Log in

View Full Version : Beşiktaş Kritiği

Cengo
25.Mart.2006, 01:36
Maçın tamamını izleme fırsatı buldum.Görüşlerimi paylaşmak istedim.

Öncelikle şunu söyleyeyim Beşiktaş'ın bu oyun formatı Beşiktaş'a bol bol gol yedirir.Gördüğüm kadarı ile 4-1-3-2 oynamaya çalışıyor.Kleberson defansın hemen önünde ve defansif olarak oynatılmaya çalışıyor.Kleberson'un ilk adımı ağır ve defansif olarak zayıf.Biraz daha önde olsa çabuk pasları ile oyunu açabilir, oyunu hızlandırabilir.Beşiktaş'ın oyununu hızlandırabileceği gibi, rakibin alan markajını kırabilecek ters topları atabilirdi.

İbrahim Üzülmez -- Tümer -- Ahmet Hassan üçlüsü hep ilerde, forvetlerin yakınlarında.Beşiktaş'ın etkili olduğu anlarda (Konyaspor'un tamamen kapanarak Beşiktaş'ın gelmesine izin verdiği anlar dışında) özellikle Tümer sürekli top sürerek Konyaspor yarı sahasının yarısını katediyordu ve forvetler ile pas alışverişi yaparak oyunu açmaya çalışıyordu.

Tümer çok yetenekli olmasına rağmen bencil oynuyor biraz.Beşiktaş ara ara çabuk oynasa da çabuk oynayamıyor, çok sıkıldım bu yüzden.Tek top yapabildikleri, sürekli alan değiştirebildikleri zamanlarda zorlandı Konyaspor.Aslına bakarsanız Konyaspor da iyi futbol oynayamadı.

Beşiktaş'ın orta alanı çok ileride olduğu için orta alanda ciddi bir zaaf ortaya çıktı, zira pres yapabilecek oyuncular kalmadığından Konyaspor çoğu zaman rahat pas yapabildi.Hiç mi pres yapmadı Beşiktaş derseniz, zaman zaman hücum pres yaptılar ceza sahasına kadar ama yeterli olmuyor doğal olarak.Ne tam olarak alan daraltabildiler, ne de tamamen hücum pres yapabildiler.Konyaspor da ilk yarıda fazla hata yapmamaya çalıştı, çabuk paslar yapmaya çalıştı (çok başarılı değillerdi ama Beşiktaş'tan iyiydiler bu konuda).Beşiktaş defansında hata aradı Konyaspor, Okan Yılmaz bugün biraz etkisizdi (zaten fazla da pozisyonu yoktu)

Beşiktaş'ta gol pozisyonlar da oldu tabi ki, o pozisyonlar kaçarsa hiçbir maçı alamazsınız.
İlk yarı sonu şutlar: 9/2 Beşiktaş -- 7/3 Konyaspor'du yanlış hatırlamıyorsam.
Beşiktaş topla çok oynamış olabilir ama çok fazla bireysel oynadılar.

Son dakikalarda Aykut Kocaman'ın 1e-1 markaj yap işaretini gördük tvden.Hemen ardından da Erhan Albayrak da bir serzenişinde hoş olmayan sözler kullanmış sanırım; ağız okumayı bilmem, yanımızdaki arkadaşlar söylediler.
Eğer hakikaten saygısızca bir sözcük ise hiç yakışmıyor!

Bobo'yu oyunda pek aktif göremedik ama az çok dribbling yaparken tekniğinin çok da zayıf olmadığı görülüyor.Zamanla kendisini geliştirebilir ama ne kadar geliştirebilir asıl sorulması gereken konu bu.Daha fazla hareketli oynaması lazım.

Beşiktaş'ın yediği gol ise hakikaten rezaletti.Okan Yılmaz'ın şutunu çıkarttan Cordoba'nın çabası boşa gitti, bu yetersizlik değil resmen konsantrasyon eksikliği.

Hakem kötüydü bence ama çok fazla kritik pozisyon yoktu.Konuşulmaz basında pek o yüzden.Son dakikalarda Murat Hacıoğlu'na yapılan faulü bence aslında Murat Hacıoğlu yaptı.Bebbe'nin kırmızı kart görmesi gerekirdi, bir çok kez kendini yere attı.Tekniği zayıf, sadece hızı ile oynamaya çalışan bir oyuncu (Youla daha iyiydi :cool: ); işi gücü kendini yere bırakmak.Hakem faul vermedi bu pozisyonlara ama hakemi aldatmaktan kart göstermesi gerekmez miydi?

