PDA

View Full Version : Fenerbahçe - Galatasaray [ TSL 10. Hafta ]

goosfraba
07.Kasım.2007, 07:04
http://www.hizliresim.com/2008/11/6/6724.jpg (http://www.plus80.com)

Vieri
07.Kasım.2007, 07:33
Bilgilendirme:

Bu yıl ki derbiler arasında en önemlisi olan iki ezeli rakip kulübün arasında geçecek olan maç yorumlarında diğer konu yorumlarına göre her zamanki kurallarımız geçerli olduğu gibi bir takım ek kurallarda söz konusudur ve dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

Spor Taraftarlığı
- Forumlarımızda tuttuğunuz takımı holiganlık derecesinde savunmak, karşı görüşe saldırgan cevaplar vererek kişileri tahrik etmek, rakip takım hakkında aşağılayıcı sözler kullanmak, alenen küfür etmek, karşılıklı münakaşalarda bulunmak veya tartışılan konuda diğer üyeyi rencide edici davranışlarda bulunmak yasaktır.

Maç Başlamadan Önceki Yorumlar
- X Kazanır, X Yener, Kazanırız, Yeneriz gibi basit yorumlar yapmak yasaktır
- Maç öncesi tahmin yapacak üyelerimiz, tahminlerini nedenlere bağlayarak ve bu tahminlerde rakip takımı küçük görücü değil objektif olmalıdır. Objektif olamayacağı düşünen üyelerimiz yorum yapmazlarsa bu başlığın gidişatı için iyi olacaktır.

Maç Başladığı Anda ki Yorumlar
- Kesinlikle maç içerisinde hakem kararlarını sorgulamak, hakemleri aşağılayıcı mesajlar atmak yasaktır.
- Herhangi bir gol, kart gibi durumlarında sadece Gol, Gooool, Kart vb. yorum içermeyen ve maç pozisyonlarını mesaj göndermeyiniz.

Maç Sonrası
- Lütfen maçı taktik analiz olarak değerlendiriniz.
- Kazandık Yendik gibi basit yorumlar silinecektir.
- Hakem kararlarına bağlayarak sonucu eleştirmek yasaktır.

Bu kararlara uymayan mesajlar silinecek ve aşırıya kaçan üyelerimize istemesekte uyarı vermek zorunda kalacağız.

Biliyorsunuz ki iki kulüp taraftarları arasında geçmiş dönemlerde meydana gelen Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçlarında bir çok tartışmanın ardı arkası kesilmemişti. Bu yıl tüm üyelerimizi sağ duyuya davet ediyoruz.

Umarım iyi olan hakkıyla kazanır.

Ilhan
07.Kasım.2007, 07:38
Galatasaray..

Çünkü Galatasaray ne kadar çok sakatla boğuşsa da çok dinamik bir takıma sahip.

Çünkü Lincoln bu sene bambaşka.

Çünkü Arda bu sene bambaşka.

Çünkü oynatılan hücum futbolu Fenerbahçe'nin başını döndürecek cinsten.

Çünkü iki yönlü orta saha oyuncularına sahipler (Ayhan, Arda).

Çünkü Aragones Fenerbahçe takımını bence tanımıyor, Türk futbolunu tanımıyor.

Çünkü Galatasaray'daki Türk futbolcular Fenerbahçe'dekilerden çok daha iyi.

Çünkü Galatasaray başarıya aç.

Skor tahminim: 0-2.

JunkChorn
07.Kasım.2007, 07:48
Çünkü Alex yok. - Alex var. Okuyalım (http://www.fenerbahce.com/haberler/31228.php)

Senelerdir hep tartışıyoruz , fikirlerimizi öne sürüyoruz bu forumda her yazdığımda diyorum ki lütfen şu konu kilitlenmesin bir maçta..Umarım bu maç dilediğim şekilde geçer.

Şuna inanıyorum , kim oynarsa oynasın Galatasaray'a Şükrü Saraçoğlunda bişeyler oluyor.Fenerbahçe en kötü zamanında Galatasaray'a Aslan(!) kesiliyor.Buna çok şaşırıyorum.30 puan geride kaldığımız senelerde bir Galatasaray maçıyla az övünmedik , az kendimizi kandırmadık!

İki takımda Avrupa maçlarında alabilcekleri en iyi skorları aldılar.Fenerbahçe'nin gün avantajının maça çok yansıyacağını sanmıyorum , çünkü fenerbahçe'de çok yoruldu.

Aragones ile ilgili diyecek pek bişey yok herşeyi maçta göreceğiz.Senelerdir lig maçlarında beraberlik pek çıkmıyor.Sırf bu kadar uzaması yüzünden berabere biter mi diye düşünüyorum.

Maçta yüksek tempo beklemiyorum , yine orta saha mücadelesi ön planda olacak.Guiza ve Ümit Karan maçın kesinlikle gol anlamında kilit isimleri.Kırmızı kart Lugano , Ayhan , Arda , Uğur , Semih için beklenebilir , genelde Türk oyuncular olması gerektiğinden fazla motive oluyorlar maça bu da olumsuz yansıyor maalesef.

Alex'in bir haftadan fazladır dinleniyor olması içimi biraz rahat tutuyor.Volkan'ın kendine güveni gelmesi , diğer yandan Kewell ve Lincoln'ün en üst seviyeye çıkmaları maçı içinden çıkılmaz bir duruma getiriyor.

Bir fenerbahçeli olarak değil sporsever/futbolsever olarak öncelikle hakeme başarılar diliyorum , daha sonra iyi olan kazansın diyorum.Alt bitecek -maçı golü atan kazanır diye düşünüyorum.1-0 Fenerbahçe.

Jesus_FB
07.Kasım.2007, 08:16
Bu maçın taktiği olmaz bu maçın stratejisi olmaz skorun ne olacağıda hiç belli olmaz fener açısından tek avantaj kadıköydür..

krALEX1907
07.Kasım.2007, 08:45
Benfica galibiyeti sarhoşu galatasaray 1999 senesinden itibaren kaybettiği gibi yine 9 kasım pazar günüde kadıköyden çıkamayabiliri Geçmişe bakarsanız Fenerbahçe böyle hep kötü günler geçirdiği zamanlarda bile kazanmayı başarmıştır.

kesinlikle ortasahada selçuk-josico ikilisyle başlanmalıdır. Oynarsa emre(ki bu maça saklandığı için ingiltereye götürülmedi büyük ihtimal oynar) uğurun yerine ilk 11 çıkmalıdır. semih ya da güiza ikisinden biri yedek başlayıp sonradan temiz kan olarak oyuna alınabilir... çünkü alex oynayacak ve alex-semih-güiza 3 lüsüyle başladığımızda hızlı Galatasaray adamları Fenerbahce ortasahasını mahvedebilir. kısacası;

----selçuk josico
kazım alex emre
----güiza/semih

En güzel taktik gibi gözüküyor...

Varonil
07.Kasım.2007, 08:59
Öncelikle benim de temennim maç sonu herkes sakin olur da konu kilitlenmez,güzel oynanan futbolu,fuutbolun güzelliklerini konuşuruz.

Fenerbahçe'li futbolcuların,teknik heyetin bazı şeyleri riske etmemesi gereken bir maç.Fenerbahçe taraftarına bu maçın anlamını sorun,ne demek istediğimi anlarsınız.
Birilerinin futbolculara,teknik heyete bu maçın anlamını öğretmesi,anlatması lazım.

Aragones'in ligdeki ilk ciddi sınavı belkide,futbolcuların bu maça motive olacaklarını düşünüyorum fakat onun dışında hocamızın da bu maçın Fenerbahçe için önemini kavramasını bekliyorum ve istiyorum.

Onun dışında bir Fenerbahçe'li olarak temennim 9 senelik geleneği devam ettirmemiz.Fakat bir futbolsever olarak da 2 takıma da başarılar diliyorum ve iyi olan kazansın diyorum.

Alicanfmfan
07.Kasım.2007, 09:14
İlk Defa Bu Derbiyi Endişelenmeden İzleyeceğim;

Genelde Kadıköyde fenerbahçe maçlarında hep bir tedirginlik içime dogmustu.Fark yiyebiliriz,aman,erken gol,vs...Şimdi öyle bir tedirginlik hissetmiyorum.Bu maç için her iki takımında şansının eşit oldugunu söylemek istiyorum.Galatasaray Biraz daha yakın taraf olsada Kadı köyde olması İbreyi ortaya çeviriyor.Servet ileri gereksiz çıkıslarını yapmassa defansımızda açık verecegimizi zannetmiyorum.Mutlaka Baros ile başlamalıyız.Skor tahmini yapmak çok zor.Ama İnşAllah kazanırız.Dostça bir mücadele olmasını diliyorum.Son bir şey : Maçta gol olursa Meira ve Baros tan bekliyorum gollerii.

JunkChorn
07.Kasım.2007, 09:42
Galatasaray'da Servet , Fenerbahçe'de Selçuk yaptı mı iyi işler yapıyor , aksi olduğunda olacakları düşünmek istemeyiz sanırım:)Servet yine durumu çok uzun zamandır süper götürüyor , Selçuk için yorum yok.

Galatasaray derbinin atmosferini daha iyi bilecek Ümit ile başlarsa daha sonra Baros'u oyuna dahil ederse daha faydalı olur diye düşünüyorum.Diğer yandan Kewell , Lincoln gibi ilk derbilerinde sönük kalmayacaktır.

Fenerbahçe'de Alex - Guiza - Semih isimlerini aynı anda bir Galatasaray maçında telaffuz ettiğimizde ortaya çıkacak krizi düşünemiyorum.Guiza oynamalı , Semih yedek kalmamalı , Alex kesilir mi? Hepimizin ortak düşüncesi:))

Burda iş Aragones'in taktiğine kalıyor.Bence Semih'i kesecektir.Deivid eğer yetişirse çok iyi olur diye düşünüyorum.Vederson kenarda iyi bir yedek.
Herşeye rağmen kısır bir maç bekliyorum.

Açıknot:Ne kadar çok "düşünmek" fiilini kullanmışım.

Belgorth
07.Kasım.2007, 14:30
İlk birkaç yorumda bir şey gözden kaçırılmış sanırım, Ayhan bu maçta cezalı olmalı, geçen hafta maç bittikten sonra 2. sarıdan kırmızı kart gördü çünkü.

krALEX1907
07.Kasım.2007, 15:24
İlk birkaç yorumda bir şey gözden kaçırılmış sanırım, Ayhan bu maçta cezalı olmalı, geçen hafta maç bittikten sonra 2. sarıdan kırmızı kart gördü çünkü.

Abi o eskişehir maçı değilmiydi ya... daha sonra galatasaray gaziantep ile oynadı ve czası bitti sanırım. Yani benim böyle aklımda kalmış.

El Comandante
07.Kasım.2007, 17:01
Bu macin favorisi Galatasaray bence.
Biz cok iyi futbol oynuyoruz,orta sahamiz cok kuvvetli,Fenerbahcenin orta sahasi ise cok zayif.Ofans-Defans arasindaki baglantiyi kuramiyorlar.Bizim takimda Meira,Ayhan,Arda gibi isimler bu görevi layikiyla yerine getiriyorlar,Lincoln ve Kewell ise takimi ataga kaldiriyorlar genelde.
Vee takimin dinamosu MEHMET TOPAL bu macta sahada.(=
Son 3 Fenerbahce macinda takimin en iyisi,Alexi kilitleyen Mehmet Topal´in bu macta oynamasi cok güzel bir haber.
Ana yine de bu sene bizim takim cok istikrarsiz,bunu kabul etmek lazim.Cok iyi oynuyoruz dedik,gittik olmadik maclarda puanlar kaybettik.Onun icin bu macta temkini elden birakmamak lazim,son 2 mactaki gibi kontrollü oynamaliyiz.Rakibi bayiltan presi yapmaliyiz yine,defansta ise Servet geride dursun,Meira zaten topu oyuna cok iyi sokan bir futbolcu.Takimi geriden ataga kaldiracak kapasitede.

Ileride Ümit KARAN ile maca baslamak gerekiyor,Fenerbahce maclarini sever kendisi,ayrica sakatliktan ciktiktan sonra oynadigi 3 macta cok iyi bir görüntü cizdi.Bence bu macta Ümit Karan kritik bir görev üstlenecek.

Söyle bir 11le cikmak gerekiyor.

--------Sanctis--------

Sabri-Servet-Meira-Hakan Balta

-------Topal---Ayhan-------

--Arda---------------Kewell----

---------Lincoln------------

---------Ümit Karan--------

Aşk-ı Şehir
07.Kasım.2007, 18:08

O Eskişehirspor maçıydı yani bizimle oynanan maçtı.:) Daha sonra Ankaraspor ile oynanan FTK maçında o cezayı çekmiş oldu.;)

Maça yorumuma gelince. Maç yorumunu sağlıklı yapabilme şansına sahibim. Çünkü 2 takımıda arka arkaya seyrettim. Bu maçın kilit adamı Alex'tir. Eğer Galatasaray savunması ve ya orta sahasından biri Alex'i kilitlerse maç biter. Hep Alex ile Lincoln karşılaştırılmıştır. Lincoln Alex'ten hızlıdır fakat topu oyuna sokma ve karar vermede ise Alex Lincoln'den daha hızlıdır. Şunu söyleyebilirim ki çok keyifli bir maç olacak. Bir tarafta Baros bir tarafta Güiza. Bir tarafta Semih bir tarafta Ümit Karan. Bir tarafta De Sanctis bir tarafta Volkan. Bir tarafta Alex bir tarafta Lincoln. Bir tarafta Servet bir tarafta Lugano... Ama farkı yaratan ön liberolar. Şu an için Meira-Ayhan ikilisi Selçuk-Maldonado ikilisinden iyi gözüküyor. Ve sol ve sağ açıklar bakımındanda Galatasaray üstün diye düşünüyorum. Bunlar benim görüşlerim. Ama müthiş bir derbi bizi bekliyor. Saygılar...

Alicanfmfan
07.Kasım.2007, 18:12
Baran Emre Aşık kesilir mi.Üstelik M.Topal ın maç eksigi var bu maçta sahada olacagını zannetmiyorum.Baros ile başlamalıyız ve İnşAllah ta başlarız.

Nedvedmania
07.Kasım.2007, 20:16
Galatasaray şimdiki gibi Fenerbahçede şimdiki gibi oynarsa Galatasaray alır :)

Ama derbi bu kimi oyuncular hırsla çıkıyor kimisi stres altında . Kimi ilk defa derbiye çıkıyor kimi artık derbi atmosferine alışmış.

Yani kesin bir sonuç yok ama Mantığım ve aklım GALATARASAY diyor.

RaSenGan
07.Kasım.2007, 21:04
Derbilerin hiçbir zaman favorisi olmaz hele bu maçın hiç olmaz.Taktik falan önemli ama her şey futbolcuların o an ki maça konsantresine,azmine,hırsına bağlı bana göre..Fenerbahçe ligde kötü gidiyor olabilir ama derbilerdeki üstünlüğünü unutmamak gerek.Ama Aragones var bu kez takımın başında.Zico değil.Kayserispor maçında araya atılan toplarla 3 gol bulmuştu Kayserispor.Bizde öyle goller bulabiliriz BaRoS'la.Bu sezon gol yemediğimiz çok az maç var.Ama son oynanan Benfica maçı beni biraz rahatlattı.Defansta açık verdik ama diğer maçlara göre daha az.De Sanctis'te kalede çok iyi.Umarım Fenerbahçe maçında da öyle olur.Hücum hattımızda bir sorun yok.Kewell'da bu maç olunca Arda-Lincoln-Kewell-Baros 4'lüsü neler yapar Fenerbahçe karşısında merak ediyorum.Fenerbahçe Alex oynamazsa çok sorun yaşar gol bulma yollarında.Ama defansı da sağlam olur.Alex olursa çift forvet çıkmaz Fenerbahçe bu maça.Semih yedek kalır bu durumda.Alex'te inişli çıkışlı performans sergiliyor ne yapacağı belli olmaz maçta.Belki takımı sırtlar belki maçta olduğu anlaşılmaz bile.Volkan ve defans anlaşması olur inşAllah (: Kewell bu haftayı boş geçmez :p Seyir zevki yüksek ve az olaylı bir maç diliyorum.İnşAllah maçı kazanırız :)

PesimiSTyLa
07.Kasım.2007, 21:06
Kewell ve Topal oynuyor
Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Mehmet Topal ve Harry Kewell'ın tamamen iyileştiği öğrenildi. Uzun süredir sakat olan genç orta saha futbolcu Mehmet Topal'ın pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe derbisininde kadroda yer alacağı ve teknik direktör Skibbe'nin de büyük bir olasılıkla bu oyuncuyu ilk 11'de oynatacağı bildirildi.

Mehmet Topal da sakatlığıyla ilgili olarak, "Hiçbir sıkıntım kalmadı. Kadıköy'e arkadaşlarımla birlikte gitmek istiyorum. Eğer hocam görev verirse de oynamaya hazırım" dedi.

Öte yandan Galatasaray'ın bir değer sakat yıldızı Kewell'ın da sağ ayak bileğindeki ödemin tamamen geçtiği Avustralyalı futbolcunun derbi maçın kadrosunda yer alacağı öğrenildi. Alman teknik adamın Mehmet Topal ve Harry Kewell'ı Fenerbahçe'ye karşı oynatması ve Benfica maçında ilk 11'de forma giyen iki oyuncusunu dinlendirmesi bekleniyor.

Bu arada kulüp başkanı Adnan Polat Benfica'nın galibiyetinin ardından futbolcularını tek tek tebrik ederken, Fenerbahçe maçı için de uyardı.

Polat'ın, futbolcularına "Benfica galibiyetini Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenerek taçlandırmanız gerek. Uzun yıllar Fenerbahçe'yi kendi sahasında yenemedik, bu işi sizin gibi kaliteli oyuncular gerçekleştirmeli" diyerek derbi karşılaşması için motive ettiği ifade edildi.

07.11.2008
Kaynak : DHA

Bu tür maclarda kimin galip gelecegini kestirmek cok zordur. Taktik, diziliş vs nin pek önemli olmadıgı, cok farklı duygularla oynanan maclar olur hep. Sonucu kestirmek cok güç; ama:

Ben Galatasaraylı olarak takımıma güveniyorum. Benfica karsısındaki oyunun yarısını bile sahaya yansıtabilirsek buradan en az 1 puanla dönebilecegimizi düşünüyorum. Kewell vee Mehmet in iyilesmiş olmaları cok güzel. Formdayız. Arda bildiğimiz Arda. Kewell muhtesem. Lincoln bu sene cok farklı. Umuyorum ve istiyorum bu mactan galibiyet ile dönecegiz. Oyuncular Benfica macınının sevincini artık unutmalı, ki unutmuşlardır da. Bu maca odaklanmalılar. Galibiyet için tüm gücümüzü ortaya koyup, istediğimizi alacagız diye düşünüyorum.

fmsmyrna
07.Kasım.2007, 21:16
Umarım alırız bu maçı Galatasaray'a karşı en son geçen sezon ki kupa maçında rahat değildim.Birde şimdi kadroları bence bizden daha kaliteli dönen sakatları da var.Bizde ise Alex-Emre'nin durumu belli değil bu iki oyuncudan biri dönmeli Arsenal maçında top çıkaramadığımızı gördük.Bence Güiza'yı kesip Semih'i ileri almalı Semih geride pek iyi oynayamıyor.

a.arıcı-11
07.Kasım.2007, 23:13
Bu maçta futbol matığı tamamen Galatasaray'ı gösteriyor.Bunu reddedemeyiz fakat unutulmasın ki derbilerin favorisi yoktur ve derbilerde takımlar en kötü dönemlerinde bile birbirlerini yenebilmiştir.İşte derbinin güzelliğide burdadır.

Dostluğun kazanması dileğiyle.

Redrum
07.Kasım.2007, 23:21
Fenerbahçe'nin kazanmak zorunda olduğu maçtır. Skibbe açısından işler (en azından UEFA'da) iyi gittiğinden, fazla riske girmeden oynayacaktır. Fenerbahçe'nin özellikle gol yollarında sıkıntıları var. Alex belki bir nebze bunu çözebilir. Galatasaray normal oyununu oynarsa, ve basit hatalar yapmazsa Fenerbahçe'yi yener diye düşünüyorum.

GodfatheR
07.Kasım.2007, 23:33
G.Saray beraberliği yeterli görüp o şekilde oynarsa rahat kazanır F.Bahçe.Ancak G.Saray'da kazanmak için oynarsa maç çok zevkli bol pozisyonlu olur.Kimin kazanacağıda belli olmaz.

Şu maçta Kadıköy'de olmak için neler vermezdim :(

bugra 1905
08.Kasım.2007, 00:22
Öncelikle Tahminin Beraberlik Ama Galatasarayımız Benfica Maçındaki Gibi Kontrollü Ve Sakin Oynar İse Fenerbahçeyi Kendi Sahasında Yeneriz

scar face
08.Kasım.2007, 00:30
İlk kez bi Gs derbisinden ümitsizim,endişeliyim...Takım iyi durumda değil oyuncular ne kendilerine ne de takım arkadaslarına güveniyor.Hele ki Alex de oynamazsa bizi kim hücuma kaldıracak kim takımı atağa kaldıracak.
Ümitsizce macı izleyeceğim...

anil luque
08.Kasım.2007, 00:33
bir beşiktaşlı olarak bize beraberlık yarar onu ıstemem lazım ama nedense gs yensın ıstıyorum =) bence berabere bıtecek mac .. fenerbahce arsenal macında anormal yoruldu keza galatasaray benfıca karsısında cok ıyı oynadılar onun moralı olacaktır ama yorgunlugu da olacaktır dedıgım gıbı beraberlık beklıyorum

BlackEagle19o3
08.Kasım.2007, 01:32
Pek fazla yorum yapmadan Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı özellikle Kadıköy'deki üstünlüğünü ele alarak Fenerbahçe kazanır diyorum.Bana göre de Galatasaray'ın kadrosu daha iyi ve daha iyi oynuyorlar ama derbi maçların havası başkadır.Gs'ın iyi Fb'nin ise kötü form durumuna bakılcak olursa iddaa da bu maçta ev sahibi galibiyet oranını biraz yüksek tutabilir.Kaçırmam , hafta sonu 1 oynarım bu maça:)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

--------Sanctis--------

Sabri-Servet-Meira-Hakan Balta

-------Topal---Ayhan-------

--Arda---------------Kewell----

---------Lincoln------------

---------Ümit Karan--------

Bence de en akla yatkın kadro bu, Ümit Karan Baros'dan daha etkili olur.Ben zaten forvet oyuncularından ziyade Arda,Kewell,Lincoln 3lüsünden birisinin gol bulabileceğini düşünüyorum...

JunkChorn
08.Kasım.2007, 01:36
@BlackEagle19o3

Kesinlikle katılıyorum Baros/ümit yorumuna.Baros ne kadar iyi olursa olsun , yada X takımı formda olsun bu bir derbi maçtır ve derbi maçları en iyi bilenler defalarca oynamış olanlardır.

Ümit Karan ile başlarsa Lugano ve Edu çok zorda kalır.Baros için aynı şeyi düşünmüyorum bile.

Universal
08.Kasım.2007, 01:55
Hakan Ünsal'ın Hürriyet Spor'a verdiği demeçten sonra bu maçın gene Fenerbahçe tarafından kazanılacağını düşünmeye başladım.

Hakan Ünsal verdiği röportajda: "Galatasaray, Kadıköy'de hep bastıran taraf oldu ama; golleri hep Fenerbahçe attı ve sonuca böyle gittiler. Artık Galatasaray'lı futbolcularda Kadıköy'e çıkınca biz ne yaparsak yapalım burada gene kaybedeceğiz düşüncesi oluşmaya başlıyor hele maça iyi başlayıp birde arkasından Fenerbahçe gol atarsa buradan yenilgi alacağımız zihnimize yerleşiyor ve ilerleyen dakikalarda sıkıntıya giriyoruz."

Bu demeçten sonra Fenerbahçe eğer ilk golü bulursa bu maçı kazanır. Galatasaray defansı eğer kendini çok sağlam tutar ve sıfır hata yaparsa bu maçtan puan alır.

Ben Fenerbahçe'li olduğum için bu maça objektif bakamam. Bunu buradaki herkes biliyor. Fenerbahçe'nin kazanacağını düşünüyorum. :) Bu düşüncemde çok doğaldır. :)

Volkan, Edu ve Lugano Arsenal maçında ki gibi olurlarsa bu maçda gol yiyeceğimiz düşünmüyorum. İki takımda Avrupa'da maç yapması çok iyi oldu eşit haklarda sahaya çıkacaklar.

TR.CaPTaiN
08.Kasım.2007, 01:56
Emre tamamen iyileşti. Alex ise yetiştirilmeye çalışılıyor. Emre, (yetişirse) Alex'in kitlendiği dakikalarda alacağı sorumlulukla maçın anahtar adamı olabilir. Bu maçta Emre'ye büyük sevgi gösterileri olacaktır. Umarım hem fiziksel hem zihinsel olarak bu maça hazırdır. Emre'den bu maçta büyük ümitlerim var.

Şimdiye kadar Galatasaray Fenerbahçe'ye göre daha hazır bir görüntü çizse de derbilerin havası farklıdır. Fenerbahçe'nin kendini taraftarına tam olarak affettirebilmesi için Galatasaray maçı büyük bir şanstır. Oyuncularımızın bu şansı iyi değerlendireceklerini düşünüyorum.

Deniz
08.Kasım.2007, 02:08
Bence Benfica galibiyetinden sonra Galatasaray alıcak.Moralli geliyorlar.Golleride benim fikrim ilk Baros sonra Lincoln atıcak Fenerbahçe ' dende Güiza atıcak.Deplasmanda 1-2 Galatasaray alıcak.

