PDA

View Full Version : Trabzon'u devler bekliyor

Trabzonspor
29.Temmuz.2009, 16:51
Trabzon'u devler bekliyor

Avrupa Ligi´nde gruplar Trabzon için çok önemli ama Fırtına´yı 7 Ağustos´taki kurada Roma, Lazio, W.Bremen, Zenit, Valencia, Ajax gibi zorlu rakipler bekliyor.
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2009/7/18_264261_eyvah423.jpg
Trabzonspor için bu sezon Avrupa’da başarı çok önemli. Bordo-Mavililer, Avrupa Ligi’nde gruplara kalırsa hem prestiji artacak hem de kombine satışlarından, yayın gelirlerine kadar kulübün mali portresi bundan olumlu olarak etkilenecek. Geçen sezon Avrupa Kupaları’na katılma sözü veren yönetim bunu gerçekleştirdi. Şimdi hedef gruplara kalmak. Gerçi Fırtına, bu kulvarda Fenerbahçe ve Galatasaray’a göre bir adım önde, en azından tek tur oynayacak. Ancak iki İstanbul temsilcisi rakiplerini elemeleri durumunda 7 Ağustos’taki kuraya seribaşı olarak girecek. Bordo-Mavililer ise seribaşı değiller ve kuraya ikinci torbadan katılıyorlar.
Yıllardır süren hasret!
Karadeniz temsilcisini, burada geçen sezonun finalisti Werder Bremen, Villarreal, Fatih Tekke’nin takımı Zenit Petersburg, Benfica, Valencia, Ajax, Everton, Heerenveen, Lazio, Hertha Berlin, Dinamo Bükreş, AEK, Aston Villa gibi rakipler bekliyor. 3. ön elemeden gelmesi muhtemel Hamburg, PSV, Roma, S.Bükreş, Lille, Basel, C.Brugge, A.Wien, M.Kharkiv, A.Bilbao, Hapoel Tel Aviv de olası rakipler arasında. Trabzonspor, 4. tur maçlarını 20-27 Ağustos tarihinde oynayacak. UEFA’nın yeni formatıyla ilk kez oynatacağı Avrupa Ligi, geçmişteki UEFA Kupası’nın aksine takımlara mali açıdan da büyük getiri sağlayacak. Son yıllarda Avrupa Kupaları’nda başarılı bir tablo çizemeyen Trabzonspor, geçen sezonu boş geçmişti. 2007 yılında da artık oynanmayan İntertoto Kupası’nda Vllaznia’yı safdışı bırakmış, ardından
isimsiz Rumen temsilcisi Otelul Galati’ye elenmişti.

Bence Roma gelsinde güzel bir eleme turu izleyelim.

deniz.91
29.Temmuz.2009, 16:57
Çok zor rakiplervar Tel Aviv Avusturya Wien Basel ve Club Brugge dışındaki rakipler baya dişli duruyor

nekop
29.Temmuz.2009, 16:57
Bence Roma gelsinde güzel bir eleme turu izleyelim.

Roma gelirse eleme turu degil elenme turu izleriz ancak.Umarım İngiliz,Alman,İtalyan ve hepsinden önemlisi İspanya takımları gelmez ve gruplara kalırız.

Trabzonspor
29.Temmuz.2009, 17:07
Haklısın ama HSV,Everton,Lazio felan çıkıp onlara elenceğimize Roma'yya elenelim daha iyi bence

Tabi gönlüm guruplara klmakta orda gelen para ve şöhret seneye lazım olacak bize.

Fietra 10
29.Temmuz.2009, 17:25
Bizde kura şansı yok ki.. gidiyoruz onca uygun takım arasından tarihinin en güzel yıllarını yaşayan Osasuna'yı,İspanya milli takımına 5 oyuncu veren Bilbao'yu çekiyoruz :D

Şahsen İspanya,italya ve İngiliz bir takımın gelmesini istemem..Ha Aston Villa gelsin olabilir :) tarih tekerrürden ibarettir :n:

KaPaLı
29.Temmuz.2009, 17:31
Aston Villa aslında en ters gelecek takım. Barry kaybettiler ama kanat oyuncuları çok iyi. Ben Egemen ve Giray'ın Carew'in hava toplarındaki başarısını karşılayabileceklerini düşünmüyorum.

Tel Aviv gelirse iyi olur. Kapalı kutu gibi dursada diğer rakiplere oranla daha güçsüz takım. Metalist gelmesini kesinlikle istemem. Adamlar çok hızlı çıkabiliyolar. Tehlikeli takım.

Trabzonspor
29.Temmuz.2009, 17:35
avrupada her takım güçlüdür.

Cyzio
29.Temmuz.2009, 19:07
İngiliz, Alman, İtalyan, İspanyol, Hollanda, Portekiz vs. gelmesin ne demek yahu.O zaman hiç katılmayalım bu lige.Gidip Afrika'dan bi takımla eleme oynayacak halimiz yok Avrupa Ligi'nde.Her takımın kendine göre gücü var.Bize şuan üstümüzde bulunan 6 takımın 3. ön elemede elenmesi yetiyor.Seribaşı olma şansımız düşük değil.Olamasakta sadece Valencia, Roma, Bremen gelecek diye bir kuralda yok.Litex, Odense, Sofia gibi dandik takımlarda mevcut seribaşları arasında.Korkulacak bişey yok..

Fietra 10
29.Temmuz.2009, 21:20
İngiliz, Alman, İtalyan, İspanyol, Hollanda, Portekiz vs. gelmesin ne demek yahu.O zaman hiç katılmayalım bu lige.Gidip Afrika'dan bi takımla eleme oynayacak halimiz yok Avrupa Ligi'nde.Her takımın kendine göre gücü var.Bize şuan üstümüzde bulunan 6 takımın 3. ön elemede elenmesi yetiyor.Seribaşı olma şansımız düşük değil.Olamasakta sadece Valencia, Roma, Bremen gelecek diye bir kuralda yok.Litex, Odense, Sofia gibi dandik takımlarda mevcut seribaşları arasında.Korkulacak bişey yok..

İyide Play-off'ta bu takımların gelmesi demek sadece iki maç yapıp elenmen demek..Hele gruplara kalalım ondan sonra gelen gelsin..

E.Cartman
29.Temmuz.2009, 22:45
Metalist gelmesinde kim gelirse gelsin :zuhaha adamlar korkulu rüyamız oldu hem beşiktaş'ı hem galatasaray'ı yendiler birde Metalist geçen sene uefa da gruplarda bir maçı hariç diğer maçlarda gollerini 80'den sonra attı ona da dikkat etmek lazım...:D

sananes
29.Temmuz.2009, 23:53
tel aviv hariç tüm takımlar trabzonu eler diye düşünüyorum umarım yanılırım

Trabzonspor
29.Temmuz.2009, 23:55
Belli olmaz o hiç zamanında Lyon,Aston villa vs eledik neden olmasın yine.

RaSenGan
30.Temmuz.2009, 02:14
Belli olmaz o hiç zamanında Lyon,Aston villa vs eledik neden olmasın yine.

Biz de zamanında kimleri eledik.Diğer takımlar da kimleri eledi.Geçmişte olmuşu söyleyip şimdi neden olmasın demek çok saçma.Geçmiş sonuçta kaç yıl önce.Şu anki takımlarımızın durumları belli.Sivasspor'la acı gerçeği gördük Trabzonspor'la da aynısı olacaktır.Trabzonspor Avrupa'da her zaman başarısız olmuştur.Geçen seneydi yanlış hatırlamıyosam saçma sapan bi takıma elenmişlerdi.Bu sene o takımdan kat kat daha iyi takımlar olucak ki bunlar Lyon,Aston Villa gibi Avrupa'da sürekli oynamış başarısı olan takımlar.Kharkiv bile geçen sene neler yaptı.O yüzden zamanında şunu yendik neden şimdi olmasın laflarını bırakıp gerçeği görelim.Trabzonspor'un bu takımları elemesi çooook zor.

Cyzio
30.Temmuz.2009, 14:54
Shaktar 2-2 Poli
Celtic 0-1 Dinamo Moskova

Dün gece en basitinden 2 tane sonuç.Shaktar beraberliği 89'da kurtardı, Celtic ise evinde gol bile bulamadı.Maç kağıt üstünde değil sahada kazanılıyor.

Universal
30.Temmuz.2009, 15:09
Shaktar 2-2 Poli
Celtic 0-1 Dinamo Moskova

Dün gece en basitinden 2 tane sonuç.Shaktar beraberliği 89'da kurtardı, Celtic ise evinde gol bile bulamadı.Maç kağıt üstünde değil sahada kazanılıyor.

