View Full Version : İt-aat Et!!!
TüMeR_yAğıZ
02.Mart.2006, 15:13
Küfürle en çok mücadele ettiğini söyleyen Fenerbahçe'nin Beşiktaşa yaptığı bu hiç yakışık almayan gösteriyi tesadüf bugün gazetede bir yazarın köşesinde gördüm. Bu olaya Fenerbahçe taraftarınıda alet eden Fenerbahçe yönetimini kınıyorum.
.......
Fenerbahçe-Beşiktaş maçında çekilmiş bir fotoğrafa..
O fotoğraf bu maça sayfalar ayıran gazetelerimizin hiçbirinde yayınlanmamıştı nedense..
Hiçbirinde.. Benim bağımsız, benim tarafsız medyam, "Benim Kutsal İttifak" diye iftira (!) ettiğim medyam bu fotoğrafı görmezden gelmişti. (Maçtan iki gün sonra, Sabah spor sayfasında posta pulu gibi çıktı sadece.)
Fotoğraf Fenerbahçe tribününü gösteriyordu, boydan boya.. Ve bu tribünde oturanlar, 19 Mayıslarda gördüğümüz o fevkalade organize mozayık şovunu ellerindeki kartonlarla gerçekleştirmişler, stada dev bir yazı asmışlardı..
"İtaat et" yazıyordu tribünde 60-70 metre boyunda..
Anlamsız bir laftı görünürde.. Kim, kime itaat edecekti?.. Bu lafın derbi ile ne ilgisi vardı?.
Ama kazın ayağı öyle değildi.
Mozayık tablo baştan aşağı sarı-lacivert renklerle oluşturulmuşken, lafın ilk iki harfi siyah beyaz yazılmıştı..
"İT!.."
Fenerbahçe seyircileri, Beşiktaş'a "İT" diyorlardı. Daha takımlar sahaya çıkmamışken.. O gün stada Beşiktaşlı tek seyirci alınmamışken.. Yani ortada küfürü gerektiren en ufak görüntü ve ses yokken, Fenerbahçe, Beşiktaş'ı kendi stadında "Köpek" diye karşılıyordu..
Hem de önceden hazırlanmayı gerektiren bir organizasyonla..
Kartonlar rengârenk kesilecek, bu yazıyı oluşturacak şekilde koltuklara dağıtılacak ve binlerce insan bu oluşumun eylemcisi olacak..
Şimdi böylesi dev bir organizasyondan Fenerbahçe yönetiminin ve başkanın habersiz olması mümkün mü?. O statta başkandan habersiz sinek uçmadığı bilinirken..
alıntıdır.hıncal uluç.
resim ve yazının tamamı için ;
http://www.sabah.com.tr/uluc.html
10_Osmanozc
02.Mart.2006, 15:18
Yakışır!!!
10_Osmanozc
02.Mart.2006, 15:28
http://www.radyospor.com/pic_lib/bigSize/itaat_buyuk.jpg
barahir
02.Mart.2006, 15:47
yazılar çok güzel gözüküyor ama bu seferki içerik gerçektende hoşuma gitmedi bi fb li olarak. keşke bu başarıyı daha güzel şeylerde kullansak
Neron_FB
02.Mart.2006, 16:04
TV'de reklam giridiği için okuyamamıştm yazıyı..Biz hep şikayetçi oluorz stadlarda binlerce kişinin"" FB köpeine"" die tezahurat yapılmasından..Ama aynı çirkin olayı yapmşız...Umarım bu kötü pankart ilk ve son olur..
Yakışır!!!
Eğer YAKIŞIR kelimesinden kastın, "FBlilere bunu yapmak yakışırdı ztn" gibi birşeyse ben de sana hiç yakıştıramadm abi.. :(
Burak Duran
02.Mart.2006, 16:58
terbiyesizlikten öte deil bence bunun yapılması çok yanlış
Ya iyi yapmışlar!
Siz Bjk maçlarını hiç izlemiyorsunuz galiba!!!
Ben o taraftardan iğreniyorum.
Annelere hala küfür ediyorlar.!. Haktır böyle taraftara o yazı.!
Biz küfür etmeden ıslıklıyoruz sadece Bjk te o sisteme geçsin o zaman ayıplarım bizimkilerin yaptığını
TüMeR_yAğıZ
02.Mart.2006, 17:54
Ya iyi yapmışlar!
Siz Bjk maçlarını hiç izlemiyorsunuz galiba!!!
Ben o taraftardan iğreniyorum.
Annelere hala küfür ediyorlar.!. Haktır böyle taraftara o yazı.!
Biz küfür etmeden ıslıklıyoruz sadece Bjk te o sisteme geçsin o zaman ayıplarım bizimkilerin yaptığını
Sizin yaptığınız için ben fenerbahçe taraftarından iğreniyorum diyemem.Hiç bir beşiktaşlı bunu demez.eğer takımının son maçını izlediysen 90 dk. boyunca Tümer'e,annesine edilen küfürleri beşiktaşa edilen küfürleri duyman lazım.ben bunu yapanları ve düşünenleri üç beş çapulcu olarak adlandırırım.senin düşünce sistemine göre demekki fener her yediği küfürü sonuna kadar haketmiştir.fener yönetimini ayıplıyordum.eğer gerçekten böyle düşünüyorsan senide ayıplıyorum.
Tümere öyle birşey yapılmışsa hoş değil ama "itaat et" yazısını görünce ben bile gururlandım vallahi:D.Hep biz laf, küfür yiyoruz bu cevap iyi olmuş:). Çok güzel Mükemmel:D. Maçtan sonraki günden beri fotomaç gazetesinde tam sayfa yer alıyor ayrıca.sayın demirören ortalığı birbirine katmış:D.Bunun hesabını verecekler filan demiş. Sen git de takımınla uğraşıp görevini yapsana yahu be adam:). Bu bence saldırı değil bir misilleme.
emirduman
02.Mart.2006, 18:32
Bazı yazılan yazıları hayretle karşıladım....
Konu hakkında denilecek tek şey ise oldukça yanlış olduğu, yakışmamış....
Berkaiser
02.Mart.2006, 18:35
Terbiyesizce bir davranış.Fenerbahçeliler'e yakışmamış.
Navras
02.Mart.2006, 18:36
küfür bitmez bu yazılar tartışmalar bitmez... aziz yıldırım ın rahmetli annesine küfür edilirse oda böyle bi şey yapar. haklı demiyorum ama oyun böyle oynanıyorsa kuralları buysa oda en namuslu ve kibar ını yapıyor.
BJK li arkadaşlar!!!!
bu arada iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batıracaksınız
bir fenerli olarak üzüldüm
Burak Duran
02.Mart.2006, 19:17
Tümere öyle birşey yapılmışsa hoş değil ama "itaat et" yazısını görünce ben bile gururlandım vallahi:D.Hep biz laf, küfür yiyoruz bu cevap iyi olmuş:). Çok güzel Mükemmel:D. Maçtan sonraki günden beri fotomaç gazetesinde tam sayfa yer alıyor ayrıca.sayın demirören ortalığı birbirine katmış:D.Bunun hesabını verecekler filan demiş. Sen git de takımınla uğraşıp görevini yapsana yahu be adam:). Bu bence saldırı değil bir misilleme.
arkadaşım bu kadar düşme bence. sen git takımını destekle veya iğneleyici tezahüratlar bul kimseye İT demeye hakkınız yok şahsen ben önce fenerbahçelkilerin yaptığını bir kaç kendiniz bilmez olarak değerlendirmiştim ( tiganaya atılan madde vs..) ama bu kendini bilmezlerin sayısı baya fazlaymış şahsen üzüldüm... bence senin bu yazdıklarından sonra ben artık fenerli taraftarlardan soğudum sen böle bişey için gururlanıyosan senin aklında şüpe duyarım
comandante
02.Mart.2006, 19:20
@faramir;active 1907:abi nasıl böyle düşünüyorsunuz anlamadım?size yapıldı diye siz de mi yapacaksınız?peki sonu ne bunun?karşı takım küfür edince cellaleniyorsunuz,siz edince ooo mükemmel olmuş iyi cevap vermişler...kısır döngü olur bu olay bu düşünceyle...
TüMeR_yAğıZ
02.Mart.2006, 19:21
küfür bitmez bu yazılar tartışmalar bitmez... aziz yıldırım ın rahmetli annesine küfür edilirse oda böyle bi şey yapar. haklı demiyorum ama oyun böyle oynanıyorsa kuralları buysa oda en namuslu ve kibar ını yapıyor.
BJK li arkadaşlar!!!!
bu arada iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batıracaksınız
biz çuvaldızı kendimize batırıyoruz iğneyi başkasına ama iğneye bile itiraz ediyorlar.benim stadımda hangi takım olursa olsun küfür edenler şerefsizdir,gerçek taraftar değildir.aynı şey fener ve diğer bütün takımların taraftarı içinde geçerlidir.heleki bunu yönetimler tasarlıyorsa planlıyorsa ister aziz yıldırım ister yıldırım demirören olsun onlarda edilen küfürleri hakediyor demektir.imam böyle yaparsa kimse niye küfür ediyonuz diyemez taraftara.burada bazı yazılanları okudukça bende üzülüyorum.fenerli arkadaşlar biz kendi üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz sizde çalışın.oyun bu kural bu denipte kötünün iyisi denip su yüzüne çıkmak ikiyüzlülüktür.iş çirkeflikle olsaydı herkes çirkef olurdu adı da futbol olmazdı.
