View Full Version : GaLatasaray - Kayserispor [ TSL 19. Hafta ]
eXcitinG
08.Şubat.2008, 18:09
LincoLn ün iLK pozisyonu penaLtıdır. Adam orda geçmiş, geçtikten sonra bacak uzatıyorsa savunma oyuncusu kusura bakmasında LincoLn atsa dahi penaLtıdır. Uzatma, neden uzatıyorsun ? Top zaten senden çıkmış, geçmiş seni.
Kayseri nin son dakika da ki pozisyonu da penaLtıdır. Emre resmen topun iLerLemesine engeL oLuyor..
Ayrıca bu mesajdan sonra pankart hakkında tek bir mesaj daha yazmayın. Gidin taraftar forumLarınızda tartışın pankartLarınızı.
LaigLeNoiR
08.Şubat.2008, 18:13
Hayrettin abi Lincoln'ün posizyonunda bence yanlış düşünüyorsun.Çünkü orada Kayserili oyuncu ayak uzatmıyor.Topa müdahale yapmaya çalışıyor ancak topa vuramayınca ayaklarıyla yere basıyor.Yani uzatma falan yok ayağını.
deniz.91
08.Şubat.2008, 18:17
Hayrettin abi lincolnun pozisyonda lincoln ayağını takmadan eren ayağını yere basmıştı lincoln geldi ayağını taktı bilerek
LadroN
08.Şubat.2008, 18:18
Birinci sarı kart belki olur ama ikincisi tam bir hakem hatasıdır arkadaşlar
LaigLeNoiR
08.Şubat.2008, 18:23
Neden hakem hatasıdır ? Nerede hata yaptı hakem ? Bunu da açıklarsan daha verimli tartışabiliriz :)
El Barto
08.Şubat.2008, 18:28
Pozisyonları seyrettim ilk sarı kart pozisyonu tartışılır. Bana göre hakemin verdiği karar yanlış. Bence de o pozisyon penaltı, hadi hakem penaltı değil diye yorumladı ama sarı kart biraz ağır olmuş.
2. pozisyonda ise nasıl kural hatası yahu olsun olsun hadi hakem hatası olsun ki maçlarda kaç tane böyle pozisyon oluyor yanlış kart verilen. Birde kurallar vs. denmiş, serbest vuruş kullanılırken baraj bozulunca hakem sarı kart gösteriyorsa burada da kart çıkarması gayet doğal bence.
neyse olan olmuş bitmiş. iki takımada tebrikler.
deniz.91
08.Şubat.2008, 18:29
Gerekçesi nedir hakem hatası olarak
El Barto
08.Şubat.2008, 18:31
pozisyonu yanlış yorumlamış sarı kart çıkarmıştır işte buna nasıl kural hatası diyeceksin?
El Comandante
08.Şubat.2008, 18:32
http://i39.tinypic.com/f36wki.jpg
Su resimden de anlasilacagi gibi ;
Lincoln topu kurtarmis rakibinden,sag ayagini cekerken rakibi geliyor Lincoln'e direk temasta bulunuyor.Topla alakasi yok rakibin.
Bence penalti,hadi diyelim hakem penaltiyi es gecti.O zaman sari kart vermemesi lazimdi,cünkü Lincoln hareket halindeydi,aldigi bir darbe var.Yere düsmesi cok normal...
deniz.91
08.Şubat.2008, 18:34
Bran şimdi burda Licolne sarı kart göstermese atılmayacaktı tamamdiyeli ama 4 dakika sonrada Baros gitti kanlı elini hakem sürdü hakem sarı kartla yetindi buna ne diyeceksin
El Comandante
08.Şubat.2008, 18:36
Bran şimdi burda Licolne sarı kart göstermese atılmayacaktı tamamdiyeli ama 4 dakika sonrada Baros gitti kanlı elini hakem sürdü hakem sarı kartla yetindi buna ne diyeceksin
Deniz öyle bir konusuyorsun ki,sanki Baros sadist adam,hakeme mesaj veriyo.:D
Orada Baros kafasina bir darbe aldigini ve kafasinin kanadigini hakeme belirtiyor,hakem de orali olmayinca Baros kan aktigini belli etmek icin hakemin üstüne sürüyor.Tabi Baros orada sinirinden dolayi böyle birsey yapmis,bence sari kart dogru karar.
deniz.91
08.Şubat.2008, 18:38
Kan aktığını belli etmek için öyle yapıyor ama kanını hakeme sürmesi kesinlikle kırmızı kartlık bir durumdu maraton programındada bu söylendi lincolnu atmasa barosu atardı normalde iksinide atamsı gerekti ama baskı engelledi tıpkı 90+da yenen penaltımız gibi
LaigLeNoiR
08.Şubat.2008, 18:39
Resim 1 - Kayserili 35 numaranın ayağı yere basıyor.
http://img17.imageshack.us/img17/2227/92732140ae3.png
Resim 2 - Lincoln ayağını rakibin yere bastığı ayağa takıyor.
http://img17.imageshack.us/img17/6031/34142822dp8.png
El Comandante
08.Şubat.2008, 18:43
Yahu Murat bak anlamiyorsun.
Eren'in topla bir alakasi var mi ? Yok.
Eren gelip Lincoln'e ayagini uzatiyor mu ? Evet.
Lincoln de hareket halinde mi ? Evet.
Gerisi kimseyi ilgilendirmez,penaltiyi calacaksin.Lincoln bir darbeye maruz kaliyor ve yere düsüyor...
LadroN
08.Şubat.2008, 18:45
hakem hatsı derken arkadaşların verdigi kurallra gore dedim ama artık olmuş a çare yok :D
LaigLeNoiR
08.Şubat.2008, 18:48
Kuralda yazan şey topun hemen oyuna sokulması falan.Ancak top orada hemen sokulamıyorki.Emre Aşık sağolsun engelliyorda engelliyor.Lincoln'de topla hareket yapıyor falan o anda Kayserili oyuncu kullanacakken Lincoln kesiyor topu.9.15'de olmadığı için de sarı kartı yiyor.Bu kadar basit.
Baran bak şimdi Kayserili oyuncu topa geliyor ancak topu es geçiyor.Yani topu yakalayamıyor ve rakibe müdahale yapmamak için ayaklarıyla yere basıyor.Yani Lincoln'e en ufak teması yok.Ancak bunu gören akıllı Lincoln oraya kadar gelen Kayserili oyuncunun o yere bastığı ayağına kendi ayağını takıyor ve sarı kartı görüyor.Gayet açık ve net.
deniz.91
08.Şubat.2008, 18:49
Baran ne darbesi adam sadece ayağını koymuştu oda yere basıyodu ayağı hiçbir dokunma bile yoktu geldi kendi taktı ayağını lincoln
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
"Oyun devam etmeliydi"
Hakem Selçuk Dereli, G.Saray-Kayseri maçının en çok tartışılan isimlerinden biriydi. Lincoln'ün ikinci sarıdan atıldığı pozisyon 2007 yılındaki sınavda klasman hakemlerine soruldu. Testin 46. sorusu şöyleydi: "Bir serbest vuruş veriliyor. Oyuncu hemen kullanıyor. 9.15'ten yakın olan bir rakip futbolcu kesiyor." Bu sorunun doğru cevabı da "Oyun devam eder" şeklinde verilmişti. Sınavda "Sarı kart veya oyunu tekrar başlatmak" gibi yanıtları veren hakemlerin notu kırılmıştı.
Maçın gözlemcisi Serdar Çakır'ın da maçtan sonra "Lincoln'ün ikinci sarısı yanlıştı. Oyun devam etmeliydi" dediği öğrenildi. Oyun kuralları kitabının 122. sayfasında "Eğer bir oyuncu serbest vuruşu çabuk kullanmaya karar verir ve topa 9.15 metre mesafeden daha yakında bulunan bir rakip oyuncu topu keserse hakem oyunu devam ettirmelidir" deniyor.
+93'te Emre Aşık'ın ceza alanı içinde elle oynamasında yardımcı hakem Hüseyin Fidan'ın "Hocam el var. Penaltı" uyarısında bulunduğu Dereli'den "Boşver! Kornere git" yanıtını aldığı iddia edildi.
Dereli'nin yönetiminden rahatsız olan Galatasaray yönetimi, maçı Ali Sami Yen'de baştan sona tekrar izledi. Sarı-kırmızılı kurmaylar, "Sivas'taki kural hatası dahil başımıza gelmedik kalmadı diyorduk. Lincoln'ün atılışı da kurallara aykırı. Futbolseverler, Galatasaray üzerinden kuralları öğreniyor" diye çevrelerine yakındılar.
08.02.2009
Kaynak : Sabah
Eğer doğru birşeyse skandal resmen yuh diyorum
GodfatheR
08.Şubat.2008, 19:44
G.Saray hakemi eleştiriyor.Doğru olabilir.Ancak dün Baros'un direk atılması lazımdı.Kafasıındaki kanı hakemin formasına sürdü.Bunun direk kırmızı hatta en az 3 maç ceza alması gerekir
48. dakikada Servet'in M.Eren'i düşürdüğü bir pozisyon var ki tartışmasız penaltı.Uzatmalarda E.Aşık'ın yaptığı zaten penaltı.Birazda bu açıdan bakmak lazım.Dün sahada mağdur olan bir takım varsa o Kayserispor'dur.
PesimiSTyLa
08.Şubat.2008, 19:45
Lincolnün pozisyonu net penaltı, penaltıyı vermiyorsun madem darbe var adam düşecek tabi havada asılı mı kalsın sarı verilmez. Emre asıkın pozisyon da penaltı.
Yalnız hakemin bize yaptığı onca skandal var ki bunları yapmasaydı ona belki de sıra gelmeyecekti.
Aşk-ı Şehir
08.Şubat.2008, 19:52
Bu arada Mehmet Eren'e yapılan bir hareket var. O da penaltı.;) Servet'in yaptığı hareket Eren'in yaptığı hareketten daha net. Lincoln'e müdahale var Eren tarafından. Bence hakem devam ettirmeliydi...Baros direk atılmalıydı. Yaptığı hareket tribünleri gaza getirmekten başka bi işe yaramadı...
GodfatheR
08.Şubat.2008, 20:11
Selçuk Dereli'nin ne vermediği penaltılar ne vermediği kartlar hiçbirinin Baros'un pozisyonundan sonra hiçbirinin önemi yok.
S.Dereli'nin nası bir hakem olduğu orada belli oldu.Adam geliyor kafasındaki kanı eline alıyor geliyor senin formana sürüyor.Bir hakem için en kutsal varlığı ünüformasıdır.Sen buna göz yumuyarsan kırmızıyı göstermiyorsan.Benim için hakem değilsin zaten.
Cengo
08.Şubat.2008, 20:17
Kayseri'ye verilmesi gereken 2 penaltı vardı.
Katletti diye tartışılacak bir yanı yok, katletti ise iki tarafa da katletti.
Selçuk Dereli'yi oldum olası sevmem zaten.
Bence konuşulacak başka bir konu kalmadı, diğer maçlara geçebilirsin, 14:00'dan itibaren maçlar başlıyor.
RoSeSHaH
08.Şubat.2008, 20:37
Hakem sahadan Galatasaray'ı silmeye çalışmış ve bunda kısmen başarılı olmuştur. Saygılar.
Alicanfmfan
08.Şubat.2008, 21:00
Ben size gülüyorum yahu , konu Galatasarayın aleyhine birşey olunca herşeyi unutup , o böyleydi , şöyleydi diyorsunuz , dogruları göremeyip...
PesimiSTyLa
08.Şubat.2008, 21:08
Boşversene ya 60 küsür dakika haksız yere 10 kişi oynayan bir takım değil de diger takım magdur. Bravo size:k:
Yalnız bizim hakemlerimiz o kadar kötü ki elbet sizin alehinize de bir hata olur birgün. O gün geldiginde de aynı sağduyuyu gösterebilecek misiniz bakalım?
KaF KeF
08.Şubat.2008, 21:09
Bize her maç oluyur zaten..Bıkkınlık geldi..
RoSeSHaH
08.Şubat.2008, 21:12
Yahu komik olmayı bırakın Allah aşkına. Maçları izlemesek hak vereceğizde, Fenerbahçe çıkıpta bize her maç oluyor bu hatalar diyorsa ya şakadır ya espridir bu.
KaF KeF
08.Şubat.2008, 21:13
Bizim maçları bi kaç kez 90 dakika izle görürsün zaten..Neyse.Konu bu değil..
anilton
08.Şubat.2008, 21:22
Maçı izleyemedim.O yüzden maç hakkında yorum yapmayacağım...
Tartışılan pozisyonları izledim;
Lincoln'un ilk pozisyonu uzaktan yakından penaltı değildir.Eren'in kendisine hiç bir müdahalesi yokken kendi ayağını Eren'e takarak hakemi penaltı olduğuna inandırmaya çalışmıştır.Bu art niyet demektir ve tartışmasız sarı karttır...
İkinci sarı kart gördüğü pozisyona gelirsek;aynı sarı kartı geçen haftalarda aynı hakem tarafından Yusuf görmüştü ve ben itiraz etmiş,hakeme sinirlenmiştim bu pozisyonda.Yani bence ikinci sarı kart yanlış...
