Log in

View Full Version : EURO 08 | Yarı Final | Almanya - Türkiye

Pages : [1] 2

RoNNiE91
21.Haziran.2007, 08:20
http://img82.imageshack.us/img82/1046/100pxdfblogosvgeu1vw1.png (http://imageshack.us) http://img246.imageshack.us/img246/2418/100pxtffxy2mh5.png (http://imageshack.us)

Tarih: 25 Haziran 2008 Çarşamba

Saat: 21:45

Stadyum: St. Jakob Park - Basel

Yayın: Lig TV - ATV

Maça bir haftadan daha az bir zaman var.Buyrun sıcağı sıcağına...

KaF KeF
21.Haziran.2007, 08:21
Buraya Kadar geldik..Kupayı almadan olmaz..:D

nerazzuri
21.Haziran.2007, 08:23
Konuşmak için daha çok erken.

DeNiZ_1903
21.Haziran.2007, 08:23
Zor bir maç ama bu powerla :D alma şansımız yüksek :D

Universal
21.Haziran.2007, 08:24
Türkiye kazanıp finale çıkacaktır.

Rsa
21.Haziran.2007, 08:52
Bu gazla eleriz bunlarıda.

Sheriff
21.Haziran.2007, 08:59
Çok eksiğiz.. Umarım kazanırız ama bukadar eksikle işimiz çok zor.. Almanya'nın forvetleri çok daha iyi Hırvatlara verdiğimiz fırsatları onlara vermememiz gerekiyor..

gencerker
21.Haziran.2007, 09:08
Dikkat ettiniz mi bilmiyorum,

- İsviçre - Türkiye 90+2' de atılan gol ile kazandık
- Türkiye - Çek Cum. 2-0 yenik durumdayken 75+87+89 dakikaları bizi çeyrek finale taşıdı
ve bugün
- Hırvat - Türkiye dk. 116 1-0 yenik durumdayız ve dk. 120 maçı beraberliğe çevirip penaltılar ile yarı finale çıkıyoruz.

hep mucizevi şekilde buralara kadar gelmişiz.
Yine de adımızı dünyaya duyurmak harika birşey..

Türkiye - Almanya maçını size söyleyeyim:
dk. 89.5 Almanya 1-0 öne geçer.
dk. 89.9 Türkiye işi beraberliğe çevirir
dk. 119.9 Türkiye atar çıkar finale :D:D

eGowiCh
21.Haziran.2007, 09:59
Mucizelerin takımıyız, tur atlayabiliriz, şansımızı yüksek görüyorum.

Ali Apaydın
21.Haziran.2007, 10:02
Dikkat ettiniz mi bilmiyorum,

- İsviçre - Türkiye 90+2' de atılan gol ile kazandık
- Türkiye - Çek Cum. 2-0 yenik durumdayken 75+87+89 dakikaları bizi çeyrek finale taşıdı
ve bugün
- Hırvat - Türkiye dk. 116 1-0 yenik durumdayız ve dk. 120 maçı beraberliğe çevirip penaltılar ile yarı finale çıkıyoruz.

hep mucizevi şekilde buralara kadar gelmişiz.
Yine de adımızı dünyaya duyurmak harika birşey..

Türkiye - Almanya maçını size söyleyeyim:
dk. 89.5 Almanya 1-0 öne geçer.
dk. 89.9 Türkiye işi beraberliğe çevirir
dk. 119.9 Türkiye atar çıkar finale :D:D

Vay be olayı aşmışız artık desene. 20-30 saniye içinde çeviriyoruz maçı :D:D:D

guarin14
21.Haziran.2007, 10:04
Ne olursa olsun buraya geldik ya şükürler olsun.Çok eksiğimiz var fakat yenecek güçteyiz.İlginç bir istatistik;Türkiye euro 2008'de sadece 9 dk galip taraf olmuş diğer sürelerde y yenik durumda yada beraberlik

Ali Apaydın
21.Haziran.2007, 10:07
Ne olursa olsun buraya geldik ya şükürler olsun.Çok eksiğimiz war fakat yenecek güçteyiz.İlginç bir istatistik;Türkiye euro 2008'de sadece 9 dk galip taraf olmuş diğer sürelerde y yenik durumda yada beraberlik

Sadece 9 dakika galip durumda bulunarak yarı final oynayacak olmak çok ilginç gerçekten.

guarin14
21.Haziran.2007, 10:10
Sadece 9 dakika galip durumda bulunarak yarı final oynayacak olmak çok ilginç gerçekten.

Yemeden atamıyoruz bari ilk dakikada yiyelimde golü çoşarız belki:icon_biggrin:

fmsmyrna
21.Haziran.2007, 10:22
Şu başlığı görmek bile büyük mutluluk yarı finaldeyiz.Artık bizim kadro görevini yaptı bir Ayhan kaldı oynamadık muhtemelen o da oynayacak bu maçta hepsine şimdiden helal olsun işimiz çok ve çok zor turnuvanın başından beri Almanların favorim olduğunu söylemiştim inşallah yanılırım da finale çıkarız

TR.CaPTaiN
21.Haziran.2007, 10:34
İşin garip tarafı turnuvaya gelmeden önce gruplardaki son final olarak adlandırılan Norveç maçını da geriden gelerek almıştık. Gelenek devam ediyor..

Bu saatten sonra bu takımın başaramayacağı hiçbir şey yok. 119'da gol yedikten sonra 120'de gol atabilecek takım dünyada yoktur. Çünkü hiçbirisinde formasındaki bayrağa karşı böyle bir aşk yoktur.

amasyali
21.Haziran.2007, 14:42
Benim maç tahminim 2-0, 2-1, 1-0 gibi skorlarda . Çünkü Almanlar'ın Portekiz maçını izledim ve rakip sahaya oyunu yığdıkları halde ceza sahasına top atamadıklarını ve durmadan paslaşarak topu şişirdiklerini gördüm . Turnuvadaki gollerine ve son yaptıları Portekiz maçında attıkları gollere baktım ve hep uzun paslar sonucu kanattan gidip içeriye paslar atmaya çalıştıklarını gördüm . Amaçları ortadan gitmek ama hep kanata kitleniyorlar ve kanatları da iyi kullandıklarını düşünmüyorum . Swanşteyger ve Klose 'u tuttuk mu zaten hiçbir şey yapamazlar :) Defanslarını çözdük mü biz bu maçı alırız :) Zaten Almanlar yaratıcılıktan çok kurallı ve taktiksel oyunu kullanıyor . Fatih Terim, bizimkilere doğru komutları verdi mi bu sefer geriden gelmeden maçı alırız :)

Trabzonspor
21.Haziran.2007, 15:59
bırakın ya az zevkını cıkaralım carsambaya cok var daha

Omer90
21.Haziran.2007, 18:41
çok eksiğimiz var ama yinede bu kupayı alıcaz diye bir his var içimde...

El Comandante
21.Haziran.2007, 19:22
oyuna kontrollü baslamaliyiz,ilk golü cabucak yiyip oyunu saglama almaliyiz,kontrolü elimize almaliyiz.
Yok eger öne gecersek bu oyuncularda ters tepki yaratip istemedigimiz seyler dogurabilir.Neyse bol sans Aslan yüreklilere (=

deniz.91
21.Haziran.2007, 19:24
Bu maçıda alacağız inşallah ama rakibimizde almanya rtık çok zor geçecek podolski - klose ye çok dikkat etmeliyiz

gencerker
21.Haziran.2007, 19:49
Alman milli takımının teknik direktörü Joachim Löw oynanacak yarı final karşılaşmasında mecburen yeni taktik uyguluyor

- Beyler, Türkiye ile 25 haziranda kozlarımızı paylaşacağız
Bu herifler duruyo duruyo son dakka atarlanıyolar
Sizlerden istediğim tek birşey var o da son dakikaları çok dikkatli oynayın :D:D

Dünya basınında Türkiye hakkındaki yorumlar

- En etkili oldukları dakikalar maçın bitimine 1 veya daha kısa zaman kaldığındadır
- Gol yemeden gol atmazlar. O yüzden gol atmayın :D:D
- Atacaksanız hakem düdüğü ha çaldı çalacak derken golü atın.Yoksa başka şansınız yok :D

Universal
21.Haziran.2007, 19:52
Maçı Kuruçeşme Arenada izlemeyi düşünüyorum. Milleti gördükçe imrendim. Final'in tadını orada çıkaracğım. Eskiden bir reklam vardı, maç 90 dakika sakın bunu unutma valla bu paralo ile biz daha çok ülke deviririz. :)

TheTrooper
21.Haziran.2007, 20:41
bence yetkililerden izin alınsın.maça 1-0 yenik başlayalım.

fmsmyrna
21.Haziran.2007, 20:50
Artık Almanlar 85'te oyuna 2 stoper daha falan alırlar.Aslında son 5 dakikayı izlesek yeter

JunkChorn
21.Haziran.2007, 20:54
Çok fazla eksiğimiz var.

İşimiz her zamankinden daha zor,bu defans ile daha da zor..

Umarım bu güzel mucizelerin sonu çok kötü bitmez.

Defuser
21.Haziran.2007, 20:56
Şansımız ve hırsımızla buraya geldik. Hırvatistan karşısında yine bir destan yazdık - sıkıldım, kalbime iniyordu vallahi - bu maçı artık destansız, mucizesiz kazanalım.

Ouzy
21.Haziran.2007, 20:56
Volkan Demirel (Cezalı)
Rüştü Reçber
Tolga Zengin
Sabri Sarıoğlu
Gökhan Zan
Emre Aşık (Cezalı)
Servet Çetin (Sakat)
Hakan Balta
Uğur Boral
Emre Güngör (Sakat, turnuvayı kapattı)
Mehmet Aurelio
Mehmet Topal
Emre Belözoğlu (Sakat)
Tümer Metin
Hamit Altıntop
Ayhan Akman
Arda Turan (Cezalı)
Tuncay Şanlı (Cezalı)
Colin Kazım Richards
Gökdeniz Karadeniz
Nihat Kahveci (Hafif sakat)
Semih Şentürk
Mevlüt Erdinç

Bu tablo işi mucizelere bırakıyor maalesef.:(

a.arıcı-11
21.Haziran.2007, 20:57
ben bu maçı kazanamayacağımıza inanıyorum.Neden derseniz;
şimdi kendimizi kandırmayalım turnuvada yarı finlde olabilir ama hiç Dünya Clasında bir takımla oynamadık.Sedece Portekizle oynadık ve yenildik.İsviçre,Çek Cumhuriyeti,Hırvatistan bunlar iyi takım olabilir ama büyük takım değiller.Bu iş aynı 2002 Dünya Kupasına benziyor.Orda da Senegal,Kore,Japonya gibi formda takımlarla oynadık ama Dünya Standartlarında sadece Brezilya ile oynadık ve iki maçtada yenildik.Ben bu seferde böyle olacak.

Umarım yanılırım ama gerçekler böyle.

JunkChorn
21.Haziran.2007, 20:59
@a.arıcı-11

Sana katılmamak mümkün değil,şu ana kadar oynadığımız takımlar bizden iyi olabilirler ama aramızda çok fark yoktu.

Portekiz ile bariz fark vardı o maçtan sonra ki eleştirileri hepimiz biliyoruz.

Fernando Gago
21.Haziran.2007, 21:01
Güzel bir rüyanın sonu olaca bence bu maç çok fazla eksiğimiz var ve sonuçta karşımızdaki takım Almanya

fmsmyrna
21.Haziran.2007, 21:01
Volkan Demirel (Cezalı)
Rüştü Reçber
Tolga Zengin
Sabri Sarıoğlu
Gökhan Zan
Emre Aşık (Cezalı)
Servet Çetin (Sakat)
Hakan Balta
Uğur Boral
Mehmet Aurelio
Mehmet Topal
Emre Belözoğlu (Sakat)
Tümer Metin
Hamit Altıntop
Ayhan Akman
Arda Turan (Cezalı)
Tuncay Şanlı (Cezalı)
Colin Kazım Richards
Gökdeniz Karadeniz
Nihat Kahveci (Hafif sakat)
Semih Şentürk
Mevlüt Erdinç

Bu tablo işi mucizelere bırakıyor maalesef.:(

Tümer Metin de sakat

Addolorato
21.Haziran.2007, 21:04
arkadaşlar dışardan oyuncu alma hakkına sahipmi milli takımımız? yani mesela mevlütü yollayıp yerine ibrahim toraman ı almamız falan mümkünmü

Ouzy
21.Haziran.2007, 21:06
Kardeşim bu takım ne yapsa yaranamıyor ya. Hadi Dünya Kupası'nı anladık, hiç Avrupa takımı yoktu falan. Bütün başarılarımızı küçümseyeceğiz ya, şimdide bu başarıyı küçültmek için birşeyler uyduruyoruz.

Adamların Modric'i, Rakitic'i, Kranjcar'ı var. Sadece Modric, bu yaz Tottenham' 24 milyon €'ya gitti.

El Comandante
21.Haziran.2007, 21:06
-----------Rüstü-----------

Sabri--Gökhan---Hakan Balta--Ugur--

Hamit---Aurelio--Topal---Ayhan Akman---

------------Nihat Kahveci-------

------------Semih Sentürk---------

Aslinda böyle bir kadro,ya da buna yakin bir kadro ile cikarsak Almanya karsisinda kazanabiliriz,hem 3 kere geriye düsüp maclari kazanip,yari finale cikmanin getirdigi moral de var.(=

scar face
21.Haziran.2007, 21:08
Stoperimiz kalmamıs Arda,Tuncay cezalıymıs bu gazla Almanlarıda eleriz:D

hp-fm-gs
21.Haziran.2007, 21:09
Buraya kadar bence de. Arıcı arkadaşıma katılmadan geçemiyorum. Almanlar bizden kat kat üstün bir ekip ve bizim ilk 11 dışında sadece 3 yedeğimiz olacak yanılmıyorsam. Kontrolü kesinlikle kaybetmeyip, Almanlara top yaptırmamamız lazım. Aksine herşey onlardan yana.

Hayırlısı neyse o olsun.

anilton
21.Haziran.2007, 21:10
Arkadaşlar umutsuzluk yok.Biz Türküz.Sonuna kadar yarışın içindeyiz.Almanya'nında ne oyun oynadığını gördük grupta.Avusturya'yı zor yendiler,bizim o kadar eksiğe rağmen elediğimiz Hırvatistan'a yenildiler.Portekiz diğer takımlar gibi kontrollü oynamayıp üstüne gidince yenildi Almanya'ya.Biz Portekiz gibi saldırmayacağız ve kontrollü oynayacağız.Olmaz diye bir şey yok,bunun en büyük örneğini üç maçtır biz gösterirken bu denli umutsuzluğa kapılmanız şaşırttı beni...

Eksiklere düşündüğümzde şöyle bir kadro düşünülebilir;

Bence Servet bu maça yetişir.Bu maçta riske edilmedi,Almanya maçında mutlaka oynar...

---------------Rüştü-----------------

Sabri----G.Zan-------Servet----H.Balta

-----------M.Topal--Aurelio-------------

Hamit----------Ayhan-----------U.Boral

------------Nihat(Semih)---------------

hp-fm-gs
21.Haziran.2007, 21:13
Arkadaşlar umutsuzluk yok.Biz Türküz.Sonuna kadar yarışın içindeyiz.Almanya'nında ne oyun oynadığını gördük grupta.Avusturya'yı zor yendiler,bizim o kadar eksiğe rağmen elediğimiz Hırvatistan'a yenildiler.Portekiz diğer takımlar gibi kontrollü oynamayıp üstüne gidince yenildi Almanya'ya.Biz Portekiz gibi saldırmayacağız ve kontrollü oynayacağız.Olmaz diye bir şey yok,bunun en büyük örneğini üç maçtır biz gösterirken bu denli umutsuzluğa kapılmanız şaşırttı beni...

Eksiklere düşündüğümzde şöyle bir kadro düşünülebilir;

Bence Servet bu maça yetişir.Bu maçta riske edilmedi,Almanya maçında mutlaka oynar...

Sabri----G.Zan-------Servet----H.Balta

-----------M.Topal--Aurelio-------------

Hamit----------Ayhan-----------U.Boral

------------Nihat(Semih)---------------

Nihat'ın ileri de tek kaldığında etkili olamaması bizim için büyük sorun oluyor ancak Semih'te ilk 11'de başladığı zaman kayboluyor rakip savunmanın arasında. Buu aşabilirsek, yazdığın kadro ile Almanları çok zorlayabiliriz.

anilton
21.Haziran.2007, 21:16
Nihat'ın ileri de tek kaldığında etkili olamaması bizim için büyük sorun oluyor ancak Semih'te ilk 11'de başladığı zaman kayboluyor rakip savunmanın arasında. Buu aşabilirsek, yazdığın kadro ile Almanları çok zorlayabiliriz.

Nihat dün sakatlandı,oynamama gibi bir durumuda var...

Aykan19o3
21.Haziran.2007, 21:58
Almanların şuana kadar yaptığımız en kuvvetli takım olduğu kesin.

Zor geçicek ancak ben bir sürpriz daha yapacağımıza inanıyorum..

BlackEagle19o3
21.Haziran.2007, 22:01
Anıl ne yaptın sen ya.Topal-Aurelio-Ayhan çok defansif olur.
Bence şöyle olmalı ; (Servet'in iyileşmesini ümit ederek yazıyorum)
4-4-1-1 şeklinde...
Rüştü
Sabri
G.Zan
Servet
Hakan
Hamit
Topal
Aurelio
Uğur Boral(Gökdeniz)
Nihat
Semih...

Bu maçta Semih tek forvet, Nihat serbest adam olarak oynamalı.Uğur Boral oynarsa artık sol kanatı domine etmeli.Sevilla maçındaki Uğur olmalı sahada.Bindirme yapmalı , Semih'e bol bol orta açmalı.Eğer bunları yapamayacaksa Gökdeniz oynasın...Aurelio-Topal ikilisinden top geçmez ortadan zaten:)Allah bir kez daha yardımcımız olsun...

Cyzio
21.Haziran.2007, 22:05
----------------------Rüstü Recber ------------------------
Sabri Sarioglu --- Servet??? ------- Gökhan Zan ---- Hakan Balta
----------------- Topal -------- Mehmet Aurelio -------------
Hamit ----------------------------------------------- Gökdeniz
---------------- Nihat Kahveci -------- Semih Sentürk --------------

RoNNiE91
21.Haziran.2007, 22:07
-------------------------Rüstü-------------------------
Sabri Sarioglu ----- Servet ------- Gökhan Zan ---- Hakan Balta
--------------Mehmet T. ------------ Aurelio -------------
Hamit --------------------------------------------- Gökdeniz
------------- Nihat Kahveci -------- Mevlüt Erdinç ----------

Bence böyle bir kadro olmalı.

anilton
21.Haziran.2007, 22:18
Anıl ne yaptın sen ya.Topal-Aurelio-Ayhan çok defansif olur.
Bence şöyle olmalı ; (Servet'in iyileşmesini ümit ederek yazıyorum)
4-4-1-1 şeklinde...
Rüştü
Sabri
G.Zan
Servet
Hakan
Hamit
Topal
Aurelio
Uğur Boral(Gökdeniz)
Nihat
Semih...

Bu maçta Semih tek forvet, Nihat serbest adam olarak oynamalı.Uğur Boral oynarsa artık sol kanatı domine etmeli.Sevilla maçındaki Uğur olmalı sahada.Bindirme yapmalı , Semih'e bol bol orta açmalı.Eğer bunları yapamayacaksa Gökdeniz oynasın...Aurelio-Topal ikilisinden top geçmez ortadan zaten:)Allah bir kez daha yardımcımız olsun...

Kerem tabi defansif olacak,Almanya gibi bir takıma şuursuzca saldırmak ne demek Portekiz maçında gösterdiler.O.sahayı kalabalık tuttu bu maçta Almanya ve karşısında bir tek Petit vardı mücadele eden.Böyle olunca Almanya maçı kazandı.Ayhan'ın ofansif yetenekleride tartışılmaz zaten.Biz onu forvet oynarken almıştık zaten:)Ayrıca Nihat'ın oynamama durumuda var...

Cyzio
21.Haziran.2007, 22:20
Almanya maçına Hırvatistan-Almanya maçını izleyerek hazırlanmalıyız bence..

