View Full Version : Bu harita hangi ülkenin
Trabzonspor
29.Aralık.2009, 14:15
Bu harita hangi ülkenin
http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs125.snc3/17272_220325862741_79472017741_3226961_5773591_n.j pg (http://www.facebook.com/photo.php?pid=3226961&op=1&view=all&subj=229072098320&aid=-1&auser=0&oid=229072098320&id=79472017741)
Bu harita hangi ülkenin
3 Eylül’de yazmış, uyarmaya çalıştım. 3 ay geçti hazırlıklar tamamlandı. Lansman yapıldı. Ve akıl almaz şekilde kimsenin umursamadığı ortaya çıktı. Bu ülkenin halkına, yöneticisine, bakanına, başkanına, kimseye dokunmadı. Kimse rahatsız olmadı. Kimse önemsemedi. Aynı gün arayıp sonra da yazısında bahseden Yılmaz Özdil dışında. Ve tabii Diyarbakırlılar.
O gün bu haritada Trabzon da vardı. Bugün Türkiye’nin tek şampiyon şehri, ülkenin tek gerçek futbol şehri, kulübün şehri geçtiği tek vilayet de haritada yok. Onlar da artık Türkiye’nin dışında. Şimdi de Diyarbakırlıların yanına Trabzonlular da eklendi. İki şehir aynı mağduriyeti yaşıyor.
Bugün durum şu:
2016 eğer bize verilirse Orta ve Batı Anadolu’ya verilmiş olacak. Doğu ve Güney Doğu’ya değil.
2016 eğer bize verilirse Ege ve Akdeniz’e verilecek, Karadeniz’e değil.
Şu haritaya bir baksanıza...
Bu haritayı bir Fransız gazetesi yapsa... Ülkemizi bölüyorlar diye ortalığı yıkarız.
Bu haritayı Yunanlılar yapsa Pontusculuk yapıyorlar der, nota veririz.
Açıkça söyleyeyim. Ben bu adaylığı desteklemiyorum. Birisi bana sorarsa bu organizasyonun alınmaması için elimden geleni de yaparım. Rakibiniz sadece İtalya ve Fransa değil. Ben de rakibinizim.
Kendimizden kaçıyoruz
Bırakalım bu işleri
Şimdi UEFA istemiyor diyebilirler. Yalan...
Şartlara uymuyor diyebilirler. Bu da yalan. Uymuyorsa da 6 senede o şartlara uyarsın.
Söyleyin, Trabzon’daki otel sayısı Guimares’tekinden daha mı az? Leipzig Diyarbakır’dan daha mı yakın? Sadece uçakla gidiliyor, alternatif yok diyecekler... Japonya’nın Kuzey’indeki adada yer alan Sapporo Stadı’na nasıl gittik?
Kore’nin Güneyi’ndeki Jeju Adası’na aynı Dünya Kupası’nda nasıl gidildi?
4 büyük organizasyona gittim. Hepsinde de organizasyon ülkenin her yerine, mümkün olduğunca her yerine yayılmıştı.
En doğudan en batıya, en kuzeyden en güneye kadar... Mümkün olabildiğince her yere. Çünkü zaten esas amaç budur. Ülkeyi top yekün harekete geçirmek. Ama biz toplam toprağın yarısından azına sığmaya çalışıyor, kendimizden kaçıyoruz.
Bu ayıptır. Bu suçtur. Ve buna ses çıkarmayan herkes de bu ayıba, bu suça ortaktır.
Normal bir ülkede Gökçeada’ya stat yapıp orada maç oynatmaya çalışırlar. Sadece Ege aynı zamanda bir Türk denizidir demek için. Ama nerede!
Eğer Diyarbakır ve Trabzon bu organizasyona uygun değilse. Bunu Cumhuriyetin 86’ıncı yılında gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorsan, hedefin, bu şehirleri 6 sene içinde hazır hale getirecek planlamayı ve çalışmayı yapmak olmalıdır.
Yok hayır böyle bir çabaya girişemem diyorsan da, yapılması gereken şey onları dışarıda bırakmak değil, aday olmamaktır.
Ne zaman uygun olurlar, sen de o zaman aday olursun.
Yoksa! Eğer sen bu adaylığa Diyarbakır’ı almıyorsan, Diyarbakır’la ilgili söyleyecek bir şeyin kalmaz. Ve bu, bu ülkenin kendi kalesine attığı en kritik gol olur.
Pes diyorum!
Tekrar ediyorum. Bu harita benim ülkemin haritası değil.
Bunu eğer dert etmiyor ve “ne olacak canım şartlar işte, UEFA öyle istiyor” vs., diyorsanız, ben de size ancak “pes!” derim, “yuh” derim...
Not: Bu yazıyı yazarken gazeteden sevgili editör arkadaşım Levent Kalkan arayıp Fenerbahçe’nin konuyla ilgili bir açıklama yaptığını söyledi. Okudum.... Siz de muhtemelen Fenerbahçe böyle bir açıklama yaptığı için bugün gazetelerde bu konuyla ilgili bol bol haber ve yorum okuyacaksınız.
Kendi adıma şunu söyleyebilirim: İyi ki Fenerbahçe Stadı dışarıda kalmış!
En azından bu sayede, Fenerbahçe isyan edince belki konu tartışılır. Yoksa Trabzon’un, Diyarbakır’ın feryadını duyan olmayacaktı.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu durum çok canımı sıkıyor benimde bu ülkede bişeyler hiç mi değişmez doğuya resmen üvey evlat muamelesi yapıyorlar.
Neden batıdaki şehirlerde biz iyiliştimre çalışması yaparız diyorlarda doğuda yapmayız diyorlar olmaz diyorlar.
Başbakan diyorki şehirlerde gösterilerde kullanılan çocuklarımızı futbol topuyla uslandıracağız sen Diyarnakırda ne yapıyosunda onların gönlünü alacaksın ?
Karadenizde küçük çocuklar toplarıyla uyuyor onalrında hakkı yokmu bu organizasyonda babalarıyla stada gidip dünya yıldızılarını izlemeye?
Bu ayrımcılık varken bu ülkede birlik beraberlikte olmaz.
goosfraba
29.Aralık.2009, 14:28
Çok şahane bir yazı olmuş.
BeeTLeJuiCe
29.Aralık.2009, 14:36
Trabzona büyük şehirlerden tren ulaşımı var mı bilmiyorum ama UEFA'nın en büyük kriterinin, aday şehirler arasındaki ulaşım kolaylığı olduğunu bilmiyorsa bu yazıyı yazan, boşuna galeyana getirmesin kimseyi. Bi kerede yapıcı ol be medya. Ama yok olamazlar, tirajları düşer.
Avrupalılar ucuz ulaşım yollarını tercih edeceklerdir, tren başta olmak üzere deniz yolu(bursa), otobüs. Uçak hepsi için son çare olacaktır. Zaten o yüzden yedek şehirlere Trabzon, Urfa, Antep, Diyarbakır yazdılar.
DisCo
29.Aralık.2009, 14:41
Bencede gereksiz bir yazı olmuş. İş stad yapmayla bitmiyor. Bu tarz organizasyonlar için şehirlerin herşeyiyle hazır olması gerekiyor. Malesef Türkiye'de bu amaca hizmet edecek şehir sayısı bir elin parmağını geçmez.
Trabzonspor
29.Aralık.2009, 14:43
Tran var ancak hızlı tren yok ayrıca UEFA tren değil karadan karayolu ulasımını krıter olarak koymuş bunu bıryerde okumustum.
http://img707.imageshack.us/img707/4413/giris251209.jpg (http://img707.imageshack.us/i/giris251209.jpg/)
Ayrıca 6 yılda yapamıcakmısın butun alt yapıyı diğer ülkelerde neden ülkenin heryyerinde oluyor onlara verilirken kriterlere bakılmıyor mu adaş?
ToRoSKaPLaNı
29.Aralık.2009, 14:43
Diyarbakırın seçilmemesi normalde Trabzon gerçekten çok iyi taraftarı bulunan bir şehir 2016 da olması gerekirdi.Neyse zaten seçileceğimizi pek düşünmüyorum.Bunları seçildikten sonra düşünmek daha iyi olur.
Edit:Haritada Adana gösterilmiş ama bildiğim kadarıyla Adana da yok seçilen şehirlerin içinde.2. lig maçlarında bile neredeyse full dolduruyor adanalı stadı.Ama seçilmiyor.
MeMo
29.Aralık.2009, 14:46
Çok doğru bir yazı.Böyle bir haritayı başka bir ülke çıkarsa savaş çıkarırız.
Trabzonspor
29.Aralık.2009, 14:47
UEFA tarafından belirlenmiş kriterlerinin temel başlıklarını sıralayacak olursak;
- Stadyumlar
- Emniyet ve güvenlik
- Konaklama imkanları
- Karadan seyahat (Tren yolu değil, karadan seyahat - Ground Transportation)
- Havalimanları
- Ev sahibi şehrin tanıtımı ve taraftar alanları
- Hukuki detaylar
- IT gereksinimleri
ve Naklen yayın gerekliliklerini sayabiliriz.
Bu kriterlere baktığımızda Ankara, İzmir ve İstanbul dışında her bir şehrin bu kriterler açısından birden fazla eksiği olduğunu ama şampiyonaya kadar yapılacak yatırımlarla bu eksikliklerin tamamlanacağını herkes gibi bizler de görebiliyoruz. Hal böyle iken yapılacak yatırımlarla Van, Adana, Diyarbakır, Gaziantep gibi her biri önemli zenginliklerle dolu Anadolu şehirlerinin bile kolayca dahil edilebileceği bir şampiyonayı ülke coğrafyasının küçük bir bölümüne hapsetmenin mantığını anlamakta gerçekten de zorlanıyoruz.
Daha önce gerçekleştirilen hem UEFA hem de FİFA şampiyonalarına bakıldığında da kolayca görüleceği gibi şampiyonalarda maç oynanacak şehirlerin yukarıdaki saydığımız kriterlerin yanı sıra organizasyonun ülkenin tamamına dengeli yayılması, bölgesel ayırımcılık yapılmaması gibi kriterlere özen gösterildiğini görürüz.
Türkiye’nin de talip olduğu şampiyonadaki rakipleri olan Fransa ve İtalya’nın maç oynanacak şehirleri nasıl belirlediğini harita üzerinde görmenin zihinlerimizi açması açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz.
