Log in

View Full Version : IFFHS Dünya Kulüp Sıralaması

TaşkınMahmut
02.Eylül.2009, 16:59
Dünyanın en iyi futbol takımları sıralaması Temmuz ayı değerlendirmesinde G.Saray, 11 sıra birden yükselerek 11.'liğe çıktı.
Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), 1 Eylül 2008 ile 31 Ağustos 2009 tarihleri arasındaki maçları baz alarak yaptığı aylık değerlendirmede UEFA Avrupa Ligi ve ligde fırtına gibi esen Galatasaray, 216 puana ulaşarak sıralamada önemli bir sıçrama yaptı.

Galatasaray, son iki ayda toplam 36 sıra birden yükselerek, büyük bir çıkış yapmayı başardı. Galatasaray, UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'yı kazandığı 2000 yılında bu değerlendirmenin ilk sıralarına kadar çıkmayı başarmış ve o yılı da Real Madrid'in ardından ikinci sırada bitirmişti.

1. (1.) Manchester United FC England/4 321,0
2. (1.) FC Barcelona España/4 318,0
3. (3.) Club Estudiantes de La Plata Argentina/4 285,0
4. (4.) Chelsea FC London England/4 282,0
5. (8.) Hamburger SV Deutschland/4 268,0
6. (5.) FC Shakhtyor Donetsk Ukraina/3 260,0
7. (7.) Arsenal FC London England/4 247,0
8. (14.) SV Werder Bremen Deutschland/4 240,0
9. (6.) Liverpool FC England/4 225,0
(10.) Cruzeiro EC Belo Horizonte Brasil/4 225,0
11. (22.) Galatasaray SK İstanbul Türkiye/3 216,0
12. (24.) AS Roma Italia/4 212,0
13. (13.) FC Bayern München Deutschland/4 211,0
14. (9.) Grêmio Foot-Ball Porto-Alegrense Brasil/4 206,0
15. (12.) Juventus FC Torino Italia/4 200,0
16. (30.) Villarreal CF España/4 195,0

(23.) Club Atlético de Madrid España/4 195,0

(18.) FC Internazionale Milano Italia/4 195,0
19. (16.) SC Internacional Porto Alegre Brasil/4 194,0
20. (33.) Olympiakos Pireas Greece/3 193,5

LadroN
02.Eylül.2009, 17:29
Galatasarayımız bırakalımda 11,olsun bu kadar yıldız transferle oluruz tabi:D Şaka birr yana çok sevindim yıllar sonra bir Türk trakımı bu kadar iyi

DenizlispoR
02.Eylül.2009, 17:35
UEFA sıralamasının beklememiz gerektiğini düşünüyorum :).

Clayman
02.Eylül.2009, 18:47
UEFA ve FIFA bildiğim kadarı ile 5er yıllık dönemler haline bu sıralamayı yapıyorlar. Bazı takımlar sadece 1 veya 2 sene Avrupa'da başarı yakalayamadıkları zaman çok fazla sıra kaybediyorlar. O yüzden onu gerçekçi bulmuyorum ki bu kurum da FIFA'ya bağlı bir kurum :)

E.Cartman
02.Eylül.2009, 18:50
Uzun yıllar sonra takımımızı yukarılarda görmek gerçekten çok güzel oldu darısı diğer takımlarımızın başına...

Clayman
02.Eylül.2009, 18:52
UEFA ve FIFA bildiğim kadarı ile 5er yıllık dönemler haline bu sıralamayı yapıyorlar. Bazı takımlar sadece 1 veya 2 sene Avrupa'da başarı yakalayamadıkları zaman çok fazla sıra kaybediyorlar. O yüzden onu gerçekçi bulmuyorum ki bu kurum da FIFA'ya bağlı bir kurum :)

İlk cümlede FIFA'yı yanlışlıkla yazdım. Yanlış anlaşılma olmasın...

IcedEarth
02.Eylül.2009, 19:56
Çok güzel birşey gerçekten. Galatasaray'ımız umarım basamakları birer birer tırmanıp 1. sıraya da yerleşir...