KaF KeF
21.Haziran.2007, 22:29
Rüştü
Sabri------G.zan----Servet------Hakan B.
M.Topal-Aurello
Hamit----------------------------------Uğur
Mevlüt

Semih

Tabi Servet iyileşmezse M.Topal mecburen Defansta oynayacak ...2.Yarı duruma göre Kazım-Mevlüt-Gökdeniz-Ayhan girebilir..

PesimiSTyLa
21.Haziran.2007, 22:29
Nihat ın adelesi yırtılmış :( 1 ay yok, dolayısı ile turnuvayı kapattı :(

Servet in oynaması imkansız gibi birseymiş :( Şimdi ntvspor da son dakika verdiler..

RoNNiE91
21.Haziran.2007, 22:30
Artık Nihat'ın yerine Mevlüt oynayacak.Kim oynarsa oynasın yüreğiyle oynasın.

KaF KeF
21.Haziran.2007, 22:32
Servet'in oynaması zor"
21.06.2008 15:12
A Milli Futbol Takımı'nda Hırvatistan maçının son dakikalarında sakatlanan Nihat Kahveci'nin Almanya ile oynanacak olan yarı final maçında oynamasının zor olduğu bildirildi.Milli Takım doktoru Bülent Bayraktar sakat futbolcularla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugünden Almanya maçına kimlerin yetişip yetişemeyeceğini söylemek net olarak mümkün değil. Hırvatistan maçında sakatlanan Nihat'ın topa vurduğu sağ bacağını gövdeye bağlayan kaslarda ve bacağın ön kısmında bacağını sallamasını savurmasını sağlayan kasların bir tanesinin yapışma yerinde zorlanma var. Sakatlığının ne durumda olduğunu tespit etmek için bugün gün içinde tetkik ve değerlendirme yapacağız. Bu değerlendirmenin ardından Nihat'la ilgil net birşey söyleyebileceğiz. Sakatlıkları devam eden oyunculardımız var. Bu oyuncularımızın tedavileri sürüyor. Bu oyuncularımızdan tümer, servet ve Emre Belözoğlu'nun son durumunu görmek için onlara da Nihat'la birlikte tetkik ve değerlendirme yapabiliriz. Ancak Servet'in Almanya karşında forma giymesinin çok zor olduğunu ifade edebilirim. Ama yine de Servet'in kalan günlerde uygulanacak tedaviye nasıl bir cevap vereceği çok önemli" dedi.
Bayraktar, 2 fizyoterapist, 3 masör ve Amerikalı uzman arkadaşlarıyla birlikte Spor Hekimliği ve Atletik Performans Departmanı adı altında hizmet verdiklerini ifade ederek, "Bu ekiple hem sağlık hem de performans açısından milli takımımıza yardımcı ve destek olmaya çalışıyoruz. Milli takımımızn geldiği nokta açısından baktığımız da biz de çok çok mutluyuz. Ümidimiz bundan sonrada başarının devam etmesi. Bundan sonraki turnuvalar içinde istikrarın yakalanabilmesi. Bilimsel ve mesleki anlamda hem milli takım hem de kulüp takımları için elimizden geldiğince yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ogcj_me
21.Haziran.2007, 22:33
Daha Çeyrek Final maçları bitmeden bu konunun açılması biraz yanlış geldi bana
Konuya gelince dualarımız yine Milli Takımla inşallah kazanırız

a.arıcı-11
21.Haziran.2007, 22:37
Nihat'ın sakatlığı kötü oldu gerçekten.Ama Nihat gitti diye takım bitmiş sayılmaz çünkü Çek maçınn son 3 dakikası haricinde bütün turnuva boyunca vasattı zaten.Belki Mevlüt daha iyi bir performans sergiler.

GeNç KaRTaL
21.Haziran.2007, 22:38
Off bu son sakatlık haberleri çok kötü oldu..:( Ama yılmak yok.Buraya kadar geldik,bundan sonra bırakmayacağız.Eksiklerin yerine kim oynarsa elinden geleni yapacaktır.İnancım tam.Almanlarıda devirip finale çıkacağız..

Dip not:Almanları gözümüzde o kadar büyütmemeliyiz.Gruplarda ve çeyrek finalde iyi oyun oynamadılar.Elediğimiz Hırvatlara yenildiler.Ayrıca Portekiz'i gözümüzde büyüttük sonuç ortada.Bireysel hataları az yaparsak,inşallah dualarımızla finaldeyiz..:)

hp-fm-gs
21.Haziran.2007, 22:39
Nihat'ı da kadrodan çıkarmak zorunda kaldık. Gerçekten çok çok zor bir durumdayız. Allah yardımcımız olsun.

Mevlüt ve Semih'e sonuna kadar güveniyoruz.

TR.CaPTaiN
21.Haziran.2007, 23:00
Milliler'de şok üstüne şok. Dünkü maçta sakatlanan Nihat Kahveci'nin durumuyla ilgili kötü bir haber geldi.
Nihat Kahveci turnuvayı kapattı. Milli futbolcunun adalesinde yırtık tespit edildi.

Yıldız oyuncunun bir ay oynamayacağı açıklandı. Kesin sonuç MR çekildikten sonra belli olacak.

Sıkıntı sadece Kahveci ile ilgili değil. Servet'in de oynaması şüpheli. Kamp doktorlarından alınan bilgilere göre Servet ayağının üstüne basamıyor. Yan ayak bağlarında esneme olduğu ve oynma ihtimalinin maç saatinde belli olacağı açıklandı.

Sarı kart cezalıları ve sakatlıklar milillerin belini büktü. Dünkü cezalılardan sonra Terim'in nasıl bir kadro kuracağı merak konusu oldu.

Hatırlanacağı üzere 4 futbolcumuz Arda, Tuncay, Emre Aşık ve Volkan oynamayacak.

Çek maçında da savunmaçı Emre Güngör sakatlanarak turnuvayı kapatmıştı.

Internethaber

Addolorato
21.Haziran.2007, 23:04
Avusturya bile almanya karşısında 3-0 öne geçmişti ancak 4-3 yenilmişti biz avusturyadan daha kaliteliyiz hırvatistandanda daha kaliteliydik bence almanyayı yenebiliriz

El Comandante
21.Haziran.2007, 23:08
Avusturya bile almanya karşısında 3-0 öne geçmişti ancak 4-3 yenilmişti biz avusturyadan daha kaliteliyiz hırvatistandanda daha kaliteliydik bence almanyayı yenebiliriz

Hollanda maciydi o (=

Ama katiliyorum sana,biz Almanyayi yenebiliriz,gözümüzde fazla büyütmeyelim Almanyayi yeter.

a.arıcı-11
21.Haziran.2007, 23:09
Köpke: Finale biz çıkacağız

Alman Milli Takımı'nın kaleci antrenörü Andreas Köpke, Türkiye-Hırvatistan maçını analiz ederek, kendi güçlerini ön plana çıkaracaklarını ve böylece finale ulaşacaklarını söyledi.

http://www.ntvspor.net/Images/32050.jpg

NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 15:26 TSİ 21 Haziran 2008 Cumartesi

Alman milli takımı'nın kaleci antrenörü Andreas Köpke, Türkiye-Hırvatistan maçını analiz ederek, kendi güçlerini ön plana çıkartacaklarını ve böylece finale ulaşacaklarını söyledi.

Alman Milli Takımı'nın kaleci antrenörü Andreas Köpke, İsviçre'nin Basel kenti yakınlarındaki Tenero kasabasında basın toplantısı düzenledi.

İsviçre'nin Basel kenti yakınlarındaki Tenero kasabasında basın toplantısı düzenleyen ve Almanya'nın yeniden Avrupa Şampiyonu olma zamanının geldiğini belirten Köpke, ''Maçı analiz ederek kendi güçlerimizi ön plana çıkartacağız ve finale ulaşacağız'' dedi.

Fenerbahçe'de de bir dönem teknik direktörlük yapan Alman milli takımının teknik direktörü Joachim Löw'ün, Türkiye'nin yarı finale yükselmesini nasıl karşıladığının sorulması üzerine de Köpke, Löw'ün fazla bir tepki göstermediğini, bunu sakin karşıladığını ifade ederek, Türkiye'ye karşı zorlu bir maça çıkacaklarını, ancak finale ulaşmak için gerekli olan tüm çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Alman milli takım kalecisi Jens Lehmann'a penaltıları tutabilmesi için yine küçük bir kağıt verip vermeyeceğinin sorulması üzerine de Köpke, geçen yıllarda atılan penaltılarda Türk oyuncuların kalenin nerelerine şut çektiklerine bakacaklarını ve penaltı atışlarına da hazırlanacaklarını söyledi.

Köpke ayrıca, takımın bugün dinleneceğini ve antrenmanlara yarın başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Alman milli takımının forvet oyuncularından Miroslav Klose, Bayern Münih'de takım arkadaşı olan Hamit Altıntop ile yazışıp yazışmadığının sorulmasına karşılık, ''Hamit ile yazıştım. Hamit bence Türk milli takımındaki en iyi oyuncu. Üstelik istemediği bir yerde defansta oynamasına rağmen çok başarılı bir oyun sergiliyor. Türkiye'ye karşı oynayacağımız maç iyi bir oyun olacak'' şeklinde konuştu.

Türkiye maçı öncesinde iyimser olup olmadığının sorulması üzerine de Klose, ''Ben her zaman iyimserim. Türklerin maçlarda nasıl bir zafer hırsıyla oynadıklarına bakılacak olursa, buna karşı direnmek gerektiği ortada. Biz Türklere karşı iyi hazırlandık'' dedi.

Defans oyuncularından Arne Friedrich, Türklerin güçlerinin, son dakikaya kadar mücadele etme azmi olduğunu, ancak Hırvatistan karşısında iyi oynamadıklarını, özellikle defansta hatalar yaptıklarını savunarak, ''Hırvatistan'ın elenmesi beni çok şaşırttı'' diye konuştu.

Portekiz gibi güçlü bir takım karşısında çok iyi oynadıklarına işaret eden Friedrich, Türkiye karşısında favori gösterildiklerini, bu nedenle maça iyi konsantre olacaklarını, ancak rakiplerini de hiçbir zaman küçümsemeyeceklerini söyledi.

Türklerin Hırvatistan galibiyetini nasıl coşkulu bir şekilde kutladıklarını Berlin'de yaşayan bir arkadaşından haber aldığını ifade eden Friedrich, Türkiye'ye karşı oynayacakları maçın sonucu ne olursa olsun, olayların meydana gelmemesini ümit ettiğini sözlerine ekledi.

Friedrich, Alman milli takım oyuncularının hangi rakibi tercih ettikleri sorusuna karşılık da, ''Bu oyuncudan oyuncuya değişiyor. Ben Türkleri istiyordum, çünkü bize daha yatkınlar. Hırvatistan maçında zorlandık'' şeklinde yanıt verdi.
Ntv Spor

eGowiCh
21.Haziran.2007, 23:09
Nihat'ın sakatlanması kötü oldu.

Beyler şimdi kimler sakat KESİN olarak? Hani hiçbir şekilde oynaması mümkün olmayan oyuncularımız kimler?

Nihat, Emre Güngör, Tümer kesin oynamıyor, sakatlar.
Tuncay, Arda, Emre Aşık, Volkan cezalı.
Servet için oynaması zor dediler ama Servet bu, belli olmaz, oynayabilir diye onu kesin oynamayacaklar arasına koymuyorum.
Emre Belözoğlu'nun durumu ne? Adam bir sakatlandı Portekiz maçında, o maçtan beri 3 maç yaptık hala iyileşemedi, bu maçta da oynayamazsa kadroya boşu boşuna çağrılmış olacak.

En kötü ihtimalle 9 oyuncumuz sakat ve/veya cezalı. 23 kişiden 9 kişiyi çıkardığımızda geriye 14 kişi kalıyor.

14 kişiden bir tanesinin yedek kaleci olduğunu düşünürsek, 13 kalıyor geriye. 13 kişiden 11'i oynayacak, 2 tanesi (oyuna sonradan girebilecek yedek), 1 tanesi de kaleci Tolga Zengin olacak.

Beyler dert etmeyin, mutlaka oyuncu çağrılır. UEFA'dan özel bir izin alınır bu konuda, 3 yedeğimiz mi olacak kenarda? :)

Sekopej
21.Haziran.2007, 23:57
Oyuncu çağrılması gibi bir durum söz konusu değil. Sahaya çıkacak 11 oyuncu bulunmazsa belki o zaman izin verilir ama şimdi UEFA'nın izin vereceğini sanmıyorum ve vermezler de zaten.

Çok eksiğimiz var fakat geriye baktığımızda da 3 tane mucizevi maçımız var. Artık o formayı kim giyerse giysin önemli değil, defansta herhalde dünden daha kötü bir görüntü çizmeyiz. Kontrollü oyun oynamamalıyız, rakibi bozmak yerine kendi oyunumuzu oynamaya bakmalıyız.

Benim bu takıma inancım sonsuz. Hepsine güveniyorum ve Almanları da geçerek finale çıkacağımızı düşünüyorum.

Grupta gol bile atamaz denilen bu takım yarı finale çıktı, artık hiçbir şey imkansız değildir. Hemen karamsar olmaya gerek yok, bu takım daha bize nice zaferler yaşatacak.

eGowiCh
22.Haziran.2007, 00:14
Muhtemel onbirimiz:

Rüştü, Sabri, M.Topal, G.Zan, H.Balta, Kazım, Hamit, Aurelio, U.Boral, Mevlüt, Semih.

Yedeklerimiz: T.Zengin, Ayhan, Gökdeniz

Bu dar kadroda bile alternatiflerimiz oldukça fazla.

Mesela sağ bekte Hamit, sağ açıkta Kazım, göbekte Aurelio ile Ayhan oynayabilir. Sağ bek Sabri, sağ açık Hamit, göbekte Aurelio ile Ayhan oynayabilir. Servet iyileşirse göbekte Topal ile Aurelio, sağda Hamit, bekte Sabri oynayabilir.

Bu daracık kadrodan bile alternatifler üretebiliyoruz :)

Rüştü, Gökhan Zan, Hakan Balta, Mehmet Aurelio, Hamit, Uğur Boral, Semih'in yeri garanti. Diğerlerini Terim belirleyecek artık.

Sağda sıkıntı yaşamayız inşallah, Podolski ve Lahm'ı o kanatta mutlaka durdurmalıyız.

Onurap
22.Haziran.2007, 00:23

Sabri----G.Zan-------M.topal----H.Balta

------------Emre B.--Aurelio-------------

Hamit----------Mevlüt-----------Gökdeniz

-----------------Semih---------------

M.topal stoper oynamış birisi servet maça yetişmesi zor zaten..Eksikliklerimiz var ama yenemeyince c.ronaldoda olsa yenemeyebilirsiniz..Allah bizim kupayı almamızı istiyor sanki bence
bu maçı yine kazanacağız..Hollandayla final oynarız (: Emre nin durumu belli değil oynamazsa iki alternatif var ya hamit oraya geçer kazım sağa veya ayhanı alırız ortaya hamit yine sağda kalır..Boş yere 2 sarı kart gördü TUNCAY VE ARDA ikiside kartlık pozisyon değil neyse belki böylesi daha hayırlı olur..Buraya kadar gelmişken kupayı almamak olmaz..

bursa_mc
22.Haziran.2007, 00:26
Uğur Boral,Arda'nın yerini çok iyi doldurur..Tuncay'ın görevini Hamit üstlenir heralde,sağ tarafta sabri,kazım yada gökdeniz olabilir..İlerde mecburen Mevlüt başlar.Her ne kadar kötü durumda olsakta BURAYA KALPLER KONULDU!

Fıratcan Alçınkaya
22.Haziran.2007, 00:35
Hırvatlar almanları yendiğine göre bizde Almanları yeneriz düz mantık :n:

kazanıcağız tüm Müslüman Alemi ellerini Allah'a bizim için kaldırıyor bu kadar dua ile kayßetmeyiz...

Ouzy
22.Haziran.2007, 01:05
Son durum...

Volkan Demirel (Cezalı)
Rüştü Reçber
Tolga Zengin
Sabri Sarıoğlu
Gökhan Zan
Emre Aşık (Cezalı)
Servet Çetin (Sakat)
Hakan Balta
Uğur Boral
Mehmet Aurelio
Mehmet Topal
Emre Belözoğlu (Sakat)
Tümer Metin (Sakat)
Hamit Altıntop
Ayhan Akman
Arda Turan (Cezalı)
Tuncay Şanlı (Cezalı)
Colin Kazım Richards
Gökdeniz Karadeniz
Nihat Kahveci (Sakat, turnuvayı kapattı)
Semih Şentürk
Mevlüt Erdinç

14 kişi kaldı elimizde...

a.arıcı-11
22.Haziran.2007, 01:15
kazanıcağız tüm Müslüman Alemi ellerini Allah'a bizim için kaldırıyor bu kadar dua ile kayßetmeyiz...

Aynı düşünce 1.Dünya Savaşı sırasında da vardı ve sonuçta tüm müslüman aleminin ne yaptığını gördük.

Tamam son dakikalarda attığımız gollerle maçlarımız çevirmemizi Allah'a bağlamak bizim ne kadar dinimize bağlı olduğumuzu gösteriyor fakat takıma bu kadar kondüsyon yüklemesi yapmadan sahaya çıksaydık bu golleri atabilecekmiydik????

Unutmayalım ki Allah sadece bizim değil.Yeryüzünde ona inanan herksesin Allah'ı.;)

Cengo
22.Haziran.2007, 01:23
Doğru kadro:

------------------ Semih --------------------------
------------------------------ Tuncay--------------

----- Uğur -------- Hamit ------ Gökdeniz ---

----------------------- Aurelio ---------------------

Hakan B. --- G.Zan -------- Topal ----- Sabri

------------------------- Rüştü -----------------------

Hamit'i ortasahanın ortasından çekerseniz hiçbir maçı kazanamayız!!!

Ouzy
22.Haziran.2007, 01:23
Hırvatlar almanları yendiğine göre bizde Almanları yeneriz düz mantık

Biz Portekiz'e yenildik, Portekiz'de Almanya'ya yenildi. Düz mantık bile bizim takıma dayanamayıp karıştı.:)

hp-fm-gs
22.Haziran.2007, 01:26
Uğur Boral, Arda kadar etkili olabilecek bir futbolcu değil bana göre.

Cengo
22.Haziran.2007, 01:28
Uğur Boral, Arda kadar etkili olabilecek bir futbolcu değil bana göre.
Bana göre de Uğur'u uzun süre izlemedin :)

Arda Uğur'dan daha komple özellikllere sahip olabilir ama mevkisinde Uğur çok etkili bir futbolcudur.

Arda daha değişik tarz bir oyuncu, hiçbir zaman kanat gibi oynamıyor zaten..

fmsmyrna
22.Haziran.2007, 01:28
-------------------------Rüstü-------------------------
Sabri Sarioglu ----- M.Topal ------- Gökhan Zan ---- Hakan Balta
-------------------------- Aurelio --------------------------
-------------------Hamit---------------Ayhan----------------
Kazım --------------------------------------------- Gökdeniz(Uğur Boral)
------------- -------- Mevlüt Erdinç ----------

Böyle başlamamız lazım bence geriye kalan isimler şunlar oluyor
Tolga Zengin
Gökdeniz(Uğur)
Semih

PesimiSTyLa
22.Haziran.2007, 01:30
Doğru kadro:

Bence de doğru olan bu . Bu arada Tuncay da cezalı, onun yerine de Mevlüt olur heralde.

Krusty
22.Haziran.2007, 01:31
Final oynayacağız gibi bir his var içimde umarım hissim doğru cıkar.

Cengo
22.Haziran.2007, 01:31
Melüt çok yetersiz, yanlış seçim, Fatih hoca artık oynatmaz bile onu.

Ayhan çok yetersiz bir oyuncu, yine yanlış seçim.Karar mekanizması olarak Serkan Balcı'dan bir farkı yok, oldukça yetersiz.

Kazım kısa dönem performansları gösteriyor, aslında çok yetenekli ama alışamadı kadroya.