Belgorth
08.Kasım.2007, 02:09
Doğru, sabah sabah yanlış hatırlamışım, geçen hafta yoktu Ayhan :)

Benim hiçbir zaman katılmadığım bir yorumdur "derbilerin favorisi olmaz" değimi. Derbilerin farklı bir havası vardır ve bu havaya göre daha iyi konsantre olan, kendini daha az baskı altında hisseden, kazanmayı daha çok isteyen ve bu üç psikolojik faktörü aynı potada en iyi eriten takım kazanır maçı, çok ekstrem bir şekilde futbol tanrıları işin içine karışmazsa :) Bunun örneklerini gördük, 90 dakika tek kale oynayıp orta sahadan kullanılan bir serbest vuruşun baraja çarpıp yön değiştirmesiyle Fenerbahçe'ye yenilen bir Galatasaray maçını bilirim örneğin ama bu da milyonda bir defa olacak bir şeydir. Bu maç için konuşursak, baskı altında olacak takım Fenerbahçe olarak görünüyor son maçlardaki performanslara bakarsak eğer. Galatasaray bu konuda daha rahat, özellikle Benfica maçı bu konuda iyice rahatlattı diyebilirim. Performans olarak Galatasaray'ın daha iyi olduğunu kimse reddedemez sanırım ancak iş bu iki faktörle bitmiyor. Fenerbahçe'nin saha avantajı mevcut ve Fenerbahçeli futbolcular bu maçı kazanıp hem puan farkını azaltıp potaya girmek hem de tribünlerini, yönetimini ve en önemlisi kendilerini rahatlatmak isteyeceklerdir. Bu da kazanma isteklerini ve konsantrasyonlarını arttıracaktır doğal olarak. Bu açılardan ortada bir maç gibi görünüyor, ibre sadece çok az Galatasaray'dan yana. Mustafa Denizli'nin meşhur değimine gönderme yaparsak %51 Galatasaray kazanır diyorum.

Hakan Ünsal'ın yorumuna gelince, artık daha nasıl kötüler takımı bilemiyorum. Geçen sene 4 maçın 3'ünde sahadan istediğini alan Galatasaray takımını izlememiş sanırım kendisi. İyice ayağa düştü kanımca. Sadece ayıp diyebiliyorum.

GodfatheR
08.Kasım.2007, 02:39
H.Ünsal takımı kötülemekten çok kendi zamanını söylemiş.Yani biz kazanacağımıza hiç inanmazdık demiş.:)

Onurap
08.Kasım.2007, 02:47
H.Ünsal takımı kötülemekten çok kendi zamanını söylemiş.Yani biz kazanacağımıza hiç inanmazdık demiş.:)

ee o onun dönemi..:D
Euro 2008de en çok pes etmeyen takım türkiye değilmiydi?
Bak bakalım kaç oyuncu gönderdik milli takımda ve cek cumhuriyeti maçında kaç gs'li oynadı.:)

Universal
08.Kasım.2007, 02:50
Kesinlikle tek forvet oynamalıyız.

Volkan

Gökhan Lugano Edu Carlos

Deivid Josico Selçuk Uğur

Alex

Semih

Sonuçta öyle ama; bu düşünce nesilden nesile geçebilir. :)

Bak bakalım kaç oyuncu gönderdik milli takımda ve cek cumhuriyeti maçında kaç gs'li oynadı.:)

Servet, Hakan Balta, Mehmet Topal, Arda ve Sabri... :) Ama oradaki zaferi saedece bir takıma yüklemek hata olur orada herkes çıktı ve kazandı. Orada Türkiye kazandı. (::)

Belgorth
08.Kasım.2007, 02:50
Hakan Ünsal "Orada sahaya çıkan Galatasaray'lı futbolcu bu psikolojiyle çıkar, şimdi de öyle olacak ve Galatasaray en fazla beraberlik alacak kadar oynayabilir"e getirmiş lafı. Kendi zamanından filan bahsetme değil yaptığı kesinlikle. Neyse, konumuz bu değil zaten ama gerçekten ayıp bu kadarı da.

fmsmyrna
08.Kasım.2007, 02:52
Bu maçta Deivid'i 11 e almalı bence hoca geçen sene derbilerde golleri var derbi tecrübesi olan bir oyuncu Burak o baskıyı kaldıramaz

maNga 33
08.Kasım.2007, 02:53
Çok güzel bir maç muhteşem derbi olacak.Galatasaray Şükrü Saraçoğlu stadında pek başarılı değil.Aragones kadroyu tam oturtmadı.Cimbom Benfica maçındaki gibi oynarsa kazanır ama Fenerbahçe en kötü zamanında olsa bile genede büyük takımları stadlarında mağlup ediyor.
Ama herşeyin bir ilki vardır.Galatasaray kazanır bu maçı

Varonil
08.Kasım.2007, 02:59
Aragones'in Güiza'yı yedeğe çekeceğini hiç sanmıyorum,tek forvet oynarsak yedeğe çekilecek isim Semih olur.

Deivid kesinlikle ilk 11'de başlamalı.Ortasaha 2lisi Josico-Emre olmalı.Uğur Boral'dan da iyi bir maç çıkarmasını bekliyorum.

Universal
08.Kasım.2007, 03:08
Aragones'in Güiza'yı yedeğe çekeceğini hiç sanmıyorum,tek forvet oynarsak yedeğe çekilecek isim Semih olur.

Deivid kesinlikle ilk 11'de başlamalı.Ortasaha 2lisi Josico-Emre olmalı.Uğur Boral'dan da iyi bir maç çıkarmasını bekliyorum.

Emre iyileşmişti ben onu unuttum. Selçuk Emre olmalı. Selçuk derbi havalarını çok iyi biliyor. Ve zaten istediği zaman neler yapabileceğini göstermiş bir isim.

RaSenGan
08.Kasım.2007, 03:52
Lig TV'de Fenerbahçe çift forvet oynayacak diyorlardı.

Onurap
08.Kasım.2007, 04:04
Resimli derbi tarihi!

F.Bahçe ile G.Saray futbol takımları Turkcell Süper Lig'de yapacakları 2007 yılının son derbisiyle birlikte, tarihlerinde 358. kez karşı karşıya gelecek. 17 Ocak 1909 tarihinde, şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu ''Papazın Çayırı'' olarak adlandırılan yerde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 97 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü göze çarpıyor.
Sarı-lacivertliler, geride kalan 354 maçtan 132'sini kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 114 kez galip geldi. Ezeli rakipler 108 maçta da eşitliği bozamadı..
Gazetelere yansımış manşetlerini siz Sporx.com okuyucuları için derledik. Tarih içinde eğlenceli bir yolculuğa hazır mısınız?
İşte resimli Galatasaray - Fenerbahçe derbi tarihi
Manşetlerin üstüne basarak o günkü gazetenin tam sayfasını görebilirsiniz.

*Resimler ortalama 600-700kb olduğundan açılması uzun sürebilir.

Maç Tarihi: 10.06.1959
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_d8912e8baa6d7a273ed507f92a4dcccb.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_71b3794100dac4418cc04d6a987bf64d.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 14.06.1959
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_83cba0416eb9b726b23d9c2d10a49e1f.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_9783f0a19374e8f040c68b72752e64c4.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 18.12.1960
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_0c65ad09f57a819c37737017f3789fbd.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_5647b61e9c1443c01f0d9b76247a9bd0.jpg',450,500,'b igimage');)
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_5d70a0a327ebaeaf5957c73d0db2da2c.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_c17e7bfbb94d408766f8cbd22298d6ca.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 05.12.1965
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_9e7c64497244d60e567ddfedc9e08e84.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_548b34905b3f09b6d74ec2a76b035e1e.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 24.01.1966
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_ed5a0f67290d6f9d044e5fbf795dda3c.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_eebb6276214cc5757469e6e9dc8c8386.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 27.02.1966
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_77809dd0162da87dd01c3e23d73b1293.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_0f7751c9a60a781b3679b85aee6628fa.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 06.04.1969
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_68e0f77ad15fb379f3f5ce65e531790f.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_ca258b8fdec4f05de2deea53e1f65fdc.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç tairih: 07.06.1969
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_1b29cdaa7b2779ca817f2b7227eeac19.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_1a708b0f525d67eb4b29485b13146c70.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 05.06.1983
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_97caf1b7d55683da3362dbb32cf64e05.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_f5922174dbb90142c91357ca5e6065d6.jpg',450,500,'b igimage');)
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_60eb72b94d8290159b6e1724358eb3c3.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_bb0718329158ea9f4e06e305e1d7cefd.jpg',450,500,'b igimage');)
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_09c72eef033c61104846b62363ff094f.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_76dd68305081f2316747764220ae224e.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 03.05.1989
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_55d5fbcd6846b6034d6e1b848e8d85d4.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_a25f9854e8e3bf82b2168fc25aa94e2b.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 17.05.1989
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_bef307c808a04339b35ac0f854a9a4dc.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_fc1a47e677c7cb6517f52b286184a238.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 15.04.1990
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_d7e7eabff0c66f74503189ab86b21471.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_c4ecb461ea30428f7a2e967a6776a41b.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 11.04.1993
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_dad6e15c5d22c2e50ad9c7585c88dbc5.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_da145315633093911f57cddae1f75435.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 20.04.1995
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_09651f8bd13fbf9156b7ea7c4b12fd81.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_63db301305dbf391bd2650314fd8a5d8.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 22.03.1996
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_1881c7d9944a313e17bc9ebb5a8352b6.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_1cde8b45eafff6d73ba73baddc8beb5a.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 24.04.1996
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_ae920f60b02d45eeab7c80619ffb1382.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_8e90f1b7c860e7beaebe2a802357ae2d.jpg',450,500,'b igimage');)

http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_1b3ac6a5231fbdd0006e56573cc262e8.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_5d3cb8198d55e9d06578f642a857ba2a.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 20.09.1998
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_82338b0f9144f379e77c08e403de4ad0.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_d0c0de7f3302c8e9f94e8d343be34450.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 26.03.2000
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_53d644dd5173f61d9cf4416a13bded5e.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_956a47dfbb672db34900134a76724b98.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 06.11.2002
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_148edc7a2d2845156f0775605d0d4ca4.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_d80cc308a2310e4249a79f1709078107.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 11.05.2005
http://www.sporx.com/images/galeri/133/640/B_638ee8a39c50a1aca9d1dd01f180a903.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/641/B_5748002fa99d6e0e635e5aef7ff19dae.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 28.11.2005
http://www.sporx.com/images/galeri/133/2303/B_a1c4df2b33ed89b8b2939f45d7a21f0b.jpg (javascript:wopen3('/images/galeri/133/2303/B_2252f082bb9bc0e8b68d5fb0a9933901.jpg',450,500,'b igimage');)

Maç Tarihi: 08.03.2006

http://www.sporx.com/images/galeri/150/3466/B_d230e019586fa8b16e26af4c5dfe1256.jpg
Maç Tarihi: 22.03.2006

http://www.sporx.com/images/galeri/150/3466/B_4c6bd1e1c854647b1f1aabe4299ba2bd.jpg

Maç Tarihi: 22.04.2006http://www.sporx.com/images/galeri/150/3466/B_eef1e3425f60c8860a9c430c88b2760f.jpg

Maç Tarihi: 03.12.2006
http://www.sporx.com/images/galeri/187/4703/B_757969c2b2a6c4e44eb2c0690880ef6d.jpg
Maç Tarihi: 19.05.2007
http://www.sporx.com/images/galeri/187/4703/B_71ae0ec523adef12421d507b95d4758a.jpg
Maç Tarihi: 03.02.2008http://www.sporx.com/images/galeri/183/6983/B_5f89a09e2d417af69b1c3bb8c48a1925.jpg

Maç Tarihi: 28.02.2008
http://www.sporx.com/images/galeri/183/6983/B_2423ea11df182bd42a0464eb9f992f54.jpg

Maç Tarihi: 28.04.2008
http://www.sporx.com/images/galeri/183/6983/B_57e612994557b11d33642ced237e51c8.jpg

07.11.2008

Kaynak : Sporx.com

scar face
08.Kasım.2007, 04:09
İnsan duygulanıyor be:)

Universal
08.Kasım.2007, 04:20
Bundan otuz yıl sonra pazartesi günkü gazete manşetleri böyle konulacak. Vay be biz burada tartışıyoruz ama... :)

Universal
08.Kasım.2007, 05:03
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=68914

Anket açtım katılmanızı bekliyorum. :)

El Barto
08.Kasım.2007, 05:08
Fenerbahçe kötü bir dönemde her ne kadar Arsenal maçından beraberlikle dönülse de ben pek beğenmedim oyunu sadece iyi mücadele etti Fenerbahçe Arsenal karşısında bu sezon başınsan beri. Galatsaray formda Benfica'yı yendiler ama ilk yarıda Benfica maçı koparabilirdi de.

Sanıyorum maçın kaderini savunmalar çözecek. Daha az hata yapan savunma kazanacak ve bu takım nedense Galatasaray olacakmış gibi geliyor bana.

İki takımada başarılar.

JunkChorn
08.Kasım.2007, 05:13

Bu mudur acaba zihniyet?
Orada Galatasaraylı Fenerbahçeliler değil Türkiye kazandı.İstersen 15 tane gönder.

Fernando Gago
08.Kasım.2007, 05:25
Bu maçı kazanacağımı düşünüyorum Çünkü geçen kabus gibi aylardan sonra futbolcular bu maçı kurtuluş maçı olarak görecekler bu da ek motivssyon sağlayacaktır Ayrıca çevremde de gördüğüm kadarıyla Galatasaray arkadaşlar bu maçı kaybetseler bile çok sarsılmayacaklar Çünkü onlar asıl heyecanı Avrupa maçlarında yaşıyorlar onlar için öncelikli Avrupa oldu

Umarım çok heyecanlı bir maç izleriz Pazar Gününü sabırsızlıkla bekliyorum

eXcitinG
08.Kasım.2007, 05:31
Şu ana kadar gerçekten çok oLgunca ve mantıkLı mesajLar atıyorsunuz. Maç öncesine kadar ve maç sonrasına kadar böyLe oLmanız diLeği iLe.

Her iki takıma da başarıLar. ÖnemLi oLan ezeLi rekabette biLe oLgunLuğumuzu koruyabiLmek.

MeMo
08.Kasım.2007, 05:33
Bende bu maçı kazanabileceğimizi düşünüyorum.Ama Galatasaray bizi normal şartlarda bu oyunla rahat yener.Fakat bizim futbolcuların bu maçtaki hırsı,Kadıköy farkı ve Galatasaray'a olan genel üstünlüğümüzle alırız diye düşünüyor ve istiyorum. :)

Sekopej
08.Kasım.2007, 06:58
Fenerbahçe'de uzun zamandır oynayan oyuncular bu maçı kazanarak uzunca bir süre rahatlayacaklarını biliyorlardır. Çünkü takım ne kadar kötü olursa olsun, bu maçtan alınacak galibiyet, çok kötü oyun ve 1-0'lık da olsa- taraftarı ve camiayı mutlu edecek, bir süre sorunların gündeme gelmemesini sağlayacak.

Kaybedilmekte olan sezonu kurtarmak için son şans, bunun baskısı olabilir oyuncularda, bu baskı altında da ezilmemeleri gerekiyor tabi ki.

İşin psikolojik boyutunu biz bilemeyiz ama 2 takım da en iyi şekilde kafa olarak bu maça hazırlanacaktır.

Aragones'in çıkaracağı takımı çok merak ediyorum. Alex oynayacak durumda olursa Emre ve Alex bir arada oynar mı? Ve bu ikisinin önünde de çift forvet? İşte o zaman tam bir cümbüş olur.:p

Cezalı Kazım'ın yerini - ki Kazım da kötü durumda- ne Ali ne de Burak doldurabilir. Deivid'in de ne kadar hazır olduğunu bilemiyoruz. Tam hazır değilse oynatılması ne kadar doğru olur tartışılır.

Alex oynarsa muhtemelen Semih yedek kulübesine gelecek. Kulübede bekleyen bir Semih ilerleyen dakikalar için avantajımız olabilir yedeklerden girip de oyunu çevirebilecek oyuncu sayımız çok az ama Kazım'ın yerine Deivid hazır değilse Semih'i koyma ihtimali de çok yüksek. Emre de bu maçta sergileyeceği oyunla taraftarıyla iyice bütünleşmek isteyecektir, bu nedenle hırslı ve istekli olacaktır. Aragones için gerçekten zor bir maç, en doğru 11'i sahaya sürer umarım.

Skibbe ise kazanan takım bozulmaz düşüncesinde mi olacak merak ediyorum? Topal iyileşti, Meira'yı geriye çekip Benfica maçının yıldızlarından biri olan Emre kulübeye mi gelecek yoksa aynı 11 devam mı edecek? Dinlendirilen Kewell bu tür maçların havasını çok iyi bilen Ümit'i mi kesecek yoksa Baros'u mu?

Tercihler ne olursa olsun keyifli bir maç bizi bekliyor, keşke taraf olmasaydım da daha bir keyifle maçı izleseydim.:p Önceki sayfada tarihe geçmiş maçlar var, bu maç ne ilk ne de son. Bu maçlarda birbirimize nefretimizi kusacağımıza o heyecanı, keyifi yaşamak en doğrusu, bu iki takım daha 100lerce maç yapacak aralarında.

İyi olan kazansın yorumunu yapamayacağım, Galatasaray tek kale de oynasa 20 topları direkten de dönse 1-0 olsun bizim olsun.:D Umarım maç sırasında tatsız şeyler yaşanmaz, oyuncular ortamı geren hareketlerden uzak dururlar ve centilmence bir maç olur.

Onurap
08.Kasım.2007, 07:13
Bu mudur acaba zihniyet?
Orada Galatasaraylı Fenerbahçeliler değil Türkiye kazandı.İstersen 15 tane gönder.

Orada anlatmak istediğime bi daha bakmanı tavsiye ederim....:icon_neutral:

The.Crow
08.Kasım.2007, 08:17
Bir Fenerbahçeli olarak bu maçın Fenerbahçe için 2 ucu ...lu değnek olduğunu düşünüyorum sebebe gelirsek ;

Yenersek ; Yine ezeli rakibimize üstünlük sağlamış olacağız ancak ARAGONES kovulmayacak ve büyük ihtimalle bu maçın gazı ile sezon sonuna kadar bize ıstırap çektirmeye devam eder.

Yenilirsek ; ARAGONES kontratında kaç para yazıyorsa bi güzel ödenip gönderilir ancak ezeli rakibimize kaybetmiş olmak bize acı verir..

Şimdi görünüşe göre 2.seçenek daha avantajlı en azından benim için. Yenilgiyi en fazla 1 ay hissederiz ve sonra unuturuz ancak yenersek ARAGONES bu takımın başında kalırsa sezon sonuna kadar ıstırap çekeriz.

İki güzide kulübümüze de başarılar ..

JunkChorn
08.Kasım.2007, 11:18
Orada anlatmak istediğime bi daha bakmanı tavsiye ederim....:icon_neutral:

Şimdi tekrar sakin kafa ile okudum , hata bende özür dilerim ancak mesajın benim dediğim yoruma çekilmeye müsait:)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
@Sekopej
Skibbe ise kazanan takım bozulmaz düşüncesinde mi olacak merak ediyorum?

Almasın abi Kewell'ı kadroya , zaten Kazım yok kanatta belirttiğin gibi orayı koridor yapar Kewell paşa gönlü bilir:)Kazanan takım bozulmaz diye bişey yoktur.

Elinde daha iyi oynayacak bir adam varsa takıma eklersin.İyi oynayıp oynamayacağını bilemezsin demeyelim , nerden biliyorsun kazanın takımın aksamayacağını.

extensor
08.Kasım.2007, 11:21
İki takımda çok yorgun. Son yılların en kötü derbisini izleyebiliriz. Son yılların en gollü derbisinide izleyebilir.
Ama çok disiplinli dengeli bir maç olacağını sanmıyorum. Bir çok basit hata olacaktır

OMANA
08.Kasım.2007, 19:14
Yıllardır yaşadığımız büyük heyecana sadece 1 gün kaldı, en büyük spor yorumcularına saatlarce takım analizleri yaptırın ortaya çıkan sonuç tam tersi olabilir...

bu nedenle...falanın kadrosusu böyle filanın oyun taktiği bu gibi yorumların da bu maçlar nazara alındığında hiçbir anlamı yok...

lorantın fenerbahçesinin 6 gol atacağını veya haginin Galatasarayının 5 tane atacağını bilen bir yorumcu varsa yorum dinlerim ... ama yok...

tek gördüğüm gerçek bu iki dev takım kendi evlerinde kolay kolay kaybetmiyor...

TEK BİLDİĞİM ŞU Kİ: eğer yenersek amcama ziyarete gidip sofraya yayılacak ahkam keseceğim...ben gideceğim...eğer galatasaray kazanırsa yaklaşık 10 kişilik tamamı Cimbomlu misafirlerime hem ellerimle çay ikram edip hemde maç yorumlarını dinlemek zorunda kalacağım...

bizim ailede galatasaray ile fenerbahçeliler iç içedir ve sonuç ne olursa olsun muhakkak bol muhabbet vardır... bi tek beraberliklerde fazla muhabbet olmaz...o yüzden tek istemediğim sonuç bu (e tamam biraz yalan oldu)

çünkü ben yengemi aradım pazara akşamına hazırlık yap diye amcamda eşimi aramış bolca pasta yap diye...

hepinizin derbisi bol muhabbet ve neşe ile geçsin...

fenerbahçeliler şimdiden kasım ayı cimboma uğurlu gelmez...onlar bilir derken...

galatasaraylılarda onlara 1 tane arda bi tane baroş bi tanede edu atar 3-0 alırız diyebilirler...

Çocukluğumuzdan beri en büyük heyecanımız Fenerbahçe- Galatasaray derbisi umarım adına yakıştığı gibi geçer..

başlangıçta sunucu belli olmaz dedik ama hadi bir atış da biz yapalım...

Fenrbahçenin durumu çok kötü olduğu için,
fenerbahçenin kadrosu bu sene döküldüğü için,
fenerbahçe galatasaraydan çok daha formsuz olduğu için,
fenerbahçelilerin bile fenerbahçeden çok fazlla beklentisi olmadığı için,

fenerbahçe kazanır...tarih böyle yazıyor kızmayın bana...

shamur1
08.Kasım.2007, 20:07
Maçın sonucu ne olursa olsun kazanan Beşiktaş ve özellikle Trabzonspor oLacaktır :)

Tabi umarım Fenerbahçe kazanır bu maçı.

ShevAnil
08.Kasım.2007, 20:28
Kadıköy Fobimizi Bu Maçta Sona Erdireceğiz. Formsuz Fenerbahçeyi Geçebilicek Güçteyiz. Kendimi Bildim Bileli İlk Defa Kadıköydeki Maçı Rahat İzliyeceğim. :D Maçı 1-2 Kazanırız Gibime Geliyor. Umarım Hakeden Kazanır.

uAsamet91
08.Kasım.2007, 20:41
Alex derbide yok
Fenerbahçe'de Galatasaray derbisine 1 gün kala Alex'ten gelen haber adeta şok etkisi yarattı.

Eskişehir maçında aldığı darbe sonrası Arsenal maçında oynamayan ve günlerdir yoğun bir tedavi uygulanan Brezilyalı futbolcunun oynama şansının her geçen dakika biraz daha azaldığı belirtildi.

Arka adalesinde zorlanmaya dayalı yoğun bir ödem tespit edilen ve yapılan tedavilerde kesin bir cevap alınamayan Alex'in, Galatasaray derbisinde oynamasının çok zor olduğu öğrenildi.
Günlerdir oynayıp oynamayacağı merak konusu olan ancak sabah saatlerinde derbide oynamayacağı kesinleşen Brezilyalı futbolcu Alex'ten gelen haber Teknik Direktör Aragones'in bütün planlarını da alt üst etti.

Galatasaray derbisi öncesi Alex'in oynama ihtimalinin olması nedeni ile bütün planlarını bu yönde yapan İspanyol hocanın her geçen dakika ibre aleyhine dönerken Aragones'in Alex'in yerine orta sahada bu görevi sakatlıktan yeni kurtulan Emre'ye vereceği öğrenildi.

Teknik Direktör Aragones’in, büyük derbi öncesi kafasındaki on biri şekillendirdiği ancak bunu futbolcuları ile paylaşmadığı belirtilirken defans ve orta sahada bir kaç futbolcusunun yerinde değişiklik yapmayı düşündüğü ifade edildi.

Aragones'in yardımcıları ile maç kasetlerini defalarca izledikleri Galatasaray'ın özellikle sağ kanattan yaptığı atakların çok tehlikeli olduğunu belirttikleri, bu nedenle sol kanatta Roberto Carlos - Vederson değişikliği yapılabileceği belirtildi.

İspanyol hocanın ayrıca orta sahada ise Maldonado'yu yedek kulübesine çekerek bu mevkide Josico'yu oynatabileceği ifade edilirken bu kararını maç saatinden önce yapılacak olan maç toplantısında vereceği öğrenildi.

Fenerbahçe'de Galatasaray maçı öncesi takımda bu gelişmeler olurken yönetimin ise derbi öncesi Samandıra tesislerine giderek oyuncular ve teknik heyetle moral yemeğinde bir araya geleceği belirtildi.

MARATON.COM.TR ÖZEL
HABER: YILMAZ DİRİM

bySilver
08.Kasım.2007, 20:43
Daha önce derbiye yetişeceği duyurulan Kaptan Alex, riske edilmeyecek.
Tamamen düzelen Emre ise eski takımına karşı ilk 11´de forma giyecek.
Ağrıları artınca...

Eskişehir maçında sakatlanan ve Arsenal sınavında forma giyemeyen Kaptan Alex, derbide oynama beklentilerini boşa çıkardı. Galatasaray maçına yetiştirilmeye çalışıldığı açıklanan Brezilyalı yıldızın ağrıları artınca, riske edilmemesi kararlaştırıldı. Takımın en önemli silahından yoksun kalacağı için sıkıntıya giren teknik direktör Aragones, Emre’ye sarıldı. Kayseri maçından bu yana sahalardan uzak kalan yıldız oyuncunun, iyileştiği ve ilk 11’de forma giyeceği kaydedildi.

‘Sakata gelmeyelim’Emre'nin yanında ise Selçuk görev yapacak. Teknik direktör Aragones’i tek düşündüren konu, cezalı Kazım’ın yerine sağ kanatta kimi oynatacağı. Tecrübeli hocanın, “sakata gelmemek için, tam iyileşmeyen futbolcularını sahaya sürmemeyi kararlaştırdığı” belirlendi. Bu arada Benfica-Galatasaray maçını yardımcılarıyla birlikte evinde izleyen Dede’nin, ezeli rakiplerini formda olduğu bir maçta seyredip, daha iyi analiz etme şansı yakaladığı için memnun kaldığı belirtildi.