Celtic'de, Shaktar'da turu geçer. (::)

Bu arad Dinamo Bükreş gelmesin, çok ters takım. :)

Fietra 10
30.Temmuz.2009, 19:23
Biz de zamanında kimleri eledik.Diğer takımlar da kimleri eledi.Geçmişte olmuşu söyleyip şimdi neden olmasın demek çok saçma.Geçmiş sonuçta kaç yıl önce.Şu anki takımlarımızın durumları belli.Sivasspor'la acı gerçeği gördük Trabzonspor'la da aynısı olacaktır.Trabzonspor Avrupa'da her zaman başarısız olmuştur.Geçen seneydi yanlış hatırlamıyosam saçma sapan bi takıma elenmişlerdi.Bu sene o takımdan kat kat daha iyi takımlar olucak ki bunlar Lyon,Aston Villa gibi Avrupa'da sürekli oynamış başarısı olan takımlar.Kharkiv bile geçen sene neler yaptı.O yüzden zamanında şunu yendik neden şimdi olmasın laflarını bırakıp gerçeği görelim.Trabzonspor'un bu takımları elemesi çooook zor.

Müneccimiz galiba he? Trabzonspor Avrupa'da her zaman başarısız olammıştır bilmiyorsan araştır araştıramam üşeniyorum diyorsan al..Avrupa'da oynadıgı maçlarda galibiyet sayısı maglubiyte sayısını geçen tek takım Trabzonspor'dur..Sizden bunu bilmenizi hiç bir Trabzonsporlu beklemiyor zaten..Son Nuri Albayrak döneminde başarısız oldugumuz açıktır Avrupa ve Ligde buna bişe demem ama Trabzonspor her zaman başarısız olmuştur demek bilgisizliğinin kanıtıdır..Umarım sadece 72 maç oynadı falan demezsiniz..72 maç Avupa'da oynamak iyi bir sayıdır :icon_smile:

http://img181.imageshack.us/img181/7420/trabzonavrupal.jpg (http://img181.imageshack.us/i/trabzonavrupal.jpg/)

sananes
30.Temmuz.2009, 19:31
bu 72 macın kac tanesi basit takımlarla ön eleme onu merak ettim ben ayrıca trabzonspor hiç sampiyonlar liginde gruplara kaldı mı ben hatırlamıyorum belki 20-30 yıl önce ismi farklı iken olabilir.son yıllarda avrupaya hiç gitti mi gitmedi tecrübesiz yani her ne kadar tecrübe lafına bu konularda inanmasamda.Asıl sorun şu bizim trabzonsporun bu takımların çoğuna maalesef gücü yetmez

Trabzonspor
30.Temmuz.2009, 19:38

Sen önce iyi araştır biz gecen yıl avrupada oynamadık ondan önceki sene elendik doğrudur ama o sezon takımda zaten işyoktu ben geçmişe göre konuşmuyorum.Yeneriz neden olmasın diyorum o adamlarda insan bizimkilerde ayrıca yeni hoca yada yeni takım hakkında bilgin varm?Antrenman ,maç vs dikkate ettin mi hayır.Biz Sivas değiliz.Bilmeden kesin yorumlar yapma bence Aygün.Ayrıca kesin eleriz demiyorum neden olmasın diyorum bende biliyorum zor ama olmayacak iş değil.

Fietra 10
30.Temmuz.2009, 19:39
bu 72 macın kac tanesi basit takımlarla ön eleme onu merak ettim ben ayrıca trabzonspor hiç sampiyonlar liginde gruplara kaldı mı ben hatırlamıyorum belki 20-30 yıl önce ismi farklı iken olabilir.son yıllarda avrupaya hiç gitti mi gitmedi tecrübesiz yani her ne kadar tecrübe lafına bu konularda inanmasamda.Asıl sorun şu bizim trabzonsporun bu takımların çoğuna maalesef gücü yetmez

iyi de Türk takımları zaten en allttan başlamıyormuydu turnuvalara 5-10 yıl öncesine kadar..Şampiyonlar Liginde hiç grup aşamasına kalamadık dogrudur zaten en büyük eksiğimiz de bu fakat son yllarda hiç Avupa'ya gittimi derken :) geçen sene gitmedik sadece son yıllarda hatırladıgım bu..Ha şuna katılırım Trabzonspor'dan güçlü takım var çogu eler Trabzonspor'u buna birşey demedim dememde zaten..Benim asıl problemim bazı gençlerin bilmeden sallaması..

bugra 1905
30.Temmuz.2009, 19:40
Trabzona Avrupada Başarılar Umarım Bizim Yaşadığımızı Yaşamazlar:)

sananes
30.Temmuz.2009, 19:49
iyi de Türk takımları zaten en allttan başlamıyormuydu turnuvalara 5-10 yıl öncesine kadar..Şampiyonlar Liginde hiç grup aşamasına kalamadık dogrudur zaten en büyük eksiğimiz de bu fakat son yllarda hiç Avupa'ya gittimi derken :) geçen sene gitmedik sadece son yıllarda hatırladıgım bu..Ha şuna katılırım Trabzonspor'dan güçlü takım var çogu eler Trabzonspor'u buna birşey demedim dememde zaten..Benim asıl problemim bazı gençlerin bilmeden sallaması..

söylemek istedigim 3 tane ön eleme turu oynarsın ilk ikisi cok kolay takımlarla olur elersin sonra biraz dişli takım geldiginde elenirsin bunu istatistik olarak önümüze bakın biz avrupada istatistiklerde sizden basarılıyız dersin falan bu yanlıs bi yöntem olur eleme turlarında atılan goller bile istatistikten sayılmıyo gol krallıklarında en basiti:) katıldı mı derken eleme oynamanın dısında bi sonraki turları kast etmistim zaten uefa cl falan

2pac
30.Temmuz.2009, 19:51
Sonucta turu gecerse Trabzon yine bu takımlarla oynayacak..

Fietra 10
30.Temmuz.2009, 19:54
söylemek istedigim 3 tane ön eleme turu oynarsın ilk ikisi cok kolay takımlarla olur elersin sonra biraz dişli takım geldiginde elenirsin bunu istatistik olarak önümüze bakın biz avrupada istatistiklerde sizden basarılıyız dersin falan bu yanlıs bi yöntem olur eleme turlarında atılan goller bile istatistikten sayılmıyo gol krallıklarında en basiti:) katıldı mı derken eleme oynamanın dısında bi sonraki turları kast etmistim zaten uefa cl falan

Dediğim gibi Cl'de gruplara kalamadık.3.Ön eleme kapsıından dönmüşlğümüz var 2 defa..Onu hatırlıyorum..Şampiyon Klüpler kupası ve UEFA kupası eleme usulü oynanıyordu eskiden.. dolayısıyla grup kavramı yeni yeni girdi futbola..Cl'de 93 UEFA'da da 3-4 yıl oldu heralde..

deniz.91
30.Temmuz.2009, 21:30
Tabloyu komyuşunzu galibiyet sayımız mağlubiyetimziden fazla diye ama bu galibiyetleri hangi turda aldı falan oda var tabiki inaşşalah bus ene avruapad birşey yapar trabzon

RaSenGan
31.Temmuz.2009, 04:30
Sen önce iyi araştır biz gecen yıl avrupada oynamadık ondan önceki sene elendik doğrudur ama o sezon takımda zaten işyoktu ben geçmişe göre konuşmuyorum.Yeneriz neden olmasın diyorum o adamlarda insan bizimkilerde ayrıca yeni hoca yada yeni takım hakkında bilgin varm?Antrenman ,maç vs dikkate ettin mi hayır.Biz Sivas değiliz.Bilmeden kesin yorumlar yapma bence Aygün.Ayrıca kesin eleriz demiyorum neden olmasın diyorum bende biliyorum zor ama olmayacak iş değil.

Yanlış hatırlamıyorsam demiştim.Kesin geçen sene elendiniz demedim.Yeni takım,yeni hoca etkili olacaktır ama bi yere kadar.Antrenmana,maça dikkat etsem nolur ki ? Rakip atıyorum Valencia.Antrenmanın kralını yapsan nolur ? Yeni hoca nereye kadar değiştirebilir takımı ? Yeni hoca çok aşırı etkili olsa Tobol'a 8-10 atmıştık Rijkaard'la.Neden olmasın tabi olur imkansız diye bir şey yoktur.Ama Trabzonspor henüz eleyecek aşamaya gelmiş değil.Zorlar bir yere kadar ama ikinci maçın sonunda evine dönmüş olur.Umarım Trabzonspor eler.Ama hiç sanmıyorum.