Gökdeniz sol kanat oyuncusu değil, performansı yarı yarıyada fazla düşer..

anilton
22.Haziran.2007, 01:32
Doğru kadro:

Tuncay cezalı...

hp-fm-gs
22.Haziran.2007, 01:32
Uğur en başta istikrarsız bir oyuncu olduğu için kaybediyor. Top tekniği de Arda kadar yüksek değil. Ancak gününde olduğu zaman, form yakaladığı zaan mevkisinde etkili olabiliyor. Top sürüşü ve topu ayağında tutmasıyla göz önüne çıkıyor.

Arda ise daha kompleks bir oyuncu. Şut atabilme özelliğini geliştirebilse kesinlikle iyi bir AMC olarakta görev alabilir. Orta sahanın her yerinde rahatça oynayabilecek, serbest bir futbolcu.

Ama şu durumda Uğur'a kesinlikle güveniyorum ve bizi şaşırtmayacağını umuyorum.

Cengo
22.Haziran.2007, 01:33
Bence de doğru olan bu . Bu arada Tuncay da cezalı, onun yerine de Mevlüt olur heralde.

------------------------------ Mevlüt -------------

Mevlüt zayıf kalır orada, elde de oyuncu yok :(

hp-fm-gs
22.Haziran.2007, 01:33
Bu arada Cengiz abinin yazdığı kadroya kesinlikle katılıyorum. Hamit göbek oynamalı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
------------------------------Gökdeniz -------------

----- Uğur -------- Hamit[Ayhan] ------ Kazım[Hamit] ---

Bence en uygunu böyle olur.

PesimiSTyLa
22.Haziran.2007, 01:37
------------------------------ Mevlüt -------------

Mevlüt zayıf kalır orada, elde de oyuncu yok :(

Aynen mevlüt zayıf kalacaktır, Tuncay her yere koşuyordu ortasaha, forvet sahada bsmadık yer bırakmıyordu, mücadele ediyordu. Özellikle Çek ve Hrvat maclarında cok iyiydi. Mevlüt bunları yapabilecek mi büyük bir soru işareti ...

Sagolsun Rosetti, Tuncay ve Arda gibi 2 en önemli oyuncumuzu gereksz yere cezalı duruma düşürdü.

TR.CaPTaiN
22.Haziran.2007, 01:39
Hemen hemen yedek takımla çıkıyoruz. Almanlar'ın en büyük silahı duran toplar maalesef bizim de en büyük zaafımız duran toplar. Fakat yine de final inancımız tam.

Alman milli takım oyuncularından Thomas Hitzlsperger, Türklerin ancak otobüse bindikleri zaman yenilmiş olacaklarını söyledi.

Hitzlsperger, Alman milli takımının İsviçre'deki kampı Tenero'da yaptığı açıklamada, ''Türkler bana bu kez çok durgun gibi göründüler. Buna rağmen dikkatli olmalıyız. Çünkü aslında Almanların bir özelliği olarak bilinen uzatma dakikalarında güçlü oynama yeteneğine sahipler. Türkler ancak otobüse bindiklerinde yenilmiş olacaklar'' dedi.

Alman milli takım oyuncusu Simon Rolfes de ''Türklerin gücü, belirli bir düzensizlikte ve şaşırtıcılıkta yatıyor. Burada önemli olan, oyunlarını kabul ettirmelerine izin vermemek ve oyunu kendin belirlemek. Kendi gücün önemli, bunu kabul ettirmek lazım'' şeklinde konuştu.

Oyuncu Christoph Metzelder de ''Türkiye çılgın bir takım. Ne yapacakları belli olmuyor. Bu konuda uyarıldık ve büyük saygımız var. Oyunun başından itibaren güce dayalı futbolumuzu ortaya koymalıyız, o zaman baskımıza dayanamazlar'' diye görüş belirtti.

Ligtv.com.tr

PesimiSTyLa
22.Haziran.2007, 03:27
Bu arada Servet röportajında biz sarı kartlar siliniyor diye biliyorduk gibi birsey dedi, yani futbolcularımız da tam olayı bilmiyorlarmış, yazık oldu :s

Bu arada Show Haber de Tümer ve Emre nin tedaviye yanıt verdigi ve oynayabilme ihtimallerinin oldugu söylendi.

fmsmyrna
22.Haziran.2007, 04:24
Mevlüt'e zayıf diyorsunuz da orta saha adamı değil ki bu adam forvet oyuncusu Fransa gibi bir ligde 11 gol atmış forvet oynayıp ilk Portekiz maçı gibi forvet arkası oynarsa tabiki facia olur.Sürpriz yapıp Semih-Mevlüt ikilisi ile de başlayabilir.Bu ikiliyle baya bi yıpratırız.

aysem
22.Haziran.2007, 04:43
Bu arada Servet röportajında biz sarı kartlar siliniyor diye biliyorduk gibi birsey dedi, yani futbolcularımız da tam olayı bilmiyorlarmış, yazık oldu :s

Bu arada Show Haber de Tümer ve Emre nin tedaviye yanıt verdigi ve oynayabilme ihtimallerinin oldugu söylendi.

Aynen öyle eğer cezalı duruma düşeceklerini bilselerdi eminim daha kontrollü oynarlardı tur için umudum fazla değil ama yine bir mucize gerçekleşebilir:icon_cool:

Cengo
22.Haziran.2007, 04:53
Tuncay mevkisinin kısmen gerisindeydi,serbestti, Topal defansın önünde, Hamit orta sahanın ortasında ofansta çıkıyordu ama defansta da Topal'ın yanında gelerek rakip oyuncuların pas alanılarını daraltıyordu.

Bütün pozisyonları göbekten Hamit hazırladı, resmen oyun kurdu, onun oyun zekası takıma hayat veriyor.

Tuncay ise geri dönerek Topal-Hamit ikilisine yardımcı oluyordu, ortada sıkıştırıyorduk ama bu dengesiz ileri-geriler yüzünden bol bol kontra buldular, bu yüzden kontra bulamasalar dahi topu yarı sahayı rahat geçirebilecekleri alanlar buldular.

Mevlüt geri gelerek yardım edebilecek mi?
Hiç zannetmiyorum..

Defansta 4-5-1, ofansta 4-3-3 arası bir oyun oynamaya çalıştık, ne kadarını becerebildik o da ayrı mesele.

Zaten taktik=diziliş demek değildir, mesela statik diziyor diye Zico'ya kötü taktisyen denmez.Oyunculardan ne kadar verim alabiliyorsan diziliş uyumu ile ve bu dizilişlerden ne kadar farklı organizasyon verimi alabiliyorsan o zaman taktisyen olursun.

O yüzden Futbol=FM değil!..

RaSenGan
22.Haziran.2007, 04:54
Buraya kadar geldik ya o yeter bize.Kupa almış kadar sevindik..Bu maçı kazanmayı kim istemez ki..Ama işimiz öyle zorki o mucizelerin toplamı kadar mucize gerekecek bize.Oynatacak adamımız yok..3 yedek hakkımızı kullanamıycaz bu maç büyük ihtimal (: Allah büyük.

perpetua
22.Haziran.2007, 04:55
Rüştü
Sabri Gökhan Hakan Uğur
Topal
Aurelio Hamit
Mevlüt Ayhan
Kazım

Kendi yari sahamizda en az faul yaptigimiz maci oynamadigimiz surece is cok zor. Ilerleyen dakikalar Mevlüt-Gökdeniz, Kazım-Semih değişikliklerini getirmeli bence.

Acaba UEFA Tolgayi ikinci kaleci olarak oyuna sokmamiza izin verir mi? :D En kotu ihtimalle macin son dakikalarinda belki uzun boyunu kullanmasi icin belki defansa takviye veya forvete takviye olarak sokabiliriz oyuna.

Tabii Tumer ve Emre oynayamayacak durumda olmaya devam ederlerse...

Kadroda Tumer yerine keske Ibrahim Kas kalsaymis demekten kendimi alamiyorum. Zaten en cok faul yapan ve en cok kart goren takim olacagimiz belliydi daha turnuva baslamadan.

aysem
22.Haziran.2007, 04:58
Mehmet Topal stoper oynarsa çok kötü olur

Cengo
22.Haziran.2007, 05:01
Hakan'ın da stoper meziyetleri sıkıntılı, ne fark var?

aysem
22.Haziran.2007, 05:28

Mehmet Topal'dan daha bilgilidir ne yapacağını bilir savunma bilgisi daha fazladır duracağı yeri bilir vs.vs

perpetua
22.Haziran.2007, 06:09

En azindan Manisa'da yarim sezon stoper oynadi. Mehmet Topal sag kanat oynuyordu Dardanel'de. Topal pozisyonunu kolay kaybeden bir oyuncu, Balta daha iyi pozisyon alan bir oyuncu.

Topal'i defansin ortasinda oynatirsak, Ugur Boral'i sol bek oynatmamizdan daha tehlikeli olur bence.

Onurap
22.Haziran.2007, 06:28
En azindan Manisa'da yarim sezon stoper oynadi. Mehmet Topal sag kanat oynuyordu Dardanel'de. Topal pozisyonunu kolay kaybeden bir oyuncu, Balta daha iyi pozisyon alan bir oyuncu.

Topal'i defansin ortasinda oynatirsak, Ugur Boral'i sol bek oynatmamizdan daha tehlikeli olur bence.

M.topal nasıl pozisyon kaybediyor diyorsunuz anlamıyorum..Adam sağa sola koşmaktan pozisyon alamaz tabiki modrici mi tutsun tek ön libero diğerlerini mi mesala gs de ayhan ve barış olunca çok rahat ediyodu..Yani takım arkadaşları iyi oynasa m.topal gayet iyi pozisyon alıyor bence..Özellikle geçen sene ye oranla büyük artış var bunu kabul edersin herhalde..Solbek uğur boral olursa perişan oluruz ama bende sanıyorumki h.balta oynayacak stoper..

perpetua
22.Haziran.2007, 07:42
M.topal nasıl pozisyon kaybediyor diyorsunuz anlamıyorum..Adam sağa sola koşmaktan pozisyon alamaz tabiki modrici mi tutsun tek ön libero diğerlerini mi mesala gs de ayhan ve barış olunca çok rahat ediyodu..Yani takım arkadaşları iyi oynasa m.topal gayet iyi pozisyon alıyor bence..Özellikle geçen sene ye oranla büyük artış var bunu kabul edersin herhalde..Solbek uğur boral olursa perişan oluruz ama bende sanıyorumki h.balta oynayacak stoper..

On liberonun gorevi defansin onundeki bolgeyi kapatmaktir, rakibin pas acisini kapatmak, fovetlere pas imkani vermemektir. Topal mucadele ediyor, kosuyor ugrasiyor tamam. Ama o kosuyu yaparken arkasinda biraktigi bos alani dusunmeden baski yapiyor. Cocuk mucadelesini esirgemiyor, takimi icin en iyisini yaptigini dusunuyor bunu yaparken. Ama bu da alt yapi eksikliginden baska bir sey degil. Bu nedenle turnuvanin organize olmayan tek takimiyiz. Topun gidebilecegi yeri tutmak yerine, topun pesinden kosusturup duruyoruz.

Topal'da zaaflarinin farkinda ve bu sene GS Dergisi ile yaptigi roportajda en buyuk eksiklerini pozisyonunu kaybetmesi ve duygusalligi olarak kendi gosteriyor.

GeNç KaRTaL
22.Haziran.2007, 08:06
Bende Hakan Balta'nın eğer Servet iyileşmezse stoper oynaması gerektiğini düşünenlerdenim.Çünkü kademesi daha iyi Topal'dan ve defansın solunda oynadığı için daha aşina o mevkiye.Sanırım bir arada o mevkide görev yapmış.Ama İnşallah Servet bir sürpriz yaparda oynar.:)

Bence biliyorlardı.Çünkü Arda sarı kart görünce üzüntülü bir şekilde yedek kulübesine baktı.Ben ne yapayım adam durduk yere sarı kart çıkardı dercesine..

eGowiCh
22.Haziran.2007, 08:28
Stoperde Hakan Balta'nın oynaması resmen intihar olur. O zaman vay bizim kanatların haline. Sağ bekte defansfi yönü sıfır Sabri, sol bekte defansif yönü sıfır Uğur Boral. Yol geçen hanına çevirirler kanatları, sağlı sollu dağıtırlar bizi. Stopere dünyanın en iyi iki adamını koysak kaç yazar ki kanatları darmadağın ettikten sonra?

Yapmayın, bir sol kanadımız var defansif anlamda düzgün işleyen, onu da bozmayın.

PesimiSTyLa
22.Haziran.2007, 08:33
Bence Terim in Mehmet Topal ı stoper oynatma ihtimali, Hakan ınkinden fazla. Çünkü bir basın toplantısında, "Gerekirse Mehmet Topal stoper de oynayabilir." gibi birsey demişti.

fmsmyrna
22.Haziran.2007, 08:34
Mevlüt'ün zaten orta sahaya yardım etmek gibi bir görevi olmayacak ki bildiğimiz forvet oynayacak ha tabiki pozisyon icabı geriye gelicek top alıcak falan ama forvet oynayacak.Topu ilerde tutacak.Onların stoperlerini bence en üst düzeydeki stoperlerden değil ikiside uzun ama kafa topu verebiliyorlar gördüğüm kadarıyla.Ayhan mutlak oynamalı o da kendini hazırlıyordur belki buı maça.Emre Tümer'in en azından oynayabilme ihtimali bile sevindirici.Bizde Hırvatlar gibi işi orta sahada çözmeliyiz.Bunun için orda Topal'a ihtiyacımız var ki Aurelio biraz daha insiyatif alabilsin

mgokalparslan
22.Haziran.2007, 08:38
bence bu maçta en büyük sıkıntımız her zamanki gibi defansın göbeği olacak. ortasaha forvet olur ama defansımız gerçekten çok sakat.almanlarda da klose gibi hem yerden hem havadan oynayan bir santrfor ve podolski gibi hızlı bir forvet karşısında bizim ağır ve defans bilgisi olmayan defansımız ekmeklerine yağ sürecektir.ayrıca duran toplarda etkili almanlar karşısında duran toplarda etkisiz ve 1 stoper i eksik defansımızın çok sıkıntı yaşayacağı kesin gibi.

ama orta sahamız gerekli yardımı yaparsa çok işimize yarayacağını düşünüyorum.çünkü alman milli takımında yıldıray gibi defansı açacak,yetenekli dikine giden bir oyuncuları yok.bizim yedeğimiz gökdeniz almanya da olsa her maç ilk 11 başlar bence.ballack sistem gereği ve fiziği yüzünden amc oynayamıyor.onun için buna en yakın podoslki yi oynatıyorlardı.oyun içinde aml, amc, fc arasında serbest rol gibi geziniyordu. onun dışında takımda birebir de rahat adam geçebilen bir diğer oyuncu lahm ı hucüma çok çıkarıyor ve bierbir oynamasını sağlıyordu.özellikle portekiz maında tek forvete döndükten sonra tek forvetli sistemde podolski nin serbest rolü be lahm ın hucüma çıkması daha da belirginleşti.hatta fredrich gibi stoper meziyetli bir sağ bek i oynatarak sağlak lahm ın sol kanattan ters ayakla içeri girerek daha etkin olamasını hedefledi.

bence önümüzdeki maçta asıl dikkat etmemiz gerekn noktalar bunlar.bir sistem takımı olan almanlar karşısında ne kadar akıllı ve tedbirli oynayacağımız şüpheli ama milli takımımıza güveniyorum.

EreN
22.Haziran.2007, 09:06
Futbolun bir gerçeğidir bu Ön Libero oynayan adamlar kesici özelliklerinden dolayı BEK te oynayabilirler. Stoper BELKİ? ama bek her türlü oynarlar. Mehmet Topal sağ bekte çok rahat oynar bence.. bu durumda defansif açıdan 2 bek bölgesinide kapatmış oluruz.

guarin14
22.Haziran.2007, 09:23
Buraya gelmek büyük başarı,buraya geldikten sonra kupayı istiyoruz haliyle fakat olmazsa da dünyanın sonu değil bence.Oyuncuların çoğu genç...Eğer F.Terim takımda kalırsa bu kadroyu da dewam ettirirse ilerki yıllarda ç.final,y.final alışılmış olaylar olur artık bzm için

GReeN BeReT
22.Haziran.2007, 09:26
Öyle ya da böyle buraya kadar geldik.Şu an oynadığımız tüm maçlarda sonuna kadar inancım vardı.Nedense bu turu geçeceğimiz inancını hiç içimde taşımıyorum :(

El Barto
22.Haziran.2007, 17:19
Büyük ihtimal Mehmet Topal stopere geçecek Aurelio orta alanda kalacak. Balta yine solda devam eder. Ancak Hakan iyi hoşta çok yavaş yahu. Yavaşlıkta değil aslında hantal. Onu stoper oynatmak intihar etmek demek olur.

Rüştü
Hakan Balta
Sabri
Gökhan
Mehmet Topal
Uğur
Hamit
Aurelio
Gökdeniz
Mevlüt
Semih

olur kadroda.

nerazzuri
22.Haziran.2007, 20:32
Kaleci Tolga stoper mi olacak?

Terim Almanya maçında büyük ihtimalle üç değişiklik hakkını bile kullanamayacak. Kullanırsa Tolga Zengin stoper olacak.
Turnuvaya 23 kişi ile başlayan Türkiye'de şu anda sadece 14 futbolcu kaldı. O 14 futbolcudan birisi de kaleci Tolga Zengin. Yani Almanya maçında Fatih Terim büyük ihtimalle üç değişiklik hakkını bile kullanamayacak. Kullanması durumunda da Tolga'yı ortada izlemeye hazır olun...

Türkiye'nin Almanya maçına defansta Gökhan-Mehmet Topal-Sabri-Hakan Balta, orta sahada Hamit-Aurelio-Uğur Boral-Kazım, ileride ise Mevlüt ve Semih ilk onbiri ile başlaması bekleniyor. Bu durumda yedekler Ayhan, Gökdeniz ve kaleci Tolga olacak.

DEFANSTAKİ SAKATLIKLARA DİKKAT

Hal böyle iken sakatlıklar konusu bir kez daha öne çıkıyor. Özellikle defans hattımız bu anlamda alarm veriyor.

Defans oyuncularından Mehmet Topal'ın orjinal yeri zaten defans değil. Mecburen stoperde oynayacak. Sabri de aynı şekilde devşirme bir sağ bek. Dörtlünün iki oyuncusu, Gökhan Zan ve Hakan Balta gerçek defans oyuncuları. Ancak burada da Gökhan Zan'ın sakatlık sorunu ortaya çıkıyor.

Sezonun büyük bir bölümünde sakatlıklarla boğuşan ve milli takıma alınması eleştiri konusu olan Gökhan, Türkiye'nin ilk maçı olan Portekiz karşılaşmasında da oyunu tamamlayamamış ve sakatlanarak çıkmıştı. Arkasında gelen iki maçta da oynayamayan Gökhan, Hırvat karşılaşmasında ise üstün bir performans ortaya koydu. Ancak Gökhan'ın sakatlanma olasılığı şu anda tam bir kabus senaryosu.

Milli takımın yedek kulübesindeki üç oyuncunun hiçbiri defans oyuncusu değil. Gökhan'ın sakatlanması halinde Fatih Terim ve milli takım büyük sıkıntıya girecek. Terim'in bu durumda en önemli alternatifi Hakan Balta'yı stopere kaydırıp Uğur Boral'ı sol beke çekmesi olabilir. Ancak bu sefer sol önde kimin oynayacağı muamma. Bir diğer alternatif Aurelio'nun stopere çekilmesi. Daha önce bu mevkide bir iki kez mecburiyetten oynayan Aurelio, görev verilirse yine geride oynamak zorunda kalacak. Onun boşalttığı yerin en büyük adayı ise Ayhan olacak.

TOLGA'YI UNUTMAYIN

Bir diğer alternatif ise belki son ihtimal ama yine de gözden uzak tutmayın. Çünkü Terim'in elinde sadece ve sadece 14 futbolcu var ve bunlardan birisi de kaleci Tolga. Maçın gidişatına göre Tolga belki de stopere geçmek zorunda kalabilir. Hatta öyle ki adam yokluğundan belki santrafor bile oynayabilir.

Biz turnuva boyunca ne olmazların olduğunu gördük. Üstelik bu seferki ihtimal hiç de azımsanacak gibi değil. Şimdiye kadar kimse tarafından beklenmeyen bir tarihi yazan Türkiye, belki de kalecini defansta oynatmak zorunda kalarak futbol tarihine yeni bir sayfa ekleyecek.

