PDA

View Full Version : Mesut Özil Kararını verdi

deniz.91
04.Ekim.2007, 23:06
"Mesut bizden süre istedi"

2010 Dünya Kupası eleme grubu maçında 10 Ekim'de İstanbul'da Bosna-Hersek ile, 15 Ekim'de deplasmanda Estonya ile karşılaşacak A Milli Takım'ın kadrosu açıklandı.
Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, Werder Bremen forması giyen Mesut Özil'i kadroya çağırmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
Fatih Terim, son günlerde yüksek formuyla dikkat çeken Werder Bremen'li Mesut Özil'e ilişkin de şu açıklamayı yaptı: "Mesut çok beğendiğimiz, U19 milli takımlarından bu yana takdirle, dikkatle izlediğimiz genç ve yetenekli bir oyuncu. Kendisini Türk Milli Takımı'na çağırabilmek için elimizden gelen her şeyi yaptık.

Hatta bu konuda Milli futbolcularımız Hamit ve Halil Altıntop'tan da yardımcı olmalarını istedik. Son on günde yoğunlaşan uzun görüşmelerden sonra bir noktaya geldik. Ancak Mesut, Alman Ümit Milli Takımı'nın Fransa ile oynayacağı çok önemli play-off karşılaşmalarında kadroya davet edildiğini ve orada olması gerektiğini belirtti. O'nun bu tercihine saygı duyuyoruz. Mesut, bizden düşünmek için süre istedi ve A Milli Takım'a ilişkin kararını önümüzdeki kararını önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi."

04.10.2008

Kaynak : Sporx.com

BeeTLeJuiCe
04.Ekim.2007, 23:07
Mesut Alman Milli Takımında oynamadı mı ya?
Eğer hala şansımız varsa ne yapabiliyorsak yapmalıyız. Mesut bize büyük güç katacaktır.

PesimiSTyLa
04.Ekim.2007, 23:12
İnşallah kabul eder. Ama pek gönüllü olmadıgı belli.

Memedov
04.Ekim.2007, 23:14
Mesut Almanya Milli takımında oynadı diye biliyorum.

deniz.91
04.Ekim.2007, 23:15
Bence gönüllü değilse hiç gelmesin

Fernando Gago
04.Ekim.2007, 23:17
Mesut Almanya'yı seçer Gurbetçi oyunculara verdiğimiz değeri düşünürsek haksız sayılmaz

barahir
04.Ekim.2007, 23:19
Mustafa Doğan, Malik, Serdar şimdi de Mesut.. Neden kaçırıyoruz biz bunları ya?

deniz.91
04.Ekim.2007, 23:19
Demekki hala şansı varki Fatih Terim böyle konuşmuş.

shamur1
04.Ekim.2007, 23:22
Mustafa Doğan, Malik, Serdar şimdi de Mesut.. Neden kaçırıyoruz biz bunları ya?

Görmüyormusun sırf İstanbul takımlarından oyuncu alınacak diye nerde bir formsuz oyuncu var Milli Takımda. Bu oyuncular alınsa o formsuz oyunculara nasıl yer açılacak.

PesimiSTyLa
04.Ekim.2007, 23:24
Sanki malik, m.doğan, serdar gibi adamlar secti de oynuyor almanyada

barahir
04.Ekim.2007, 23:30
Serdar çağrıldı takıma, Malik de formda olduğu zaman çağrılıyo, Mustafa Doğan futbolu bıraktı zaten nasıl çağırsınlar onu? En iyi zamanında oynattılar adamı..

Sheriff
04.Ekim.2007, 23:44
Mehmet Scholl'ün de annesi Türk'tü ve onuda kaçırmıştık oda senelerce Alman milli takımında oynamıştı.. Böyle bir örnekte var karşımızda..
Ama bence ne olursa olsun Mesut'u Türk Milli takımında oynatmalıyız..

deniz.91
04.Ekim.2007, 23:47
Oynasa çok iyi olur ama gerçekten çok yetenekli ve zeki bir oyuncu.Yıldırayın Tümerin falan döenmi bitmişken 10 numara pozisyonunda çok iyi olur

Bursaspor
04.Ekim.2007, 23:48
Mesut, Almanya A Milli Futbol takımında oynamadı. Sadece U19'larda maça çıktı. Yani halen Milli Takıma çağırılma şansı devam ediyor.

GeNç KaRTaL
05.Ekim.2007, 00:33
Bende artık oynama şansı kalmadı diye biliyordum.Öyle değilmiş.İnşallah bizi seçer.Çünkü gerçekten çok yetenekli bir oyuncu.

fmsmyrna
05.Ekim.2007, 03:09
M.Doğan,Malik ve Serdar çok yetenekli değillerdi ancak Mesut onlardan ayrı yetenekleri çok üst seviyede.Ama şöyle bir soru da var Nuri'den ne kadar faydalandık ki Mesut'u istiyoruz.2 sene öncesine kadar Arsenal,Chelsea istiyordu Nuri'yi.

a.arıcı-11
05.Ekim.2007, 03:14
Önder Turacı'da Belçika ufak takımlarında birinde oynadı diye seçemiyoruz bu admı nasıl alıcaz anlamdım.İkiside aynı şey değilmi?

Bence Türkiye'yi seçerse hata eder.Yıldıray'ı Halil'i kadrodan çıkartıyoruz Nuri Şahin gibi bir yeteneği oynatmıyoruz.Bu adamda 3-5 maç oynar sonra seçilmez kanımca.

GeNç KaRTaL
05.Ekim.2007, 03:34
@fmsmyrna

İyide Nuri milli takıma seçilmediği için bu duruma gelmediki.Burada hata Dortmund kulübündedir.Tabii böyle bir yeteneği milli takımda değerlendirmeyen Fatih Terim'dede hata var ama bir süre önce Chelsea felan izlerken milli takımda oynamadığı için vazgeçmediler herhalde takip etmekten.

barahir
05.Ekim.2007, 03:42
M.Doğan,Malik ve Serdar çok yetenekli değillerdi ancak Mesut onlardan ayrı yetenekleri çok üst seviyede.Ama şöyle bir soru da var Nuri'den ne kadar faydalandık ki Mesut'u istiyoruz.2 sene öncesine kadar Arsenal,Chelsea istiyordu Nuri'yi.

Malik ve Serdar Yetenekli değiller mi? Serdar'ı bugün izledin mi? Adım attırmadı Forvete.. Hemde werder forvetine

PesimiSTyLa
05.Ekim.2007, 03:50
@fmsmyrna

İyide Nuri milli takıma seçilmediği için bu duruma gelmediki.Burada hata Dortmund kulübündedir.Tabii böyle bir yeteneği milli takımda değerlendirmeyen Fatih Terim'dede hata var ama bir süre önce Chelsea felan izlerken milli takımda oynamadığı için vazgeçmediler herhalde takip etmekten.

Harfi harfine katılıyorum. Ne yani Nuri kendinden beklenilen patlamayı yapamadı diye suçlu milli takım mı ? Dortmund bile kiraya yolluyorsa - ki sene bası Bjk ye satacaklardı eger Nuri TR ye gelmeye sıcak baaksaydı- suç milli takımda degil oyuncunun kendisindedir .

Cengo
05.Ekim.2007, 04:27
18 yaşında seçildi Milli Takım'a, biraz insaf..

King_91
05.Ekim.2007, 04:59
nuri niye karıştı ortalığa anlamadım daha 20 yaşında sakin olun :D ayrıca serdara falan yeteneksiz diyenler olmuş adam almanya milli takımında oynuyorsa bir bildikleri vardır . Ayrıca bu kaybettiğimiz Türk oyuncular o kadar çok oldu ki artık saymakta zorlanıyorum .Gereken ilgiyi hiç göstermiyoruz adamın yıldızı parlıyor bizden daha iyi ekolü olan bir ülke çağırınca biz de ağlaşıyoruz niye bize gelmiyor nasıl Türksün vs. diye . halbuki adamı aramıyoruz bile . Almanlar ise arıyorlar sözler veriyorlar oynatıyorlar takip ediyorlar. Siz olsanız kime gidersiniz . Suç federasyonda . Belki Mesut konusunda olmayabilir ama Barış,Serdar,Malik vs oyuncularda tüm suç federasyonundur + Türk Milli takımında forma giydikleri takdirde futbolcuların birçok hakkını alan Alman Federasyonundadır .

Sheriff
06.Ekim.2007, 10:45
Önder Turacı'da Belçika ufak takımlarında birinde oynadı diye seçemiyoruz bu admı nasıl alıcaz anlamdım.İkiside aynı şey değilmi?

Bence Türkiye'yi seçerse hata eder.Yıldıray'ı Halil'i kadrodan çıkartıyoruz Nuri Şahin gibi bir yeteneği oynatmıyoruz.Bu adamda 3-5 maç oynar sonra seçilmez kanımca.
Önder 21 yaşını doldurduktan sonra çağırmak istedik.. Doldurmadan önce çağırmamız gerekiyordu..

gerrrard
06.Ekim.2007, 19:28
Bu Mesut ben Türk değilim diye bir açıklama yapmıştı hani? Öyle birşeyler vardı? Böyle bir adamın peşinden koşuyoruz. Seçmeyeceğide belli.

deniz.91
07.Ekim.2007, 03:54
Seçmezse seçmesi milli takımı zaten ruhuyla taşıyacak adamlar giymeli yetenek falan boş

TR.CaPTaiN
07.Ekim.2007, 03:57
Çok yetenekli olmasına rağmen Milli Takım formasını - Fatih Terim'in açıklamalarına dayanarak - haketmediğini düşünüyorum.

fmsmyrna
08.Ekim.2007, 21:24
Malik bildiğim kadarıyla Spartak'ta ve milli takıma alınmıyor.Serdar'ın da milli takımda sürekli oynayacağını düşünmüyorum.Nuri'de ise sadece suç Terim'de demiyorum elbette ama önce elden kaçırmamak için alıp sonra 2 sene yüzüne bakmamak yanlıştır bence.Halil'e Nuri'ye Yıldıray'a yapılan muameleyi gördükten sonra seçmemesi de normaldir bence

deniz.91
09.Ekim.2007, 03:26
Löwde istiyormuş bakalım kişmi seçecek

Bordo61Mavi
09.Ekim.2007, 03:28
Milli formada secim hakkini dusunen adami ben istemem.

Aşk-ı Şehir
09.Ekim.2007, 03:32
Almanya'da (sistemden dolayı) sıradan bir oyuncu olmak mı? Türkiye Milli Takımının beyni olmak mı? Bence Mesut iyi düşünüp tartmalı. Son yıllarda çıkan en yetenekli Türk oyunculardan biri.
--------BATUHAN
ARDA-MESUT-SERDAR ÖZKAN

Mesut Milli takımı seçerse 2010'daki hücum hattımız yukarıdaki gibi olabilir.:) Hemde ne güzel olur.:)

goosfraba
10.Ekim.2007, 00:36
Boşa hayal kurmayalım, çünkü Mesut Almanya'yı seçti.