Müneccimiz galiba he? Trabzonspor Avrupa'da her zaman başarısız olammıştır bilmiyorsan araştır araştıramam üşeniyorum diyorsan al..Avrupa'da oynadıgı maçlarda galibiyet sayısı maglubiyte sayısını geçen tek takım Trabzonspor'dur..Sizden bunu bilmenizi hiç bir Trabzonsporlu beklemiyor zaten..Son Nuri Albayrak döneminde başarısız oldugumuz açıktır Avrupa ve Ligde buna bişe demem ama Trabzonspor her zaman başarısız olmuştur demek bilgisizliğinin kanıtıdır..Umarım sadece 72 maç oynadı falan demezsiniz..72 maç Avupa'da oynamak iyi bir sayıdır :icon_smile:

http://img181.imageshack.us/img181/7420/trabzonavrupal.jpg (http://img181.imageshack.us/i/trabzonavrupal.jpg/)

20-30 yıl öncesi beni ilgilendirmiyo.Son zamanlarda bir başarısı var mı ? Yok.En büyük başarısı 2 tur geçmek olmadı gruplara kalmaktır.Galibiyet sayısı yüksek olduğu başarılı olduğu anlamına gelmez.Bu galibiyetleri ilk turda alıp ikinci turda yenilip elenmiştir.

Revolution
31.Temmuz.2009, 04:57
Ben Trabzonspor'un hazırlık döneminde oynadığı futbolu çok beğendim gerçekten umut veriyorlar hangi takım gelirse gelsin ülkemizi yakışır bir şekilde temsil edeceklerine eminim sürpriz bile yaparlar zor bir takıma karşı bence..

Fietra 10
31.Temmuz.2009, 04:59
Yanlış hatırlamıyorsam demiştim.Kesin geçen sene elendiniz demedim.Yeni takım,yeni hoca etkili olacaktır ama bi yere kadar.Antrenmana,maça dikkat etsem nolur ki ? Rakip atıyorum Valencia.Antrenmanın kralını yapsan nolur ? Yeni hoca nereye kadar değiştirebilir takımı ? Yeni hoca çok aşırı etkili olsa Tobol'a 8-10 atmıştık Rijkaard'la.Neden olmasın tabi olur imkansız diye bir şey yoktur.Ama Trabzonspor henüz eleyecek aşamaya gelmiş değil.Zorlar bir yere kadar ama ikinci maçın sonunda evine dönmüş olur.Umarım Trabzonspor eler.Ama hiç sanmıyorum.

20-30 yıl öncesi beni ilgilendirmiyo.Son zamanlarda bir başarısı var mı ? Yok.En büyük başarısı 2 tur geçmek olmadı gruplara kalmaktır.Galibiyet sayısı yüksek olduğu başarılı olduğu anlamına gelmez.Bu galibiyetleri ilk turda alıp ikinci turda yenilip elenmiştir.

20-30 yıl öncesi seni ilgilendirmiyosa Trabzon hep başarısız olmuştur demeyeceksin..bu kadar basit..Çelişkiye gerek yok..

Aguero,sanki bütün Türk takımları Avrupa'da direk grup aşamsından başlıyor eleme usulü gidiyor bu tunuvalar..Avrupa'da 4 kez çeyrek final kapısından döndük kupaların..Başarısızlıktan kasıt buysa başarısızlık yok eger iyi iştir diyorsanız sonuç bundan ibaret..Daha uzatmayacagım çünkü çogu kişi konu hakkında bilgili değil işkembeden sallıyor..

RaSenGan
31.Temmuz.2009, 05:31
20-30 yıl öncesi seni ilgilendirmiyosa Trabzon hep başarısız olmuştur demeyeceksin..bu kadar basit..Çelişkiye gerek yok..

Aguero,sanki bütün Türk takımları Avrupa'da direk grup aşamsından başlıyor eleme usulü gidiyor bu tunuvalar..Avrupa'da 4 kez çeyrek final kapısından döndük kupaların..Başarısızlıktan kasıt buysa başarısızlık yok eger iyi iştir diyorsanız sonuç bundan ibaret..Daha uzatmayacagım çünkü çogu kişi konu hakkında bilgili değil işkembeden sallıyor..

Peki sen bana Trabzonspor'un Avrupa'daki en büyük başarısını söyler misin ?

Revolution
31.Temmuz.2009, 05:38
Önceden başarılı olmayan bi kulüp hiç olamayacak diye bir kaide yok tartışmak yersiz şuanda.

RaSenGan
31.Temmuz.2009, 05:39
Önceden başarılı olmayan bi kulüp hiç olamayacak diye bir kaide yok tartışmak yersiz şuanda.

Arkadaş "Trabzonspor Avrupa'da her zaman başarısız olammıştır " dedi başarılı olduğunu hiç hatırlamıyorum en büyük başarısını sordum ben de.Tartışmıyoruz merak ettim gerçekten neymiş en büyük başarısı.

Fietra 10
31.Temmuz.2009, 05:46
Arkadaş "Trabzonspor Avrupa'da her zaman başarısız olammıştır " dedi başarılı olduğunu hiç hatırlamıyorum en büyük başarısını sordum ben de.Tartışmıyoruz merak ettim gerçekten neymiş en büyük başarısı.

tunuva anlamında 4 kez çeyrek final kapısından döndük diyorum ister başarı say ister başarısızlık bunu senle tartışmak istemiyorum 3.defa yazıyorum çünkü..ha maç maç başarı diyorsan onları da yazayım istersen?

RaSenGan
31.Temmuz.2009, 06:15
tunuva anlamında 4 kez çeyrek final kapısından döndük diyorum ister başarı say ister başarısızlık bunu senle tartışmak istemiyorum 3.defa yazıyorum çünkü..ha maç maç başarı diyorsan onları da yazayım istersen?

Gerek yok o kadar yazmana..Siz inanın Trabzonspor'un başarılar elde edeceğine ama ben inanmıyorum.Başarılı olup olamayacağını görücez zaten yakında.

Fietra 10
31.Temmuz.2009, 06:24
Gerek yok o kadar yazmana..Siz inanın Trabzonspor'un başarılar elde edeceğine ama ben inanmıyorum.Başarılı olup olamayacağını görücez zaten yakında.

iyide sen bunu demedin bunu diyen bir çok kişi var katılırımda.. bazı rakipleri göünce katılmamak elde değil..Öyle rakipler varki elenirsek kimse birşey diyemez takıma..Sen farklı noktaya temas ettin..Başarılı olamamıştır dedin..

gerrrard
31.Temmuz.2009, 06:32
Trabzonspor'un pek çok büyük kulübü devirmişliği var. Özellikle 80 li yıllardaki bir Liverpool maçını kasetten izlemiştim o dönemlerde harikaymış sanırım Trabzon.

Alicanfmfan
31.Temmuz.2009, 07:24
Tabi banada babam anlatıyordu koeman'lı zamanlarda barça'yı yenmişligi vardır trabzon'un .
Liverpool'u , Villa'sı vs.vsvs

Knightmare
31.Temmuz.2009, 12:53
Hep yaptığımız şeye devam ediyoruz yine :) eskiden böyleydi şöyleydi...geçmiş geçmiştir artık. Geleceğe bakalım.
Trabzon'un seri başı olmaması büyük handikap. Sağlam bir rakip gelebilir karşılarına. Ama Sivas'la onla bunla kıyaslamayalım arkadaşlar. Çok yakından takip ettiğimi söyleyemem ama yeni menajer Broos bayaa disiplinli, sert bir adama benziyor. Hazırlık maçlarında da bunu gösterdi takımı kazansa da hatalar yapıldığında sert bi şekilde uyarıyordu oyuncularını. Yani kendi disiplinini takıma aşılarsa Trabzon değişik şeyler de yapabilir. İzlicez görücez ön yargılı davranmanın gerei yok.

shamur1
31.Temmuz.2009, 14:44
Trabzonspor Avrupa'da hiçbir zaman başarılı olamamıştır he :)

Bunu diyen arkadaşın yaşına veriyorum.

Şampiyonluk tekelini İstanbul takımlarının ellerinden aldığımızda o dönemin en büyük takımını , 1-2 senedir yenilmeyen Liverpool'u devirdik. İnter , Barcelona,A.Villa,Lyon vs bir çok takım daha var.

