View Full Version : İBB - Beşiktaş [ TSL 5. Hafta ]
goosfraba
23.Eylül.2007, 20:25
http://www.hizliresim.com/2008/9/23/1814.jpg (http://www.hizliresim.com/)
anilton
23.Eylül.2007, 20:35
Olimpiyat stadında bir maç ve saat 21:45'te,Trabzon'a gittim bir daha giderim ama o saatte Olimpiyat stadına gitmek gerçekten zulüm...(Unutmadan Hacettepe maçımızda Pazartesi günü)
Biraz daha geç yapalım hatta şiddet ve cinsel içerikli ibaresi koyalım fikri konuşulmuş olacak ki 21.45'te zülumpiyat stadına gidecek olanlar için iftar - teravih - sahur üçü bir arada bedava,üstüne dürbünle maç izleme keyfi de yanında hediyesi tarzı yaklaşımlar,neden sadece bu camiayı onikiden vurur anlayabilmiş değiliz...
Başvuru yapıldı 19:00'da oynanması için ve bugün TFF toplanacak,karar verecek.Merakla bekliyoruz...
Maça gelince İBB'den geçen yıldan kalan hesabımızı alırız...
El Barto
23.Eylül.2007, 20:44
Her maç daha iyiye gidiyoruz. Bu maçta da son oyunun üzerine birşeyler koyarız kanısındayım.
Maçın saatde değiştirilir umarım. Olimpiyat stadına gitmek gelmek bir işkence zaten.
Ilhan
23.Eylül.2007, 21:20
Rakibin sağ kanadında sanırım Kerim Zengin var. Eğer solda yine Üzülmez'i oynatırsak sıkıntı yaşarız. Üzülmez'in oynadığı her maç bizim solumuz için defansif bir zafiyet.
a.arıcı-11
23.Eylül.2007, 21:46
Beişktaşı Belediyespor değilde Zulümpiyat stadının şartları zorlar.:D:D
BlackEagle19o3
23.Eylül.2007, 23:15
Zulümpiyatı da Belediye'yi de üst üste koyar , yeneriz;)Ama İbrahim Üzülmez oynamaz umarım...
DeNiZ_1903
23.Eylül.2007, 23:40
Gaziantep maçındaki gibi kontrollü oynarsak büyük ihtimalle alırız , inşallah çift forvet çıkarız , çift forvet ile ne kadar bol pozisyon yakaladığımızı gördük ..
GeNç KaRTaL
24.Eylül.2007, 05:06
İBB geçen seneki performansını bu sene gösteremiyor.Geçen sene büyükleri çok zorlamış,bize şampiyonluk yolunda fena bir çelme takmışlardı.Bir nevi bu maç o maçın rövanşıda sayılır.Sezona çok iyi başladık ve öyle gidiyoruz.Bence bu maçı daha güçlü ve daha formda olmamız sayesinde kazanırız.
anilton
24.Eylül.2007, 20:34
Maç saat 19:15'e alındı...
Antrenman Notları
Futbol Takımımız, Cumartesi günü oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıklarını bugün yaptığı tek çalışmayla sürdürdü.
İdmana düz koşu ile başlayan Siyah Beyazlılarımız bir süre pas çalışması yaptı ve antrenman yarım sahada yapılan çift kale maçla sona erdi.
Antrenmana Holosko, Serdar Özkan, Uğur İnceman ve Bobo katılmadı. Kulüp Doktorumuz Ayhan Optur, Holosko ve Uğur İnceman’ın yarın (25 Eylül) takımla çalışacağını söyledi.
Bobo’nun durumunun yarın netlik kazanacağını belirten Optur, Serdar Özkan’ın durumunun ise Cuma günü belli olacağını söyledi.
Takımımız yarın (25 Eylül) saat 17.00 de basına kapalı yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.
sakary Ali
24.Eylül.2007, 22:28
Bu sezon 21.45 maçlarına mahkum edilen Beşiktaş´ı, cumartesi gecesi oynanacak İstanbul Belediye sınavında ayrıca ‘Olimpiyat´ eziyeti de bekliyor.
Dönüş sahura doğru
Kara Kartal, bu sezon hiçbir şeyden çekmedi 21.45 maçlarından çektiği kadar... Ramazan ve yaz nedeniyle tüm Turkcell Süper Lig maçları geç saatlerde başlıyor, ama en geç oynayan hep Siyah-Beyazlılar oluyor. Antalya, Trabzon ve Gaziantep 90 dakikalarına 21.45’te çıkan Beşiktaş’ın Konyaspor’u ağırladığı 2. hafta karşılaşması ise 21.00’de başlamıştı. Yetmezmiş gibi, bu cumartesi gecesi saat 21.45’teki başlayacak İstanbul BŞ Belediye maçında buna bir de Olimpiyat Stadı’nın yol işkencesi eklenecek.
Federasyona başvuruldu
Böyle olunca da, Beşiktaş Yönetimi sonunda patladı. Antalya, Trabzon ve Gaziantep’ten sonra hafta sonundaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının da 21.45’te oynayacak olması, camiada adaletsizlik olarak nitelendiriliyor. Kulüp yetkilileri ve teknik ekip, bu durumdaki rahatsızlığını federasyona sözlü olarak bildirdi. Federasyon, programların önceden yapıldığını ve değişikliğin mümkün olmadığını belirtip ilerleyen haftalarda bu haklı serzenişi göz önüne alacaklarına dair garanti verdiler.
fanatiğin haberi maç 21.45 diyor :D hala değiştirmediler haberi:D
BJK Resmi Sitesindeki Haber
Büyükşehir Belediyespor Maçı 19.15’te
24.09.2008 11:01
Futbol Takımımız'ın Turkcell Süper Ligi'nin 5. haftasında Cumartesi günü Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacağı karşılaşma 19.15'e alındı.
maça gelirsek bence rahat kazanacağız ve skorda 2-0 falan olur iBB çok kötü başladılar kazanamayacaklardır biz Antep maçındaki oyunu oynarsak kazanırız çünkü ibb antep kadar cesaretli olamaz
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, daha önce 27 Eylül Cumartesi günü saat 21.45'te oynanacağı açıklanan Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş mücadelesi aynı gün saat 19.15'e alındı
JunkChorn
24.Eylül.2007, 22:33
Bu kadar iyi başladıktan sonra net favori olduğu maçlarda puan kaybetmemesi lazım Beşiktaş'ın.
İBB'nin oynadığı oyunu beğenmiyorum.Beşiktaş ikinci yarıda da olsa sonuca gider.
GeNç KaRTaL
25.Eylül.2007, 03:10
Maçın 19:15'e alınması hem maçı seyrecek olanlar için hemde maçı televizyon,internet vs.den takip edecekler için iyi olmuş.Yazda bitti hala 21:45 veriyorlar.Amaç nedir anlayamadım ama hatalarından dönmüş olmalarıda sevindirici..
sakary Ali
25.Eylül.2007, 04:41
ya hayda dademin sevindiğim habere şimdi üzülüyorum
hoca beni iftara çağırdı c.tesi günü o günde iftar 18.59 gibi birşey herhalde of of:S
eXcitinG
25.Eylül.2007, 18:17
Formdayız, kazanacak güçteyiz zaten, geçen yıLdan kaLma bir husumet te var. İnşaLLah kazanır, yoLa kayıpsız devam ederiz.
BlackEagle19o3
27.Eylül.2007, 18:02
Yürüyelim Arkadaşlar! :)
http://www.forzabesiktas.com/anasayfa_resimler/yuruyelim3.jpg
Maç içinde aklımdaki 2 tip kadro var, tek forvet oynarsak
Rüştü
Toraman
Zapo
Sivok
Seric(Deli İbo)
Uğur
Serdar K.
Holosko
Tello
Delgado
Nobre(Bobo)
Bobo ilk 11 olursa Seric yedek başlayabilir,Ertuğrul Hoca ikisini de yedek bırakıp Cisse'yi oynatabilir.Bu zaman da Toraman kulübeye gider.Sol bek Deli İbo olur.
Çift forvet çıkarsa hoca değişik şeyler deneyebilir o yüzden bir kadro yazmak istemiyorum.Delgado, Holosko, Bobo kim yedek kalır bilinmez;)
eXcitinG
27.Eylül.2007, 18:13
Kadro ya bak. DeLgado,HoLosko,Bobo arasında kim yedek kaLsa diye tartışıyoruz :D
anil luque
27.Eylül.2007, 19:04
ne guzel ıste hayrettın abı tatlı dert bunlar =) umarım kazanır 'yüksekten ucmaya' devam ederız ayrıca bobo'dan cok sey beklıyorum bu macta gecen sene olanları unutmadık!!!
eXcitinG
27.Eylül.2007, 19:08
Bobo sanırım yedek başLayacak gibi duruyor. AsLında tam Bobo Luk maç.
GeNç KaRTaL
27.Eylül.2007, 20:53
Evet Bobo'nun maçı olabilir bu maç geçen seneki yaşananlardan sonra.Ertuğrul hocaya çıkaracağı kadro konusunda güveniyorum.Bu maça çıkılabilecek en iyi kadroyu çıkartacaktır.
garydelgadov
27.Eylül.2007, 21:38
Ertuğrul hocaya çıkaracağı kadro konusunda güveniyorum.
Ben pek güvenmiyorum.:)
Antep maçında erken goL buLamasak ve kırmızı oLmasa neLer oLurdu kimbiLir.DeLgadosuz pas yapamıyoruz.İlk devre Antep oynadı biz kendi sahamızda izLedik maçı.Ayrıca sağ bek Serdarı Tigana gibi inatLa orta aLanda oynatıyor.Madem şovunu yapıp DeLgadoyu yedek bıraktın Uğuru niye kesersin.İnşaLLah MetaList ve Antep maçLarında oLduğu gibi şans yanımızda oLur.Çünkü ErtuğruL Hoca başımızdayken Allah'a emanet iLerLiyoruz...
GeNç KaRTaL
27.Eylül.2007, 21:58
Antep maçında erken goL buLamasak
Antep'e o kadar çok oynama şansı vermezdik.
kırmızı oLmasa neLer oLurdu kimbiLir
Kırmızı olmasaydı rahat bir galibiyet alamazdık o kadar.Yine kazanırdık.Zira ilk yarıda 11 kişilerdi ama net pozisyonları yoktu.
Ayrıca sağ bek Serdarı Tigana gibi inatLa orta aLanda oynatıyor.
Bende bir çok kişi gibi Serdar'ın orta sahada çok başarılı olduğunu düşünüyorum.Hatta orta sahada daha iyi oynuyorda diyebiliriz..
İlk devre Antep oynadı biz kendi sahamızda izLedik maçı.
Antep oynadı ama o kadar net pozisyona giren tarafta bizdik.Eğer o pozisyonlar değerlendirilseydi fark olurdu.Ha Antep sağlı sollu ataklarla defansımızı zorlasa,bize ecel terleri döktürse dediğinde haklı olabilirdin ama adamlar orta sahada çok pas yaparak topa sahip oldular.Gerisini getirtmedik..
Madem şovunu yapıp DeLgadoyu yedek bıraktın Uğuru niye kesersin.DeLgadosuz pas yapamıyoruz.
Bu konu hocanın kararı.Bunu şov olarak nitelendirmek doğru değil bence.Geçen sene aynı oyuncularla devam ede ede belli bir süre sonra çöküşe geçmiştik.(Devrenin sonlarına doğru) Hoca bundan ders almışki elindeki alternatifli kadroyu kullanıyor.Delgado yokken pozisyon sıkıntısı çekseydik bir şey diyemezdim ama o maçta eksikliğini hissetmedik.Ayrıca Delgado'yada formasının her zaman garanti olmadığını göstermek açısından bence olumlu bir hamleydi.Zira çok iyi başladığı ligde hafif performans düşüklüğü yaşamaya başlamıştı..
İnşaLLah MetaList ve Antep maçLarında oLduğu gibi şans yanımızda oLur.
Metalist maçında şanslı olduğumuzu söyleyebiliriz ama Antep maçında bunu söylemek yanlış bence.Ne yani adamların üst üste net pozisyonları,direkten dönen topları,çizgiden çıkarılan toplarımı vardıda böyle düşünüyorsun? Ortasahada topa sahip olup,daha çok pas yaptıkları için böyle düşünmek yanlış..
Çünkü ErtuğruL Hoca başımızdayken Allah'a emanet iLerLiyoruz...
Allah'a emanet ilerliyoruz ve şu an takım ligde lider,Avrupa'da 3 te 3 yapmış.Son 5 resmi maçta gol yememişiz.Allah bizi bu sene baya kolluyor anlaşılan.:0:
Yine yanlış düşünüyorsun bence.Ertuğrul hoca performansını istikrarlı bir şekilde yükseltiyor.Bu sezon geçen sezondan dersler almış görüntüsü veriyor.Her sene üstüne koyarak böyle devam ettiği takdirde Beşiktaş'ın Ferguson'u olacağını düşünüyorum.Tabii büyük kulüplerin dikkatini çekmezse..
Bu sene tek hatasını Trabzon maçında beraberliğe razı olmakla yaptı ama Trabzon deplasmanında 1 puanlık sonuçta fena sayılmaz hani.Takım bu kadar iyi giderken böyle olumsuz düşüncelere sahip olman beni şaşırttı açıkcası..
deniz.91
27.Eylül.2007, 22:14
BJK bu sene en iyi gördüğüm takımlardan birisi bu maçıda rahat kazanacaktır İBBnin durumu ortada zaten
GeNç KaRTaL
27.Eylül.2007, 22:30
Beni düşündüren tek bir şey var.Oda hava koşulları.Dün televizyonda İstanbul'un halini gördüm.Rüzgar çok şiddetliymiş.Olimpiyat'ın durumuda malum.Şu an son durum nedir bilmiyorum ama hava koşulları işimizi zorlaştırabilir..
garydelgadov
28.Eylül.2007, 00:58
Olumsuz düşünmemin sebebi geçen sene,Geçen seneye de çok iyi başLamıştık.Sonrası geLmemişti.Bu senede özeLLikLe son iki maçı görünce her şeyin iyi gitmediğini görüyorum.İlk yarı goLden sonra nerdeyse top göstermediLer bize.Aldığımız topu tesLim ettik Antepe.Çıldırdım iLk yarı.İkinci yarı kırmızı kart deyim yerindeyse imdadımıza yetişti.BunLarı görmemek hayaLciLiktir hocam.
Neron_FB
28.Eylül.2007, 01:33
Bjk rahat kazanır.. Fenerbahçe'nin bu haliyle yendiği bir takım....
GeNç KaRTaL
28.Eylül.2007, 02:07
İlk 11 ler belli oldu..
İSTANBUL B.B
Mehmet Ali
Marcin Kus
Metin
Barbosa
Ekrem
Kerim
Efe
Raşit
Zeki
Adriano
İbrahim Akın
BEŞİKTAŞ
Rüştü
Serdar Kurtuluş
Sivok
Zapotocny
İbrahim Üzülmez
Cisse
Ekrem
Tello
Holosko
Delgado
Nobre
GodfatheR
28.Eylül.2007, 02:12
Ekrem nerde oynıycak acaba hem Tello hem Holosko.Heralde Holosko Nobre çift forvet oynayacak.Ekrem'de sağda.
KaF KeF
28.Eylül.2007, 02:33
Holosko Attı..DK 4..
GeNç KaRTaL
28.Eylül.2007, 02:49
Yine erken bulduk golü.Artık geçen seneki gibi gol ne zaman gelecek sıkıntısı yaşamıyoruz.Umarım maçı farklı kazanarak geçen senenin rövanşını farklı kazanarak almış oluruz..
Bu arada tribünde 1000 kadar Beşiktaş taraftarı var.Çok az sayı gerçekten ama stad konumunu ve hava koşullarını göz önünde bulundurursak bu sayıya hoşgörü ile yaklaşmamızı sağlayabilir..
Fietra 10
28.Eylül.2007, 02:51
İBB atıyor yan hakem kaldırıyormuş .. :D
İlk atılan gol kesin ofsayt fakat diğer ofsaytlık pozisyonu görmedim ..
GeNç KaRTaL
28.Eylül.2007, 03:14
Offf Sivok sakatlandı Gökhan Zan oyuna girdi..:uzgun:
Fietra 10
28.Eylül.2007, 03:16
Gökhan Zan girdi ise ümitlenebilirim puan için..:)
bySilver
28.Eylül.2007, 03:21
Sivok un cıkması Besiktas icin kotu oLdu
GReeN BeReT
28.Eylül.2007, 03:44
Adriano'nun kafa golüyle İ.B.B dk 56.da beraberliği yakaladı.
Universal
28.Eylül.2007, 03:46
Beşiktaş'ın sayılmayan golü cillop gibi goldü.
KaF KeF
28.Eylül.2007, 03:50
İ.B.B'Nin 3.Kalecisi sahada ..
GeNç KaRTaL
28.Eylül.2007, 04:03
Yine son dakika stresi bizi bekliyor.
Bu arada Bobo oyuna girdi.İnşallah atarız 1 tanede kazanırız maçı..