---------------------------------------------------------------------------------

Alman spor dergisi Kicker, Almanya Ümit Milli Takımı`nın 19 yaşındaki Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil`in Almanya adına oynamayı sürdüreceğini yazdı.

Derginin haberinde, Almanya'da doğan Mesut'un, Alman Milli Takımı'nda oynamak istediği, 2 yıl önce de Türkiye'nin ümit milli takımı adına oynamayı reddettiği belirtildi.

Mesut'un, mevcut kurallara göre 21 yaşına kadar seçimini yapabileceği ifade edilen haberde, ancak ailesinin Almanya'da yaşaması nedeniyle ve kendisini Almanya'yla özdeşleştirdiği için kararında bir değişiklik olmayacağı savunuldu.

Mesut'un forma giydiği Bundesliga takımlarından Werder Bremen'in menajeri Klaus Allofs da, ''Mesut'un kendisini Alman olarak hissettiğini biliyorum'' şeklinde konuştu.

Alman Futbol Federasyonu'nun spor direktörü Matthias Sammer, Mesut'a iyi bir perpektif sunduklarını, şimdi Alman Ümit Milli Takımı'nın Fransa'ya karşı oynayacağı karşılaşmalara konsantre olması gerektiğini, konuşulacak şeylerin olması durumunda bunu daha sonra yapabileceklerini söyledi.

LigTv

Clayman
10.Ekim.2007, 00:58
Mesut iyi futbolcu ama yanlış bir seçim yaptı bence. Ben Mesutun Alman Milli Takımında kalıcı olabileceğini sanmıyorum ne yazık ki. Nedeni de şu onun oynadığı bölgelerde kendisinden kat kat daha iyi olan oyuncular var Alman Milli Takımında. Seçilse bile ilk 11 başlayacağı maç sayısı çok az olacaktır. Halbuki Türk Milli Takımını seçmiş olsa burda Mesut gibi bir yeteneğe ihtiyacımız büyük. Hem Fatih Hoca oynatmayacak olsa neden bu kadar ısrarcı olsun ki bu konuda ?

Nocna Mora
10.Ekim.2007, 01:08
Bence doğru olanı yaptı önündeki Nuri örneğini gördü ve Alman milli takımını seçti...

deniz.91
10.Ekim.2007, 01:38
Türk oyunculara verilen değeri görünce haksızda sayılmaz yani

Redrum
10.Ekim.2007, 01:45
ya nuri şahin bu zamana kadar A milli takımda toplam 12 defa forma giymiş. Bu adam çok formda olsaydı zaten feyenoord a kiralanmazdı.

Fernando Gago
10.Ekim.2007, 02:16
Kariyeri adına en iyisini yaptı . . .

Knightmare
10.Ekim.2007, 03:07
Bide seçim mi yapması gerekiyordu :)
adam almanya'da doğmuş, büyümüş...kariyerini orada devam ettiriyor, yıldızı orada parladı.

Addolorato
10.Ekim.2007, 03:29
almanyayı seçmeseydi alman vatandaşlığından çıkarılcaktı kanunlar gereği almanya avrupa birliği üyesi ve ayrıca kimse yaşadığı ülkede yabancı statüsünde olmak istemez

a.arıcı-11
10.Ekim.2007, 03:38
adam doğrusunu yapmış.Zaten biraz insaniyetli biri yemek yediği kaba tükürmez.Mesut'ta bunu yapmamış.Alman Milli takımında başarılar diliyorum...

GeNç KaRTaL
10.Ekim.2007, 04:28
Üzüldüm desem yalan olur.Kendi tercihidir.Saygı duyuyorum.

KaPaLı
10.Ekim.2007, 21:03
Daha kesin birşey yokki sadece Kicker dergisinin iddiası böyle.

PesimiSTyLa
17.Aralık.2007, 22:17
MÜFİT HOCA NOKTAYI KOYDU! TOP ŞİMDİ MESUT'TA!

Bundesliga'da Werder Bremen formasıyla gösterdiği performansla gündemden düşmeyen Mesut Özil'e canlı yayında "Milli" çağrı!..

Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programına konuk olan A Milli Takım Antrenörü Müfit Erkasap, hangi milli takımın formasını giyeceği uzun süredir tartışmalara konu olan Mesut Özil'i canlı yayında A Milli Takım'a davet etti!..

Erkasap, Almanya ve Türkiye milli takımlarından hangisinde oynayacağı hakkında hala karar verme şansı olan genç oyuncuya, "Mesut Özil'i buradan 18 Şubat 2009'da Fildişi Sahilleri ile oynayacağımız hazırlık maçının kadrosuna davet ediyorum" diyerek çağrıda bulundu.

Mesut'un, Müfit Erkasap'ın bu çağrısına ne cevap vereceği merak konusu!..

deniz.91
18.Aralık.2007, 03:48
Mesut bizi terich etse çok iyi olur gerçekten baklım ne olacak

Addolorato
18.Aralık.2007, 03:54
Adın Türk Soyadın Türk. Haydi Seni Bekliyoruz Mesut.

Emurafu
18.Aralık.2007, 03:59
Mesela mesut Euro 2008 kadromuza bakıyor sakat tümer kadroya alınırken saglam yıldırıay götürülmüyor:)..Bence Halil,Nuri,Yıldıray örnekleri seciminde büyük rol oynadı:)..

TR.CaPTaiN
21.Aralık.2007, 00:59
Alman 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen'de ve Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda oynayan Mesut Özil'in, gelecekte Alman (A) Milli Takımı'nda mı, yoksa Türk (A) Milli Takımı'nda mı oynayacağı sorusu, Alman spor basınının gündeminde yer almaya devam ediyor.

Bild gazetesi, ''Werder'li Özil, Türkiye'den yana mı karar verecek?'' başlığıyla verdiği bir haberde, Alman Futbol Federasyonu (DFB) Spor Müdürü Matthias Sammer'in, ''DFB'nin kapısı göçmen kökenli tüm oyuncular için de her zaman açıktır. Ancak biz hiç kimseyi Almanya adına oynamaya zorlayamayız'' şeklinde konuştuğunu belirtti. Sammer, Almanya (A) Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün Mesut ile irtibata geçmiş olmasının kendisi için güçlü bir sinyal olduğunu, ancak Alman milli formasını giyecek insanın da bu formayı taşımaktan gurur duyması gerektiğini söyledi. Sammer, 21 Yaş Altı Milli Takım'da oynayan genç yeteneklere de DFB'nin gelenek ve değerlerini tanıtmaya çalıştıklarını ve gençlerden bu değerlerle kendilerini özdeşleştirmelerini beklediklerini kaydetti.

TFF Avrupa Ofisi Sorumlusu Hakan Eseroğlu'nun ise, ''Özil'in kendisini bir Alman gibi hissettiğini sanmıyorum'' şeklinde konuştuğu bildirildi. Haberde ayrıca, Türk (A) Milli Takım Teknik Dirketörü Fatih Terim'in bir televizyonda yaptığı açıklamada, ''Mesut'un bizde oynamasını istiyoruz. Onun için çok çaba harcıyoruz, planlamalarımızda büyük rol oynuyor. Bizim adımıza oynaması için her türlü çabayı harcayacağız'' şeklinde konuştuğu belirtildi.

AA

GeNç KaRTaL
21.Aralık.2007, 01:51
Umarım bizim formamız altında oynamayı seçer Mesut.Fakat Almanya'yı seçersede saygı duyacağım.

Addolorato
21.Aralık.2007, 01:54
Ronaldinho mübarek. Seçmezse seçmesin giden gitmiştir gittiği an bitmiştir ben değil giden kaybetmiştir.Bizde daha ne Mesutlar vardır :)

KaF KeF
21.Aralık.2007, 01:56
Hani nerde Eralp ?

Sheriff
21.Aralık.2007, 03:08
Bencede nerde :D
Bi tane çıkıyo kırkta yılda bir onunda ya devamlılığı olmuyo yada havalara girip bi süre sonra kayboluyor..
Mesut'a ihtiyacımız var ama oda bir Türk vatandaşı olarak bu kadar naz yapmamalı..

hhkahraman
27.Aralık.2007, 00:26
Tabii ki TÜRKİYE'yi seçmeli ama seçmezse de kendi bilir,kendi kaybeder.
Bizim artık ilerideki Mesutları kaptırmamamız için Almanya, Hollanda, Avusturya ve Belçika gibi ülkelerde çok iyi örgütlenmemiz gerekiyor.Hele ki Almanya'da tonla kaliteli Türk futbolcusu var.

cureshot
27.Aralık.2007, 00:38
Önemli olan Türkiye'yi seçmesi değil, seçerse ona sahip çıkmamız (Ben aslında bizi seçmemesini istiyorum da neyse). Bizim bir u-17 takımımız vardı, hatırlıyorsunuz değil mi? Ayağa pas yapan, topu hiç şişirmeyen, Brezilya karşısında 3-0 geriye düşüp maçı 3-3'e getirebilen. O kadroda kimler vardı? En önemlileri Nuri ve Caner'di. O Nuri ki o zamanlar Avrupa'nın kendi yaş grubundaki en önemli 10 oyuncusundan biriydi. Kendimizi paralamıştık bu çocuk bizi tercih etsin diye ki etmişti de. Sonra Almanya ile oynana bir hazırlık maçında Nuri sonradan oyuna girmiş ve girdikten sonra topla ilk buluşmasında da golü atmıştı. O golden sonra çok zaman geçti ama Nuri gittikçe geriye gitti. Feyenoord'da kiralık oynadı, sonra Dortmund'a geri döndü ama şimdi Dortmund onu kulübede oturtup Tamas Hajnal gibi 20'li yaşlarının sonlarındaki bir adamı oynatıyor. Terim de, ki güvendiği adamları 2. ligde bile olsa oynatan adamdır, bir türlü onu Emre'nin yerine monte etmeye çalışmıyor; demek ki güvenmiyor. Adam Almanya'da doğmuş, orada futbol eğitimini almış, orada oynamış, oranın ümit milli takımında oynamış, ben Fatih Terim olsam, Mesut bizi seçecek olsa bile "Git oğlum senin burada ne işin var?" derim. Almanya'da oynasın, tabii eğer oynarsa; biz elimizdeki Nuri'lere, Caner'lere, Arda'lara sahip çıkalım yeter.

hhkahraman
27.Aralık.2007, 00:59
Önemli olan Türkiye'yi seçmesi değil, seçerse ona sahip çıkmamız (Ben aslında bizi seçmemesini istiyorum da neyse). Adam Almanya'da doğmuş, orada futbol eğitimini almış, orada oynamış, oranın ümit milli takımında oynamış, ben Fatih Terim olsam, Mesut bizi seçecek olsa bile "Git oğlum senin burada ne işin var?" derim. Almanya'da oynasın, tabii eğer oynarsa; biz elimizdeki Nuri'lere, Caner'lere, Arda'lara sahip çıkalım yeter.

