Log in

View Full Version : Bosna Hersek - Türkiye | 2010 DKE Grup Maçı

Pages : 1 [2]

Lucas Neill
10.Eylül.2009, 03:36
Nasıl göremiyorsun bu maçtaki olayları anlamış değilim. Ciro Blazevic denen adam, birçok kez para hortumlama, şike vs. skandallarında baş kahraman olmuş bir isim. Üzerine böyle bir kritik maça çıkmadan önce Türkiye'yi yeneceğiz tarzı bir açıklama yapıyor.

Bunu da geçtim, adam maçta bir kere bile takımını uyarmıyor, kulübede oturup maç izliyor. Üzerine sigara yakıyor rahatlığından ve hakem de ortada. Bu durum sence de anormal değil mi biraz ?

Arda'nın vurduğu şut gol olsa yensek adam hala yerinde otursa şike mi diceksin geçelim bu işleri...Orta sahada Emre yoruldu tek oyuncuyla oynuoyoruz topu kullanacak adam lazım Fatih Terim almadı Nuri'yi bu da şike o zaman..

DenizlispoR
10.Eylül.2009, 03:38
İyi de tamam star filan diyorsunuz da bu star dediğiniz adam takımda kimse adam gibi oynamıyorken nasıl birşeyler yapabilir ki? Hangi yıldız oyuncu 90 dakika tam randımanla oynuyor bu kadar kötü performans gösteren oyuncu arasında? Messi mi? Cristiano Ronaldo mu? Tek başına nasıl bir fark yaratmasını bekliyorsunuz ki? Açıkçası ben sahada Arda'yı görükçe içim cız etti. 90 dk. boyunca Arda'ya faul yapıldı, tabanla girildi, en az 25 kere Arda'ya nizami olmayan şekilde sert girildi. Hangi futbolcu dayanabilir ki bu şartlar altında?
Bu tartışmaya çekmek istemem ama Göktuğ Alex Manisa maçında takım kötü oynarken bir pas bir kafa vuruşu ile maçı çevirdi.

Clayman
10.Eylül.2009, 03:39
Bugün hiçbir oyuncuyu suçlamıyorum. Hepsi mücadele etmeye çalıştılar ama hakemden güç alan Bosna'lı oyuncular bizimkileri biçti sürekli, oynayamadık.

ForsakeN
10.Eylül.2009, 03:40
Her zamanki gibi kendi evinde olan,sert oynayan,oyunu soğutan bir takıma karşı puan kaybettik.Bu geçen yıl Malta'da da böyleydi,Estonya'da da Bosna'da da....

Sekopej
10.Eylül.2009, 03:41
Bizim oyunculara, Terim de şike yapmış o zaman. Hem Terim hem de oyuncular çok kötüydü. Hakem taraf da tutsa bir takım bu kadar kötü oynamamalı, oynarsa puan kaybeder.

Bizim oyuncular çıkıp kendi oyunlarını oynasa, Terim kenarda durup son anlarda takımı daha iyi yönetse ya da 3. değişikliği yapsa, tek kanatla rakibin çözülemeyeceğini görüp tekrar 4'lü savunmaya dönse sonuç daha farklı olabilirdi. Ortada ne şike söylentisi olurdu ne de başka şey.

Knightmare
10.Eylül.2009, 03:41
buraya kadarmış, Bosna Dünya Kupası'na gider, biz de trt1'i açar çekirdeğimizi, kolamızı, çayımızı alır tv'den izleriz Dünya Kupasını artık :D

Lucas Neill
10.Eylül.2009, 03:42
Bu tartışmaya çekmek istemem ama Göktuğ Alex Manisa maçında takım kötü oynarken bir pas bir kafa vuruşu ile maçı çevirdi.

Hala Gs Fb muhabbeti yapıp oyuncu mu karşılaştırıyosunuz yazık ya..Biride çıkar Arda Estonya maçında bunları bunları yaptı der öteki Semih en kritik zamanda golleri attı der büyür olay..Futbol takım oyunudur Arda'nın Tuncay'ın veya bi başkasının kötü oynaması takımın suçudur veya örneğin Semih'in Emre'nin Sercan'ın Arda'nın iyi oynaması gol atması takımın iyi oyunudur bu kadar basit..

IcedEarth
10.Eylül.2009, 03:45
İyi de bunu Manisa karşısında yapıyorsun, savunması ölümüne girmiyo sana. Arda'nın üstünde kayak yaptılar maç boyunca resmen 15-20 tekme çok rahat yedi Arda. Kaldı ki Arda da skoru değiştiriyordu az daha kötü oynadı dediğiniz maçtta, direkler izin vermedi, diğer oyuncular da ayak uyduramadı...

DenizlispoR
10.Eylül.2009, 03:50
İyi de bunu Manisa karşısında yapıyorsun, savunması ölümüne girmiyo sana. Arda'nın üstünde kayak yaptılar maç boyunca resmen 15-20 tekme çok rahat yedi Arda. Kaldı ki Arda da skoru değiştiriyordu az daha kötü oynadı dediğiniz maçtta, direkler izin vermedi, diğer oyuncular da ayak uyduramadı...
Göktuğ seni yorumsuz bırakıyorum,tanıştığımdan beri gün gün fanatikleşiyorsun.

IcedEarth
10.Eylül.2009, 03:51
Yok aslında ben standart yorumlarımı devam ettiriyorum ;;)

yunusgs
10.Eylül.2009, 03:53

Ozzy,futbol takım oyunudur.Bireysel yetenekler sadece oyuna ekstra katkı yaparlar.Metalist Kharkiv geçen sene yıldızları sayesinde mi iyiydi yoksa takım ruhu ile mi bir düşün?

ThersoN
10.Eylül.2009, 03:56
Yerine gelen daha iyi bişeymi yapıcak ki ? Türkiyede sağlam Teknik Drektör yok.