SAİT71
02.Eylül.2009, 19:59
gerçekten gurur verici bir tablo. Yalnız Real madrid felan nerede :D

titates1
02.Eylül.2009, 21:12
aylık bir değerlendirme çok büyütülecek bir şey değil yıllar sonra ilk defa falan demişsiniz ...

E.Cartman
02.Eylül.2009, 21:23
aylık bir değerlendirme çok büyütülecek bir şey değil yıllar sonra ilk defa falan demişsiniz ...

1 EyLül 2008 - 31 Ağustos 2009 ;)

sananes
02.Eylül.2009, 21:30
UEFA sıralamasının beklememiz gerektiğini düşünüyorum :).

katılıyorum.Yani tamam aylık değerlendirmelerde önemlidir ama gerçek sıralama kıstası UEFA sıralaması diye biliyorum ben

nekop
02.Eylül.2009, 21:37
Hamburger SV nasıl 5. oluyor acaba :D

Melekovic
02.Eylül.2009, 21:38
Şöyle bir durum var.Konuya açıklık getireyim.Belki daha iyi anlaşılır Görüldüğü gibi İspanyollardan bir Barca var İtalyanlardan takım bile yok çünkü 1 Eylül 2008-31 Ağustos 2009 arasını kapsıyor. Bir senelik olmasına rağmen, Temmuzdan Ağustosa diğer liglerdeki takımlarda artış olmamasının bazı liglerdeki takımların sıralamasının yükselmesinin sebebiliglerin o ülkelerde daha erken başlaması. Genelde bu tür istatistiklerde gerçek sonuçlar Nisan-Mayıs gibi ortaya çıkıyor bu yüzden. Ama senelik istatistik olma açısından UEFA'nınkinden daha iyi ama senenin bu zamanları ise net bir fikir vermeyen bir istatistik durumunda. Yani Galatasaray'ın ahım şahım başarılı olmasıyla bir alakası yok.

UEFA'nın kriterleri 5 seneyi kapsadığı için o da çok güzel değil.Çünkü 3 sene kötü giden takım son iki sene en üst seviyede olmasına rağmen 5'e bölündüğünden bulunması gereken seviyelerden çok çok alt sıralarda yer alabiliyor.

Clayman
02.Eylül.2009, 21:38
Hamburger SV nasıl 5. oluyor acaba :D
Çok basit, geçen sene yarı final oynadılar UEFA'da...

Sekopej
02.Eylül.2009, 21:43
Bir Fenerbahçe konusu vardı, aynı kurumun yaptığı sıralamada üst sıralarda yer aldığı için diğer rakip takım taraftarlarınca bu listeye söylenmeyen kalmamıştı. Şimdi Galatasaray yukarılarda, diğerleri konuyu kapatacak seviyeye getirecek mesajlar atmaz umarım.

Çünkü o dönem konudaki mesajları silip, sadece sıralamayı gösteren mesajı bırakıp konuyu kilitlemiştik.

Orada yapılan fanatizm burada yapılmasın, ortam gerilmesin, konu da açık kalsın. Hatta konuyu IFFHS Kulüp Sıralaması diye sabitleyelim, her ay açıklanan listeyi ekleriz.

sananes
02.Eylül.2009, 21:43
bence senelik değil yazım hatası var diye düşünüyorum tabi bende yanılabilirim ama gecen sene fenerbahce de galatasarayda cok basarısız oldular sadece bjk başarılı oldu sadece de bjk düşüşte bu istatistiklerde ne alakaysa

Sekopej
02.Eylül.2009, 21:46
bence senelik değil yazım hatası var diye düşünüyorum tabi bende yanılabilirim ama gecen sene fenerbahce de galatasarayda cok basarısız oldular sadece bjk başarılı oldu sadece de bjk düşüşte bu istatistiklerde ne alakaysa

Ağustos'ta Beşiktaş resmi maçlarda ne kadar puan topladı? Galatasaray daha fazla maç yaptı, sonra da en çok maçı Fenerbahçe yaptı. Lige de Beşiktaş iyi başlayamadı, bu nedenle diğer 2 takımın yaptığı maç sayısı ve aldıkları galibiyetler üst sıralarda olmasını sağlıyor.

Galatasaray'ın geçen senenin başında iyi performans çizmesi de eklenince, sezon içerisinde alınan puanlara bakılınca Galatasaray'ın Beşiktaş'ı geçmesi normal.

