Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 58 sonuç

Konu: IFFHS Dünya Kulüp Sıralaması

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul Takım:G.Saray

Default IFFHS Dünya Kulüp Sıralaması

Dünyanın en iyi futbol takımları sıralaması Temmuz ayı değerlendirmesinde G.Saray, 11 sıra birden yükselerek 11.'liğe çıktı.
    Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), 1 Eylül 2008 ile 31 Ağustos 2009 tarihleri arasındaki maçları baz alarak yaptığı aylık değerlendirmede UEFA Avrupa Ligi ve ligde fırtına gibi esen Galatasaray, 216 puana ulaşarak sıralamada önemli bir sıçrama yaptı.

Galatasaray, son iki ayda toplam 36 sıra birden yükselerek, büyük bir çıkış yapmayı başardı. Galatasaray, UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'yı kazandığı 2000 yılında bu değerlendirmenin ilk sıralarına kadar çıkmayı başarmış ve o yılı da Real Madrid'in ardından ikinci sırada bitirmişti.

1. (1.) Manchester United FC England/4 321,0
    2. (1.) FC Barcelona España/4 318,0
    3. (3.) Club Estudiantes de La Plata Argentina/4 285,0
    4. (4.) Chelsea FC London England/4 282,0
    5. (8.) Hamburger SV Deutschland/4 268,0
    6. (5.) FC Shakhtyor Donetsk Ukraina/3 260,0
    7. (7.) Arsenal FC London England/4 247,0
    8. (14.) SV Werder Bremen Deutschland/4 240,0
    9. (6.) Liverpool FC England/4 225,0
    (10.) Cruzeiro EC Belo Horizonte Brasil/4 225,0
    11. (22.) Galatasaray SK İstanbul Türkiye/3 216,0
    12. (24.) AS Roma Italia/4 212,0
    13. (13.) FC Bayern München Deutschland/4 211,0
    14. (9.) Grêmio Foot-Ball Porto-Alegrense Brasil/4 206,0
    15. (12.) Juventus FC Torino Italia/4 200,0
    16. (30.) Villarreal CF España/4 195,0

(23.) Club Atlético de Madrid España/4 195,0

(18.) FC Internazionale Milano Italia/4 195,0
    19. (16.) SC Internacional Porto Alegre Brasil/4 194,0
    20. (33.) Olympiakos Pireas Greece/3 193,5

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Galatasarayımız bırakalımda 11,olsun bu kadar yıldız transferle oluruz tabi Şaka birr yana çok sevindim yıllar sonra bir Türk trakımı bu kadar iyi

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

UEFA sıralamasının beklememiz gerektiğini düşünüyorum .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

UEFA ve FIFA bildiğim kadarı ile 5er yıllık dönemler haline bu sıralamayı yapıyorlar. Bazı takımlar sadece 1 veya 2 sene Avrupa'da başarı yakalayamadıkları zaman çok fazla sıra kaybediyorlar. O yüzden onu gerçekçi bulmuyorum ki bu kurum da FIFA'ya bağlı bir kurum

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Uzun yıllar sonra takımımızı yukarılarda görmek gerçekten çok güzel oldu darısı diğer takımlarımızın başına...
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by welet1905 View Post
    UEFA ve FIFA bildiğim kadarı ile 5er yıllık dönemler haline bu sıralamayı yapıyorlar. Bazı takımlar sadece 1 veya 2 sene Avrupa'da başarı yakalayamadıkları zaman çok fazla sıra kaybediyorlar. O yüzden onu gerçekçi bulmuyorum ki bu kurum da FIFA'ya bağlı bir kurum
    İlk cümlede FIFA'yı yanlışlıkla yazdım. Yanlış anlaşılma olmasın...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Çok güzel birşey gerçekten. Galatasaray'ımız umarım basamakları birer birer tırmanıp 1. sıraya da yerleşir...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

gerçekten gurur verici bir tablo. Yalnız Real madrid felan nerede

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

aylık bir değerlendirme çok büyütülecek bir şey değil yıllar sonra ilk defa falan demişsiniz ...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by titates1 View Post
    aylık bir değerlendirme çok büyütülecek bir şey değil yıllar sonra ilk defa falan demişsiniz ...
    1 EyLül 2008 - 31 Ağustos 2009
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by Notts County96 View Post
    UEFA sıralamasının beklememiz gerektiğini düşünüyorum .
    katılıyorum.Yani tamam aylık değerlendirmelerde önemlidir ama gerçek sıralama kıstası UEFA sıralaması diye biliyorum ben
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Hamburger SV nasıl 5. oluyor acaba

