PDA

View Full Version : Galatasaray'ın Yeni Sponsoru Türk Telekom

Ouzy
06.Ağustos.2007, 01:51
Yeni Ana Sponsorumuz TÜRK TELEKOM!

Galatasaray Spor Kulübü ve iştirakleri, Türk sporunda dev bir birlikteliği gerçekleştirdi ve Türk Telekom ile pazarlama, reklam ve tanıtım anlaşması imzaladı! Buna göre mevcut Ana Sponsorumuz Avea ile olan sözleşmemizin sona ereceği 2009/10 sezonundan itibaren, beş sezon boyunca Ana Sponsorumuz Türk Telekom olacak.

Türk Telekom ayrıca, Ali Sami Yen Spor Kompleksi icinde inşaatı süren yeni Stat Proje’mize de ismini veriyor. Böylece Avrupa’nın en iyileri arasında gösterilen yeni stadımız, açılışından itibaren 10 yıl süreyle Türk Telekom Stadı adıyla anılacak.

Türk Telekom

Türkiye’de sporun evrensel değerlerinin gelişmesine katkıda bulunmayı ve dünya standartlarında sporcuların yetiştirilmesini hedefleyen Türk Telekom, grup şirketleriyle birlikte futbol takımlarını desteklemeye devam ediyor. Grup şirketi Avea ile kulüp takımlarının; TTNET ile Türk Milli Takımı’nın ana sponsorluğunu üstlenen Türk Telekom, gençliğin fiziksel ve ruhsal gelişiminde ve sosyalleşmesindeki en önemli faaliyetlerden birinin spor olduğu bilinciyle hareket ediyor. Bu nedenle Türk Telekom tüm grup şirketleri ile birlikte milli takımların yanı sıra tek tek spor kulüplerini de her anlamda destekleyerek Türk sporunun ve sporcusunun yanında yer alıyor.

Türkiye’de ulusal ve uluslararası pek çok spor aktivitesini destekleyen, başta Avea ve TTNet olmak üzere Türk Telekom grup şirketleri, futbol milli takımları, A Milli Voleybol Erkek Takımı, A Milli Voleybol Erkek ve Bayan Genç Takımı, A Milli Voleybol Erkek ve Bayan Yıldız Takımları’nın sponsorluğunu üstlenmiş durumda. Türk Telekom ayrıca Türkiye Olimpiyat Takımı’nın da Altın Sponsoru. Türkiye’nin önde gelen basketbol takımlarından birine de sahip olan Türk Telekom, hem basketbolda hem de atletizm gibi diğer spor dallarında genç sporcuların yetişmesi amacıyla altyapı yatırımları yapıyor.

Yaşasın Türk Telekom.:)

Nedvedmania
06.Ağustos.2007, 01:56
Ne Yeni stadın adı Türk telekom mu olucak . Of çok kötü oldu bu ya . Ben Ali Sami Yen Arena gibi bişeyler bekliyordum bu ne Türk Telekom Stadı.

RaSenGan
06.Ağustos.2007, 01:56
:( Türk Telekom mu ? İnternet yüzünden gıcık oluyorum TT'a.Ama olsun.Bizim vereceğimiz para Galatasaray'a gidecek :D Öyle stad adı mı olur ya.

ShevAnil
06.Ağustos.2007, 01:58
Stadın İsmi Türk Telekom Stadı Olmaz Umarım.. Bende Ali Sami Yen Arena veya Ali Sami Yen Spor Kompleksi Olucağını Duymuştum.

Nedvedmania
06.Ağustos.2007, 02:12
Düşünsenize Taraftar şöyle bağırıyor

Burası Türk Telekom Burdan çıkış yok :D :mad:

Bu haber nerden alıntı ?

RaSenGan
06.Ağustos.2007, 02:16
Düşünsenize Taraftar şöyle bağırıyor

Burası Türk Telekom Burdan çıkış yok :D :mad:

Bu haber nerden alıntı ?