Melekovic
02.Eylül.2009, 21:48
Senelik abisi. Sadece dediğim gibi diğer takımlar 0 çekerken bizim takımlar maç yaptığı için artış o yönde oluyor. Galatasaray da Hambur'a kadar bayağı bir ilerlediği için puan kriterlerine göre puanı arttı, bizim ligin puanı o kadar fazla değil, ağustos ayındaki maçlarda da tam sonuç alınca, geçen aylık dönemdeki bir senelik kritere göre 11 sıralık bir artış gerçekleşti. Yani şu anki tam gerçekçi değil demem ondan. Bu istatistikte her zaman takımların yerleri düzgün olarak Mayıs'da oturur.Mayıs ayını bekleyin. Bu ne böbürlenecek bir durum ne yerilecek bir durum.

sananes
02.Eylül.2009, 21:49
1 eylül 2008 ile 31 agustos 2009 tarihleri arasında yazıyo yukarıda yani orda hata oldugunu düşünüyorum demek istedim gecen seneyi değil bu sene baslangıcını kapsayan bi ankettir yoksa bjkyi gecemezdik
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Senelik abisi. Sadece dediğim gibi diğer takımlar 0 çekerken bizim takımlar maç yaptığı için artış o yönde oluyor. Galatasaray da Hambur'a kadar bayağı bir ilerlediği için puan kriterlerine göre puanı arttı, bizim ligin puanı o kadar fazla değil, ağustos ayındaki maçlarda da tam sonuç alınca, geçen aylık dönemdeki bir senelik kritere göre 11 sıralık bir artış gerçekleşti. Yani şu anki tam gerçekçi değil demem ondan. Bu istatistikte her zaman takımların yerleri düzgün olarak Mayıs'da oturur.Mayıs ayını bekleyin. Bu ne böbürlenecek bir durum ne yerilecek bir durum.

mantığı anladım teşekkürler

Sekopej
02.Eylül.2009, 21:51
1 eylül 2008 ile 31 agustos 2009 tarihleri arasında yazıyo yukarıda yani orda hata oldugunu düşünüyorum demek istedim gecen seneyi değil bu sene baslangıcını kapsayan bi ankettir yoksa bjkyi gecemezdik

Süre doğru, her ay son 1 senelik performansa göre sıralama yapıyorlar.

IFFHS sitesine girerek neye göre sıralama yapıldığı hakkında daha fazla bilgi sahibi olunabilir.

Melekovic
02.Eylül.2009, 21:51
1 senelik olduğunu göstermek için ana siteyi koyuyorum.

Bakabilirsiniz. Ama dediğim gibi önemli bir anket değil bu aylar için.

http://www.iffhs.de/?10f42e00fa2d17f73702fa3016e23c17f7370eff3702bb1c2 bbb6f28f53512

titates1
02.Eylül.2009, 22:23
Temmuz ayı değerlendirmesi yazısını görünce aylık olduğunu düşündüm ama aylık olmasa bile saçma bir liste oldugunu , çok büyütülecek bir şey olmadığını 1 sene içerisinde Galatasarayın herhangi bir başarısının olmadığını herkes görebilir ?

ShevAnil
02.Eylül.2009, 22:41
Her galibiyet bir başarı değilmidir?

titates1
02.Eylül.2009, 22:48
Başarıdır da benim anlatmak istediğimle pek bir alakası olmadığını biliyorsundur umarım ...Mesela şimdi Dünya sıralaması diye bir konu var bulgaristan bizden üstte diye yakınıyoruz saçma geliyo .. burda da bana inter roma juventus bayern gibi takımların galatasaraydan altta olması saçma geliyor hatta İnter şampiyon olmuşken nasıl roma ve juventustan altta oluyor 1 senelik sıralamada o da saçma geliyor..

ShevAnil
02.Eylül.2009, 22:54
Son dönemdeki performansları etki etmiştir. Maalesef zayıf takım, güçlü takım ayrımı yapılmıyor.

LaigLeNoiR
02.Eylül.2009, 23:29
Yahu Beşiktaş burada nasıl üst sıralara çıksın maç mı oynadık biz Avrupada :) G.Saray ve F.Bahçe kendilerinden kat kat zayıf takımlarla oynadılar.Bunun da nedeni var yukarılara çıkmalarında.

