View Full Version : Ertuğrul Sağlam Tarihe Geçti!
sakary Ali
04.Eylül.2007, 19:47
Sağlam tarihe geçti!
Genç hoca, yeni sezonda görevinde kalarak, 60 yıl sonra ikinci yılını gören ilk Türk oldu.
Üç yıllık sözleşme imzalayan Ertuğrul Sağlam, Kartal’da 1946-1948 yılları arasında görev yapan Refik Osman Top’dan sonra ikinci yıl takımı çalıştıran ilk yerli antrenör olarak kayıtlara geçti.
Beşiktaş’ta Top ile Sağlam arasında 13 Türk hoca görev yaptı, ancak hiçbiri 2. yıl takımın başında kalamadı. Siyah-beyazlı takımı 1950-51’de Hakkı Yeten, 1952-53’te Sadri Usuoğlu, 1955-56’da Cihat Arman, 1971-1972’de Gündüz Kılıç, 1972-73’te Abdullah Gegiç, 1973-74’te Metin Türel, 1975-76’da Gündüz Tekin Onay, 1978-79’da Doğan Andaç, 1979-80’de Serpil Hamdi Tüzün, 1980-81’de Metin Türel, 1983-84’te Ziya Taner ve 1996-97’de Rasim Kara, 2004-05’te Rıza Çalımbay çalıştırmıştı.
anilton
04.Eylül.2007, 19:56
Yönetimin ender başarılı hareketlerinden birisiydi Ertuğrul Sağlam'ı takımda tutmak...
Ertuğrul Sağlam daha uzun yıllar görevinin başında kalacaktır bence...
Bu haberi dün TVde duydum ve kulaklarıma inanamadım.
GeNç KaRTaL
04.Eylül.2007, 21:08
Ertuğrul Sağlam'ın takımın başında uzun bir süre daha kalması gerekiyor.Tigana döneminden başlayarak temelleri attık ve Ertuğrul hoca ilede henüz kısa bir sürede olsa istikrarı yakaladık.O 2003 teki faciadan sonra takım düzelmeye başladı.Bu istikrar aynen devam etmeli..
Onurap
04.Eylül.2007, 23:45
'Sağlam ile 5 yıl daha..'
Beşiktaş, menajeri Sinan Engin, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a övgüler yağdırdı.
2008-2009 sezonuna hızlı bir giriş yapan ve oynadığı 4 resmi maçtan galibiyetle ayrılan Beşiktaş'ta, menajer Sinan Engin, takım içinde yakalanan uyumun sahaya yansıdığını ve bu ortamın bozulmadığı sürece Siyah Beyazlı takımın sezon sonunda da ligin tepesende olacağını söyledi. Engin, bir önceki sezon olmayan kadro derinliğinin bu sezon yakalandığını ve teknik heyetin bu geniş kadrodan iyi bir ilk 11 çıkarmak için elinden geleni yaptığını belirtti. Engin ayrıca teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın da çok iyi insan olmanın yanı sıra işini çok iyi yapan bir teknik direktör olduğunu ifade ederken şunları söyledi.
"Bu sezon iyi bir takım olacağımız hazırlık kampında yakaladığımız ortamdan belliydi. Geçen sezon kadroda olan futbolcularımız, yeni transferlerimiz ve teknik kadromuz çok iyi bir ortamlda bugünlere hazırlandık. Ayrıca bir önceki sezon karşılaştığımız sıkıntıları yaşamamak için oluşturduğumuz geniş ve alternatifli kadronun kıymetini ilerleyen haftalarda daha iyi anlayşacağız. İlk 11'de forma giymek için takım içinde de çok iyi bir rekabet ortamı yakaladık. Ayrıca Ertuğrul Sağlam ve ekibinin her gün üstüne koyarak daha başarılı olmak için elinden geleni yapıyor. Ben Ertuğrul Sağlam ile en az beş yıllık mukavele yapılmasını isterdim. Böyle bir anlaşma bence hem hocamız için hem de camiamız için tam anlamıyla bir güven ortamının oluşmasına neden olur. Tabi ki bu benim düşüncem. Bunun kararını verecek olan başkanımız ve yönetim kurulumuzdur".
garydelgadov
05.Eylül.2007, 00:22
Umarım bundan 20 yıL sonra Beşiktaşın hocası Sir ErtuğruL SağLam oLur.:icon_biggrin:
anil luque
05.Eylül.2007, 02:54
o bıraz zor be kardes bızde olsa olsa ertugrul saglam han olur :D
sakary Ali
02.Haziran.2009, 00:49
Bütün herşey yalan oldu Ertuğrul Sağlam ligte 6 hafta sonra istifa etti :D
Powered by vBulletin® Version 4.2.2 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.