Ouzy
22.Haziran.2007, 20:37
Yok daha neler.:) İyi o zaman ben de mahalle maçlarında sağ açık oynuyorum, beni de alın. Adam belki 10 senedir stoper oynamıyor. Var mı böyle birşey, illâ mantık sınırlarını zorlayacaklar.

Yok abi bu ülke de doğru dürüst spor yazarları, haberciler yok. Tek aşkım NTV (NTV Spor, ntvspor.net, NTV).

eGowiCh
22.Haziran.2007, 21:23
Adamı koyarsın stopere, eliyle meliyle keser topları mazallah penaltı yaptırır :D Saçma bir haber, Tolga oyuna bile girmeyecek ki ne alaka yani stoperde oynaması, santrafor oynaması?

Terim kadro seçerken sakatlıklara dikkat etmeliydi, şimdi onun cezasını çekiyor.

GeNç KaRTaL
22.Haziran.2007, 21:31
Adamı koyarsın stopere, eliyle meliyle keser topları mazallah penaltı yaptırır :D Saçma bir haber, Tolga oyuna bile girmeyecek ki ne alaka yani stoperde oynaması, santrafor oynaması?

Terim kadro seçerken sakatlıklara dikkat etmeliydi, şimdi onun cezasını çekiyor.

Evet kadro planlamasında hata yaptı ama bide Amerikalı kondüsyonerlerden felan bahsediliyor.Acaba onların yaptırdıkları yükleme bazı oyunculara etki etmiş olabilir mi? Misal Tümer,Emre bir maç oynadılar adamlar bi daha oynayamadılar.Sonra Emre Güngör,Gökhan Zan (Gerçi onunki kronik oldu artık) sakatlıkları..Acaba diyorum?

Bu maçı alırsak şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz mucizelerden daha büyük bir mucize olacak..

Ouzy
22.Haziran.2007, 21:36
Oyuncularımız eleme boyunca da paso sakattı zaten. Nihat'ın sakatlanmadığı bir sezonu hatırlamıyorum mesela vs. vs. Bir arada Arda sakattı galiba, milli maçta oynayamamıştı. Elemelerde de çok sakat eksiğimiz oldu.

Fatih Terim 4 tane stoper çağırdı sakatlık riskine karşın. Daha ne yapsın? 23 kişinin 10'unu defanslar mı oluştursun?

Şanssızlık işte bu sakatlıklar, cezalılar.

eGowiCh
22.Haziran.2007, 21:47
4 stoperi de uygun seçecekti. Mesela ben İbrahim Toraman'ın hiç sakatlandığını görmedim. Onu kadroya dahil edebilirdi. Ayhan'ı hiç kullanmadı mesela, onun yerine İbrahim Kaş'ı alabilirdi veya başka bir stoperi.

Mevlüt'ten sadece 45 dakika faydalandı, onun yerine faydalanacağı bir mevkiiye adam alabilirdi, mesela Yıldıray, veya Mehmet Topuz.

El Comandante
22.Haziran.2007, 21:49
Oyuncularımız eleme boyunca da paso sakattı zaten. Nihat'ın sakatlanmadığı bir sezonu hatırlamıyorum mesela vs. vs. Bir arada Arda sakattı galiba, milli maçta oynayamamıştı. Elemelerde de çok sakat eksiğimiz oldu.

Fatih Terim 4 tane stoper çağırdı sakatlık riskine karşın. Daha ne yapsın? 23 kişinin 10'unu defanslar mı oluştursun?

Şanssızlık işte bu sakatlıklar, cezalılar.

Cagirilan 4 stoperin 2si sakatti ama.(= Servet ve Gökhan sakat sakat katildilar turnuvaya.Yerlerine bir Ibrahim Toraman cagirilabilirdi,simdi bu derdi yasamazdik.

Tümer ve Emre de sakat sakat katildilar turnuvaya,yerlerine Mehmet Topuz,Yildiray Bastürk olsaydi bu sorunu yasamazdik.

Forvette Ümit Karan olsaydi Mevlütün yerine simdi okadar derde girmezdik.Mevlüt seciminde Fatih Terim fantezi yapti,cok agir geldi Mevlüte milli forma.

Fatih Terim oyuncu secimlerinde büyük hatalar yapti,turnuvada bu kadar ilerleyebilmemizin tek nedeni MOTIVASYON,INANC ...

eGowiCh
22.Haziran.2007, 21:52
Baran'a katılıyorum. Ayhan da gereksiz mesela, hiç kullanmayacaksan neden çağırdın?

Gökhan Gönül'ü kadrodan çıkardı, bir sağ bek çağırmadı, o da hataydı bence.

O kadar kaliteli bir kadromuz varken, bence fantezi yaptı Terim. Bir F.Tekke çok etkili olurdu Mevlüt yerine. Şimdi kime sorsanız Mevlüt mü Tekke mi oynasın Almanya maçında diye, herhalde birçoğu Tekke der.

ultraslanerdem
22.Haziran.2007, 21:53
Macı alacağımızdan adım gibi eminim.Buyuk ihtimalle defansta Servet sakat sakat oynar, ileride de Mevlut tek cıkar...

eGowiCh
22.Haziran.2007, 22:00
Macı alacağımızdan adım gibi eminim.Buyuk ihtimalle defansta Servet sakat sakat oynar, ileride de Mevlut tek cıkar...

Mevlüt tek çıkacak ama Hırvatistan maçının kahramanı Semih yedek mi oturacak? Resmen intihar olur.

Professeur
22.Haziran.2007, 22:15
Baran'a katılıyorum. Ayhan da gereksiz mesela, hiç kullanmayacaksan neden çağırdın?

Gökhan Gönül'ü kadrodan çıkardı, bir sağ bek çağırmadı, o da hataydı bence.

O kadar kaliteli bir kadromuz varken, bence fantezi yaptı Terim. Bir F.Tekke çok etkili olurdu Mevlüt yerine. Şimdi kime sorsanız Mevlüt mü Tekke mi oynasın Almanya maçında diye, herhalde birçoğu Tekke der.
Fatih Tekke sakattı.Sakatlıktan kurtulduktan sonra sadece Uefa kupası finalinde oynadı.Koskoca sezonda Pogrebnyak ve Arshavin'in arkasında kaldı.Fazla forma şansı bulamadı.Şimdi Fatih Tekke'yi de alsaydı yine "Koskoca sezonda oynamadı milli takıma alınmış." yorumları yapılacaktı.O yüzden Fransa ligi gibi savunmaların ön planda olduğu bir ligde 26 maçta 11 gol atmış,formda bir Mevlüt'ü çağırması çok normal bence.

ultraslanerdem
22.Haziran.2007, 22:19
Mevlüt tek çıkacak ama Hırvatistan maçının kahramanı Semih yedek mi oturacak? Resmen intihar olur.

Semih ilk on birde yapamıyor sonradan girmesi lazım...

eGowiCh
22.Haziran.2007, 22:37
Semih ilk on birde yapamıyor sonradan girmesi lazım...

Şu ezberi bozmamız lazım artık. Semih ilk onbirde yapamıyor çok saçma bir deyim. Öyle futbolcu mu olur, sonradan girecek iyi oynayacak ama ilk onbirde oynayamayacak. Saçmalık.

Herkes ezbere konuşuyor, yok Semih 30 dakikalık adam, yok Semih nöbetçi golcü, yok Semih onbirde etkisiz oluyor. Yahu bu adam daha ne yapsın, hiç onbir oynayamayacak mı?

Fenerbahçe formasıyla bu yıl toplam 30 maça çıktı Semih ligde. Bu 30 maçın 17'sinde ilk onbir başladı. 13 maçta ise sonradan oyuna girdi.

Şimdi bakıyoruz, Semih'in toplam gol sayısı ligde 17. Bu 17 golün 11 tanesini ilk onbir başladığı maçlarda atmış, 6 tanesini ise sonradan oyuna girdiğinde atmış.

Yani ilk onbir başladığında attığı gol sayısı, sonradan girdiğinde attığından daha fazla.

17 maçta 11 gol, 13 maçta 6 gol. Şampiyonlar Ligi'nde de Semih'in iki golü var, biri PSV'ye karşı ilk onbir başladığı maçta, diğeri Sevilla'ya karşı sonradan girdiği maçta.

Yani Semih ilk onbir başlasa da sonradan girse de gol atabilen bir forvet, etkili olabilen bir forvet. Bu ezberi bozmamız lazım. Adam ağzıyla kuş tutsa yaranamıyor. Sonradan girip de iyi işler yapınca kral oluyor. Yine onbir başlamazsa büyük haksızlık olur.

Ali Apaydın
22.Haziran.2007, 22:40
Bence de sonradan başlarsa iyi oynar ilk onbirde yapamıyor gibi söylemler çok çocukça.

eGowiCh
22.Haziran.2007, 22:45
UEFA'ya aciliyet durumunda üçüncü kaleciyi orta alanda oynatıp, oynatamayacağımı sordum. Şaka olsun diye sordum, ama kısmen gerçeklik payı da var. Tolga'nın ayaklarına hakimiyeti kötü. Ama sahaya çıkaracak bir ilk 11 bulacağım

Terim'in İtalyan basınına verdiği demeç. Tolga'yı oynatsa çok komik oluyor yahu :D

Volkan'ın cezası kalksa da, Rüştü kalede, Volkan gerekirse forvette oynasa. Fenerbahçe idmanlarında Volkan'ın golleri meşhurdur, forvette çok etkili :)

BeeTLeJuiCe
22.Haziran.2007, 22:47
Volkan o fizikle tabiki etkili olur yahu :D
Eğer oyuna sokma gibi bi şansımız varsa son dakikalarda önde olursak yada 2 hakkımızı kullandıktan sonra değişiklik yapmak gerekirse oyuna alabiliriz. Tehlikesiz bir yer olan İleri uçta Tolga'nın uzun boyunu kullanmaya çalışırız :)

Metzelder ile kafa topuna falan çıkar :D

PesimiSTyLa
22.Haziran.2007, 23:23
UEFA'DAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ!..

Türk Milli Takımı'nın sakat ve cezalı oyuncular sebebiyle kadrosunda birçok oyuncunun yer alamayacak olması konusunda UEFA'dan gelen açıklamada, Türkiye'nin takıma başka oyuncuları dahil etmesine yönelik bir kural düzenlemesinin planlanmadığı belirtildi.

Milliyet.com.tr'nin haberine göre; Türkiye, Hırvatistan maçına 6 oyuncusundan eksik çıkmıştı. Bu karşılaşmada da Tuncay Şanlı, Arda Turan ve Emre Aşık'ın cezalı duruma düşmesi ve ardından Nihat Kahveci'nin sakatlığı kadroyu iyice daraltmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan UEFA Sözcüsü William Gaillard, "turnuvanın ilk karşılaşması oynandıktan sonra kadroda değişiklik yapamazsınız" dedi.
Gilliard, bazı takımların sorunları olduğunu bildiklerini, ancak bu kuralın değiştirilmesinin düşünülmediğini açıkladı ve "eğer bir takımın, karşılaşma öncesi sadece 8 oyuncusu kaldıysa, bu durumla ilgili acil bir toplantı yapabiliriz, ancak şu anda bu sözkonusu değil" dedi.

Trabzonspor
23.Haziran.2007, 02:05
Evet kadro planlamasında hata yaptı ama bide Amerikalı kondüsyonerlerden felan bahsediliyor.Acaba onların yaptırdıkları yükleme bazı oyunculara etki etmiş olabilir mi? Misal Tümer,Emre bir maç oynadılar adamlar bi daha oynayamadılar.Sonra Emre Güngör,Gökhan Zan (Gerçi onunki kronik oldu artık) sakatlıkları..Acaba diyorum?

Bu maçı alırsak şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz mucizelerden daha büyük bir mucize olacak..

bencede bu amerıkalı kondusyonerlerın yuklemerı oyuncuları yorud sakatlanmalarına sebep oldu aklıma bundan baska bı sebep gelmıo bu kadarda olmaskı ya

orda adam tolga ıcın santrafor oynar demıs yedekte adam kalmayınca tek o kalınca mecbur aloınır santrafor oynarda bence boyu uzun belkı kafayla gol atar :D

deniz.91
23.Haziran.2007, 02:13
Terim bizi buaralar kadar getirdi ona sözüm yok ama bu sakatlar konusnda terim bir numaralı suçludur aday kadroyu seçtiğinde birçok youncu sakat sakat girmişti kadroya zaten belliydi böyle birşeyin olacağı işimiz bu kez gerçekten çook zor:(

anilton
23.Haziran.2007, 02:19
Beyler Amerikalı kondüsyonerler sayesinde 120.ci dakikalarda saldırıyoruz.Amerikalı kondüsyonerler sayesinde Çek maçının ikinci yarısı Çekleri perişan ettik.Adamların topu ileriye şişirecek hali kalmamışken biz akın akın hücum ediyorduk....

Trabzonspor
23.Haziran.2007, 02:19
bence tumerın yerıne mutlak yıldıray olmalıydı
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Beyler Amerikalı kondüsyonerler sayesinde 120.ci dakikalarda saldırıyoruz.Amerikalı kondüsyonerler sayesinde Çek maçının ikinci yarısı Çekleri perişan ettik.Adamların topu ileriye şişirecek hali kalmamışken biz akın akın hücum ediyorduk....

sen hırvatıstan macının 50 ıle 75 arsında ızl4emedın sanırım adım atmaya halı yoktu oyuncuların hem cek macında adamlar 2-0 oldugu ıcın atak yapmıodu yoruldukları ıcın degıl. 120 dk oynadık ama rakıpde oynadı onlarda yoruldu ondan dolayı o kadr atak oynadık.

Ali Apaydın
23.Haziran.2007, 02:25
Her türlü dezavantaja rağmen Almanları da yenebiliriz :)

anilton
23.Haziran.2007, 02:38
bence tumerın yerıne mutlak yıldıray olmalıydı
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

sen hırvatıstan macının 50 ıle 75 arsında ızl4emedın sanırım adım atmaya halı yoktu oyuncuların hem cek macında adamlar 2-0 oldugu ıcın atak yapmıodu yoruldukları ıcın degıl. 120 dk oynadık ama rakıpde oynadı onlarda yoruldu ondan dolayı o kadr atak oynadık.

Sende Hırvat maçının uzatma dakikalarını izlemedin heralde.Hırvat maçında en etkili oyunumuzu uzatma dakikalarında oynadık.Hemde önliberosuz.Çekler önde oldukları için değil,baskımızdan bunalıp yoruldukları için oynayamdılar.Adamlar topu uzaklaştıramıyorlardı.Orta açıyorduk,savunmalarında kalıyordu top,ileri vuruyordu,kendi yarı sahalarını geçmiyordu.Yani bence kondüsyonerlerin çok olumlu katkıları oluyor bize bu turnuvada...

Redrum
23.Haziran.2007, 02:45
kardeş taraftarlığa gerek yok bence. Sen 2-0 öndesin, son 15dkdasın, çok sağlam da defansın var, eee niye çekilmeyesin ki? Ayrıca herhalde maçı izlemediniz. İki takım da çok baskılı oynadı çok gol kaçırdılar biz yine yenmeyi bildik o ayrı konu. Ama bence thehell61 haklı.

anilton
23.Haziran.2007, 02:48
kardeş taraftarlığa gerek yok bence. Sen 2-0 öndesin, son 15dkdasın, çok sağlam da defansın var, eee niye çekilmeyesin ki? Ayrıca herhalde maçı izlemediniz. İki takım da çok baskılı oynadı çok gol kaçırdılar biz yine yenmeyi bildik o ayrı konu. Ama bence thehell61 haklı.

Taraftarlık mı?Ne alakası var...:uzgun:

Redrum
23.Haziran.2007, 02:57
Bilmiyorum kardeş bana öyle geldi eğer yanlış anladıysam hakkını helal et sende.

Bu arada Nihat turnuvayı kapatmış. Yollayıp Ümit'i falan alamıyomuyuz?

Ouzy
23.Haziran.2007, 03:02
Alamıyoruz.

deniz.91
23.Haziran.2007, 03:05
Kimseyi alamıyoruz alsakta bir faydası olmaz hepsi tatilde adamların

Onurap
23.Haziran.2007, 03:39
bencede bu amerıkalı kondusyonerlerın yuklemerı oyuncuları yorud sakatlanmalarına sebep oldu aklıma bundan baska bı sebep gelmıo bu kadarda olmaskı ya

orda adam tolga ıcın santrafor oynar demıs yedekte adam kalmayınca tek o kalınca mecbur aloınır santrafor oynarda bence boyu uzun belkı kafayla gol atar :D

Hiç bialakası yok emre belozoğlu bütün sezonu sakat geçirdi..Nihatta pek sağlıklı bir tip değil o da sık sakatlanıyor..G.zan malum zaten..Bence bi tümerin sakatlığı sürpriz sayılabilir..

scar face
23.Haziran.2007, 03:43
Nihatın da sakatlanması altüst olan takımı iyice dağıttı.Bu eksiklere rağmen Panzerleri elersek yüzyılın olayı olur:D

Selman Ozturk
23.Haziran.2007, 03:50
Kosan oyuncularimizin bircogundan yoksunuz. Almanya'ya karsi en buyuk avantajimiz Arda, Tuncay, Nihat gibi kosan oyuncularimiz olacakti ancak ne yazik ki onlar yok. Bu durumda yapacagimiz sey Almanlarin fizik guclerini engellemek olacak. Ozellikle savunma ve orta sahalari tipki lakaplari gibi panzer... Bu sebepten dolayi her zamankinden daha cok kosmali ve presle bunaltmaliyiz. Umutluyum ancak yine zor bir mac olacak.

PesimiSTyLa
23.Haziran.2007, 04:05
-------------Rüştü------------
Sabri---Gökhan---Hakan---Uğur
-------Topal------Aurelio------
--Hamit----------------Ayhan--
--------Gökdeniz(Mevlüt)-------
-------------Semih-------------

Bu kadro güzel olabilir. Bu macta Gökdenize güveniyorum, ileride Semih in arkasında başarılı olabilir diye düşünüyorum... Hakan ın stopere cekilmesi daha iyi olabilir. Bakalım Fatih Terim nasıl bir kadro cıkaracak?

Defuser
23.Haziran.2007, 04:22

Bu kadro güzel olabilir. Bu macta Gökdenize güveniyorum, ileride Semih in arkasında başarılı olabilir diye düşünüyorum... Hakan ın stopere cekilmesi daha iyi olabilir. Bakalım Fatih Terim nasıl bir kadro cıkaracak?

Aklımdaki kadro kesinlikle buydu. Korkum, Ayhan yerine Tuncay'ı koyması. :icon_confused:

edt : tuncay cezalı, kafama tüküreyim :D

Ouzy
23.Haziran.2007, 04:25
Aklımdaki kadro kesinlikle buydu. Korkum, Ayhan yerine Tuncay'ı koyması. :icon_confused:
Volkan Demirel (Cezalı)
Rüştü Reçber
Tolga Zengin
Sabri Sarıoğlu
Gökhan Zan
Emre Aşık (Cezalı)
Servet Çetin (Sakat)
Hakan Balta
Uğur Boral
Mehmet Aurelio
Mehmet Topal
Emre Belözoğlu (Sakat)
Tümer Metin (Sakat)
Hamit Altıntop
Ayhan Akman
Arda Turan (Cezalı)
Tuncay Şanlı (Cezalı)
Colin Kazım Richards
Gökdeniz Karadeniz
Semih Şentürk
Mevlüt Erdinç

:icon_wink:

anilton
23.Haziran.2007, 04:29

Emre elimizde bek olarak en iyi oynayan(savunması iyi,ileri çıkışları iyi,kademesi çok iyi,soğukkanlı) Hakan Balta var onuda stoper mi oynatalım?F.Terim bu konuda ilk tercihinin M.Topal olacağını söylemişti zaten.Bir hazırlık maçında da oraya koymuştu zaten onu.H.Balta'yı stoper oynatmak beklerde savunması sıfır iki futbolcu(Sabri,Uğur) anlamına geliyor.Ve karşılarında Podolski ve Schweinsteiger gibi iki süratli,teknik oyuncu olacak.Bu beklere değil G.Zan,H.Balta dünyanın en iyi stoperlerini koysan çare olmaz.Zaten orta saha zenginliğimz beklere göre çok daha önde.Topal'ı geri çektiğimzde onun mevkiisinde oynayabilcek Aurelio,Ayhan,Hamit gibi adamlarımız var.Ama H.Balta'yı koyarsak stopere çok önemli bir bekimizi kaybetmiş oluruz.Turnuva'nın en iyi kanatlarından biri olan Corluka,Srna kanadını çok iyi savunmuştu H.Balta.Bence bek olarak devam etmeli...