Verilmeyen golümüz içinse hiç bir şey söylemiyorum!
uAsamet91
28.Eylül.2007, 04:25
maç 1-1 bitti .fb nin ardından bjk ninde puan kaybetmesi güzel oldu bizim için
Fernando Gago
28.Eylül.2007, 04:26
Maçın hakkı da beraberlikti Son 10 dakika hariç sıkıcı bir maçtı
DeNiZ_1903
28.Eylül.2007, 04:31
1. sayılmayan gol bal gibi bir goldü çok yazık oldu , E.Sağlam Metalist maçına Bobo gibi formda isimleri yedek bırakarak hazırlanamayacağını görmüştür herhalde..
shamur1
28.Eylül.2007, 04:32
maç 1-1 bitti .fb nin ardından bjk ninde puan kaybetmesi güzel oldu bizim için
Sizi bilmem ama biz bugun Antalya'yı yenersek Lider oLuyoruz.
Her iki takımada tebrikler Puanları paylaştıkları için =)
anil luque
28.Eylül.2007, 04:34
bunları soylemek ıcın henuz erken olabılır ama nıye bız yahu nıye bız!!! hadı 1. si neyse belkı nobre kalecıye dokunmustur (kı hıc alakası yok ıyımser olaym dedım sdce) ama 2. golu neden vermezsın be hakem?!! yazık kere yazık baska bırsey demıyorum .. oynadıgımız oyun elbette bıze yakısmadı ertugrul hoca yıne golden sonra takımı gerı cektı kı nefret edıyorum bu huyundan ve olan oldu golu yıyecegımız bellı gıbıydı umarım ılerde bu puanları aramayız bundan sonra daha dıkkatlı oluruz ve galıbıyetler alırız .. tabı engellemek ısteyen olmazsa ..
LaigLeNoiR
28.Eylül.2007, 04:34
2 golümüzü vermeyen Bülent Yıldırım'a tebriklerimi sunuyorum gerekeni yaptı.Fenerbahçe'nin puan kayıplarının kurbanı biz olduk.
Olsun bu sene de ancak bizi hakemlerle durdurabilirler ;)
garydelgadov
28.Eylül.2007, 04:35
Genç KartaL söyLedikLerimi tek tek ayırırken dikkatLice okusaydın maçı izLerken hakLı oLduğumu anLardın...
Ne demiştim
Ben pek güvenmiyorum.:)
Antep maçında erken goL buLamasak ve kırmızı oLmasa neLer oLurdu kimbiLir.DeLgadosuz pas yapamıyoruz.İlk devre Antep oynadı biz kendi sahamızda izLedik maçı.Ayrıca sağ bek Serdarı Tigana gibi inatLa orta aLanda oynatıyor.Madem şovunu yapıp DeLgadoyu yedek bıraktın Uğuru niye kesersin.İnşaLLah MetaList ve Antep maçLarında oLduğu gibi şans yanımızda oLur.Çünkü ErtuğruL Hoca başımızdayken Allah'a emanet iLerLiyoruz...
-Maçın iLk yarısını izLeyemedim nasıL bir futboL vardı biLemiyorum.
-Ekrem Dağ...Bu adamın bu takımda ne işi var yahu.AnadoLu takımının kanat oyuncusu resmen.Hadi aLdın yedekte buLunsun diye,böyLesine önemLi bir maçta ne diye 11de başLatırsın.BiLmiyorum nasıL oynadığını ama bunun bi önemi yok çünkü sonuç yok.Saçma sapan kadro seçimLerine gidiyor.Bu TeLLonun duran top atmaktan başka bir meziyeti yok maşaLLah.Yahu madem her maç oyundan aLıyasun baştan oynatma şu adamı.Kenarda Bobo gibi avrupa kLasında bir forvet var.DeLgado sıfır zaten ! Gitgide Hüseyin Çimşir gibi,MaLdonado gibi bir adama dönüşüyor.Dümdüz.Aldıgını yana,geriye oynuyor.O 10 numara ve kaptanLık sana bunLarı yap diye veriLmedi.BunLarı Cisse de yapıyor.Sen dikine gideceksin,oLmadık yerLere öLdürücü pasLar atacaksınki 10 numarasın.Aynen dediğim gibi MetaList maçında ofsayt goLü+veriLmeyen rakip penaLtısı ve rakibin direkten dönen 2 topuyLa yenmiştik.Antep maçında da kırmızı kart yetişmişti imdadımıza.BaLına gidiyorduk ve bitti.SöyLedikLerime cevap buLmak yerine sağLam kafayLa düşünseniz bana hak vereceksiniz.Gerçekten takım hakkında hiçbir düşüncem yok şuanda.HerhaLde sadece içerdeki maçLarı kazanacağız.Pardon derbiLer+Kayseri maçı hariç...
LaigLeNoiR
28.Eylül.2007, 04:36
Maçın hakkı da beraberlikti Son 10 dakika hariç sıkıcı bir maçtı
Hahaha Deniz'den yılın yorumu gelmiş. :icon_razz: Kaç tane daha gol atmamız gerekiyordu kazanmak için.
anil luque
28.Eylül.2007, 04:38
tam onu soyleyecektım murat abı =) oran-orantı falan mı yapmamız lazım 3 tane atıp 1 tanesı sayılıyorsa kazanmak ıcın X kadar atmak lazım bırıncı dereceden sadece bır bılınmeyenlı bır denklem o da BARİZ HAKSIZLIK ..!
LaigLeNoiR
28.Eylül.2007, 04:40
Denklem falan yok.Açıklaması şu Fenerbahçe puan kaybetti ve diğer takımların arayı açmaması lazım.En önde giden takımlardan biriside Beşiktaş.Her kulvarda iyi gidiyor,gol yemiyor.Neyse golümüzü yedik herkes rahatlamıştır.Puanımızı da kaybettik diğer takım taraftarları ve Federasyon'da rahatlamıştır diye umuyorum.
DeNiZ_1903
28.Eylül.2007, 04:41
Ya puan kaybının büyük bir etkisi hakem ama bu adamlara 4. dk da gol atıyorsak 14. , 24.dk da da atabilirdik yani bir tane attık bitti havasına kapıldık neyse bu hatalardan ders alırız umarım ayrıca 1. sayılmayan golde top ayaktan çıkınca dizi geldiğinden bunun gol olarak değer kazanmamasını gerektiren bir durum da yoktu..
I3esiktas
28.Eylül.2007, 04:42
Fenerin Puan kaybını bizden cıkardılar Yarında galatasaray yenıcek yine aynı puanlarda devam edilecek. 2. Sivok sakatlandıktan sonra Gökhanı alması ilginç durum birbiriyle oynamıs Toraman ve Zapo varken hiç daha yan yana oynamamış Gökhanı alıyorsun.
Fernando Gago
28.Eylül.2007, 04:44
Hahaha Deniz'den yılın yorumu gelmiş. :icon_razz: Kaç tane daha gol atmamız gerekiyordu kazanmak için.
Futbolda kural denen bir şey vardır Hakemde kuralları uyguladı Delgado'nun attığı golde Nobre'nin kesin faulu var bunu tartışmaya bile gerek yok Nobre'nin attığı gol yoruma bağlı sonuçta kaleci topu tutuyor ne buna müdahale var Hakem gayet doğru kararlar verdi Sen bugün oynadığın futbolla 3 puanı hak ettiğini düşünüyorsan :icon_redface: öyle düşünmeye devam et ne diyeyim sana :icon_wink:
anil luque
28.Eylül.2007, 04:47
denız yapma be abı nolur ya kalecı tek elını zar zor topun ustune koymus ve nobre sadece topa dokunuyor ama hakem?? ne hıkmetse bır yerden gorup faul verıyor .. bu arada ılk yarıdakı ofsayt kararlarına da cok sasırdım dogrusu holoskonun bır pozısyonu kesıldı gole gıderken sızce ofsaytmıydı??
DeNiZ_1903
Futbolda kural denen bir şey vardır Hakemde kuralları uyguladı Delgado'nun attığı golde Nobre'nin kesin faulu var bunu tartışmaya bile gerek yok Nobre'nin attığı gol yoruma bağlı sonuçta kaleci topu tutuyor ne buna müdahale var Hakem gayet doğru kararlar verdi Sen bugün oynadığın futbolla 3 puanı hak ettiğini düşünüyorsan öyle düşünmeye devam et ne diyeyim sana :icon_wink:
Deniz abi Nobre'nin attığı golde kaleci topa sahip oldu ve elinden kaçırdı tekrar sahip olma mücadelesini verirken tam attığı anda nobre ayağını uzattı ve golü attı kaleciye özellikle yapılmış birşey yok Nobre'nin pozisyonundan kaynaklanan bir çarpışma bu da golün sayılmaması için geçerli bir kural değildir bana göre.
GeNç KaRTaL
Genç KartaL söyLedikLerimi tek tek ayırırken dikkatLice okusaydın maçı izLerken hakLı oLduğumu anLardın...
Ne demiştim
-Maçın iLk yarısını izLeyemedim nasıL bir futboL vardı biLemiyorum.
-Ekrem Dağ...Bu adamın bu takımda ne işi var yahu.AnadoLu takımının kanat oyuncusu resmen.Hadi aLdın yedekte buLunsun diye,böyLesine önemLi bir maçta ne diye 11de başLatırsın.BiLmiyorum nasıL oynadığını ama bunun bi önemi yok çünkü sonuç yok.Saçma sapan kadro seçimLerine gidiyor.Bu TeLLonun duran top atmaktan başka bir meziyeti yok maşaLLah.Yahu madem her maç oyundan aLıyasun baştan oynatma şu adamı.Kenarda Bobo gibi avrupa kLasında bir forvet var.DeLgado sıfır zaten ! Gitgide Hüseyin Çimşir gibi,MaLdonado gibi bir adama dönüşüyor.Dümdüz.Aldıgını yana,geriye oynuyor.O 10 numara ve kaptanLık sana bunLarı yap diye veriLmedi.BunLarı Cisse de yapıyor.Sen dikine gideceksin,oLmadık yerLere öLdürücü pasLar atacaksınki 10 numarasın.Aynen dediğim gibi MetaList maçında ofsayt goLü+veriLmeyen rakip penaLtısı ve rakibin direkten dönen 2 topuyLa yenmiştik.Antep maçında da kırmızı kart yetişmişti imdadımıza.BaLına gidiyorduk ve bitti.SöyLedikLerime cevap buLmak yerine sağLam kafayLa düşünseniz bana hak vereceksiniz.Gerçekten takım hakkında hiçbir düşüncem yok şuanda.HerhaLde sadece içerdeki maçLarı kazanacağız.Pardon derbiLer+Kayseri maçı hariç...
Ya hocam sen çok önyargılısın bir kere.Ne demek Ekrem bu takımda oynayamaz.Adam golün asistini yaptı.Bence çok iyi mücadele etti.Hiçte kötü değildi..
Tello hakkında dediklerinde haklısın.Bu sezon mumla aratıyor geçtiğimiz sezondaki performansını.Yedeğe çekilmeli böyle devam edecekse..
Golden sonra Ertuğrul Sağlam geriye çekilin,yatın mı dedi bilmiyorum ama sanmıyorum böyle bir şey yapacağını.Maalesef bu bizim takımlarımızın geneldeki büyük bir hastalığı.Golü atan geriye yaslanıyor.Saldırsana 2.gol için.Bastırsana Allah aşkına.Eğer Ertuğrul Sağlam takıma geriye yaslanın dediyse yazıklar olsun ona!
Ama şunuda göz ardı etmemek lazım.Bizim takımımız öyle çok üst düzey bir takım değil.Her maçı iyi oynayarak kazanalım,geleni geçeni 4 leyelim,5 leyelim.Sezon içerisinde mutlaka kötü olduğumuz dönemlerde olacaktır.Önemli olan bu dönemlerde en az hasarla atlatmak ama bugün Allah razı olsun hakem elinden geleni yaptı! Bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum ama bu sezon geçen sezonun aynısı olacaksa hiç çıkmayalım sahaya gerek yok.Bu kadar insanın umutlarıyla oynamayın artık..
Fernando Gago
28.Eylül.2007, 04:49
Deniz abi Nobre'nin attığı golde kaleci topa sahip oldu ve elinden kaçırdı tekrar sahip olma mücadelesini verirken tam attığı anda nobre ayağını uzattı ve golü attı kaleciye özellikle yapılmış birşey yok Nobre'nin pozisyonundan kaynaklanan bir çarpışma bu da golün sayılmaması için geçerli bir kural değildir bana göre.
Kaleci topu kaçırmadı topla teması varken Nobre müdahale etti ben böyle gördüm ve buna göre yorum yapıyorum ama şunu söyleyebilirim ki topla kalecinin teması vardı
garydelgadov
28.Eylül.2007, 04:49
İkinci goLde hakem fauLü DeLgado vururken verdi yani ondan önce NobreyLe rakibin mücadeLesine vermedi.Zaten Nobre pası verirken rakip ayaktaydı yani ondan önce de fauL yapmadı.E pası verirkenmi yaptı bu fauLü ?
Ya veriLmesi gereken fauLü geç verdi yani goL oLdugunu görünce verdi...
Bu her şeyi açıkLıyor zaten...
puskas
28.Eylül.2007, 04:55
Maç genelde ortada gibi olsada Beşiktaş ın buz gibi en az bir golü yendi.
İki takıma da tebrikler
LaigLeNoiR
28.Eylül.2007, 04:58
Kaleci topu kaçırmadı topla teması varken Nobre müdahale etti ben böyle gördüm ve buna göre yorum yapıyorum ama şunu söyleyebilirim ki topla kalecinin teması vardı
Kalecinin benim bildiğim kadarıyla topa hakim olması gerekiyor.Yani topun üstüne elini koyması demek değil.
travis1903
28.Eylül.2007, 05:00
vallahi hiç bir şey demiyorum, yazık sadece.
her şey geçen seneden kaldıgı yerden devam ediyor.
:0:
fmsmyrna
28.Eylül.2007, 05:06
2.yarının 10 dakikasında maçın berabere bitebileceğini düşünmüştüm çünkü Beşiktaş belki Metalist maçının etkisiyle adeta maçı orta saha mücadelesine bırakmıştı.Belediye'nin bir şans topunda gol atacağını düşünürken gol geldi.İptal edilen 2.gol %100 doğru zaten 1.gol ise tartışmalı 6 pas içinde sanırım pozisyon bu da önemli.Ayrıca konu Fenerbahçe'ye gelmiş ya pes diyorum.Öyle birşey olsa Antep ve Hacettepe maçlarından sonra niye böyle yorumlar okumuyorduk.
eXcitinG
28.Eylül.2007, 05:13
Aynı tas aynı hamam. Biraz iyi gittiğimiz zaman hemen hakem faktörLerinin bizim maçLarımıza tesir etmesi beni artık iyice düşündürüyor.
Hadi iLk goL tamam tartışmaLı ama öyLe bir ikinci goL varki BeLediyeLi oyuncu zaten Nobre daha topa atLamadan önce kendisini yere saLıveriyor.
Diyecek birşey yok. Madem bize karşı böyLe kararLar aLınıyor bizimde yapacak tek birşeyimiz var
Oyunumuzu düzeLLtik o zaman hakemLeri de yenmesini biLeceğiz. Gerçi buz gibi goLLeri iptaL ettikLerini gördükten sonra o düşüncemde kaLmadı ya neyse.
Maçın hakkı berabereydi diyen adam kahveden çıkmış rakip takım taraftarının yorumLarına bakarak yorum yapan adamdır. Bu akşam kazanmayı hakeden tek takım Beşiktaştı. Bunu biraz maçı izLeyen herkes görebiLir.
Hem farkLı yerLere çekmeyin konuyu. Garip garip haLLer aLmaya başLıyor. Maç hakkında yazaLım.
tombul taho
28.Eylül.2007, 05:22
maçı baştan sona izledim. nedendir bilmiyorum ama çok sıktı beni bu maç izlerken. yani bi hareketlilik bi canlılık falan yoktu. beşiktaş bulduğu pozisyonları değerlendirdi ama hakem faul kararı verdiği için goller geçerli sayılmadı tabi. fakat gördüğüm kadarıyla nobrenin kaleciye faul yaparak attığı golde verilen faul doğru karardı.
çünkü kaleci topa dokunuyor ve nobre sonra dokunuyor bi de dizi kalecinin kafasına çarpıyordu. özellikle 6 pas içinde kaleciye dokunduğunuz her hareket faul olarak nitelendiriliyor yeni kurallara göre.
ayrıca yorumcuların söyledikleri yorumlara kesinlikle katılıyorum. (stat için)
hepimiz biliyoruz ki olimpiyat stadı hem taraftarlar hem yayıncı kuruluş hem futbolcular kısacası herkes için bir eziyet. maçlarını daha merkez noktaya asy, kadıköy, inönü gibi yerlerde oynaması belediye için çok daha iyi olacaktır hem de daha fazla kasası dolacaktır. bunu kesinlikle düşünmeliler.
anil luque
28.Eylül.2007, 05:40
abı kendı ellerınle yazmıssın kalecıye dokundugunuz her pozısyon faul olur dıye nobre toptan baska bır seye dokunuyormu?? vurduktan sonrakı posızyon ayrı onun faulle alakası yok ..
tombul taho
28.Eylül.2007, 05:46
abı kendı ellerınle yazmıssın kalecıye dokundugunuz her pozısyon faul olur dıye nobre toptan baska bır seye dokunuyormu?? vurduktan sonrakı posızyon ayrı onun faulle alakası yok ..
poziyonu iyi izledin mi tam bilmiyorum anılcım ama şöyleki:
kaleci topa eliyle dokundu yani topu tuttuktan sonra nobre topa vurdu ki bu da fauldur. sonra da dizi kafasına çarptı kalecinin zaten. kaleci topa müdahale ettiği anca dokundu anda bişi yapamazsın artık. adam bu yüzden kaleci zaten. :) bu yüzden diğer oyunculara nazaran fazladan avantası var.