Yine de gurur verici bir şey. Dilerim ki 3 büyüklerimiz bir gün o ilk 3 sıraya oturur :)

el.nino
03.Eylül.2009, 01:12

siz çıktıınızda yıllar sonra bile diyemiyordunuz boşuna çamur atmaya gerek yok.

Ghonedre
03.Eylül.2009, 02:21
Galatasaraylı arkadaşların sevineceği tarzda bir haber olmuş.Sataşma algılamayın sakın.Yani bu fm de ediitörden gs nin reputationunu 9500 yapıp yeni oyunda başarılı olmak gibi bişeye benziyor.Yani takımını başarılı görmek için can atan en ufak ve basit bir haberi bekleyenler için iyi bir tablo..Ama gerçekten adil bir tablo mu kesinlikle hayır.Avrupa'da itibar edilmesi gereken tek bir sıralama var onu da hepimiz fm den de biliyoruz...

titates1
03.Eylül.2009, 05:21
siz çıktıınızda yıllar sonra bile diyemiyordunuz boşuna çamur atmaya gerek yok.

burda biz veya sizi tartıştığımızı zannetmiyorum çoğu mesajımı Fenerbahçeli olarak yazmamaya özen gösteriyorum , isteyen istediğine inanır sen takımının son 1 senedeki performansıyla sıralamada İtalya şampiyonu İnter'in üstüne çıkabileceğine inanmayı tercih ediyorsan senin bileceğin iş ben gerçekleri gören taraftayım

el.nino
03.Eylül.2009, 05:39
ben gerçekleri söylemiyorum zaten bi gerçek var ve temmuz ayi sıralaması denmiş ben onu anlatmak istedim teşekkürler.

titates1
03.Eylül.2009, 05:50
Bende temmuz ayı sıralaması olduğunu dikkate alınmaması gerektiğini söylemiştim ama 1 senelik performans olduğunu söyledi arkadaşlar ... neyse her iki türlü de saçma bir sıralama oluyor.

gerrrard
03.Eylül.2009, 05:52
Başarıdır da benim anlatmak istediğimle pek bir alakası olmadığını biliyorsundur umarım ...Mesela şimdi Dünya sıralaması diye bir konu var bulgaristan bizden üstte diye yakınıyoruz saçma geliyo .. burda da bana inter roma juventus bayern gibi takımların galatasaraydan altta olması saçma geliyor hatta İnter şampiyon olmuşken nasıl roma ve juventustan altta oluyor 1 senelik sıralamada o da saçma geliyor..

İnter İtalya ligini şampiyon tamamladı. Avrupa'da ne yaptı? Her zamanki gibi 2. turdan gitti.

nannar
03.Eylül.2009, 05:52
burda biz veya sizi tartıştığımızı zannetmiyorum çoğu mesajımı Fenerbahçeli olarak yazmamaya özen gösteriyorum , isteyen istediğine inanır sen takımının son 1 senedeki performansıyla sıralamada İtalya şampiyonu İnter'in üstüne çıkabileceğine inanmayı tercih ediyorsan senin bileceğin iş ben gerçekleri gören taraftayım

:) Galatasaray 2000 senesinde Real Madrid hariç tüm avrupa takımlarının üzerine çıktıgında da inanmadı ki Fenerbahçeliler :)Biz Avrupa şampiyonlar ligini alsak da inanmayacaksınız ki :) Avrupa maçlarından önce Antu forumlarından yorum okumak özel zevklerim arasındadır... Çünkü ezeli rakibin taraftarlarının avrupadaki rakiplerimiz hakkındaki yorumlarını okumak hoşuma gidiyor :) Ama bu yorumların 2 yönü var... maç öncesi ve maç sonrası.... maç öncesi rakip her kim olursa olsun eğer az da olsa Galatasaray'ı yenme ihtimali varsa şişirilir de şişirilir...Mesela Benfica.... Benfica Galatasaray'a gol dolduracak, 5leyecek , ezecek falan filan :D maç biter , gs kazanır ,yorumlar değişir... bu nebiçim takım yahu ? Bunlara biz 5 atarız :D benfica TSL'de yer bile bulamaz... sonra sıradaki rakip gelir... Hertha berlin.... (maç öncesi )kesin fark atarlar Gs'ye ... GS almanya'da yine 5 yer gelir... sonra maç biter ,GS kazanır yorumlar yine ters yüz :D Avrupada kupa alırız , tesadüfen denir... Süper kupa alırız, Real Madrid istemedi de ondan aldınız denir :) Juventus'u , Milan'ı , Liverpool'u , vs vs dev takımları evire çevire yeneriz ; rakip eksikti, sizi küçümsedi falan denir :) Avrupada liste açıklanır... Listede GS üst sıralarda ise liste yalan :D Fb üstteyse liste dünyanın en gerçekçi listesidir...