GeNç KaRTaL
23.Haziran.2007, 04:38
Amerikalı kondüsyonerlerin katkısına bir şey demiyorum.Acaba bu sakatlıklarda onların yaptığı yüklemelerin katkısı var mı diyorum.Emre Güngör ve Gökhan Zan (onunki kronik,dokunsan sakatlanıyor) hariç hiç bir oyuncumuz sert bir darbeye maruz kalarak sakatlanmadılar çünkü.

Redrum
23.Haziran.2007, 04:38
Topal stopere, orta sahaya emre olabilir. Zaten olmazsa işimiz yaş arkadaşlar. Sahada top yapacak tek oyuncumuz bir emre-hamit- gökdeniz, belki de ayhan olacaktır. En iyi şekilde yararlanmamız lazım. Diğer yandan ben şöyle bir kadro da düşündüm:
__________________Rüştü
Sabri______G.Zan________Topal(Balta)_________Balta (Uğur)
__________Aurelio_________Ayhan
Hamit____________Emre______________ Gökdeniz
_________________Semih

deniz.91
23.Haziran.2007, 04:43
Topal stopere, orta sahaya emre olabilir. Zaten olmazsa işimiz yaş arkadaşlar. Sahada top yapacak tek oyuncumuz bir emre-hamit- gökdeniz, belki de ayhan olacaktır. En iyi şekilde yararlanmamız lazım. Diğer yandan ben şöyle bir kadro da düşündüm:
__________________Rüştü
Sabri______G.Zan________Topal(Balta)_________Balta (Uğur)
__________Aurelio_________Ayhan
Hamit____________Emre______________ Gökdeniz
_________________Semih

Emre Belözoğlu sakat.

Benim en büyük korkum Almanların yan toplarda çok etkili olmaları bizim durum malum en büyük zaafımız

Ouzy
23.Haziran.2007, 04:48
Emre Belözoğlu sakat.

Benim en büyük korkum Almanların yan toplarda çok etkili olmaları bizim durum malum en büyük zaafımız
Emre Belözoğlu büyük ihtimal oynayacak.

deniz.91
23.Haziran.2007, 04:49
Emre Belözoğlu büyük ihtimal oynayacak.

Bugün medyada sakat olarak geçiyordu bilmiyorum

Ouzy
23.Haziran.2007, 04:51
Sakat ama sakatlar arasında iyileşmesi en muhtemel oyuncumuz Emre B. diye duydum, oynar bence.

Her026
23.Haziran.2007, 04:54
GK: Rüştü
Dr: Sabri
Dl: Uğur
Dc: Mehmet Topal
Dc: Gökhan Zan
Dm: Aurelio
Mc: Emre
Mc: Ayhan
Mr: Hamit
Ml: Gökdeniz
Fc: Semih
Bu kadro en ideal kadromuz bence.
Yada Ml de Emre mr'de Kazım mc'de Hamit.

Ouzy
23.Haziran.2007, 04:55

Aynı mesajı kaç kere göndermeyi düşünüyorsun?

Volkan Demirel (Cezalı)
Rüştü Reçber
Tolga Zengin
Sabri Sarıoğlu
Gökhan Zan
Emre Aşık (Cezalı)
Servet Çetin (Sakat)
Hakan Balta
Uğur Boral
Mehmet Aurelio
Mehmet Topal
Emre Belözoğlu (Sakat)
Tümer Metin (Sakat)
Hamit Altıntop
Ayhan Akman
Arda Turan (Cezalı)
Tuncay Şanlı (Cezalı)
Colin Kazım Richards
Gökdeniz Karadeniz
Semih Şentürk
Mevlüt Erdinç

KaF KeF
23.Haziran.2007, 04:56
Uğur çok fazla defansif oynayamıyor..Bunu GS-FB Maçında gördük..O kanattan çok atak yeriz ...

deniz.91
23.Haziran.2007, 04:57
Büyük İhtimal şöyle çıkacağız

--------------------Rüştü--------------------

Sabri------GZan------MTopal------HBalta

Kazım-----Hamit-----Aurelio-----Gökdeniz

---------------Semih-----Mevlüt---------------

Defuser
23.Haziran.2007, 05:01
Aynı mesajı kaç kere göndermeyi düşünüyorsun?

Volkan Demirel (Cezalı)
Rüştü Reçber
Tolga Zengin
Sabri Sarıoğlu
Gökhan Zan
Emre Aşık (Cezalı)
Servet Çetin (Sakat)
Hakan Balta
Uğur Boral
Mehmet Aurelio
Mehmet Topal
Emre Belözoğlu (Sakat)
Tümer Metin (Sakat)
Hamit Altıntop
Ayhan Akman
Arda Turan (Cezalı)
Tuncay Şanlı (Cezalı)
Colin Kazım Richards
Gökdeniz Karadeniz
Semih Şentürk
Mevlüt Erdinç

Çok özür dilerim. Dalgınlığıma geldi sanırım. :icon_confused: Tuncay'ın cezalı olduğunu unutmam ayrı bir salaklık :icon_biggrin:

Redrum
23.Haziran.2007, 05:05
Ben oynayacak diye okudum. Onun için buraya da yazdım. zaten dediğim gibi oynamazsa işimiz yaş..
edit: yazım emre içindir..

PesimiSTyLa
23.Haziran.2007, 05:28
Emre elimizde bek olarak en iyi oynayan(savunması iyi,ileri çıkışları iyi,kademesi çok iyi,soğukkanlı) Hakan Balta var onuda stoper mi oynatalım?F.Terim bu konuda ilk tercihinin M.Topal olacağını söylemişti zaten.Bir hazırlık maçında da oraya koymuştu zaten onu.H.Balta'yı stoper oynatmak beklerde savunması sıfır iki futbolcu(Sabri,Uğur) anlamına geliyor.Ve karşılarında Podolski ve Schweinsteiger gibi iki süratli,teknik oyuncu olacak.Bu beklere değil G.Zan,H.Balta dünyanın en iyi stoperlerini koysan çare olmaz.Zaten orta saha zenginliğimz beklere göre çok daha önde.Topal'ı geri çektiğimzde onun mevkiisinde oynayabilcek Aurelio,Ayhan,Hamit gibi adamlarımız var.Ama H.Balta'yı koyarsak stopere çok önemli bir bekimizi kaybetmiş oluruz.Turnuva'nın en iyi kanatlarından biri olan Corluka,Srna kanadını çok iyi savunmuştu H.Balta.Bence bek olarak devam etmeli...

Evet haklısın Anıl. Bende hatırlıyorum Terimin o demecini hatta yazmıştım forumda sanırım.

Sabri---Gökhan---M.Topal---Hakan
-------Ayhan------Aurelio------
--Hamit----------------Uğur--

Bu şekilde daha iyi oldu sanırım. Bir de Hakan son Hırvat macında cok basarılıydı. İçeri de girip stoperlere de yardım edebilir ara ara. Bir de Terim artık Ayhan ı bu macta kullanmalı. Ayhan da Aurelio ile birlikte ortasahada koşan, rakibe baskı kuran bir oyun oynayabilir ve defansın önünde biraz da olsa güven verirler. Uğur sol kanatta inşAllah Sevilla macı gibi koridor gibi kullanır orayı; keza Hakan pek ileri çıkmayabilir bu macta o yüzden Uğur a baya iş düşecek.

Yine de gökdeniz den oynarsa bu macta bir patlama bekliyorum.

Allah yardımcımız olsun.

Aykan19o3
23.Haziran.2007, 05:35
Bence bundan sonra şu oynar bu oynar demenin taktikler kurmanın, tartışmanın anlamı yok. Çünkü zaten istesekte istemesekte elimizdeki oyuncularla hangi 11'i çıkartacağımız %70 belli. Bize Yarı Finale geldikten sonra Allah Yardımcımız olsun demek düşer.. Tabi bu benim düşüncem

scar face
23.Haziran.2007, 05:59
Sol kanatta Uğur oynamalı bence de böyle macları sever.Stoper konusunda Topal orda daha iyi iş cıkarır Hakan Balta süper oynadı Hırvat macında ters kademeleri girişi,soğukkanlığıya sol bekte Hakan daha yararlı olur.Gökdenizden bende cok seyler bekliyorum bekleyip göreceğiz.

RaSenGan
23.Haziran.2007, 06:11
Kazım Kazım sakat veya cezalı mı ? Hiç kimsenin ilk 11 kadrosunda göremedim.

Sheriff
23.Haziran.2007, 06:18
Rüştü
Sabri
Gökhan
Hakan Balta
Uğur
Hamit
M.Topal
Gökdeniz
Kazım
Mevlüt
Semih

Bence en iyi 11 bu olur..

Addolorato
23.Haziran.2007, 06:21
Everton daki Leon Osman da kazım gibi aynen keşke onuda türk yapıp alsaydık kadroya

PesimiSTyLa
23.Haziran.2007, 06:27

Yok aman de, daha oyuncu kaybetme lüksümüz yok :)

Muhtemelen Yine Kazım - Ayhan ikilisinden birini sececek Terim. Benim görüşüm:

Eğer ortasahada çok koşan, baskı yapan, defansif yönü daha kuvvetli bir ortasaha istiyorsak bu Ayhan olmalı.

Eğer daha hücuma dönük, golü düşünen, topu ayagında tutup içeri ortalarla gol arayacaksak bu sefer Kazım tercih edilmeli..

Böyle 2 seçeneğimiz var. Bence 1. seçenek tercih edilmeli. Fatih Hoca seçimi yapacaktır.

Biz Allah'ın izniyle kazanalım da isterse Tolga Zengin ilk 11 de forvet başlasın :)

RaSenGan
23.Haziran.2007, 06:32
Aslında Tolga Zengin'in boyu uzun.Semih-Tolga değişikliği olabilir son dakikalar :D

Ouzy
23.Haziran.2007, 07:17
Volkan Demirel (Cezalı)
Rüştü Reçber
Tolga Zengin
Sabri Sarıoğlu
Gökhan Zan
Emre Aşık (Cezalı)
Servet Çetin (Sakat)
Hakan Balta
Uğur Boral
Mehmet Aurelio
Mehmet Topal
Emre Belözoğlu (Sakat)
Tümer Metin (Sakat)
Hamit Altıntop
Ayhan Akman
Arda Turan (Cezalı)
Tuncay Şanlı (Cezalı)
Colin Kazım Richards
Gökdeniz Karadeniz
Semih Şentürk
Mevlüt Erdinç

Kazım'ın oynamaması en iyisi bence. Orada Hamit'ten yararlanmalıyız. Başka hücumcumuz yok gibi birşey zaten. Hücumda liderliği Hamit'in yapması lazım, bunun içinde sağ açıkta oynaması gerekir bence.

eGowiCh
23.Haziran.2007, 07:48
Rüştü
Sabri
Gökhan
Hakan Balta
Uğur
Hamit
M.Topal
Gökdeniz
Kazım
Mevlüt
Semih

Bence en iyi 11 bu olur..

Aurelio'yu unutmuşsun.

RaSenGan
23.Haziran.2007, 08:11
Mevlüt'ün yerine Kazım oynamalı bence.Kazım olmazsa da Ayhan olsun ama Mevlüt olmasın.

GeNç KaRTaL
23.Haziran.2007, 09:39
Arkadaşlar Emre iyileşse bile ne kadar verimli olur ki? Adam zaten geçtiğimiz sezon fazla forma şansı bulamadı.Turnuva başladı ve ilk maçtan sakatlandı.Sakatlandıktan sonra antremanlara katılmamış sanırım.Şimdi tedavi olumlu yanıt vermeye başlamış ve hafiften antremana başlamış.3 günlük antremanla Almanya gibi bir takım karşısında takımımıza ne kadar katkı verebilir"?" Büyük bir soru işareti hemde..Yinede elimizde eli yüzü düzgün bir 11 çıkaracak bir kadro var.Herkes elinden geleni yapsın,İlahi güç yine bizden yana olsun biz finale kalırız inanıyorum..

Bordo61Mavi
23.Haziran.2007, 10:54
Benim inancim tam. Gokdeniz, Ugur, Ayhan ve Mevlut hangisi ilk 11 de oynarsa oynasin bu takimin inanci tam

ogcj_me
23.Haziran.2007, 11:12
Hamit kanatta oynarsa maçı hediye etmiş oluruz
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
-----------------Rüştü
-Sabri----G.Zan----H.Balta----U.Boral
.
----------Aurelio----M.Topal
---------------Hamit
-Kazım------------------------------Emre
-----------------Semih
Bu kadroyu yaptım ama inşallah Fatih Terim'in kadrosundan başka tüm kadrolar haksız çıkar ve kazanan takımımız olur

physicist87
23.Haziran.2007, 11:36
Uğur'un defansın solunda oynaması çok sakat olur !

RaSenGan
23.Haziran.2007, 11:47
-----------------Rüştü------------
-Sabri----G.Zan----M.Topal----Hakan B.
----------------Aurelio---------------
----------Hamit----Gökdeniz-----------
-Kazım------------------------------Uğur
-----------------Semih----------------

En iyi kadro bu olur heralde.

physicist87
23.Haziran.2007, 11:57
Ayhanın milli kampa gelmeden önce Fatih Terim hakkında bir negatif bir yorumu olmuş, o yüzden Fatih hoca oynatmıyormuş diye bir duyum aldım, niye o zaman kadroya çağırdı dedim bende duyduğum abiye, artık bu vahim durumda da oynatmazsa bu olaya inanacağım gibi :D

Trabzonspor
23.Haziran.2007, 16:59
-----------------Rüştü------------
-Sabri----G.Zan----M.Topal----Hakan B.
----------------Aurelio---------------
----------Hamit----Gökdeniz-----------
-Kazım------------------------------Uğur
-----------------Semih----------------

En iyi kadro bu olur heralde.

bencede en ıyı kadro boyle olur ama belkı gokdenzızn yerıne ayhanı alabılır veya gokdenızı sola cekıp ugurun yerıne ayhan

gerrrard
23.Haziran.2007, 17:07
Evet Gökdeniz'i sola çekip oraya Ayhan'ı yerleştirebilir.

Onurap
23.Haziran.2007, 18:34
Bence gökdeniz nihat gibi forvet arkası serbest adam olmalı..İleriye hızlı çıkıp top taşımalıyız yok sa yukardaki kadrolarla hücüm gücümüz çok azalır..

yunusgs
23.Haziran.2007, 19:19
Çok fazla eksiğimiz var 14 oyuncu ile çıkacağız tabiki yine kazanmayı isteriz tabiki yine mucize olabilir ama 14 oyuncu ve karşımızdaki takım Almanya işimiz zor inşallah kazanırız.

TR.CaPTaiN
23.Haziran.2007, 21:55
Nefesler tutuldu gözler Çarşamba günü oynanacak yarı final karşılaşmasında. Savaş çığlıklarının atıldığı Alman medyası, eleştirinin dozunu giderek artırıyor. Yorumlarda, Türkiye'ye "döner ustaları" gibi yakıştırmalar yapılıyor.

Almanya’da Bild am Sonntag gazetesi, "Döner günü, Çarşamba bütün Türkler ağlayacak" manşetiyle ilk sayfadan verdiği haberde "Sevgili Türkler, çarşamba günü biz sevineceğiz. Yarı finale çıkmanızdan dolayı tebrik ederiz. Yarı finalde Almanya’ya karşı hoş geldiniz" dedi.

1954 yılından beri Türkiye ile Almanya’nın resmi bir turnuvada karşı karşıya gelmediklerinin hatırlatıldığı haberde Türkiye’den başka Almanya dışında hiç bir ülkede bu kadar Türk’ün yaşamadığına dikkat çekildi. Haberde, ayrıca Almanlara seslenilerek büyük bir partiye hazırlanmaları istenildi. "Çarşamba günü maç sonunda kim sevinecek?" sorusuna ise kendileri şu yanıtı verdi: "Sevgili Türk dostlarımız, maalesef Çarşamba günü sevinen biz olacağız".

SPİKERİN KÜSTAH SÖZLERİ

Gazete, Alman TV spikeri Waldemar Hartmann’ın şu sözlerine yer verildi: "Onlar dua etsinler takımları sadece iki golden fazlasını kalesinde görmesinler. Önceden hep kendilerini dünya şampiyonu olarak gören pizzacı İtalyanlar gibi şimdi de döner büfecilerinden de futbolun nasıl oynanacağı dersini duymak ve görmek istemiyorum.."

Internethaber

Ben bu döner muhabbetini bir yerden hatırlıyor gibiyim. :p

Ouzy
23.Haziran.2007, 22:01
Döner birdi, iki oldu.:D

hp-fm-gs
23.Haziran.2007, 22:03
Hırvatistan'da Almanya ile aynı hataya düşmüştü. Allahımdan tek dileğim, şu Almanları döndere döndere, tıpkı DÖNER gibi yiyelim.

Ali Apaydın
23.Haziran.2007, 22:10
Kebap gibi yicez onları :D

PesimiSTyLa
23.Haziran.2007, 22:30
İyi bizde alman pastası yiyecegiz o zaman :p

GeNç KaRTaL
23.Haziran.2007, 22:32
Alman basını,ver gazı veer gazııı..

eXcitinG
23.Haziran.2007, 22:44
En son döner muhabbeti yapan kişiLer, kendiLeri döner oLup gittiLer.

TR.CaPTaiN
23.Haziran.2007, 22:58
Almanya - Türkiye maçının hakemi belli oldu! Mücadeleyi İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Massimo Busacca yönetecek! Busacca'nın yardımcılıklarını ise yine İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Matthias Arnet ve Stephane Cuhat yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise İsveçli hakem Peter Frojdfeldt.

Yarı finalde Rusya - İspanya mücadelesini ise Belçika Futbol Federasyonu'ndan Frank De Bleeckere yaparken, yardımcılıklarını Peter Hermans ve Alex Verstraeten ikilisi yapacak. Bu maçta dördüncü hakem ise Yunanistan Futbol Federasyonu'ndan Kyros Vassaras.

Reuters

deniz.91
23.Haziran.2007, 23:39
Hakem farketmez bu saatten sonra

1965
23.Haziran.2007, 23:43
İşimiz bu sefer gerçekten çok zor.Bu maç mucize peşinde koşmak yerine,Almanya'nın güçlü gol silahlarını durdurma yolunu seçmeliyiz.Almanya'ya karşı oyunun hakimi olmak pek mümkün değil o yüzden en azından gol yemeyelim.Kontra ataklarla gol aramak mantıklı olur.Duran toplar,köşe vuruşları falan bizim için çok önemli.Bu tür ölü toplarla gol aramalıyız.Çok eksiğimiz olması Almanya'yı avantajlı kılıyor ama bizde yabana atılacak bir takım değiliz.Umarım alnımızın akı ile bu maçı da atlatır,final oynarız.Başarılar Türkiye'm.

TR.CaPTaiN
23.Haziran.2007, 23:55
İşimiz bu sefer gerçekten çok zor.Bu maç mucize peşinde koşmak yerine,Almanya'nın güçlü gol silahlarını durdurma yolunu seçmeliyiz.Almanya'ya karşı oyunun hakimi olmak pek mümkün değil o yüzden en azından gol yemeyelim.

Portekiz maçında onları durdurma yoluna gittik ve kaleye doğru düzgün şut çekemeden 2-0 mağlup olduk. Almanya gibi yan topları mükemmel kullanan takıma karşı ne kadar durdurma yoluna gidersek gidelim bir korner,bir frikik atar bizi geçerler. Bence kendi futbolumuzu oynayarak gol yesek bile atabiliriz.

İşimiz tabi ki kolay değil şimdiye kadar kolay olmadığı gibi. Almanya güçlü bir takım olabilir kağıt üzerinde fakat sahaya çıkıldığında kağıtlar bir kenara atılır.