FeYYaz1989
02.Mart.2006, 19:23
Utanmasanız iyi olmuş diyeceksiniz(diyenler var hatta).Bize laf söyleyene kadar kendinize bakın.
Eğer yanlış eğitim aldıysanız benim problemim değil zaten.Kısasa kısas olursa hiç sonu gelmez.Fenerbahçe bunu yaptığına göre demekki onların içindede var birşeyler.
Birde şu küfürü sanki sadece Beşiktaş taraftarı ediyormuş gibi konuşanlara illa ki maçların seslerini mi kaydedip getireyim ne yapayım bilmiyorum.Kulakları ve beyinleri bazı şeylere kapalı belli.
Bu konuyada başka yazı yazamayacağım.İşte Fenerbahçe'li taraftarların yaptığı ortada...
Burak Duran
02.Mart.2006, 19:23
şahsen ben fener taraftarlarının bu davranışına özellikle bu sitedeki arkadaşların bu şekildeki davranışlara destek vermesine inanamıyorum yazık yazık ne hala gelmişiz
Burak Duran
02.Mart.2006, 19:25
Utanmasanız iyi olmuş diyeceksiniz(diyenler var hatta).Bize laf söyleyene kadar kendinize bakın.
Eğer yanlış eğitim aldıysanız benim problemim değil zaten.Kısasa kısas olursa hiç sonu gelmez.Fenerbahçe bunu yaptığına göre demekki onların içindede var birşeyler.
Birde şu küfürü sanki sadece Beşiktaş taraftarı ediyormuş gibi konuşanlara illa ki maçların seslerini mi kaydedip getireyim ne yapayım bilmiyorum.Kulakları ve beyinleri bazı şeylere kapalı belli.
Bu konuyada başka yazı yazamayacağım.İşte Fenerbahçe'li taraftarların yaptığı ortada...
bunun altına imzamı atarım bir galatasaraylı olarak bu arkadaşımızın dedikleri kesinlikle doğru. fenerli taraftarlar sütten çıkmış ak kaşık değil bunu bir kez daha gösterdiler bu sitedekiler hala gösteriyor
Kerim Kerimov
02.Mart.2006, 19:31
Yakışır!!!
Bu pankartı onaylamıyorum AMA bu, sana bu şekilde insanları kışkırtıcı mesajlar atma hakkını vermez.
dinaMYt
02.Mart.2006, 20:17
geçen seneki rıza çalımbaya yapılan seviyesizlikten sonra fb taraftarı bir kez daha sınıfta kaldı.ya espri anlayışları kıt yada gerçekten saygısızlar!
PhotoGrapher
02.Mart.2006, 20:20
Gercekten hos bir olay degil...
It kelimesinin böyle vurg****masi kufurden de beter.Bence buna izin veren yönetim de iyi düsünmeli...
Neron_FB
02.Mart.2006, 20:28
Evet yapılanlar yanlıştı ve bir fenerli olarak ben de kınadım hatta bu sitede bu yapılanları doğru karşılayanlara da çok şaşırdım....Yapılanlar kesinlikle doğru değil..
Ancak lütfen hiç bir takıma ve taraftar grubuna hakaret etmeyelim burda..Sonuçta BJK 'nin de ORTEGA ile ilgli hazırladıkları pankartı da herkes biliyor...(bir tek FB-BJK diil tabiki ne yazıkki her taraftar grubu yapıyor bunu)
Sınırlı sayıdaki taraftarın yaptığı çirkin hareketleri, lütfen TÜM TARAFTARLARA yüklemeyelim.. Şahsen küfür(it vb. de dahil) hayatta en haz etmediğim şeylerden biridir.
10_Osmanozc
02.Mart.2006, 20:30
Mesajım gayet açık.Bu olay Fenerbahçe camiasına yakışır.Şaşırmadım.İster bana yakıştırmayın,isterseniz kışkırtıcı olarak algılayın.
mutlee
02.Mart.2006, 21:27
GAyet guzel olmus.
BAzilari Japon Bayraklari (!) acarken, analaramiza kufur ederken hic bisey yok.
Ama biz bi Riza pankarti actik diye savas cikacakti.
Neron_FB
02.Mart.2006, 21:32
Zaten onlar da kendi taraftarlarının yaptıklarını desteklemiolar ki!! Bu tür hareketler "kimin yaptığı önemli olmaksızın" iğrençtir...
Kerim Kerimov
02.Mart.2006, 21:33
Mesajım gayet açık.Bu olay Fenerbahçe camiasına yakışır.Şaşırmadım.İster bana yakıştırmayın,isterseniz kışkırtıcı olarak algılayın.
Kışkırtıcı algılanmıyor, KIŞKIRTICI zaten mesajın.
Ben senin forumdan bir arkadaşın olarak rahatsız oluyorum. Sen gerici bir mesaj mı yazdım diye düşünmek yerine burnunun dikine gitmeye devam ediyorsun.
Burak Duran
02.Mart.2006, 21:54
GAyet guzel olmus.
BAzilari Japon Bayraklari (!) acarken, analaramiza kufur ederken hic bisey yok.
Ama biz bi Riza pankarti actik diye savas cikacakti.
yazık ya bu zihniyete bak...
nERON_FB arkadaşımın dediklerine katılıyorum ama bir kısmı hariç bunu bi kaç kendini bilmez yapmadı KOCA bir tribün yaptı ve gerçekten saygısızcaydı.
bunu destekleyen arkadaşlar ise sadece seviyesiz ve kendini bilmez insanlardır
TüMeR_yAğıZ
02.Mart.2006, 21:59
yazık ya bu zihniyete bak...
nERON_FB arkadaşımın dediklerine katılıyorum ama bir kısmı hariç bunu bi kaç kendini bilmez yapmadı KOCA bir tribün yaptı ve gerçekten saygısızcaydı.
bunu destekleyen arkadaşlar ise sadece seviyesiz ve kendini bilmez insanlardır
sana ve neron_fb arkadaşıma katılıyorum ama bir kısmı hariç :) bunu koca bi tribün hazırlanıp yapmadı,temiz staddan bahseden bir yönetim hazırladı ve oraya koltuklara koydu.
Burak Duran
02.Mart.2006, 22:03
sana ve neron_fb arkadaşıma katılıyorum ama bir kısmı hariç :) bunu koca bi tribün hazırlanıp yaptı,temiz staddan bahseden bir yönetim hazırladı ve oraya koltuklara koydu.
bende KOCA bir tribün yaptı diye belirttim kardeşim bende neron_fb ye o konuda katılmamıştım bi kaç çapulcu işi deil bu içinde yönetimde var
TüMeR_yAğıZ
02.Mart.2006, 22:06
bende KOCA bir tribün yaptı diye belirttim kardeşim bende neron_fb ye o konuda katılmamıştım bi kaç çapulcu işi deil bu içinde yönetimde var
ya kusura bakma yapmadı diyecektim dalgınlıkla yaptı demişim.daha görevdeyim iki gündür,uykusuzluk falan hat safhada kusuruma bakma :)
10_Osmanozc
02.Mart.2006, 22:18
Kışkırtıcı algılanmıyor, KIŞKIRTICI zaten mesajın.
Ben senin forumdan bir arkadaşın olarak rahatsız oluyorum. Sen gerici bir mesaj mı yazdım diye düşünmek yerine burnunun dikine gitmeye devam ediyorsun.
Bana göre kışkırtıcı değil.Kışkırtıcı olduğuna yöneticiler karar verirse cezamı çekerim.
nart_susruko
02.Mart.2006, 22:34
herkes önce onlar başlattı diyecek ve bu böyle devam edip duracak...
...maalesef...
Burak Duran
02.Mart.2006, 23:01
ben hala organize olduğuna inanıyorum
koray_capello
02.Mart.2006, 23:11
pek yadırgamadım.şahsen fener taraftarından da zaten böle birşey bekliyordum.kendilerine yakışanı yapmışlar.hiç laf filan atmayın bu kez 3-5 kişinin yaptığı birşey de değil.tam bir organizasyon.yüksek ahlaklı(!) fener taraftarı ne olduğunu belli etti.yalnız işin komik tarafı adamlar hani küfürün de bi adabı bi esprisi vardır.içinden gelir edersin.doğru yada yanlış tartışılır oraya girmeyelim.ama koyun gibi koltukların üzerine koyülan kartonları kaldırmak ta ne oluyo..:D:D
bu nası bi kuyruk acısıdır yaww..:D
Navras
02.Mart.2006, 23:17
artık b. jimlastik klubu taraftarları ve yöneticileri üstüne yağan yağmuru bile fb den bilecek. ya anlayın arkadaşlar artık ve provoke etmek için demiyorum ama bu memlekette 2 büyük kaldı. fb ve gs yakında tek büyük kalcak. sizin takıldığınız şeylere bak :D
Neron_FB
02.Mart.2006, 23:19
pek yadırgamadım.şahsen fener taraftarından da zaten böle birşey bekliyordum.kendilerine yakışanı yapmışlar.hiç laf filan atmayın bu kez 3-5 kişinin yaptığı birşey de değil.tam bir organizasyon.yüksek ahlaklı(!) fener taraftarı ne olduğunu belli etti.yalnız işin komik tarafı adamlar hani küfürün de bi adabı bi esprisi vardır.içinden gelir edersin.doğru yada yanlış tartışılır oraya girmeyelim.ama koyun gibi koltukların üzerine koyülan kartonları kaldırmak ta ne oluyo..:D:D
bu nası bi kuyruk acısıdır yaww..:D
Laf atmicam önce bunu söyleyim....Ancak yapılan kareket ne olursa olsun, burda hakaret etme hakkı vermez kimseye....Ayrıca isterse 52.000 kişi kaldırsın bu kartonları, bunu asla milyonların üzerine de atamazsın...Bizim yaptığımız çirkinceydi..Ancak bizim yaptığımızın bize edilen küfürlerden farkı yok..Lütfen objektif ol....