İnan bana ben de Galatasaraylı olarak yazmadım ... Ya da ister inan ister inanma :) buna kim inanır ? Kadir İnanır :) Gece gece üslubumuzu ve espri anlayışımızı bile yerle bir ettirdiniz bize yaww :)

titates1
03.Eylül.2009, 06:07
Dediğim gibi isteyen istediğine inanır ben Fenerbahçe de orda olsa aynı şekilde saçma derdim emin olun ...İnter italya ligini şampiyon tamamladı , Galatasaray Türkiye ligini 5.ci ayrıca şampiyonlar liginde oynadı cidden son 1 senede bu takım mı daha iyiydi Galatasaray mı Allah aşkına ? Nannar sana söyleyeceğim de bir tane uefa kupasıyla ilgili veya başarılıarınızı inkar etmemle ilgili mesajımı bul , bulamazsan da elini vicdanına koy ve düşün 1 senede senin takımın mı daha başarılıydı yoksa İnter mi ?

SAİT71
03.Eylül.2009, 07:44
:) Galatasaray 2000 senesinde Real Madrid hariç tüm avrupa takımlarının üzerine çıktıgında da inanmadı ki Fenerbahçeliler :)Biz Avrupa şampiyonlar ligini alsak da inanmayacaksınız ki :) Avrupa maçlarından önce Antu forumlarından yorum okumak özel zevklerim arasındadır... Çünkü ezeli rakibin taraftarlarının avrupadaki rakiplerimiz hakkındaki yorumlarını okumak hoşuma gidiyor :) Ama bu yorumların 2 yönü var... maç öncesi ve maç sonrası.... maç öncesi rakip her kim olursa olsun eğer az da olsa Galatasaray'ı yenme ihtimali varsa şişirilir de şişirilir...Mesela Benfica.... Benfica Galatasaray'a gol dolduracak, 5leyecek , ezecek falan filan :D maç biter , gs kazanır ,yorumlar değişir... bu nebiçim takım yahu ? Bunlara biz 5 atarız :D benfica TSL'de yer bile bulamaz... sonra sıradaki rakip gelir... Hertha berlin.... (maç öncesi )kesin fark atarlar Gs'ye ... GS almanya'da yine 5 yer gelir... sonra maç biter ,GS kazanır yorumlar yine ters yüz :D Avrupada kupa alırız , tesadüfen denir... Süper kupa alırız, Real Madrid istemedi de ondan aldınız denir :) Juventus'u , Milan'ı , Liverpool'u , vs vs dev takımları evire çevire yeneriz ; rakip eksikti, sizi küçümsedi falan denir :) Avrupada liste açıklanır... Listede GS üst sıralarda ise liste yalan :D Fb üstteyse liste dünyanın en gerçekçi listesidir...

İnan bana ben de Galatasaraylı olarak yazmadım ... Ya da ister inan ister inanma :) buna kim inanır ? Kadir İnanır :) Gece gece üslubumuzu ve espri anlayışımızı bile yerle bir ettirdiniz bize yaww :)

Abi haklısın ama tüm taraftarlarda bu tür saçma şeyler var. Juventus'u 2-1 yendiği maçta ve bir çok maçta ben babamla birlikte gol olunca sarıldım. O sıkı bir galatasaraylı ben de fenerliyimdir. Babam çeyrek finale çıktığımız gün sinirlendi bir triplere girdi ama ben galatasaray yendiği zaman ona böyle davranmıyordum. :D

Şahsi olarak ben o tür yorumlar yapmıyorum :) Mesela:

İnter'i yenmiştik biz 1-0 bahaneler olmadı mı oldu olurda, Man u'yu yendik burada 3-0 tuncay hat trick yaptı yedeklerle geldi dediler Ama sahada C.Ronaldo bile vardı. Kısacası ben sadece Fenerlilerin çekemediğini düşünmüyorum her takımda vardır çekemeyen başarıyı küçümseyen insanlar..

gerrrard
03.Eylül.2009, 08:03
Dediğim gibi isteyen istediğine inanır ben Fenerbahçe de orda olsa aynı şekilde saçma derdim emin olun ...İnter italya ligini şampiyon tamamladı , Galatasaray Türkiye ligini 5.ci ayrıca şampiyonlar liginde oynadı cidden son 1 senede bu takım mı daha iyiydi Galatasaray mı Allah aşkına ? Nannar sana söyleyeceğim de bir tane uefa kupasıyla ilgili veya başarılıarınızı inkar etmemle ilgili mesajımı bul , bulamazsan da elini vicdanına koy ve düşün 1 senede senin takımın mı daha başarılıydı yoksa İnter mi ?

Anlamak istemiyorsun sanırım üstteki yazdığım mesaja bak.

EreN
03.Eylül.2009, 08:49

Abi üşenmeyip uzun uzun yazmışsın ama fenerbahçenin çok çok üstte olduğu bundan önceki bu istatistik konusundaki silinen mesajları okudum. Burda bu konuyu öven 3-4 arkadaşın o konuda bu da ne ki? bu sayılmaz, bu liste önemsiz önemli olan uefadaki dereceler, yorumlarını gördüm. Ne yani tek Fenerbahçeliler mi? hırsızın hiç suçu yok tabi size göre:) Bu gözler yanlış mı gördü o konudaki Gsli kardeşlerimin abilerimin yorumlarını yoksa gerçekten tek sorun Fenerbahçelilerde mi? (::)

titates1
03.Eylül.2009, 09:16
Anlamak istemiyorsun sanırım üstteki yazdığım mesaja bak.

zaten üstteki yazdığın mesaja cevap verdim ama sen anlamak istemiyorsun herhalde tekrar tekrar yazdırma bana Allah aşkına fanatizmin doruklarında olmayan her insan 1 sene içinde İnter'in Galatasaraydan çok çok daha başarılı bir yerde olduğunu görebilir...

Sekopej
03.Eylül.2009, 15:45

Abi senden böyle bir mesaj beklemezdim. En azından objektif olmanı beklerdim. Bir Türk takımı avrupa maçına çıkarken ezeli rakiplerinin taraftar sitelerinde yazılanlar diye başlasan ve sadece Galatasaray'a yapılıyormuş gibi bahsetmesen çok daha iyi olurdu. Sonuçta unutmadık son UEFA şampiyonu Sevilla içeride dışarıda 5 atar, Chelsea'ye gol bile atamazsınız diyenleri. Hep ezeli rakibinin sitesini dolaşma, kendi taraftar sitene de arada göz at derim.:)

Taraftar sitelerinde yer alan böyle saçma mesajlar yüzünden takip etmem o tarz siteleri. Aynı haber kendilerine olduğunda harika, müthiş ama rakip için aynısı yapıldığın da bu ne saçma yorumları.

Abi üşenmeyip uzun uzun yazmışsın ama fenerbahçenin çok çok üstte olduğu bundan önceki bu istatistik konusundaki silinen mesajları okudum. Burda bu konuyu öven 3-4 arkadaşın o konuda bu da ne ki? bu sayılmaz, bu liste önemsiz önemli olan uefadaki dereceler, yorumlarını gördüm. Ne yani tek Fenerbahçeliler mi? hırsızın hiç suçu yok tabi size göre:) Bu gözler yanlış mı gördü o konudaki Gsli kardeşlerimin abilerimin yorumlarını yoksa gerçekten tek sorun Fenerbahçelilerde mi? (::)

Konunun başlarında mesajım var. Bunu belirttim. O zaman bu listeye saçma, UEFA sıralamasına bakalım diyenler şimdi tabi ki bu listeye bakacağız biz süperiz diyorlar.