Ve Türk Telekom'a edilen küfürler bize de gelicek :D Ali Sami Yen Türk Telekom Arena Stadyumu süper olur :p

Nedvedmania
06.Ağustos.2007, 02:17
Hıh bak o zaman olabilir . Sadece isim olarak resmi yerlerde geçer TT ama tribünlerde burası samiyen denir gene :)

BeeTLeJuiCe
06.Ağustos.2007, 02:19
Burası ASY TT Arenamı diyecek taraftarlar bide :D

Biz bile Kadıköy diyoruz Şükrü Saraçoğlu uzun diye :D

PesimiSTyLa
06.Ağustos.2007, 02:20
ya zaten söylenmişti stadın isim hakkının satılacagı. Bu normal bişey. XXX Ali Sami Yen Spor Kompleksi , yada Ali Sami Yen XXX Spor Kompleksi olacaktı. TT olacakmış. Hayırlı olsun. Avea dan kurtulacagımıza sevindim.

King_91
06.Ağustos.2007, 02:41
ismin tamamı tt olmaz inşallah ali samiyen tt arena olabilir . tabi ek gelir de sağlayacaktır klüp için yararlı bir anlaşma . ama tt'nin renkleri gs ile alakasız o ne olacak

Ouzy
06.Ağustos.2007, 02:47
2009-2010 sezonundan itibaren formamızda reklam olarak Türk Telekom şirketi yer alacak. Stad bittikten sonra da 10 yıl süreyle "Türk Telekom Stadı" olarak anılacak.

Arkadaşlar, haber galatasaray.org'dan alıntı. Kesin yani stadın isminin "Türk Telekom Stadı" olması.

Ayrıca yönetim zaten stadın isim hakkının satılacağını söylemişti. Oradan da bir gelir kaynağımız oldu, çok iyi oldu. Tabii ne kadar vereceklerini bilmiyoruz ama olsun.

haberin linki / galatasaray.org (http://www.galatasaray.org/kulup/haber/1636.php)

ismin tamamı tt olmaz inşallah ali samiyen tt arena olabilir . tabi ek gelir de sağlayacaktır klüp için yararlı bir anlaşma . ama tt'nin renkleri gs ile alakasız o ne olacak
Türk Telekom'un renkleriyle forma rengimizin ne alakası var? Bir şekil uydurulur. Sadece yazı olur, beyaz bir dikdörtgen boşluk üzerine "Türk Telekom" diye yazı olur vs. vs.

King_91
06.Ağustos.2007, 02:56
Türk Telekom'un renkleriyle forma rengimizin ne alakası var? Bir şekil uydurulur. Sadece yazı olur, beyaz bir dikdörtgen boşluk üzerine "Türk Telekom" diye yazı olur vs. vs.

sarı kırmızı üstünde mavi beyaz garip durur bence

Ouzy
06.Ağustos.2007, 03:01
Ayarlarlar onu merak etmeyin.

erdemzorer10
06.Ağustos.2007, 04:30
stadın ismi Türk Telekom Stadı olmayacak..yine Ali Sami Yen olacak ama önüne Türk Telekom ismi gelecek ..günümüz futbolunda en büyük takımlar bunu yaparken Türkiye de buna öncü olmak güzel bir duygu tebrikler yönetim..

Işın Çelebi Lig Tv deki bir programda Stad a sponsor olan firmadan yaklaşık 100 milyon dolar civarında bir gelir beklediklerini söylemişti..acaba bu işin finansı konusunda açıklama gelecekmi

Revolution
06.Ağustos.2007, 04:35
Türk Telekom Ali Sami Yen Stadı? Bunu bilete basana kadar 10 bilet basarlar. :D

RaSenGan
06.Ağustos.2007, 04:35
Türk Telekom Stadyumu Ali Sami Yen Arenası güzel isim olur TT başa gelmek zorundaysa.:) Ama sadece TT Stadı olursa çok çok saçma olur.

Revolution
06.Ağustos.2007, 04:36
Ali Sami Yen Arena olur Arenası olmaz:D O ne yahu Diskosu gibi:D

erdemzorer10
06.Ağustos.2007, 04:41
yukarıda Işın Çelebi nin konuşmalarına yer vermiştim ilaveten şunu söyleyebilirm :

Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi olacak bize ait olan alanın genel adı..

ama stad konusunda çeşitli söylemler var .. benim tercihim TT Ali Sami Yen Arena dır :)

barahir
06.Ağustos.2007, 04:45
Türk Telekom Stadyumu Ali Sami Yen Arenası güzel isim olur TT başa gelmek zorundaysa.:) Ama sadece TT Stadı olursa çok çok saçma olur.