Türkiyede sağlam teknik adam olmaması, bizim sürekli birine bağlanacagımız anlamına gelmemeli, başarısız olan gitmeli, ki şimdiye kadar futbol tarihinde kimler kovuldu, kimler birakti takımlarını, ben fatih terim biraktıktan sonra oluşacak kaos ortamına da razıyım, eğer yerli hoca gelirse büyük ihtimal mustafa denizli olur, eğer yabancı hoca aranırsa bu takıma gelmek istemeyecek yabancı hoca tanımıyorum

İşte bu yüzden büyük takım değiliz..
Çünkü daha turnuva takımı oLmadık.
Ve buda tüm branşlarda böyledir.Turnuva takımı olamayan takımlar maalesef üzülürler.

turnuva takımı hiç bir zaman olamadık ki zaten, bizi değiştircek birine ihtiyac var

benim gözümde bu iş bitmiştir..
katılıyorum abi
fatih terim artık milli takıma zerre kadar birşey katamaz. gitmeli yerine kimin gelecegi ondan sonraki konu

TR.CaPTaiN
10.Eylül.2009, 04:07
Forumdaki bazı düşünceler maalesef statlarda da var ve geçenlerde Fatih Terim basın toplantısında bu durumdan şikayetçi olmuştu: '' 20 dakika gol atamayınca başlıyorlar kendi takımlarına tezahürat yapmaya.'' Milli Takıma oyuncu seçilirken kendi takımından fazla oyuncu olmasını herkes ister. Sonuçta Milli forma bu. O tip konularda bazen ipin ucu kaçıp kutuplaşabiliyor insanlar. Fakat mevcut durum diğer durumun çok daha ötesinde bir hal alıyor yavaş yavaş. Milli formayı giyen oyuncu benim oyuncumdur, senin oyuncundur, diğerinin oyuncusudur. Arda Milli formayla gol attığında benim gözümde Galatasaray'ın önemli oyuncusu değil Türkiye'nin önemli oyuncusudur. Semih Milli formayla gol attığında benim gözümde Fenerbahçe'nin kurtarıcısı değil Türkiye'nin kurtarıcısıdır. Nihat süper bir gol attığında Nihat'a Beşiktaş'ın süper topçusu gözüyle değil Milli takımın süper topçusu diye bakarım. Normal formalarını giydiklerinde sevmediğimiz oyuncuya bile Milli forma altında hadi be koçum diyebilmemiz lazım. Normali zaten budur. Ama durum maalesef kötü yönde ilerliyor. Bunu sadece forumda gördüklerimden dolayı söylemiyorum, statlarda binlerce kişi aynısını yapıyor.

titates1
10.Eylül.2009, 04:11
önder , arda , tuncay , semih rezaletti bugun

volkan , emre ve gökhanı beğendim

Fatih Terim delikanlı adam sanılır delikanlılığını yapıp bıraksa ya şu takımı artık ... gitsin letonyayı falan çalıştırsın

tarikko
10.Eylül.2009, 04:19
Fatih Terim, Bosna Hersek'e başarı dilerken, hakemi ağır dille eleştirdi.. Maçta hakemin dışında herşeyin iyi olduğunu belirten Terim, "Hakem sistemetik bir şekilde bizi sinirlendirmek ve sindirmek için maça çıkmış" dedi.. Terim, "İstifa edecek misiniz?" yönündeki soruya da cevap verdi..

Fatih Terim, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, maçı kazanmak istediklerini ancak berabere kaldıklarını belirterek, ''Özellikle ikinci yarı ve maçın son 20 dakikasında goller bulabilirdik'' dedi.

Bosna-Hersek'in gruptaki avantajının sürdüğünü vurgulayan Terim, ''İlk yarıda rakibimiz öne geçebilirdi ama ikinci yarı sonuç 5-3 lehimize bitebilirdi. İlk yarıya çok iyi başladık. Golü bulduk, ardından şahsi hatalar yaptık. Frikikten gol yedik'' diye konuştu.

Deneyimli teknik adam, iddialarını sonuna dek kovalayacaklarını vurgulayarak, ''Bugün kazansaydık play off'a biz giderdik'' dedi.

-MAÇIN HAKEMİNE TEPKİ GÖSTERDİ-

Terim, yenilen golün ardından kendisini tribünlere gönderen Portekizli hakeme çok sert tepki gösterdi. Hakem dışında herşeyin iyi olduğunu belirten Terim, şunları kaydetti:
''Hakem sistematik bir şekilde bizi sinirlendirmek ve sindirmek için sahaya çıkmış. Pozisyonun faul olmadığını, artı 5 metre geriden kullanması gerektiğini söyledim. Sadece 'bravo tebrik ederim' dedim. Ne hakaret ne küfür. Dördüncü hakem ve yan hakem de şaşırdı. Daha komiği beni açık tribündeki fanatik taraftarların arasına göndermeye çalıştı.''

Hakemin yeteneğinin bu kadar olduğunu anlatan Terim, ''Bir antrenör 15. veya 20. dakikada bir hakeme birşey diyemez mi? Ben kendisinin iyiniyetinden emin değilim. O pozisyona bir kişi faul derse ben özür dileyeceğim. Her teknik adam böyle şeyler söyler'' diye konuştu.

Yaşanan olayda hakemin kendisine kart göstermediğini ve doğal olarak sahada izleyemeyeceğini kaydeden Terim, ''Nerede izleyeceğiz. Birinin bana göstermesi lazım'' diye konuştu.

Terim'e Boşnak gazeteci, ''Türkiye'de kart gösterilince ne yapılıyor? Neden çıkmıyorsun'' yönündeki sert sorusu üzerine Boşnak yetkililer bu gazeteciye müdahale etti.

Sakin bir biçimde soruları yanıtlayan Terim, hakemle beraber zorlandıklarını vurgulayarak, ''Hakemlerin hücumları da iyiydi. Girmeyince girmiyor. Hakem Portekiz'e gittiğinde 'Fatih Terim'i sahadan attım' şeklinde havasını atabilir'' dedi.

-İSTİFA EDECEK Mİ?-

Bir Boşnak gazetecinin, ''İstifa edecek misiniz?'' sorusu üzerine Terim, ''Gazeteci, her yerde gazeteci'' derken, ''Ne yapacağıma ben karar veririm. Hele bir siz Dünya Kupası'na gidin de benim ne yapacağımı ajanslardan öğrenirsiniz'' diye yanıtladı.