Bence Beşiktaş'ın oyun formatını değiştirmesi lazım.Dünyada artık güncel olarak 4-2-3-1 oynanıyor (Bu taktiğe geçmek için denemek iyi olacaktır bence).Beşiktaş sonuç itibari ile şu andaki düzenden vazgeçmek durumunda.Oyunun her iki yönünü de oynayabilen kanat oyuncuları lazım.Ahmet Hassan aslında forvet, İbrahim Üzülmez de çok defansif ve oyunu çok yetersiz.Sonuçta kanatlardan yeterli verim sağlanamıyor.Sol bekte Mehmet Sedef oynarken en azından deneyim kazanıyordu, zorunluluklar yüzünden Çağdaş'ın sol bek oynaması ofansif olarak etkiledi Beşiktaş'ı.

İkinci yarı Konyaspor tamamen yarı sahasına çekilince Beşiktaş Konyaspor yarı sahasına rahat geldi ama Konyaspor doldur-boşlat topları rahat çıkardı.Bobo'yu çıkarmak zorunda kalmasaydı Beşiktaş, oyun kitlenmiş iken hava hakimiyeti olan bir oyuncu önemli olabilirdi. Geçmiş olsun diyelim Bobo'ya, İnşallah önemli bir şeyi yoktur.

Beşiktaş'ın belli bölgelere yeni transferleri gerekiyor bence.Kesinlikle defansif ve teknik bir önliberoya ihtiyacı var, yanında Kleberson etkili olabilir.Yabancı hakkını sol açığa harcayabilir Beşiktaş.Defansa da iyi, uzun, seri bir stoper alınması gerekir bence.Santrafor sorununu yazmıyorum zaten.

Son olarak Bebbe'nin formasında BEBE yazması da dikkatimi çekmedi değil :rolleyes:

francesco10
25.Mart.2006, 02:09
maçı izlemedm ama sayende izlemiş kadar oldm, saolsn :)

koray_capello
25.Mart.2006, 05:18
evet analizler gerçekten maçı iyi özetliyor.bence beşiktaşın sorunu oynadığı futbol zihniyeti.bir takım ki bu takım eğer kendi liginin en büyük takımlarındansa her maç içerde ve dışarda farketmezsizin kontra atak futbol oynamaya çalışmamalı.zaman zaman maç içinde tabiki düşünülebilir ama maça başlandığı andan itibaren takım kapanıp kontra arıyor.daha doğrusu kapanmak istemese bile kapanmak zorunda kalıyor.çünkü ortasaha hiç basmadığından rakip istediği gibi çıkıp hücuma yerleşebiliyor(sırf bu maçtan bahsetmiyorum) inşallah tigana gelecek sezonda bu şekilde oynatmayı düşünmüyodur.çünkü şuanda elindeki kadro ile sezonu geçirmek amacıyla mecburiyetten bu şekilde oynatması kabul edilebilir ama gelecek sezonda bu şekilde olmamalı.zaten bende olacağını sanmıyorum.

ayrıca beşiktaşın sahada ne yaptığı belli değil 1 sezondur bu böyle devam ediyor bazen 2-3 maç üstüste kazanıyoruz ama tamamen tesadüf o 3 maçı üstüste kaybedebilirizde.hiç birşekilde hücum stratejisi filan yok takımda tamamen tesadüf eseri oluşan pozisyonları takip ettirerek ortaya birşeyler çıkartmaya çalışıyorlar.

bide tigana 4lü savunmayıda çakılı oynatıyor genelde.sağda mustafa doğan şuan sakat ama sakat olmasa o oynuyor solda ise çağdaş yada koray(ne alaka ise) zaten isteselerde ileri çıkamayan çıksalarda sadece top kaptırmayı başarabilen adamlar.hee tmm buda kabul edilebilir belki ama onların önlerinde oynayan kanat adamları hakkatten tam-gerçek bir kanat adamı olsalar ve tek başlarına oralarda birşeyler yapacak yetenekte olsalar yine anlarım.ama ne sağda a.hassan gerçek bir kanat oyuncusu nede solda i.üzülmez orta yapamayan oyuncular.i.akın ı kullanmak istesen o tekniği zayıf olduğundan kanattan oynaması imkansız.sadece kaleyi karşıdan görürse top tesadüf önünde kalırsa topa vurmasını bilir o da sadece sol ayağı ile.zaten durmadan ileri çıkma sevdasından dolayı kanatta oynatamazsınız.