Emre Aşık hemen bu pozisyon öncesi yaptığı hareketten dolayı sarı kart görmeliydi.Maçın son dakikalarında ceza sahasında elle oynadığı içinde ikinci sarı karttan atılmalıydı.Sivas maçlarında attığı kasti tekmeler ve tokatlar hala gözümün önünde.Bu adamın atılması yasak galiba...
Baros ve Eren her forvet-defans oyuncusu gibi kafaya çıkmışlar.Bunun neticesinde istemeden kafa kafaya çarpışmışlardır.Baros'un kafasında kanama olmuştur.Baros bu kanı hakemin formasına sürerek kırmızı kartı sonuna kadar haketmiştir.Hakemin formasına kanımı süreceğim ve atılmayacağım.Akıl almıyor vallahi.Aynen Emre gibi Baros'un da dokunulmazlığı var.Ettiği küfürler ve aldatmaya yönelik hareketlerinden dolayı kırmızı kart rekoru kıracaktı hakemlerimiz görevlerini yapsaydı...
M.Eren topu Servet'ten kurtarmıştır ve önüne geçmiştir.Servet ise kendisini geçen rakibine vurarak düşürmüştür.Net penaltıdır...
Emre Aşık ceza sahasında topa bilerek eliyle müdahele edip rakibin pozisyonunu ve avantajını engellemiş,bozmuştur.Tartışılması bile komiktir bu pozisyonun...
Şerefim üzerine yemin ediyorum.Tüm tarafsızlığımla yorumladım pozisyonları...
Sonuç olarak hakem Selçuk Dereli kötü bir maç yönetmiştir...
RoSeSHaH
08.Şubat.2008, 21:32
http://img5.imageshack.us/img5/3231/n57609987412445603266kz2.jpg
http://img23.imageshack.us/img23/5285/n57609987412445572660yu0.jpg
G. Saray karşıtı, kolpa gazeteler bile birşeyleri fark edebilmiş. Demek ki biz boşuna yorulmuyoruz burada.
Cengo
08.Şubat.2008, 21:34
Taraftara oynayan gazete onlar, transfer gününde o gazeteleri korumuyorsak bugün de korumamak lazım.Gazeteci objektif olur, böyle bir şey yazmaya hakkı yok.
anilton
08.Şubat.2008, 21:35
Ronaldinho Fenerde...
RoSeSHaH
08.Şubat.2008, 21:36
Tüm bu söylediklerinizin olduğu zamanlarda bile gazetelerin bizim hakkımızda neler yazdığını biliyoruz, medyanın tavrını biliyoruz.
Fanatik, Fotomaç gibi gazeteleri bırakın almayı, tartışmazdım bile. Hatta kaliteli Türk medyası için "hepsi aynı, al birini vur birine" bile diyen bir insanım ama bu sefer durum farklı. Sadece biz değil, görünüşe göre medya bile dikkat etmiş bazı şeylere.
anilton
08.Şubat.2008, 21:38
Evet sadece "bazı" şeylere dikkat etmiş...
Cengo
08.Şubat.2008, 21:38
Tüm bu söylediklerinizin olduğu zamanlarda bile gazetelerin bizim hakkımızda neler yazdığını biliyoruz, medyanın tavrını biliyoruz.
Fanatik, Fotomaç gibi gazeteleri bırakın almayı, tartışmazdım bile. Hatta kaliteli Türk medyası için "hepsi aynı, al birini vur birine" bile diyen bir insanım ama bu sefer durum farklı. Sadece biz değil, görünüşe göre medya bile dikkat etmiş bazı şeylere.
1 günde değişmemeli herşey.
Bir sefer için görüşünüz ile aynı düşünceye sahip olduklarından dolayı eleştirdiklerimizi alkışlamamak lazım.
RoSeSHaH
08.Şubat.2008, 21:42
Bakın medya hakkında düşüncem halen daha aynı, kesinlikle değişmeyecekte. Zamanında yapılanları ve yapılacak olanları biliyoruz. Ama medyanın bile bu seferlik bu konuya dikkat çekmesi bana ilginç geldi. Demek ki gerçekten birşeyler var ortada.
Cengo
08.Şubat.2008, 21:43
Bakın medya hakkında düşüncem halen daha aynı, kesinlikle değişmeyecekte. Zamanında yapılanları ve yapılacak olanları biliyoruz. Ama medyanın bile bu seferlik bu konuya dikkat çekmesi bana ilginç geldi. Demek ki gerçekten birşeyler var ortada.
Gazete sattırmak olmasın?
RoSeSHaH
08.Şubat.2008, 21:46
Daha önce tirajlarını düşünmüyor muydu gazeteler ? Neden kabullenmek istemiyorsunuz söylemek istediklerimizi ? Maçın gözlemcisi bile karar hatalıdır diyor, kuralları gösteriyoruz, belge koyuyoruz ama görünen o ki sadece kendi yazdığımızla kalıyoruz.
Bu konuya son mesajımdır. Saçma sapan bir şekilde devam ettirmek istemiyorum.
Cengo
08.Şubat.2008, 21:49
Daha önce tirajlarını düşünmüyor muydu gazeteler ? Neden kabullenmek istemiyorsunuz söylemek istediklerimizi ? Maçın gözlemcisi bile karar hatalıdır diyor, kuralları gösteriyoruz, belge koyuyoruz ama görünen o ki sadece kendi yazdığımızla kalıyoruz.
Bu konuya son mesajımdır. Saçma sapan bir şekilde devam ettirmek istemiyorum.
Basın yargıç değildir, taraflı olamazlar, objektif olmak zorundadır, taraflı ise tiraj kaygısıdır, başka bir sebebi olmaz.
ps. Maçtaki düdüklerin doğru veya yanlış olduğundan dolayı bahsetmedim, benim derdim basına karşı duruş.
Alicanfmfan
08.Şubat.2008, 22:15
Siz haklısınız , siz herşeyi biliyorsunuz , yeter artık bize gaz verici saçma sapan yorumlarınızı bırakın
World Hollow o1
08.Şubat.2008, 22:17
olmuş bitmiş bir olay ALLAH aşkına lincoln bile uzatmamıştır bu kadar neyin cabasını veriyorsunuz.. :)
Aydin
08.Şubat.2008, 22:20
Siz haklısınız , siz herşeyi biliyorsunuz , yeter artık bize gaz verici saçma sapan yorumlarınızı bırakın
yaklaşık buraya 3 kez yazdım ki, karşınızdakinin fikrine saygı duymalısınız. fikrine katılmıyorsanız da saygılı bir biçimde anlatın diye ama bu yetenekten yoksunsanız hiçbirşey yazmayın.
sana göre saçma sapansa bunu bu üslupla değil de neden saçma olduğunu adam akıllı anlatarak yazarsanız çok birşey mi kaybedersiniz? ha anlattınız da karşınızdaki mi anlamıyor. bırakın anlamasın o zaman. anladığı zaman dünya daha güzel bir yer mi olacak? hayır.
o zaman böyle sivri üsluplarla, içeriği boş olan yazılarla forumu doldurmanın ne alemi var ki? "tartışma" karvramı bir taraf anlamsızca "hebele" dediğinde karşı tarafın da aynı anlamsızlıkta "hübele" dediği birşey değildir.
artık şunu anlayın. böyle boş yorumlarınızı okuyarak zaman kaybetmek istemeyen benim gibi birçok kişi vardır bu forumda.
Alicanfmfan
08.Şubat.2008, 22:21
O zaman bende cevap verince uyarı alıyorum ,
Aydin
08.Şubat.2008, 23:03
Sen düzgün cevap verdiğin müddetce uyarı almazsın.
Belgorth
08.Şubat.2008, 23:07
yaklaşık buraya 3 kez yazdım ki, karşınızdakinin fikrine saygı duymalısınız. fikrine katılmıyorsanız da saygılı bir biçimde anlatın diye ama bu yetenekten yoksunsanız hiçbirşey yazmayın.
sana göre saçma sapansa bunu bu üslupla değil de neden saçma olduğunu adam akıllı anlatarak yazarsanız çok birşey mi kaybedersiniz? ha anlattınız da karşınızdaki mi anlamıyor. bırakın anlamasın o zaman. anladığı zaman dünya daha güzel bir yer mi olacak? hayır.
o zaman böyle sivri üsluplarla, içeriği boş olan yazılarla forumu doldurmanın ne alemi var ki? "tartışma" karvramı bir taraf anlamsızca "hebele" dediğinde karşı tarafın da aynı anlamsızlıkta "hübele" dediği birşey değildir.
artık şunu anlayın. böyle boş yorumlarınızı okuyarak zaman kaybetmek istemeyen benim gibi birçok kişi vardır bu forumda.
hocam bende defalarca yazdım "ne olur objektif olamayacaksanız rakibinizin hatta özellikle sevmediğiniz rakibinizin forumlarına yazmayın" diye. ne oldu? bunları söylediğim için ben uyarı aldım. söylediğim kişi de hemen yukarıda halen daha yazan ABOOO isimli kullanıcıdır. ben bir defa olsun kendisinin "ya doğru, bu sefer haklısınız" dediğini görmedim, üzerinden örnek veriyorum ama neredeyse bütün Fenerbahçeli arkadaşlar ve bazı diğer takım taraftarı arkadaşlar bu şekilde davranıyor. olaya artık kuralları, hakem sınavlarını soktuk doğru düşündüğümüzü burada bir hata olduğunu ve bu hata nedeniyle her şeyin seyrinin değiştiğini, bundan zararlı çıkanın da Galatasaray olduğunu gösterebilmek amacıyla ancak aldığımız tepki nedir söyler misiniz? "hakkı yenen bir takım varsa o da Kayserispor'dur" denildi. 60 dakika haksız yere 10 kişi oynayacaksın ve 11 kişi olan takımla tamamen eşit oynayacaksın oyun olarak neredeyse ve halen daha haksız bulunan sen olacaksın, hakkın yendiği halde. o hatalı kartlar verilmeseydi Lincoln'e biriniz söylebilirmisiniz bana Galatasaray berabere kalır mıydı? bizim amacımız burada kesinlikle birilerini karalamak ya da ortalığı ateşe vermek değil ama derdini anlatmaya çalıştığın "futboldan anlar, hata yapıldığını hak yenildiğini bilir"diye bir derdini anlatmak istediğin kişiler taraftar formasını çıkartamadan yorum yapınca da çileden çıkıyorsun. dün ilk 30 dakikada %67 top oynama yüzdesiyle, 3'te 3 kaleyi bulan şut oranıyla ve %76 doğru pas yüzdesiye oynayan Galatasarayıma "kötü oynadı zaten, hem sizin değil Kayseri'nin hakkı yenildi, aslında 2 penaltıları verilmedi yoksa 3-1 yeniliyordunuz" denirse kimse kusura bakmasın iş kişiselleşmiş olur çünkü bunu söyleyen kişi tamamiyle objektif taraftar kimliğiyle bunu söylüyordur ve bu da kişisel bir yorumdur. ancak nedense her zaman hakkını ya da en azından kendini ve takımını savunmaya çalışan burada uyarılıyor nedense. kusura bakmayın ama insan düşünmeden edemiyor "burası belli bir zümrenin birbirini tutmaya başladığı bir platform mu olmaya başladı acaba?" diye.
buyur hocam, uzun uzun derdimi anlattım. büyük ihtimalle yeniden uyarı alacağım ve bu 2. uyarım olduğundan uzaklaştırma alacağım ama bu derdimizin anlaşılmasına vesile olacaksa helali hoş olsun diyorum.
p.s. şahsen ben Neliel tu Oderschvank hayranıyım. Ichigo'da fena benzetiyor Ulqiorra'yı manga'da :)
Alicanfmfan
08.Şubat.2008, 23:18
GALATASARAY TÜRKİYE`DİR
Dün gece Ali Sami Yen Stadı’nda futbolun dışında çirkin oyunun bir perdesi daha sergilenmiştir. Neye hizmet ettiği belirsiz, neyi amaçladığı ise gün gibi aşikar zihniyet bilinçli bir şekilde 90 dakika boyunca adeta emek hırsızlığı yapmıştır. Galatasaray-Kayserispor maçının hakemi Selçuk Dereli bir futbol karşılaşması yönetmemiştir. Yazılan senaryoyu başarılı şekilde ortaya koymuştur. Gösterdiği davranışların ve verdiği kararların başka bir açıklaması da yoktur. Karşılaşma boyunca oyunun önüne çıkan akıl almaz hataları ve yönetimiyle futbolcularımızı ve taraftarımızı tahrik etmiş belki de diyet ödeme uğruna bir takımın kaderi ile oynama hakkını kendinde görmüştür. Takımımızı anlamsız ve tartışılan kararlarla eksik bırakmış, taraftarı provoke ederek tahriklere yol açmış adeta takımımızın üzerine oynayıp tek kelimeyle bir sindirme operasyonunu sahne sahne uygulamaya koymuştur. Selçuk Dereli’nin komedi yönetimi bardağı taşıran son damla olmuştur.
Şimdi futbol tarihine karanlık bir gece olarak asılan bu 90 dakikanın ardından beyaz sayfa söylemleriyle yola çıkıp basiretsiz görünümleriyle güvenilir olmaktan uzak kalanlara sesleniyoruz:
1) Galatasaray’ın olgun duruşunun katkılarıyla filizlenen ve yükselen futbol barışı ne yazık ki Galatasaray’ın aleyhine kullanılarak bugünlere gelinmiştir. Galatasaray’ın Türk futbolundaki kaosu önlemeye yönelik çabası ve birleştirici unsur olma adına gösterdiği anlayış kendi aleyhine haksızlıklara yol açacak kadar deformasyona uğratılmıştır. "Galatasaray nasılsa bizi destekliyor" diye düşünüp Galatasaray’ın üzerine oyunlar oynamaya kalkışmak bu büyük camianın gücünü hafife almaktır.
2) Futbolcularımız ve yöneticilerimiz haksız yere ve komik gerekçelerle cezalandırılırken hataları yapanların yanlışları yanlarına kar kaldığı gibi asıl ceza görmesi gerekenler ise Galatasaray’a karşı hata yapmanın bedelini ödüllendirilerek almaya başlamışlardır.
3) Hakemlerin; takımımız futbolcularına yapılan sertliklere gösterdiği tölerans ve yaklaşım, basit-ucuz ve kolay kart cezaları uygulaması, takımın futbolunu sindirmeye yönelik çalınan düdükler, tribünlerin provokasyonuna yol açan yönetimler ve bunun neticesindeuortaya çıkan komik cezalar artık tahammül sınırlarını zorlamaktadır.
4) Unutulmasın ki Turkcell Süper Lig’de Galatasaray, 2007-08 sezonunda en az kart gören takımlardan biri olmuştur. Kulübümüzün ve futbolcularımızın spor ahlakı-anlayışı ve duruşu hiçbir şekilde değişmemiştir. Hal böyleyken şimdi soruyoruz “Ne değişmiştir ki bu ucuz kartlar havada uçuşmaktadır?” Kartlarda ve faullerde görülen çifte standart, bazı futbolcularımızı pasifize etmek için gösterilen çabalar arkalarında hep soru işaretleri bırakmaktadır.
5) Son Kayserispor maçında, bir önceki hafta Sivas’ta bedava gösterildiği herkesce malum kırmızı kartlar Eskişehirspor maçında ofsayttan atılan, Kadıköy’de atılan ama iptal edilen goller ve daha bir çok örneklerle çoğaltabileceğimiz kasıtlı olmadığına inanmak istediğimiz ama inancımızı ve sabrımızı zorlayan pozisyonlar. Biz sadece Galatasaray’ın değil tüm maçların mercek altına alınmasını ve incelenmesini istiyoruz. Bakın, araştırın. Anti futbola prim tanımayın. Bakın, araştırın, çifte standardınızı siz de yakalayın..
6) Yine unutulmaması gereken bir nokta ise Galatasaray’ın Avrupa çapında yıldızlara sahip ve milli takımlara en çok futbolcu veren kulüp olmasıdır.Yerli ve yabancı birçok marka ismin yer aldığı takımımız aynı zamanda darbeye yönelik sakatlıklardan da aşırı derecede etkilenmektedir. Galatasaray futbol takımı bünyesinde 22 milli futbolcuyu barındıran bir yapıya sahiptir. Ayrıca bunların içinde 5 ayrı milli takım kaptanı mevcuttur. Böylesine uluslararası hüviyetteki bir takıma karşı kimse takıntısını, nefretini, kompleksini Galatasaray’ın üzerinden gidermeye çalışamaz. Kimse yazılan senaryoları Galatasaray’ın üzerinde uygulayamaz. Galatasaraylı futbolcuların sahadaki duruşlarını kimse bozamaz, taraftarı provoke edemez, sahasını kapatmaya çalışamaz. Bir çok milli zaferi birlikte yaşadığımız bu çocuklarımızın kendi değerlerimizin basit oyunlarla heba edilmesine göz yumamayız.
7) Gerçekçi hiçbir icraat-proje ve hamle atağına kalkışmayan, somut bir faaliyet girişiminde bulunmayan, futbol oynanması mümkün olmayan sahalara seyirci kalan ve bu nedenle futbolcuların sakatlanmalarına yol açanlar sadece ikili ilişkilere dayalı düzenlerinde Galatasaray gerçeğini göz ardı edemezler.
Türkiye Futbol Federasyonu yönetimine, Fair-Play adına attığımız her adımın, uzattığımız her zeytin dalının geri dönüşü bizi hem şaşırtmakta hem de yaralamaktadır. Galatasaray camiasının Fair-Play’den anladığı dürüst oyun-etik davranıştır. Biz herkese eşit davranılan bir yönetim anlayışını destekleyeceğimizi her platformda belirten bir camianın ve anlayışın temsilcileriyiz. Biz lekesiz, saf ve adil bir futbol anlayışı istiyoruz.
Ancak tahammül sınırlarını aşan yaklaşımlar, sergilenen vurdumduymaz tavırlar ve Galatasaray maçlarında yaşanan akıl almaz hatalar bizi sessizliğimizi bozmak zorunda bırakmıştır. Ne yazik ki yola çıkarken beyaz sayfa, dürüst futbol, şeffaflık anlayışı sloganlarını şiar edinenler kendilerinin de sonunu kestiremedikleri bir yöne sapmıştır. Bu şekilde gittiği sürece Türkiye Futbol Federasyonu’na ve kurullarına olan desteğimizi geri çekeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.Uzun süren sabırlı bir dönemin ardından bugün geldiğimiz noktada bu federasyon ve kurullarının Türk futbolunu yönetecek kapasitede olmadığına kanaat getirmiş bulunuyoruz.
Galatasaray’ın desteği olmadan federasyonunun futbol barışını, sportif başarıyı ve sektörel gelişimini nasıl sağlayacaklarını bizde merak ediyoruz..
Galatasaray her zaman futbol barışının yanında olmuş bir kulüptür ve olmayada devam edcektir. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu ve kurulları sadece kuralları sağduyulu ve dürüstçe uyguladığı sürece.
Hiçbir zaman unutulmasın ki sessizliğimiz acizliğimizden değil efendiliğimizdendir. Federasyon ve onun kurullarına desteğimizi ve güvenimizi gözden geçirmek zorunda kaldığımız şu günlerde kimsenin kuşkusu olmasın ki Galatasaray camiası ve taraftarı haksızlığa karşı her türlü tepkisini demokratik platfomlarda gösterecektir. Etik futbol anlayışımızda kurallara bağlılık, rakibe saygı, haksız avantajdan kaçınma ilkelerinin herkese eşit bir biçimde uygulanması dışında hiç bir beklentimiz yoktur.
MHK’yi kimin yönettiğini bilmiyoruz.
Gözlemciler ve temsilciler kurulunu ve diğer kurulları kimin yönettiğini bilmiyoruz.
Ama artık kimin yönetmediğini biliyoruz.
GALATASARAY SAHİPSİZ DEĞİLDİR….
GALATASARAY TÜRKİYE’DİR…
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu
metaLwrath
08.Şubat.2008, 23:26
Dün gece ki olaylar Bardağı taşıran son damlaydı..
Yıllardır uğraşılan Anadolu'dan Şampiyon çıksın düşüncesi Trabzonspor'un ittirmesiyle, bu maçla birlikte daha belirgin hale gelmiştir.
Bu planın başarısını 14 hafta sonra göreceğiz.
Cengo
08.Şubat.2008, 23:29
hocam bende defalarca yazdım "ne olur objektif olamayacaksanız rakibinizin hatta özellikle sevmediğiniz rakibinizin forumlarına yazmayın" diye. ne oldu? bunları söylediğim için ben uyarı aldım. söylediğim kişi de hemen yukarıda halen daha yazan ABOOO isimli kullanıcıdır. ben bir defa olsun kendisinin "ya doğru, bu sefer haklısınız" dediğini görmedim, üzerinden örnek veriyorum ama neredeyse bütün Fenerbahçeli arkadaşlar ve bazı diğer takım taraftarı arkadaşlar bu şekilde davranıyor. olaya artık kuralları, hakem sınavlarını soktuk doğru düşündüğümüzü burada bir hata olduğunu ve bu hata nedeniyle her şeyin seyrinin değiştiğini, bundan zararlı çıkanın da Galatasaray olduğunu gösterebilmek amacıyla ancak aldığımız tepki nedir söyler misiniz? "hakkı yenen bir takım varsa o da Kayserispor'dur" denildi. 60 dakika haksız yere 10 kişi oynayacaksın ve 11 kişi olan takımla tamamen eşit oynayacaksın oyun olarak neredeyse ve halen daha haksız bulunan sen olacaksın, hakkın yendiği halde. o hatalı kartlar verilmeseydi Lincoln'e biriniz söylebilirmisiniz bana Galatasaray berabere kalır mıydı? bizim amacımız burada kesinlikle birilerini karalamak ya da ortalığı ateşe vermek değil ama derdini anlatmaya çalıştığın "futboldan anlar, hata yapıldığını hak yenildiğini bilir"diye bir derdini anlatmak istediğin kişiler taraftar formasını çıkartamadan yorum yapınca da çileden çıkıyorsun. dün ilk 30 dakikada %67 top oynama yüzdesiyle, 3'te 3 kaleyi bulan şut oranıyla ve %76 doğru pas yüzdesiye oynayan Galatasarayıma "kötü oynadı zaten, hem sizin değil Kayseri'nin hakkı yenildi, aslında 2 penaltıları verilmedi yoksa 3-1 yeniliyordunuz" denirse kimse kusura bakmasın iş kişiselleşmiş olur çünkü bunu söyleyen kişi tamamiyle objektif taraftar kimliğiyle bunu söylüyordur ve bu da kişisel bir yorumdur. ancak nedense her zaman hakkını ya da en azından kendini ve takımını savunmaya çalışan burada uyarılıyor nedense. kusura bakmayın ama insan düşünmeden edemiyor "burası belli bir zümrenin birbirini tutmaya başladığı bir platform mu olmaya başladı acaba?" diye.
buyur hocam, uzun uzun derdimi anlattım. büyük ihtimalle yeniden uyarı alacağım ve bu 2. uyarım olduğundan uzaklaştırma alacağım ama bu derdimizin anlaşılmasına vesile olacaksa helali hoş olsun diyorum.
p.s. şahsen ben Neliel tu Oderschvank hayranıyım. Ichigo'da fena benzetiyor Ulqiorra'yı manga'da :)
Birincisi kişisel forumunuz değildir, isteyen herkes yazabilir, bunu eleştirmek, yönetici gibi yorumlama hakkınız yok.
İkisincisi hakem hakkında görüş bile belirtmemişken bunu yazıyorsanız işi kişiselleştirip düşüncenizi empoze etme, karşısınızdakini saygısızca gösterip dediklerinizi kabul ettirme düşüncesi oluyor.
Kabul etmiyorsanız görüşünüzü teorinizi söylersiniz, gayet seviyeli bir şekilde yazdım.Aydın'ın yazdıkları bana değildi, ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım.
Maçın başında Lincoln atılmadan Servet'in yaptığı penaltı vardı?
Maç boyu orta saha mücadelesi gördüm, sadece ben değil bir çok kişi kötü oyun demişti ayrıca, burada sorun nedir anlayamadım? Çok fazla pozisyon da yoktu, bambaşka bir taktik ile oynamaların da sebebi olabilir.
Alicanfmfan
08.Şubat.2008, 23:31
Birincisi kişisel forumunuz değildir, isteyen herkes yazabilir, bunu eleştirmek, yönetici gibi yorumlama hakkınız yok.
İkisincisi hakem hakkında görüş bile belirtmemişken bunu yazıyorsanız işi kişiselleştirip düşüncenizi empoze etme, karşısınızdakini saygısızca gösterip dediklerinizi kabul ettirme düşüncesi oluyor.
Kabul etmiyorsanız görüşünüzü teorinizi söylersiniz, gayet seviyeli bir şekilde yazdım.Aydın'ın yazdıkları bana değildi, ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım.
Maçın başında Lincoln atılmadan Servet'in yaptığı penaltı vardı?
Maç boyu orta saha mücadelesi gördüm, sadece ben değil bir çok kişi kötü oyun demişti ayrıca, burada sorun nedir anlayamadım? Çok fazla pozisyon da yoktu, bambaşka bir taktik ile oynamaların da sebebi olabilir.
11'e 11 oynasak inan ki 2-3 tane daha atardık yesek bile
shamur1
09.Şubat.2008, 00:28
Dün gece ki olaylar Bardağı taşıran son damlaydı..
Yıllardır uğraşılan Anadolu'dan Şampiyon çıksın düşüncesi Trabzonspor'un ittirmesiyle, bu maçla birlikte daha belirgin hale gelmiştir.
Bu planın başarısını 14 hafta sonra göreceğiz.
Trabzonspor ne alaka ? Kim yada kimler uğraşıyor Anadolu'dan şampiyon çıksın diye ? Böyle bir uğraş olsaydı kesinlikle Trabzonspor'dan sonra Anadolu'dan bir şampiyon çıkardı.
İstanbul takımları varken , ortada ciddi reklam gelirleri varken , taraftar potansiyeli varken , hangi saf Anadoludan şampiyon çıksın planını yapar da bunu uygulamaya koyar ?
Biz bursa maçında 90+3 de 1.5 metreden ofsayttan gol yedik bunu dile getirdim diye diğer takım taraftarları abartma dediler. E şimdi şu maçta ne olmuş hala anlıyamıyorum. Lincoln'ün kırmızı kartı var. 100 Kişiye sorsan 100'ü de evet penaltıydı demez. Kaldı ki her yere bakıyorum penaltı değildi diyen bir sürü spor yorumcusu ve eski hakemler var. Ayrıca Kayseri'nin 2 penaltısı verilmemiş bu da var.
Teknik adamın artık ne düşünerek yaptıysa sol beke ortasaha oyuncusunu koysun , ilginç bir taktik çıkarsın ortaya , %100 olmayan bir kırmızı sonucu 10 kişi kalın kaleyi bulan şut sayısı 3 olsun sonra da çıkın ortaya plan var , balans ayarı devam ediyor diyerek saçmalayın durun.
Sivas şöyle sivas böyle dersiniz , balon dersiniz hem kupada elenirsiniz hem de ligde yenilirsiniz sonra bıdı bıdı .. Trabzonspor inişi geçecek dersiniz , klasik Ersun Yanal takımı dersiniz 19 hafta olmuş Trabzonspor hala zirvede.Yahu bir kerede gerçekleri görün bi sorgulayın bakalım takımımız nasıl top oynuyor bu puan kayıplarında asıl etken nedir diye.
Ben cuma günü A.gücü karşısında takımımı beğenmememe rağmen , F.Bahçe ve Ankara deplasmanların %10 u kadar oynuyamadığımız bir maçta 5-6 net gol pozisyonu bulduk.
Beşiktaşlılar alınmasın sadece bir örnek vericem. Alın Konya deplasmanın dan 1 puanla döndüler ve 3 puan alabilecek bir futbol oynamadılar. Benim takımımda geçen sene rezil ötesi bir futbol oynuyordu kalitesiz bir kadro vardı ama ben gerçekleri görebiliyordum. Bu takım niye böle diye kendi kendime sorduğumda sorunu başka yerlerde aramıyordum.
Fietra 10
09.Şubat.2008, 04:43
Yeni moda bu tüme başlıklarda bu ''Şampiyonu anadoludan çıkaracaklar''..He başlarına taş düştü bu sene de lige renk getirelim şampiyonu Anadoludan çıkaralım dediler..Futbol Baronumu var bu ülkede..olsaydı zaten merak etmeyin ülkenin 'genel özelliği' oldugu gibi Fb,Gs ya da Bjk'yi tutardı ..
Memedov
09.Şubat.2008, 06:29
1 ay evvel Adnan Polat Türkiye federasyonunu övüyordu, 1 ay da ne değişti peki ?
o zamanlar Beşiktaş'a yapılan hatalara karşı yapmıştı o açıklamaları Adnan Polat, demek ki ülkemizde bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın sistemi işliyor.;)
Aydin
09.Şubat.2008, 11:59
öncelikle ben Galatasaray'lıyım. onu belirteyim eğer yazdıklarımdan anlaşılmadıysa. benim yukarıda yazdığım mesaj Alican'ın yazdığını gördükten sonra yazdığım bir mesajdır. ben bu konudaki her mesajı okumuyorum. en son sayfada ne varsa onlara okuyorum denk geldiğim zaman. açıkçası bu konudaki mesajını okumadım. ona karşılık Cengiz birşey yazdıysa onu da okumadım. herneyse yani bu mesaj direk sana hitaben yazılmış birşey değildi yani onu belirteyim.
ikinci olarak, maç hakkındaki görüşüne de katılmıyorum. Lincoln'ün kırmızı kartı bencede haksız evet. ama ondan sonra selçuk dereli öyle bir eyyam yaptı ki maçın tadını ben bile kaçırdım. hatta bu konuda böyle maç galibiyet istemiyorum bile yazdım. şöyle birşey de var ki sen galatasaraysan 10 kişi kalsan bile ve rakibin kayserispor olsa bile 1-0 öndeyken maçı vermeyeceksin. hem de samiyendesin. hem de hakem o kadar eyyam yapmış. yine de bizimkiler çok çok kötü oynamadılar. zaten kötü oynamadıkları için, ruhsuz olmadıkları için maçtan sonra taraftar onları tribüne çağırdı. bugün izlediğimiz fenerbahçe maçının tam tersi oldu yani.
sonra uyarı aldım dediğin mesaja baktım da cidden bir konu hakkında kimin ne yazıp yazamayacağına bizler bile senin yaptığın gibi keskin bir biçimde karar veremeyiz. ben bu konuya mesaj yazmayın derken genelleme yapıyorum. sen ise direk hedef göstererek bu konuya yazma demişsin. bu yüzden uyarı alman kadar doğal birşey yok. ayrıca bu yukardaki gibi durumu açıkladıktan sonra uyarı alırsan zaten bizim sitenin işi bitmiş demektir. bu yüzden hep şunu diyorum, derdini düzgünce anlatan biri olduktan sonra bu forumda kimseye birşey olmaz.
Cengiz'i yani ABOOO'yu da 5 senedir tanırım. Onun sildiğim mesajları da oldu. Çoğu fikrine de katılmıyorum yazdığı. Örnek olarak tjikuzunun pozisyonunda deivid'in tjikuzuya basmaya çalışmasını görmemesi gibi. ama bunları ona düzgünce bir şekilde anlatmak yerine ona direk fanatik damgası vurup dediklerini kaale almamak işin kolayına kaçmak olur. Burada galatasaraylı bir sürü fanatik de var. ama ben çoğunun Cengiz gibi kendi fikrini düzgünce savunduğunu görmedim. Belki de fikrini savunurken, başkasını aşağılamışlığı vardır. bilmiyorum. dediğim gibi her mesaja bakmıyorum. ama gördüğüm kadarıyla Cengiz her ne kadar bencede fanatik olsa da fikrini adam gibi söylüyor en azından. Bizim için de önemli olan bu. fikir ne kadar sivri olursa olsun yeter ki düzgün bir üslupla dile getirilsin.
örnek olarak anelka'nın konya maçında elle attığı gol vardı hatırlarsanız. "o golü elle atmadı, zıplarken eli havaya kalkı, top da eline çarptı." şeklinde yorum yapan birisine içimden bir adet gözlük alması gerektiğini geçiririm. ama bu forum üzerinden tartışıcaksam onunla, düzgün bir üslupla derdimi anlatırım. bizim için önemli olan bu.
ayrıca spoiler vermesen iyi olurdu. ichigo aizen'i de dağıtacak sonuçta. ama ben söylüyo muyum .)
perpetua
09.Şubat.2008, 12:02
Anti-futbol benimsemis takimlar,
Eyyamci hakemler ve eyyamci medya,
Eyyamci taraftarlar,
Turkiye'de futbol denilince gorulenler, konusulanlar bunlar.
Bordeaux macini iple cekiyorum.
En azindan o macta futbol oynanacagina guvenim var.
Ben futbolu ozledim acikcasi.
emircanatici
09.Şubat.2008, 13:55
ah canım ülkemin canım futbolseverleri.
çok değil en fazla 2 ay öncesi Fener-Beşiktaş maçı ortada 1 kırmızı kart var verilen yanlış kararlar var. Ancak ertesi gün hiçbir gazete çıkıpta yanlış karardı demedi diyemedi. 1.5 ay kadar öncesi Galatasaray-Beşiktaş maçı ortada yine derdini anlatmaya çalışan bir adam gösterilen kırmızı kart var. Yine şimdi objektif! olanlar o zaman çıkıp konuşmadı. Ve tarih 7 Şubat 2009 Dereli Galatasaray'ın hakkını yedi diye bütün basın bağırıyor. Kulüb federasyona ver yansın ediyor. Ama objektifim diyen hiç kimse çıkıpta yahu siz neden bahsediyorsunuz. Milan Baros'un kanını hakeme sürmesini sarı kartla kurtardık( futbolu iyi bilen bunun direk kırmızı kart olduğunu bilir) Mehmet Eren'in ceza sahası içinde kıskaca alınıp düşürülmesinde penaltı görmezden gelindi bundan da kurtardık, uzatmalarda Emre Aşık'ın topa elle dokunması da es geçildi 2. sarıdan kırmızı yerdi ondan da kurtulduk ( objektif olan biri bunun kasti olarak dokunma olduğunu anlar Emre Aşık'ı bende tanıyorum benim tuttuğum takımın da formasını giydi ve bunları sürekli yaptığı aşikar bir gerçek) demedi, diyemedi. Neden biz biçildik demeyi kolay görüyorsunuz da o zaman yahu durum böyleyse Baros kırmızı Emre kırmızı e 2 tane de penaltı verilmedi yatalım kalkalım şükredelim demiyorlar ? Neden kuyruğa basıldığında bağırma gereksinimi duyuyorlar da zamanında Dereli hakkında yorum yapıldığında iyi hakem demekle yetiniyorlardı ? Şimdi mantıklı düşünün arkadaşlar birkaçınız benden büyük belki de çoğunuz benden küçük. Futbol top peşinde koşmacadır koşturursun içeri sokarsan kazanırsın. Peşinde koşarken uyman gereken kurallar vardır. Uymazsan cezalandırılması vardır. Bana çıkıp biri diyebilir mi Baros'un yaptığını herkes yapıyor normaldir ? Biri diyebilirmi ki normal de topa kayan bir insanın elleri fizik kurallarına göre öne doğru açılır geri gelmez ? Madem objektif olacağız objektifliğe kendi tuttuğumuz takımdan başlamak gerekir. Kimseyi aşağılamak incitmek ya da suçlamak değildir niyetim. Niyetim sadece orta da var olan olguların saptırılmamasıdır. Ayrıca bahsedilen gazete konusuna gelince o gazeteyi alan Fenerbahçeli ve Galatasaraylı sayısı 1.000.000 ise Beşiktaşlı sayısı 200.000 Trabzonspor'un sayısı 100.000'dir. Siz zannediyor musunuz ki Fenerbahçe ve Galatasaray çok büyük takımlar onun için okunması kolay yerlerdeler (Fenerbahçe ilk 2-3 sayfa Galatasaray son 2-3 sayfa) buradaki amaç ticaridir. Hangi takım taraftarına daha fazla satış yaparsan o taraftar için biraz çekici olman gerekir.
Ayrıca bir Beşiktaşlı ve bir Türk olarak Galatasaray tribünündeki İsrail-Çarşı benzetmesini etik bulmadım. Irkçıdır dediniz ancak bunu herkes bilirki tribünlerde sosyal etkileşimin, siyasi, sosyal, ekonomik her türden gündem konusunun takibiyetinin devamlı olduğu yerdir Çarşı. Zamanında biz Zenciyiz, Hepimiz Filistinliyiz, Atoma karşıyız demedik mi ? Peki bu benzetme ve bu kin neden ?
Daha fazla uzatmayacağım son olarak objektif olacaksanız buna önce kendi içinizde başlayınız. Atamız ne güzel demişti değil mi Yurtta Sulh Cihanda Sulh bu tribünler içinde geçerli. Tribünler birbiriyle barışık olacak ki basın kimseyi yanlış yönlendiremesin.
DisCo
10.Şubat.2008, 01:38
Sabah için planımı yapmış akşam içinde Ali Samiyen'deki maçı düşünüyordum. Kendi sahamızda gayet zevkli bir maç olacağı kanaatindeydim. Maç Galatasaray'ın ortasahada ki baskısı ile başladı ve nitekim golde geldi. Maç bu şekilde devam etseydi futbolsever olarak, Galatasaray taraftarı olarak zevk alacaktım.
Ancak;
Lincol'ün atıldığı pozisyona gelelim. Nasıl hakem yetiştirildiği belli olmayan bir sistemin hakemi ancak böyle bir karar verebilirdi.
- Takım acilen atışı kullanmak ister. Sende ufak adımlar atarak geri geri gelirsin ve hakem oyunu engellediğin için sarı kartı basar veya adama doğru diklenerek engellemeye çalışırsın hakem kartını basar veya yine yavaş yavaş ilerler topa arkanı dönersin ve oyuncu akıllılık edip atışı kullanır ve sana kart gördürür. (Bahsi geçen Milan - Reggina maçında Beckham'ın yaptığı gibi.)
- Birde takım atışı kullanır ve rakip oyuncu araya girerek topu keser. Tek suçu atışın olduğu alana yakın olması ve hakemlikten çok çok uzakta olan bir kişinin bunu engelleme olarak saymasıdır.
Lincoln atıldı ve maçın seyri bir anda değişti. İşte bütün mesele bu.
Sirius Black
10.Şubat.2008, 01:51
-Bir oyuncu serbest vuruşu hemen kullanırsa, 9.15 içinde olmayan başka bir oyuncu buna müdahale ederse oyunun seyri ne olmalıdır ?
Cevap : Oyun devam eder.
Geçen seneki hakemlik sınavları sorusu...
Sirius Black
10.Şubat.2008, 02:02
Neyse, bunları geçtim hiç birimiz objektif olamıyoruz, buna ben dahil.
Bir Fenerbahçe maçında, Fb'liler vs. Diğer Takımlılar.
Bir Galatasaray maçında, Gs'liler vs. Diğer Takımlılar.
Bir Beşiktaş maçında, Bjk'liler vs. Diğer Takımlılar...
Aşk-ı Şehir
10.Şubat.2008, 02:12
-Bir oyuncu serbest vuruşu hemen kullanırsa, 9.15 içinde olmayan başka bir oyuncu buna müdahale ederse oyunun seyri ne olmalıdır ?
Cevap : Oyun devam eder.
Geçen seneki hakemlik sınavları sorusu...
Olayda hemen mi kalmış? Kaç saniye geçmiş üzerinden olayın. Yapmayın gözünüzü seveyim. Maç geçti gitti artık. Galatasaray atılana kadar aman aman güzel futbol oynamıyordu zaten. Skibbe'nin hatalarından neden hiç söz edilmiyor. 10 kişi bir takımda hayatında sol bek oynamamış Mehmet Topal ne kadar faydalı olur? Üstelikte elinde ligin üst düzey solbeklerinden biri var iken neden oynatmazsın? Galatasaray skoru koruyabilirdi. Ama Skibbe'nin hataları yüzünden koruyamadı. İleride sadece gol pozisyonunda gözüken Nonda'yı da almalıydı. Baros'u aldıktan sonra...
Onurap
10.Şubat.2008, 02:36
[B]
Olayda hemen mi kalmış? Kaç saniye geçmiş üzerinden olayın. Yapmayın gözünüzü seveyim.
Çabuk başlatmaktan kasıt süre değildir zaten faulu kullanan oyuncu rakibin baraj kurmasını beklemeden kullanmışsa bu hızlı başlatmaktır..Bu kadar basit kaldıki lincolnün ilk sarı kartlık pozisyonuna penaltı bile verilir hadi penaltıyı geçtim sarı ne alaka yahu?
Aşk-ı Şehir
10.Şubat.2008, 02:41
Çabuk başlatmaktan kasıt süre değildir zaten faulu kullanan oyuncu rakibin baraj kurmasını beklemeden kullanmışsa bu hızlı başlatmaktır..Bu kadar basit kaldıki lincolnün ilk sarı kartlık pozisyonuna penaltı bile verilir hadi penaltıyı geçtim sarı ne alaka yahu?
Kayserispor'lu futbolcu topu hemen başlatmıyor Selçuk Dereli'nin talimatı sonucunda başlatıyor. Fakat pozisyonda Selçuk Dereli'nin de hatası yok değil. Lincoln'ü uyarabilirdi 9.15'e açılması konusunda. Uyarmadı bu da bir hatadır. Ama Lincoln eminimdir ki 9.15'e açılması gerektiğini biliyordur. İlk pozisyona sözüm yok gayet açık. Faul vermiyorsa en azından devam ettirmeliydi...
Gangstaa
10.Şubat.2008, 02:54
Yabancı liglerdede bu kadar hakem konuşuluyormu acaba?Hiç sanmıyorum.Sadece bizim ligimizde bu kadar çok hakem tartışılıyor.Bunun nedenide çifte standard uygulayan kalitesiz hakemlerden kaynaklanıyor.Fenerbahçe'nin maçında Alex adeta yan hakeme alev püskürürken Alex'e kart vermeyen sakin ol Alex dur diyen,sonrasında gelişen bir pozisyonda Alex'den daha az bir tepkiyle hakeme bağıran İ.B.B'li oyuncuya direk sarı kart veren hakemden ne beklersinki?Asıl sorun neden Türk kaliteli hakem yetişmiyor?Ahmet Çakar'dan başka Avrupa'da üst düzey maç yöneten neden bir Türk hakemi yok?Bu soruların üstüne gidilirse Türk hakemliği belki gelişebilir ve bizde daha az hatta hiç hakem tartışmayız.
JunkChorn
10.Şubat.2008, 03:51
Avrupa'da Ahmet Çakar'ın dışında üst düzey maç yöneten Türk hakemi var arkadaşım. Biraz araştırırsan öğrenebilirsin.
Diğer dediklerinde sonuna kadar haklısın.
deniz.91
10.Şubat.2008, 03:55
Dün İtalyada Milan Reggina maçındada lincolnun ikinci sarı kartına benzer bir pozisyon olumş hatta daha hafifi ordada topu kesen oyuncu sarı kart görmüş lig tvde gösterdi
Alicanfmfan
10.Şubat.2008, 04:36
o pozisyonda Beckham geriliyor ve vuruyor zaten Corradi de önünde bilerek duruyor , o pozisyon ile bu pozisyon arasında dağlar kadar fark var.
Gangstaa
10.Şubat.2008, 04:38
Kusurabakma Junkchorn bilmiyordum üst düzey maç yöneten hangi hakemimiz acaba
JunkChorn
10.Şubat.2008, 04:41
Kusurabakma Junkchorn bilmiyordum üst düzey maç yöneten hangi hakemimiz acaba
Hiç birisi Ahmet Çakar'ın eriştiği seviyeye gelemese de Avrupa'da adı bilinen hakemlerimiz vardır. Ben niye kusura bakayım?
Hakemler (http://www.tffhgdbursa.org.tr/icerik/hakemlik_tarihi/index.htm) - Bağlantıda belirtilen isimleri biraz araştırırsan zamanın önemli maçlarında görev aldıklarını görebilirsin.
Ahmet Çakar en mertebelide olsa tek mertebeli değildir. Bunu söylemek istedim fakat çattığımı düşündün.
World Hollow o1
10.Şubat.2008, 04:49
- Birde takım atışı kullanır ve rakip oyuncu araya girerek topu keser. Tek suçu atışın olduğu alana yakın olması ve hakemlikten çok çok uzakta olan bir kişinin bunu engelleme olarak saymasıdır.
Lincoln atıldı ve maçın seyri bir anda değişti. İşte bütün mesele bu.
ALLAH aşkına madem şöyle bir olay olsun, Kayserispor defansda 3 kişi Galatasaray hücümda 6 kişi, faul oldu ve aynı olay gerçekleşti harbiden sen yine böyle mi düşünecektin ?
bunu bütün Gs'lilere soruyorum ?
Redrum
10.Şubat.2008, 04:53
2. sarı kart aslında yerinde arkadaşlar. Bunu kabul edelim. Yalnız ben ilk sarı kartı anlamış değilim. Defansın topla alakası yok, topa dokunmuyor bile, Lincoln'ün önüne bacağını uzatıyor. Öyle şey mi olur? O zaman ben adamın önüne uzanıyım. Adama vurmadığım sürece faul değil. Hatta üstüne sarı kart bile yedirebilirsin. Bence böyle bir rezalet olmaz.
El Barto
10.Şubat.2008, 05:08
Dün İtalyada Milan Reggina maçındada lincolnun ikinci sarı kartına benzer bir pozisyon olumş hatta daha hafifi ordada topu kesen oyuncu sarı kart görmüş lig tvde gösterdi
o pozison ile bu pozisyon çok farklı mesela oradaki sarı kart tartışılmaz ama buradaki kart tartışılabilir bir karar.
deniz.91
10.Şubat.2008, 05:29
o pozison ile bu pozisyon çok farklı mesela oradaki sarı kart tartışılmaz ama buradaki kart tartışılabilir bir karar.
Ben bir fark göremedim
El Barto
10.Şubat.2008, 05:32
farkı şu ki orada regginalı önce topu durduruyor sonrada topun önünde duruyor. ama burada biraz daha farklı durum lincoln gidiyor gibi gözüküyor fakat bence ikiside sarı kart.
Alicanfmfan
10.Şubat.2008, 05:33
Siz kuralları yazmadıgınıza göre ;
Kuralla ne diyorsa o , oyun devam edicekti.
Sekopej
10.Şubat.2008, 05:35
Siz kuralları yazmadıgınıza göre ;
Kuralla ne diyorsa o , oyun devam edicekti.
Alican aynı kuralda ihtar gerektirir de diyor. Ve bu tür çok pozisyonda hakemler sarı kart gösteriyor.
El Barto
10.Şubat.2008, 05:35
kural ceza sahasında elle oynarsanda penaltı diyor ama her zaman verilmiyor değil mi?
Gangstaa
10.Şubat.2008, 05:38
Lincoln'ün 2.sarı kartı kesinlikle yanlış.İşte Futbol kuralları kitabında 122.sayfada yer alan bölüm
Eğer bir oyuncu serbest vuruşu çabuk kullanmaya karar ve (http://forum.donanimhaber.com/m_29631958/mpage_1/key_/tm.htm#)rir ve
topa 9.15 m mesafeden daha yakında bulunan bir rakip oyuncu
topu keserse, hakem oyunu devam ettirmelidir.
Eğer bir oyuncu serbest vuruşu çabuk kullanmaya karar verirse
ve topa yakın olan bir rakip oyuncu kasti olarak vuruşu yapmasını
engellerse, hakem oyuncuya oyunun tekrar başlamasını
geciktirdiği için ihtar vermelidir
Sarı kartlar çok kolay çıkıyor bu ülkede.
Not: Bu yazdıklarım dün telegol programında yorum yapan Ahmet Çakar'dan alıntıdır.
Sekopej
10.Şubat.2008, 05:50
İyi de çabuk kullanmak demek hakem faulü çaldığında tekrar oyunu başlatmak için hakemden bir işaret vermeden oyuna başlaması demek. Bu şekilde kullanımları da görüyoruz.
Ama burada olay farklı. Çabuk kullanılmıyor. Ve yine kurala bakarsak o zaman Emre bu pozisyonda sarı kart görmeliydi. ne diyorsunuz?
Gangstaa
10.Şubat.2008, 05:53
Evet Emre sarı kart görmeli ama Lincoln'ün sarı kart görmesi yanlış.
Sekopej
10.Şubat.2008, 05:54
Sonuçta kural çok açık değil, orada çabuk denerek ne ima ediliyor, net değil. Bir nevi yorumu hakeme bırakılmış diyebiliriz ve ben bu şekilde çok sarı kart çıkarıldığını da gördüm.
Ligimizde çok basit kartlar çıktığına katılıyorum. Bu nedenle de farklı pozisyonlara farklı kararlar verilebiliyor.
Ben yazmayacaktım ama kural açık ve net dendiği için yazdım, kuralda 2 tarafa da çekilecek durum var. Ve bu durumlarda yorum hakeme bırakılır.
Diğer taraftan da hakemin çok kötü yönetim gösterdiğini de kabul ediyorum. Bir de Selçuk Dereli Fenerbahçe'den sonra Galatasaray'ı da kişisel haklarına ihlal yaptığı gerekçesiyle mahkemeye gidecekmiş.
Onurap
10.Şubat.2008, 05:56
Lincoln'ün 2.sarı kartı kesinlikle yanlış.İşte Futbol kuralları kitabında 122.sayfada yer alan bölüm
Eğer bir oyuncu serbest vuruşu çabuk kullanmaya karar ve (http://forum.donanimhaber.com/m_29631958/mpage_1/key_/tm.htm#)rir ve
topa 9.15 m mesafeden daha yakında bulunan bir rakip oyuncu
topu keserse, hakem oyunu devam ettirmelidir.
Eğer bir oyuncu serbest vuruşu çabuk kullanmaya karar verirse
ve topa yakın olan bir rakip oyuncu kasti olarak vuruşu yapmasını
engellerse, hakem oyuncuya oyunun tekrar başlamasını
geciktirdiği için ihtar vermelidir
Sarı kartlar çok kolay çıkıyor bu ülkede.
Not: Bu yazdıklarım dün telegol programında yorum yapan Ahmet Çakar'dan alıntıdır.
Bakın 2 maddeki olay ne biliyomusunuz hani adam adam topu eline alıp rakibin hızlı kullanmasını engeller topu dışarı atar vs böyle bir engel ihtar gerektirir..Kaldıki Lincolnün ilk sarısıda haksız..
World Hollow o1
10.Şubat.2008, 05:56
amma kuralmış yahu..
bir biz şunu anlayamadık, beh beh.
Sekopej
10.Şubat.2008, 05:57
Evet Emre sarı kart görmeli ama Lincoln'ün sarı kart görmesi yanlış.
İşte bunda anlaşamayacağız. O kural bu duruma tam uymuyor ve ben bu nedenle ikna olmam. Siz de ikna olmazsınız. Bundan sonra maçlara daha dikkatli bakarız, bu tür pozsyonlarda nasıl uygulamalar oluyor diye. Ben geçmişi düşünüyorum ve kart gösterildiğini anımsıyorum, gelecekte ne olur, eğer olursa böyle pozisyonlar bakarız.
Bir de 9.15'e açılması gerekmiyorsa ve oyun devam edecekse neden baraj kurmak bu kadar önemli. Fenerbahçeli 2 oyuncu Bursa maçında 9.15'e açılmadığı için sarı kart görmedi mi?
Gangstaa
10.Şubat.2008, 05:57
Bence Selçuk Dereli hakemliği bıraksın.Mahkemeye vermediği futbol adamı kalmadı zaten Türkiye'de.Niye bu kadar çok eleştiri alıyor acaba sorunu kendisinde aramalı.
Sekopej
10.Şubat.2008, 05:59
Bakın 2 maddeki olay ne biliyomusunuz hani adam adam topu eline alıp rakibin hızlı kullanmasını engeller topu dışarı atar vs böyle bir engel ihtar gerektirir..Kaldıki Lincolnün ilk sarısıda haksız..
İşte 1. madddeye de uymuyor ki bu olay. Çabuk kullanmak yok ortada. Aradan zaman geçiyor, Emre atışı engelliyor. Bu şekilde 1. maddeyi de yorumlarsan sevinirim.
Gangstaa
10.Şubat.2008, 06:00
İşte bunda anlaşamayacağız. O kural bu duruma tam uymuyor ve ben bu nedenle ikna olmam. Siz de ikna olmazsınız. Bundan sonra maçlara daha dikkatli bakarız, bu tür pozsyonlarda nasıl uygulamalar oluyor diye. Ben geçmişi düşünüyorum ve kart gösterildiğini anımsıyorum, gelecekte ne olur, eğer olursa böyle pozisyonlar bakarız.
Bir de 9.15'e açılması gerekmiyorsa ve oyun devam edecekse neden baraj kurmak bu kadar önemli. Fenerbahçeli 2 oyuncu Bursa maçında 9.15'e açılmadığı için sarı kart görmedi mi?
Vallahi Kural yazıyor neden baraj kurmak önemli bilemiyorum.Sonuçta kural böyle.Ayrıca bunu Türkiye'nin en mertebeli ve objektif hakemi söylüyorsa ben inanırım :)
Onurap
10.Şubat.2008, 06:00
amma kuralmış yahu..
bir biz şunu anlayamadık, beh beh.
Evet bi siz anlayamadınız hakikatten.. (::)
Ama baraj kurulmuştu :)
Galatasarayın barajı yoktu oyuncuda başlatırsa lincolnün yaptığı nizanmi olur..
Sekopej
10.Şubat.2008, 06:02
Neyse arkadaşlar ben bir daha tartışmanın içinde yer almak ya da tartışma başlatmak istemiyorum. Ha fikrimi gerekirse sabaha kadar savunurum da elime bir şey geçmez, birbirimizi kırarız. O nedenle ben kendi adıma söyleyeyim uzatmayacağım.:)
Bence Selçuk Dereli hakemliği bıraksın.Mahkemeye vermediği futbol adamı kalmadı zaten Türkiye'de.Niye bu kadar çok eleştiri alıyor acaba sorunu kendisinde aramalı.
Avrupada en iyi hakemimiz ya kendileri. Biz Selçuk Dereli'yi beğenmezken, bu bahaneyi söylüyorlardı. Zaten yıllardır anlayamadım hiç nasıl olur diye ama diğer hakemlerimize de bakınca hepsi birbirinden beter...
World Hollow o1
10.Şubat.2008, 06:03
abisi sen benim konuma cevab yazma, tamam mı..
neden hiç suçu futbolcunuzda bulmuyorsunuz, neden 11 oyuncu arasından o adam çıkıpda o topu engelliyor?
Onurap
10.Şubat.2008, 06:05
abisi sen benim konuma cevab yazma, tamam mı..
neden hiç suçu futbolcunuzda bulmuyorsunuz, neden 11 oyuncu arasından o adam çıkıpda o topu engelliyor?
Oldu başka isteğin?
Haksız yere 10 kişi kalan sinirleri bozulan bir takımdan nasıl iyi bir futbol bekleyeyim?
Sekopej
10.Şubat.2008, 06:06
Vallahi Kural yazıyor neden baraj kurmak önemli bilemiyorum.Sonuçta kural böyle.Ayrıca bunu Türkiye'nin en mertebeli ve objektif hakemi söylüyorsa ben inanırım :)
Ahmet Çakar'ın her dediğine inanıyor musunuz yahu? Genel konuşuyorum Galatasaray aleyhine bir şey dediğinde çoğunluk tepki gösteriyor ona.(Sen böylesin demiyorum ha:) )
Evet bi siz anlayamadınız hakikatten.. (::)
Ama baraj kurulmuştu :)
Galatasarayın barajı yoktu oyuncuda başlatırsa lincolnün yaptığı nizanmi olur..
İyi de oradaki çabuk ne anlama geliyor ben onu merak ediyorum. Neyse 1 önceki mesajda yazmıştım, bu konuda fikrim de değişmeyecek, uzatmayalım.:)
World Hollow o1
10.Şubat.2008, 06:11
20 bin Galatasaraylınını içinde kalan zalim hakeme neden her yükü atıyorsun peki?
onun yapabileceği işi ben futbol bilgime göre her yerde havada karada ayda en doğru kararı verdiğine kanaat getiririm. ki bu böyledir, en ufak bir el hareketinde sarı kart ise,
bu belkide gol pozisyonunu oluşturacak topu kesiyor hemde, göz göre göre yani hani çarpsa görmese EyvALLAH ama biraz bırak üstündeki böbürlenmeyide iyice harbiden bir Kayseri taraftarı olarakdan bak bakalım olaya, sen o takımlı olsaydın ne düşünürdün?
ya da anlıcağın şekilde diyim, o olayın aynısı Galatasaray hızlı başlarken pozisyon kesilseydi hatalı kart verdi demeye yüreğin el verecek miydi?
he şunuda belirteyim ; Hakemler hiç bir zaman hiç bir takıma art niyet beslemez besleyemez sonuçta onlarında aileleri var onlarda oradan para kazanıyorlar..;)
Onurap
10.Şubat.2008, 06:22
İyi de oradaki çabuk ne anlama geliyor ben onu merak ediyorum. Neyse 1 önceki mesajda yazmıştım, bu konuda fikrim de değişmeyecek, uzatmayalım.:)
Çabukluktan kasıt süre olarak değil rakib baraj kurmasını beklemeden atışa kalkarsan bu çabukluktur süre şart değil..Ordada Galatasaray barajı kurulmamıştı adamda kullanmaya kalkınca lincolnde doğal olarak ayak koydu..
Lincolkn anca nasıl sarı görürdü orda adamın önünü kapatır topu vermez vs..
20 bin Galatasaraylınını içinde kalan zalim hakeme neden her yükü atıyorsun peki?
onun yapabileceği işi ben futbol bilgime göre her yerde havada karada ayda en doğru kararı verdiğine kanaat getiririm. ki bu böyledir, en ufak bir el hareketinde sarı kart ise,
bu belkide gol pozisyonunu oluşturacak topu kesiyor hemde, göz göre göre yani hani çarpsa görmese EyvALLAH ama biraz bırak üstündeki böbürlenmeyide iyice harbiden bir Kayseri taraftarı olarakdan bak bakalım olaya, sen o takımlı olsaydın ne düşünürdün?
ya da anlıcağın şekilde diyim, o olayın aynısı Galatasaray hızlı başlarken pozisyon kesilseydi hatalı kart verdi demeye yüreğin el verecek miydi?
he şunuda belirteyim ; Hakemler hiç bir zaman hiç bir takıma art niyet beslemez besleyemez sonuçta onlarında aileleri var onlarda oradan para kazanıyorlar..;)
Niye anlayamıyorsun veya anlamak istemiyorsun gerçekten bilmiyorum aynı şey Kayseriyede olsa doğruyu söylerdim zaten kuralı öğrenmeden önce yorumum şuydu ''Kurali bilmiyorum ancak sarı gerektiriyosa doğru karardır''
Ama maçtan sonra kuralı öğrendim ve haksız olduğunu gördüm..
Gangstaa
10.Şubat.2008, 06:25
Ahmet Çakar'ın her dediğine inanıyor musunuz yahu? Genel konuşuyorum Galatasaray aleyhine bir şey dediğinde çoğunluk tepki gösteriyor ona.(Sen böylesin demiyorum ha:) )
Aksine ben Ahmet Çakar'ı çok severim.Favori adamımdır :D.GS hakkında kötü eleştiriler yapsada çoğunu doğru buluyorum.Her takıma aynı mesafede yaklaşıyo.Konuşma tarzı yorumları hoşuma gidiyor.:)
World Hollow o1
10.Şubat.2008, 06:27
Anlamayla alakası yok sizin anlamak istediğiniz tek bir konu vardır;
Galatasaray 1-1 Kayserispor bu maçı hakem yedi bitirdi..
neyse Serkan abinin dediği gibi tartışmaya girilse aslında medenice bunu her yerde senle tartışırım ama ne varki futbolu herkes kuralına göre oynuyor ya her dakikası kural ile geçtiği için hakem bu maçda kural eksikliği yaptı vede hakem maçı yedi bitirdi..
neyse geçmiş olsun iki takımada umarım kaybedilen puanları
Galatasaray Avrupa yolunda Türkiye ye kazandırır..
Alicanfmfan
10.Şubat.2008, 07:38
Selcuk gol gol gol tezahüratı yapılabilir anca.
King_Theoden
10.Şubat.2008, 17:34
Aslında bu maç için konuşmak çok yersiz, 2 haftadır yönetimimiz hakemlere veryansın ediyor, ilk yarı 2 şer 3 er atan takım nereye gitti bir de onu açıklasınlar bence bize, biz 80. dk ya 2-0 yada 3-0 girmiş olsaydık şimdi bunları konuşuyor olmayacaktık, bence Türkiyede Fenerbahçe ve biz Galatasaraylıların hakem hakkında konuşma lüksü yok demezlermi adama siz 3-5 sene önce nerdeydiniz diye, önce bir çuvaldızı batıralım kendimize sonra iğneyi alalım elimize.
Hakem kötü kara vermiş olabilir ama sende rakibinin en az 5 misli değeri olan bir takımsın kardeşim neden çıkıp ilk yarıda koparmıyorsun maçı?
Birde benim esas rahatsız olduğum konu, kadro kalitesi arttı yıldız transferler yapıldı ama korkarım ki o meşhur Galatasaraylılık ruhu git gide ölüyor, ben geçen seneki canla başla oynayan takımımı geri istiyorum, yıldızları değil
metaLwrath
11.Şubat.2008, 00:51
http://i42.tinypic.com/nyxqhv.jpg
http://www.resimload.org/images/yhnt9uktib96ok0n04d.png
(TFF Merkez Hakem Kurulu 2007 Klasman Sınavından)
Üstelik şıklarda Sarı kart* bile yok iken çıkıpta Lincoln'un kırmızı kartı dogru diyen Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan'a (ve Onun gibi düşünenlere ) kendi kurulunun 2007 yılı sınavını kapı gibi! gösterir ve başka bir şey söylemek istemiyorum (bakalım bundan sonra neler diyebileceksiniz ?)...
World Hollow o1
11.Şubat.2008, 01:07
hocam olayı 10 defa anlattınız..
bu 2007'den kalan bir soruyu buraya eklemenin bir anlamı yoktur ki, insanlık hali bir hata olmuş her defasında baştan sarıp ortamı buz kesmenin anlamı yoktur, zaten bu eklemş olduğun resim daha önce eklendi, bunları bizlere öğretmen için eklediysen ilkinde öğrendik ..
Redrum
11.Şubat.2008, 01:20
Üstelik şıklarda Sarı kart* bile yok iken çıkıpta Lincoln'un kırmızı kartı dogru diyen Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan'a (ve Onun gibi düşünenlere ) kendi kurulunun 2007 yılı sınavını kapı gibi! gösterir ve başka bir şey söylemek istemiyorum (bakalım bundan sonra neler diyebileceksiniz ?)...
Kardeş kusura bakma da kendi kendini çürüttün:) Sorudaki ile senin altını çizdiğin olay farklı şeyler. Lincoln topu kasti olarak engelliyor. Ve bunun cezası da İHTAR. Yani; SARI KART.
metaLwrath
11.Şubat.2008, 01:22
Kardeş kusura bakma da kendi kendini çürüttün:) Sorudaki ile senin altını çizdiğin olay farklı şeyler. Lincoln topu kasti olarak engelliyor. Ve bunun cezası da İHTAR. Yani; SARI KART.
ihtar'ın ne anlama geldiğini bilmediğin çok açık.TDK'nın sözlüğünden...
ihtar
is. (ihta:rı) 1. Uyarma, dikkat çekme, uyarı. 2. Bir şeyi birine hatırlatma.
Güncel Türkçe Sözlük
bkz. http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=veritbn&kelimesec=164595
World Hollow o1
11.Şubat.2008, 01:28
sarı kartta bir tür uyarıdır.
Redrum
11.Şubat.2008, 01:29
ihtar'ın ne anlama geldiğini bilmediğin çok açık.TDK'nın sözlüğünden...
ihtar
is. (ihta:rı) 1. Uyarma, dikkat çekme, uyarı. 2. Bir şeyi birine hatırlatma.
Güncel Türkçe Sözlük
bkz. http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=veritbn&kelimesec=164595
ikaz uyarı, ihtar sarı kart, ihraç kırmızı karttır. Saygılar sevgiler.
Alicanfmfan
11.Şubat.2008, 01:32
İhtar size göre çift kırmızı kart herhalde :D
metaLwrath
11.Şubat.2008, 01:34
ikaz uyarı, ihtar sarı kart, ihraç kırmızı karttır. Saygılar sevgiler.
ikaz ile ihtar aynı şeylerdir üste çıkmak için neden demagoji yapıyorsun ..
Sekopej
11.Şubat.2008, 01:36
ikaz ile ihtar aynı şeylerdir üste çıkmak için neden demegoji yapıyorsun ..
Futbol oyun kurallarında ihtar yazan yerler sarı kart, ihraç yazan yerler kırmızı karttır. Bunun demagoji yapmakla alakası yok, bu tür futbol terimlerinin anlamını da TDK'dan bakmak bir fayda getirmez, varsa futbol sözlüğünden bakabilirsin.
Redrum
11.Şubat.2008, 01:40
İhraç Verilecek Haller
Eğer, bir oyuncu aşağıdaki 7 ihlalden birini yaparsa ihraç edilip kırmızı kart gösterilir:
1.ciddi faullü oyundan suçlu ise,
2.şiddetli hareketten suçlu ise,
3.rakibe veya bir başkasına tükürürse,
4.topa bilerek elle oynayıp rakip takımın bariz golünü veya gol atma şansını önlerse (kendi ceza alanındaki kaleci hariç)
5.kaleye doğru ilerleyen rakibin bariz gol atma şansını serbest vuruş veya penaltı vuruşu gerektiren bir ihlal ile önlerse,
6.saldırgan, hakaret edici veya küfürlü bir şekilde konuşursa ve/veya jest ve el kol hareketleri yaparsa,
7.aynı maçta ikinci bir ihtar alırsa.
Gördüğün gibi.
http://www.elk.itu.edu.tr/~derya/oyun_kurallari/kural_12.htm
bu linkteki ihtar kelimelerini aratabilirsin.
El Barto
11.Şubat.2008, 02:01
Boşverin yahuolan oldu bu hafta Bordo maçı yok mu kapatın bu konuyu açın Bordo konusunu :D
deniz.91
11.Şubat.2008, 02:24
GS maçın tekrarını istiyormuş bu maçta kural hatası yok birşey yok ya saçma bir istek hakem kart gösterdi diye maç tekrraımı olur
Alicanfmfan
11.Şubat.2008, 02:30
Hakemin gösterdigi (saçma)Kart'a bakalım
Takımın maestrosu Ligin asist kralı tam bir 10 numara gol yollarında 10'suz yapamadıgız bir adamı 30.dk de saçma bir kararla atıyor ve kalıyor 60 dakika yani 1 saat , Takımın maestrosuz , takım gol yollarında etksiz , takım eksik ve ardından bir gol yiyoruz 1-1
Halbuki L10 devam etseydi oyuna , Kayseri'yi evine 2-3 farkla gönderbilirdik.
shamur1
11.Şubat.2008, 02:36
Vay be Galatasaray Türkiye'dir denilen takım bi Lincoln'den ibaret demek ki.
Alicanfmfan
11.Şubat.2008, 02:37
Vay be Galatasaray Türkiye'dir denilen takım bi Lincoln'den ibaret demek ki.
Ligin en iyi 10'u ee tabi herşeyimiz olucak ;)
shamur1
11.Şubat.2008, 02:38
O zaman Galatasaray Lincoln'dür diye bildiri yayınlasaydınız :)
Alicanfmfan
11.Şubat.2008, 02:40
-Tamam....
JunkChorn
11.Şubat.2008, 03:40
Eğer gerçekten futbol terimlerini TDK'da arayacak kadar bilinçlendiysek söyleyecek bi'şey bulamıyorum.
Ligin en iyi 10'u ee tabi herşeyimiz olucak ;)
Böyle yorumlar serbest olmuş anlaşılan.
Alicanfmfan
11.Şubat.2008, 03:46
Böyle yorumlar serbest olmuş anlaşılan.
Öyle bir soru gelmişti böyle bir cevap geldi .
Ayrıca bana göre ligin en iyi 10'u.
bugra 1905
11.Şubat.2008, 03:59
Ligin En İyi 10u Alexdir Ölüsü Bile Yeter Oğuz Sarvan Bugün Güzel Açıkladı Kart Doğrudur Dedi Çünkü O Anda Alanı Terketme Olasılığı Yüksek
Sekopej
11.Şubat.2008, 04:00
Ligin en iyisi kimdir, benimki seninkini döver tartışmasına bu konuda hiç girmeyin, konunun kapanmasına vesile olmayın.
El Comandante
11.Şubat.2008, 04:09
Ligin en iyisi kimdir, benimki seninkini döver tartışmasına bu konuda hiç girmeyin, konunun kapanmasına vesile olmayın.
Abi zaten macin üzerinden 3 gün gecmis, bu haftanin maclari acilsin diye tartisma cikiyordur belki :D Konu kapansin,yeni maclarin konusu acilsin hesabi.:icon_razz:
Redrum
11.Şubat.2008, 04:16
GS maçın tekrarını istiyormuş bu maçta kural hatası yok birşey yok ya saçma bir istek hakem kart gösterdi diye maç tekrraımı olur
Maç tekrarı zaten olamaz. Galatasaray'ı takdir ettim tepkisinden dolayı ama saçmalamaya başlarlarsa haklı durumdan haksız duruma düşecekler gibi.
Cengo
11.Şubat.2008, 05:00
Öyle bir soru gelmişti böyle bir cevap geldi .
Ayrıca bana göre ligin en iyi 10'u.
Alex'i saymadığınız zaman tabi.
PesimiSTyLa
11.Şubat.2008, 05:08
Yahu ne uzatıyorsunuz ki? :icon_smile: Fb liye göre Alex'tir. Gs liye göre Lincoln'dür. X bi takımlıya kendi takımındaki muhittindir yani. Uzatmak yersiz. Konuda da mübarek herşey tartışıldı :zuhaha Çok amaclı konu oldu bu :n:
Redrum
11.Şubat.2008, 05:13
Çok özür dilerim de, adam bana göre Lincoln demiş. Sizi artık ne ilgilendirir ki. Kendi değerlendirmesi sizin değendirmenizle aynı olacak diye bir kaide yok.
Siz deseniz ki "Bana göre en iyi Alex". Bizim "Tabi Lincoln'den sonra demek istedin" dememiz ne kadar absürtse, sizin şu tavrınız da aynen öyle. Kendimi alamadım yorum yapmaktan.
Cengo
11.Şubat.2008, 05:21
Çok özür dilerim de, adam bana göre Lincoln demiş. Sizi artık ne ilgilendirir ki. Kendi değerlendirmesi sizin değendirmenizle aynı olacak diye bir kaide yok.
Siz deseniz ki "Bana göre en iyi Alex". Bizim "Tabi Lincoln'den sonra demek istedin" dememiz ne kadar absürtse, sizin şu tavrınız da aynen öyle. Kendimi alamadım yorum yapmaktan.
Önce ligin en iyi 10u dediği için yazılmış bir cevap.Absürd ise bu ikinci cevabın verilmemesi lazımdı, istatistikler yalan söylemez ayrıca.Bir ouncunun iyi olması onun atılmaması için sebep olamaz, en iyi oyuncu töleransı var ise bu da Lincoln'un değildir.
Redrum
11.Şubat.2008, 05:27
Önce ligin en iyi 10u dediği için yazılmış bir cevap.Absürd ise bu ikinci cevabın verilmemesi lazımdı, istatistikler yalan söylemez ayrıca.Bir ouncunun iyi olması onun atılmaması için sebep olamaz, en iyi oyuncu töleransı var ise bu da Lincoln'un değildir.
Yazdığınız şeylerin hiçbirini savunduğumu hatırlamıyorum. Fakat, bana göre Lincoln cümlesinden sonra, hala adamın düşüncesini değiştirme uğraşınıza bir anlam veremedim.
Alicanfmfan
11.Şubat.2008, 05:27
Abooo tamam haklısın.
Cengo
11.Şubat.2008, 05:33
Hakemin gösterdigi (saçma)Kart'a bakalım
Takımın maestrosu Ligin asist kralı tam bir 10 numara gol yollarında 10'suz yapamadıgız bir adamı 30.dk de saçma bir kararla atıyor ve kalıyor 60 dakika yani 1 saat , Takımın maestrosuz , takım gol yollarında etksiz , takım eksik ve ardından bir gol yiyoruz 1-1
Halbuki L10 devam etseydi oyuna , Kayseri'yi evine 2-3 farkla gönderbilirdik.
Bu yazıdan onu çıkardım sonuç olarak, birşeyler absürd ise ilk yapılana önce tepki gösterilir.
Biri de en iyi X diyebiliyor ise ben de Y diyebilirim hakkım olarak, bunun absürd olduğunun farkının varıp dememeniz gerekirdi.
Penaltıları verilen Bjk, 2 ofsaytı verilen Fb başka yerler olabilirdi o açıdan bakarsak.
Alicanfmfan
11.Şubat.2008, 05:36
o cümleden , Lincoln en iyi filan demedim ki , onu shamur1'un msj'ına cvp yazarken belirttim.
Cengo
11.Şubat.2008, 05:39
o cümleden , Lincoln en iyi filan demedim ki , onu shamur1'un msj'ına cvp yazarken belirttim.
Denilmemişse sorun yok, ayrımcılık isteniyor sandım.
Onurap
11.Şubat.2008, 05:42
Harcanıyosun sen buralarda.. :icon_cool:
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Hani şu Parmadan 2 maç oynamadan gönderilen sadece brezilya türkiye gibi düşük liglerde oynayabilen Alex mi?
Avrupada hiç bi şey yapamayıp Dünya tarafından izlenmeyen liglerde oynayan Alex nasıl Lincolnden iyise..
Lincoln Almanya liginin en iyi oyuncusu seçilmiş bundesligada büyük iz bırakmış oyuncudur Alex bunları yapsın ondan sonra kıyaslarız belki..
Ha istatistikler diyosan Lugano Guizadan daha iyi golcü araştırmaya yansıtırsan sevinirim..:icon_cool:
KaF KeF
11.Şubat.2008, 05:52
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Hani şu Parmadan 2 maç oynamadan gönderilen sadece brezilya türkiye gibi düşük liglerde oynayabilen Alex mi?
Avrupada hiç bi şey yapamayıp Dünya tarafından izlenmeyen liglerde oynayan Alex nasıl Lincolnden iyise..
Lincoln Almanya liginin en iyi oyuncusu seçilmiş bundesligada büyük iz bırakmış oyuncudur Alex bunları yapsın ondan sonra kıyaslarız belki..
Ha istatistikler diyosan Lugano Guizadan daha iyi golcü araştırmaya yansıtırsan sevinirim..:icon_cool:
Alex 20 Haziran 2004 tarihinde Brezilya'nın Cruzeiro Esporte Clube takımından Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme yapılarak transfer edildi. Temmuz 2004'de Copa América'yı kazanan Brezilya Millî Futbol Takımı'nın kaptanlığını yaptı. 2006-2007 sezonunda Türkiye Süper Ligi'ni 19 golle tamamlayarak, Fenerbahçe SK tarihinde gol kralı olan ilk yabancı futbolcu olma (TSL'de 3.) onuruna erişti.
66 kez Brezilya Millî Futbol Takımı'nda oynadıktan sonra 2004'de Fenerbahçe takımına gelmesinin ardından ulusal takıma 2 kez daha çağrıldı. Fenerbahçe'nin 2007 sezonunda kaptanlığını üstlendi. 2008-09 sezonundan itibaren 10 numaralı formayı giymeye başlamıştır. Değeri 14 milyon euro olarak gösterilmektedir.(::)
JunkChorn
11.Şubat.2008, 05:54
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
He eğer laf kalabalığı yapacaksak Onur, buyur.
Önce Lincoln bugün en çok dünya kupası kazanmış, en üst düzey ülkenin milli takımına bir kez çağırılsın ve sadece kulübede otursun sonra gelip burda tartışırız!
Bir kez Türkiye'de koşmadan, orta saha oynayıp gol kralı olsun sonra konuşalım.
İstatistik derken ne demek istediğini çok iyi biliyorsun. Ama işine gelmiyor. 200 küsur maç oynayıp her maç gol yada asisti olacak kadar ortalama yakalayan bir adama iyi dememek nedir sence?
Asla Alex iyidir kötüdür demiyorum, demem. Ama bu yaptığın sadece olaylara bakış açını gösterir.
Onurap
11.Şubat.2008, 05:55
Alex 20 Haziran 2004 tarihinde Brezilya'nın Cruzeiro Esporte Clube takımından Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme yapılarak transfer edildi. Temmuz 2004'de Copa América'yı kazanan Brezilya Millî Futbol Takımı'nın kaptanlığını yaptı. 2006-2007 sezonunda Türkiye Süper Ligi'ni 19 golle tamamlayarak, Fenerbahçe SK tarihinde gol kralı olan ilk yabancı futbolcu olma (TSL'de 3.) onuruna erişti.