Türk futbol tarihinde İtalyan takımlarına karşı kazanan ilk takımda bizdik.

1967'de kurulan ve 74-75 sezonunda 1.Lige yükselmiş bir takımın Avrupa'da 72 maça çıkması hafife alınamaz.. Ha buna da o takımların çoğu dandik takımlardır diyenlere ise zamanında o dandik takımlar Türk takımlarına fark atıyorlardı.. Ve kaldı ki Avrupa sahnesine çıkan her takım liginde belli bir başarıyı elde eden takımlardır.

Geçmiş geçmişte kalır diyorsunuz doğrudur ama Sivas ile Trabzonspor'u bir tutamayacağınız gibi geçmişide bir kalemde silip atamayız.

Bu takım geçmişte Avrupa'da nasıl başarılı olduysa şuan da olabilir. Bu potansiyel var çünkü kulüpte.Çok değil şurda 2 sene öncesine kadar takımda bir tek Gökdeniz ve Yattara vardı , yeni göreve gelen Sadri Şener takıma yeniden ivme kazandırdı ve bir çok yıldız futbolcu transfer ettik. Yeni kurulan bu takım Şampiyonlar Ligini 1 puanla kaçırdı ve 3.oldu. Sivasspor'un emeğine saygım var fakat geçen sene ligi 2.bitirmesine rağmen 3-4 futbolcusunu kaybettiği için şuan ki durumunu görüyoruz.

Sözün özü.. geçmişi sağlam olan takımlarda bu potansiyel vardır.. Ortaya çıkartılması için de aklı başında adamlara ihtiyaç vardır. Ama o potansiyel hiçbir zaman kaybolmaz. Zira 2000'den sonra da Gs Avrupa'da başarılı olamamıştır. Son 3-4 sezondur ŞL'de oynuyamıyor Gs, Nedeni ise kendi liginde ilk 2'ye giremediği için.. Peki bu durum göz önüne alındığında Gs seneye de ŞL'ye gidemez diyebilirmiyiZ ?

Aynı şekilde 4-5 sene öncesine kadar Almaguer,C.Prates,Petre,Bratu,Lukunku gibi sıradan oyuncuları alan bir takım son 2 sezondur Baros, Kewell, Keita,Elano gibi yıldızları alabiliyor.. Umarım anlatabilmişimdir.!

shamur1
31.Temmuz.2009, 14:54
Düzeltiyorum Gs örneğinde kendi liginde ilk 2'ye giremediği için ŞL'ye gidemedi yazmışım. Ön elemelerde elenmiş.

RaSenGan
31.Temmuz.2009, 18:57
Trabzonspor Avrupa'da hiçbir zaman başarılı olamamıştır he :)

Bunu diyen arkadaşın yaşına veriyorum.

Şampiyonluk tekelini İstanbul takımlarının ellerinden aldığımızda o dönemin en büyük takımını , 1-2 senedir yenilmeyen Liverpool'u devirdik. İnter , Barcelona,A.Villa,Lyon vs bir çok takım daha var.

Türk futbol tarihinde İtalyan takımlarına karşı kazanan ilk takımda bizdik.

1967'de kurulan ve 74-75 sezonunda 1.Lige yükselmiş bir takımın Avrupa'da 72 maça çıkması hafife alınamaz.. Ha buna da o takımların çoğu dandik takımlardır diyenlere ise zamanında o dandik takımlar Türk takımlarına fark atıyorlardı.. Ve kaldı ki Avrupa sahnesine çıkan her takım liginde belli bir başarıyı elde eden takımlardır.

Geçmiş geçmişte kalır diyorsunuz doğrudur ama Sivas ile Trabzonspor'u bir tutamayacağınız gibi geçmişide bir kalemde silip atamayız.

Bu takım geçmişte Avrupa'da nasıl başarılı olduysa şuan da olabilir. Bu potansiyel var çünkü kulüpte.Çok değil şurda 2 sene öncesine kadar takımda bir tek Gökdeniz ve Yattara vardı , yeni göreve gelen Sadri Şener takıma yeniden ivme kazandırdı ve bir çok yıldız futbolcu transfer ettik. Yeni kurulan bu takım Şampiyonlar Ligini 1 puanla kaçırdı ve 3.oldu. Sivasspor'un emeğine saygım var fakat geçen sene ligi 2.bitirmesine rağmen 3-4 futbolcusunu kaybettiği için şuan ki durumunu görüyoruz.

Sözün özü.. geçmişi sağlam olan takımlarda bu potansiyel vardır.. Ortaya çıkartılması için de aklı başında adamlara ihtiyaç vardır. Ama o potansiyel hiçbir zaman kaybolmaz. Zira 2000'den sonra da Gs Avrupa'da başarılı olamamıştır. Son 3-4 sezondur ŞL'de oynuyamıyor Gs, Nedeni ise kendi liginde ilk 2'ye giremediği için.. Peki bu durum göz önüne alındığında Gs seneye de ŞL'ye gidemez diyebilirmiyiZ ?

Aynı şekilde 4-5 sene öncesine kadar Almaguer,C.Prates,Petre,Bratu,Lukunku gibi sıradan oyuncuları alan bir takım son 2 sezondur Baros, Kewell, Keita,Elano gibi yıldızları alabiliyor.. Umarım anlatabilmişimdir.!

O büyük takımları devirdiniz,yıllardır yenilmeyen takımları devirdiniz sonra ne oldu ? Onları devirip bir final oynamamak,yarı finale kalamamak başarısızlıktır..

Biz yıldızlar aldık takım geçen senelere göre çok daha iyi kadroya ve çok daha iyi teknik direktöre sahip ama Trabzonspor için bu söylenemez.Geçen senelerden pek farkı yok.Kadrosu biraz daha iyi,teknik direktörü daha iyi..Trabzonspor bizim gibi 3 ön eleme oynasa 2'sini geçerdi.3.cüde geri dönerdi evine.Trabzonspor'un bana göre şuanki gücü bu kadar..Şimdi oynayacağı rakiplerin gücü de ortada.Ve bana göre Trabzonspor'un gruplara kalma şansı çook çook az.Sizin için çok olabilir ama benim için öyle.

GebzeLi1907
31.Temmuz.2009, 19:09
Kimse zaten Trabzon direk gruplara kesin kalacak favoriyiz şansımız çok fazla demiyor şansı az gördüğün içinde itiraz etmiyor arkadaşların itiraz ettikleri yer ;

Trabzonspor Avrupa'da her zaman başarısız olmuştur.

RaSenGan
31.Temmuz.2009, 19:21
Kimse zaten Trabzon direk gruplara kesin kalacak favoriyiz şansımız çok fazla demiyor şansı az gördüğün içinde itiraz etmiyor arkadaşların itiraz ettikleri yer ;

Benim başarıdan kastım derece başarısı.Trabzonspor'un çeyrek final vs. başarıları olmadığını biliyorum..Maç olarak başarıları olmuş olabilir.20-30 yıl öncesini nerden bilebilirim.Ben derece olarak başarısı olmamıştır demek istedim.Derece olarak iyi bir başarısı yok.Son zamanlarda hiç büyük bir takımı devirdiğini de hatırlamıyorum.20 yıl önce olmuş olabilir onu bilemem.Ama benim için derece önemli.İyi bir derece elde edebilmiş mi edememiş.Sizin için maç olarak da çok önemlidir veya değildir onu bilemem.Benim için derece önemli ve Trabzonspor'un iyi derecesi yok bana göre başarısızdır.Sizin için o maçlar önemli ve Trabzonspor'u başarılı sayıyor olabilirsiniz.Herkesin görüşü,düşüncesi farklıdır.Benim görüşüm Trabzonspor başarısızdır.Ve bu yıl da başarılı olacağını sanmıyorum.

Knightmare
31.Temmuz.2009, 19:39
aygün neyin tartışmasını, savunmasını yapıyosun Allah aşkına... gereksiz bişey attın ortaya tartışmaya dönüştü haal daha devam ettiriyorsun...

RaSenGan
31.Temmuz.2009, 20:43
aygün neyin tartışmasını, savunmasını yapıyosun Allah aşkına... gereksiz bişey attın ortaya tartışmaya dönüştü haal daha devam ettiriyorsun...

Onlar devam ettiriyo ben de cevap yazıyorum öyle öyle devam ediyo.Sanki her şeyi yapıyorum.Pardon efendim sizi sinirlendirmek,kızdırmak istemezdim.Affınıza sığınıyorum nolur affedin beni...