Terim, devre arasında da soyunma odasına gittiğini vurgularken, 3. oyuncu değişikliğini neden yapmadığı sorusunu da, ''Üçüncü değişikliği yapmadım. Yapsaydım bir hataydı. Ama oyun iyi gidiyordu. Bunu bozmak istemedik'' diyerek yanıtladı.
Ajansspor

LifeYourself
10.Eylül.2009, 04:44
Fatih Terim istifa etsin falan diyoruzda boyna adam 3. yaptığında da istifa etmesi lazımdı o zaman.Zaten şansa bala gelmiştik o yerlere semih 90 da golü atıodu tur atlıyoduk.Bu terimin taktiği miydi sanki.Ama 3. olduk diye bunları gözardı ettik.Şimdi çıkma şansımız yok diye hemen Terim istifa.

nekop
10.Eylül.2009, 04:48
Biz Dünya Kupasına katılma ihtimalimizi zaten Estonya,Belçika maçlarında kaybetmiştik..

T Peezy
10.Eylül.2009, 05:05
zaten 2 maçı da kazansakta averajla yine bosna 2. olur çok fazla gol attılar biz diğer maçlarda gol bile atamadık puan durumuna bakın bi

scar face
10.Eylül.2009, 05:08
Maça fırtına gibi girince Almanya maçı aklıma gelmişti o maçtada fırtına gibi baslayıp kaybetmiştik...
ikinci yarı her seyi denedik olmadı artık DKupası hayaldir fmde,peste,fifada falan gideriz anca...

Gökhan Gönül'e skandal demis bi arkadas burası milli takım konusu,objektif olmaya calısıyorum ama yöneticilerimizde o mesaja dokunmamıs gercekten yazık...Acaba bu yorumu yapan şahıs futboldan,kanat bindirmelerinden,teknikten,kademeden,savunmadan,of anstan ne kadar anlıyor...

Aslında yapılan yorum Gökhan'a değil.Takımcılık yapılmaya çalıştığı açıkça belli oluyor...Eğer Sabri Sarıoğlu Gökhan'dan daha iyiyse bırakıp forumu üç taş oynayalım...

Maksic
10.Eylül.2009, 05:32
Artık bu iş bence bitti Bosna'ya play off'ta başarılar dilemek gerek artık bu saatten sonra play off mucizeler ötesi Fatih Terim'in misyonuda bitmiştir bu saatten sonra kendi kariyerinide düşünmek istiyorsa kulüp takımlarından birisine geçsin..

Memedov
10.Eylül.2009, 05:44
İspanya satar maçı Bosna'ya, rahat olun...

evet evet. biz Estonya ve Belçika gibi takımları yenemeyelim. İspanya da bizim kupaya gitmemizi dört gözle bekleyecekti zaten.

bırakın bu işleri, artık uyanma zamanı Türk futbolu ileri gideceğine geriye gidiyor fark edemiyoruz bile.

2002 dünya kupası 3.lüğü dışında ne yapmış Türkiye ? 7 seneden bu yana gelen tek başarı avrupa 3.lüğü.

bu takım Brazilya ve Arjantin ile kafa kafaya oynar. İspanya ile oynadığımız maçlara bakın İspanya'dan daha iyi oynadık ama iki maçta da kaybettik.

Fatih Terim ile olmaz bu işler, olmuyor da zaten bugün daha iyi gördük.

En mühim maçında sen takımını sahada yanlız bırakıyorsan, hakemin şike yaptığından şüphe etmem, senin maçı sattığını düşünürüm.

Memedov
10.Eylül.2009, 05:57
Sakatlıktan yeni çıkmış Semih, Askerlikten ve geçirdiği sakatlıklardan sonra iyi performans gösteremeyen Nihat.

Forvet'in yükünü dayamışın gencecik Sercan'a ne şişhane ne kebap. adama sorarlar Fatih Tekke nerde ? diye.

sağ kanat da oynayan oyuncuların performansı ortada, sağdan Gökhan Gönül'ün bindirmeleri dışında atağımız yok. Nerede Gökdeniz ? diye sorarlar adama.

Gerçi Fatih Terim'e bizim medya bunları soracak kadar yürekli bile değil. Basın toplantısında soru soracak olan habercilerimizin anca sesi titresin. UEFA kupasını Türkiye'ye getirdi, Süper Kupayı Türkiye'ye getirdi iyisin be sinyor. ama takıma kişisel problemlerini yansıtmayacaksın. senden geçti bu işler artık be sinyor.

Takımda kişisel problemi olan futbolcuyla işin olmuyorsa, senin de kişisel problemlerin varsa bunu takıma yansıtmayacaksın, yok illa yansıtırım ben böyleyim diyorsan senin Türkiye Milli takım sorumluluğunda işin yok.

ihtiyacın olduğun bölgelere, sırf kişisel problemin var diye adam almazsan böyle de Dünya Kupasını Evinden izlersin, Bizlere de destekleyeceğimiz gururlanacağımız takım izletmezsin.

Teşekkürler sana Türkiye'nin en iyi kariyerli teknik direktörü. kariyer senin olsun Milli takım bizim. Avrupa maçlarından sonra kimseye danışmadan istafanı verdiğin gibi, umarım bugünden sonrada kimseye danışmadan istifanı verirsin.

erdemzorer10
10.Eylül.2009, 06:34
2010 Dünya Kupası Eleme gruplarında Güney Amreka grubu da dahil en pozitif futbolu oynayan ülkelerden biriyiz hatta belkide başında geliyoruz..
Arkadaşlar şöyle bi düşünün bu grupta bugün dışında bir tane kötü oynadığımız maç yok..Madrid'deki 20 dk dışında hiçbir maçta gerçekten kötü sayılabilecek bir futbol oynamadık aksine göze hoş gelen ileride birçok varyasyon üreten sürekli golü düşünen bir Milli takım vardı sahada..
Ama futbol şansı yanımızda değildi..İspanya maçlarında en az 3 puanı haketmiştik,Belçika-Estonya maçlarını tek kale oynadık 2 puan aldık..
Bazen oynamak yetmiyor..Futbol şansı da gerekiyor..
Bu cümleleri Fatih Terim konusunda yapılan eleştirilere ithafen yazdım..
Evet görünürde bir başarısızlık vardır ama oynanan ftbol adına bunu söylemek futbola ihanettir..Milli takımımız 2010 elemelerinde ciddi anlamda iyi futbol oynamıştır fakat Dünya Kupası'na gitme şansını büyük ölçüde yitirerek başarısız olmuştur..Bu ikisini karıştırmamak gerekiyor..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Buna ekleme olarak..Ben Fatih Hoca hatasızdı demiyorum..Kesinlikle onun da eleştirdiğim yönleri oldu ama Türk Milli Takımı'na yıllardan sonra aradığı özgüveni her maçı kazanma arzusunu anca o katabilirdi ve bunu başardı..
Bunun en büyük örneği son şampiyon İspanya karşısında oyun 1-1 iken bizim tüm hatlarımızla hücumda olduğumuz esnada kontradan gol yememizdir..