66 kez Brezilya Millî Futbol Takımı'nda oynadıktan sonra 2004'de Fenerbahçe takımına gelmesinin ardından ulusal takıma 2 kez daha çağrıldı. Fenerbahçe'nin 2007 sezonunda kaptanlığını üstlendi. 2008-09 sezonundan itibaren 10 numaralı formayı giymeye başlamıştır. Değeri 14 milyon euro olarak gösterilmektedir.(::)
Brezilya liginde forma giyen oyuncular brezilya milli takımı için avantajlıdır..Üstelik Alex önemsiz kupalarda forma giydi..Dünya kupasında banko oynamadı yani..
KaF KeF
11.Şubat.2008, 05:57
Brezilya liginde forma giyen oyuncular brezilya milli takımı için avantajlıdır..Üstelik Alex önemsiz kupalarda forma giydi..Dünya kupasında banko oynamadı yani..
Kaç tane Brezilya liginde top oynayıpta Milli takıma çağrılan oyuncu var ? 5-6'yı geçmez.Alex en azından çağrılıp en önemsiz kupalarda(!) oynadı.Lincoln çağrıldı mı ki ?:confused:
JunkChorn
11.Şubat.2008, 05:57
:)
Lincoln hiç Brezilya liginde oynamadı.
Alex Ronaldinho ile oynayıp bize gol atmadı. Türkiye'nin oynadığı Konfederasyon Kupası önemsiz.
Bir kere şu işe Fenerbahçe/Galatasaray olarak bakmadan yorumlamayı dener misin?
Alicanfmfan
11.Şubat.2008, 06:02
Alex Brezilya milli takımına cagrıldıgı zaman Ronaldinho ve Kaka bu kadar iyi performans sergilemiyorlardı hatta adı sanı bile duyulmamıstı , Lincoln'ün önünde bu iki dev isim var , ayrıca peki Alex neden çagırılmıyor sizce kadroya şuan :)
JunkChorn
11.Şubat.2008, 06:03
Alex 1999 yılında şu isimler ile birlikte oynarak 10 numaralı formaya giymiştir.
1 Dida • 2 Evanílson • 3 Odvan • 4 João Carlos • 5 Conceição • 6 Serginho • 7 Ronaldinho • 8 Émerson • 9 Christian • 10 Alex • 11 Zé Roberto • 12 Marcos • 13 César • 14 Luiz Alberto • 15 Marcos Paulo • 16 Athirson • 17 Beto • 18 Roni • 19 Warley • 20 Vampeta •
Cengo
11.Şubat.2008, 06:04
Amaç birinin en iyi şudur yazmasıydı, hep bu tartışma oluyor, Alex Lincoln'den daha iyi demedim, en iyi yok, en iyi olunca bu oluyor, Alex de Lincoln de yetenek olarka farklı değil, biri çıkıp şu en iyi yazmamalı diğerleri kötü yazmamalı buna tav oluyorum olayu buydu.
Alicanfmfan
11.Şubat.2008, 06:05
Şuan kadrodan kim var tanıdıgnız , R10 , Dida hariç hala üst düzey performans sergileyen.
JunkChorn
11.Şubat.2008, 06:05
Alex Brezilya milli takımına cagrıldıgı zaman Ronaldinho ve Kaka bu kadar iyi performans sergilemiyorlardı hatta adı sanı bile duyulmamıstı , Lincoln'ün önünde bu iki dev isim var , ayrıca peki Alex neden çagırılmıyor sizce kadroya şuan :)
Alican önünde artık Kaka'dan başka Diego var, Robinho var. Yani daha iyileri var. Lincoln ise hiç çağırılmadı.
Ama Lincoln Galatasarayda oynadı onu savunalım bu mudur acaba mantık?
Nasıl Alex'in Brezilya milli takımında oynaması onu iyi topçu yapmıyorsa -size göre- Lincoln'ün de milli takımda oynaması onu kötü yapmaz. Bana göre Lincoln kötü futbolcu değildir. Eğer istatistik konuşursak ki bunu Onur, Parma mevzusu ile başladı. Aykut ve ben ona göre cevap verdik, istatistik konusunda geride kalır.
İş Lincoln iken tutar Guiza'ya çeker. Sanki burada Guiza tartışılıyormuş, ona iyi diyen varmış gibi..
Deniz
11.Şubat.2008, 06:06
Alex Brezilya milli takımına cagrıldıgı zaman Ronaldinho ve Kaka bu kadar iyi performans sergilemiyorlardı hatta adı sanı bile duyulmamıstı , Lincoln'ün önünde bu iki dev isim var , ayrıca peki Alex neden çagırılmıyor sizce kadroya şuan :)Yaşından dolayı, Artık Brezilya takımı gençlerle oynuyor.Ayrıca Lincoln hiç çağrılmadı, Alex çağrıldı o yöne bakmalısın.:) Sonuçta çağrılmak var işin ucunda.
Galatasaray'ı savunacağıma, Fenerbahçe'yi savunuyorum hadi bakalım hayırlısı.:D
Onurap
11.Şubat.2008, 06:07
:)
Lincoln hiç Brezilya liginde oynamadı.
Alex Ronaldinho ile oynayıp bize gol atmadı. Türkiye'nin oynadığı Konfederasyon Kupası önemsiz.
Bir kere şu işe Fenerbahçe/Galatasaray olarak bakmadan yorumlamayı dener misin?
Peki bu adam Neden Ronaldinho gibi büyük liglerde oynayamadı?Brezilya mill, takının yıldızı neden parma gibi sıradan bir takımda tutunamadı acaba.. :)
Bu işin milli takımla alakası yok..üstelik Alex sadece önemsiz kupalarda oynadı..Brezilya ligindeki genç oyunculara verilen şanslar..
2005 yılında Real madride transfer oluyordu "Schalke'yi yarı yolda bırakamam"
diyerek gitmedi.
JunkChorn
11.Şubat.2008, 06:07
Şuan kadrodan kim var tanıdıgnız , R10 , Dida hariç hala üst düzey performans sergileyen.
Ze Roberto için Fenerbahçe ve Galatasaray'ın tabiri caizse almak için ıkındığını iyi bilirsin. Emerson için hiç bi'şey demeye gerek yok. Seneler önce çatır çatır yendiğimiz takımlarda forma giydi. (Juve-Milan) Milli takımda kaç kere oynadığını yazmaya gerek yok.
gerrrard
11.Şubat.2008, 06:08
Lincoln kabul etseydi eğer şuan onu Almanya milli takımında izlerdik. :)
Alicanfmfan
11.Şubat.2008, 06:08
Yaşından dolayı, Artık Brezilya takımı gençlerle oynuyor.Ayrıca Lincoln hiç çağrılmadı, Alex çağrıldı o yöne bakmalısın.:) Sonuçta çağrılmak var işin ucunda.
Bunları biliyorum , çagrılmıssa ne oluyor ben Alex kötü demedim ki , Aboo'nun yorumuna itafen böyle yorumlar yapmıstım
JunkChorn
11.Şubat.2008, 06:09
İş gerçekten uzadı.
El Barto
11.Şubat.2008, 06:11
Yahu birşey demeyim diyorum ama olayın nereye geldiğinin farkına bir varın arkadaşlar lütfen.
JunkChorn
11.Şubat.2008, 06:12
Yaşından dolayı, Artık Brezilya takımı gençlerle oynuyor.Ayrıca Lincoln hiç çağrılmadı, Alex çağrıldı o yöne bakmalısın.:) Sonuçta çağrılmak var işin ucunda.
:) İşte benim demek istediğim bu Deniz. Bunu burada kimse yap-a-mıyor.
Burada Galatasaray ve Fenerbahçe değil Alex/Lincoln tartışılıyor. Ama insanlar sırf bu benim takımımda diye onu savunuyor. Bence olay bu.
Alicanfmfan
Yahu birşey demeyim diyorum ama olayın nereye geldiğinin farkına bir varın arkadaşlar lütfen.
Kimse kusra bakmasın , şu konuya igneyi batıran Aboo'dur geldim fikrimi belirttim aldı konuyu nereye götürdü.
Cengo
Keşke izleseydik.
[]
Almanya'da AMC oynayabilecek bir tek Ballack var, Mesut'u o yüzden istiyorlar, oynasaydı fark ederdi.
Alicanfmfan
11.Şubat.2008, 06:13
Tamam ,tamam yahu sizin köy daha güzel.
Deniz
11.Şubat.2008, 06:14
Bunları biliyorum , çagrılmıssa ne oluyor ben Alex kötü demedim ki , Aboo'nun yorumuna itafen böyle yorumlar yapmıstımBakmamışım ABOO'nun yorumuna.Tamam pardon.:)
gerrrard
11.Şubat.2008, 06:15
Amaç birinin en iyi şudur yazmasıydı, hep bu tartışma oluyor, Alex Lincoln'den daha iyi demedim, en iyi yok, en iyi olunca bu oluyor, Alex de Lincoln de yetenek olarka farklı değil, biri çıkıp şu en iyi yazmamalı diğerleri kötü yazmamalı buna tav oluyorum olayu buydu.
Daha demin yukarıda Alex hariç tabiki gibi iğneleyeci laflar söylüyordun. Lincoln'ü küçümsüyordun, şimdide bunu diyorsun. Pek anlamayamadım. :confused:
KaPaLı
11.Şubat.2008, 06:15
GaLatasaray - Kayserispor [ TSL 19. Hafta ] (http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=72571) Konu bu. Alex Lincoln tartışması değil.
Cengo
11.Şubat.2008, 06:18
Daha demin yukarıda Alex hariç tabiki gibi iğneleyeci laflar söylüyordun. Lincoln'ü küçümsüyordun, şimdide bunu diyorsun. Pek anlamayamadım. :confused:
Lincoln farklıdır demedim, en iyi yok ortada, Alex de iyi Lincoln de, bütün bu tartışma benim anlatmak istediğimdi.
Benim anlatmak istediğim şey farklıydı, sizin tartıştığınız hedef.Lincoln'un yeteneğini beğenirim zaten.Ben Gslıyım en iyi Lincoln, ben Fbliyim en iyi Alex.Onun yeri burası değil zaten.Onun altına bunu yazmamam hata.
gerrrard
11.Şubat.2008, 06:22
Bu cümlede ikisininde iyi olduğunu mu açıklamaya çalıştın acaba. İlginç :icon_confused:
Onurap
Şimdi bak Alex'i Ronaldinho ile karşılaştırmıyoruz burada bu bir! İkincisi Lincoln Schalke'yi yarı yolda bırakmayacak olsa son 5 maç kırmızı görmezdi bu iki.
Buraya koyulacak köşe yazıları Alex'i ne kadar küçümsediği/büyüttüğü çıkar..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Keşke izleseydik.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
http://img85.imageshack.us/img85/8983/fatihaltyayl4ke.jpg
Alexin kariyerinde lincoln gibi büyük takımlarda kazandığı bir başarı yok oyun yok onu Brezilya milli takının ününden faydalanarak iyi futbolcu yapmayın..
Avrupadan biri gelse Lincolnü mü Aleximi verseler kesinlikle Lincolnü alır her zaman..Gidipte kaç milli maç oynamış bakmaz..Avrupanın unuttuğu adam değil Alex..(Deja vu oldu sanki :D :D)
Lincoln Schalke'de çağırıldı 3 defa ama sakatlandıktan sonra gidemedi... Parreira'nın bir sözü : "Biliyorum ki, Lincoln futbolu çoğumuzdan iyi biliyor, hele oyun zekası, hareketleri.." Brezilya'nın neden Lincoln'u çağırmadığını anlamış diğilim, ama demekki gelen antrenörler istememiş.
Üstelik brezilyanın adil oyuncu çağırdığını kim söyledi?Yani Bobo çağrıldı Amuiri çağrılmadı..
Yani biz burda oyuncunun yeteneğini kıyaslıyoruz milli forma sayısını değil..
Alex lincolnden iyi olsaydı avrupada lincolnün yaptıklarının yarısını yaapardı hani onu geçtim 2 maçta gönderilmezdi..
F.altaylı iyi sallamış onuda belirtmeden geçemiyCEMm.. :D :D
Alicanfmfan
Konu kapansın arkadaşlar;
biz tekrar hakeme dönelim :zuhaha
JunkChorn
11.Şubat.2008, 06:24
Konu kapansın arkadaşlar;
biz tekrar hakeme dönelim :zuhaha
Evet evet hakem daha iyi :D:D:D
DisCo
11.Şubat.2008, 06:24
Sanırım 15 sayfa boyunca yazılar yazılmış...
Bütün atılan mesajları tek tek okudum. Aslında bu konunun gerçek sayfa sayısı 6'yı geçmezde neyse.
Bu haftadan sonra atılan mesajlara dikkat edelim.
- Konu harici
- Geyik türü
- Sadece yazmak için yazılmış
- Tahrik unsuru içeren
- Sadece yazmanın dışında acayip üsluplara izin verilmeyecektir.
Bilginize... Sonra ben uyarı alıyorum demeyelim.