sağlık.Allah hepsinden razı olsun , 70 Milyonu sokaklara döktüler , kaybettikleri maçta bile iyi oynadarak kaybettiler...Allah belasını versin bu hakemlerin, son golü atan Lahm atılmalıydı , geçen maçta Arda ve Tuncay'A verilen kartlara bir de bu maçtaki pozisyonlara bakıyorum , rakip lehine verilen pozisyonlara , bize verilmeyenlere bakıyorum, çifte standarta bakıyorum , yok yok yok! ; Türk'ün Türk'ten başka dostu yok...!

Teknik analiz olarak; biz daha iyi oynadık , Gökhan Zan- Topal ikilisi iyi oynadılar ortada.Topal bir tek ilk golde kaçırmaya bilirdi o adamı, Sabri iyi bindirmeler yaptı ama arkasını hep boş bıraktı , tüm tehlikeler onun kanadından geldi.Kral Semih yine umudumuz oldu, ama bu sefer yetmedi...Aurelio ve Ayhan ikilisi çok çalıştılar , çabaladılar.Hamit pas hataları olmasına rağmen kötü oynamadı.Semih defansı tek başına yıprattı,soldan Uğur, sağdan Kazım çok iyi geldiler...Son yediğimiz golde Kazım'ın ayağının burkulması tamamen şanssızlıktı:(Sonuçta kazanmak için herşeyi yaptık bu sefer şans yanımız değildi.Hakemler de karşımızdaydı...Son söz de Rüştü'ye yakışmadı be Rüştü , harbiden yakışmadı.Bence artık as o eldivenleri bırak Milli Formayı...

Aykan19o3
Sadece Patlıcan Musakkası değil sahada bulunan tüm hakemler art niyetliydi. Umarım birgün bize yapılanlar haksız yere finale çıkanların başına gelir..

Alicanfmfan
http://aang.kucukresim.com/uploads/538030-mediumsq63d32.jpg

İşte bu adam ;
90 dakika boyunca avrupa ve almanya için elinden geleni yaptı tebrik ediyorum.İnsanda şeref düşerde bu kadar düşer aldıgı paralar burnundan gelsin..

KaF KeF
26.Haziran.2007, 07:13
Terim'den ayrılık sinyali!
25.06.2008 23:49
3-2'lik skorla yıkılan Milli Takımımız'da teknik direktör Fatih Terim maç sonu oynadığımız oyunun karşılığının final olması gerektiğini söylerek şu ifadeleri kullandı; "Futbolda oluyor böyle şeyler. Tüm oyuncularımızı kutluyorum. Bu oyun final olmalıydı. Komik goller yeme hastalığımızı üzerimizden atamıyoruz. Ülke halkının bu Milli Takımla gurur duymasını engellemez bu skor. Oynayan, oynamayan herkese teşekkür ediyorum. Hepsi bir Aslan, pırlanta. Son derece gururluydum." Fatih Terim bu açıklamasından sonra Milli Takım ile devam edip etmeyeceği konusunda ise yaptığı açıklamada ayrılık mesajı verdi; "Bir sağlıklı düşünmem lazım. Daha evvel verdiğim kararda ısrar edeceğim gibi gözüküyor. Biz yapacağımızı yaptık. Tabi başkanımızla görüşmeden konuşmak olmaz ama..."

LaigLeNoiR
26.Haziran.2007, 07:13
Tebrikler Milli oyuncularımıza mükemmel oynadılar.

Universal
26.Haziran.2007, 07:14
Teşekkürler Türkiye.

Artık Türk Hakemlerini hiçbir zaman kötü yönde eleştirmeyecem. Bu günkü maçı gördükten sonra.

İki hata yaptık.

Hata 1: Rüştü yanlış açıldı golü yedik.
Hata 2: Son dakikada Tümer'e firkik vurdurmak. Oyuna yeni girmiş ve ısınmamış bir oyuncuya bu şut çektirilmemeliydi.

İyi bir yanı oldu bu yenilginin. Magandalar silah ile sevinemiyecek.

Kendi silahımız ile elendik. Son dakikalarda atan biz olurduk. Bu sefer biz yedik.

Önemli olan asıl şeyi başardıık. Bu kupayı kazanabileceğimizi bütün Dünya'ya gösterdik. Bunu başarmak önemlidir. Kazanamadık ama olsun kanıtladılk. UEFA Resmi Sitesi başta olmak üzere ve Dünya Basını olmak üzere hep bizim hakkımızda yazılar yazdılar. Bizimle prim ettiler.

Fatih Terim, soyunma odasında takımdan ayrıldığını açıkladı.

PesimiSTyLa
26.Haziran.2007, 07:14
http://www.sporx.com/images/galeri/124/6414/B_77285baa71fe23611fa3be839543846d.jpg

Herseyi anlatıyor. :icon_sad:

anilton
26.Haziran.2007, 07:15
Kaleyi bulan 3 şutlarıda gol olmuş...:(

Lionel Andres Messi
en iyi oyunumuzu oynadık helal olsun.uzatmayacağım üzgünüm:icon_redface:

Ali Apaydın
http://aang.kucukresim.com/uploads/538030-mediumsq63d32.jpg

İşte bu adam ;
90 dakika boyunca avrupa ve almanya için elinden geleni yaptı tebrik ediyorum.İnsanda şeref düşerde bu kadar düşer aldıgı paralar burnundan gelsin..

BU adam ve maçtaki diğer hakemleri tebrik ederim. Türkiye'yi ancak bu şekilde durdurabilirlerdi. Almanya hakemlerden hiç şikayetçi olmadı bugüne kadar.. E niye şikayetçi olsun ki gayet herşey tıkır tıkır işliyor.

Tebrikler Türk Milli Takımına...

LaigLeNoiR
Terim'e de teşekkür ederiz.Veda etmiş soyunma odasında.

Alicanfmfan
26.Haziran.2007, 07:17
Bir dahaki turnuvada dahada ilerleriz ezdiki yahu olmayınca olmuyor.Rüştü bunu hep yapıyor çıkma kardeşim vursun kafayı yani rüştü yazıklar olsun sana be yakışmadı da demiyorum sana herşey yakısıyor..

ThersoN
Terim bence gitmemeli, yerine gelecek isim mevzusu kaos yaratır

TR.CaPTaiN
Kaleyi bulan 3 şut gol. Son dakikada Kazım'ın sakatlanması kötü oldu. Almanlar belki taça atabilirlerdi ama atmadılar. Rüştü'nün yediği hatalı gollerde en az Rüştü kadar Volkan'ın hatası var. Tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum bize müthiş sevinçler yaşattılar.

Oghuse
26.Haziran.2007, 07:18
http://www.resimekle.com/images/ipabmhstum2djo7hb89x.jpg

İstatistikler ortada adamlar sarı kart bile görmedi çok centilmenler..Kabul etmek lazım Rüştü çok kötüydü ve takımın kaderini değiştirdi..

Maçın oyuncusu Lahm olmuş..

eGowiCh
26.Haziran.2007, 07:19
Yazık oldu, çok yazık. İlk kez hakettiğimiz maçı kazanamadık, kötü oldu. Olsun, buraya kadar gelmemize bile başarıdır, hepsine teşekkürler, helal olsun.

Rüştü hariç bütün futbolculara helal olsun. Rüştü as artık şu eldivenleri, çok kötü bir kalecisin, bizi yaktın. Hırvatistan maçında da yakmıştın, bu maçta da yaktın. Yazıklar olsun, inşallah futbolu bırakırsın.

Terim görevini bırakmış.

anilton
Bir dahaki turnuvada dahada ilerleriz ezdiki yahu olmayınca olmuyor.Rüştü bunu hep yapıyor çıkma kardeşim vursun kafayı yani rüştü yazıklar olsun sana be yakışmadı da demiyorum sana herşey yakısıyor..

Şunu yapmayın işte!!!

PesimiSTyLa
Çok güzel bir söz var :"Galiptir bu yolda mağlup"

xpoera
26.Haziran.2007, 07:20
kaleyi bulan 3 şut, 3 gol. fazla üzülmüyorum fakat finale çıkmayı haketmiştik.

BlackEagle19o3
26.Haziran.2007, 07:20
Son frikiği bence de Hamit kullanmalıydı ama olmuş bitmiş bu saatten sonra tartışmanın pek bi alemi yok...:(

nerazzuri
26.Haziran.2007, 07:22
Çok güzel bir söz var :"Galiptir bu yolda mağlup"
İşte budur.

Sonuna kadar helal olsun milli takımımıza. Aslanlar gibi oynadılar.

Fatih Terim'de istifasını birazdan açıklar. Acaba yerine kim gelicek ? Aklımdan geçen tek isim Mustafa Denizli...

Bu göreve hazır bir teknik direktörümüz yok ne yazıkki.

Fıratcan Alçınkaya
hakem show yaptı acaba Almanların yarısı olmasa ne olurdu maç tebrikler milli takım...

eGowiCh
Futbol basit bir oyundur; 22 kişi bir topun peşinde 90 dakika koşar ve sonunda, Almanlar daima kazanır!

Bu laf geçerli oldu yine, adamların 3 pozisyonu var, 3 gol. Gerçekten çok kötü oldu.

Defuser
26.Haziran.2007, 07:24
Şunu yapmayın işte!!!

Neyi yapmasın ya ? Bak bakalım 2. gole kim hata yapmış ? Hırvatistan maçında Rüştü'yü ipten alan Semih değil miydi ? Bu maçta yine "Rüştü yedi, Semih attı" oldu işte. Bıraksın artık, kariyerinin en kötü maçını çıkardı.

PesimiSTyLa
26.Haziran.2007, 07:24
Almanlar buraya da hakemle gelmişlerdi zaten.

eGowiCh
26.Haziran.2007, 07:26
Almanlar buraya hakemle değil, şanslarıyla, ballarıyla geldiler. Portekiz maçında da ben 3 pozisyon hatırlıyorum, 3'ü de gol. Avusturya'yı bile zorla yendiler.

Finali iple çekiyorum, İspanya da Rusya da bu Almanya'yı sahadan siler, fark atar.

anilton
26.Haziran.2007, 07:28
Neyi yapmasın ya ? Bak bakalım 2. gole kim hata yapmış ? Hırvatistan maçında Rüştü'yü ipten alan Semih değil miydi ? Bu maçta yine "Rüştü yedi, Semih attı" oldu işte. Bıraksın artık, kariyerinin en kötü maçını çıkardı.

Ben o hatalı değil,bu hatalı falan filan demiyorum.Bırakın bunları hatalıları,iyi oynayanları saymaya gerek yok.Tamam hata yapmıştır,bunu söyleyeceğiz ama yazıklar olsun demek,hele hele yüreğini bu kadar ortaya koymuş,sonuna kadar inanmış,bu milli takımdan bir şey olmaz diyenleri laflarını boğazına tıkamış futbolculara böyle söylemde bulunmak yakışmaz bize...

PesimiSTyLa
26.Haziran.2007, 07:29
Ballack ın portekize attığı 3. gol bariz fouldu ;;)

Neyse olan oldu. Tüm oyuncularla, İmparatorla gurur duyuyorum! İmparator söylediği gibi ders almadı ders verdi!

Teşekkürler hepinize.

nerazzuri
26.Haziran.2007, 07:29
Suratındaki utanç ifadesini görmeliydiniz Platininin. Ne kadar utandı böyle bir yönetimden.

RaSenGan
26.Haziran.2007, 07:31
Hakeme yükleniyoruz tamam haklıyızda adamların bariz penaltısını vermedi.Sabri ne biçim daldı adama.

KaF KeF
26.Haziran.2007, 07:32
"Fatih Terim'i bırakmayacağız"

Futbolculara veda eden Fatih Terim hakkında konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan LİG TV'ye yaptığı açıklamada "Fatih Terim'i bırakmayacağız" dedi.

"Hocamızın ne zorluklarla buraya geldiğini biliyoruz. Rahat çalışma ortamı bulmakta zorluk çekti. O çalışma ortamını hocamıza vermemiz lazım. Terim uluslararası bir değerimiz. Ona moral vermemiz lazım. Onunla konuştuk ama daha da detaylı konuşacağız. Onu sevmesini bilmeyenler öğrensinler. Fatih Terim'i bırakmayacağız" açıklamasını yapan Doğan "Daha yeni başlıyoruz. Çok daha büyük başarılar gelecek. Tarihimizin en önemli maçına çıktık. Almanya'yı sahadan sildik. Futbol ve hakem şansımız yanımızda değildi. Bütün miller bu çocukların alnından öpsün. Bu çocuklar bir kahraman. Gönüllerin şampiyonu olduk. Türm Türkler bir araya geldi bu çocuklar sayesinde" dedi.

"TÜRKİYE İLE GURUR DUYUYORUM"
FIFA Başkanı Sepp Blatter maçtan sonra LİG TV'ye yaptığı açıklamada "Türkiye ile gurur duyuyorum" dedi. "Bu bir futbol. Böyle son dakikada atılan goller her zaman olabilir. Ben maçın uzatmalara kalacağını düşünmüştüm. Fakat şunu söylemek isterim ki Türkiye harika bir takım. Turnuvada muhteşem bir futbol oynadı ve performansıyla herkesi büyüledi. Ben FIFA Başkanı olarak Türkiye ile gurur duyuyorum" dedi.

"TÜRKİYE DAHA FAZLA GOL ATABİLİRDİ"
Alman kaleci Jens Lehmann ise "Türkiye yarı finale kadar hakkıyla geldiğini bugün kanıtladı ve bizi çok zor durumda bıraktı. Biz de ikinci yarıda oynadığımız oyunla galibiyeti hakettik. Türkiye belki daha fazla gol atabilirdi ama Alman milli takımıyla oynarken de iyi defans yapmanın gerektiğini unutmamalısınız" dedi.
(Ligtv.com.tr)

Sheriff
Şunu yapmayın işte!!!
Neyi yapmsın..?
Sonuna kadar haklı.. Elendiysek baş rolde Rüştü ve hakemler vardır.. Gitsin Rüştü futbolu bıraksın, bi sürede insan içinde dolaşmasın.. Hep yaptı yine yaptı..

Tebrikler Türkiye.. Oyuncularımız elinden gelen herşeyi yaptı ama olmadı malesef.. Yan etmenler olmasaydı kesinlikle atlardık turu.. Artık yapabilecek birşeyimiz yok, Önümüze bakacağız.. Yüreğini koyan oyuncularımız bizi buralara kadar getirdi, herşeye rağmen hepsine teşekkürler..

Sabri' nin pozisyonu dışardaydı.. Çalsaydı bile serbest vuruş olması lazımdı..

Professeur
Suratındaki utanç ifadesini görmeliydiniz Platininin. Ne kadar utandı böyle bir yönetimden.
Abi istediği kadar utansın.Olan oldu biten bitti.Bu arada arkadaşlar Almanlar bulduğunu attı biz daha çok pozisyon bulmamıza rağmen iki gol attık.Bu arada Hamit'te 2 şutu çok farklı bir şekilde dışarı attı bir de Hamit yakın mesafelerden vuramıyo Tümer'in vurması doğruydu bence.Tebrikler çocuklar,teşekkürler Terim...

LaigLeNoiR
26.Haziran.2007, 07:33
Orta hakeme söz etmiyorum da o yardım hakem yokmuydu.Aman tanrım düşman başına...

GReeN BeReT
Aygün onlara 1 pozisyon bize 10 pozisyon oldu.Hadi kötü oynasak bir şey diyeceğimiz yok.Rezil ettik adamları resmen.Tüm suç hakem de.Bırak da ona yüklenelim istersen ;)

Xipe Totec
tek kelimeyle gözlerinden öpüyorum milli takımımızın..

uefa da otursun düşünsün bi açıklama yapsın artık şu hakemler hakkında.. şaibe olduğu gün gibi ortada.. hırvatistan maçına yarı hırvat bi hakem alman maçına alman taraftarı bi hakem atamanın bi açıklaması vardır mutlaka.. semihin attığı golden sonra hakemin teki yıkıldı koşamadı yahu..:S

Professeur
26.Haziran.2007, 07:34
Hakeme yükleniyoruz tamam haklıyızda adamların bariz penaltısını vermedi.Sabri ne biçim daldı adama.
O pozisyon %100 dışarıdaydı.Bu arada Kazım'ın formasına asıldı Lahm yine penaltı çalmadı.Daha yüzlerce pozisyon var hangisini sayayım?

nerazzuri
Hamit maç boyunca bütün topları öldürdü. Nefret ediyorum Hamitten resmen ayaklarına hakimiyeti top sürmesi hepsi 0 koskoca bir sıfır.

ThersoN
maçın adamı philip lahm olmuş

eGowiCh
Terim ile Dortmund ve Genao ilgileniyormuş. Bence Terim zirvede bıraksın, iyi hatırlansın, Avrupa'ya gitsin. Kendi kariyerini düşünüyor Terim, bence bırakmakta haklı, gitmeli, izin vermeli federasyon.

Hakeme yüklenmeyin beyler, adamların bariz penaltısını vermedi. Yan hakem kötüydü ama.

LaigLeNoiR
Neyi yapmsın..?
Sonuna kadar haklı.. Elendiysek baş rolde Rüştü ve hakemler vardır.. Gitsin Rüştü futbolu bıraksın, bi sürede insan içinde dolaşmasın.. Hep yaptı yine yaptı..

Tebrikler Türkiye.. Oyuncularımız elinden gelen herşeyi yaptı ama olmadı malesef.. Yan etmenler olmasaydı kesinlikle atlardık turu.. Artık yapabilecek birşeyimiz yok, Önümüze bakacağız.. Yüreğini koyan oyuncularımız bizi buralara kadar getirdi, herşeye rağmen hepsine teşekkürler..

Rüştü'yü oynattığı için o zaman Volkan'a da biraz yüklenmeliyiz.Gereksiz bir kırmızı kart görerek takımımızın başını yaktı mı ?

anilton
26.Haziran.2007, 07:36
Neyi yapmsın..?

Sabri' nin pozisyonu dışardaydı.. Çalsaydı bile serbest vuruş olması lazımdı..

Ben o hatalı değil,bu hatalı falan filan demiyorum.Bırakın bunları hatalıları,iyi oynayanları saymaya gerek yok.Tamam hata yapmıştır,bunu söyleyeceğiz ama yazıklar olsun demek,hele hele yüreğini bu kadar ortaya koymuş,sonuna kadar inanmış,bu milli takımdan bir şey olmaz diyenleri laflarını boğazına tıkamış futbolculara böyle söylemde bulunmak yakışmaz bize...

Addolorato
26.Haziran.2007, 07:37
maçın adamı philip lahm olmuş

Busaccayı uefada adamdan saymıyo heralde:zuhaha

Aykan19o3
Terim ile Dortmund ve Genao ilgileniyormuş. Bence Terim zirvede bıraksın, iyi hatırlansın, Avrupa'ya gitsin. Kendi kariyerini düşünüyor Terim, bence bırakmakta haklı, gitmeli, izin vermeli federasyon.

Hakeme yüklenmeyin beyler, adamların bariz penaltısını vermedi. Yan hakem kötüydü ama.

Bizimde bir penaltımız verilmedi ayrıca o pozisyon dışarıdaydı. Haksız yere fauller vs.. onları saymıyorum bile

Fıratcan Alçınkaya
Hamit in Almanya sevgisi ağır bastı bence berbat oynadı...

ayrica son dkdeki frikiği tümer e çektirmek çok büyük hataydı adam zarar adam walla ...

RaSenGan
Yediğimiz gollerde de hakem mi o hataları yaptı ? Rüştü 3 oyuncumuz varken çıkıp almaya çalışıyor.Açılmasa orda Klose'nin şutunu rahat kurtarırdı.Bizde hakeme rağmen uzatmalarda veya penaltılaarda alırdık maçı.Rüştü olmuycak hatalar yaptı.

KaF KeF
26.Haziran.2007, 07:38
Rüştü Volkan'a mı güvendi ... Milli Takımın kalecisiyse Milli Takıma Yakışır olmalı..35 yaşına geldi hala bu kadar basit goller yiyor..Bravo ..!

Sheriff
Rüştü'yü oynattığı için o zaman Volkan'a da biraz yüklenmeliyiz.Gereksiz bir kırmızı kart görerek takımımızın başını yaktı mı ?
Volkan nerden çıktı şimdi.. Eleştirileceği zaman onuda eleştirdik.. Bir Beşiktaş lı girince ille bide Fenerbahçe limi girmesi lazım işin içine..

yüreğini bu kadar ortaya koymuş,sonuna kadar inanmış,bu milli takımdan bir şey olmaz diyenleri laflarını boğazına tıkamış futbolculara böyle söylemde bulunmak yakışmaz bize...
Zaten tebrik ettim hepsini.. Heleki bu söylediğini yapmış oyuncuları sonuna kadaar kutladım.. Ama malesef Rüştü bizi yaktı buda değişmeyecek bir gerçektir.. 2*2=4

nerazzuri
Beyler bu kadar eleştiri yeter bence artık kesip milli takımımızın yanında olmalıyız.

GReeN BeReT
Yediğimiz gollerde de hakem mi o hataları yaptı ? Rüştü 3 oyuncumuz varken çıkıp almaya çalışıyor.Açılmasa orda Klose'nin şutunu rahat kurtarırdı.Bizde hakeme rağmen uzatmalarda veya penaltılaarda alırdık maçı.Rüştü olmuycak hatalar yaptı.

Bu kadar rezalet hakem yönetimi olmasaydı;biz burada Rüştü'nün hataları değil galibiyeti kutluyor olacaktık ;)

fmsmyrna
26.Haziran.2007, 07:39
Helal olsun hepsine tüm teknik heyete de bize bu gururu bu zevk veren futbolu tattırdılar.Bireysel hatayı herkes yapar önemli değil o artık bizim bu turnuvaları sektirmememiz gerekiyor.Hepsine katılmalıyız.Maç için de zaten söylenecek söz yok ezdik

LaigLeNoiR
Rüştü gerçekten yapmaması gereken hataları yaptı malesef ve golleri yedik.Mehmet Topal da yediğimiz 2 golün içinde vardı galiba.Yetişemedi,Servet olsa daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.Ama artık iş işten geçti.Yine de süper oynadı tüm oyuncularımız.Yüreklerine sağlık.

anilton
Volkan nerden çıktı şimdi.. Eleştirileceği zaman onuda eleştirdik.. Bir Beşiktaş lı girince ille bide Fenerbahçe limi girmesi lazım işin içine..

Orta da böyle durum yokken sen Beşiktaş'lı Fener'li diyorsun.Senin niyetin belli zaten...

Lionel Andres Messi
pozisyon dışardaydı ama hakem ordaki faulü görse penaltı verecekdi adım gibi eminim.