Yaw bırakalım böyle düşünceleri.Bu bizim öz be öz çocuğumuz aynen Hamit gibi.Aurelio'ya, Kazım gibi bir oyuncuya kapımızı açıp Mesut'a mı kapayacağız.Tabii az önce de yazdım oynamak istemezse kendi kaybeder.

cureshot
27.Aralık.2007, 01:03
Yaw bırakalım böyle düşünceleri.Bu bizim öz be öz çocuğumuz aynen Hamit gibi.Aurelio'ya, Kazım gibi bir oyuncuya kapımızı açıp Mesut'a mı kapayacağız.Tabii az önce de yazdım oynamak istemezse kendi kaybeder.

Düşüncemin ne olduğunu anlamadan "Böyle düşünceleri bırakalım." demen çok ilginç gerçekten. Benim dediğim "Sen orada yetiştin, Türk değilsin, git orada oyna." değil, benim dediğim "Sen orada yetiştin, burada oynaman haksızlık olur.". Tıpkı Hamit gibi, Halil gibi. Ama burada oynarsa da sahip çıkalım, Nuri'ye olanlar olmasın. Ama senin "Kendi kaybeder." sözüne de hiç katılmıyorum açıkçası, ne kaybedeceğini söyler misin kariyer olarak?

hhkahraman
27.Aralık.2007, 01:32
Haksızlık olacağını düşünmüyorum.Bu adam sonuçta Türk.Tabii ki kendi vatanının milli takımını tercih edebilir.En doğal hakkıdır.
Kariyer olarak Türk Milli takımının maestrosu olmayı kaybeder,Alman takımında oynayıp oynamayacağı şüpheli,milli takımda oynamak istiyorsa Türkiye'yi seçmeli.
Daha da önemlisi 70 milyonun sevgisini kaybeder.

Sheriff
29.Aralık.2007, 06:53
Düşüncemin ne olduğunu anlamadan "Böyle düşünceleri bırakalım." demen çok ilginç gerçekten. Benim dediğim "Sen orada yetiştin, Türk değilsin, git orada oyna." değil, benim dediğim "Sen orada yetiştin, burada oynaman haksızlık olur.". Tıpkı Hamit gibi, Halil gibi. Ama burada oynarsa da sahip çıkalım, Nuri'ye olanlar olmasın. Ama senin "Kendi kaybeder." sözüne de hiç katılmıyorum açıkçası, ne kaybedeceğini söyler misin kariyer olarak?
Nuri'ye biz bişey yapmadık Nuri'nin formu düştü ve doğal olarak milli formayıda kaptırdı..

PesimiSTyLa
29.Aralık.2007, 06:59
Su olayıda anlamıyorum yahu. "Nuri gibi olur milli takımı secerse" :s Milli takım bir futbolcunun kendini geliştirecegi yer degildir! Nurinin formu düşünce elbette alınmayacak milli takıma. Ne yapsaydık "Bu cocuk bizi secti, hatır için milli takıma alalım" mı deseydik? Formunu korusaydı oynardı elbette.

Mesut'un gelmeye pek niyeti yok belli. Yoksa coktan kararını verrmişti. Umarım yanılırım da bizi secer ama ben Almanyayı sececegini düşünüyorum.

cureshot
29.Aralık.2007, 08:51
Nuri'ye biz bişey yapmadık Nuri'nin formu düştü ve doğal olarak milli formayıda kaptırdı..

Nasıl bir formmuş bu ya, 5 senedir düşük! Hem biz pekala da biliyoruz ki bu formayı yıllarca 3 maç oynamadan giyenler de var. Kumaş kaliteli ise ondan iyi bir elbise çıkartmak terzinin görevidir ki Nuri'nin kumaşı iyi değil diyene de kusura bakmayın ama gülerim yani. Ayrıca, madem "Milli Takımlar Baş Sorumlusu" gibi bir ünvanı var Fatih Terim'in, tek görevi Sami Yen'e, İnönü'ye, Saraçoğlu'na gidip maç seyretmek olmamalı, gurbetçileri araştırıp onlara milli takımda oynamasını teklif etmek de olmamalı. Bu gibi oyuncuların mentöre ihtiyacı vardır, bkz. Alex Ferguson-Cristiano Ronaldo. Fatih Terim'in Nuri'ye salık vermesi lazım "Bak Nuri, senin oynaman lazım, sana bu takımda ziyan oluyor, başka takımları artık düşün." diyerek. Bunu yapıyor mu? Hiç sanmıyorum açıkçası. Bu çocuk kendi haline bırakıldı sanırım. Ayrıca, her oyuncunun değil ama bazı oyuncuların üzerine titrenmesi gerektiğini düşünüyorum; hele ki bu oyuncular sizin geleceğiniz ise. Örneğin, Arda, Nuri, Caner, Batuhan, vs.

Sheriff
29.Aralık.2007, 20:32
Nuri ne yaptı 5 senedir bana bi söylermisin? Dortmund'da 2 sezon yedek bekledi sonra kiralık olarak Feyenord'a gönderildi, tam toparlıyor derken tekrar Dortmund'a döndü ve yine kulübede beklemeye başladı. Böyle bir oyuncu nasıl neden a milli takımda oynasınki. Nuri daha çok genç bir oyuncu. Gelecek vaadediyor. İleride tekrar form tuttuğu zaman zaten mili takımda oynayacaktır. Ferguson-Ronaldo ilişkisinin Nuri-Terim ilişkisiyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Nuri'nin tek yapması gereken maçlarda oynamak ve iyi performans sergilemektir. Bunu yapıpta milli takıma çağırılmazsa ben sana haklısın derim. Arda, Caner, Batuhan demişsin. Arda zaten milli takımda ve kendi takımında banko oynuyor. Caner'in formda olduğu ve milli takımı hakettiği söylenemez. Batuhan desen çok genç ve a milli takım forması bana göre ona şu anda baya uzak. Nuri yetenekli buna birşey demiyorum. Hemde çok yetenekli, ama Nuri bir okadar da formsuz. Üstelik Nuri'nin henüz çok genç olduğunu ve ileride form tuttuğunda milli takıma ne gibi katkılar yapabileceğini unutmayalım.

cureshot
29.Aralık.2007, 20:46
Ben sana zaten dikkat ettiysen ismi geçen oyuncular süper işler yaptı da milli takıma alınmıyorlar demedim, konuyu çarpıtma! Mentörlük önemli oyuncuların kariyerini olumlu etkileyen bir olaydır ve olması gereklidir ve uzaktan yakında alakası olup olmadığı senin fikrindir, ikisinin arasındaki ilişki öyle değildir ama öyle olmalıdır çünkü Nuri bir zamanlar geleceği çok parlak bir oyuncuydu ve biraz Fatih Terim'in ilgisizliği, biraz Nuri'nin yanlış takım tercihleri buna çanak tuttu. Bu çocuğun bir akıl hocası olsaydı böyle olmazdı. Şu an mevlüt için yaptığını zamanında Nuri için neden yapmadı acaba? Bu adamın illa Terim de olması gerekmiyor tabii ki, Jürgen Klopp da olabilirdi ama o da Nuri'ye güvenmiyor. O zaman iş Terim'e düşüyor. Onu daha iyi bir yöne kanalize etmesi gerekiyor. Kısacası, benim anlatmaya çalıştığım şey bu oyuncuların formda olup olmaması, milli takıma alınıp alınmaması değil, bu oyuncuların nasıl milli takıma kazandırılacağı. Ben demiyorum ki tutun bu formsuz adamları milli takıma alın. Ama bir formsuzluk da 5 yıl sürmez değil mi? Ha banane Nuri'den, ben posası çıkmış Emre'den gayet memnunum diyorsanız ona da diyeceğim bir şey yok.

bugra 1905
30.Aralık.2007, 00:56
Milli Takımda F.Terim Varken Seçmemesi Doğal Adam Kariyerinidi Düşünüp Almanya Milli Takımını Seçer Ama Biz Seçerse Mükemmel Olur Arda-Mesut-Serdar Özkan Harika Bir Orta Sahamız Olur

hhkahraman
30.Aralık.2007, 21:47
Fatih Terim'e dil uzatılmasına karşıyım.Adam bas bas bağırıyor "ben Mesut'u istiyorum,planlarımda büyük rol oynuyor" diye.Zaten Müfit Hoca'da Fildişi maçına şimdiden çağırdı.Fatih hocanın formda olduğu zaman takıma almadığı gurbetçi futbolcu yok gibi.Mükemmel orta sahaya katılıyorum ancak Arda-Mesut-Aydın Yılmaz şeklinde.

cureshot
30.Aralık.2007, 22:45
3'ü de oyunun tek yönünü oynayan adamlar, böyle bir orta saha anlayışı kötü olur bence.

hhkahraman
31.Aralık.2007, 04:07
Burası yeri değil bu konunun ama arkalarına koy 2 ön libero önlerine de bir forvet bak nasıl oluyor?

cureshot
31.Aralık.2007, 05:24
Bunlar Türkiye Ligi'nde değil de üst düzey Avrupa milli takımlarıyla baş etmeye çalışacağına göre tek forvetin Drogba gibi top saklayan, güçlü, hızlı, hava toplarında iyi, bitirici bir adam olması gerekir ki bizde de öyle bir santrafor yok. Hem artık görüyoruz ki orta saha oyuncularının çoğu oyunun iki yönünü de oynamalı. Bunu en iyi yapan takım olan İspanya tarihinde ilk defa Avrupa şampiyonu oldu. Öyle sadece defans yapan orta sahaymış, sadece hücum yapan orta sahaymış, 10 numaraymış filan kalmadı artık. Bunu ben değil modern futbol söylüyor.

hhkahraman
31.Aralık.2007, 19:13
Oyuncu iyiyse her türlü taktik tutar. Bu üç oyuncu da gayet iyi potansiyele sahip.Türk futbolunda her türlü sıkıntı çekildi ama forvet sıkıntısı hiç çekilmedi.Her türlü forvet bulunur bizde.

Gangstaa
13.Ocak.2008, 04:31
Seçeceğini sanmıyorum.Ben tabiki seçmesini isterim ama kendi kariyeri açısından hata yapmış olur.Zaten sürekli süre istiyor niyeti olmadığı belli.

Deniz
13.Ocak.2008, 04:41
Almanya teknik direktörü Löw;Biz Mesut'a Almanya milli takımı sözü vermedik dedi.

O yüzden,kariyeri açısından en mantıklısı Türkiye A Milli takımı.

Gangstaa
13.Ocak.2008, 05:04
Almanya teknik direktörü Löw;Biz Mesut'a Almanya milli takımı sözü vermedik dedi.