Bana öyle geliyor ki zorluklar bizi güçlendiriyor. Sakatlıkların, cezalıların fazla olması, genel olarak zor bir durumda olmamız futbolcuların daha iyi motive olmasını, çok sıkı kenetlenmesini sağlıyor.

RaSenGan
24.Haziran.2007, 00:53
Tolga maçta oynayabilirmiş kale dışında.İzin vermişler oynamasına..İyi stoper olur ondan :p

Redrum
24.Haziran.2007, 00:58
isviçre = Almanya arkadaş bu ne biçim bir hakem seçimidir?
Neyse artık herşeye rağmen turları geçmesini bildik, geçemezsek de sağlık olsun, onların şu an yaptığı da büyük bir başarı..

mgokalparslan
24.Haziran.2007, 01:37
hakem seçimi bence yine şaibeli olmuş.türkiye nn önünü kesmek istiyorlar. nedense hakemler insiyatiflerini hiç bizden yana kullanmıyorlar. hırvatistan maçında hakemin oyunculara sarılıp nasıl teselli ettiğini görmüşsünüzdür.

elbette hakemler insandır hata yapar,belki görmez bize saçma bir penaltı çalabilir hata yapabilir.ama mehmet topal ın sarı kartı,özelliklikle tuncay ın hava topuna çıkarken gördüğü ve cezalı duruma düştüğü sarı kart gibi saçma sapan ve insiyatifine bağlı kararları hep bizim aleyhimize kullanacaktır.

eXcitinG
24.Haziran.2007, 02:05
Hakem seçimi son derece yaLnış oLmuş. Yine bu maçta PanzerLer iLe uğraşırken hakem iLe de uğraşmamız gerekicek. Ama bu takıma güveniyoruz. Yine zoru başarıcakLardır.

eGowiCh
24.Haziran.2007, 02:06
Hakem farketmez, üst düzey hakem oldukları için bir sorun olacağını sanmıyorum. Massimo Busacca en iyi hakemlerden birisi, bence gayet isabetli bir seçim olmuş.

PesimiSTyLa
24.Haziran.2007, 02:41
Az önce Show haberde izledim sadece 9 dk macı önde götürmüşüz :) 9dk üstünük ile yarı finale geldik :p

Varonil
24.Haziran.2007, 02:47
Sakatlar,cezalılar büyük dezavantaj olacak,ama bütün olumsuzluklara karşın bu maçı kazanacağımızı düşünüyorum.Özellikle Tuncay ve Arda'nın olmaması çok kötü oldu,bu oyuncularımızın eksiklerini Uğur,Gökdeniz gibi isimlerle kapatabiliriz.Forvette Semih ilk 11'de başlamamalı ama Mevlüt'le birlikte tek forvet o kaldı kadroda.Kadro seçiminde Fatih Hoca en iyisini yapacaktır.Millilerimize güvenimiz sonsuz,maçı kazanıp finale gideceğiz inşallah.

Ouzy
24.Haziran.2007, 03:01
Joachim Löw "Bir şey 3 kere oluyorsa şans veya tesadüf değildir". Bu rakam 4-5 olacak inşaallah. Kazanacaksak böyle kazanalım zaten, müthiş heyecanlı maçlar oluyor ve insanlar futbola doyuyor.:) Öbür türlü 3-4 tane atsak, şahsen ben tamam sevinirim de bu kadar sevinilmez tabii.:)

King_91
24.Haziran.2007, 03:25
Joachim Löw "Bir şey 3 kere oluyorsa şans veya tesadüf değildir". Bu rakam 4-5 olacak inşaallah. Kazanacaksak böyle kazanalım zaten, müthiş heyecanlı maçlar oluyor ve insanlar futbola doyuyor.:) Öbür türlü 3-4 tane atsak, şahsen ben tamam sevinirim de bu kadar sevinilmez tabii.:)

Tamam da öteki türlü de maç izlediğimizi anlayamıyoz eziyet gibi 119-122 arası rüştü'ye edilen küfürleri tahmin edebiliyo musun? onlara da yazık :D
valla isterse 195'te atalım ama kazanalım şu maçı

GeNç KaRTaL
24.Haziran.2007, 03:27

İnan Almanya'yı 2-3 farkla yensek daha çok sevinirim ben.Ama dediğin gibi böyle kazanmanın tadı başka.:D Ama artık biz o duyguyu tattık.Normal yollardan finale kalalım.:)

eGowiCh
24.Haziran.2007, 04:02
Almanya'yı normal yollardan yenmemiz çok zor, bir mucize daha yaratıp yenebiliriz ancak, yeni mucizeye hazır olun :D

hp-fm-gs
24.Haziran.2007, 04:06
Hakemlere rağmen buraya kadar geldik, bundan sonra neden olmasın diyesi geliyor insanın. Ayrıca şuraya dikkat ; maçın 4. hakemi Frojfeldt. Yani Çek maçının tartışmalı hakemi.

ultraslanerdem
24.Haziran.2007, 04:09
İsviçre maçı son dakikada. Çek maçı son dakikalarda. Hırvatistan zaten öyle. Bu işte vardır bir hikmet. Bir alırsın iki alırsın ama üçüncüde de aynı şekilde alırsan bu işte bir hayır var. Bence kupayıda biz kaldıracağız...

nerazzuri
24.Haziran.2007, 04:35
Bence bu kez fark olucak. Almanya fark atar. 3 den başlar :p 20 ye kadar yolu var :D

anilton
24.Haziran.2007, 04:45
Bence bu kez fark olucak. Almanya fark atar. 3 den başlar :p 20 ye kadar yolu var :D

Serkan konuştuklarımızı unutmadın umarım.Özellikle bir kez daha söylüyorum,Hamit Altıntop!!! :D

PesimiSTyLa
24.Haziran.2007, 04:50

serkan öyle bi yazmışsın kii seni tanımasam fark yiyecegimize sevinecegini sanacagım :D Totem mi yapiyorsun :D

anilton
24.Haziran.2007, 04:53
serkan öyle bi yazmışsın kii seni tanımasam fark yiyecegimize sevinecegini sanacagım :D Totem mi yapiyorsun :D

Yok Emre beyefendi cidden öyle düşünüyor...:)

nerazzuri
24.Haziran.2007, 05:41
Yok arkadaşlar cidden öyle düşünüyorum. Bende isterim kazanmamızı ama gerçekler bunlar.

ama inşAllah yanıltırlar beni maçta. çek ve hırvat maçlarında yanıldım. Burda da yanılmak isterim. =)

Ouzy
24.Haziran.2007, 06:06
Almanya'ya elenirsek fazla üzülmem açıkçası ama eğer 3 fark falan yersek üzülürüm yani. Bütün Avrupa Türkler patladı falan diye dalga geçerler ama bizimkiler geçirtmeyecek:D inşaallah.

PesimiSTyLa
24.Haziran.2007, 06:07
Valla degil 11 kişi 8 kişi de cıksak bu dakikadan sonra fark mark yemeyiz;)

Ouzy
24.Haziran.2007, 06:08
Yok arkadaşlar cidden öyle düşünüyorum. Bende isterim kazanmamızı ama gerçekler bunlar.

ama inşAllah yanıltırlar beni maçta. çek ve hırvat maçlarında yanıldım. Burda da yanılmak isterim. =)

Tamam yenilmemiz çok normal, hatta yenilmememiz anormal:) ama fark yiyeceğimizi düşünmüyorum yani.

Aykan19o3
24.Haziran.2007, 07:55
Hakem seçimi herzamanki gibi gene berbat. Herşeye rağmen kebap yapıp yiyeceğiz onları :)

JunkChorn
24.Haziran.2007, 08:02
Yarı final'de fark biraz zor bencede ama bakış açısına da bağlı:) 2-0 fark gelebilir bazılarına..

Portekize de 2-0 yenildik ama 3 top direkten döndü resmen fark vardı aramızda :D:D hemde ne fark..

physicist87
24.Haziran.2007, 08:56
Karşılaşmanın hakemi İsviçreli ( hani 2006 dünya kupası elemelerinde kavga ettiğimiz ve 2008 avrupa kupası grup maçında yendiğimiz ülke), dördünce hakem ise Çek maçında oyuncu değiştirmemize izin vermeyerek 2. golü yememizi sağlayan ve çeyrek finalde Ballack' ın serbest vuruştan gelen topu rakip takım futbolcuyu iterek gol atmasına seyirci kalan adam ..

İlginç bir maç yine bizleri bekliyor, umarım bu maçta yine 12 kişiye karşı oynamayız ..

eGowiCh
24.Haziran.2007, 09:11
Yahu bizim kadar abartan yok şu hakemi dünyada. Direkt hakeme yükleniyor daha şimdiden, hani kötü futbol oynarsak suçlu hiç kimse değil, hakem olacak, şimdiden kendimizi hazırlıyoruz.

Hakem hakkında konuşmayı bırakmalıyız, bu hakemin bize ne kötülüğü oldu? Massimo Busacca dünya çapında bir hakem, kolay hata yapmaz.

Roberto Rossetti'yi de eleştirdiniz sürekli, adamı final maçına verdiler, afedersiniz ama UEFA salak mı sizin kötü diye nitelendirdiğiniz hakemi EURO 2008 "final"ine atıyor?

Rossetti de o gün Hırvat maçını iyi yönetti, İsveçli hakem de iyiydi, Lubos Michel de iyiydi, hakemlerin skora doğrudan etkisi pek olmadı turnuvada.

physicist87
24.Haziran.2007, 09:16
Maçın hakeminin etki etmediğini mi düşünüosun sen? Arda ve Tuncaya haksız yere sarı kart göstermeseydi Almanya maçında oynayabileceklerdi (antrenman sakatlığı olmadığını düşünürsek maa kadar ) ,bizde bu kadar eksikle çıkmak zorunda kalmıcaktık, sonra da hakeme yüklenilmesin diyorsun ya !! UEFA nın yaptığı salaklık diye nitenlendirilmez kurnazlık desen tamam :D

GeNç KaRTaL
24.Haziran.2007, 09:21
Gökçe ablaya katılıyorum.O kartlarda (Tuncay-Arda) bence tamamen haksızdı hakem.Sonra Forjfeldt Çek maçında adam maçın başında 2 ön liberomuzu kilitledi.Aynı faullerde Hırvatlara kart vermedi.Bunlar bence kasıtlı yapılıyor.Hafiftende olsa altımız kazılıyor.Egemen doğru diyorsun.Bu isimler dünyaca ünlü.Böyle şeylere hata olarak görmemek lazım.Çünkü kasıtlı yapıyorlar.Böyle hakemlerin yapacakları hatalar değiller bunlar..

eGowiCh
24.Haziran.2007, 09:50
Kasıtlı neden yapsın? Portekiz maçında Ballack'ın golünde verilmeyen faul de mi kasıtlı? Veya dün Fandel'in Silva'nın ceza sahasının hemen dibinde düşürülmesine çalınmayan düdük de mi kasıtlı? Ya da ev sahibi İsviçre'nin ilk maçta Çeklere karşı kazanması gereken ama çalınmayan penaltı da mı kasıtlı?

Peki Roberto Rossetti'nin Hırvatistan maçında Leko'yu oyuna almayıp maçı devam ettirmesi ve Semih'in gol atması da mı kasıtlı?

GeNç KaRTaL
24.Haziran.2007, 10:05
Oyun durmamıştı ki o maçta oyuna alsın.Rüştü hemen degajı yaptı ve gol oldu..

Frojfeldt efendi 2-3 dakkika bekletti o maçta yeni oyuncu girmesini.(Hatırlamıyorum o esnada maç durdumu durmadımı) Sonra bize gösterdiği kartları (hemde maçın başında,insan bi ilk olarak uyarı verir) Hırvatlaar yapınca faul bile çalmadı.Rosetti'nin Arda ve Tuncay'a gösterdiği kartlar için yorum yapmaya gerek yok.Tamam faul var ama her faul sarı kartlık değilki..Ben kasıtlı olduğunu düşünüyorum.Egemen adamların bizi sevmediklerini,bizi engellemek için ellerinden geleni yapmayacaklarını bilmiyor gibi konuşma bence..

eGowiCh
24.Haziran.2007, 10:10
Bizi engellemek istediklerini düşünmüyorum, artniyet yok. Adam 10 bin Euro maaş alıyor hakemlikten, bu işler Türkiye'deki işlere benzemez, Türkiye'de bu tür işler dönüyor olabilir belki ama Avrupa'da inanmıyorum. Bütün dünyanın izlediği bir organizasyonda bu tür engellemeler kesinlikle olamaz, buna ihtimal vermiyorum. Bak sana yukarıda örnekler saydım, o örneklerdeki takımlar da mı engellenmek isteniyor, onlar da mı sevilmiyor? Bence olumsuz düşünüp de insanları karalamak yanlış bir davranış, yani sen o tarz düşünüp de suçu hakeme atarsan günahını almış olursun, ben kesinlikle bu tarz çirkin şeylerin dönebileceğine ihtimal vermiyorum. Mantık sınırlarına aykırı.

GeNç KaRTaL
24.Haziran.2007, 10:19
Ya hakemler istemiyor olabilir zaten emir onların üstlerinden geliyordur.Ben kasıt olduğunu düşünüyorum ama dediğin gibi adamların günahını alıyoruz böyle konuşarak.Yanlış bir şey..

RaSenGan
24.Haziran.2007, 14:04
Hakemin pek önemi yok aslında.Biz işimize bakarsak kazanırız maçı.

RoNNiE91
24.Haziran.2007, 16:38
Cidden ya.Sanki maçı banko alacağız da hakem acaba maçı Almanya'ya verir mi gibilerine döndü.

CeNTeR_TR
24.Haziran.2007, 16:56
Şimdi Fatih hoca vuracak kafasını duvarlara.!

Keşke dicek Yıldıray,Halil bu takımda olsaydı İ.Toraman bu takımda olsaydı..

Ama bunlar önemsiz..Ben maçı kazanacağımızı düşünüyorum kaybedersek şundan kaybederiz tecrübeli oyuncumuz kalmadı..

Kazanırsak şundan kazanırız ; Çoğu oyuncu Milli takımda başarıya aç özellikle sahaya çıkan 11 de olacak oyuncular bu oyuncular ayrı bir hırs ile oynarlar ise maçı kazanırız..Ama hiçde kolay olmaz..

Redrum
24.Haziran.2007, 17:07
Arkadaşlar teknik taktik bir yana havamızda olursak.. o zaman iyi olur. İşte mesele bu. Ama ilginç bir takımız hakikaten genel anlamda en nefret ettiğim, gıcık olduğum takım profilindeyiz:) İstermisiniz Tolga Zengin sonradan girip gol atsın. Olur olur Türkiye ilklerin takımı..

Onurap
24.Haziran.2007, 18:31
Normal şartlarda almanyayı bu kadar eksikle yenmemiz mümkün değil..Ama şuana kadar normal şiartlar oluşamnadığına göre.....

:D

1965
24.Haziran.2007, 19:08
Kolay pes etmiyeceğimiz kesin.Çok eksiğimiz olmasına rağmen benim umudum var.İşimiz çok çok zor ama Euro 2008'de kolay maç yok.Buraya kadar geldiysek vardır milli takımımızda bir keramet :) Mehmet Topal ya da H.Balta stoper oynayacak.

TR.CaPTaiN
24.Haziran.2007, 20:46
Bilic: Günlerce çalıştım ancak Türkiye'yi çözemedim

Bilic, 'Türkiye nasıl futbol oynuyor çözemedik. Böyle mücadele gücü yüksek ve asla pes etmeyen bir takım görmedim. Almanlar başlama vuruşu yapıldığında ne demek istediğimi anlayacaklar' dedi.

Yenişafak Gazetesi'ndeki habere göre Bilic, Türkiye'nin çok farklı bir oyun stili olduğunu söyledi.
Hırvatistan Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Slaven Bilic, Türkiye'nin hafife alınmaması gereken bir takım olduğunu söyleyip Almanları uyardı. İki takıma karşı da mücadele ettiklerini hatırlatan genç teknik adam, "Almanlar'ı yenerken çok fazla zorlanmadık. Türkiye karşısında da işimizin kolay olacağını sanıyorduk ancak karşımızda hiç beklemediğimiz bir rakip bulduk. Ben böyle mücadele gücü yüksek ve asla pes etmeyen bir takım görmedim. Türkiye Almanya'yı eleyip finale çıkarsa bu kimseyi şaşırtmasın' şeklinde konuştu.

LÖW'Ü GÖRMEK İSTERİM

Bilic, Türkiye'nin kadrosunda eksikler olmasının Almanları daha da cesaretlendirdiğini gördüğünü ifade ederek uyarılarını şöyle sürdürdü: "Türkiye karşısında maç bitmeden hiçbir skor avantaj değildir. Bunu oynadıkları maçlarda gösterdiler. Bizim karşımıza çıkarken de eksikleri vardı. Almanlar şimdi Türklerin kadro zaafı olmasına güveniyorlar ama ne demek istediğimi maçın başlama vuruşu yapıldığı andan itibaren daha iyi anlayacaklar. Maç bittikten sonra Löw'ün surat ifadesini görmeyi çok isterim.'

Yenişafak

hp-fm-gs
24.Haziran.2007, 20:56
Bilic bizi destekliyor, bu her konuşmasından belli. Bizim için motivasyon.

Almanlar bizi küçümsüyor, bu bizde ters tepki yapıyor. Bizim için motivasyon.

Kader ağlarını örmeye devam ediyor. :n: :p

GeNç KaRTaL
24.Haziran.2007, 22:25
Löw'ünde Bilic'inkine benzer bir açıklaması var:"Portekizi analiz ederek çözdüm ama Türkleri çözemiyorum.."

eGowiCh
24.Haziran.2007, 22:32
Bizim belli bir oyun şablonumuz olmadığı için çözememeleri doğal. Allah ne verdiyse oynuyoruz :D

gerrrard
24.Haziran.2007, 22:35
eGo ya katılıyorum. Önce Terim'in sistemiyle oynuyoruz. Golleri yiyince oyuncular diyo kafamıza göre oynayalım maçı çeviriyoz sonra. :D

KaF KeF
25.Haziran.2007, 05:00
http://www.sporx.com/images/1/187/9245_B_almanyaafis001b.jpg

Almanlar'dan kışkırtıcı afiş!
24.06.2008 19:13
Almanya'nın Recklinghausen kentinde aşırı sağcı bir grup, Almanya-Türkiye Yarı Final maçı öncesi kışkırtıcı afiş ve bildiriler dağıtıyor. Gruba ait www.re-partycrew.de (http://www.re-partycrew.de/) adlı internet sitesindeki afişlerde Türk bayrağı hedef olarak gösteriliyor. Stefan Hesse isimli bir Alman'a ait olduğu iddia edilen internet sitesine halen yetkili kurumlar tarafından müdahale edilmedi.

Kaynak : İHA

-------------------

Terim: "Emre kesin yok"
24.06.2008 20:37
A Milli Takımımızın Teknik Direktörü Fatih Terim, yarı finalde karşılaşacağımız Almanya karşılaşması öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Emre Belözoğlu'nun, Almanya maçına kesinlikle yetişemeyeceğini söyleyen Terim, Tümer'in ise yarım saat, en fazla 45 dakika forma giyebileceğini söyledi. Terim sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk Milli Takımı tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynuyor. Takımım bir ilki başardı ama benim için hedefler bitmez. Yapılanın hep bir daha iyisi vardır. Almanya'ya her rakibimize duyduğumuz gibi saygı duyuyoruz. Ama Almanya'dan korkmuyoruz, Türkiye için Avrupa Şampiyonaları tarihinin şimdilik en önemli maçı. Almanya'da ise korku yok, çünkü bu tarz maçları çok oynadılar. Belki bazı sıkıntılarımız var sakat ve cezalılar gibi ama ne ben ne de oyuncularım bugün bulunduğumuz noktayı yeterli görmüyoruz. Ben her oyuncuma güveniyorum, onun için burdalar ve bunu da biliyorlar. Turnuva başında dünya onları çok az tanıyordu ama şu an herkes onlara şapka tanıyor. Sadece beyniyle değil, yüreğini de sahaya koyuyorlar. Her türlü sonuç mümkün, elimizden geleni yapacağız ve terimizi son damlasına kadar akıtacağız."