FeYYaz1989
02.Mart.2006, 23:19
artık b. jimlastik klubu taraftarları ve yöneticileri üstüne yağan yağmuru bile fb den bilecek. ya anlayın arkadaşlar artık ve provoke etmek için demiyorum ama bu memlekette 2 büyük kaldı. fb ve gs yakında tek büyük kalcak. sizin takıldığınız şeylere bak :D
Modlar böyle bir şeye izin varmı?:mad:
Bende başlarım o zaman onu bunu kışkırtmaya.
Neron_FB
02.Mart.2006, 23:20
kışkırtıcı yazılar yazmasak daha iyi olmaz mı????
10_Osmanozc
02.Mart.2006, 23:22
Stadyumda anons yapılmış kartonlar İstiklal Marşı sırasında açıalcak diye.Bence bu işte Aziz Yıldırım'ın parmağı var.
koray_capello
02.Mart.2006, 23:23
arkadaşım bu memlekette her zaman gs ile fb nin yeri ayrıydı.ama bide BEŞİKTAŞ GERÇEĞİ var.onuda beşiktaşlı olmayan o stada o atmosfere girmeyen biraz abilerin deyimi olacak ama kapalı dumanı üzerine sinmeyen anlayamaz.bu formun sayfalarıda yetmez anlatmaya boşver o yüzden.....
Burak Duran
02.Mart.2006, 23:46
ayıptır be ortamı kışkırtma sana verilcek cvpları biliyorum ama 1incisi seviyene düşmem ikincisi ban yerim onun için adminlerden bu kişi hakkında gereğinin yapılmasını talep ediyorum bence çok saygısızca bir tavır AYIP
kral_67
03.Mart.2006, 00:27
Ali sami yendeki her maç öncesi çıkıp saçma sapan açıklamalar yapan, bjk taraftarı için benim elime verseler adam ederim diyen provokatör yıldırım ın samimiyetini açıkça gösateren bir resim ve organize gerektirir...
nart_susruko
03.Mart.2006, 00:33
Ali sami yendeki her maç öncesi çıkıp saçma sapan açıklamalar yapan, bjk taraftarı için benim elime verseler adam ederim diyen provokatör yıldırım ın samimiyetini açıkça gösateren bir resim ve organize gerektirir...
aynen katılıyorum...
perpetua
03.Mart.2006, 00:57
Her kulup iyi ve kotu donemler gecirir. Buyuk kulupler bu kotu donemleri atlatabilen kuluplerdir. 1980-2000 seneleri arasinda 4 kere sampiyon olan ve ilk 3'e bu 20 sene icinde 9 kere girememistir Fenerbahce.
Bu sirada Besiktas 6, Galatasaray ise 8 sampiyonluk kazanmis. Galatasaray ilk 3'e sadece 4 kere girememis, Besiktas ise 5 kere girememistir. Yani bu surec icinde Galatasaray ve Besiktas bir cok yonden Fenerbahce'yi gecmistir. Ancak Fenerbahce toparlanip bu gunlere gelmistir.
O zamanlar da buyuk olan Fenerbahce simdi de buyuktur ve buyuk kulup olmaya devam edecektir cunku ilgilisi coktur. Galatasaray ve Besiktas'in gecmiste buyuk kulup olup gelecekte de buyuk olmaya devam edecektir.
Ard arda uzun sureli basariyi yakalamak kolay degildir cunku bir takim one cikarsa arkasindaki takimlar one gecebilmek icin daha fazla ozveri ile calisip basarili olmak isterler (Fenerbahce'nin Galatasaray ve Besiktas'in 80 ve 90'li yillarda basarilarindan sonra simdi basarili olmasi gibi)
Saracoglu tribunlerinde yapilan hareket yanlistir. Herhangi baska bir takim aynisini Fenerbahce icin yapsa Fenerbahce taraftari simdi Besiktas taraftarinin ayaklandigi gibi ayaklanir.
Bu organize olaydan tribunlere hakim oldugunu soyleyen Aziz Yildirim'in haberi olmadigini iddaa etmek, Aziz Yildirim'a Fenerbahce taraftari olarak hakaret etmek, Aziz Yildirim'in yalanci oldugunu soylemekten farkli degildir. Yani ortada buyuk bir celiski vardir. Ya bu hareket yonetimin bilgisi icinde yapilmistir, ya da Aziz Yildirim idaa ettigi gibi tribunlere hakim degildir. Ucuncu bir secenek olamaz.
francesco10
03.Mart.2006, 02:45
ahaha , arkadaşm sen bi fenerliysen bjk nin taraftarına nası alay konusu olduğunuzu gösteren bi yazı yollarm aynı zamanda üstünde bide fb nin taraftar sitesinde yorumlar war, sen ozman fenerliler staddan üstüne yağıcak olan şeyleri kimden biliomuş anlarsn ben okurken gülmekten kırıldm ama sen okurken sinirden ağlarsn , o yüsden laflarına dikkat et , kışkırtıcı şeyler yazma
onun dışındıda, perpetua5099 ın söylediği gibi aziz yıldırım ya , taraftar grupları üstünde hakimiyet sahibidr ki bu pankart onun bilgisi dahilindedir,yada hiç bi yaptırım uygulayama gücü yoktr, olay bu kadar açık
koray_capello
03.Mart.2006, 02:55
ahaha , arkadaşm sen bi fenerliysen bjk nin taraftarına nası alay konusu olduğunuzu gösteren bi yazı yollarm aynı zamanda üstünde bide fb nin taraftar sitesinde yorumlar war, sen ozman fenerliler staddan üstüne yağıcak olan şeyleri kimden biliomuş anlarsn ben okurken gülmekten kırıldm ama sen okurken sinirden ağlarsn , o yüsden laflarına dikkat et , kışkırtıcı şeyler yazma
onun dışındıda, perpetua5099 ın söylediği gibi aziz yıldırım ya , taraftar grupları üstünde hakimiyet sahibidr ki bu pankart onun bilgisi dahilindedir,yada hiç bi yaptırım uygulayama gücü yoktr, olay bu kadar açık
wayy forzabesiktas a takılıyosun hee yakışırr..
bütün basın tras forzabeşiktaş!
francesco10
03.Mart.2006, 02:58
wayy forzabesiktas a takılıyosun hee yakışırr..
bütün basın tras forzabeşiktaş!
herzaman bilader:)bide şunu ekliyeyim ortega ya açtırılan pankartın lafı geçmiş bu olayın onla uzaktan yakından alakası yok
meddah
03.Mart.2006, 07:21
Geçen seneki "Rıza Efendi" olayı "Ebüveee!" demek gibi bir şeydi..
Ne yaratıcılık var, ne bir espri, direkt hakaret.. Sanki sizin - bizim babalarımız hep yüksek perdeden adamlar. Mesela benimki de çiftçidir ama bununla dalga geçecek güruha çıkar TV ekranlarıdan öyle bir laf ederim ki, ya beni öldürürler, ya da bir daha maça falan gelemezler..
Bu mevzu da bir hayli yaratıcılık ve espri yoksunu.
Kelimelere bakın; "İt", "İtaat" .. Hangisinin neyle alakası var? Öreğin "Ortega meselesi"ndeki espri kötüydü, "Korkak Tavuk" tabiri bilmiyorum İspanyolca'da ince bir espri taşıyor mu, ama bizim lisanda pek espritüel değildi. Ama o pankartın oraya gidişi komikti.
Biz bugün Başbakan'ı eleştiriyoruz, mizahtan anlamıyor diye.. Mizahi bir şey bana da yapılsa, en azından saygı duyarım yapanın yaratıcılığına..
Örneğin, Beşiktaş tribünlerinde de sürüyle yaratıcı, komik şey görmemize rağmen arada (Aziz Yıldırım'ın konu edildiği) doğrudan ve alakasız küfürler var.. Ne bu? Terbiyesizlik..
Hayır bunları yapanların, komple, binlerce kişi birden yapıyor olmasını anlamıyorum. Bir kişi de çıkmıyor mu, "Abi ayıptır, yapmayalım" diye..
Son bir söz de, dördüncü sayfasına geldiğimiz şu başlıkta, yapılanı sorgusuz - eleştirisiz savunan Fenerbahçeliler'e: En azından deyin ki "Tamam bu yapılan terbiyesizlik, ama sizinkiler de şöyle yapıyor, böyle yapıyor"..
Yukardaki cümlede geçen "Tamam bu yapılan terbiyesizlik" ifadesine dikkat çekerim..
ridvanu
03.Mart.2006, 14:20
zaten buna terbiyesizlik diil diyen kişinin
terbiyesinden şüphe duyarım
Burak Duran
03.Mart.2006, 15:21
Geçen seneki "Rıza Efendi" olayı "Ebüveee!" demek gibi bir şeydi..
Ne yaratıcılık var, ne bir espri, direkt hakaret.. Sanki sizin - bizim babalarımız hep yüksek perdeden adamlar. Mesela benimki de çiftçidir ama bununla dalga geçecek güruha çıkar TV ekranlarıdan öyle bir laf ederim ki, ya beni öldürürler, ya da bir daha maça falan gelemezler..