Neyse daha fazla uzamasın.Trabzonspor'a başarılar diliyorum umarım beni yanıltırlar ve rakiplerini elerler.

Clayman
31.Temmuz.2009, 21:06
Arkadaşlar bırakın şu geçmişteki başarı muhabbetini. Günümüzde Şampiyonlar Ligi ve eski adıyla UEFA Kupası olan Avrupa Ligi'nde İtalya,İspanya,İngiltere ve Almanya bu turnuvaların demirbaşı artık. Bu ülkeler, bu 2 turnuvaların grup aşamalarına 3er, 4er takımla katılıyorlar.

Peki bir düşünün, örnek olarak bu sene. Avrupa Ligi gibi çok takımlı bir turnuvada, saydığım ülkeler gibi 3 takımla temsil edilmemiz ne güzel olur değil mi ? Yavaş yavaş Avrupa futbolunda söz sahibi olmak fena olmaz değil mi ? O yüzden rica ediyorum, bu tartışmayı bırakıp Trabzonspor'u desteklememiz gerekiyor.

Fietra 10
31.Temmuz.2009, 22:13
Aygün yapma allah aşkına başarı kastın yarı final,çeyrek final,fnalse alayımız başarısız genele bakarsak..Neyse dediğin gibi uzatmayalım..Umarım iyi bir kura çeker ve gruplara kalabiliriz..

Trabzonspor
01.Ağustos.2009, 15:05
Kimle neyin Tartışmasını yapıyosunuz Beyler Yaşı başı ortada olan bi adam ne görmüş neyi doğru analiz edebilr ki sizde tatrtışıyorsunuz.Tamam ona göre biz başarılı değiliz bırakın o söyledi diye ben takımımı küçümsemem veya başarısız görmem.Kim ne derse desin benim için takımın değeri değişmez.Kimse bizi Sivas Bursa bilmem hangi takım onla da karılaştırmasın onlar hiçbir zaman bizim takımımız gibi olamaz.

deniz.91
01.Ağustos.2009, 21:02
Kimle neyin Tartışmasını yapıyosunuz Beyler Yaşı başı ortada olan bi adam ne görmüş neyi doğru analiz edebilr ki sizde tatrtışıyorsunuz.Tamam ona göre biz başarılı değiliz bırakın o söyledi diye ben takımımı küçümsemem veya başarısız görmem.Kim ne derse desin benim için takımın değeri değişmez.Kimse bizi Sivas Bursa bilmem hangi takım onla da karılaştırmasın onlar hiçbir zaman bizim takımımız gibi olamaz.

Burada seninde diğer anadolu takımalarına bizim kadar başarılı olamaz demen yanlış son zamanlarda bir sivası görüyoruz

Trabzonspor
01.Ağustos.2009, 21:36
Ben onlar kötü demiyorum ki keşke olsada Sivas 6 atıp elese onlar başarı yakalasada bizim gibi olamaz dedim.

2pac
01.Ağustos.2009, 21:59
Eskiye bakmamak gerek..Eskiden N.Forrest 2 kere Sampiyon Klüpler Kupası'nı kazanmıstı..Leeds 2000'de yarı final oynamıstı simdi neredeler..Ben 1990 dogumluyum Trabzon'un Avrupa'da basarısını görmedim..Umarım bu sene birseyler yaparlarda Avrupa'ya daha cok takımımızn gitmesine katkı saglarlar..

shamur1
02.Ağustos.2009, 03:30
Eskiye bakmamak gerek..Eskiden N.Forrest 2 kere Sampiyon Klüpler Kupası'nı kazanmıstı..Leeds 2000'de yarı final oynamıstı simdi neredeler..Ben 1990 dogumluyum Trabzon'un Avrupa'da basarısını görmedim..Umarım bu sene birseyler yaparlarda Avrupa'ya daha cok takımımızn gitmesine katkı saglarlar..

O Kulüpler küme düştü.. ne güzel işte Trabzonspor hala 1.Ligde ve şampiyonluğa oynuyor.

2pac
02.Ağustos.2009, 04:08
O Kulüpler küme düştü.. ne güzel işte Trabzonspor hala 1.Ligde ve şampiyonluğa oynuyor.

İyide onların sampiyonlugu var Trabzon'un bir ceyrek final yada yarı final oynamıslıgı bile yok ki..Neyse umarım bundan sonra daha basarılı olurlar.Ayrıca Trabzon'un sampiyonluga oynadıgı inanmıyorum..

shamur1
02.Ağustos.2009, 04:17
Diyorum ya onlar şuan 1.Ligde değiller dahası var mı ?

Trabzonspor'un şampiyonluğa oynadığına inanmıyorum demenden niyetini belli ediyorsun zaten. Boşveriyorum seni.

2pac
02.Ağustos.2009, 04:25
Ne dememi bekliyorsun ? 26 senedir sampiyon olamıyor Trabzonspor ligde..Ayrıca hicbir zaman kadrosu Fenerbahce,Galatasaray ve Besiktas'tan iyi olmadı..Bu benim kendi görüsüm tartısmayı sürdürmeyecegim topic amacından sapıyor.. Not:Kesinlikle kötü niyetim yok sadece benim fikrim.

shamur1
02.Ağustos.2009, 04:34
Bir takım 26 senedir şampiyon olamadı diye şampiyonluğa oynuyamaz mı ? Ne yani kümede kalmaya mı oynadık ? Ahh ahh hiçbir zaman kadrosu 3 istanbul takımından iyi olmadı diyorsun.. bu hiçbir zamanın içinde Miili Takım'ın ilk 11'inde 4-5 Ts'li futbolcu olduğu zaman da yer alıyor mu ?

Bu iş sadece kadroyla da olmuyor gördük geçen senenin en iyi kadrolarına sahip olan Fener ve G.Saray'ı. Neyse herkesin futbola bakışı farklı..!

World Hollow o1
02.Ağustos.2009, 04:36
Trabzonspor umarım bir şeyler yapar.

Avrupa deneyimi Sivas'a göre biraz daha fazla..

shamur1
02.Ağustos.2009, 04:40
Biraz değil yahu nerdeyse kafa kafaya :)

Fietra 10
02.Ağustos.2009, 04:50
Başlık acilen kapatılmalı bomba üstüne bomba geliyor :n: şampiyonluga oynadıgına inannmıyorum ..senin inanmanla olmuyor bu işler puan cetveline bakacasın..bakki kaç kere ligde son 2-3 haftaya kadar yarışın içinde olduk..Şampiyonluga oynadıgına inanmıyorum farklıdır bu sene takımın şampiyonluga oynayacagına inanmıyorum farklıdır..Gerçekten bazen yazılanları anlamakta zorlanıyorum..

shamur1
02.Ağustos.2009, 04:57
Yok yahu cevap vermiyecem diyorum ama elde değil.. Arkadaş diyor ki Avrupa deneyimi Sivas'a göre biraz daha fazla.. Yahu bu Sivas Avrupa'da 5.maçına çıktı bunlardan 4'ü de geçen sene İnter-totodan. Yazılan kelimeleri o kadar özenle seçiyorsunuz ki cevap vermemek elde değil.

Bir başkası da Ts'nin şampiyonluğu oynadığına inanmıyorum der.. Yahu daha geçen sene 3.olduk son maçı alsak ŞL'deydik. 3 istanbul takımı yine bugun ki gibi paraları saçarken biz öz evlat Gökdeniz-Fatih ve Yattara,Szymek dörtlüsüyle üst üste 2 sene 2.olduk şampiyonluğu kaçırdık.. Yani bende bazen yazılanları bir anlam vermekte zorlanıyorum.. Biraz mantıklı olun yahu.

tarikko
02.Ağustos.2009, 05:03
Trabzonspor umarım bir şeyler yapar.

Avrupa deneyimi Sivas'a göre biraz daha fazla..
Biraz daha değil çok daha fazla :)

2pac
02.Ağustos.2009, 05:24
Başlık acilen kapatılmalı bomba üstüne bomba geliyor :n: şampiyonluga oynadıgına inannmıyorum ..senin inanmanla olmuyor bu işler puan cetveline bakacasın..bakki kaç kere ligde son 2-3 haftaya kadar yarışın içinde olduk..Şampiyonluga oynadıgına inanmıyorum farklıdır bu sene takımın şampiyonluga oynayacagına inanmıyorum farklıdır..Gerçekten bazen yazılanları anlamakta zorlanıyorum..