Aygün İstersen Ansiklopedi bastıralım bu isim için:)

ShevAnil
06.Ağustos.2007, 04:49
Bence Daha Kısa Bir Firma İsmi Bulunabilirdi.. Ama Genede Çok Güzel bir Gelir Olacağı Kesin..
Türk Telekom Ali Sami Yen Stadı Peh... :)

UlquioRRa
06.Ağustos.2007, 04:55
Aslantepe Ali Sami Yen TT Kompleksi.;)

Ouzy
06.Ağustos.2007, 05:12
stadın ismi Türk Telekom Stadı olmayacak..yine Ali Sami Yen olacak ama önüne Türk Telekom ismi gelecek ..günümüz futbolunda en büyük takımlar bunu yaparken Türkiye de buna öncü olmak güzel bir duygu tebrikler yönetim..

Işın Çelebi Lig Tv deki bir programda Stad a sponsor olan firmadan yaklaşık 100 milyon dolar civarında bir gelir beklediklerini söylemişti..acaba bu işin finansı konusunda açıklama gelecekmi
Ciddi misin? Adnan Polat mı söyledi sana bunu? Okumadıysan gir oku.

Türk Telekom ayrıca, Ali Sami Yen Spor Kompleksi icinde inşaatı süren yeni Stat Proje’mize de ismini veriyor. Böylece Avrupa’nın en iyileri arasında gösterilen yeni stadımız, açılışından itibaren 10 yıl süreyle Türk Telekom Stadı adıyla anılacak.

Ayrıca 100 milyon $, toplam gelirdir. Yani 10 senelik stad reklamı + 5 senelik forma reklamı. Yoksa bizim stad isim hakkının senelik 10 milyon $ edeceğini zannetmiyorum.

Nedvedmania
06.Ağustos.2007, 05:14
En güzeli TT Ali Sami Yen Arena

TT kısaltma olarak yazmadım gerçektede TT olsun hem okunuşuna güzel :)

Ouzy
06.Ağustos.2007, 05:17
En güzeli TT Ali Sami Yen Arena

TT kısaltma olarak yazmadım gerçektede TT olsun hem okunuşuna güzel :)
Türk Telekom'da zaten o kadar milyon doları stadın isminin başına TT koydurmak için verecekti.:)

Revolution
06.Ağustos.2007, 05:34
Kimse stadta TT yazsın diye para vermez yahu:D Türk Telekom yazar kesinlikle.

Fernando Gago
06.Ağustos.2007, 05:49
10 yılda 40 milyon euro alacak diye birşey duydum bu stad ismi için . Türk Telekom Stadı olursa kötü olur bence

Universal
06.Ağustos.2007, 06:20
Aslında Avrupa'da çoğu takım stadlarını bu tarz sponsorluklar ile isim hakkı veriyor ve iyi bir para alıyorlar. Galatasaray iyi bir iş yaptı. Türk Telekom bu sayede ismini Avrupa'ya duyuracak. Bari Türk Telekom maç izlemeye gelenlere hediye felan versin. :)

Emurafu
06.Ağustos.2007, 06:21
Stadyumun ismini kim bilir ne kadar'a sattık..Kesin 75M'den asagıya satmamısızdır..Localar satılacak.Baskan baya gelir bekliyordu..Telekom yıllık 15M verecekmiş..Amatör subelerde yasadı:)..Stad adını falan çok takmamıza bence gerek yok..Zamanı gelince belli düzenlemeler olur..Hele şu stadımız bir bitsin..(TT Arena)olsa işde fena olmaz:D

Batuhan çok dogru konuşmuş..Günümüz futbolunda bunu örnekleri var..Yeni stadda sakın eski açık falan beklemeyinde:)Trübünlere bile sponsor bulunacak..Vodafone trübünü mesela:).

erdemzorer10
06.Ağustos.2007, 06:34
Ciddi misin? Adnan Polat mı söyledi sana bunu? Okumadıysan gir oku.

Ayrıca 100 milyon $, toplam gelirdir. Yani 10 senelik stad reklamı + 5 senelik forma reklamı. Yoksa bizim stad isim hakkının senelik 10 milyon $ edeceğini zannetmiyorum.

