PDA

View Full Version : Defans ile Ortasaha arasındaki mesafe

neyzenbarkan
23.Kasım.2007, 17:27
Selamlar,
Benim sorunum maç esnasında asistan menejerin taktik kısmında ne yaparsam yapayım defans ile ortasaha arasındaki mesafe cok fazla o bolge patlayabilir demesi.wide i narrow yaptım olmadı önlibero lu oynattım olmadı bek oyuncularını okla ileri cektim olmadı.ne yapmam gerekiyor ?

GReeN BeReT
23.Kasım.2007, 17:28
Defans çizgisini çok geride kurmamalısın.

neyzenbarkan
23.Kasım.2007, 17:30
line i deep yapma mı demek istiyorsun ortadamı olsun? tam anlayamadım kusura bakma

Professeur
23.Kasım.2007, 17:31
Defans çizgisini çok geride kurmamalısın.
Bu sorun bende de var.Defans çizgisini öne kurunca da ağır savunma oyuncularım olduğu için arkaya atılan her topta kaleciyle karşı karşıya kalıyorlar.

GReeN BeReT
23.Kasım.2007, 17:36
Ben zaten öne kurmalısın demedim çok geride kurmamalısın dedim.Ortanın 1 kademe sağı veya 1 kademe solu makuldur.

Professeur
23.Kasım.2007, 17:38
Ben zaten öne kurmalısın demedim çok geride kurmamalısın dedim.Ortanın 1 kademe sağı veya 1 kademe solu makuldur.
Hımm tamam sağol deneyeceğim.

BeeTLeJuiCe
23.Kasım.2007, 17:58
Defans oyuncuları ile ortasaha oyuncuları arasında çok fazla mentality farkı olmamasına dikkat et. Takımdaki en defansif oyuncu ile en ofansif oyuncu arasında 8 puanlık bir fark olursa bölgeler arasında fazla boşluğun olmaz.

Birde saha boyutlarınında bunda etkisi var. Defansı önde kuracaksan saha boyutun büyük olsunki arkasına atılan toplarda oyuncularının yakalaması için daha fazla şansı olsun.

neyzenbarkan
23.Kasım.2007, 18:10
:) sagolun

vladimirpyro
23.Kasım.2007, 23:40
Arkadaşlar birde asistan menajerin örneğin Önder is not used to closing down opponents as asked benzeri birşey çıkıyor. Ne yapmalıyım yani Closing Down ile oynadım ama olmadı. Çözemedim. Tam tersi de oluyor fazla closing down da yapabiliyor.

cureshot
23.Kasım.2007, 23:42
Arkadaşlar birde asistan menajerin örneğin Önder is not used to closing down opponents as asked benzeri birşey çıkıyor. Ne yapmalıyım yani Closing Down ile oynadım ama olmadı. Çözemedim. Tam tersi de oluyor fazla closing down da yapabiliyor.

Oyuncunun ve takımın "creative freedom"ını düşür, böylece taktiksel yönlendirmelerine daha bağımlı olacaktır.

Centurion
23.Kasım.2007, 23:49
Defans oyuncuları ile ortasaha oyuncuları arasında çok fazla mentality farkı olmamasına dikkat et. Takımdaki en defansif oyuncu ile en ofansif oyuncu arasında 8 puanlık bir fark olursa bölgeler arasında fazla boşluğun olmaz.

En ve tek doğru cevap :)

Cengo
24.Kasım.2007, 00:10
Günümüz futbolunun en büyük sorunu.

vladimirpyro
24.Kasım.2007, 00:14
Teşekkürler

yorukefe
14.Mayıs.2009, 03:56
Selamlar,
Benim sorunum maç esnasında asistan menejerin taktik kısmında ne yaparsam yapayım defans ile ortasaha arasındaki mesafe cok fazla o bolge patlayabilir demesi.wide i narrow yaptım olmadı önlibero lu oynattım olmadı bek oyuncularını okla ileri cektim olmadı.ne yapmam gerekiyor ?

Yahu sen sonuca bak sayet aldigin sonuclar seni mutlu ediyorsa takma asistanini. Ha adamin sogledigi dogru cikiyor vede baski yiyorsan, oyuncularin atak mental ayarini ya takim yap yada defans oyuncularla onun hemen onunde oyniyan oyuncularin atak mental ayarlarini birbirlerine biraz yaklastir.

IbrahimSEMIZ
14.Mayıs.2009, 04:11
Defans çizgisini önde kurup, orta sahadan birini geri okla defansa yönelik oynatırsan sorunun kalmaz diye düşünüyorum. Ama eğer defans oyuncuların tecrübesiz ve yavaşsa hızlı forveti olan takımlara karşı kesinlikle bunu uygulama derim.

Aksi halde savunma arkasına atılan toplarla çok gol yersin, başarılar :)