evet analizler gerçekten maçı iyi özetliyor.bence beşiktaşın sorunu oynadığı futbol zihniyeti.bir takım ki bu takım eğer kendi liginin en büyük takımlarındansa her maç içerde ve dışarda farketmezsizin kontra atak futbol oynamaya çalışmamalı.zaman zaman maç içinde tabiki düşünülebilir ama maça başlandığı andan itibaren takım kapanıp kontra arıyor.daha doğrusu kapanmak istemese bile kapanmak zorunda kalıyor.çünkü ortasaha hiç basmadığından rakip istediği gibi çıkıp hücuma yerleşebiliyor(sırf bu maçtan bahsetmiyorum) inşallah tigana gelecek sezonda bu şekilde oynatmayı düşünmüyodur.çünkü şuanda elindeki kadro ile sezonu geçirmek amacıyla mecburiyetten bu şekilde oynatması kabul edilebilir ama gelecek sezonda bu şekilde olmamalı.zaten bende olacağını sanmıyorum.
ayrıca beşiktaşın sahada ne yaptığı belli değil 1 sezondur bu böyle devam ediyor bazen 2-3 maç üstüste kazanıyoruz ama tamamen tesadüf o 3 maçı üstüste kaybedebilirizde.hiç birşekilde hücum stratejisi filan yok takımda tamamen tesadüf eseri oluşan pozisyonları takip ettirerek ortaya birşeyler çıkartmaya çalışıyorlar.
bide tigana 4lü savunmayıda çakılı oynatıyor genelde.sağda mustafa doğan şuan sakat ama sakat olmasa o oynuyor solda ise çağdaş yada koray(ne alaka ise) zaten isteselerde ileri çıkamayan çıksalarda sadece top kaptırmayı başarabilen adamlar.hee tmm buda kabul edilebilir belki ama onların önlerinde oynayan kanat adamları hakkatten tam-gerçek bir kanat adamı olsalar ve tek başlarına oralarda birşeyler yapacak yetenekte olsalar yine anlarım.ama ne sağda a.hassan gerçek bir kanat oyuncusu nede solda i.üzülmez orta yapamayan oyuncular.i.akın ı kullanmak istesen o tekniği zayıf olduğundan kanattan oynaması imkansız.sadece kaleyi karşıdan görürse top tesadüf önünde kalırsa topa vurmasını bilir o da sadece sol ayağı ile.zaten durmadan ileri çıkma sevdasından dolayı kanatta oynatamazsınız.
forvette ise g.güleç tabiki o müthiş formunu durmadan sürdürmesi imkansızdı ama oynasın yeterki gençler oynasın zaten tigana da onu hiç keseceğe benzemiyor.bobo ise tekniği,dribblingi zayıf bir oyuncu ama çok enterasan bir oyuncu.durmadan ortalığı karıştıran rakibi yoran zorlayan ayrıca yılmayan güçlü bir oyuncu.hava toplarında ise çok etkili.ben g.güleç ile bobo nun iyi bir ikili olduğunu şimdiden düşünüyorum.ilerde daha da etkili olacaklardır.bence transfere en az ihtiyaç duyulan bölge forvet.tabiki ihtiyaç var ama forvete gelene kadar ne eksiklikler var..
bence ABOOO nun da değindiği gibi ortasaha ya savaşan bir adam kesinlikle şart.appiah nasıl fenerde aurelio ile alex'i rahatlatıyorsa bizde de kleberson biraz daha ofansif kullanılabilir bu transfer yapılırsa.onun dışında birde oyun kurabilecek kapanan takımları açabilecek ofansif bir adam lazım.tümer zaten gidiyor e sergen de malum zaten.defansif ortasaha ne kadar lazımsa ofansif te o kadar lazım.ve son olarak i.üzülmez,ali tandoğan,çağdaş,ali güneş bu dört başıboşu gönderip iki tane biri sağa biri sola ileri çıkabilen ve savunma yapabilen defans adamı lazım.yani türkiye de hiç olmayan 2 adam.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..