O yüzden,kariyeri açısından en mantıklısı Türkiye A Milli takımı.
Milli takım sözü verilmesi ile bir alakası yok bunun.Mesut bu performansını sürdürürse Almanya'da banko oynar ve dünya yıldızı olma şansıda daha çok olur.Ama Türkiye'de oynarsa ne yazıkki çok iyi bir kariyeri olacağını sanmıyorum.Bugün Milli takımımızın en iyi oyuncuları Nihat Arda Hamit Tuncay diye sıralanıyor.Hamit dışında ve Arda'yı saymıyorum Türkiyede oynuyor çünkü üst düzey kulüplerde oynayan yok.İspanyanın İngilterenin orta güçlü takımlarında oynuyor hepsi.Malesef bizim basınımızda Türk futbolcusundan dünya yıldızı çıkmaz diye bizi ve futbolcularıda öyle bir inandırmışki oyuncuda potansiyel varsa bile bunu açığa çıkartamıyor.Galatasaraylı olmama rağmen söylüyorum bugün Arda GS dan ayrılmazda 25 26 yaşlarına kadar kalırsa Nihat'tan Yıldıray'dan pek farkı olmucak.İşte buyüzdende Mesut milli takımımızı seçmicektir.Ama seçerseki inşallah seçer çokta sevinirim bize çok faydalı olur belkide Türkiye'nin Hagi si olabilir..

farfarforfor
13.Ocak.2008, 21:10
Türkiye için oynayacak korkusuna kapılan Almanya'da herkes Mesut Özil'i konuşuyor. Spor otoriterleri "Mesut'un Türkiye formasını taşıyacağı yönündeki açıklamasına ramak kaldı" dediler.

Fatih Terim (http://www.hurriyet.com.tr/index/fatih_terim/)'in Türkiye A Milli Takım Kadrosuna çağırmak için girişimlerde bulunduğu Mesut Özil'in tercihini Türkiye A Milli Takımı için kullanacağı belirtildi. Daha önce "Mesut gelecekte de Almanya A Milli formasını giyecek" manşetiyle verilen haberlerin yerini şimdi "Mesut elimizden gidiyor. Zira onun gönlü Türkiye'den yana" haberleri yer aldı.
Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün Mesut'u son maçlata A milli Takım kadrosuna almamasının Mesut'un yeni kararında önemli rol oynağını dikkat çekilen haberlerde" Mesut ile kadroya çağırmadığı gibi kendisiyle de görüşme yapmayan Löw'ün suçlu olduğu kaydedildi.
Türk Milli Takımı Teknik direktörü Fatih Terim (http://www.hurriyet.com.tr/index/fatih_terim/)'in ısrarla A milli takım formasını giydirmek isteğinin de dile getirildiği haberde "Fatih Terim, daha önce Türk kökenli 19 yaşındaki Mesut'u Dünya Kupası Grup eleme maçında Bosna kadrosuna çağırdı. O zaman Almanya için çok önemli iki Ümit Milli maçına çıkacağını belirten Mesut, şimdi kararını verdi" denildi.
Almanya Ümit Milli Takımında birlikte forma giydikleri Galatasaray (http://www.hurriyet.com.tr/index/galatasaray/)'lı Barış Özbek'in " Mesut benim Almanya' da ümit milli takımda oda arkadaşımdı. Onunla bu konuyu çok defa konuşup dertleştik. Mesut, Türkiye için futbol oynamak istiyor, gönlü Türkiye A milli Takımı'nın ay yıldızlı formasında " açıklamalarınında yer aldığı haberde Almanya Milli Takımlar Spor Müdürü Matthias Sammer'in Mesut'u kaçırmak istemediği, Türkiye'nin yaptığı bu tekliften pek hoşnut olmadığı yorumu yapıldı.
WERDER'İN VAZGEÇİLMEZLERİ
Bundesliga'da bu sezon oynadığı futbol ve attığı goller ile Alman 1. Futbol Ligi'ne damgasını vuran Mesut Özil, Werde Bremen'in vazgeçilmezleri arasına girmişti. Mesut için " Bremen'in oyun kurcusu Brezilyalı Diego takımdan ayrılırsa, Mesut onun yerini rahatça doldurur" diye övgüler yapıldı.

Kaynak: DHA

GeNç KaRTaL
13.Ocak.2008, 21:34
Çıkan haberlere ve Barış'ın açıklamasına göre Mesut'un gönlü bizden yana;fakat Almanya'ya karşı taşıdığı sorumluluktan dolayı kararsız..Umarım bizi seçer ve bunu isteyerek yapar..

eXcitinG
13.Ocak.2008, 21:46
DevLet meseLesine döndü be. Sende karar vereceksen ver artık Mesut. Yapacak daha önemLi işLerimiz var her gün senin seçip, seçmeyeceğini bekLeyecek kadar vaktimiz yok bizim. Ya evet dersin Ya hayır.

King_Theoden
13.Ocak.2008, 21:51
İnşallah Mesut kararını Türkiyeden yana vermez. Bizim takımın formasını böyle zorla giyecek kadar Türk ruhu taşımayan adamın bizim ile işi olmasın bence

Melekovic
13.Ocak.2008, 21:59
Ne Mesutmuş yahu :D:D:D

Ben Almanya'da doğdum büyüdüm oranın ekmeğini yedim Almanya Milli Takımını seçiyorum derse zaten kimsenin itiraz etmeye hakkı olmaz.Sanırım Mesut'un düşüncesi bunlardan çok biraz sanki hangi Milli takımda daha fazla oynarım hangisinin vitrini bende daha fazla artı yaratır gibi bir soru karmaşası içinde.Bunları düşünüp iki tarafa da net bir karar veremiyor.Yani tamamen "duygusal" sebepler.

Alicanfmfan
19.Ocak.2008, 09:59
Yahu ne kadar garip bir futbolcunun peşinden koşuyoruz dünyanın en iyi futbolcusu bile olsan o kutsal formayı zorla giyiyorsan senden hayır gelmez , gitsin Almanya'da oynasın bakalım kimi kesicek orada Ballack'ımı .Daha çıkar Mesut'lar...

Bordo61Mavi
19.Ocak.2008, 14:26
Ben anlamiyorum neyi dusunuyor bu Mesut ?

Bende ingilterede yasiyorum, 17 yasinda sakatlik yasamasaydim bi ihtimal simdi profesyonel futbolcuydum. Ozamanlarda dusunuyodum, simdide dusunuom. Ingiltere veya Turkiye ?
Ben boyle bi soru kabul etmem, bi insanin bi ulkesi vardir, ve ulkesinle gurur duyar. Her ne sarta olursa olsun ben Turkiye milli formasini beklerdim, ilk ingilizler cagirdi diye onlara gitmezdim.

Turkiye formasi giymek kadar guru verici bisey olabilirmiki

Nocna Mora
19.Ocak.2008, 18:26
Ab peki iyi bir oyuncumuydn nerede oynuyordun :) hangi takımda... neden sakatlandın peki :)

King_91
31.Ocak.2008, 02:55

Bende ingilterede yasiyorum, 17 yasinda sakatlik yasamasaydim bi ihtimal simdi profesyonel futbolcuydum. Ozamanlarda dusunuyodum, simdide dusunuom. Ingiltere veya Turkiye ?
Ben boyle bi soru kabul etmem, bi insanin bi ulkesi vardir, ve ulkesinle gurur duyar. Her ne sarta olursa olsun ben Turkiye milli formasini beklerdim, ilk ingilizler cagirdi diye onlara gitmezdim.

işte sorun bu .. muhtemelen kendini türk görmüyor .. ya da kariyer sevdası gözünü kör etmiş .

RaSenGan
05.Şubat.2008, 21:53
Mesut tercihini yaptı!

Almanya Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw, Werder Bremen'de oynayan Mesut Özil'i, 11 Şubat'ta Almanya'nın Norveç'e karşı oynayacağı hazırlık karşılaşması için 21 kişilik kadroya aldı.
Löw, bu konuda yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yakın geçmişte Mesut Özil'i Türk Milli Takımı'na almak için yoğun şekilde çaba harcadığını belirterek, ''Mesut için zor bir karardı. Bu nedenle biz de Alman Milli Takımı adına oynamaya kesin karar verene kadar beklemek istedik. Kendisiyle Cuma günü yaptığımız bir telefon görüşmesinde kesin olarak Alman Milli Takımı adına sahaya çıkmak istediğini söyledi'' dedi.

Bu nedenle kendisini ilk kez Norveç maçı için kadroya almaya karar verdiklerini ifade eden Löw, Mesut ile orta saha için perspektifi büyük olan bir oyuncuyu kazandıklarını kaydetti.

Mesut ile yapılan anlaşmanın ayrıntılarının da Pazartesi günü Frankfurt'taki Alman Futbol Federasyonu'nun merkezinde görüşüldüğü bildirildi.

Werder Bremen'in menajeri Klaus Allofs, Mesut'un kararının bir sürpriz olmadığını ifade ederek, ''Mesut'un düşüncelerini çok önceden biliyorduk ve Alman Futbol Federasyonu'nda kalacağına emindik. Alman milli takımında yerini bulacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Werder Bremen Teknik Direktörü Thomas Schaaf da, Mesut'un takımda kendisini çok geliştirdiğini ve geçen aylarda performansıyla adından sıkça söz ettirdiğini ifade ederek, ''Kadroya çağrılmayı hak etti. Bu hem kendisi, hem de bizim sevindirici bir sinyal. Werder için harcayacağı çabalarla gelecekte de milli takımda yerini alacağına inanıyorum'' dedi.

Özil de bu konuda yaptığı açıklamada, Alman milli takımı kadrosuna çağrılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bu takımda fırsatlarını iyi bir şekilde değerlendirmeye çalışacağını söyledi.

Ailesinin ve çok yakın dostlarının Türk olması nedeniyle bu kararı almakta zorlandığını, ancak bunun doğru karar olduğuna inandığını ifade eden Mesut, ''Bu benim Türk kökenime karşı alınmış bir karar değil. Ailem şimdi üçüncü kuşakta Almanya'da yaşıyor, ben burada kendimi her zaman iyi hissettim ve Alman Ümit milli takımı adına da oynadım. Bu nedenle İsveç'te ümit milli takımları arasında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda da başarılarımı sürdürmeyi ümit ediyorum'' dedi.

05.02.2009

Kaynak : AA

GodfatheR
05.Şubat.2008, 22:00
Bizi seçseydi çok çok çok çok şaşırırdım zaten.Hayırlı olsun.

bugra 1905
05.Şubat.2008, 22:03
Hayırlısı Olsun Kendi Tercihi Sonuçta

hhkahraman
05.Şubat.2008, 22:03
Bu mesele de sonunda kapandı. Mesut kararını verdi ve bena ve benim gibi düşünen bir çok kişiye göre artık Mesut ve Ballack'ın hiç bir farkı yok. Mesut bence neler kaybettiğini bir süre sonra anlayacak. Türk Milli Takımımız daha nice yetenekli oyuncu bulacaktır.

RoNNiE91
05.Şubat.2008, 22:46
Hayırlı olsun.Kendi seçimi.Doğup büyüdüğü,kendini gösterdiği yeri seçti diye onu suçlayamayız.

fmsmyrna
05.Şubat.2008, 23:04
Doğru kararı verip vermediğini zaman gösterecek.