forvette ise g.güleç tabiki o müthiş formunu durmadan sürdürmesi imkansızdı ama oynasın yeterki gençler oynasın zaten tigana da onu hiç keseceğe benzemiyor.bobo ise tekniği,dribblingi zayıf bir oyuncu ama çok enterasan bir oyuncu.durmadan ortalığı karıştıran rakibi yoran zorlayan ayrıca yılmayan güçlü bir oyuncu.hava toplarında ise çok etkili.ben g.güleç ile bobo nun iyi bir ikili olduğunu şimdiden düşünüyorum.ilerde daha da etkili olacaklardır.bence transfere en az ihtiyaç duyulan bölge forvet.tabiki ihtiyaç var ama forvete gelene kadar ne eksiklikler var..

bence ABOOO nun da değindiği gibi ortasaha ya savaşan bir adam kesinlikle şart.appiah nasıl fenerde aurelio ile alex'i rahatlatıyorsa bizde de kleberson biraz daha ofansif kullanılabilir bu transfer yapılırsa.onun dışında birde oyun kurabilecek kapanan takımları açabilecek ofansif bir adam lazım.tümer zaten gidiyor e sergen de malum zaten.defansif ortasaha ne kadar lazımsa ofansif te o kadar lazım.ve son olarak i.üzülmez,ali tandoğan,çağdaş,ali güneş bu dört başıboşu gönderip iki tane biri sağa biri sola ileri çıkabilen ve savunma yapabilen defans adamı lazım.yani türkiye de hiç olmayan 2 adam.

RoCCo_42
25.Mart.2006, 10:07
Besiktas AYKUT KOCAMAN'ın saçmalıklarıyla boğuan ve deplasmanda en az puanı alan KONYASPORUM'a yeniliyorsa analize filan gerek yok bence sonuç gayet açık.Beşiktaş artık kupaya yoğunlasdı mantığını çıkarabiliriz buradan.

Laz_Asker_61
25.Mart.2006, 11:07
sistem felan hikaye ruh yok ruh

SaMaNYoLu
25.Mart.2006, 12:47
Yarın Kayseri Samsunu deplasmanda yenerse beşiktaş ueafa şansını Unutsun. ki ben kesinlikle ordan en az 1 puan çıkaracaklarına inanıyorum. beşiktaş arkadaşın dediği gibi kupaya yoğunlaşsında Seneye kadar taraftarı türbünde kalsın hiç olmazsa. konyaya yenilmekten öte gol atmadan gönderiyorsan harbi türbünde kimse kalmaz.

barman
26.Mart.2006, 12:52
wallaha aboo haklı herşeyi doğru anlatmış.bu takım bol gol yer bencede.takımda bişi kesik ama ben bulamadım o eksiği

fatalflex111
26.Mart.2006, 12:58
Beşiktaş bir çöküşe geçti fazla tartışmaya gerek yok bunu bu kesin bişi

emirduman
26.Mart.2006, 13:38
Hırs yok Beşiktaş'ta kanımca, çok istekli görmüyorum...

Cengo
28.Mart.2006, 03:27
wallaha aboo haklı herşeyi doğru anlatmış.bu takım bol gol yer bencede.takımda bişi kesik ama ben bulamadım o eksiği

Orta saha eksik bence, herkes ileride.Orta sahada alan daraltamadan, koşmadan maç kazanamazsın..

TüMeR_yAğıZ
29.Mart.2006, 21:46
evet ortasahada daha fazla mücadele edilmesi lazım.tigana'nın pozitif futbolu takım üzerinde etkisini gösteriyor tümer sergen bile 90 dk.koşuyor mücadele ediyor.tümerin askerlik sorunu nedeniyle seneye takımdan ayrılıp avrupaya gidecek olmasının dışında son haftalardaki onbir seneye takımın iskeletini oluşturacak.klebersonun bulunduğu mevkide koray,klebersonda biraz daha ofansif bölgede oynatılmalı.koray geriden oyunu iyi başlatan atağa kalktığında takımın etkili hücum yapmasını sağlayan zeki bir futbolcu.onun arkasında gökhan-ibrahim toraman ikilisi olmalı.şu anda beşiktaş önümüzdeki yılın kadrosunu yapmaya çalışıyor,türkiye kupasında da yarı finale çıktığı için uefa için ligden çok buraya yoğunlaştı tigana.bence akıllılık ediyor ve günü kurtarmak yerine geleceğe dönük kafasındaki takımı oluşturmaya çalışıyor.rıza çalımbay geçen sene günü kurtarmıştı ama bu senemizi mahvetmişti,tigana bunu yapmıyor.gençlerede fırsat vererek önümüzü açıyor.