LaigLeNoiR
28.Eylül.2007, 05:48
Topu tutma yok yanıldığın nokta bu Çağrı.
Topun üstüne elini koymuş yani kontrolünde falan değil top.
tombul taho
28.Eylül.2007, 05:52
Topu tutma yok yanıldığın nokta bu Çağrı.
Topun üstüne elini koymuş yani kontrolünde falan değil top.
topun üstüne elini koyma tutma olmuyor mu? temas var sonuçta..
arkadaşlar bakın:
kaleci topa temas ettiği anda dokunursanız fauldur bu.
anil luque
28.Eylül.2007, 06:04
yani öyle veya böyle illa Beşiktaş'ın puanları gidecek .. neden hep bizsek artık ..?
tombul taho
28.Eylül.2007, 06:10
yani öyle veya böyle illa Beşiktaş'ın puanları gidecek .. neden hep bizsek artık ..?
aslında şöyle bi durum var. hakemlerden herkes şikayetçi. yani türkiyede bence bu her zaman olacak olan bi konudur. galatasaray da faullerin verilmediğinden şikayetçi mesela. ayrıca geçen sefer bu kaleci faulunden ötürü fenerbahçe de şikayetçi oldu. o yüzden bunlar her zaman olacak ve ben açıkçası artık bu hakem kararlarının türkiyede tartışılmasına karşıyım.
çünkü hepimiz biliyoruz ki bunlar her zaman olacak ve biz hep bunları forumumuzda tartışacağız ve yine değişen bişi olmicak malesef. boşuna elimizi çenemizi yorup üstüne üstlük yeri geldiğinde de boşu boşuna kendimizi kırıcaz :)
DisCo
28.Eylül.2007, 06:26
Öncelikle kendimize ve sinirlerimize hakim olalım arkadaşlar. Yapamayan arkadaşlarımız varsada başlık bir yere gitmiyor. Daha sakin olduğunuz bir süreçte yazarsınız.
Maça gelirsek gayet sıkıcı bir maçtı. Bana göre iki pozisyonda fauldü. Ben anlatırım sizlerde başka bakış açısı getirirsiniz bu uzar gider. Hakem takdir hakkını böyle kullandı. Siz temas etmeye, denge bozmaya faul vermezsiniz hakem bugün vermeyi tercih etti ve goller iptal oldu.
garydelgadov
28.Eylül.2007, 06:29
Pişkinliğin böylesi görülmedi..
-''HAKEM 'KUSURA BAKMAYIN' DEDİ-
Nobre'nin attığı golü saymayan hakem Bülent Yıldırım ile bir konuşma yapıp yapmadıkları sorusunu üzerine Sağlam, ''Bir konuşmamız olmadı. Ancak koridorda sadece 'Kusura bakmayın' dedi.
eXcitinG
28.Eylül.2007, 06:30
Ona kaLırsa Nobre nin iLk yarı da bir pozisyonu var. Bence temiz penaLtı. Daha bunu konuşma gereği duymuyorum biLe. Neyse oLan oLdu. Biz artık tamam önümüze bakaLım dicem ama diyemiyorum, çünkü artık bu oLayLar Beşiktaş taraftarını bezdirme noktasına getirdi.
Sonuç oLarak yinede kendimize hakim oLaLım. Bu takım iyi yoLda. BaşaracakLar. Herşeye rağmen başaracakLar.
anilton
28.Eylül.2007, 07:01
Söylenecek hiç bir şey yok...
Aslında gereken yapıldı,daha 5.haftadan 7 puan fark olursa ligin zevki mi kalır?Her sene böyle olsun,olan bize olsun,sonra unutulup gitsin...
anilton
28.Eylül.2007, 07:25
İstanbul Büyükşehir Belediyesi futbolcusu Ekrem Ekşioğlu ise Nobre´nin attığı‚ ancak hakem tarafından sayılmayan gol konusundaki soruyu‚ ´´Pozisyona yakındım. Bence goldü ama hakemin kararı. Saygı duyuyoruz. Tekrarını izleyemedim‚ tahminimce goldü´´ dedi.
DeNiZ_1903
28.Eylül.2007, 07:27
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=45062
LaigLeNoiR
28.Eylül.2007, 07:46
Demek ki Çağrı dediğin gibi değilmiş.İBB'li oyuncu ve hakemde böyle birşey diyorsa bence başka birşey var.Her neyse giden 2 puan olsun herkes gördü sonuçta neyin ne olduğunu.
Fenerin Puan kaybını bizden cıkardılar Yarında galatasaray yenıcek yine aynı puanlarda devam edilecek. 2. Sivok sakatlandıktan sonra Gökhanı alması ilginç durum birbiriyle oynamıs Toraman ve Zapo varken hiç daha yan yana oynamamış Gökhanı alıyorsun.
2 golümüzü vermeyen Bülent Yıldırım'a tebriklerimi sunuyorum gerekeni yaptı.Fenerbahçe'nin puan kayıplarının kurbanı biz olduk.
Olsun bu sene de ancak bizi hakemlerle durdurabilirler ;)
Bu ne demek arkadaşlar? İkinizden biri bu yorumu açıklayabilir mi?
LaigLeNoiR
28.Eylül.2007, 07:56
Ben açıklayayım Eren.
Fenerbahçe puan kaybetti ve eğer Beşiktaş kazansa idi bu hafta da puan farkı açılacaktı.Beşiktaş'ta oldukça formda olduğu bir dönemde,Fenerbahçe ise aksine kötü bir dönemdeydi.Puan farkı daha da açılabilir,kapanmayabilirdi.Bu yüzden bana göre Federasyon bu duruma el attı ve Beşiktaş'ın arayı açmasını engelledi.Yani demek istediğim şu ki Fenerbahçe kazanmış olsaydı Beşiktaş'ın bu akşam attığı 2 golden en az 1 tanesi verilidi.
shamur1
28.Eylül.2007, 07:59
FutboLun başındakı isimler değişiyor ama Beşiktaşlıların hakemden yana olan feryatları bir türlü son bulmuyor.
Maçı izlemediğim için pozisyonlar hakkında yorum yapamıyorum. Ama arkadaşların dediğine göre Beşiktaş iyi oynamamış.
LaigLeNoiR
28.Eylül.2007, 08:02
FutboLun başındakı isimler değişiyor ama Beşiktaşlıların hakemden yana olan feryatları bir türlü son bulmuyor.
Maçı izlemediğim için pozisyonlar hakkında yorum yapamıyorum. Ama arkadaşların dediğine göre Beşiktaş iyi oynamamış.
Evet çok iyi oynamadık sadece 3 gol atabildik :confused:
anilton
28.Eylül.2007, 08:05
Evet aslında onuda konuşmak lazım.İyi değildik.Bugün geçen seneki Beşiktaş vardı sahada.Cisse tek önlibero,önünde Delgado,sol bek Üzülmez,bir de G.Zan girince film koptu zaten.Şu maç tam çift önlibero oynanılacak maç.Çünkü rakibin orta sahası hem basan hem top yapan oyunculardan kurulu.Kendi saha ve seyircin önünde tek önlibero çift forvet oynarsın,eyvallah ama deplasmanda çok zor...
Ama ne olursa olsun sonuç olarak galibiyeti getirecek golü attık biz.Ama demek ki kurallar gereği bundan sonra galip gelmek için aynı zamanda iyi oynamak gerekiyor.Kötü oynayıp gol atarsan sayılmıyor...
shamur1
28.Eylül.2007, 08:06
Ben açıklayayım Eren.
Fenerbahçe puan kaybetti ve eğer Beşiktaş kazansa idi bu hafta da puan farkı açılacaktı.Beşiktaş'ta oldukça formda olduğu bir dönemde,Fenerbahçe ise aksine kötü bir dönemdeydi.Puan farkı daha da açılabilir,kapanmayabilirdi.Bu yüzden bana göre Federasyon bu duruma el attı ve Beşiktaş'ın arayı açmasını engelledi.Yani demek istediğim şu ki Fenerbahçe kazanmış olsaydı Beşiktaş'ın bu akşam attığı 2 golden en az 1 tanesi verilidi.
Bu dediğin Şike oluyor. Üstelik yapan da federasyon. Hayır ama dediğim gibi sürekli federasyonlar değişiyor sizler hala hakemlerin , federasyonun Beşiktaş'a karşı olduğunu belirtiyorsunuz. Gol verilmemiş olabilir ama sen bu maçta süper oynadık herşeyi yaptık ama hakem engel oldu diyebiliyormusun ?
Trabzon maçında da 90 dk izledim Beşiktaş'ı kazanmak için hiçbir şey yapmadılar. Kaleye isabet eden tek bir şut bile yoktu. Bu mu Beşiktaş'ın oldukça formda olduğu dönem ?
Antalya macı 2-0 dan 3-2 yendınız.Antalya son dakika golu kacırdığı pozisyonun üstüne maçı aldınız.Dediğin kadar yüksek form içerisinde olsa Beşiktaş bütün rakiplerini parçalar geçer.
Ayrıca Uefa maçında da hakem sayesinde Beşiktaş kazandı. UEFA öyle mi istedi Beşiktaş kazansın ??
Bunlar çok basit düşünceler.
DisCo
28.Eylül.2007, 08:14
Belgelerle ispatlayamacağınız konularda eminmiş gibi konuşmayınız. Devamı halinde gerekli işlem uygulanacaktır. Bilginize...
LaigLeNoiR
28.Eylül.2007, 08:16
Bu dediğin Şike oluyor. Üstelik yapan da federasyon. Hayır ama dediğim gibi sürekli federasyonlar değişiyor sizler hala hakemlerin , federasyonun Beşiktaş'a karşı olduğunu belirtiyorsunuz. Gol verilmemiş olabilir ama sen bu maçta süper oynadık herşeyi yaptık ama hakem engel oldu diyebiliyormusun ?
Trabzon maçında da 90 dk izledim Beşiktaş'ı kazanmak için hiçbir şey yapmadılar. Kaleye isabet eden tek bir şut bile yoktu. Bu mu Beşiktaş'ın oldukça formda olduğu dönem ?
Antalya macı 2-0 dan 3-2 yendınız.Antalya son dakika golu kacırdığı pozisyonun üstüne maçı aldınız.Dediğin kadar yüksek form içerisinde olsa Beşiktaş bütün rakiplerini parçalar geçer.
Ayrıca Uefa maçında da hakem sayesinde Beşiktaş kazandı. UEFA öyle mi istedi Beşiktaş kazansın ??
Şikeyse şikedir.
Benim tepkim başa kimin gelip geçtiği değil.Yaptığı görev.Görüyorsunuz geçen sene de hakemler bizle uğraşıyordu bu senede eee.Ne yapalım biz.Başta A var B var.Bu bizim sorunumuz değil.İsterse başa X geçsin ama haksızlık olmasın.Gol atıyosak verilsin.
Bu maçta süper oynamadık ama tekrar ediyorum 3 gol atabildik.
Trabzon maçına gelince izlemedim yorum yapamayacağım.İstatistiklerden gördüm şut atamadığımızı.
Antalya maçına gelince yorgun takım 2-0 geriye düşmüş ama maçı bırakmamış 3-2 çevirmiş bence bu iyi olduğunun kanıtı.
Uefa maçına gelince haklı olabilirsin.Orada da hakem hatası var.Ama lehimize olsun ama alehimize hata olsun istemiyorum ben.Eğer o maçta kötüysek eyvallah yenilelim ama bu şekilde puanları bırakmayalım.
BlackEagle19o3
28.Eylül.2007, 08:17
Süper oynadık falan demiyorum ama hakem engelledi diyorum.
Trabzon maçında Trabzon'un şutu vardı da ne oldu , hepsi orta sahadan kalecinin üstüne giden toplar.Gollük şut Serkan'ınki olabikirdi.
Antalya maçı istisna , ligin ilk maçıydı.Defansta Zapo-Sivok ikilisi beraber değildi ve sağ bek Ali Tandoğan'dı.Ona rağmen Antalya son dakika golü kaçırdı da aldınız diyorsun biz daha fazla kaçırdık o maçta.Geneline bakarsak o maçı haketmiştik.
Maçı hakem sayesinde falan kazanmadık.2. yarının hemen başında gol geldi, o gol gelmese de Beşiktaş rakibi üstüne baskıyı kurar eninde sonunda açardı oyunu.Zaten rakip geriye yaslanarak oynadığı için zor maç oldu, deplasmandaki maç çok daha kolay olacak.Çünkü onlara gol gerek.Uefa maçında golümüz ofsayt doğru ama geçmiş yıllarda Avrupa'da aleyhimize yapılan hakem hatalarına da biliyoruz.Son uefa gruplarında Bükreş ve Leverkusen deplasmanlarında hediye edilen penaltılar,geçen sene Marsilya deplasmanında hakemin Beşiktaş'ı katletmesi vs.Avrupa'da lehimize 40 yılın başında hata yapılmış bu da zoruna gittiyse bilemem.Ama lig ayrı; ligde bu hatalar hep yapılıyor, geçen sene sayısız puanımız gasp edildi, bu maçta da bir tane olsa neyse de 2 tane net golümüz yendi.Ben bunun altında art niyet ararım ki umarım öyle bişey yoktur.İlerleyen haftalarda aynı senaryolarla karşılaşmayız.
Sekopej
28.Eylül.2007, 08:45
Arkadaşlar burada herkes birşeyler söylüyor ama kimse net kuralları bilmiyor. Değişen kurallara göre kaleci topa deyiyorsa orada kaleciye ya da topa müdahale yapamazsın, bu faul olur. Bu nedenle Nobre'nin attığı gol geçersizdir.
Diğer pozisyonda da eğer maçı canlı izlediyseniz daha top Delgado'ya gelmeden hakemin düdüğü duyuldu. Orada da Nobre'nin müdahalesi var.
Hakem düdüğü çalıp oyunu durdurduktan sonra atılan golü golümüz verilmedi diye hesap ediyorsanız o zaman mesela ofsayt diye verilmeyen gol olduğunda da golümüz verilmedi diyelim.;)
Hakemden şikayet edilecekse bence Nobre'nin penaltı pozisyonundan dolayı olabilir bu. Ben maçı tarafsız gözle izledim ve dedim ki eğer hakem Beşiktaş'ı yakıyorsa ne olur, İBB'nin maç içersinde galip gelmesini sağlayacak pozisyonlar olabilirdi ama hakem kimisinde faul verdi oyunu durdurdu, eğer maçı Beşiktaş'ın kaybetmesini istese bunu çok rahat yapardı.
Hani engellenemez diyorsunuz ya bence engelleyen Ertuğrul Sağlam. Sezona Beşiktaş iyi başladı ama son maçlarda hem kadro çok değişmeye başladı hem de Beşiktaş o havasını kaybetti. Ertuğrul Sağlam sezona başladığı gibi devam etse bugün kazanırdı Beşiktaş.
Attık ama verilmedi şeklindeki isyanlarınızı puan kaybetmenin verdiği sinirle anlayışla karşılamak istiyorum ama olmuyor, İBB'de attı ama verilmedi örneğin golleri ama kurallara göre o ofsayttı ve çıkıp da İBB'liler biz attık ama verilmedi diyemezler. Beşiktaş'ınkiler de fauldü ve oyun durdu goller verilmedi.
tombul taho
28.Eylül.2007, 08:47
Yanlış konuşuyosunuz. Unutmayın Beşiktaş'la aynı puanda olan Trabzonspor kazandı ve Trabzonla FB arasındaki puan farkı açıldı.
Arkadaşlar burada herkes birşeyler söylüyor ama kimse net kuralları bilmiyor. Değişen kurallara göre kaleci topa deyiyorsa orada kaleciye ya da topa müdahale yapamazsın, bu faul olur. Bu nedenle Nobre'nin attığı gol geçersizdir.
bende aynı şeyleri sölüyorum ama arkadaşlar yeni kuralların farkında değiller galiba..
Sekopej
28.Eylül.2007, 08:52
Arkadaşlar yarın bütün hakem hocalarını dinleyin, eminim ki 1 tanesi bile gol demeyecektir ilk pozisyon için.
2.sini daha çok tartışacaklardır.
LaigLeNoiR
28.Eylül.2007, 08:57
Bana kalırsa ikiside temiz goldü.
Fanatikce söylemiyorum kesinlikle tarafsız olarak söylüyorum.
DisCo
28.Eylül.2007, 08:59
2.ci golün tartışılacak bir yönü yok diye düşünüyorum. Resim resim buraya bırakıp darbeyimi gösterelim.
İlk pozisyonda ise Nobre topa vurarken kaleciye temas etmiyor. Ancak topa vurduktan sonra kalecinin kafasına dizi geliyor. Eğer kural kaleciye ve topa dokunulmaz diyorsa faul olduğu bir gerçektir. Ama öyle birşey yoksa 2. gol temiz diye düşünüyorum. Gerçi başta 2'side faul demiştim ama şimdi defalarca izleyince topa ilk vurduğu anda kaleciyi bozan temas eden birşeyi yok. Devamında top kaleye giriyor ve Nobre'nin dizide kalecinin kafasına geliyor.