O konuyu kapatmıştım, mesajları silmiştim. Bu konuyu da ilk gördüğümde kapatacaktım çünkü takım kavgasına doğru gideceği belliydi. Sağ duyulu mesaj atanların mesajları da arada kaynıyor, değer görmüyor ona üzülüyorum.

Fanatizm yapanlar için A takımı B takımı ayrımı yapmıyorum. Diğer konuda silinmiş mesajları da geri getireyim, burada takım isimlerini değiştirin benzer yorumları hatta orada geç müdahale edildiği için daha ileri gitmiş yorumları görebilirsiniz.

Bu liste yıllardır hazırlanıyor, o konuda bir kısım, bu konuda diğer kısım aynı düşünceleri paylaşıyor. Bu da demek oluyor ki haberin, içeriğinin pek önemi yok, takım ismine göre yorum yapılmakta. Acı ama gerçek.

Melekovic
03.Eylül.2009, 15:57
Bence bu tür her yöne çekilebilen konular hiç açılmasın tartışmanın ne olduğunu özümseyene kadar. Artık komediye vurmaya başladım işi.

Ciddi olarak konuşmak gerekirse de detaylı açıklama yapanlar oluyor ,doğru baz UEFA'nın son 5 sene puanlarının ortalaması değil de son seneki panların yer aldığı listedir,Avrupa takımlarından kimin nerde olduğunu görmek açısından.

Bu listede de doğru rakamlar her zaman Mayıs ayında oturur. Bu kadar basit. Galatasaray'a böyle böyle yapılıyor,yok Galatasaray çekilmiyor demenin hiç bir alemi yok.Şu anda şuursuz bir puan listesi bu. En çok maç yapan daha üst sırada yer alır tarzı,bir de o sene içinde Avrupa puanın pek yoksa biraz aşağılarda yer alıyorsun gözükmüyor,sonra bu sezon oynandığında taşlar yerine oturuyor.

DenizlispoR
03.Eylül.2009, 16:01
Arkadaşlar buyrun UEFA 2009 Team Ranking (http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method3/trank2009.html) listesi.

Melekovic
03.Eylül.2009, 16:06
5 senelik ortalamaya göre sıralanır her zaman. Takım sıralaması ortalamaya göre. Kendiniz uğrasıp 08/09 için sıralamayı düzeltebilirsiniz :D :D :D

.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
toplama göre diyecektim ,elim sürçtü :D :D :D

Melekovic
03.Eylül.2009, 16:21
Hatta hem Fenerliler hem Gs'liler sevinsin de birbirlerine saçma saçma sebeplerle girişmesin ,yok yere kalp kırmasınlar diye .% senelik toplamda Fenerbahçe, son seneki performans ile de Galatasaray önde diyelim ,iki taraftar da mutlu olsun. Herkes kazandı :D :D :D Beşiktaş da bu sene atılım yapar o da kazanır. Mutlu mesut bir hayat.

DenizlispoR
03.Eylül.2009, 16:22
Hatta hem Fenerliler hem Gs'liler sevinsin de birbirlerine saçma saçma sebeplerle girişmesin ,yok yere kalp kırmasınlar diye .% senelik toplamda Fenerbahçe, son seneki performans ile de Galatasaray önde diyelim ,iki taraftar da mutlu olsun. Herkes kazandı :D :D :D Beşiktaş da bu sene atılım yapar o da kazanır. Mutlu mesut bir hayat.
Olmazsa bu sene benim seneye senin gibi her sene devrederiz yahu :n:.

Melekovic
03.Eylül.2009, 16:27
Olimpiyat ruhunu istatistiklere katarız abisi :D :D :D

Sekopej
03.Eylül.2009, 16:59
Kısa bir araştırma yaptım ve bu liste ile ilgili açılmış konuları buldum ilk konudan itibaren atılan mesajları okursanız sevinirim. Pek silinmiş mesaj yok, sadece benim kapattığım bir konuda tüm mesajlar silinmiş, diğerleri duruyor. Aşağıdaki konulara bakıp, istediğiniz şekilde yorum yapabilirsiniz;

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=8887

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=13790

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=20544

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=31457

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=36784

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=38086

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=55486

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=66571

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=77129

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=72080

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=78108

ShevAnil
03.Eylül.2009, 17:14
Serkan abi mesajları okudumda, genelde tebrik mesajlarıda gördüm.