--------------------------------------
UEFA tarafından belirlenmiş kriterlerinin temel başlıklarını sıralayacak olursak;
- Stadyumlar
- Emniyet ve güvenlik
- Konaklama imkanları
- Karadan seyahat (Tren yolu değil, karadan seyahat - Ground Transportation)
- Havalimanları
- Ev sahibi şehrin tanıtımı ve taraftar alanları
- Hukuki detaylar
- IT gereksinimleri
ve Naklen yayın gerekliliklerini sayabiliriz.
kriterler burda işte bakın
BeeTLeJuiCe
29.Aralık.2009, 14:59
Aday şehirler arasındaki mesafenin en kısa olduğu aday ülke Türkiye. İzmir-Adana arası sanırım en uzun mesafe.
Marsilya ile Lille arasındaki mesafeye bir bakın.
Palermo ila Milan arasındaki mesafeye bakın.
Avantajlı olduğumuz nadir noktalardan biri.
Trabzon dahil olursa, İzmir-Trabzon arası en uzun mesafe olacak.
KanaKe
29.Aralık.2009, 15:09
Saracoglu'nun secilmemesi büyük bir terbiyesizliktir.
BeeTLeJuiCe
29.Aralık.2009, 15:10
Mustafa Karadan seyahata trende giriyor :D
Karadan seyahat olayına gelirsek, İstanbul-İzmir otoyol projesi 2010 yılında yapılmaya başlanacak, belkide başlandı bilmiyorum. Bu otoyol ile Bursa-İzmirde bağlanacak.
Ankara-Adana otoyol projesinin yapımı sürüyor. Bu projede otoyol Kayseriye yakın yerdende geçiyor.
İstanbul-Eskişehir-Ankara-Konya hızlı tren projesi var. İstanbul-Konya arası 3 saat sürecek.
Ayrıca Bursa-Ankara arası nerdeyse otoyol. Hızlı tren bağlantısıda var.
Konya hızlı treni ile Ankara-İzmir de bağlantılı olacak.
Yani karadan baya hızlı bi ulaşım olacak bu şehirler arasında.
2023'e kadar olan otoyol projeleride aşağıdaki resimde.
http://www.savastepe.bel.tr/haber_foto/2009/otoyol.jpg
BeeTLeJuiCe
29.Aralık.2009, 15:12
Saracoglu'nun secilmemesi büyük bir terbiyesizliktir.
Saraoğlu içinde nedenler var, Şehrin göbeğinde yer alması nedeniyle peşpeşe birden fazla maçın oynanacağı bir organizasyonda trafiği felç eder.
Uefa Finali tek maçlık bir organizasyon olduğu için fazla sorun teşkil etmedi, fakat yaşanan park ve trafik sorunundan dolayı Saraçoğlu kara listeye giren stadlardan. Bir daha onemli bir organizasyona ev sahibi olması şu anki şartlarla mümkün değil.
Ahmet Göktaş
29.Aralık.2009, 15:13
Saraçoğlu ve Samiyen olmalıydı İstanbuldan. Saraçoğlu yerine Olimpiyat listeye almak çok düşünüdürücü.
Trabzonun bu organizasyonu kaldırabileceğini sanmıyorum. Ulaşım ve konaklama olarak çok yetersiz.
Sekopej
29.Aralık.2009, 15:13
Şehirler ilk açıklandığında bende aynı tepkiyi verdim, hatta bunun hakkında yazdım da. Eğer organizasyonun adı Euro 2016 Türkiye ise, buna uygun şekilde yapılmalıydı. Kolaya kaçıp ayrımcılık yapılmamalıydı. Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Van, Samsun bu illerden de mutlaka olmalıydı.
Şu anda yapılmış stad yok Olimpiyat haricinde. Eğer tüm şehirleri stadları baştan yapmayı göze alıyorsan, şehirlerin altyapısını ve ulaşımı da gidermeyi göze alacaksın, eğer ben güçlü devletim diyorsan bunu yapacaksın, kaçmayacaksın.
Beni de çok rahatsız eden bir durum olmuştu ve hala rahatsız ediyor, umarım halk bu tepkisini yüksek sesle gösterir de, imkanı varsa bazı değişiklikler olur. Ha ülkenin doğusunu yönetmek, orayı Türkiye gibi düşünmek, orada yaşanların da en az İstanbul, İzmir'de yaşayanlar kadar refah seviyesinde olmasını ve gelişmesini sağlamak, bunu sağlayacaklara zor geliyorlarsa, ülke bölünmemeli diye göstermelik çığırtkanlık yapmasınlar. Daha ayzılacak çok şey var da, başım belaya girer diye susuyorum.
Sekopej
29.Aralık.2009, 15:17
Mustafa Karadan seyahata trende giriyor :D
Karadan seyahat olayına gelirsek, İstanbul-İzmir otoyol projesi 2010 yılında yapılmaya başlanacak, belkide başlandı bilmiyorum. Bu otoyol ile Bursa-İzmirde bağlanacak.
Ankara-Adana otoyol projesinin yapımı sürüyor. Bu projede otoyol Kayseriye yakın yerdende geçiyor.
İstanbul-Eskişehir-Ankara-Konya hızlı tren projesi var. İstanbul-Konya arası 3 saat sürecek.
Ayrıca Bursa-Ankara arası nerdeyse otoyol. Hızlı tren bağlantısıda var.
Konya hızlı treni ile Ankara-İzmir de bağlantılı olacak.
Yani karadan baya hızlı bi ulaşım olacak bu şehirler arasında.
2023'e kadar olan otoyol projeleride aşağıdaki resimde.
http://wowturkey.com/tr343/mesut_tr_8875139.jpg
http://wowturkey.com/tr343/mesut_tr_8875139.jpg
Japonya ve Kore'de, adalara nasıl karayla ulaşım sağlanmış acaba? Bir grubun maçlarını Tranzon'da oynası ne kadar zorluk çıkarır ki, 6 tane maç oynanacak, sonraki turlarda verme zaten, grup bitince diğer şehirlere geçsin seyirciler.
Saraçoğlu ve Samiyen olmalıydı İstanbuldan. Saraçoğlu yerine Olimpiyat listeye almak çok düşünüdürücü.
Trabzonun bu organizasyonu kaldırabileceğini sanmıyorum. Ulaşım ve konaklama olarak çok yetersiz.
Konaklama neden yetersiz olsun yahu, bir şehire milyonlar mı gelecek? Formula 1 gündeme geldiğinde İzmir çok istiyordu, dediler ki konaklama vs vs. Görüyoruz işte İstanbul'da yapılan F1 organizasyonunu, konaklayacak bol bol yer var da ne oluyor? Bu ülkede sadece İstanbul yok, eğer UEFA bir şehirde en fazla 2 stad olabilir diye sınır koymasaydı eminim 4 tane stad sadece İstanbul'dan girerdi.
BeeTLeJuiCe
29.Aralık.2009, 15:24
Serkan 2023'e kadar yapılacak olanlar orda, turnuva tarihine yetişmesi şu anda başlananlar dışında meçhul.
Birde bir seyirci o şehirdeki tüm grup maçlarını izlemez belki, belki her takımın bir maçını izlemek ister, ordan oraya gider. Olabilecek şeyler bunlar.
Cumhuriyetin 100. yılında sahip olabileceğimiz otoyol sayısı haritadaki gibiyken, turnuva için ekstra otoyol yapabileceğimizi sanmıyorum.
Sekopej
29.Aralık.2009, 15:29
O zaman 2024 için aday olsunlar Mustafa, 2016 için değil. Mesela Gaziantep'e kadar giden otoban var, Diyarbakır'a vermiyorsun Gaziantep'e ver. kusura bakma bunların hepsi bahane. 6 senede 1000 kmlik otoyol yapamıyorsa bu ülke, hiç kalkışmasın turnuva düzenleyeceğim diye.
Hiç yorulmasalardı, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Ankara. Yapsalardı bu illerde, ulaşım en fazla sürerdi 2 saat. Mis gibi günde 2 farklı şehirde 2 maç bile izlerdi gelen turüstler ne güzel!!!
Aşk-ı Şehir
29.Aralık.2009, 15:30
Anlaşılan o ki Eskişehir'e karşı çıkanlar çok. :)
Futbol ile seçim yapılsa zaten Trabzon seçilirdi mutlaka. Trabzon'lu arkadaşlar ( Adaş'ım dışında:)) Eskişehir'e çok karşı. Sürmene Manastırı yerine b..lu çayı'mı göstereceksiniz diye kızıyolar.
@hayfandogan:
Kardeşim Adanaspor'lu taraftarların stadını doldurmaları ile EURO2016 arasında bir bağ kuramadım açıkçası.:)
Ayrıca bu organizasyonun ülkemizin organizasyonu olduğunu unutmamalıyız. Bu Eskişehir'in, İstanbul'un, İzmir'in, Kayseri'nin, Ankara'nın, Antalya'nın, Bursa'nın organizasyonu değil TÜRKİYE'nin organizasyonudur. Böyle bir organizasyon birlik olmak gerekirken ayrılıkların çıkmasını çok saçma buluyorum.
eXcitinG
29.Aralık.2009, 15:32
Ya boşuna kasıyoruz zaten. Bize vermeyecekLer ki :)
Sekopej
29.Aralık.2009, 15:36
Eskişehir'e karşı çıkmakla alakalı değil olay, Eskişehir'de birisi rahatlıkla Ankara'ya, İstanbul'a gidip maçları izleyebilir. Aynı şekilde Konya'daki birisi de Ankara'ya gidip maçı izleyebilir. Yine aynı şekilde Bursa'da birisi de İzmir'e, Ankara'ya rahatlıkla kısa sürede ulaşıp maçı izleyebilir. Peki Trabzon, Artvin, Diyarbakır, Van? Burada oturan bizim insanımız ne kadar sıklıkla gidip bu maçları takip edebilir?
Ülkeye gelecek yabancılar çok yol gitmesin diye bu seçimleri yapan yönetenlerimiz, acaba kendi vatandaşlarının bu maçları kolayca izleyebilmesi için ne yapıyorlar? Bu tür organizasyonlarda yerleri homojen dağıtırsın ki, herkes o heyecanı yaşayabilsin. Biz demiyoruz ki final maçı ya da yarı final maçı buralarda oynansın, sadece grup maçları bile olsa, o verilmeyen yerlerde, bir baba oğlunu alıp 1 tane maça bile götürse, o çocuk için ne kadar büyük bir seviç olur düşünsenize.