DisCo
28.Eylül.2007, 09:04
Kaleci topa eli veya kolu ile dokunduğundan topu kontrol altına almış sayılır. Topa sahip olmak kalecinin topu bilerek elle veya kolla kontrol etmesi durumunu da kapsar. Fakat hakem, kaleci bir kurtarış yaparken topu çeldiğinde veya topun kaleciden sektiğine kanaat getirirse bu durumda kaleci topu kontrol etmiş sayılmaz.
Top kaleciden sekiyor doğru ama sonra tek eliyle topa değiyor. Yani kontrol etmiş sayılıyor. Bu kuralada göre yapılan faul oluyor. Şimdi diyeceksiniz ki hakem bu kuralı nerden hatırladı bize kastı var. :)
LaigLeNoiR
28.Eylül.2007, 09:09
Burak ikinci golde nerede Nobre'nin müdahalesi var ? Nobre kayarak topa dokunuyor rakipte hoop atlıyor yere cart faul.
İlk gol için kaleciye temas falan diyorsun gol olduktan sonra.
Nouma'nın attığı bir gol vardı G.Saray'a.Taffarel'in omzunu mu ne kırmıştı.Uçan kafa vurduktan sonra Taffarel'e çarpmıştı.
Sekopej
28.Eylül.2007, 09:15
Burak ikinci golde nerede Nobre'nin müdahalesi var ? Nobre kayarak topa dokunuyor rakipte hoop atlıyor yere cart faul.
İlk gol için kaleciye temas falan diyorsun gol olduktan sonra.
Nouma'nın attığı bir gol vardı G.Saray'a.Taffarel'in omzunu mu ne kırmıştı.Uçan kafa vurduktan sonra Taffarel'e çarpmıştı.
İlk gol için kaleciye temas gol olduktan sonra diyorsun ama gol yok işte. Hakem düdüğü çalmış oyunu durdurmuş, sen daha ne golü diyorsun.
Yazılanları okumuyor musunuz? Bu sene başında kural değişti, yukarıda Burak da yazmış kuralı. Kaleci topa dokunduğunda topu kontrol etmiş sayılır. Kalecinin kontrolündeki topa müdahale edersen bu da ihlaldir. Kalecinin elinde tuttuğu topu kafasıyla alıp gol yapmakla bu pozisyon aynıdır.
Bunları ben söylemiyorum, kurallar söylüyor, gayet açık hem de. Bunu tartışmak bile gereksiz bana göre. Sen 10 sene önceki şeyi söylüyorsun biz kural bu sene değişti diyoruz.
Nasıl ki ofsayt bir kuralsa bu da kuraldır. Sana göre bana göresi olmaz.:)
LaigLeNoiR
28.Eylül.2007, 09:25
Böyle bir kural yeni geldiyse tam bir saçmalık olmuş.Kaleci topa parmağının ucuyla dokunacak ve top hakimiyetinde sayılacak.çok çok saçma.
İyide Serkan düdük çalmış diyorsun topa dokundu Nobre ve ağlara doğru giderken o anı donduracakmıyız ? Sonuçta topa dokunduktan sonra topu durdurma şansı yok.Düdükde çalsa top ağlara gidiyor.
Bu arada tekrar tekrar izledim her iki posizyonu da son sayılmayan golümüzde ayakla yapılan müdahaleden önce Nobre rakibini formasından çekiyor.Buna faul çalınabilir görüşündeyim.
Sekopej
28.Eylül.2007, 09:34
Kuralı ben getirmedim Murat. Getirenlerin bir bildiği vardır elbette. Kalecinin ceza sahası içinde üstün olması da normal. Bu nedenle ilk pozisyonda verilmeyen gol kararı doğru.
2. pozisyonu da bana göre doğru ki sen de faul olabileceğini belirtmişsin. Durum buyken hakeme federasyona yüklenmek, değişik senaryolar yazmak doğru mu? Kaydebilen puanın suçlusunu hakem yapıp hocanın tercihlerini, bence etkisiz oyunu göz ardı etmek doğru mu? Hakem tartışılacaksa Nobre'nin penaltı olabilecek pozisyonundan dolayı tartışılsın.
Hakem konuşacağımıza Beşiktaş neden etkisizdi onu konuşalım. Yapılan değişiklikler doğru muydu onu konuşalım yani futbol konuşalım.
krapinovic
28.Eylül.2007, 09:36
Ben epey önce bir trt programında izlemiştim...
Beşiktaş'ın efsane üçlüsü Metin-Ali-Feyyaz'dan Metin, Orduspor kalecisinin elinde tuttuğu topu kafayla indirip gol atmıştı, ve hakem golü vermişti... ne gülmüştüm...
aynı programda bu pozisyon örnek gösterilip, artık bu tür bir şeklin gol sayılmayacağı anlatılmıştı... kurallar değişmiş demek...
ayrıca Beşiktaşlılar, geçen sezon çok laf edildi hakemler için felan, bari bu sezon yapmayın... Beşiktaşlılar bunu yaparsa, Anadolu takımları ne etsin, yakışmıyor...
goosfraba
28.Eylül.2007, 10:16
Belgelerle ispatlayamacağınız konularda eminmiş gibi konuşmayınız. Devamı halinde gerekli işlem uygulanacaktır. Bilginize...
Burada uyarı verilmesine rağmen hala devam ediyorsunuz. Düşüncelerinizi dile getireceksiniz ama boyunuzun aştığı yerlerde ispat sunmanız gerekli. Bundan sonra şu şike muhabbetini uzatmazsanız sevinirim. Aksi takdir de mesajlarınızı sileceğim, o da yetmezse gerekli yaptırımlar uygulanır elbette.
DisCo
28.Eylül.2007, 10:35
Israrla Mavi olan bir renge kırmızı diyorsunuz. Birbirinize ithamlarda bulunuyorsunuz. Elinizde ispat olmadan kesin yargılar koyuyorsunuz. Konu İBB - Beşiktaş maçından çıkıp her türlü konuya sarkıyor.
Bildiğiniz gibi bu tarz şeyler forumumuzda malesef yer alamıyor. Eminim ki birisi çıkıp yahu ben ne yaptımda mesajlarım silindi. Üslüplu (!) tartışıyorduk diyecek. Yukarda neler yaptığınızı ben biraz törpüleyerek yazdım. Siz yazıyorsunuz bizde kuralları uyguluyoruz.
Konu dışına çıkmadan kurallar çerçevesinde yorumlar getirelim. Rica ediyorum.
tombul taho
28.Eylül.2007, 11:58
yönetici arkadaşlar bu kadar uyaradığınızda anlamıyorlarsa konuyu kapatın gitsin. bu kadar basit!
fmsmyrna
28.Eylül.2007, 12:13
2.golde Nobre Mustafa Denizli'nin de dediği gibi profosyonelce bir faul yaptı önce sol ayağıyla rakibi engelledi sonra pasının attı.Zaten kaptan Delgado'nun bile bir itirazı olmadı yanılmıyorsam hakem Nobre'ye 4.faulün dedi ve sarı kart gösterdi.
GeNç KaRTaL
28.Eylül.2007, 12:46
Bu puan kaybı umarım sırf hakemin yüzünden olarak değerlendirmez taraftar gibi teknik heyet ve futbolcular.Böyle yaparlarsa kaybeden toptan biz oluruz.Bu puan kaybından gereken dersleri çıkarırsak yolumuza yine dolu dizgin devam ederiz.Mesela maçın başında golü bulunca hakimiyeti karşı tarafa vermemiz gerekiyor.Tamam stoper 2 limiz çok iyiler ama (dün 1 si sakatlandı durum ortada) sen hakimiyeti karşı tarafa verirsen bir şekilde bulabilirler golü.Bu konuda gerekli dersler çıkartılır umarım.Sonra formsuz oyuncular var.Mesela Tello.Kulağı çekilmeli.Geçen seneden eser yok adamda..Ben bu takımda İ.Üzülmez'i,Ali Tandoğan'ı,Gökhan Zan'ı görmek istemiyorum artık.Hoca çok çok zor durumda kalmadığı sürece bu oyunculara şans vermemeli.Rotasyon konusunda hocaya diyecek bir lafım yok.Geniş kadroyu bir şekilde kullanmamız gerekiyor.Neyse umarım bu puan kaybından sonra takım silkelenirde kendilerine gelirler.Ve yine umarım böyle kritik hakem hataları bizim başımıza gelmez.Gerçekten çok dolduk.En küçük bir şeyde hemen patlıyoruz..
sakary Ali
28.Eylül.2007, 12:47
"Hakem kusura bakmayın dedi"
Beşiktaşımızın Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında 1-0 önde oldukları dönemlerde final paslarını iyi yapamadıklarını ve bundan dolayı istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi.
Ertuğrul Sağlam, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, ligin 5. haftası sonunda 2 puan yitirdiklerini belirterek, ''Beklemediğimiz puan kayıpları oldu. Maç öncesi moral motivasyon üst seviyedeydi. Maçla alakalı çok hoş duygularımız vardı. Skor 1-0 iken final paslarını iyi yapsak farkı açabilirdik. Ancak 2 puanı kaybettik'' dedi.
Oyunun genelinde dönem dönem iyi oynadıklarını ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:
''İyi oyunumuzu maçın geneline yayamamak üzüntü verici. İkinci yarıda da kullandığımız yan toplarda net pozisyonlarımız vardı ama yapamadık. 2 tane filelere giden topumuz vardı. Biriyle alakalı çok iyimser değildik. Ama hakemin vermediği bir pozisyon var. Kimle konuştuysak herkes net şekilde 'Gol' dedi. Şayet öyleyse yazık oldu. Ligde geçen sezon bu sıkıntılar vardı. Sıralamayı 1 puanın veya 1 golün etkilediğini düşünürsek bu konuda çok sıkıntılar yaşayan bir takım olduk. Pozisyon olumsuz şekilde değerlendirildi. Puanımız gitti. Gol olup da hakem böyle değerlendirdiyse yazık oldu.''
Sağlam, 2 Ekim Perşembe günü Ukrayna'nın Metalist Harkov takımıyla yapacakları UEFA Kupası 1. tur rövanş maçı öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yenip moral bulmayı amaçladıklarını dile getirerek, ''Ama böyle sonuçlar da var. Bu maçın olumsuz etkilerinden sıyrılıp tam anlamıyla bizi gruplara taşıyacak maça hazırlanmalıyız. Bunu da yapacağız. Bizi zorlu bir rakip bekliyor. Bunun üstesinden gelmek için toparlanmamız gerekiyor'' diye konuştu.
-''HAKEM 'KUSURA BAKMAYIN' DEDİ-
Nobre'nin attığı golü saymayan hakem Bülent Yıldırım ile bir konuşma yapıp yapmadıkları sorusunu üzerine Sağlam, ''Bir konuşmamız olmadı. Ancak koridorda sadece 'Kusura bakmayın' dedi. Bunları geçen sezon çok dinlediğimiz için alışığız'' diye yanıtladı.
Maçın ortamı konusundaki soruyu yanıtlayan Sağlam, şunları söyledi:
''Maç oynamak için çok olumsuz hava vardı. Seyirci olmadı. Bu olmayınca işin zevki olmuyor. Seyircinin olmaması için de herkes elinden geleni yaptı. Tam iftar saatinde, uzak mesafeye koyunca, bir maçta herkesin beklediği gibi futbol oynamak için olumsuz bir atmosferin olduğunu düşünüyorum. Hoş olmadı. Ama bizim gibi takımların 'Seyirci yoktu, rüzgar vardı, saha uzaktı' gibi gereksiz mazeretlerin arkasına sığınmaması lazım. Her şekilde bütün engelleri geçmek zorundayız. Bu, hakem faktörü olsa bile. Hakem, kötü bir maç yönetse bile aleyhimize gelişen olayların üstesinden gelmeliyiz.''
Maçta sakatlanan Sivok'un durumuna değinen Sağlam, ''Önemli bir sorunu yok. Sivok'un arka adalesinde gerilme var. Perşembe günü için durumuyla ilgili konuşmak doğru olmaz. Yarın durumu netleşir'' dedi. Son maçlarda forma giymeyen Ali Tandoğan konusundaki soruyu ise Sağlam, ''Ali Tandoğan'ı Antalyaspor maçında oynattık. Kadroda yer veremedik ardından. 22 kişilik geniş kadro var. Üzülerek de olsa çok iyi çalışan ve iyi durumda olan oyuncumuzu bile kadroya alamıyoruz. Bu demek değildir ki ondan memnun değiliz, onu bir kenara atmışız'' diye yanıtladı. Beşiktaşımız, yarın basına kapalı yapacağı antrenmanla Metalist Harkov maçının hazırlıklarına başlayacak.
Kaynak: AA
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
hakemde hatasını anlamış ama biraz geç oldu olan 2 puana oldu
Yalnız neye kusura bakmayın dedi bilmiyoruz. Belki "Hocam bu konuda konuşamam, kusura bakmayın" demiştir.
El Comandante
28.Eylül.2007, 16:34
Besiktas bu maci kazanmayi haketmedi bence,Ibb Besiktas´tan daha iyi oynadi maci.Cok iyi mücadele ettiler.Tebrik ediyorum ibbyi.
Besiktas ise bana göre kötü oynadi,sayilmayan goller de bana göre dogruydu.ilk pozisyonda kaleci topun üzerine atliyor,eliyle topu tutuyor,Nobre ise hem eline hem de topa vurarak golü atiyor.Bu bariz fauldür.
2.golde ise Nobre rakibine arkadan hamle yapiyor,rakibte düsüyor.Zaten hakem faul düdügünü calmis,Delgadonun topa vurup,vurmamasi önem kazandirmiyor o andan sonra.
Besiktasli arkadaslarim olay hemen kötüye gidince hakeme atmayin sucu,bi bakin hatayi kendi takiminizda arayin.Gercekten kabak tadi vermeye basladi,her hakem hatasinda "yeter artik,TFF bizi engelliyor,hakemler bize karsi",ama lehinize olunca bisey diyen yok,zaten kazanirdik o maci falan ...
Ne güzel memleket yahu ...
BlackEagle19o3
28.Eylül.2007, 17:59
Besiktas bu maci kazanmayi haketmedi bence,Ibb Besiktas´tan daha iyi oynadi maci.Cok iyi mücadele ettiler.Tebrik ediyorum ibbyi.
Besiktas ise bana göre kötü oynadi,sayilmayan goller de bana göre dogruydu.ilk pozisyonda kaleci topun üzerine atliyor,eliyle topu tutuyor,Nobre ise hem eline hem de topa vurarak golü atiyor.Bu bariz fauldür.
2.golde ise Nobre rakibine arkadan hamle yapiyor,rakibte düsüyor.Zaten hakem faul düdügünü calmis,Delgadonun topa vurup,vurmamasi önem kazandirmiyor o andan sonra.
Besiktasli arkadaslarim olay hemen kötüye gidince hakeme atmayin sucu,bi bakin hatayi kendi takiminizda arayin.Gercekten kabak tadi vermeye basladi,her hakem hatasinda "yeter artik,TFF bizi engelliyor,hakemler bize karsi",ama lehinize olunca bisey diyen yok,zaten kazanirdik o maci falan ...
Beşiktaş kötü oynadı doğrudur ama , Belediye de abarttığınız kadar top oynamadı.Duran top dışında gol atamayacağı bariz olan bir takım nasıl iyi oynamış oluyor.Kötü oynayarak da maç kazanılır.Kazanmayı haketmemiz için kaç tane daha gol atmalıydık acaba?
Kaleci topu mu tutuyor:confused:Elini üstüne koyuyor o kadar.Golde Nobre kalecinin eline vurdu diyen adam maçı nasıl izledi acaba :icon_smile:2. golde bana göre faul yoktur sana göre faul vardır, tartışılır ama ilk gol %100 nizamidir;)Yok kuralmış öyleymiş , böyleymiş , nasıl bir kural bu acaba?
Verilmeyen gol pozisyonuna senden daha yakın olan rakip oyuncu(Ekrem Ekşioğlu)maçtan sonra goldü diyo, kabul ediyo, ama sen daha iyi bilirsin tabi:0:.
Gs'nin aleyhine böyle bariz hakem hataları olmadığı için böyle rahatsın sen, aksine lehinize olur hatalar sizin. inşAllah Allah size de böyle hakem hataları gösterir de bu kadar rahat görürüm seni.Beşiktaş lehine olan hakem hatalarınını şu son 2 yılda kaç tane sayabilirsin, ama ben sana aleyhimize olan hakem hatalarını o kadar çok sayarım ki:icon_wink:Bazıları hakemle kazansın , diğerleri hakemle kaybetsin.Ama haksızlığa uğrayanlar susturulmaya çalışılsın.
Ne güzel memleket yahu...!:icon_cool:
IcedEarth
28.Eylül.2007, 18:00
Baran'ın dediğine harfi harfine katılıyorum. Her puan kaybedilen maçtan sonra Beşiktaşlı arkadaşlarım büyük bir yaygara koparıyor. Anadolu Takımları şikeden yakınır. Hatırlatırım ki siz 3 Büyük'ten birinin taraftarısınız. Bu ülkede 3 Büyükler'e karşı şike yapacak hakem henüz yok.