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Şöyle bir durum var.Konuya açıklık getireyim.Belki daha iyi anlaşılır Görüldüğü gibi İspanyollardan bir Barca var İtalyanlardan takım bile yok çünkü 1 Eylül 2008-31 Ağustos 2009 arasını kapsıyor. Bir senelik olmasına rağmen, Temmuzdan Ağustosa diğer liglerdeki takımlarda artış olmamasının bazı liglerdeki takımların sıralamasının yükselmesinin sebebiliglerin o ülkelerde daha erken başlaması. Genelde bu tür istatistiklerde gerçek sonuçlar Nisan-Mayıs gibi ortaya çıkıyor bu yüzden. Ama senelik istatistik olma açısından UEFA'nınkinden daha iyi ama senenin bu zamanları ise net bir fikir vermeyen bir istatistik durumunda. Yani Galatasaray'ın ahım şahım başarılı olmasıyla bir alakası yok.

UEFA'nın kriterleri 5 seneyi kapsadığı için o da çok güzel değil.Çünkü 3 sene kötü giden takım son iki sene en üst seviyede olmasına rağmen 5'e bölündüğünden bulunması gereken seviyelerden çok çok alt sıralarda yer alabiliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nekop View Post
    Hamburger SV nasıl 5. oluyor acaba
    Çok basit, geçen sene yarı final oynadılar UEFA'da...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bir Fenerbahçe konusu vardı, aynı kurumun yaptığı sıralamada üst sıralarda yer aldığı için diğer rakip takım taraftarlarınca bu listeye söylenmeyen kalmamıştı. Şimdi Galatasaray yukarılarda, diğerleri konuyu kapatacak seviyeye getirecek mesajlar atmaz umarım.

Çünkü o dönem konudaki mesajları silip, sadece sıralamayı gösteren mesajı bırakıp konuyu kilitlemiştik.

Orada yapılan fanatizm burada yapılmasın, ortam gerilmesin, konu da açık kalsın. Hatta konuyu IFFHS Kulüp Sıralaması diye sabitleyelim, her ay açıklanan listeyi ekleriz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

bence senelik değil yazım hatası var diye düşünüyorum tabi bende yanılabilirim ama gecen sene fenerbahce de galatasarayda cok basarısız oldular sadece bjk başarılı oldu sadece de bjk düşüşte bu istatistiklerde ne alakaysa
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by sananes View Post
    bence senelik değil yazım hatası var diye düşünüyorum tabi bende yanılabilirim ama gecen sene fenerbahce de galatasarayda cok basarısız oldular sadece bjk başarılı oldu sadece de bjk düşüşte bu istatistiklerde ne alakaysa
    Ağustos'ta Beşiktaş resmi maçlarda ne kadar puan topladı? Galatasaray daha fazla maç yaptı, sonra da en çok maçı Fenerbahçe yaptı. Lige de Beşiktaş iyi başlayamadı, bu nedenle diğer 2 takımın yaptığı maç sayısı ve aldıkları galibiyetler üst sıralarda olmasını sağlıyor.

Galatasaray'ın geçen senenin başında iyi performans çizmesi de eklenince, sezon içerisinde alınan puanlara bakılınca Galatasaray'ın Beşiktaş'ı geçmesi normal.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Senelik abisi. Sadece dediğim gibi diğer takımlar 0 çekerken bizim takımlar maç yaptığı için artış o yönde oluyor. Galatasaray da Hambur'a kadar bayağı bir ilerlediği için puan kriterlerine göre puanı arttı, bizim ligin puanı o kadar fazla değil, ağustos ayındaki maçlarda da tam sonuç alınca, geçen aylık dönemdeki bir senelik kritere göre 11 sıralık bir artış gerçekleşti. Yani şu anki tam gerçekçi değil demem ondan. Bu istatistikte her zaman takımların yerleri düzgün olarak Mayıs'da oturur.Mayıs ayını bekleyin. Bu ne böbürlenecek bir durum ne yerilecek bir durum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