‘Kafamız rahat olmalı’UEFA’nın resmi internet sitesine konuşan Kaptan Alex, derbide her şeyi bir kenara bırakıp, kafaları rahat şekilde oynamaları gerektiğini vurguladı. Geçen sezon Devler Ligi’nde çeyrek finale çıkarak herkesi şaşırttıklarını ifade eden Sambacı, “Herkes bizi tanıdı. Tabii ki, aynı sorumluluklara sahibiz. Aslında geçen yıldan bir farkımız yok, aynı takımız. Ancak iki kulvara da kötü başladık. Bunun nedenlerini açıklamak zor, ama hâlâ düzeltmek için zamanımız var. Zico ile Aragones arasında farklar bulunuyor. Ancak Zico da buraya geldiğinde aynen Daum gibi eleştiriliyordu. Aragones takımda kalır ve kendisine gerekli zaman verilirse, Fenerbahçe ile başarılı olacaktır” dedi.

batuhanry
08.Kasım.2007, 21:59
FB taraftarı psikolojisi=FB takımı psikolojisi.

Tüm taraftar biz ne kadar kötü oynarsak oynayalım Cimbomu yeneriz evimizde diyor. Takımda da bunu yaşayan Alex,Deivid,Volkan gibi oyuncular çoğunlukta. Onlarda biz Cimbomu en kötü halimizde yenmişiz, şimdi mi yenemiyeceğiz diyorlardır bana göre.

Ama unuttukları birşey var. :p Bu takıma üst düzey tecrubeleri olan oyuncular geldi.. Kewell,Baros,Meira,Sanctis... Bunların yanında Arda her maçı kaldırabilecek düzeyde. Lincoln de beklediğimiz kıvama geldi sonunda. Ümit zaten bu maçları sever. Kısacası biz artık tam bir takım olduk. İster kadıköyde, ister orda burda, heryerde. Eğer istersek maçı, bu FB değil, en kral FB gelsin. Ama istemekten kasıt - herkes her maçı kazanmayı ister- Benfica'daki oyun. Ve onu sağlarsak, bu maç bizim için değil, FB için zor olur.

1994'tü galiba yanlış hatırlamıyorsam. Kadıköyde FB'yi 1-4 yendikten sonra taraftarlar kale direklerini falan sökmüş. Eğer o beklediğimiz oyunu sergilersek, bunların tekrarı olabilir diye düşünüyorum ben. Çünkü gerçekten FB'nin durumu iyi değil. Taraftarın takıma verdiği son şans. Bunu kazansalar tekrar bir güven olacak. Ama kaybederlerse olaylar çıkar.

Skora gelirsek 0-2 kazanırız diye geçiyor içimden. Gollerden birini Arda atsın da diğerini Edu atsa da olur. :p

YusufT19
08.Kasım.2007, 21:59
Son Yillarin belkide En güclü Galatasaray'i Kadiköy'de galibiyet arayacak.

Tek istegim cok güzel bir mac olmasidir. Insallah kavga filanda cikmaz.

sakary Ali
09.Kasım.2007, 02:12
Alex'in olması kötü olmuş Fenarbehçe için :)
.............
Alex'den kötü haber geldi !..

Fenerbahçe'de Galatasaray derbisine 1 gün kala Alex'ten gelen haber adeta şok etkisi yarattı.

Lig TV'den Yılmaz Dirim'in haberine göre; Eskişehir maçında aldığı darbe sonrası Arsenal maçında oynamayan ve günlerdir yoğun bir tedavi uygulanan Brezilyalı futbolcunun oynama şansının her geçen dakika biraz daha azaldığı belirtildi.
Arka adalesinde zorlanmaya dayalı yoğun bir ödem tespit edilen ve yapılan tedavilerde kesin bir cevap alınamayan Alex'in, Galatasaray derbisinde oynamasının çok zor olduğu öğrenildi.
Günlerdir oynayıp oynamayacağı merak konusu olan ancak sabah saatlerinde derbide oynamayacağı kesinleşen Brezilyalı futbolcu Alex'ten gelen haber Teknik Direktör Aragones'in bütün planlarını da alt üst etti.
Galatasaray derbisi öncesi Alex'in oynama ihtimalinin olması nedeni ile bütün planlarını bu yönde yapan İspanyol hocanın her geçen dakika ibre aleyhine dönerken Aragones'in Alex'in yerine orta sahada bu görevi sakatlıktan yeni kurtulan Emre'ye vereceği öğrenildi.
Teknik Direktör Aragones’in, büyük derbi öncesi kafasındaki on biri şekillendirdiği ancak bunu futbolcuları ile paylaşmadığı belirtilirken defans ve orta sahada bir kaç futbolcusunun yerinde değişiklik yapmayı düşündüğü ifade edildi.
Aragones'in yardımcıları ile maç kasetlerini defalarca izledikleri Galatasaray'ın özellikle sağ kanattan yaptığı atakların çok tehlikeli olduğunu belirttikleri, bu nedenle sol kanatta Roberto Carlos - Vederson değişikliği yapılabileceği belirtildi.
İspanyol hocanın ayrıca orta sahada ise Maldonado'yu yedek kulübesine çekerek bu mevkide Josico'yu oynatabileceği ifade edilirken bu kararını maç saatinden önce yapılacak olan maç toplantısında vereceği öğrenildi.
Fenerbahçe'de Galatasaray maçı öncesi takımda bu gelişmeler olurken yönetimin ise derbi öncesi Samandıra tesislerine giderek oyuncular ve teknik heyetle moral yemeğinde bir araya geleceği belirtildi.

Universal
09.Kasım.2007, 02:14
Fenerbahçe'li futbolculara kampta, 6-0'lık maçı izleterek motive etmeye çalışıyorlarmış.

RaSenGan
09.Kasım.2007, 02:22
Fenerbahçe'li futbolculara kampta, 6-0'lık maçı izleterek motive etmeye çalışıyorlarmış.

Cevap yazardımda ne güzel tartışma çıkmıyo konuda..:)

GodfatheR
09.Kasım.2007, 02:27

Ne var bunda tartışma yaratıcak.:icon_neutral: Gayet normal maçtan önce böyle tarihte çok önemli yer kaplamış maçları izlettirmek.Oyuncuları o havaya sokmak.

Universal
09.Kasım.2007, 02:34

Bunun neresi tartışma çıkarır ki. :) Bu bir haber bende burada paylaştım. :)

EreN
09.Kasım.2007, 02:37

Bana yazabilirsin (::)

PesimiSTyLa
09.Kasım.2007, 02:41
Sakin. Ne o göz kırpma falan :n:

Universal
09.Kasım.2007, 02:45
Fenerbahçe'li futbolcular ise şimdi Aşk Tutulması filmini izliyorlar.

Fernando Gago
09.Kasım.2007, 02:47
Yönetim ne kadar gereksiz iş varsa onu yapıyor maalesef ...

EreN
09.Kasım.2007, 02:48
Sakin. Ne o göz kırpma falan :n:

(::) teker teker gelmenize gerek yok, ikinizde gelin.

Fenerbahçe maçı kazanabilir çünkü kendi taraftarımız önünde iyi oynuyoruz.

BeaT
09.Kasım.2007, 02:51
bir fenerbahceli olarak kim oynarsa oynasın bu maçın bilincinde olacaktır yensekte yenilsekte aragonesi gönderceklerini zannetmiyorum gs kadrosu ve şu an ki durumuna bakarsak en kötü beraberlik alacağı görülüyor fakat istatisliklerde fenerbahcenin ne kadar kötü durumda olsa bile gs yi yendiği görülüyor zevkli ve stresli maç olur hakem maça damgasını vurmassa gs bir adım öndedir.

GodfatheR
09.Kasım.2007, 02:51
Fenerbahçe'li futbolcular ise şimdi Aşk Tutulması filmini izliyorlar.

Şu anda izlediğini nerden biliyosun ? :)

MeMo
09.Kasım.2007, 02:52
Yönetim ne kadar gereksiz iş varsa onu yapıyor maalesef ...

Tamam çok gerekli değil kabul ediyorum da :D diğer gerekli şeyler yapılmıyor mu onu nerden biliyorsun.Bunlar izletiliyo diye böyle bir mesaj saçma olmuş :)

Fernando Gago
09.Kasım.2007, 02:53
Tamam çok gerekli değil kabul ediyorum da :D diğer gerekli şeyler yapılmıyor mu onu nerden biliyorsun.Bunlar izletiliyo diye böyle bir mesaj saçma olmuş :)

Özellikle bu sene başından beri yönetimin icraatlarına bakarsak pek haksız sayılmam :)

MeMo
09.Kasım.2007, 03:00
Özellikle bu sene başından beri yönetimin icraatlarına bakarsak pek haksız sayılmam :)

Bu maç için söylemiştim.İlla tartışacaksak sadece sene başıdan beri kötü icraatlar var.Diğer senelerde doğru olan hep yapıldı.O şekilde abartmaya gerek yok yani :icon_biggrin:

IcedEarth
09.Kasım.2007, 03:03
Bizimkiler de 5-1'lik maçla motive edilsin. Epey bir faydalı olabilir maç saatinden 1 saat önce.

PesimiSTyLa
09.Kasım.2007, 03:06
Bizimkiler de 5-1'lik maçla motive edilsin. Epey bir faydalı olabilir maç saatinden 1 saat önce.

Bence gereksiz baskı olur :)

SiR ToMaSRoSiCkY1
09.Kasım.2007, 03:13
Yarın için bende gereksiz buluyorum.Alnımızın akıyla maçı alırız gibime geliyor.

Fernando Gago
09.Kasım.2007, 03:20
Bu maç için söylemiştim.İlla tartışacaksak sadece sene başıdan beri kötü icraatlar var.Diğer senelerde doğru olan hep yapıldı.O şekilde abartmaya gerek yok yani :icon_biggrin:

Bu benim kişisel görüşüm , herkes senin gibi düşünmek zorunda mı ?

JunkChorn
09.Kasım.2007, 03:35
Aygün gerçekten sen bu maç önce peki bir gerginsin ciddi söylüyorum.Galatasaray'da 5-1'i izlesin ne olur ki?

eXcitinG
09.Kasım.2007, 03:35
Tamam maça konsantre oLun. Geçmişe değiL.

RaSenGan
09.Kasım.2007, 03:46
Aygün gerçekten sen bu maç önce peki bir gerginsin ciddi söylüyorum.Galatasaray'da 5-1'i izlesin ne olur ki?

Yoo gayet sakinim.Maç heyecanına da kapılmadım hiç.Zaten mesajımın sonunda ":)" smileyini kullandım.

-----------------------------------------------------

Alex'in olmaması bizim için hem avantaj hem dezavantaj olur.Alex olmazsa biraz daha defansif oynar Fenerbahçe.Alex olursa da gol yollarında çok etkili olurlar.Emre'de hazır değil.Dinamik olmaz Fenerbahçe orta sahası.Bu durumu iyi değerlendirmeliyiz.

Universal
09.Kasım.2007, 03:53
Yarın Lig TV saat 16.00'da maç yayınına başlıyormuş. :)

Addolorato
09.Kasım.2007, 04:10
Dünde Derbide 8 yıl isiminde bir program vardı hepsini izledim 6-0 lık maçta çokta kötü oynamadığımızı fark ettim :D

Revolution
09.Kasım.2007, 04:11
Bence bizimkilere izletilecekse milli takım maçları izletilsin..İyice kafalarına yerleşsin mücadele ve inanç...

GodfatheR
09.Kasım.2007, 04:12
Saat 1 gibi giyerim formamı beklerim maç saatini.Heyeecan dorukta :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Dünde Derbide 8 yıl isiminde bir program vardı hepsini izledim 6-0 lık maçta çokta kötü oynamadığımızı fark ettim :D

4-0 lık maçda daha kötü oynamıştınız :) 6-0 maçı çok ortadaydı :)

Cengo
09.Kasım.2007, 04:21
Alex oynamayacak haberi yok.

Resmi site yetiştirilmeye çalışıyor yazdı.
Tümer fıtıktan ameliyat oldu, başka da eksik yok.

-------------------------- Volkan ----------------------

Gökhan ------ Lugano ------ Edu -------- Carlos

Deivid --------- Josico ------ Emre -------- Uğur

------------------------ Alex ---------------------------

------------------------ Güiza --------------------------

GodfatheR
09.Kasım.2007, 04:24
Alex oynamayacak haberi yok.

Resmi site yetiştirilmeye çalışıyor yazdı.

----------------------- Volkan -------------------------
Gökhan ----- Lugano ------ Edu --------- Carlos

Deivid ------- Josico ------- Emre -------- Uğur

------------------------ Alex ---------------------------

------------------------ Güiza --------------------------

Bencede en makul kadro bu.En azından yedek kulübesinde bi tehlike olsun Semih yedekten gelip bişeyler yapabilir.

Alicanfmfan
09.Kasım.2007, 04:44

Vallahi öyle eralp.dk 3-4 filan Pinto düzgün vursa yada fener 2-0 yenerken arif in sutu gol olsa direge çarpmayıp deişebilir ama herşey geçmişte kaldıı
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

.
4-0 lık maçda daha kötü oynamıştınız :) 6-0 maçı çok ortadaydı :)

4-0 lık maçta saidou saçma sapan bir kart yüzünden atılmıstı ondan dogan boslukları iyi degerlendirmiştiniz.ilk 10 dk deki girdigimiz 3-4 pozisyonları atamıporuz hiç :D

aykut_gencfb
09.Kasım.2007, 04:54
kadıköye gsnin favori çıkması söz konusu.....bu durum fenerbahçenin işini kolaylaştıracaktır....kadıköy çok farklı bir atmosfer gs için...yine beklenen olur ve fenerbahçe bu maçı rahat alır

Alicanfmfan
09.Kasım.2007, 04:57
kadıköye gsnin favori çıkması söz konusu.....bu durum fenerbahçenin işini kolaylaştıracaktır....kadıköy çok farklı bir atmosfer gs için...yine beklenen olur we fenerbahçe bu maçı rahat alır

Biz favoriysek ,beklenen nasıl fb galibiyeti oluyor :icon_surprised:

JunkChorn
09.Kasım.2007, 04:58
4-0 lık maçta saidou saçma sapan bir kart yüzünden atılmıstı ondan dogan boslukları iyi degerlendirmiştiniz.ilk 10 dk deki girdigimiz 3-4 pozisyonları atamıporuz hiç :D

Bak işte çok güzel söylüyorsun , Galatasaray çokta kötü oynamıyor hatta maçlara hep iyi başlıyor ancak Kadıköy ortamı hep etkiliyor Galatasaray'ı o 4-0 olan maç bir anda 2-0 olabilirdi.

Kadıköyde Galatasaray'a bişeyler oluyor yoksa orası elbette ki yenilmeyecek bi yer değil.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Biz favoriysek ,beklenen nasıl fb galibiyeti oluyor :icon_surprised:

Sanırım favori Gs olunca küçümser falan diye düşünebilir.Ama bence favori yok , ilk golü atan çok büyük değişiklik olmazsa kazanır.

Addolorato
09.Kasım.2007, 04:59
Büyü Var Büyü :D

Alicanfmfan
09.Kasım.2007, 05:01
Bak işte çok güzel söylüyorsun , Galatasaray çokta kötü oynamıyor hatta maçlara hep iyi başlıyor ancak Kadıköy ortamı hep etkiliyor Galatasaray'ı o 4-0 olan maç bir anda 2-0 olabilirdi.

Kadıköyde Galatasaray'a bişeyler oluyor yoksa orası elbette ki yenilmeyecek bi yer değil.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Sanırım favori Gs olunca küçümser falan diye düşünebilir.Ama bence favori yok , ilk golü atan çok büyük değişiklik olmazsa kazanır.

Aksine iddia da felen farovi Fenebahçe.Ama Galatasaray bu maçta girdigimiz bütün pozisyonları gollerle sonuclandırırız İnşAllah.

PesimiSTyLa
09.Kasım.2007, 07:07
Alex yok(muş).

http://www.fenerbahce.com/haberler/31283.php

NTVspor da son dakika olarak gecmişti.

Memedov
09.Kasım.2007, 07:09
Emre de ilk 11 de yok büyük bir ihtimal ile. Deivid 11 de işimiz gerçekten zor. tek avantaj saracoğlu ibre Galatasarayı gösteriyor.

a.arıcı-11
09.Kasım.2007, 17:25
Alex'in olmaması çok kötü oldu.Belki öyle ahım şahım bir futbol oynamazdı ama yinede o olmayınca takım hücüm edemiyor.Emre oynasa bari Alex'in yerinede semih oynar galiba.

TR.CaPTaiN
09.Kasım.2007, 17:59
Alex'in, Tümer'in olmadığı bir maçta Emre'yi oynatmazsa o koltuğu boşuna işgal etmesin Dede.

GodfatheR
09.Kasım.2007, 18:45
Alex'in olmaması gerçekten çok kötü oldu :( İşimiz gerçketen zor.Emre'yi oynatmazsa yazıklar olsun diyorum Dede'ye.

JunkChorn
09.Kasım.2007, 18:52
Osman , Emre tam formda değilse , maçta koşamayacaksa bir kişi eksik mücadele etmek yerine oynatmaz.

RaSenGan
09.Kasım.2007, 19:45
Kesin kadrolar belli oldu mu ? Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor :) Kimin oynadığı belli değil.

GodfatheR
09.Kasım.2007, 19:59
Osman , Emre tam formda değilse , maçta koşamayacaksa bir kişi eksik mücadele etmek yerine oynatmaz.

Alex,Tümer yoksa Emre'nin ölüsü bile sahada olmalı bugün.Topu ileriye taşıyacak milimetrik paslar atacak bir oyuncu olmalı sahda isterse koşmasın.

JunkChorn
09.Kasım.2007, 20:27
Kesin kadrolar belli oldu mu ? Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor :) Kimin oynadığı belli değil.

Değil 6'ya doğru belli olur.
Açıkcası Alex'in oynamayacağına inanmıyorum , belki süpriz falan olabilir:p

Alex,Tümer yoksa Emre'nin ölüsü bile sahada olmalı bugün.Topu ileriye taşıyacak milimetrik paslar atacak bir oyuncu olmalı sahda isterse koşmasın.

Hem katılıyorum , hem katılmıyorum.Derbi maçlarda mücadele etmek gerekir ayrı mevzu , topu iyi kullanmak lazım bu apayrı bir mevzu:) Bence Aragones doğru kararı verir , yani umarım!

RaSenGan
09.Kasım.2007, 20:29
Alex maç kadrosuna alınmamış.LigTv'de söylediler :)

Alicanfmfan
09.Kasım.2007, 20:42
Oh be Fener in duran toplarını artık heyecansız izleyecegim :D

MeMo
09.Kasım.2007, 20:44
Oh be Fener in duran toplarını artık heyecansız izleyecegim :D

Emre var :icon_smile: O da olmadı her ne kadar son yıllarda birşey olmadıysa da Carlos var veya Vederson var :icon_smile:

Alicanfmfan
09.Kasım.2007, 20:50
Emre var :icon_smile: O da olmadı her ne kadar son yıllarda birşey olmadıysa da Carlos var veya Vederson var :icon_smile:

Alexin yaptıgı ortaların hiç birini bu dedigin futbolcular yapamıyor.Hele hele carlos gördük arsenalda :D

ShevAnil
09.Kasım.2007, 20:51
Her Topa Carlos Vurur İnşallah :D

sakary Ali
09.Kasım.2007, 21:00
Bence karşılaşma berabere bitekcek

Galatasaraydan Servet Fenerbahçeden Semih atacakk golleri 1-1

MeMo
09.Kasım.2007, 21:01
Alexin yaptıgı ortaların hiç birini bu dedigin futbolcular yapamıyor.Hele hele carlos gördük arsenalda :D

:icon_smile: Haklısın ama bunların isimleri belli.Yapamayacakları iş değil sen genede fazla rahat olma :icon_biggrin:

Alicanfmfan
09.Kasım.2007, 21:10
:icon_smile: Haklısın ama bunların isimleri belli.Yapamayacakları iş değil sen genede fazla rahat olma :icon_biggrin:

Sende fazla rahat olma En iyi 10 numaralardan biri bizde bizimde duran toplarımız çok tehlikeli olacak hele ki kulelerimiz ileri çıkarsa :D

GeNç KaRTaL
09.Kasım.2007, 21:30
2 takımda hafta için oynanan Avrupa maçları sonrasında moraller yerinde.Fenerbahçe Londra deplasmanından kritik 1 puan alarak gruptaki şansını devam ettirdi.Galatasraray ise Benfica karşısında deplasmanda kazanarak grubunda lider olma yolunda büyük avantaj elde etti.Kısacası moral olarak 2 tarafta iyi durumda.

Fenerbahçeli oyuncular çarşamba günkü 1 puanın üstüne bu maçı alarak bütün yaşanılanları unutturabileceklerinin farkındadırlar sanırım.Bu yüzden artı bir motive ile çıkacaklarını düşünüyorum maça.Galatasaraylı oyuncularda 9 senedir Kadıköy'de kazanamamanın vermiş olduğu motivasyon gücü ile bu maça hazırlanıyor mutlaka.2 takımın genel durumuna bakarsak daha çok baskı altında olacak olan taraf Fenerbahçe.Çünkü hem kadıköy serisini korumak zorundalar,hemde bu maçı kazanarak kendilerini affetirmek zorundalar.Aksi takdirde işler iyice sarpa sarabilir.Galatasaray ise daha rahat bir konumda.Onlar için kaybetmek çokta büyük bir sorun değil.Ama bu kazanmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmayacakları anlamına gelmiyor..

2 takımın kadro kalitesine baktığımızda Galatasaray'ın sahaya çıkacak 11'i daha kaliteli isimlerden oluşuyor.Önemli bir eksiklerinin olmamasıda büyük avantaj.Fenerbahçe'de ise durum pek iyi değil.Geçen seneki kadrosunda orta saha olarak büyük kalite düşüklüğü var.Zaten bu sene takımın kötü performansında bunun katkısı büyük.Üstüne Alex'te oynayamacakmış.Gerçekten büyük kayıp.Emre'de oynamayabilirmiş.Bence mutlaka sahada olması lazım.Çünkü bu maçta ileri uç elemanlarına pozisyon oluşturacak bir oyuncuya çok ihtiyaç var.Emre'nin bu maça ayrı bir motivasyonla çıkacağınıda biliyoruz.Zaten türk futbolcusu genelde gaza gelerek iyi performans sergiler.Emre'de oynarsa bu maçta takımı için önemli rol oynayabilir ama Emre olmazsa Fenerbahçe için işler daha zor bence..

Kadro kalitesi ve oyuncuların form durumu bakımından ibre Galatasaray'a dönük.Ancak maçın Kadıköy'de olması Fenerbahçe için önemli bir avantaj.Bu maç hakkında şu kazanır diye tahmin yapmak zor.3 sonucada açık bir maç bence.Umarım zevkli,heyecanlı bir karşılaşma olur ve hakem tartışmaları maçın önüne geçmez..

JunkChorn
09.Kasım.2007, 21:38
Galatasaray ise daha rahat bir konumda.Onlar için kaybetmek çokta büyük bir sorun değil

Kesinlikle katılmıyorum.Galatasaray kaybederse varolan hava yine eskiye dönecektir.

SiR ToMaSRoSiCkY1
09.Kasım.2007, 21:44
Kadrolar belli olmuş.

FENERBAHÇE
V.Demirel-Gökhan-Lugano -Edu- R.Carlos- Deivid (Emre)- Josico- Selçuk- Uğur- Semih - Güiza

GALATASARAY
Sanctis- Sabri- E.Aşık -Servet -H.Balta -Ayhan- Meira- Lincoln -Arda -Baros-Ü.Karan

SAAT: 19.00, STAT: Şükrü Saracoğlu,
HAKEM: Hüseyin Göçek, YAYIN: Lig TV, SAKAT: Tümer, Alex (Fenerbahçe), Linderoth, Barış, S.Çalık, E.Güngör, Uğur, Hasan Şaş,
Aydın, CEZALI: Kazım (Fenerbahçe)

Kaynak:Mİlliyet

Revolution
09.Kasım.2007, 21:46
Bildiğim kadarıyla kadrolar belli olsa Deivid(Emre) yazmaz..O muhtemel kadrodur bence. :)

GeNç KaRTaL
09.Kasım.2007, 21:53
Kesinlikle katılmıyorum.Galatasaray kaybederse varolan hava yine eskiye dönecektir.

Galatasaray zaten bu sezon inişli çıkışlı bir performans sergiledi.Olası mağlubiyette toparlanmaları çokta zor değil..Dediğin durum Benfica karşısında alıncak bir mağlubiyet sonrasında söz konusu olabilirdi.Tabii bu benim düşüncem.:)

PesimiSTyLa
09.Kasım.2007, 22:00
Galatasaray zaten bu sezon inişli çıkışlı bir performans sergiledi.Olası mağlubiyette toparlanmaları çokta zor değil..Dediğin durum Benfica karşısında alıncak bir mağlubiyet sonrasında söz konusu olabilirdi.Tabii bu benim düşüncem.:)

Doğru düşünüyorsun Şemsi(::)

JunkChorn
09.Kasım.2007, 22:02

Saygı duyuyorum , Galatasaraylı arkadaşların bu kadar iyi takımla bu skor mu olacaktı diye düşüncelerini maçtan sonra göreceğiz en çok sen göreceksin bir yönetici olarak:)

Tabi Fenerbahçe yenerse.

EreN
09.Kasım.2007, 22:46
Heyecan git gide artıyor..

El Comandante
09.Kasım.2007, 22:50
Zaman gecmek bilmiyor,her dakika heyecanim daha da artiyor.
Bosuna "Derbilerin derbisi" degil.(=

GeNç KaRTaL
09.Kasım.2007, 22:51
Saygı duyuyorum , Galatasaraylı arkadaşların bu kadar iyi takımla bu skor mu olacaktı diye düşüncelerini maçtan sonra göreceğiz en çok sen göreceksin bir yönetici olarak:)

Tabi Fenerbahçe yenerse.