Hugo
05.Şubat.2008, 23:13
http://ntvspor.net/Pages/32337.ASP

Ne halin varsa gör Mesut :p

PesimiSTyLa
05.Şubat.2008, 23:28
Belliydi zaten kararını o yönde kullanacagı. Artık benim için Ballack, Klose den farkı yok. İsmini de Hans yapsın :D

KanaKe
05.Şubat.2008, 23:31
bence dogru bir karar vermis.. Sahsen Fatih Terim'in gurbetci futbolculara karsi antipatik davrandigini düsünüyorum. Yildiray,Halil ve Nuri'yi bir kere bile oynarken görmedik son 2 sezondur. Mesut Türkiye'yi secse 1-2 mac sonra kaybolup gidecekti Nuri gibi. Alman milli takiminda ona sahip cikacaklardir.

Deniz
05.Şubat.2008, 23:50
Kararını Türkiye'den yana kuLLansaydı, ALman vatandaşLığından çıkarıLacaktı.Bunu göze aLamadı ALmanya'yı seçti.BeLLiydi zaten..

JunkChorn
06.Şubat.2008, 00:04

Biraz konuyla alakasız bi'şey diyeceğim ama sana değil lafım arkadaşım, genel söylüyorum.

Her olayda Türkiye için oynamanın, ülke için oynamanın önemini anlatıyoruz. Son olarak Uefa Kupası (http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=72036) mevzusu... Biz kendi aramızda ülke bilincini oturtamamışken; dışarıdan gelen birisinin (Mesut Almanya'da yaşadı) bizim hissettiğimiz(!) duyguları paylaşmasını bekleyemeyiz.

Tercih onun tercihidir, bu saatten sonra şu suçludur demek yanlış.

KanaKe
06.Şubat.2008, 00:05
Kararını Türkiye'den yana kuLLansaydı, ALman vatandaşLığından çıkarıLacaktı.Bunu göze aLamadı ALmanya'yı seçti.BeLLiydi zaten..
Vatandasliktan cikarilmasi onun icin bir sorun degil istedigin zaman geri dönebilirsin.

JunkChorn
06.Şubat.2008, 00:07
Hayır dönemezsin; Alman birisi ile evlenmen lazım.

Fernando Gago
06.Şubat.2008, 02:38
Kariyeri açısından en iyi kararı vermiş ...

licentia
06.Şubat.2008, 03:56
Peki bi insan neden Alman Turku olamiyor ben onu anlayamiyorum? Ya hep ya hic yani gri bolge yok bi cok kisiye gore... Almanya artik Amerika gibi bi gocmen ulkesidir zaten milli takimin degisen yuzu bunu bize cok guzel bi sekilde gosteriyor. Ben Turkiye de dogmus ama Amerika'da yetismis bi insanin ve bir Amerikali-Turkum mesela. Bundan da gurur duyuyorum acikcasi. Benim hayatimda bu noktaya gelmem ve bu gercekleri kabul etmem oldukca zor oldu ama gercek boyle. Sen yasadigin ulkeye adapte olmali kendini orali gormelisin ayni zamanda geldigin yeri de unutmamalisin. Gercek anlamda gocmen olmak budur. Bence Mesut icin de Almanya ve Turkiye ole yani kendisini bu iki ulkeden koparamaz. Mesut'un Alman milli takimini secmesi ile Turk'lugunden bir gram kaybetmis degil ki Turk milli takimini secmis olsa idi eger Alman'ligindan da kaybetmemis olucakti. Ha belki Alman pasaportunu kaybeder di ki bu olasilik Almanya'nin kendi icinde degisen gocmen yapisini daha henuz bir Amerika gibi benimseyemedigini gosteren bir olaydir. Ama Almanya daha yolun basinda ne zaman insanlar rahat rahat ben Alman Turkuyum deyip Turk milli takimini sectiginde Alman vatandasligini kaybetme riski tasimicak iste o zaman Almanya da kendi gerceklerini kabul etmis olucaktir. Disdan gozlemleyenlerin de bu duyguya ve dusunce yapisina saygili olmasi gerek cunku bunu yasamamis insanlarin anlamasi cok zor, cok komplike bir olay. Baska bi ulkede yasayip hayatini orada surdurup kendisini orali goremeyenler de bu gercege benim gibi ne zaman varirlarsa hayat bi o kadar kolaylasicaktir sizler icin...

KanaKe
06.Şubat.2008, 06:01
Hayır dönemezsin; Alman birisi ile evlenmen lazım.
Almanya'da yasiyorum benden iyi biliyorsun demekki. Alman vatandasi olmak icin 10 sene Almanya'da yasaman ve ayni zamanda calisman lazim. Bu kanun evli olan yada olmayan herkes icin gecerli. Istedigin zamanda vatandasliktan cikabilirsin. Tekrar vatandasliga gecmen icinde Alman birisi ile evlenmen felan gerekmiyor, zaten daha önce vatandasligin oldugunu onlar biliyor tekrar 10 sene beklemene gerek kalmiyor :)

deniz.91
06.Şubat.2008, 19:22
Çok üzüldüm gerçekten almanyayı seçtiğine ama fazlada kızamıyorum kendisine bizim gurbetçilerimize verdiğimiz değer ortada yıldıray halil nuri vs

Alicanfmfan
06.Şubat.2008, 19:27
Haklısınız , Yıldıray sakatım oynamıyacagım dedi Milli Takım'da ,ertesi gün kulübüyle maça çıktı , bu işleri bırakmak lazım , Halil , Nuri bunlarında ne dertcede futbolcu oldugu biliyoruz

Mesut çok üzüldük bak şimdi senin gibi futbolcuyu nereden bulucaz , sen gidip Ballack'ıda kesersin şimdi :D , şaka bi yana hiç üzülmedim ülkemizde 100 tane mesut çıkar belkide...

Varonil
06.Şubat.2008, 19:30
Kendi kararı,kendi seçimi.Saygı duymak lazım.

Alican'a katılıyorum,ülkemizdeki altyapımızdan birsürü Mesutlar çıkarabiliriz.Türkiye'de Mesut kadar hatta belkide Mesut'tan yetenekli futbolcular var ama parlatmasını bilmiyoruz.

tarikko
06.Şubat.2008, 20:51
Türk Milli Takımı yerine Almanya Milli Takımı'nda oynamayı seçen Werder Bremen'in Türk asıllı futbolcusu Mesut Özil, kendisi için tercih yapmanın çok zor olduğunu söyledi.

Werder Bremen'in Perşembe günü öğleden sonra yaptığı antrenman sonrası DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan genç futbolcu, karar vermesinde ailesi ve arkadaşlarının da etkili olduğunu belirtti. Türkiye'yi çok sevdiğini ancak Almanya Milli Takım yetkililerinin kendisiyle daha çok ilgilendiğini ve değer verdiğini anlatan Özil, "İnanın karar vermekte çok zorlandım. Günlerce düşündüm. Zaman zaman uykusuz kaldım. Ben Almanya genç takımında oynadım. U21 takımında forma giydim. Burada benim bir çevrem ve arkadaşım var. Uzun uzun düşündükten sonra Almanya Milli Takımı'nda oynamaya karar verdim. Karar verdikten ve açıkladıktan sonra rahatladım. Üzerimde büyük bir baskı vardı. Bu süre içinde Alman Milli Takım yetkilileri benimle yakından ilgilendi. Türk Milli Takımı'ndan aynı ilgiyi ve yakınlığı görmedim. Şu an huzurluyum ve mutluyum" dedi.
BENİM İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI
Almanya Milli Takım kampına davet edilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini ifade ede Mesut Özil, "Kararımı açıkladıktan sonra Almanya Milli Takımı kampına davet edildim. Çok mutlu oldum. Milli formayı giyecek olmam beni çok heyecanlandırdı. İnşallah başarılı olurum. Hedefim uzun yıllar Almanya Milli Takım formasını giymek. Benim için yeni bir dönem başladı" diye konuştu.

Sporx

BaFraLı
06.Şubat.2008, 20:53
Ya bizim Milli takım yetkilileri nerde Allah aşkına böle oyuncuları Türkiye'de oynatamıyorlar al işte adam gitmiş eLin Almanyasında top oynicak.Barış ÖZbek'tede böle bi sorun vardı bakalım ne olcak.

bugra 1905
06.Şubat.2008, 20:55
Kendi Seçimi Saygı Duymak Lazım O Formayı Binlerce Türk Genci Hayal Ederken Mesutun Seçme İçin Zaman İstemesi Zaten Seçmeyeceğinin Göstergesiydi Mesuta Futbol Kariyerinde Başarılar

Trabzonspor
06.Şubat.2008, 20:56
Ayrıdan konu acmaya luzum yoktu

Secımını yapmıs tartısmanın bı anlamı yok mesut vazgecılmez bır ısım degıl

El Barto
06.Şubat.2008, 20:58
Türk yetkililerin ne yapması bekleniyor ki? Yada Almanlar daha ilgi ve alakalı imiş ne yaptılar yani ne oldu?

Adamın içinde zaten Alman Milli takımında oynamak varsa ilgi göstersen ne olur ki zaten adam daha önce Alman Milli takımında oynamış u21de. Almanya'da yaşıyor Almanya'da doğmuş büyümüş orada top oynuyor tabii Alman Milli takımını seçecek. Umarım sonu Mustafa Doğan'a benzemez :)

Futbol hayatında başarılar, bir Türkiye - Almanya maçında kendisini sahada görmek isteriz :p

TR.CaPTaiN
06.Şubat.2008, 21:02
Almanya'yı seçip topu Türk Milli Takım yetkililerine atmak da moda oldu.

El Barto
06.Şubat.2008, 21:05

Türklerden gelecek tepkileri bir nevi hedef şaşırtıyorlar. :) Benile daha fazla ilgilenseler Türk Milli takımında oynardım falan :icon_cool: Hadi canım sende.

metaLwrath
06.Şubat.2008, 21:06
Ben Mesut olsaydım kariyerimin geleceği için ; kimliğimde Türk yazıyor diye Doğup büyüdüğüm toprakları Türkiye'ye tercih etmezdim.

Ayrıca Mesut'tan bu zamana kadar haberi olmayan sevgili Milli Takım'ımız son dakikaya kadar nerelerdeymiş.. heeh ! :u:

Alman altyapılarında yetişen oyuncularımızı milli takımına çağıran Türkiye'ye de bundan sonra avcunu yalamak düşecek gibi. Almanya 'nın milli takımına kazandırdığı diğer oyuncular için:

(bkz: eren derdiyok)
(bkz: serdar taşçı)
(bkz: hakan yakın)
(bkz: gökhan inler)
(bkz: önder turacı)
(bkz: Malik Fathi)

LaigLeNoiR
06.Şubat.2008, 21:09
Milli takımın haberi olmadığını falan zannetmiyorum.