Kaleci topu mu tutuyor:confused:Elini üstüne koyuyor o kadar.Golde Nobre kalecinin eline vurdu diyen adam maçı nasıl izledi acaba :icon_smile:2. golde bana göre faul yoktur sana göre faul vardır, tartışılır ama ilk gol %100 nizamidir;)Yok kuralmış öyleymiş , böyleymiş , nasıl bir kural bu acaba?
Gs'nin aleyhine böyle bariz hakem hataları olmadığı için böyle rahatsın sen, aksine lehinize olur hatalar sizin. inşAllah Allah size de böyle hakem hataları gösterir de bu kadar rahat görürüm seni.Beşiktaş lehine olan hakem hatalarınını şu son 2 yılda kaç tane sayabilirsin, ama ben sana aleyhimize olan hakem hatalarını o kadar çok sayarım ki:icon_wink:Bazıları hakemle kazansın , diğerleri hakemle kaybetsin.Ama haksızlığa uğrayanlar susturulmaya çalışılsın.
Ne güzel memleket yahu...!:icon_cool:
Şöyle bir kural ki kalecinin kontrol ettiği topa (ki tek eliyle zemine bastırarak kontrol ettiği çok açık) padişahın oğlu gelse vuramaz. Vururken eline ve kafasına gelen darbeler de cabası zaten.
2. paragraftaki bir lafına takıldım. "Bazıları hakemle kazansın" derken kimi kastettiğini açık bir şekilde söyleyebilir misin?
BlackEagle19o3
28.Eylül.2007, 18:07
Şöyle bir kural ki kalecinin kontrol ettiği topa (ki tek eliyle zemine bastırarak kontrol ettiği çok açık) padişahın oğlu gelse vuramaz. Vururken eline ve kafasına gelen darbeler de cabası zaten.
2. paragraftaki bir lafına takıldım. "Bazıları hakemle kazansın" derken kimi kastettiğini açık bir şekilde söyleyebilir misin?
Topu kontrol falan ettiği yok , topa atlıyor, eli değiyor tam o arada Nobre ayağını sokuyor.Allah aşkına pozisyonu gördün mü , yoksa kulaktan dolma bilgilerlemi gelip burda konuşuyorsun, eline nerde darbe var göstersene, kafasına olan darbede top çoktan ağlara gitmişti zaten.
Bazıları derken açık bir şekilde söylememe gerek yok , tek bir takımdan bahsetmiyorum, bu herkes olabilir.Hakemlerin lehine sık sık hata yaptığı takımlar olabilir mesela;)
IcedEarth
28.Eylül.2007, 18:13
Topu kontrol falan ettiği yok , topa atlıyor, eli değiyor tam o arada Nobre ayağını sokuyor.Allah aşkına pozisyonu gördün mü , yoksa kulaktan dolma bilgilerlemi gelip burda konuşuyorsun, eline nerde darbe var göstersene, kafasına olan darbede top çoktan ağlara gitmişti zaten.
Bazıları derken açık bir şekilde söylememe gerek yok , tek bir takımdan bahsetmiyorum, bu herkes olabilir.Hakemlerin lehine sık sık hata yaptığı takımlar olabilir mesela;)
Maçı izlemedim, sadece özetini izledim. Kulaktan dolma bilgi gibi bir durum yok, gayet gözlerimle gördüm. 2. golde hata var dersin, anlarım, çünkü o tartışılabilecek bir pozisyon, ki bana göre orada da faul var. Ama burada topu kontrol ettiği o kadar açık ki...
Bazıları diyerek söyleyemeyeceğin bir şeyi ima etmeye çaılışıyorsun ki, ısrarla ima etmeye devam ediyorsun sanırım ;)
El Barto
28.Eylül.2007, 18:17
Zaten yan hekemde golü veriyor pozisyonu en iyi süzebilecek kişi olarak ama orta hakem 40 metreden faulü veriyor ;) Artık kalecilerin topu tutamamasının ceremesinide biz çekiyoruz. :)
Neyse sağlık olsun giden 2 puan olsun.
Bu arada bu pozisyonda faul olduğunu söyleyen arkadaşlar geçen haftaki Galatasaray maçında nedense Baros'un attığı gole kalecinin hatası faul yok diyorlardı. Kurallar takımdan takıma farklılıklar gösteriyor heralde.
IcedEarth
28.Eylül.2007, 18:23
Bu arada bu pozisyonda faul olduğunu söyleyen arkadaşlar geçen haftaki Galatasaray maçında nedense Baros'un attığı gole kalecinin hatası faul yok diyorlardı. Kurallar takımdan takıma farklılıklar gösteriyor heralde.
Bahsettiğimiz iki pozisyon o kadar farklı pozisyonlar ki, aradaki farkı görememeniz çok ilginç.
Neyse açıklamaya çalışmayacağım, çünkü açıklamaya çalıştıkça daha kötü duruma düşüyorum gözünüzde. Belki susmak en iyi çözümdür burada. Aradaki farkı kendiniz görmeye çalışın.
El Comandante
28.Eylül.2007, 18:25
Burada ne desek,ne yapsak sizin görüsleriniz degismeyecek.Kac kisi geldi burada konustu,görüslerini belirtti ama yine de olaya istediginiz acidan bakmaya devam ediyorsunuz.Tartismaya devam ederiz ama bu hicbirsey kazandirmaz karsi taraf olaya atgözlükleriyle baktigi müddetce...
Neyse,siz de haklisiniz ...
El Barto
28.Eylül.2007, 18:29
Amaç haklı çıkmak değil iki pozisyon arasındaki fark nedir bir anlatın bakalım. İkisinde de kale sahasında elleri topa deyen kaleci ve bir rakip forvet var. Ama birinde faul var birinde yok neden?
atgözlükleriyle baktigi müddetce...
At gözlüğü ile bakmak mı? Şahsen bu eleştiriyi üzerime bile almıyorum. Zira at gözlüğü ile bakılan bir durum varsa birbirinin aynı iki pozisyona farklı yorumlar getiren arkadaşlardır.
IcedEarth
28.Eylül.2007, 18:35
Amaç haklı çıkmak değil iki pozisyon arasındaki fark nedir bir anlatın bakalım. İkisinde de kale sahasında elleri topa deyen kaleci ve bir rakip forvet var. Ama birinde faul var birinde yok neden?
At gözlüğü ile bakmak mı? Şahsen bu eleştiriyi üzerime bile almıyorum. Zira at gözlüğü ile bakılan bir durum varsa birbirinin aynı iki pozisyona farklı yorumlar getiren arkadaşlardır.
Kastettiğin muhtemelen değil, kesin olarak benim. Onun için son bir cevap daha yazacağım.
Bizim maçtaki pozisyonda kalecinin topu kontrol etmiş olma durumu yoktu. Topa önce Nonda vurdu, sonra Serdar topa çıkacağım diye Nonda'ya çarptı. (ki bu tamamen Serdar'ın kontrolsüz ve hatalı çıkışından kaynaklanıyor)
El Barto
28.Eylül.2007, 18:40
Pozisyonları çok farklı görüyoruz ozaman, ancak at gözlüğü ile bakmak bu olsa gerek. Faul olmadığını iddia ettiğin pozisyonu birkez daha seyret bence Nonda mı vuruyor Serdar ona mı çarpıyor. Bence iki pozisyon arasında da fark yok ama kararlar siyah ve beyaz kadar tezat. Bizim istediğimizde adalet. O faul değilse buda faul olmasın, bu faul ise ona neden faul çalınmıyor.
El Comandante
28.Eylül.2007, 18:47
Bu konu hakkinda daha fazla yorum yapmayacagimi söyledim ama son defa yaziyorum.2 pozisyon cok farkli.
Gs macinda Serdar ile Nonda topa ciktilar,Serdar topu tutabilirdi ama topu elinden kacirdi,Nondanin o pozisyonda Serdara en ufak bir müdahalesi yok.Pozisyonu defalarca izledim simdi,net bir sekilde görünüyor Serdarin goldeki hatasi.
Bjk macinda ise Nobre kalecinin eline vurarak topu aglara gönderiyor,kalecinin 1 eli topun üzerinde ama Nobre golü atarken faul yapiyor.Zaten o pozisyondan sonra kaleci maca devam edemedi ve yerini 3.kaleciye birakti.
Kaleci topa uzanmis,ondan sonra Nobrenin topa müdahale etme hakki yok.
Bundan sonra tek bir yorum yapmayacagim konu hakkinda,zaten ayni laflari tekrarlamak ta hos olmuyor,konunun bir yere varamayacagi malum.Konuyu bosuna uzatmayayim ben sahsim adina ...
eXcitinG
28.Eylül.2007, 18:50
Hakem hataLıydım diyor.
Oyuncu bence birşey yoktu goL diyor?
Peki sizin haLa itirazının neye ?
BeLediye iyi oynamış demiş bazı arkadaşLar, İyi futboL bu ise bize karşı rakip takımLar hep böyLe iyi futboL oynasın diyorum bende.
Geçen sezondan beri kabuLLenmediniz üstümüze oyunLar oynandığını, göz göre göre yeniLen goLLeri görmemezLikten geLdiniz. Neden mi ? İşinize öyLe geLiyorda ondan.
Sir FRD
28.Eylül.2007, 18:53
Bizim maçtaki pozisyonda kalecinin topu kontrol etmiş olma durumu yoktu. Topa önce Nonda vurdu, sonra Serdar topa çıkacağım diye Nonda'ya çarptı. (ki bu tamamen Serdar'ın kontrolsüz ve hatalı çıkışından kaynaklanıyor)
6 pas içinde kaleciye her türlü temas faul diye biliyorum ama neyse...
eXcitinG
28.Eylül.2007, 18:59
Bence Nobre artık bundan sonra oynamasın. Adam birine dokunsa fauL veriyorLar. HakemLerin biLinç aLtına yerLeşmiş bu. Hem Nobre onLar için buLunmaz fırsat. Geçen yıL yeniLen puanLArın pozisyonLArında da hep Nobre vardı. Bence Nobreyi sataLım gitsin. BakaLım o zaman kiminLe uğraşacakLar.
Memedov
28.Eylül.2007, 19:18
Ben açıklayayım Eren.
Evet hatta Fenerbahçe başkanı sayın Aziz Yıldırım da federasyonu aramış talimat vermiştir bunu garanti ediyorum.
Bırak Murat abi Allah aşkına, Fenerbahçenin ne alakası var bu konuyla hakemin gözlerini Fenerbahçe mi köreltti ? Bu yaptıgın başka takıma çamur atmadır. - ki burada Beşiktaşlılardan ziyade Fenerbahçelilerde var. Şike oldugunu iddaa ediyorsun varsa ispatın konuş yoksa bu kadar ağır ithamlarda bulunmak sana yakışmıyor.
Onurap
28.Eylül.2007, 19:26
İki takımında kazanacağı bir maçtı..İbb maça şansızlıkla başladı..Gole gden top adama çarptı diye ofsayt oldu..Holoskonun içeri orta yaptığı top gol oldu..Herkes bjk nin 2.golü bulup maçı koparacağını düşünürken bir türlü o gol gelmedi..İbb nin attığı gollede iyice dirençlendi takım..Yine ibb nin direkten dönen topu kader anıydı maçın..Beşiktaş genel olarak oyuna hakim olmaya çalışsada şansı biraz yaver gitseydi maçı ibb kazanırdı..Verilmeyen gol için ise yukarıda açıklanan kural var ise gol değildir kesinlikle tartışılmaz bile..
anil luque
28.Eylül.2007, 19:26
macta mustafa denızlı'de bahsettı adın cıkacagına canın cıksın derler ya cok dogru.. gecen senekı ankara macında da kalecı elınden kacırdı topu nobrenın alakası yokken faul verıldı ama bazı arkadaslar orda da mudahale vardı derler neyse.. ınsallah bu, bu sezonkı ılk ve son tartısma konusu olur gecen senekı olaylar yınelenmez.. bu arada baran kardesım pozısyonu gozuyle ızleyen herkes kalecının elıne en ufak bır mudahale olmadıgını gorur .. ;)
PesimiSTyLa
28.Eylül.2007, 19:29
Ne güzel memleket yahu...!:icon_cool:[/B]
Antalyaspor macında verilmeyen bariz penaltı + hakemin kırmızı kart göstermek için dk 90 a kadar beklemesi de bizim alehimize yapılan bir hataydı. Şu klişe düşünceyi atın artık kafanızdan ;)
Gollere gelince ilk olan da kaleciye foul oldugunu düşünüyorum; fakat 2. gol temiz...
Sekopej
28.Eylül.2007, 19:33
Bence Ertuğrul Sağlam başta olmak üzere olayı karıltırmak isteyenler var. Hakem kusura bakmayın dedi diyor, yahu ne için dedi acaba bunu neden söylemiyor? Kusura bakmayın hocam ben kuralları uyguladım demiş olamaz mı? Ertuğrul Sağlam'ın yarım yamalak söylediği şeyden nasıl hakemin hatalıydım dediğini anlarsınız ki?
Ben gerçekten şaşıyorum atılan mesajları okumuyorsunuz sanırım. Bakın kuralı tekrar yazıyorum, lütfen ilk golü bu kurala göre tekrar yorumlayın;
Kaleci topa eli veya kolu ile dokunduğundan topu kontrol altına almış sayılır. Topa sahip olmak kalecinin topu bilerek elle veya kolla kontrol etmesi durumunu da kapsar. Fakat hakem, kaleci bir kurtarış yaparken topu çeldiğinde veya topun kaleciden sektiğine kanaat getirirse bu durumda kaleci topu kontrol etmiş sayılmaz.
Ne diyor kural topu kucağına almasına gerek yok, eli ile dokunduğunda topu kontrol etmiş sayılır diyor. Ve buna itiraz eden herkese soruyorum ve net bir cevap bekliyorum, kalecinin kontrolündeki topa müdahale edebilir mi bir oyuncu?
1 beraberlik aldınız yıktınız ortalığı iyi ki bizim durumumuzda değilsiniz o zaman hükkümet istifaya gider götürürdünüz durumu. Dev aynasında gömreyin bence kendinizi, 3 maçtır Beşiktaş iyi oyun oynayamıyor ve bunun sıkıntısını yaşıyor bence.
Hakem de hakem diyen arkadaşlar, kuralı yukarıda yazdım, yok hala inat ediyorsanız futbolu bilmiyorsunuz, bu nasıl kural diyemesiniz, ofsayt kuralına neden böyle diyebiliyor musunuz ya da top çizgiyi geçtiğinde neden taç oldu diyebiliyor musunuz, elbette hayır. Bu pozisyonda fauldür, hiç tartışmasız.
anil luque
28.Eylül.2007, 19:33
neye dayanarak faul oldugunu dusunuyorsun abıcım merak ettım sadece
eXcitinG
28.Eylül.2007, 19:34
Serkan bunLar sadece tek maçLık bir oLay değiL. Geçen yıLdan geLen bazı birikimLer var. Bunu herkes biLiyor. Ve bundan sonra böyLe hakem hataLarı oLduğunda sürekLi tartışmaLar oLacak. Bu taraftarın artık bunLara dayanacak haLi kaLmadı.
Sekopej
28.Eylül.2007, 19:35
5 maç oldu ben de geriye dönsem daha ilk hafta Güiza'ya yapılan müdahale ve verilmeyen penaltı ile kırmızı kart vardı. Maç 0-0'dı ve verilese maçı kazanabilirdik ama hakem vermedi, bu kadar konuşuldu mu hayır. Herşey size yapılıyormuş gibi düşünmeyin.
anil luque
28.Eylül.2007, 19:38
hayrettın abı acık acık solemıs zaten .. gecen yıl o kadar hata?? yapılmasa sımdı bu kadar buyutulmezdı .. serkan abıcım sıze olmadıgı ıcın bu kadar buyutmuyorsunuz anladın mı? ama bıze cok oldu ve artık yeter ulan! demek gelıyor ıcımızden dolayısıyla bu kadar fazla tartısılıyor ..
eXcitinG
28.Eylül.2007, 19:40
Serkan biz zaten herşey bize yapıLıyor demiyoruz ki. Geçen yıLda böyLe birşey demedik. Ama en çok bize yapıLıyor diyoruz. Sanırım bu konuda da herkes hem fikirdir.
Sekopej
28.Eylül.2007, 19:41
neye dayanarak faul oldugunu dusunuyorsun abıcım merak ettım sadece
Ben yazmaktan sıkıldım yahu, diyor ki kaleci topa değiyorsa topu kontrol etmiş sayılır. Kaleci topa değdikten sonra Nobre ister kafasına vursun ister eline vursun isterse de topa vursun fauldür. Kalecinin degaj yaparken elinde tuttuğu totan bir farkı yoktur bu pozisyonun, bunu ben söylemiyorum, kurallar söylüyor.
Herkes uyguluyor mu kuralları elbette hayır ama bir kural doğru uygulandı diye de neden bize yapılıyor diyemezsin. GS maçında da fauldü bana göre ama hakem vermedi. Onlara verilmedi bize de verilmesin mantığı kabul edilebilir bir şey değil. Keşke herkes aynı standartı uygulasa ama ülkemizde olmuyor maalesef bu.