Sanırım bir yanlış anlaşılma söz konusu.Ben Galatasaray için kaybetmek çokta büyük sorun değil derken bu maçta alınacak mağlubiyetin telafisi mümkün demek istemiştim aslında.Yani bu maçta alınacak olası bir mağlubiyet takımı Fenerbahçe'nin alacağı mağlubiyet kadar etkilemez ki sezon içinde çok iyi giderken yaşanılan sürpriz puan kayıpları var.Taraftar takımdan memnun şu anda.Takımdada durumlar iyi.Bu maçta alınacak mağlubiyet sonrası her şeyin kötüye gideceğini sanmıyorum..Anlatmak istediğim buydu.

Fenerbahçe'de ise durumlar farklı.Şu an takım keskin bir ipte yürüyor.Henüz taraftarın istediği şeyler sahaya yansıtılmış değil.Fakat bu maçta alınacak galibiyet ile her şey düzebilir.Takım tabir-i caizse düzlüğe çıkar.Fakat olası mağlubiyette işler dahada kötüye gidecek.Ayrıca yukarısıylada puan farkı tekrardan açılacak..

He bu arada Galatasaraylıların bu maçta takımlarının yenilmeleri sonucunda söyleyecekleri konusunda hemfikiriz.Galatasaraylılar bu maç için büyük bir beklenti içerisindeler.Bunu hem gerçek hayatta hem forumlarda gözlemlemek çokta zor bir durum değil.Bu maçı takımlarının 9 yıllık seriye rağmen kazanacaklarını düşünüyorlar,inanıyorlar.Tabii ki mağlubiyette üzülecekler.Zaten takımları şampiyonluğu garantilese bile her taraftar derbi karşılaşmalarında alınan mağlubiyetlere üzülür.Fakat bu maçtan sonra Galatasaraylı taraftarlar umutsuzluğa düşmeyecekler.Çünkü biliyorlarki bu mağlubiyetin telafisi mümkün..:)

Universal
09.Kasım.2007, 22:55
Çubuklumu giydim bekliyorum. =)

sakary Ali
09.Kasım.2007, 22:55
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu, (4. Hakem) Süleyman Abay

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Emre, Maldonado, Selçuk, Uğur Boral, Semih, Güiza
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones

GALATASARAY: De Sanctis, Sabri, Servet, Emre Aşık, Hakan Balta, Ayhan, Meira, Arda, Lincoln, Baros, Ümit Karan
TEKNİK DİREKTÖR: Michale Skibbe

İlk 11ler değildir daha bu saatte belli olmaz ama ligtvde yazan kadrolar bunlar ama ilk 11ler belli olduda demiyor muhtemel 11lerde demiyor

Varonil
09.Kasım.2007, 23:03
Dakikalar geçince heyecanım da artmaya başladı.Klişe olacak ama herşeyden önce dostluğun kazanacağı bir derbi olması dileğiyle.

Belgorth
09.Kasım.2007, 23:12
UEFA'nın sitesindeki bir süre önceki bir tartışma konusunda "Galatasaray - Fenerbahçe derbisi mi yoksa Olympiakos - Panathinaikos derbisi mi daha büyük?" sorusu sorulmuştu. İtalyan bir yazar "Şaka mı yapıyorsunuz, Galatasaray - Fenerbahçe derbisiyle dünyada karşılaştırılabilecek tek derbi Boca Juniors - River Plate derbisidir. Komik bir konu olmuş bu." anlamına gelen bir cevap yazmıştı ve birçok başka yazar da bu savı desteklemişti. Umarım dünyada değişik ülkelerde bu izlenimi yaratmış bir derbiye yakışır bir mücadele olur, şu saatten sonraki tek isteğim budur :)

Sekopej
09.Kasım.2007, 23:18
Doğrudur, çoğu kimse tarafından dünya derbisi deniyor ama acaba kaç ülke canlı yayınlayacak bu derbiyi merak ediyorum? İspanya'da yayınlanabilir çünkü Fenerbahçe maçlarını Aragones geldikten sonra vermeye başladılar, başka da Lig TV'ye başvurup maçın yayın hakkını isteyen ülke yoktur sanırım varsa da 2 ya da 3.

Şimdi bu elimizdeki değeri pazarlayamamaktan mı yoksa bu değeri gözümüzde çok büyüttüğümüzden mi böyle oluyor? Yayın hakkını geçtim, mesela Eurosport, bu hafta boyunca bu maç ile ilgili ne kadar haber yaptı, gündemde tuttu ya da alt yazılarda bu maç ile ilgili bilgiler verdi?

Tabi bizdeki heyecan apayrı, maçı sabırsızlıkla bekliyoruz.:)

Universal
09.Kasım.2007, 23:21
Lig TV'de Yayın başladı...

Galatasaray'ın kadrosu belli oldu. Galatasaray, Bencifa maçındaki kadrosu ile çıkıyor.

Maç başlar başlamaz konfeti yağmuru yapılacakmış

RaSenGan
09.Kasım.2007, 23:29
Kewell'ın oynamasını çok istiyordum bu maç ilk 11'de :(

PesimiSTyLa
09.Kasım.2007, 23:29
Paf macı 2-2 bitmiş . 2-0 geriden gelip 2-2 yapmışız.

Emurafu
09.Kasım.2007, 23:31
Bizim kadro netleşmiş..Benfica macı kadrosu olacakmış..Az önce ligtv'de söylendi..Topal,Aydın ve Kewell yedekler arasında olacakmış..Ne kadar dogru resmi kadrolar açıklanınca ögreniriz..

GeNç KaRTaL
09.Kasım.2007, 23:55
Bence Kewell ile başlanıp ilerleyen dakikalarda Ümit Karan veya Baros oyuna girseydi daha iyi olurdu.Bakalım ne kadar doğru bir seçim olacak maç içerisinde göreceğiz hep beraber..

JunkChorn
09.Kasım.2007, 23:57
Sanırım bir yanlış anlaşılma söz konusu.Ben Galatasaray için kaybetmek çokta büyük sorun değil derken bu maçta alınacak mağlubiyetin telafisi mümkün demek istemiştim aslında.Yani bu maçta alınacak olası bir mağlubiyet takımı Fenerbahçe'nin alacağı mağlubiyet kadar etkilemez ki sezon içinde çok iyi giderken yaşanılan sürpriz puan kayıpları var.Taraftar takımdan memnun şu anda.Takımdada durumlar iyi.Bu maçta alınacak mağlubiyet sonrası her şeyin kötüye gideceğini sanmıyorum..Anlatmak istediğim buydu.

Fenerbahçe'de ise durumlar farklı.Şu an takım keskin bir ipte yürüyor.Henüz taraftarın istediği şeyler sahaya yansıtılmış değil.Fakat bu maçta alınacak galibiyet ile her şey düzebilir.Takım tabir-i caizse düzlüğe çıkar.Fakat olası mağlubiyette işler dahada kötüye gidecek.Ayrıca yukarısıylada puan farkı tekrardan açılacak..

He bu arada Galatasaraylıların bu maçta takımlarının yenilmeleri sonucunda söyleyecekleri konusunda hemfikiriz.Galatasaraylılar bu maç için büyük bir beklenti içerisindeler.Bunu hem gerçek hayatta hem forumlarda gözlemlemek çokta zor bir durum değil.Bu maçı takımlarının 9 yıllık seriye rağmen kazanacaklarını düşünüyorlar,inanıyorlar.Tabii ki mağlubiyette üzülecekler.Zaten takımları şampiyonluğu garantilese bile her taraftar derbi karşılaşmalarında alınan mağlubiyetlere üzülür.Fakat bu maçtan sonra Galatasaraylı taraftarlar umutsuzluğa düşmeyecekler.Çünkü biliyorlarki bu mağlubiyetin telafisi mümkün..:)

Yok ben anladım demek istediğini.Fener'i çok etkiler katılıyorum aynı şeyleri dile getiriyorum.Ancak Galatasray'ı da etkileyecek lig durumu için olmasa da taraftar moralini.Lig için bişey demedim(:

Vieri
10.Kasım.2007, 00:03
Lig TV'de Yayın başladı...

Galatasaray'ın kadrosu belli oldu. Galatasaray, Bencifa maçındaki kadrosu ile çıkıyor.

Maç başlar başlamaz konfeti yağmuru yapılacakmış

konfeti yağmuruna ne gerek var yahu bende geçen geçmiş yıllardaki maçları izlerken sahadaki konfetiden oyuncuların topu zor taşıdığını görünce aman neyseki bunlardan kurtulduk eskiden neydi o öyle diyordum. Şimdi tekrar olacağını duyunca üzüldüm valla... Maç başladıktan sonra oyunun durmasına neden oluyor.. Birde yakıcı maddelerle buluşunca tehlike bence gereksiz...

PAF'larda 2-2 sonuçlanmış...

Universal
10.Kasım.2007, 00:03
Mustafa abi, konfeti derken küçük konfetiler olur. Çimi kaplayacak şekilde atılacaktır.

İstikal Marşından önce bayrak şov olacakmış. Merak ettim nasıl bir görüntü olacak. =) Ardındanda konfeti yağmuru. :)

Fenerbahçe için ölüm kalım maçı, ya tamam ya devam diyecek. Kaybettiğinde artık lig için bir umudu kalmayacağı düşüncesindeyim.

GeNç KaRTaL
10.Kasım.2007, 00:11
PAF derbisinde gülen yok!
PAF Ligi'nin 10. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı. Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri'nde oynanan maçta Fenerbahçe ilk yarıyı 6. dakikada Enis Gül ve 25. dakikada Yasin Gurbet'in attığı gollerle 2-0 önde kapattı. İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray, 46. dakikada Mert Afyon ve 47. dakikada Gökhan Öztürk ile bulduğu gollerle beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 2-2 berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe bu sonuçla PAF Ligi'nde puanını 25'e çıkararak, liderliğini sürdürdü. Galatasaray ise 23 puanla ikinci sırada yer aldı.

Kaynak : DHA

EreN
10.Kasım.2007, 00:21
konfeti yağmuruna ne gerek var yahu bende geçen geçmiş yıllardaki maçları izlerken sahadaki konfetiden oyuncuların topu zor taşıdığını görünce aman neyseki bunlardan kurtulduk eskiden neydi o öyle diyordum. Şimdi tekrar olacağını duyunca üzüldüm valla... Maç başladıktan sonra oyunun durmasına neden oluyor.. Birde yakıcı maddelerle buluşunca tehlike bence gereksiz...

PAF'larda 2-2 sonuçlanmış...

Konfeti diyince aklınıza hemen o tuvalet kağıdı gibi olan upuzuun beyaz şeyler gelmesin. Bu tarz konfeti gelsin( resim tamamen örnektir, ankara gücü maçı sonrasıdır. Tahrik amaçlı değil.(::) )
http://img363.imageshack.us/img363/6739/5160387473926e2e2c8bjh4.jpg

Emurafu
10.Kasım.2007, 00:27
Galatasaray

Sanchis
Sabri
Emre
Servet
Hakan
Baros
Meira
Ayhan
Arda
Lincoln
Ümit

Fenerbahce

Volkan
Gökhan
Edu
Lugano
Carlos
Selçuk
Josico
Deivid
Uğur
Semih
Guiza

Kesin kadrolar buymuş:)..Sadece deivid veya emre arasında değişiklik olabilirmiş...

IcedEarth
10.Kasım.2007, 00:32
Bu maçı kazanmamız Fenerbahçe'yi şampiyonluk potasından düşürür, ama biz kaybedersek yolumuza devam edebiliriz. Bu bakımdan bence Fenerbahçe'ye nazaran daha rahat oynarız. Topal da formda olsaydı ve oynasaydı çok rahatlardım açıkçası...

ShevAnil
10.Kasım.2007, 00:43
Emre Aşık Formda Olsada Güiza'yı Tutabilirmi, Hızına Yetişirmi Şüpheliyim veya Devid'in Yerine Emre Sağ Açık Oynarsa Arda O Kanadı Ne Hale Getirir Onuda Bilemiyorum. Genede Ben Yediğimiz Golün Fazlasını Atarak Maçı Kazanacağımızı Düşünüyorum.

GeNç KaRTaL
10.Kasım.2007, 00:44
Eğer Emre sağ kanatta oynatılacaksa Deivid oynasın daha iyi bence.Fenerbahçe kanatlardan etkili olabilir görüntüsünde bu dizilişiyle.Josico ve Selçuk ortadan ne kadar rahatsız edebilir hücumda Galatasaray'ı büyük soru işareti.Bu 2 oyuncudan birisinin yerine ilerleyen dakikalarda Emre girecek herhalde.

Galatasaray'da ise daha önce dediğim gibi Kewell ile başlasaydı daha iyi olurdu bence ama tabii Skibbe'nin bir bildiği vardır.Kewell'ın tam olarak hazır olmama durumuda olabilir.Ama yoksa böyle bir şey Skibbe riskli bir tercih yaptı.Kimse ona neden Baros'u veya Ümit'i çıkartıp Kewell'ı aldın demezdi ama neden Kewell ile başladığı sorgulanabilir diye düşünüyorum..

ShevAnil
10.Kasım.2007, 00:44
Birde Neyapacağı Belirsiz Josico var Tabii...

Emurafu
10.Kasım.2007, 00:57
Emre belözoglu oynamaıyor Deivid onbir baslıyor..

barahir
10.Kasım.2007, 01:14
NTVspor da josiconun yerine maldonado var kadroda..

RaSenGan
10.Kasım.2007, 01:15
NTVspor da josiconun yerine maldonado var kadroda..

LigTV'de adamların elinde kadro var :)

sakary Ali
10.Kasım.2007, 01:15
Deivid uzun bir aradan sonra 11de bakalım neler yapacak

G.Saray kadro olarak da daha iyi gibi

scar face
10.Kasım.2007, 01:24
Alex'siz ilk Gs derbisine cıkıyoruz hafızam beni yanıltmıyorsa.Bugün Deivid'den Alex rolünü bekliyorum.Kazanmak zorundayız.
Bu arada nabız gitgide yükseliyor...

nerazzuri
10.Kasım.2007, 01:41
Fenerbahçe'nin defansı ortada, Galatasaray'ın hucüm gücü ortada. Fenerbahçe'de orta sahada top dağıtıcak,oyunu kuracak adam yok. İleride Guiza tek. Ona asist yapacak adam yok. Galatasaray 4 4'lük geliyor Saraçoğluna, ileride Baros,Ümit,Lincoln,Arda geriden gelen Sabri,Hakan,Ayhan'la Lugano'lu Edu'lu Carlos'lu üstelik Maldonadolu,Selçuklu bir ön liberoya 5'ten fazla gol atar.

Bu şartlar altında burada çıkıpta Fenerbahçe maçı alır dersem fanatikliğe kaçırmış olurum olayı.

Ama gönlüm tabikide Fenerbahçe'den yana :)

Deniz
10.Kasım.2007, 01:42
Maçı canlı olarak okuyabilmeniz için: http://canli.sporx.com/live2/20081109_fb_gssss/ İki takımada başarılar.

BeeTLeJuiCe
10.Kasım.2007, 03:09
3ü atarsak maçı koparırız devamıda gelebilir, Galatasaray 2-2'yi bulursa o zaman bizimkiler bocalamaya başlar.

Bence İkinci Yarı maç Skibbe ve Aragones arasında geçecek.

Universal
10.Kasım.2007, 03:10
Fenerbahçe bu gün ilk kez iyi oynuyor. Takım olarak savunma ve hücüm yapıyoruz. Selçuk Şahin ortasada süper oynuyor. Bu performansı genele yaysa Aurelio'nu bıraktığı açıklığı çok rahat kapatır. Güiza ne şansız adamdır atamadı gene, Emre orada bıraksa Güiza atacaktı. =)

Hakem maçı çok iyi yönetiyor. Tek bariz hatası Galatasaray'ın ilk golünü vermesi oldu orada Lincoln ofsayttır. Ümit Karan ise durmadan hakeme itiraz ediyor. Bu kadar hakeme itiraz edeceğine mücadele etse çok şey değişebilirdi.

Deniz
10.Kasım.2007, 03:14
Fenerbahçe bu gün ilk kez iyi oynuyor. Takım olarak savunma ve hücüm yapıyoruz. Selçuk Şahin ortasada süper oynuyor. Bu performansı genele yaysa Aurelio'nu bıraktığı açıklığı çok rahat kapatır. Güiza ne şansız adamdır atamadı gene, Emre orada bıraksa Güiza atacaktı. =)

Hakem maçı çok iyi yönetiyor. Tek bariz hatası Galatasaray'ın ilk golünü vermesi oldu orada Lincoln ofsayttır. Ümit Karan ise durmadan hakeme itiraz ediyor. Bu kadar hakeme itiraz edeceğine mücadele etse çok şey değişebilirdi.Oda doğru,fakat sonuçta müdahele etti topa.Güiza atardı doğru ama Emre Aşık ' ın bilerek dokunmadığına inanıyorum.Evet ortasaha bugün Fenerbahçe ' de iyi işler yapıyor,normalde Galatasaray yapardı.Derbide işler tersine döndü.İki takımada başarılar. :)

Onurap
10.Kasım.2007, 03:16
Tamam iş bitti bu saatten sonra ne yapsak kazanamayız..Fenerbahçeyii şimmdiden kutluyorum 2.yarıyı izlemiyorum..

Aşk-ı Şehir
10.Kasım.2007, 03:18
Devre yarısı sonucu puan durumunu etkiliyor mu? Hayır.:) Sakin olun yahu maçtan sonra tartışırsınız pozisyonları...

Gncl1905
10.Kasım.2007, 03:22
Hakeme suç atmak istemiyorum ama;

Bu hakem daha önce FB nin 4 maçını yönetmiş 2 Galibiyet 2 Beraberlik...

Gs nin 3 maçını yönetmiş 2 Beraberlik 1 Mağlubiyet...

Bir anektotdu...

Ayrıca sporx ten ;

Hakem Hüseyin Göçek, Milan Baros'a sarı kart çıkardı. Kartın gerekçesi, Milan Baros'un kasti bir şekilde topu elle kontrol etme çabası.

İlk defa böyle bir sarı kart nedeni duydum :) doğrumu bu?

El Comandante
10.Kasım.2007, 03:43
Skibbe ne akilla gidip Baros´u oyundan cikariyor ? Nonda sakatliktan yeni cikti,sen nasil alirsin onu ?
Orta sahayi güclendirmemiz gereken yerde iyice kopukluk yasadik.2 forvet cikip,bir sol kanat ve sakatliktan cikmis forvet girdi.Allah askina bu ne ya ?

Skibbe maci vermistir ...

El Comandante
10.Kasım.2007, 03:51
Josico arkadan giriyor,ceza sahasi önünde faul yapiyor,2.sariyi yemiyor ...
Ayrica hakem ne bicim baraj kurduruyorsun sen yav,7 metrelik baraj mi olur.Bir insan icindeki duygulari bu kadar mi belli eder,yeter biktik yav...

GeNç KaRTaL
10.Kasım.2007, 04:03
Fenerbahçe 2.yarının başında bulduğu golle iyice rahatladı.Yarısahalarına kuruluyorlar ve Galatasaray'a top yaptırmıyorlar.Bunda çok başarılılar.Galatasaray'ın 2.yarıda organize atağı yok.Fenerbahçe kontralardan bir çok şans buluyor fakat tehlikeli ataklara fazla çeviremediler pozisyonları.Maçı Fenerbahçe alacak gibi büyük bir aksilik yaşamazlarsa..

Nocna Mora
10.Kasım.2007, 04:13
Skibbe resmen maçı sattı ya Ümit Karan'I çıkarıp yerine tamamen ölü olan Nonda'yı alarak zaten intihar etti. Bunun dışında Servet olmasaydı herhalde en az 10 yerdik.!!!!

El Barto
10.Kasım.2007, 04:22
Tebrikler Fenerbahçe'ye ve Fenerbahçeli oyunculara 4-1 gibi bir skor ile Galatasaray'ı yenmek güzel bir sonuç.

Skibbe'nin gidip yerine 4-1-3-2 sistemiyle Barcelona'yı çoşturan Rjikkard gelmelidir diyorum. Çünkü bizim takımdaki oyuncularla o Barca'daki oyuncuların neredeyse benzerler. SKİBBE İSTİFA!!!!

Hafta arası Benfica maçından sonra yere göğe konmayan Skibbe mi gönderilsin? :) Durun yahu daha bence ısrar edilmeli Beşiktaş'ın Tigana'ya yaptığını Galatsaray Skibbe'ye yapmamalı.

Nocna Mora
10.Kasım.2007, 04:26
Tebrikler Fenerbahçe'ye ve Fenerbahçeli oyunculara 4-1 gibi bir skor ile Galatasaray'ı yenmek güzel bir sonuç.

Hafta arası Benfica maçından sonra yere göğe konmayan Skibbe mi gönderilsin? :) Durun yahu daha bence ısrar edilmeli Beşiktaş'ın Tigana'ya yaptığını Galatsaray Skibbe'ye yapmamalı.

Ama abi bu kadarda göz göre göre ölüme gidilmezki ya. Maça gelecek olursak

İlk 3 dk'daki oyunu genele yaysaydık alırdık maçı. Fenerbahçe'yi etkili oyunlarından dolayı tebrik ediyorum:o

Gncl1905
10.Kasım.2007, 04:27
Kabus gibi aylar ne sizin ne bizim için geçmedi bence :)

Tek maçlık skora aldanma.Bizde Benfica'yı deplasmanda 2-0 yendik.Bence daha zor bir deplasmandı Fenerbahçe'den daha iyi bir kadrosu vardı ama noldu bu maçta...

Universal
10.Kasım.2007, 04:28
Fenerbahçe maça çok şansız başladı. Maçın daha birinci dakikasında gol yememiz ters tepki yapar, Fenerbahçe'li oyuncuları strese sokar ve Galatasaray rahat bir galibiyete gidebilirdi. Fenerbahçe buna izin vermedi hemen skoru eşitlediler. Kısa bir süre sonra ikinci gol gelmesi Fenerbahçe'yi çok rahatladı. Adeta rakibe bastılar. Mücadele ettiler, takım oyunu oynadılar. Defansda da hücümda da takım olarak yaptılar. Bireysel yetenekten çok takım oyunu ile galibiyete gittiler. Galatasaray'lı oyuncular ne zaman top alsa karşısında bir değil iki Fenerbahçe'li geliyordu buda Galatasaray'ın pozisyon bulmasını zorladılar. Hatta ikinci yarıda Galatasaray'lı çok net bir pozisyonu sokmadı.

Fenerbahçe takımının bu gün kazanmasının en büyük etkeni medya oldu. Perşembe günü Benfica'yı çok güzel bir oyun ile yenmesi medyada Galatasaray favori gösterdi ve buda Galatasaray'lı oyuncuları rahatlattı, hep medyada Galatasaray konuşlması Fenerbahçe'lileri rahatlattı. Buda galibiyeti getirdi.

Alex eğer bu maçta olsaydı Semih ve Güiza'dan biri olmayacaktı. Eğer bu iki isim olsa ve Alex'de oynasa ortahasaha düşecekti ve Galatasaray sonuca gidebilecekti.

Fenerbahçe'li oyunculara helal olsun kafaya tekme uzattılar, mücadele ettiler ve kazandılar. Özellike Josico ve Selçuk'un o mükemmel oyunu Galatasaray'ın ortahasahasını düşürdü, hücüm ve defansı rahatlattı ve Fenerbahçe bu sezon en iyi oyunu oynadı. Umarım bu maç bizim geri dönüşümüz olur. Helal olsun Kanaryalar. :)

EreN
10.Kasım.2007, 04:31
Gerçekten güzel bir futbol güzel bir galibiyet. Hakettik ve kazandık. Maçta aslında bir kaç kırmızı kart atlandı. Geçen hafta kazımın pfdk konusunda demiştim ki Arda neden hiç kart görmez bu çektiği s..r'lerden. Bugünde hakeme alenen defalarca yaptı bunu ve en sonunda tribünlere yaptığı hareketten sanırım kart gördü. Ayhan desen hakemi dövecek gıkı çıkmıyor hakemin. Hakeme fazla bahane bulmamak gerek gerçi. İyi bir maç yönetti. Bir kaç hatası vardı ama onlarda skora etki eden hatalar değildi. Güiza bir gol kaçırdı ki inanamadım buna. Atsa belki skor 4'ten çok daha fazla olabilirdi. Disiplinden kopan bir Gs vardı çünkü. Burak yılmazı hiç beğenmedim. Deivid ise gerçekten mükemmel bir futbolcu. Araştırma bölümünde hala Deivid'in uzaktan şutu abartılmış diyen arkadaşlar vardı. Umarım 1 değil 2 değil 15. örnek olarak bu golü de görmemezlikten gelmezler. Tribünler adına da güzeldi maç. Ama çok küfür oldu bir ara, en az 50-60 Bin Dolar ceza gelmeli. Sahaya atılan yabancı maddeler oldu. Toplamda 150-250 Bin dolar arası ceza alırız büyük ihtimal.
Gsli arkadaşları az da olsa anlayabiliyorum ama sen 4 yemişsin, arada koskoca 3 gol fark var ve hala hakem yüzünden kaybettik gibi lafları yine de komik buluyorum.

PesimiSTyLa
10.Kasım.2007, 04:33
Skibbe ile alakası yok bu maglubiyetin. Kadro aynıydı. Kötü oynadık, diğer deyişle Fb oynatmadı. Üstünlüğümüzü 10 dakika koruyabilseydik hersey farklı olurdu ama olmadı.

Saglık olsun.