Bu tür oyuncular ülkemizden aşırı ilgi alaka bekliyorlar.Hani onlarla yatıp onlarla kalkacağız ki öyle tatmin olsunlar.Werder Bremen'de oynuyorsun iyi bir genç yeteneksin diye Türkiye sana kul köle olmaz.Sen de bu yaptığın davranışla değerini belli edersin.

garydelgadov
06.Şubat.2008, 21:38
Umarım nereLi oLduğunu soraLara Türküm demiyordur.Tamam kariyeri adına beLki doğruyu yaptı ancak biz euro 2008deki gözyaşartıcı zaferLerden sonra Türküm diyorsak demekki bu futboLda da var.Ve Mesut bu duyguyu yaşamamaLı bence.:)

metaLwrath
07.Şubat.2008, 04:56

Bu tür oyuncular ülkemizden aşırı ilgi alaka bekliyorlar.Hani onlarla yatıp onlarla kalkacağız ki öyle tatmin olsunlar.Werder Bremen'de oynuyorsun iyi bir genç yeteneksin diye Türkiye sana kul köle olmaz.Sen de bu yaptığın davranışla değerini belli edersin.

Almanya'da doğup büyüyen birinde Türk'lük bilinci ne kadar yer ederki...3-4 Yıl Almanya'da kalan vatandaşlarımız bile Türkçe'yi doğru düzgün konuşamıyor.Anlayışla karşılamak gerekir..

zamanında Terim başka bir gurbetçimiz Malik Fathi'yi tanımadıgını söylemişti..Ordan yola çıkarak haberlerinin olmadığını söylemiştim ;

(2006'nın haberi)
Terim: "Malik Fathi'yi yeni duydum" Milli takım teknik direktörü Fatih Terim, Türkiye'den teklif almadığı için Alman milli takımında oynamayı kabul ettiğini söyleyen Hertha Berlinli Malik Fathi'yi yeni tanıdığını söyledi.
http://www.cnnturk.com/2006/spor/futbol/08/30/terim.malik.fathiyi.yeni.duydum/224169.0/index.html

JunkChorn
07.Şubat.2008, 09:44
Umarım nereLi oLduğunu soraLara Türküm demiyordur.Tamam kariyeri adına beLki doğruyu yaptı ancak biz euro 2008deki gözyaşartıcı zaferLerden sonra Türküm diyorsak demekki bu futboLda da var.Ve Mesut bu duyguyu yaşamamaLı bence.:)

:)

Mesut Türkiye'de doğup büyümediği için birçoğumuz kadar Türklük bilincini bilmiyor. Soranlara Türk'üm demesinde bu yüzden bir yanlışlık olmaz.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Almanya'da yasiyorum benden iyi biliyorsun demekki. Alman vatandasi olmak icin 10 sene Almanya'da yasaman ve ayni zamanda calisman lazim. Bu kanun evli olan yada olmayan herkes icin gecerli. Istedigin zamanda vatandasliktan cikabilirsin. Tekrar vatandasliga gecmen icinde Alman birisi ile evlenmen felan gerekmiyor, zaten daha önce vatandasligin oldugunu onlar biliyor tekrar 10 sene beklemene gerek kalmiyor :)

Olayı farklı noktalara çektin. Ben AB konusunda genel bir durum söyledim.
Eğer bir ülke vatandaşlığından çıkartılırsan geçiçi izin dışında daha çok kalmak için evlenmelisin diye biliyordum. Almanya için farklı durum varmış, bilmiyordum.
Özür dilerim.

tarikko
07.Şubat.2008, 20:46
Alman Milli Takımı'nda oynama kararı aldığını açıklayan Mesut Özil'in, internet sitesindeki yorum sayfaları, hakaret mesajları geldiği gerekçesiyle kapatıldı.

''www.mesut-oezil.com'' adlı internet sitesinin taraftar köşesinden ulaşılan ''misafir defteri'' sayfasında Türkçe olarak, ''Maalesef spor konusu bu misafir defterinde çok geri planda kaldığı için, saygılı ve seviyeli bir konuşma imkanı da ortadan kalktığı için, bu misafir defterini üzülerek geçici olarak kapatıyoruz'' denildi. Aynı nedenlerden dolayı ''Forum'' sayfası da kapatıldı.

Sayfanın bakımını yapan ''Seven Dead Cats'' adlı ajansın redaksiyon müdürü Ulrich Hesse-Lichtenberger, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, misafir defterine eklenen yorumları kontrol ettiklerini, son zamanlarda çoğu yorumların hakaret içerdiğini, doğrudan sansür uygulamak istemediklerini, ancak bunun giderek artması durumunda harekete geçmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Gazetenin haberinde, yorumların çoğu kez Türkçe veya kötü bir Almanca'yla yazıldığını, yorumlarda ayrıca Mesut'un kararının Almanya'da yaşayan Türk gençleri için kötü bir örnek teşkil ettiğinin yazıldığı da kaydedildi.

Werder Bremen'in teknik direktörü Thomas Schaaf ise, Mesut'un milli takım kadrosuna çağrılmayı hak ettiğini belirtti.

Maraton

PesimiSTyLa
07.Şubat.2008, 20:57

Aynen aynen. Bunu Barış da yaptı ama halbuki kendisi çok önceden davet edilmiş milli takıma. Mesut da tam 2 ay öncesinden milli takıma bas antrenör tarafından canlı yayında radyodan davet edildi. Daha ne yapalım? Zaten Milli formayla bu tür pazarlık yapanlar da giymesin bu formayı lazım değil.

Hugo
07.Şubat.2008, 21:08
Hatta Barış'ın babası Fatih Terim'e "Oğlumu rahat bırakın sizde oynamak istemiyor" diye mektuplar göndermiş. Zaten Barış da Mesut da Milli takım sorulunca hep kıvırarak cevap veriyorlarıdı. Ayrıca Dünyanın en çirkef oyuncusu Barış Özbek'i milli takımda görmek istemezdim :p

Redrum
07.Şubat.2008, 21:33

Aynen katılıyorum. Elindeki kozu iyi kullanıyorlar. Tabiri caizse çok naz yapıyorlar. Gökhan İnlermiş oymuş buymuş. Adam ümit milli takımda oynadı, elin isviçresi adamı a milliye çağırcak diye biz de çağırmak zorunda mıyız? Zamanı gelince çağırılır. Zaten Türkiye'yi seçeceği yoksa ne yapsak olmaz. Adam seçmek istemiyorum, Türk hissetmiyorum dese valla daha az koyar ya. Yok ilgilenmemişler de yok şu da yok bu. Oldu o zaman Servet'i Gökhan Zan'ı İbrahim Toraman'ı keselim de serdar'I çağıralım, Aurelio'yu Topal'ı keselim de İnler'i çağıralım, Emre'yi, Tuncay'ı keselim de Mesut'u çağıralım. Oldu canım. Hadi iyi günler.

Hugo
07.Şubat.2008, 21:46
Aynen katılıyorum.

Lionel Andres Messi
08.Şubat.2008, 02:24
Aynen katılıyorum. Elindeki kozu iyi kullanıyorlar. Tabiri caizse çok naz yapıyorlar. Gökhan İnlermiş oymuş buymuş. Adam ümit milli takımda oynadı, elin isviçresi adamı a milliye çağırcak diye biz de çağırmak zorunda mıyız? Zamanı gelince çağırılır. Zaten Türkiye'yi seçeceği yoksa ne yapsak olmaz. Adam seçmek istemiyorum, Türk hissetmiyorum dese valla daha az koyar ya. Yok ilgilenmemişler de yok şu da yok bu. Oldu o zaman Servet'i Gökhan Zan'ı İbrahim Toraman'ı keselim de serdar'I çağıralım, Aurelio'yu Topal'ı keselim de İnler'i çağıralım, Emre'yi, Tuncay'ı keselim de Mesut'u çağıralım. Oldu canım. Hadi iyi günler.
aynısını mesutda bize diyor hadi iyi günler.

mesut aferin bravo çok iyi yaptın demiyorum ama,mesutu almanya bizden daha çok oynatmayı haketti.

çok küçük yaşlardan ilgi gösterilseydi büyük ihtimalle bizde forma giyerdi.futbola almanyada doymuş orda öğrenmiş almanya genç takımlarında kendini parlatmış kariyerinin orda o şekilde devam ettirerek en doğrusunu yaptı bence.öyle yorumlar gördümkü adam sanki savaş için almanyayı türkiyeye karşı seçti.bu alt tarafı futbol.mesutu almanlar kazandı mesutda onları seçti.artık başka bir bayern munich maçında bayerni parmağında oynatırken izleriz.türk formasının değerini bizim gibi anlamasını beklemiyordum açıkçası

http://www.youtube.com/watch?v=kfc_T1iuG6s

licentia
08.Şubat.2008, 04:57
Peki bi insan neden Alman Turku olamiyor ben onu anlayamiyorum? Ya hep ya hic yani gri bolge yok bi cok kisiye gore... Almanya artik Amerika gibi bi gocmen ulkesidir zaten milli takimin degisen yuzu bunu bize cok guzel bi sekilde gosteriyor. Ben Turkiye de dogmus ama Amerika'da yetismis bi insanin ve bir Amerikali-Turkum mesela. Bundan da gurur duyuyorum acikcasi. Benim hayatimda bu noktaya gelmem ve bu gercekleri kabul etmem oldukca zor oldu ama gercek boyle. Sen yasadigin ulkeye adapte olmali kendini orali gormelisin ayni zamanda geldigin yeri de unutmamalisin. Gercek anlamda gocmen olmak budur. Bence Mesut icin de Almanya ve Turkiye ole yani kendisini bu iki ulkeden koparamaz. Mesut'un Alman milli takimini secmesi ile Turk'lugunden bir gram kaybetmis degil ki Turk milli takimini secmis olsa idi eger Alman'ligindan da kaybetmemis olucakti. Ha belki Alman pasaportunu kaybeder di ki bu olasilik Almanya'nin kendi icinde degisen gocmen yapisini daha henuz bir Amerika gibi benimseyemedigini gosteren bir olaydir. Ama Almanya daha yolun basinda ne zaman insanlar rahat rahat ben Alman Turkuyum deyip Turk milli takimini sectiginde Alman vatandasligini kaybetme riski tasimicak iste o zaman Almanya da kendi gerceklerini kabul etmis olucaktir. Disdan gozlemleyenlerin de bu duyguya ve dusunce yapisina saygili olmasi gerek cunku bunu yasamamis insanlarin anlamasi cok zor, cok komplike bir olay. Baska bi ulkede yasayip hayatini orada surdurup kendisini orali goremeyenler de bu gercege benim gibi ne zaman varirlarsa hayat bi o kadar kolaylasicaktir sizler icin...

Es gecmeyi tercih edenler icin...

GeNç KaRTaL
08.Şubat.2008, 05:13
Mesut Özil: "Ben Türküm"

Alman Milli Futbol Takımı'nda forma giyeceği açıklanan Werder Bremenli futbolcu Mesut Özil, kendisine Türkiye'de bazı kişilerin hakaret ettiğini ama buna gerek olmadığını belirterek, ''Hakaret edenlere, hakaretlerini iade ediyorum. Ben kendi işimi yapıyorum'' dedi.