Serkan bunLar sadece tek maçLık bir oLay değiL. Geçen yıLdan geLen bazı birikimLer var. Bunu herkes biLiyor. Ve bundan sonra böyLe hakem hataLarı oLduğunda sürekLi tartışmaLar oLacak. Bu taraftarın artık bunLara dayanacak haLi kaLmadı.
Abi bilinçsizlikten kaynaklanıyor. Burada kural açık ve net yazılı olmasına rağmen anlaşamıyoruz, sokaktaki vatandaş bunu nasıl anlayacak. İşte burada Ertuğrul Sağlam çıkıp hakem kusura bakmayın dedi derse taraftar kural falan dinlemez, bence çok talihsiz bir açıklama olmuş Ertuğrul Sağlam'dan. Eminim ki bu kuralı o da okuduğunda ikna olacaktır ama TV'lere çıkıp bunu kabuyl edecek mi göreceğiz.
eXcitinG
28.Eylül.2007, 19:41
Ha sen diyorsun ki işte Guiza nın pozisyonu feLan, bizde anLatırdık diye, eğer emin oL geçen yıLdan çok canınız yanmış oLsaydı o hafta ki o pozisyon için daha farkLı konuşuyor oLurdunuz.
eXcitinG
28.Eylül.2007, 19:43
ErtuğruL sağLam pozisyonLar hakkında yorum yapacağına bence maça neden İnceman ve Bobo iLe başLamadığının hesabını vermeLi.
Pozisyonun hesabını başkaLarı sorar.
anil luque
28.Eylül.2007, 19:46
Ben yazmaktan sıkıldım yahu, diyor ki kaleci topa değiyorsa topu kontrol etmiş sayılır. Kaleci topa değdikten sonra Nobre ister kafasına vursun ister eline vursun isterse de topa vursun fauldür. Kalecinin degaj yaparken elinde tuttuğu totan bir farkı yoktur bu pozisyonun, bunu ben söylemiyorum, kurallar söylüyor.
Herkes uyguluyor mu kuralları elbette hayır ama bir kural doğru uygulandı diye de neden bize yapılıyor diyemezsin. GS maçında da fauldü bana göre ama hakem vermedi. Onlara verilmedi bize de verilmesin mantığı kabul edilebilir bir şey değil. Keşke herkes aynı standartı uygulasa ama ülkemizde olmuyor maalesef bu.
Abi bilinçsizlikten kaynaklanıyor. Burada kural açık ve net yazılı olmasına rağmen anlaşamıyoruz, sokaktaki vatandaş bunu nasıl anlayacak. İşte burada Ertuğrul Sağlam çıkıp hakem kusura bakmayın dedi derse taraftar kural falan dinlemez, bence çok talihsiz bir açıklama olmuş Ertuğrul Sağlam'dan. Eminim ki bu kuralı o da okuduğunda ikna olacaktır ama TV'lere çıkıp bunu kabuyl edecek mi göreceğiz.
ben pessimstyla (emre abi galiba tam bilmiyorum) o abiye sormustum neye dayanarak soyluyorsun dıe serkan abı =)
Sekopej
28.Eylül.2007, 19:48
hayrettın abı acık acık solemıs zaten .. gecen yıl o kadar hata?? yapılmasa sımdı bu kadar buyutulmezdı .. serkan abıcım sıze olmadıgı ıcın bu kadar buyutmuyorsunuz anladın mı? ama bıze cok oldu ve artık yeter ulan! demek gelıyor ıcımızden dolayısıyla bu kadar fazla tartısılıyor ..
İyi de hakemler geçmişte hata olmuş diye faul çalmasın mı, bunu mu istiyorsunuz?
2 sezon önce bize hiç penaltı çalınmamıştı uzun haftalarca hatırlıyor musunuz? Ve 12-13 tanesi kritik en az 6-7 tanesi kesin olan penaltı pozisyonu vardı ve başka hatalarda, bunu gündeme getirdiğimizde emzik alın diyenler olmuştu, futbol bu diyenler olmuştu, yani bu hatalar herkese oluyor, Beşiktaş'a daha fazla olmuştur haklı olabilirsin, mesela Nobre'nin attığı bir gol vardı el diye verilmedi bu bariz hatadır, belki hakem art niyetlidir o poziyonda ama dün kuralları uyguladı hakem ve art niyet yoktu.
Serkan biz zaten herşey bize yapıLıyor demiyoruz ki. Geçen yıLda böyLe birşey demedik. Ama en çok bize yapıLıyor diyoruz. Sanırım bu konuda da herkes hem fikirdir.
Tamam abi haklısınız ama her puan kaybını hakeme dayandırmayın diyorum ben de. Siz dün oynanan oyundan memnunsanız problem yok benim için ama bence iyi oynamadı Beşiktaş. Yer yer iyi oynar gözüktü, sağda kim oynar Delgado ne yapar, Holosko zoraki mi forvete çekildi bunları ben anlayamadım. Bobo iyi başlamıştı neden kulübeye çekildi mesela?
eXcitinG
28.Eylül.2007, 19:54
İşte son mesajda da ben onu söyLedim. ErtuğruL sağLam bunLarın cevabını vermeLi. Hakem hatası yüzünden puan yeniLdi diye aradan sıyrıLmaya çaLışırsa önümüzde ki haftaLarda daha farkLı şeyLer oLabiLir.
anilton
28.Eylül.2007, 19:55
Aslında hakemi onu,bunu konuşuyoruz ama gerçekten irdelenmesi gereken çok önemli bir nokta var...
Geçen sezon tek önlibero Cisse önünde Delgado,beklerde Tandoğan ve Üzülmez oynuyordu.Yani bu takım savunması neredeyse "sıfır" anlamına geliyordu.Ne diyorduk hep,bu sistemde stoperlerin Terry-Puyol olsa pozisyon verir gol yersin.Nitekim Ertuğrul Hoca'da bunu anlamış olacak ki(ya da biz öyle sandık) bu sene Kurtuluş ve Tello'lu daha aklı selim bekler,Uğur ve Cisse gibide mücadele gücü yüksek ve iyi pas yapan oyunculardan kurulu çift önlibero önlerinde Delgado'lu sistemi oturtmaya başlamıştı.Yani 4-2-3-1.Bu sistemle Siroki,Antalya ve Konya mağlup edilmişti.Ne olduysa Trabzon maçında oldu.Lige çok iyi başlayan Trabzon karşısında gol yememişsin,neredeyse pozisyon vermemişsin ama pozisyonada girememişsin.Yani başarısız sayılmazsın.Şampiyonluk yolundaki rakibine deplasmanda yenilmedin.Ama bizim futbol ulemalarımız sırf bu maçta pozisyona girilemedi diye başladılar;"Beşiktaş büyük takım,çift forvet oynamalı,tek forvet oynanır mı,korkuyomusun?" naraları atmaya.Ve ne tesadüf ki Metalist maçında Ertuğrul Sağlam geçen seneki sisteme U dönüşü yaptı ve çift forvetli tek önliberolu sisteme geçti.Bu maçta Metalist takımı yakaladıklarını atsa 3-1 galip ayrılıp ülkesine güle oynaya gidecekti.Hemen ardından Antep maçı geldi.Futbolcular sahaya çıktığında hemen dizilişe baktım ve çift forvet olduğunu gördüm.Eyvah yine aynı hataya düştü Hoca,Antep puan ya da puanlar alacak dedim kendi kendime.Ama gözümden kaçırdığım bir şey vardı.Cisse yalnız değildi bu sefer ve yanında koşmayan,mücadele etmeyen,top ayağına gelince oynayan Delgado yoktu,Serdar Kurtuluş vardı.Yani bu demek oluyordu ki çift forvet ama yine çift önliberolu bir sistem vardı sahada.Ve yine neredeyse pozisyon vermedik rakibe.Gelelim dün akşam oynanan maça.Çok değil daha geçen sene şampiyonluktan olduğumuz maçta tek önlibero S.Özkan,önünde Delgado.Bekler Üzülmez ve Tandoğan.Daha ilk 15 dakikada 3 karşı karşıya pozisyon verdik,birde gol yedik.Ve sonuç olarak maçı kaybettik,şampiyonluk yolunda çok büyük bir yara almış olduk.Dün akşam kadroya vedizilişe bakınca gözlerime inanamadım.Nasıl olurda Ertuğrul Hoca böyle bir hataya düşer anlam veremiyorum.Geçen sene iki gol yediğimiz kanadın sahibi Üzülmez sahada ve Büyükşehir gibi orta sahası basan ve iyi pas yapan rakibe karşı tek çapa Cisse önünde ise koşmayan Delgado.Neyse maç başladı golü erken buduk yine,aslında pek sevinmedim desem yeridir.Hem golü tam göremedim,hemde Ertuğrul Hoca yine erken gole aldanıp bu sistemin iyi olduğunu düşünerek bundan sonra böyle devam eder diye korktum.Ama beklediğim oldu,Cisse tek başına bir şey yapamadı dirençli İBB orta sahasına karşı.Üzülmez kademeden,top sürmekten,stoperden top almaktan,kafaya çıkmaktan bihaber zaten.Ve sonuç olarak yine rakibe pozisyonlar verdik.Nasıl oldu böyle bir şey.Zapotocny ve Sivok vardı savunmada pozisyon vermememiz lazımdı.Taş gibiydi hani bunlar.Tamam iyi has oyuncular ama Üzülmez gibi bir bekle,önlerinde sadece Cisse ile oynarlarında yapacak bir şeyleri yok pek fazla.Başında da söylemiştik,değil Zapo-Sivok,Puyol-Terry olsa bu sistemle afallarlar,hata yaparlar.Tamam hakem hatalı diyoruz biz ama sen rakibi boğup,golleri attıktan sonra kim ne yapabilir...
Ertuğrul Hoca sezon başındaki doğrusuna dönsün.Çift önlibero tek forvetli sistemi devam ettirsin.Üzülmez'i yine oynatmasın,hatta kadroya bile almasın Tandoğan gibi.Bazı futbol ulemalarının gazına gelip bildiği,oturtmak istediği sistemden vazgeçmesin...
Umarım artık bundan sonra koskoca orta sahada bir tek Cisse'yi bırakmaz.Yanında sezona mükemmel başlayan ve takım savunmasının başarılı olmasının başmimarlarından olan Uğur'u tekrar onun yanına monte eder.Metalist maçında yine aynı sistemle çıkarsak tur hayalden öteye gitmez.Ama ben Hoca'nın kendi sistmine geri döneceğine inanıyorum...
Sekopej
28.Eylül.2007, 19:59
Tamam abi aynı anda yazmışız pardon.:) Burada Beşiktaş düşmalığı yaptım sanılmasın ha, bu sene değişmiş olan kuralı hatırlatmak istemiştim sadece. Yorum yaparken dikkate alınsın diye. O nedenle ısrarcı oldum bu konunun anlaşılması için.
eXcitinG
28.Eylül.2007, 20:00
ÖyLe ya da böyLe
İkiside sorguLanmaLı. İkisinden birini de es geçmek oLmaz. Hem hakemLerin hataLarı hemde oyuncu seçimLerinde ki yaLnışLar ikisini birden sorguLamamız gerek.
Sekopej
28.Eylül.2007, 20:07
Şöyle ki geçen sene en çok yakınılan hakem hatalarından sonra:) Ertuğrul Sağlam'ın bir kadro istikrarı yakalayamamış olması konuşuluyordu. Şimdi de değişik oyuncuları kullanmaya başladı takımda, bir bakıyorsun sağ bekte Toroman orta sahada Serdar, sonra Serdar sağa geçöiyor Ekrem takıma giriyor, Uğur iyi başlamıştı yedeğe geçti, bir maçta sağ kanat gibi oynadı vs vs...
Takımda tüm oyuncuları formda tutmak, rotasyonu iyi sağlamak önemli ama iskeleti de çok bozmadan bunu yapmak gerekir. Bu şekilde olunca bir karmaşa oluyor.
eXcitinG
28.Eylül.2007, 20:15
Ama bu bence oyuncu seçimi açısından son maçtı. ErtuğruL sağLam akıLLı bir adam bundan sonra artık oynaması gereken oyuncuLarı oynatacaktır. Ama ona da hak vermek Lazım. Türkiye Liginde ki en iyi 18 e sahip. YedekLere bakıyorsun adam oynamasa oLmaz diyorsun. Herkese eşit davranmaya çaLışıyor ama bu da işte bazen bize pahaLıya maL oLabiLir. O yüzden kendi sistemine ve oyuncuLarına sadık oLarak oynamaya devam etmeLi.
4231 Beşiktaş ın bu sezon oynaması gereken sistem. Daha zayıf rakipLer karşısında ise Antep te ki 11 iLe rahat rahat başarıya gidiLir. DAha fazLa fanteziye gerek yok.
LaigLeNoiR
28.Eylül.2007, 20:33
Çağrı'ya soruyorum.Emre abi hatırlattın iyi ki .
Baros'un geçen hafta attığı ilk golde Nonda kaleci topa dokunurken topa ve kaleciye müdahale edip alıyor.Acaba o maçın yorumunda bu kuralıda vurgulayarak faul olduğunu belirttin mi ?
Ayrıca şike konusuna gelince Mehmetcim cevap vereyim.Söylemek istediğim laf Fenerbahçe'ye değil.Ben bununla iligli defalarca mesaj yazdım ancak sayın yöneticilerimiz bu lafı yanlış anlayarak silmiş yapacak birşeyim yok.Zaten Eren'le tartışıyordum bu olaylardan sonra Erenle en az yarım saat muhabbet de ettik.Sana da söyleyeyim.Yapılan durumda ben Fenerbahçe'yi suçlamıyorum.Haddime de düşmez zaten.Benim suçladığım Federasyon neden böyle bir şey uyguluyor.Federasyon ve Hakemler.Ya sen çık adam gibi golü ver,penaltıyı ver ama Beşiktaş varsın 8-0 yenilsin hiç isyan etmem hakemlere.Ben çıkıp açık açık söylerim şöyle oldu böyle oldu diye.Avrupa maçımıza gelince de bariz ofsayttan gol attık ve galip geldik.Bunu da açık yüreklilikle söylerim ancak bana fanatik vb yakıştırmaları yapmayın.
19_SeRDiNÇ_05
28.Eylül.2007, 20:39
Çakar: "Kararlar doğru"
Ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş maçının hakemi Bülent Yıldırım, siyah-beyazlıların iki golünü iptal etti. Eski FIFA kokartlı hakem Ahmet Çakar, iki pozisyonda da Yıldırım'ı haklı buldu..
İstanbul Büyükşehir Belediyespor- Beşiktaş maçına damgasını vuran isim hakem Bülent Yıldırım oldu. Belediye'nin beraberlik golünün ardından Beşiktaş'ın filelere giden iki topunda gol kararı vermeyen Yıldırım, siyah-beyazlıların tepkisini çekti. 58. kalede ev sahibi takımın kalecisi Mehmet Ali'nin müdahale ettiği topa Nobre ayak soktu ve golü attı; Yıldırım, Brezilyalı futbolcunun faul yaptığına hükmetti. 83. dakikada ise yine Nobre'nin ikili mücadele sırasında Zeki'ye faul yaptığına karar veren Yıldırım, dönen topu tamamlayan Delgado'nun golünü geçersiz saydı.
İŞTE AHMET ÇAKAR'IN YORUMU:
Bir hakem için oldukça zor sayılabilecek pozisyonlar oldu. İlkinde kaleci Mehmet Ali topa atladı; tek eliyle bloke etti. Hemen sonrasında da Nobre golü yaptı. Bir kaleci topa atladığında bir eliyle bile olsa topa dokunduğunda kontrolü altına almış sayılır. Dolayısıyla Nobre'nin topa da olsa yaptığı müdahale faul. İkincisinde ise yine Nobre önce rakibe çelme takıyor, ardından da topa dokunuyor. Bu pozisyonda da, hakem Bülent Yıldırım'ın golü iptal kararı doğru.
'SIKIŞTIRMAK KONTROL SAYILIR'
Özellikle ilk golün iptali bazı sporseverlerin kafasını karıştırabilir. Zira, kaleci topun üzerine elini koyuyor ve hemen sonrasında Nobre topa vuruyor. Ancak unutulmaması gereken şu: Uluslararası oyun kuralları, bir kalecinin topu bir eliyle de olsa sahanın yüzeyi ile eli arasına sıkıştırmasını kontrol etmiş kabul eder. Dolayısıyla da kaleci tarafından kontrol edilmiş bir topa vurursanız dün geceki gibi faul olur.
KAYNAK: Sporx.com / Sabah Gazetesi
PesimiSTyLa
28.Eylül.2007, 20:57
@ anıl luque
Dayandıracak birsey yok, foul olarak gördüm ve foul dedim . ;)
garydelgadov
28.Eylül.2007, 21:09
AsLında bu puan kaybı iyi oLdu.Maçtan önce Allah'a emanet iLerLiyoruz demiştim peki bunu neye dayanarak demiştim:
Sezona çift ön LiberoLu sistemLe başLamıştık.Bunun sebebi bir bakıma İspanyanın euro 2008de oynadığı sistem oLması.İspanyoLLar çok mücadeLeci bir oyunLa ve 8 kişiyLe hücum edip 10 kişiyLe savunma yapıyorLardı.Bizim ihtiyacımız oLan sistemde buydu zaten.Kazandığımız maçLarda beLki çok çok fazLa goL pozisyonumuz oLmadı ama boğucu bir oyun ortaya koyuyorduk.Ne varki bu oyun anLayışı mucit hocamız ErtuğruL SağLam tarafından beğeniLmedi ! Geçen seneki "orta sahayı geçersek" buLabiLdiğimiz sık goL pozisyonLarını özLedi.Niyemi öyLe dedim,çünkü Cisse o kadar yaLnızki orta aLanda topu rakip yrı sahasına kazasız beLasız taşıyabiLirsek girebiLiyorduk pozisyona.Serdar Özkan bir korner bayrağında bir kaLe önnüde.TeLLo desen kendini oLuşabiLecek duran topLara hazırLamakLa meşguL.DeLgado desen topun gidebiLeceği yerLerde.E mücadeLe eden tek adam Cisse.ARkasında da Zan gibi zaman zaman Baki gibi futboLcuLar(!) varken bu takım şampiyonLuk mücadeLesi çizmeye kaLkıyor.
Bu maçtan önce bütün bunLarın özetini vermiştim,ancak ciddiye aLınmadı.Buyrun size karakartaL.Umarım bize kesiLmesi gereken ceza MetaList maçı değil bu maçtır...
PesimiSTyLa
28.Eylül.2007, 21:15
"Özür" yalanlaması
MHK, İstanbul BŞB - Beşiktaş Turkcell Süper Lig maçı bitiminde yaşandığı söylenen diyaloglara açıklık getirerek yazılı bir açıklamada bulundu.
Yazıda şöyle denildi: "Maçın hakemi Bülent Yıldırım'ın Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'dan "pardon" diyerek, yaptığı gol iptali ile ilgili özür dilediği yolundaki iddialar tamamen gerçek dışıdır. Hakem Bülent Yıldırım, maç bitiminde Beşiktaş Teknik Direktörü Sağlam ya da herhangi bir kulüp sorumlusuyla arasında hiçbir diyalog gerçekleşmemiştir"
28.09.2008
Kaynak : DHA
travis1903
28.Eylül.2007, 21:33
gecen senekı ankara macında da kalecı elınden kacırdı topu nobrenın alakası yokken faul verıldı ama bazı arkadaslar orda da mudahale vardı derler neyse..
çok net hatırlıyorum, bu forumda o pozisyondan sonra ısrarla iptal kararı dogrudur diyenler oldu.
:0:
GeNç KaRTaL
28.Eylül.2007, 21:59
Anıl yazdıklarına %100 katılıyorum.Umarım hoca bu maçtaki puan kaybını tamamen hakeme bağlamaz ve kendi hatalarınında farkındadır.Böyle olursa ileride daha rahat maçlar çıkartarak galibiyetlerimize devam ederiz..
Ben Nobre'nin ilk golünü gördüğümde cillop gibi bir goldü demiştim ama kurallar değişmiş.Mevcut kurallara göre hakemin kararı doğru.
http://img295.imageshack.us/img295/4764/11925068zf0.jpg (http://imageshack.us)
http://img20.imageshack.us/img20/8475/86966279mf1.jpg (http://imageshack.us)
http://img295.imageshack.us/img295/4199/90364501to5.jpg (http://imageshack.us)
http://img295.imageshack.us/img295/6415/36077760eh7.jpg (http://imageshack.us)
Evet resimlerdende anlaşıldığı üzere değişen mevcut kurala göre hakemin kararı doğru.Delgado'nun sayılmayan golüde tartışılabilinir.Ama olan oldu artık.Yapacak bir şey yok..
Benim bahsetmek istediğim konu başka.Geçen haftaki Nonda-Serdar pozisyonu ilgili konuşmalar geçmiş.Bazı arkadaşlar o pozisyonla bu pozisyonun alakası olmadığını söylemişler.Bakın ben bizim golümüzün gol olmadığını kabul ederim ama gelip buraya Nonda'nın pozisyonu ile Nobre'ninkinin alakası yok derseniz bunu kabul etmem.
http://img221.imageshack.us/img221/917/nonda1cx4.jpg (http://imageshack.us)
http://img254.imageshack.us/img254/5959/nonda2xb6.jpg (http://imageshack.us)
http://img246.imageshack.us/img246/2861/nonda3rg7.jpg (http://imageshack.us)
http://img221.imageshack.us/img221/5131/nonda4yc3.jpg (http://imageshack.us)
http://img246.imageshack.us/img246/3416/nonda5hd6.jpg (http://imageshack.us)
Alın işte resimlerdede gözüküyor herşey.Sizin anlattığınıza göre Serdar tek başına topa çıkıyor ve topu elinden kaçırıyor ve sonra Nonda devreye giriyor.Dediğiniz gibi olsa amenna ama öyle değil.Bizim golümüzün iptaline neden olan kaleciye ceza sahasında dokunma yasağını Nonda Serdar'a yapıyor.Serdar'a dokunamaz ama dokunuyor.Bu kadar basit.Bunu sadece o pozisyon farklı bu pozisyon farklı diyenlerin görmesi için koydum buraya..
Ve en son değinmek istediğim konu ise her kritik hakem kararı sonrası sinirlerimizin acayip bir şekilde gerilmesi.Aslında bu bir çok taraftarda oluyor ama bizimki anormal bir durumda.Bu konu hakkında bir şeyler yazmak istiyorum.Biliyorsunuz 100.yılımızda uzun bir süre sonra şampiyonluğu yakalamıştık.Ertesi sezonda farkı ilk yarı sonunda farkı 11'e çıkarmıştık.O zaman medyada denilen şey şuydu:"Artık ligin tadı kalmadı." Bu özellikle yayıncı kuruluşun hoşuna gitmeyen bir durumdu.Tabii ki rakiplerimizinde.Aziz Yıldırım'ın bu dönemde "Saha dışında oynamasınıda öğrendik." açıklamasıda dikkat çekici.Ve sezonun 2.yarısında ilk maç Samsunspor ile yaptığımız maçta o güne kadar ve o günden sonra hiç bir kez olmayan şekilde hakem Cem Papila evimizde bize karşı her gördüğünü çalma cesareti göstermişti.Bakın benim amacım oradaki kırmızı kartları tartışmak değil.Hepsi doğru kararda olabilir,hepsi yanlış kararda olabilir.Ama bu cesaret sadece bize karşı sergilenebilmişti.Her zaman konuşulur.Hakemler büyük takımın oyuncusuna şu kartı göstermekte cesaretli olamadı.Hala söz konusu bir durum.Bu durum sadece o maçta oldu.Bu bir tesadüf olamaz kesinlikle.Ve biz o maçtan sonra büyük bir çöküşe geçtik ve lokomotif gibi giden takım bir anda tuzla buz olmuştu.Sonrasında Yıldırım Demirören başkan oldu ve o kadar saçma sapan işler yaptıki artık sezon başında şampiyonluktan kopar duruma gelmiştik her sezon.Neyse zamanla yapılan hataların farkına varıldı ve takım yavaş yavaş rayına oturmaya başladı.Tigana'nın 2.sezonunda uzun süre sonra şampiyonluk yarışına girdik ama kaybettik.Geçen sezonda Ertuğrul Sağlam ile hasret olduğumuz şampiyonluk yarışında öyle hakem hataları olduki zaten yıllarca beklenilen şampiyonluk hasretiyle yanan taraftar hakem hatalarıyla şampiyonluktan olunca son raddeye geldi artık.Ve bu sezonda artık küçük bir hakem hatasında patlaması gayet normal.Çünkü bıktık artık.Ha bu hakem hataları sadece size mi yapılıyor deniliyor.Tabii ki hayır ama bu konuda 2 tane durum söz konusu.1.cisi geçen sezon yapılan bakın tartışmalıları geçiyorum bariz hatalar sizin başınıza gelmedi.2.si ise zaten son yıllarda ya Galatasaray şampiyon oluyor yada Fenerbahçe.Sizin tuzunuz kuru olduğu için sizin bizi anlamamanız gayet normal ki yakın zamanda hakem hatalarından 2 takım taraftarının neler yaptığı,hatta bu foruma neler yazdıkları halen kayıtlı..
shamur1
28.Eylül.2007, 22:05
Arkadaşlar bu tip şeylerle bir yere varamazsınız. Allahtan bir Anadolu takımı taraftarı değilsiniz o zaman her hafta ne federasyonun federasyonluğu ne de hakemlerin hakemliği kalmıştı.
Peki Adriano'ya vurdurulan kafa topu , geçen sene devam eden Beşiktaş defansının bir numaralı sorunu. Şimdi Sivok çıktı falan demeyin. Bunları da konuşmak lazım.
DeNiZ_1903
28.Eylül.2007, 22:14
Bence bu tip pozisyonların yaşanmaması için 4. hakemin bulunduğu ortama bir ekran konulmalı ve tereddüte düşülen pozisyonlarda bakılmalı , o kadarda zor birşey değil takımların puan kaybı yaşaması ve haksız puan almasından daha ucuz bir yatırım olsa gerek..
Ertuğrul hocanın da korkat futboldan vazgeçmesi gerekir Tigana'lı sisteme dönmemek için , goü yat üstüne yat , böyle bir mantık yok ya adamlar zaten panikte , biraz daha saldırsak fark olur ama skora yatıyoruz umarım hakem hatası diye tereddüte düşmeyip bu oynanan futboldan ders çıkarır hoca..
Vieri
28.Eylül.2007, 22:15
Konu İBB - Beşiktaş maçı FUTBOL teknik, oyuncu analizleri dışına kaymasın ve tahrik edici mesajlar silinecektir.
GeNç KaRTaL
28.Eylül.2007, 22:17
Arkadaşlar bu tip şeylerle bir yere varamazsınız. Allahtan bir Anadolu takımı taraftarı değilsiniz o zaman her hafta ne federasyonun federasyonluğu ne de hakemlerin hakemliği kalmıştı.
Peki Adriano'ya vurdurulan kafa topu , geçen sene devam eden Beşiktaş defansının bir numaralı sorunu. Şimdi Sivok çıktı falan demeyin. Bunları da konuşmak lazım.
Sivok çıktı demeyelimde ne diyelim ki başka.Bu takımın savunması Zapotocny ve Sivok 2 lisi sayesinde düzelmedi mi? Sezonun ilk maçında bu 2 li olmadığı için Antalya'dan 2 gol yemedik mi? Sonra bu 2 linin olduğu maçlarda gol yedik mi? E şimdi Sivok çıkınca yine bu 2 li bozuldu ve golü yedik.Bunun daha başka nasıl bir açıklaması olabilir ki? Gökhan Zan markaj nedir bilmiyor.Pozisyon alma nedir bilmiyor.Onun olduğu Antalya maçında yine duran toptan adamını tutmadığı için gol yemiştik..
DeNiZ_1903
28.Eylül.2007, 22:22
Sivok çıktı demeyelimde ne diyelim ki başka.Bu takımın savunması Zapotocny ve Sivok 2 lisi sayesinde düzelmedi mi? Sezonun ilk maçında bu 2 li olmadığı için Antalya'dan 2 gol yemedik mi? Sonra bu 2 linin olduğu maçlarda gol yedik mi? E şimdi Sivok çıkınca yine bu 2 li bozuldu ve golü yedik.Bunun daha başka nasıl bir açıklaması olabilir ki? Gökhan Zan markaj nedir bilmiyor.Pozisyon alma nedir bilmiyor.Onun olduğu Antalya maçında yine duran toptan adamını tutmadığı için gol yemiştik..
Evet Şemsi katılıyorum , burdan Rüştü'ye de selamlarımı iletiyorum üst direkten dönen topta birkaç metre ileri çıkıyor sonra olduğu yerde duruyor ve top üst direkten dönüyor sadece Rüştü'de değil o kadar defansın ve hava topunda üstün oyuncuların var ne diye bunları markaj yapmaları konusunda uyarmassınki Sivok çıkınca Zapo'nun da biraz topalladığını gördük ayrıca .Duran toplardan gol yeme problemini aşarsak ve de Sivok ve Zapo hep oynarsa kolay kolay gol yemeyiz bu sezon.Defans problemini de büyük ölçüde yendiğimiz söylenebilir bana göre.
DisCo
28.Eylül.2007, 22:26
Rüştü orda topa dokunuyor yanlış değilsem. Eğer öne çıkmasa o kafayı çıkarması mümkün olmazdı. Topa dokunmamış olsa direk yerine top ağlara gidecekti.
DeNiZ_1903
28.Eylül.2007, 22:29
Hayır sadece Rüştü'nün hatası yok iki takımda 11 kişi oynadıysa adam göstere göstere oraya o topu atıyorsa o adamda rahat bir kafa vuruşu yapıyorsa bunda sadece Rüştü'nün hatası yok Sivok'un çıkmasının ardından yapılan bir hata bana göre..Ama yanlış da görmüş olabilirm Rüştü topa çıktı ve temas etmedi diye hatırlıyorum..
tombul taho
28.Eylül.2007, 22:31
Çağrı'ya soruyorum.Emre abi hatırlattın iyi ki .
Baros'un geçen hafta attığı ilk golde Nonda kaleci topa dokunurken topa ve kaleciye müdahale edip alıyor.Acaba o maçın yorumunda bu kuralıda vurgulayarak faul olduğunu belirttin mi ?
ben o golde faul var dedim ki zaten. yani izlerken. ama tabi uzun zamandır forumda aktif olamadığım için dikkat edersen yeni yeni mesaj yazıyorum. üstelik o pozisyonla alexin pozisyonu bence aynıdır ve fauldür.
arkadaşlar kalecinin 18 içinde dokunulmazlığı vardır bunu biliyoruz ama 6 pas içindeyse bu dokunulmazlık kat be kat artar. yani kaleci kaleye ne kadar yakınsa o kdr dokunulmazlığı artıyor.
shamur1
28.Eylül.2007, 22:32
Şampiyonluğa oynayan bir takımın 3. bir stoperi yok o zaman öyle mi ? Sivok o anda sahada olsaydı o topa bir tek Sivok mu müdahale edecekti ? O zaman allah göstermesin Sivok-Zapo ikilisinden birine birşey olursa Beşiktaş'ın çok başı ağrıyacak.
GeNç KaRTaL
28.Eylül.2007, 22:35
Şampiyonluğa oynayan bir takımın 3. bir stoperi yok o zaman öyle mi ? Sivok o anda sahada olsaydı o topa bir tek Sivok mu müdahale edecekti ? O zaman allah göstermesin Sivok-Zapo ikilisinden birine birşey olursa Beşiktaş'ın çok başı ağrıyacak.
Durum şimdilik onu gösteriyor.Belki Toraman bu 2 liden birisinin yokluğunu bir nebze aratmayabilir ama hoca dün hiç beklemediğim bir şekilde Zan'ı tercih etti.Sivok olsaydı sadece o mu müdahale edecekti demişsin.Yanlış hatırlamıyorsam o pozisyonda Gökhan Zan adamını kaçırdı.Herkes kendi adamından sorumludur bu tür pozisyonlarda..
Mesela sizdede Song sakatlansa ne olur bilmiyoruz ama sizde aynı sorunu yaşayabilirsiniz.Fenerbahçe'de Edu sakatlandı savunmada yaşananlar ortada..
eXcitinG
28.Eylül.2007, 22:40
Evet öyLe zaten. OnLardan birine birşey oLsa savunmada zorLanırız. Aynı şekiLde Trabzonsporda Egemen ve Song dan birine birşey oLsa sizinde başınıza aynı şeyLer geLir. Ne var bundan çok feci bir durum mu ? Trabzonda ŞampiyonLuğa oynuyor iki tane iyi stoperi var. Fenerbahçe de öyLe. GaLatasarayda. Bana bu takımLarda bir ücüncü stoper saysana ?
Yok ki sayamazsın. Biz iki tane yan yana getirdiğimize dua ediyoruz, aynı şekiLde diğer takımLarda. Zaten bir üçüncüyü buLsak Avrupada finaL yaparız rahat rahat.
shamur1
28.Eylül.2007, 22:42
Zaten bana stoper falan deme. Kaç senedir takımımızda Erdinç, Çağdaş, Tolga Seyhan gibi adamlara tahammül ettik. Ancak bu sene görebiliyoruz müdaafa nasıl yapılır, kademeye nasıl girilir vs. Song sakatlansa kötü olur elbet ama gerisinde bekleyen Giray gibi bir oyuncu var.
Beşiktaş'ta ise Toraman,Zan,Tuna var. E zaten geçen sene Toraman-Zan oynuyordu çoğunlukla ve bu tip hataları yapıyorlardı. Üstüne Tuna da alındı bence iyi bir transfer değil.
tombul taho
28.Eylül.2007, 22:43
Evet öyLe zaten. OnLardan birine birşey oLsa savunmada zorLanırız. Aynı şekiLde Trabzonsporda Egemen ve Song dan birine birşey oLsa sizinde başınıza aynı şeyLer geLir. Ne var bundan çok feci bir durum mu ? Trabzonda ŞampiyonLuğa oynuyor iki tane iyi stoperi var. Fenerbahçe de öyLe. GaLatasarayda. Bana bu takımLarda bir ücüncü stoper saysana ?
Yok ki sayamazsın. Biz iki tane yan yana getirdiğimize dua ediyoruz, aynı şekiLde diğer takımLarda. Zaten bir üçüncüyü buLsak Avrupada finaL yaparız rahat rahat.