Sampiyonluga oynayan takımın aradada sampiyon olması lazım degil mi..Avrupa Kupalarına gitmeye oynuyor denebilir ama sampiyonluga oynuyor lafı cok fazla bence..Örnegin bugün Fenerbahce veya Galatarasay ligi 2-3 veya 4.bitirse basarısız sayılır fırtınalar kopar..Ama Trabzon bu sıralarda bitirdiginde basarısız sayılmaz..Aradaki farkı anlatmaya calısıyorum..

@shamur1

Yazmayacagım diyorum ama sen yazdıkca yazasım geliyor..26 senedir sampiyon olamıyor Trabzonspor..2.liklerden bahsetmissin ama senin icin 2.lik basarıysa nasıl oluyorda sampiyonluga oynanıyor ?

Fietra 10
02.Ağustos.2009, 05:31
Sampiyonluga oynayan takımın aradada sampiyon olması lazım degil mi..Avrupa Kupalarına gitmeye oynuyor denebilir ama sampiyonluga oynuyor lafı cok fazla bence..Örnegin bugün Fenerbahce veya Galatarasay ligi 2-3 veya 4.bitirse basarısız sayılır fırtınalar kopar..Ama Trabzon bu sıralarda bitirdiginde basarısız sayılmaz..Aradaki farkı anlatmaya calısıyorum..

yok artık gerçekten algıda ciddi problem var..Şampiyonluga oynamak şampiyon olmak değildir..arda arda şampiyon olmak hiç değildir..Fenerbahçesinden Glatasrayına Beşiktaşına hepsi her sene şampiyonluga oynamıyor mu parola bu değil mi peki bu takımların 3 ü her sene şampiyonmu oluyor? bir takımın bilmem kaç yıldır şampiyon olmaması onun hedefini değiştirmez..bizi geçtim ilk aklıma gelen Schalke 1950 küsürden beri şampiyon olamıyorlar peki bu takım neye oynuyor her sene kafayı hedeflemiyormu ? Bırakın allah aşkına gittikçe çocuklaşıyorsunuz..Ha birde 26 yıldır şampiyon olamadıgımız için 3-4 bitirdiğimiz için kopuyor bu fırtına..4.lük başarı olsa geçen sene Ersu Yanal ondan önce onca teknik adam ve yönetim gitmezdi..

SAİT71
02.Ağustos.2009, 05:49
Bana göre hiç bir Türk takımı başarılı değil. Başarılı olması için; Tr Ligi'ndeki yada Türkiye kupasındaki gibi bir geçmişleri olmalı. Gs kaç sezondur Ş.L yok? Bjk ne yapmış? Fenerbahçe bir kaç yıla kadar kaç tur gitmiş? Tartışıyoruz ama sanki her bir takım daha önce 3 kez UEFA kazanmış 1 kez C.L kaldırmış gibi. Gs büyük iş yaptı ve kupa aldı ve o sezonun ve bir kaç yılın başarılı ekibiydi ama günümüzde Gs veya diğer takımlarımıza Avrupa'da başarılı diyemeyiz. Sürekliliği olmadığı için başarı sadece geçmişte kalıyor. Mesela Not. Forest Avrupa'da geçmişe oranla bizim tüm takımlarımızdan daha başarılı. Ama şuan yok. O hesap. Gs geçmişte başarılı mıydı evet çok güzeldi. Fener bir kaç yıldır toparlandı. Başarı olması için Bir Alman kulüpleri gibi Trabzon'un, Beşiktaş'ın en kötü 1 kez UEFA kaldırması yada her sene Avrupa'da Cl yada UEFA'da farketmez gruptan çıkıp adından söz ettirmesi gerek. Başarı diye buna derim.

Şuanda başarılı Türk takımı yok. Geçmişteki bir iki galibiyet bana göre Avrupa kupalarında başarı değil sadece büyük yada tarihi bir maç zaferidir. Gs'nin kupaları başarıdır ama günümüzü ele aldığımız için geride kaldı. Tıpkı Forest gibi.

Bu sene Gs ile Fb finaldeler. Fb li olarak bekliyorum. Allah o günleri de gösterir inş. Ne kadar muhteşem bir şey olur :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Şu iyi ayırt edilsin; Türk takımları Avrupa'da başarılı olmuşmu? Bazıları evet, bazıları kısmen...

Ama Türk takımları Avrupa'da başarılı mıdır deyince şimdiki zaman girdiği için Hayır cevabı gelmekte.

2pac
02.Ağustos.2009, 17:26
yok artık gerçekten algıda ciddi problem var..Şampiyonluga oynamak şampiyon olmak değildir..arda arda şampiyon olmak hiç değildir..Fenerbahçesinden Glatasrayına Beşiktaşına hepsi her sene şampiyonluga oynamıyor mu parola bu değil mi peki bu takımların 3 ü her sene şampiyonmu oluyor? bir takımın bilmem kaç yıldır şampiyon olmaması onun hedefini değiştirmez..bizi geçtim ilk aklıma gelen Schalke 1950 küsürden beri şampiyon olamıyorlar peki bu takım neye oynuyor her sene kafayı hedeflemiyormu ? Bırakın allah aşkına gittikçe çocuklaşıyorsunuz..Ha birde 26 yıldır şampiyon olamadıgımız için 3-4 bitirdiğimiz için kopuyor bu fırtına..4.lük başarı olsa geçen sene Ersu Yanal ondan önce onca teknik adam ve yönetim gitmezdi..

Ard arda mı dedim..Arada sampiyon olur hic olmazsa dedim iyi oku..Fenerbahce,Galatasaray ver Besiktas'tan baska senelerdir lig sampiyonlugunu alan var mı ? Bende diyorum ki Trabzon eger gercekten sampiyonluga oynuyorsa arada da sampiyon olsun görelim..Ersun Yanal basarısızlık yüzünden degil vizyonsuzluk yüzünden gitti..Hicbir aklı basında yönetim o durumda göndermezdi..

Evet 3 büyüklerin 3ünden biri hersene mutlaka sampiyon oluyor..Biri olmazsa digeri oluyor..Trabzon'da sampiyonluga oynuyorsa o da sampiyon olur arada..Sampiyon olamıyorsan sampiyonluga oynamanın ne anlamı kalıyor ? O zaman Bursaspor'da sampiyonluga oynuyor sampiyon olamıyor ama madem sampiyon olmak degil Bursa'da sampiyonluga oynayan takımlardan biridir senin görüsüne göre..

Neyse topic icin son postum benim görüsüm bu.

World Hollow o1
02.Ağustos.2009, 19:22
Biraz değil yahu nerdeyse kafa kafaya :)

he olabilir bencede belki daha azdır..

iyi niyette gitmiyor sana shamur1

shamur1
02.Ağustos.2009, 21:06
Ard arda mı dedim..Arada sampiyon olur hic olmazsa dedim iyi oku..Fenerbahce,Galatasaray ver Besiktas'tan baska senelerdir lig sampiyonlugunu alan var mı ? Bende diyorum ki Trabzon eger gercekten sampiyonluga oynuyorsa arada da sampiyon olsun görelim..Ersun Yanal basarısızlık yüzünden degil vizyonsuzluk yüzünden gitti..Hicbir aklı basında yönetim o durumda göndermezdi..

Evet 3 büyüklerin 3ünden biri hersene mutlaka sampiyon oluyor..Biri olmazsa digeri oluyor..Trabzon'da sampiyonluga oynuyorsa o da sampiyon olur arada..Sampiyon olamıyorsan sampiyonluga oynamanın ne anlamı kalıyor ? O zaman Bursaspor'da sampiyonluga oynuyor sampiyon olamıyor ama madem sampiyon olmak degil Bursa'da sampiyonluga oynayan takımlardan biridir senin görüsüne göre..

Neyse topic icin son postum benim görüsüm bu.

Örnek verdiğin takımın Ligdeki en büyük derecesi 4.Lük..! Artık yeter kendinize gelin..bu kadar da saçmalanmaz yahu. Neymiş efendim şampiyon olamıyorsun şampiyonluğa oynamanın ne anlamı varmış.. oldu canım sana soracaktık :) İngiliz devi Liverpool Premier Lig'in en çok şampiyon olan takımı fakat 20 küsür yıldan beri şampiyon olamıyor..! Keza Schalke 50 senedir şampiyon olamıyor. Bu şekilde daha bir sürü takım var.

Daha şurda rakibimiz belli değil başladınız nefretinizi kusmaya. Biraz rahat olun yahu bekleyin kuralar çekilsin o zaman konuşursunuz turu geçemez Trabzon diye. Şurda Sivas gibi Avrupa'da 5.maçına çıkacak olan bir takım Anderlecht ile eşleştiğinde bazı kesimler atıp tutuyordu Sivas geçer falan filan.. ee noldu ? Bırakın artık bu peşinhükümlülüğü.