Peki şimdi bir baba küçük oğlunu alıp Kars'tan, tek maç izlemek için nasıl gitsin?
Aşk-ı Şehir
29.Aralık.2009, 15:38
TFF'de benim dediklerime paralel bir açıklama yapmış;
Türkiye'nin projesine Türkiye'nin desteğini istiyoruz
29.12.2009
Türkiyenin projesine Türkiyenin desteğini istiyoruz
Avrupa 2016 Futbol Şampiyonası'nı düzenlemek için önemli bir yarışın içerisindeyiz. Bu aşamada tüm ülkemizin desteğini, Türkiye'nin projesinin yanında görmek arzusundayız. Adaylık çalışmalarına başladığımız günden bu yana yerli ve yabancı kamuoyundan aldığımız takdir, bu konudaki şevkimizi artırıyor.
Ancak dün yapılan bir açıklama, açık söylemek gerekirse bizleri şaşırttı. Destek olmak yerine, önyargılı ve somut bilgilerden uzak bir tutumu yansıtan bu açıklama karşısında, UEFA'ya bildirilen 8 şehir 9 stadın hangi kriterleri içermesi gerektiği konusunda bir bilgilendirme yapmanın yerinde olacağını düşünüyoruz.
Adaylık dosyasının alt başlıklarından olan ev sahibi şehirler ve stadlar konusu, UEFA kriterleri çerçevesinde titizlilikle ele alınmıştır. Söz konusu kriterler içinde; "Şehrin raylı sistem ya da metroya sahip olması, aday şehirler arasındaki mesafenin kısa olması, şehirlerin birbirine toplu taşıma sistemleri ile bağlanmasına engel olacak bir problemin yaşanmaması, ev sahibi şehrin yaz turizminde çekim merkezi olması, 50 bin seyircinin bir gecede diğer şehirlere rahatlıkla ulaştırılabilmesi, maçların oynanacağı stadyum ve çevresinin en az 100 dönümlük bir arazi içinde yer alması, aday şehrin turnuva için belirlenen 4 konaklama merkezine yakın olması, şehrin minimum 2600 odalık otel kapasitesine sahip olması" konu başlıkları, Haziran ayından bu yana UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki teknik toplantılarda değerlendirilmiş ve uzun çalışmalar sonucunda aday şehirler belirlenmiştir.
UEFA'nın aynı şehirde en fazla 2 statta maç oynanmasına müsaade etmesi ve final maçının oynanacağı stadyumun minimum 60 bin kapasiteli olmasının istenmesi, İstanbul'da 2 stad ile sınırlı tutulmasını beraberinde getirmiştir. Yeni projesiyle 81 bin kişiye ulaşması hedeflenen kapasitesi ile Atatürk Olimpiyat Stadyumu, final için belirlenen koşullara uygun tek staddır. Çevresindeki geniş alanlar ve UEFA'nın ana önceliği olan güvenlik konusunda oluşacak yeterliliğin yanı sıra ulaşım kolaylığı ve kapasitesiyle Türk Telekom Arena'nın, İstanbul'un 2.stad kontenjanına alınması daha uygun bulunmuştur.
Ayrıca Türkiye'nin daha önce farklı federasyon yönetimlerinde aday olduğu 2008 ve 2012 Avrupa Şampiyonluklarında aday gösterilen şehirler incelendiğinde, bu seçimin hemşerilik duygularına indirgenmeyecek kadar kapsamlı bir süreç sonucu yapıldığı rahatlıkla da görülebilir. Hatırlanacağı üzere EURO 2012 adaylık dosyası ile en yüksek teknik puanı alan TFF, EURO 2016 adaylığında da yine en yüksek teknik puanı almayı hedeflemektedir. Keza, teknik puanlama ev sahibi ülkeyi belirleyecek en önemli unsur haline gelmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu, sadece bu adaylık konusunda değil, bütçesiyle ilgili tüm harcama kalemlerinde en üst düzeyde sorumluluk ve şeffaflık anlayışı ile hareket etmektedir. TFF bütçesi ile ilgili her detaya, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Haziran ayında yapılan olağan mali genel kurulda cevap verilecektir.
Son olarak şunu vurgulamak isteriz; bu proje, Türkiye'nin projesidir. Bir futbol etkinliğinden ibaret olmayan EURO 2016; turizm, kültür, tesisleşme, spor eğlencesi ve en önemlisi ülke tanıtımı konularında ülkemize tarihi katkılarda bulunma potansiyeline sahiptir. Ülkemizde futbolun kaderini değiştirecek ve kazanmaya oldukça yakın olduğumuz bu projeye başta büyük kulüplerimiz olmak üzere futbol kamuoyundan destek beklerken, böylesine bir tartışmanın açılması; oluşturmaya çalıştığımız sinerjinin geriye çekilmesi anlamına gelmektedir. Bu kadar prestijli ve keyifli bir projeye, "Ben yoksam proje de olmasın" yaklaşımıyla bakmak, en azından büyük kulüp olmanın misyon ve sorumluluğuna ters düşmektedir.
Türkiye Futbol Federasyonu
Sekopej
29.Aralık.2009, 15:40
Futbol ile seçim yapılsa zaten Trabzon seçilirdi mutlaka. Trabzon'lu arkadaşlar ( Adaş'ım dışında:)) Eskişehir'e çok karşı. Sürmene Manastırı yerine b..lu çayı'mı göstereceksiniz diye kızıyolar.
@hayfandogan:
Kardeşim Adanaspor'lu taraftarların stadını doldurmaları ile EURO2016 arasında bir bağ kuramadım açıkçası.:)
Ayrıca bu organizasyonun ülkemizin organizasyonu olduğunu unutmamalıyız. Bu Eskişehir'in, İstanbul'un, İzmir'in, Kayseri'nin, Ankara'nın, Antalya'nın, Bursa'nın organizasyonu değil TÜRKİYE'nin organizasyonudur. Böyle bir organizasyon birlik olmak gerekirken ayrılıkların çıkmasını çok saçma buluyorum.
Birlik olmak gerekir, ötekileştirmezsen Mustafa. Herkes birlik olsa, neden bu şehirler de yok, Türkiye sadece Ankara'nın batısı değil dese (Kayseri'ye stad yapılmamış olsa orasını da seçmezleri, % 100 eminim), bu konuda birlik olsak, bu TÜRKİYE'nin organizasyonu, o nedenle TÜM TÜRKİYE'yi kapsaması gerekir diye hep birlik olsak, bu yanlıştan kısa sürede dönülmez mi ve gerçekten TÜRKİYE'nin bir organizasyonu olması sağlanmaz mı sence?
Tabi diğer türlü ben yine desteğe varım, Türkiye'de bu şartlarda olsa bile yapılmasını isterim ve desteklerim. İnşallah da alırız bu organizasyonu. Ben sadece bu seçimlerin bende uyandırdığı rahatsızlığı dile getiriyorum.
PesimiSTyLa
29.Aralık.2009, 16:03
tff saraçoğlu olayını çok iyi açıklamış. Zaten onun dışarıda kalması kadar normal birşey yok.
Yalnız trabzon konusunda serzenişler haklı olabilr. Diyarbakır konusuna hiç katılmıyorum. O konuda demirkol saçmalamış.
MeMo
29.Aralık.2009, 16:10
tff saraçoğlu olayını çok iyi açıklamış. Zaten onun dışarıda kalması kadar normal birşey yok.
Yalnız trabzon konusunda serzenişler haklı olabilr. Diyarbakır konusuna hiç katılmıyorum. O konuda demirkol saçmalamış.
Daha yapılmamış bir stadın,sadece giderebilicek otopark sorunu olan bir stada tercih edilmesi ne kadar doğru hiç bilmiyorum.
Stadın otopark sorunu var olmaz yapılmamış şu stadı seçelim hiç mantıklı gelmiyor...
RaSenGan
29.Aralık.2009, 16:14
Daha yapılmamış bir stadın,sadece giderebilicek otopark sorunu olan bir stada tercih edilmesi ne kadar doğru hiç bilmiyorum.
Stadın otopark sorunu var olmaz yapılmamış şu stadı seçelim hiç mantıklı gelmiyor...
Koskoca bir trafik sorunu da var.
MeMo
29.Aralık.2009, 16:16
Koskoca bir trafik sorunu da var.
6 sene var.Daha yapılmamış bir çok stad seçiliyor bu yüzden mi Kadıköy seçilmiyor ?
BeeTLeJuiCe
29.Aralık.2009, 16:16
Çevresindeki alan.
Tek çözüm etrafındaki evlerin yıkılması. Sence mümkün mü?
I3esiktas
29.Aralık.2009, 16:18
Dün Bi programı izlerken Uefa kriterleri içerisinde, Taraftarın stadı %100 şekilde görmesi lazımmış. Fenerbahçe stadının ilk 4 koltukları Taç çizgilerini görmüyomuş. Yanlış hatırlamıyosam
PesimiSTyLa
29.Aralık.2009, 16:19
o nasıl bir mantk? o zaman daha eskişehrde de yapılmadı stat. urfada hazır yapılmışı var; eskişehir çık, urfa gir senin mantığa göre ?
saraçoğlu cevresi otopark yok, çevresi binalarla dolu oraya devasa çadırlar kurulacak, ona da yer yok. trafik sorunundan hiç bahsetmiyorum, bunların çözülmesi için çevredeki birçok binanın yıkımıyla olacağını da biliyorsundur herhalde.
Sekopej
29.Aralık.2009, 16:21
Yine tartışma İstanbul üzerinden sürsün, yok sayın ülkenin kalanını? İstanbul'da 2 stadda yapılması planlanıyor, daha ne istiyorsunuz, bol bol izlersiniz...
MeMo
29.Aralık.2009, 16:22
Çevresindeki alan.
Tek çözüm etrafındaki evlerin yıkılması. Sence mümkün mü?
Evlerin yıkılması abartı olmuş.Daha kolay düzenlemeler yapılabilir diye düşünüyrum.Ayrıca daha çivisi çakılmamış stadlar oluyorda bu mu imkansız oluyor.6 yılda bunu halletmek imkansız mı?Aslında bu da federasyonun amacını ortaya koyuyor.
