Arkadaşlar gerçekten çok merak ettiğimden soruyorum cimbom ne demek ?
Konuyu lütfen başka yerlere çekmeden post atalım!![]()
Arkadaşlar gerçekten çok merak ettiğimden soruyorum cimbom ne demek ?
Konuyu lütfen başka yerlere çekmeden post atalım!![]()
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Bende bilmiyorum ne demek?
fransızcadan falan mı geliyor yoksa
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
gercekten yaa bu güne kadar hic aklıma böyle bi soru takılmamıstı ne demek
Vallahi çok güzel bir soru...
Şöyle anlatim bildiğim kadarı ile :
Zamanında İsviçre'de sıradan bir takımın sloganıymış. G.saraylı arkadaşlar da orada şahit oldukları bu sloganı buraya getirmiş ve uygulamışlar. Lafın kısacası hiçbir anlamı yok. G.saray tarihini anlatan yanılmıyorsam Y. Kredi yayınlarından çıkmış bir kitapta anlatılıyordu yanılmıyorsam.
-
Bildiğin kadarıyla? yada bu soruyu görünce googleda arattırıp bulduğun kadarıylaŞöyle anlatim bildiğim kadarı ile :![]()
Orası öyle..
Ama ben buna benzer birşey de biliyordum![]()
-
vardır bir alakasıOriginally Posted by Jesus_FB
Pek bi bilgisi olan yok sanırım ?
cimbom o zamanın meshur bı boksoru ıcın soylenen tezahuratın kısaltması..cım cım cım bom bom bom seklınde ıken sonraları cımbom halıne gelmıstır..gs kapalısında olan bı arkım solemıstı yıllar once %100 demıorum ama buyuk ıhtımal dogru..
Doğrudur. Yıllar öncesinde bir ağır siklet boks şampiyonuna yapılan tezahürattan geliyor. Adamın adı Jim ve yumrukları çok seri olduğundan Bom Bom Jim olarak biliniyor. Tezahüratta "Bom bom Jim, bom bom Jim." diye yapılırken söyleniş "Jim bom bom"'a dönüyor. Türkçe olarak okursak ortaya Cim Bom Bom çıkıyor. Oradan da Galatasaray'a yerleşiyor bu tezahürat ve öyle de kalıyor.
çok enteresan ya hangi şahsiyetin aklına bir boks maçında jim-bom tezehüratını galatasaraya cimbom diye uyarlamak gelmiş acaba haha![]()
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
fenerbahcenın sarı kanarya sı ıse rahmetlı kalecı cıhat arman ın gıydıgı sarı formadan kalmısbu arada gslı arklar puhh
sizee ınsan arastırır ogrenır cımbom ne dıe ben bıle bılıorum
![]()
Benim dediğimde de doğruluk payı olabilir..
-
Tam Jim adlı boksörün iyi olduğu ve tanındığı zamanlar, Galatasaray çok başarılıymış ve çok hızlı atağa kalkarmış, karşı takım yumruk yemişe dönermiş tabir-i caizse. Oradan yansıtmayla olmuş bildiğim kadarıyla.Originally Posted by Jesus_FB
İsviçre'de yapılan bu tezahürat galiba 'Rerere Rarara' tezahüratıymış.Cimbom adının nerden geldiğini ben de bilmiyorum.Originally Posted by Maymuncuk
Biri fransızca mı dedi bana mı öyle geldi. ya ben hiç duymadım fransada bu lafı. zanetmiyorum ki bu kelime ordan gelsin ama emin değilim
ee yukarıda yazdık ya nerden geldıgınıOriginally Posted by Berkaiser
usenmeyın gs forumuna gırın bı sorun yaa benceee ama benım dedıgım doru guvenın bnaa
işte bizim türk insanımız neleri merak ediyo
benim bildiğim kadarıylada o isviçre olayından geliyor
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
walla ben şu son isviçre olayından sonra cimbom lafını kullanmam. (Zaten kullanmıyorum)
jim bom bom efsanesi dogru diye biliyorum ben de
Ben başka bişey duymuştum ama neyse.
Arkadaşlar M.Ali Birand'ın hazırladığı "100 Yıllık Sevda" adlı DVD'de Galatasaray hakkında bilmediğiniz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.. DVD'yi ben aldım. İlk iki cd'sini izledim ve bu konu hakkında çok güzel bir açıklama var. Yalnız ben o sıra başka bişi düşündüğümden hatırlamıyorum![]()
e bi daha izle o zman![]()
servette takımından görülmüş biliyorum ..
juventusun da ilk forması pembe siyahmış, sonra forma sipariş ettikleri ingiliz adam kendi tuttuğu takımın siyah beyaz formasını yollayınca siyah-beyaz olmuş... o takım notts county... juve nere notts county nere
da ne alaka var anlamadım burda cimbomu tartışıyoz
Originally Posted by FenerBahceLi
fazla bilgi göz çıkartmaz misali...
abi bu arada fenerinde ilk forma renkleri sarı-byeazmış ama sarılar fazla belli olamadığı için lacivert yapmışlar![]()
Hatta hala da beyaz şort giyerler o renkelrden dolayı ( Kaynak: Dün Jesus_Fb demişti bana)
-
bende diyodum laci shrt varken neden beyaz giyerler die
servette ile galatasaray arasındakine benzer bir durumu belirtmek istemiştim sadece juventus ve nott county örneğiyle.. hem pembe çabuk soluyormuş bi de ..
bjkninde ilk forması kırmızı - beyaz iken balkan savaşlarının yası itiarıyla siyah - beyaz oldu bilirdik, son zamanlarda bunu yalanladılar; galatasaraylı olarak hikayesini takdir ettiğim siyah beyaz renklerin maneviyatı bir anda azaldı.. bıraksalardı da hep balkan savaşlarının yasıyla kırmızı siyaha döndü bilseydik ..