Trabzonspor 2000'li yıllara kadar 3 İstanbul takımıyla ligde oynadığı maçlarda galibiyet sayılarında öndeydi. Bu bile sizi ikna edemez gerçi.

Dediğim gibi konuyu uzatmayın kuralar çekilsin rakibimiz belli olsun o zaman kusarsınız bütün nefretinizi :)

RaSenGan
02.Ağustos.2009, 21:09
Kimsenin nefreti yok Trabzonspor'a.Siz söylenen her şeyi kötü algılayıp cevap veriyosunuz sonra bizler nefret ediyo oluyoruz.Gerçekleri söylemek veya düşüncesini söylemek nefret etmek olarak algılanıyo nedense.

Aşk-ı Şehir
02.Ağustos.2009, 21:16
Kimsenin nefreti yok Trabzonspor'a.Siz söylenen her şeyi kötü algılayıp cevap veriyosunuz sonra bizler nefret ediyo oluyoruz.Gerçekleri söylemek veya düşüncesini söylemek nefret etmek olarak algılanıyo nedense.

Aygün aslında herşeyi özetlemiş. Murat & Shamur1 lütfen bu kadar alıngan olmayın yahu. Kişilerin görüşlerine saygı duyun. Nasıl ki siz görüşünüze saygı duyulmasını bekliyorsunuz. Karşınızdakide bunu hakediyor. Ayrıca birisi bana gelsin desin ki Eskişehirspor benim için bir hiç. Banane der geçerim. Ben Eskişehirspor'un tarihini kimseye anlatmak zorunda değilim ki. Sizde öyle yapın bence.:)

shamur1
02.Ağustos.2009, 21:17

Senin gerçeklerin buysa eğer boşver söyleme daha :) Sen bunu dersin diğeri de Trabzon'un şampiyonluğa oynadığına inanmıyorum der. E gel de cvp verme. Ama yok artık vermiyecem.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Aygün aslında herşeyi özetlemiş. Murat & Shamur1 lütfen bu kadar alıngan olmayın yahu. Kişilerin görüşlerine saygı duyun. Nasıl ki siz görüşünüze saygı duyulmasını bekliyorsunuz. Karşınızdakide bunu hakediyor. Ayrıca birisi bana gelsin desin ki Eskişehirspor benim için bir hiç. Banane der geçerim. Ben Eskişehirspor'un tarihini kimseye anlatmak zorunda değilim ki. Sizde öyle yapın bence.:)

Haklısın. da işte bir insanın karşısında senin gibi akıllı konuşan , olgunca bir tutum sergileyen insanlar çıkmayınca ikna edici bir şekilde cevap versek de anlatamıyoruz.

Kişilerin görüşüne elbette saygı gösterilir ama varolan gerçekleri kabul etmeyerek aksini söylemek görüş değil hazımsızlıktır. Trabzonspor Avrupa'da her zaman başarısız olmuştur. Bu bir görüş değil sadece sallamasyon :) Ha kuralar çekilir Trabzon- Valencia ile eşleşir o zaman dersin Trabzon elenir benim görüşüm bu.. Ama daha kuralar çekilmeden hem de geçmişe yönelik sallamak dediğim gibi kişisel bir görüş değildir.

2pac
02.Ağustos.2009, 21:26
Güzel kardesim herkesin bir konuda kisisel fikri vardır..Bunuda istedigi gibi söyleyebilir..Tam 26 senedir sampiyon olamayan takım kendi fikrime göre ligdeki 1.hedefi sampiyonluk degildir dedim..Herkes aynı fikirde olacak diye birsey yok..Bu kadar alıngan olmaktansa evet sizin fikriniz ama katılmıyorum deseniz bu konu buraya kadar uzamaz bile..Zaten ilk postumda Trabzonspor'a basarılar vs demisim kimsenin kimseden nefret ettigi falan yok..Sadece insanların fikri sizin fikrinizle örtüsmüyor diye nefret edildigini düsünüyorsunuz,yanlıs düsünüyorsunuz.

gerrrard
02.Ağustos.2009, 21:34
Örnek verdiğin takımın Ligdeki en büyük derecesi 4.Lük..! Artık yeter kendinize gelin..bu kadar da saçmalanmaz yahu. Neymiş efendim şampiyon olamıyorsun şampiyonluğa oynamanın ne anlamı varmış.. oldu canım sana soracaktık :) İngiliz devi Liverpool Premier Lig'in en çok şampiyon olan takımı fakat 20 küsür yıldan beri şampiyon olamıyor..! Keza Schalke 50 senedir şampiyon olamıyor. Bu şekilde daha bir sürü takım var.

Daha şurda rakibimiz belli değil başladınız nefretinizi kusmaya. Biraz rahat olun yahu bekleyin kuralar çekilsin o zaman konuşursunuz turu geçemez Trabzon diye. Şurda Sivas gibi Avrupa'da 5.maçına çıkacak olan bir takım Anderlecht ile eşleştiğinde bazı kesimler atıp tutuyordu Sivas geçer falan filan.. ee noldu ? Bırakın artık bu peşinhükümlülüğü.

Trabzonspor 2000'li yıllara kadar 3 İstanbul takımıyla ligde oynadığı maçlarda galibiyet sayılarında öndeydi. Bu bile sizi ikna edemez gerçi.

Dediğim gibi konuyu uzatmayın kuralar çekilsin rakibimiz belli olsun o zaman kusarsınız bütün nefretinizi :)

Trabzonspor Türkiye'nin en çok şampiyon olan takımı mı? Liverpool gibi çoğu dalda başarılı oluyor mu? Verilen örnek yanlış.

shamur1
02.Ağustos.2009, 21:39
Güzel kardesim herkesin bir konuda kisisel fikri vardır..Bunuda istedigi gibi söyleyebilir..Tam 26 senedir sampiyon olamayan takım kendi fikrime göre ligdeki 1.hedefi sampiyonluk degildir dedim..Herkes aynı fikirde olacak diye birsey yok..Bu kadar alıngan olmaktansa evet sizin fikriniz ama katılmıyorum deseniz bu konu buraya kadar uzamaz bile..Zaten ilk postumda Trabzonspor'a basarılar vs demisim kimsenin kimseden nefret ettigi falan yok..Sadece insanların fikri sizin fikrinizle örtüsmüyor diye nefret edildigini düsünüyorsunuz,yanlıs düsünüyorsunuz.

Sen şu lafa fikir ve düşünce diyorsan konuyu uzatmaya gerek yok. O zaman bana göre de Gs Uefa ve Süper Kupa'yı balına aldı , şans eseri olan bir olaydı :) Zaten ondan başka da başarı yok Avrupa'da. Bu da benim fikirim olsun o zaman. Olur mu peki ?

gerrrard verdiğim örnek yanlış falan değil. Liverpool gibi bir takımda uzun süredir şampiyon olamıyor ama her sezon şampiyonluğa oynar.Mantıklı olun yahu her ligde 4-5 takım şampiyonluğa oynar ama sadece bir tanesi şampiyon olur. Ha x takım 10 sene bekler y takım 20 bu hiçbirşeyi değiştirmez.Neyse tamam uzatmayın artık yatıp kalkıp şükretmemiz lazım yıllardır 1.ligde tutunabildiğimize :)

Cyzio
02.Ağustos.2009, 21:44
Trabzonspor Türkiye'nin en çok şampiyon olan takımı mı? Liverpool gibi çoğu dalda başarılı oluyor mu? Verilen örnek yanlış.

Çoğu dalda derken?Liverpool basketbol, voleybol gibi spor dallarında da mı mücadele veriyor?Yeni öğrendim..

gerrrard
02.Ağustos.2009, 21:47
Şampiyonlar Ligi-Fa Cup-Carling Cup-Uefa-Premier Lig :)

Demek istediğim Liverpool ile Trabzonspor'un tek ortak yönü bayadır şampiyon olamamaları. Trabzonspor Türkiye'nin en başarılı kulübüde ben mi bilmiyorum yoksa?

2pac
02.Ağustos.2009, 21:48

Sen şu lafa fikir ve düşünce diyorsan konuyu uzatmaya gerek yok. O zaman bana göre de Gs Uefa ve Süper Kupa'yı balına aldı , şans eseri olan bir olaydı :) Zaten ondan başka da başarı yok Avrupa'da. Bu da benim fikirim olsun o zaman. Olur mu peki ?