RaSenGan
29.Aralık.2009, 16:23
Tamam Memo Şükrü Saraçoğlu seçilsin yeter ki adamlar arabalarını sahanın içine park etse bile olur :)
MeMo
29.Aralık.2009, 16:25
Tamam Memo Şükrü Saraçoğlu seçilsin yeter ki adamlar arabalarını sahanın içine park etse bile olur :)
Doğru aslında.6 yılda bi giriş açarız stada ordan girerler :D
Hem Fenerbahçe yöneticileri,bu stadı yapanlar bilmiyor mu da bu sorunları gelip resmi siteden itiraz ediyor.
Tamam beni kaale almayın da koskoca Fenerbahçe yönetimi boşa mı konuşuyor :)
ToRoSKaPLaNı
29.Aralık.2009, 16:25
@hayfandogan:
yok zaten Adanaspor henüz dolduramıyor stadı :D demirspor dolduruyor.Ben burada sadece taraftar potansiyelini göstermeye çalıştım.Seçilen birçok ildeki maçlara gelen taraftar sayısını biliyoruz.Üstelik süper ligde takımları olmasına rağmen dolmuyor stad.E bu şehirlerde milli maç oynatırsan ne hayır gelir.
PesimiSTyLa
29.Aralık.2009, 16:29
yahu memo sacmalama allasen. şs yi seçmese bunda tffnin çıkarı ne? yada secse bunda fb kulübünün çıkarı ne? uefa finali oynandı maddi getirisi falan mı oldu? ttde olunca gs kulübü para mı alacak? en iyisi hangisiyse onlar aday gösterildi. modern, konum, trafik, otopark vs olim ve tt daha iyi seçim işte. tartışmak yersiz.
MeMo
29.Aralık.2009, 16:32
yahu memo sacmalama allasen. şs yi seçmese bunda tffnin çıkarı ne? yada secse bunda fb kulübünün çıkarı ne? uefa finali oynandı maddi getirisi falan mı oldu? ttde olunca gs kulübü para mı alacak? en iyisi hangisiyse onlar aday gösterildi. modern, konum, trafik, otopark vs olim ve tt daha iyi seçim işte. tartışmak yersiz.
Benim itiraz ettiğim daha ortada var olmayan stad yerine şu anki en modern stadın seçilmemiş olması.Yönetim de buna itiraz ediyor.Çözülemeyecek sorunlar da yok ortada.
Neyse tartışmayı uzatmanın gereği yok...
RaSenGan
29.Aralık.2009, 16:48
Eğer şimdi oynanacak olsa seçilirdi zaten Memo ama 6 yıl sonra oynanacak maçlar.Demek ki o zaman en modern stad o olmayacak.
Universal
29.Aralık.2009, 16:51
Trabzon şehrinin olmaması ve Fenerbahçe stadının bu turnuvada olmaması bir ihanettir. 7 yılda bu şehre stad yapılır, Kadıköy'de otopark yapılır.
RaSenGan
29.Aralık.2009, 16:59
Trabzon şehrinin olmaması ve Fenerbahçe stadının bu turnuvada olmaması bir ihanettir. 7 yılda bu şehre stad yapılır, Kadıköy'de otopark yapılır.
Evet asalım bu kararı verenleri.Trabzon neyse de Kadıköy'den daha iyi iki stad olacak 6 sene sonra.Ve bunlar da zaten seçildi.
Revolution
29.Aralık.2009, 17:29
6 sene var.Daha yapılmamış bir çok stad seçiliyor bu yüzden mi Kadıköy seçilmiyor ?
O otopark ve trafik sorununun çözülmesi imkansız gibi birşey çünkü Saraçoğlu'nun çevresindeki alan çok dar. Kadıköy de Anadolu yakasının merkezi resmen bence seçim doğru stad ne kadar güzel olsa bile..
enforcer
29.Aralık.2009, 18:25
daha geçenlerde yeni yapılan aslantepe stadyumunda 10000 koltuk sahaya hakim değil demediler mi? bu sebeple elit stadyum kategorisine alınamaz denmedi mi? seyrantepe civarında iş çıkışı oluşan trafiği biliyor musunuz?
oysaki anadolu yakasının trafiği herzaman daha azdır sadece kadıköy-göztepe arası tıkalı olur ki oranın stad ile pek alakası yok. ayrıca 2012ye hadi bilemedin 2014 marmaray bitmiş olacak ve söğütlüçeşme sayesinde tren ve metro hattı birleşecek. (bilmeyenler için söğütlüçeşme stadın hemen yanı) ayrıca avrupa yakasnıdan da halkalı, florya, bakırköy birleşecek. bunların yanı sıra metrobüslerin son durağı da söğütlüçeşme. bu mu sorun? eminim ki trafik sorun olmayacak, aksine diğerlerine oranla çok daha rahat bir ulaşıma sahip olacak...
park yeri sorunun dert etmiş bazıları da. stadın yanında duran salı pazarı kurulan çok geniş bir alan var. (bildiğim kadarıyla şimdi ispark olmuş.) hem oraya harikulade bir katlı otopark yapılabilir. ayrıca turnuva sonrası da halkın kullanımı için çok ideal olur. yahut başka birşeyler de düşünülebilir.
kaldı ki fenerbahçe yönetiminin kapasite artırım planları var. misafir taraftar için ek tribün yapılacak. zaten aradaki güvenlik bölgesi kaldırıldığında 55000 kişilik olan bir satdın kapasitesi mi 60000i geçmeyecek. olimpiyat stadı neden yapıldı eleştirisini duymamak için seçildi olimpiyat stadı. nasıl olsa şükrü saraçoğlunu devlet yapmadı, yani seçmeseler zarar etmezler. avrupa da dahi birçok takımın 5 yıldızlı bir stadı yokken biz yanıbaşımızdakini seçmiyoruz. türkiye de başka hangi stad 5 yıldızlı? acaba gelen turistler hiç mi şaşırmayacak bu duruma?
uzun oldu, kusurumuz varsa affola...
Aşk-ı Şehir
29.Aralık.2009, 18:33
Yahu niye böyle namus meselesi yaptınız anlamıyorum. Alınsalar sizin çıkarınız ne olacak? Fenerbahçe'nin çıkarı ne olacak?
Universal
29.Aralık.2009, 18:35
ürkiye, Euro 2016'ya aday oldu; TFF 2009 UEFA Finali'nin oynandığı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nu aday stadyumlar arasında göstermedi!
EURO 2016 adaylık başvurusu çerçevesinde, TFF'nin organizasyon logosunun tanıtıldığı ve maçların oynanacağı statların açıklandığı toplantı, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmiştir. Organizasyonun gerçekleştirileceği stadyumlar arasında 2009 UEFA Kupası Finali'ne ev sahipliği yapmış, ülkemizin en modern ve en güzel stadyumu olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun yer almaması bizleri son derece şaşırtmıştır.
Üzülerek ifade etmek isteriz ki, bu durum, bugünkü TFF'nin yönetim anlayışının geldiği noktanın kamuoyu tarafından anlaşılması bakımından son derece iyi bir örnektir. Bu kararın alınmasında yoğun çabaları olduğunu bildiğimiz, TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener'in ve Genel Sekreter Vekili Orhan Gorbon'un profesyonel yöneticiler olarak, kulübümüze karşı asla tarafsız olamayacakları bu karar ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Önce ulusal basına, kasıtlı olarak stadımızın çevresinde otopark sorunu olduğu şeklinde haberler sızdırılmış, bu şekildeki haberler hemen sonrasında TFF tarafından yalanlanmış ve sonuçta kamuoyu geçtiğimiz hafta açıklanan karara hazırlanmıştır. Bugün proje ve çizim safhasında olan (aday) stadyumların, EURO 2016'ya hazır olacağına inananların, stadımızın çevresindeki bugünkü otopark sorununun 2016'ya kadar çözülemeyeceği gerekçesi ile aldıkları karar ciddiyetten ve objektiflikte uzaktır. Bunun da ötesinde, TFF tarafından alınan karar, 2009 UEFA Kupası Finali'nin stadımızda oynanmasına karar veren UEFA'nın stadımızın yeterliliği konusunda aldığı kararın inkarı niteliğindedir. TFF Başkanı Sayın Özgener tanıtım konuşmasında, "Türkiye'nin son olarak, 2009 UEFA Kupası Finali'ni düzenleyerek uluslararası organizasyonlardaki rüştünü ispat ettiğini" söylemiş, ancak ne var ki TFF'nin rüştünü ispat ettiği final maçının oynandığı stadyum olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu, EURO 2016 Finalleri'nin oynanacağı stadyumlar arasına girememiştir. Bu durum karşısında bizler, TFF'nin rüştünü ispat ettiğine ilişkin TFF Başkanının iddialı açıklamalarına şüpheyle bakmaktayız. Kuvvetle muhtemeldir ki, bu açık çelişki üzerine her vesileyle stadımıza olan beğenisini açıklayan başta Sayın M. Platini olmak üzere UEFA yetkilileri de TFF'nin rüştünü ispat ettiğine dair, Sayın Başkanın açıklamasına itibar etmeyeceklerdir.
TFF'nin adaylık başvurusunun değerlendirileceği, Mayıs 2010 tarihinde UEFA tarafından başvurunun kabul edilmesi halinde ve ancak bu tarihte başlansa bile en geç 2016 yılında stadımızın çevresindeki otopark sorunu kalıcı olarak kolaylıkla çözülebilecek bir durumken, bugün mevcut çevresel durum, stadımızın EURO 2016'da ev sahipliği yapacak stadyumlar arasında olmamasına gerekçe olarak gösterilmiştir. Hal böyleyken henüz tek bir kazma vurulmamış stadyumların EURO 2016'ya hazırlanmasının bir sorun olarak görülmemesi ise tam bir çelişkidir.
Spor kamuoyu, konuyla alakalı olarak aşağıdaki soruların cevaplarını öğrenme hakkına sahiptir.
-Organizasyona ev sahipliği yapacak şehir ve stadyumların, organizasyon komitesi tarafından belirlenmesinde hangi kriterler etkili olmuştur? Stat ve şehir seçiminde dikkate alınan yegane kriter büyük oranda seçilen stat ve şehirlerin TFF Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerinin yaşadıkları şehirler olmaları mıdır?
-En az seçilen şehirler kadar potansiyelleri olan Trabzon, Ş.Urfa, Diyarbakır gibi şehirler böyle bir organizasyon için ev sahipliği yapmaya neden layık görülmemiştir.? Bunun herkesçe kabul edilebilecek mantıklı bir izahı var mıdır? Bu iller, 2016'ya kadar hangi kriterleri sağlayamayacağı düşüncesiyle bu organizasyon çerçevesinde yer bulamamıştır?