IcedEarth
10.Kasım.2007, 04:35
Lüften Kadıköy klasiği gibi şeyler yazıp burada ortamı germeyelim arkadaşlar. Acayip gergin bir ortam var zaten şu anda. Koltuğumda zor oturuyorum sinirden.
Maça gelince, hakemin bir sarı lacivert forması eksikti. Resmen boştaki oyuncumuzun önünü Fenerbahçeli oyunculardan daha iyi kapattı. Vermediği gol, standartsız ve hatta çapsız kartlar, saçma sapan kararlar ile güzel bir futbol akşamını mahvetti.
Fenerbahçe çok ta iyi oynamadığı maçta 3 puanı 4-1 ile aldı.
De Sanctis Galatasaray'daki ve belki de kariyerindeki en kötü maçını oynadı.
Nonda ile olmaz bu işler, 3 yaşındaki çocuk bile anlar artık bunu.
Herşeye rağmen Fenerbahçe kazandı, tebrik ediyoruz kendilerini.

puskas
10.Kasım.2007, 04:38
Maçin başinda galatasaray oyuna iyi başladi.Ama hakemin macin başindaki yalniş kararlari sonrasinda özellikle kartlar konusunda.Taktir haklarini hep galatasaraydan yana kullanmasi.galatasarayli oyunculari mactan dusurdu.lincolnun verilmeyen golu cikmasi gereken kirmizi kartlar.tartişmali penalti kararlari.galatasarayi tamamen oyundan dusurdu.artik bir standart otutturulmali bu kadar hakemlerden yana sıkıntı yaşanmamali.bunun üstüne skibbe yalniş tercihleri macin sonunu hazirladi.

BeeTLeJuiCe
10.Kasım.2007, 04:39
7 Metrelik baraja isyan edenler, Ayhan'ın maç boyunca 2 defa 7 Metre kurduğu barajı hatırlasınlar. ;)

Ümit Karan'ın Deivid ile mücadelesine penaltı diyenler, Ümit Karan'ın niyetini ve yaptığını anlamaya çalışsınlar. ;)

Yok 2 penaltı, yok 8 taç, yok 6 frikik verilmemiş falan filan. Geçiniz bunları efendim. İlk penaltı pozisyonuna Deivid-Ümit pozisyonu diyorsunuzdur, 2. hangisi?

Yok efendim neymiş balına goller gelmiş. Arkadaşım futbol oynuyoruz satranç değil. Futbolda teknik, kabiliyet, taktik %49 skora etki ediyor ise şans %51 etki eder. Top yere çarpıp girincede bal olsun o halde?

Devre arasına girerken, ikinci yarı Skibbe ve Aragones arasında geçer demiştim ve bu görüşümde haklı çıktım. Skibbe'nin Ümit ve Baros'u aynı anda çıkarması maçın hatalı kararlarındandı.

Fenerbahçe'nin diğer maçlara göre bu maçtaki artıları ise;
Selçuk ve Josico'nun etkili, dirençli oyunu. İkiside hatasıza yakın oynadı. Galatasaray ortasahasını baskı altında tuttu. Ofansif anlamda olmasada defansif anlamda çok iyidiler. Selçuk arada kendini Alex sanıp güzel paslar verdi, arada da bunları apartıp gereksiz top kayıpları yaptı. Josic hep böyle oynayacaksa Maldonado klübeye demir atsın lütfen. :)

Diğer bir artı ise Deivid. Sakatlıktan yeni çıkmış olmanın verdiği tedirginlik vardı başlarda. İkinci yarının başlamasıyla bundan tamamen sıyrılıp Alex'in yokluğunda oyunu yönlendiren isimdi. Emre'nin girmesiyle biraz daha rahatladı ve daha serbest bir görüntü çizerek Galatasaray defansını zorladı.

Güiza'nın Emre'nin ayak dşıyla attığı pasta topu dağlara taşlara atması ise maçın en acı pozisyonuydu. Diğer bir yazık olan pozisyon ise Lincoln'ün çift vuruş olan pozisyonda, direk kaleye giden mükemmel şutu'nun gol olmamasıydı.

Son olarak Kadıköy'de umulan olmadı, kaldığımız yerden devam ettik. :) Bugün görev alan, almayan tüm futbolculara Teşekkürler.

Şimdi hemen bu maçın rehavetinden kurtulup diğer maçlara bakmak gerek. Çıkışa geçmemiz için büyük bir fırsat...

LaigLeNoiR
10.Kasım.2007, 04:41
Müthiş bir derbi oldu.Tebrikler Fenerbahçe'ye çok akıllı ve iyi oynadılar.

Zevkli,çekişmeli,bol gollü derbiydi.

Semih'in çıkması yanlıştı o dakikadan sonra G.Saray baskıyı kurmuştu taa ki Aragones'in hatasına karşılık veren Skibbe'nin Emre Aşık'ın yerine Aydın'ı oyuna sokmasına kadar.Bu dakikadan sonra oyun tekrar dengelendi,Guiza'da çıktıktan sonra Fenerbahçe aradığı boş alanı orta sahada buldu ve rahat pas yaptı.Kendi çabasıyla da güzel bir gol attı Deivid.

Tüm Fenerbahçe'liler sevinmeli bence çok güzel bir maçtı ve hakettiler.Bir Beşiktaş'lı olarak canı gönülden kutluyorum.

Galatasaray'lı arkadaşlara gelince de onlara da hak veriyorum çok sinirliler ancak yenmeyi bildiğimiz gibi yenilmeyide bilmeliyiz.Skor tam tersi olsaydı çoğu kişinin mesajı da tam tersi olucaktı.Yani kendimize yapılmasını istemeyeceğimiz şeyleri rakibimize yapmayalım :)

Neron_FB
10.Kasım.2007, 04:49
Bazı yorumlarda yine saçmalamalar olmuş dikkat edelim lütfen, ben burda fenerin kaybettiği maçlarda hatanın sadece fenerde olan yönlerini dile getiriyosam gerginlik çıkmaması için, herkes bunu yapsın lütfen hatayı kendi takımında arasın herkes....

Fenerbahçe çok güzel oynadı ve oynatmadı...Tebrik ediyorum takımımı..Darısı seneye...

BeeTLeJuiCe
10.Kasım.2007, 04:54
Fenerbahçe Alex'in yokluğunda Kornerlerde ve Frikilerde ne yapacak deniyordu. 2'sinden de birer gol attık :)

Vieri
10.Kasım.2007, 04:56
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=1285239&postcount=2

Tekrar hatırlatmak istemiyorum ama lütfen kurallara uyun.

Bundan sonra maçın teknik ve taktik analizi dışındaki yorumlar silinecektir.

Hakem kararlarınıda eleştirmeyiniz. Maç bitmiştir. Bundan sonra kararlar değişmeyeceği için yapılacak birşey yoktur.

Bir Galatasaray'lı olarak Fenerbahçe'li arkadaşları tebrik ederiz. Skibbe deyimiyle önümüzdeki maçlara bakıcaz

EreN
10.Kasım.2007, 04:59
pivot sana ben futbol kural kitapçığını bir incelemeni tavsiye ediyorum. Baros o tekmeden sonra ayağa kalkamazdı anlattığın gibi olsa. Abartma artık yeter. Burda kaç tane fenerbahçeli sayende geriliyor. Ters birşey yazsalar tartışma çıkacak. Bence biraz üstruplu gidin. Skor çok net 4-1, lincoln kendini atar sarısı var, ayhan hakeme döner ulan sen varya sen senin... der susar kartı var, arda tribünlere el kol yapar, hakeme köpek muhamelesi yapar si..r çeker açık açık sittir ordan der kart yok, ümit karan her pozisyonda itiraz amiri gibi gelir kart yok, servet her pozisyonda fiili darbe yapar, müdehalesi ya kaşa ya gözedir, faul bile yok.
Sayılmaya gelince ne de güzel sayılıyor değil mi? Sakinleşip öyle yazın bence foruma.

Ek olarak bugün güiza etkisizdi, semih ise yediği dirsekten sonra kendine gelemedi zaten. Maçı Josico'nun güzel top kurması, deivid'in mükemmel pas dağıtışı ve selçuğun dirençli oyunuyla kazandık diyebilirim.

Universal
10.Kasım.2007, 04:59
Fenerbahçe Alex'in yokluğunda Kornerlerde ve Frikilerde ne yapacak deniyordu. 2'sinden de birer gol attık :)

Carlos gene atamadı. Ama o frikikte çok sert vurdu, kalecide topu zaten tutamadı. Zaten bu çalışılmış bir frikikti bir anda 3-4 Fener'li boş kalede kaldı ve Lugano attı.

Universal
10.Kasım.2007, 05:03
pivot sana ben futbol kural kitapçığını bir incelemeni tavsiye ediyorum. Baros o tekmeden sonra ayağa kalkamazdı anlattığın gibi olsa. Abartma artık yeter. Burda kaç tane fenerbahçeli sayende geriliyor. Ters birşey yazsalar tartışma çıkacak. Bence biraz üstruplu gidin. Skor çok net 4-1, lincoln kendini atar sarısı var, ayhan hakeme döner ulan sen varya sen senin... der susar kartı var, arda tribünlere el kol yapar, hakeme köpek muhamelesi yapar si..r çeker açık açık sittir ordan der kart yok, ümit karan her pozisyonda itiraz amiri gibi gelir kart yok, servet her pozisyonda fiili darbe yapar, müdehalesi ya kaşa ya gözedir, faul bile yok.
Sayılmaya gelince ne de güzel sayılıyor değil mi? Sakinleşip öyle yazın bence foruma.

Ek olarak bugün güiza etkisizdi, semih ise yediği dirsekten sonra kendine gelemedi zaten. Maçı Josico'nun güzel top kurması, deivid'in mükemmel pas dağıtışı ve selçuğun dirençli oyunuyla kazandık diyebilirim.

EreN'e katılıyorum. Bu maçta hakemi hatalı yapmak sadece Galatasaray'ın veya başka bir takımın gelecekte yapacağı hataları önlemez. Bugün Fenerbahçe savunma ağırlık oynadı mücadele etti ve Galatasaray'ı yendi. Galatasaray savunmada ki eksikliğini kapatmalı. Çünkü; bir pozisyona 5-1 yakalandılar bir takım kontraya böyle yakalanmamalı. Ayrıca Skibbe duran toplarda mutlaka Galatasaray'lı eğitmeli. İlk kornerde Selçuk golü kaçırdı ikinci kornerde attı, burada Galatasaray'lı lar Selçuk'a önlem almalıydı. Roberto Carlos şutu çekti, kaleciden top döndü 3-4 Fener'li yüzde yüz pozisyona girdi.

Redrum
10.Kasım.2007, 05:05
Fenerbahçe yatsın kalksın, Skibbe'ye dua etsin arkadaş. Bir fenerbahçeliye deseniz ikinci yarı hangi adamları çıkarırsın, hangilerini alırsın diye, herhalde daha insaflı davranırdı. Bu ne yahu? Ümit Karan, Milan Baros ne yaptı da çıkarıyorsun adamları? Başka alternatifin mi var senin? Nonda kaç maçtır ne yapıyor ki de oynatıyosun? Bunun herkes farkında, ikinci yarı GSnin bittiği andır, nitekim Fener'in de yenmemek için hiçbir nedeni kalmamıştı zaten. Ama şunu söyliyim, maçı hakemden önce(45.dk da) bitiren adam, Michael Carlos Dos Santos Riberio Costa Skibbe'dir.

Varonil
10.Kasım.2007, 05:06
Önceilikle 2 takımı da göstermiş olduğu performanstan dolayı teşekkür ediyorum.Gerçekten çok keyifli bir maçtı.

Maça gelince,Galatasaray gerçekten çok iyi mücadele etti maçın ilk 30luk bölümünde.Gollerin ilk 10 dakikalık bölünümünde gelmesi maçın gollü geçeceğini gösteriyordu.İlk golü yememizin ardından bu gole çabucak cevap vermemizle maçı bırakmayacağımızı gösterdik.Takım olarak iyi oynadık,kadro istikrarını yakalamaya başlıyoruz.

Oyuncularımızın bireysel performanslarına da değinmek istiyorum.
Josico-Selçuk ikilisi bugün oldukça iyiydi.Selçuk bugün sistem gereği daha ofansif bir görev aldı ve oldukça başarılıydı.Josico da oldukça iyiydi.Burak'ı beğenmedim.Emre'nin gol atmasını çok istiyordum,kısmet olmadı.

Deivid'in gol atması çok güzel oldu,bu gol ona çok moral verecektir.

İyi yoldayız,bu takıma devre arasında en az 2 takviye lazım,gerekenler yapılsın hiç birşey kaybedilmedi daha.

Universal
10.Kasım.2007, 05:07
Konfetiler çok güzeldi, tribünler çok iyiydi. :) Çok güzel baskı kurduk adete 11 kişi değil 50 bin kişi ile oynadık. Her maç böyle desteklensek Kadıköy'de bileğimiz bükülmez.

EreN
10.Kasım.2007, 05:12
Dikkatimi çeken birşey oldu Ayhan bugün formsuzdu. Kesinlikle orta sahanın bel kemiği olduğunu gösterdi Galatasaray adına. Ayhan iyiyse galatasaray her takıma kafa tutabiliyor.

Redrum
10.Kasım.2007, 05:15
Arkadaşlar kimse hakeme falan yüklenmesin yahu. Baraj olayının aynısının tıpkısının benzerinin yandan yemişini bizimkiler de yaptı.(Galatasaray taraftarıyım.) Hakem hataları bahane olamaz, ki oyuna etki edecek kadar bi hatası yoktu. Fakat, ileri uçta savunmayı yıpratabilecek(Baros & Ümit), Top indirebilecek (Ümit), Pas organizasyonu yapabilecek (Ümit & Baros) bir adamımız yoktu, Skibbe'nin devre arasında Aziz Yıldırımla görüşme ihtimali yoksa eğer, herhalde taraftar adamın kafasına çok sağlam bi cisim attı herhalde zira Nonda bırakın savunmayı yıpratmayı, top indirmeyi, adam ayağındaki topu kontrol edemiyor yahu. Bir diğer mesele de bu işin olmayacağını geç anlayan Skibbe, sahaya kurtarıcı olarak Aydın'ı sokması. Yahu bari bırak da, rezil olmayalım.
Açıkçası ikinci yarı ligin herhangi vasat bi ekibinden hiç bir farkımız yoktu.
Bu arada, Deivid'in ve Emre'nin performansını da göz ardı etmemek lazım. Özellikle Deivid çok güzel topladı orta sahayı, adam enfes toparlamış kendini, kutluyorum kendisini.

Universal
10.Kasım.2007, 05:21
Aydın Yılmaz gibi bir ismi kurtarıcı olarak almak hatadı. Ümit ve Baros aynı anda çıkmamalı, Ümit çıkması gerekiyordu futbol dışında herşeyi yaptı. Ümit'i çıkarıp yerine Baros'u alacaktı. Sağ kanatta başka bir isim alacaktı. Bu büyük bir hata oldu. Galatasaray ortasahada üstünlüğü kursa çok farklı sonuç olurdu. Israrla söyledim gene söyleyeceğim, ortasahası beğenilmeyen Fenerbahçe bu gün ortasahası ile kazandı.

Addolorato
4-1 kere maşallah fenere ne diyim çok güzel oynadılar iyi pres yaptılar özellikle 2. yarı doğru düzgün pozisyonumuz yok formsuz Nonda'ya emanet etti forvet hattını skibbe bu yapılmaması gereken birşeydi çıkaracaksa ümit karan'ı çıkarmalıydı baros gibi hızlı ve yıpratıcı bir forvet sahada kalmalıydı. Deivid ise gollerine devam ediyor.. tebrik ederim fenerbahçeyi bir kadıköy klasiği devam etti. hakem için bir şey söylemek istemiyorum bence sonuca çokta etki edecek bir hatası falan olmadı. Beğenilmeyen Josico bu maçta agresifti istekli oynadı ve bence yararlı oldu gayet.

Nocna Mora
Lİncoln'ün glünün ofsayt olmadığını Maraton'da görebiliriz :)

Varonil
10.Kasım.2007, 05:22
Arkadaşlar kimse hakeme falan yüklenmesin yahu. Baraj olayının aynısının tıpkısının benzerinin yandan yemişini bizimkiler de yaptı.(Galatasaray taraftarıyım.) Hakem hataları bahane olamaz, ki oyuna etki edecek kadar bi hatası yoktu. Fakat, ileri uçta savunmayı yıpratabilecek(Baros & Ümit), Top indirebilecek (Ümit), Pas organizasyonu yapabilecek (Ümit & Baros) bir adamımız yoktu, Skibbe'nin devre arasında Aziz Yıldırımla görüşme ihtimali yoksa eğer, herhalde taraftar adamın kafasına çok sağlam bi cisim attı herhalde zira Nonda bırakın savunmayı yıpratmayı, top indirmeyi, adam ayağındaki topu kontrol edemiyor yahu. Bir diğer mesele de bu işin olmayacağını geç anlayan Skibbe, sahaya kurtarıcı olarak Aydın'ı sokması. Yahu bari bırak da, rezil olmayalım.
Açıkçası ikinci yarı ligin herhangi vasat bi ekibinden hiç bir farkımız yoktu.
Bu arada, Deivid'in ve Emre'nin performansını da göz ardı etmemek lazım. Özellikle Deivid çok güzel topladı orta sahayı, adam enfes toparlamış kendini, kutluyorum kendisini.

3-4 sayfa boyunca onca yorum okudum,bu maçta bu kadar sağlıklı yorum yapan ilk kez bir Galatasaray taraftarı görüyorum.

anilton
10.Kasım.2007, 05:22
Dikkatimi çeken birşey oldu Ayhan bugün formsuzdu. Kesinlikle orta sahanın bel kemiği olduğunu gösterdi Galatasaray adına. Ayhan iyiyse galatasaray her takıma kafa tutabiliyor.

Bence tam tersi.Belki bildiğimiz Ayhan değildi ama G.Saray adına en iyi isimdi yine bence...

Universal
10.Kasım.2007, 05:23
Lİncoln'ün glünün ofsayt olmadığını Maraton'da görebiliriz :)

Evet değilmiş, maç sırasında ofsayt dedim özür dilerim. :o :)

Jesus_FB
10.Kasım.2007, 05:24
Keşke her maç Galatasaray ile olsa. Stad muhteşemdi oyuncuların hırsını taraftarın hırsını herkesin görmesini isterdim. Herşey muhteşemdi bu skorun bence tek açıklaması var o da Kadıköy! Çünkü bu skor mantık dışı bir skordur

Universal
10.Kasım.2007, 05:28
Keşke her maç Galatasaray ile olsa. Stad muhteşemdi oyuncuların hırsını taraftarın hırsını herkesin görmesini isterdim. Herşey muhteşemdi bu skorun bence tek açıklaması var o da Kadıköy! Çünkü bu skor mantık dışı bir skordur

Kesinlikle yarın bedava köfeyi kaptım. :) Fenerbahçe, derbi havasında oynadı kazandı artık bunu bütün maçlara yaymalayız.

krALEX1907
10.Kasım.2007, 05:28
İlk defa bukadar koşan bir ortasaha gördüm. bunda josiconun çok büyük etkisi var. bu saatten sonra artık maldonado falan oynamamlı. selçuk hayatnın maçını çıkardı ufak top kayıpları dışında. son olarak güiza hangi pozisyonu gole çevirecek,atıcak çok merak ediyorum...

sanalkaos
10.Kasım.2007, 05:32
İki takımda güzel oynadı.

Galatasaray'ı bitiren Skibbeydi. Ümit ve Baros'u aynı anda gereksiz yere çıkarttı. Sadece birini çıkartsaydı daha iyi bir sonuç alabilirlerdi belki 4-2,4-3 falan.
Emre Aşık iğrenç oynadı.Yuh diyorum susuyorum.Çok hata yaptı.
Lincoln'un attığı frikik golü profesyonellikti.Belki birine sürter diye attı ama olmadı.Eleştiri yok bu gole, o da biliyordu gol olmayacağını bence ama şansını denemk istedi kanaatindeyim. Belki birine sürter diye denedi şansını bence.

Fenerbahçe'nin başarısında Josico,Selçuk,Deivid,Volkan vardı bence.
Josiconun hırsı, azmi, müdahaleleri.
Şelçuğun FB yi dirilten golü.Güzel pasları, post player sanması kendini :D
Deivid'in her zaman ki gibi parlaması, golünü atması, keyfine bakması :D
Volkan'ın ise son maçlardaki süper kurtarışları.

Takımda herkez iyi oynadı aslında Fenerbahçe'de.Çok güzel bir derbi izledik. Heyecan doruktaydı.Lincoln'ün 1dk de bulduğu golden sonra fark geliyor dedin.Ama tam tersi oldu.Fenerbahçe attı farkı. Doğrusu ben eşit şans veriyordum. Fenerbahçe yükselme dönemine girdi şu zamanlarda.Eleştirilere rağmen şu an GS ile arasındaki puan farkı yok denecek kadar az.
Avrupada şansı hala var. 2 maç yapcak. 6 puandan 8 puanla gruptan çıkabilir.En kötü ihtimal UEFA kupasına gidebilir. Kendi sahasında kupayı kaldırabilir.

Galatasaray'a gelince, Avrupada süper performans gösteriyor.Bu bozgun onlara ağır gelecektir kanatindeyim.İnşallah toparlanırlar.Avrupadaki en iyi temsilcimiz konumunda bu sene.Belkide UEFA finalinde bir FB-GS derbisine daha şait olabiliriz.

Vieri
10.Kasım.2007, 05:33
Skibbe'nin verdiği açıklama:

Koşu temposu olarak defansif oyumumuzu istediğimiz gibi oynayamadık. Öne geçtiğimiz zaman rakibimize uzun toplar attırıp, ikinci topları onlara bıraktık. Çabuk geri gelemedik. İkinci devrenin başında 3-1 olunca da geri çekilip, alanları kapatıp pozisyon verdirmediler açıklamasını yaparak mağlubiyetin nedenlerini açıklayan Alman teknik adam Lincoln'un sayılmayan frikik golünde faulün en direkt değil direkt olduğunu savundu. Skibbe Bizim için golü attıktan sonra hemen golü yememiz moralimizi bozdu. Frikik golümüz sayılmadığından dolayı bu bizim için problem oldu. O faul en direkt değil direkt vuruş olmalıydı ifadesini kullanırken Hepimiz hayal kırıklığına uğradık. Ama bu bize rövanş maçı için sevinme fırsatı veriyor aynı zamanda dedi.

EreN
10.Kasım.2007, 05:37
Skibbe'nin verdiği açıklama:

mantıklı konuşmuş..

JunkChorn
10.Kasım.2007, 05:39
Arkadaşlar hakem , şu , bu yalan burdaki hiç kimsenin suçu yok ve kazanan takım taraftarı tebriği hak ediyor.

Güzel maçtı.

sanalkaos
10.Kasım.2007, 05:40
Arkadaşlar birde şu Lincoln'ün ofsayt golü var. Bariz gol. Ofsayt yok.

Ancak hakemlerinde iki gözü iki kulağı var. Onlarda hata yapabilirler. Burada önemli olan, gole ofsyt denilmesi olmamalı bence. Bunlar ince ayrıntılar. Pek alâ ofsyt olan bir golü de sayabilirdi hakem.

Hatice değil netice önemlidir. Hakemler her zaman hata yapar. Hata yapmayan hakem yoktur.Hakemlerin elinde televizyon yok yavaşlatıp, ileri geri sarıp, bakıp incelemek gibi bir fırsatı yok. Yan hakemin hatası. Hakemler hiç bir zaman ofsyta sorumlu tutulamaz. Çünki yan hakemin işidir ofsyt. Neyse uzatmayalım.

Yaşansın FB,GS,TS,BJK vs vs...

Önemli olan Türk futboluydu ve bu gece, Türk futbolunun güzellikleri vardı sahada.Herkez stad gördü, çim gördü, taraftar gördü, konfor gördü. Türkiyedeki en iyi stad ŞSO stadıdır. Kimse taraf tutuyor demesin bana çünki bu konuda kimse FB nin eline su dökemez. Ancak Aslantepe gibi bir aday var. 2009 da onuda test edeceğiz.

Yaşasın Türk Futbolu!

Revolution
10.Kasım.2007, 05:42
Adam gibi pozisyon yemeden 4 gol yiyorsak söylenecek kelime bulamıyorum..Tebrik ediyorum Fenerbahçe'yi.

sanalkaos
10.Kasım.2007, 05:44
1 Trabzonspor 10 7 2 1 17 9 8 23
2 Ankaraspor 10 7 1 2 18 7 11 22
3 Beşiktaş 10 6 3 1 20 9 11 21
4 Sivasspor 10 5 3 2 17 10 7 18
5 Galatasaray 10 5 2 3 23 15 8 17
6 Kayserispor 10 5 2 3 11 6 5 17
7 Fenerbahçe 10 5 1 4 22 16 6 16
8 Bursaspor 10 5 1 4 15 16 -1 16
9 Gaziantepspor 10 4 2 4 14 16 -2 14
10 Konyaspor 10 4 2 4 14 17 -3 14
11 Eskişehirspor 10 3 4 3 13 14 -1 13
12 İstanbul B.B. 10 3 3 4 11 14 -3 12
13 Denizlispor 10 3 2 5 12 17 -5 11
14 Gençlerbirliği 10 2 4 4 13 17 -4 10
15 Antalyaspor 10 2 2 6 14 20 -6 8
16 Hacettepe 10 2 2 6 7 14 -7 8
17 Ankaragücü 10 1 4 5 9 17 -8 7
18 Kocaelispor 10 0 2 8 10 26 -16 2

Sheriff
10.Kasım.2007, 05:45
Güzel bir maçtı iyi mücadele vardı, maçı kazandık doğal olarak mutluyum.. Gollerde gördüğüm kadarıyla bir problem yok ve hakemide çok fazla eleştirecek birşey yok.. Takımımı tebrik ediyorum, güzel futbolla maçı kazandık.. Galatasaray'ı da tebrik ederim güzel maç oldu ufak tefek sertlikler vardı ama çirkeflik pek yoktu..