Bu mevzu da bir hayli yaratıcılık ve espri yoksunu.
Kelimelere bakın; "İt", "İtaat" .. Hangisinin neyle alakası var? Öreğin "Ortega meselesi"ndeki espri kötüydü, "Korkak Tavuk" tabiri bilmiyorum İspanyolca'da ince bir espri taşıyor mu, ama bizim lisanda pek espritüel değildi. Ama o pankartın oraya gidişi komikti.
Biz bugün Başbakan'ı eleştiriyoruz, mizahtan anlamıyor diye.. Mizahi bir şey bana da yapılsa, en azından saygı duyarım yapanın yaratıcılığına..
Örneğin, Beşiktaş tribünlerinde de sürüyle yaratıcı, komik şey görmemize rağmen arada (Aziz Yıldırım'ın konu edildiği) doğrudan ve alakasız küfürler var.. Ne bu? Terbiyesizlik..
Hayır bunları yapanların, komple, binlerce kişi birden yapıyor olmasını anlamıyorum. Bir kişi de çıkmıyor mu, "Abi ayıptır, yapmayalım" diye..
Son bir söz de, dördüncü sayfasına geldiğimiz şu başlıkta, yapılanı sorgusuz - eleştirisiz savunan Fenerbahçeliler'e: En azından deyin ki "Tamam bu yapılan terbiyesizlik, ama sizinkiler de şöyle yapıyor, böyle yapıyor"..
Yukardaki cümlede geçen "Tamam bu yapılan terbiyesizlik" ifadesine dikkat çekerim..
çok doğru bir anlatım ve izah şekli tebrikler
TüMeR_yAğıZ
03.Mart.2006, 16:27
Her kulup iyi ve kotu donemler gecirir. Buyuk kulupler bu kotu donemleri atlatabilen kuluplerdir. 1980-2000 seneleri arasinda 4 kere sampiyon olan ve ilk 3'e bu 20 sene icinde 9 kere girememistir Fenerbahce.
Bu sirada Besiktas 6, Galatasaray ise 8 sampiyonluk kazanmis. Galatasaray ilk 3'e sadece 4 kere girememis, Besiktas ise 5 kere girememistir. Yani bu surec icinde Galatasaray ve Besiktas bir cok yonden Fenerbahce'yi gecmistir. Ancak Fenerbahce toparlanip bu gunlere gelmistir.
O zamanlar da buyuk olan Fenerbahce simdi de buyuktur ve buyuk kulup olmaya devam edecektir cunku ilgilisi coktur. Galatasaray ve Besiktas'in gecmiste buyuk kulup olup gelecekte de buyuk olmaya devam edecektir.
Ard arda uzun sureli basariyi yakalamak kolay degildir cunku bir takim one cikarsa arkasindaki takimlar one gecebilmek icin daha fazla ozveri ile calisip basarili olmak isterler (Fenerbahce'nin Galatasaray ve Besiktas'in 80 ve 90'li yillarda basarilarindan sonra simdi basarili olmasi gibi)
Saracoglu tribunlerinde yapilan hareket yanlistir. Herhangi baska bir takim aynisini Fenerbahce icin yapsa Fenerbahce taraftari simdi Besiktas taraftarinin ayaklandigi gibi ayaklanir.
Bu organize olaydan tribunlere hakim oldugunu soyleyen Aziz Yildirim'in haberi olmadigini iddaa etmek, Aziz Yildirim'a Fenerbahce taraftari olarak hakaret etmek, Aziz Yildirim'in yalanci oldugunu soylemekten farkli degildir. Yani ortada buyuk bir celiski vardir. Ya bu hareket yonetimin bilgisi icinde yapilmistir, ya da Aziz Yildirim idaa ettigi gibi tribunlere hakim degildir. Ucuncu bir secenek olamaz.
bu söylediklerine aynen katılıyorum.
tombul taho
03.Mart.2006, 16:45
kesinlikle katılıyorum! zaten nedendir bilinmez ben her küfürden sonra ayaklanan çıngar çıkaran aziz yıldırımın nedense bu olaydan sonra sesini hiç duymadım! demek ki burdan haberi war olduğu anlaşılıyor.
Navras
03.Mart.2006, 17:22
ne demiş ünlü türk düşünür burak kut? yaşandı bitti saygısızca aldatmanın tadına varınca doğru söyle sen kimin umurunda.....
PhotoGrapher
03.Mart.2006, 17:42
ne demiş ünlü türk düşünür burak kut? yaşandı bitti saygısızca aldatmanın tadına varınca doğru söyle sen kimin umurunda.....
Olay budur.Aslinda bu konulari tartismak yersiz.Artik daha somut adimlar atilmali ve bu somut adimlari da tabiki devlet organlari gerceklestirecek.....
m_o_11
03.Mart.2006, 17:43
beyler bu kadar abartmayın ve bu kadar cok üstünüze alınmayın. ortada bi ayıp var ama siz bu kadar tepki gösterirseniz onlar da amaçlarına ulasmıs olcaklar. adamlar kıskırtmak istemişler siz de yiyiyorsunuz bunu. bırakın yaww bunları. her macta küfür oluyo. aa bu ne demiş. su soyle demiş i gecelim. cözüm e bakalım. maclara gittigimiz de küfür edenlere karsı cıkalım.burda birbirimize laf soylecegimize maclara biz gidelim ki küfür azalsın olmasın. ama zannetmiyorum ki aramız da maclara gidip küfretmeyen insan sayısının cok oldugunu. asıl problem küfürü de kendi istegimizle yapmayısımız. aa herkes bagırıyo bizde bagıralım. yaa hepimiz de Allah vergisi kafa zeka beyin var. kim e niye küfür ettiğimizi bilmeden hareket etmek en büyük salaklık bana göre. birbirimizle tartısıp ortalıgı germeyelim lütfen...
perpetua
03.Mart.2006, 22:29
ama zannetmiyorum ki aramız da maclara gidip küfretmeyen insan sayısının cok oldugunu. asıl problem küfürü de kendi istegimizle yapmayısımız. aa herkes bagırıyo bizde bagıralım. yaa hepimiz de Allah vergisi kafa zeka beyin var. kim e niye küfür ettiğimizi bilmeden hareket etmek en büyük salaklık bana göre. birbirimizle tartısıp ortalıgı germeyelim lütfen...
Saygi.. eksik olan saygi. Rakip takima, taraftarina saygi camiaya saygi ve basarilara saygi.
FB, BJK ve GS taraftarlarinin hepsi ayni gecmisi paylasir. Aralarinda dini veya irk farkliligi yoktur ve bir aile icinde farkli takimlari tutan bireyleri bulmak cok da zor bir is degildir. Son donemlerde karsi takimdan ve taraftarindan nefret etmek moda olmustur. Kendilerini bir takim ile bagdastirarak tuttuklari takimin basarisini kendilerine mal etmeye baslamistir taraftar. Bunun en guzel ornegi bu forumlarda da cok gorulecek, "Bugun xyz takimini iyi yendik." veya "Bugun iyi oynamadik ama kazandik"sekline sozlerdir. Nasil yendik, oynamadik, kazandik diyebilir bir insan sahaya cikip kendisi efor sarf edip basariyi kazanmadiktan sonra? Taraftar neden kendisine mal eder futbolcularin cikip iyi oynadigi ve kazandigi maci?
Basarilari kendine mal eden taraftar, basarisizligi da genelde baskalarina mal eder cunku basariya ve sevinmeye ihtiyaci olan kisiler icin bu konuda sadece tek tarafli davranmak onlara bu sevinci getirecektir. Bu nedenle seyrettikleri macta tartismali pozisyonlari genelde tuttuklari takimin lehine yorumlarlar ki o kazandiklari suni basarinin ustune bir leke dusmesin.
Basarisizlikta ise suclu baskan olur, futbolcu olur, hakem olur federasyon olur. Eger tuttugu takim basarisiz ise ve kendisine mal edecegi basariyi o yolla hissedemiyorsa, taraftar hem kendi takimina hem de karsi takimlara saygisizlik yapmaya baslarlar cunku karsi takim taraftarini, camiasini ve futbolcusunu kucuk dusurmek ona takimindan gelmeyen sevinci saglayacaktir ve hatta belki de takiminin basarisindan daha fazla tatmin edecektir ki takimi basarili oldugu zaman bile bu tip saygisizliklari yapmaya devam edecektir, satasmak icin en azindan bir neden bulunacaktir.
Ayrica ortada bir ayip var deyip sonra ustunden atlamak zaten hatali olan. Bu da yanindaki kufur edince mudahele etmemek, hatta ona katilmaktan pek farkli degil. Celiski cok buyuk. Hem bunlarin ustunde durmamak lazim diyorsunuz hem de acaba neden kufur ediyoruz diyorsunuz. Bu gibi seylerin ustunde durulmadigi icin bu tip seyler oluyor kufurler ediliyor zaten. Simdi eminim ki BJK taraftari FB'nin Inonu stadinda oynayacagi bir sonraki mac icin simdiden calismalara baslamistir. Bir sonraki macta biraz daha ileri gidecektir taraftarlar ve olaylar gittikce buyuyecektir. Bu tip seylerin ustunde durmaya durmaya buralara gelindi zaten.
senderson
05.Mart.2006, 13:25
arkadaşım bu memlekette her zaman gs ile fb nin yeri ayrıydı.ama bide BEŞİKTAŞ GERÇEĞİ var.onuda beşiktaşlı olmayan o stada o atmosfere girmeyen biraz abilerin deyimi olacak ama kapalı dumanı üzerine sinmeyen anlayamaz.bu formun sayfalarıda yetmez anlatmaya boşver o yüzden.....
