View Full Version : Cimbom?
Arkadaşlar gerçekten çok merak ettiğimden soruyorum cimbom ne demek ?
Konuyu lütfen başka yerlere çekmeden post atalım!:confused:
Jesus_FB
10.Nisan.2006, 23:06
Bende bilmiyorum ne demek?
fransızcadan falan mı geliyor yoksa
nekop
10.Nisan.2006, 23:14
gercekten yaa bu güne kadar hic aklıma böyle bi soru takılmamıstı ne demek
Maymuncuk
10.Nisan.2006, 23:23
Vallahi çok güzel bir soru...
Şöyle anlatim bildiğim kadarı ile :
Zamanında İsviçre'de sıradan bir takımın sloganıymış. G.saraylı arkadaşlar da orada şahit oldukları bu sloganı buraya getirmiş ve uygulamışlar. Lafın kısacası hiçbir anlamı yok. G.saray tarihini anlatan yanılmıyorsam Y. Kredi yayınlarından çıkmış bir kitapta anlatılıyordu yanılmıyorsam.
Bildiğin kadarıyla? yada bu soruyu görünce googleda arattırıp bulduğun kadarıyla :D
Maymuncuk
10.Nisan.2006, 23:38
Orası öyle..
Ama ben buna benzer birşey de biliyordum ;;)
senderson
10.Nisan.2006, 23:39
Bende bilmiyorum ne demek?
fransızcadan falan mı geliyor yoksa
vardır bir alakası
Pek bi bilgisi olan yok sanırım ?
nic-39
11.Nisan.2006, 01:09
cimbom o zamanın meshur bı boksoru ıcın soylenen tezahuratın kısaltması..cım cım cım bom bom bom seklınde ıken sonraları cımbom halıne gelmıstır..gs kapalısında olan bı arkım solemıstı yıllar once %100 demıorum ama buyuk ıhtımal dogru..
Gravity
11.Nisan.2006, 03:48
Doğrudur. Yıllar öncesinde bir ağır siklet boks şampiyonuna yapılan tezahürattan geliyor. Adamın adı Jim ve yumrukları çok seri olduğundan Bom Bom Jim olarak biliniyor. Tezahüratta "Bom bom Jim, bom bom Jim." diye yapılırken söyleniş "Jim bom bom"'a dönüyor. Türkçe olarak okursak ortaya Cim Bom Bom çıkıyor. Oradan da Galatasaray'a yerleşiyor bu tezahürat ve öyle de kalıyor.
Jesus_FB
11.Nisan.2006, 04:45
çok enteresan ya hangi şahsiyetin aklına bir boks maçında jim-bom tezehüratını galatasaraya cimbom diye uyarlamak gelmiş acaba haha:D:D
nic-39
11.Nisan.2006, 10:48
fenerbahcenın sarı kanarya sı ıse rahmetlı kalecı cıhat arman ın gıydıgı sarı formadan kalmıs :)bu arada gslı arklar puhh :) sizee ınsan arastırır ogrenır cımbom ne dıe ben bıle bılıorum :)
Maymuncuk
11.Nisan.2006, 11:49
Benim dediğimde de doğruluk payı olabilir..
Gravity
11.Nisan.2006, 13:08
çok enteresan ya hangi şahsiyetin aklına bir boks maçında jim-bom tezehüratını galatasaraya cimbom diye uyarlamak gelmiş acaba haha:D:D
Tam Jim adlı boksörün iyi olduğu ve tanındığı zamanlar, Galatasaray çok başarılıymış ve çok hızlı atağa kalkarmış, karşı takım yumruk yemişe dönermiş tabir-i caizse. Oradan yansıtmayla olmuş bildiğim kadarıyla.
Berkaiser
11.Nisan.2006, 19:52
Vallahi çok güzel bir soru...