Adnan Polat ın söylemesine gerek yok.. Aslantepe sorumlusu G.Saray yöneticisi eski bakan Işın Çelebi nin açıklamasını söyledim ben..tabiki tek seferde 100 milyon degil her yıl belli oranlarda olmak üzere..sponsorluk süresiyle ilgili..

RaSenGan
06.Ağustos.2007, 07:29
Aslında Avrupa'da çoğu takım stadlarını bu tarz sponsorluklar ile isim hakkı veriyor ve iyi bir para alıyorlar. Galatasaray iyi bir iş yaptı. Türk Telekom bu sayede ismini Avrupa'ya duyuracak. Bari Türk Telekom maç izlemeye gelenlere hediye felan versin. :)

Modem falan mı versin Batu :D

100 milyon $ kazanıcaksak koysunlar TT'yi başa canım :p

Addolorato
06.Ağustos.2007, 07:41
Bu kadar para veriyolar heralde statada bi wireless sistemi koyarlar artık:zuhaha valla aygünün dediği gibi 100 mn $ versinler isterlerse türkiye telekomunikasyon şirketi ali samiyen arena olsun:zuhaha

King_91
06.Ağustos.2007, 07:56

galatasaraylılar evden aramalarda %50 daha ucuza konuşsun . :D şaka maka bu gelir işi çok iyi olacak zaten dünyada da bunun birsürü örneği var .

Varonil
06.Ağustos.2007, 21:44
İyi bir anlaşma yapmış Galatasaray.Günümüzde bunun örneklerini görebiliyoruz.Arsenal,Borusia Dortmund,B.Münih gibi kulüpler stadlarının isim hakkından her yıl dünyanın parasını kazanıyor.

Revolution
06.Ağustos.2007, 21:54
Bu kadar para veriyolar heralde statada bi wireless sistemi koyarlar artık:zuhaha valla aygünün dediği gibi 100 mn $ versinler isterlerse türkiye telekomunikasyon şirketi ali samiyen arena olsun:zuhaha

100 Milyon $ versinler,stadın adı Türkiyenin Telekomunikasyon Devi Türk Telekom Ali Sami Yen Arena olsun bence. :zuhaha

Nedvedmania
06.Ağustos.2007, 22:45
GS TV de haberlerde Galatasarayın Yeni Stadı Türk Telekom Stadı Olarak Anılacak dedi. Yanına başına sonuna Ali Sami Yen getirilicek demedi

erdemzorer10
06.Ağustos.2007, 23:28
@ nedvedmania :

Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi olacak bölgenin tamamının adı..stad isminde daha değişiklikler olabilir..

GeNç KaRTaL
07.Ağustos.2007, 00:55
NtvSpor'da gördüm ben haberi stadın ismi Türk Telekom Stadı olacakmış ve forma reklamıda 2009-2010 dan itibaren geçerli olacakmış.Bunun karşılığındada Galatasaray 100 milyon $ gelir elde edecekmiş.Hayırlı olsun.Baya kazançlı bir anlaşma gibi gözüküyor..

ShevAnil
07.Ağustos.2007, 01:57
Telekom Hell :D Burası Telekom Burdan Çıkış Yok :)

Sekopej
07.Ağustos.2007, 02:42
Stada 10 yıllık isim hakkı veriliyor acaba ana sponsorluk da 10 yıllık mı? Eğer böyle ise 100 milyon çok yüksek bir rakam değil ama bu şartlarda, ülkemizde sponsor gelirlerinin bu kadar düşük olduğu ortamda iyi bir ücret.

barahir
07.Ağustos.2007, 02:48
Stad 10 Yıllık, Forma 5 yıllık..

Sekopej
07.Ağustos.2007, 02:48
Eğer rakam doğruysa iyi bir anlaşma olmuş. Avea'dan biz ne zaman kurtulacağız bakalım?:p

barahir
07.Ağustos.2007, 02:50
Bizimkiler Sözleşme Yenilediler 3-4 yıl daha Avea'lıyız..:D

sitte
07.Ağustos.2007, 03:31
Sabah gazetesinde 70 milyon dolar yazıyordu

Nocna Mora
07.Ağustos.2007, 03:32
Galatasaray için karlı bir anlaşma ancak stadın adı eğer Türk Telekom stadı olacaksa ne bilim biraz garip geliyor bana :)

Fietra 10
07.Ağustos.2007, 05:39
TTNET Trabzonspor'a Sponsor Oluyor

Galatasaray'a sponsor olan inşaatı devam eden stadyumun isim hakkını 10 yıl süre ile satın alan Türk Telekom, yeni bir sponsorluk anlaşması için Trabzonspor ile masaya oturdu.