Biz girmedikmi stada.Susturmadıkmı inönüyü.Atmosfer nerdeydi biz oraya girdiğimizde.Girdik o stada ve gülerek çıktık inönüden.....
koray_capello
05.Mart.2006, 13:28
Biz girmedikmi stada.Susturmadıkmı inönüyü.Atmosfer nerdeydi biz oraya girdiğimizde.Girdik o stada ve gülerek çıktık inönüden.....
siz kimsiniz?taşdelenspor mu?
Laz_Asker_61
05.Mart.2006, 15:29
taşdelen ile maçmı yaptık yoksa
TüMeR_yAğıZ
05.Mart.2006, 21:31
siz kimsiniz?taşdelenspor mu?
+11111111111111 :D :D :D
senderson
05.Mart.2006, 21:36
Tabi kardeşim Amatör kümeden takıma yenildik demek istiyosan bilemem
Laz_Asker_61
05.Mart.2006, 21:43
oynamışız ve yenilmişiz tüh yazık oldu bjk ye
Frank_Castle
06.Mart.2006, 02:02
İşte fenerbahçe gerçeği...
asıl güldüğüm olay 1 kişinin ayıbını affettirmek için Galatasaray, Beşiktaş taraftarının hepsi seferber olurken; Fenerbahçe de 5bin kişi ayıp işliyor, kalan kısım en ufak affettirme girişiminde bulunmuyor..
İnsana Fenerbahçeli olmadığı için şükrettiriyorlar ..
İşte fenerbahçe gerçeği...
asıl güldüğüm olay 1 kişinin ayıbını affettirmek için Galatasaray, Beşiktaş taraftarının hepsi seferber olurken; Fenerbahçe de 5bin kişi ayıp işliyor, kalan kısım en ufak affettirme girişiminde bulunmuyor..
İnsana Fenerbahçeli olmadığı için şükrettiriyorlar ..
Çok saçma.
Beşiktaş taraftarları küfür ettiklerini kabul ediyorlar, Galatasaray taraftarlarının Hasan Şaş'a ettikleri küfürü herkes biliyor (Ersun Yanal'a ettiklerini de öğrendim ama kimse konuşmamış nedense basında).
Herhangi bir özür göremedim?
Bir kısım taraftarın yaptığını Aziz Yıldırım'a bağlamak da çok saçma.
Aziz Yıldırım'ın ne alakası var, Aziz Yıldırım bu tür konular le uğraşır mı?
Söylediklerine tamamen ters ve o tribünden gelen Ümit Özat eleştirilerini bile engelleyemiyorken bahsettiğinizin bir anlamı kalmıyor..
Benim de hoşuma gitmedi o olay ama belli bir grubun organize etiği bir olaydı ve konuşulduğu için Fenerbahçe cephesinden de gelen tepkiler yüzünden o grup bir daha yapmaya cesaret edemez sanırım..
Burak Duran
06.Mart.2006, 16:11
hasana 4 kişi küfür etti ve artık stada bile giremiyorlar. ersun yanal a küfür falan edilmedi nerden öğrendi bilmiyorum bu yanlış bilgiyi...
bir kısım tarftar dediğin koca bir tribün erman toroğlunun dediği gibi bu tür şeylerin olması için çok uzun süre uğraşılır öle bi günde olmaz bu pankart olayı yani adamların bunu en az bi 4-5 gün önceden hazırlamaya başlaması lazım
hasana 4 kişi küfür etti
Buna inanmamı beklemiyorsun herhalde?
4 kişi olduğunu nasıl anlayabildin?
Burak Duran
06.Mart.2006, 16:20
git siteyi oku numaralıda ki 4 kişilik bi grupla yaşandı tartışma ve bu insanlar tespit edildi kameralar sayesinde bence bunları incele ondan sonra yorum yap arkadaşım
VoLkaN BaROs
06.Mart.2006, 21:17
Fenerbahçe stadındaki o gösterinin yönetimin bilgisi dahilinde yapılmamış olması imkansız, insanlar pantolonlarının içine sakladıkları bir pankartı açmıyorlar ki, tüm maraton alt tarafı oldukça organize bir şekilde aynı anda o yazıyı çıkarıyorlar... Bundan Aziz Yıldırım'ın haberi olmaması imkansız, o gruplar Aziz Yıldırm' a danışmadan bu kadar büyük ve organize bir iş yapamazlar...
Hasan Şaş' a küfür edenler tüm stad yada bir bölüm stad değildi, bunu kendim de gördüm, trübünde pinekleyen 3-5 kişiydi ve bunlar daha sonradan savcılığa verildi... Ersun Yanal' a edilmiş bir küfür varsa da bu 3-5 kişinin kabahatidir, zira orada olan olaylar bu kişiler tarafından hasan şaş içeri girerken başlatıldı..
Ayrıca Ersun Yanal' a edilmiş olan küfürü kim nerede ve nasıl duydu? Basına nasıl sızmadı bu, TV lerden veya başka bir medya organından niye izlemedik, niye okumadık? Lütfen bazı konuları "Kulaktan dolma" şeklinde yorumlayarak yazmayalım...
Burak Duran
06.Mart.2006, 21:25
Fenerbahçe stadındaki o gösterinin yönetimin bilgisi dahilinde yapılmamış olması imkansız, insanlar pantolonlarının içine sakladıkları bir pankartı açmıyorlar ki, tüm maraton alt tarafı oldukça organize bir şekilde aynı anda o yazıyı çıkarıyorlar... Bundan Aziz Yıldırım'ın haberi olmaması imkansız, o gruplar Aziz Yıldırm' a danışmadan bu kadar büyük ve organize bir iş yapamazlar...
Hasan Şaş' a küfür edenler tüm stad yada bir bölüm stad değildi, bunu kendim de gördüm, trübünde pinekleyen 3-5 kişiydi ve bunlar daha sonradan savcılığa verildi... Ersun Yanal' a edilmiş bir küfür varsa da bu 3-5 kişinin kabahatidir, zira orada olan olaylar bu kişiler tarafınddan hasan şaş içeri girerken başlatıldı..
Ayrıca Ersun Yanal' a edilmiş olan küfürü kim nerede ve nasıl duydu? Basına nasıl sızmadı bu, TV lerden veya başka bir medya organından niye izlemedik, niye okumadık? Lütfen bazı konuları "Kulaktan dolma" şeklinde yorumlayarak yazmayalım...
imzamı atarım
comandante
06.Mart.2006, 21:27
arkadaşlar it-aat et olayına beşiktaştan misilleme...
haGAYret FB-belki seneye...
taraftarlarımızın yaratıcılığı işte bu yönde.ne diyim ki.
arkadaşlar lutfen bunu savunmayın resmen yonetim yaptırmıs. besiktas taraftarı yapmıyo demiyorum ama yonetimce boyle bi sekilde yapmaları gercekten ayıp.aziz yıldırımın ayıbı
TüMeR_yAğıZ
06.Mart.2006, 21:59
arkadaşlar it-aat et olayına beşiktaştan misilleme...
haGAYret FB-belki seneye...
taraftarlarımızın yaratıcılığı işte bu yönde.ne diyim ki.
Beşiktaşlı bir kaç taraftar bir pankart hazırlayıp maçtan önce açtılar.açıldıktan sonraki on dakika içinde yönetim görünce pankartı kaldırttı hemen.
tabiki İtaat et gösterisini pul kadar yazan medyamız bunu yarım sayfa verdi.buda medyamızın tarafsızlığını fazlasıyla gösteriyor.
Frank_Castle
06.Mart.2006, 22:15
ya boşuna nefes tüketmeyelim ....
tesadüftür canım ... 5 bin tane karton tesadüfen gelmiştir oraya, 5bin kişi birden aynı anda tesadüfen kaldırmıştır.tesadüfen de itaat et yazmıştır..
herşey tesadüf nasıl olsa
Neron_FB
06.Mart.2006, 22:39
"Medya da Fenerli" denilmediği kalmıştı, tam oldu...Bakalım başka kimler fenerli çıkacak..FIFA başkanı mı yoksa UEFA başkanı mı...
Demek ben medyanın FB ile ilgli haberlerine boşuna tepki gösteriyormuşım, anlamıyomuşm, meğer tüm sene bizi değil başkalarını sürekli eleştiriolarmış bizi destekleriyle ayakta tutuyomuş medya...
Bu pankart olayına tepkimizi gösterdk FBliler de dahil, ayıpladık hoş olmadığını söyledik, daha ne yapmamız gerekiyo FByi bırakalım mı bunlardan dolayı...
Ama hala FB'ye kin kusuluyo sanki biz Yunan takımıyız(ki yunan takımına kin duymak bile doğru değil)...üzülüyorum bunları okudukça ama yine de şanslıyım çünkü hiç GS ye BJK ye kin duymadm..Duymam da. Onun yerine saygı duyarım
comandante
06.Mart.2006, 22:39
ya boşuna nefes tüketmeyelim ....
tesadüftür canım ... 5 bin tane karton tesadüfen gelmiştir oraya, 5bin kişi birden aynı anda tesadüfen kaldırmıştır.tesadüfen de itaat et yazmıştır..
herşey tesadüf nasıl olsa
katılmamak elde değil gerçekten.o kartonlar muhakkak maçtan önce oralara bıraklımıştır.ama beşiktaşın açtığı pankart ufaktı ama eminim planlıydı...ama ben bugün 4 gazete okudum abi de yarım sayfa görmedim bu olayı.maçtan notlar kısmındaydı hep...ya da aynı gazetelere denk gelmedik.iki tarafında yaptığı gerçekten ayıp.ha galatasaray taraftarı az mı?değil.maçtaydım gördüm.takımı desteklemiyolar fenere gönderme yapıyorlar.tabiki istenilen şeyler değil bunlar...