GeNç KaRTaL
10.Kasım.2007, 05:57
Galatasaray maça golle başladı.Bu gol maçtan önce büyük beklenti içerisindeki Galatasaraylıları coştururken bir yandanda beklentilerini iyice artırdı.Fenerbahçelilerde ise durum tam tersiydi.Maçtan önce tedirgin olan Fenerbahçeliler daha bir tedirgin oldular.Bu durumu Fenerbahçeli oyuncuların golden sonra yüzlerinden okumak gayet kolaydı..Fakat Fenerbahçe erken cevap vererek maçın adeta kaderini değiştirdi.Eğer Galatasaray golden sonra üstüne gelen Fenerbahçe ataklarını savabilseydi ilk 10 dakika falan.Kendileri için kolay bir maç olabilirdi ama olmadı.Selçuk ısrarla golü araması beraberlik golünü getirdi.Bu golden sonra Lincoln'ün sayılmayan golü var.Sanırım kendisi anlamadı çift vuruş olduğunu.Yada Volkan dokunur diye düşündü.Volkan'da dokunuyordu az kala.Şans yanındaydı.Eğer dokunsa ve gol olsaydı Fenerbahçeliler çok kızarlardı sanırım ona.Sonra Fenerbahçe'nin 2.golü geldi.Semih'in pas-şut karışımı vuruşunda Güiza'ya gelen topu engellemek isteyen Emre kendi kalesine golü attı.Hoş top Güiza'ya gelse atacakmıydı orasıda soru işareti.:icon_biggrin: Bu gol Fenerbahçe'nin direncini iyice artırdı.ilk yarı Fenerbahçe'nin 2-1 galibiyetiyle sona erdi.Bu yarıda Fenerbahçe Galatasaray karşısında çok iyi savunma yaparak Galatasaray'ın etkili hücum silahlarını etkisiz hale getirdi.2 tanede Galatasaray savunmasının hatasından golü bulunca devreyi önde kapatma avantajına sahip oldu..

2.yarının başında gelen Lugano'nun golü tamda Fenerbahçe'nin istediği zamanda geldi.Golde tek oyuncudan baraj kurduran De Sanctis'in bu kararı yanlıştı.R.Carlos gibi bir oyuncu topun başındayken böyle bir şey yapması pahalıya patladı.Bu gol Fenerbahçe'nin işini çok kolaylaştırdı.Yarı sahalarına yayıldılar ve Galatasaray'ı oynatmadılar.Risk almaya çalışan Galatasaray'ın arkasında bıraktığı boşluklarıda değerlendirerek pozisyon bulmaya çalıştılar.Galatasaray ise Fenerbahçe kalesinde tehlike yaratacak pozisyonlar bulamadı.Çünkü Fenerbahçe savunmayı çok iyi yapıyordu.Fenerbahçe yakaladığı kontralardan sadece 1 sini tehlikeli atağa çevirebildi.Ondada Güiza net pozisyonda topu ağlara yollayamadı.Gol olsa iyice dağılacak olan Galatasaray karşısında Fenerbahçe daha farklı bir skor elde edebilirdi.Maça son noktayı koyan isim ise Deivid idi.Gerçekten çok güzel bir gole imza attı..

Aragones maça çıkartabileceği en iyi kadroyu sürdü.Oyun anlayışıda yine doğruydu.Şansıda yaver gitti ve takımı zorlu derbiden farklı bir galibiyet almasını bildi.Bu galibiyet ile Fenerbahçe düzlüğe çıktı diyebiliriz..Skibbe ise maçtan önce söylemiştim zaten hatalı bir 11 çıkardı bence.2.yarının başında 2 forvet oyuncusunu birden çıkarıp Nonda'yı almasıda hatalıydı.Fakat hatalı 11 seçimine rağmen Galatasaray bugün taraftarının beklediği galibiyeti alabilirdi.Eğerki Fenerbahçe erkenden skoru 1-1'e taşımasaydı..

Bu sonuçtan şunu bir kez daha anladıkki bir taraf çok kötü olursa olsun derbinin favorisi olmaz.Tebrikler Fenerbahçe..:k:

a.arıcı-11
10.Kasım.2007, 06:00
takımım oyuncularına teşekkür ediyorum.En zor en umutsuz anda yine en çok sevindiğmiz şeyi tekrarladılar ve bizi yine sevince boğdular.Teşekkürler çocuklar.

O kadar ahım şahım oynamaskata kazanmak güzel.AYrıca Şemsi'ye sonuna kadar katılıyorum.3.Golde her nekadar defans Lugano'yu unutsada Roberto Carlos gibi bir adam frikik atıyorsa tek kişilik baraj olmaz.Büyük bir kaleci hatası vardı.Bu hatayı bence ne Aykut nede Orkun yapardı.

Onurap
10.Kasım.2007, 06:02
Maça önde başlamamız bizim için büyük avantajdı..Açıkçası golde gelince kesin kazanıcaz diyordum..Ancak selöuk'un attığı golü amatör bir takım defanı yemez bu gol bizi zedeledi..Ardından Emre aşık'ın anormal bir olay sonucu top kendi kalesine gidince dedim yine aynı film sadece başını biraz değiştirmişler..:DSinirlendim kapattım televizyonu..Çünkü biliyordum yenemeyeceğimizi hem geri düştük hemde balık bir gol yedik..Neyse son 15 dk dayaamadım açtım maçı..:D Hiç iş yoktu yine deivid inde yine direğe çarpıp giren golüyle oturduğum yerde kaldım..:)Bu güne kadar öğrendiğim tüm küfürleri ettim..:DArdından 4 kahve içtim biraz rahatladım sanırım..:)

Neyse sonuç olarak tebrik ediyorum Fenerbahçeyi umarım intikamını Ali sami yende fazlasıyla alırız..:p

eGowiCh
10.Kasım.2007, 06:05
İnancın getirdiği bir galibiyet, üstelik farklı bir galibiyet. Bütün takıma helal olsun, futbolcusundan hocasına, malzemecisinden yöneticisine.

Deniz
10.Kasım.2007, 06:07
Fenerbahçe ' yi tebrik ediyoruz.4-1 galip geldiler diyecek bişe yok.Skibbe ' de demiş diyeceğini,iki takımada tebrikler.. :)

Nedvedmania
10.Kasım.2007, 06:10
Maça iyiki arkadaşlarla gittik. Yoksa çok sinirli bir şekilde eve gelebilirdim. Ama arkadaş ortamı olduğundan güldük espriler felan yaptık maçı gırgıra aldık :) Özellikle servetin 2 li mücadelelerine koptum :n:

Kalecimiz berbattı. Degajları yarı sahayı geçmedi. Sonra geçiremediğini anladı hep oyuna topu eliyle soktu. Fener pires yapınca top kayıp ları oldu ve doğal olarak 4-1 gibi bir sonuç ortaya çıktı.

Lincoln ün golü verilseydi her şey bambaşka olurdu ama Hakem önce serbest vuruş dedi sonra Çift vuruş dedi ve lincoln görmedi hakemi.Lincoln dahil sahadaki 22 futbolcuda görmedi. Golden sonra FB li futbolcular üzüntüyle yere baktılar hatta.

Sabri gereksiz yere top kayıpları yaptı.

Sahada oynayan tek kişi Lincoln ve Servetti bence.

JunkChorn
10.Kasım.2007, 06:11
Bu sonuçtan şunu bir kez daha anladıkki bir taraf çok kötü olursa olsun derbinin favorisi olmaz.

Bravo burdan çıkartılcak en net ders budur.Gerisi yalan.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Lincoln ün golü verilseydi her şey bambaşka olurdu ama Hakem önce serbest vuruş dedi sonra Çift vuruş dedi ve lincoln görmedi hakemi.Lincoln dahil sahadaki 22 futbolcuda görmedi. Golden sonra FB li futbolcular üzüntüyle yere baktılar hatta.

Bak abi lincolnün önünden eli havada geçti , lütfen tekrarına bakar mısın?

Universal
10.Kasım.2007, 06:14
Bu sonuçtan şunu bir kez daha anladıkki bir taraf çok kötü olursa olsun derbinin favorisi olmaz.

Zaten Fenerbahçe kötü zamanlarında yendi, iyi zamanlarında hep yenildi. Hatta geçen yıl 0-0 berabere kaldı. Bu nedenle bu tarz derbilerden önce önceki maçlardaki performanslara bakmamak lazım. Çünkü; futbolcu ve teknik heyet geçimişe sünger çeker ve derbiye çıkar. Belki medya Galatasaray'ı favori göstermese Fenerbahçe bu gün kazanamıyabilirdi.

Deniz
10.Kasım.2007, 06:18
Evet,doğru bir tespit.Bundan önceki maçlarda eleştirdiğimiz Fenerbahçe ortasahası bu maçta iyi paslar yaptı,eleştirdiğimiz defans hattı iyi kapandı ataklarda.Derbinin favorisi olmaz,önceki maçlara bakılmaz.Ortasahasının dinamosu dediğimiz Lincoln bu maçta garip hatalar yaptı Sonuç 4-1 yenildik ama sağlık olsun. :)

Nedvedmania
10.Kasım.2007, 06:18
Bravo burdan çıkartılcak en net ders budur.Gerisi yalan.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Bak abi lincolnün önünden eli havada geçti , lütfen tekrarına bakar mısın?

Tamam lincoln ün önünden geçti bende gördüm ama Lincoln görmedi diyorum. Ve sahadaki 22 kişi de görmedi.

scar face
10.Kasım.2007, 06:21
Çubuklu formanın askıyla yanıp tutusan oyuncularımıza helal olsun diyorum helal olsun...
Deivid harika bir gol attı,Selçuk,Josico,Lugano,Gökhan,Volkan ve diğerleri harikaydılar hepsine helal olsun.Bizleri tekrar gururlandırdılar.Tarife değişmedi:)

TR.CaPTaiN
10.Kasım.2007, 06:24
Galatasaray'ın etkili başladığı fakat 15-20 dakika sonra Fenerbahçe'nin toparlandığı, 2. yarıda ise iplerin hemen hemen tamamen Fenerbahçe'de olduğu zevkli bir derbi izledik.

Lincoln'ün golünde Arda'nın asisti baya güzeldi. Fenerbahçe'nin gole erken cevap vermesi güzel oldu. Aksi takdirde gol geciktikçe taraftar da maçtan düşmeye başlar, birbirleriyle mücadele etmeye başlar, yönetimle mücadele etmeye başlar, maçı unutur. - Bugün istisna olabilirdi- Emre'nin kendi kalesine attığı golde ise; Emre müdahale etmese büyük ihtimalle golü Güiza atacaktı, Emre görevini yaptı fakat Emre için şanssızlık top kaleye gitti. Fenerbahçe ikinci yarıya hem taraftar hem skor avantajıyla başlayınca işler yolunda gitmeye başladı. Bugüne kadar frikikleri pek de etkili olmayan hatta artık dalga konusu olmaya başlayan Carlos'un muhteşem frikiğini Lugano tamamlayarak maçı hemen hemen bitirdi. Emre oyuna girdikten sonra Güiza'ya attığı çok güzel bir pas var ki; Güiza'nın bahanesiz kaçırmaması gereken önemli bir pozisyondu. Deivid'in attığı gol ise tek kelimeyle muhteşemdi.

Selçuk sadece üzerine düşeni yapsa, yeteneklerinden fazlasını yapmaya çalışmasa Fenerbahçe için faydalı olabilir. Bugün güzel oynadı fakat yine klasik olarak güzel düşündüğü fakat gerçekleştiremediği hareketleri oldu. Eğer o kaptırdığı toplardan bir-iki tanesi gol olsa belki şu an Selçuk yerden yere vuruluyordu. Daha basit oynaması gerekiyor. Fakat hakkını verelim bugün baya iyi oynadı. Gökhan Gönül ileri çıkışlarda fazla etkili olamasa da kanadını çok iyi kapattı.

Hakem'in ise kayda değer hatası yoktu. Gökhan Gönül'e topu yere çarptırdığı için sarı kart verebilirdi. Bilmiyorum düdüğün bile zor duyulduğu o ortam içinde Arda'nın söylediklerini duyabildi mi fakat duyduysa kart gerekiyordu. Yan hakemler ise kusursuzdu. Lincoln'ün ve Lugano'nun gollerinde ofsayt olmadığını iyi süzdüler. Baros ve Nonda'nın el pozisyonlarını da iyi yakaladılar.

Fenerbahçe bu galibiyete aldanarak devre arasında takviyeyi ihmal etmemeli. Haberlere göre; Güiza 3-4 hafta sahalardan uzak kalabilirmiş. Acil şifalar diliyorum.

4-1'lik net galibiyet için de tüm oyuncularımızı ve taraftarlarımızı tebrik ediyorum.

Nedvedmania
10.Kasım.2007, 06:24
Yahu iyi tamam ben güzellikle mesaj attım ama sen hala tartışmak istiyorsun. İstersen tekrar izle. 1 kişi bile gidip hakeme itiraz etmedi. Tüm fenerliler üzüldü. Tüm galatasaraylılar sevindi. Sadece hakem saymadı. Hatta Selçuk bile şaşırdı orda.

Bugün inat ettim sinirlenmiyeceğim ve bunun içinde Ben çıkıyorum yarın devam ederiz istersen :)

PesimiSTyLa
10.Kasım.2007, 06:25
Yalnız skor aldatmasın. Tamam Fb 4-1 net bir skor elde etti; fakat oyun olarak ne skor kadar net üstünlüğü vardı; ne de Gs oyun olarak bozguna ugradı. Macı izlemeyen biri 4-1 i görünce bunu bozgun olarak algılayabilir ama.

EreN
10.Kasım.2007, 06:26
Yahu iyi tamam ben güzellikle mesaj attım ama sen hala tartışmak istiyorsun. İstersen tekrar izle. 1 kişi bile gidip hakeme itiraz etmedi. Tüm fenerliler üzüldü. Tüm galatasaraylılar sevindi. Sadece hakem saymadı. Hatta Selçuk bile şaşırdı orda.

Bugün inat ettim sinirlenmiyeceğim ve bunun içinde Ben çıkıyorum yarın devam ederiz istersen :)

İyide o aksiyon içerisinde kullanan hariç çoğu kişi anlamadı bile olayın ne olduğunu. Neyi tartışıyorsun? Hakem elini kaldırdı mı havaya? Bitti olay.

BlackEagle19o3
10.Kasım.2007, 06:27
Fenerbahçe'nin kazanacağından emindim, iddaada da 1 oynadım, (tek maç schalke'den yattık :D )Kadıköy'deki geleneği sürdürdüler ve beni yanıltmadılar.Tebrik ederim kendilerini...

Universal
10.Kasım.2007, 06:29
Yalnız skor aldatmasın. Tamam Fb 4-1 net bir skor elde etti; fakat oyun olarak ne skor kadar net üstünlüğü vardı; ne de Gs oyun olarak bozguna ugradı. Macı izlemeyen biri 4-1 i görünce bunu bozgun olarak algılayabilir ama.

Emre, belki oynamadı ama; oynatmadı. Bugün Galatasaray'lı hangi oyuncuya top geldiyse karşısında ya bir ya iki Fenerbahçe'li gördü. Galatasaray oynayamadı ve dört beş çok net kontraya yakalandılar ama; gol gelmedi o pozisyonlarda.

Cengo
10.Kasım.2007, 06:29
Evet değilmiş, maç sırasında ofsayt dedim özür dilerim. :o :)

Evet ama Arda o pozisyonda elle aldı sanırım, tekrardan izlemek gerek.

Deniz
10.Kasım.2007, 06:32
Emre, belki oynamadı ama; oynatmadı. Bugün Galatasaray'lı hangi oyuncuya top geldiyse karşısında ya bir ya iki Fenerbahçe'li gördü. Galatasaray oynayamadı ve dört beş çok net kontraya yakalandılar ama; gol gelmedi o pozisyonlarda.Haklısın iyi top sakladınız.Galatasaray ' ın taze ataklarında Fenerbahçe,sürekli iyi kapandı,fakat galatasaray aynısı yapamadı.4-1 yenildik.Tebrikler,size. :)

Burak Duran
10.Kasım.2007, 06:37
servetin elmacik kemigi kirilmis. yedigi dirsekten oturu.. yoruma gerek yok herhalde ceza alani icinde atilan dirsek ve kirilan bir elmacik kemigi

Universal
10.Kasım.2007, 06:39
servetin elmacik kemigi kirilmis. yedigi dirsekten oturu.. yoruma gerek yok herhalde ceza alani icinde atilan dirsek ve kirilan bir elmacik kemigi

Koskoca maçta sadece şu yorumu yaptın, eğer bu maçta hakeme hata bulup Galatasaray'ın oyunun beğeniyor ve yediğniz dört golde hata yok diyorsanız zaten Galatasaray'dan bu yıl iyi oyun beklemeyin.

Bu arada söylemeyi unuttum, Servet'te aynı şekilde Burak'a vurdu. Eli gözlerine girdi.

Bu arada msnde yazdığın kişisel iletinden sonra burada sağlıklı bir yorum yapacağından emin değilim zaten.

Deniz
10.Kasım.2007, 06:39
Arkadaşlar,maç bitmiş gitmiş daha ne tartışma polemiği yapıyorsunuz.Sadece takımlar nasıl oynadı,tebrik edin yeter.Her önüne gelen hakemleri eleştiriyor.

shamur1
10.Kasım.2007, 06:42

Galatasaray - Trabzonspor maçı sonrasıda biz aynı şeyleri söylüyorduk , sonra karıştı buralar . Neydi efendim bunlar .. önemli olan kaç şut çektiğin değil skordur. E Şimdide sen diyorsun ki 4-1 lik skor aldatmasın daha ne kadar aldatacak ki ? Demek ki oluyormuş bu tarz şeyler.

Hatta bir yönetici arkadaş tartışmaya izin vermeyerek

Maç tescillendi. Gs 3 - TS 0

yazarak konuyu kapadı ve bu olay benim çok zoruma gitti. Şimdi merak ediyorum aynı arkadaş yine buraya gelip

Fenerbahçe 4 - Galatasaray 1

Maç tescillenmiştir diyerek konuyu kapatacak mı ?

PesimiSTyLa
10.Kasım.2007, 06:47
Galatasaray - Trabzonspor maçı sonrasıda biz aynı şeyleri söylüyorduk , sonra karıştı buralar . Neydi efendim bunlar .. önemli olan kaç şut çektiğin değil skordur. E Şimdide sen diyorsun ki 4-1 lik skor aldatmasın daha ne kadar aldatacak ki ? Demek ki oluyormuş bu tarz şeyler.

Hatta bir yönetici arkadaş tartışmaya izin vermeyerek

Maç tescillendi. Gs 3 - TS 0

yazarak konuyu kapadı ve bu olay benim çok zoruma gitti. Şimdi merak ediyorum aynı arkadaş yine buraya gelip

Fenerbahçe 4 - Galatasaray 1

Maç tescillenmiştir diyerek konuyu kapatacak mı ?

Aynı mac değil. Bunu aynı olarak algılamak doğru değil. Ts nin o macta geliştirdigi atakların çoğu zaten mac koptuktan sonra gelişen pozisyonlardı. Neyse tekrar o maca dönmeyecegim de , o mac senin bilinçaltında bayaa bir yer edinmiş.

JunkChorn
10.Kasım.2007, 06:47
Evet konuşmaya gerek yok yendik/yenildik yeneni tebrikler.Yenilen takım için son maç değil bir dahakine iyi oynar yenersin!

Fanatik olmayan bunu yapar.Takım farketmez!

EreN
10.Kasım.2007, 06:49
Harbiden TS nereden girdi konuya :)
Güzel maçtı tekrardan, eğlendim gerçekten uzun bir süre sonra. İlk yarı özellikle bir o kalede, bir bizim.. güzeldi.

TR.CaPTaiN
10.Kasım.2007, 06:50
konuyu biraz dağıtayım... Arkadaşlar maçta kaç tane sarıkart gösterildi ya çok merak ettim ?

Lincoln, Servet, Baros, Ayhan, Nonda, Arda, Sabri (Galatasaray), Selçuk, Josico, Vederson (Fenerbahçe)

shamur1
10.Kasım.2007, 06:51
Aynı mac değil. Bunu aynı olarak algılamak doğru değil. Ts nin o macta geliştirdigi atakların çoğu zaten mac koptuktan sonra gelişen pozisyonlardı. Neyse tekrar o maca dönmeyecegim de , o mac senin bilinçaltında bayaa bir yer edinmiş.

Yoo o maçı ben çoktan unuttum. Ts 23 , Gs 17 sebebide bu zaten. Ben burda o maçtan bahsetmiyorum sadece o yönetici arkadaşının bu tartışmalardan sonra buraya gelip aynı şekilde konuyu kapatmasını bekliyorum. Dönen tartışmalar aynı çünkü . O yüzden Maç çoktan tescillendi..

goosfraba
10.Kasım.2007, 07:09
Arkadaşlar bugün sayısız uyarı verildi üyelere ve yöneticilere. O yüzden bu konuda pek meraklanmayın sadece uyarıyı ben mi alıyorum acaba diye.

TR.CaPTaiN
10.Kasım.2007, 07:10
http://img353.imageshack.us/img353/3278/fenergs2kf9.jpg (http://imageshack.us)

http://img353.imageshack.us/img353/2789/fenergs3qu0.jpg (http://imageshack.us)

http://img353.imageshack.us/img353/8423/fenergs1xv9.jpg (http://imageshack.us)

http://img390.imageshack.us/img390/218/fenergs4kg5.jpg (http://imageshack.us)

http://img390.imageshack.us/img390/618/fenergs6xq3.jpg (http://imageshack.us)

http://img390.imageshack.us/img390/4082/fenergs5bt7.jpg (http://imageshack.us)

http://img98.imageshack.us/img98/5070/fbgs7hn6.jpg (http://imageshack.us)

http://img98.imageshack.us/img98/1192/fbgs6zf9.jpg (http://imageshack.us)

Vieri
10.Kasım.2007, 07:16
Önemli degil , acayip sinirliyim , biraz konuda saçma sapan yorum yapmıs olabilirim.Ama hakem evinde rahat uyuyabilecek mi acaba

Öfkeyle oturan zararla kalkar diye bir söz vardır hatırlatayım ki senin durumunda böyle oldu. Yazarlığını kaybettin mesajlarınla. Bu konunun ikinci mesajını tekrar okumaya davet ediyorum herkesi. Sonra yok ben sadece skoru yazmıştım yok ben skoru tescil etmiştim yok ben gol yazdım uyarı aldım diye ağlamayın. Bugün yönetici/üye cezaları aldınız bu konu bu sene kitlenmeyecek ve siz yazmayı bir maçı analiz etmeyi öğrenene kadarda cezalar devam edecek.

mgokalparslan
10.Kasım.2007, 07:17
fenerbahçe akıllı ve oyuncularına uygun bir taktikle oynadı ve hakettiği galibiyeti aldı.özellikle 2.yarıda kontraatağa çıkarken top biraz daha iyi top kullanabilen kişilerde olsaydı maç daha erken kopabilirdi.ayrıca maçta göbekteki ikili edu ve lugano da maçı kart görmeden tamamladı.onun dışında hakemin maça çok büyük bir etki yapmadığını söyleyebilirim.

bence galatasaraylıların bu maçı hakeme bağlamaması lazım.ben oyunun hiçbir bölümünde galatasaray ın bariz bir şekilde üstün oynayıp kaleyi sürekli yoklayıp sürekli gol pozisyonları yakaladığını hatırlamıyorum.

ayrıca hakeme sallayanlara söyleyeyim.kazım hakeme küfür ettiğinde direk kırmızı artı yanlış hatırlamıyorsam 2 tane de maç ceza aldı.ama hem küfreden hem de hakeme hakeme çekil diyen arda ya küfürden dolayı değil çekil dediği için sarı kart var.guiza nın kaçırdığı pozsiyonda kontraatağa çıkarken ayhan uğur a faul yaptı ama topu emre aldı ve devam etti,pozisyon sona erdiğinde ayhan ın görmesi gereken net bir sarı kart vardı,yanlış hatırlamıyorsam ayhan zaten sarı kart görmüştü ve ikiniciyi alması gerekirdi.en önemli olay ise ilk yarının ortalarında sarı kartı olan lincoln un hakemin yakınında fenerbahçe ceza sahasının hemen dışında yere atmasıydı.eğer hakem orada sarı kartı gösterebilseydi lincoln ikinci sarıdan kırmızı kartı görecekti ve galatasaray maçın geri kalanında 10 kişi kalacaktı.

PesimiSTyLa
10.Kasım.2007, 07:24
http://fotogaleri.haber7.com/album//110520081109103824546.jpg

Güzel bir görüntü :) Josico sanırım o yatan. Arda'nın taraflı tarafsz sevilmesinin bir nedeni :)

Bugunkü derbide gerginlik olmaması da güzeldi. Ufak tefek olay bile denilmeyecek seyler oldu sadece o kadar.

Cengo
10.Kasım.2007, 07:28

Güzel bir görüntü :) Josico sanırım o yatan. Arda'nın taraflı tarafsz sevilmesinin bir nedeni :)

Bugunkü derbide gerginlik olmaması da güzeldi. Ufak tefek olay bile denilmeyecek seyler oldu sadece o kadar.

Arda bunu yaptığı gibi yan hakeme bir şeyler söyledi, sinirlenip Selçuk'a bir dolu laf söyledi.Bunlar için çıkıp özür dilemesi gerek ama öncekiler için yapan olmayınca Arda yapsa da yapmasa da çok önemli değil..

Sekopej
10.Kasım.2007, 07:30
Öncelikle her ne kadar 2. devre tempo düşse de bu keyifli bize maçı izleten herkese teşekkür ederim.

Galatasaray'ın ilk golü atması onlar için kötü oldu, skoru koruyabilselerdi 10-15 dakika maçı alabilerlerdi ama erken eşitliğin sağlanması moral olarak Fenerbahçe'nin öne geçmesini sağladı oysa ki durum berabereydi, maç 0-0 gitse Galatasaray için daha iyi olurdu.

Hakeme hiç girmek istemiyorum, olaya art niyetli bakarsak çok hata buluruz. Fenerbahçe kaybetse Lincoln atılmalı diyenler olacaktı, kendisini bıraktı, tehlikeli bölgede hakemi aldatmaya yönelik pozisyon ve cezası sarı kart. Art niyet olduktan sonra çok hakem konuşulur.

Lincoln'ün gol verilmeyen pozisyonunda çift vuruş olduğunu hakem ilk andan itibaren belli ediyor ve hala buna rağmen tek vuruş yapıyorsanız hiç hakeme suç bulmayın. Ki Lugano önce topa vuruyor, orada Baros yok ve tehlikeli hareket nedeniyle hakem çalıyor düdüğü, sonra Lugano'nun bacağı inerken Baros'a çarpıyor. Hadi diyelim ki hakem burada hatalı, ondan kat kat daha da hatalı olan Galatasaraylı oyuncular, kabul edilemez bir hata bence bu, hakem tek eli havada bekliyor çünkü.