Bordo61Mavi
10.Eylül.2009, 07:17
2010 bitmistir. Bi zahmet artik Fatih Terim gitsin.

Her zaman son dakkaya birakirsak sonucu husran olur ve olduda. Ben yabanci teknik direktorden yanayim en azindan belli bi sistemimiz olur. Bakin bugun Ingiltereye, Fabio efendi beraber oyniyamiyan futbolcu grubunu ne hale getirdi.

Mac hakinda yorum olmamasi lazim, biz hakimizi Belcika, Estonya ve Ispanya (evde) maclarinda kaybetik bu 3 sansi degerlendiremedik. Bosnaya basarilar

ShevAnil
10.Eylül.2009, 08:01
Bende yabancı teknik drektör istiyorum. Fatih Terim sevdiğim bir hocadır fakat artık milli takımdaki kredisini doldurdu. İtalyadan bir takım çalıştırsın.

Varonil
10.Eylül.2009, 08:11
Sakatlıktan yeni çıkmış Semih, Askerlikten ve geçirdiği sakatlıklardan sonra iyi performans gösteremeyen Nihat.

Forvet'in yükünü dayamışın gencecik Sercan'a ne şişhane ne kebap. adama sorarlar Fatih Tekke nerde ? diye.

sağ kanat da oynayan oyuncuların performansı ortada, sağdan Gökhan Gönül'ün bindirmeleri dışında atağımız yok. Nerede Gökdeniz ? diye sorarlar adama.

Gerçi Fatih Terim'e bizim medya bunları soracak kadar yürekli bile değil. Basın toplantısında soru soracak olan habercilerimizin anca sesi titresin. UEFA kupasını Türkiye'ye getirdi, Süper Kupayı Türkiye'ye getirdi iyisin be sinyor. ama takıma kişisel problemlerini yansıtmayacaksın. senden geçti bu işler artık be sinyor.

Takımda kişisel problemi olan futbolcuyla işin olmuyorsa, senin de kişisel problemlerin varsa bunu takıma yansıtmayacaksın, yok illa yansıtırım ben böyleyim diyorsan senin Türkiye Milli takım sorumluluğunda işin yok.

ihtiyacın olduğun bölgelere, sırf kişisel problemin var diye adam almazsan böyle de Dünya Kupasını Evinden izlersin, Bizlere de destekleyeceğimiz gururlanacağımız takım izletmezsin.

Şu cümlelerin altına imzamı atıyorum.Tamam Fatih Terim'in Türk Milli takımına kazandırdığı motivasyon,hırs ve özgüven bize birçok zafer kazandırdı ama bunlar gözardı edilemez.

TR.CaPTaiN
10.Eylül.2009, 08:36
Şu saatten sonra pek bir önemi, anlamı var mı bilemiyorum ama Emre ve Arda önümüzdeki Belçika deplasmanında cezalı duruma düştüler.

Ahmet Göktaş
10.Eylül.2009, 08:39
Bence acilen Zico gelmeli.Tam bir turnuva takımı yaratır.

RaSenGan
10.Eylül.2009, 08:40
Rijkaard hem Galatasaray'ı hem Milli Takımımızı yönetsin :p

Gelen gideni aratmıycaksa gitsin Fatih Terim.

tarikko
10.Eylül.2009, 09:27
Bu takima gelmesi gereken hoca Guus Hiddinktir bana gore.Taktik zekasi ve tecrubesiyle milli takimimiza ozlenilen basarilari yeniden yasatacak hocadir..

Ahmet Göktaş
10.Eylül.2009, 09:50
Bu takima gelmesi gereken hoca Guus Hiddinktir bana gore.Taktik zekasi ve tecrubesiyle milli takimimiza ozlenilen basarilari yeniden yasatacak hocadir..

Katılıyorum.Hiddink , Zico başka kimler var turnuva takımı yaratabilecek TD. Aklıma gelir birazdan :D

Addolorato
10.Eylül.2009, 12:28
Ermenistan'ın yendigi Belçika'yı yenemeyiz şimdi iyice tuz biber olur.

SAİT71
10.Eylül.2009, 12:38
şimdi üslubumu bozmak istemiyorum. Bu iş Terimle olmayacak.

Gidemesekte devam edeceğiz diyorlar ki böyle bir zihniyet olamaz. Kaç turnuva kaçırdık bu Terimle... Son dünya kupasında yoktuk. Şimdide bana göre şans mans felan kalmadı.Estonyayı yenerler giderler. Biz iyi bir takım değilmişiz. Resmen döküldük. O aldıkları primlerde benimde hakkım varsa hepsi haram zehir zıkkım olsun. yazıklar olsun. Bu gruptan çıkamadık.

Terim in yaptığını bende yaparım. Ulan senin yenemediğin Belçika yı İspanyta 5 ledi, Ermeniler 2-1 yendi. Senin yenemediğin Estonyayı Bu bosna 7 tane atıp gönderdi. Bu kadar büyük turnuvalarda yoksak biz küçük takımız demektir ki zaten öyle. Helal olsun terim yine başardın. Senden hoca felan olmaz. Sen hoca değilsin lütfen bırakta tvden izlerken daha fazla sövdürme kendine ve o oyuncularına...

eXcitinG
10.Eylül.2009, 12:45
GüLe güLe Afrika.

SAİT71
10.Eylül.2009, 13:11
Bu arada maçtaki iki isim Ceyhun Gülselam ve Volkan Demirel i kutluyorum süper maç çıkarttılar. Volkan ın maşşallahı var zaten ama Ceyhun o yaşta bu kadar stresli maçta güzel müdahaleler yaptı. Tek başına savunmaya kadar geldi ve topu aldı. helal olsun vallahi..

