View Full Version : Beşiktaş - Trabzonspor [ TSL 20. Hafta ]
eXcitinG
12.Şubat.2008, 22:05
http://img514.imageshack.us/img514/8383/31004036zc3.jpg
El Barto
12.Şubat.2008, 22:09
Bu maç berabere biter ve alt olur kanısındayım. Konya'ya gol atamadık açıkçası pek umutlu değilim bu maçı kazanmak konusunda.
bugra 1905
12.Şubat.2008, 22:15
Bende Beraberlik Düşünüyorum Konya Maçındaki Performans Göz Önüne Alınırsa
eXcitinG
12.Şubat.2008, 22:20
Süper Ligde bize ters ve kıL geLen çok takım var ama kim ne derse desin bizde Trabzonspor a çok ters ve kıL geLiyoruz.
ÖyLe ya da böyLe kazanırız diyorum. İnönü den çıkabiLeceğini sanmıyorum Trabzonspor un.
Universal
12.Şubat.2008, 22:33
Trabzonsporun guzel futbol oynamasi, kadikoyde sergilenen futbol ve Mustafa Denizli yonetimindeki Besiktas. Tereddut etmeden Trabzonspor diyorum. Gokhan ile Umut eger bencillik yapmazlarsa Trabzon uc-dort gole kadar gidebilecegini dusunuyorum.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
12.Şubat.2008, 22:37
Trabzonsporun guzel futbol oynamasi, kadikoyde sergilenen futbol ve Mustafa Denizli yonetimindeki Besiktas. Tereddut etmeden Trabzonspor diyorum. Gokhan ile Umut eger bencillik yapmazlarsa Trabzon uc-dort gole kadar gidebilecegini dusunuyorum.
Çok çok iddialı bir yorum...Büyük konuşma...(::)
Beşiktaş'ım kazanacaktır...:icon_cool:
CeNTeR_TR
12.Şubat.2008, 22:37
Beraberlik gibi duruyor..Ama seyirci şovu ile Beşiktaş da kazanabiLir diyebiLiyorum kendimce (:
Universal
12.Şubat.2008, 22:41
Çok çok iddialı bir yorum...Büyük konuşma...(::)
Beşiktaş'ım kazanacaktır...:icon_cool:
Trabzonsporun kazanacagi konusunda iddialiyim. Buyuk konusma degil bir tahmin. Iddaada da Trabzonsporun galibiyetine oynayacagim. Mustafa Denizli bana guven vermiyor. Gene kendine gore degisik bir kadro oynatabilir.
PesimiSTyLa
Holosko'nun olmayacagı cok kötü oldu Beşiktas için. Ekrem de oynayamayacak sanırım. Önemli eksiklikler. Beraberlik gibi duruyor. Maçın berabere yada Beşiktasın galibiyeti ile sonuçlanması işimize gelir. Umarım öyle olur.
I3esiktas
En önemli oyuncumuz Ekrem maçda oynamamsı bizim için büyük dezavantaj. Yenilirsek fark iyice açılacak Yenersek çok büyük bir kapışma olacak üst sıralarda. Seyircimiz önünde Güzel futbolla Maçı alırız.
RoSeSHaH
12.Şubat.2008, 22:56
İnönü'den kimler çıkmadı ki Trabzon'da çıkamasın ?
Trabzon'un kaybetmesini istiyorum ama zor bir ihtimal bu. Beşiktaş'ın şansı yerinde olursa ve iyi bir futbol sergileyebilirse bu maç berabere biter.
Temiz bir maç olması dileğiyle.
Trabzonspor
12.Şubat.2008, 23:02
Trabzon'un kaybetmesini istiyorum ama zor bir ihtimal bu. Beşiktaş'ın şansı yerinde olursa ve iyi bir futbol sergileyebilirse bu maç berabere biter.
ınoden cok cıktık bız 1-2 sezon once ıya dogan gelmıstı ılk macı BJK'ye karsıydı ve 3-2 almıstık macı
guzel mac olur ınsalah BJK konyadakı gıbı oynasın bıze yeter
sakary Ali
12.Şubat.2008, 23:35
Delgado oynarsa şansımız olabilir ama Delgado yoksa işimiz zor olur..
Beşiktaş son maçlarda inanılmaz kötü bir performans sergiledi.Berbat bir futbol oynadı.Ve bence bunun sebebi Delgadodunun olmayışı.İşte Delgado yok Beşiktaş neler yaptı? Delgado çok eleştirildi.Ama Delgadosuz Beşiktaştanda hiç bir cacık olmuyor.
Trabzon çok iyi bir takım.İddalarını kanıtlamak için kazanacağız diyorlar ve şuan için daha pozitif gözüken taraf onlar.
Ama karşılaşmada Delgado oynarsa çok farklı oynamassa çok farklı olur.
Onurap
12.Şubat.2008, 23:39
Şimdi mantıklı düşünürsek Trabzon kazanır diyorum..Ama hislerim Beşiktaş diyor.. :) Bence beşiktaş kazanacak
CeNTeR_TR
12.Şubat.2008, 23:39
Mustafa DenizLinin eLinde mükemmel bir kadro var fakat çıkaramıyor..Bununda hiçbir bahanesi yok o yüzden başarısız..
Beşiktaş kazanırsa Taraftarının baskısıyla kazanır
shamur1
13.Şubat.2008, 00:07
Her maç çok net gol pozisyonlarına giriyoruz rakip takımın adı veya forma rengi farketmiyor. Bunları değerlendirebilirse forvetlerimiz İnönü'den mutlu bir şekilde ayrılmamız zor olmayacaktır. Ha yenemiyorsan da yenilme mantığıyla 1 puan da işimize gelir çünkü Avni Aker'de oynayacağımız Gs ve Fb maçları var.
İlk 11 Serkan Balcı dışında değişmez Serkan girer Tayfun çıkar ideal kadro bozulmaz. Alanzinho yine yedek bekler Umut rakip defansı hırpalasın , baskı yapsın Gökhan'da topları direğe nişanlamasın yeterli :)
Biraz da nostalji yapalım , eskiden tribünler ne güzelmiş cıvıl cıvıl :)
http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/istittifakfk2fxe92b7.jpg
Onurap
13.Şubat.2008, 00:56
Vayy be 30 sene geçmiş.. :)
anil luque
13.Şubat.2008, 01:27
Ne yazıkkı bir Beşiktaşlı olarak bu maça umutla bakmamı saglayacak pek az neden var . Bunlardan en önemlisi Matias Delgado'nun takıma dönüşü.. Geçen seneki maçta cok guzel top oynamıstı, golunu anlatmaya gerek yok zaten.. En buyuk dezavantajımız ıse Holosko tabıkı. Savunmada fazla sıkıntı yasamayız bence. Umarım bu macta soyle bır kadro sahada olur ..
Rüştü
Sivok İ.Toraman Zapo
S.Kurtulus İ.Üzülmez (keske ekrem olsa)
Ernst Tello
Delgado
Nobre Bobo
Bence bu kadro şampiyon olur ..
Deniz
13.Şubat.2008, 01:33
Beşiktaş, kaç haftanın hırsını bu maçta alacaktır.Trabzonspor derbi maçlarında ortasahada rakibini kolay kolay oynatmıyor, fakat Beşiktaş bunu göz önünde bulunduracaktır.Lidere karşı galibiyet almak, hem kendilerini hemde taraftarlarının güvenlerini kazanmalarına vesile olur.Beşiktaş için en kritik maç, üst sıralarda yer almak istiyorsa kazanır, yok eğer bize bu sıralar yeter diyorlarsa kaybeder.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ne yazıkkı bir Beşiktaşlı olarak bu maça umutla bakmamı saglayacak pek az neden var . Bunlardan en önemlisi Matias Delgado'nun takıma dönüşü.. Geçen seneki maçta cok guzel top oynamıstı, golunu anlatmaya gerek yok zaten.. En buyuk dezavantajımız ıse Holosko tabıkı. Savunmada fazla sıkıntı yasamayız bence. Umarım bu macta soyle bır kadro sahada olur ..