"İMKANSIZ YOKTUR, MUCİZELER ZAMAN ALIR"
Benim bildiğim futbolda üç sonuç var; galibiyet, beraberlik, mağlubiyet. Mucize diye birşey yok. İstanbul'da odamda asılı posterde şu sözler yazıyor: "İmkansız diye birşey yoktur, mucizeler biraz zaman alır." Bu benim hayata bakışım, felsefem. Bizim başarımıza mucize diyenlere gülüp geçiryorum, her insan kendi mucizesini kendisi yaratır. Einstein'ın şu sözünü hatırlatırım, yaşamanın iki yolu vardır, birincisi her şeyi mucize görerek yaşamak, ikincisi hiç birşeyi mucize saymadan yaşamak ben ikinci sınıfa giriyorum. Bir takım pes etmiyorsa, yenilgiyi kabul etmiyorsa bir şekilde elbet kazanacaktır. Biz böyle bir takım yaratmak için çok uğraştık ve yarattığımız inanıyorum, Çalışkan ve azimli. Yalnızca Türkler'in değil herkesin Türk Milli Takımı'nda zevk aldığını düşünüyorum, Bu ayrıca herkese bir mesajdır. Bölünmüş toplumlara, ekonomik zorluklar yaşayan toplumlara. Berlin'den, Van'a kadar tüm insanlar tek bayrak altında birleştiler, işte mucize arıyorsanız esas mucize bu. Çeşitli dinden, dilden insanlar aynı bayrak altında birleştiler. Milyonlarca insana kısa bir süreliğine de olsa dertlerini unutturduğumuz için mutluyuz ve gururluyuz.
"TOLGA KONUSU ESPRİYDİ"
Tolga konusunda söylediklerim bir espriydi ama işi ciddiye aldılar. Sakatlarımızın ve cezalılarımızın çok olduğunu belirten bir yaklaşımdı yalnızca. Hamit çok önemli bir oyuncu, bir sakatlıktan sonra geri dönmek kolay değil. Avrupa'nın en önemli oyuncularından bir tanesi, beyniyle kalbini birleştiren ender oyunculardan bir tanesi bu maçta da çok önemli işler yapacağını düşünüyorum.
Ben buraya gelirken, çeşitli sloganlarımız vardı. Bunlardan birtanesine de tecrübe mi yoksa başarıya olan açlık mı diye cevap vermiştim. Kazım ve Uğur genç olabilirler ama başarıya bir açlıkları var. Kazım ve Uğur'u yarın kullanabiliriz, Kazım'ı zaten turnuva başından beri oynatıyorum. Yarın tüm oyuncularımdan mecburen faydalanacağım önce mi sonra mı olur onu bilmiyorum. Tecrübe saygı duyulması gereken bir şey ama o dinamiz de takıma katkı sağlayabilir.
"TAKIMIM FİNALE ÇIKSIN YETER"
16 takımdan hiç birini birbirinden ayırt etmiyorum, bunu ilk günde söylemiştim. Muhakkak arada bazı farklılıklar vardır ama burda oynamaya hak kazanmışlarsa artık onlara saygı duymak lazım. Oynadığımız takımlarda çok önemli takımlardı, en son oynadığımız Hırvatistan da Almanya'yı yenmişti. Finale ben çıkayım da diğer taraftan kim gelirse gelsin, böyle bir tercihimiz yok. Elenen antrenörlere bir soralım, bu kadar eksikle benim yerimde mi olmak isterlerdi yoksa tam kadroyla evlerinde mi olmayı isterlerdi. Tabii ki burada olmak isterlerdi, takımım finalde olsun da karşıma kim çıkarsa çıksın.
Çekişmesi son haftaya kadar süren lig maratonundan çıkan oyuncularımızın yıpranmış olduklarını gördük, bir hayli özveride de bulundular. Birbirinden önemli maçlar oynadılar turnuvada. Dolayısıyla çok zorlandılar, yenik durumda olmanın baskısı onun getirdiği kazanma arzusu ile birleşince sahanın içinde oynamak çok kolay değil. Bazı oyuncularımız vücudunun kendisine verdiği sinyalleri bile bize söylemeden devam edip büyük bir inancı ortaya koydular. Böyle bir zorlu turnuvada bu kadar sakat ve cezalı olması muhakkak bir dezavantaj gibi görülebilir. Nihat Avrupa'nın en önemli golcülerinden biri, hiç aklımızda sakatlığı yoktu. Serin İsviçre akşamında bunlarla uğraşmanın artık çok fayda getirmeyeceği yerine koyacağımız oyuncuların da en az onlar kadar mücadele edeceğini düşünmemiz gerekir. Şekil böyleyse o şekle uyacağız.
"ŞANS DİYE ISRAR EDİYORLAR"
Buraya gelirken çeşitli sloganlarımız vardı, bunlardan birtanesi de dünyaya kendimizi hatırlatmaktı. Ama görüyorum ki çok geniş şekilde açıklamama rağmen, 40 senedir futbolun içindeyim ve futbolun şansı diye birşey görmedim ama arkadaşlarımız şans diye ısrar ediyor. Şanslar oynayanın yanındadır. Çünkü hiç birşeyin mucize olmadığına inanaların grubundayım. Emre ve Tümer, Tümer oynasa oynasa belki yarım saat en fazla kırkbeş dakika oynar ama Emre'nin oynaması imkansız. Tümer dün ilk kez idmana çıktı, oyunun ilerleyen bölümlerinde bir taktik değişikliğine gidersek kullanabilirim ama maçın başında kullanmayacağız.
Buraya gelirken çeşitli sloganlarımız vardı, bunlardan bir tanesi de Türkiye'yi dünyaya hatırlatmaktı. Geldiğimiz nokta elbette çok önemli ama geçtiğimiz yol ve yaşadıklarımız bulunduğumuz noktayı çok daha anlamlı hale getiriyor. Bugün dünyada taraflı tarafsız herkes takımımızın yaptıklarını konuşuyor. Burada kendimizi hatırlatmaya geldik demiştik öyle bir hatırlattik ki yıllar sonra EURO 2008 dendiği zaman akıllara Türkiye gelecektir. Ben ve oyuncularımın geldiği nokta ülkemizin insanlarını gururlandırmıştır ama hedefimiz sürüyor. Ben sizlere altı ay önce programlarımı gönderdiğimiz zaman bunları haber yapmıştınız şu an 25'ini garantiledik, inşallah 29'una kadar burda kalacağız. Demek ki o günlerde programı doğru yapmışım. Seyredilmesi zevkli bir takımız diye düşünüyorum. Yarı finalde takımız diye bahsedilmek daha doğru olur. Şampiyonların evine döndüğü turnuvada kalan takım diye bahsedilmemiz daha doğru olur.
"ANTRENMANA ÇIKMAMA GEREK YOK"
Tabi özellikle Almanya'daki vatandaşlarımızı daha yakından ilgilendiren bir maç oynayacağız. Ama gerek kulüp bazında gerekse milli takımlar bazında ben onları hep alınları yukarıda gezdirmişimdir. Ümit ederim onlara yine güzel bir hediye veririz. Ama şartlar ne olursa olsun en çok vatandaşımızın olduğu yer Almanya bizim için önemli bir ülke, biz de onlar için önemli bir ülkeyiz. Bir taraf kaybedecek ama umarım kazanan futbol olacak. Antrenmana çıkmama gerek yok çünkü bütün teri burada attım. Biraz açık hava hepimize iyi gelecek. Herkese iyi akşamlar.

Ouzy
25.Haziran.2007, 06:21
Avrupa Şampiyonası'nın en iyi 10 maçı

UEFA EURO 2008™ has produced a succession of exciting matches up there with some of the best seen at a UEFA European Championship. Starting with Turkey's thrilling 3-2 comeback win over the Czech Republic in Austria/Switzerland, euro2008.com takes its pick of ten of the best EURO games. Which is the most outstanding and are there any other matches you would have included on the list?

Turkey 3-2 Czech Republic
Group stage, UEFA EURO 2008™
"We never give up," said Fatih Terim after Turkey's stunning defeat of the Czech Republic. There was no doubting that after they struck three times in the final 15 minutes to overturn a 2-0 deficit to triumph 3-2. Petr Čech's mistake allowed Nihat Kahveci to prod in the equaliser on 87 minutes before the same player scored a stunning winner a minute from time.

Netherlands 2-3 Czech Republic
Group stage, UEFA EURO 2004™
Pavel Nedvěd inspired a superb recovery as the Czech Republic hit back from 2-0 down after 19 minutes to prevail by 3-2. Arjen Robben had dazzled for the Dutch but, after he was taken off, Karel Brückner's side seized the initiative and sealed their place in the last eight with late goals from Milan Baroš and Vladimír Šmicer.

France 2-1 Italy
Final, UEFA EURO 2000™
Italy thought Marco Delvecchio's 55th-minute goal had won the trophy as they joined hands on the touchline waiting for the final whistle. That advantage stood until deep into injury time when Sylvain Wiltord's low drive squeezed under Francesco Toldo. Thirteen minutes into extra time David Trezeguet's golden goal added the Henri Delaunay trophy to the FIFA World Cup France had lifted two years earlier.

Italy 0-0 Netherlands (Italy win 3-1 on pens)
Semi-finals, UEFA EURO 2000™
Short on goals but high on drama, as Italy held their nerve and the Netherlands lost theirs at the Amsterdam ArenA. Italy survived Gianluca Zambrotta's 34th-minute dismissal and penalty misses from both Frank de Boer and Patrick Kluivert in normal time to force a shoot-out – which they won when Toldo blocked Paul Bosvelt's kick.

Yugoslavia 3-4 Spain
Group stage, UEFA EURO 2000™
Spain came back from the dead to book their place in the quarter-finals. Trailing 3-2 with the 90 minutes up, Spain were on the brink of being eliminated when Gaizka Mendieta's penalty secured them a lifeline. The celebrations began in earnest three minutes later when Alfonso Pérez volleyed in to cap a remarkable revival.

Germany 1-1 England (Germany win 6-5 on pens)
Semi-final, EURO '96™
"Football's coming home," rang round Wembley but it was Germany fans singing after a tense penalties win. Alan Shearer and Stefan Kuntz swapped early goals, Darren Anderton hit a post and Paul Gascoigne just failed to connect with a low cross with the goal gaping in extra time. The defining image, though, was Andreas Möller strutting on the Wembley turf after firing in the decisive penalty.

France 3-2 Portugal
Semi-finals, 1984 UEFA European Championship
France should have killed the game off after Jean-François Domergue gave them the lead. A succession of missed chances, though, kept Portugal in contention and they made the hosts pay when Rui Jordão headed in Fernando Chalana's cross 16 minutes from time. The pair combined again in overtime to edge Portugal in front; but this was France's year. Domergue drew Les Bleus level six minutes from time, then man-of-the-moment Michel Platini struck his eighth goal of the tournament to take France to the final.

Denmark 3-2 Belgium
Group stage, 1984 UEFA European Championship
Goals from Jan Ceulemans and Frankie Vercauteren put Belgium 2-0 up after 39 minutes and looked to have ended Danish chances of reaching the semi-finals. Sepp Piontek's side then showed all their attacking flair to get back into the match. Frank Arnesen's penalty on 41 minutes gave Denmark hope before they grabbed victory with second-half strikes from Kenneth Brylle Larsen and Preben Elkjær, the latter crowning a great performance with the winner six minutes from time.

Yugoslavia 2-4 West Germany
Semi-final, 1976 UEFA European Championship
Yugoslavia had one foot in the final when West Germany coach Helmut Schön made one of the most inspired substitutions of all time. Losing 2-1 with eleven minutes left, he replaced Herbert Wimmer with Dieter Müller who, on his debut, had the game of his life. Within three minutes Müller had equalised before scoring twice more in extra time to complete his hat-trick and earn West Germany's place in the final.

France 4-5 Yugoslavia
Semi-final, 1960 UEFA European Championship
This semi-final at the Parc des Princes is still the highest-scoring match in the history of the competition and looked to be going the way of the hosts until three goals in four minutes turned the game on its head. Chasing a 4-2 deficit, Tomislav Knez reduced the arrears for Yugoslavia on 75 minutes before two goals in as many minutes from Drazen Jerković sent Yugoslavia through.

To watch some of the great contests of past UEFA European Championships, click here (http://www.euro2008.uefa.com/history/classics/index.html).
"click here"a tıkladığınızda tüm Avrupa Şampiyonaları'nda ki çoğu maçın özetini izleyebilirsiniz.(::)

Haberin linki (http://www.euro2008.uefa.com/news/kind=1/newsid=724881.html).

Sadece bu olay bile bizim için büyük onurdur. Zaten kimsenin de "Ne ballı takımlar ya, şansa bak" dediği falan yok. Herkes bizim mucize geri dönüşlerimizden söz ediyor, o çok bilen yorumcuların dediği gibi şansımızdan değil!

UEFA haber başlıkları altında insanlar yorum yapabiliyor, Almanya maçıyla ilgili yorumlara baktım yabancıların ve herkes çok eksik olduğumuzu söylüyor, yani yenilsekte Avrupalılar'ın gözünde küçülmeyeceğiz.

El Barto
25.Haziran.2007, 16:55
Almanlar'dan kışkırtıcı afiş!
24.06.2008 19:13
Almanya'nın Recklinghausen kentinde aşırı sağcı bir grup, Almanya-Türkiye Yarı Final maçı öncesi kışkırtıcı afiş ve bildiriler dağıtıyor. Gruba ait www.re-partycrew.de adlı internet sitesindeki afişlerde Türk bayrağı hedef olarak gösteriliyor. Stefan Hesse isimli bir Alman'a ait olduğu iddia edilen internet sitesine halen yetkili kurumlar tarafından müdahale edilmedi.

Nekadar ufak şeylere takılıyoruz yahu...

Dün KanalTürk'te yayınlanan spor programını seyreden var mı bilmiyorum ama Osman Tanburacı Schweinsteiger adı geçince röportajı yapan gazeteci (!) "biliyorsunuz swein domuz demek" dedi. Sayın Tanburacı'da "vay domuz vay" karşılığını verdi.

Şimdi aynı şeyler bir Alman televizyonunda bir Türk futbolcusu için söylenseydi durum ne olurdu acaba? O yüzden biraz konuşurken usturuplu olmak lazım.

Maça gelince çok zor olacak ancak Sayın Terim kabul etmese de "şansımız" ile bu turu geçebiliriz. İnşallahta geçeriz.

anil luque
25.Haziran.2007, 20:31
ti-ti abicim haklısın ama belki de yıldıray cagrılsa o sakatlanacaktı veya cezalı olacaktı olacagı varmıs deyıp gecmek lazım ama ben de senın gıbı yıldırayın bu kadroda bulunması gerektıgını dusunenlerdenım.. maca gelınce turnuvanın bızım ıcın en zor macı olacagı aşikar ama yıne bı 'cılgınlık' yapabılırız neden olmasın yanı??

anilton
25.Haziran.2007, 20:42
İŞTE İLK ON BİRİMİZ !..

A Milli Takımımızın bu akşam sahaya hangi 11 ile çıkacağı belli oldu !.. Lig TV'nin alt yazıyla duyurduğu son dakika gelişmesine göre Fatih Terim bu akşam sahaya şu 11 ile çıkacak:

Rüştü, Sabri, Gökhan Zan, Hakan Balta, Uğur Boral, Gökdeniz, Aurelio, Mehmet Topal, Hamit Altıntop, Kazım, Semih

Tabii ki Fatih Terim'in maça kalan süre içinde bu kadroda değişiklik yapma ihtimali var. Ancak zaten elinde çok sınırlı sayıda futbolcu olan Terim'in değişiklik yapma ihtimali çok da fazla değil.

scar face
25.Haziran.2007, 20:42
70 MİLYON+14 kişi inanıyoruz!!!!

eXcitinG
25.Haziran.2007, 20:56
sadece 14 kişi gibi görünen ekip 70.000.014 kişi asLında :)

Korkmaya gerek yok. Kazanıcaz o kadar.

Aykan19o3
25.Haziran.2007, 21:00
Almanları gözümüzde büyütmememiz lazım. Portekiz karşısında çokta iyi değillerdi eğer açıklarını iyi görürsek sağ kanadımızı iyi kullanırsak finale kalmamız içten bile değil..

King_91
25.Haziran.2007, 21:06
Artık kim oynarsa oynasın hepsinin varını yoğunu ortaya koyacağından eminim onun için korkum yok inşAllah yenip 70milyon doyasıya sevinecez

deniz.91
25.Haziran.2007, 21:15
Buraya kadar gelmemzide yeterli terim doğru akdro seçimleri yapsa finale rahat çıkardık bence ama buda iyi bakalım ne yapacğız açıkçası benim pek bir umudum yok maçtan çok üzülüerek söylüyoum

TR.CaPTaiN
25.Haziran.2007, 21:21
Hakan Balta stoper Uğur sol bek. Uğur'un defansif yönü kuvvetli olmasa da hızıyla Schweinsteiger'i zorlayacağını düşünüyorum.

deniz.91
25.Haziran.2007, 21:30
Hakan Balta stoper Uğur sol bek. Uğur'un defansif yönü kuvvetli olmasa da hızıyla Schweinsteiger'i zorlayacağını düşünüyorum.

Öyle bir kadroyla çıkılacak abi :)

GeNç KaRTaL
25.Haziran.2007, 21:38
14 oyuncumuz bir çok eksiğimiz olmasına rağmen hala bir kaç seçeneğimiz var 11 konusunda.Geçen maçlarda Fatih hoca maça yanlış 11 ile çıkıp sonradan yaptığı hamlelerle oyuna etki etmişti.(Hırvatistan maçı hariç) Umarım bu maça en doğru 11 ile çıkarız.Karşımızda Almanlar var..

Allah'ım sahadaki 11 aslan yüreğe yardım et..

Raten
25.Haziran.2007, 21:44
Artık 70.000.014 kişi tek yüreğiz ve final için gidiyoruz!!
Allah'ım yardım et sen bize

mgokalparslan
25.Haziran.2007, 21:54
arkadaşlar almanya da sakat veya cezalı var mı bildiğiniz?

GeNç KaRTaL
25.Haziran.2007, 21:55
Yok bildiğim kadarıyla.Tam kadrolar..

Aykan19o3
25.Haziran.2007, 22:00
arkadaşlar almanya da sakat veya cezalı var mı bildiğiniz?

Almanya tam kadro çıkıcak..

hp-fm-gs
25.Haziran.2007, 22:01
Uğur Boral ne kadar sol bek olarak berbat olsa da bu maç için kendisine sonsuz güveniyorum. Hepsinin ne olursa olsun, canları sağ olsun.

anilton
25.Haziran.2007, 22:38
EURO 2008 yarı finalinde Almanya ile oynayacağımız maç öncesinde teknik direktörümüz Fatih Terim sahaya çıkacak 11'de değişiklikler yapmayı düşünüyor.

Şu sıralarda futbolcular ile beraber yemekte olan Terim'in, Mehmet Topal’ı stoper’e çekip Hakan Balta'yı yine defansın solunda oynatacağı orta saha da ise Ayhan Akman'a görev vermeyi düşündüğü öğrenildi.

Tecrübeli hocanın, Colin Kazım ile Mevlüt arasında da tercih yapmakta zorlandığı, Uğur Boral'ın ise ilk 11'de oynamasının zor olduğu haberleri gelirken Terim'in maça çıkacak ilk 11 ile ilgili son kararını yemekten sonra vereceği tahmin ediliyor.

A Milli Takım'ın muhtemel 11'i şöyle:

Rüştü, Sabri, Gökhan Zan, Mehmet Topal, Hakan Balta, Gökdeniz, Aurelio, Hamit, Ayhan, Kazım, Semih (Mevlüt)

Almanya ile yapacağımız maç öncesinde kadro ile ilgili sıcak gelişmeleri MARATON.COM.TR'den takip edebilirsiniz.

MARATON.COM.TR ÖZEL

Eğer gerçekten böyle ise son derece iyi bir seçim olur bence...

gerrrard
25.Haziran.2007, 22:38
Schweinsteiger gibi Dünya'nın en iyi kanadını umarım durdurabiliriz.