Trabzonspor
10.Eylül.2009, 14:24
Ya inanamıyorum şu olanlara.Bizim millli takımımz buralarda olamaz.Ya Şenol Güneş Dünya 3.sü yaptı takımı ertesi kupya gidemedik diye hemen yolladılar.Ersun Yanal bir maç kaybetti sadece milli takımda adamı yolladılar bu İmparator dedikleri şahsiyet mafetti takımı kendi kafasına göre işler kahraman olma istekleri vs vs yeter da artık ne yüzsüzbi insan bu ya bırak da yakasını şu takımın.

Dün akşamki maçta milli takımın sistemi nedir bilen var mı ya ?Ceyhun sağ bek oynarm?Gökhan Sağ açıkta mafetti al da işte Nihatı,Emre rezil durumlara düşüyor koşamıyor Nuri oturuyor bu nasıl bir anlayıştır ya anlamadım ben.

El Barto
10.Eylül.2009, 15:34
Maçı seyretmedim dün. Bu sabah bütün gazetelerin spor sayfalarına ve yorumlara baktım. Herkes veryansın ediyor. Fakat Arda'nın direkten dönen bir topu varmış son dakikalarda o girse sanırım herşey tersine dönerdi.

Bir Dünya Kupasında daha Brezilya'yı veya diğer başka takımları destekleyeceğiz sanırım. Kendi düşen ağlamazmış.

Ermenistan, Estonya, Belçika, Bosna ve İspanya takımlarının bulunduğu grupta 8 maçta 12 puan 3 averajdayız ve son Avrupa Şampiyonasında yarı final oynadık hatta finali kaçırdık. Yarı final tesadüf dendi şu dendi bu dendi ama bu hallere düşeceğimiz kimsenin aklına gelmezdi heralde.

SAİT71
10.Eylül.2009, 15:39
Bence hani olurda şans veya kazanın en büyüğü gerçekleşip bosna 2 maçı kaybeder ve bizde gidersek Bu terim ile yollar ayrılmalı. Yani 2 maç sonunda yinede Terim gitmeli.

Yerine Şenol Güneş Gelmeli. Onada bu kadar sabır gösterilseydi belki AVrupada kupa alırdık şimdiye..

Trabzonspor
10.Eylül.2009, 15:45
Emre alakası yok şu oyunun ardından yenseydik Bosnaya yazık olurdu zaten.

Fatih terşm gitmediği sürece bu takım böyle olur.

Addolorato
10.Eylül.2009, 15:47
Bir Gökdeniz bir Fatih Tekke olsaydı böylemi olur diyerek kalıplaşmış eleştiriyi yapayım..

nerazzuri
10.Eylül.2009, 15:52
Bosna'da 11 oyuncun son dakikaya kadar afedersiniz kaba etini yırtsın, yorgun oldukları halde çaba göstersin dünden beri okuyorum yapılan yorumlara bakın.

Millet olarak nankörüz. Herşey bir gole bakar bu ülkede.

SAİT71
10.Eylül.2009, 16:20
Afedersin ama son iki dünya kupasında yokuz ne bekliyordun alkışlayaylım mı :D

King_91
10.Eylül.2009, 16:32
bence suç onda veya bunda değil . suç zihniyette . hiçbir zaman yumurta kapıya dayanmadan bu takım oynamıyor . hiçbir zaman işleri baştan sıkı tutamıyoruz . bosnadan 4 puan aldık 2 maçta . ama gel gör ki adamlar bizden 4 puan önde . hiçbir zaman bu takımları yenmeyi öğrenemedik . estonya ermenistan belçika gibi abuk subuk takımlara hiçbir zaman gerekli motivasyonu sağlayamadık . bosna hiçbirine puan kaybetmedi biz hepsine puan verdik .
Dün de kötü oynamamıza rağman 5-6 tane gol olabilecek pozisyon vardı . Bosnanın iyi bir takım olmadığını düşünüyordum yanılmadım da , kötü Türkiye'den bi dünya pozisyon yediler .
Bu turnuvada olmalıydık . Gerçekten çok yazık oldu ...

bugra 1905
10.Eylül.2009, 16:44
Bosnayı Tebrik Ederim Doğrusu Hiç Üzülmedim Varsın Onlar Gitsinler Dünya Kupasına
Hakem Resmen Bosnaya Yardımcı Oldu Ben İnanmıyorum Bu Maçın Temiz Olduğuna Bosna Hersekliler Hakemi Satın Almışlardı Aşırı Sert Oynadılar Ardayı Deyim Yerindeyse Ezdiler Ama Ardanın Bir Faulüne Kart Verdiler Ayrıca Kazandıkları Frikik Kesinlikle Öncesinde Faul Yoktu Yazık Oldu Bize Ne Diyeyim
Ayrıca Bosnanın O Sırık Kalecisi Maç İçinde Aşırı Çirkefti Semihe Çirkefce Hareketler Yaptı Bosnalı Oyuncular Faullerde Yerlere PasPas Oldular Futbolu Çirkinleştirmek İçin Elinden Geleni Yaptılar
Denilecek Bir Şey Yok Bir Dünya Kupasını Daha Evimizde Brezilyayı Arjantini İtalyayı Destekleyerek Geçireceğiz

Melekovic
10.Eylül.2009, 17:39
Yalnız bilmiyorum özellikle golü yediğimiz andan sonra Fatih Terim'in atılmasıyla da birlikte oyunumuzda bir düzensizlik başladı, oyuncu kenara bakınca hocasını görmek ister, antrenörlerimizde çok yetersiz ya da Fatih Terim ben ben ben diyerek onlara gerekli özgüveni vermiyor. Ben futbolcu olsam bir teknik direktörümün atılışını görsem, bir de manasız manasız boş boş bakan antrenörlerimiz görsem keyfim kaçar herhalde bu maç nasılsa gitti diye düşünüyolardır derim. Bosna'da laubaliğinden o aralarda ve ikinci yarının belli aralarında çok kaçırdı,Volkan'ı tebrik etmek lazım gerçekten. Bu kafayla berabere kalmamız bile mucizeydi,oyuncularımız hep acaba vurursam kaçırırsam ne olur mantığıyla oynadılar,sonradan akılları başlarına geldi ama çok geç oldu. Fatih Terim'in artık bence gitmesi gerekiyor. Ya da bir yolunu bulsunlar elemelerde başka hoca,finallerde Fatih Terim çalıştırsın :D :D :D Çünkü grup maçlarını çok kötü oynayan ama turnuvalarda verdiği motivasyon ile başarı sağlayan bir hoca. Ama malesef teknik yönden kendini geliştiremedi,1996-2002 arasındaki halinde kaldı,yerinde saydı hatta geriye bile gitti.