2009-2010 sezonundan itibaren yapılan sponsorlukları grup şirketleri ile birlikte yeniden yapılandırmayı hedefleyen Türk Telekom yeni bir stratejiyi uygulamaya başlıyor.

Bu stratejinin ilk adımı Galatasaray ile atıldı. İkinci adım da Trabzonspor olacak. Trabzonspor ile uzun soluklu bir anlaşma yapılacağı öğrenildi.
Türk Telekom, grup şirketleri Avea ile Fenerbahçe ve Beşiktaş kulübüne olan desteğini sürdürmeyi hedefliyor.

Bu arada, grubun diğer şirketi TTNET de futbol milli takımlarının ana sponsorluğunu yürütüyor.

Nocna Mora
07.Ağustos.2007, 06:22
Trabzonspor bu sene çok iyi bir takım kurdu. Sponsorluk anlaşmasından da iyi para kazanacaklardır...

Nedvedmania
07.Ağustos.2007, 20:12
'Stadın adına karar vermedik'
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, Türk Telekom'un sponsor olduğu Aslantepe Stadı'na henüz isim belirlemediği, birkaç alternatif üzerinde durduğu öğrenildi.
7.8.2008

Artık yüzler gülüyor
Türk Telekom, Aslan’ın ana sponsoru oldu, Sarı-Kırmızılı kulüp geleceğe daha da umutla bakmaya başladı. Anlaşma çerçevesinde, 2009-2010’dan itibaren formaya reklam, Aslantepe’deki inşaat tamamlanınca da 10 yıllığına stada adını verecek olan Telekom, iddialara göre Cim Bom’a 50 milyon Euro’nun üzerinde bir gelir yaratacak. 100 milyon Dolar’lık stada tek kuruş ödemeyen Galatasaray, böylece Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.’nin birleşmesi için gerekli kaynağa da ulaştı.

Taraftar merak ediyor
Gerçekleştirilen bu anlaşmayla birlikte Galatasaray Yönetimi’nde yüzler gülerken, taraftarların aklında ‘stada ne ad verileceği’ merak konusu oldu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, konuyla ilgili olarak yakın çevresine, stada verilecek ismi henüz karara bağlamadıklarını söylediği, özel bir iletişim ekibiyle birlikte, “Türk Telekom Stadı” veya “Telekom Arena” alternatifleri üzerinde durulduğunu aktardığı öğrenildi. Konunun birkaç gün içinde karara bağlanacağı bildirildi.

Bakan Binali Yıldırım

Telekom’un açıklaması
FANATİK okurları da işte tam bu doğrultuda düşüncelerini bizimle paylaşarak, seslerini kamuoyuna duyurabilirler. Taraftarlar bunun için, www.fanatik.com.tr adresinde yer alan anketteki seçenekleri oylayabilirler. Diğer taraftan bir açıklama yapan Türk Telekom Grubu, “Şirketimiz Türk sporuna ve sporcusuna destek vermeye devam ediyor. Dört büyük takımdaki diğer sponsorlukların da aynı şekilde Türk Telekom ile grup şirketleri olarak yapılması hedefleniyor” ifadesini kullandı.

Çok örneği var
Telekom’un Aslantepe Stadı’na sponsor olması, Türkiye’de bir ilk. Ancak Avrupa’da bunun çok örneği var. Bu sponsorlukların en büyüğüne imzasını atan Emirates, 700 milyon Euro harcadığı Arsenal’in yeni stadına adını verip, kulübe de 10 yıllık sürede toplam 500 milyon Euro ödemeyi kabul etmişti. Teknoloji devi Philips ise, PSV’nin stadına adını verdiği gibi yıllık 6 milyon Euro ödeyerek Hollanda kulübüne ciddi gelir sağlıyor. Spor malzemeleri üreten Reebok da, Bolton’un stadına isim vermişti. Telekom ile Galatasaray flörtünün ardından, bu sponsorluk sistemin Türkiye’nin diğer kulüpleri ve şirketleri arasında da yaygınlaşması bekleniyor.
Çağrı DAVRAN