Burak Duran
06.Mart.2006, 22:44
"Medya da Fenerli" denilmediği kalmıştı, tam oldu...Bakalım başka kimler fenerli çıkacak..FIFA başkanı mı yoksa UEFA başkanı mı...
Demek ben medyanın FB ile ilgli haberlerine boşuna tepki gösteriyormuşım, anlamıyomuşm, meğer tüm sene bizi değil başkalarını sürekli eleştiriolarmış bizi destekleriyle ayakta tutuyomuş medya...
Bu pankart olayına tepkimizi gösterdk FBliler de dahil, ayıpladık hoş olmadığını söyledik, daha ne yapmamız gerekiyo FByi bırakalım mı bunlardan dolayı...
Ama hala FB'ye kin kusuluyo sanki biz Yunan takımıyız(ki yunan takımına kin duymak bile doğru değil)...üzülüyorum bunları okudukça ama yine de şanslıyım çünkü hiç GS ye BJK ye kin duymadm..Duymam da. Onun yerine saygı duyarım
biz FB ye kin duymuyoruz sadece burda bu işe organize değil dendi ona yorum yapıyoruz tabi ki her takıma saygımız var fener beşiktaş galatasaray trabzon bu takımlardan biri olmasa ligin zevki kalmaz her takıma saygımız sonsuz... artık bence bu konu kapatılsın ve kilitlensin bakalım bu hafta temiz futbol ve stadyum olayları başladı inşallah devam eder
Neron_FB
06.Mart.2006, 22:45
Artık bence bu konu kapatılsın ve kilitlensin bakalım bu hafta temiz futbol ve stadyum olayları başladı inşallah devam eder
Noktasına kadar katılıyorum...
TüMeR_yAğıZ
06.Mart.2006, 22:47
Benimde hiç bir takıma karşı kinim yok Allah'a şükür ama medyanın da fenerli olduğunu (fener ağırlıklı diyelim) yeni duyuyorsan günaydın derim kardeş.Bu bir spor ve kin duymak son derece yanlış.bunları bende tasvip etmiyorum.gerçek fenerliler benim kanımca pankarta tepki gösterenlerdir,sadece kendilerine edilen küfüre değil herkese tepki gösterenlerdir.tatlı atışmalar tabi olacaktır ama hakaret olmamalı.
Neron_FB
06.Mart.2006, 22:58
Benimde hiç bir takıma karşı kinim yok Allah'a şükür ama medyanın da fenerli olduğunu (fener ağırlıklı diyelim) yeni duyuyorsan günaydın derim kardeş.Bu bir spor ve kin duymak son derece yanlış.bunları bende tasvip etmiyorum.gerçek fenerliler benim kanımca pankarta tepki gösterenlerdir,sadece kendilerine edilen küfüre değil herkese tepki gösterenlerdir.tatlı atışmalar tabi olacaktır ama hakaret olmamalı.
Tabiki hakareti tasvip etmediğimizi söyledim haklısın onda..
Ancak, bizim en çok şikayet ettiğimiz şeylerden biri(özellikle de daumun) medya..Lütfen fener lehine demeyin medya için..çünkü gerçekten değil..olmasın da zaten Nötr olsun..
Neyse bu tür Pankartlar olmaz umarım daha..
TüMeR_yAğıZ
06.Mart.2006, 23:01
Tabiki hakareti tasvip etmediğimizi söyledim haklısın onda..
Ancak, bizim en çok şikayet ettiğimiz şeylerden biri(özellikle de daumun) medya..Lütfen fener lehine demeyin medya için..çünkü gerçekten değil..olmasın da zaten Nötr olsun..
Neyse bu tür Pankartlar olmaz umarım daha..
bende umarım bu tür yazılar pankartlar olmaz ama kendi görüşümü söyleyim,daumdan kurtulduğunuz gün avrupada şampiyonluğa oynarsınız :)
Burak Duran
06.Mart.2006, 23:16
haha tümere katılmamak elde değil hani :D neyse bu konu artık bitsin herkes uzlaştı burda
Beni yanlış anladınız ya neyse.
Bence yaptığımız kötü bir davranış...
10_Osmanozc
07.Mart.2006, 12:47
Küfür ve kötü tezahüratı bitirdik diyen Fenerbahçe'nin kaç tane mavi bayrağı var?
Laz_Asker_61
07.Mart.2006, 13:13
Küfür ve kötü tezahüratı bitirdik diyen Fenerbahçe'nin kaç tane mavi bayrağı var?
süper bir soru ben bjk nin var demiyorum ama fenerliler de çıksın söylsin bakalım kaç tane var
mutlee
07.Mart.2006, 13:19
Valla gecen FbTv de cikmisti su mavi bayrak aldigimiza dair,
ama unutmayin Fenerbahce tribunlerinde Ulusoy istifa diye bagriliyo ve buna ceza veriliyo.
smnfrh
07.Mart.2006, 13:45
bu tür işlere bulaşanların hepsi şerefsizdir. hem fb li hem bjk li hem gs li hem ts li hemde...... stada futbol izlemek için gidilir. güzellik görmek rekabet görmek için gidilir.
gün gelir senin takım yenilir gün gelir senin takım yener. bu kadar uğraşmaya gerek yok ama
aslında federasyon tüm klüplerin mali külfetini karşılayacak 1 yıl maçlara adam alınmayacak tv den geniş şekilde verilecek ozaman küfür edecekte kavga edecekte evinde kendi kendine uğraşsın ama bunu türkiye kaldıramaz
nart_susruko
07.Mart.2006, 14:06
bu tür işlere bulaşanların hepsi şerefsizdir. hem fb li hem bjk li hem gs li hem ts li hemde...... stada futbol izlemek için gidilir. güzellik görmek rekabet görmek için gidilir.
gün gelir senin takım yenilir gün gelir senin takım yener.
çok doğru söyledin kardeş...
yada öyle bişey olacakki maçı izleyenler kedi köpeğin kayıt altında tutulduğu, takip edildiği gibi maçlara alınacak. küfür olduğu zaman maç izlemekten ban olacak. ha bu avrupada böyle maç girişleri kontrollü, kaçak seyirci izleyemiyor maçları izleyen taraftar rakamı belli. maç geliri belli. ödedikleri vergi belli.. Türkiye'de mi ? işte o çok zor. bizim değişmemiz çok zor .. küfürde bitmez. millet olarak kaç bin çeşit küfür biliyoruz? artık bu bir hayat tarzı olmuş.. kaç kişi gününü küfür etmeden geçiriyor? bazıları her kelimesinin sonuna ya işte be gibi Türkçe'yi bozan kalıplar eklerken bazılarıda vay a.k demesini her laftan sonra biliyor. Öyle bir toplum olduk ki nereden düzeltmeye başlanır? Futbolda ki küfürü temizlemeden önce başka bulaşmış diğer kara lekeleri temizlememiz gerekir...
m_o_11
07.Mart.2006, 14:17
beyler forum u çrkinlestiriyosunuz . bunları yapanlarda insan sonucta (ş...) kelimesini kullanmasak ii olur. ''küfür yok'' demiyormusunuz siz. Ne dediginizin farkında bile deilsiniz. Küfrederek olmas..
Bednarx
07.Mart.2006, 14:41
Merhaba Arkadaşlar!Fenerbahçe-Beşiktaş lig maçında taraftarlar tarafından oluşturulan İT-AAT ET! kavramı bence çok yanlış olan bir şey...:( :( İnşallah böyle birşey bir daha olmaz!!!Taraftarlarımızın içine bazı kendini bilmezler girerek olayı holiganizm çerçevesi içine çekmek istiyorlar!:rolleyes: :( Bundan sonra böyle durumların olmaması dileğiyle!!!(1) ;) :)
TüMeR_yAğıZ
07.Mart.2006, 15:50
hepimiz uzlaştık görünüyoruz.konuda kolay kolay kapanacak değil nereye çekersek oraya gider.daha fazla uzamasın.modlardan konunun kapatılmasını istiyorum.
Burak Duran
07.Mart.2006, 16:24
aynı şeyi bende söledim ama ret cevabı aldım
VoLkaN BaROs
07.Mart.2006, 20:14
bizler konuyu kilitlemeden konuyu kapatmasını bilmeniz gerekir, otokontrolünüzü konuşturun ve artık yazmayın bence ;)
el bandido
08.Mart.2006, 11:46
küfür türk halkının genlerinde var... hangimiz ömrümüz boyunca ağızımızdan küfür çıkmadığını iddaa edebilir ki... ama tabiki bunu onbinlerce kişinin koro halinde tek bir ağızdan çıkar gibi edilmesi hoşdeğil... ben maçlara ailemle gitmek istiyorum ama şu şartlarda değil.. ki ben Beşiktaş ım için ülkenin her yerini karış karış gezmişken...