-Bu şehirler arasında yedek şehirler varsa, yedek olarak düşünülen şehirleri esas şehirlerinden ayıran ince kriter nedir? Bu yedek şehirler, esas şehirler kadar organizasyonu yapma yeterliliğine sahip olarak görülüyorsa neden yedekte tutularak organizasyonun ülkemizin bir bölümünde toplanmasına karar verilmiştir? Bu durum, organizasyonun alınması halinde büyük yatırım olanaklarına kavuşacak aday şehirlerin seçiminde TFF Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin ne denli etkili olduklarını göstermez mi?
-Asya ve Avrupa kıtaları arasında uzanan İstanbul, ev sahibi adayı olduğu her organizasyonunda "kıtaları birleştiren şehir" imajı ile ön plana çıkmış ve bu güçlü yönü ile aday olduğu her organizasyonda ev sahipliğine seçilmişken, İstanbul'un Asya kıtasında bulunan parçasının ve bu parçasında mevcut potansiyelin EURO 2016 organizasyonu dışında tutulmasının akla sığan bir izahı var mıdır?
-Organizasyonun dışında kalan bu büyük alanın kapasitesi ve potansiyeli diğer aday şehirlerin toplamından daha büyük değil midir? Bu durum hangi objektif gerekçe ile komite tarafından göremezden gelinmiştir?
-Avantajlar ve dezavantajlar bir arada değerlendirildiğinde, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun bu organizasyonun Türkiye'ye alınmasına ve başarılı ile organize edilmesine sağlayacağı büyük fayda nasıl olmuş da göz ardı edilmiştir?
-Organizasyon komitesinin, adaylık sürecindeki bütçesi nedir? EURO 2008 ve EURO 2012 adaylık süreçlerindeki bütçeler ile kıyaslanırsa EURO 2016 adaylık bütçesi EURO 2008 ve EURO 2012'nin adaylık bütçesinin kaç katı olmuştur?
-EURO 2016 Organizasyon komitesinin içinde bulunan Sayın Ahmet Güvener ve Sayın Orhan Gorbon, stadyum inşaatı ve renovasyon projeleri ile spor organizasyon, danışmanlık, araştırma, inceleme konularında faaliyet gösteren bir büyük yabancı şirketin Türkiye Temsilciliğinde bulunmuşlar mıdır? Halen bu temsilcilikleri faaliyette midir? Bu temsilcilikleri üzerinden TFF'ye herhangi bir iş yapmışlar mıdır?
-2009 UEFA Kupası Finali'nin organizasyonu işi, Sayın Ahmet Güvener'in TFF Genel Sekreteri olduğu dönemde, başka bir teklif alınmaksızın, TFF tarafından, dışarıdan Sayın Orhan Gorbon'un sahibi olduğu bir şirkete verilmiştir. Bu şirketin, başka bir teklif alınmaksızın, bu önemli işi almasını sağlayan üstün yönü nedir? Sayın Orhan Gorbon'un bu şirketine, TFF tarafından söz konusu organizasyon ile ilgili ne kadar ücret ödenmiştir?
-EURO 2016 Organizasyonu kapsamında yapılması planlanan stadyumların, mimari konsept proje işi için teklif veren şirketlerin arasında Sayın Ahmet Güvener ve Sayın Orhan Gorbon'un halen Türkiye temsilcisi oldukları şirkette var mıdır? Bu şirketin verdiği teklifin tutarı nedir? Söz konusu iş, bu şirketin teklifinin şüpheli görülmesi üzerine çok daha düşük bir fiyatla başka bir şirkete verilmiş midir?
-EURO 2016 için büyük ölçüde yeni bir mimari uygulama ya da yenilemeye ihtiyaç bulunmayan, "Hazır bir stadyum durumunda" olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun EURO 2016 için düşünülmemesinde bu durumun herhangi bir etkisi olmuş mudur?
Yetkililerden, kamuoyunun aydınlatılması adına bu soruların cevaplanmasını bekliyoruz.
Fenerbahçe Spor Kulübü
...............................
enforcer
29.Aralık.2009, 18:45
Yahu niye böyle namus meselesi yaptınız anlamıyorum. Alınsalar sizin çıkarınız ne olacak? Fenerbahçe'nin çıkarı ne olacak?
şükrüsaraçoğlu bizim emeğimizin bir ürünü. o stad yapılırken bu takım şampiyonluklar kaçırdı, o stad yapılırken yöneticilerimiz karşılık beklemeden cebinden para verdi, kendi iş makinalarını kullandırdı. taraftar lisanslı ürünlerle ona destek oldu. ve tüm bunları yaparken devletten bir lira para almadı. orası bizim mabedimiz, sembolümüz. bütün bunların yanında bir avrupalı gelip helal olsun adamlar mükemmel bir stad yapmış dediğinde biz de oh be diyoruz değmiş tüm olanlara. gurulanıyoruz... haa evet olayı para olarak görüyorsanız doğru, hiçbir kazancımız yok belki de bakım için ekstradan para harcayacağız...
Fernando Gago
29.Aralık.2009, 19:12
Düşündürücü bir tablo gerçekten ..
Aşk-ı Şehir
29.Aralık.2009, 19:20
şükrüsaraçoğlu bizim emeğimizin bir ürünü. o stad yapılırken bu takım şampiyonluklar kaçırdı, o stad yapılırken yöneticilerimiz karşılık beklemeden cebinden para verdi, kendi iş makinalarını kullandırdı. taraftar lisanslı ürünlerle ona destek oldu. ve tüm bunları yaparken devletten bir lira para almadı. orası bizim mabedimiz, sembolümüz. bütün bunların yanında bir avrupalı gelip helal olsun adamlar mükemmel bir stad yapmış dediğinde biz de oh be diyoruz değmiş tüm olanlara. gurulanıyoruz... haa evet olayı para olarak görüyorsanız doğru, hiçbir kazancımız yok belki de bakım için ekstradan para harcayacağız...
UEFA finali ülkede sadece Şükrü Saraçoğlu'nda oynandı. Bu size yetmiyorsa bilemem. Tabi ki daha fazlasını istemek hakkınız. Ancak bu kadarda abartmanın sebebini anlayamıyorum. Ben eminimki sırf kendi stadında veya şehrinde oynanmayacak diye EURO2016'nın bize verilmesini istemeyenler var. (sizin için söylemiyorum)
E.Cartman
29.Aralık.2009, 19:28
Saraçoğlu'nun olmaması bence de bir hatadır ama yüzeysel bakarsam ŞS'nin etrafını bilmediğim için tam değerlendirme yapamam ama 6 sene içinde o stadın geliştirilebileceğini düşünüyorum hala ayrıca Trabzon niye olmadı onu da bilmiyorum 6 sene içinde Trabzon'a güzel bir stad ve ulaşım yapılırdı.
daha geçenlerde yeni yapılan aslantepe stadyumunda 10000 koltuk sahaya hakim değil demediler mi? bu sebeple elit stadyum kategorisine alınamaz denmedi mi? seyrantepe civarında iş çıkışı oluşan trafiği biliyor musunuz?
oysaki anadolu yakasının trafiği herzaman daha azdır sadece kadıköy-göztepe arası tıkalı olur ki oranın stad ile pek alakası yok. ayrıca 2012ye hadi bilemedin 2014 marmaray bitmiş olacak ve söğütlüçeşme sayesinde tren ve metro hattı birleşecek. (bilmeyenler için söğütlüçeşme stadın hemen yanı) ayrıca avrupa yakasnıdan da halkalı, florya, bakırköy birleşecek. bunların yanı sıra metrobüslerin son durağı da söğütlüçeşme. bu mu sorun? eminim ki trafik sorun olmayacak, aksine diğerlerine oranla çok daha rahat bir ulaşıma sahip olacak...
park yeri sorunun dert etmiş bazıları da. stadın yanında duran salı pazarı kurulan çok geniş bir alan var. (bildiğim kadarıyla şimdi ispark olmuş.) hem oraya harikulade bir katlı otopark yapılabilir. ayrıca turnuva sonrası da halkın kullanımı için çok ideal olur. yahut başka birşeyler de düşünülebilir.
kaldı ki fenerbahçe yönetiminin kapasite artırım planları var. misafir taraftar için ek tribün yapılacak. zaten aradaki güvenlik bölgesi kaldırıldığında 55000 kişilik olan bir satdın kapasitesi mi 60000i geçmeyecek. olimpiyat stadı neden yapıldı eleştirisini duymamak için seçildi olimpiyat stadı. nasıl olsa şükrü saraçoğlunu devlet yapmadı, yani seçmeseler zarar etmezler. avrupa da dahi birçok takımın 5 yıldızlı bir stadı yokken biz yanıbaşımızdakini seçmiyoruz. türkiye de başka hangi stad 5 yıldızlı? acaba gelen turistler hiç mi şaşırmayacak bu duruma?
İşaretlediğim cümleye cevap olarak TTArena stad projesine bakmanı öneririm oraya sadece stad değil yeni yol ve ayrıca stada direkt olarak(durağın stad gişelerine 500m uzaklıkta)metro yapılıdığını bilmediğini sanıyorum:)
vuque
29.Aralık.2009, 19:51
Kesinlikle Katılıyorum Yazdıklarına Arkadaşım...
Yıllardır Bir Türlü Bitmeyen Stad Daha Bitmeden Listeye Alınıyor,Ancak Türkiye'nin Tek Avrupa'nın Ve Dünya'nın Sayılı 5 Yıldızlı Stadlarından Olan Ş.S Alınmıyor...
Biz Bunları Söylediğimizde Aman Canım Yapılmayıversin Çıkarınız Ne Deniyor...
İyi O Zaman Daha Bitmemiş Stad'da Yapılmasın Sizin Çıkarınız Ne Sayın G.S'liler?
Biz Emeğimizin Ürünü Olan Haklı Gururumuz Stadımızın Ülkemizi Her Zaman En İyi Şekilde Temsil Ettiğine Ve Edeceğine İnanıyoruz Ve Böyle Bir Organizasyonda Onu Görmek İstiyoruz...
Sizin Çıkarınız Ne Ki Bu Kadar Karşısınız?