Artık Fatih Terim ile buraya kadar olmalı,ben yaparım ben ederim diyor,artık oyuncu seçiminden bile habersiz, İspanya maçındaki gibi takım şokta o kameralara poz verme derdinde.

Dünya kupası mucizelere kaldı. Böyle giderse Avrupa Şampiyonası elemelerinde de yine şeker gibi kura çektik deriz yine belki acı çeke çeke son anda play offlara kalırız ya da kalamayız.

Çok yazık çünkü Dünya kupasına katılsak gerçekten çok iyi bir sonuç alacak bir kadroya sahibiz.

Fatih Terim'in yolu bence buraya kadar, artık biraz egosunu bir kenara bıraksın biraz megalomanlıktan kurtulsun ben ben demesin ve düşünsün. İstifa etmeli ama öyle sen istifa et de biz kabul etmeyelim sen devam et şeklinde bir istifa değil. Öyle bir şey yaparsa şayet herkesin gözünde düşer ve kimse onu takmaz.

yaman76hakanFB
10.Eylül.2009, 18:08
Bu rüya dün değil,aslında beraberlikle sonuçlanan Estonya ve Belçika maçlarında bitmişti..Ama umut etmek her zaman güzeldi ve biz rüyayı biraz daha uzattık kendi kendimize..Düne gelince..Oyuncularımız ellerinden geleni yaptı,bu kadar tekme tokata rağmen ancak bu kadar top oynanır,pozisyona girilir..Uluslararası alanda birazcık saygınlığımız varsa bu hakemle sonuna kadar uğraşmalı..Çok ciddiyim.. Rezil ötesiydi..

deniz.91
10.Eylül.2009, 18:56
Ya şu grupta düştüğümüz hallere bak gruplar açıklandığında ispanyayla güle oynaya çıkarız lideriğide iki ispanya maçı belirler diyodum gerçekten çok üzücü bir hoca değişikliği iyiolaur gerçekten mesela bir arkadaş demiş rijkaard gsnin yanına milli takımıda alsa diye çok iyi seçim olur cidden

ThersoN
10.Eylül.2009, 19:30
polonya ve belçika'nın hocaları görevlerini bıraktı, yani aslında belçika bıraktı, polonya'nın ki kovuldu, daha grup maçları devam ederken, bizimki halen daha umutluyuz diye konuşup orda faul yoktu diye kendini savunuyor, küçük düşüyor iyice bence hiç konuşmadan istanbula gelip istifasını vermeliydi

Alicanfmfan
10.Eylül.2009, 19:38
Yabancı bir hoca gelirse milli takımdan sogurum,kimse kusura bakmasın...

bursa_mc
10.Eylül.2009, 20:12
Fatih Terim'in olası bir istıfası sonucunda gelecek hoca inşallah Rıdvan Dilmen olur..

barahir
10.Eylül.2009, 20:33
Arda'nın direkten dönen topu gol olsaydı fatih terim omuzlardaydı şu anda.. O ne yapsın? Çıkıpta gol mü atsın..

Memedov
10.Eylül.2009, 23:07
Arda'nın direkten dönen topu gol olsaydı fatih terim omuzlardaydı şu anda.. O ne yapsın? Çıkıpta gol mü atsın..

Ne alaka yahu ? Dün çok mu iyi oynadık. Estonya'yı 4-2 yendik diye takımı göğe çıkardık. Bu Estonya'ya Bosna 7 attı. ilk maç aklımız neredeydi?

Sorunda senin dediğinde zaten, Fatih Terim çıkıp gol atamayacağına göre gol atacak oyuncuları takıma çağıracak. kişisel problemlerini takıma yansıtıp oyuncuları kadroya almayıp macera ararsan Dünya kupasına gidemememizin en büyük suçlusu Fatih Terim'dir.

Alicanfmfan
10.Eylül.2009, 23:11
Herkes Terim'e yükleniyor o zaman bende Sercan'a yükleneyelim o karsı karsıya kacırmasa suan galip gelmiştik , dünya kupasına gidememizin en büyük suclusu Sercan Yıldırım'dır :),herkese göre bir suclu vardır ama bütün sucu Terim'e yıkmak ayıptır.

Nedvedmania
10.Eylül.2009, 23:16
Bir Boşnak gazetecinin, ''İstifa edecek misiniz?'' sorusu üzerine Terim, ''Gazeteci, her yerde gazeteci'' derken, ''Ne yapacağıma ben karar veririm. Hele bir siz Dünya Kupası'na gidin de benim ne yapacağımı ajanslardan öğrenirsiniz'' diye yanıtladı.

Hala gruptan çıkacağımızı düşünüyor. O da güzel :)

gerrrard
10.Eylül.2009, 23:23
Herkes Terim'e yükleniyor o zaman bende Sercan'a yükleneyelim o karsı karsıya kacırmasa suan galip gelmiştik , dünya kupasına gidememizin en büyük suclusu Sercan Yıldırım'dır :),herkese göre bir suclu vardır ama bütün sucu Terim'e yıkmak ayıptır.

Malesef evet bu duruma gelmemizin bütün suçlusu Fatih Terim'dir. Sercan'ı oynatan kim? Fatih "the emperor" Terim değil mi? Onun yerine bir Fatih Tekke alınsaydı nasıl olurdu mesela Alican?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Hala gruptan çıkacağımızı düşünüyor. O da güzel :)

Sanırım Bosna'nın play-off maçları için söyledi onu.

Memedov
10.Eylül.2009, 23:35

Zihniyet bu mu ? 18 yaşında ki adama bel bağlayan kim ? Fatih Terim. Nihat madem oynayamayacak onun yerine Fatih Tekke alınamazmıydı ? geçin efendim bu işleri İspanya maçları hariç adam gibi top oynadığımızı hatırlamıyorum ben.

sen Sercan'a yüklene dur, Fatih Terim'de milli takımın başında durduğu sürece biz daha bir çok turnuvaya katılamayız.

Sirius Black
10.Eylül.2009, 23:47
Çoğunluk kendi takımının oyuncusunu koruyor, rakip takımınkine sallıyor. Bu millet bence haketmiyor dünya kupası falan, o birlik pek yok çünkü. Ayrıca umut falan yok, bitti bu iş. Bu kadar saçma sapan puan kayıplarından sonra, gitmemiz ayıp olur.

Her kötü sonuç sonrası olduğu gibi başladınız yine suçlu aramaya...

Beş gün önce mükemmel dediğiniz oyunculara laf atma yarışındasınız...

Alınan iyi sonuçlarda nasıl takım olarak başardıysak şimdi de takım olarak başarısız olduk.O,şu,bu demeye gerek yok...

Herkes elinden geleni yaptı.Olmayınca olmuyor.Yapacak birşey yok...

Arda,Gökhan,Ceyhun kötüydü vs demenin bir mantığı yok.Türkiye kötüydü,Türkiye şanssızdı,Türkiye Türkiye gibi oynamadı...

Geçmiş olsun...

Konu içerisindeki en mantıklı yorumlar. Bunların üzerine diyecek bir şey bulamadığım için direkt alıntı yapıyorum.

CeNTeR_TR
11.Eylül.2009, 00:33
Bu dediğin doğru da bende seni çözemedim arkadaş. Arka sayfada Arda'ya saydırıyordun, daaha önceki sayfalarda bir kaç garip yorumlarda daha bulundun; şimdi de o yorumların tam aksine bu postu attın :icon_smile: Neyse doğru düşünceyi bulman güzel. Katıldğım tek mesajın bu konudaki.

Emre edit olayı olmadığı için en son böyLe toparladım.Kendi fikirLerimizi söyLeyince hemen karşı atak geliyor en iyisi kendimizi kandırmak dedim ve bu mesajı yazdım .. Kısacası kandırdım sizLeri ve kendimi ..

Tüm suç Fatih Terimdedir başka kimsede değiL bu görüşümüde sonuna kadar savunurum ve savunmayada devam ederim.

MeMo
11.Eylül.2009, 00:56
Maç hakkında yorum yapmak istemiyorum hiç bir oyuncumuzu ayırmak istemiyorum ama bu çöküşü sadece Gökhan'ın suçu olarak gösterip skandal diyenler olmuş.Yazıklar olsun.

murat taşlı
11.Eylül.2009, 13:47
Arkadaşlar maçları neden savaş havasında görüyorsunuz 2 gündür yorumlara bakıyorum herkes birilerine saydırıyor tabiki üzüldük eleştiri yaptık ama bu insanlar bizler için ordalar maçtan önce burda herkes kendi kafasından bi kadro yaptı sahaya çıkan kadro ile ne kadar farklı idi olmayınca olmuyor bazen demekki olayı takımlaştırmaya gerek yok bu havada gerçek doğru ortaya çıkmaz .Elimizde iyi ve genç bir kadro var,sistemi olan sistemi bizim takıma uyacak olan bir hoca yola devam edilebili Terim çok yıprandı.Emeği geçen herkese teşekkürler Bosna ya başarılar.Maç hakkında kendi görüşüme göre bizim oyuncular orada beklediği kardeşliği sahada göremeyince duyguları karıştı ve sahada istediklerini yapamyınca sinirlendiler maç boyuncada devam etti.Bence galibiyetleride mağlubiyetleride fazla abartmamak gerekiyor.Galip geldiğimiz maçtan sonra tv yorumlarını hatırlıyorum Brezilya ,Arjantin vs vs takımlarla kafa tutacağımız söyleniyordu,şimdi zaten çok kötüydük deniyor bizde bir denge yok maalesf 1 maçta herşey değişiyor

Addolorato
11.Eylül.2009, 13:56
1954Dünya Kupası için İspanya ile eleme maçları yapılıyordu. Madrid'deki ilk karşılaşma 4-1 kaybedilince, federayon başkanı Ulvi Yenal teknik ekibi ile istifa etti, yerine gelen Orhan Şeref Apak yeni hocalar ve genç oyuncularla İspanya'yı İstanbul'da 1-0 yendi. O zamanki statü gereği tarafsız saha Roma'da oynadığımız maç 2-2 berabere bitince, Franco adlı İtalyan çocuğunun attığı kura sonucu Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandık. 58 yıllık spor yazarıyım. Başkan olarak Yenal'ları, Apak'ları, Polat'ları, Çorbalı'ları ve daha nicelerini gördüm. Ama başarısızlık karşısında seyirci kalan ve hatalı olanları "2012 yılına kadar anlaşmamız var. Sonuçlar ne olursa olsun hocamız görevde kalacak" diyen birine ilk defa rastlıyorum.

5 yıllık anlaştığı Milan'dan o sene kovulan, 48 milyon dolarlık transfer yaptığı Galatasaray'da başarısız olup işine son verilen, Hakan Şükür'ü Milli Takım'a almadığı için grubunda namağlup ve ikinci sırada olan Ersun Yanal'ı, Ulusoy'u kullanarak uzaklaştırıp ay-yıldızlı futbolcuların başına gelen Fatih Terim ne yaptı? Son Avrupa şampiyonasına katılabilmek için herkesin gördüğü fakat söylemediği "Dostluk(!)" ikramlarıyla Ukrayna, Arnavutluk ve Bosna Hersek karşısında 1-0'lık sonuçlarla kazandık. Şampiyonada ise Milli Takımımız iyi oynayarak, çok pozisyona girerek herkesi sevindiren ve tatmin eden bir futbol ortaya koymadı. Kendisinden çekinen ve skor yazarı olanların göklere çıkardığı Fatih Terim, futbolcuların başarısının üzerine çöreklenip maaşını görülmemiş bir seviyeye (Şenol Güneş ve Ersun Yanal'ın en az 5 katı) yükselterek koltuğun kuruldu. Özgener görüşünde ısrar ediyorsa ya istifa etmeli ya da gereğini yapmalı.

SAİT71
11.Eylül.2009, 15:19
Arkadaşlar Terim'e yüklenmeyelim ama neden yüklenmeyelim?

Malta yı felan geçiyorum o korkulu sancılı grubu sadece bu seneye bakıyoruz.