Selçuk'a üst üste 2 defa top vurduran savunma hatalı, maçtan önce Selçuk'un göstereceği performans sonuca etki edebilir demişti bir arkadaş, doğru çıktı. 2. gol öncesinde iyi paslaşmayla geldik kaleye ve Emre orada yapması gerekeni yapıp müdahale etti, etmese Güiza önünde kalacaktı top.

3. golde de Galatasaray kaleciyle birlikte savunmada çok hatalıydı. Güiza ve Semih yay üzerinde bom boş pozisyondaydı, Carlos direk kale yerine onlara pas atsa kaleci ile karşı karşıya kalacaklar neredeyse. Carlos güzel vurdu ve kalecinin sektirmesi, sektireceğini düşünerek 5 Fenerbahçeli oyuncunun kaleye doğru hareketlenmesi bunun yanında Galatasaraylı oyuncuların seyretmesi sonucunda Lugano golü buldu, pozisyonda Lugano ofsayt değildi.

Aragones çıkarabileceği en iyi kadroyu çıkardı, değişiklikler de yerindeydi, beğendim Aragones'i. Skibbe ise bu maç formsuzdu, Benfica maçının havasından çıkamamış sanırım.

Deivid yaşadığı onca şeye rağmen oynamaya başladı ve gollerini atıyor. Deivid'in oynayacağına bu kadar sevineceğimi hiç düşünmemiştim.

Fenerbahçeli oyuncular bu maçın önemini kavramışlar, iyi hazırlanmışlar. Alanı iyi daralttılar ve Galatasaray'a rahat oynama alanı bırakmadılar. Savunmada hatalar oldu, Galatasaray'ın golü de çok güzeldi, Lincoln güzel vuruşla golü yaptı.

Fenerbahçe istekliydi, mücadele etti, futbolda yapılması gerekenleri yaptı. Bu maçta sezonun en iyi oyununu, mücadelesini yaptı belki de Fenerbahçe ama gelecek hafta kazanacağının garantisi yok hala, takım havalanmadan bu istekle maçlara çıkmaya devam etmeli.

Maçın yıldızı bence Selçuk'tu. Zaman zaman acayip işler yapmaya kalkışsa da görevini eksiksiz yerine getirdi. Josico da Maldonado'dan daha iyi olduğunu gösterdi, net karar vermek için daha fazla izlemek gerekir.

Arda benim gözümde Avrupa Şampiyonası'ndan sonra bir dünya yıldızı olmuştu ama son haftalarda yaptıklarıyla gözümden düşüyor. Bu sadece benim şahsi düşüncemdir, eğer yıldız olmak istiyorsa bu şekilde işler yapmamalı bence.

Bu maçın artık çıkış maçı olmasını ve devre arasına kadar yukarıdan kopmadan maçları kazanmamızı diliyorum. Sanırım şimdiki 7 maçtan 5'ini içerde oynayacağız. 4 maç da olabilir ama bu avantajı iyi değerlendirmeliyiz. İstedikten sonra yapabileceklerini gösterdiler artık yapamazlarsa daha çok eleştiri alacaklardır.

KaPaLı
10.Kasım.2007, 07:31
2 Oyuncumuz ( R.C. 3- Gûiza ) sakatlanarak çıktı. 3. oyuncu değişikliğinden sonra Josico'da sakatlandı sandm bir an yüreğim ağzıma geldi ama kazandık mutluyuz.

Galatasaray'ın daha iyi oynamasını bekliyodum ama bir türlü istenilen oyunu sergileyemedi. Hele Baros'u çıkarması tamamen hataydı.

Hakeme bir kaç arkadaş çok sallıyoda hakem ne hata yaptı bilen varmı ?

PesimiSTyLa
10.Kasım.2007, 07:39
Bence Barosu cıkarmak doğru hamleydi; ama Ümiti de yanında götürmek yanlıştı. Baros - Kewell değişikliği yeterli olurdu düşüncesindeydim ki Nonda nın bu oyununu görünce de haksız olmadıgımı anladım. Solda Kewell , Sagda Arda , Forvette Ümit daha iyi olurdu. En azından Ümit'i 2. yarının ilk 15 dakikası oyunda tutmalıydı.

ShevAnil
10.Kasım.2007, 07:44
Arzulu Ümit Karan'ı Oyundan Çıkarmak Maçı Fenerbahçeye İtti. İkinci yarıdaki Yoğun Presten 2 Top Yapamadık. Fenerbahçe Maçı, Maç Boyunca Hakeden Taraftı. Hakeminde Katkılarını Saymak Gerek Tabikide.

Jesus_FB
10.Kasım.2007, 07:59

Bu haraketi bencede çok güzeldi ama sonra yan hakeme ettiği küfür bu güzelliğin önüne geçti. Arda daha çok genç çoook erken başladı bu işlere

ata0105
10.Kasım.2007, 08:04
Maçın en net pozisyonu goller de dahil Emre' nin sol ayağının dışıyla Güiza' ya verdiği pasla Güiza' nın inanılmazı başardığı pozisyondu. Fenerbahçe oyuncuları fizik olarak çok daha güçlü ve dayanıklı, bunu da çok iyi gösterdiler diye düşünüyorum.

Maksic
10.Kasım.2007, 08:41
Öncelikle Fenerbahçe'nin galibiyetini kutlarım iyi bir maç oldu maçın kaderini değiştiren olay Lugano'nun golüydü Erman hocanında dediği gibi Galatasaray takım savunmasını yapamıyor buna acil bir sorun bulması lazım Skibbe'nin..

Cengo
10.Kasım.2007, 09:16
Bu haraketi bencede çok güzeldi ama sonra yan hakeme ettiği küfür bu güzelliğin önüne geçti. Arda daha çok genç çoook erken başladı bu işlere

Ben bunu yazacaktım ama tartışma olmasın diye üstü kapalı yazdım, hiç hoş değildi..

Hakem sesten tam duymamış sanırım, duysaydı atılırdı..

Baros, Nonda vs.. elle dokunmayı aştı bu artık, kolunu ileri uzatarak top almaya çalışmak hele derbide, nasıl profesyonelliktir bu?

Arda'nın da golde elle oynadığını sanıyorum ama yanılıyor olabilirim, hadi o neyse pozisyon icabı, mahalle maçında espri olsun diye göstere göstere topu elle kesersin, sen gülersin millet tartışır laf söyler, onun gibi oldu anlamadım ben ne yapmaya çalıştılar.

PesimiSTyLa
10.Kasım.2007, 09:19
Servet'ten inanılmaz mücadele! Fenerbahçe maçında atağa çıktığı bir pozisyonda Edu ile girdiği hava topu mücadelesinde yerde kalan Servet'in, maç sonunda elmacık kemiğinin kırıldığı ortaya çıktı! Bu haberle, Servet'in en az 28 dakika yüzündeki kırıkla mücadele ettiği ortaya çıktı!

Fenerbahçe maçının 62. dakikasında kafa topu mücadelesinde ceza alanı içinde Edu'nun dirseği yüzüne gelen Servet Çetin, bu pozisyon sonrası bir süre yerde kalmıştı.

Yanağını tutan Servet için Fenerbahçeli futbolcular da seferber olurken, Nonda sağlık görevlilerini sahaya davet etmişti. Bu dakikadan sonra ise Servet oyuna devam etti.

Fakat maç sonunda yıldız futbolcunun elmacık kemiğinin kırıldığı bilgisi geldi. Servet'in kontrol için hastaneye gittiği belirtilirken, gelecek hafta sahada olup olmayacağı ise netlik kazanmadı.

Helal olsun Servet'e. Bugun Gs adına iyi olan oyuncular Servet , Lincoln ve Ayhan'dı. O Servet 20 küsür dakika kırıkla oynamış.

Vieri
10.Kasım.2007, 09:31
Servet akşamın en çalışkan oyuncusuydu zaten savunma taraflı Servet ve Ayhan olmasaydı sanırım çöküş yaşanırdı. Meira'nın bölgesinde çok eksiklik olduğunu sezdim. O bölgede çok sırıtıyor özellikle pas hataları çoktu. Fenerbahçe'nin ortasahası çok çalıştı arı gibi her yana koştular Josico ve Selçuk gerçekten çok çabaladılar. Top ne zaman Arda, Lincoln veya Baros/Nonda'ya gelsin pres vardı. Ayrıca Galatasaray organize atak kurmakta çok zorlandı. Ortasahayı geçmekte ve defanstan ileri top taşımakta çok zorlandı. Fenerbahçe ileri hattında Guiza her ne kadar çok kaçırıyor deselerde hakkını vermek lazım çok koşuyor pres yapıyor. Skibbe'nin Ümit'i niye oyundan aldığı konusunda çok konuşuyor, itiraz ediyor diye olabileceğini düşünüyorum ama bence bu kararında hatalıydı. Galatasaray'dan daha dirençli bir futbol bekliyordum, daha çok pres yapan ama tam tersi bu futbolu Fenerbahçe'den gördüm. Her ne kadar istatistikler top Galatasaray'da desede, organize bir atak olmadığı için top ordan oraya dolaştığı için benim için pek bir anlam ifade etmiyor. Lincoln çok çalıştı çabaladı ama malesef çok yalnız kaldı. Bu gece bir çok TV kanalındada söylendiği gibi bu mağlubiyet takımımız adına ağır bir acı hatıra bıraktı. Ezeli rekabet sonuçları acı olur. Bu gece bu acıyı Galatasaraylılar olarak yaşadık biz mutlu olsaydık Fenerbahçe karışacaktı. İşte böyle büyük maçlar geçmişe örtü çeker. Bu gece Fenerbahçe kötü giden gidişine bir örtü çekti. Bizler Galatasaraylılar olarak üzülsekte kaybedilen tek şey 9 yıldır kazanamadığımız Saraçoğlunda yine kazanamadık. Sağlık olsun futbolcularımız olayın ciddiyetine umarım varırlar ve artık puan kaybı yaşamayız. Eğer bir şampiyonluk gelirse taraftarımız Saraçoğlu'nda ki bu mağlubiyeti mutlaka hatırlayacaktır. Bu acıyı unutturacak tek şey takımın kenetlenip UEFA Finalinde tekrar bu sahaya gelerek tribünlere o büyük kupayı tekrar kaldırılması yeminidir.

makalele81
10.Kasım.2007, 11:51
Ben yapılan yorumların aksine kaybettiğimiz için seviniyorum.Bence böyle ağır bir mağlubiyete ihtiyacımız vardı takım olarak.Fenerbahçe Kayseri'ye 4-1 yenildi,Eskişehir'de zor beraberlik aldı,Kocaelispor maçında son dakikada kazandı bu maçlardaki futbol oldukça kötüydü FB açısından.

Galatasaray ise deplasmanda Eskişehir'den 4 yedi,Bursa'ya 2-1 yenildi..Bu maçlarda oynanan futbol rezaletti.

Şimdi büyük takımlar adları gibi büyük maçlarda gaza sonuna kadar basıp seyirciyi ve mevcut durumunu rahatlatmak için var güçleriyle oynarlar.Bunu iki takımda dünkü maçta yapamadı.Zaten haftalardır oynanan kötü oyunların devamıydı bu derbi,futbol adına Deivid'in golü,Lincoln'un sayılmayan frikik golü,Servet'in insanüstü çabaları,Sanctis'in yediği garip goller dışında pekte birşey yoktu.

Bu mağlubiyete bir Galatasaray taraftarı olarak sevindim çünkü futbolcuların özelliklede geçnlerin ve yabancıların hangi takımın formasını giydiğini anlamaları açısından çok iyi bir örnek teşkil etti.

Mağlubiyete sevindim çünkü derbide favori olmaz,bunu anlamayan birçok insanın tezleri çürüdü.

Mağlubiyete sevindim çünkü Skibbe'nin arkasında olan bir insan olarak Skibbe'nin baskı altında verdiği kararların doğru fakat yanlışların futbolcular tarafından yapıldığını görmesi açısından çok açıklayıcı ve otoritesini bundan sonraki haftalarda göstermesi için örnek bir maç oldu.

Bu mağlubiyete sevindim çünkü hakemin verdiği garip kararları takım gözetmeksizin beğenmedim,bunu TFF gözlemcisi yada MHK nun izleyeceğini ve tansiyonu böylesine yüksek ve anlamlı maçlara tecrübesiz hakemlerin verilmeyeceğini anlamarı açısından çok iyi oldu.

Bu mağlubiyete sevindim çünkü bizden götüreceği FB'li arkadaşlarımızın özel hayatımızla yada sanal alemde bize birkaç gün farklı şekilde konuşmaları ve takılmalarıyla geçecek ama bu maçın bizden fazlaca götüreceği birşey olmayacak puan durumundan dolayı.Ligin ilk yarının bitimine yakın 15-16-17. haftalarda oynansa bu mağlubiyet gerçekten yaralayıcı olabilirdi..

Mağlubiyete sevindim çünkü Adnan Polat'ın takıma ne kadar sahip çıktığını,sıradan bir taraftar kadar fanatik GS'li olduğunu gördüm.

Mağlubiyete sevindim çünkü mağlubiyetler oluşumların zayıf yönlerini ortaya koyar ve gelecek için ders çıkarılmasını sağlar.Bu mağlubiyetler büyük rakiplerden alınmışsa daha anlamlı ve değerlidir,çünkü sıradan bir mağlubiyet değil,büyük bir mağlubiyettir.

Bu mağlubiyete sevindim çünü tvlerde ne kadar kolpa yorumcunun olduğunu gösterdi bizlere.

Bu mağlubiyete sevindim çünkü ben bir Galatasaraylıyım,hastasıyım,aşığıyım,fanatiğiyim.. .Fakat bazı durumların olması gerekiyordur ve olmuştur,önemli olan geçen seneki gibi bu durumdan ders çıkarıp 25. haftadan itibaren vitesi yükseltip gereken eforu sarfedip,gereken rakipleri yenme isteğini göstermektir.

Bu mağlubiyete sevindim çünkü transferi için milyon eurolar verilen bizim gibi futbol aşığı insanların sıradan yorumlarına kulak asmayan,herşeyi bildiği zanneden Türkiye'nin en iyi kulüplerini yöneten ve yıllarca İspanya'daki takımların B ekiplerinde forma giyen parladığı 2 sezondan sonra Mallorca'nın satışının 1/4 ü fiyatına alınarak takıma hiçbirşey vermeyen,golcünün koşanının,yırtınanının değil gol atanının makbul olduğunu anlamadan şuursuzca koşular yapan Guiza denen futbolcunun ne kadar fiyasko bir transfer olduğunu gördüm.

Bu mağlubiyete sevindim çünkü Galatasaray'a sahip çıkacak oyunu yönlendirecek bir Lincoln'un varlığı kabul ettim.

Bu mağlubiyete sevindim çünkü böyle galibiyetler bu haftalarda rehavet yaratır,büyük eforlar sonrasında kazanan takımın puan kayıpları olur.

Benim bu maça sevinmek için yazdığım ve yazamadığım onlarca sebebim var ki.. Bu maça üzülmek çok yersiz..

Maç analizini yapmama gerek yok iki takımında oynadığı oyun formalarının altında ezildi,vasatın altında bir maçtı,adı DERBY olduğu için heyecanı yüksekti

Hakemdi,sakatlıktı,sayılmayan goldü vs.. Bunların arkadasına sığınmak en kolayı,günün kurtarma hesabı yapanların başlıca gerekçeleri.Olay günü kurtarmak olsa hedef şampiyonluklar değil,gündelik sevinçler olurdu..Bu yüzden herkes iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırıp olayları yorumlamalı ve realist davranmalıdır.

Herkese hayırlı sabahlar;)

Cengo
10.Kasım.2007, 14:48
Bu mağlubiyete sevindim çünkü transferi için milyon eurolar verilen bizim gibi futbol aşığı insanların sıradan yorumlarına kulak asmayan,herşeyi bildiği zanneden Türkiye'nin en iyi kulüplerini yöneten ve yıllarca İspanya'daki takımların B ekiplerinde forma giyen parladığı 2 sezondan sonra Mallorca'nın satışının 1/4 ü fiyatına alınarak takıma hiçbirşey vermeyen,golcünün koşanının,yırtınanının değil gol atanının makbul olduğunu anlamadan şuursuzca koşular yapan Guiza denen futbolcunun ne kadar fiyasko bir transfer olduğunu gördüm.

Buraya kadar güzeldi.

Bu cümleden itibaren o bahsettiğin kolpa yorumcuların kıraathane yorumlarından farkı kalmamış maalesef.

Güiza'ya fiyasko denilemez.

Oyunun yapısını 3-4 maçla çözemezsin.
Sheva'ya Chelsea'de kötü oynadı diye kötü futbolcu demek gibidir bu.

Varonil
10.Kasım.2007, 15:07
Bu arada bir not düşmek istiyorum.Maçtan evvelki gün cumartesi günü Aşk Tutulması filminin yönetmeni Murat Şeker ve başrol oyuncusu Tolgahan Sayışman Samandıra Tesislerine gelerek futbolcular,teknik heyet ve yöneticilerle birlikte filmi seyretmişler.

EreN
10.Kasım.2007, 15:20
Emre; Ardayı çok severdim ama şu son 3-4 haftadır çok çirkef bir oyuncu gibi gözüküyor bana. Hakemi ayağına çağırmalar, yan hakeme küfretmeler, milli takımdan arkadaşına "şerefsizsin lan sen" gibi hemde 3-4 defa tekrar ederek hakaret etmeler, tribünlere el kol hareketleri yapmalar. Düştü açıkçası gözümden. Yakışmıyor ardaya bunlar. Söylediklerimin hepsini kameralar çok net yakaladı. Yani sallama şeyler de değil. Zaten 2-3 hafta önce Fırat Aydınus'a yaptığı bir nevi köpek çağırır gibi onu ayağına çağırması, hakemin otoritesini zedelemesi bu gibi hareketlerinin doruk yaptığının göstergesiydi. Kısaca düzeltmeli kendini toparlamalı bir an önce.

TR.CaPTaiN
10.Kasım.2007, 16:26
Mallorca'nın satışının 1/4 ü fiyatına alınarak takıma hiçbirşey vermeyen,golcünün koşanının,yırtınanının değil gol atanının makbul olduğunu anlamadan şuursuzca koşular yapan Guiza denen futbolcunun ne kadar fiyasko bir transfer olduğunu gördüm.

Mallorca'nın satışında 300 m €'ya yakın borç da devretti, fakat bizim medyamız bu borcu yok sayarak ''Güiza'yı alana kadar Mallorca'yı alsaydınız'' gibi haberleri çarpıtıyor. Yani koskoca La Liga'da bir takımı 60 m € karşılığında satın alacaksınız olacak iş mi ?

OMANA
10.Kasım.2007, 16:38
ünlü bir söz vardır : bazen hayır bildiklerimiz şer, şer bildiklerimiz hayır olabilir diye...

maçı izlediğim fenerbahçe lokalinde sağımda ve solumda oturan iki kişide aynı şeyi konuşuyordu...

alex niye yok... diye...

herkeste bir korku bir telaş...

hatta eminimki Hemen yanı başımızdaki galatasaray lokalinda ki galatasaraylı kardeşlerimde aynı sebepten seviniyorlardı alex sakat diye...

ancak alexin olmaması yani fenerbahçelilerin şer galatasaraylıların hayır diye düşündüğü tam tersi etki gösterdi....

aslında alexin oynanamasının saha içerisindeki taktiksek etkisinden çok psikolojik etkisinin daha fazla olduğunu düşünüyorum...

çünkü maç saatine yakın bir zamana kadar şunu gördümki tüm medya alexiten gelecek haberi bekliyordu...

ne zamanki alexin olmadğığı kesinleşti...

ağız birliği etmişcesine galatasarayı mutlak favori olarak göstermeye başladılar...

şimdiki kadrodan bile çok daha başarılı güçlü ve uyumlu kadrolar saracoğlundan galip çıkamamışken, ligde deplasmanda 2 malübiyeti bulunan henüz daha tam oturmamış Galatasarayı
bu derece favori göstermek ne kadar mantıksız olduğunu şimdi anlamışlardır...

hakan ünsal abimizin dediğine bakın: şimdi yenemezse bi daha yenemez...hadi canım hakan üsnal, hadi geçmişe ket vurdun geleceğe niye ket vuruyorsun..şiimdi yenemez gider sonra kupada yener..seneye yener....bu kadar favori gösterilmeye tek isyan eden İSMET TONGO idi ki haklı olduğunu hepimiz gördük...

Alexin yokluğunun psikolojik etkisi taktiksel etkisinden fazla derken derken bunu anlatmaya çalışmıştım...

alexin yokluğunnda fenerbahçenin adeta orta sahayı 1 kişi fazla oynadığını ...alexin olmadığı bir maçta Fenerbahçenin galatasarayı ali sami yende bile yendiğini..çok çabuk unutan galatasaray medyası takımına öyle bir gaz verdiki fark sesleri duyulmaya başlandı...

hem de bu konuşmaların Fenerbahçeyi ateşleyeceğini düşünmeden...hemde derbilerde favorilerin genelde kaybettiğini düşünmeden.....

alexin olmamasının taktiksel yönden fenerbahçeye tek faydası daha dirençi orta saha oluşturmasıydı...

alex olsa idi sanırım devid oynamayacaktı... devit omayınca da gökhan gönül maçın yıldızı olamayacaktı....

aslına 3 kişiden biri fazla semih alex devit bunlardan biri kesilmek zorunda yoksa sahaya 12 kişi çıkmak zorundasınınz....

devit iyileştiğine göre ....bakalım ne yapacak aragones...belki ziconun yapmadığını yapar ve kendi eliyle getirdiği guziayı keser ...ki bilir...

herseyse sonuçta...fener kazandı galatasaray kaybetti ama gollü mücadelesi yüksek güzel bir maç izlediğim içinde mutluyum...

sanalkaos
10.Kasım.2007, 17:42
FUTBOL DOKTORLARI NE DEDİ?

1.KANAT ATKAYA
Galatasaray'ın Kadıköy performansları artık futbol veya ne bileyim istatistikle, pozitif bilimlerle açıklanabilecek türden değil.
Kendisine hakim olamıyor, Kadıköy'deki Fenerbahçe maçlarını açıklanması zor bir ruh haliyle oynuyor.
Birkaç gün önce Benfica maçında futbola odaklanan ve harikulade bir maç çıkartan Galatasaray kapıdan çıkıp gidiyor, yerine depresyonla mücadele eden bir grup insandan kuruluymuş izlenimi yaratan tuhaf bir takım geliyor.
...

2.ERMAN TOROĞLU
G.Saray'ın Benfica maçını seyredenlerle, F.Bahçe'nin Arsenal maçını takip edenler fikir yürütseler, "Bu maçı G.Saray eze eze kazanır" derler. Ama kazın ayağı öyle değil. Nitekim ilk 45 dakikada iki takım da iyi mücadele ettiler. Her şeyden önemlisi, hem heyecanı yüksek, hem de futbol kalitesi fena olmayan bir 45 dakika seyrettik. Hakem oyuna fazla tesir etmedi. Bence ilk yarıda yaptığı tek hata, Servet'e gösterdiği karttı. Ümit Karan, ilk yarıda inanılmaz derecede hakemle oynadı. Fenerbahçe yine ölü bir toptan gol attı, bir de kontrataktan. Yani G.Saray defansının en zayıf olduğu zamanlarda ve yerlerinden.
...

3.CAN BARTU
Galatasaray dolu bir takım. Hücum hattı mükemmel. Üstelik, Benfica galibiyetiyle de bu maça bir hayli iddialı çıktılar. Uzun yıllardır futbolun içindeyim, ben Avrupa'da bu kadar etkili oynayan bir Türk takımı görmedim. Portekiz'de tarih yazan Galatasaray, Benfica önündeki 11'iyle dün sahaya çıktı ama Fenerbahçe karşısında bir kez daha tutunamadı.
...

4.ERCAN SAATÇİ
Alex'in yokluğunda Deivid de Souza gösterdi ki o mevkide de fevkalade oynayabilirmiş. Üstelik uzun süre sakatlıktan dolayı oynayamayan Deivid dün yine Galatasaray'a golünü attı.
Futbol şovunun abartısız en iyi yapıldığı yer Kadıköy'dü dün.
Taraftar ve organizasyon 10 üzerinden 100'dü.
Hakem vasatın altındaydı.
Sahanın en iyisi Selçuk'tu.
...

5.AHMET ÇAKAR
Fenerbahçe birinci dakikadan 90. dakikaya kadar inanılmaz mücadele etti, inanılmaz disiplinli bir şekilde oynadı. Üstelik karşılaşmanın hemen başında mağlup duruma düşmelerine rağmen bırakılmayan mücadele üç puanı getirdi.
Bir tarafta neredeyse tam kadro Galatasaray. Hatta Harry Kewell bile yedek. Diğer tarafta Alex gibi silahını oynatamayan eksik Fenerbahçe...
Önce Selçuk, Josico ve Gökhan Gönül'den bahsedelim. O kadar özveriyle oynadılar ki, galibiyetin baş mimarı oldular. Fenerbahçe'nin 4-1 kazanmasında skor kimseyi aldatmasın. Attığı gollerin çoğu gol pozisyonu bile değil. Yenilen ilk gole bakın...
...

6.GÜRCAN BİLGİÇ
İkinci dakikada gelen golle birlikte, Benfica rüzgarının kuvvetli etkisiyle kalkan burunlar vardı. Çok küçümser havada, pek güvenli dönüyorlardı sahalarına. Futbolun affetmeyen yönü ile onları ilk tanıştıran Selçuk oldu. Eksiği, formsuzluğu, hatta hocasızlığı ile tüm bütün taraftarlarının içini kemirten Fenerbahçe'nin, Saracoğlu'nda oluşturduğu muhteşem atmosfer, yaraları teker teker sardı . Sarı lacivert çubuklu formasıyla, 50 bin taraftar 12. adam olmanın yoğunluğunda ve konsantrasyonunda dikildi tribünlerde. Islıklar, tezahüratlar her Galatasaraylı futbolcunun beline gizli bir kol gibi sarılıyordu. Ayağına topu alan ne yapacağını bilemez hale geliyor, Ümit Karan ile Lincoln kendilerini yere atıp, hakemden çare arıyorlardı.
...