Sayın Aziz Yıldırıma önemli not... önce kendi kapının önünü temizle sonra başka kapılarda pislik ararsın... Beşiktaş - Ankara maçını oturda seyret...
PhotoGrapher
08.Mart.2006, 17:57
'İtaat et açıklaması'
http://www.superspor.com/images/1/29/2295_B_FB-BJK001.jpg
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda maraton alt bölümde kartonlarla yazılan "İtaat et" yazısı büyük gürültü çıkarmıştı. Bu pankarttaki "İt" bölümü siyah ve beyaz, kalan yazılar ise sarı-lacivert yazılmıştı. Bunun ardından Beşiktaş camiası, Fenerbahçe'ye ağır eleştirilerde bulundu. Başkan Aziz Yıldırım, "Benim haberim yoktu" açıklamasını yaptı. Bu olay unutulmaya yüz tutarken, stadın ses düzeni sorumlusu Hakan Bingül'ün açıklamaları ortalığı karıştırdı. Bingül, Habertürk'te yayınlanan telefon konuşmasında, yazının yönetici Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun talimatıyla yazıldığını söyledi.
Maç günü sokuldu
Kartonların stada maç günü sokulduğunu söyleyen Bingül, "Bana anons talimatı da bizzat Eyüboğlu tarafından verildi" dedi. Hakan Bingül, "Murat Özaydınlı'nın haberi var mıydı?" sorusuna ise "Kesin bilmiyorum. Ama Eyüboğlu ile Özaydınlı birlikte çalışırlar" yanıtını verdi. Küfüre karşı savaş açan başkan Yıldırım'ın bu açıklamanın ardından ne diyeceği merakla bekleniyor. Ayrıca yönetim, bugünkü G.Saray maçında küfür olmaması için seferberlik ilan etti.
imperius
09.Mart.2006, 00:00
esprı acısından guzel ama etık acıdan kotu olduu..kufur etmeyelım ettırmeyelım...
FeYYaz1989
09.Mart.2006, 00:02
Fenerbahçelilerin espri anlayışını ortaya koyuyor zaten bu.Geçen senede Rıza Çalımbay için açtıkları pankartla komik olduklarını zannetmişlerdi.
Kemal_Milan
09.Mart.2006, 00:05
Bencede çok iyi yapmışlar biz en azından stadta pankart açıyoruz Beşiktas taraftarı gibi gidip adam vurmuyoruz stadta,ben o çarşı grubundan igreniyorum açıkçası bence o grubun dagıtılması lazım
FeYYaz1989
09.Mart.2006, 00:08
Bencede çok iyi yapmışlar biz en azından stadta pankart açıyoruz Beşiktas taraftarı gibi gidip adam vurmuyoruz stadta,ben o çarşı grubundan igreniyorum açıkçası bence o grubun dagıtılması lazım
Kardeşim o zaman dışarıda bir sürü katil var.Fenerbahçelis,Galatasaraylısı.Sadece Beşiktaş'a mal edemezsin sen bunu.
çArşı grubunu kıskandığın içinmi acaba iğreniyorsun arkadaşım?
Kemal_Milan
09.Mart.2006, 00:13
Ama sonuçta bu olaylar tribün dısında da olabilir ama sahanın içerisinde yapmaya gerek yok,bu sadece terbiyesizlik,vurdum duymazlık bu beşiktaş taraftarının yaptıgı,zaten zamanında alaaddin çakıcı vardı bu grupların basında şimdi o hapiste kimse çarsıya para vermiyor,tabi ancak çarşı yinede pislik yapmaya devam ediyor.ruhunuz yeter diye pankartla çıktınız sahaya oradaki 50 bin tafatarı rencide ettiniz tabiikide olcak bunlar bitün suçlusu sizsiniz,ne oldu sizi o çarşıya hani femerbahçeliler gibi stada girebildiler mi?soruyorum sana hani çarşıysanız,hani her zaman takımınızın arkasındasınız hani nerde Çarşı,Nerde TAraftar
FeYYaz1989
09.Mart.2006, 00:17
Fenerli değiliz başka forma giymeyiz!!!
Abuk sabuk iddaalarda bulunuyorsun ayrıca.Bilmem farkındamısın?
Kemal_Milan
09.Mart.2006, 00:20
Bİzİm Baska Forma Gİydİgİmİzİ Nerde GÖrdÜn Sen?
Bİz De Ruh Var Sİzde Oda Yok Bee Kardes Kusura Bakma
imperius
09.Mart.2006, 00:22
ya uzatmayın artık olay olalı 10 gunu gecıoo,,,
TüMeR_yAğıZ
09.Mart.2006, 00:37
Ama sonuçta bu olaylar tribün dısında da olabilir ama sahanın içerisinde yapmaya gerek yok,bu sadece terbiyesizlik,vurdum duymazlık bu beşiktaş taraftarının yaptıgı,zaten zamanında alaaddin çakıcı vardı bu grupların basında şimdi o hapiste kimse çarsıya para vermiyor,tabi ancak çarşı yinede pislik yapmaya devam ediyor.ruhunuz yeter diye pankartla çıktınız sahaya oradaki 50 bin tafatarı rencide ettiniz tabiikide olcak bunlar bitün suçlusu sizsiniz,ne oldu sizi o çarşıya hani femerbahçeliler gibi stada girebildiler mi?soruyorum sana hani çarşıysanız,hani her zaman takımınızın arkasındasınız hani nerde Çarşı,Nerde TAraftar
kışkırtıp ortamı germe.bilip bilmeden yalan yanlış konuşuyorsun.
Burak Duran
09.Mart.2006, 00:51
ya tümer kardeş boşver bırak konuşsun ne dediğini kendi bile bilmio :D
10_Osmanozc
09.Mart.2006, 01:23
Kemal Milan birşeyler yazıyon ama içiboş saman alevi gibi ne bileyim bişey anlamadım senden.
Laz_Asker_61
09.Mart.2006, 13:01
Bİzİm Baska Forma Gİydİgİmİzİ Nerde GÖrdÜn Sen?
Bİz De Ruh Var Sİzde Oda Yok Bee Kardes Kusura Bakma görmedik sen rahat ol
Görüyorum ki Şu "İT"aat Et yazisi için Fenerbahçeye karşı kutsal bi ittifak başatılmış.TS&GS&BJK li arkadaşlar birlikte hareket edip yazişiolar.Neden dir bilinmez fenerbahçenin stad olsun para konusunda olsun tüm kulüplerden önde olması onlara batmaktadır.Kazandığımız her maçı medya maymunları ile hareket edip hakem davası olarak nitelendirdiniz.Şimdi soruyorum sizlere GS 4 sene üst üste şampion olurken BJK ninde 100.cü yilinda hakemlerin ne kadar tölerans geçtiğini biz pek hala iyi biliyoruz..!Öte yandan "İT"aat Et lafina bozulan arkadaşlar inönü stadinda ettiğiniz küfürler saymakla bitmez.Ama şunu unutmayın ana kutsaldır küfür edilmez.Eğer hangi tribünde az küfür olduğunu merak ediosanız BAYAN taraftarlara bi bakın bakalım en cok kimde bayan taraftar mevcut?
SPOR KARDEŞLİKTİR.ANADA KUTSALDIR KÜFÜR EDİLMEZ...!
Burak Duran
09.Mart.2006, 17:20
Görüyorum ki Şu "İT"aat Et yazisi için Fenerbahçeye karşı kutsal bi ittifak başatılmış.TS&GS&BJK li arkadaşlar birlikte hareket edip yazişiolar.Neden dir bilinmez fenerbahçenin stad olsun para konusunda olsun tüm kulüplerden önde olması onlara batmaktadır.Kazandığımız her maçı medya maymunları ile hareket edip hakem davası olarak nitelendirdiniz.Şimdi soruyorum sizlere GS 4 sene üst üste şampion olurken BJK ninde 100.cü yilinda hakemlerin ne kadar tölerans geçtiğini biz pek hala iyi biliyoruz..!Öte yandan "İT"aat Et lafina bozulan arkadaşlar inönü stadinda ettiğiniz küfürler saymakla bitmez.Ama şunu unutmayın ana kutsaldır küfür edilmez.Eğer hangi tribünde az küfür olduğunu merak ediosanız BAYAN taraftarlara bi bakın bakalım en cok kimde bayan taraftar mevcut?
ana kutsal doğrudur ama dün kadıköyde ana avrat sayan kimdi? siz en çok bayan taraftar ise Galatasarayda var hatta bunun için dalga bile geçildi galatasarayla bence bilmeden yorum yapma
ridvanu
09.Mart.2006, 17:39
jacke merak ediyorum dünkü maçı seyrettinmi sen
jacke merak ediyorum dünkü maçı seyrettinmi sen
evet Migros tribündeydm bizzat GFB ile seğrettim.O zaman şöle sölim sizin ettiğiniz küfürlerin yanında bizimkiler hiç kalır.Kaç haftadır die almışssınız ağzınıza bi laf hakemde hakem dün gördük nolduğunu alexin pozisyonu gol oldu sayılmadı.Brakın kıskankçlığı gerçekleri görmezden gelmeyeylim.Şunu unutmayın parayla saadet olmaz devri geçti.Cimbom yürekle oynar nereye kadar avrupada necati ümit karan yada hakan şükür mü çıkarcak gruptan ?Karşı tarafta ronaldinho varken kalede aykut mu duracak ?Siz bizden daha iyi biliosunuz futbolda herşeyin para olduğunu.
Birbirinizi kıracak mesajlar yazmamaya özen göstermenizi rica ediyorum.