Keza farklı bir yerden bakarsakda Fenerbahçeli arkadaşların oradaki yorumlarıyla burdaki yorumların değiştiğinide farketmişsindir?

MeMo
03.Eylül.2009, 17:21

Keza farklı bir yerden bakarsakda Fenerbahçeli arkadaşların oradaki yorumlarıyla burdaki yorumların değiştiğinide farketmişsindir?

Fenerbahçe'lilerin çoğunluğu o site hakkında aynı şeyi düşünüyor.Fenerbahçe üst sıralarda olduğu zaman CL Çeyrek Finalinden sonraydı.Yani gerçekçi değil demek zor.

Sekopej
03.Eylül.2009, 17:49

İlk konularda fazla olay yok zaten, son zamanlarda artmış.

Keza farklı yönden bakmana gerek yok, benim mesajlarıma bakarsan hep aynı yönde olduğumu görürsün. Galatasaraylılar böyle yapıyor demiyorum ki, ben sadece ortadaki durumu gösteriyorum.

Yorumların A takımı ve B takımı olduğunda değiştiğinden bahsediyorum, yorumların değiştiğinin farkındayım ki hep bundan dert yanıyorum bu konu açıldığında.:)

ShevAnil
03.Eylül.2009, 17:50
Galatasaray nağmalup uefa kupasını aldığındada herşey tesadüftü ve o liste yalandı.

Sekopej
03.Eylül.2009, 17:53
Galatasaray nağmalup uefa kupasını aldığındada herşey tesadüftü ve o liste yalandı.

Bunun alakasını çözemedim şimdi. Bizim asıl tartıştığımız o dönemde bu liste doğru diyenler, Fenerbahçe öne geçtiğinde saçma, Galatasaray öne geçtiğinde doğru demesi. Sadece bu siteyle alakası yok, ben genel taraftar profilinden bahsediyorum.:)

MeMo
03.Eylül.2009, 17:55

Ben öyle bişey hatırlamıyorum.Ama o zamanlar bu listeye bakacağımza UEFA'nın listesin bakıyorduk ;;)

SAİT71
03.Eylül.2009, 17:57

Yalanmıymış cidden :D Ya niye bu kadar takıyorsunuzki. UEFA yı aldıktan sonra isterse hepsi siz şansın babasıyla aldınız desinler. Sonuçta aldınya ona bak. Alabiliyorsan sende al. Bence diğerlerinin ne dediği değil senin ne yaptığın önemli.

ShevAnil
03.Eylül.2009, 17:57
Sonuçta kulüpler arasında bir liste vardı ve yalandı.

titates1
03.Eylül.2009, 20:49
afedersin ama hiç yapıcı yorum yapmıyorsun ... profilinde 16 yaşında yazıyor affına sığınıyorum 9 sene önce 7 yaşındayken forumlara girererek Fenerbahçelilerin ne yazdığını mı takip ediyordun ? burada kimse Galatasarayı kötülemiyor listeyi kötülüyor sadece ama ısrarla tamamen alakasız yorumlar yapmaya devam ediyorsunuz ...

ShevAnil
03.Eylül.2009, 20:52
Fenerbahçe başkanının yaptığı açıklamaları bilmemem yanlış olurdu.

nannar
05.Eylül.2009, 06:28
ben galatasaraylılar yapmıyor demiyorum ki :) bizlerde de var çekememezlik tabiki de... 2 tür taraftar var :D bir. dışarda tüm türk takımlarını destekliyor..diğer tür sadece kendi takımını destekliyor...diğer takımları desteklemiyor ya da sadece ezeli rakibini desteklemiyor... forumlardaki yorumlar meselesine gelince,her forum fanatiklerin dolu oldugu platform oldugu için bu işi abartırcasına körü körüne yorumlayan fenerbahçeliler oldugu gibi ,Galatasaraylılar da var...

SAİT71
05.Eylül.2009, 09:57
ben 2.tür taraftargillerdenim :D