Rüştü
Sivok İ.Toraman Zapo
S.Kurtulus İ.Üzülmez (keske ekrem olsa)
Ernst Tello
Delgado
Nobre Bobo
Bence bu kadro şampiyon olur ..En büyük dezavantajımız Holosko derken, neyi kastediyorsunuz?
Knightmare
13.Şubat.2008, 01:55
Koyu bir Beşiktaşlı olarak tabii ki gönlüm kazanmamızdan yana ama mantık işin içine girince çok zor :) bu maç ne Trabzon'a ne Beşiktaş'a gider, berabere biter Sivas'ın işine gelir :)
hatta skorda ya 0-0, ya 1-1 ahanda yazdım buraya :D
deniz.91
13.Şubat.2008, 03:17
Bu maçın berabere biteceğini düşünüyorum
JunkChorn
13.Şubat.2008, 03:44
Trabzonspor yener ve Beşiktaş kısmen de olsa havlu atar. Ben Beşiktaş'ın oynadığı oyundan dolayı yenileceğini düşünüyorum. Sakatlar ve Trabzonspor'un moralli olması ayrı mevzu:)
Normal şartlarda bu maç bittiğinde yine hakem tartışacağımız için bir süre Beşiktaş neler kaybettiğini anlayamayacaktır.
anilton
13.Şubat.2008, 04:04
Trabzonspor F.Bahçe maçında olduğu gibi bol pozisyon bulamaz...
Umut ve Gökhan'ın en iyi yaptıkları iş savunma arkasına çok iyi koşular yapabilmeleri.F.Bahçe maçında bu özelliklerini sahaya yansıtma fırsatı buldular ve bir çok pozisyona girdiler.Çünkü F.Bahçe savunması sürekli önde bastı ve orta sahası çok zayıf kaldı.Hüseyin ve S.İnan S.Şahin ile Emre'ye üstünlük kurdular...
Beşiktaş savunması ne önde basıyor nede F.Bahçe'nin orta sahası kadar yumuşak değil.Yani ne Gökhan ile Umut bu kadar kolay savunma arkasına koşu yapabilecek boş alan bulacak ne de Selçuk karşısında ki Sivok ve Ersnt ikilisinin kıskacında araya o kadar rahat toplar atabilecek...
Bobo ve Nobre'nin birlikte oynayacağı kesinleşti gibi.Buda Song ve Egemen için zor bir durum.F.Bahçe maçındaki gibi rahat top çıkartamayacaklar...
Beşiktaş'ın son zamanlarda ki kısır futboluyanıltmasın.Hele Trabzon fark atar gibi yorumlar var,maç sonunda alıntı yaptıracak nitelikte.Klasikleşmiş ama bir okadar da doğru bir lafı bir kez daha söylemek istiyorum.Bu maçların havası farklı olur.Yani Konya maçı baz alınmaz bu maç için...
Hakeden kazansın,hakemlerin konuşulmayacağı bir maç olsun,futbol adına güzellikler yer alsın sahada her türlü sonuca açığım...
DeNiZ_1903
13.Şubat.2008, 04:12
Kötü gittiğimiz haftalardan sonra kazanmayı biliyoruz , Trabzon'dan iki maçta da deplasmanda puan aldık evde de alabiliriz.Trabzon da iyi bir takım ama seyirci desteğiyle bu maçı 2-1 alırız diyorum.. :) On'un geri dönüşü süper olacak.. :)
CeNTeR_TR
13.Şubat.2008, 20:17
Kimler çıkmadı iki dakika yazıversen ;;) Şifreli konuşma açık konuş ;;)
DisCo
14.Şubat.2008, 02:15
Şifreli yada açık konuşulacak somut bir konu olmadığından uzatılmaması taraftarıyım. Her takım kendi evi için bu muhabbeti yapar. Bu muhabbet yapılırken ses çıkmıyorsa birisi çıkan çıkıyor dediğinde de uzatılmaması gerekiyor.
garydelgadov
14.Şubat.2008, 02:24
Bu sezon Trabzon evinde bizi iki kere ağırLadı,fener depLasmana gitti,gsye depLasmana gitti.Hiçbirini kazanamadı.Biz evimizde hiç büyük takım ağırLamadık.Şu durumda bu yıL Trabzonun yeni ve heyecanLı kadrosunun büyük maç baskısını kaLdıramadığını ve kaLdıramayacağını düşünüyorum.Bu maçı da ne yapar eder aLırız...;;)
KimLer çıkmadıki sözünü sorguLamanın mantık sınırLarı içinde yer aLmadığını düşünüyorum.Sadece anLatım hatası var.Umarım bu açıktan bahsediyorsunuzdur.Yoksa bizim İnönüde aLdığımız sayısız zaferLeri sorguLayacak kadar fransız oLmadığınızı düşünüyorum...
El Comandante
14.Şubat.2008, 02:26
Kimler çıkmadı iki dakika yazıversen ;;) Şifreli konuşma açık konuş ;;)
Gocaoglan yanlis anlamissin :D Arkadas onu kastetmemis. Inönü de daha önce derbilerden galip gelen takimlar olmustur, Trabzon da bu takimlarin arasina girebilir. :icon_smile:
Neyse, konuyu uzatmayayim (=
Trabzonspor'un formu, Bjk'nin moralsizligi + sakat futbolculari etkeni araya girince favori Trabzonspor oluyor. Ama Bjk'in de saha avantaji var. Beraberlik diyorum ...
Bordo61Mavi
14.Şubat.2008, 11:38
Bi ruya gordum :D Trabzon maci aliyor ve Sivas diger macta berabere kaliyor.
Ruya bi yana, derbi mac. Iki takimda cok isticek, ben berabere biter gibi dusunuyorum.
koray_capello
14.Şubat.2008, 21:14
Holosko'nun olmaması avantaja dönüşebilir eğer Bobo ve Nobre'yi beraber oynatabilirse Mustafa Hoca. Holosko zaten formsuzdu.
-------------------- Bobo --------- Nobre--------------------
-- Tello ---------------------------------------------- Erkan --
------------------- Ernst ------- Sivok ------------------------
-- İbo ---------- Zapo --------- Zan -------------Toraman-
şeklinde artık klasik bir 4-4-2 bekliyorum, Erkan hazır durumda değilse S.Özkan da olur.
I3esiktas
14.Şubat.2008, 21:23
Bence Zapo - Sivok ikilisini tekrar yan yana getirip, Ernst yanınada Uğur'u koyması lazım.
nekop
15.Şubat.2008, 00:09
Türkiyenin en önemli takımlarından 2 tanesi maç yapıyor Sinyor Terim'de bu maçta en önde oturması gerekirken İtalya'ya derbi izlemeye gidiyor.
Maça gelicek olursak 2-1 alırız diye düşünüyorum.Beşiktaş'ın önemli eksikleri var ve bizdetam kadro ve moralli geliyoruz.Gökhan yine topla direk fantezisi falan yapmazsa 3-1 bile olabilir. :D
Trabzonspor
15.Şubat.2008, 00:13
Türkiyenin en önemli takımlarından 2 tanesi maç yapıyor Sinyor Terim'de bu maçta en önde oturması gerekirken İtalya'ya derbi izlemeye gidiyor.
Maça gelicek olursak 2-1 alırız diye düşünüyorum.Beşiktaş'ın önemli eksikleri var ve bizdetam kadro ve moralli geliyoruz.Gökhan yine topla direk fantezisi falan yapmazsa 3-1 bile olabilir. :D
terım ordan seeck kadoryu ıspanya macında nıye bu macı ızlesın kı ?
bende macı alırız dıye tahmın edıyorum ama beraberlıkte kotu olmaz
Bu arada hakemler ve skandallar konusuluyor komplolar uretılıyor inşallah temiz ve zevkli bir maç olur.
shamur1
15.Şubat.2008, 00:17
Valla Gs'nin Antalya'ya kaybetmesinden sonra yarın İnönü'de alacağımız 1 Puan bile bizim için yeterli :)
Hakediyoruz bu sene şampiyonLuğu..!
El Comandante
15.Şubat.2008, 00:24
Valla Gs'nin Antalya'ya kaybetmesinden sonra yarın İnönü'de alacağımız 1 Puan bile bizim için yeterli :)
Hakediyoruz bu sene şampiyonLuğu..!
Cok samimi söylüyorum.
Bu lig de sampiyonlugu en cok hakeden takimsiniz ...
Redrum
15.Şubat.2008, 00:37
Şampiyonluk yarışından düşmüş bir fener, galatasaray ve beşiktaş varken, Trabzon artık bu fırsatlarını iyi kullanmalı. yenmesini temenni ediyorum.
shamur1
15.Şubat.2008, 00:37
Saolasın tarafsızlığından dolayı :)
İlk 11'inde 7 tane yeni oyuncu olan bir takımın buralara gelmesi bile beni sevindiriyor.Şampiyon olamasak bile zerre kadar üzülmem çünkü senelerdir alamadığım zevki bu sene alıyorum takımımdan.En kötü oynadığımız bir maçta bile 4-5 net gol kaçırıyoruz , 1-0 geriye de düşsek bu maçı alabiliriz diyebiliyorum kendi kendime şampiyonluktan bile önemli olan bu artık bizlere o güveni veriyor takımımız.
Trabzonspor
15.Şubat.2008, 00:42
Bu yıl 13 oyuncuyla burdayız bunuda goz ardı etmemek lazım kadro derınlığı yok takımın yarısı deneyımsız oyunculardan kurulu ve ilk 11 yenden kuruldu.
Ersun yanal cok ıyı ıdman yaptırıyor sakatlık yok dencek kadar az 1 tane,centılmenlık acısında(kartlar) en ustlerdeyız.takım ruhu ust duzey taraftar ve takım butunlugu ust duzey daha ne olsun bu yıl sankı kupa gelıceke gıbı gelıyor bana ama bıde şu ıler uç elemanlarımız bıtırıcı olsaydı
fenerbahce_1907
15.Şubat.2008, 00:48
Beşiktaş ne kadar kötü olursa olsun İnönü'de hiçbir zaman Trabzon favori olamaz böyle maçların havası her zaman farklıdır ayrıca bu maç Beşiktaş'ın son şansı futbolcular bunun bilincinde sahaya cıkıp iyi bir performans gösterirler diye düşünüyorum ve Beşiktaş'ın macı tahmin edilenden daha kolay bir şekilde kazanıcagını tahmin ediyorum.Ayrıca Bobo'dan da goller bekliyorum bu maç.
Onurap
15.Şubat.2008, 01:01
Maçın havası farklı olur yarın İnönüde Beşiktaşı yenmek kolay değil.Favorim Beşiktaş.. Hatta tek maç iddaa bile oynayacağım.. :D
İçimden farklı bir skor olabileceği bile geçiyor.. :)
DeNiZ_1903
15.Şubat.2008, 01:51
Şampiyonluğu hakeden takımı belirlemek için çok erken daha lig daha yeni başlıyor sezon sonunda kim hakettiyse alır ;)
shamur1
15.Şubat.2008, 02:48
Lig daha yeni mi başLıyor :) Bu maç 3 ihtimalli değil mi ?
Şimdi Bjk yenilirse havLu atacak
Berabere biterse de büyük bir yara alıcak
Kazanırsa Şampiyonluk yolunda bende varım diyecek.
Keza Trabzonspor yenerse
Bjk ile 9
Gs ile 7
Fb ile de 7 ( Fb'nin bugun kazandığını varsayıyorum )
Şimdi bu takımlara bu kadar fark atmışken kalan maçlarımız ise
Gs ve Fb ile Avni Aker'de.
Bu maç şampiyonLuğun düğüm maçıdır :)
JunkChorn
15.Şubat.2008, 03:56
Lig nasıl yeni başlıyor beyler?
Yenildiği an aradaki fark ve rakipler mevzusu işi çıkmaza sokar. Hayal görmemek lazım. Beşiktaş kazanmadığı an iş diğer 4 takıma kalır.
serefcan1996
15.Şubat.2008, 04:07
bence güzel maçolur ama inşallh berabere biter :):)
tarikko
15.Şubat.2008, 06:02
bncede berabere bitsin hem bjk altimizda kalio hemde ts ile fark 5e iniyo
Onurap
15.Şubat.2008, 06:13
Beşiktaşın kazanması lazım.. :D
Raten
15.Şubat.2008, 08:58
Kalbimden geçen beraberlik ama Bjk bir adım önde diye düşünüyorum
shamur1
15.Şubat.2008, 16:11
İnönü'de kader anı
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2009/2/7_243179_delgado_yattara1502_414_232.jpg
Bir yanda Beşiktaş... Konyaspor deplasmanındaki beraberlikle yara alan Siyah-Beyazlılar, İnönü Stadı´nda Trabzonspor´u devirmeyi planlıyor. Diğer yanda Trabzonspor... Bu sezon ligde fırtına gibi esen Karadeniz temsilcisi, Kartal´ı yenip zirvedeki yerini sağlama almak istiyor.
Saat 19.00’da başlıyor
Süper Lig’de nefesler tutuldu, gözler İnönü Stadı’na çevrildi... Ersun Yanal yönetiminde bu sezon ligde fırtına gibi esen ve Sivasspor ile zirveyi paylaşan Trabzonspor, şampiyonluğu hedefleyen Beşiktaş’ın konuğu oluyor. İnönü Stadı’ndaki zorlu mücadele saat 19.00’da başlayacak ve Lig TV’den naklen ekranlara gelecek. Hakem Yunus Yıldırım’ın düdük çalacağı maçta, Beşiktaş’tan Holosko ile Ekrem sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Konuk ekip Trabzonspor’da ise eksik bulunmuyor.
Tüm biletler tükendi
Galatasaray'ın puan kaybetmesiyle şampiyonluk yarışında yarışında tekrar iddialı bir konuma gelen Beşiktaş, Trabzonspor’u devirip zirve yarışında ‘ben de varım’ demek istiyor... Bu sezon büyük takımlar karşısında bir türlü gülemeyen Bordo-Mavililer ise, Kara Kartallar’ı İnönü’de mağlup edip, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aşmak amacında... İnönü Stadı’ndaki zorlu karşılaşmaya Siyah-Beyazlı taraftarların büyük ilgi gösterdiği ve tüm biletlerin tükendiği bildirildi.
BEŞİKTAŞ
Rüştü
İ.Toraman
Gökhan
Zapotocny
İ.Üzülmez
Ernst
S.Özkan
Delgado
Tello
Bobo
(Sivok)
Nobre
TRABZONSPOR
Sylva
Serkan
Egemen
Song
Cale
Yattara
Selçuk
Hüseyin
Colman
Umut
Gökhan
STAT:
İnönü
SAAT:
19.00
YAYIN:
Lig TV
HAKEM: Yunus Yıldırım,
Baki Tuncay Akkın, Tarık Ongun
Kesenin ağzı açılıyor
Zirveyi yakından etkileyecek maç öncesinde her iki kulübün yönetimleri de kesenin ağzını açtı... Beşiktaş Yönetimi’nin galibiyet halinde futbolcularına 15’er bin TL ödeyeceği bildirildi. Trabzonspor cephesinde de Beşiktaş galibiyeti için 15’er bin TL dağıtılacağı açıklandı. Bu arada Beşiktaş son çalışmasını Ümraniye’de yaptı ve zorlu karşılaşma için kampa girdi. Trabzonspor ise Trabzon’da antrenmanını yaptı ve akşam saatlerinde İstanbul’a geldi.
Sınırda toplam 11 oyuncu var
Haftanın maçı öncesinde her iki takımın teknik heyeti de sınırdaki oyuncuların çokluğu sebebiyle gerilmekte... Ev sahibi Beşiktaş ile konuğu Trabzonspor’da toplam 11 futbolcu sarı kart sınırında. Mustafa Denizli, İbrahim Toraman, Rüştü, Cisse, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan ve Nobre’yi, Ersun Yanal da Cale, Serkan Balcı, Hüseyin Çimşir, Selçuk İnan ve Umut Bulut’u dikkatli olmaları konusunda uyardı.
BEŞİKTAŞ-TRABZONSPOR
O G B M A Y
İç saha 34 18 7 9 57 25
Dış saha 35 9 8 18 42 53
Toplam 69 27 15 27 99 78
anil luque
15.Şubat.2008, 16:12
Bazı arkadaşlar Beşiktaş'ın durumu içler acısıymış gibi yorumlar yapmıs yani TS yener farkı açar gibilerinden.. Ben Beşiktaşlı olmamdan öte maçın İnönü'de olmasından dolayı rahatım bir kere .. İlk maçta Avni Aker'den zor çıkmıştık işin açıkçası ama şimdi durum çok farklı. İş bence tamamen Denizli'ye bakar .. Saçma sapan bir kadro çıkartmazsa ve oyuncularımızı iyi motive edebilmişse TS'nin burda hiç şansı yok ..
a.arıcı-11
15.Şubat.2008, 18:18
beraberlik herkes için en hayırlısı:D:D
TAm kadroları görmeden teknik yorum yapmak istemiyorum ama diyeceğim tek şey maç ya Premier lig havasında tempolu olur yada doğru düzgün pozisyon bile olmaz.
Gangstaa
15.Şubat.2008, 19:21
Umarım berabere biter.
shamur1
15.Şubat.2008, 19:49
http://sunucu5.kucukresim.com/uploads/tsbjk6dc47.jpg
bugra 1905
15.Şubat.2008, 20:17
http://sunucu5.kucukresim.com/uploads/tsbjk6dc47.jpg
Eklediğin Resimi Çok Hoş Yapmışlar Güzel Duruyor Resmi Sitedenmi Bu?
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
15.Şubat.2008, 20:28
Bu maçı mutlaka ama mutlaka kazanmalıyız...Ve öyle olacağını İnönü'den çıkamayacaklarını düşünüyorum...:)
nekop
15.Şubat.2008, 21:43
Eklediğin Resimi Çok Hoş Yapmışlar Güzel Duruyor Resmi Sitedenmi Bu?
Evet her maç için yapılıyor.
RoSeSHaH
15.Şubat.2008, 23:10
Beşiktaş'ın saha avantajı, Trabzon'un futbol avantajı var. Beşiktaş'ta önemli eksiklerde var.
Berabere biter.
I3esiktas
16.Şubat.2008, 01:28
BEŞİKTAŞ: Rüştü, İbrahim Üzülmez, Gökhan Zan, Sivok, İbrahim Toraman, Serdar Özkan, Cisse, Ernst, Tello, Yusuf, NobreTEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli
TRABZONSPOR: Sylla, Tayfun, Egemen, Song, Cale, Yattara, Selçuk, Hüseyin, Colman, Umut, Gökhan Ünal
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
KaPaLı
16.Şubat.2008, 01:35
Zapoda olmayacakmış maçta :confused:
GodfatheR
16.Şubat.2008, 01:58
Gollü bir maç bekliyorum.Bende rüyamda maçı gördüm 3-2 Trabzon kazanıyordu :)
RaSenGan
16.Şubat.2008, 02:46
Trabzonspor 1-0 öne geçti.
GodfatheR
16.Şubat.2008, 02:47
Bjk sezonun en iyi oyununu çıkardığı maçta 0-1 geriye düştü.Bjk aynı oyunu sürdürürse ilk yarı bitmeden eşitlik sayısı gelebilir.
El Comandante
16.Şubat.2008, 03:06
Yusuf'un Besiktas'a gram katkisi yok, hatta zarari var. Kücük takim futbolcusu oldugu biliniyordu zaten. Besiktas onu alirken hata yapti demistim, hakli ciktim ...
Serdar Özkan da ilerleme yok, geriliyor gün gectikce. Sadece kosuyor bugün.
Ama oyun itibariyle Bjk etkili görünüyor, Trabzonspor ise sadece defans yapiyor. Attiklari gol de de savunmanin hatasi var ...
Cyzio
16.Şubat.2008, 03:08
Berbat oynuyoruz, attığımız gole bile sevinemedik..
Mahkum oynayamıyoruz, Ersun Yanal bunu inşallah devre arasında anlar..
World Hollow o1
16.Şubat.2008, 03:12
maçın durumu nedir beyler Beşiktaş daha mı baskılı oynuyor?
El Comandante
16.Şubat.2008, 03:13
Bu Denizli'de ki Bobo takintisini anlayamiyorum. Yahu adam oynadigi her macta gol atmis neredeyse, sen böyle önemli macta adami neden oynatmazsin ? Taraftarlar mac boyunca Bobo diye bagirdilar....
Trabzon deplasman da cift forvet oynuyor, Bjk ise tek forvet oynuyor. Kaldi ki Bjk'nin ön libero oyunculari daha etkili. Cikarsin Yusuf'u, alsin Bobo'yu oyuna...
GodfatheR
16.Şubat.2008, 03:15
Tek kale Serhat :) Ama futbolun cilvesi işte.Trabzon'un yaptığı en akıllıca işin yusuf'u almmak olduğunu ilk günden beri söylüyorum ve ne yazık ki haklı çıkıyorum malesef.
RaSenGan
16.Şubat.2008, 03:15
Altta yazıyor Serhatcım (:
Ama oyun itibariyle Bjk etkili görünüyor, Trabzonspor ise sadece defans yapiyor. Attiklari gol de de savunmanin hatasi var ...
Addolorato
16.Şubat.2008, 03:17
İlk yarı bitti. Beşiktaş tek kale oynadıgı ve birkaç gol pozisyonu buldugu maçı 1-0 geride kapattı. Beşiktaş'ta gözüme çarpan isimler olumlu olarak Tello ve Ernst oldu aslında Üzülmez'de fena oynamıyordu fakat sanırım golde hatası vardı.
Gökhan Ünal gerçekten şık bir gol attı. Cale'nin ise sol bekten gelip asist yapması heralde Ersun Yanal'ı sevindirmiştir.
Yusuf'da fiziksel olarak çok büyük bir düşüş gördüm bugün doğru dürüst koşamıyor ve sanki halı saha maçtaymış gibi paslar atıyor.
Beşiktaş böyle oynamaya devam ederse ve birazda şans yanında olursa maçı çevirebilir bence.
Onurap
16.Şubat.2008, 03:30
Bobo baştan girmesi lazımdı..
El Comandante
16.Şubat.2008, 03:53
Besiktas tek kale oynuyor gibi görünse de, pozisyonu yok dogru dürüst. Organize olamiyorlar ileride, son paslar hep hatali. Trabzonspor ise cok fazla geriye kapaniyor. Besiktas eger panik havasindan kurtulur da düzgün oynarsa aradigi golü bulabilir ...
Aydin
16.Şubat.2008, 03:53
trabzon kapanıyor ama çok akıllı oynuyor. beşiktaş organize gelemez bu kalabalığa karşı. şişererek karambolden gol bulmaya çalışıyorlar.
RaSenGan
16.Şubat.2008, 03:56
1-1 oldu skor.Bakalım başka gol olacak mı ?
World Hollow o1
16.Şubat.2008, 03:59
kim attı peki aygün?
El Comandante
16.Şubat.2008, 04:00
Tello'nun kullandigi köse vurusta Bobo kafayla golü atti ...
Trabzonspor neden bu kadar ezik oynuyor, hic aklim almiyor. Macin basindan beri kendi yari sahasinda kabul ettiler maci. Simdi de semeresini cekiyorlar. Besiktas havasini buldu, 2yi bile atabilirler ...
RaSenGan
16.Şubat.2008, 04:00
kim attı peki aygün?
Bobo attı.İlk 11'de başlasa belki ilk yarıda da atardı.
bySilver
16.Şubat.2008, 04:01
2. de geliyodu az daha
Sonunda Selçuğu çıkarabildi.Serkan girdi
Trabzonspor
16.Şubat.2008, 04:04
cok oynuyuz cok
skora yatrsan bole olur
Bobo atmış BJK'nin golünü..
Trabzonspor
16.Şubat.2008, 04:11
sivas puan kaybedıyor ve arkasından bızde olacak ıs degıl ya
bySilver
16.Şubat.2008, 04:13
bitti. en azından bu maçı aldık.
El Barto
16.Şubat.2008, 04:13
Bitti maç 1-1. Umdugum gibi berabere ve alt bitti. Tebrikler iki takımada.
Trabzonspor
16.Şubat.2008, 04:14
Bitti maç 1-1. Umdugum gibi berabere ve alt bitti. Tebrikler iki takımada.
ben beşiktası tebrık ederım ıyıydıler
Varonil
16.Şubat.2008, 04:17
Bu skor geldi ve haftanın en karlı takımı Fenerbahçe oldu.
Maça gelince iyi oynayan taraf Beşiktaştı,galibiyet siyah beyazlıların hakkıydı.Trabzon gerçekten çok kötü oynadı.Yusuf konusunda yapılan eleştirilere bende katılıyorum ..
El Barto
16.Şubat.2008, 04:19
Haftanın en karlı takımı Trabzonspor bence. Sivas'ın ve Galatsaray'ın puan kaybettiği haftada Beşiktaş deplasmanından kötü de oynasa 1 puan çıkardı. Galatasaray'ın da Fenerbahçe'nin de Trabzon'a gideceği düşünülürse iyi bir sonuç Trabzonspor için.
LaigLeNoiR
16.Şubat.2008, 04:24
Baştan sona tek kale oynadık ama ilerde bir türlü iyi işler yapamadık.Trabzonspor çok kapandı istediği 1 puanı aldı.
1-1 olduktan sonra ise gerek hakemin oyunu sürekli faullerle durduması gerek Trabzonspor'un oyunu ağırlaştırması da en çok sinirimi bozan şey oldu.
Tebrikler Trabzonspor'a çok iyi bir avantaj elde ettiler.
World Hollow o1
16.Şubat.2008, 04:26
iyi oldu bu maç Fenerbahçe açısından, böyle puan kayıbları işimize kesinlikle yarar..
anilton
16.Şubat.2008, 04:35
Trabzonspor F.Bahçe maçında olduğu gibi bol pozisyon bulamaz...
Umut ve Gökhan'ın en iyi yaptıkları iş savunma arkasına çok iyi koşular yapabilmeleri.F.Bahçe maçında bu özelliklerini sahaya yansıtma fırsatı buldular ve bir çok pozisyona girdiler.Çünkü F.Bahçe savunması sürekli önde bastı ve orta sahası çok zayıf kaldı.Hüseyin ve S.İnan S.Şahin ile Emre'ye üstünlük kurdular...
Beşiktaş savunması ne önde basıyor nede F.Bahçe'nin orta sahası kadar yumuşak değil.Yani ne Gökhan ile Umut bu kadar kolay savunma arkasına koşu yapabilecek boş alan bulacak ne de Selçuk karşısında ki Sivok ve Ersnt ikilisinin kıskacında araya o kadar rahat toplar atabilecek...
Bobo ve Nobre'nin birlikte oynayacağı kesinleşti gibi.Buda Song ve Egemen için zor bir durum.F.Bahçe maçındaki gibi rahat top çıkartamayacaklar...
Beşiktaş'ın son zamanlarda ki kısır futboluyanıltmasın.Hele Trabzon fark atar gibi yorumlar var,maç sonunda alıntı yaptıracak nitelikte.Klasikleşmiş ama bir okadar da doğru bir lafı bir kez daha söylemek istiyorum.Bu maçların havası farklı olur.Yani Konya maçı baz alınmaz bu maç için...
Hakeden kazansın,hakemlerin konuşulmayacağı bir maç olsun,futbol adına güzellikler yer alsın sahada her türlü sonuca açığım...
Maçtan önceki yorumumun kopyası vardı sahada.Tek kale oynamamızda cabası.Maçta olmayan tek şey alıntımdaki kalınla yazılmış yer...
Tello'nun kaptırdığı toptan ve Trabzon'un tek tehlikesinde yenilen goldeki pozisyon hariç tek top sektirmeyen G.Zan ve Sivok'u.Umut ve Yattara'ya adım attırmayan ve artı olarak hücuma destek veren Toraman ve Üzülmez'i.Selçuk ve Colman'a top göstermeyen Ernst ve Cisse'yi.Sonradan girmesine rağmen kalitesini gösteren Bobo'yu.Egemen ile girdiği tüm mücadeleleri kazanan Nobre'yi.Sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen futbol adına sunduğu güzellikler nedeniyle Delgado'yu.Sıfır hata ile oynayan ve yaptığı kurtarışlarla geceye damgasını vuran Sylva'yı.Yakaladığı tek pozisyonu iyi bir vuruşla taçlandıran G.Ünal'ı,İnönü deplasmanından puan ile ayrılan Trabzonspor'u,sonuna kadar hakettiği maçı kazanamamasına rağmen Beşiktaş'ımı tebrik ediyorum...
El Comandante
16.Şubat.2008, 04:36
Mustafa Denizli her hafta kendisiyle celismeye devam ediyor.
Bobo gibi oyuncun var senin elinde, sen onu oynatmiyorsun, Nobre'yi tek forvet olarak sahaya sürüyorsun. Ne bicim bir mantiktir bu ? Hala cözebilmis degilim.
Yusuf neden oynar, eger Delgado iyilesmisse ?
Serdar Özkan'da ki düsüsü görmüyor mu bu adam ? Erkan Zengin neden 90+ da oyuna giriyor ?
Sorulari böyle cogaltabiliriz. Mustafa Denizli takimi sabote etmekten, kendisiyle celismekten baska birsey yapmiyor. Besiktas bosu bosuna bir 45 dakika kaybi yasamistir. Bunun mantigi falan yoktur, Denizli'nin tuhafliklarindan bir tanesi iste ...
Trabzonspor ise bu macta kapanmaktan baska birsey yapmadi. Futbolu cirkinlestirdiler. Ben bu zamana kadar begenirdim Trabzonspor'u ama bu macta inanilmaz ezik oynadilar. Bütün takim olarak kapandilar, bir Bjk defansinin hatasinda golü buldular. Böyle oyun lidere yakismiyor bence ...
Ama bu oyuna ragmen 1 puani almayi basardilar, tebrik ederim 2 takimi da ...
anilton
16.Şubat.2008, 04:38
http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/70093_2_090215210729.jpg
http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/70093_3_090215210729.jpg
http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/70093_4_090215210729.jpg
Onurap
16.Şubat.2008, 04:41
Trabzonspor çok şanslıydı bugün başka söylecenecek birşey yok..
PesimiSTyLa
16.Şubat.2008, 04:44
bizim için iyi sonuç en azından. Yalnız trabzon sampiyonluk yolunda önemli bir adımı atlattı. avantaja sahipler.
Tebrikler 2 takıma da.
shamur1
16.Şubat.2008, 04:51
Bu kadar ahmak oynadığımız bir maçta ilk yarıyı 1-0 önde kapatmamıza rağmen Ersun Yanal'dan şunu bekledim. Ortasahadan bir adamı çıkartıp Serkan'ı oyuna koysa ortasahayı Bjk'ye vermezdik. Ama o ne yaptı her zaman ki gibi çıkardı Yattara'yı.. Yahu kaç kez dedim be adam çıkarma şu Yattara'yı.. Ne zaman çıkarsan baskı yiyoruz , peşine de gol geliyor.
Beşiktaş zaten baskılı oynaması gereken taraftı ama bizim ortasahamız o kadar pas hatası yaptı ki Beşiktaş'ın ekmeğine yağ sürdük.
Serkan Balcı bu maçta kesinlikle oynaması lazımdı , hadi oynatmadın 2.yarı oyuna alsan o 10 dakikalık baskıyı yemeyebilirdik. 2.yarı Ersun Yanal'dan akıllı hamleler bekledim ama olmadı yine Yattara dışarı Isaac oyunda. Kötü oyuna rağmen bu maçı kazanabilirdik ve çok büyük avantaja sahip olacaktık. Neyse kötü oyuna rağmen 1 puan da iyidir.Beşiktaş'ın da bu kadar yüklenmesini sağlayıp , buna da izin veren hocamız sayesinde 1 puan gerçekten de bizim için çok iyi oldu.
semih5
16.Şubat.2008, 04:52
ben bir besiktas taraftari olarak bu senede sampiyonluk bu macla beraber gitti arkadaslar.hersene bjk nin basina birisi gelio ve takimi batirio.ve sampiyon olamiyoruz.bu senede bu takimi mustafa denizli batirdi.benim en cok merak ettigim 26.hafta sonucunda bakalim sayin denizli ne dicek?
Alicanfmfan
16.Şubat.2008, 05:07
futbolun adaleti olmadıgını bir kez daha anladım ;
Tebrikler her iki takımada.
shamur1
16.Şubat.2008, 05:22
Valla ben yıllardan beri İstanbul'da bu kadar kötü oynayıpta 1 puan aldığımız bir maç görmemiştim. Mükemmel oynayıpta yenildiğimiz de çok maç oldu ama şampiyonluğa oynayan bir takım bu şekil kötü oynadığı bir maçta yenilmemesi de birşeylerin işaretidir.. Geçmişte bunun çok örneğini gördük şampiyonluğa giden takımlar çok kötü oynayarak da kazanmalıdırlar.Sonuçta bu takım 34 maçda da aynı çizgide oynayacak diye birşey yok.
Gerçi keşke daha organize bir gol yeseydik de maç bu şekil bitseydi , o kadar kornerden sonra golu yiyeceğimiz belliydi zaten. Serkan Balcı falan dedim ama hazır değilmiş tam anlamıyla bu maç onu çok aradık , 2.yarı direk girseydi ortasahayı Bjk'nin eline vermezdik.
KaPaLı
16.Şubat.2008, 05:23
Beşiktaş'lı forvetler Mustafa Denizli'ye ihanet etti bugün. Trabzon'un 2 veya 3 atağını saydım. Gözmden kaçmışta olabilir tabi. İbrahim Toraman'ın kaçırdığı bir gol varki gerçekten ben Fenerbahçeli olmama rağmen küfüre boğdum.
Saçma bir oyun düzeni vardı. İbrahim Toraman yerinde Serdar olsaydı ve Toraman'ı stopere çekip Sivok ortasahaya geçseydi daha etkili olabilirdi. Cisse zaten hiç çıkmayan bir oyuncu. Tello'yu çok beğendim çok iyi ortalar kesti ama bir türlü bitiren oyuncu olmadı.
Sonucunda berabere bitti ve 3. - 4. sıradaki rakiplerle fark 5 artk.
Trabzonspor
16.Şubat.2008, 05:24
song-egemen-cale-tayfun-sylva bunlar sayesınde aldık puanı bence hele song cok ıyı oynadı yıne
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
16.Şubat.2008, 05:25
Tello'nun kaptırdığı toptan ve Trabzon'un tek tehlikesinde yenilen goldeki pozisyon hariç tek top sektirmeyen G.Zan ve Sivok'u.Umut ve Yattara'ya adım attırmayan ve artı olarak hücuma destek veren Toraman ve Üzülmez'i.Selçuk ve Colman'a top göstermeyen Ernst ve Cisse'yi.Sonradan girmesine rağmen kalitesini gösteren Bobo'yu.Egemen ile girdiği tüm mücadeleleri kazanan Nobre'yi.Sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen futbol adına sunduğu güzellikler nedeniyle Delgado'yu.Sıfır hata ile oynayan ve yaptığı kurtarışlarla geceye damgasını vuran Sylva'yı.Yakaladığı tek pozisyonu iyi bir vuruşla taçlandıran G.Ünal'ı,İnönü deplasmanından puan ile ayrılan Trabzonspor'u,sonuna kadar hakettiği maçı kazanamamasına rağmen Beşiktaş'ımı tebrik ediyorum...
Bu yazının altına imzamı basarım...:) Herşeyi anlatıyor...
Deniz
16.Şubat.2008, 05:26
Trabzonspor istediğini aldı, 1 puan çıkardı.Hedefleri buydu zaten, galibiyet alsak da olur, beraberlik alsak da mantığıyla çıktılar ve yaptılar.Beşiktaş çok bastırdı ama golü atamadı, Trabzonspor'a tebrikler, çok iyi bir avantaj elde ettiler..
shamur1
16.Şubat.2008, 05:31
Bir çok yerde gördüm şimdi bu Trabzon'dan bi cacık olmazmış :) İyide Bjk bu geceki gibi oynadığı topu kaç kez oynadı ki ? Ya da Kadıköy'de çatır çatır top oynayan takım biz değilmiydik ?
Ama şu da bir gerçek ki son 2 haftadır yani A.gücü ve Beşiktaş maçlarında takımı hiç ama hiç beğenmedim.Gerçi takımdan çok ortasahamız 2 maçtır çok kötü. Eskiden ilerde etkisiz olurduk çok gol kaçırırdık şimdi ise ortasahamız gerçekten de çok kötü. Burada bir kan değişikliği lazım Serkan'ı bir an önce ortasahaya monte etmeli Ersun Yanal. Hüseyin'in bugun yaptığı hatalardan ben bile utandım. Nerdeyse Slyva'yı bile sakatlıyordu adam ya (:
Ayrıca Beşiktaş'ın sezon başında elinde Ernst olsaydı bir de iyi bir teknik adamı olsaydı şampiyonluğun en büyük favorisi olurlardı.
Fietra 10
16.Şubat.2008, 05:35
Milletin ne dediği hiçmi hiç umrumda değil takımın iki maçtır pek iç açıcı performans sergilemediği gerçek ..Onlar diyordu 10 haftalık takım diye bi cacık olmaz diye varsın desinler işimize geliyor .. Beşiktaş'ı kutluyorum buradan gerçekten iyi mücadele ettiler çok istediler varlarını yoklarını ortaya koydular ..Tıpkı bizim burdaki kupa maçı gibi oldu lakin bizde 90'da gol atsaydık tıpkısının aynısı olacaktı..:)
Beşiktaş'ın bu şekilde devam ettiği takdirde şampiyonluk için hala umudu olabileceğini düşünüyorum ..Bu senenin en iyi Beşiktaş'ı ve en kötü Trabzonspor'u sahadaydı buna ragmen bir puan almamız,rakibimizin ikili averajda önüne geçmemiz sevindirici ..
Birde not haftayı Hüseyin'siz Trabzonspor'u izlemek zevkli olacaktır ..
shamur1
16.Şubat.2008, 05:39
Umut da yok :)
Onurap
16.Şubat.2008, 05:40
Yıllardır şu Hüseyinden kurtulamadı Trabzon.. :D
Umut ayrı bi çeşit boş kaleye atamaz gol olmaz dedirten yerden atar..
Fietra 10
16.Şubat.2008, 05:40
Umut da yok :)
Peki abi sence Alanzinho'yu mu oynatır yoksa İsaac ile mi başlar Ersun Hoca ..?
anilton
16.Şubat.2008, 05:42
rakibimizin ikili averajda önüne geçmemiz sevindirici ..
Kendi aralarındaki müsabakalarda puan esitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına,(Kendi
aralarındaki maçlarda atılan gollerde esitlik var ise, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)
Fietra 10
16.Şubat.2008, 05:46
Kendi aralarındaki müsabakalarda puan esitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına,(Kendi
aralarındaki maçlarda atılan gollerde esitlik var ise, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)
açıklama için teşekkürler bilmiyor idim ..
shamur1
16.Şubat.2008, 05:48
Peki abi sence Alanzinho'yu mu oynatır yoksa İsaac ile mi başlar Ersun Hoca ..?
Serkan Balcı bu senenin görünmeyen kahramanı bence onun oynamadığı son 2 maçta çok sıkıntı çektik. Alanzinho oynar mı bilmem ama Gökhan'da ilerde tek başına oynuyabilecek bir oyuncu değil.Serkan Balcı umarım Denizli maçında oynar.
Hüseyin gibi bir ön liberoyla 42 puana ulaşmamız bile başlı başına bir olay zaten. Oysa ki bir takımın ön liberosu yani defansif ortasaha oyuncusu o takımın %50 sidir. Bknz Aurelio'dan sonra Fb'nin o bölgede yaşadığı sıkıntıya , aynı şekilde Ernst geldi bugun çok iyiydi. Biz ise yıllardır o bölgede Hüseyin ile oynuyoruz ve gerçekten de şükretmek lazım :)
Cale bugun takımın en iyisiydi Hırvatistan Milli Takımı'na çağrıldı ve geçen hafta Milli maç da 2.yarı girmiş oyuna.
extensor
16.Şubat.2008, 05:51
İlk yarı da İnönü'de ki Sivasspor maçı,
İlk yarı da Kadıköy'de ki Fenerbahçe maçı,
Şimdi de Trabzonspor maçı... Bu maçlar tam bir göz boyama Beşiktaş taraftarı için.
Bu ara çok kullanıyorum bu sözü. Galatasaray'ın federasyona açtığı savaş, Beşiktaş'ın palnsız programsız yönetim anlayışı ve bu yönetimden başarı beklenmesi...
Yine Beşiktaş'ın senelerdir hiç olmayan, oturmayan... Sürekli değişen oyun planı. Ve bu oyun planından başarı beklenmesi.
Yine Beşiktaş'ın senelerdir süre gelen bir gol planı olmaması. Hücumu rakip yarı alana yığılarak ite kaka yapmaya çalışan hücumcuları.
Bunların hepsi yel değirmeni saldırısı. Don Kişot'tan da biliyoruz ki yel değirmenlerine savaş açarsanız kazanamazsınız.
Maça geçelim şimdi.
Belli bir sistemi, kurgusu olmayan Mustafa Denizli bu maça rakibine göre bir sistem kullanarak çıkmış.
Yattara'nın savunmasının hiç olmaması ve Tayfun Cora'nın yetersizliğini göz önünde tutmuş Denizli.
Serdar Özkan ve Tello'yu sol kanada atmış ve Yusuf'la da o bölgeyi desteklemiş.
İlk yarı maçın 35 dakikası o kanatta geçti desek doğru bir anlatım olur.
Bunu gören Ersun Yanal. (ki bana göre bu sezonun hocasıdır.) İlk yarı boyunca Hüseyin'i o bölgeye monteledi.
Eee Tayfun Cora'da tamam hücum olarak yetersiz olsa da savunma olarak iyi bir oyuncu.
Bu ikili Beşiktaş'ın sol kanat akınlarına biraz olsun savunma yapmaya çalışsa da 2-3 pozisyon yakalamadı değil Karakartallar.
Tabi gol atılamayınca tempoyu yavaşlattı ilk 25 dakika sonrası Beşiktaş.
Bu sıra da akılcı bir Ersun Yanal hamlesi daha geldi.
Normalde bu sezon boyu sol açıksız oynayan Trabzonspor'a Beşiktaş'tan sağ açık savunması gelmemişti.
Cale daha çok ileri çıkma emrini aldı ve önünde ki boş alanı kullandı.
20 metreye yakın top sürüp arapasını yolladı. Gökhan kale sahasına yakın bir mesefaden vuruşunu yaptı ve 0-1
Tabi bu golde şunu göz ardı etmemeliyiz. Cale 20 metre topu sürerken, asıl mevkiisi önlibero olan 3 oyuncu vardı Beşiktaş adına sahada.
Peki basan varmıydı Cale'ye?
Sonrasında arapasını göstere göstere atan ve Gökhan'ın kaçışını izleyen Rüştü'ye ne demeli?
Çanakkale'de bir sitenin kahvehanesinde izliyordum maçı...
Ah Rüştü ah dedim.
Yanımda ki ihtiyar ağabey Rüştü'nün ne suçu var dedi.
Dedim ki Cale 20 metre top sürüyor, 20 metrelikte arapasını atıyor. Gökhan kale sahası içinde topa dokunuyor. Ve bu 7-8 saniyelik süreçte Rüştü 5-6 adım mesefeyi koşamıyor, sezemiyor.
Aykut içinde söylemiştik. Bu gibi pozisyonları kale çizginiz de beklerseniz böyle golleri yersiniz.
İlk yarı da ki Galatasaray - Trabzonspor maçında neden yememişti; aynı arapaslarında, aynı golü Sanctis.
Çünki daha konsantre ve çizgiyi ne zaman terketmesi gerektiğini daha iyi biliyor.
Neyse efendim İlk yarının özeti budur.
Geçelim 2. yarıya.
İkinci yarı da yel değirmenlerini yıkamayacağını anlayan Denizli. 4-3-1-2 sistemine döndü.
Bu sistem sayesinde değirmenden daha uzun boylu oldu Beşiktaş hucumu.
Egemen ve Song hava toplarında yetersiz kalmaya başladı Nobre ve Bobo ikilisine karşı
Bu yüzden gereksiz yerlerde gereksiz fauller yaptı. Song ve Egemen.
Tello'nun sert duran topları oldukça da tehlike yarattı.
Ve son olarak Song'tan daha uzun olan Bobo daha iyi yükseldi ve kafayı vurdu bu yan topların birinde.
Peki Trabzonspor ne yapmıştı bu yarı da?
Beşiktaş'ın sağ taraf savunmasını boşladığını gören Ersun hoca. O mevkiiye Alanzinho'yu gönderdi. Umut'u çıkarıp.
4-5-1'e "V" ortasahaya dönmüş oldu ki ben olsam bende aynı şeyi yapardım.
Fakat bu sistemin tutmamasının ve sol kanadın işlememesinin sorunu malesef yapılan transferin yetersizliği.
Evet Alanzinho çok güçsüz, yetersiz bir isim. Bunu ilk izlediğim maçta 10 dakika da anlamıştım.
Umut'un oyundan çıkmasının Trabzon aleyhine etkisi nedir?
Onu da hemen kısadan geçelim.
Öncelikle Colman ve Selçuk İnan oyunu geniş alanda görebilen ve çok iyi paslar atabilen iki ortasaha oyuncusu.
Hani şu çift taraflı ortasahalar varya onlardan.
Fakat baskı yiyen Trabzonspor'un stoperleri ve önliberosu Hüseyin o pas ve yaratıcılık yeterliliğine sahip değil.
Yani bu da demek oluyor ki Trabzonspor baskı yediği zaman pasla geriden oyun kuramıyor.
Eee hal böyle olunca Silva, Song, Egemen bazen de Hüseyin her topu ileri şişiriyor.
Umut ve Gökhan ilerde iken bu şişirilen topları indirmek, ilerde tutmak zor olmuyor Trabzonspor adına.
Hatta savunmadan şişirilen toplara Umut'un aşırtıp Gökhan'ın gol yaptığı kaç gol var belli değil. İsimler arada değişebiliyorda tabi.
Ancak bu maçta 2. yarı da baskıdan yılan savunma ileri her top şişirdiğinde, top duvara çarpar gibi Beşiktaş 3. bölgesine geri döndü.
Sonuç 1-1. Yel değirmeni yine yıkılmadı. Ancak 2. yarıda ki baskıdan keyif alan Beşiktaş taraftarları gördüm Kahvehane'de.
Ve yine aynı cümleleri işitti kulaklarım.
"Böyle oynasınlar ciğerimi yesinler."
"Böyle oynasınlar şampiyon olmasınlar."
Dönelim şimdi ilk paragrafa;
Ben bu cümleleri Sivasspor maçında da, Fenerbahçe maçında da duymuştum.
Aynı baskı ama sonuç?
Sonuç yok çünkü Beşitkaş'ın bir gol planı yok.
Bakınız; Nobre'den çok farklı meziyetleri olmasına rağmen Holosko ya sağ kanatta ya oyunda yok, Bobo ortalıkta yok, Batuhan kiralık.
İte kaka gol atan golcünüz tüm hücum fonksiyonu kısırlığına rağmen sahada.
Siz bu farklı yapıda ki gelecek vaadeden üçlüden faydanalamayıp. Gol planınızı Nobre'nin kısır futbolu üzerine kurarsanız.
Nobre gibi kalırsınız. İte - kaka devam.
4-5 senedir alınamamaış bir arpa boyu yol.
Hem Beşiktaş, hem Nobre adına...