1 eylül 2008 ile 31 agustos 2009 tarihleri arasında yazıyo yukarıda yani orda hata oldugunu düşünüyorum demek istedim gecen seneyi değil bu sene baslangıcını kapsayan bi ankettir yoksa bjkyi gecemezdik
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post
    Senelik abisi. Sadece dediğim gibi diğer takımlar 0 çekerken bizim takımlar maç yaptığı için artış o yönde oluyor. Galatasaray da Hambur'a kadar bayağı bir ilerlediği için puan kriterlerine göre puanı arttı, bizim ligin puanı o kadar fazla değil, ağustos ayındaki maçlarda da tam sonuç alınca, geçen aylık dönemdeki bir senelik kritere göre 11 sıralık bir artış gerçekleşti. Yani şu anki tam gerçekçi değil demem ondan. Bu istatistikte her zaman takımların yerleri düzgün olarak Mayıs'da oturur.Mayıs ayını bekleyin. Bu ne böbürlenecek bir durum ne yerilecek bir durum.
    mantığı anladım teşekkürler
    Last edited by sananes : 02.Eylül.2009 at 21:50 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by sananes View Post
    1 eylül 2008 ile 31 agustos 2009 tarihleri arasında yazıyo yukarıda yani orda hata oldugunu düşünüyorum demek istedim gecen seneyi değil bu sene baslangıcını kapsayan bi ankettir yoksa bjkyi gecemezdik
    Süre doğru, her ay son 1 senelik performansa göre sıralama yapıyorlar.

IFFHS sitesine girerek neye göre sıralama yapıldığı hakkında daha fazla bilgi sahibi olunabilir.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

1 senelik olduğunu göstermek için ana siteyi koyuyorum.

Bakabilirsiniz. Ama dediğim gibi önemli bir anket değil bu aylar için.

http://www.iffhs.de/?10f42e00fa2d17f...2bbb6f28f53512

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Temmuz ayı değerlendirmesi yazısını görünce aylık olduğunu düşündüm ama aylık olmasa bile saçma bir liste oldugunu , çok büyütülecek bir şey olmadığını 1 sene içerisinde Galatasarayın herhangi bir başarısının olmadığını herkes görebilir ?

Nesil
    2007
    Yer
    34

Her galibiyet bir başarı değilmidir?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Başarıdır da benim anlatmak istediğimle pek bir alakası olmadığını biliyorsundur umarım ...Mesela şimdi Dünya sıralaması diye bir konu var bulgaristan bizden üstte diye yakınıyoruz saçma geliyo .. burda da bana inter roma juventus bayern gibi takımların galatasaraydan altta olması saçma geliyor hatta İnter şampiyon olmuşken nasıl roma ve juventustan altta oluyor 1 senelik sıralamada o da saçma geliyor..

Nesil
    2007
    Yer
    34

Son dönemdeki performansları etki etmiştir. Maalesef zayıf takım, güçlü takım ayrımı yapılmıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Yahu Beşiktaş burada nasıl üst sıralara çıksın maç mı oynadık biz Avrupada G.Saray ve F.Bahçe kendilerinden kat kat zayıf takımlarla oynadılar.Bunun da nedeni var yukarılara çıkmalarında.

Yine de gurur verici bir şey. Dilerim ki 3 büyüklerimiz bir gün o ilk 3 sıraya oturur

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by titates1 View Post
    siz çıktıınızda yıllar sonra bile diyemiyordunuz boşuna çamur atmaya gerek yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Osmancık/ÇORUM

Galatasaraylı arkadaşların sevineceği tarzda bir haber olmuş.Sataşma algılamayın sakın.Yani bu fm de ediitörden gs nin reputationunu 9500 yapıp yeni oyunda başarılı olmak gibi bişeye benziyor.Yani takımını başarılı görmek için can atan en ufak ve basit bir haberi bekleyenler için iyi bir tablo..Ama gerçekten adil bir tablo mu kesinlikle hayır.Avrupa'da itibar edilmesi gereken tek bir sıralama var onu da hepimiz fm den de biliyoruz...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by tahatto93 View Post
    siz çıktıınızda yıllar sonra bile diyemiyordunuz boşuna çamur atmaya gerek yok.
    burda biz veya sizi tartıştığımızı zannetmiyorum çoğu mesajımı Fenerbahçeli olarak yazmamaya özen gösteriyorum , isteyen istediğine inanır sen takımının son 1 senedeki performansıyla sıralamada İtalya şampiyonu İnter'in üstüne çıkabileceğine inanmayı tercih ediyorsan senin bileceğin iş ben gerçekleri gören taraftayım

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ben gerçekleri söylemiyorum zaten bi gerçek var ve temmuz ayi sıralaması denmiş ben onu anlatmak istedim teşekkürler.

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri