View Full Version : İspanya - Türkiye | 2010 Dünya Kupası Grup Maçı
PesimiSTyLa
22.Mart.2008, 21:00
http://img13.imageshack.us/img13/4329/spainflag.gif VS http://img9.imageshack.us/img9/9407/800pxflagofturkey.jpg
Stad: Santiago Bernabeu
Tarih: 28.03.2009
Saat: 23.00 [TSİ]
Yayın: NTV
Amansız Demek - İnatçı Demek, Sürekli Demek.
Amansız Demek – Gururuna Sarılmak Demek.
Amansız, Rakibine Diz Çökmez.
Amansız, Zamana Yenilmez.
Amansız, Acıyı Yener.
Amansız, Kendini Feda Eder.
Amansız Asla Pes Etmez.
Amansız Kanının Son Damlasına Kadar Savaşır.
Amansız Ol.
Allah Utandırmasın...
PesimiSTyLa
25.Mart.2008, 21:25
Millilerin deplasman kozu Tuncay
İspanya maçı öncesi A Milli Takım'ın en golcü ismi olan Tuncay Şanlı, 19 golünün 16'sını deplasmanda attı. Milliler Tuncay'ın gol attığı maçlarda ise sadece 1 kez kaybetti.
A Milli Futbol Takımı'nın 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 28 Mart Cumartesi günü deplasmanda İspanya ile yapacağı maçta Türkiye adına gözler Tuncay Şanlı'nın üzerinde olacak.
Hakan Şükür'ün futbola veda etmesinin ardından faal futbolcular içinde A milli forma altında en golcü futbolcu unvanının sahibi durumuna gelen Tuncay Şanlı, Madrid'de yapılacak önemli maç öncesinde, özellikle deplasmanda attığı gollerle dikkati çekiyor.
A milli forma altında 19 golü bulunan Tuncay Şanlı, bu gollerden 16'sını Türk Milli Takımı'nın yurt dışında oynadığı maçlarda filelere göndererek, ilginç bir grafik çizdi.
Tuncay, şimdiye dek gol attığı 14 milli maçtan sadece 1'inde Türkiye sınırları içinde gol sevincini yaşarken, diğer 13'ünde ise bu mutluluğu yurt dışında tattı. Tuncay Şanlı, Türkiye sınırları içinde tek gol sevincini, İsviçre ile yapılan 2006 Dünya Kupası Avrupa elemeleri baraj rövanş maçında 3 gol attığı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaşadı.
Türk Milli Takımı, Tuncay Şanlı'nın gol attığı 14 maçtan 11'ini kazanırken, 2'sinde berabere kaldı, sadece 1'ini yitirdi.
EN GOLCÜ MİLLİ İSİM
Futbol yaşantısını İngiltere Premier Ligi takımlarından Middlesbrough'da sürdüren 27 yaşındaki Tuncay Şanlı, A milli formayı giydiği 63 maçta 19 gole ulaşarak, faal futbolcular içinde ay-yıldızlı formayla en çok gol atan isim unvanını aldı.
51 gollü Hakan Şükür, 21 gollü Lefter Küçükandonyadis'in ardından, 19 golle Metin Oktay ve Cemil Turan'a ortak olarak kürsüye çıkan Tuncay Şanlı, golcü özelliğini sürdürmesi durumunda Hakan Şükür'ün rekorunu kırmaya en yakın aday olarak gösteriliyor.
ForsakeN
25.Mart.2008, 21:31
Benim pek umudum yok maalesef.Çok formdalar,biz de ise eksikler dolu.Defansımız sorunlu.2-0,3-0'lık bir skor bekliyorum.İnşallah beni yanıltırlar da kazanırlar bizimkiler
Onurap
25.Mart.2008, 21:44
Ben beraberlik bekliyorum kolay yenileceğimizi düşünmüyorum..
gerrrard
25.Mart.2008, 22:03
http://www.youtube.com/watch?v=sr2ujLmlRto&feature=related
Fatih Terim oyuncularımıza bunu izletip gazı verebilir. :)
tarikko
25.Mart.2008, 22:39
A) Milli futbol takımımızın 28 Mart Cumartesi günü İspanya ile yapacağı Dünya Kupası Grup Elemeleri karşılaşması için en merak edilen konuların başında sahaya hangi futbolcuların çıkacağı geliyordu.
Lig TV'de yayınlanan "Futbol Gündemi" isimli programda Ömer Güvenç'in "Sahaya yüzde 90 bu kadro çıkacak" diyerek verdiği ilk 11'de bulunan isimler şunlar :
Volkan Demirel
Gökhan Gönül - İbrahim Kaş - Emre Aşık - Hakan Balta
Ayhan - Mehmet Aurelio - Emre Belözoğlu
Tuncay - Nihat - Arda
Maraton
CeNTeR_TR
25.Mart.2008, 22:42
zor maç olacak fakat en azından beraberLik aLırsak çok iyi oLacak.. Torres ve viLLa'nın performansı bence bizim kaderimizi beLirLeyecek..
El Barto
25.Mart.2008, 22:45
Hiç umudum yok İspanya bizi 5'lik bile yapabilir süpriz olmaz yani. Ama umarım yanılırım, Allah yardımcıları olsun.
Trabzonspor
25.Mart.2008, 22:50
El Bartoya katılıyorum ve ekliyorum inşalah süpriz olur.Benim merak ettiğim hangi ikiliyi oynatcak defansın göbekte.
Allah Utandırmasın...
Bu söze gerçekten ihtiyacımız olcak.Deplasmanda olması sebebiyle fazla bir beklentim yok şu anda Bosna-Belçika maçları kendi maçlarımızdan daha önemli bir halde.
BeeTLeJuiCe
25.Mart.2008, 22:54
El Bartoya katılıyorum ve ekliyorum inşalah süpriz olur.Benim merak ettiğim hangi ikiliyi oynatcak defansın göbekte.
Defanstan çok ortasahamız daha önemli bence. Nasıl bi diziliş ile çıkıcaz. Ortasahada kimler oynicak. 3lü ortasaha olacak muhtemelen. Bu oyuncuların Xavi, Fabregas, İniesta yada kim oynayacaksasa, onları iyi durdurması gerekli. Hamit sakatlanmamış olsa, Hamit Aurelio Ayhan(Emre) gbi bi ortasaha çok güzel olurdu.
Emre Aşık %99 stoperlerden biri bu maçta. Ben ondan çok korkuyorum. Kırmızı kart görme ihtimali çok yüksek.
bugra 1905
26.Mart.2008, 00:50
Kim Oynarsa Oynasın Allah Utandırmasın Galibiyet Çok Zor Ama İnşallah Kazanırız
RoSeSHaH
26.Mart.2008, 00:55
Türkiye kolay kaybetmez ama çok zorlanır bence..
Allah yardımcımız olsun..
Varonil
26.Mart.2008, 01:14
Bu 2 İspanya maçı 2010 finalleri için gerçekten önemli.İlk ayağından en kötü 1 puan alarak ayrılmamız gerekiyor.Millilerimize güveniyoruz.Allah yardımcımız olsun.
Neron_FB
26.Mart.2008, 01:19
3-1 yeniliriz bence.. Ama İstanbulda da berabere kalırız gibime geliyor... Umarım kazanırız 2sini de.. Umarım Güiza ilk 11 oynar :p
fmsmyrna
26.Mart.2008, 01:56
İdeal ikili Servet ve Zan'da oynasa Torres ve Villa'yı tutmaları epey bir zor olacaktı fazla birşey değişmedi kaybetmemiz büyük ihtimal.
maNga 33
26.Mart.2008, 02:15
İspanya'yı yenmek zor olacak ama bu maçı kazanabilecek güçteyiz :p
Since-1907
26.Mart.2008, 02:24
Zor maç.İspanya'nın çok iyi bir serisi var yalnız biz de Türkiyeyiz..! Ne yapacağız belli olmaz.Ben yenilmeyeceğimizi düşünüyorum..
Crocodile1963
26.Mart.2008, 02:25
İspanya maçından alınacak maksimum 3 puan çok iyi olur. Ancak ben en gerçekçi hedefin 2 olduğuna inanıyorum. Diğer rakiplerimizden alacağımız paunlar bizi grupta ikinci yapacaktır.
Memedov
26.Mart.2008, 02:29
benim pek umudum yok bu maçtan. orta saha mücadelesinde geçerse maç ispanya bizi ezer geçer.
PesimiSTyLa
26.Mart.2008, 02:33
Volkan
Gökhan - Emre - İ.Kaş(Eren) - Hakan
Aurelio
Emre - Ayhan
Tuncay --------------- Arda
Nihat(Semih)
Böyle bir ilk 11 bekliyorum. Yenilebiliriz, hatta maglubiyet yüksek ihtimal ama benim içimden yine de bir sürpriz geciyor. Bakalım inşAllah kazanırız :) Yenilsekte öyle 4-0, 5-0 yeniliriz falan bunlara kesinlikle katılmıyorum. Türk Milli takımı en son ne zaman 5 yemiş ki ? Ben hatırlamıyorum da.
Umarım istedigimizi almış olarak döneriz Madrid'den.
Onurap
26.Mart.2008, 02:47
Eren emre olmalı i.kaş oynarsa felaket olur bence..Tek forvet çıkarsak buda semih olmalı..
Alicanfmfan
26.Mart.2008, 02:52
Allah yardımcımız olsun...
Crocodile1963
26.Mart.2008, 02:59
Allah yardımcımız olsun...
EURO 2008 şansı versin. . .
Uchiha Itachi
26.Mart.2008, 03:17
2-1 kazanıcağız... İçime bir anda geldi.Öylesine bir tahmin değil, 6.his :)
Onurap
26.Mart.2008, 03:55
Kesin yeniliriz fark olur diyenleri anlamıyorum bu takım o kadar eksikle almanyayı elinden kaçırmış eyro 2008 de 3. olmuş bir takım..
Yenilebiliriz ancak kesn diye bir kavramdan söz edilemez..
Ardaya çok güveniyorum umarım gerçek gücünü yansıtır..
Addolorato
26.Mart.2008, 04:09
İspanya şu an Avrupa'nın en formda ve en iyi takımı bence. Bu maçı kazanabilecek güce açıkca konuşmak gerekirse sahip değiliz.
Özellikle defansta bir çok eksiğimiz var. Stoperlerimiz çok tecrübesiz Emre Aşık hariç tabi.
Bence kaybedeceğiz ama bir sürpriz olması en büyük isteğim.
deniz.91
26.Mart.2008, 04:09
Volkan - GGönül - HBalta - Eren - Emre Aşık - Arda - Tuncay - Aurelio - Nuri - Semih - Nihat 11yle çıkarsak birşeyler yapabilriz kanımca işimiz çok zor tabiki
Bordo61Mavi
26.Mart.2008, 07:32
Ilerde Nihati yanliz birakmicak bi sekilde oyuna cikarsak kesinlikle gol bulacamizi dusunuyorum.
Allah yardimcilari olsun, hem bizimkilere hem onlara ;)
sekilaso
26.Mart.2008, 07:46
guiza bide oynayıp show yapıyormus türkiyeye giremez heralde :D
Evet, biraz umutlu olalım. Yenme ihtimalini kimse düşünmüyor. :)
Haydi çocuklar.
BaFraLı
26.Mart.2008, 18:27
Neleri başardık.119'da gol yiyip 120'de gol attık :D..Neler yaptık neler :D..Kazanmamamız için hiç bir neden yok.Haydi çocuklar :)
Alicanfmfan
27.Mart.2008, 03:52
Fatih Terim'in basın toplantısını dinledim 11'i söyledi , Hakan Balta ve Emre stoper oynuyor İbrahim üzülmez sol bek , valla Hakan o bölgede başarılı olsada Galatasaray'da mecburiyetten dolayı oynuyordu hem İbrahim'i o kanada vermek ne derece dogru bilmiyorum.
deniz.91
27.Mart.2008, 03:58
Ya sanki adam yok gibi yeni yerlere adam koyuyor Hakan Balta solda olmalıydı İbrahim Üzülmez bence hiç milli takım düzeyinde bir isim değil Stoperde Eren Emre ikilisi solda hakan balta olsa daha iyi bir seçim olurdu kanımca
PesimiSTyLa
27.Mart.2008, 04:01
Neyse moral bozmayayım, umarım kumarın tutar Fatih Terim.
El Barto
27.Mart.2008, 04:04
Diyecek birşey yok artık. Stoper kıtlığı varya ülkede G.S'de mecburen stoper oynayan, belkide elindeki en iyi sol beki "mecburiyet"ten stoper oynatıyorsun. Büyüksün Fatih Terim (!) Boşuna imparator demiyoruz sana ;)
anilton
Beklediğim bir kadroydu.Üzülmez'i kadroya çağırması bile Hakan'ı stoper oynatacağının sinyaliydi.Yoksa Hakan sol bek oynadığı zaman tam sol bek olmayan Caner ve ya U.Boral çağırılıyordu alternatif olarak kadroya.Emre dışındaki stoperler tecrübesizler ve Emre ile hiç oynamamışlar.Bu bakımdan hem son zamanlarda bu ikilinin oynaması hemde daha tecrübeli olmaları dolayısıyla iyi tercih.İ.Üzülmez çıkar elinden gelenin en iyisini yapar.Bence Üzülmez'in oynaması Eren'in,İ.Kaş'ın ve Sedat'ın oynamasından daha mantıklı...
Ama orta sahaya Aurelio ve Emre'nin yanına Ayhan'da girmeliydi İspanya'nın güçlü orta sahasıyla baş edebilmek için...
Ama hiç belli olmaz Tuncay'dan orta alanın ortasında da yararlanabilir...
sekilaso
benim umudum var en az 4 puanla cıkacas bu zorlu virajdan insallah :) ya 0 puan alıcas yada en az 4 puanla kapatacas haftayı
Alicanfmfan
27.Mart.2008, 04:07
Solda Hakan Balta gibi bir adam daha olsa sorun olmuyacagı kanaatindeyim ama İbrahim Üzülmez'in biraz kademe analyısı hakan'dan düşük , ayrıca Hakan'ı nereye koysan 10 numara oynar :D
Addolorato
27.Mart.2008, 04:09
İbrahim Kaş - Emre Aşık ikilisi yerine Hakan Balta - Emre Aşık ikilisini görmeyi tercih ederim. Bence bu bir kumar değil mantıklı bir hamledir. İbrahim Üzülmez'i pek sevmem fakat son zamanlarda gerçekten iyi futbol oynuyor İspanya maçında elinden geleni yapar bence.
tarikko
27.Mart.2008, 04:11
bnce fatih hoca yanlış yaptı ama bakalım neler olacak fatih hocanın bir bildiği var demekki :D
anil luque
27.Mart.2008, 04:14
Yapma be Fatih Hoca .. İbrahim Üzülmez istikrar abidesi olabilir ama bir yere kadar götürür bu hele karşında en yaslısı 25 olan bı sag kanat varsa .. Umarım bu oyun ıyı sonuclanır .. Allah yardımcımız olsun. Ben puanla donecegımıze ınananlardanım ..
İnşallah iyi bir netice alırız. Çünkü ikinci maç için biletimi aldım bugün.
Haydi Türko'lar..
Amansız Olun!..
nerazzuri
27.Mart.2008, 04:24
Aday kadroya çağırabileceği daha kaliteli stoperler bulunurken hatta kadroda Sedat ve Eren gibi formda stoperler dururken, Sol bekten stoper yapması gerçekten ilginç.
Hakan'ı yerinde stoperini yerinde kullanarak daha iyi verim alabilmek varken neden böyle bir risk aldığını bende görüyorumki sizlerde anlamış değilsiniz. Maç günü göreceğiz.
Açıkcası ben umutluyum İspanya'daki maçtan ama buradaki maçtan pek umutlu değilim.
Emurafu
27.Mart.2008, 04:32
F.Terim Onbiri Açıkladı !!
---------Volkan--------
Gökhan--Emre--HakanB--İbrahimÜ
Tuncay--Aurelio--Emre--Arda
------Nihat------ Semih-----
Ofansif bir kadro ile sahaya çıkıyoruz..Hakan balta stoperde beklemiyordum..Sanırım tecrübe ve uyumu düşündü..Eksikliklerde cabası,95000 seyirci olacak:).Ortasahamız gayet iyi...Aslında kadroyu görünce yarınki maç için umudum dahada çok arttı..Çok zevkli maç olacak.Bol Gollü bile olabilir..
Ekleme yapim Ayhan'ı hem unuttum..Emre yerine Ayhan olabilirdi..Büyük ihtimal 2.yarı ayhan girecektir..
Emre B. yerine Ayhan olmalıydı.
barahir
27.Mart.2008, 05:16
Ben yenecez diye arkadaşla iddaa'ya bile girdim valla:)
Emre'nin yerine, Ayhan olabilirdi evet. Elde ki imkanlarla en iyi kadro bence. :)
tarikko
27.Mart.2008, 05:44
emre bnce ayhandan daha iyi tercih şu anda
Emre'nin yapacağı iş oyun kurmak olacaksa Arda, Tuncay ve Nihat da bu işi yapabilirler. Eğer defansif oynayacaksa zaten bu Ayhan'ın yıllardır yaptığı iş. Ama Fatih Hoca Emre'den vazgeçemiyor ne hikmetse :)
tosunpasa
27.Mart.2008, 06:56
bu kadar stoper eksikliği varken bir egemen korkmaz bir ibrahim toroman neden alınmaz kadroya? ortasaha da neden mehmet topuz, yıldıray gibi çabuk adam eksilten oyuncular olmaz? nedir bu ısrar sinyor terim.. kaybeden hepimiz olacağız. ibrahim kaş'la mı durduracaksın david villa'yı fernando torres'i? emre belözoğlu'yla mı boy ölçüşeceksin silva'yla mata'yla.. elinde daha iyisi varken neden kendini zora sokarsın inatların ve ısrarcılığın yüzünden be adam.
kaybedeceğiz bence maçı. futbolcularımız gaz havasını yakalarsa belki puan çıkarabiliriz. ama ihtimalimiz çok düşük.
Since-1907
27.Mart.2008, 07:19
İçimde hiç bir karamsarlık yok bu maçtan Alnımızın akıyla çıkacaz inş. :).Bu arada Fatih Terim şov :D
http://www.sporx.com/img/2009/03/271238184915.jpg
scar face
27.Mart.2008, 07:39
Riskli bir seçim...Hakan Balta kaliteli bir sol bek ama iyi bir stoper değil...Bunu herkes biliyor.Orta sahada Emre secimi doğru olmus bence...Nihat tek forvet cıksaydı sansımız cok cok az olurdu.Aslında çift forvet oynayacağımız belliydi çünkü kadroda bi sürü forvet var...Sercan,Mevlüt,Batuhan,G.Ünal...
ilk yarım saat gol yemezsek farklı bir mac olur...Allah utandırmasın...
Alicanfmfan
27.Mart.2008, 08:19
Riskli bir seçim...Hakan Balta kaliteli bir sol bek ama iyi bir stoper değil...Bunu herkes biliyor.Orta sahada Emre secimi doğru olmus bence...Nihat tek forvet cıksaydı sansımız cok cok az olurdu.Aslında çift forvet oynayacağımız belliydi çünkü kadroda bi sürü forvet var...Sercan,Mevlüt,Batuhan,G.Ünal...
ilk yarım saat gol yemezsek farklı bir mac olur...Allah utandırmasın...
Ben Hakan'ın hem iyi bir sol bek hemde iyi bir stoper oldugunu düşünüyorum nerede görev verirse oynar , solda İbrahim Üzülmez'in oynayacagını duyunca korktum biraz.
scar face
27.Mart.2008, 08:43
Ben Hakan'ın hem iyi bir sol bek hemde iyi bir stoper oldugunu düşünüyorum nerede görev verirse oynar , solda İbrahim Üzülmez'in oynayacagını duyunca korktum biraz.
Sen Galatasaraylısın Alican ondan öyle düşünüyorsun keske solda oynasaydı...
Alicanfmfan
27.Mart.2008, 08:44
Sen Galatasaraylısın Alican ondan öyle düşünüyorsun keske solda oynasaydı...
Yahu onla bunun ne alakası var ?
scar face
27.Mart.2008, 08:51
Neyse Alican ben düşüncemi söyledim Hakan Balta'nın stoper oynaması pek iyi olmadı...
JunkChorn
27.Mart.2008, 09:48
İster karamsarlık olsun, ister umutsuzluk...
Bugün gece en az 3 gol yiyeceğimizi düşünüyorum. Biz yakaladığımızı kaçıracağız fakat onlar affetmeyecek. Gerek ambians gerekse de basın-takım ilişkileri olarak bizden çok farklılar. Daha esnek bir çalışma ortamına sahipler.
Bu gibi saha dışı etkenlerin yanında, saha içinde de çok iyiler. Üzerine de bizim sakatlıklar eklenince bu kadar ümitsiz olası geliyor insanın. Tabii ki maç 90 dakika ve top yuvarlak. Fakat fazla da uçmamak gerek!
Hakan Balta'dan çok korkuyorum. Villa ve Torres ile tabanı bek olmayan birisinin mücadele etmesi zor olacak. Kaldı ki bek/stoper olsan ne kadar oynayabilirsin.
Milli takımımıza başarılar.
xxvolkan09xx
27.Mart.2008, 12:07
valla ben fatih terime güveniyorum ve bu maclardan en az 4puan kopartiriz diye tahmin ediyorum. fatih hocanin kararlari avrupa kupasindan öncede cok elestirildi, kazim,ugur boral vs. ne ariyor yildiray neden yok diye cok konusuldu cizildi. ama en sonunda avrupa 3üncüsü olduk. bence yarin ispanyayi dagitabiliriz. belki defansimiz yok ama sahaya cikacak 11in ruhu bile yeter
uAsamet91
27.Mart.2008, 17:37
Rüyamda gördüm bugün maç 1-1 biticek . Goller Nihat ve Ramos'tan =)
anilton
27.Mart.2008, 18:33
İspanya'nın kadrosu;
Casillas
Ramos
Albiol
Pique
Capdevilla
Senna
Cazorla
Xabi Alonso
Xavi
Villa
Torres
eXcitinG
27.Mart.2008, 18:56
Daha cok ortadan geLicek bir kadro oLuşturmuş DeL bosque.
OnLarda para, teknik, yetenek varsa bizim de hırsımız ve mücadeLe gücümüz var..
Herşey oLabiLir. Az kaLdı.. Ya saLLıcaz, ya saLLanıcaz..
tarikko
27.Mart.2008, 19:03
bazı yerlerde villa'nın yerine Llorente'nin oynayacağı yazıyor ama bnce villa oynar sakatlığı geçtiğine göre
metaLwrath
27.Mart.2008, 19:21
farkettiniz mi kadrolar açıklandı falan bi spekülasyon eksik gidiyoruz. evet bildiniz! "hakan şükür neden kadroya alınmadı?" denmiyor artık.
eskisi gibi etkili olmaz ama ben gene de canlandırayım bu efsanevi spekülasyonu.
ntv!!! maçı anlatacak, maç öncesi maç sonrası yorumcu ve spiker kadrosunu açıkladın! soruyorum size!!!
hakan şükür neden kadroya alınmadı?? :D
..http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=28+mart+2009+ispanya+t%C3%BCrkiye+ma%C3 %A7%C4%B1&kw=&a=&all=&v=&p=4 --
74. entry
JunkChorn
27.Mart.2008, 20:20
valla ben fatih terime güveniyorum ve bu maclardan en az 4puan kopartiriz diye tahmin ediyorum. fatih hocanin kararlari avrupa kupasindan öncede cok elestirildi, kazim,ugur boral vs. ne ariyor yildiray neden yok diye cok konusuldu cizildi. ama en sonunda avrupa 3üncüsü olduk. bence yarin ispanyayi dagitabiliriz. belki defansimiz yok ama sahaya cikacak 11in ruhu bile yeter
İki maçta alacağımız 1 puan olursa şaşırma arkadaşım. Avrupa 3.sü olduk ama 2002'de de 3. olmuştuk. İspanya 28 maçtır yenilmiyor. Dağıtmak dediğimiz tabir biraz zor olacak sanırım.
Kadroyu gördüm de; ilk defa bu kadar hoşuma gittiğini fark ettim. Topu dan-dun oynayan adamlar yok. Orta saha hep topa basan adamlar ile dolu. Semih ve Nihat yeteri kadar koştuğunda rakip çok zor durumda kalacaktır.
Öte yandan savunmada Hakan'ın oynaması büyük handikap. Torres - Villa üç nokta
Ümidimiz yine Guiza :) Sonradan oyuna girerse rahatlayabiliriz
PesimiSTyLa
27.Mart.2008, 20:27
farkettiniz mi kadrolar açıklandı falan bi spekülasyon eksik gidiyoruz. evet bildiniz! "hakan şükür neden kadroya alınmadı?" denmiyor artık.
eskisi gibi etkili olmaz ama ben gene de canlandırayım bu efsanevi spekülasyonu.
ntv!!! maçı anlatacak, maç öncesi maç sonrası yorumcu ve spiker kadrosunu açıkladın! soruyorum size!!!
hakan şükür neden kadroya alınmadı?? :D
..http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=28+mart+2009+ispanya+t%C3%BCrkiye+ma%C3 %A7%C4%B1&kw=&a=&all=&v=&p=4 --
74. entry
Hakan Şükür NTV yorumcusu degil çünkü. Macı TRT verseydi Hakan Şükür olurdu.
LaigLeNoiR
27.Mart.2008, 20:39
İnşallah yeneceğiz ama nasıl.Bu kadroyla çok zor.
RIDVAN TLM
27.Mart.2008, 20:47
arda ,nihat ,semih,tuncay fatıh terım yenmeye cıkacak bı kadro kurmus.....arda ve nıhat gununde olursa gol atmada sıkıntı cekmeyızz ama defans muamma....
TR.CaPTaiN
27.Mart.2008, 21:13
Maçın başından itibaren İspanya'ya karşı beraberliğe yatamayacağımız çok açık. O kadar çok kilit oyuncusu olan takım elbet bir şekilde golü bulabilir. Dolayısıyla; kadrodan anladığım kadarıyla biz de maçın başından itibaren skora yatmaya değil, kendi oyunumuzu oynamaya çıkıyoruz. Kaybedersek kimse niye kaybettik diye topa tutacak değil ama yeter ki gerekli mücadeleyi göstersin oyuncularımız.
C h A o S
27.Mart.2008, 21:25
Maç Ntv'de şifreye girecek mi?
tarikko
27.Mart.2008, 22:03
büyük ihtimalle girmez
GodfatheR
27.Mart.2008, 22:07
Bol gollü bir maç olacak gibi gözüküyor.2-1 veya 3-2 kazanırız diyorum,umuyorum :)
JunkChorn
28.Mart.2008, 01:44
Sabahtan beri ben de bunu düşünüyorum ama sanırım girmez.
BeeTLeJuiCe
28.Mart.2008, 01:47
Bir skor tahminide benden gelsin Maçı 1-0 alıcaz... Rüyamda Casillas'ı gol yerken gördüm valla :)
Since-1907
28.Mart.2008, 01:56
Semih'in veya Arda'nın golü var diyim ! :)
RaSenGan
28.Mart.2008, 02:06
Bir skor tahminide benden gelsin Maçı 1-0 alıcaz... Rüyamda Casillas'ı gol yerken gördüm valla :)
Abi bu maç alt bitmez asla.Hele onlar gol atmadan hiç bitmez.Boool gollü bir maç olucak eminim (:
anilton
28.Mart.2008, 02:26
Bu arada bugün yeni formalarla maça çıkacağız...
Since-1907
28.Mart.2008, 02:34
Yeni formalar ?
RaSenGan
28.Mart.2008, 02:35
Bu arada bugün yeni formalarla maça çıkacağız...
Yeni formalarla İspanya çıkmıyor mu (:
DeNiZ_1903
28.Mart.2008, 02:37
A Milli Takımımız, İspanya karşısında yeni tasarlanan beyaz-kırmızı forma ile mücadele edecek. Milli Takımlar teknik sponsoru Nike, A Milli Futbol Takımımız için üçüncü bir forma tasarladı. Beyaz-kırmızı renkte olan forma ilk olarak bugünkü İspanya maçında giyilecek. Yeni forma, ağırlıklı olarak kırmızı modern yaka ile beyaz ve omuzlardan, her iki koldan aşağıya inen kırmızı ince şeritten oluşuyor. Göğsün sol tarafında ise Türk bayrağı yer alıyor. Forma için seçilen fontta el yazısının inceliğinden yararlanılırken, şortlar tek renk beyaz olarak tasarlandı. Çoraplarda da beyaz ve üst çevrede ince kırmızı bir çizgi yer alıyor.
Forma, yeni dinamik oturuşu sayesinde bedene yapışarak futbolcularımızın rakipler tarafından çekilmesini zorlaştırıyor. Sırt bölgesindeki ergonomik ağ tabaka ise bedenin nefes alıp vermesini ve serinlemesini sağlıyor. Formanın yapımında kullanılan Nike Dri-Fit, oyuncuların daha kuru, daha serin ve daha hafif olmasını sağlayan yeni bir teknoloji ürünü. Teri bedenden kumaşın yüzeyine çekerek hızlı kurumasını sağlayan bu malzeme, bir yandan da üç boyutlu yapısıyla cildin etrafında daha fazla hava boşluğu yaratarak yapışmayı azaltıyor.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun bütün milli takımları diğer forma tasarımlarını giymeye devam edecek. Yeni tasarlanan beyaz - kırmızı renklerindeki üçüncü forma satışa sunulmayacaktır.
28.03.2009
Kaynak : Sporx.com
anilton
28.Mart.2008, 02:37
A Milli Takım, yeni tasarlanan beyaz-kırmızı forma ile mücadele edecek
Milli Takımlar teknik sponsoru Nike, A Milli Futbol Takımı için üçüncü bir forma tasarladı. Beyaz-kırmızı renkte olan forma ilk olarak bugünkü İspanya maçında giyilecek. Yeni forma, ağırlıklı olarak kırmızı modern yaka ile beyaz ve omuzlardan, her iki koldan aşağıya inen kırmızı ince şeritten oluşuyor. Göğsün sol tarafında ise Türk bayrağı yer alıyor. Forma için seçilen fontta el yazısının inceliğinden yararlanılırken, şortlar tek renk beyaz olarak tasarlandı. Çoraplarda da beyaz ve üst çevrede ince kırmızı bir çizgi yer alıyor.
Forma, yeni dinamik oturuşu sayesinde bedene yapışarak futbolcularımızın rakipler tarafından çekilmesini zorlaştırıyor. Sırt bölgesindeki ergonomik ağ tabaka ise bedenin nefes alıp vermesini ve serinlemesini sağlıyor. Formanın yapımında kullanılan Nike Dri-Fit, oyuncuların daha kuru, daha serin ve daha hafif olmasını sağlayan yeni bir teknoloji ürünü. Teri bedenden kumaşın yüzeyine çekerek hızlı kurumasını sağlayan bu malzeme, bir yandan da üç boyutlu yapısıyla cildin etrafında daha fazla hava boşluğu yaratarak yapışmayı azaltıyor.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun bütün milli takımları diğer forma tasarımlarını giymeye devam edecek. Yeni tasarlanan beyaz - kırmızı renklerindeki üçüncü forma satışa sunulmayacaktır.
resimleri varmıki acaba
JunkChorn
28.Mart.2008, 02:55
İlk 20 dakika 1-0 İspanya.
40 civarı 2-0 İspanya.
İkinci yarının ilk dakikaları 2-1 Türkiye.
70 civarı 3-1 İspanya.
Güzel sallıyorum bakalım tutacak mı?
İspanya'da hava soğumuş, çok fazla rüzgar varmış. Biraz da yağmur yağıyormuş.
Sekopej
28.Mart.2008, 03:05
Biraz önce tvde Çek Cumhuriyeti maçını izledim tekrar. 2-0'dan o maçı çevirdik, aynı heyecanı, sevinci yaşadım. Realist biriyim ama umutsuz hiç değilim ve neden olmasın diyorum. Hem de neleri başarabileceğini bizlere göstermesine rağmen hala umutsuz olanlara karşı neden olmasın diyorum, başarılar Türkiye.
Casillas'dan Cech gibi hata yapmasını bekliyoruz.:p
El Barto
28.Mart.2008, 03:07
Belçika ve Estonya maçlarını düşünüyorum, ilk onbire bakıyorum ve üzülüyorum maalesef.
RoSeSHaH
28.Mart.2008, 03:26
Bu akşam yaz hezimete uğrarız, ya tarih yazarız..
Ötesi olmaz..
JunkChorn
28.Mart.2008, 04:12
Ötesi olmaz..
Ortası olmaz sanırım :)
CeSC FaBReGaS
28.Mart.2008, 04:15
Açıkçası bugün goller yiyeceğimizi düşünüyorum.İyimser olmak lazım ama bu maçta işimiz çok zor olacak.Maçı kazanamayacağımızı düşünüyorum.
lay lay lay lay lay lay lay lay lay laaaaaaaaaaaaaaaay oooooooo Türkiyeee
metaLwrath
28.Mart.2008, 04:33
Hakan Şükür NTV yorumcusu degil çünkü. Macı TRT verseydi Hakan Şükür olurdu.
pfff
espri yapıyoruz orda ya.. :0: togbe togbe..
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada maç uydudan izleyenler için Şifresiz yayınlanacak. kesin bilgi
tel:0212 335 00 00 (ntv) Arayıp sorabilirsiniz..:icon_cool:
sekilaso
28.Mart.2008, 04:40
Ötesi olmaz..
Valla banada öle gelior ya 5 tane yiyecez yada bu macı alıcaz yada berabere bitiricez...
Taç kullanamayan, top süremeyen, pas atamayan bir sol bek. Soldan gelen bir frikik ve gol. Üzücü tabi.
sekilaso
28.Mart.2008, 09:37
Faulu yapanda macın bana göre en kötüsü aurelio gerci orda torrese yapıla bilicek tek hamle fauldu galiba cünkü harika cıktı o aradan saglık olsun ama bana göre genel olarak cok iyi oynadık ispanya 2. devre paslarla uyuttu macı onlarda beraberlige razıydılar aslında...
Bosnada deplasmanda 4 sallamıs Belcika ya
El Comandante
28.Mart.2008, 09:45
Cok kötü oynamadigimiz bir mactan maglubiyetle ayrildik.
Maca cok iyi basladik. Cogu kisinin beklemedigi bir sekilde, Ispanya'yi kendi sahasindan cikartmadik. Etkili, baskili bir oyun oynadik. Gol pozisyonlarina da girdik, net gol pozisyonlarina girdik. Bu dakikalar da golü bulmaliydik, planimiz ona göreydi cünkü. Golü bulup, Ispanya'nin agir savunmasini ileriye götürmekti amacimiz. Böylelikle Nihat, Tuncay, Arda gibi dribling yetenegi olan futbolculari Semih, Emre ile besleyecektik. Ama sansimiz yaver gitmedi. Casillas neden dünyanin en iyi kalecisi oldugunu bize gösterdi. Golü bulamadik belki ama, ilk yarida Ispanya'nin Torres'in sutu haricinde pozisyonu yoktu. Istatistik bakimindan her alan da üstündük. Ispanyol taraftarlarin icine korkuyu, süpheyi asiladik oynadigimiz oyunla, verdigimiz mücadeleyle. Ama dedigim gibi, golü bulamadigimiz icin üstünlügü ele alamadik. Oyunun hakimiyetini tamamiylen elimize geciremedik.
2.yarida yine etkili basladik maca, ama Ispanyollar disiplini, konstantrasyonu bozmadiklari icin ara ara etkili gelmeye basladilar. Müthis pas yapabilme kabiliyeti olan bir takim Ispanya. Bunu cok iyi degerlendirdiler ve bununla beraber net pozisyonlara girmeye basladilar. Fatih Terim buna önlem alabilmek icin orta sahayi güclendirip, oyuna ortak olabilmek icin Ayhan'i oyuna aldi. Ama cok yanlis bir tercihti Semih'in oyundan cikarilmasi. Semih gercekten cok iyi oynuyordu, oyunda kaldigi süre icerisinde. Hava toplarinda etkiliydi ve hizli oyuncularimizi net pozisyonlara sokuyordu. Ileride cogabilmemizin sebebiydi Semih. Emre'nin yerine oyuna dahil olmaliydi Ayhan. Semih'i cikartilmasi, oyuncularin zihniyetini de degistirdi. Cok fazla geriye yaslandik ve Ispanya'nin ekmegine yag sürdük böylelikle.
Degisiklikten 2 dakika sonra golü buldular. Oyuncu markajindaki hata yüzünden golü kalemizde gördük. Ondan sonra zaten oyundan koptu takim. Ispanya müthis pas yüzdesiyle bizi bunaltti, resmen uyuttu takimimizi. Mac sabaha kadar oynansa, Ispanya'nin üstünlügüyle biterdi.
Fatih Hocanin hatasi Ibrahim Toraman'i kadroya dahil etmemesiydi. Ibrahim hizli, iyi kademe anlayisi olan bir stoper. Ispanya'nin etkili forvetlerine karsi kullanabilecegimiz tek stoper iken, onu kadroya almamak büyük hataydi. Bunun da sıkıntısını cektik. Hakan Balta stopere gecip, Ibrahim Üzülmezi beke aldi Fatih Hoca. Ama Ibrahim Üzülmez hem defansif hem de ofansif acidan hicbirsey yapamayinca hem takimin, hem de Arda'nin oyununu bozdu. Hakan ile Arda'nin uyumunu gözden kacirmamaliydi Fatih Hoca. Ibrahim Üzülmez Arda'ya yardim edemedi, Arda da Ibrahim'e yardima gelemedi. Eger Toraman-Emre ikilisi defansta olsaydi, Hakan bekte oynasaydi daha etkili bir oyun oynardik.
Bugün iyi mücadele ettik ama ofansif acidan cok kötüydük. Ispanya'yi iyi analiz ettik ama bu sefer de kendi oyunumuzu oynayamadik. Ispanya'nin gücü de ortaya cikinca, maglubiyet kacinilmaz oldu. Cok sey bekledigimiz oyuncular suskun kalinca,maglup olduk.
Macin yildizi kuskusuz Sergio Ramos'tu. Insanligindan süphe duydum resmen. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi, teknigi, hizi yine cok etkiledi beni.
Biz de ise Emre Asik-Hakan Balta ikilisi iyi oynadilar. Semih cikana kadar iyiydi. Tuncay ilk yarida cok iyiydi ama ikinci yarida berbat oynadi. Öbür futbolcular vasatin altindaydilar ne yazikki.
Fıratcan Alçınkaya
28.Mart.2008, 10:07
Ah hala Kırmızı-Beyaz formanın altında siyah-beyaz-sarı-kırmızı-lacivert rengi arayan insanlar yine devam.. Duvarda asılı tablo bu motifleri tartışmak bir şey kazandırmıyor bilmek gerek.. Her zamanki gibi zora sokuyoruz işleri yine 10.maçta 1 puan fark ile ya gideriz (o da play of) ya da yine tv başında.. İnş. Ntv ve benzeri bir kanal alırda ihaleyi doğru düzgün izleriz 8de başlayacak maçı 8de bağlanan magazinal kanalların eline düşmeyiz.. Ve maçın 90+3.dksinde reklama dalan ardından dizi başlatan kanallara.. Büyük takım olamadık daha büyük takım İtalya, Fransa, Arjantin, Brezilya vs. gibi her eleme grubunu prosedür haline getirmiş takımlardır.. Biz her organizasyonda İETT'nin ardından koşan adam gibi kaliyoruz..
Bernabeu deplasmanında yenilmek anormal bir şey değil normal.. İniesta'nın olmayışı çarkın işlememesi demekti, zincirdeki bir dişli atmıştı çok hissedildi bu.. 1-0 o yüzden İspanyollar için iyi skor.. Garantiledilerde.. Umarım İstanbul'da Semih yerine İ.Kaş alınmaz bu kezde ironiyi beceremiyor çünkü Terim.. Nihat çok hırslı bu takıma zarar veriyor yarardan çok bir an önce gol, goller bulup melankolik ruh halinden kurtulmalı.. Umarım 1 Nisan da sürpriz olmaz kazanırız..
RaSenGan
28.Mart.2008, 10:18
İlk yarı iyiydik güzel oynadık.Kazanabilirdik ama olmadı.İspanya ikinci yarı gücünü ortaya koydu ve duran toptan golle kazanmasını bildiler..Umarım rövanşı alırız.
Taç kullanamayan, top süremeyen, pas atamayan bir sol bek. Soldan gelen bir frikik ve gol. Üzücü tabi.
Ama unutma abi İbrahim Üzülmez :p
PesimiSTyLa
28.Mart.2008, 10:25
Yazık oldu. 1 puanı haketmiştik. Mac önü fark lur diyenler yanıldı. Mac iddaa dili ile üst bile olmadı. Kabul etmek lazım ki artık dünya futbolunda Türk Milli takımı önemli bir noktada. Euro2008 e sans dendi bugün gördük, o turnuvanın sampiyonu ile hatta çoğu kişiye göre dünyanın şuanki 1 numarası ile deplasmanda başabaş bir mücadele koyduk ortaya. Gole kadar ispanyanın 1 tane pozisyonunu hatırlamıyorum. Sadece duran toplarla yasadığımız birkac karambol vardı. Buna karsılık bizim ise Nihat, Arda ve Semih ile 3 pozisyonumuz vardı.
Golü yine kanayan yaramızdan yedik. Bu duran toplardan cektigimiz kadar başka hiçbirseyden çekmedik. as olsun yedek stoper olsun hiç farketmiyor, duran toplar daimi bir sekilde kalemizde tehlikeli oluyor. Nitekim golü de öyle yedik. Golden sonra Del Bosque ortasahayı kalabalık tuttu ve bize top göstermediler. En iyi yaptıkları iş olan top cevirmeyi taraftarların oleyy oleyy sesleriyle gerceklestirdiler. - bu oleyide anlaamadım ya sanki Türkiyeyi sahanda ezmişsin de 2 ,3 farkla öndesin ve taraftar oley cekiyo. Onların adetleri heralde. Gerci 90 dakika boyunca korna calan bir taraftar toplulugundan söz ediyoruz(!)-
Bugün yenildik gerceklesmesi kuvvetle muhtemel sonuçtu ve gerceklesti. Beni üzen bu sonucu haketmemiş olmamızdı. Gercekten bugün bu sahadan 1 puanla hatta 3 puan ile de ayrılabilirdik olmadı.
Oyuncu performansına baktıgmızda herkesin cok sey beklediği Arda çok kötü bir mac cıkardı. Ben uzun zamandır Ardayı bu kadar isteksiz, vasat görmemiştim. Sol bekimiz İbrahim de macın belkide en kötüsüydü. Sergio Ramos o bizim yarı sahamızdan cıkmadı, ispanya bütün akınları oradan geliştirdi, hatta cok pozisyonda ibrahim adamını kacırdı ve Hakan rakibi karsılamak zorunda kaldı. Burada İbrahime sadece suç bulmak da yersiz çünkü önünde oynayan Arda da alıştığımız geriye koşup rakibi daraltan oyununu oynayamadı. Belki de İbo ve Arda arasında Hakan ve Arda arasındaki uyum oluşmadı. Tuncay ilk yarıda takımın en iyisiydi fakat 2. yarıda da bir o kadar berbattı. Emre B ilk yarı Arda, İbo ile takımın en kötülerindendi. 2. yarıda da pekk birsey yapamadı. Volkan kalede iyiydi. Golü de az kalsın cıkarıyordu. Emre-Hakan 2lisi göbekte korkuldugu gibi kötü oynamadı; hatta takımın en iyilerindendiler. Özellikle Emre çok iyiydi. Diger göze batan oyuncu da Semihti. Kötü oynamadı iyiydi Semih ve bence oyundan alınması hataydı. Ayhan alınacaksa cıkması gereken oyuncu Semih degil Emre B olmalıydı. Gerci ortasahayı kalabalık tutma gibi bir düşünce için bunu gerceklestirdi heralde Terim; fakat bu seferde Semihi degilde Nihatı cıkarabilirddi. Nihat kötüydü bugün. İlk dakikalardaki pozisyonda vurmayıp içeri kesse Semih ve Arda golü yapabilirdi.
Neyse olan oldu 1-0 yenildik. Saglık olsun demekten başka birsey gelmiyor. İlk paragrafta dediğim gibi Türk Milli Takımı dünya futbolunda artık önemli bir yerde, hatta bu uzun zamandır böyleydi; fakat bazı kesimler inatla yakalanan başarıları hep şans olarak yorumladı. 2002 dünya 3.lüğü ve Euro2008 3.lüğü.
İspanya burada yenemeyeceğimiz bir takım değil. Bu milli takım herşeyi yapabilir. Biraz uzun yazdım sabahın bu saatinde ama idare edin artık :)
anilton
28.Mart.2008, 15:41
Aslına bakarsanız iyi oynadığımızı söyleyemem.İspanya kötüydü ilk yarım saatte.Kontrollü başladılar ve bizde bir süre bundan yararlanmaya çalıştık.Emre,Aurelio ve Arda sahada yoktular.Bu önemli üç orta sahamız iyi oynamamasına rağmen ileride basan Nihat ve Semih sayesinde pozisyonlar ürettik rakibi rahat çıkarmadık.Nihat ve Semih'te yarım saatten sonra yorulup baskıyı bırakınca İspanya sazı eline aldı ve istediği gibi oynamaya başladı.Savunmamız fena değildi ama her zamanki gibi duran top zaafımızdan kaynaklanan pozisyon golle sonuçlandı.Ondan sonra atak yapmamız gerekir ama topu alamıyoruz.Adamlar oynuyor işte takır takır.Topu koşturuyorlar...
Şimdi yukarıda İ.Üzülmez ile ilgili söylenenlere bir çift sözüm var.Üzülmez bugün gol atıp maçı kazanmadığımız sürece eleştirilecekti.Bundan adım gibi emindim...
Şimdi birisi bana Arda'nın nerde oynadığını söylesin.Sonra sağ tarafta Gökhan Gönül'den çok top çalan,adam kovalayan,kademeye giren Tuncay'ın sağ taraftan fazla akın olmamasının başlıca etken olup olmadığını söylesin.İ.Üzülmez'in maç içinde birebirde yediği net bir çalımı söylesin.Ramos'un ortaları sıfıra inip mi yoksa önünde onu kovalayacak adam olmadığı için sürekli geriden yapıp yapmadığını söylesin.Arda'yı Ramos ile bir kere yan yana görüp görmediğini söylesin,Arda'yı İ.Üzülmez ile tek kare görüp görmediğini söylesin...
Birde Rıdvan Dilmen'in maç içinde sıkça değindiği bir konu daha var.Önliberolarımz,sağda oynayan Aurelio,solda oynayan Emre...
Gelin ondan sonra tartışalım Üzülmez'i...
Birde Ramos'u göklere çıkartıyor bütün spor yazarları falan.Mükemmel futbolcu orasına lafımız yok.Adam savunma anlamında hiç bir şey yapmadı.Çünkü karşısında oynayan,ona çalım atmaya çalışan,o kanattan orta açmaya çalışan tek adam yoktu.Arda maçın başında bir kere gitti,yedi omuzu.Ondan sonra uğramadı Ramos'un çevresine.Eee öne çıktığında onu karşılayanda yoktu.Bırakında bir zahmet oynasın be...
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
28.Mart.2008, 16:12
Gerçekten yazık oldu dün akşam Milli Takımımıza...Çoğu kişinin beklediğinin aksine İspanya'ya nerdeyse pozisyon vermedik ilk yarıda.Lakin Nihat-Tuncay-Arda ile de pozisyonlar yakaladık ilk 20 dk içinde...Iniesta ve Silva'nın eksikliklerini gerçekten hissetti İspanyol Milli Takımı,zira yine ilk yarıda o beklenen pas trafiğini gerçekleştiremediler...Bizde 25'ten sonra çok vasat kaldık ofansta.Savunmaya gelirsek;Maç boyunca çok iyi oynadılar yine korkulanın aksine ! Kademelerde iyiydiler,hava toplarını topladılar...Neyse öyle-böyle kapattık ilk yarıyı...2.yarıya başladığımızda yine pozisyonlar bulduk ilk dakikalarda fakat işte 55'ten sonra düştük oyundan ve hızımızı kestiler...Hele ki 60'ta Maçın en iyilerinden Semih'i çıkartması çok yanlıştı bence Terim'in...Ayhan'ı alacaksak eğer oyuna;Kötü oynayan Emre çıkmalıydı...Ve akabinde de golü 2 dk. sonra ve yine duran toptan ki Volkan az kalsın çıkartacaktı o topu.İşte böyle gollerden çekiyoruz gerçekten,Gerek Kulüp takımları,Gerekse de Milli Takım ! Daha fazla birşeyler yazmaya gerek duymuyorum çünkü golden sonra çöktük,oynayamadık...
Olan oldu artık,Sağlık Olsun.
Ama şunu da söylemeliyimki gerçekten Yazık Oldu !
KanaKe
28.Mart.2008, 16:21
son 30 dakika adamlar tek kale oynadi ve sürekli Ibrahim'in kanadindan geldiler Ramos orayi adeta koridora cevirdi.. Arda cok kötüydü, Fatih hocanin 2. yarida Semih'i cikarmasina bir anlam veremedim Semih ciktiktan sonra dogru dürüst pozisyona giremedik.
deniz.91
28.Mart.2008, 16:54
Maçta 1 puanı haketmiştik bence ama olmadı biz iyi değildik ama İspanyada iyi dedildi.İbrahim Üzülmezi gördükki milli takım seviyesinde bir isim değil kesinlikle bir Ramosu tutamadı soldan çok etksizi olduk tüm pozisyonlarıda ordan yedik
eXcitinG
28.Mart.2008, 17:04
Yazık oLdu.. Rahat 1 puan aLabiLirdik. Fiziki açıdan İspanyadan daha iyi oLarak başLadık maça. OnLarın pas trafiğine bizde topu aLınca pas trafiği iLe cevap verdik ama ikinci yarıda onLar daha iyi pas yaptığı için bizi pas yaparak yorduLar ve gardımızı düşürdüLer. GoLü de saçma sapan bir kLasik Türk goLü iLe yiyerek kaybettik. Adam ortayı kesiyor Ramos bomboş, Ramos iyi vuramıyor top içeri düşüyor, Pique bomboş bu kadar basit bir goL yeniLemezdi, yenirsede anca biz yerdik ve oLdu da.
Cidden çok iyi bir takımız. Artık bizi herkes biLiyor ve bizimLe oynarken hadLerini biLerek oynuyor rakipLer. Bu son Avrupa şampiyonu oLsada, bizim karşımızda tedirgin bir oyun oynadı. Ama sabırLarı iLe kazandıLar.
SaLLadık, yıkamadık. İstanbuLda parçaLarız.
Hem bırakın artık şu forma yorumcuLuğunu. Ramos sağ kanadı darmadağın etti ise bunda tek suç İbrahim ÜzüLmezin değiLdir. ÜzüLmez maç içerisinde iki tane kritik top kesti ters kademeye girerek. Adam iyi oynadı. Bütün takım çok iyi mücadeLe etti. Herkes üstüne düşen görevi fazLası iLe yerine getirdi.
Maçın yıLdızı ise onLarda Ramos, bizde Emre aşık tı.
Nedvedmania
28.Mart.2008, 17:21
Ötesi olmaz..
1-0 oldu ama :)
Alicanfmfan
28.Mart.2008, 17:21
Vallahi maça süper başladık pozisyonlar bulduk ilk 30 dk'lik dilimde top bizdeydi ve İspanya adeta ezilmişti pas yüzdesi olarak 2.yarı Semih çıkınca ileride Nihat iki tane uzun boylu stoperin arasında kayboldu , ama duran toptan gelen gol çok kötü oldu İspanya'dan daha iyi oynadıgımızı söyleyebilirim.Ramos hiçbir maçta bu kadar çok bindiremiyordu , ama bu maçta Allah ne verdiyse çıktı hatta gol bile aradı İbrahim Üzülmez'in bir ara beli cıkıyordu :D , neyse saglık olsun , Ali sami Yen de yenme şansımız cok yüksek bir süpriz olmaz ise galip geliriz ,
Son sözüm Emre Aşık ve Hakan ikilisine bir ikili bu kadar güzel oynayabilir , Emre Aşık özelikle mükemmelldi .
Birde Rıdvan Dilmen'in maç içinde sıkça değindiği bir konu daha var.Önliberolarımz,sağda oynayan Aurelio,solda oynayan Emre...
Gelin ondan sonra tartışalım Üzülmez'i...
Ben ibrahim üzülmez'i her şartta tartışırım çünkü o forma milli forma ve milli takıma ülkenin en iyileri seçilmelidir. İbrahim üzülmez ise iyi top oynamıyor bu kadar basit. Aurelio ise fenerbahçe yıllarında neler yaptı herkes biliyor. Takımın en iyisiydi. Emrede dün gayet iyiydi bence.
Alicanfmfan
28.Mart.2008, 17:27
Ben ibrahim üzülmez'i her şartta tartışırım çünkü o forma milli forma ve milli takıma ülkenin en iyileri seçilmelidir. İbrahim üzülmez ise iyi top oynamıyor bu kadar basit. Aurelio ise fenerbahçe yıllarında neler yaptı herkes biliyor. Takımın en iyisiydi. Emrede dün gayet iyiydi bence.
Aurelio dün bence yine bildigimiz müthiş Aurelio'ydu , ama aynı şeyleri Emre için söyleyemem sahada yürüdü resmen aldıgı topu hemen geriye verdi .
anilton
28.Mart.2008, 17:33
Ben zaten orada Aurelio ile Emre arasındaki farkı söylemek için yazdım onu.Yani Aurelio müthiş Emre aynı oranda kötü.Aurelio'nun sağ tarafa verdiği desteği Emre sola veremiyor dedim...
İ.Üzülmez mükemmel bir futbolcu diyen yok ortada.Dünkü oyundan bahsediyoruz burada.Dün maçı izleyipte İ.Üzülmez'i eleştirmek için yukarıda yazdıklarımı cevapla...
BeeTLeJuiCe
28.Mart.2008, 17:35
Dün sahada beğenmediğim 3 isim vardı, Arda, Nihat, İbrahim, birazda Emre. İbrahim'in kötü gözükmesinin nedenlerinden biri Arda ama olsun. Rıdvan Dilmen'in dilinde tüy bitti, Tuncay Sola, Arda sağa geçse belki beklerini zorlarız diye ama Terim bunu göremedi.
Skoru'da bildim ama sanırım Rüya'nın sonunda Casillas'ı gördükten sonra onlar yener diye düşünmeliydim :D
Bu İspanya'yı yenecek güçteyiz, inanıyorum 1 Nisan'da 3 puanı alacağız...
BlackEagle19o3
28.Mart.2008, 17:43
Ne alakası var şimdi.İbrahim Üzülmez ne yaptı Allah aşkına.Ona gelene kadar eleştirilecek o kadar adam var ki.Ama önceden belirlemişsiniz günah keçisini , sonra vurun mazluma . Soldan geleen frikik golünü de İbrahim'e bağlamışsın, faulu yapan Aurelio , arkada adamını kaçıran Tuncay ama suçlu İbrahim ... Neden peki? Ne de olsa onun kanadı . Rıdvan Dilmen'in de dediği gibi adama hiç destek geldi mi ki Arda'dan , solun savunmasını tek başına yaptı.Yeri geldi Torres o kanada kaydı ona karşı oynadı, Ramos'un zaten nasıl bir oyun çıkardığını da gördük.Yetenekleri kadarıyla elinden geleni yaptı, zaten orta açmasını bilmeyen bir adamdan orta açmasını falan da beklemiyordu kimse.
Neron_FB
28.Mart.2008, 17:48
Aslında Fatih Terim Uğur boraldan defansif anlamda yararlanabilrdi dün.. Tabi eğer milli takıma çağırsaydı :)
Bence ilk 30 dk dışında beraberliği hakedecek kadar bile top oynamadık. Bundan ders alıp en azından 1 puan çıkarmamız lazım İstanbuldaki maçtan.
BlackEagle19o3
28.Mart.2008, 17:48
Evet o formaya en ülkenin en iyileri seçilir , milli takımda oynamayı haketmeyenlerden biri mesela Kazım gibi vasat bir oyuncu dün sahada olsaydı ve kötü oynasaydı ki İbrahim'in elinden geleni yaptığını düşünüyorum , tüm suçu ona bağlar mıydın? Bu kadar acımasızca eleştirir miydin?Nasıl eleştiresin ki biri Beşiktaş oyuncusu diğeri Fenerbahçe...Bari Milli Takım'da konusunda kulüpçülük yapmayın.
Alicanfmfan
28.Mart.2008, 17:53
Bir Milli maçtan sonra en sevmedigim muhabbetler ,
Bir iki hata olsada herkez elinden geleni yaptı , yüreklerini koydular bi nevi.
barahir
28.Mart.2008, 17:56
Dün sahada beğenmediğim 3 isim vardı, Arda, Nihat, İbrahim, birazda Emre. İbrahim'in kötü gözükmesinin nedenlerinden biri Arda ama olsun. Rıdvan Dilmen'in dilinde tüy bitti, Tuncay Sola, Arda sağa geçse belki beklerini zorlarız diye ama Terim bunu göremedi.
Skoru'da bildim ama sanırım Rüya'nın sonunda Casillas'ı gördükten sonra onlar yener diye düşünmeliydim :D
Bu İspanya'yı yenecek güçteyiz, inanıyorum 1 Nisan'da 3 puanı alacağız...
Umarım bir sonraki rüyanda volkanı gol yerken görürsün:)
Since-1907
28.Mart.2008, 18:01
Dün İbrahim elinden geleni yaptı yapmasına fakat belirli bir düzeyin üstüne çıkamadı.İspanya sağ kanadı(bizim sol kanadımızı) keşfettikten sonra hep ordan geldi maçın başında Gökhan Gönül'ün kanadını denediler ama olmadı.Sağdan ataklarda Arda'nın da suçu var çok içeriye kat ediyor,kat edince Ramos rahatlıkla sağ bekten hücuma çıkıyordu ..Sol kanatta açıklar vermemizin tek sebebi İbrahim Üzülmez değil Arda'da suç var biraz..
Fatih Terim Semih Şentürk'ü oyundan çıkardığı andan itibaren bizim hücum faaliyetlerimiz minimuma indi.Çünkü Semih sırtı dönük oynayan bir futbolcu.Topu alıp kanatlara çok iyi yayma özelliği var.Semih çıkınca biz defans yapma çabasına girdik.Kendi oyunumuzdan koptuk.Sonuç olarak çok basit bir gol yedik.
Dün takım iyidi fakat Fatih Terim Tuncay'ı sola Arda'yı sağa çekseydi.Tuncay Ramos'u bu kadar rahat hücuma çıkartmazdı.Arda ise Capdevilla'nın kanadında etkili olabilirdi.
İspanya hala Aragones sistemiyle oynuyor.Sabırlı kontrollü oyun..Golü buldukları anda orta sahayı kalabalıklaştırıp top yapıyorlar.Buldukları boşluklarda ara toplarıyla etkili olmaya çalışıyorlar.Bunuda çok iyi yapıyorlar gerçekten.
Son olarak Ali Samiyen'de ki maçtan ben umutluyum.Puan veya puanlar çıkaracağımızı düşünüyorum.
BlackEagle19o3
28.Mart.2008, 18:18
Dün akşam Semih neden çıktı oyundan anlamadım.Oynadığı süre içinde sahanın en iyi oyuncularından biriydi.İlla bir forvet çıkcaksa Nihat olabilirdi bu oyuncu.Tuncay çok top kaybetti , dün hiç beğenmedim Tuncay'ı.Keza Nihat'ı da öyle.Defansta Hakan-Emre ikilisinden çok korkuyordum ama beni yanılttılar.Çok iyi oynadılar.Arda takımda en çok güvendiğim oyuncuydu , beklentileri karşılayamadı.İstanbul'daki maçta artık ondan birşeyler bekliyoruz.Sonuçta iyi mücadele ettik, Avrupa'nın en iyi pas yapan takımına karşı 1-0 dan sonra pek bir varlık gösteremedik ama artık İstanbul'daki maça İnşAllah.İlk yarıda Arda veya Nihat o pozisyonları harcamasa herşey çok güzel olacaktı, neyse sağlık olsun...
Ne alakası var şimdi.İbrahim Üzülmez ne yaptı Allah aşkına.Ona gelene kadar eleştirilecek o kadar adam var ki.Ama önceden belirlemişsiniz günah keçisini , sonra vurun mazluma . Soldan geleen frikik golünü de İbrahim'e bağlamışsın, faulu yapan Aurelio , arkada adamını kaçıran Tuncay ama suçlu İbrahim ... Neden peki? Ne de olsa onun kanadı . Rıdvan Dilmen'in de dediği gibi adama hiç destek geldi mi ki Arda'dan , solun savunmasını tek başına yaptı.Yeri geldi Torres o kanada kaydı ona karşı oynadı, Ramos'un zaten nasıl bir oyun çıkardığını da gördük.Yetenekleri kadarıyla elinden geleni yaptı, zaten orta açmasını bilmeyen bir adamdan orta açmasını falan da beklemiyordu kimse.
Evet aynen öyle önceden belirledim İbrahimi maç bitse de sallasam bu adama diye düşünüyordum. Hatta sabırsızlandım hadi maç bitsin artık Turkusportal'a girip ibrahim hakkında kötü yazacağım diye. Bazı maçlarda Roberto Carlos aynı dün ibrahimin yalnız kaldığı gibi yalnız kaldığı halde hiç açık vermiyor. Formsuz olduğu maçları saymazsam genelde iyi kotarıyor tek kalsa da o kanadı. Demekki sol bek var, sol bek var. Arda zaten çizgi oyunculuğunu dün hiç beceremedi. İçeri katetti durdu. Ama sağdan gelen tek isim Ramos'tu ispanya da . Öyle topluca sağdan üst üste bindirmelerle 2 kere geldiler o kadar. Orta açmasını bilmeyen bir adamdan orta açmasını bende beklemem ama orta açmasını, dribbling yapmasını ve taç kullanmasını bilmeyen adamın milli takımda olmasına da pek dayanamam açıkçası. Nasıl bir kazım o formayı haketmiyorsa ibrahimde haketmiyordu şahsi kanaatimce.
Evet o formaya en ülkenin en iyileri seçilir , milli takımda oynamayı haketmeyenlerden biri mesela Kazım gibi vasat bir oyuncu dün sahada olsaydı ve kötü oynasaydı ki İbrahim'in elinden geleni yaptığını düşünüyorum , tüm suçu ona bağlar mıydın? Bu kadar acımasızca eleştirir miydin?Nasıl eleştiresin ki biri Beşiktaş oyuncusu diğeri Fenerbahçe...Bari Milli Takım'da konusunda kulüpçülük yapmayın.
Saçmalamanın daniskası bu. Bir tane Fenerbahçeli oyuncuyu övdüm mü aurelio ve emre örneklerini verdikten sonra siz, aa çok süperdiler o olmasa kurtaramazdık bu skoru. Fark olurdu falan diye? Daha önceki milli takım konularında gir bak. Kim kötü oynamışsa kötüdür. Yeri geldi tuncay'a da aynı şeyleri söyledim. Kazım'ın bencilliğine de laf ettim. Volkan'ı da yerden yere vurdum. Onlar fenerli değil mi? Kulüpçülük yapan şu an sensin tamamen! Külüpçülük yapacak olsam banane beşiktaş oyuncusundan. İlla yapacak isem gider Gsli futbolcuyu eleştiririm. Pardon ama yukarda emre de eleştiri oklarına hedef olmuş, hadi onu da korusana elinden geleni yaptı desene? Aa der misin o Fenerbahçeli ne de olsa... Bırak bu ayakları Kerem. Ayrıca sana mı soracağım pardon ama kimi eleştireceğimi? Ona gelene kadar çok adam var demişsin. İstediğimi eleştiririm. Maç sırasında forum açık olsaydı bu eleştiriler sıcağı sıcağına olacaktı ve her hata yazılacaktı belki Tuncay böyle yaptı, emre böyle atladı, aurelio böyle bık bık bık. Ama forum ne yazıkki kapalıydı ve maçtan sonra soğuk bir halde aklıma gelen ilk şeyi yazdım.
;;)
I3esiktas
28.Mart.2008, 18:27
Dün Bence Fatih Terim'in oyunda ufak bir hataları oldu. Semih - Ayhan degişikligi zaten bizi bitiren tarafdı. Ondan sonra ofans Yönde hiç bir etkimiz kalmadı. Gökhan Yerine yedege Mevlüt alınabilirdi. Semih Gibi hızlı ve kanatlara pas dagıtabılen bir oyuncu belki eskisi gibi ofans'da güçlenebilirdik.Rıdvan Dilmen'in dedigi gibi Tuncay - Arda degişikligi olmalıydı. Arda'nın bu maçta mevkisini anlıyamadım ortada,forvet arkası, sağda oynuyodu ama soldan 1 kere top sürdügünü görmedim. Emre oyunda varlıgı yoklugu belli degildi. Kendi kendine dolanıyodu ortalıkta.Bu maçta en begendigim isimler Gökhan,Emre ve Oyunda durdugu süreçde Semih'di. Neyse Umarım Ali samiyende 3 puan alırız.
eXcitinG
28.Mart.2008, 18:29
KişiseL tartışmaLarınıza şu an itibari iLe son verin. Bir daha uyarmak zorunda kaLmayaLım..
KişiseL tartışmaLarınıza şu an itibari iLe son verin. Bir daha uyarmak zorunda kaLmayaLım..
Tamam abi:)
bugra 1905
28.Mart.2008, 18:32
Yazık Oldu Gerçekten İnşallah İstanbulda 3 Puanı Alırız
TR.CaPTaiN
28.Mart.2008, 18:33
Ne İspanya beklenilen oyunu oynadı ne de biz. İspanya'nın Avrupa Şampiyonu olması, Türkiye'nin de aynı turnuvada 3. olması doğal olarak birbirlerini tartarak başlamalarına neden oldu. Bir iki tehlikeli pozisyon da bulduk her ne kadar sonunu pek iyi getiremesek de.
Bireysel olarak İspanya'da Ramos biz de ise Emre Aşık kendilerinden beklenileni, hatta fazlasını verdiler. Ama gerek İspanya'da gerekse biz de bu iki oyuncu hariç kendilerinden beklenilen performansa ulaşan futbolcu olmadı. Fakat Milli Takımımız gereken mücadeleyi göstermiştir her ne kadar puansız ayrılsak da bu mücadele sevindiricidir. Hatta bir ara İspanya defansı top çıkarırken 4-5 kişi rakip sahada pres yapıyordu. Bu beni özellikle sevindirdi.
Kendi sahamızda yapacağımız 2. maç bu maçtan daha tehlikeli. Gruptan çıkmayı hemen hemen garantileyen Del Bosque daha önce basın toplantısında dediği gibi iki maçta 4 puana razı. 3 puanı zaten aldı, geriye 1 puan kaldı. İspanya'nın gol bulma, galip gelme gibi bir zorunluluğu yok fakat bizim var. Ve bu tip kesin kazanmamız gereken maçlarda hep ilk golü biz yiyoruz, daha sonradan çeviriyoruz. Aklıma ilk gelenler; 4-1'lik Yunanistan zaferi, 2-1'lik Norveç maçı, 4-2'lik İsviçre maçı. Fakat dün de görüldüğü gibi eğer İspanya öne geçerse maçı çevirmek çok zor, 20 dakika top göstermediler maça 1-0 önde başlasalar 90 dakika top göstermezlerdi.
Aşk-ı Şehir
28.Mart.2008, 18:37
Tuncay'ın bizi bitirdiğini düşünüyorum. Çok kritik yerlerde çok kritik toplar kaybetti saçma sapan işler yaptı. Bizden maçın adamı Emre Aşık'tı bana kalırsa. Torres gibi bir oyuncuyu oldukça iyi savundu. Ayrıca Arda beni çok yanılttı. Semih'in çıkması tam bir faciaydı. Semih'i çıkarıp Ayhan'ı aldıktan sonra İspanya üzerimize geldikçe geldi. Zaten rahat pas yapan bir takım rahatta pozisyona girmeye başladılar. İbrahim Üzülmez iyiydi bana kalırsa. Fakat 70.dakikadan sonra yorulduğu belliydi. O andan sonra 20 dakika boyunca çıkmasını bekledim oyundan fakat çıkmadı. Nihat'a da değinmeden geçemeyeceğim. Verdiği yanlış iki karar bize pahalıya mal oldu diye düşünüyorum. İlk pozisyonda pas verip 2.pozisyonunda pas vermek yerine kaleye yönelseydi daha mantıklı, doğru bir seçim olurdu. Neyse sağlık olsun. Şimdi İstanbul'da ki maça bakmalıyız. Eğer biz İspanya'ya karşı böyle çıkarsak 2.maç daha iyi bir netice alırız diye düşünüyorum...
eXcitinG
28.Mart.2008, 18:43
Evet benimde en kızdığım şeyLerden birisi de Nihat ve Tuncay ın en kritik yerLerde top kaptırmaLarı, kaptırmaLarından ziyade ayakta duramayıp, sürekLi düşmeLeriydi.
nerazzuri
28.Mart.2008, 18:46
Evet benimde en kızdığım şeyLerden birisi de Nihat ve Tuncay ın en kritik yerLerde top kaptırmaLarı, kaptırmaLarından ziyade ayakta duramayıp, sürekLi düşmeLeriydi.
Evet evet. Özellikle Tuncay, ne hikmet ise her alacağı top öncesi ayağı kaydı.
Tuncay iyiydi güzeldi de o top kayıpları tempomuzu mahvetti.
King_91
28.Mart.2008, 19:24
İşimiz artık çok zor . Sami Yen'de puan alamazsak 2.liğimiz mucizelere kalır gibi . İspanya gibi bir takıma böyle pozisyonlar yakalamışken atmalıydık .
İspanya mı kötüydü, biz mi durduk bilmiyorum ama ilk 35 dakika da işi bitirebilirdik olmadı.
Ramos, Ramos, Ramos dediler. Sanki adamın maçı tek başına götüreciğini önceden biliyorlardı. Bir Fatih Terim göremedi ve bir oyuncuyu durduramadık. Arda bu maçta kötünün ötesinde oynadı. Normalde yıldız bir oyuncu olduğu için her an skoru değiştirir diye oyunda tutmak gerekiyor ama bu maçta çok farklı bir havası vardı ve gereğinden fazla tahammül edildi. Nihat, Emre, Gökhan Ünal'da kötüydüler.
Semih'e gelirsek gerçekten müthiş bir oyuncu. O çıktıktan sonrada maç tek kaleye döndü. Savunmayla boğuşuyor, aldığı topu nasıl kanatlara yolluyor. Yok böyle birşey.
Tüm bunları topladığımızda bence İspanya kötüydü ve maç 1-0 bitti.
maNga 33
28.Mart.2008, 19:37
yenilmemiz kötü oldu. ilk 30 dakika çok iyi oynadık pozisyonları değerlendiremedik.İspanya'nın güzel oynadığı söylenemez.Zaten Ramos forvet gibi oynadı onu hiçbir oyuncumuz tutamadı.Dandik bir gol yedik ve 1-0 yenildik.
İstanbul'da görüşmek üzere
CeNTeR_TR
28.Mart.2008, 20:17
Ahhh be Fatih hoca neredeyse eLLerinLe verdin maçı rakibimize!
Takım ne güzel top oynarken skoru korumak uğruna Semih gibi ileride top tutan rakibi bunaltan baskı yapan oyuncuyu çıkartıyorsun sonra Ayhan'ı aLıyorsun oyuna..
Dün sahada neredeyse hiç oLmayan bir iki pozisyon dışında Arda Turan haLen daha oyuna tamam çok kaLiteLi bir oyuncu oLabiLir her an skor değiştirebiLecek seviyede oLabiLir ama neden bu kadar diretiyorsun bu kadar kötü bir İspanyayı yakaLamışken ..
Bu maç böyLe oLdu ama Türkiye'de taraftar baskısıyLa ispanyoLLarı yeriz gibime geLiyor..
GodfatheR
28.Mart.2008, 20:37
Ah be Fatih Terim sen bilmiyormusun bu Nihat tek forvet oynayamıyor.Avrupa Şampiyonasında Nihat'ın tek forvet çıktığı bütün maçları kötü oynayarak ya kaybettik ya berabere kaldık.Sen tam istediğimiz şekilde giden bir oyunda sahanın en iyilerinden biri olan Semih'i çıkarıp sahanın belkide en kötüsü Nihat'ı oyunda tek forvet olarak tutuyorsun.Gerçekten facia.Semih çıktı iyice kapandık ileride top tutamadık atıığımız anında geri geldi.Çok kötü bir tercihti maçı elleriyle verdi Fatih Terim.
Since-1907
28.Mart.2008, 20:42
Yani şunu anlamıyorum.Önde de olsan yenikte olsan Semih'in sahada kalması lazım topu tutuyor,kanatlara açıyor,hava toplarında rakibi rahatsız edip 2.topları bize aldırıyor...Sakatlığı vardı yoksa bilmiyorum ama Semih'in çıkması bana göre maçın kaderini değiştirdi.
uAburak89
28.Mart.2008, 20:49
Maçtan önce umudum vardı. Kadro açıklandığında en kötü 1 puanla döneriz diye düşünmüştüm. Dün ilk yarım saati heyecan içinde izledim. Dersimize iyi çalışmıştık. Çok net olmasa da -Nihat'ın bulduğu pozisyon hariç- pozisyonlar bulduk. Ama daha sonra İspanya kendine gelmeye başladı. Sol kanadınımız gerçekten çok kötüydü, o bölgede oynayan 3 oyuncumuz da bir türlü verimli olamadılar. Ne Arda, ne sol kanada yakın oynayan Emre ne de İbrahim Üzülmez. Sağ kanadımız daha iyi gözüküyordu, daha çok top kaptılar. Ama bir o kadar da basit kayıplar yaptılar, hem Gökhan Gönül hem de Tuncay. Özellikle Tuncay, çok diri gözüküyordu, çok hırslı ve istekliydi ama bir türlü verimli oynayamadı. Aldığı topları 10-15 saniye içinde kaptırdı. İlk yarı bittikten sonra Fatih Terim devre arası konuşur oyuncularıyla herşey daha iyi olur diye düşünüyordum.. Semih - Ayhan değişikliği ile umudum kayboldu. Çıkması gerek Semih değil, Arda'ydı çünkü. Ayhan Galatasarayda zaman zaman sol kanatta da oynamış bir oyuncu, biz sol kanatta bırakalım hucümü savunma bile yapamıyorduk. Ayhan en azından Arda'dan daha iyi bir şekilde savunmamıza katkı sağlardı. Bu değişiklikten bir kaç dakika sonra gelen gol herşeyi bitirdi zaten. İlk golü bizim atmamız gerekiyordu, olmadı. Daha sonra maçı izlemeyi bıraktım şahsen, çünkü Ramos'a daha fazla katlanamadım. Ben onu izlemekten yoruldum, o gidip gelmekten yorulmadı. İçimden sürekli ah Sabri ah, biz niye seni izlemek zorundayız diye düşünmeden edemedim doğrusu. İkinci maç için umudumu koruyorum, gereken dersleri çıkartırsak en azından bu sefer puan alabiliriz.
Of Terim of
Sayfalarca yazı yazarım da hiç gerek yok.
Semih'i niye alıp defans kapanıyorsun ki, senin galibiyete ihtiyacın var, beraberlik bile kötü.Semih çıkıyorsa Gökhan girecek, Ayhan değil.
Golü de Ayhan'ın pozisyonunu kaybetmesi ile yedik.
İbo da idare etti, hiç o kadar çabalayan İbo beklemiyordum.
Sonuç olarak yine de kötüydü, bize daha iyi bek lazım.
Balta'yı beke çekip Eren Güngör'ü kadroya alamıyorsan teknik direktör olarak o koltukta oturmayacaksın Sinyor Terim.
İbo maçı kaybettirmedi, Terim kaybettirdi.
metaLwrath
28.Mart.2008, 23:07
Seyircilerden bazılarının yalnızca korna calmak icin maca geldigi karsılasma olmustur. düüüüüt !
Rıdvan Dilmen'in macın daha 10. dksında söyledigi "Tuncay ile Arda'nın yerlerinin degişmesi gerektigi" fikrine tamamen katılıyorum.Fakat sayın paşa hazretleri bunu maçın sonuna kadar denemeyip Sol tarafımızı Ramos'un Saatte 80 km ile gittigi bir otobana çevirmistir.
Bir de şöyle bir şey var. Biz rakibin yedek forvetini ülkemizde as oynatırken bizim takımımızda oynayan forvet takımında yedek..
Başarılar 2. maçta Ülkemize..
Seyircilerden bazılarının yalnızca korna calmak icin maca geldigi karsılasma olmustur. düüüüüt !
İspanyollar buna alışmışlar sanırım. Alışık olmayanlar içinse tamamen sinir bozucu birşey. Bunuda bir koz olarak uyguluyorlar. Yoksa insanın neyle zoru olabilir ki durmadan korna çalsın.
uAburak89
28.Mart.2008, 23:31
Formula 1 izliyorum sandım ben bir ara o kornalar yüzünden. :)
Nedvedmania
29.Mart.2008, 01:16
O taraftarlar O kadar büyük bir stadı hakketmiyor bence. Ah o stad türkiyede olucaktı varya ne ses çıkardı :) Almışlar ellerine korna biiip düüüüt dıııt öttürüyorlar :)
metaLwrath
29.Mart.2008, 01:30
Stad mükemmel ötesi fakat taraftarlar o harika stadda o ambiansı sağlayamıyorlar yahu.Ya da ben öyle görüyorum Tv'den.Sadece Espanyola " Española - Olee Olee" sesleri duyuluyordu..Stattan nasıl gorundugunu bilmiyorum ama bizde olsa böyle stad inletiriz alimallah :)
İspanyollar buna alışmışlar sanırım. Alışık olmayanlar içinse tamamen sinir bozucu birşey. Bunuda bir koz olarak uyguluyorlar. Yoksa insanın neyle zoru olabilir ki durmadan korna çalsın.
Tüm maçlarda böyleler evet.Ama insan oturur bi macı izler.Dertleri nedir anlamış değilim. :director: :icon_biggrin:
Son olarak Santiago Bernabeu kadar büyük bir statta yayının bu kadar dar acıyla yapılmasını anlamıs degilim.Lig maçlarında da bu boyle..
gerrrard
29.Mart.2008, 03:34
İspanyollar millet olarak çok gürültü yaparlar. 10 kişi 50 kişinin çıkardığı gürültüyü çıkartır. Bizzat ben tarafımdan test edilmiş,onaylanmıştır. :)
KanaKe
30.Mart.2008, 16:36
Nedense hep geri dönüyoruz. Orta sahada çalım atacak,ara paslar verecek oyunu sürükleyecek bir oyuncuya ihtiyacımız var.
Katiliyorum.. mac icinde sürekli geri pas yapiyoruz.. Euro 08'de de bu böyleydi.