İyi takımızya, Yarı final oynadıkya biz hep büyüğüz Dünya büyük bizde büyüğüz ama bu iş reklamlarda poz verip ağzını yamultarak konuşmayla bitmiyor. İspanya büyük Adam dalga geçti 8 de 8 yaptı. Rusya 20 puanı geçti. Almanya oda Rusya ile çekişiyor hemen hemen aynı puandalar. Birde bize bakın. Son Euro 2008 yarı finalistleri arasında en rezil biziz. Rezilki Bosnaya yenilmemişiz 4 puan almışız normalde önde olmamız lazımken Estonya gibi futbolda hiç bir sözü olmayan ülkeyi yenememişiz. Halbuki rakip Bosna evinde 7 tane sallamış. Gelecek maçta kesin yenerler. Ondan sonra Belçika. Kendi evimizde 1-1 berabere kalıyoruz. Öyle böyle hakem komplo kurmuş vs.. vs. E o kadar pozisyona girdin bi tane daha atsaydında millete koz verdirmeseydiniz.

Ben anlamıyorum o kadar pozisyona girdik olmayınca olmuyor bahaneleri bu. Tamam bir maçta iki maçta olsa anlarız ama her mahalle takımında aynı bahane. Sayısız pozisyonumuz var bizi eleştiriyorsunuz ama oyuncularım çok pozisyona girdi olmadı, ben takımıma güveniyorum bir hata varsa benim. Uçurumun kenarına alışığız. İspanya büyük takım yenilirsek oynayarak yenileceğiz. Vs. gibi bana göre son derece saçma yorumları var.

Neyse Terim gitmeli. Türkiye büyük takım kimliğinden çıkmış, 2002 ve 2008 yarı finalistliğinin şanstan ibaret olduğuda kanıtlanmıştır. Ama oyuncularımız yenetekli tek sorun onları iyi taktikle maçlara motive etmek..

Yarı finalde o kadar iyi oynayan takım Maltayı-Estonyayı ve bir sürü mahalle takımını yenemiyorsa takımda değil hocada anormallik vardır..

Fietra 10
11.Eylül.2009, 17:39
Fatih Terim bu ülkedeki en iyi hocadır lafım yok..Milli Takımı Antrenörü sıfatını Türk antrenörler arasında kaldırabilecek tek isimdirde bana göre..Misyonuyla vs.

Ama gelin görünki beni çileden çıkartan bazı kişisel anlaşmazlıklar yüzünden bu takıma yazık etmesi..Allah aşkına benim takımımın çocukları oldukları için söylüyorum bunu şimdi fanatizm yaptı demeyin..Fatih o maçta sahada olmayı haketmiyormuydu ya da Rusya liginde lider takımın banko oyuncusu olan Gökdeniz en azından şu milli takım kadrosunda olmayı haketmiyormuydu ? ben gidipte niye kaleci Tolga'yı ya da Gökhan'ı almadn demiyorum bunu desem fanatizm olacaktır kabul..Ama gelin görünki Fatih Terim adına yakışmayacak bu kaprisleşmeler yüzünden çok şey kaybettirdi bize..Mesela Bosna maçında Toraman Önder'in yerine oynayamazmıydı ?

Kaçırdık treni iyi ya da kötü maçlar oynadık olmadı..Bundan sonra ne olmalı ? Fatih Hocanın gitmesini dogru bulmuyorum bunun bize katkısı olacagını da sanmıyorum ha sen bir Hiddink'i falan düşünüyorsan o başka ama öyle bi alternatifimizde yok..Ama Fatih Terim'in artık birşeyleri kabullenmesi lazım..Kardeşim kendinide yakıyorsun bu tartışmalar yüzünden..

2010'da Hollanda'yı tutacam artık:)

Melekovic
11.Eylül.2009, 17:58
Yani bir kaç yorumu okudum da Arda'nın topu direkten dönmeseymiş böyle mi konuşulacaktı Fatih Terim hakkında ya da futbolcular canlarını dişlerine taktı ama olmadı gibi mesajları,ya da hala eski takımının teknik direktörü olduğu için bir koruma kaygısı olanları. Ama gerçek sadece bir tane ve ortada. Dünya'da hiç Bosna ve Türkiye ile alakası olmayan birine bu maçı izlettirsen diyeceği tek şey Bosna'dan fark yemediği için Türkiye'nin şanslı olduğu olurdu. Bu kadar anlamsız bir sistem bu kadar uyuyan bir takım görmedim .Sakın ha kimsenin gözünü ilk 10 dakika ile son 20 dakika boyamasın.O tamamen Bosna'nın elemelerden çıkma stresi ile alakalıydı, ilk dakikalar stres son dakikalar ise skor koruma kaygısı,gol yapacakları pozisyonları bile ya Volkan kurtardı ya da vakit geçirmeyi tercih edip laubalice salladılar şutları.

Eğer böyle bir teknik direktör,2000'lerin başlarından beri kendini geliştiremeyen hatta geriye giden bir teknik direktör, sadece uygun takımla şampiyonalarda motivasyon özelliği ile bir yere getiren bir teknik direktör ki son 2 seneki davranışlarıyla o özelliği de kalmadı,yardımcılarını engelleyen ve önplana çıkmasını istemeyen bir teknik direktör eğer başımızda kalırsa biz daha çok gidemedik diye avunuruz. Daha önce söylediğim gibi maçı bir daha izleyin, Fatih Terim tribune yollanıyor, asistanların bakışlarına ve gözlerine dikkatlice bakın anlarsınız.

SAİT71
11.Eylül.2009, 18:00
Üstelik averaj takımı Estonyadan bile bir sürü pozisyon Artı 2 gol yedik...

CeNTeR_TR
11.Eylül.2009, 18:04
Fatih Terim'i övmeyin artık ya.
Sen böylesine kritik bir maçda oyuncu seçiminde hata yapıyorsan Böylesine kritik bir maçta 'acemice' sahadan atılıyorsan sen eleştirilmeye mahkumsun 'Sir Terim' Dudak uzatarak dil çıkararak kaşLarı oynatarak maç sonunda açıklama yapıyorsan sen eleştiriye mahkumsun Sayın Terim!

Sen takımını maça hazırlayamıyorsan , takımın öndeyken oyuncularına birşeyleri yansıtamıyorsan poLyannacılık oynamayıp gerçekleri kabul eden kişiLer tarafından eleştrilmeye mahkumsun Sayın Terim!