Zamanında İsviçre'de sıradan bir takımın sloganıymış. G.saraylı arkadaşlar da orada şahit oldukları bu sloganı buraya getirmiş ve uygulamışlar. Lafın kısacası hiçbir anlamı yok. G.saray tarihini anlatan yanılmıyorsam Y. Kredi yayınlarından çıkmış bir kitapta anlatılıyordu yanılmıyorsam.
İsviçre'de yapılan bu tezahürat galiba 'Rerere Rarara' tezahüratıymış.Cimbom adının nerden geldiğini ben de bilmiyorum.
barahir
11.Nisan.2006, 19:56
Biri fransızca mı dedi bana mı öyle geldi. ya ben hiç duymadım fransada bu lafı. zanetmiyorum ki bu kelime ordan gelsin ama emin değilim
nic-39
11.Nisan.2006, 20:42
İsviçre'de yapılan bu tezahürat galiba 'Rerere Rarara' tezahüratıymış.Cimbom adının nerden geldiğini ben de bilmiyorum.
ee yukarıda yazdık ya nerden geldıgını :) usenmeyın gs forumuna gırın bı sorun yaa benceee ama benım dedıgım doru guvenın bnaa
Nedvedmania
11.Nisan.2006, 20:47
işte bizim türk insanımız neleri merak ediyo :D
benim bildiğim kadarıylada o isviçre olayından geliyor
barahir
11.Nisan.2006, 20:49
walla ben şu son isviçre olayından sonra cimbom lafını kullanmam. (Zaten kullanmıyorum:D)
4song4
12.Nisan.2006, 04:34
jim bom bom efsanesi dogru diye biliyorum ben de
10_Osmanozc
12.Nisan.2006, 18:42
Ben başka bişey duymuştum ama neyse.
Eray Dengiz
12.Nisan.2006, 20:11
Arkadaşlar M.Ali Birand'ın hazırladığı "100 Yıllık Sevda" adlı DVD'de Galatasaray hakkında bilmediğiniz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.. DVD'yi ben aldım. İlk iki cd'sini izledim ve bu konu hakkında çok güzel bir açıklama var. Yalnız ben o sıra başka bişi düşündüğümden hatırlamıyorum :)
barahir
12.Nisan.2006, 20:13
e bi daha izle o zman:D
Frank_Castle
12.Nisan.2006, 20:25
servette takımından görülmüş biliyorum ..
juventusun da ilk forması pembe siyahmış, sonra forma sipariş ettikleri ingiliz adam kendi tuttuğu takımın siyah beyaz formasını yollayınca siyah-beyaz olmuş... o takım notts county... juve nere notts county nere
barahir
12.Nisan.2006, 20:26
da ne alaka var anlamadım burda cimbomu tartışıyoz
Sir DEATH
12.Nisan.2006, 20:28
da ne alaka var anlamadım burda cimbomu tartışıyoz
:):):) fazla bilgi göz çıkartmaz misali...
barahir
12.Nisan.2006, 20:30
abi bu arada fenerinde ilk forma renkleri sarı-byeazmış ama sarılar fazla belli olamadığı için lacivert yapmışlar:D:D:):):)
Maymuncuk
12.Nisan.2006, 20:33
Hatta hala da beyaz şort giyerler o renkelrden dolayı ( Kaynak: Dün Jesus_Fb demişti bana :D )
barahir
12.Nisan.2006, 20:35
bende diyodum laci shrt varken neden beyaz giyerler die
Frank_Castle
12.Nisan.2006, 21:45
servette ile galatasaray arasındakine benzer bir durumu belirtmek istemiştim sadece juventus ve nott county örneğiyle.. hem pembe çabuk soluyormuş bi de ..
bjkninde ilk forması kırmızı - beyaz iken balkan savaşlarının yası itiarıyla siyah - beyaz oldu bilirdik, son zamanlarda bunu yalanladılar; galatasaraylı olarak hikayesini takdir ettiğim siyah beyaz renklerin maneviyatı bir anda azaldı.. bıraksalardı da hep balkan savaşlarının yasıyla kırmızı siyaha döndü bilseydik ..