Emre Aşık, Emre Güngör, Servet Çetin ve Meira Galatasaray'ın stoperleridir. Ayrıca bu 4ü de milli takımda oynuyorlar..
eXcitinG
28.Eylül.2007, 22:47
Emre aşık oynarken Servet oynarmış gibi güven duyuyormusun ?
Ya da Emre oynarken Meira oynarken ki gibi güven duyacakmısın. ?
Gökhan Zan ve Toramanda Türkiye nin en iyi yerLi stoperLErinden ve MiLLi takım kariyerLeri de ortada ama durumLarda ortada :)
shamur1
28.Eylül.2007, 22:47
Emre Aşık, Emre Güngör, Servet Çetin ve Meira Galatasaray'ın stoperleridir. Ayrıca bu 4ü de milli takımda oynuyorlar..
O yüzdenmi ligde 4 maçta 3 gol yedi Gs.
Steaua'dan 3 gol
Bellinzona'dan 3 gol ..
Milli takımda oynamak bir marifet değil. Bu kadar eleştirilen G.Zan da oynuyor.
eXcitinG
28.Eylül.2007, 22:50
Evet aynen öyLe. Oynama iLe oLsaydı. ÖnemLi oLan oynayanLar kadar performans verecekLermi.
Beşiktaş ta haLa Zapo ve Sivok ikiLisinin oynadığı dakikaLarda goL görmedi kaLesinde. Ama Gökhan topLasan bir buçuk maç oynamadı 3 goL gördü kaLesinde Beşiktaş. Yani umarım anLatabiLmişimdir.
tombul taho
28.Eylül.2007, 22:56
sonuçta stoper olmak futbolun en zor mevkilerindendir. çünkü hem bekleri hem de stoper oynadığın zaman yanında oynayan adamı da düşünmen ve onunla anlaşman gerekiyor. ayrıca kaleciyle de uyumlu olmalı ve sürekli konuşmak gerekli. şu an galatasaray bunu sağlayamadı. bu yüzden bu kadar çok gol yiyor. yakın zamanda da bu açığını kapatacaktır. yavaş yavaş oturuyuor en azından takım. üstelik bu kadar sakatı olmasına rağmen ve en azından her maça farklı bir 11le çıkmıyor. zaten çıkamaz adamı yok hepsi sakat. :D
beşiktaş bu uyumu erken sağlayabildiği için galatasaraydan daha az gol yedi. stoperlerin uyumu gayet iyi. birine bişi olsa yerine toraman gelmeli bence.
fenerbahçe ne yapsın? edu ve luganodan sonra can arat geliyor stoper mevkisine?
shamur1
28.Eylül.2007, 22:59
O zaman bütün takımlar için için geçerli sabretmek gerekiyor.. Zaman..
eXcitinG
28.Eylül.2007, 23:00
İşte zaten onu diyorum ya Çağrı. Arkadaş diyor ki bir üçüncü stoperi varmı diye böyLe en zor mevki için biz iki tane iyi adam buLmuşuz buna sevineceğimize ne yapaLım üçüncüyü :D
Ama Zapo-Toraman ya da Sivok-Toraman ikiLiside iyi verim verecektir savunmada. Tek sıkıntı Gökhan Zan da. AsLında Zan böyLe değiLdi ama geçen sezonun ikinci yarısından itibaren büyük form düşükLüğü var. AsLında biraz kendisini toparLasa yapamayacağı yok.
PesimiSTyLa
28.Eylül.2007, 23:03
Anlamadığınız nokta şu : Eğer ortasahadan defans 2 lisine bir yardım gelmiyorsa dünyanın en iyi defans ikilisini oluştur tek baslarına yine sürünürler. Galatasaraydaki durum buydu. Ayhan tek önlibero oynuyordu mecburiyetten, defans özellikleri vasat olan bir oyuncu ve rakip takım da ortasahayı kolay gecip Meira-Servet ikilisiyle basa bas kalıyorlardı. Olay bu ;) Ayrıca yediginin 1 fazlasını atıyorsan sorun yok ;)
tombul taho
28.Eylül.2007, 23:07
O zaman bütün takımlar için için geçerli sabretmek gerekiyor.. Zaman..
evet işte bunu demeye çalışıyorum zaten. özellikle 2 stoper ve kaleci de değişikliğe gidiyorsanız bu mevkideki futbolcular birbirine alışıp birbirleriyle uyum sağlayana kadar bu hatalara katlanacaksınız demektir.
ayrıca ben toramanın zan'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum açıkçası.
Vieri
28.Eylül.2007, 23:13
Beşiktaş İBB'yi rahat diye düşünüyordum fakat tahminim tutmadı.
Öncelikle maçın Olimpiyat Stadyumunda boş tribünlerde yapılması üstelik İstanbul gibi bir kente hiç yakışmıyor. İftar saatine ve yağmura denk gelmesi nedeniyle tribünler bomboştu ve seyir zevki açısından hiç güzel değildi.
Maç öncesi iyi bir hava yakalayan Beşiktaş'ın karşılaşmadan galip ayrılacağını düşünüyordum. Forvet olarak çift forvet olmasıda güzeldi.
İBB daha maçın başında yakaladığı fırsatı tepti ve hemen ardı dakikada gelen orta şut karışımı birazda şansın yardımıyla Beşiktaş erken golü buldu. İlk yarıda Tello kötü performans gösterdi. Delgado'da pek ortalarda yoktu. Cisse göze çarptı.
Oyuna Uğur'u Tello yerine alması Ertuğrul Sağlam açısından iyi bir hamleydi. İkinci yarıda duran top pozisyonunda Beşiktaş savunmasının yaptığı bir hata neticesinde Adriano şık bir vuruşla durumu eşitledi. Zaten İBB'nin bu gibi durumlar dışında gol atması beklenmezdi.
Bu golden sonra bastıran taraf Beşiktaş'tı ve İBB tamamen savunmaya yerleştiri. Adriano ve İ.Akın'da yorulup kontra atak yaratamayınca Beşiktaş daha fazla topa sahip oldu ve golü aradı. Belediye geçtiğimiz sezondan çok farklı bir görüntü sergiliyor. Özellikle adamı bıktıran Olimpiyat stadyumuna çok alışıklar ve geçen sezon burada alışık olmayan takımlara karşı çok puan kazandılar. Dün gecede Beşiktaş karşısında vasat bir futbol sergilediler, savunmalarındaki problemler çok bariz önplana çıktı ve buna rağmen göze hoş gelmesede 1 puanı cebe attılar.
Tabi Beşiktaş eline geçen imkanları değerdirseydi belki iptal edilen golleri konuşmayacaktık. Bunlar yanlış veya doğru kararlar olsada böyle bir İBB karşısında Beşiktaş rahat kazanmalıydı.
Vasatı Aşamayanlar: İbrahim Üzülmez, Tello, Abdullah Avcı
İdare Edenler: Nobre, Cisse, Efe, Adriano
LaigLeNoiR
29.Eylül.2007, 00:28
Çağrı eğer Nonda'nın posizyonuna da faul diyorsan sana ses etmem zaten.Sadece selam ederim :) Teşekkürler tarafsız görüşün için ;)
Ekrem Dağ bence fena oynamadı bu maçta.
BlackEagle19o3
29.Eylül.2007, 01:25
Gökhan Zan yerine oyuna giren kesinlikle Toraman olmalıydı.Bu Gökhan'a devre arasında yol verilmeli...
kral_67
29.Eylül.2007, 03:59
bence hakem gayet düzgün bir maç yönetti...
hatta i.b.b. nin verilmeyen bir golünde top yerde yatan adama çarptı ofsayt değildi bana göre onun haricinde iptal edilen gol kararları doğru...
beşiktaş iyi oynadı kötü değildi ama savunmada sıkıntılıydı biraz önceki maçların aksine...
neyse olur böyle durumlar lig uzun daha...
tombul taho
29.Eylül.2007, 08:41
şimdi erman toroğlunu izledim arkadaşlar.
serkan'ın söylediği kuralı söyledi ve pozisyonun faul olduğunu da söyledi. ayrıca ikinci goldeki pozisyonda nobrenin sol ayağıyla ibb'li futbolcuya çelme takıp sağ ayağıyla topu delgadoya attığını söylüyor. ki videoda da bu gözüküyor gerçekten. dikkatli bakınca gerçekten fark ediliyor.
ayrıca ertuğrul sağlam da açıklama yapmış ben öyle bişi söylemedim diye. şansal büyüka söyledi
DisCo
29.Eylül.2007, 08:52
Yani sonuca gelirsek şu var arkadaşlar.
Hani "yahu atıyoruz atıyoruz vermiyorlar :n:" diye işi gırgıra vurursunuz ama kararların doğru olduğunu görebilmek lazım. Kararlar doğru ise bizim ilerlememizi istemiyorlar ve önümüzü kesmeye çalışıyorlar demek abes kaçıyor. Federasyon veya MHK yada bilinmeyen bir güç ne demiştir. "Faul yapılır ve pozisyon devamında gol olursa golü verme" diye telkinde mi bulunmuştur. Zaten hakemin yapması gereken golü vermemektir. Diğer bir taraftanda şu önyargı vardır. Bir maçta aynı pozisyondan çok olursa kesin hakem yanlış karar vermiştir. :) Dediğim gibi bir maçta 5 kırmızı kartta çıkar, 3 tane faul diye aynı takımın golüde iptal edilir.
Verilen kararlarda tartışılacak nokta bize kasıt var değildir. Hakemlerimizin neden bir kuralı 2 maç uygulayıp 1 maçta yanlış uygulamalarıdır.
LaigLeNoiR
29.Eylül.2007, 10:50
Biz tartışalım duralım gol faul olur verilmez.Bugün G.Saray yine faul sonucu gol buldu.Tıpkı geçen haftada olduğu gibi.İsyanım buna.Bi tarafa çalıyorsun bi tarafa çalmıyorsun.
eXcitinG
29.Eylül.2007, 19:30
Aynen dün akşam ki iLk iki goLü gördükten sonra geLde burda neden BeşiktaşLı arkadaşLar tartışıyor neden isyan ediyor de. Ederim.
garydelgadov
29.Eylül.2007, 19:34
Aynen öyLe ederim.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
29.Eylül.2007, 19:45
Aslında hakemi onu,bunu konuşuyoruz ama gerçekten irdelenmesi gereken çok önemli bir nokta var...
Geçen sezon tek önlibero Cisse önünde Delgado,beklerde Tandoğan ve Üzülmez oynuyordu.Yani bu takım savunması neredeyse "sıfır" anlamına geliyordu.Ne diyorduk hep,bu sistemde stoperlerin Terry-Puyol olsa pozisyon verir gol yersin.Nitekim Ertuğrul Hoca'da bunu anlamış olacak ki(ya da biz öyle sandık) bu sene Kurtuluş ve Tello'lu daha aklı selim bekler,Uğur ve Cisse gibide mücadele gücü yüksek ve iyi pas yapan oyunculardan kurulu çift önlibero önlerinde Delgado'lu sistemi oturtmaya başlamıştı.Yani 4-2-3-1.Bu sistemle Siroki,Antalya ve Konya mağlup edilmişti.Ne olduysa Trabzon maçında oldu.Lige çok iyi başlayan Trabzon karşısında gol yememişsin,neredeyse pozisyon vermemişsin ama pozisyonada girememişsin.Yani başarısız sayılmazsın.Şampiyonluk yolundaki rakibine deplasmanda yenilmedin.Ama bizim futbol ulemalarımız sırf bu maçta pozisyona girilemedi diye başladılar;"Beşiktaş büyük takım,çift forvet oynamalı,tek forvet oynanır mı,korkuyomusun?" naraları atmaya.Ve ne tesadüf ki Metalist maçında Ertuğrul Sağlam geçen seneki sisteme U dönüşü yaptı ve çift forvetli tek önliberolu sisteme geçti.Bu maçta Metalist takımı yakaladıklarını atsa 3-1 galip ayrılıp ülkesine güle oynaya gidecekti.Hemen ardından Antep maçı geldi.Futbolcular sahaya çıktığında hemen dizilişe baktım ve çift forvet olduğunu gördüm.Eyvah yine aynı hataya düştü Hoca,Antep puan ya da puanlar alacak dedim kendi kendime.Ama gözümden kaçırdığım bir şey vardı.Cisse yalnız değildi bu sefer ve yanında koşmayan,mücadele etmeyen,top ayağına gelince oynayan Delgado yoktu,Serdar Kurtuluş vardı.Yani bu demek oluyordu ki çift forvet ama yine çift önliberolu bir sistem vardı sahada.Ve yine neredeyse pozisyon vermedik rakibe.Gelelim dün akşam oynanan maça.Çok değil daha geçen sene şampiyonluktan olduğumuz maçta tek önlibero S.Özkan,önünde Delgado.Bekler Üzülmez ve Tandoğan.Daha ilk 15 dakikada 3 karşı karşıya pozisyon verdik,birde gol yedik.Ve sonuç olarak maçı kaybettik,şampiyonluk yolunda çok büyük bir yara almış olduk.Dün akşam kadroya vedizilişe bakınca gözlerime inanamadım.Nasıl olurda Ertuğrul Hoca böyle bir hataya düşer anlam veremiyorum.Geçen sene iki gol yediğimiz kanadın sahibi Üzülmez sahada ve Büyükşehir gibi orta sahası basan ve iyi pas yapan rakibe karşı tek çapa Cisse önünde ise koşmayan Delgado.Neyse maç başladı golü erken buduk yine,aslında pek sevinmedim desem yeridir.Hem golü tam göremedim,hemde Ertuğrul Hoca yine erken gole aldanıp bu sistemin iyi olduğunu düşünerek bundan sonra böyle devam eder diye korktum.Ama beklediğim oldu,Cisse tek başına bir şey yapamadı dirençli İBB orta sahasına karşı.Üzülmez kademeden,top sürmekten,stoperden top almaktan,kafaya çıkmaktan bihaber zaten.Ve sonuç olarak yine rakibe pozisyonlar verdik.Nasıl oldu böyle bir şey.Zapotocny ve Sivok vardı savunmada pozisyon vermememiz lazımdı.Taş gibiydi hani bunlar.Tamam iyi has oyuncular ama Üzülmez gibi bir bekle,önlerinde sadece Cisse ile oynarlarında yapacak bir şeyleri yok pek fazla.Başında da söylemiştik,değil Zapo-Sivok,Puyol-Terry olsa bu sistemle afallarlar,hata yaparlar.Tamam hakem hatalı diyoruz biz ama sen rakibi boğup,golleri attıktan sonra kim ne yapabilir...
Ertuğrul Hoca sezon başındaki doğrusuna dönsün.Çift önlibero tek forvetli sistemi devam ettirsin.Üzülmez'i yine oynatmasın,hatta kadroya bile almasın Tandoğan gibi.Bazı futbol ulemalarının gazına gelip bildiği,oturtmak istediği sistemden vazgeçmesin...
Umarım artık bundan sonra koskoca orta sahada bir tek Cisse'yi bırakmaz.Yanında sezona mükemmel başlayan ve takım savunmasının başarılı olmasının başmimarlarından olan Uğur'u tekrar onun yanına monte eder.Metalist maçında yine aynı sistemle çıkarsak tur hayalden öteye gitmez.Ama ben Hoca'nın kendi sistmine geri döneceğine inanıyorum...
Tartışmaya gerek yok ! Sadece Hakem hatalrı değil ! Anıl Abi herşeyi doğruca açıklamış...
eXcitinG
29.Eylül.2007, 19:47
Herşeyi güzeL açıkLamışta neden biz kötü oLduğumuz günde kazanmak varken kazanamıyoruz. Bazen takımLar kötü iken de kazanabiLiyor. Neden bizim ayağımıza bu şans geLmişken kazanamıyoruz. İyi tamam kötüydük, bunLarın önLemi aLınır ama puanLar gidiyor yine. BakaLım sezon sonuna kadar geçen sezon giden puanLarın topLamını geçebiLecekmiyiz.
anilton
29.Eylül.2007, 19:52
Hayrettin abi iyi diyorsunda,bir anlık kızgınlıkla hakeme sallıyoruz bizde.İkinci gol net faul.İlk atılanda da "kural" öyle diyormuş.Aslında hakem hatası yokmuş demek ki.Bir penaltı pozisyonu var tartışılan sadece...
Bizim asıl isyan etmemiz gereken konu şu olmalı.Bizim maçta en ince faulu,santimine kadar ofsaytı yakalayan hakemler,gözünün önündeki apaçık faulu,apaçık ofsaytı nasıl vermezler,bunları sorgulamak lazım...
Sekopej
29.Eylül.2007, 20:00
Bence de, sonuçta bu maçta hakem bizi yaktı, oyunlar oynanıyor diyecek çok önemli şeyler olmadı. Hakem vermesi gereken kararları verdi, burada bir mağduriyet yok, isyan herkese neden eşit uygulanmıyor yönünde olursa doğrudur ama hakemler bizi yakıyor, GS maçında vermedi denirse Beşiktaş da hatalı kararlarla kazanmak istiyor gibi bir düşünce ortaya çıkar ki o zaman düzen bozulur işte.
İsyan edilecekse doğru verilen kararlara değil, verilmeyenlere edilmeli.