Küfürle en çok mücadele ettiğini söyleyen Fenerbahçe'nin Beşiktaşa yaptığı bu hiç yakışık almayan gösteriyi tesadüf bugün gazetede bir yazarın köşesinde gördüm. Bu olaya Fenerbahçe taraftarınıda alet eden Fenerbahçe yönetimini kınıyorum.
.......
Fenerbahçe-Beşiktaş maçında çekilmiş bir fotoğrafa..
O fotoğraf bu maça sayfalar ayıran gazetelerimizin hiçbirinde yayınlanmamıştı nedense..
Hiçbirinde.. Benim bağımsız, benim tarafsız medyam, "Benim Kutsal İttifak" diye iftira (!) ettiğim medyam bu fotoğrafı görmezden gelmişti. (Maçtan iki gün sonra, Sabah spor sayfasında posta pulu gibi çıktı sadece.)
Fotoğraf Fenerbahçe tribününü gösteriyordu, boydan boya.. Ve bu tribünde oturanlar, 19 Mayıslarda gördüğümüz o fevkalade organize mozayık şovunu ellerindeki kartonlarla gerçekleştirmişler, stada dev bir yazı asmışlardı..
"İtaat et" yazıyordu tribünde 60-70 metre boyunda..
Anlamsız bir laftı görünürde.. Kim, kime itaat edecekti?.. Bu lafın derbi ile ne ilgisi vardı?.
Ama kazın ayağı öyle değildi.
Mozayık tablo baştan aşağı sarı-lacivert renklerle oluşturulmuşken, lafın ilk iki harfi siyah beyaz yazılmıştı..
"İT!.."
Fenerbahçe seyircileri, Beşiktaş'a "İT" diyorlardı. Daha takımlar sahaya çıkmamışken.. O gün stada Beşiktaşlı tek seyirci alınmamışken.. Yani ortada küfürü gerektiren en ufak görüntü ve ses yokken, Fenerbahçe, Beşiktaş'ı kendi stadında "Köpek" diye karşılıyordu..
Hem de önceden hazırlanmayı gerektiren bir organizasyonla..
Kartonlar rengârenk kesilecek, bu yazıyı oluşturacak şekilde koltuklara dağıtılacak ve binlerce insan bu oluşumun eylemcisi olacak..
Şimdi böylesi dev bir organizasyondan Fenerbahçe yönetiminin ve başkanın habersiz olması mümkün mü?. O statta başkandan habersiz sinek uçmadığı bilinirken..
alıntıdır.hıncal uluç.
resim ve yazının tamamı için ;
http://www.sabah.com.tr/uluc.html