Hiçbirimiz birbirimizin düşmanları değiliz, hepimiz bu güzel paylaşım alanımızın ruhunu korumaya çalışalım lütfen..
ridvanu
09.Mart.2006, 20:47
necati ve ümit karanın nesi varmış onu anlamadım
ikiside avrupada oynayabilecek kalitede futbolcular
ayrıca geçen sene alex anelka gibi isimler fenerbahçede oynamıyomuydu
dip not: kendisinden pek haz almamama rağmen Hakan Şükür zamanında
Galatasarayın Uefa Şampiyon olduğu takımda yer almıştı.
Sonuçta tabiki para herşeyden önemli ama para=başarı diildir
bakınız Real Madrid.
bu arada küfür küfürdür
RoCCo_42
09.Mart.2006, 22:10
JACKE Espri anlayısına hayran kaldım Bilader.
Arada moralim bozuk olunca seni cagiracam benim moralimi yerine getir diye. :D :D
Burak Duran
09.Mart.2006, 22:27
evet Migros tribündeydm bizzat GFB ile seğrettim.O zaman şöle sölim sizin ettiğiniz küfürlerin yanında bizimkiler hiç kalır.Kaç haftadır die almışssınız ağzınıza bi laf hakemde hakem dün gördük nolduğunu alexin pozisyonu gol oldu sayılmadı.Brakın kıskankçlığı gerçekleri görmezden gelmeyeylim.Şunu unutmayın parayla saadet olmaz devri geçti.Cimbom yürekle oynar nereye kadar avrupada necati ümit karan yada hakan şükür mü çıkarcak gruptan ?Karşı tarafta ronaldinho varken kalede aykut mu duracak ?Siz bizden daha iyi biliosunuz futbolda herşeyin para olduğunu.
alexin yaptığı faul git biraz futbol kurallarını oku bence bilmeden yorum yapma ayrıca küfür azıda çoğuda aynı hatta küfürde az çok diye bi kavram yok ah be birader biraz bilerek konuşun
RoCCo_42
09.Mart.2006, 22:30
Olacak o kadar. Alıskınız. Adam Zafer Sarhosu sevincten ne diyecegini sasırması dogal.
TüMeR_yAğıZ
09.Mart.2006, 23:28
Olacak o kadar. Alıskınız. Adam Zafer Sarhosu sevincten ne diyecegini sasırması dogal.
+1111111 :D :D
TüMeR_yAğıZ
10.Mart.2006, 00:00
yukarda bin kere yazıldı.eğer okumadıysan oku,ha okuduğunu anlayamıyorsan bişey diyemem.ben burada konuyu açarken küfüre karşı durduğunu beyan edip duran bir başkanın stadında yapılan gösteriden nasıl habersiz olacağını,haberi varsa nasıl böyle ikiyüzlülük yaptığını tartışmak için açtım.yoksa sen onu dedin senin taraftar bunu dedi yok benim takımım iyi yok seninki iyi demekle sayfalar aşınır gider konu bitmez.çıkar bir galatasaraylı der bırak hikayeyi getir benim avrupadan getirdiğim kupalardan birini öyle konuş der.doğruya doğru.konumuz takımların başarısı değil.ben senin taraftarının yaptığı bin tane terbiyesizliği yazarım sende benimkilerin yaptığı bin tane terbiyesizliği yazarsın.ne güzel yazmışsın yukarda küfür edilmez diye.küfürün büyüğü küçüğü olurmu?bana göre ha it demişsin ha ana avrat dümdüz gitmişsin bişey değişmez.çünkü ikiside terbiyesizliktir.sporun kardeşlik olduğunu yazmışsın.umarım yazdığın sözün anlamını bilirsin ve uygularsın.önemli olan az küfür çok küfür değil,önemli olan hiç küfürdür.
Frank_Castle
10.Mart.2006, 02:10
ya bırakın tipik mantıksız fenerbahçeli taraftar işte .. saçmalıyor burada ... bu olayın savunulacak yanı yok ama siz de yaptınız diyorlar ya .. neyse boşverelim ..daha kuralları da bilmiyorlar zaten ..
olsun 2 şey öğrendiler ..
1. it bir küfürdür
2. alex in yaptığı fauldür ..
francesco10
10.Mart.2006, 02:44
ağzını topla adam gibi konuşşş!!
sen ne mantıksız bi insansın yaa, ne demek hakettinz bende çıkar fb bundan sonraki maçta başına gelcekleri hakettiler kaşındılar derm ,
ayrıca biz stada adam gibi gireriz bu konu daha öncede geçti,delikanlı gibi deil tam bi ezik gibi stada girdiniz üstün cesaretinizden dolayı sizi kutlarm
konunun bende kapanmasını istiorm ama böyle msj gördüğümde dayanamıorm:(:(
koray_capello
10.Mart.2006, 03:47
aklını başına al atıp tutma..
sadece stadda değil gelip evinden adam kaldırıp orda da vuruyorlarmış heberin olsun.
eğer tansiyonu arttırıcı mesajlar devam ederse konuya müdahale etmek zorunda kalacağım. Bir takım fanatik mesajlar dolayısıyla bazı arkadaşların yazılarını izliyorum. Lütfen birbirimizi tahrik etmeleyelim daha yapıcı eleştiriler edelim.
zalayeta
10.Mart.2006, 14:38
fenerdir ne yapsa yeridir ..
mutlee
10.Mart.2006, 15:07
hey allahim ya daha bu konu kapatilmadi mi, bazilarina cok dokanmis galiba.
Aramızdaki maçlara bakarsanız kimin en cok yendiğini görürsün kardeş.Biz sizi yenmeye bıktık.Bu sene alisamiyende alisamiyene gömdük sizi.Yine Gömeriz...
6EÇMİŞ 0LSUN---> anladın sen anladın :D:D:D
ridvanu
10.Mart.2006, 16:06
sanırım inatla konuyu kilitletmeye çalışıyorsunuz
hayırlısı olsun
m_o_11
10.Mart.2006, 18:45
biri kilitlesin bu konuyuu. dedik abartmayın diye ama dinleyen yok.. hemen gaza gellip satasıyosunuz birbirinize.. ayıp yaptıgınız.. turksportal forumlarında birbirinizle kapısıyosunuz.. birlik olmak gerekirken....
Frank_Castle
10.Mart.2006, 18:56
yahu fenerbahçe maçında da adam vurulmadı mı bu sene ?
adam öldürülmesinden değil stada o aletin sokulmasından takım sorumludur .. yoksa herkes tabanca ile girsin ama ateş etmesin diye bir kural yok .. bjk yönetimi bıçak sokulmasını engelleyememiştir; fb yönetimi ise tabanca ..hangisini sokmak daha kolay stada , göz var izan var ..
yok anlamıyorum ortada suç var ama kabullenme yok, sadece çamur atma var, küfürlerden hepimiz rahatsız olacağımıza, sen ettin ben de ederim diyoruz...bu kafayla zor..
Laz_Asker_61
10.Mart.2006, 18:58
abi şunu anladımki fenerliler ile polemiğe girilmez girmeye değmez
Burak Duran
10.Mart.2006, 19:20
Aramızdaki maçlara bakarsanız kimin en cok yendiğini görürsün kardeş.Biz sizi yenmeye bıktık.Bu sene alisamiyende alisamiyene gömdük sizi.Yine Gömeriz...
6EÇMİŞ 0LSUN---> anladın sen anladın :D:D:D
yazık be kardeşim sana bak hala kardeşim diyorum kötü konuşursam senin gibi biri yüzünden banlanıcam. futbolda galip gelmek vardı kimseyi bi yere gömemezsin ama böle devam ederse bi gömme olayı olucak anladın sen anladın dimi birader :D:D
Frank_Castle
10.Mart.2006, 19:22
abi bırakalım ya, sokaktan 11 gsli çıksın , fb ile bifiil maç yapsın hep yenilsin, bunlarda sevinsinler sürekli .. hayret ya ..
müzene bak bakalım avrupa menşeili ne var ?
Nedvedmania
10.Mart.2006, 19:46
fenerdir ne yapsa yeridir ..
bu söz sanki fenerli lere ağır gelir böyle laflar kullanmamaya dikkat et tamam bende fenerli değilim ama böyle laflar kullanmamalısın
neyse konuya dönelim ben febe lilerin yaptığını aşırı dercede yanlış buluyorum zaten aksin söyleyen yoktur heralde(//t)
TüMeR_yAğıZ
10.Mart.2006, 21:30
arkadaşlar yukarıda defalarca yazdım.ben bu konuyu küfür olayını tartışmak yanlışlığı vurgulamak en azından aramızdaki aile ortamında buna karşı bir birlik oluşturabilmek karşılıklı görüşlerimizi paylaşmak adına açtım.ama maalesef konu gene sen bunu yaptın ben bunu yaptım benim takımım şöyle seninki böyleye döndü.seviyede düştü.moderatör arkadaşlar burada otokontrol falan kalmadı.konuda son sayfalarda tamamen çığrından çıktı.güç sizde artık :)
VoLkaN BaROs
11.Mart.2006, 14:44
yahu bi kere de güzel güzel tartışın, ne elde ediyorsunuz birbirinizin takımına "siz şöylesiniz siz böylesiniz" demekle
Sizde otokontrol yoksa ben napayım, ceza versem buraya mesaj yazanların yarısından çoğu ceza alacak bu seferlik kilitliyorum bundan sonraki konulardsa olursa anında ceza uygulanacak...