PesimiSTyLa
25.Haziran.2007, 22:40
Dünyanın en iyisi mi daha neler :)

El Comandante
25.Haziran.2007, 22:43
-----------Rüstü-----------

Sabri--Gökhan--Topal--Hakan

---Hamit--Aurelio---Ayhan---

---------Gökdeniz--------

------Mevlüt----Semih----

Ben böyle bir kadro bekliyorum,dizilis falan degisik olabilir de oyuncular bunlar olmali.

hp-fm-gs
25.Haziran.2007, 22:44
Orta sahada koşup oyun bozmak istiyorsak Ayhan kesinlikle oynamalı. Baran'ın yaptığı kadroya katılıyorum.

KaF KeF
25.Haziran.2007, 22:47
İŞTE İLK ON BİRİMİZ !..

A Milli Takımımızın bu akşam sahaya hangi 11 ile çıkacağı belli oldu !.. Lig TV'nin alt yazıyla duyurduğu son dakika gelişmesine göre Fatih Terim bu akşam sahaya şu 11 ile çıkacak:

Rüştü, Sabri, Gökhan Zan, Hakan Balta, Uğur Boral, Gökdeniz, Aurelio, Mehmet Topal, Hamit Altıntop, Kazım, Semih

Tabii ki Fatih Terim'in maça kalan süre içinde bu kadroda değişiklik yapma ihtimali var. Ancak zaten elinde çok sınırlı sayıda futbolcu olan Terim'in değişiklik yapma ihtimali çok da fazla değil.

anilton
25.Haziran.2007, 22:47
Ben böyle bir kadro bekliyorum,dizilis falan degisik olabilir de oyuncular bunlar olmali.

Bende böyle bir kadro istiyorum...

Diziliş olarak böyle olur diye düşünüyorum;

------------------Rüştü-----------------

Sabri-------G.Zan-----M.Topal-----H.Balta

----------------Aurelio------------------

------------Hamit---Ayhan--------------

Mevlüt--------------------------Gökdeniz

----------------Semih--------------------
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

İŞTE İLK ON BİRİMİZ !..

Aykut bu bir önceki haber...

İşte buda son dakika haberi;

İLK 11'DE DEĞİŞİKLİK!..

EURO 2008 yarı finalinde Almanya ile oynayacağımız maç öncesinde teknik direktörümüz Fatih Terim sahaya çıkacak 11'de değişiklikler yapmayı düşünüyor.

Şu sıralarda futbolcular ile beraber yemekte olan Terim'in, Mehmet Topal’ı stoper’e çekip Hakan Balta'yı yine defansın solunda oynatacağı orta saha da ise Ayhan Akman'a görev vermeyi düşündüğü öğrenildi.

Tecrübeli hocanın, Colin Kazım ile Mevlüt arasında da tercih yapmakta zorlandığı, Uğur Boral'ın ise ilk 11'de oynamasının zor olduğu haberleri gelirken Terim'in maça çıkacak ilk 11 ile ilgili son kararını yemekten sonra vereceği tahmin ediliyor.

A Milli Takım'ın muhtemel 11'i şöyle:

Rüştü, Sabri, Gökhan Zan, Mehmet Topal, Hakan Balta, Gökdeniz, Aurelio, Hamit, Ayhan, Kazım, Semih (Mevlüt)

Almanya ile yapacağımız maç öncesinde kadro ile ilgili sıcak gelişmeleri MARATON.COM.TR'den takip edebilirsiniz.

MARATON.COM.TR ÖZEL

eXcitinG
25.Haziran.2007, 22:59
Yani bu kadar eksik varken nasıL ideaL kadro oLur onu anLamıyorum. Çıkacak oLan takım en iyi takım oLacaktır. Zaten aLternatif yok gibi birşey, ama zaten geriye kaLan oyuncuLarımıza da baktığımızda yapı itibari iLe koşabiLen, pres yapacak, gerektiğinde ofansif anLamda da oynayabiLecek oyuncuLar.

deniz.91
25.Haziran.2007, 23:33
Zaten oluşturduğumuz akdrodan maksimum iki kişi değişik olacaktır:)

Addolorato
26.Haziran.2007, 00:38
3 kişi 3:D tolgayıda unutma forvet oynıcak:D:D şaka bi yana kazanmamız zor ama umarım kazanırız:D

BlackEagle19o3
26.Haziran.2007, 00:59
Kazım yerine Mevlüt olmalı bence...

KaF KeF
26.Haziran.2007, 02:28
ON BİR DEĞİŞTİ !..

Tarihi Almanya maçı öncesi Milli Takım kampından yeni bir 11 haberi geldi !.. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in öğle saatlerinde basında yer alan 11'den Gökdeniz'i çıkardığı, Mehmet Topal'ı da savunmaya çektiği son gelen haberler arasında.

Öğle saatlerinde verdiğimiz haberdeki "Terim'in düşük bir ihtimalle de olsa kadroyu değiştirebileceği" ön görüsü gerçekleşti.

Son gelen haberlere göre Terim sahaya şu on bir ile çıkacak:

Rüştü

Sabri - Gökhan Zan- Mehmet Topal - Hakan Balta

Kazım - Aurelio - Hamit - Ayhan - Uğur Boral

Semih

Terim'in maç saatine kadar bu kadroyu da değiştirme ihtimali bulunuyor.

El Barto
26.Haziran.2007, 02:29
Tümer ikinci yarı oynayabilir demiş Terim.

yunusgs
26.Haziran.2007, 02:36
11'in son hali nedir eğer Hakan Balta stoper oynarsa kötü olur çünkü sol kanat çok ofansif olur.

Addolorato
26.Haziran.2007, 03:42
Bence bu kadro iyi terim bunu değiştirmesin

Ouzy
26.Haziran.2007, 04:02
Tümer'in 30 dakika oynayabileceğinden dolayı maça 14,5 oyuncuyla çıkıyoruz.:)

RaSenGan
26.Haziran.2007, 04:06
Emre yedekler arasında eklendi.

anil luque
26.Haziran.2007, 04:28
bu haberler ıyı olabılır emrenın eklenmesı vs vs allahtan umıt kesılmez yahu ne dıyelım ınsallah fınale adımızı yazdırırız..

PesimiSTyLa
26.Haziran.2007, 04:33
"Türkler biletlerini Almanlara satıyor"

Erman Toroğlu bugün şahit olduğu üzücü bir görüntüyü Lig TV'de anlattı. Türkler ellerindeki biletleri 300-400 Euro kazanmak için Almanlara yüksek fiyattan satıyorlar !..

Trende gözlerinin önünde bir Türk'ün bir Alman'a 180 Euro'luk bileti 500 Euro'ye sattığını söyleyen Toroğlu "Almanlar zaten sayıca fazla. Bir de inşallah Türklere ayrılar tribünlerde Almanları görmeyiz." dedi. Toroğlu, Türklerin 300 Euro'luk biletleri ise 1000 euro'ya Almanlara sattığını sözlerine ekledi.

----------------

Yazık ya :icon_sad: Eskiden biz onlardan alırdık :icon_confused:

nerazzuri
26.Haziran.2007, 04:39
Eğer maç sonunda yine masum Türklerimiz maganda kurşununa kurban gidecekse kazanmayalım.

Her026
26.Haziran.2007, 04:45
Son kadro tam benim aklımdan geçen kadroydu.Çok sevindim bböyle oynamamıza.

PesimiSTyLa
26.Haziran.2007, 05:15
Çok iyi basladık direkten dönen topumuz var böyle devam haydi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Goooooooooooooooooooooooooooooool

GReeN BeReT
26.Haziran.2007, 05:23
İyi oynadık ve golü bulduk umarım bozmayız :)

nerazzuri
26.Haziran.2007, 05:25
Allah kahretsin öne geçtik :S :zuhaha

Fıratcan Alçınkaya
26.Haziran.2007, 05:27
1-1 oldu offf ya

PesimiSTyLa
26.Haziran.2007, 05:28
ilk kez geldiler yedik Portekize attıkları golün aynısı :(

mert_fox
26.Haziran.2007, 05:50
Çok istekliyiz, Allah ın izniyle alıcaz şu maçı.

eGowiCh
26.Haziran.2007, 05:51
Portekiz'e attıkları golün aynısını bize de attılar.

İnanılmaz iyi oynuyoruz, şu ana dek oynadığımız maçlardan en iyisini çıkarıyoruz, inşallah böyle devam ederiz. Şansımız her zaman olduğu gibi yine bizden yana olursa, finale çıkmamamız için hiçbir sebep yok.

Kazım, Uğur, Ayhan, Semih, Hamit, M.Topal çok iyi oynuyor, çok beğendim. Bu onbirle devam etmeliyiz, sahadaki onbir çok iyi mücadele ediyor.

Lehmann iyi bir kaleci değil, sık sık şutlarla deniyoruz zaten ama ben Lehmann'ın hata yapacağını biliyorum, Hamit'in frikiği de az daha gol oluyordu zaten.

DeNiZ_1903
26.Haziran.2007, 05:51
İlk yarı bitti ama bu kadar kişiyle harika bir oyun sergiliyoruz hem de Almanya gibi bir takıma karşı..

Aykan19o3
26.Haziran.2007, 05:52
İlk yarının berabere bitmesine rağmen süperiz Allah'ın izniyle finale çıkacağız insAllah

RaSenGan
26.Haziran.2007, 05:53
Çok iyi oynuyoruz helal olsun hepsine..Çok iyi yükleniyoruz.Lehmann afalladı kalede..Topal çok iyi savunmada.Aurelio'da çok iyi.Hamit çok riske giriyor,çalımlamaya çalışıyor ve kaptırıyor.Zaten birinde gol yedik.Diğeri de az daha gol olucaktı..Bunalttık Almanları.11 Aslanımız varını yokunu ortaya koyuyor.Terim soyunma odasında gazı verdimi kimse tutamaz bizi.

nerazzuri
26.Haziran.2007, 05:54
Almanya biraz üstümüze gelse farkı açacak ama korkak oynuyorlar.
Allah nazarlardan saklasın çok iyiyiz çok istekliyiz. Çok saçma bir hata yüzünden gol yedik. Hamit yine topları ayağından kaçırmaya başladı. Bir pozisyonu yalan etti. Ne diyim 2.yarı daha da iyi oluruz inşAllah.

PesimiSTyLa
26.Haziran.2007, 05:54
ilk yarı 1-1 sona erdi. Harika oynuyoruz, çok koşuyoruz, futbol dersi veriyoruz. Böyle devam çocuklar. Size inanıyoruz 11 Cesur Yürek !

15 küsür sut attık ,9 u kaleyi buldu. 2 top direkten döndü vs vs. Rakip 3 sut atabildi. İnşAllah alacagız.

http://img49.imageshack.us/img49/8464/saldirtrkiyemmh7.gif

TheTrooper
26.Haziran.2007, 06:01
Kanatlardan gelirsek kazanırız.Bekleri çok zayıf.Kazım ve Uğur çok iyi.Hamit kötü oynuyor.

nerazzuri
26.Haziran.2007, 06:03
Asıl kanatlardan gelmemiz hata. Stoperdeki 2 oyuncusuda 1.90 ın üzerinde oyuncuar. Yerden teknik oynamalıyız. ortadan kısa paslarla ceza sahasına çok rahat girebiliriz. Ama Almanlar 2.yarı biraz üstümüze gelirse o zaman görün derim. İnşAllah yine korkak futbollarını oynarlar aksi taktirde çok kötü şeyler olabilir.

PesimiSTyLa
26.Haziran.2007, 06:37
Böyle gol yenmez :(

mert_fox
26.Haziran.2007, 06:38
Ah Rüştü ah

RaSenGan
26.Haziran.2007, 06:43
Goooooool goooooooool goooooooooooool Semih Semih Semih

GReeN BeReT
Gollllllllllllllllllllllllllllllllllllll
Türk'ün Gücüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

PesimiSTyLa
Gooooooooooooooooooooooooooooool

RaSenGan
26.Haziran.2007, 06:50
Hadi gol olsun bu frikik hadi gol olsun.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Oha be Tümer.Nereye vuruyosun..Bitti bu maç.

GReeN BeReT
26.Haziran.2007, 06:52
Allah'ım niye bize finali çok gördün :(

nerazzuri
26.Haziran.2007, 06:53
Çifte standardın bu kadarı...

Rsa
26.Haziran.2007, 06:55
Busacca'ya finalde başarılar diliyorum.

RaSenGan
26.Haziran.2007, 06:56
Buraya kadarmış..Çok iyi oynadık bu maç.Almanlar ise çok kötüydü.Hırvatistan maçında elenseydik bu maç elenmeseydik.Rüştü kendisine yakışmıycak hatalar yaptı.Ve golde oldu zaten.Hakemler sırf Almanlara çalışıyor.Sözünü dinletemiyorlar oyunculara.Helal olsun hepsine.Sahada 11 aslan 11 Türk vardı.Kutluyorum hepsini.Sakatlar,cezalılar vs.İsviçre,Çek Cumhuriyeti,Hırvatistan hepsini devirdik..Buraya kadarmış.Bu bile büyük başarı..Helal olsun hepsine bize bu duyguları yaşattıkları için hepsine teşekkür ederim.

PesimiSTyLa
26.Haziran.2007, 06:57
Ne diyelim Allah Hepinizden Razı Olsun.

Addolorato
26.Haziran.2007, 06:57
En iyi oynadığımız maçı kaybettik ama teşekkürler türkiye

Oghuse
26.Haziran.2007, 06:58
Teşekkürler çocuklar...
Almanlar'da Musakka'ya bolca teşekkür etsinler..

Aykan19o3
26.Haziran.2007, 06:59
Teşekkürler Türkiye bize bu heyecanı yaşattığın için.. En iyi oyunumuzu sergiledik ama olmayınca olmuyor.

canavar20
26.Haziran.2007, 07:00
ALLAH belanı versin Busacca. Umarım bu yaptıkların yanına kalmaz. Türk'ün Türk'ten başka dostu yok.

Defuser
Ah şu hakemlerin derdi ne bizimle bir anlasak...

Helal olsun yine de, sahada 13 tane aslan yürek dolaştı bu gece. Helal olsun Türkiye...

DeNiZ_1903
Teşekkürler Türkiye..Bu sevinçleri bize yaşattığın için en iyi olduğumuz maç belki de..

nerazzuri
26.Haziran.2007, 07:01
Irkçıyım arkadaşım bende ırkçıyım artık. Zencilere değil Avrupalılara karşı ırkçıyım. Acımak yok artık hiç bir avrupalıya. Bize nasıl davranılıyorsa bizde öyle davranalım.

mert_fox
26.Haziran.2007, 07:02
Bariz hakkmızı yediler ve yemeye devam edecekler...Bize bu kadar sevinç ve çoşku yaşattırdığı için Türk Milli Futbol takımına teşekkür ediyorum.Helal olsun çocuklar...

Alicanfmfan
26.Haziran.2007, 07:02
Ağlıyorum evet ağlıyorum ama mutluluktan neden mi böyle bir ezici oyun oynadık direkte patladı toplarımız ezdik busacca aşagılık haysiyetsiz onursuz bir hakemin yapabileceginden fazlasını yaptı.Olsun finali hak ettik ama yapamadık olsun.Müthiş oynadık

Rüştü 'nün yüzünden finalden olduk kaleci ligi ögrenmeli bence bosna hırvat maçlarında bizi yakan rüştü yaptıgı hata ile bizi yine yaktı birde kaptandı .Hırvat maçında şansı vardı penaltılara gitti digerlerinde yaktı bizi .Rüştü artık futbolu bırakmalı.Ayhan-Kazım ve Aurelio müthişti...

KaF KeF
26.Haziran.2007, 07:05
Tebrikler Türkiye..
Satılmış Patlıcan Musakka'sı ...

ThersoN
26.Haziran.2007, 07:06
futbol böyle bir şey işte
elimizden geleni yaptık
hatta çok iyiydik
hak etmiştik ama olmadı
şimdi geleceğe bakmak lazım
hakemler zaten ezelden beri bize karşı böyleler (collina hariç)
genciz, istekliyiz, hırslıyız, arzuluyuz..
ben de dahil bir çok insan turnuva başında gruptan çıkmayı dahi beklemiyorduk
bu kadar tecrübesiz bir kadro ile Almanya ile başa çıkıyor, eksiklerimiz olmasaydı bu maçı bence rahat geçecek bir oyun oynayan milli takıma teşekkürler..
umarım, bu yapı, bu inanç bozulmaz.. gelecekten umutluyum..

King_91
İlk defa 90 dakika müthiş oynadık final bizim hakkımızdı.adamlar top oynayamadı ama olmadı tebrikler milliler bize yaşattığın bu heyecan için, tebrikler favorilerin bile gelemediği yerlere geldiğin için tebrikler...

anilton
En çok korktuğum şeylerden birisiydi iyi oynayarak yenilmek.Almanya'ya sahayı dar ettik resmen.Lehmann neye uğradığını şaşırdı.Rüştü'nün basit hatasıyla geriye düştük.Yine geri dönmesini bildik,ama bu sefer son dakika golüyle biz boyun eğdik.Böyle olması elenmekten çok daha koyuyor.İsviçreli hakem triosuda bizden intikam aldı adeta...

Allah bütün oyuncularımızdan razı olsun.Bize bu sevinçleri,mutlulukları ve heyecanı yaşattıkları için.Bu kadar zor şartlara rağmen.Kulübemizde yedek yokken bile bunları başardığınız için sonsuz teşekkürler.Turnuvadan önce yarı final oynayacağız deseler hepimiz süper derdik ve öyle oldu.Yani siz süper bir başarı elde ettiniz.Gönüllerimizin şampiyonusunuz.Helal olsun sizlere...

ms1907
26.Haziran.2007, 07:09
İkinci yarıdaki yardımcı hakeme burdan tüm sevgilerimi(!) iletiyorum. Bir hakem ancak bu kadar art niyetli olabilir...

GeNç KaRTaL
26.Haziran.2007, 07:10
Bu sefer iyi oynadık ve kazanamadık.Finale çıkan taraf biz olmalıydık..:(

Maç Almanların üstünlüğüyle başladı ama bu kısa sürdü.Almanların kalesine gittiğimiz ilk andan sonra oyunun kontrolünü aldık.Turnuvadaki en iyi oyunumuzu oynuyorduk.Bir şutumuz direkten döndü.Çok üzüldük ama iyi oyun umutlanmamızı engellemiyordu.Sonrasında golü bulduk.Turnuva boyunca ilk defa öne geçtik.Ama sevincimiz kısa sürdü.Hamit'in ortasahada kaptırdığı top kalemize gol olarak döndü.Savunma Schweinsteiger'i boş bırakınca oda golü yaptı.Sonrasında yine Hamit'in kaptırdığı topta bu sefer Podolski pozisyona girdi ama bu sefer şanslıydık.Sonra maç yine bizim üstünlüğümüzle geçti ama golü bulamadık.İlk yarı 1-1 bitti..

2.yarı milli takımımız ilk yarının aksine çok kötü oynadı.Almanlar yaptıkları pres ile hücuma çıkmamızı engellediler.Böylece elimiz kolumuz bağlandı.2.yarı maç onların hükmündeydi.80 lere gelirken Rüştü hatalı çıkışında Klose affetmedi ve öne geçtiler.Bu sefer maçı çeviremeyecek gibiydik ama yine çevirdik.Keşke daha geç golü atsaydık.:( Çünkü Almanlar o arada bir gol daha buldular.Savunmamızın yine büyük hatası var.Bu sefer bu golü çıkaramadık ve hak ettiğimiz finale çıkamadık.Gerçekten çok üzüntü verici bir durum.Bu performansın karşılığı bu değildi.Neyse nasip değilmiş.Sağlık olsun..

Açıkcası Almanlar bu maç iyi değildiler.Zaten turnuva boyunca çok iyi değiller ama kazanmasını biliyorlar.Biz as kadromuzla sahaya çıksaydık bu maçı kazanırdık.Neyse milli takımımızın her ferdine teşekkür ediyorum.Helal olsun çok iyi temsil ettiler bizi.Ellerinden geleni yaptılar ama buraya kadarmış..

Hakem hakkındada bir kaç kelam etmek istiyorum.Bence maça çok iyi başladı ama sonra faullerde çok çok az düdük çalmaya başladı.Almanların net bir penaltısını es geçti.2 li mücadedelerde yapılan faulleri es geçti.Neden sonradan böyle bir tutum sergiledi anlayamadım valla..