Devlet Destekli Stad Sahibi Oluyorsunuz Sesimizi Çıkarmıyoruz Ancak Devletin Kasasına 1 Kuruş Zarar Vermeden Hatta Fazlasıyla Para Kazandırmış Bir Stad'ı Bir Çırpıda Yok Sayamazsınız...
enforcer
29.Aralık.2009, 20:14
yapılan metro ek hat olacak yani yolcular sanayi mahallesinde inecek orada yeni araç bekleyecekler, orayı da biliyorum...
zaten trabzonu bu turnuvaya dahil etmeyen zihniyetten sükrüsaraçoğlunu katmasını beklemek hata, gerçekten çok ciddi vizyon eksikliği var. başkaları böyle turnuvalara ülkenin kurtuluşu gözüyle bakıyor. sponsorlar sayesinde çeşitli açılardan geri kalmış şehirleri ayağa kaldırabilme imkanı geliyor önümüze biz ise zaten belli bir seviyenin üstündeki şehirleri alıyoruz... açıkçası yunanistan ile ortaklaşa yapsaydık bu işi istanbul, bursa, izmir ve antalya'yı alırdık ...
Aşk-ı Şehir
29.Aralık.2009, 20:23
Yıllardır Bir Türlü Bitmeyen Stad Daha Bitmeden Listeye Alınıyor,Ancak Türkiye'nin Tek Avrupa'nın Ve Dünya'nın Sayılı 5 Yıldızlı Stadlarından Olan Ş.S Alınmıyor...
İyi O Zaman Daha Bitmemiş Stad'da Yapılmasın Sizin Çıkarınız Ne Sayın G.S'liler?
Biz Emeğimizin Ürünü Olan Haklı Gururumuz Stadımızın Ülkemizi Her Zaman En İyi Şekilde Temsil Ettiğine Ve Edeceğine İnanıyoruz Ve Böyle Bir Organizasyonda Onu Görmek İstiyoruz...
Devlet Destekli Stad Sahibi Oluyorsunuz Sesimizi Çıkarmıyoruz Ancak Devletin Kasasına 1 Kuruş Zarar Vermeden Hatta Fazlasıyla Para Kazandırmış Bir Stad'ı Bir Çırpıda Yok Sayamazsınız...
Konu ile alakası yok ancak; Ben Galatasaray'lı değilim arkadaşım...Ayrıca Stadı yoksaydığım felan yok. Daha 6.5 yıl var turnuvaya sanki bu haziranda yapılacak gibi davranmanız gerçekten garip. Şükrü Saraçoğlu şu anda Türkiye'nin en iyi stadıdır. Yapana ve emeği geçene saygım sonsuzdur. 6.5 yıl sonrası söz konusu...
Devletin yaptığı Kayseri Kadir Has Stadı'na bakın bi. Zemin dışında harikulade ve turnuvalar için en uygun stadlardan. Bütün statların o kriterlere uygun olması gerekiyor...
E.Cartman
29.Aralık.2009, 20:34
Hocam yapmayın bu kadar parlamayın bende GS'liyim ama ŞS olmalı diyorum ama şu ana bakarak demek ki bizim bilmediğimiz bir şeyler var ama hiddetlenmeyin hemen...
vuque
29.Aralık.2009, 20:54
Öncelikle Yazım Biraz Sert Olduysa Kusura Bakmayın.Size Yönelik Yazmamıştım.Daha Başka Yerlerdede Bu Tip Şeyler Görünce Bende Dayanamadım Patladım.
Herkes Aman Canım Ne Var Almayıverin Diyor.Ne Çıkarınız Var Ki Diyor...
Bizde Diyoruz ki Çıkar Değil Gurur Meselesi Bu...
Tırnaklarımızla Kazıyarak İnşa Ettiğimiz Mabedimizin Ülkemizi Temsil'de Rol Almasını İstiyoruz...
Asıl Bize Çıkar Soranların Ne Çıkarı Var Diyede Merak Ediyoruz...
Yoksa Size Karşı Değildi Yazdıklarım...
vuque
29.Aralık.2009, 20:57
Konu ile alakası yok ancak; Ben Galatasaray'lı değilim arkadaşım...Ayrıca Stadı yoksaydığım felan yok. Daha 6.5 yıl var turnuvaya sanki bu haziranda yapılacak gibi davranmanız gerçekten garip. Şükrü Saraçoğlu şu anda Türkiye'nin en iyi stadıdır. Yapana ve emeği geçene saygım sonsuzdur. 6.5 yıl sonrası söz konusu...
Devletin yaptığı Kayseri Kadir Has Stadı'na bakın bi. Zemin dışında harikulade ve turnuvalar için en uygun stadlardan. Bütün statların o kriterlere uygun olması gerekiyor...
İyi Güzel Diyorsunuz'da Sizinde Dediğiniz Gibi Bir 6.5 Yıl Var...
Bu Sürede Ş.S'nun Dahada Gelişip Güzelleşmeyeceğinin,Sorunlarının Çözülmeyeceğinin Garantisini Siz Bana Verebilirmisiniz?
Ben İnanıyorum ki 6.5 Yıl İçerisinde Ş.S Stadı Bütün Problemleri Çözülmüş,Dahada İyileştirilmiş Olarak Türkiye'nin En İyi Stadı Olmaya Devam Edecektir...
Daha Bitmemiş Bir Stad'ı Almak Ne Derece Sağlıklıdır?
Kaldı Ki TTArena Stadı Hakkında'da Bir Sürü Şaibeler Mevcut...(10.000 Koltuk-Metro-İnşaat Vs Vs...)
O Stad'ın Ne Kadar Başarılı Bir Stad Olacağıda Meçhul...
Bence Eldeki En İyi Stadı 6.5 Yıl İçerisinde Daha İyi Bir Hale Getirmek Mümkündür,Hele Hele Ortada Olmayan Birşeye Göre Daha Bir Mümkündür...
sananes
29.Aralık.2009, 20:59
ben samsunu bilirim yani adanada yaz sıcagında maç yapılacagına samsuna verilseydi keşke samsun gelişmiş şehirlerdendir bu ülkede aynı zamanda...
E.Cartman
29.Aralık.2009, 22:07
Hocam onu bunu geçeLim de hadi TTArena'yı da geçeLim(yapımı devam ettiği için)ŞS'yi de geçeLim daha proje aşaması bile tamamlanmamış stadlar seçildi Olimpiyat'ın üstü ve yanları kapanacak diye okumuştum bi yerde onu da geçelim bu seçimin hangi mantıkla seçildiğini tam ve kesin olarak bilen var mı biri bize bi açıklama yapsın lütfen :D:D
Trabzonspor
30.Aralık.2009, 00:40
yahu bu şehir seçimlerinde siyasette ön planda oldu bence oralara girmiyim neyse
Musti demişsin ki İstanbulİzmir arası bilmek kaça inecek neden İstanbul-Trabzon arası 5 saate ınmıyor yada 10 saate niye hep batıda yapılıyor herşey bu ayrımcılğa girer.
Trabzonda konaklama yok dıyorsunuz yahu 1 5 yıldızılı 5 tane 4 yıldızılı yaklasık 10 adet 3 yıldızlı bır o kadarda 2 yıldızlı ve tek yıldızlı olan larda var bu organızasyonu ızlemeye gelenlerın hepsı çok paralımıda cok ıyı yerler olacak yaparsın 2-3 otel daha yaparsın bır karayolu Ankara-Trabzon arası zaten Karadeniz sahil yolu var bitirirsin onu hem tm karadeniz gelir hemde başka illerden gelirler.
Ayrıca Deniz ulaşımı Hava Limanı alanı değil liman mevcut nedir bir ter stad ve şehir düzenlemesi bunu yapamıcan mı?
Mesela Diyarbakır diyelim aynı şeyler orası içinde geçerli 6 yıl dah var yahu neler olur ama nedir ülkenin batısı kalkınsın dogusu aman banane
Konya,Stadı olmasına rağmen Kayseri(Adamlar stada gelmiyor klup kampanya yapıo ayran bılmem ne dağıtıyor bıletler 1 ytl falan)Ama koy Trabzona bak kaç kişi geliyor stada
Neyse umarım birşeyler şu ülkede değişir.
Trabzonspor
30.Aralık.2009, 00:43
Mesela Sıcak konusuda önemli adam Antalyada 40 derecede nasıl oynasın bunuda düşünmek lazım
Sheriff
30.Aralık.2009, 00:57
6.5 yıl sonra staddın ne durmda olacağıda bilinmez(TTArena). Hali hazırda artık avrupa değil dünya standartlarında bir stad varken gerçekten bu stadın seçilmemesi çok anormal bir durum. Bu durumda henüz olmayan bir stadı aday göstermek saçmalık bana görede.
Diyarbakır ve civarı doğu kentleri için birşey diyemem teröre sıkça rastlanan bölgeler. Güvenlik açısından sıkıntı yaratabilir. Trabzon'un kesinlikle olması gerekirdi, ülkemizdeki futbol kentlerinden biridir Trabzon. Görsel olarakta mükemmel bir şehir. O zamana kadar da Avni Aker mükemmel bir hale getirilebilirdi..
Trabzonspor
30.Aralık.2009, 01:18
Ne gerek var Şerif Konyada yeni stad yaparlar.
Sheriff
30.Aralık.2009, 01:31
Ne diyebilirimki. Bence sonuna kadar haklısın ama bir anlam ifade etmiyor ne yazıkki..
Sekopej
30.Aralık.2009, 01:37
Resmi başvuru mayısta olacak diye okumuştum bir yerde, bu başvuruya kadar eğer herkes tepkisini ortaya koyarsa, yedek tutulan bu şehirler şimdikilerle değiştirilebilir.
Trabzonspor
30.Aralık.2009, 01:49
Sanmıyorum ama Trabzonda bya kişiler(klup başkanı hariç)olaya tepkili.
Bursaspor
30.Aralık.2009, 02:05
Saraçoğlu'nun alınıp alınmamasına skandal demek doğru olmaz. Çünkü bazı önemli nedenler var.
1 - Otoprak ve trafik büyük sorun, önümüzde 6 yıl var. Bu 6 senede otopark çözülür ancak o bölgedeki trafik sorunu nasıl çözülür bilemiyorum. Biri dese ki bize bir stadyum daha yaparım 6 senede hatta 2-3 stadyum yaparım tamam denebilir ama trafiği çözerim, altyapıyı düzenlerim dersen kimse tamam demez, inanmaz, inanamaz.