King_91
rüştü artık gözden geçirir umarım kariyerini

hırvatistan maçı dk.119
bosna-hersek maçı dk.90
almanya maçı dk.79 yazık

Alicanfmfan
26.Haziran.2007, 07:42

Lahm aynısını kazım a yaptı hakem devam dedi.lahm ın pozisyonu çizgi dısındaydı zaten

LaigLeNoiR

Şef olayı ben takımlara yormuyorum.Volkan'a ben o zaman birşey dememiştim.Şimdi de Rüştü'ye demiyorum.Hata yapılır.

Ancak sen burada çıkıp veya birbaşkası Rüştü'yü eleştirdiği zaman, zamanında eleştirmediğim Volkan'ı eleştiriyorum bende.

Ayrıca Hamit bugün hem iyi hem kötüydü.Topu iyi taşıdı iyi ayağında tuttu ancak zaman zaman gereksiz yere ezdi,kaybetti.

Kazım'da son 15-20 dakikada belki çıkartılabilirdi.Oyundan düşmüştü.

Son olarak da TÜMER METİN 'e neden son frikik kullandırılır anlamadım.Oyuna hiç ısınmadan girmiş,oyunun havasına daha kendisini kaptıramamış birisine bence vurdurulmamalıydı.Hamit vurabilirdi.

GeNç KaRTaL
Arkadaşlar Rüştü'ye yükleniyoruz sanki 2.yediği golden dolayı elendik.Evet inanılmaz hatalıydı pozisyonda.Rüştü gibi bir kaleciye yakışmayan bir hataydı.Ama diğer yediği 2 golde yapacağı çok fazla bir şey yoktu.Savunmanın vurdurmaması lazımdı o pozisyonlarda.Hatta oraya bile getirtmemesi lazımdı ama savunmamız malum çok kötü..Elenmemizin sebebi 3.goldür..Tamam 2.golden sonra bende çok kızdım hakaret ettim ama biraz mantıklı yorum yapalım.Elenmemizin tek sorumlusu Rüştü'yü ilan etmek bence yanlış.O zaman ondan daha hatalı olan Volkandır elenmemizin sebebi bu mantalite ile..

anil luque
herseyı bı kenara bırakıp mıllı takımımızı kutlamak lazım bunca eksıkle almanları dıze getırmek..

Del Piero_10
26.Haziran.2007, 07:43
Almanların penaltı pozisyonu dışardaydı.

Rüştü'ye artık birşey demiyorum.Sonuçta milli takımla iyi kötü(genelde kötü) 117 maça çıkmış.

nerazzuri
Hamit artık milli takıma alınmasın mümkünse son 2 maçtır inanılmaz berbat oynadı.

Sheriff
Orta da böyle durum yokken sen Beşiktaş'lı Fener'li diyorsun.Senin niyetin belli zaten...
Benimmi belli? Alıntı yapıp Volkan diyen benmiyim..? Ne alaka Volkan..?

Şef olayı ben takımlara yormuyorum.Volkan'a ben o zaman birşey dememiştim.Şimdi de Rüştü'ye demiyorum.Hata yapılır.

Ancak sen burada çıkıp veya birbaşkası Rüştü'yü eleştirdiği zaman, zamanında eleştirmediğim Volkan'ı eleştiriyorum bende.
Kardeş o mesajdan alıntı yapıp öyle bir yorum yazarsan öyle anlaşılır.. Dikkatli yaz biraz..

uAsamet91
Bu takım herşeyi hakediyor Tebrikler.Bu futbolu tartışıcak halimiz yok mükemmel oynadık.Hakem yaktın bizi Allah belanı versin

BlackEagle19o3
26.Haziran.2007, 07:45

Ne penaltısı yahu , nasıl izliyorsunuz pozisyonu anlamıyorum...Asıl Lahm Kazım'ı çekti o penaltıydı.Lahm 3 kere sarı kartlık hareket yaptı, ikisinde verse atılmıştı.Tuncay'a , Arda'ya geçen maçta verilen kartları hatırlıyor musun sen?Bu maçta Almanya'nın kart görmediğini biliyor musun peki?Ya Semih'in ilk harekettinde gördüğü karta ne demeli?Tüm takdir haklarını almanlardan yana kullandı bu hakem , verilmeyecek fauller verdi , bizim lehimize verilcekleri vermedi.Hakem kötü maç yönetti , ona yüklenmicem de kime yüklenecem ...!Yan hakemi orta hakemi yok hepsi berbattı , hepsinin köküne kirbit suyu...

Universal
26.Haziran.2007, 07:46
Rüştü, Dünya'da en fazla milli takımlarda oynanayan kaleci ünvanına sahip olan bir kaleci. Kalecilik nankör bir meslektir. Chec herkes Dünya!'nın en iyi kalecisi diyordu, yaptığı hata ile Çek Cumhuriyeti elendi ama; Chec hala Dünya'nın en iyi kalecisi. Rüştü hata yaptı. Bunu inkar eden yok ama; sonuçta kaleci değil takım kaybeder. Kupa kazanmak önemli değil. Buralara her turnuvada gelmek önemlidir. Dünya Kupasında da umarım bu başarı devam eder.

Alicanfmfan
26.Haziran.2007, 07:47
Rüştüyü konuısmaya gerek yok herşey ortada başka birşey söyleyemecegim ama tutamadım kendimi affedersiniz arkadaşlar ama rüştü fener de olsa beşiktaşlılar acaba onu bu kadar savunur muydu kimse alınmasın kimse de yanlıs anlamasın çok kötü bir kaleci.Rıdvanda diyor Milli takımın kalecisi rüştüdür yuh yani :(

anilton
26.Haziran.2007, 07:47
Benimmi belli? Alıntı yapıp Volkan diyen benmiyim..? Ne alaka Volkan..?

Kardeş o mesajdan alıntı yapıp öyle bir yorum yazarsan öyle anlaşılır.. Dikkatli yaz biraz..

Orada bir örnekleme var.Nasıl Volkan'ı eleştirmediysek,bu maç içinde Rüştü'yü eleştirmemeliyiz.Eğer Rüştü'yü eleştireceksek onu bu maçta oynatmaya mecbur kılanıda eleştirmeliyiz.Bu yüzdendir ki hiç kimseye eleştiri getirmeyip,övmeliyiz kanaatimce.Bu futbolcuları eleştiren taş olur.Allah tekrar hepsinden razı olsun...

ms1907
26.Haziran.2007, 07:49
Hamit artık milli takıma alınmasın mümkünse son 2 maçtır inanılmaz berbat oynadı.

O zaman şöyle yapalım bir maç pardon seninde yazdığın gibi 2 maç kötü oynayan olursa bir daha milli takıma alınmasın nasıl? Hatta Hamit gibi bir oyuncuyu milli takıma almak büyük hata zaten Bayern Münih gibi kalitesiz bir takımda oynuyor. Nasıl bu fikirler hoş değilmi?

Addolorato
26.Haziran.2007, 07:50
Ah rüştü be sanki şu futbol toplarıyla kan davan var ne zaman ceza sahasına gelen bi top görse adam dayanamıyo atlıyo yahu:zuhaha halbuki şimdi burda helal olsun çocuklar değil penaltı atışlarını yazıyo olabilirdik

BlackEagle19o3
26.Haziran.2007, 07:51
Hamit mi Milli Takıma alınmasın :s Milli Takımda böyle kaliteli oyunculara ihtiyaç var.Son zamanlarda formundan düşüyorsun Serkan , almanlar tarihi fark atar diyen de sendin sanırım...

LaigLeNoiR
26.Haziran.2007, 07:51
rüştü fener de olsa beşiktaşlılar acaba onu bu kadar savunur muydu

Alican ben takım tartışması yapmıyorum sadece bu tür olaylarda tamam hatalı bir isim olabilir ancak bir zaferde tüm takımı kutluyorsak bir hatada da tüm takımı suçlamalıyız.Ki bence bugün suçlanacak birşey de yok ortada.Rakibe posizyon dahi vermedik.Şanssız goller yedik.

Attığımız 2 golde de bence Lehmann'ın çok büyük hatası vardı.Teşekkürler Lehmann.

nerazzuri
26.Haziran.2007, 07:52
O zaman şöyle yapalım bir maç pardon seninde yazdığın gibi 2 maç kötü oynayan olursa bir daha milli takıma alınmasın nasıl? Hatta Hamit gibi bir oyuncuyu milli takıma almak büyük hata zaten Bayern Münih gibi kalitesiz bir takımda oynuyor. Nasıl bu fikirler hoş değilmi?
maçı heralde izlemedin. Bu kadar saçma pas hataları , topu kontrol edememe. İsterse Barca'da oynasın. bu kadar berbat oynayacaksa alınmasın milli takıma.

Vieri
26.Haziran.2007, 07:52
ne kadarda güzel oynadı bizimkiler, terim oyuncularını nasıl motive ettiyse gerçekten Almanlar karşısında üstün bir futbol oynadık ve bunu tüm Avrupa + dünya izledi, Türkler'in Almanlar karşısında ki üstün futboluna odaklandı. Canı gönülden kutluyoruz hepsini yürekten oynadılar, ellerinden geleni yaptılar.

Defansımız kötüydü çok basit goller yedik, zaten Terim'de bundan bahsetti, malesef gol atmak için çok zorluyoruz güzel oynuyoruz atıyoruz ama adamlar 1-2 pozisyon buluyor ve bunlar gol oluyor.

Bu sefer şansımız yerinde değildi, son 5 dk kala maçı tekrar eşitleme şansına sahiptik ama olmadı bu sefer Almanlar attı. Rüştü belki hatalı çıktı belki hatalı goller yedi ama onu eleştirmeden önce Terim ne yapabilirdi? Elinde bir imkan olsa Rüştü ile mi oynardı? Tabiki hayır, Volkan o cezayı almasaydı bugun kaledeydi. Volkan ellerine hakim olacak ondan sonra bizler Rüştü'yü eleştirelim bunlar gereksiz şeyler. Olan oldu...

Tüm dünyaya semih'i, sabri'yi, kazım'ı, mehmet topal'ı, arda turan'ı en önemlisi Tekrar Türkiye'yi tanıttık kötü mü oldu..

Bundan sonra rakiplerimiz bizimle oynarken bir daha düşünecekler.. maçlar 90 dk ve karşında bir Türk varsa bu 90 dk olduğunu sakın aklından çıkartma..

Ülkemiz adına turnuva öncesi deselerdi Türkiye ilk 4 de girecek diye hafif bir tebessümle gülümser hadi ordan derdim ama bugun bir çok Avrupa devi yokken Türkiye oradaydı ve bu kadar eksikken bu kadar güzel futbol oynarken finalde de olabilirdi. Biz bir çok futbol otoritesine, futbol adamına, futbol yöneticisine bunu bu gece gösterdik.

Hakemler konusunda malesef yan hakem çok taraflıydı, busakka için kartlarını kullanması gereken yerler vardı ama o kullanmak yerine uyarmayı tercih etti.

Ben Türkiye'yi yeni jenerasyonla beğendim ve yeni takviyeler düzenlemeler ve desteklemelerle daha çok canlar yakacağımıza inanıyorum.

Fatih Hoca bırakırmı bırakmaz mı bilmiyorum, izin istedi gitmek için .. bence gitmesi en iyisi olur, milli takım için Lig TV yorumcusu Rıdvan Dilmen diyorum :)

Sheriff
26.Haziran.2007, 07:54
Orada bir örnekleme var.Nasıl Volkan'ı eleştirmediysek,bu maç içinde Rüştü'yü eleştirmemeliyiz.Eğer Rüştü'yü eleştireceksek onu bu maçta oynatmaya mecbur kılanıda eleştirmeliyiz.Bu yüzdendir ki hiç kimseye eleştiri getirmeyip,övmeliyiz kanaatimce.Bu futbolcuları eleştiren taş olur.Allah tekrar hepsinden razı olsun...
Volkanı'da eleştirdim Rüştü'yü de.. Eleştirilecek tabi hata eleştirilir.. Ama burda benim Rüştü'yü eleştiren mesajımdan böyle bir alıntı yapılırsa yanlış anlaşılır.. Biraz daha kişisel konuş genel konuşma.. Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil..

eXcitinG
26.Haziran.2007, 07:54
Bir takım Orda Avrupa ya kafa tutmuş siz kaLkmışsınız Rüştü diyorsunuz. BunLar gereksiz davranışLar. HataLı oLabiLir ama FutboL hataLar oyunudur zaten. Bizde buraLara kadar hiç akıL aLmayacak kişiLerin hataLarı sayesinde geLdik bunuda atLamamamız gerek. Oynadığımız FutboL, verdiğimiz ders şimdiLik yeterLidir sanırım Avrupa ya. Türkün Türkten başka da dostuk yoktur bunu bu turnuva iLe de birLikte birkez daha görmüş oLduk.

Fatih Terim Hasan Doğan iLe konuşmadan kararını vermeyeceğini, henüz kesin birşeyin oLmadığını söyLedi.

Terim bırakmamaLı. OLuşturduğu bu ekoLü ondan başka yürütecek insan yok. Eğer bırakırsa biz yeniden sıfıra iner, tekrar çıkma çabaLarına gireriz. KaLırsa oLmadı 2010 ya da 2012 de bir Kupa bize geLebiLir.

TeşekkürLer bize uzun zamandır yaşamadığımız sevinçLeri yaşatan bu insanLara.

Alicanfmfan
26.Haziran.2007, 07:55
Rüştü bu hataların aynısını barcelona da yapmıstı ve oradan gitmesine sebeb olmustu bu hatalar rüştü barça ya gittikten sonra kaleciligi bitmişti bence neyse bravo çocuklar yinede güzeldi

Vieri

ne kadar boş gereksiz sinirden yazılmış bir söz.

Röportajlar yapılıyor, Avrupa'lı takımdaki yıldızlara soruyorlar Türk Milli Takımında kimden çekiniyorsunuz diye, Hamit diyorlar.. Tabi doğru yerde oynatılırsa..

Mücadele, güç, istikrar

keşke maçta onu destekleyecek birileri daha olsaydı da hamit kendini gösterebilseydi.

Bence böyle gereksiz mesajlar atacağımıza o mesajı içime atsak daha iyi olacaktır.

LaigLeNoiR
Rıdvan Dilmen yönetiyor galiba oyuncularımızı anlamıyorum.Canlı izlerken Rıdvan ne dediyse oyuncular yaptı.Yapmadıklarında da golleri yedik zaten :)

ms1907
maçı heralde izlemedin. Bu kadar saçma pas hataları , topu kontrol edememe. İsterse Barca'da oynasın. bu kadar berbat oynayacaksa alınmasın milli takıma.

yok ben maçı çok iyi izledim hatta Portekiz maçını da çok iyi izledim. Şimdi yanıyorumda o maçtan sonra takımı topluca geri yollasaydık keşke hepsi çok kötüydü. Allahım Hamit Altıntop gibi bir oyuncuyu tartışıyoruz çok garip gerçekten...

Lionel Andres Messi
26.Haziran.2007, 07:56
hamit teknik kapasitesini aşan gereksiz hareketleri denemeye çalışmasa o top kayıpları olmazdı,bir uyarı gelirse hamit adama döner ama.yoksa güzel oyuncu

Ouzy
Yok daha neler.

Hakemler müthiş paslaştı ya Podolski'yle falan, verkaç falan yaptılar müthişti. Orta hakem zaten berbat, Rıdvan Dilmen yan hakem için "Bu hakem falan değil, yeryüzünden silinmesi lazım böyle bir insanın" diyor. Kazım kayıyor yok bilmem ne, anca öyle gol yiyoruz. İstatistikler de ortada;

Germany - Turkey
3 Goals scored 2
0 Yellow card 2
0 Red card 0
3 Shots on goal 11
4 Shots wide 6
14 Fouls committed 15
2 Corners 8
0 Offsides 1
27' 34'' Ball. Poss. (time) 32' 59''
45% Ball. Poss. (%) 55%

Bu maça ağlanır ya ooof of. NTV'de Ersin DÜzen'i gördüm, adamın gözleri yaşarmış, ağlamaklıydı yani. Harbiden bu maça ağlanır ya offf.

LaigLeNoiR
Tüm oyuncular söyledi Terim veda konuşması yapmış.Ne olursa olsun bırakacak bence de Terim.

İtalya yolcusu bence Fatih Terim.

Addolorato
Her kötü oynayan milli takıma alınmasa ohooo portekiz maçından sonra turnuvadan çekilmemiz lazımdı:zuhaha

Professeur
26.Haziran.2007, 08:00
Bir takım Orda Avrupa ya kafa tutmuş siz kaLkmışsınız Rüştü diyorsunuz. BunLar gereksiz davranışLar.
Abi doğru diyorsun da kupayı alarak kafa tutmamız daha iyi olurmaz mıydı?Bu arada milli takımda genç bir jenerasyon geliyor, bu jenerasyon iyi işler yapabilir.Genç ve yetenekli oyuncularımız var.Underlerimiz de her turnuva da iyi işler yapıyor, dereceler alıyor.Alttan gelen oyuncularla şuanda milli takımımız da bulunan oyuncuları kaynaştırarak genç bir jenerasyon oluşturabiliriz.Tabi bunda en büyük görev kulüplerimize düşüyor.Gençlerimize daha fazla şans vermeli oynadıkları kulüpler.

Ouzy
26.Haziran.2007, 08:02
Yedek takımla ne hâllere soktuk Almanya'yı yani offf.:(:(:(

Bu arada turnuva da oynamayan tek oyuncumuz Tolga Zengin galiba.

KaF KeF
26.Haziran.2007, 08:05
http://www.sporx.com/images/1/187/4866_4806_B_sondakika001b.jpg "Almanya'ya kafam dik gidiyorum"
26.06.2008 00:42
Almanya maçında çok koşan, sahanın her yerinde yer alan Hamit Altıntop maç sonu yaptığı değerlendirmede, "Almanların kalitesini biliyoruz. Fazla pozisyona girmiyorlar. Girdiler mi atıyorlar. Bu sonucu haketmedik. Kadromuz genç ve bu yola devam edersek gelecekte daha iyi şeyler olabilir. Almanya'ya kafam dik ve gururla gidiyorum." ifadelerini kullandı.

Sheriff
26.Haziran.2007, 08:06
Yedek takımla ne hâllere soktuk Almanya'yı yani offf.:(:(:(

Bu arada turnuva da oynamayan tek oyuncumuz Tolga Zengin galiba.
Sağlık olsun.. Oda inşallah başka sefere oynar..
Almanya'yı resmen ezdik ama olmadı.. Neyse artık yapacak birşeyimiz yok, oyuncularımızla gurur duyuyorum, inanıyorumki ileride çok daha büyük başarılara imza atacaktır..

TR.CaPTaiN
26.Haziran.2007, 08:07
Bu arada spiker muhteşemdi. Gerçekten maç içinde duygularımıza tercüman oldu.

Ouzy
26.Haziran.2007, 08:08
Kazım'ın ayağı kaymasaydı, sakatlanmasaydı görürdüm ben Almanları.:(

BlackEagle19o3
26.Haziran.2007, 08:10
Bu arada spiker muhteşemdi. Gerçekten maç içinde duygularımıza tercüman oldu.

Evet Kerem Öncel'i beğendim, bu turnuvada en beğendiğim anlatımdı.Bülent Tulun da geri kalan maçlardaki gereksiz yorumlarını bıraktı , izleyiciyi sıkmayan yorumlarda bulunda.Ömer Üründül gibi bilmediğimiz terimleri kullanmaması da ayrı bir artı:D

spider3784
26.Haziran.2007, 08:13
Bütün Türk milli takımına yürekten teşekkür ediyorum.Rüştüyede ne kadar kızsamda 2002de çok emeği vardı.Kime kızarsak kızalım, maçı herkes izledi, nasıl bir takım olduğumuzu anladı.

Semih'ede gerçketen bravo, hiç sevmezdim açıkcası kendisini beleşçi derdim.Öyle olmadığını bugün 3. kez anladım.Ne yaparsak yapalım, bazı şeyler dedikleri gibi olacağına varıyor.

Şimdi merak ettiğim 3.lük maçı gibi bir maç var mı acaba?

Evet Kerem Öncel'i beğendim, bu turnuvada en beğendiğim anlatımdı.Bülent Tulun da geri kalan maçlardaki gereksiz yorumlarını bıraktı , izleyiciyi sıkmayan yorumlarda bulunda.Ömer Üründül gibi bilmediğimiz terimleri kullanmaması da ayrı bir artı

İspanya maçında Silva'ya Villa, Villa ya silva diyordu.:)

GReeN BeReT
26.Haziran.2007, 08:14
Rüştü Milli Takımı mı bırakmış?

BlackEagle19o3
26.Haziran.2007, 08:16
İspanya maçında Silva'ya Villa, Villa ya silva diyordu.:)

Ömer Üründül'den bahsediyorsun sanırım Ertan?:)

spider3784
26.Haziran.2007, 08:17
Ömer Üründül'den bahsediyorsun sanırım Ertan?:)

Evet ta kendisi.:)(Aslında bugün hiç gülücük kullanmak istemiyorum ama hatır var arada.:))

Ouzy
26.Haziran.2007, 08:19
Rüştü Milli Takımı mı bırakmış?
Evet, bir daha ki şampiyona da 36-37 yaşında olacaktı zaten, doğru karar.

Germany - Turkey
3 Goals scored 2
0 Yellow card 2
0 Red card 0
3 Shots on goal 11
4 Shots wide 6
14 Fouls committed 15
2 Corners 8
0 Offsides 1
45% Ball. Poss. (%) 55%

Adamların 3 kaleyi bulan şutu da gol. Kötü oynayıp yenilsek fazla üzülmezdim ama bu oyunla yenilince insan inanılmaz üzülüyor ya.:uzgun::(:uzgun:

2010'u nasıl bekler insan?:uzgun:

Bu arada Ersin Düzen'i zaten severdim şimdi daha da sevmeye başladım. Hırvatistan maçında yayın yapmak için erken çıkarlarken (Güntekin ile) duvarları tekmeliyorduk dedi. Şimdi de gözleri yaşlıydı, konuşamadı ağlamaklıydı yani.

GeNç KaRTaL
26.Haziran.2007, 08:19
Arkadaşlar konuyla ilgili mesajlar atalım lütfen.Çok başka şeyler konuşuyorsunuz..

Vieri
26.Haziran.2007, 08:20
Şu son şansımızı kullanmaya pek hevesli Tümer'i anlamıyorum. Ne işin var orada bırak Hamit'e işte ne diye ayak sokarsın İsviçre maçındada aynısını yapmıştı

physicist87
26.Haziran.2007, 08:36
Hayatımın en kötü maç sonrası anlarını yaşadım , yaklaşık bi saattir acayip bi şekilde kötüyüm, dualarım kalbim her zaman onlarla olacak ama programları izliyorum da pek üzülen kişi görmüyorum seviniyorlarmış, böyle güzel bir futboldan sonra elenmek (pisipisine) nasıl sevinilebilir yaa insan buna iyi oynuosun ve kaybediosun finale çıkamıosun tamamıyle yıkıldım ve sevinenleri de burdan kınıyorum !

Fatih Terim'e teşekkür ederim, futbolcularımıza teşekkür ederim inşallah daha güçlü bir şekilde yolumuza devam ederiz.

Volkan kırmızı kart gördüğü andan itibaren volken sen naptın dedimm spiker gibi çünkü Rüştü'ye hiç güvenmiyordum , Hırvat maçında bütün degajları autları rakibe attı bu maçta da öleydi , 35 yaşında gelmiş hala böle perfermons sergiliyor, diyorsunuzki Chec de hata yaptı ! Chec hata yapmadı adam topu aldı kavrıyordu yağmur yüzünden elinden kaydı ve düştü, Rüştünün yaptığı başka bişey lütfen kıyaslamayın!!!

Acayip kötüyümm yaaa acayippp..

juanov
26.Haziran.2007, 08:42
aslında herkes içten içe üzülüyor çünkü bu takımın bir daha buralara gelmesi kolay değil ama bir yandan da düşününce o kadar sakata o kadar olumsuzluğa o kadar hakemlerin kasıtlı aleyhimize verdiği karara ve neredeyse 15 kişi kalan kadroya rağmen almanları ezdik ama yenemedik ve avrupanın en iyi 4 takımından biri olduk bence bunun için sevinmeliyiz bir yandan

TR.CaPTaiN
26.Haziran.2007, 08:57
Bugün o kadar iyi oynadık ki Michael Ballack'ın ismi bile duyulmadı.

Maçın isviçreli hakemi Busacca ve yardımcıları, yarı finale yakışmadı. Almanya'nın mutlak sarı kartlık pozisyonlarını görmezden gelip, Türkiye'nin çoğu atağını ofsayt ile kesti. Maçın yan hakemi, tarafalılığını, öylesine abarttı ki, Türkiye'nin ikinci golünde kurallar gereği orta sahaya doğru koşması gerekirken, üzüntüden yerinde dondu kaldı.

Rıdvan Dilmen'in gözünden kaçmayan bu olumsuz ve yanlış kararlar hakemin karşılaşmaya gölge düşürdüğünün adeta kanıtıydı. İşte Dilmen'in açıklamalarından satırbaşları:

Rıdvan Dilmen: Yan hakem bütün toplarımızı kesti. Bütün ataklarımızın önüne geçti. Senelerdir futbol oynuyorum böyle bir hakem görmedim. Hareketleri hep kastiydi. Böyle bir hakem görmedim, bu hakem futboldan silinmeli. Türkiye'deki hakemlere şükretmeli. Kendi hakemlerimizi eleştiriyoruz ama onlar faul yapınca kart yok, bize gelince ilk gösterilen şey kart. Olacak şey değil!

eGowiCh
26.Haziran.2007, 09:04
Bence hakem iyiydi, maçın skoruna tesir edecek bir düdük çalmadı. İki tarafın da birer penaltısını vermediği söylenebilir belki, ama aynı hatayı iki tarafa da yaptı. Yan hakem kötüydü bence, önünde olan pozisyonlarda hiç müdahale etmedi.

Hamit'i beğenmeyenler olmuş ama ben Hamit'i beğendim, hiç mücadele etmediği kadar mücadele etti orta sahada, çok savaştı. Almanya'ya karşı oynadığı için sanırım 2 kat daha fazla özveriyle oynadı, bence iyiydi.

Rüştü milli takımı bıraktığını açıklamış, bence en doğru kararı vermiş. Milli takım performansı çok kötüydü hem bu turnuvada, hem de eleme maçlarında. Artık eldiveni asmanın zamanı gelmişti, bizi resmen yaktı. Galatasaray'ın, şampiyon takımın kalecisi Aykut bu kadroda mutlaka olmalıydı Tolga Zengin yerine, belki Terim için bir alternatif olurdu da Rüştü yerine o oynardı.

Terim'in yolu açık olsun, gitmesine sevindim, bu maç hariç iyi oynamadık maçlarda zaten, buraya gelmemiz başarıdır, kendisine teşekkür ederiz. İnşallah gider İtalya'ya, ki gidecek gibi görünüyor.

guarin14
26.Haziran.2007, 09:09
Teşekkürler çoçuklar...!

mgokalparslan
26.Haziran.2007, 09:30
fatih terim milli takımı bırakacakmış.bırakması bence iyi oldu,ayrıca yaşattıkları için teşekkür ederim.umarım onun yerine yabancı,iyi bir sistem hocası gelir.takıma belli bir karakter kazandırır.defanstakilere pas yapmayı öğretir.her zaman böyle son dakika çeviremeyiz.elimizde de iyi bir genç jenerasyonu var ve bunu iyi kullanan bir hoca bulursak dünya kupası için umutlarımız artar.

ayrıca hakeme de değinmeden geçemeyeceğim.resmen art niyetli bir hakem vardı sahada. lahm ım ilk yarıda kazım a ve ikinci yarıda hamit e yaptığı bariz sarı kartlı faullere kart vermedi.kazım a yapılan penaltıyı vermedi.özellikle 2-1 geriye düştüğümüzde yardımcı hakemin de üstün gayretleriyle aleyhimize saçma fauller vererek ve lehimize fauller vermeyerek şevkimizi kırdı.bu gibi küçük şeyler özellikle bizim gibi gazla çalışan takımlarda çok büyük etkiler yaratabiliyor.ve bu adama final yönettirecekler.tuncay ın hava topuna cıkarken gördüğü kart hala gözümün önünde.fjortfeldt,rosetti,busacca ve diğerleri geç de olsa emellerine ulaştılar.

Fıratcan Alçınkaya
26.Haziran.2007, 09:34
Oslo'da 1-0 yenik durumdan Basel'de Yarı Final oynadık Almanlar ile nerden nereye Avrupa futbolunda kuvvet haline döndük yine v bunu kaybetceğimizi sanmıyorum yeterki domenech,donadoni tarzı isimler sarılmasın Milli Takımın ßaşıNa...

Teßrikler TÜRKİYE ...

eGowiCh
26.Haziran.2007, 09:37
Bu performansımızla ve bu turnuvaya kattığımız renkle Konfederasyonlar Kupası'na büyük ihtimalle davet ediliriz.

GeNç KaRTaL
26.Haziran.2007, 09:45
Son 2 turnuvamızda yarı finale çıktık.Artık bundan sonra bütün turnuvalara katılmamız gerekiyor.

mgokalparslan'a katılıyorum.Çok iyi bir yabancı hoca ile anlaşmalıyız.Fıratcan'ada katılıyorum.Gidip saçma sapan isimlerle anlaşmamalıyız.

Bu arada Semih'in golde Sabri'nin çalımı süperdi..

Bu performansımızla ve bu turnuvaya kattığımız renkle Konfederasyonlar Kupası'na büyük ihtimalle davet ediliriz.

Şampiyon olan takım çağrılmıyor mu? Dünya kupasından sonra çağrıldığımız konfederasyon kupasında Finale çıkan Almanya katılmak istemediği için Avrupayı temsilen biz katılmıştık çünkü o kupada Avrupa takımları arasında 2.olmuştuk.Bildiğim kadarıyla bu sebeble katılmıştık.

Bordo61Mavi
26.Haziran.2007, 09:55
Cok guzel oynadi bizimkiler, ama bu futbol iste. Her zaman iyi oynayanlar kazanmiyor.

eGowiCh
26.Haziran.2007, 10:00
Yabancı hoca da olabilir, yerli hoca da fark etmez ama ben yabancı da olabilir kanaatindeyim. Bugün görüyoruz Rusya'yı, olağanüstü oynuyor.

Bence TFF yabancı hoca için bazı isimlerle görüşmeli, bence şu isimlerden biri gelirse süper olur: Hiddink, Zico, Lucescu, Del Bosque, Daum, Camacho, Trapattoni.

physicist87
26.Haziran.2007, 10:05
Hala hakeme leke süremeyeen arkadaşlar mı var? Maçtan sonra Uğur'un açıklamalarını dinlemediniz galiba , adama hakem gardımızı düşürdü dedi , benim ekran başımda gardımız düşürdü o sahada olsaydım varyaaaa, onların penaltı pozisyonunu 100 kere gösterdiler bizimkileri hiç göstermediler nerdeyse ! hem penaltı değil bişey değil akabinda kazımı çekmesini lahmın es geçti ve penaltımızı vermedi , hala takılı kaldığı için onların penaltı itirazlarına semihe kart gösterdi , almanlar hakemlerle finale kaldılar ! Artık Avrupa da bizim de bi hakem atamalrında lobimiz olma zamanı geldi , sevgili Şenez Erzik' e sesleniyoruz bırak artık bu polliannacılığı basbayağı adil yönetmiyorlar !

BlackEagle19o3
26.Haziran.2007, 10:10
Gerçekten de aklıma takıldı yakın çevresiyle övünen Şenes Erzik ne işe yarar!?

GeNç KaRTaL
26.Haziran.2007, 10:11
hala takılı kaldığı için onların penaltı itirazlarına semihe kart gösterdi

Bilgi yanlışlığı var.Semih faul yaptığı için sarı kart gördü.İtirazdan dolayı değil.Maçında tek sarı kartıydı sanırım.Hakem baya abarttı bu faul,kart kararlarını..

eGowiCh
26.Haziran.2007, 10:15
Semih bugün iyiydi gerçekten.

guarin14
26.Haziran.2007, 10:25
Şampiyon olan takım çağrılmıyor mu? Dünya kupasından sonra çağrıldığımız konfederasyon kupasında Finale çıkan Almanya katılmak istemediği için Avrupayı temsilen biz katılmıştık çünkü o kupada Avrupa takımları arasında 2.olmuştuk.Bildiğim kadarıyla bu sebeble katılmıştık.

ewet şampiyonlar katılıyor fakat onur konugu oluyor 1 tane.

Cnn'de duydum kulislerde ertuğrul sağlam'ın ismi geçiyormuş

eGowiCh
26.Haziran.2007, 10:27
Ertuğrul Sağlam Beşiktaş'ı bırakmaz, Beşiktaş da onu bırakmaz ama ikisini birden çalıştırması mümkünse olabilir.

GeNç KaRTaL
26.Haziran.2007, 10:30
Ertuğrul Sağlam çok yanlış bir seçim olur diye düşünüyorum.

Egemen seninle bu konuyu daha öncede konuştuk.Düşüncelerine saygı duyuyorum ama seninle farklı düşünceler içerisinde olduğumuda bir kez daha belirtmek istiyorum.Bu turnuvada bariz hakem hataları olmuştur bizim aleyhimize kasıtlı yada değil..

mgokalparslan
26.Haziran.2007, 10:57
böyle üst düzey bir turnuvada hakemler oyuna direkt etki etmez.çünkü sonuçta onların da hedefleri var ve maçlardaki kararları geleceklerini ektiler.

sonuçta hakemler de insan hata yapabilir,penaltı verebilir,saçma sapan kararlar verebilir.ama insiyatifinin olduğu pozisyonlarda bu kadar bariz kararları verirse ve bunlar genelde bize olursa biraz kıllanırım.herşeye komplo teorisi gözüyle bakmak istemem ama hakemler arasındaki tutarsızlık,hatta aynı maçta hakemin kendi tutarsızlığı beni düşündürüyor.yardımcı hakemin özellikle 2-1 den sonra bastırdığımız zamanlardaki üst üste verdiği kararları sizi düşündürmedi mi?oyunu etkileyen bazı olaylar vardır.bunların bazıları çok gözükmeyen ama önemli şeyler olabilir.önceden de yazdığım gibi bazı bilinçli kararlar oyuncuların hevesi kırabilir,hele ki bu takım türkiye'yse.

physicist87
26.Haziran.2007, 11:27
Bilgi yanlışlığı var.Semih faul yaptığı için sarı kart gördü.İtirazdan dolayı değil.Maçında tek sarı kartıydı sanırım.Hakem baya abarttı bu faul,kart kararlarını..

Yok şemsi hakem faulden dolayı verdi ama kartlık bişey değildi, sonra da almanlar zaten semihin üzerine oynamaya kalktı, hakem güzel futbolun önüne elbetteki geçemez ama gerçekten maçı izlerken sinir krizi geçirdim çifte standartlığın bu kadarı olabilirdi anca , almanlar hakemi çok ii baskı altına almasını bildiler .. Bir de dikkatimi çeken bize yapılan fauller ya da bizim pozisyonlarımız tekrar gösterilmedi ama onlarınki maşallah 3-5 kez gösterildi , bu yayını yayıncı kuruluşumuz mu yoksa başkalarımı hazırlıyor?

Cyzio
26.Haziran.2007, 15:28
Bi 2002'de Brezilya'ya kaybettiğimiz yarı final maçından sonra bide bu maçtan sonra bu kadar üzüldüm.Tek kelimeyle müthiş bir futbol oynadık.Milli takımımız sahada yapılması gereken herşeyi yapmıştık ama her zaman yanımızda olan şans bu sefer yanımızda değildi.Ayrıca hakem bozuntusu da maçı katletti.Haemde işi bilmiyor Almanları tuttuğunu o kadar belli etmemeliydi..

Neyse sonuçta güzel bir turnuva geçirdi.Bu turnuvadan sonra finale çıkan Almanya değil biz akıllarda kalacağız.Mutluyum ancak bir o kadarda üzüntülüyüm.Bu turnuva böyle bitmemeliydi..

Son olarak; Almanya maçındaki bu oyun tarzımızı, sistemimizi devam ettirirsek ve üstüne bişeyler katarsak bizde bir ekol bir turnuva takımı kesinlikle oluruz.O kapasite bizde var..

Trabzonspor
26.Haziran.2007, 15:44
Şu son şansımızı kullanmaya pek hevesli Tümer'i anlamıyorum. Ne işin var orada bırak Hamit'e işte ne diye ayak sokarsın İsviçre maçındada aynısını yapmıştı

harbiden ya cok sınır oldum belkı hamıt vursa atacaktı en azından kaleyı bulur kalecıden seker tamalarsın bıse olurdu.butun dunya dusman bıze ben boyle mac yoneten hakem gormedım ya uefa kadar kalles bı kurum varmı ya adamlar hırvatıstanla oynuoz annesı hırvat hakemi verıo maca ordan gecıoz bı dunya eksıkle cıkıoz yarı fınale bu seferde bızım yuzumuzden elenen ısvıcrenın hakemını verıo maca.olur olurda bu kadar olmaz ya allah hepsının .... versın.rüştüyüde tebrık edıyorum bu mükemmel pğerformansında yedımız 2. golde cıkmasa kaleden o gırmıcektı.adamların kaleyı bulan 4 tanemı ne sutu var 3ü gol oldu.ey gıdı volkan olcaktıki bu mac boyle olurmuydu

MaTRaKaN
26.Haziran.2007, 16:48
Hakem beni maçta çıldırttı resmen.Güzel oynadığımız maçta öne geçtik yenik duruma düştük ve tekrar beraberliği sağladık ama olmadı.Bu turnuvada 2. kez yenilgiyi tattık hemde hiç haketmemişken...

Yensende Yenilsende Kalbim Hep Senle Türkiye!!!

fmsmyrna
26.Haziran.2007, 16:57
Şenes Erzik'ten daha ne bekliyoruz maçları ayarlamasını falan mı öyle bir şey olsa İsviçre-Fransa final oynardı

Hakem beni maçta çıldırttı resmen.Güzel oynadığımız maçta öne geçtik yenik duruma düştük ve tekrar beraberliği sağladık ama olmadı.Bu turnuvada 2. kez yenilgiyi tattık hemde hiç haketmemişken...

Yensende Yenilsende Kalbim Hep Senle Türkiye!!!

aynen hakemi öldürecektim ama yılmadık...
Almanya'dan 1000 kat daha iyi oynadık ne yazıkki yenildikdik hakeetmedik

YENSENDE YENİLSENDE KALBİM HEP SENİNLE

Revolution
26.Haziran.2007, 17:26
Böyle hakemler kasıtlı olarak yanlı davranırsa Türk futbolunun geleceği yer bu kadar..Fenerbahçe'ye yapılan haksızlıklardan sonra şimdi de milli takımımıza yapılıyor.Bu hakeme karşı müthiş oynadık gerçekten.Onlar utansız vallahi
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Bence hakem iyiydi, maçın skoruna tesir edecek bir düdük çalmadı. İki tarafın da birer penaltısını vermediği söylenebilir belki, ama aynı hatayı iki tarafa da yaptı. Yan hakem kötüydü bence, önünde olan pozisyonlarda hiç müdahale etmedi.

Hamit'i beğenmeyenler olmuş ama ben Hamit'i beğendim, hiç mücadele etmediği kadar mücadele etti orta sahada, çok savaştı. Almanya'ya karşı oynadığı için sanırım 2 kat daha fazla özveriyle oynadı, bence iyiydi.

Rüştü milli takımı bıraktığını açıklamış, bence en doğru kararı vermiş. Milli takım performansı çok kötüydü hem bu turnuvada, hem de eleme maçlarında. Artık eldiveni asmanın zamanı gelmişti, bizi resmen yaktı. Galatasaray'ın, şampiyon takımın kalecisi Aykut bu kadroda mutlaka olmalıydı Tolga Zengin yerine, belki Terim için bir alternatif olurdu da Rüştü yerine o oynardı.

Terim'in yolu açık olsun, gitmesine sevindim, bu maç hariç iyi oynamadık maçlarda zaten, buraya gelmemiz başarıdır, kendisine teşekkür ederiz. İnşallah gider İtalya'ya, ki gidecek gibi görünüyor.

Pardon abicim ama bize her düdükte sarı kart vardı onlara yoktu..En azından 3 tane sarı kart gösterseydi onlara bakalım o kadar sert oynayabilecekler miydi? Temkinli davranıp sonunda da hata yapacaklardı..Hırvatistan maçında da aynısını yaptı bize hakem.Baştan gösterdi kartları kitledi bizim ön liberoyu..Ondan sonra adamlar oynamaya başladı..Hakem gerçekten felaketti.Hamit'in yaptığı bir harekete faul bile dedi yani o derece..(son dakikalardaydı)

Cyzio
26.Haziran.2007, 17:33
Pek önemi yok ama Avrupa Şampiyonalarında 3.-4. neye göre belirleniyor.Elenen takımı eleyen takım kupayı alırsa o mu 3.sayılıyor?

eXcitinG
26.Haziran.2007, 17:36
HaLa öyLe zoruma gidiyor ki yeniLmiş oLmamız, bu oyunLa finaLde biz değiLde hiç bir şey yapmayan bir takım oLucak. GönüLLerin ŞampiyonLuğu kesmiyor beni, bu takım kupayı da sonuna kadar hakediyor ama işte sadece haketme iLe oLmuyor.

Onurap
26.Haziran.2007, 17:43
Çok iyi başladık maça baştan sona mükemmel oynadık sanırım ilk golü atmamız şansımızı kırdı :) Gerçekten çok üzgünüm final elimizden kaçtı hemde en iyi futbolu oynarken semih maçı 2-2 yapınca yenilmemizi aklımın ucundan bile geçirmiyordum..Tüm eksikliklere rağmen yerinde oynayanlar mükemmel oynadı..Semih,uğur, ve özellikle kazım harika oynadılar..Ama olmayınca olmuyor ilkdefa bi avrupa kupasını almaya bu kadar yaklaşmışken çok kötü oldu...

MaTRaKaN
26.Haziran.2007, 17:51
Hiç bişey değilde sonuna kadar haketteğimiz bir maçı bireysel hatalar yenilmek üzüyor beni

LaigLeNoiR
26.Haziran.2007, 18:00
Ben de hala içten içe sindiremiyorum bu mağlubiyeti.Bu oyunla Final hatta Kupayı hakediyorduk.

efe24
26.Haziran.2007, 18:13
rüştüyü bu turnuvaya almak hataydı zsaten iyi olsaydı beşiktaş o kadar gol yemezdi aykut varken rüştü de kim ya bu adam hırvatistan maçında hata yaptı gol yedik burda yaptı maçın içine etti

Ouzy
26.Haziran.2007, 18:13
Pek önemi yok ama Avrupa Şampiyonalarında 3.-4. neye göre belirleniyor.Elenen takımı eleyen takım kupayı alırsa o mu 3.sayılıyor?
3. falan belirlenmiyor. İki takımda yarı finale çıkmış sayılıyor, son 4'e kalmış sayılıyor.

Umarım 2010'da da çeyrek final, yarı final oynarız. Bu başarının sürekliliği en önemlisi ama böyle bir mağlubiyetten sonra insan 2010'u nasıl bekler?:(

:tur::tur::tur::tur::tur::tur::tur::tur::tur::tur: :tur::tur::tur::tur::tur::tur::tur::tur::tur::tur: :tur::tur::tur::tur::tur::tur::tur::tur::tur:

Kötü oynayıp yenilsek bu kadar koymazdı ama şimdi çok üzülüyorum ya üff.

Germany - Turkey
3 Goals scored 2
0 Yellow card 2
0 Red card 0
3 Shots on goal 11
4 Shots wide 6
14 Fouls committed 15
2 Corners 8
0 Offsides 1
45% Ball. Poss. (%) 55%

:(

Addolorato
26.Haziran.2007, 18:33
Arkadaşlar 3. lük 4. lük maçı varmı avrupa şampiyonasında?

Cyzio
26.Haziran.2007, 18:34
Yenile yenile yenmeyide öğreneceğiz.Şimdi çok üzülüyoruz ama hatalarımızdan ders çıkarıp önümüze bakmalıyız.Biz bu turnuvada maçı asla bırakmamayı, her dakika mücadele etmeyi öğrendik.Şu son iki maçtaki özellikle Almanya maçındaki oyunumuz bizim sistemimiz olmalı.Biz saldıran bir takım olmayız, savunma yapmayı beceremeiyoruz, doğamıza aykırı.Yeni gelen hocamızda bunun bilincinde olmalı..

nerazzuri
26.Haziran.2007, 18:37
3.lük maçı Turnuvadan kaldırıldı arkadaşlar.

El Comandante
26.Haziran.2007, 18:39
Yari finale kadar geldigimiz maclarda iyi oynadigimiz zamani hesaplasak 90 dakikayi doldurmazdi,buraya kadar ite kalka geldik.Ben bu macta Milli takimdan bu kadar iyi futbol beklemiyordum,resmen dagittik Almanyayi,yedek takimla cikmamiza ragmen dagittik Almanyayi,ama iste kaderin bi cilvesi,bütün turnuva boyunca oynamadigimiz oyunu Almanlar karsisinda oynadik sonuca etki etmedi,buraya kadar son dakikalarda gol atarak gelip,Almanlar karsisinda son dakikada gol yiyerek elenmek kötü oldu.Ben böyle elenmeyi hazmedemedim,kötü koydu bu ...

Takimdaki Rüstü haric bütün futbolcular süper oynadilar,hepsine helal olsun.
Rüstü bu yasina gelmis,milli takimin en cok oynayan oyuncusu,kac sampiyonluklar,sampiyonalar görmüs kisi.Takimin en tecrübeli kisisi olmasi gereken yerde oynadigi 2 macta yedigi goller cocukcaydi,amatör kalecinin yiyecegi goller tipinde.Milli takimi birakmis zaten kendisi ...

LaigLeNoiR
26.Haziran.2007, 18:40
http://www.sporx.com/images/1/187/499_B_turkiye_almanya002b.jpg

İngiliz basınından yankılar!

Türkiye'nin Almanya karşısında aldığı 3-2'lik mağlubiyet sonucunda 2008 Avrupa Kupası'ndan yarı finalde elenmesi İngiliz basınında geniş yankı buldu. The Daily Telegraph gazetesi, Philipp Lahm'ın son dakika golünün Türkiye'yi evine, Almanya'yı ise finale taşıdığına dikkat çekerken, Alman milli takımının hep tur geçen, kazanan bir takım olarak tanındığını, Almanlar'ın 1954 Dünya kupası finalinde kendine güvenmeyi öğrendiğini hatırlattı ve ''ama dün neredeyse kaybediyorlardı'' yorumuna yer verdi.

''Almanlar 6. kez Avrupa kupası finaline ulaşmaya sadece 6 dakika uzaklıktayken Türkler yine olağanüstü bir şey yaptı'' diyerek Semih Şentürk'ün attığı gole dikkat çeken gazete, Avusturya medyasının Türkiye'nin Hırvatlar karşısında aldığı zaferi ''Viyana mucizesi'' olarak nitelendirdiğini hatırlattı. Gazetenin yorumunda, ''Biz de az kalsın Basel mucizesine tanık olacaktık'' denildi.
Çeyrek finalde yine Semih Şentürk'ün attığı bir golün Hırvatlar'ın bütün direnişini kırdığını da hatırlatan Telegraph yazarı, ''Ancak bu kez Almanlar'ın direnişi ortaya çıktı'' dedi ve ardından gelen Lahm'ın golünün sonucu belirlediğini kaydetti.

Semih'in diğer maçlardaki rolüne de dikkat çeken ve genç futbolcunun adının ''kurtarıcı'' anlamına geldiğine işaret eden gazete, Fatih Terim'in mucizelere inanmadığına dair sözlerine atıfta bulunurken, Sabri'nin Lahm'a müdahalesinde hakemin vermediği penaltının dışında, Türkler'in şansa ve mucizeye güvendiklerini söylemenin mümkün olmadığını vurguladı.
Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in, ''nasıl mücadele edileceğini iyi bildiğini'' de belirten Telegraph yazarı, Terim'in yaralı ve cezalı 9 oyuncusu varken tek geçerli stratejinin orta sahayı elinde kalanlarla doldurmak ve fırsat buldukça saldırmak olduğunu bildiğini yazdı.
Almanlar'ın son derece gergin göründüklerini de belirten yazar, ilk yarı istatistiklerinin Türkiye'nin 11 kez şut attığını ve 9'unun hedefi bulduğunu gösterdiğini de hatırlattı.

-NEREDEYSE AKIŞI DRAMATİK BİÇİMDE DEĞİŞTİRECEKLERDİ-

The Independent gazetesi de Lahm'ın son sözünün Türkiye'nin asla vazgeçmeyen kahramanlarını finalden ettiğini yazdı.
Alman milli takımını ''yıpratırlar, şansınız olduğuna inandırırlar ve tam bunu beklediğinizde de kalbinizi kırarlar'' sözleriyle anlatan yazar, bunun tipik Alman milli takımı olduğunu belirtirken, ''bu maç Lahm'ın son dakika golüyle kazanıldı, Almanya 2008 Avrupa Kupası finaline giden takım oldu, ama göz kamaştıran taraf Türkiye'ydi, korkusuzca oyunlarıyla neredeyse bu turnuvanın akışını dramatik biçimde değiştireceklerdi'' dedi.
Kimsenin yarı finalde yenilmiş, ancak bu kadar umutsuz koşullarda böylesine mücadele eden bir takım hatırlamadığı da kaydedilen Independent?in maç yorumunda, ''Maçın bitimine 4 dakika kala Semih'in golüyle maçı kurtardıklarına inandılar, terk etmek istemedikleri turnuvada bu dördüncü tahayyül edilemeyen geri dönüşleriydi. Stadyumdaki bizler gözlerimizi oyundan alamadık'' denildi.
Almanya'nın sinirlerine hakim olmak gibi geleneksel özelliği ve Lahm'ın asla kaçırmayacağı bir pozisyon sonucu attığı golle galibiyeti yakaladığına işaret edilen yorumda, Almanya'nın dün gece oynanılan maçta ''iyi oynayan taraf olmadığı halde önümüzdeki pazar günü 13. kez Dünya ve Avrupa şampiyonalarında final oynayacağı'' hatırlatıldı.
Rüştü'nün Almanya'nın ikinci golünde hatalı olduğunu da belirten yazar, ''Ama o bile Türkiye'nin attığı gollerde suçlanacak tek kişi olan Jens Lehmann kadar zayıf değildi'' dedi.

-LAHM'IN SON HÜCUMU TÜRKİYE'NİN RÜYASINA SON VERDİ-

The Times gazetesi de Philipp Lahm'ın son hücumunun Türkiye'nin rüyasına son verdiğini kaydederken, ''Öldürülmesi için kalbine bir kazık saplanması ya da gümüş bir kurşunla vurulması gereken filmlerdeki canavarlar gibi, Türkiye'yi elemek için de özel bir şey gerekti'' dedi.
Bunun için acımasız, amacı için soğukkanlılıkla kaderine yürüyen bir kahramana ihtiyaç duyulduğunu da belirten yazar, ''Bütün büyük futbol turnuvalarında bunu bir şekilde yaptıkları gibi, Almanlar bu kez de bu adamı buldu'' diyerek son golün sahibi Lahm'ın adına atıfta bulundu.
Son golün bu nefes kesici yarı final maçının bitimine bir dakika kala geldiğini de kaydeden Times yazarı, Alman milli takımının bütün maç boyunca hedefe yönelik üç önemli atak yaptığını, bunların her birinin de golle sonuçlandığını kaydetti.
Türkiye'nin destanının klasik mantıkla hiç bitmeyecek gibi göründüğünü belirten yazar, sadece 5 sağlam yedekle sahaya çıkan Türk milli takımı için ''dün akşam iyi olan taraf onlardı'' diye yazdı.
Sonucun aslında bu şartlarda oynanan bir maçta Almanya açısından bir mucize sayılabileceğini de vurgulayan yazar, ''İngiltere milli takımını böylesine büyük bir şampiyonada, yarı finalde David James, Micah Richards, Rio Ferdinand, Joe Cole, Wayne Rooney ve Michael Owen olmadan düşünün, bir fikir sahibi olursunuz'' dedi.
Bütün bu avantajsızlıklara rağmen Türkiye'nin sadece ilk dakikalarda öne geçmekle kalmayıp ilk yarıda üstün oynayan taraf olmayı başardığını kaydeden yazar, ''Lahm'ın golüne kadar yine Türkler'in maçı uzatmalara götüreceği düşünülüyordu. Penaltılarda Almanya'nın alt edilip edilemeyeceği bile merak edilmeye başlanmıştı'' derken, Almanya'nın futbol turnuvalarında peri masallarına geçit vermeyen bir ülke olduğunu yazdı.
Türkiye'nin kaybetmesinin üzücü olduğunu, ancak bunun, takımın turnuvadaki genel gidişatıyla uyumlu sayılması gerektiğini savunan yazar, ''Yarı finalin son dakikasına kadar dövüşçü şansı kullandılar, ama aslında turnuva boyunca sahada geçirdikleri 508 dakikanın sadece 14 dakikasında galip durumda oldular'' dedi.

-KATKILARI UNUTULMAYACAK-

Türkiye'nin bu turnuvaya yaptığı katkının unutulmayacağını da vurgulayan Times yazarı, Türk milli takımının bu katkısının aslında kendi tarzında, Yunanistan'ın 2004'te yaptığından bile fazla olduğunu ifade etti.
Daily Mail gazetesi de ilk yarının ilk dört dakikasıyla ikinci yarının son dört dakikasında ''Türkiye'nin hayal kurmaya cesaret ettiğini'' yazarken, ''Cezalar ve sakatlıklarla parçalarına ayrılmış takımlarının sürprizler turnuvasından zaferle çıkabileceğine inanmaya cesaret ettiler'' dedi.
Böyle bir maça tanıklık etmenin olağanüstü olduğunu yazan Mail, ''Aslında Türkiye, burada Almanya'yı yenebilecek gibi göründü'' derken, ''Ancak üzücü olan şu ki, bütün maçlarda sadece 9 dakika galip durumda oynayabilen Türkiye kendisini bilmediği bir coğrafyada buldu ve avantajı uzun sürmedi'' iddiasında bulundu.
Bu kadar berbat bir durumda, 9 futbolcusu sakat ya da cezalı olan Türkiye'nin kendilerini nasıl olup da bu kadar korkuttuğu sorusuna Almanlar'ın uzun süre yanıt arayacağını da kaydeden gazete, bu maçta Almanya kadar Türkiye'nin de kredi kazandığını vurguladı.

-PARLAK TURNUVAYA YALDIZ EKLEDİLER-

The Sun gazetesi de ''Parlak turnuvaya yaldız ekleyen Türkler'in bu kez başaramadıklarını'' yazdı.
Daha önce üç kez ölüm döşeğinden kalkan Türkler'in Semih Şentürk'ün golüyle az daha dördüncü kez aynı şeyi gerçekleştirmek üzere olduklarını hatırlatan gazete, bütün stadyumun nutkunun tutulduğunu belirtirken, Almanlar'ın farkının burada ortaya çıktığını, İsviçreliler, Çekler ve Hırvatlar'ın defteri dürülürken, Almanlar'ın mevzi alıp yine son dakika tuzaklarını kurmayı başardıklarını kaydetti.
Terim'in takımının daha turnuvanın başında Portekiz maçında 5 oyuncusunu kaybettiğini ve Almanya maçına da 8 oyuncu eksiğiyle çıktığını yazan gazete, ''Eğer bu müthiş takımdan öğrenilecek bir şey varsa o da ölmüş-gitmiş göründüklerinde bile emin olmak için tabutun kapağını açmak gerektiğidir. Almanlar emin oldular, mesele naaşı toprağa indirmeye kalmıştı, ama ceset yine canlandı. Semih, Sabri'nin pasıyla golü attı?? dedi.
''Türk takımını sadece dün akşam için değil, bütün turnuva boyunca ortaya koydukları müthiş performans için alkışlarken, Almanlara'' olan görevimizi de yerine getirmeliyiz'' diyen yazar, Almanlar'ın önemli bir kalite dersi verdiğini, bütün büyük takımlar gibi kötü oynarken kazanmayı başardığını bildirdi.
Sun da Times gazetesi gibi Türk milli takımının turnuvaya yaptığı, hala şaşırtmaya devam eden katkıyı kimsenin asla unutmayacağını vurguladı.

KaF KeF
26.Haziran.2007, 18:42
Böyle yenilmeyi Hazmedemiyorum ...

nerazzuri
26.Haziran.2007, 18:48
Böyle yenilmeyi Hazmedemiyorum ...

Böyle yenilmeyi kimse hazmedemiyor. =)

Haberdekileri okuyunca tüğlerim diken diken oldu bir kez daha gurur duydum Milli takımımızdan.

DisCo
26.Haziran.2007, 19:00
Almanya o kadar korkmuş ki bizden top oynayamadılar. Baskılı oynadık ve Almanya'yı resmen süründürdük. Tabi süründürürken bu işi bilinçli yapmak gerekiyor. İnanıyorum ki başka bir takım Almanya'yı böyle yakalasaydı ilk yarı finalin kapısını açmıştı. Skor 1-0 olduktan sonra Hamit'in kaptırdığı top golü yememize neden oldu. Tabi futbol bir takım işi Hamit kaptırdıda top kaleye gelene kadar diğerleri nerdeydi diyebilirsiniz. Ama bu pozisyondan sonra yine aynı Hamit 2 defa gereksiz top kaptırdı ve kalemize kontra olarak döndü. Karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu nasıl yakalayamadı anlamıyorum. Avrupada üst düzey bir ligin en iyi takımında oynuyor. Hamit'in aklında özetle şu vardı. "Hamit'e bakın Almanya'da oynuyor ve Almanları nasılda yıktı" düşüncesini oluşturmak istedikçe maç boyunca saçmaladı. Sırf bunu yaptığı için kızıyorum kendisine. Yoksa oyuncular kötü oynayabilirler. Gökhan Zan'ın mevkisi göbek mi sağ kanat mı çözemedim. Her akında Sabri'nin arkasına yapışıyor. Hırvat maçında defalarca yaptı ve Hakan Balta ters kademelere girerek yiyeceğimiz 3-4 golü kesti. Almanya maçında yediğimiz ilk gole baktığınızda Gökhan yine yerini kaybetmese gelen topu rahatlıkla alacaktı. Akabinde Rüştü de yanlış yer tutunca orta düzeyde bir kalecinin yemeyeceği bir golü yedik. Skor 1-1 iken ben emindim biz golü atacaktık ama yine Rüştü çıktı sahneye. Bu kalenden çıkıpta yediğin kaçıncı gol yahu. Futbol hatalar oyunudur ama aynı hatayı bin defa yapma oyunu değildir. Akabinde 2. golü attık ve tüm Avrupa'ya bu işin şans meselesi olmadığını gösterdik. Sonra Kazım'ın ters ayakta kalması ve artisliğine kendini yere bırakması sonucunda onun mevkine basan ön adamlarının boşalttığı yerde Lham sahneye çıktı. Finali kaybetmiş olduk.

Maçın hakemine gelirsek berbat ötesi bir yönetim sergiledi. Bizi çok kritik yerlerde ince ince doğradı resmen. %100'lük kartları es geçti. Yenseydik hakemi de üstüne koyup yenecektik olmadı. Sinirlendiğim nokta ise Blatter'le röportaj yapan Lig Tv'nin yalaka olmasıydı. Ben olsam direk bu maçın hakeminden memnunmusunuz. Maçı resmen yaktı derdim ya neyse.

Sonuca gelirsek elbette teşekkürler oyuncularımıza. Bir maçı kazanırsınız ve sevinirsiniz. Ama öyle maçlar kazandılar ki bize sevincin en yükseğini yaşattılar. Bunları unutmamak gerekiyor. Tabi yinede böyle bir Almanya karşısında finale gidememekte insanı üzüyor, yapılan hatalara karşı tepki doğuruyor. Neticede ben küçük düşünmüyorum. Kupayı istiyordum.

yunusgs
26.Haziran.2007, 19:04
Nereden başlayacağımı bilemiyorum ama maçtan başlayayım.Maçı hakeden isteyen pozisyonlar bulan ve Almanları ezen taraf bizdik.Ama futbolun adaletsizliği yüzünden elendik.

Kadro yetersizdi Fatih Terim'in hataları yok değil.Halil Altıntop-Yıldıray Baştürk-İbrahim Kaş olsaydı belkide şu anda bu kadar sıkıntı çekmeyecektik.Sabri bek olmamasına rağmen Podolskiyi yordu ve onun etkinliğini azalttı.Kazım Sabriye yardıma gelemeyince ilk golü öyle yedik.2.golde yine Rüştü Hırvatistan maçındaki gibi bir hata yaptı neyse onu da telafi ettik 2-2 yaptık.Ama son dakika da yıkıldık ama defansımızda çok ciddi problemler var bunları bir aşabilirsek bu takıma 10 sene kimse tutamaz.Tüm Dünya gerçek gücümüzü gördü bu yüzden gururluyuz ve başımız dik.Teşekkürler Türkiye Teşekkürler Fatih Terim.

Defuser
26.Haziran.2007, 19:43
İçim hala acıyor, bu futbolla elendik ya ona yanıyorum. Boşuna dememişler : Futbol 22 kişinin oynadığı ve 90 dakikanın sonunda Almanlar'ın kazandığı bir oyundur diye...

Fatih Terim'in istifasına gelince : Fatih Terim'in şu aşamada istifa etmesi ne kadar doğru tartışılır. Elimizde yepyeni bir jenerasyon var, istikrar için Terim'le devam edelim derim ben. Önümüzde Dünya Kupası elemeleri var, oturmuş bir kadroyla yola devam etmek en doğrusu bence.

a.arıcı-11
26.Haziran.2007, 20:00
Gerçekten içim acıyor.Diğer maçlarda oynadığımız gibi oynasak böyle olmaz ama bu futbolla elenmek çok canımı acıtıyor.

İlk yarı resmen süperdik.Pozisyon bulduk gol bulduk,Mehmet Topal'ın stoper olarak oynamıyo olmasının dezavantajından kaynaklanan birhatasıyla topu ağlarımızda gördük.İkinci yarı bizimkiler sanki durdu ilk yarıdaki takım yoktu sahada.Bence soyunma odasında hoca oyunu rölenteye alın biz nasılsa uzatmada alırız dedi.ama tabi bu sadece bir öngörü.

Bizim adımıza sahanın en kötüsü Rüştü ile Hamit'ti.Rüştü zaten gelen 3 şuttan 3 gol yiyerek hiçbir katkı sağlamadı.Hamit'in olumlu bir hareketini göremedim zaten.Almanyada yetişmiş olması psikolojisini etkiledi heralde.Kafası maçta değildi.

FatihTerim ile ilgili Hırvatistan maçında önce kupayıda alsa gönderilecek diye duydum.Kendisi istifa etmiş ama Hasan Doğan itibar sarsıcı olmasın diye hocaya sen istifa et demiş olabilir.tabi buda benim öngörüm.

Ama yinede bizebu gururu yaşatan tüm futbolcularla gurur duyuyoruz.

deniz.91
26.Haziran.2007, 20:02
Turnuva boyunca en iyi oyunumuzu oynatık ve malesef kaybettik.Bu benim zoruma gitti almanlar 3 kez geldi 3üde gol oldu turnuva takımı oldukalrını belli ettiler burda sağlık olsun millilerimizin hepsine teşekkür ederim bizlere bu heyecanı yaşattıkları için

anilton
26.Haziran.2007, 20:07
http://www.sporx.com/images/galeri/187/6413/B_6c45a600669a61cf90131258384f2873.jpg
Siz Türkiye'yi gurulandırdınız, elinizden gelenin en iyisini yaptınız! Futbolu siz oynadınız, bu kez yapamadınız.. Yarı finalde Alman devi neredeyse 3 kez gelebildi, kazanan tecrübeydi! Bu kez olmadı ama gönüllerin şampiyonu belli: TÜRKİYE! TEŞEKKÜRLER AY YILDIZLI DEVLER! HELAL OLSUN SİZE!

OnuldinhoHizmet
26.Haziran.2007, 20:20
bu rezilliğe sadece böyle yorum mu yapacağız bir yolu yokmu arkadaşlar fifa ya toplu şekilde bir şikayette bulunma yolu yokmu toplu şekilde bastıracağımız onların gözünü korkuturuz en azından böyle bir rezilliğe seyirci kalırsak daha çok ezmeye çalışırlar artık birşeyler yapalım alacakları tepkiyi görsünler bizden korkuyorlar ama biz bişe yapmayınca daha da üstümüze geliyorlar basın falan her şekilde yüklenmeyiz ki bize saygı duysunlar bizim onlardan daha üstün olduğumuzu kabul etsinler böyle haksızlığı izlemekle yorum yapmak birşey değişmiyor haydi arkadaşlar içimizdeki ÇILGIN TÜRK ateşi alevlensin bunlar üstüne gitmeliyiz haydi...

Ouzy
26.Haziran.2007, 20:29
3.lük maçı Turnuvadan kaldırıldı arkadaşlar.
3. lük maçı yoktu ki kaldırılsın. 1984'ten beri yapılmıyor, 3.lük maçı.

eXcitinG
26.Haziran.2007, 20:30
VerdikLeri pozda biLe o kadar kendiLerinden eminLermişki yani gaLibiyetten başkası kesmezdi bizi ama yapacak birşey yok. Artık Gerçek AvrupaLı gibi oynuyoruz ya, titrettik ya, bizimLe karşıLaşırken rakip kim oLursa oLsun, tırsıyor, korkuyor, şaşırıyor ya o bize yeter. Tek teseLLimiz ve avuntumuz.

efe24
26.Haziran.2007, 20:31
OnuldinhoHizmet (http://forum.turksportal.net/vb/member.php?u=70627) katılıyorum sana fifayı mail yagmuruna tutmalıyız

fmsmyrna
26.Haziran.2007, 21:06
Turnuvanın başında favorim Almanlar'dı ne yazık ki gerçekleşecek sanırım umarım diğer taraftan gelen takım eler Almanları.Hakikaten düşündükçe maçın tekrarını izledikçe insanın inanası gelmiyor.Çok yazık oldu

eGowiCh
26.Haziran.2007, 22:14
Ben hiç üzülmüyorum, zira buraya kadar gelmemiz bile başarıdır. Turnuvadan önce kim bekliyordu bu kadar başarıyı? Ben şahsım adına konuşayım, gruptan çıkamayacağımızı düşünüyordum.

Müthiş oynadık ama kazanamadık, olabilir, futbol bu. Bundan önceki maçlarda nasıl kötü oynayıp kazandıysak, rakip oynadı ama biz attıysak, bu maçta da tam tersi oldu, bu yüzden üzülmemiz yersiz. Eğer Çek Cumhuriyeti veya Hırvatistan maçında bitseydi bu iş, hepimiz bu takımı kötü hatırlayacaktık, diyecektik ki kötü futbol oynadık, başarılı da olamadık diyecektik ama şimdi hepimiz iyi hatırlayacağız, çünkü bu son maçtaki performansımız bizim turnuvaya onurlu bir şekilde veda etmemizi sağladı. Buraya kadar şansla ve mucizeyle gelmemizin dışında futbolumuzu da son maçta oynadık ama kazanamadık, futbolda var bu, yapacak bir şeyimiz yok.

3 maçta şans bizden yana oldu, hiç iyi futbol oynamadığımız halde o maçları bir şekilde çevirdik ama bu sefer de tam tersi oldu, bence üzülmeyelim, o 3 maçtaki şansımız bu sefer yanımızda değildi. Eğer Almanlar şampiyon olursa benim aklıma hep bu maç gelecek, veya bundan önce oynadıklar maçlar gelecek, ne kadar şanslı olduklarını hiç unutmayacağım. Oynayan hep rakip ama Almanya kazanıyor, işte bu da futbolun cilvesi.

İngiliz Gary Lineker bunu yıllar öncesinden fark etmiş ve söylemiş zaten:

Futbol basit bir oyundur, 90 dakikadır, top bir o kaleye gider, bir bu kaleye gider ve sonunda hep Almanlar kazanır.

Nedvedmania
27.Haziran.2007, 00:37
Maçtan önce yenilsek bile üzülmiyeceğim diyordum hatta 8-0 yenilsek bile üzülmezdim ama böyle hakem hatalarıyla haksız olarak yenilmek insana çok koyuyor :mad:
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Onların son golünde kazım yere düştü ve o gol fair play e aykırı demiş. Canlı yayındada takip ettim tekrarındada kazımın düştüğünü kimse görmüyorki Hani birisi görse tribünlerde ıslıklasa ve devamında gol olsa tamam ama oda yok :)

Yediğimi kafa golünde rüştünün çok büyük hatası var bu hatayıda çok yapıyor gereksiz yere açılıyor.

Yenilmemizdeki en büyük sebep takımda sadece 1 defans oyuncumuzun olması(gökhan zan)

Diğerlerinin hepsi ofansif ortasaha ve atak :)

El Barto
27.Haziran.2007, 00:54
İnanılmaz bir maçtı. Aslında maç seyrederken çok sakinimdir hatta gol olduğunda yerimden kıpırdamam çoğu kez ancak dün gece bir başkaydı. Semih'in attığı golden sonra bileğimi incittim ve yarın 2 tane finalim var kalem tutamıyorum. :)

Ancak gerçekten buna değerdi. Dün akşam takımımız harika bir maç çıkardı. İlk yarıda 1 gol daha bulabilseydik biz bu Almanları ezmekle kalmayıp birde elerdik. Ancak Rüştü'nün yaptığı belkide ilk hatada golü yememiz yan toplardaki zaafımız ve hakemlerin alenen taraf tutmaları gibi etkenler rakibimizi ezdiğimiz bir karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılmamıza neden oldu.

Ancak buraya kadar gelmekte gerçekten çok büyük başarı Türk futbolu için. Hemde kimsenin aklının ucundan dahi geçmez iken. Rıdvan Dilmen'in dün maç sonu yorumlarında dediği bir gerçek varki takımımız hücum ederek savunmayı yapmayı başarabiliyor. Dün panzerleri sahadan sildik zaman zaman en güvendikleri oyuncuları bile hiçbirşey yapamadı. Ama eksik denen, 14 kişi kaldılar denen aslanlarımız çıktı aslanlar gibi mücadele etti ve sahayı panzerlere dar etti.

Aslında eksiklerden sonra görüldü ki bu takımın ideal orta alanı bu. hadi bunlara Arda ve Tuncay eklenir ancak bu orta sahanın göbeğini Marco, Ayhan ikilisi oluşturmalıyıdı. Emre ve Tümer artık Milli Takım'a alınmaması gereken oyuncuların başında geliyor. 45'er dakika takıma hiçbirşey vermeden oynuyorlar sonra sakatlar. Onlar yüzünden zaten 2 kişi eksiğiz hep. Artık bu oyuncular misyonlarını doldurmuşlardır. Milli Takım'da yerleri yoktur.

Birde dün gece gözüm Servet'i gerçekten çok aradı. Servet ne yediğimiz ilk golde rakibine o topu vurdururdu ne de 2. golde Klose'ye kafayı vurdururdu. Dün eksik oyuncuların yerine oynayan ne Kazım ne Uğur ne de Mehmet Topal diğer oyuncularımızdan eksik kalmamıştır ve mükemmele yakın oynamışlardır. Ancak ne yalan söyleyeyim ben Servet'i çok isterdim bu maçta.

eGowiCh
27.Haziran.2007, 02:32
Turnuva bittiğine göre bir analiz yapalım.

Volkan: Bence çok iyi faydalandık Volkan'dan, görevini yerine getirdi 3 maçta ve inanılmaz bir performans gösterdi. Çek maçında yaptığı hata da kötü bir şey oldu, performansına gölge düşürdü.
Rüştü: Turnuvada takımın en kötüsüydü, yine Rüştü klasiği vardı, artık eldivenleri asmalı.
Tolga: Faydalanamadık ondan, o yüzden yorum yapamayacağım.
Sabri: Bence görevini başarıyla yerine getirdi, Almanya maçında güzel bir asist yaptı, sağ bekte başarılı bulmasam da elinden gelenin en iyisini yaptığı için takdiri haketti.
Hakan Balta: En iyi oynadığı maç hiç şüphesiz Hırvatistan maçıydı, diğer maçlarda da vasat bir görüntü çizd, hücuma fazla katılmadı. Elinden geleni yaptı. Daha yaşı genç, ileride çok daha iyi olacaktır.
Servet: Büyük özveriyle oynadı, yediğimiz bazı gollerde hatası oldu ama takıma katkısı büyük, görevini başarıyla yaptı.
Gökhan Zan: Maçlarda vasat bir görüntü çizmesine rağmen ben yine de elinden geleni yaptığını düşünüyorum.
Emre Aşık: Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı, mücadele etti, sağlam bir görüntü çizdi.
Emre Güngör: Çek maçında elinden geleni yaptı, ama fazla faydalanamadık sakatlandı.
Hamit: Portekiz ve İsviçre maçlarında kötüydü, sakatlıktan yeni çıkmasının da bunda etkisi olabilir, sağ bekte oynamasının ama asıl yerine dönünce bizlere gerçek Hamit'i izletti, takımın en iyilerindendi.
Arda: Muhteşemdi, kritik yerlerde sahneye çıktı ve takımı sırtladı, takımın en iyilerindendi.
Tuncay: Çok iyi bir futbol ortaya koymadı, ancak mücadelesi, hırsı ve azmi inanılmazdı. Eski Tuncay'dan eser yoktu futbol olarak belki ama yine eski Tuncay'dı hırsıyla, mücadelesiyle. Gol bile atamadı turnuvada belki ama azmine hayran kalmamak elde değildi.
Kazım: İyi bir görüntü çizdi, son Almanya maçında çok iyiydi, golde payı büyüktü, diğer maçlarda da elinden geleni yapmaya çalıştı, başarılıydı. İleride çok daha iyi olacaktır, 22 yaşında ve milli takımımıza uzun yıllar hizmet verecektir.
Mehmet Aurelio: Takımın defansif yükünü çekti, çok başarılıydı, son maçta Ballack'ı kitledi, adım attırmadı. Özellikle Mehmet Topal ile beraber çok iyi bir uyum yakaladılar ve başarılı oldular.
Mehmet Topal: Elinden gelenin en iyisini ortaya koydu, çok başarılıydı, son maçta stoperde oynamasına rağmen sırıtmadı.
Uğur Boral: Son maçta onbir oynadı ancak performansı iyiydi, o da elinden geleni yaptı, mücadelesini ortaya koydu.
Gökdeniz: Fazla faydalanamadık ama vasat bir görüntü çizdi İsviçre maçında, zemin de etkiliydi tabii ama o da elinden geleni yapmaya çalıştı.
Tümer: Kötü bir grafik çizdi.
Emre Belözoğlu: Hiçbir şekilde faydalanamadık, ilk maçtan sonra sakatlandı, kadroda bulunması gereksizdi, sıfır katkı sağladı.
Ayhan: Son maçta oynadı sadece ama süperdi. İlk maçlarda neden oynamadığı sorusu da aklımıza geliyor, keşke daha fazla faydalansaydık.
Nihat: 2 golüyle Çek maçını kurtardı. Onun dışında beklentilerin altındaydı.
Mevlüt: Kadroda bulunması tamamen gereksizdi, hiçbir fayda sağlamadı, sıfır katkıyla turnuvayı kapattı.
Semih: Çok iyiydi, 3 golle takımın en golcüsü oldu, görevini başarıyla yaptı.

Emre Belözoğlu, Tümer, Mevlüt yerine bu takımda Yıldıray, Halil, Mehmet Topuz/Yıldız olsaydı çok daha iyi şeyler olabilirdi. Bu üç isim bence takımımızın hayal kırıklığı, tek katkıları olmadı turnuva boyunca. Onun dışında diğer oyuncular az çok katkı yaptı ama bu üç ismin bir katkısı olmadı.

Sekopej
27.Haziran.2007, 03:05
Kadro açıklandığında yapılan yorumlar, Portekiz maçından sonra yapılan yorumlar, bu takıma o dönemde o kadar yüklenildi ki, hatta bu takımın gol bile atamayacağını söyleyenler vardı. Benim inancım tamdı fakat bu kadar iyi olabileceğimizi açıkçası düşünmemiştim.

Gol bile atamaz denilen takım, finali son anda kaçırdığı için kahroluyor. Size ne kadar teşekkür etsek az, hepiniz yüreğinizi koydunuz ortaya, Aurelio'nun bile maçtan sonra suratının aldığı ifadeyi görünce, bu takımın inanamışlığının ne kadar yüksek olduğunu anladım.

Hiçbir oyuncuyu ayırt etmiyorum, hepsi ellerinden geleni yaptılar. Fatih Terim'e de ayrıca teşekkür etmeliyiz. O kadar çok eleştirildi ki ama dünkü maçta kısıtlı kadroyla neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdi, Almanlara futbol dersi verdi.

Bu şampiyonadan sonra çok şey değişecek, artık kulüp takımlarımız bile avrupa maçına çıkarken rakip takımların bir çekincesi olacak Türklerle oynuyoruz diye. Şimdi kulüp takımlarımız da avrupada çeyrek final, yarı final başarılarına ulaşmalı ki daha da ileriye gidelim.

Ve Fatih Terim 2010'a kadar takımın başında kalmalı. Oyuncuların ona güveni çok fazla, 2 sene daha bu takımla devam ederse hem çok başarılı olur hem de giderken arkasında herşeyiyle tam bir takım bırakır.

Bize bu gururu yaşatan herkese tekrar tekrar teşekkürler.

Ouzy
27.Haziran.2007, 05:02
Fatih Terim Türkiye'yi bırakıp İtalya'nın 3. sınıf takımlarına giderse büyük hata yapar, inşaallah bizi bırakmaz.

kumralyakisikli
27.Haziran.2007, 05:07
rusya-ispanya mücadelesi şu anda 0-0 devam ediyor ben ispanyanın yetenekli oyuncularıyla finale çıkacağını düşünüyorum gerçi rusyada son maçlarda performansını artırarak devam ediyor ama yine de favorim ispanya

UlquioRRa
27.Haziran.2007, 05:33
rüştüyü bu turnuvaya almak hataydı zsaten iyi olsaydı beşiktaş o kadar gol yemezdi aykut varken rüştü de kim ya bu adam hırvatistan maçında hata yaptı gol yedik burda yaptı maçın içine etti

Öyle diyorsun da Rüştü kaç senedir Türk futboluna, Tük Mİlli Takımı'na yıllarca katkıda bulundu. Dünya Kupası'nda 3. olmamızda en büyük katkısı olanlardan biriydi. Hırvatistan maçında da o kadar top çıkardı. Adam bir hatalı gol yedi diye "kim" oluyor. Her ne kadar hatalı gol yesede kendisine saygı duymalısınç Rüştü Türkiye'nin sayılı oyuncularından.

scar face
27.Haziran.2007, 06:59
Üzülmemek elde mi?Ama canları sağolsun diyorum.

Ouzy
27.Haziran.2007, 08:47
Nihat'a çok üzüldüm ya, adam hep sakat. Şimdide 2 ay yokmuş.:( Geçen sezonda sakatlandı yoksa en az 23-24 gol atardı (zaten 18 tane attı). Geçen sezonun maçlarına bakarsanız Nihat ilk 7-8 hafta en fazla 30 dakika oynayabildi. Bu sezonda öyle olacak galiba.:( Adam bir sezon bir sağlam olsa şeytanın bacağını kırıp, gol kralı olacak belki de.

hp-fm-gs
27.Haziran.2007, 09:33
eGowiCh'in tespitlerinden sadece Kazım kısmına katılmıyorum.

Kazım : Çokta etkili değildi. Almanya maçının ilk yarısı dışında kendisini göremedim.

eGowiCh
27.Haziran.2007, 09:45
eGowiCh'in tespitlerinden sadece Kazım kısmına katılmıyorum.

Kazım : Çokta etkili değildi. Almanya maçının ilk yarısı dışında kendisini göremedim.

Ben Portekiz ve Almanya maçlarında görevini en iyi şekilde yaptığına inanıyorum ama senin fikrine de saygı duyarım, beğeni göreceli bir kavram sonuçta. Diğer görüşlerime katılmana sevindim.

GeNç KaRTaL
27.Haziran.2007, 12:33
Emre Belözoğlu, Tümer, Mevlüt yerine bu takımda Yıldıray, Halil, Mehmet Topuz/Yıldız olsaydı çok daha iyi şeyler olabilirdi. Bu üç isim bence takımımızın hayal kırıklığı, tek katkıları olmadı turnuva boyunca. Onun dışında diğer oyuncular az çok katkı yaptı ama bu üç ismin bir katkısı olmadı.

Artı olarak İbrahim Kaş yada İbrahim Toraman bu kadroda olsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

perpetua
27.Haziran.2007, 15:33
Her macta yukselen bir form grafigimiz vardi. Belki de turnuva oncesinde kadronun birbirini pek tanimamasinin cezasini cektik. Ama belki de iyi oldu, en iyi macimizi yari finalde oynadik, finale kalsak belki de daha iyi oynayacaktik.

Sari kartlarin ve sakatliklarin coklugunu ben daha cok agresifligimize bagliyorum. Bence 5. stoper yerine, orta saha oyuncusu bollugunda olmamamiz gerekirdi. Mesela bir Tumer veya bir Gokdeniz luksune sahip olmak yerine 2 stoperimizin de her an sakatlanabilecegini goz onune almak daha dogru olurdu. Ama olan oldu.

Oynanan futbol tatmin edici degildi. Her ne kadar sonuna kadar savassak, kaybetmemek icin herseyi yapmis olsak (ve bu nedenle izleyenlerin hemen hemen tamaminin kalbini calmis olsak da) oynadigimiz futbolun kalitesi, geldigimiz yerin altinda idi. Baski yedigimizde zorlanan, tek pas yapip cikamayan bir takimiz. Bunu avrupa kupasi maclarinda kulup takimlarimizin oynadigi futbolda da goruyoruz hep zaten. Bunun biraz da suclusu bence ligde takimlarimizi o prese karsi oynamaya alistirmayan, defansa gomulup, ne olursa olsun gol yemeyelim mantalitesinde olan takimlarimiz olsa gerek. Rakip defansa cekilirse ne yapmamiz gerektigini biliyoruz. Bunu da zaten ozellikle Cek Cumhuriyeti macinda gosterdik. Ancak Almanya biraz pres yaptiginda top cikartmakta zorlandik ve bu da zaten oyunumuzun en zayif yonu. Sadece Almanya'ya karsi degil, Uruguay, Portekiz, Cek Cumhuriyeti ve Hirvatistan maclarinda gorduk bunu. Almanya'nin yaptigi gibi, takim arkadasim orada olacak, bakmadan tek pas atabilirim dusuncesi hic olmadi kafamizda. Topu aldik, kontrol ettik, kafamizi kaldirdik, simdi ne yapacagiz acaba diye dusunduk hep.

Teknik kapasitemizi, hizimizi bu organizasyon ile birlestirebilsek bence gercekten her takimi zorlayacak bir futbola sahip oluruz. Ama tabii bunun icin takimin oturmasi, bir arada uzun sure oynamasi ve birbirine alismasi gerekli. Umarim Fatih Terim gorevine devam ederse, kadroda oynamalari daha alt duzeye indirip, motivasyon pompalamasi yerine, organize hucumu on plana cikartir. Bu olursa da zaten gereksiz top kayiplari azalir, bununla beraber gordugumuz kartlar da azalir. Orta sahada rakibin ustune giderken top kaptirmak yerine, ataklarimiz sutlarla sonuclanir. Kaleyi bulsun veya bulmasin. Ama denemis olalim ve rakibin hizli ataklarina maruz kalmak yerine pozisyonumuzu almis bir sekilde rakibi bekleyelim.

Dunya kupasi elemeleri bir kac ay sonra basliyor ve Ayhan, Tumer, Emre Asik gibi artik bir sonraki dunya kupasinda gorev almalari dusuk ihtimal olan oyuncularin durumunun ne olacagini merak ediyorum. Emre Asik'in yerini alacak oyuncu buyuk ihtimalle Ibrahim Kas olur. Ayhan'in yerine, Ersun Yanal'in altinda performansini yukseltecek bir Selcuk neden olmasin. Tumer'in yeri de dolar.

Kariyerinin son yillarini, gectigimiz yillarda sakat gecirdigi gibi, buyuk ihtimalle sakatliklarla gecirecek Emre ne olacak peki? Emre'nin gorev almasi beklenen yerde, Emre'nin son 4 yilda bir defa gosterdigi performansi Hamit hemen hemen her hafta gosteriyor. Acaba bu sorumlulugu Hamit'e vermek, Hamit'e bu konuda guvenmek daha dogru olmaz mi? Bu durumda Emre pekala Tumer'in rolunu ustlenebilir. Zaman zaman kurtarici, zaman zaman da takimin liderligi rolunu ustlenebilir. Her ne kadar yetenekli olsa da, sahada kayitsiz sartsiz guven duyulabilecek bir oyuncu olmadigini yillardir gosterdi Emre zira.

En sorunsuz bolgemiz bence sag bek. Gokhan Gonul, her ne kadar zaman zaman hepimizi delirtse de gununde oldugu zaman boyundan buyuk isleri basarabilen Sabri ve kendilerini diger ikiliden farkli ozellikleri ile ayiran Ugur Ucar ve Ibrahim Kas mevcut. Bir pozisyonda bu kadar alternatifimiz olmasi bence cok buyuk bir avantaj. Bu 4'luden ikisinin orta sahanin saginda da oynayabilecegini goz onunde tutarsak sag tarafimizin bol alternatifli olmasi saniyorum ki cok yararli olacak.

Sag bekten sonra nispeten sorunsuz diyebilecegimiz sol kanat var. Arda'nin teknigi, Ugur Boral'in hizi bir oyuncuda olsa ismi Christiano Ronaldo oluyor. Ugur'un bacaklarini ve Arda'nin zekasini, Dr. Frankenstein araciligi ile bir araya getiremeyecegimize gore zaman zaman Arda'nin teknigini, zekasini. Zaman zaman da Ugur'un hizini kullanabilmemiz ikinci alternatif. Goze carpan ve milli takim icin hazir gorunebilecek bir Gokdeniz de mevcut. Ancak Gokdeniz'in Konfederasyon kupasi ve 4-1 kazandigimiz Yunanistan maci disinda simdiye kadar buyuk katkisi olmadigi da gozumuzun onunde olan bir durum. Tuncay'da tabii bu pozisyonda oynamasi mumkun olan bir oyuncu. Ancak acikcasi Tuncay'i tek forvetin arkasinda, hatta Hamit'in yaninda orta sahada gormek, o enerjisini rakip orta sahasinin gobeginde bulundurmak bana cok mantikli geliyor. Tabii bol hareket etmesi ve top almak icin bosa kacip durmasi da cok buyuk avantaj.

Orta sahanin ortasinda Tuncay'a alternatif Nuri Sahin artik bence A milli takim icin hazir ve ozellikle dunya kupasi elemelerinin baslamasi ile beraber Nuri'nin kadroya banko cagirilacagini dusunuyorum. 2010'a katilirsak da Nuri, Turkiye'nin yeni prensi olarak one cikabilir.

On libero'da Aurelio'nun bir sonraki dunya kupasinda 33 yasinda olmasi goz onunde tutulursa Mehmet Topal'in gelisiminin hizlanmasi cok dogru olacak. Belki Topal, Aurelio'yu kesemez bu sure icinde. Ancak kesmese bile kalite acisindan Aurelio'nun cok yakinina erismesi gerekli. Umarim bu sezon yukselttigi performansini tecrube kazanmaya devam ederek ileriye goturur. Mehmet Topal bence rakip oyuncular icin gercekten cok buyuk bir kabus olacak. Uzun bacaklari sayesinde orta sahayi cabuk kat etmesi, ayaklarini uzatarak rakip paslari kesebilmesi ve en onemlisi dengesini koruyup rakipten topu sokebilmesi her zaman icin avantaj olacak. Bir Ballack bucur Portekiz orta sahasina nasil sorun yasattiysa, Mehmet Topal'da rakip orta saha oyuncularinin etkisiz kalmasinda buyuk etken olacak. Selcuk Sahin bu pozisyonda hala birseyler verebilecek bir diger oyuncu bence. Tabii surekli mac oynayip ustundeki pasi atabilirse. Ancak arkadan gelen, ve goze carpan baska bir oyuncu yok maalesef. U21'de bu pozisyonda zaman zaman gorev alan ne Mehmet Guven, ne de Ozer Hurmaci defansif yetenekleri ile one cikan oyuncular. En onemlisi gerekli hirsa sahip olduklarina dair pek izlem vermediler simdiye kadar.

Defansin solu'nda Arda'nin arkasindan hizli bindirmeler yapabilecek bir oyuncunun olmasi belki de en yararlisi olur. Ancak bu profile uyan bir oyuncu oldugunu soylemek zor. Acaba sol ayagini kullanma konusunda pek de fena olmayan Gokhan Gonul'u, ozellikle bizden zayif rakiplere karsi bu pozisyona adapte etmek nasil olur? Hakan Balta defansif gorevini hemen hemen kusursuz yapan, uzun boyu sayesinde gerektiginde uzun boylu rakip oyunculari duran toplarda marke edebilen onemli bir oyuncu. Ancak sol kanatta nispeten yavas top cikartmamiz Hakan'in buyuk bir eksi yonu. Bu pozisyonda U21 takiminda Caner Erkin'in oynadigi ve defansif yeteneginin cok zayif oldugu goz onunde bulundurulursa simdilik pek iyi bir alternatif olabilecegini dusunmuyorum. Yine U21 takimindaki Ferhat Oztorun, Gokhan veya Hakan Balta'dan daha cok Caner Erkin'e benzeyen bir oyuncu gibi duruyor. Volkan Yaman ise diger bir alternatif. Fizikli rakiplere karsi cussesini kullanabilecek bir oyuncu. Ancak top kullanma becerisinin Hakan Balta'dan daha zayif oldugu goz onunde tutulursa Volkan'in kuvvetli olmasinin cok da onemi kalmiyor. Bazi maclarda gorev alir ama hic bir zaman ilk tercih olamaz bence.