Tam 26 senedir sampiyon olamayan takım kendi fikrime göre ligdeki 1.hedefi sampiyonluk degildir dedim.

Ayrıca insanların basarı kıstası farklıdır..Mesela Liverpool basarılıdır neden ? Cünkü SL'de her zaman iyi yerlere geliyor arada sampiyon oluyor..Ama Trabzon Avrupa'da ve ligde cok fazla varlık gösteremiyor denilebilir..Bu da insanın bir görüsü..Neden bu kadar uzatılıyor,o senin fikrin olabilir ama ben öyle düsünmüyorum diyebilirsin konu kapanabilir..

gerrrard
02.Ağustos.2009, 21:49
@shamur1

Elbette şampiyonluğa oynar fakat önemli olan şampiyonluğa oynamak değil şampiyonluk için çabalamaktır. Trabzon uzun yıllardır bunu yapmıyordu bu sene ise çok iyi olacaklarına inanıyorum ben. Son 2 senedir iddialı konuma geldi Trabzon.

GebzeLi1907
02.Ağustos.2009, 21:53
Trabzon'la ne alıp veremediğiniz var ben anlamadım mesajlara bakıyorum da ilginç yani
Türkiye'nin her daim 4 büyüğünden biri olacak Trabzon başka bi yerde diğer Anadolu kluplerine göre şampiyonluk kültürünün olması bi dönem bu ligi domine etmiş olması -mazide de olsa- o klubü ayrı bi yere koyuyor, taraftarının da başarıyı istemesi kendisini 3 büyüklere rakip görmesiyle her sene şampiyonluğa oynayan takımlardan biri Trabzon.Ha bazen sezon ortasında havlu atıyor bazen sonuna kadar getirip orda bırakıyor falan ama Trabzon her zaman şampiyonluğa oynar beyler bence bunu göz ardı etmek olmaz..Liverpool örneği çok iyi bi örnek bence Trabzon da Türkiye Kupasını alıyor o zaman..?

gerrrard
02.Ağustos.2009, 21:56
Yukardada demiştim ama yine yenileyeyim. Trabzonspor Türkiye'nin en fazla kupaya sahip olan takımı mı? En başarılı takımı mı ?

GebzeLi1907
02.Ağustos.2009, 21:59
Yukardada demiştim ama yine yenileyeyim. Trabzonspor Türkiye'nin en fazla kupaya sahip olan takımı mı? En başarılı takımı mı ?

Ne farkeder ard arda şampiyonlukarın ligi domine etmenin getirdiği bi büyük takım refleksi var Trabzon'da oda her sene şampiyonluğa oynamayı hedef gösteriyor,bunu görmezden gelmek yanlış bence.
Trabzon'u sıradan Anadolu takımlarıyla denk tutmak . .

gerrrard
02.Ağustos.2009, 22:07
Bir gerçekten şampiyonluğa oynamak var bide sözde Şampiyonluğa oynuyoruz (!) demek var. İkisi farklı şeyler. Önemli olan şampiyonluk için çabalamanızdır. Trabzonspor şampiyon olamadığı dönemlerde ne yaptı? Hangi dalda büyük başarılar elde etti?

Aydin
02.Ağustos.2009, 22:23
Her nedense Trabzonlu arkadaşlar bir eleştiri yapıldığı zaman o eleştiriye aşırı agresif cevap veriyor. Ve sonra da eleştiri yapana kızılıyor. Takımınızı savunacaksanız üslubunuza dikkat ederek savunun. Aynı kişilere aynı uyarıları yapmaktan bıktık usandık artık.

shamur1
03.Ağustos.2009, 00:46
Her nedense Trabzonlu arkadaşlar bir eleştiri yapıldığı zaman o eleştiriye aşırı agresif cevap veriyor. Ve sonra da eleştiri yapana kızılıyor. Takımınızı savunacaksanız üslubunuza dikkat ederek savunun. Aynı kişilere aynı uyarıları yapmaktan bıktık usandık artık.

Hep Trabzonlu arkadaşlar dimi ? Konular tarafsız ele alındığında kim haklı kim haksız ayırt etmek çok kolay. 80.mesajı yazıyorum ve konunun bu kadar uzamasının sebebi bazı arkadaşların Trabzonspor'u gerek Türkiye Ligi gerekse de Avrupa'da küçümsemeleri.

Ben gidipde Sivas-Anderlecht topicinde , Sivas tecrübesiz Anderlecht ezer geçer , Sivas'ın ne başarısı var ki demiyorsam 14-15 yaşında ki insanlar da Trabzonspor Avrupa'da her zaman başarısız oldu demesin bilip bilmeden. 24 yaşına girdim eleştiri nedir ne değildir biliyoruz.Bunların sürekli kasıtlı yapılması rahatsız edici.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yahu biraz mantıklı olun eminim şurda Trabzonspor'un hiçbir hazırlık maçını izlemediniz. Yeni gelen bir teknik adamla Trabzonspor nasıl oynuyor sistemi nedir fikriniz yoktur. Yeni transferlerin takıma katkısı nedir vs bunların hiçbirini bilmeden rakipde belli olmadan başlıyorsunuz eleştirmeye. Bi bekleyin bakalım rakip belli olsun , Trabzonspor nasıl top oynuyor izleyin oan göre eleştirirsiniz. Benim tepkim buna. Ha bir de geçmişi hiçe saymayın olsun bitsin.

Fietra 10
03.Ağustos.2009, 05:08
Nasıl İstanbul takımlarını tutan arkadaşlar burada kendi takımlarını savunuyorsa bende kendi takımımı savunuyorum...Üslübumda bana göre mesajı yazan arkadaşın niyetine göre değişiyor..Bu kadar tekel bir medyanın bulundugu bir ülkede bu görüşlerin ortaya çıkmasını yadırgamamak gerektiğini bu konuda daha net anladım aslında..Biz kimsenin bizi pohpohlamasını beklemiyoruz buna ihtiyacımızda yok ama bilmeden evet gerçekten bilmeden bazı ön yargılarla yapılan yorumlarıda cevaplamadan geçemiyoruz..Ayrıca Emrah abinin dediği gibi takımımı takip etmeyen , ne olup bittiğini gazetelerde iki cümleyle takip eden birinin böyle yorumları yapması komik geliyor..Ha kimse takip etmek zorunda değil ama böyle takip etmedende kesin sonuçlar ortaya koymak bana göre çok saçma oluyor..

shamur1
06.Ağustos.2009, 21:11
http://www.trabzonspor.org.tr/Upload/Resimler/buyuk/2326-0W7H9R0T.jpg

Avrupa Ligi'nde play-off aşaması kura çekimi yarın UEFA'nın Nyon'daki merkezinde yapılacak.

Takımımız ve Sivasspor ile 3. turdaki rakiplerini elemeleri halinde Galatasaray ve Fenerbahçe'nin mücadele edeceği UEFA Avrupa Ligi play-off kura çekimi saat 14.30'da (TSİ) başlayacak.

UEFA Avrupa Ligi play-off aşaması ilk maçları 20 Ağustos'ta, rövanşları ise 27 Ağustos tarihinde oynanacak.

yunusgs
06.Ağustos.2009, 22:16
İnşallah 4 takımımızda play-off turunu geçip gruplara kalacaktır.Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeli puanlarımızı arttırmalıyız.Zira Dünya Sıralamasındaki yerimiz pekte iç açıcı değil.

Fietra 10
07.Ağustos.2009, 01:08
bu akşam 8 sürpriz olursa seri başı olabiliyoruz mucize lazım tabiki :D

Aşk-ı Şehir
07.Ağustos.2009, 01:41
bu akşam 8 sürpriz olursa seri başı olabiliyoruz mucize lazım tabiki :D

Roma'nın elenmesi gerekli kanımca. :D Ama bu ihtimal dahilinde değil bence. Keşke olsa.:)

Fietra 10
07.Ağustos.2009, 03:49
Roma'nın elenmesi gerekli kanımca. :D Ama bu ihtimal dahilinde değil bence. Keşke olsa.:)

Roma elenmesede olurdu ama olmadı malesef :D neyse muhtemel rakipler kesinleşti..

Uefa Puan Sıralamasına Göre Sıralanmıştır Takımlar..

Werder Bremen
Villarreal
AS Roma
PSV Eindhoven
Shakhtar Donetsk
Zenit St. Petersburg
Hamburger SV
Benfica
Valencia
Ajax
Steaua Bucuresti
FC Basel