2 - Stadyum yapılış şekli itibari ile kendi alanına zor sığıyor. Bunun dışında yapılabilecek ek alanlar için arsa bulunması çok zor durumda, bölge itibariyle istimlak bedeli açısından en fazla fiyata sahip bölgelerden biri üzerinde bulunuyor.
3 - UEFA Finali güzeldi ama 1 günlüktü, yaklaşık 9 stadyum var, 51 maç yapılacak. Bu da demektir ki, her stadyumda 6 maç yapılacak, 6 maçlık periyot yaklaşık 10 gün eder. Stadyum çevresindeki bu 10 günlük hengamede oluşacak aksaklıklar nasıl giderilebilir, sonra 10 günlük dönemde gelen konuklar açısından rahat ve konforlu bir ortam nasıl sağlanabilir.
Gelelim diğer konulara ve durumlara,
Diyoruz ki, bu şehir neden seçildi, niye bu şehir yok.
Şimdi bakalım hangi şehrin ne artısı, eksisi var?
Şimdi hiçbirimizin İstanbul ve İzmir'e bir itirazı yok değil mi? Hatta Ankara'ya da, gelelim diğer şehirlere.
Bursa, eğer taahhüt edilen stadyum yapılırsa, güzel bir seçim olmuş olur. Bu konuda pek umudum yok, neticede senelerdir bir tek kazma vurulmadı. En büyük eksisi bence bu, sonuçta sürekli bir yapacağız durumu var. Ama sonuç yok.
Artılara gelelim, ne kadar kabul etmeyebilirsek de Uludağ gibi bir otel kompleksini içinde barındırıyor. Gerçi ulaşım da bazı sıkıntılar var ama yinede en oturaklı ulaşım sistemlerinden birine sahip. Bunun dışında Görükle tarafına, Mudanya tarafına doğru büyüyen bir şehir, gerekirse oradaki arsalar istimlak edilebilir. Ulaşım açısından hiçbir problemi yok, en azından konukların İstanbul ve Ankara hatta İzmir üzerinden, yönünden geleceğini varsayarsak, İstanbul - Mudanya ve İstanbul - Yalova feribot hattına sahip. Bursa - Ankara ve Bursa - İzmir yol projelerine de sahip. Tabii bunların ikisi proje ama şuanki halleri de gayet iyi durumdalar. Yenişehir Havaalanı'na da sahip durumda, gerekirse bu da kullanılabilir. Ki kullanılacağını düşünüyorum.
Eskişehir, evet belki de adaylar arasında bu kadar yakın olduğu iller olduğu için biraz eksi yönde bakılıyor ama şu var, burası bir pilot nokta olarak düşünülebilir. Çünkü Bursa - Ankara maçını oynayan takımlar için burada oynamak fazla zahmetli olmayacaktır. Aynı şekilde taraftarları içinde.
Konaklama sorunu fazla olmasa da 6 maçı taşıyabilecek kapasitede mi bilemiyorum. Maç başı 50-60.000 kişi gelebilecek diye düşünürsek bunu kaldırabilecek kapasite sağlanırsa yine iyi bir seçim olmuş olur. Bunun dışında belki de listedeki varolan illerdeki en büyük stadyum maliyetlerinden hatta sorunlarından birine sahip, şuanki stadyumun tamamen yıkılıp yapılması gerekiyor. (Gerçi tüm şehirdekiler için bu böyle.)
Antalya, ulaşım sıkıntısı yok, sonuçta havayolu ile her türlü gelişi var. Konaklama konsunda da yok, ama şu var ki, en büyük eksik stadyum, şuanki stadyum çok kötü durumda, yapılan Mardan Stadyumu bile ondan iyi durumda ve gayet de ideal bir stadyum, ona kapasite artırımı yapılıp bu işin üstesinden gelinebilir ama ulaşım sıkıntı yaratabilir. Listedeki artı/eksi karşılaştırmasında neredeyse tüm artılara sahip durumda. Bakalım bizim en büyük kozlarımızdan biri.
Kayseri, ulaşım sıkıntısı yok desek bile yinede var. Stadyum çevresinde zaman harmacak için hiçbir alan yok, konaklama konusunda fazla sıkıntı olmayabilir ama stadyuma ulaşım için neler yapılacak bilemiyorum. Gerçi stadyumun etrafı alan olarak iyi durumda oraları düzenleyip güzel bir şey yapılırsa sorun kalmaz.
Konya, listede neden seçildiğini bilemediğim tek şehir. Eskişehir, Ankara, Konya, Antalya bu kadar yanyana 4 şehiri seçmek çok mantıklı değil, Konya yerine Adana güzel seçenek olacaktır. Burası için Trabzon demek doğru olmaz (Trabzonu ayrıca değerlendireceğim.) çünkü, 6 maç için konaklama sıkıntısı olduğu ortada, stadyum için bile yer bulunamıyor. Bazı projeler denizi doldurma üstüneydi mesela, aynı şekilde Karadeniz Bölgesi'nin tamamındaki dez avantaj yüzünden (Dağların denize paralel olması.) boş alan bulmak çok zor, yapılacak tesisler için sıkıntı olacaktır.
Konya'nın seçiminde bana mantıklı bir açıklama getirine büyük teşekkürlerde bulunacağım.
Gelelim yedek olan şehirlere,
Trabzon, mevcut ulaşım bile zorlukla sağlanırken bu şartlarda imkansız duruyor. Konaklama, şuanki durumu yetersiz, yeniden yapılabilir mi çok zor, malum arsa bulunması vs. o bölgelerde büyük sıkıntı yaratıyor.
Stadyum, kesinlikle yeniden yapılacak ve yine çevresinde büyük alana ihtiyaç duyulacak. Yapılan projeler içerisinde tüm kriterlere sahip bir şey yapılırsa iyi olur.
Ama bütün bunlar sağlanırsa bile kendisine en yakın şehirdeki maç için ulaşım sıkıntısı zor olacaktır.
Adana, bakalım elimizde ne var? Ulaşım sıkıntısı çok yok, ama yinede var. Bunun yanısıra, kendisine yakınlıkta bulunan 2 aday şehir var. Antalya ve Kayseri, bu şehirlerde maça çıkacak takımlar için fazla sıkıntı olmayacak bir güzergahta bulunuyor.
Şanlıurfa, stadyum yapıldı ama yeterli mi bilemiyoruz? Konaklama ve taraftar alanları, diğer organizasyonlar arsa konusunda fazla sıkıntı olmayacaktır, güzel çalışmalar olabilir. Ulaşım konusunda problemler var. Bakalım çözüleceğine inanılırsa iyi bir yedek gibi duruyor ama gelecek konuklar açısından sıcaklık vs. durumları sıkıntı yaratabilir.
Gelelim olmayan ya da olması gereken şehirlere, Erzurum (Ki 2011'de Üniversite Kış Oyunları'nı düzenleyeceği için güzel projelere, tesislere sahip olacaklar.) Gaziantep ve hatta Samsun bile güzel alternatifler olabilirdi. Ama alınmadılar, Karadeniz Bölgesi'nin alınmamış olmasında tipik konaklama ve inşaat sorunları yattığını düşünüyorum. Gaziantep'in olmaması içinde Şanlıurfa gibi benzer nedenler olabilir, bu konuda bir açıklama gelmedi şimdiye kadar.
Erzurum içinse söylenecekler çok fazla, ulaşım sıkıntısı biraz var ama giderilebilir, konaklama hiç sorun olmayacak çünkü 2011 Universiade için bir sürü tesis yapılacak ve elinde Palandöken gibi bir koz var. Stadyum ve iklimsel faktörler en büyük sorunu ama o konuda da ciddi atılımlar olacağına inanıyorum. Bakalım eğer eksikler tamamlanırsa iyi bir aday olacaktır.
Sonuçta listede değişiklik yapma hakkımız bulunuyor.
Bunun dışında rakiplerimiz olan İtalya 11 farklı şehir ve 11 farklı stadyum ile aday olmayı planlıyor. Fransa ise 12 farklı şehir ve 12 farklı stadyum bildirdiler. Biz çok az şehir ve stadyum ile katılmayı düşünüyoruz. Eğer bizde 10-11 civarı şehir düşünseydik yukarıda saydığım şehirlerin büyük çoğunluğu yer alabilirdi.
Not: Biraz uzun oldu ama okuyanlara teşekkür ederim.
PesimiSTyLa
30.Aralık.2009, 02:06
şs arazi üstkullanım hakkını verdevlete, şehir merkezinden uzak bir yere size de stat yapsın.
bilmeden sallamak bu olsa gerek. mecidiyeköy arazisinin 49 yıllık hakkından vazgeçip, yapılan statın 49 yıllık hakkını aldık. vazgeçtiğimiz arazinin üzerine yapılacak mülklerle devlet harcadığının kat kat fazlasını alacak. bilmemek yada bilip olaya at gözlüğüyle bakarsanız anlayamazsınız tabi.
Sheriff
30.Aralık.2009, 02:21
Konya, listede neden seçildiğini bilemediğim tek şehir. Eskişehir, Ankara, Konya, Antalya bu kadar yanyana 4 şehiri seçmek çok mantıklı değil, Konya yerine Adana güzel seçenek olacaktır. Burası için Trabzon demek doğru olmaz (Trabzonu ayrıca değerlendireceğim.) çünkü, 6 maç için konaklama sıkıntısı olduğu ortada, stadyum için bile yer bulunamıyor. Bazı projeler denizi doldurma üstüneydi mesela, aynı şekilde Karadeniz Bölgesi'nin tamamındaki dez avantaj yüzünden (Dağların denize paralel olması.) boş alan bulmak çok zor, yapılacak tesisler için sıkıntı olacaktır.
Konya'nın seçiminde bana mantıklı bir açıklama getirine büyük teşekkürlerde bulunacağım.
Eh madem ısrar ettin ben mantıklı bir açıklama getireyim sana.