Mesut Özil, takımının Schalke 04 ile yaptığı maç sonrası yaptığı açıklamada, Alman Milli takımında form giyecek olmasından mutluluk duyduğunu, herkesin buna saygı göstermesi gerektiğini söyledi. Kendisinin ve ailesinin her zaman Türk kalacaklarını ifade eden Özil, ''Ben Türk'üm ve öyle kalacağım. Ama Almanya Milli Takımı'nda kendimi iyi hissediyorum'' diye konuştu. Alman Milli Futbol Takımı'na seçilmek için senelerdir mücadele ettiğini dile getiren Özil, ''Teknik direktör Joachim Löw ile telefonda konuştuk. Çok mutlu oldum. Çok güzel bir konuşma geçti aramızda. İnşallah, Norveç maçında forma giyerim ve bunun devamını getiririm'' ifadesini kullandı.

Alman Milli takımını seçmesindeki en büyük faktörün bu ülkede doğup büyümesi olduğunu belirten Özil, ''Ben, bu ülkede doğdum büyüdüm. Buralara alıştım. Alman Ümit Milli takımlarında forma giydim. Oradan gelen arkadaşlıklarım var. Burada kendimi iyi hissediyorum. Bu nedenle Alman milli takımını seçtim. Tercihimi yapmadan önce Halil (Altıntop) abilerle, arkadaşlarımla, ailemle ve hocalarımla konuştum'' diye konuştu.

Mesut Özil, bu konuda Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim ile birebir hiç görüşmediğini ve bu konuda daha fazla da konuşmak istemediğini söyledi. Özil, Türk Milli Takımı'nın çok güçlü olduğunu ve bu gücünü gösterdiğini de belirterek, ''Milli takıma bol şans diliyorum. İnşallah, başarılı olurlar'' dedi.

Öte yandan, Alman Birinci Ligi Bundesliga'da Schalke 04 kendi evinde Werder Bremen'i 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın tek golü 48. dakikada sağ kanattan Jefferson Farfan'ın ortasında Benedikt Höwedes topu kafayla filelerle buluşturdu. Halil Altıntop ilk yarı forma giyerken, Mesut Özil 90 dakika mücadele etti. Bu arada, karşılaşma öncesi kadrolar açıklanırken, Mesut Özil'in adı okunduğu sırada, Schalkeli taraftarlar eski futbolcuları Mesut Özil'i ıslıkladı.

Kaynak : AA

eferibar
08.Şubat.2008, 05:17
Mesut Özil e Alman Milli Takımında başarılar... Bize Semih- Arda ve Mehmet Yıldız Yeter...

King_91
08.Şubat.2008, 05:23
Lafta Türk'üm demekle olmuyo Mesut efendi . Açık açık söyleyebilirsin Türkiyede oynamak istemiyorum Almanya daha iyi falan diye . Kimse senin boğazına yapışmıycak . Madem Türk'sün Alman milli takımında işin ne ?

JunkChorn
08.Şubat.2008, 05:28
Lafta Türk'üm demekle olmuyo Mesut efendi . Açık açık söyleyebilirsin Türkiyede oynamak istemiyorum Almanya daha iyi falan diye . Kimse senin boğazına yapışmıycak . Madem Türk'sün Alman milli takımında işin ne ?

Arkadaşım insanların inançlarına, düşüncelerine ne hissettiklerine karışamazsın. Bu dünyanın her yerinde suçtur.

King_91
08.Şubat.2008, 05:31
Arkadaşım insanların inançlarına, düşüncelerine ne hissettiklerine karışamazsın. Bu dünyanın her yerinde suçtur.

Tamam dikkatli okursan zaten ben alman milli takımında oynamasına birşey demiyorum . yok türkiye benle ilgilenmedi yok şöyle yok böyle demesine lafım . yaptıklarıyla söylemleri çelişmesin hem türk olup hem niye başka milli takımda oynar ki insan ?

licentia
08.Şubat.2008, 05:44
Benim onceki sayfadaki yazimi bi gozden gecir belki bazi seyleri anlamaya baslayabilirsin...

Baska bi ulkenin milli takimini secince insan Turk'lugunden bir gram kaybetmiyor ayrica orada dogumus ve buyumus bi insan olarak kendisini Almanya'ya daha yakin hisetmesi kadar da dogal bisey olamaz. Bu durumda da Turk'lugunden bir gram kaybetmiyor... Zaten biz burada spor tartisiyoruz politik bisey degil bu Almanya'yi bir spor musabakasinde temsil edicek bu kadar sanki Turk ordusunu red edip Turkiye'ye savas acan Alman ordusunu secti...

JunkChorn
08.Şubat.2008, 05:50
Tamam dikkatli okursan zaten ben alman milli takımında oynamasına birşey demiyorum . yok türkiye benle ilgilenmedi yok şöyle yok böyle demesine lafım . yaptıklarıyla söylemleri çelişmesin hem türk olup hem niye başka milli takımda oynar ki insan ?

'Lafta Türk'üm demekle olmuyo Mesut efendi'

Şimdi burada adamın söylediği düşüncesine karşı bir düşünce var. Ne söylediğine sana haraket etmediği sürece karışamazsın ki. Almanya'da doğup büyüyen birisinden senin benim bizim insanlarımız kadar Türklük bilincinde olmasını beklemen bence hatalıdır:)

Zidane, Makalele, Deco, Alex(Japonya) bunların da aslı başkadır. Ama şunu bilmek gerekir. Adamın yetiştiği kültür bambaşka! En son ne zaman bir Alman cenazesi yapıldı acaba :) Bizim yaşadığımız manevi olayları hiçbirisini ucundan dahi hissetmedi. Dolasıyla elinde olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliğine göre çıkıp der ki: Ben Türk'üm ;) Boşver herkesin kendi tercihi.

Daha iyisi çıkar.

King_91
08.Şubat.2008, 05:50
tamam ben zaten ben ona "alman milli takımını seçmiş allah bilmem naapsın" falan demiyorum ki . sadece türkiye'yi her seçmeyenin türk milli takımı bizimle ilgilenmedi falan demesini yanlış buluyorum + bana göre türklüğünden birşey kaybetmiştir herkesin kendi görüşü tabi .
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

'Lafta Türk'üm demekle olmuyo Mesut efendi'

Şimdi burada adamın söylediği düşüncesine karşı bir düşünce var. Ne söylediğine sana haraket etmediği sürece karışamazsın ki. Almanya'da doğup büyüyen birisinden senin benim bizim insanlarımız kadar Türklük bilincinde olmasını beklemen bence hatalıdır:)

Zidane, Makalele, Deco, Alex(Japonya) bunların da aslı başkadır. Ama şunu bilmek gerekir. Adamın yetiştiği kültür bambaşka! En son ne zaman bir Alman cenazesi yapıldı acaba :) Bizim yaşadığımız manevi olayları hiçbirisini ucundan dahi hissetmedi. Dolasıyla elinde olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliğine göre çıkıp der ki: Ben Türk'üm ;) Boşver herkesin kendi tercihi.

Daha iyisi çıkar.

Dediklerinde haklısın .Ama şurdan da bakabilirsin . Aynı kültürde yetişen birçok oyuncu daha farklı şekilde davranabilmiş .

licentia
08.Şubat.2008, 06:02
Tabi Turkiye'de yasayanlar Turk'lugu daha iyi bilerler dogru... Insanin iki vatani da olamaz o da cok dogru... Aferin sizlere... Turkluk sporda secilen milli takimlara kaldi ise eger vay halimize...

JunkChorn
08.Şubat.2008, 06:04
tamam ben zaten ben ona "alman milli takımını seçmiş allah bilmem naapsın" falan demiyorum ki . sadece türkiye'yi her seçmeyenin türk milli takımı bizimle ilgilenmedi falan demesini yanlış buluyorum + bana göre türklüğünden birşey kaybetmiştir herkesin kendi görüşü tabi .
---
Dediklerinde haklısın .Ama şurdan da bakabilirsin . Aynı kültürde yetişen birçok oyuncu daha farklı şekilde davranabilmiş .

Aynı şeyleri düşünüyoruz aslında. Benim demek istediğim bıraklım istediğini düşünsün. Sen yargılıyorsun biraz.

İkinci söylediğinde Yıldıray, Hamit, Halil, Nuri'nin tercihleri:) Tıpkı Mesut'un iradesi olduğu gibi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Tabi Turkiye'de yasayanlar Turk'lugu daha iyi bilerler dogru... Insanin iki vatani da olamaz o da cok dogru... Aferin sizlere... Turkluk sporda secilen milli takimlara kaldi ise eger vay halimize...

Aferin bizlere?

RoSeSHaH
08.Şubat.2008, 06:06

Tabi ki iki vatanı olamaz, insan kendisini nereli hissediyorsa, neresi için can verebilecekse, nerede mutluysa vatanı orasıdır. Mesut rengini belli etti işte, saygı duymak lazım.

licentia
08.Şubat.2008, 06:22
Sizlerin anlayamadiginiz bi olay var o da gocmen olmanin getirdigi bazi farkli anlayis ve hislerin var olmasi... Iki ulkeyi vatan olarak gormek cok farkli biseydir tabi herkeze de nasip olmaz... Ole rengini belli etmeler yok o tarafli olmalar gibi bi durum soz konusu degil... 21. yuzyil da yasiyoruz arkadaslar bi cok ulke artik gocmen ulkesi oldu veya oluyor... Dogup buyudugun ve yasadigin ulke ile atalarinin veya annen ile babanin geldigi ulkeye ayni sevgiyi ve saygiyi duyabilir bi insan...

Kacirmakta israrli oldugnuz bi nokta Mesut'un profesyonel bir sporcu olarak porefsyonel bir spor musabakasinda o ya da bu sebeplerden dolayi Almanya icin oynamayi secmesidir... Gene diyorum Turkiye'ye savas acmis bi Almanya ordusunu icin savasmayi degil... Kaldi ki Mesut orada dogumus ve bugumustur sonradan gitme falan da degil yani... Mesut Almanyali Turk'tur ve boyle olmasi onun ne daha az Alman yapar ne de daha az Turk... Bu tur duygulari yasamamis veya hisetmemsi insanlarin anlamasina imkan yoktur tabi... Ama olayi bizi degil onlari tercih etti bizi beyenmeyeni biz de istemeyiz rangini belli etti gibi zayif argumanlara getirmemek lazim...

Ayrica onu egitmis ve bu gunlere getirmis Almanya icin oynamasi kadar dogal bir sey olamaz. Profesyonel bir sporcu olarak aslinda Mesut'un onu bu gunlere getiren Almanya icin oynamasi en dogrusudur. Cunku Mesut Alman milli takiminda herseyden once profesyonel bir sporcu olarak oynucaktir. Simdi dediklerini yanlis anlayip farkli yerlere getirmeye calismayin. Mesut iki vatani arasinda savas secim yapmiyor onu destekleyip bu gunlere getiren ayni zamanda vatanalrindan birisi olan Almanya'yi futbol da temsil etmeyi tercih ediyor. Bu olay bu kadar basittir baska yerlere cekmeye calismanin anlami yok. Yani sizler bu konuyu nasil Turk'lugu red etti demeye geitrmek icin caba sarf ediyorsunu anlayamiyorum... Turkluk bu kadar basit biseymidir gozunuzde?

herseyi vatan millet Sakarya olarak gormemekte fayda var...

JunkChorn
08.Şubat.2008, 06:28
@licentia ben de seninle aynı düşünüyorum.

Bunun bir Emre, Tümer, Rüştü olaylarından farkı yoktur. Onlar profosyonel futbolcudur. Haklısın, sonuna kadar.

Madem bu kadar düşünüyorsun Türk takımı kazandığında niye alkışlamıyorsun diye sorarlar adama?

King_91
08.Şubat.2008, 06:37
@licentia :
bana mı dedin bilmiyorum ama ben zaten neden almanya'yı seçti demiyorum :)
çoğu söylediğine katılıyorum tek şey hariç . Bence Türk milli takımını seçmemesi Türk'lüğünden birşey kaybettirir . Öyle olmasaydı Malik ve Hamit arasındaki fark ne olurdu ki ?

JunkChorn
08.Şubat.2008, 06:41
Arasında olan fark kişisel tercihtir.

Türk takımının kazandığına sevinmemek ne kaybettirir? Ben seviniyorum; sen yada bir başkası sevinmiyor(Lütfen üzerine alınma) Olaya bir de bu pencereden bakar mısın? Düşünceni merak ediyorum.

eferibar
08.Şubat.2008, 06:48
Arkadaşlar bence fazla uzadı bu konu. Mesut profesyonel bir sporcudur ve futbol savaş değil bir spordur. JunkChorn isimli arkadaşım sanada bir örnek vereyim. Euro 2008 de İsviçre Türkiye grup maçında gol atan hakan yakın gole sevinmemişti. Ama sonuç itibariyle profesyonel bir sporcu olduğu için sporun hakkını verdi.

JunkChorn
08.Şubat.2008, 07:00
Arkadaşlar bence fazla uzadı bu konu. Mesut profesyonel bir sporcudur ve futbol savaş değil bir spordur. JunkChorn isimli arkadaşım sanada bir örnek vereyim. Euro 2008 de İsviçre Türkiye grup maçında gol atan hakan yakın gole sevinmemişti. Ama sonuç itibariyle profesyonel bir sporcu olduğu için sporun hakkını verdi.

O ailesine, Türklere saygıdandır hepsini geçelim kendine saygısındandır: Sırtında Hakan yazıyor:). Ben burada bir bağlantı göremedim.

King_91
08.Şubat.2008, 07:06
Arasında olan fark kişisel tercihtir.

Türk takımının kazandığına sevinmemek ne kaybettirir? Ben seviniyorum; sen yada bir başkası sevinmiyor(Lütfen üzerine alınma) Olaya bir de bu pencereden bakar mısın? Düşünceni merak ediyorum.

Soruyu anlayamadım . Hem Türk'üm deyip hem Türk milli takımının kazanmasına mı sevinmiyor ?
Bence sorun kendini hangi ülkeden daha fazla hissetmesi . O tercihini Almanya'dan yaptıysa sence de Almanya onun gözünde daha iyi değil midir . ya da şöyle diyim neden Türk milli takımını seçip Almanya kazandığında da sevinmek yerine Alman milli takımını seçip Türkiye'ye seviniyor yada sevinmiyor . Tabi ki onun kendini ne kadar türk hissettiğini bilemeyiz ama benim görüşüm duygusal yönden de Almanya'ya daha bağlı olduğunun göstergesidir bu .

eferibar
08.Şubat.2008, 07:11
O ailesine, Türklere saygıdandır hepsini geçelim kendine saygısındandır: Sırtında Hakan yazıyor:). Ben burada bir bağlantı göremedim.

Alman veya Türk milli takımda oynaması kişisel tercihi ise sevinip sevinmemeside onun tercihine bağlıdır. Dediklerimde bir hata var ise affola.. :)

JunkChorn
08.Şubat.2008, 07:18
Soruyu anlayamadım . Hem Türk'üm deyip hem Türk milli takımının kazanmasına mı sevinmiyor ?
Bence sorun kendini hangi ülkeden daha fazla hissetmesi . O tercihini Almanya'dan yaptıysa sence de Almanya onun gözünde daha iyi değil midir . ya da şöyle diyim neden Türk milli takımını seçip Almanya kazandığında da sevinmek yerine Alman milli takımını seçip Türkiye'ye seviniyor yada sevinmiyor . Tabi ki onun kendini ne kadar türk hissettiğini bilemeyiz ama benim görüşüm duygusal yönden de Almanya'ya daha bağlı olduğunun göstergesidir bu .

Okudukça kafam karıştı. Sende de oldu biraz.

Diyorsun ki Mesut Türkiye'yi seçmeyerek Türklüğünden bi'şey kaybetmiştir. Türk'üm dediği yerde neden seçmediğini de açıklamalıdır.

Ben de diyorum ki madem işi yani profesyonelliği ülke mevzusuna getiriyoruz -bu da tartışılmalıdır- ülkesinin takımı kazandığında, ülke puanı kazanıldığında sevinmeyenler de Türklüğünden bi'şey kaybetmiş olmaz mı?

Senin görüşüne göre söylüyorum. Ayrıca dediğim gibi Mesut çoğumuzdan profesyonel düşünüyor. Ve Türkiye'de doğup büyüyen ortalama bir Türk kadar dahi Türklüğün bilincinde değil. Normal olan davranış budur ona göre.

Alman veya Türk milli takımda oynaması kişisel tercihi ise sevinip sevinmemeside onun tercihine bağlıdır. Dediklerimde bir hata var ise affola.. :)

Tabi ki kişisel tercihidir:)

Dedim ya Hamit nasıl kişisel bir tercih ile Türk milli takımda oynuyorsa Mesut da oynamıyor. Birisini alkışlayıp diğerini yuhlamak yerine senin dediğin gibi kişisel tercih deyip üzerimize düşmeyen şeylere girmemeliyiz.

eferibar
08.Şubat.2008, 07:19
zaten o örneği senin düşüncene hak verdiğim için verdim. Neyse arkadaşlar iyi geceler.

King_91
08.Şubat.2008, 07:26
@JunkChorn : :) ortada buluşuyoruz sanırım . bence de Türk'lük bilinci fazla iyi değil o zaman bunu da Türk'lüğünden bir kayıp olarak görebiliriz .
Türk takımlarının maçlarına gelince ben Fener maç kazanınca sevinebilmeyi isterdim ama öyle değil . sanırım bu da benim Türk'lüğümden bir kayıp .
Ama Mesut'unkiyle benim olayımın tamamen farklı kulvarlar olduğu ve onun kaybettiğinin benim kaybettiğim Türk'lükten daha fazlası olduğu konusunda hemfikiriz sanırım . :)

TR.CaPTaiN
13.Şubat.2008, 19:55
Türk Milli Takımı'na gelmeme kararı alan futbolcu Mesut Özil Alman basına şok açıklamalar yaptı.

ARD: Düsseldorf'daki hazırlık maçında Norveç'e 1-0 mağlup olan Alman Milli Takımı'nda 77. dakikada maça dahil edilen Mesut Özil, karşılaşma sonrası maçı naklen yayınlayan ARD'ye "Dünya kupasında Alman Milli Takımı'nda yer almak istiyorum. Bunun için çok çalışacağım. Türk Milli Takımı'nda oynamayı hiç düşünmedim. İyi bir oyun ortaya koyduk. Yenilgiyi haketmemiştik" dedi.

Dünya Kupası'nda Alman Milli Takımı'nda yer almak istediğini bunun için kendisini geliştirmek istediğini söyleyen Özil, sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim arkadaşlarımın çoğu Alman. Hiçbir zaman Türk Milli Takımı'nda oynamayı düşünmedim"

ARD için yorum yapan Almanya Milli Takımı'nın eski ünlü futbolcusu Günter Netzer ise, "Mesut, Almanya'da doğmuş, büyümüş ve yetişmiş bir futbolcu. Almanya'da oynaması kadar doğal bir şey olmaz. Kısa bir süre oynadı. Kendisini geliştirmesi gerekir. Alman Milli Takımı için ilerki yıllarda büyük kazanç" diye konuştu.

BILD: "Viking turistleri karşısında büyük rezalet. Sayın Löw çok ayıp. Bu futbolla Lichtenstein'ı bile geçemeyiz. Futbolumuzla değil, ama yedek bankta oturanların hareketli olmasıyla dikkat çektik. 6 futbolcu değişitirdik, oyun değişmedi. Düsseldorf LTU Arena'da tek pozitif olan şey, Mesut Özil'in Trochowski'nin yerine oyuna girip ilk kez Almanya'da milli olması. O anda seyircilerin Mesut'u alkışlaması maçın en güzel anıydı."

FRANKFURTER RUNDSCHAU: "Yeni yıla kötü başladık. Çok köklü bir performans gösteren Almanya, Norveç karşısında mağlubiyeti haketti. Maçın tek önemli haberi Mesut Özil'in Almanya A Milli Takımı'nda oynaması. Mesut oyuna gireken büyük alkış aldı."

KICKER: "Ve nihayet Mesut Almanya formasını giydi. 77. dakikada oyuna girerken alkışlanan Mesut Özil fazla etkili olamadı. O zamana kadar kötü bir futbol sergileyen takım da fazla etkili olması da Mesut'tan beklenmezdi. Fakat Almanya için gelecekte büyük kazanç olabilir.

SPORT BİLD: "Bu kötü futbolla nereye kadar gidebiliriz. Teknik direktör Joachim Löw bir kişi hariç tüm yedekleri de sahaya sürdü, fakat bir şey değişmedi. Yetenekli bir genç olan Mesut Özil, 77. dakika yedek beklerse, kendisini nasıl gösterebilir. Löw, başka seçeneği olmadığı için Mesut'u oyuna aldı. Mesut'un oyuna dahil olması büyük hata."

FRANKFURTER ALLGEMEİNE : Soğuk havada kötü futbol. 73 yıl önce yenildiğimiz ve geçen yıl hiç bir galiyet alamayan Norveç'e tek golle yenildik. Tek kazanç Mesut Özil'in Almanya'da milli olması."

Tümspor

Geç gelen itiraf.

eXcitinG
13.Şubat.2008, 20:03
Şimdi bu oLayda ona da kızmamak gerek. Herkes kendini öLçüp biçmeLi.

Biz bu zamana kadar HaLiL ve Hamit dışında hangi gurbetçiye değer vermişiz. KimLeri harcamışız ona bakmak ta gerek. Sonuçta dışarıdan birisi karar vereceği zaman iLk bunu gözLemLer.

Biz Premier Ligde iki yıL üst üste asist kraLı oLan Muzzy İzzeti harcamışız. Mesut u da harcardık, daha niceLerinide harcardık.

Zaten ben şaşarım, şaşarım HaLiL ve Hamit i nasıL kattık bünyemize ona şaşarım.