7.SERGEN YALÇIN
Maçta G.Saray adına iş yapması beklenen hiçbir oyuncu varlık gösteremedi.. Lincoln golü attıktan sonra resmen yattı.. Ümit Karan en verimsiz maçlarından birini oynadı.. Arda, Gökhan Gönül'ün markajında paramparça oldu.. Baros'un oynayıp oynamadığının bile farkında değilim.. Sonradan giren Kewell ile Nonda için şu saydıklarım için sarfettiğim cümlelerden farklı bir pozitiflik hissetmiyorum.. Dolayısıyla en önemli özelliği öndeki yıldızları olan G.Saray, derbiyi arkadaki adamlarıyla oynamak zorunda kalınca şoke oldu.. Ve fark geldi.. İnanın bana, Güiza'nın 65. dakikada boş kaleye atamadığı o top ağları bulsa, fark daha da açılırdı.. İş Deivid'in 93'teki golüne bile kalmazdı..
...

8.KAZIM KANAT
Allahtan rahmet diliyoruz.

Not:Galatasaray'a değil, Kazım Kanat'a

bursa_mc
10.Kasım.2007, 17:45
Beklemediğim skor oldu gerçekten..Galatasaray'ın defansında büyük sorunlar var sanırım..Bir an önce çözüm bulmalılar.Birde Hakan Balta bu maçta sanki yok gibiydi.Onun için önemli bir maç olabilirdi..Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum..Helal olsun :)

eXcitinG
10.Kasım.2007, 18:18
Derbi formda ve iyi kadro dinLemiyor görüLdüğü gibi. O anda kim daha konsantre oLuyorsa kim daha iyi atmosferi yaşıyorsa kazanıyor. Formda oLmak ya da oLmamak pek önemLi değiL.

Maçı geneL oLarak özetLersek maçın başında GaLatasaray hızLı başLadı, goLü de erken buLdu. Fenerbahçe nin goLe erken yanıt vermesi hem onLarı oyuna tekrar motive etti hemde kendiLerine geLmeLerini sağLadıLar. Hakemin de o dakikaLarda oyun hakimiyetini kaybetmesi GaLatasarayın oyundan düşmesine etken oLdu. Daha sonra ki dakikaLarda da oyunu dengeLeyen Fenerbahçe buLduğu pozisyonLarı goLe çevirince farkLı bir maç kazanmış oLdu.

Herşeyi iLe bir Derbi gibi derbi oLdu.

Onurap
10.Kasım.2007, 18:38
Kazayla uefada finale felan kalırsak o stadda olmasın maç haksızlık olacağı için başka stada alınsı itiraz edlim uefaya..:D

Neyse 'Ben senin kadıköyde galip gelebilme ihtimalini sevdim.'

jarosik_61
10.Kasım.2007, 19:04
galatasaray kıyamete kadar yenemez bu feneri artık kadıköyde.bu kadar kötü bür feneri biraz zor bulur karşısında daha.

Vieri
10.Kasım.2007, 20:14
İlginç bir dipnot, Fenerbahçe başka takımlar tarafından isterse hezimete uğrasın, karşısına Galatasaray gelince farklı bir motivasyonla hazırlanıyorlar maça ki yıl 1992'de Sigma faciası sonrası yine aylardan Kasım 4, Avrupa maçında ağır darbe alan Fenerbahçe'nin o hafta sonu rakibi, hafta içi aynı gün Almanların o dönem en iyi futbolu oynayan kulüplerinden birisi olan E.Frankfurt'u yenmiş Galatasaray'dı Ali Sami Yen'de ki maç için herkes Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi bu maçta Avrupa'lı rakibi gibi hezimete uğratacığını düşünür hayal ederken Fenerbahçe maçtan 1-0'la ayrılmasını bilgi.. (Aykut Kocaman golü ile..)

Bu haftaki maçta az buçuk böyleydi Arsenal karşısında pek bir etkisi olmasada puan çıkartmayı başaran Fenerbahçe futbol olarak birşeyler vermesede, Portekiz'de grubunun en etkili takımı Benfica'yı 2-0 ile geçen Galatasaray'ın futbol ve oyun olarak derbide etkisini gösterir deniyordu..

Gördük ki bu işler böyle olmuyormuş, Eğer Fenerbahçe ile Galatasaray maç yapıyorsa dünü ve yarını unutacaksın bu ezeli rekabetin dünü yarını hiç bir zaman olmaz 10 yıl öncede öyleydi bugünde böyle. O yüzden ülkemizde böyle büyük bir derbi rekabeti olduğu için kendimi yenilen taraf olsamda şanslı sayıyorum : )

PesimiSTyLa
10.Kasım.2007, 20:50
Mactan sonra 50-60 kişilik bir grup takımı floryada karsılamış ve takıma destek olmuş. Yenilgide futbolcu döven taraftar değiliz şükür. Gidenlere de helal olsun.

Vieri
10.Kasım.2007, 21:05
oyuncu dövme olayı kalmadı, eskide kaldı o mevzular. Futbolcuda insandır hata yapabilir. Esas o kavgacı insanlara eğitim şart

Ilhan
10.Kasım.2007, 21:42
Maçı canlı izledim, hatta bu sezon geçirdiğim yoğunluk içerisinde Beşiktaş maçları dışında seyrettiğim tek Süper Lig maçıydı.

Maçtan edindiğim izlenimler şunlardı:

1) İki taraf arasında açık bir teknik kapasite farkı mevcut. Galatasaraylı orta saha oyuncuları ve forvetleri (bu maçlık Nonda dışında) Fenerbahçeli oyunculara göre çok daha teknikler.

2) Fenerbahçe Galatasaray'a göre kesinlikle daha motiveydi. Bunda stad ve prim faktörleri ön plana çıkıyor.

3) Galatasaray kesinlikle daha iyi bir futbol ortaya koydu, maçın geneline bakarsak. Maçın çoğunluğunda daha iyi pas yapan, defansif futbolu daha iyi oynayan ve daha açık ve atak futbol oynayan taraf Galatasaray'dı.

4) Fenerbahçe'de Selçuk Şahin daha maçın ilk bölümlerinde kırmızı kart görmeliydi diye düşünüyorum. Sarı kart gördüğü faulden iki faul önce Lincoln'e yaptığı faul net sarı kartlıktı, ancak hakem es geçti.

5) Fenerbahçe çok daha sert futbol oynadı. Böylece Galatasaray'ın orta sahadaki teknik üstünlüğünü örtmeye çalıştı. Nitekim 2. yarı ve ilk yarının son bölümlerinde başarılı da oldu.

6) Galatasaray'da tek tek baktığımızda kötü futbolcu yoktu. Ancak taktikte sorun vardı bence. Sert oynayan Fenerbahçe karşısında Galatasaray'ın yaratıcı oyuncuları Fenerbahçe ceza alanına yeteri kadar yaklaşamadılar ve ilk yarıda Ümit, ikinci yarıda Nonda forvette yalnız kaldı.

7) Maçın skoru her ne olursa olsun ben Galatasaray'ın ligi Fenerbahçe'den daha üst seviyede bitireceğine inanıyorum. Skibbe'nin takım diziliş ve anlayışında biraz revizyona gitmesi gerekiyor.

fmsmyrna
10.Kasım.2007, 21:59
Haftalar sonra yine keyifli bir Fenerbahçe maçı izledim.Maçın kırılma anları Ümit Karan gibi bir oyuncunun 2.yarının başında çıkması ve Lugano'nun 2. yarının başında gelen golüydü.Hakem Selçuk'a Lincoln'ün itirazdan gördüğü pozisyonda sarı kart vermedi.Ama Lincoln'ün kendini atışına da kart gösteremedi.Zaten böyle bir maçta kırmızı kart çıkmaması bence ilginçti.

Onurap
10.Kasım.2007, 23:50
FUTBOL DOKTORLARI NE DEDİ?

1.KANAT ATKAYA
Galatasaray'ın Kadıköy performansları artık futbol veya ne bileyim istatistikle, pozitif bilimlerle açıklanabilecek türden değil.
Kendisine hakim olamıyor, Kadıköy'deki Fenerbahçe maçlarını açıklanması zor bir ruh haliyle oynuyor.
Birkaç gün önce Benfica maçında futbola odaklanan ve harikulade bir maç çıkartan Galatasaray kapıdan çıkıp gidiyor, yerine depresyonla mücadele eden bir grup insandan kuruluymuş izlenimi yaratan tuhaf bir takım geliyor.
...

kesinlikle katılıyorum yoksa fenerbhaçe kadro itibariyle 2 gömlek daha düşük bizden..

BlackEagle19o3
10.Kasım.2007, 23:57
Emre; Ardayı çok severdim ama şu son 3-4 haftadır çok çirkef bir oyuncu gibi gözüküyor bana. Hakemi ayağına çağırmalar, yan hakeme küfretmeler, milli takımdan arkadaşına "şerefsizsin lan sen" gibi hemde 3-4 defa tekrar ederek hakaret etmeler, tribünlere el kol hareketleri yapmalar. Düştü açıkçası gözümden. Yakışmıyor ardaya bunlar. Söylediklerimin hepsini kameralar çok net yakaladı. Yani sallama şeyler de değil. Zaten 2-3 hafta önce Fırat Aydınus'a yaptığı bir nevi köpek çağırır gibi onu ayağına çağırması, hakemin otoritesini zedelemesi bu gibi hareketlerinin doruk yaptığının göstergesiydi. Kısaca düzeltmeli kendini toparlamalı bir an önce.

%100 katılıyorum.Arda'nın karakterinde gözle görülür bir değişim görüyorum.Arda bir zamanlar taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanmışken şu sıralar çok antipatik geliyor.Geçtiğimiz haftalarda Fırat Aydınus'a yaptığından sonra, bu hafta da yardımcı hakeme aynı şekilde çıkıştı.Ama yine kurtuldu :icon_confused:Hele Milli Takımdan arkadaşı Selçuk'a , küfür ve tehdit savurması hiç yakışmadı.İlerde hiç mi yüzyüze bakmayacaksın sen bu adamla...

Redrum
11.Kasım.2007, 00:02
galatasaray kıyamete kadar yenemez bu feneri artık kadıköyde.bu kadar kötü bür feneri biraz zor bulur karşısında daha.
Noluyoruz yahu, ne yaptınız bu Fener'i? Maçı izledin ve bu yorumu mu çıkardın?
Fenerbahçe yendi de, nasıl yendi önce şunu bir sorgula. Galatasaray, çok daha iyi oynuyordu ilk yarı, Fenerbahçe sadece kontraatak yapmaya çalıştı, şanssız bir ikinci golle ilk yarı bitti. Fakat ikinci yarı bu maç böyle olmayacaktı, bundan emindim. Fakat ne yazıkkı, Baros ve Ümit'i çıkarıp, Nonda ve Kewell'ın oyuna girmesi maçı bitirmiştir. O saniyeden sonra, oyuncularda zaten bu maçtan birşey olmayacağını anlamış, oyunu bitsin diye oynamış, üst üste 3 pas yapamamış ve ligin herhangi vasat bir ekibinden farkı kalmamıştır Galatasaray'ın. Yani anlayacağın, kıyamete kadar beklemene gerek yok, teknik direktör saçmalamazsa(ki ben hayatımda bu kadar mantıksız bir değişiklik, böyle bir intihar görmedim!!!), fenerbahçeyi yenmemiz işten bile değil. İster Mecidiyeköyde, ister Kadıköyde, havada, karada, uzayda hiç farketmez..

PesimiSTyLa
11.Kasım.2007, 00:02
Arda'nın karakterinde bir değişim falan yok, Arda aynı Arda. Maç içinde bu tür gerginlikler hep oluyor. Futbolcular birbirlerine kim bilir neler diyor; fakat Arda Türkiyede ön planda olan bir futbolcu oldugu için onun yaptıkları konuşuluyor. Şimdi normal bir anadolu takımındak futbolcunun rakip futbolcuya bunu yapmasını dile getirmek var; bir de Türkiyenin şuan itibari ile en iyi futbolcusunun yaptıgını haber yapmak var. Elbette 2. olanı yapmak çok daha ilgi toplayacaktır.

Onurap
11.Kasım.2007, 00:13
%100 katılıyorum.Arda'nın karakterinde gözle görülür bir değişim görüyorum.Arda bir zamanlar taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanmışken şu sıralar çok antipatik geliyor.Geçtiğimiz haftalarda Fırat Aydınus'a yaptığından sonra, bu hafta da yardımcı hakeme aynı şekilde çıkıştı.Ama yine kurtuldu :icon_confused:Hele Milli Takımdan arkadaşı Selçuk'a , küfür ve tehdit savurması hiç yakışmadı.İlerde hiç mi yüzyüze bakmayacaksın sen bu adamla...

Selçuk haketti bende olsam aynısını yapardım 90+2 olmuş maç 4*1 yeniyosun zaten adama ne biçim dalıyor aşil tendonunu bunu açıklaması olmaz çifkefliktir bu..

Top ardaya geliyor fenerbhahçe taraftarı küfür ediyor ardada ''Ben burdayım' diyor..

Ahlaklı selcuğunda Gs taraftarına 6 işareti yaptığını biliyoruz..
Gol attıktan sonra semih gökhan taraftara sus yaparken çok ahlaklılar zaten..

Üstelik Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarının Ardayı sevmesi/sevmemesi ne onun umranda nede bizlerin :)
Sevmesenizde bunu içinizde tutun..

PesimiSTyLa
11.Kasım.2007, 00:13
Mahmut Uslu bu arada yine seref tribününde çirkefliğini sürdürmüş. Bunu hep yapiyor, gecen sene basket macında da yapmıştı. Sabah haberi okumuştum ama inanmamıştım. Kulüpten yapılan acıklama olayı doğrulamış. Ne olursa olsun sana misafir gelen kulübün yöneticisine önce "Nasıl gecirdik" deyip sonra da "Otur yerine" diye karsılık alınca staddan attırırım diye tehdit etmek yakışıksız hareket olmuş.

Unuttukları nokta her deplasmanın Sami Yeni var. Gerci gelemiyorlar ya neyse...

sanalkaos
11.Kasım.2007, 02:33
İlginç bir dipnot, Fenerbahçe başka takımlar tarafından isterse hezimete uğrasın, karşısına Galatasaray gelince farklı bir motivasyonla hazırlanıyorlar maça ki yıl 1992'de Sigma faciası sonrası yine aylardan Kasım 4, Avrupa maçında ağır darbe alan Fenerbahçe'nin o hafta sonu rakibi, hafta içi aynı gün Almanların o dönem en iyi futbolu oynayan kulüplerinden birisi olan E.Frankfurt'u yenmiş Galatasaray'dı Ali Sami Yen'de ki maç için herkes Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi bu maçta Avrupa'lı rakibi gibi hezimete uğratacığını düşünür hayal ederken Fenerbahçe maçtan 1-0'la ayrılmasını bilgi.. (Aykut Kocaman golü ile..)

Bu haftaki maçta az buçuk böyleydi Arsenal karşısında pek bir etkisi olmasada puan çıkartmayı başaran Fenerbahçe futbol olarak birşeyler vermesede, Portekiz'de grubunun en etkili takımı Benfica'yı 2-0 ile geçen Galatasaray'ın futbol ve oyun olarak derbide etkisini gösterir deniyordu..

Gördük ki bu işler böyle olmuyormuş, Eğer Fenerbahçe ile Galatasaray maç yapıyorsa dünü ve yarını unutacaksın bu ezeli rekabetin dünü yarını hiç bir zaman olmaz 10 yıl öncede öyleydi bugünde böyle. O yüzden ülkemizde böyle büyük bir derbi rekabeti olduğu için kendimi yenilen taraf olsamda şanslı sayıyorum : )

Bence debilerde Fenerbahçe'nin üstün olmasının tek sebebi taraftar. Çünki Kadıköy Avrupanın en iyi 10 stadı içerisinde. Elli bin taraftarın müthiş organizasyonu oluyor. Fenerbahçenin 6 attığı maçtaki atmosferi bir hatırlayın. Her yer kıpkırmızı meşale, duman. Göz gözü görmüyor. Galatasaraylı futbolcuların yerinde olmak istemezdi kimse o atmosferde. Kendilerini cehennemde sandılar. Sonuç olarak 6-0 malup oldular. Şu anki imkanlarla bu ortam yaratılırsa bu fark sekize kadar çıkar.

Fenerbahçe taraftarı mükemmel bir taraftar.İşini çok iyi biliyor.Süper hazırlanıyorlar.Mükemmel destek veriyorlar.Onun için onikinci adam her zaman en değerli futbolcu bizim için.

Ayrıca Galatasaraylı oyuncular böyle bir zeminde oynamaktan büyük zevk alıyorlar. Şükrü Saraçoğlu mükemmel bir stad...

TR.CaPTaiN
11.Kasım.2007, 02:33
Selçuk haketti bende olsam aynısını yapardım 90+2 olmuş maç 4*1 yeniyosun zaten adama ne biçim dalıyor aşil tendonunu bunu açıklaması olmaz çifkefliktir bu..

Ankaraspor maçında da Ankarasporlu Türk oyuncuların gelip Servet'e küfür etmesini de normal karşılar mıydın ?

Oyuncular elleriyle alır problem yok, kendini yere atar problem yok, hakeme demediğini bırakmaz problem yok, Selçuk faul yaptı çirkef.

Yöneticilerimiz gidemiyor değil gitmiyorlar. Ne Samiyen ne İnönü ne 19 Mayıs ayrım yapmadan gitmiyorlar.

GodfatheR
11.Kasım.2007, 02:38
Burda kimin neler aptığını konuşursak konu sabaha kadar kapanmaz.Kaptanlık verdiğininiz Ayhan Bjk tafarftarına el hareketi çekerken çok mu terbiyeliydi.Birde kaptan bu adam :)

Onurap
11.Kasım.2007, 02:51
Ankaraspor maçında da Ankarasporlu Türk oyuncuların gelip Servet'e küfür etmesini de normal karşılar mıydın ?

Oyuncular elleriyle alır problem yok, kendini yere atar problem yok, hakeme demediğini bırakmaz problem yok, Selçuk faul yaptı çirkef.

Yöneticilerimiz gidemiyor değil gitmiyorlar. Ne Samiyen ne İnönü ne 19 Mayıs ayrım yapmadan gitmiyorlar.

Alakası yopk servet sert oynayabilir ama maçın son dakikalarında gereksiz yere adamı biçmez üstelik gali durumdayken..Ardaya çirkef diyorsanız lugano selçuk taraftara işaret yapan gökhan semih nedir sence..Ardaya küfür ediyolar tutup 'Allah razı olsun' diyecek hali yoktu

GodfatheR
11.Kasım.2007, 02:56
Küfür yemiyen topçu varmı :S Yook.Ama Arda'nın 2 haftadır hakemlere yaptığı tavırlar gerçekten çok çirkin.

TR.CaPTaiN
11.Kasım.2007, 03:06
Alakası yopk servet sert oynayabilir ama maçın son dakikalarında gereksiz yere adamı biçmez üstelik gali durumdayken..Ardaya çirkef diyorsanız lugano selçuk taraftara işaret yapan gökhan semih nedir sence..Ardaya küfür ediyolar tutup 'Allah razı olsun' diyecek hali yoktu

Nasıl bir kısır döngüdür ki Lugano'yu sert oynuyor diye yerden yere vururken Servet'in yaptıklarını oyun için sertlikle geçiştirebiliyorsunuz ? Sertliğe cephe alıyorsanız formaların hepsini birlikte değerlendirmek gerekiyor.

Ömer taraftara dönüp burdayım dedi diye yerden yere vuruldu Galatasaray taraftarı tarafından. Taraftarı kışkırttı, Ömer haksızdı dendi. Şimdi de Arda ''Allah razı olsun '' mu diyecek deniliyor. Hareketlere alınan tavırları hareketi yapan futbolcunun forması mı belirliyor ?

Onurap
11.Kasım.2007, 03:12
Nasıl bir kısır döngüdür ki Lugano'yu sert oynuyor diye yerden yere vururken Servet'in yaptıklarını oyun için sertlikle geçiştirebiliyorsunuz ? Sertliğe cephe alıyorsanız formaların hepsini birlikte değerlendirmek gerekiyor.

Ömer taraftara dönüp burdayım dedi diye yerden yere vuruldu Galatasaray taraftarı tarafından. Taraftarı kışkırttı, Ömer haksızdı dendi. Şimdi de Arda ''Allah razı olsun '' mu diyecek deniliyor. Hareketlere alınan tavırları hareketi yapan futbolcunun forması mı belirliyor ?

Ömerle ne ilgisi var..:icon_biggrin: Ömer seyircileri tahrik etti oyunu soğuttu vs..Ardanın durumu farklı burda..Sadece sizin bazı taraftarlarınızın kıskançlığından yapılmış bi şey ama bilemiyorum benimde takımımda solda uğur karşı takımda arda olsa bende kıskanırdım taraftara bi şey dediğim yok..;;)

TR.CaPTaiN
11.Kasım.2007, 03:19
Ömerle ne ilgisi var..:icon_biggrin: Ömer seyircileri tahrik etti oyunu soğuttu vs..Ardanın durumu farklı burda..Sadece sizin bazı taraftarlarınızın kıskançlığından yapılmış bi şey ama bilemiyorum benimde takımımda solda uğur karşı takımda arda olsa bende kıskanırdım taraftara bi şey dediğim yok..;;)

Ömer'le ilgisini yazdım ama okuma zahmetine katlanamamışsın. Sorduklarıma cevap vermemişsin. Sonuçlar hep böyle olsun sizde Arda olsun bizim Uğur'umuz devam etsin. Bizim için sorun değil.

sanalkaos
11.Kasım.2007, 03:53
Maç sonu Fenerbahçeli oyuncuların röpörtajları:

Fenerbahçeli futbolculardan, ezeli rakiplerine taşlamalı göndermeler...

“9 Kasım’da 9 olmalıydı!” “Her maç Galatasaray’la oynasak çok rahat şampiyon oluruz...”

Volkan Demirel
“Fenerbahçe formasının hakkını en iyi şekilde verdiğimize inanıyorum. Maçtan önce Galatasaray taraftarları, ‘6 Kasım’ın intikamını alacağız’ diyordu. Ama 9 Kasım’da biz, neredeyse 9’u bulacaktık. Galatasaray maçları her zaman farklıdır. Biz de bu farklılığın gereklerini sahaya yansıttık. Fenerbahçe için bu maçlar bayram havasında geçiyor. Tüm Fenerbahçeliler’in bayramını kutluyoruz.”

Deivid de SOUZA
“Artık takım olarak kendimize daha güvenerek ve oyun sistemini daha iyi anlayarak oynuyoruz. Hafta içinde hocam beni görüşmeye çağırıp, durumumu sordu. Ben de, kendimi iyi hissettiğimi ve oynayabilecek durumda olduğumu söyledim. Kendimi iyi hissettiğim sürece beni sahada tutacağını vurguladı. Ben de 90 dakika sahada kaldım. Bundan dolayı çok mutluyum.”
Yasin Çakmak
“Takımdaki herkes, bu maçı kazanacağımıza emindi. Çünkü Galatasaray ile maç yapacak olmak, Fenerbahçe forması giyen her oyuncuyu müthiş motive ediyor. Bizim en kolay motive olduğumuz ve gücümüzü sonuna kadar sahaya yansıttığımız maçlar. Keşke her hafta Galatasaray ile oynasak. Çünkü çok rahat şampiyon oluruz.”
Josico
“Atmosferi muhteşem bir karşılaşma oldu. Maçtan önce bunu düşünüyordum ve çok heyecanlıydım. Çok iyi oynadığımıza ve büyük bir zafer kazandığımıza inanıyorum. Uzun süredir 90 dakika oynayamadığım için son dakikalarda sıkıntı yaşamış olabilirim. Ama idmanlarda çok iyi çalıştım, kendimi 90 dakika oynamaya alıştırdım.”
Diego Lugano
“Fenerbahçe-Galatasaray derbisi, tüm dünyada bilinen bir karşılaşma. Takım olarak nasıl oynanması gerektiğini gösterdik ve güzel bir galibiyet aldık. Takım olarak çok iyi mücadele ettik. Böyle bir galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Bu galibiyet bize gelecek haftalar için büyük katkı sağlayacak.”
Alex
“Maç öncesi sıkıntılı bir mücadele olacağını düşünüyorduk. Maç başladığında gördük ki, düzenli oynayınca, söylenenleri eksiksiz yerine getirince farklı bir takım çıkıyor ortaya. Bugün de onu gördük. Tedavimi sürdürüyorum ve buradan çıkıp hastaneye gideceğim. Ankaraspor maçında forma giymek istiyorum. Olmazsa, bir sonraki maça.”
Uğur Boral
“Fenerbahçe’nin bayramı olan bu günde, güzel dakikalar yaşadık ve galip geldik. Geçirdiğimiz kötü günleri bu maçla atlatacağımıza inanıyorum. Maça 2. dakikada gol yiyerek başladık ama kazanacağımıza inanıyorduk. Maç 90 dakika ve neler yapabileceğimizi gösterdik.”

scar face
11.Kasım.2007, 07:05
Maçı kazanacağımızı De Sanctisin hayranlıkla tribün sovuna baktığında anlamıstım dün yazamadım içimde kalmasın dedim.Gerçekten de Morgan hayranlıkla izledi tribünleri seromoni esnasında.
Bu macta gösterdiğimiz mücadeleyi her Ankara,Porto maclarına yaymalıyız...

makalele81
11.Kasım.2007, 07:15
Maçı kazanacağımızı De Sanctisin hayranlıkla tribün sovuna baktığında anlamıstım dün yazamadım içimde kalmasın dedim.Gerçekten de Morgan hayranlıkla izledi tribünleri seromoni esnasında.
Bu macta gösterdiğimiz mücadeleyi her Ankara,Porto maclarına yaymalıyız...

Morgan böyle atmosferi daha önce hiç görmemiştir kesinlikle (!) ;)

scar face
11.Kasım.2007, 07:40
Görmemis ki bakıyordu öyle:)

Deniz
11.Kasım.2007, 08:36
Maçta ilk yarı Galatasaray güzel oynadı.2 yarı ise,Fenerbahçe üstünlüğü ele aldı.Galatasaray'ın ataklarında rahat kapanıp top kestiler.Fakat maçın adamlarından biri Lincoln ve Deivid'di bence. :) Fenerbahçe'yi tebrik ederiz.Yenilgiyide kabulleneceğiz. :)