Defansin ortasi'na bakinca da tereddut etmemiz, gecmis senelere bakarak, gayet dogal. Servet defansin belkemigi diyebilecegimiz bir oyuncu ama kendisine cok guvenebilecegimiz bir oyuncu hic olmadi. Her ne kadar iyi performans gosterse de, bir anlik konsantrasyon hatasinda yeterince cabuk olmadigi icin rakibi kacirabilecek ve gole neden olabilecek bir oyuncu. Tabii her gecen gun o da tecrube kazaniyor ve her mac sonrasinda oyunu okumayi, daha fazla konsantre olmayi ogreniyor. Onunde de bence en azindan 3-4 yil var milli takimin defansinda banko olabilecegi. Gokhan Zan ise defanstan top cikartma becerisi olan tek stoperimiz. Ancak Gokhan'in top cikartma becerisi ile beraber, buyuk konsantrasyon zaaflari da ortaya cikiyor. Mucadeleyi sevemeyen bir yapisi var. Bize gol yedirmeye devam edecek ancak defanstan top cikartabilmek icin saniyorum ki Gokhan'a tahammul etmek zorundayiz. Emre Gungor, Ibrahim Kas bu pozisyonda katki yapabilecek oyuncular ve yararli oyuncular ancak ikisininin da top kullanma becerisi vasat/vasat alti. Gecen sezon OFTAS'da cok iyi oynayan Ilhan ve Giray ikilisi bu yil bozuluyor. Birisi Trabzonspor'un defansina, digeri ise Genclerbirligi'nin defansina yerlesecek onumuzdeki sezon. Ikisi de toplu defans yapan, kapanan bir takimdan, atak oynayan ve bu nedenle zaman zaman defansta bosluklar birakan takimlara transfer oldular. Ozellikle ofansif bir mantalite benimsemis bir Milli takim icin yararli olabilir bu iki oyuncunun yeni takimlari. Orhan Sam yine U21 milli takimda goze giren bir oyuncu.

Kale'de Volkan'in arkasinda seceneklerimiz pek bol degil. Volkan'dan sonra asagi yukari birbiri ile benzer seviyede olan kalecilerimiz var ancak en cok umut veren kaleci Ufuk Ceylan. Fakat kendisi milli takimdan herhalde 1-2 sene uzakta. Kisa donemde Volkan'in sinirlerine hakim olmasina ve formunu dusurmemesine dua etmeye mahkumuz (burada bir parantez acmak isterim - Aragones kendi ekibi ile gelecekse eger, ekibindeki kaleci antrenorunun Volkan uzerindeki etkisi milli takim acisindan cok onemli olacaktir. Eger yerine transfer yapilirsa, Volkan yedek kalmayi kabul etmemeli ve hem kulup hem de milli kariyeri icin oynamaya ve tecrube kazanmaya devam etmelidir).

Sag kanat bence en sorunlu ikinci mevkimiz. Kazim'in zaman zaman ne yaptigini anlamak guc. Ne Gokhan Gonul ile Fenerbahce'de, ne de Sabri ile milli takimda iyi bir ikili olusturdugunu soylemek pek mumkun degil. Bence biraz fazla kendi kafasina gore oynuyor ve bu pozisyonun degisilmezi olacaksa eger cok daha derli toplu olmasi gerekli. Bu pozisyon icin belki de en ideal isim Hamit Altintop ama orta sahada cok daha degerli oldugunu dusunuyorum Hamit'in. Nihat Kahveci bu kanatta oynayabilir belki ancak Nihat'in da defansa pek katki yapmayacagini/yapamayacagini goz onunde bulundurursak karsimiza ciddi bir bosluk cikiyor. Gokdeniz yine bu pozisyon icin dusunulebilecek bir oyuncu ancak onun da milli takim seviyesinde istikrarli oldugunu soylemek mumkun degil. U21'de bu pozisyonda oynayan Aydin umit veren bir oyuncu ancak istikrar saglamadan herhangi bir umit baglanabilecek bir oyuncu degil. Yine bu pozisyonda oynayabilecek U21 oyuncusu Zafer Yelen daginik ve kolay top kaybeden bir oyuncu ancak Tuncay gibi enerjetik bir oyuncu. Kendim izlemedim ancak Yaser Yildiz'da de bu pozisyonda oynayabilecek gibi gorunuyor ve cok methediliyor. Bu oyuncularin hemen hemen hepsinin ortak yani genc olmalari ancak bununla beraber tecrubesiz olmalari. Mehmet Topuz'da bir ihtimal ancak bence Kayserispor'da oynamaya devam ederek, avrupa kupasi tecrubesi kazanmakta zorlanacak ve milli takim sansini zora sokacak.

Kisa donemde en buyuk sorun yasadigimiz yer bence forvet pozisyonu. Semih, rakibin ustune baski kurmamizi gerektiren tipte bir santrafor. Defansa cekilip, rakibin arkasina atacagimiz toplarla bulusup pozisyona girebilecek bir oyuncu degil Semih ve bence bu nedenle birinci tercih olmaz, olamaz. Ancak cok yararli bir 2. veya 3. forvet olacaktir cunku kazanmamiz gereken, rakibin cok adamla defans yaptigi maclarda Semih'in takipciligi buyuk yarar saglayacaktir. Nihat en nitelikli forvetimiz ancak tek forvet oynama konusunda her zaman zorlanacaktir. Mevlut umit veren bir oyuncu olabilir ancak henuz ham oldugunu dusunuyorum. U21'de Ilhan Parlak Milli takim'dan bir kac ay degil, bir kac yil uzakta gorunuyor. Diger bir U21 forveti Ozgurcan'da yine milli takimdan bir kac yil uzak gorunen bir oyuncu. Hatta bu ikili hic milli takim yuzu bile gormeyebilir. Sorun da zaten bu nedenle doguyor. En genc yasta en iyi performansa sahip olmasi gereken forvetlerimiz milli takim kalitesinden bir kac yil uzaktayken, en tecrube gerektiren defans oyuncusu ve kaleci yedeklerimiz kadro siralamasinda nispeten ust yerlerde bulunuyor. Umit Karan, Fatih Tekke, Gokhan Unal, Mehmet Yildiz gibi oyuncular kisa donemde bazi maclarda yarar saglayabilecek oyuncular tipki Semih gibi. Ancak bu gorevi uzun yillar ilk tercih olarak yapmalari hem yas hem de kalite acisindan pek de mumkun degil. Yani hicbiri bir Hakan Sukur'un biraktigi izi birakma ihtimali olan oyuncular degiller. 21-22 yaslarida olup, cok one cikan simdiden ben bu takimin yildizi olurum diye kendini gosteren bir forvetimiz ortalikta yok. Bu pozisyona en yakin gorunen oyuncu su anda 17 yasindaki Batuhan. Ancak o da en azindan 3-4 yas cok genc bu yuku kaldirmak icin. Umarim 2010 dunya kupasina katilirsak Batuhan kadroda en azindan deneyim kazanmak icin yer alabilecek kapasiteye getirir kendisini.

Batuhan 24-25 yaslarina geldiginde eger kendisinden beklenen buyuk patlamayi yapabilirse, su anda takimda olan veya takima yakin olan oyuncularin 28-30 yaslarinda olacagini ve futbollarinin zirvesinde olacaklarini goz onunde bulundurursak, bence karsimiza cok kaliteli bir milli takim cikacak 6-8 sene icinde. Bu nedenle belki de Batuhan'in omuzlarinda cok buyuk bir yuk var. Umarim ozenle gelismesi saglanir.

ultraslanerdem
27.Haziran.2007, 17:06
Rıdvan Dilmen bu işler dualarla olmaz derse olacağı budur...

anilton
27.Haziran.2007, 19:35
Ömer abi yazının %90'ına katılmakla beraber,özür dileyerek bahsetmediğin ve ya unuttuğun isimlerden bir kaç ekleme yapmak istiyorum...

Serdar Kurtuluş gibi çok yönlü bir oyuncumuz var.Hem sağ bek,hem stoper hem de M.Topal'dan başka alternatifimiz olmayan önlibero mevkiinde oynayabilecek kapasitede.Eğer sezon başındaki talihsiz sakatlığı olmasaydı mutlaka bu turnuvanın kadrosunda yer alırdı.Bu sene Serdar fırtına gibi dönecek inşallah ve milli takıma faydalı olabilecek oyuncular arasında yerini alacaktır...

Selçuk İnan yine orta sahada oyunun iki yönünüde biraz olsun oynayabilme yeteneğine sahip ender oyuncularımızdan.Yani Ayhan Akman vari bir oyuncu.Orta sahada Hamit'e iyi bir alternatif olacaktır...

Serdar Özkan hücumda forvet hariç her bölgede oynayan bir oyuncu.Bileklerine hakim,pasları iyi ve aynı zamanda süratli bir oyuncu.Asıl mevkiisi olan ofansif orta sahada bir çok kez oynamış olmasından dolayıda sorumluluk bilincini iyi kavramış bir isim.Yani Milli takımda solda,sağda ve göbekte faydalı olabilecek bir oyuncu...

Onur Recep Kıvrak U21'de Ufuk'tan daha çok önplana çıkan bir isim.Ben daha iyi olduğunu düşünüyorum Ufuk'tan.Trabzonspor gibi büyük bir takımda oynuyor olmasından dolayıda onu milli takıma Ufuk'tan daha yakın görüyorum,ve Ufuk'tan çok daha yararlım olacağınıda düşünüyorum.Milli takım kalesi için çok iyi bir alternatif olacaktır ilerleyen yıllarda...

Mehmet Batdal belki şuana kadar kendisinden beklenilen patlamayı yapamadı ancak bir süper lig takımına transfer olur ve sürekli forma bulursa H.Şükür'ün yokluğuna Batuhan'dan önce ilaç olabilecek bir yetenekte...

Durmuş Bayram U21 takımımızda en çok göze batanlardan birisi.Sağ bekte hem hücuma olan katkısı,hem sağlam savunması ve iyi kademe anlayışıyla Gökhan Gönül'ü andıran bir yapısı var.İleride kesinlikle A milli takım forması giyebilecek bir isim...

Ediz Bahtiyaroğlu stoper mevkiinde ilaç olabilecek bir futbolcu.Bir kaç sene içinde büyük takımlardan birine transfer gerçekleştirecektir.Uzun boyuna rağmen hızlı ve çevik olması en büyük artıları.Milli takım savunmasında böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var.Can Arat'ın hızlı ve atletik hali...

Ceyhun Gülselam'ın U21'de adını çok kez duymuştuk ve sonunda Trabzonspor'a transfer oldu.Hem stoper hem önlibero oynaması büyük avantaj.Çok uzun boylu olmasına rağmen önlibero oynamanın getirdiği topu iyi kullanma ve ilk temas gibi avantajlara sahip.Ekstra olarakta çok iyi duran top kullanıyor...

Redrum
27.Haziran.2007, 19:42
Serdar kurtuluş, gökhan gönül, uğr uçar. Bence Türkiye'nin sağ beki emin ellerde arkadaşlar. Ama şanssızlık işte, hepsi sakattı.

Nocna Mora
27.Haziran.2007, 19:50
Batuhan ve Cem sultan 5-6 sene sonra milli takımın banko oyuncuları olacaklardır kendilerini geliştirirlerse....Ayrıca kaleye Serkan kırıntılı'da düşünülebilir, çünkü çok yetenekli bir kaleci kendisi......Özellikle refleksleri çok kuvvetli...

BlackEagle19o3
27.Haziran.2007, 19:50
Evet 3 tane kaliteli sağ bekimiz vardı , 3ü de sakattı.Şanssızlık...

Ouzy
27.Haziran.2007, 20:29
Evet 3 tane kaliteli sağ bekimiz vardı , 3ü de sakattı.Şanssızlık...
En iyisi de Gökhan Gönül. Galatasaraylı olmama rağmen çok seviyordum kendisini ama işte bu turnuvada oynayamadı maalesef.:( Oynasa Hamit sağ açıkta oynayabilecekti, ilk maçtan itibaren.:(

İşte Avrupa'nın Drama Kralları (http://www.euro2008.uefa.com/news/kind=1/newsid=727667.html).

eGowiCh
27.Haziran.2007, 21:35
Ömer abi yazının %90'ına katılmakla beraber,özür dileyerek bahsetmediğin ve ya unuttuğun isimlerden bir kaç ekleme yapmak istiyorum...

Serdar Kurtuluş gibi çok yönlü bir oyuncumuz var.Hem sağ bek,hem stoper hem de M.Topal'dan başka alternatifimiz olmayan önlibero mevkiinde oynayabilecek kapasitede.Eğer sezon başındaki talihsiz sakatlığı olmasaydı mutlaka bu turnuvanın kadrosunda yer alırdı.Bu sene Serdar fırtına gibi dönecek inşallah ve milli takıma faydalı olabilecek oyuncular arasında yerini alacaktır...

Selçuk İnan yine orta sahada oyunun iki yönünüde biraz olsun oynayabilme yeteneğine sahip ender oyuncularımızdan.Yani Ayhan Akman vari bir oyuncu.Orta sahada Hamit'e iyi bir alternatif olacaktır...

Serdar Özkan hücumda forvet hariç her bölgede oynayan bir oyuncu.Bileklerine hakim,pasları iyi ve aynı zamanda süratli bir oyuncu.Asıl mevkiisi olan ofansif orta sahada bir çok kez oynamış olmasından dolayıda sorumluluk bilincini iyi kavramış bir isim.Yani Milli takımda solda,sağda ve göbekte faydalı olabilecek bir oyuncu...

Onur Recep Kıvrak U21'de Ufuk'tan daha çok önplana çıkan bir isim.Ben daha iyi olduğunu düşünüyorum Ufuk'tan.Trabzonspor gibi büyük bir takımda oynuyor olmasından dolayıda onu milli takıma Ufuk'tan daha yakın görüyorum,ve Ufuk'tan çok daha yararlım olacağınıda düşünüyorum.Milli takım kalesi için çok iyi bir alternatif olacaktır ilerleyen yıllarda...

Mehmet Batdal belki şuana kadar kendisinden beklenilen patlamayı yapamadı ancak bir süper lig takımına transfer olur ve sürekli forma bulursa H.Şükür'ün yokluğuna Batuhan'dan önce ilaç olabilecek bir yetenekte...

Durmuş Bayram U21 takımımızda en çok göze batanlardan birisi.Sağ bekte hem hücuma olan katkısı,hem sağlam savunması ve iyi kademe anlayışıyla Gökhan Gönül'ü andıran bir yapısı var.İleride kesinlikle A milli takım forması giyebilecek bir isim...

Ediz Bahtiyaroğlu stoper mevkiinde ilaç olabilecek bir futbolcu.Bir kaç sene içinde büyük takımlardan birine transfer gerçekleştirecektir.Uzun boyuna rağmen hızlı ve çevik olması en büyük artıları.Milli takım savunmasında böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var.Can Arat'ın hızlı ve atletik hali...

Ceyhun Gülselam'ın U21'de adını çok kez duymuştuk ve sonunda Trabzonspor'a transfer oldu.Hem stoper hem önlibero oynaması büyük avantaj.Çok uzun boylu olmasına rağmen önlibero oynamanın getirdiği topu iyi kullanma ve ilk temas gibi avantajlara sahip.Ekstra olarakta çok iyi duran top kullanıyor...

Ömer abinin yazısının birçoğuna katılmakla beraber, Anıl'ın yazısının da bir bölümüne katılıyorum.

Serdar Kurtuluş konusunda katılıyorum, bence sağ bek ve ön libero mevkiilerinde oynayabilecek kaliteli bir oyuncu. Ben onu daha çok ön libero mevkiinde beğeniyorum ve bu mevkiide gelecekte Mehmet Topal ile bu işi götürebilirler diye düşünüyorum. Sağ bekte Gökhan Gönül'den daha kaliteli olduğunu düşünmediğimden, onu ön liberoda kullanmalıyız, tıpkı Tigana'nın yaptığı gibi.

Selçuk'un daha çok ofansif yönü var, ama henüz milli takım düzeyinde değil ama ileride olabilir, özellikle bu yıl yapacakları önemli Trabzonspor ile, gelecekte o mevkiide iyi bir isim olabilir.

Serdar Özkan'ın henüz milli takımda oynayacak düzeyde olduğunu düşünmüyorum, fiziğini biraz geliştirmesi gerekiyor, çok cılız kalıyor. Ancak yaşı genç, oynaya oynaya kalitesini yükseltecektir.

Onur konusunda seninle aynı fikirde değilim, bence Ufuk Ceylan çok daha kaliteli bir kaleci. Gelecekte Volkan'ın arkasında bence Ufuk ile Onur olabilir, tabii bu iki ismin de sürekli forma giymesi gerekiyor. Ne yazık ki Trabzonspor'da bu yıl Onur'un forma şansı bulması zor zira yabancı kaleci aldılar, Ufuk da 2. ligde oynayacak, keşke süper lig takımlarından birine transfer olsa. Ben kalede sıkıntı çekmeyeceğimizi düşünüyorum gelecek yıllarda, iyi kalecilerimiz var.

Mehmet Batdal uzun boyuyla pivot santrafor tipinde ancak istenilen düzeyde değil, henüz 2. ligde bile çok ahım şahım değilken süper ligde iyi performans beklemek zor.

Stoper için Giray ile İlhan'ın bu yılki performansları önemli Ömer abinin dediği gibi ve yine Orhan Şam, Yasin Çakmak, Bekir İrtegün gibi isimler de alternatif olabilir gelecek için zira yaşları genç.

Ömer abiye katılmadığım noktalar var, özellikle sağ kanat ve forvet konusunda. Bence en sorunsuz iki bölgemiz burası. Kazım Kazım derli toplu olmasa bile ondan daha kaliteli bir Mehmet Topuz var bu bölgede kullanabileceğimiz ama Mehmet Topuz dediğin gibi kendine yazık ediyor bir büyük takıma transfer olmayarak, o kadar talibi varken Kayserispor'da kalarak hem Avrupa hem milli takım şansını kapatıyor ama umarım bu hatasından bir an önce döner de ulusal takıma faydalı olur. Forvette ise Semih henüz 25 yaşında, Hakan Şükür'den 12-13 yaş küçük, yani onu Hakan Şükür'ün izini bırakamaz demek yanlış olur kanaatindeyim, önünde Semih'in 12-13 yılda belki de Hakan Şükür'ün izini bırakacak. Ayrıca Aragones'in ekibi konusunda bir şey söylemişsin, buna katılıyorum, gelecek kaleci antrenörü ile Volkan daha iyi seviyeye gelecektir ve Fenerbahçe'nin yabancı kaleci transferi yapacağını da sanmıyorum. Bunun dışında yine Aragones bu yıl Semih'e şans verebilir ileri uçta ve bu milli takıma büyük katkı sağlar. Forvette ayrıca Mevlüt, Halil, bu yıl göstereceği performansla eski formuna ulaşabilecek Gökhan Ünal, belki Fenerbahçe'de iyi işler yapabilirse potansiyeli olduğuna inandığım Burak Yılmaz gibi isimlerimiz var. Bu mevkiide sıkıntı çekeceğimiz fikrine katılmıyorum.

anilton
27.Haziran.2007, 21:56
Egemen S.Özkan nasıl olurda milli takım düzeyinde olmaz yahu?Bu sene izlemedin heralde S.Özkan'ı.Fiziki açıdan bir problemi yok,sadece zayıf görünüyor ama ikili mücadelelerde rakibiyle başa baş mücadele edebiliyor,zaten vücut çalışarak zayıf görünümünüde gideriyor.Şu turnuvada S.Özkan rahatlıkla oynardı.Dikine gidebilen bir oyuncu,topu aldığı zaman duran,bekleyen bir oyuncu değil.Asıl mevkii ofansif orta saha olduğu için paslarıda çok iyi ve isabetli.Tek olumsuz yönü ayağında fazla top tutuyor.Bunuda zamanla,daha da tecrübelendikçe aşacaktır.Eğer S.Özkan fiziği ve gücü yüzünden milli takımda oynayamayacaksa Nuri Şahin futbolu bıraksın.Ümit millilerin son Toulon turnuvasında bütün ikili mücadelelerde yerde kaldı Nuri,hele hele Fildişi maçında ezildi resmen.Ama S.Özkan başa baş mücadele etti orada güçlü Fildişi oyuncularıyla.Yani S.Özkan'ın fizik olarak bir problemi yok.He başka yönlerinden dolayı alınmamalı dersin,o senin düşüncendir ama tekrar söylüyorum fizikle ilgili bir sorunu yok...

eGowiCh
27.Haziran.2007, 21:59
Serdar Özkan bence milli takım düzeyinde değil, büyük maçlarda kendini gösteremedi, Liverpool maçı dışında oynadığı üst düzey maç yok, yani iz bırakmadı ve dolayısıyla da milli takım kadrosuna alınmadı, kimse de çıkıp neden Serdar Özkan yok demedi. Fiziği bir Kazım ile bir Hamit ile eş mi sence? Bence Serdar Özkan "şimdilik" yeterli düzeyde değil ama ileride olabilecek potansiyele sahip, bekleyip göreceğiz. Bu sezon bakalım ne yapacak, o önemli.

anilton
27.Haziran.2007, 22:12
Serdar Özkan bence milli takım düzeyinde değil, büyük maçlarda kendini gösteremedi, Liverpool maçı dışında oynadığı üst düzey maç yok, yani iz bırakmadı ve dolayısıyla da milli takım kadrosuna alınmadı, kimse de çıkıp neden Serdar Özkan yok demedi. Fiziği bir Kazım ile bir Hamit ile eş mi sence? Bence Serdar Özkan "şimdilik" yeterli düzeyde değil ama ileride olabilecek potansiyele sahip, bekleyip göreceğiz. Bu sezon bakalım ne yapacak, o önemli.

Her şey fizik mi Egemen?O zaman bütün fiziği iyi adamları alalım kadroya.Takımımızda fizik açısından en zayıf halka Arda'ydı bu şampiyonada.Ama en iyi performansı gösteren,yıldızımız olanda Arda'ydı...

Galatasaray maçı=bir asist
F.Bahçe maçı=bir gol
Liverpool maçı=bir gol
Zurich maçı=bir asist

Bunlar sadece üst düzey maçlarda skora etki ettiği karşılaşmalar.Ama çok iyi oynadığı Avrupa maçları ve üst düzey maçlarda var.Diğer karşılaşmalarda attığı goller ve asistlerde cabası.Onları katmıyorum bile...

S.Özkan çalım yeteneğiyle,orta açma becerisiyle,pas isabetiyle ve hızıyla yakın zamanda milli takımın gediklileri arasına girecektir.Bunda en ufak bir şüphem yok.Ama senin düşüncelerine de sayı duyuyorum tabi ki...

Revolution
27.Haziran.2007, 22:49
Serdar Özkan'a gelene kadar ümit karan,yıldıray,halil altıntop vs.. var..+Rüştü'de 15 yıldır toplara çıkmayı öğrenemedi bunu hep yapıyor..Barcelona'dan da onun için yolladılar zaten Rüştü'yü,yoksa Rüştü'nün toplara çıkma dışında Valdez'den farkı neydi Allah aşkına??

perpetua
27.Haziran.2007, 22:51

Serdar konusunda haklisin. Umarim gecen sezonki sakatliklarini atlatir.

Selcuk'u kadrodaki Ayhan icin alternatif olarak yazmistim.. :)

Bence Nuri Sahin, Serdar'dan daha hazir durumda. Serdar sag kanada dusunulebilir ama mevcut alternatiflerin cok ustunde banko oynayabilir diyebilecegimiz bir oyuncu degil. Sag kanatta sorun hala yasiyoruz.

Onur iyi performans gosterdi. Ancak acikcasi Ufuk bana daha cok umit veriyor gelecek icin. Ozellikle kuvvetli fizigi sayesinde. Onur, asagi yukari birbirine benzer kalitede kaleciler arasina koydugum bir oyuncu (Orkun, Aykut, Tolga, Onur, Hakan Arikan, Serkan Kirintili vs. vs.) ancak milli takimin banko kalecisi olur gozuyle bakmiyorum kendisine. Volkan ariza yapmazsa zaten bu kalecilerin hicbiri 6-8 sene daha Volkan'dan kaleyi alamaz bence. Tecrube tercih edilecektir saniyorum ki.

Benim aklimda Forvet pozisyonunda banko olacak, kimsenin kolay kolay kesemeyecegi birisinin olmasi var. Batuhan bu konuda cok umit veren bir oyuncu. U17'da bir kac macinda bile bence bu umidi verdi. Mehmet Batdal'in uzun boyu var ancak Batuhan gibi ozel bir oyuncu degil. Kisa donemli yama olur en fazla.

Durmus'da ilgi ceken bir oyuncu. Stoper'de Eren Gungor gibi. Ancak bu pozisyondaki diger 4'lu ile arasinda fark var simdilik bence. Diger oyuncular buyuk performans dusuklugu gostermezse, bence sag bek pozisyonu icin uluslararasi maclarda onlara tecrube kazandirmak daha dogru olur.

Ediz'i ilk izledigimde etkilenmistim. Saniyorum 2 yil onceydi. Ancak devamini hic getiremedigini dusunuyorum. Hala genc tabii ve ustune koyabilir. Ancak boyu daha kisa olan bir Orhan Sam beni daha fazla etkiledi acikcasi.

Ceyhun'u sadece 1 macta izledim. Belarus maci idi. Cok saglam bir goruntu cizdigini soyleyemem ancak tabii bu sezon Trabzon'da yaptigi asamayi hep beraber gorecegiz. Uzun boyu avantaj ancak bu uzun boyunu pek kullanmiyor gibi geldi bana. Defanstan top cikartmada Gokhan Zan'a alternatif olabilir ama defansta Gokhan'in yaptigi benzer hatalari yapabilir gibi gorundu bana.

Varonil
27.Haziran.2007, 22:52
İnanılmaz bir maçtı.Fatih Terim'in de dediği gibi bundan uzun yıllar sonra EURO 2008 dendiğinde akla gelen ilk takım Türkiye olacaktır herhalde.Maçın genelinde iyi oynayan taraf bizdik,fakat Almanlar doğru zamanda doğru işler yaparak maçı kazandılar.Artık 2010'un hazırlıklarını yapmamız lazım birkaç ay sonra elemeler başlıyor.Artık Milli Takımda olmayacak oyuncular yerine,Milli Takımda oynayabilecek genç,yetenekli oyuncularımızı kazanmamız lazım.

Oyuncu mevkileri ve o mevkilerde oynayabilecek oyuncular konusunda Ömer Abi'nin yazdıklarını bir solukta okudum,hepsine katılıyorum.Çok yetenekli oyuncularımız var,iyi çalışıp 2010'a eksiksiz bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor.Ben Türkiye'nin önümüzdeki 6 yıl içerisinde oynanacak 2010,2012 ve 2014'teki şampiyonalara damgasını vuracağını düşünüyorum.

hp-fm-gs
27.Haziran.2007, 22:55
Serdar Özkan'ın Kazım'dan daha kaliteli ve etkili bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Milli takım onun için problem olmazdı kesinlikle.

Kazım milli takıma seçilmeden önce hangi büyük maçta iyi performans gösterdi Chelsea dışında ?

eGowiCh
27.Haziran.2007, 22:55
Arda'nın fiziğini süper tekniği ve yeteneği kapatıyor, Serdar Özkan Arda kadar yetenekli olmadığına göre bu açığını fizikle kapatabilmeli. Ben oyun zekasının çok iyi olduğunu düşünmüyorum Serdar'ın. Bir Arda kadar oyunu okuyamıyor mesela. Serdar'ın avantajı hızı, ancak ben oynadığı maçlarda öyle iz bırakıcı bir etki göremedim. Hani al da banko onbire koy desen milli takıma çoğu kişinin karşı çıkacağını düşünüyorum ki zaten 23 kişilik aday kadroda esamesi bile okunmadı, hiç adı geçmedi. Mehmet Topuz'un, Hamit'in, hatta zaman zaman orada oynayan Tuncay'ın olduğu sağ kanat için bence Serdar'ın şansı çok zor. İleride ne olur bilemem, daha 21 yaşında, ancak hal ve hareketlerini de düzeltip daha çok çalışması gerekiyor. 2 yıl içinde kendisini çok geliştirir ve çalışırsa zaten 2010 Dünya Kupası için aday kadroda kendisine yer bulabilir.

Kazım konusuna gelince, Chelsea ve Beşiktaş maçları dışında PSV maçında muhteşem oynadı. 2 Şampiyonlar Ligi, bir de derbide çok üst düzey oynadı. Diğer maçlarda zaten sonradan oyuna girdi. Ayrıca Kazım'ın altyapısı çok sağlam, İngiltere'de yetiştiği için Serdar Özkan'dan geleceği çok daha parlak olarak görüyorum.

anilton
27.Haziran.2007, 22:59
Egemen senin Serdar'ı yeterince izlemediğini şimdi anladım.S.Özkan en az Arda kadar yetenekli bir futbolcu.Arda daha tecrübeli ve zihinsel özellikleri daha iyi.Ama top sürme ve teknik konusunda en az Arda kadar yetenekli...

Onurap
27.Haziran.2007, 23:00
Benim kazım hakkındaki soru işaretlerim ve olumsuzluklarım gitti ..Son maçta çok etkiliydi almanya maçında oynadığı pozisyonda düşünülebilir..Yalnız biraz daha agresif ve hırslı olmasını bekliyorum..Serdar özkandan şuan için çok daha iyi diyebilirim..

Her026
27.Haziran.2007, 23:12
Ömer Abi yazdıkların doğru fakat Volkan Yaman bence Hakan Baltadan çok daha iyi top kullanan hatta ileri çıktığında çalım yapabiliyor daha isabetli ortalar yapabiliyor ama Hakanında defansif yönü çok iyi.Ferhatıda Gerets döneminde çokca seyretmiştik oda kendini geliştirirse mutlaka kadroda yer bulur ilerleyen senelerde.Bu arada bir dahaki turnuvaya mutlaka bir pivot santrafor almalıyız Ersen Martin,Mehmet Batdal bile olsa yinede almalıyız çünkü bence biz kanatlardan çok iyi gelen takımlardan biriyiz.Mutlaka yapılan ortaları değerlendirebilecek bir oyuncu lazım.

eGowiCh
27.Haziran.2007, 23:14
Egemen senin Serdar'ı yeterince izlemediğini şimdi anladım.S.Özkan en az Arda kadar yetenekli bir futbolcu.Arda daha tecrübeli ve zihinsel özellikleri daha iyi.Ama top sürme ve teknik konusunda en az Arda kadar yetenekli...

Arda kadar yetenekli diyorsan söyleyecek söz bulamıyorum, o zaman sen Arda'yı yeterince izlememişsin :) İkisini aynı kefeye koymak çok saçma bence.

hp-fm-gs
27.Haziran.2007, 23:19
Koller bu yaşına rağmen tüm kafa toplarını almayı başardı turnvuada, çok hareketliydi. Hakan Şükür şampiyon takımın en golcü oyuncusu oldu bu sezon ama "gençler" in önü açılsın diye almadık kadroya. Turnuvada kanatlardan geldik sürekli top şişirdik, ileride kafa topu alacak oyuncumuz yoktu.

O nedenle yeni pivot santraforlar çıkarmamız gerektiğini bende düşünüyorum.

anilton
27.Haziran.2007, 23:20
Arda kadar yetenekli diyorsan söyleyecek söz bulamıyorum, o zaman sen Arda'yı yeterince izlememişsin :) İkisini aynı kefeye koymak çok saçma bence.

İkisini aynı kefeye koyduğum falan yok.Arda kadar yetenekli diyorum.Arda ile aynılar demiyorum.Arda'nın maç tecrübesi,uluslalarası maç tecrübesi,üst düzey maç tecrübesi daha iyi olduğu için yeteneklerini çok daha iyi sergiliyor.Zihinsel özellikleride iyice oturmuş durumda ve önümüze mükemmel bir futbolcu çıkıyor.S.Özkan'da Arda gibi tecrübesini ve zihinsel özelliklerini artırdıkça onun seviyesine gelebilir.Çünkü S.Özkan'da da yetenek var...

eGowiCh
27.Haziran.2007, 23:26
Arda ile Serdar'ın tecrübeleri hemen hemen aynı. Arda geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde, bu yıl da UEFA Kupası'nda oynadı. Serdar ise bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde oynadı. Onun dışında Arda milli maçlarda daha fazla oynadı. Yani EURO 2008'e katılmadan evvel Arda ile Serdar arasında ahım şahım bir tecrübe farkı yoktu. Bu turnuvadan sonra elbette var. Serdar bence Arda kadar yetenekli değil. Zihinsel anlamda Serdar'ı yetersiz buluyorum. Zaman ne gösterir bilinmez, izleyip göreceğiz.

Muhammed Demirci'nin bir demeci aklıma geldi, fiziğimi geliştirirsem 2010'da Dünya Kupası'nda milli takımda yer alacağım diyordu ufaklık :D Sizce girebilir mi, şansı nedir? :D

Her026
27.Haziran.2007, 23:27
S.Özkanın bilekleri Arda kadar kıvrak değil ama hızlı bir oyuncu.Galatasaray maçında 30-35 m top sürmüştü.Hem Arda çok daha teknik bir oyuncu.İkisininde farklı özellikleri var.Hepimizin ortak temennisi Milli takımımıza yararlı olmaları.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada Aydın bu yıl patlama yaparsa ve sakatlanmazsa gerçekten oda çok güçlü bir aday olur kadro için.

anilton
27.Haziran.2007, 23:39
Ben S.Özkan için daha fazla bir şey söylemiyorum.Zaman herşeyin ilacı.Bu söylediklerimi yazın bir kenara.S.Özkan önümüzdeki yıllarda çok büyük bir futbolcu olacak.Daha fazla bir şey söylemeyecem...

eXcitinG
27.Haziran.2007, 23:41
Konuyu şaşırmayın arkadaşLar. Konumuz Serdar Özkan ve Arda karşıLaştırması değiL. KarşıLaştırma yapacaksanız, tartışacaksanız, gidin MSN deniLen icatı kuLLanın.

hp-fm-gs
27.Haziran.2007, 23:41
Frings'in söylediğine göre onu çok hırpalamışız maçta. :)

anilton
27.Haziran.2007, 23:46
Konuyu şaşırmayın arkadaşLar. Konumuz Serdar Özkan ve Arda karşıLaştırması değiL. KarşıLaştırma yapacaksanız, tartışacaksanız, gidin MSN deniLen icatı kuLLanın.

Hayrettin abi biz burada S.Özkan Arda karşılaştırması yapmadık.Konunun genelini okursan Ömer abi ile başlayan ve milli takımın geleceği hakkında görüşlerimizi belirtiyoruz.Bunda da anormal bir durum yok sanırsam...

perpetua
28.Haziran.2007, 00:27
Ömer Abi yazdıkların doğru fakat Volkan Yaman bence Hakan Baltadan çok daha iyi top kullanan hatta ileri çıktığında çalım yapabiliyor daha isabetli ortalar yapabiliyor ama Hakanında defansif yönü çok iyi.

Volkan ile Hakan arasindaki en buyuk fark bence Hakan'in cok daha soguk kanli olmasi. Kolay kolay amacsizca ileriye topu vurup topun hakimiyetini kaybetmemize neden olan bir oyuncu degil Hakan. Fakat Volkan bu konuda cok zayif.

Volkan'in ileri cikislari daha iyi ama baski yenilen durumlarda her zaman icin Hakan'i tercih ederim. Hakan'i one cikaran bir diger ozellik de sag ayagini gayet iyi kullanabilmesi. Zaten defanstan top cikartirken top kullanmada bu Hakan'i daha ustun yapiyor.

Orta yapma konusunda da tam katilamayacagim. Zira Volkan defanstan top cikartirken yaptigi gibi, top bir an once ayagimdan gitsin dusuncesi ile orta yapiyor. Hakan Balta ise bakarak, pozisyona giren oyuncuyu suzerek orta yapiyor. Fazla orta yapmak yerine, bence bilincli orta yapmak daha yararlidir.

Tipki Arda/Ugur Boral ikilisinde oldugu gibi. Arda'nin ortalari cok isabetli degil ama tehlike yaratacak sekilde orta yapiyor. Ugur Boral ise bakmadan, orada bir oyuncu olacagini varsayarak orta yapiyor. Eger oyunu kontrol edeceksek, bilincli orta yapan oyuncu, daha kaliteli orta yapsa da bilincsizce orta yapan oyuncudan daha yararli olsa gerek.

perpetua
28.Haziran.2007, 00:41
Sag kanat icin Serdar Ozkan, Kazim, x, y, z gibi bir cok alternatif var. Ancak hicbiri simdiye kadar ortaya cikip, bu pozisyonda benden baskasi olmaz dedirtebilecek bir performans gostermedi. Iyi oyuncular tabii ama kesinlikle sag kanat x oyuncusunun olur diyemeyiz bence simdilik. Alternatiflerin hepsi genc ve gelismeye acik oyuncular. Hepsi takimda gorev alabilecek oyuncular olabilirler.

Burada acmak istedigim tek parantez, bu pozisyon benim olur dedirtebilecek tek performansi Aydin Yilmaz'da gordum. Diger oyuncularin sahip olmadigi kadar gelismis bir oyun zekasi ve soguk kanliligi var. Bu konuda cok methettigimiz Arda ile yarisir hatta. Ancak fizigini daha da toparlamazsa bu mevkii'ye aday olan diger oyuncularin onune gecebilecegini sanmiyorum.

El Comandante
28.Haziran.2007, 00:44
Arda Paf takimdayken Aydin´in yedegiydi,ama Arda kendisini hem zihinsel hem de fiziksel sekilde süper gelistirince takima monte oldu,Aydin ise sakatliklarla falan bogusunca beklenen patlamayi yapamadi.
Ömer abi sana katiliyorum Aydin cok iyi bir yetenek,Arda ile yarisir bu konuda.
Bu sene zaten yönetim onu takimda tutarak ona olan güvenini gösterdi,gerisi Aydin´in isi,eger beklenen performansi gösterirse sagda Aydin solda Arda muhtesem olur.

anilton
28.Haziran.2007, 00:58
Sag kanat icin Serdar Ozkan, Kazim, x, y, z gibi bir cok alternatif var. Ancak hicbiri simdiye kadar ortaya cikip, bu pozisyonda benden baskasi olmaz dedirtebilecek bir performans gostermedi. Iyi oyuncular tabii ama kesinlikle sag kanat x oyuncusunun olur diyemeyiz bence simdilik. Alternatiflerin hepsi genc ve gelismeye acik oyuncular. Hepsi takimda gorev alabilecek oyuncular olabilirler.

Burada acmak istedigim tek parantez, bu pozisyon benim olur dedirtebilecek tek performansi Aydin Yilmaz'da gordum. Diger oyuncularin sahip olmadigi kadar gelismis bir oyun zekasi ve soguk kanliligi var. Bu konuda cok methettigimiz Arda ile yarisir hatta. Ancak fizigini daha da toparlamazsa bu mevkii'ye aday olan diger oyuncularin onune gecebilecegini sanmiyorum.

Ömer Abi yanlış anlamadıysam Aydın'ın Kazım,Serdar ve milli takımın sağ kanadına aday diğer oyunculardan daha iyi oyun zekası ve soğuk kanlılığa sahip olduğunu mu düşünüosun?

PesimiSTyLa
28.Haziran.2007, 01:12
Aydın Gerets dönemindeki dramatik sampiyonlugumuzda kadrodaydı, arda ise manisa da kiralıktı. Aydın sezonun 2. yarısında zaman zaman ilk 11, zaman zaman sonradan girip sık sık forma buluyordu. Konya ya son dakikada attığı gol de cok kritikti. Arda ise sezon öncesi kadroda düşünülmedi ve kiraya yollandı .

Ersun Yanal ın Manisasporda Jokeri oldu Arda. Sag bek, sol acık, sag acık heryerde kullandı Ersun Yanal Arda yı. Ve müthiş bir sezon gecirirerek takıma döndü ve her sene futbolunun üstüne koydu ve koymaya devam ediyor.

Aydın ise sakatlıklarla boğuştu ve düşüş yaşadı. Gecen sezonu kiralık olarak geciirdi ve iyi performans gösterdi. Ümit milli takımdaki oyununda gördük ki kendini geliştirmiş . Şimdi de ondan bir patlama bekliyoruz. Yönetim, taraftar her seferinde "Bu seneki en büyük transferimiz Aydın Yılmazdır" diyor. Zaten sag acıkta da problemimiz oldugunu düşünürsek yabancı çok iyi bir isim alınmazsa Aydın sık sık forma şansı bulacak ve kendini gösterme fırsatı bulacak. Umarım buunu en iyi şekilde kullanır ve beklenen patlamayı yapar...

eGowiCh
28.Haziran.2007, 01:40
Aydın bence sağ kanat için son alternatif olur. Kazım, Hamit, Tuncay, Mehmet Topuz ve Serdar Özkan gibi alternatiflere bakarsak, hatta Gökhan Gönül bile orada oynayabilecekken, bence Aydın en son düşünülecek isim olur. 2010 değil de 2014 Dünya Kupası'nda belki kadroya girebilir, oranın tek adamı olabilir ama önümüzdeki 2-3 yıl içinde sanmıyorum.

Bir de sağ kanat için Barış Özbek alternatifi neden unutuluyor? Onun enerjisi, hırsı ve azmi bize çok şey katabilir ileride. Ben Barış'ı beğeniyorum, bence Aydın'dan daha önce düşünülmesi gerekir.

Hamit ve Tuncay'ı sağ kanatta kullanmazsak eğer orada Kazım, Mehmet Topuz, Serdar Özkan ve Barış Özbek bu mevkii için tatlı ve güzel bir rekabet içine girebilir diye düşünüyorum 2 yıl içinde ve 2 yılın sonunda hangisinin performansı zirvedeyse o banko olur, diğerleri de yedeği olur.

anilton
28.Haziran.2007, 01:51
Egemen Barış Alman milli takımını seçti...

eGowiCh
28.Haziran.2007, 01:53
Egemen Barış Alman milli takımını seçti...

İyi de Alman milli takımında forma giymedi ki hiç. Ümitte oynadı sadece, yani bildiğim kadarıyla seçilebilir durumda ve o da milli takımda oynamak istiyor, yani bu turnuva öncesi kadroya dahil edilse seve seve gelirdi ama bundan sonra gelir mi zor ama ben Almanya'da forma şansı bulamayacağından bizi tercih edebileceğini düşünüyorum.

PesimiSTyLa
28.Haziran.2007, 02:00
Aydın 2014 de mi :s 20 yasında suan zaten. Yani 26 yasında mı oynar anca ? Bu sene sonu ümit milli takımda gayet basarılıydı. İyi maclar cıkardı. Eger sans verilir, verilen sansı da iyi kullanrsa 2010 da Milli takımdaolması kuvvetle muhtemel. Bu potansiyeli var; eğer potansiyelini kullanıp basarılı olursa 2010 da kadroda görebiliriz. Olur yada olmaz diye kesin birsey söylemek için çok erken henüz.

anilton
28.Haziran.2007, 02:09
Ben Aydın'ın bu sene G.Saray'da 11'de oynayabileceğini düşünmüyorum...

Egemen Barış milli takımın davetini reddetmiş ve Alman milli takımını seçmiş...

PesimiSTyLa
28.Haziran.2007, 02:14
Valla Anıl köy takımından alındı denilen Barış ilk 11 in değişilmezi olduysa; beklenti çok yüksek olan Aydın da pekala ilk 11 oynar diye düşünüyorum. Her mac olmasa da bircok macta ilk 11 oynayacagını düşünüyorum. Bu konuda Ümit Davala ya inanıyorum. Kendisi ümit millide de tanıyor ve nasıl bir oyuncu oldugunu biliyor. Mutlaka şans verilecektir Aydın'a eger O da bu sansı iyi kullanırsa sag tarafın değişilmezi olur.

anilton
28.Haziran.2007, 02:21
Beyninde bir 11 canlandır Emre,Aydın'a yer bulabiliyormusun?

Örneğin;

----------------Aykut-----------------

Uğur-----E.Güngör---Servet-----H.Balta

----------M.Topal--Linderoth-----------

Barış-------------------------------Arda

----------Ü.Karan---Nonda-------------

Lincoln,Sabri,H.Şaş,Ayhan,Yaser,Ferdi,Serkan,Volka n'da cabası,ben Aydın'ın bu sene çok fazla forma şansı bulabileceğini düşünmüyorum...

Ouzy
28.Haziran.2007, 04:44
Türkiye'nin Avrupa karnesi

Ay-yıldızlılar, üçüncü kez katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde en başarılı sonucunu alırken, 5 maçta toplam 8 gol kaydetti.

http://www.ntvspor.net/Images/32254.jpg
http://www.ntvspor.net/i/blank.gif
NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 14:00 TSİ 26 Haziran 2008 Perşembe
(A) Milli Futbol Takımı, üçüncü kez katıldığı Avrupa Şampiyonası finallerinde başarılı sonuçlarıyla dikkati çekti. Daha önce katıldığı iki turnuvada sadece 3 gol atabilen Türkiye, dün gece Almanya'ya 3-2 yenilenerek yarı finalde elendiği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 8 gol kaydetme başarısını gösterdi.

(A) Milliler, şimdiye kadar finallerde 10'ar golü bulunan finalist Almanya ve kupadan elenen Hollanda'nın ardından diğer yarı finalist İspanya ile birlikte 8'er golle bu iki ülkeyi izledi.

Maç başına 1.6 gol ortalaması tutturan ay-yıldızlıların 3 golü Semih Şentürk'ten geldi. Semih'i, 2'şer golle Arda Turan ve Nihat Kahveci, 1 golle de Uğur Boral izledi. Son dakikalarda oyuna girip attığı gollerle de dikkati çeken Semih, 3 golünü sahada kaldığı 257 dakikada atmayı başardı. Arda 316 dakikada 2, Nihat 302 dakikada 2 ve Uğur da 148 dakikada 1 gole imza attı.

Turnuvada bir tek yarı finaldeki Almanya maçında 22. dakikada Uğur Boral'ın attığı golle öne geçen Türkiye, şampiyonadaki 5 maçında toplam 13 dakika üstün oynayan taraftı.

Milliler, finallerde attıkları 8 gole karşın 5 maçta 9 golü de kalesinde gördü.

EN BAŞARILISI 2008 OLDU
Türkiye, ilk kez katıldığı 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gol atamadan ve galibiyetsiz turnuvayı tamamladı. (A) Milli Takım, Portekiz ve Hırvatistan'a 1-0, Daninmarka'ya ise 3-0 yenilerek, turnuvaya grup maçları sonunda veda etmişti.

2000'de Belçika ve Hollanda'nın ev sahipliğinde organize edilen Avrupa Şampiyonası'nda ise Türk Milli Takımı, İtalya, İsveç ve Belçika'nı yer aldığı grupta ikinci olarak çeyrek finale yükseldi. Ay-yıldızlılar,
gruptaki ilk maçında İtalya'ya 2-1 yenildi. İkinci mücadelesinde İsveç ile 0-0 berabere kalan Türkiye, Belçika'yı 2-0 yenerek, tarihinde ilk kez çeyrek final sevinci yaşamıştı.

KARTLAR
Şampiyonadaki maçlarında hakemler sarı kartlarını en çok Türk Milli Takımı için kullandı.

Türkiye'nin karşılaşmalarında görev alan hakemler, maç başına 3.2 ortalama ile toplam 16 kez sarı kartlarını Türk futbolculara gösterirken, 1 kez de kırmızı karta başvurdular. Bu istatistik ile
ay-yıldızlılar, finallerin en çok sarı kart gören ekibi oldu.

''EN''LER
Türk Milli Takımı, 102 kez rakip takım oyuncularını faulle durdururken, bu alanda liderliğe ulaştı. Rakipler ise Milli Takım oyuncularını 75 kez faulle durdurmak zorunda kaldı.

28 kez köşe vuruşu kullanarak turnuvada en fazla korner atan takımlar arasında üst sıralarda yer alan Türkiye, bu konuda da 5.6 ortalamayla oynadı.

Ay-yıldızlılar, ofsayta düşmeme konusunda da oldukça başarılı bir grafik çizdi. Milliler, 5 karşılaşmada toplamda sadece 8 kez ofsaytta kaldı.

Grup, çeyrek ve yarı final maçında toplam 62 kez atak girişiminde bulunan Türkiye, bunların 24'ünü soldan, 23'ünü sağdan ve 15'ini de ortadan gerçekleştirdi.

Türkiye, oynadığı karşılaşmalarda finallere gelen takımlar arasında en çok topla oynayan ekip olma özelliğini de taşıyor. (A) Milli Takım, yüzde 52.8'lik oranla bu konuda liderliği yakaladı. Yarı finalde
ay-yıldızlıları kupanın dışında bırakan Almanya ise yüzde 49.8'lik oranla millilerin ardından geldi.

2246 pas yapan (A) Milliler, maçı başına 449.2 ortalamayı tutturdu. Türk oyuncular, 466 uzun, 1253 orta ve 527 kez de kısa pasla rakiplerini geçmeye çalıştılar.

Milli Takım, 5 maçta toplam 132 kez taç atışı kullanırken, maç başına 26.4 ortalamayla maçlarını tamamladı.

Türkiye, grupta oynadığı 3 ve çeyrek finaldeki mücadelesi sonrasında 14.5 milyon Avro kazandı. Yarı finalde Almanya'ya elenen (A) Milliler, bu turdan bir gelir elde edemedi.

ALMANYA MAÇININ EZİCİ SONUÇLARI
Almanya maçına kadar toplam 47 şu atan milliler, rakibi karşısında 17 şut kullandı. Bu şutlardan 11'i kaleyi bulurken, 6'sı da dışarı gitti. Türkiye toplamda ise rakip kalelere 64 şut girişiminde bulundu, 12.8 şut ortalamasını tutturdu.

Finale yükselen Almanya ise maç boyunca toplam 7 şut atarken, bunlardan 3'ü hedefi buldu ve gol oldu, 4 şut ise dışarı çıktı.

Futbolda ''Dünya devi'' kabul edilen Almanya karşısında 8 kez köşe atışı kullanan Milliler, rakiplerine ise sadece 2 kez bu imkanı tanıdı.

Rakibine 15 kez faul yapan (A) Milli Takım, 14 kez de faulle durduruldu.

Türkiye, rakibi karşısında yüzde 55'lik oranla topa sahip olurken, Almanya yüzde 45'te kaldı. Ay-yıldızlılar, 32.59 dakika topla oynarken, rakip Almanya ise 27.34 dakika topu kullandı.

Lionel Andres Messi
28.Haziran.2007, 04:44
sağ kanat için barış memişide unutmayalım 1990 doğumlu süper biri.

aydın yılmaz ya da barış memiş en az biri banko oynayacak bence milli takımda 2-3 yıl içinde.

Her026
28.Haziran.2007, 05:17
Beyninde bir 11 canlandır Emre,Aydın'a yer bulabiliyormusun?

Örneğin;

Barış-------------------------------Arda

----------Ü.Karan---Nonda-------------

Lincoln,Sabri,H.Şaş,Ayhan,Yaser,Ferdi,Serkan,Volka n'da cabası,ben Aydın'ın bu sene çok fazla forma şansı bulabileceğini düşünmüyorum...

Aydın--------------Ayhan(lincoln)-----------Arda

-----------------Nonda-------------
Ben böyle bir kadro düşünüyorum ayrıca Barış Türk Milli takımını seçti diye hatırlıyorum.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Ben S.Özkan için daha fazla bir şey söylemiyorum.Zaman herşeyin ilacı.Bu söylediklerimi yazın bir kenara.S.Özkan önümüzdeki yıllarda çok büyük bir futbolcu olacak.Daha fazla bir şey söylemeyecem...
İnşallah zaten son cümlemdede tek temennimiz Milli takıma yararlı olmaları demiştim.Ama gördün mü bilmiyorum ama sigara içerken çekilen resimleri var.Şu yakın zamanda çıktı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Maç hakkındada şunu söyleyebilirim Ayhanın baştan oynaması gerekiyordu çünkü oyunu iki yönlü oynayabilen soğukkanlı bir oyuncu.Almanya maçındada çok güzel oynadı.Sol tarafta Uğurda iyi oynadı ama Arda olsa çok daha iyi olurdu.Turnuvadaki tek santraforumuz Semihinde - Nihat mesela yardımcı santrafor gibi oynayabilen bir oyuncu- oynaması gerekiyordu.Aslında sakat ve cezalılar işimize yaradı diyebiliriz bir anlamda.Tabiki futbolcu sakatlığına sevinilmez Allah hepsine acil şifa versin ama doğru kadro çıkartmamaıza yardımcı oldu.

perpetua
28.Haziran.2007, 16:30
Ömer Abi yanlış anlamadıysam Aydın'ın Kazım,Serdar ve milli takımın sağ kanadına aday diğer oyunculardan daha iyi oyun zekası ve soğuk kanlılığa sahip olduğunu mu düşünüosun?

Aydin'in, Serdar veya Kazim'a nazaran daha ozel bir oyuncu olabilecegini dusunuyorum. Tipki Arda icin su anda ne gibi guzel seyler dusunuyorsak, bunlari Aydin icin de soyleyebiliriz diye dusunuyorum. Tabii Aydin fiziksel gelisimini hizlandirabilir ve sansi yagver giderse. Arda kadar, hatta Arda'dan daha iyi olabilir Aydin. Onunde en buyuk engel sakatliktan uzak durmasi. Her yasadigi sakatlik gelisimini durdurdu. PAF'da Arda'dan daha ondeyken, sakatliklardan dolayi esasinda Aydin'dan beklenen patlamayi Arda yapti.

Kazim, tipik bir Ingiliz oyuncusu. Taktiksel disiplini (verkaca girme, topsuz kosularla rakibi zorlama, ne zaman sut atacagini, ne zaman pas verecegi kararini dogru yapma gibi konularda eksik) cok zayif. Fizigi ve teknigi ile topu iyi sakliyor ama bu yaptiklari takimini kisa surede sonuca goturecek nitelikte olan seyler degil.

Serdar Ozkan'da oldukca teknik ve hizli bir oyuncu ama Serdar'in da taktiksel olgunlugu bir cok Turk oyuncuda oldugu gibi zayif.

Aydin icin neden daha fazla umitli oldugum da Almanya takiminin mantalitesinde sakli esasinda. Almanya bizden daha teknik oyunculari oldugu icin bizi yenmedi. Bizden daha iyi organize olduklari, oyuncular sahada nereye kosmalari gerektigini, nasil rakip defansi delmeleri gerektigini bildikleri icin yendiler. Bir Schweinsteiger'in ilk golde yaptigi kosuyu bizim takimlarimizda yapan kac oyuncu var? Okan Buruk'dan beri kanatlardan gelerek o tip kosulari yapan bir baska oyuncu cikmadi. Bir Lahm'in son goldeki verkacini yapabilen kac oyuncumuz var? Evet bizim kadar teknik degil Almanya. Ancak topsuz oyunu bizden cok daha iyi oynadiklari icin 3 defa geldiler ve 3 tane gol attilar. Aydin da bu konuda hem Kazim hem de Serdar'a tercih edecegim bir oyuncu. Cunku bu kosulari yapan, rakibin zayif noktalarina deplase olan bir oyuncu. Ben sag kanatim, gorevim dripling yapip sonra orta yapmak demeyen, insiyatif alan bir oyuncu. Fark da zaten burada.

Hamit'i izliyoruz ve hayran kaliyoruz cunku topu alip direk kaleye gitmeye ugrasiyor, birseyler yaratmaya ugrasiyor. Bunu yaparken, takim arkadaslarini oyunun icine sokuyor, verkac yaparak kendisine veya takim arkadaslarina gol hazirlamaya calisiyor. Kazim ise once kendi basina deneyen, kendisini ceza alani civarinda bulursa orta yapan veya arkasindaki bek'e donen bir oyuncu. Esasinda rakip kaleye giderken kafasinda pek bir plan yok.

Yine Hamit akliniza gelsin. Cek cumhuriyetine karsi Hamit'in yaptigi topsuz kosu, Sabri'nin topu onune atmasina, daha sonra Hamit'in topu geriye kesip Arda'nin golu atmasina neden oldu. Hamit o kosuyu yapmasa ne o gol gelecekti ve belki de 0-2'den, 3-2 de gelmeyecekti mac. En zayif oldugumuz nokta da bu maalesef. Rakip defansin dengesini ancak ileriye cok oyuncu yollayarak bozabiliyoruz. Bunu hareketliligimiz ile, daha az oyuncu ile kalabalik defansa gol atarak yapabilmemiz gerekli. Iste o zaman tam anlamiyla yerden oynayabiliriz. Pozisyonunda durup topu bekleyen oyuncularla ancak dusuk yuzdeli ortalar yapabiliriz.

Milli takim'da en dusuk orta yuzdelerinden birisi ile oynayan, kaliteli ve sert orta yaptigi icin methettigimiz Kazim. Bunun nedeni de Kazim'in topu alip, sonra rakibini gecmek ve orta yapmak zorunda kalmasi. Sol ayagi olmadigi icin de topu ters ayagina alip, sol ile orta da yapamiyor. Serdar Ozkan'i farkli kilan rakibi yaniltacak hareketleri top ayaginda oldugu zaman denemesi. Bunlar goze hos gelen seyler ancak bunlar Serdar'i ille de etkili bir oyuncu yapmiyor. Serdar ozellikle takim arkadaslarini oyuna sokma konusunda cok eksik. Golu kendi basina atmak ister, asisti kendisi yapmak ister gibi bir goruntusu var. Cok musait pozisyonlarda top ayagina dusse bile, bu toplari etkili kullanamiyor. Ya kaleye butun kuvveti ile vuruyor, ya da calim denemeleri yaparak pozisyonun kaybolmasina neden oluyor. Bu nedenle de ne Kazim ne de Serdar buyuk yildiz olmayacak bence. Aydin'in ise zihinsel alt yapisi, basit oynamasi gereken zamanlarda basit oynamasi cok daha fazla umit beslememin nedeni. Tabii bir de sol ayagini, sag ayagi kadar iyi kullanabilmesi ve bu nedenle gerektiginde sag kanattan sol ile isabetli orta yapabilmesi de cok buyuk bir avantaj.

anilton
28.Haziran.2007, 18:52
Abi şu konuda haklısın Aydın ölü noktalara,rakibin arkasına kendini unutturup çok iyi koşular yapabiliyor,çünkü süratli bir oyuncu.Bunu kullanmazsa zaten Aydın'ı konuşmanın bir manası olmaz.Ama hem G.Saray hem milli takım rakiplerine karşı baskı ile oynayan bir rakip.G.Saray sezonda 45 maç yapıyorsa 35'inde rakip kapanıyor.Milli takım keza öyle,20 maç yapıyorsa 15'inde biz hakimiz oyuna.İşte burada Aydın'ın koşu yapabileceği alan olmayacak.Mecbur rakibi eksiltme gereği hissedecek.Bence Aydın bu konuda çok iyi değil.Bir kere bilekleri kıvrak değil.Pas isabetide çok iyi değil.Ve en önemlisi top kontrolü konusunda çalışması gerek.Ben hem G.Saray'da,hem genç milli takımlarda bir çok kez izleme fırsatı buldum.Son Toulon turnuvasında da özellikle buna dikkat ettim.Topu istediği gibi kontrol edemiyor bir türlü.Bir çok top geldi ayağına,iyi kontrol etse çok net fırsat yaratacak kendine ya da arkadaşlarına ama,nedense o dengeyi ayarlıyamıyor.Ya ayağından kaçırıyor,ya da çok önüne düşürüyor defans kademeye yerleşiyor.Ama S.Özkan yüksek tekniği sayesinde kapalı defansları açmak için her özelliğe sahip.Takım arkadaşlarını oyuna sokma konusunda eksik demişsin Serdar için.Ben Serdar'ı A takıma ilk çıktığı 17 yaşından beri takip ediyorum.Serdar her zaman pozisyon hazırlayan,asist yapan oyuncu oldu.Çünkü asıl mevkii ofansif orta sahaydı.Paf takımda olsun,kiralık gittiği takımlarda olsun göbekte oynadı sürekli.Bu yüzden bu konuda bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum.Zaten baktığımızda bu sene Beşiktaş'ın en az 20 golünde imzası var.Senin için söylemiyorum ama Serdar'ı bu sezon hariç izlemeyenler bencil,kendine oynuyor,takım oyunu yok diyorlar,öyle görüyorlar.Ama Serdar'ın bir röportajı vardı,muhabir şu soruyu yöneltti "Serdar ben bir futbolsever olarak senin biraz fazla kendine oynadığını düşünüyorum,sen ne dersin bu konuda?" Serdar ise "Hocam bana orta saha çizgisini geçtiğim andan itibaren serbest olduğumu,yeteneklerimi sergilemem gerektiğini ve özgür olduğumu söylüyor,bende onu yerine getiriyorum" dedi.İşte Serdar bu yüzden dışarıya böyle bir izlenim verdi.Yoksa Serdar'ı bilenler böyle bir futbolcu olmadığını biliyor zaten.Genç milli takımlarda hem Aydın'ın hem de Arda'nın kaptanlığını yapmış bir isim Serdar.Aydın'ı henüz süper ligde bir sezon boyunca izlemedik bile.Aydın bir 11'e girsin,oynasın üst düzey maçları,ondan sonra değerlendirelim.Oynamayan bir oyuncuyu,oynayan oyunculardan önde görmek garip biraz.Bu sezon bize çok şey gösterecek.Bekleyip görelim derim ben...

Bu arada Ömer abi PAF'ta Aydın Arda'dan hiç önde olmadı.Bunu senin daha iyi bilmen lazım...

gerrrard
28.Haziran.2007, 19:52
PAF'ta benim bildiğim Arda Aydın'ın yedeğiydi.

anilton
28.Haziran.2007, 20:03
PAF'ta benim bildiğim Arda Aydın'ın yedeğiydi.

Allah Allah bir de G.Saray'lı olacaksınız...:)

Gidin TFF sitesinden bakın.Arda PAF takımda 11 oynarken Aydın PAF kadrosuna giremiyordu.Arda PAF takıma çıktığı 2003-04 sezonundan itibaren sürekli 11 oynadı.Aydın ise o sezon sadece 5 kez 18'e girdi.2004-05 sezonunda Arda sürekli yine 11 oynarken Aydın sezon boyunca yedekti.2005-06 sezonunda Arda devre arasına kadar yine 11'di ve devre arası Manisa'ya gitti.Aydın bu sezondan itibaren PAF'ta 11 oynamaya başladı...

Nocna Mora
28.Haziran.2007, 21:25
Aydın bence bu sene fazla forma şansı bulamaz çünkü sağ açık alınacakmış...

perpetua
29.Haziran.2007, 01:45
Ama hem G.Saray hem milli takım rakiplerine karşı baskı ile oynayan bir rakip.

Baski ile oynamak zorunda desek bence daha dogru olur. Ikinci bir planimiz yok, ikinci bir stilimiz yok. Baskili oynamak kotu demiyorum. Ancak baskili oynayamadigimiz zamanlarda oyunu sogutmayi beceremiyoruz hic. Bunu yapmamiz icin de topsuz kosular yapmamiz, bosta hep pas verebilecek 2-3 oyuncunun topun etrafinda olmasi gerekli. Bu nedenle one gecsek bile maclarin sonunu zor getiriyoruz.

G.Saray sezonda 45 maç yapıyorsa 35'inde rakip kapanıyor.Milli takım keza öyle,20 maç yapıyorsa 15'inde biz hakimiz oyuna.İşte burada Aydın'ın koşu yapabileceği alan olmayacak.

Aksine bu kosulari yapmasi, verkac yaparak rakip defansi delme firsatini ortaya cikartir. Ispanya takiminda ne kadar cok kisinin topsuz kosulari yaptigini, hep pas almaya calistigini goruyoruz. Bu nedenle Rusya'nin presinin ne kadar ise yaramadigini da goruyoruz. Hem o presi yapabilmemiz, hem de gerektiginde kisa surede bos adami bulabilmemiz gerekli. Bunun icin de bulundugu pozisyona cakili olmayan, surekli rakip defansi rahatsiz eden oyuncularimizin olmasi gerekli. Mesela Batuhan'da bu acidan onemli. Bol bol geziyor, pas almak icin ugrasiyor ve bununla beraber hava hakimiyeti de var.

Aydın'ı henüz süper ligde bir sezon boyunca izlemedik bile.Aydın bir 11'e girsin,oynasın üst düzey maçları,ondan sonra değerlendirelim. Oynamayan bir oyuncuyu,oynayan oyunculardan önde görmek garip biraz.

Ben Aydin su anda Serdar'dan daha iyi veya Kazim'dan daha iyi demedim zaten, o kadar da ahmak degilim.. :D

Aydin, eger fizigini gelistirirse Serdar veya Kazim'dan daha onemli bir oyuncu olacak kapasiteye sahip oldugunu dusundugumu soyledim. Bunu da teknigi sayesinde veya hizi sayesinde degil, Aydin'in oyun zekasi, futbolunun olgunlugu sayesinde basarabilecek bir oyuncu dedim.

Bu arada Ömer abi PAF'ta Aydın Arda'dan hiç önde olmadı.Bunu senin daha iyi bilmen lazım...

2005/2006 sezonuna kadar Arda daha cok tercih edildi. Ilk olarak Galatasaray alt yapisinda kidem onemlidir. Arda PAF takimina Aydin'dan 8 ay daha once cikti ve bu nedenle de daha on sirada oldu. Cafercan kiralik yollanana kadar Arda, Aydin'dan daha once forma sansi buldu. Taa ki 2005/2006 sezonunda Aydin ve Arda beraber oynamaya baslayana kadar. Beraber oynadiklari zamanlarda fiziksel zayifligina ragmen Aydin daha etkili oldugunu gosterip A takima cikartilirken, Arda Manisaspor'a kiralandi. O sezon sonu Aydin sakatlanirken, Arda Ersun Yanal sayesinde ozellikle dayanikliligini gelistirerek Galatasaray'a geri dondu ve devamini getirdi.

Aydin'i Manisa'ya kiralik olarak yollamanin mantigi da ayniydi. Aydin dayanikliligini gelistirecek ve bu yil A takim icin hazir olacakti. Ancak Manisa'da istenen olmadi, Ersun Yanal ayrilmisti ve Vestel'in cekilmesi nedeniyle ortaya cikan karisiklik ve ustune Aydin'in 1 yildir suren rehabilitasyon surecinin sonunda omuzundan sakatlanmasi ve bu sirada pek asama kaydedememesi Aydin'in kendisini gostermesini engelledi. Ligin ikinci yarisinda ise Aydin'a dayaniklilik kazandirma gorevini Abdullah Avci ustlendi. Ikinci yarinin ilk macinda Aydin'i oynatti, durumunu gordu. Uc ay boyunca Aydin fizigini gelistirmek amacli antrenmanlar yapti ve Nisan ayi ile beraber oynamaya basladi.

Bu yaklasik 1.5 yillik kendisini gelistirememe sureci tabii ki Aydin'i etkiledi. Serdar Ozkan ve Kazim'dan bu kadar geride kalmis olmasi, oynamamis olmasinin en buyuk nedeni de bu 1.5 yillik sakatlik sureci.

anilton
29.Haziran.2007, 01:58
Ömer abi önüzümde koskoca bir sezon var.Bekleyelim ve görelim performanslarını ve gelişimlerini.Sonuçta bunların iyi futbolu Türk futbolu açısından önemli.İnşallah en iyi yerlere gelirler...

Universal
29.Haziran.2007, 05:50
Tartışmaya gerek yok.

Erman Toroğlunun dediği gibi, Vurdi Vurdi Vuruldi. Son üç maçımızı son dakika golleri ile kazanmadık mı? Son dakika golü ilede kaybettik. Belkide bu sonucu hak ettik.

Gerçek şu Yunanistan'ın 2004 şampiyonluğundan daha çok itibar yaptık. Herkes o şampiyonu unutur ama; bizim kazanışımızı ve elenişimizi kimse unutmaz.