Tekrar söyleyelim bu ara çok söylediğimiz sözü. Yel değirmenlerine saldırmayın kazanamazsınız.
nekop
16.Şubat.2008, 05:56
Maça çıkarkenki anlayışımız benceolması gerektiği gibiydi.Geride bekleyip kontra ataklarla golü aramamız lazımdı öylede oldu ve golü attık fakat ondan sonra gerektiğinden çok çok fazla geriye yaslandık.2. yarı Umut'un yerine bence Alanzinho degil Serkan girmeliydi çünkü Alanzinho'nunda girmesiyle Yattara,Gökhan ve Alanzinho gibi rakibe çok fazla baskı yapmayan 3 oyuncumuz oldu ve maçı 11'e 8 oynamaya başladık adeta bu sebepten dolayıda ortasahamızda çok fazla yoruldu haliylede Beşiktaş iyice yüklenmeye başladı.Bu dakikalarda yine bence Ersun hoca yanlış bir hamle yaparak Yattara İsaac degişikliğine gitti İsaac yerine Ceyhun,Serkan ikilisinden biri girmeliydi.Zaten bu degişiklikten 3-5 dk sonrada defalarca geliyorum diyen gol geldi.Golden sonra oyuna sonunda Serkan'ın girmesiyle birazda olsa dengeyi kurduk fakat golü bulabilecek bir pozisyona giremedik.
Açıkcası bugünkü oyundan hiç memnun kalmadım fakat Beşiktaş'ında çok çok mükemmel oynadığını düşünmüyorum.Evet belki oyunu tamamen bizim sahamıza yıktılar ama öyle %100 gollük buda kaçar mı diyebileceğimiz pozisyonlarıda yoktu.Neyse bugün kazandığımız 1 puandan gayet memnunum bu futbolla daha fazlası alınamazdı zaten.
shamur1
16.Şubat.2008, 05:58
Evet oyuna girmesi gereken oyuncular Serkan ve Ceyhun'du. Sadece bu maç için değil 2 haftadır ortasahasız oynuyormuşuz gibi geldi bana.
DeNiZ_1903
16.Şubat.2008, 06:14
Beşiktaş'ın Trabzon'dan daha iyi ve etkili olduğu su götürmez bir gerçek bence sadece kapandı Trabzonspor ama akıllı da oynadı 1 kez geldi onda da golü buldu..Çok şanssız puan kaybı yaşadık gerçekten ama hep böyle oynarsak şampiyonluk yolunda şansımız devam eder.
Onurap
16.Şubat.2008, 06:18
Alanzinho nun daha çok oynaması lazım..Forvet arkasına yakında oynayabilir..
Driblingi iyidi..
nekop
16.Şubat.2008, 06:29
Maçı izlerken acaba Mustafa Denizli bu takıma hiç mi hucum üzerine birşey çalıştırmıyor diye düşündüm.Kadrosunda Delgado,Bobo,Nobre gibi hucum yönleri oldukça iyi oyuncular olmasına rağmen hiç organize bir atak geliştiremediler tek yaptıkları duran toplarla Bobo ve Nobre ile gol aramak oldu.Eğer tek yapılabilen bu sen hava toplarında müthiş bir üstünlüğü olan Batuhan'ı kiralık yolluyorsun buda tartışılması gereken apayrı bir konu...
Onurap
16.Şubat.2008, 06:35
Beşiktaş çift forvet ve Delgadodan vazgeçmemeli..
shamur1
16.Şubat.2008, 15:12
Öyle bir sezon geçiriyoruz ki Galatasaray'ın deplasmanda Antalya'ya yenildiği , Beşiktaş'ın deplasmanda Konya ile berabere kaldığı, Fenerbahçe'nin deplasmanda B.Belediye'ye yenildiği bir dönemde ;
Fenerbahçe
Ankaraspor
Beşiktaş
Peşpeşe oynadığımız bu deplasmanlar da sadece 1 gol yiyerek , mağlup olmadan aldığımız 5 Puan bizi sezon sonunda hedefe taşıyabilir.
RoSeSHaH
17.Şubat.2008, 00:14
Beşiktaş iyi top oynadı, Trabzon iyi direndi. Beraberlik gün gibi ortadaydı, öyle de oldu. Skor bize yaradı aslında.
İki takıma da tebrikler.
eXcitinG
17.Şubat.2008, 02:34
Herkes Beşiktaşın boş baskı yaptığını, organize oLamadığından bahsediyor ama kaçan pozisyonLar ortada ve bahsediLmeyen birşey daha var. Egemen, Song ve CaLe üçLüsünün son anLarda yaptıkLarı kritik müdahaLeLer. OnLarın yaptıkLarı o kritik müdahaLeLer iLe Beşiktaş kurduğu baskının bazıLarında pozisyonunu üretemedi. O kritik müdahaLeLer oLmasa Beşiktaş dünkü baskının yanında ekstaradan 10 pozisyon daha fazLadan üretirdi.
Beşiktaş iyi oynadı. ÖzeLLikLe Ernst orta saha için çok iyi bir isim. Nerede duracağını biLiyor, ne zaman müdahaLe edeceğini, kime pas atacağını biLiyor.
Bizim takımda iş var. Ama hoca da yok. Şu kadro akLı başında bir hocanın eLinde oLsaydı. Beşiktaş RakipLerinin bu kadar kötü oLduğu bir sezonda 10 puan farkla Lider oLurdu.
Bordo61Mavi
17.Şubat.2008, 02:47
Bu macta Tayfun,Song,Egemen,Cale ve ozelikle Sylva ya tessekur ediyorum.
Colman- Selcuk- Huseyin herhangi bi katkisi olmadi. Ve orta sahasi olmayan bi takim boyle baskiya mahkumdur.
eXcitinG
17.Şubat.2008, 02:51
Birşey daha beLirtmek istiyorum. İbrahim ÜzüLmez Yattara dan rövanşı aLmış oLdu. Oyandığı FutboL iLe Yattara yı sahadan siLdi. Geçen son karşıLaşmaLarında tabiri caiz ise Yattara İbo yu Madara etmişti. Şimdi aynısını İbo Yattara ya yaptı. Bu ikiLiyi ezeLi rakip oLarak ekLemek gerek :D
anil luque
17.Şubat.2008, 04:00
Herkes Beşiktaşın boş baskı yaptığını, organize oLamadığından bahsediyor ama kaçan pozisyonLar ortada ve bahsediLmeyen birşey daha var. Egemen, Song ve CaLe üçLüsünün son anLarda yaptıkLarı kritik müdahaLeLer. OnLarın yaptıkLarı o kritik müdahaLeLer iLe Beşiktaş kurduğu baskının bazıLarında pozisyonunu üretemedi. O kritik müdahaLeLer oLmasa Beşiktaş dünkü baskının yanında ekstaradan 10 pozisyon daha fazLadan üretirdi.
Beşiktaş iyi oynadı. ÖzeLLikLe Ernst orta saha için çok iyi bir isim. Nerede duracağını biLiyor, ne zaman müdahaLe edeceğini, kime pas atacağını biLiyor.
Bizim takımda iş var. Ama hoca da yok. Şu kadro akLı başında bir hocanın eLinde oLsaydı. Beşiktaş RakipLerinin bu kadar kötü oLduğu bir sezonda 10 puan farkla Lider oLurdu.
Nelerden bahsedeceksem aynılarını yazmışsın Hayrettin abi =) Ben zaten 'Beşiktaşta' iş yok diyen kişilerin futbolu bildiklerinden şüphe ediyorum. Beşiktaş'ta iş var ama Hayrettin abinin dediği gibi hocada iş yok. Senin elinde 2 aydır futbola aç olan bir Delgado var, oynadığı hemen hemen hiçbir maçı boş geçmeyen Bobo var ama sen kendi evinde olmana rağmen! tek forvet artı ıkı on lıberoyla maca cıkıyorsun tek forvet arkası da 35 yasındakı Yusuf Şimşek.. Forum kurallarına aykırı olmasa burda daha neler yazarım içimdekileri nasıl dökerim ama ..
Alayınız gidin ulan bu takımın başından defolun. Bu büyüklüğü kaldıramıyorsunuz !!
Alicanfmfan
17.Şubat.2008, 04:02
Dün Beşiktaş'ın en iyisi Ernst'ti...
anil luque
17.Şubat.2008, 04:55
Kesinlikle .. Ve girdikten sonra Bobo