Şehirde şu anda ulaşım sıkıntısı yok. Görsel açıdan çok güzel bir şehir, 1 tane bile gece kondu bulunmuyor, büyük birkaç otel var konaklama sıkıntısı olmaz. Şehrin büyük bir bölümü (%99) düzlük alanda olduğu için otopark vs. sorunları yok olsada ortadan kaldırmak çok kısa bir zaman alacaktır. Stad güzel bir yerde, etrafı her türlü etkinliğe müsait, artı turist çok olur Konya'da Mevlana sebebiyle, yani turist ağırlamaya elverişli ve gelen turistler yalnızca maçları izlemekle kalmayacak şehrin turistik bölgelerinede muhakkak gidecekler. Kısacası son haliyle Konya olmayacaksa listedeki bir çok şehir hiç olamaz.
vuque
30.Aralık.2009, 02:23
şs arazi üstkullanım hakkını verdevlete, şehir merkezinden uzak bir yere size de stat yapsın.
bilmeden sallamak bu olsa gerek. mecidiyeköy arazisinin 49 yıllık hakkından vazgeçip, yapılan statın 49 yıllık hakkını aldık. vazgeçtiğimiz arazinin üzerine yapılacak mülklerle devlet harcadığının kat kat fazlasını alacak. bilmemek yada bilip olaya at gözlüğüyle bakarsanız anlayamazsınız tabi.
Hazır Yapılı TÜRKİYE'NİN EN İYİ STAD'I Bendeyken Neden Verip Başka Bir Yerden Arsa Alayım??
Ayrıca Devlete Para Kazandırmayıp Para Kaybettiriyorsunuz...
Asıl Siz AT Gözlüğüyle Bakarsanız Anlayamazsınız...
Taraftarlık Yapıp,Çekememezlik Yapacağınıza Biraz Takdir Etmeyi Öğrenin...
Ancak Bu Zamana Kadar Klüp Yönetimi Adına Takdir Edilecek Birşey Yapmayı Başaramadığınız İçin(Gelirlerinin En Fazla Olduğu Dönemde Ve Sonrasında [Uefa Kupası Ve Sonrası] Klübü Borç Batağına Sürükleyen Bir Yönetim Acaba Hangi Takımda Var?) Bunu Başaranları Kıskanıyorsunuz...
Hadi Sizde Devlete Yük Olmadan Yapsanıza Stad...
Hadi Sizde Destek Olsanıza Takımınıza Lisanslı Ürünler Alarak...
Hadi Sizinde Yöneticileriniz Verse Ya İş Makinalarını Stad Yapımı İçin...
Eee O Yok Bu Yok Anca Laf Var...
Bursaspor
30.Aralık.2009, 02:25
@Burak
Şu duruma sonuna kadar hak veririm ama yanında Kayseri - Ankara - Antalya üçlemesi alınmışken bir dördüncü Konya'yı almak biraz ayıp olmuş zaten kısıtlı kontenjan belirlemişler (Gerçi artabilir.) bunu Konya ile doldurmak doğru olmamış.
Ben her halükarda Erzurum ve Gaziantep olmalıydı diye düşünüyorum. Hani Adana için mevsim sıkıntı denirse ama, bilemiyorum.
Biraz dinleneyim, Fransa ve İtalya içinde bazı şeyler yazacağım.
PesimiSTyLa
30.Aralık.2009, 02:36
@vuque
Ancak Bu Zamana Kadar Klüp Yönetimi Adına Takdir Edilecek Birşey Yapmayı Başaramadığınız İçin(Gelirlerinin En Fazla Olduğu Dönemde Ve Sonrasında [Uefa Kupası Ve Sonrası] Klübü Borç Batağına Sürükleyen Bir Yönetim Acaba Hangi Takımda Var?) Bunu Başaranları Kıskanıyorsunuz...
Hadi Sizde Devlete Yük Olmadan Yapsanıza Stad...
Hadi Sizde Destek Olsanıza Takımınıza Lisanslı Ürünler Alarak...
Hadi Sizinde Yöneticileriniz Verse Ya İş Makinalarını Stad Yapımı İçin...
Eee O Yok Bu Yok Anca Laf Var...
dam üstünde saksağan vur beline kazmayı.
Ayrıca Devlete Para Kazandırmayıp Para Kaybettiriyorsunuz...
ispatla ezbere konuşma belgelerle konuş. yapılacak konutlarla kat kat fazlasını alacak devlet.
Taraftarlık Yapıp,Çekememezlik Yapacağınıza Biraz Takdir Etmeyi Öğrenin...
neyi takdir edecegim? burda stadının kriterlere uymadığını öğrenip benim stadı almadılar diye ağlayan, taraftarlık yapa kim acaba?
vuque
30.Aralık.2009, 02:41
@vuque
dam üstünde saksağan vur beline kazmayı.
ispatla ezbere konuşma belgelerle konuş. yapılacak konutlarla kat kat fazlasını alacak devlet.
neyi takdir edecegim? burda stadının kriterlere uymadığını öğrenip benim stadı almadılar diye ağlayan, taraftarlık yapa kim acaba?
Kimin Federasyonun Kriterlerine Uymadığına Göre Değişir Olay...
Tabii Federasyon Size Çalışınca Çok Şeffaf Adil Ş.S'da Kriterlere Uymuyor Değil Mi?
Yahu Daha Ortada Olmayan Stad Nasıl Bu Kriterlere Uyuyor Acaba?
Komik Oluyorsunuz...
Bu Arada Cevap Veremeyince Hemen Dam Üstünde Saksağan Diye Muhabbete Başlamışsınız :D
Bu Arada Yapılacak Konutlarda Konutlar Diye Tutturmuşsun Gidiyorsun...
Hangi Konutlar?
Nereye Yapılacaklar?
Kaç Konut Yapılacak?
Kaçı Devletin Olacak?
TTArena Stadı'nın Arazisinin Tapusu Size Verildi Mi? Yoksa Belirli Bir Süreliğine Mi Kullanacaksınız?
Şu Ana Kadar Devlet'e Ne Kadar Zararınız Oldu? Ne Kadar Kazandıracaksınız?
Gel Sen Bana Belgelerle Rakamlarla Konuş...
Bende Hepsine Vereyim Cevabı...
PesimiSTyLa
30.Aralık.2009, 02:43
asy bu sezon bitince yıkılıyor, konutlar oraya yapılacak. git inşaatı izle. konutları toki yapacak. toki=devlet. yani tamamı devletin.
vuque
30.Aralık.2009, 02:44
asy bu sezon bitince yıkılıyor, konutlar oraya yapılacak. git inşaatı izle. konutları toki yapacak. toki=devlet. yani tamamı devletin.
Sen Bana Rakamlarla Belgelerle Konuş Hele...
Öyle Yok Şuraya Yapılacak Yok Devletin Olacak Falan Değil...
Kaç Konut Yapılacak?
DisCo
30.Aralık.2009, 02:48
Olaylara yorum getirirken artık kalitemizde kademe atlayalım.
Konuyu Galatasaray - Fenerbahçe çekişmesine getirmeye gerek yoktur.
Sheriff
30.Aralık.2009, 02:48
@Burak
Şu duruma sonuna kadar hak veririm ama yanında Kayseri - Ankara - Antalya üçlemesi alınmışken bir dördüncü Konya'yı almak biraz ayıp olmuş zaten kısıtlı kontenjan belirlemişler (Gerçi artabilir.) bunu Konya ile doldurmak doğru olmamış.
Ben her halükarda Erzurum ve Gaziantep olmalıydı diye düşünüyorum. Hani Adana için mevsim sıkıntı denirse ama, bilemiyorum.
Biraz dinleneyim, Fransa ve İtalya içinde bazı şeyler yazacağım.
Yaz yaz senin değerli yorumlarına ihtiyacımız var Oğuz :) Şehrin kapasitesinden bahsettim kaldırabilcek kapasitedeki şehirlerden biri takdir edersinki. Bende sana hak veriyorum. Bu kadar yakın 3-4 şehir bir arada olmamalıydı.
DisCo
30.Aralık.2009, 03:02
Elimizde 6 yıllık bir süreç var. 6 yıllık süreçte organizasyon için ayrılan bütçe var. Şimdi bu süreci ve bütçeyi dağ başında bir yere aktarırsanız orayı organizasyon için uygun hale getirirsiniz. Buraya kadar olan kısmı herkes şiddetle savunuyor.
Peki bu şekilde değerlendirme yapılırsa dışarda bırakılan tüm şehirlere ayıp olmayacak mı? Seçim nasıl yapılacak o zaman. Süreç ve para hepsini uygun hale getirmeye yetiyor. Kimisi Trabzon niye yok diyor. Kimisi Diyarbakır niye yok diyor. Kimse seçimin nasıl yapılacağına dair ses seda etmiyor. Bu şartlarda neyin memnuniyetini bekliyoruz anlamış değilim.
Aynı konu stad seçimi içinde geçerlidir. 6 yılda tüm stadları müthiş hale getirebilirsiniz. Demek ki seçimde stadın hali hazırda olması yada olmamasının bir önemi yok. Kriter ne olmalı? Fenerbahçe stadını kendisi yapmış, Uefa finali oynanmış. Buraya kadar herşey güzelde Avrupa'da maç kazanmayı bu ülkeye öğreten, devletin parayla yapamayacağı reklamı yapan Galatasaray'ın lüks stadını niye geri çeviriyoruz. Bizimde böyle artılarımız var. Diğer takımlarında bunca yıllık tarihlerinde bir sürü sebepleri var. Olimpiyat stadı Şampiyonlar Ligine ev sahipliği yaptı. Bizim kriterimize göre onu tartışmaya bile koymuyoruz. Çünkü en iyi organizasyonu üstlenmiş.
Diyelim ki organizasyonun bir ayağı Diyarbakır'da olsaydı. Açılımın getirdikleri, olaylarla anılan böyle bir şehiri birde ödüllendiriyormuyuz diye Demirkol'dan bir yazı gelirdi. Nabıza göre şerbet yani.
Oturulan yerden ahkam kesmek her zaman kolaydır. Çözümü söylemek zordur.
Aşk-ı Şehir
30.Aralık.2009, 03:10
Eskişehir, evet belki de adaylar arasında bu kadar yakın olduğu iller olduğu için biraz eksi yönde bakılıyor ama şu var, burası bir pilot nokta olarak düşünülebilir. Çünkü Bursa - Ankara maçını oynayan takımlar için burada oynamak fazla zahmetli olmayacaktır. Aynı şekilde taraftarları içinde.
Konaklama sorunu fazla olmasa da 6 maçı taşıyabilecek kapasitede mi bilemiyorum. Maç başı 50-60.000 kişi gelebilecek diye düşünürsek bunu kaldırabilecek kapasite sağlanırsa yine iyi bir seçim olmuş olur. Bunun dışında belki de listedeki varolan illerdeki en büyük stadyum maliyetlerinden hatta sorunlarından birine sahip, şuanki stadyumun tamamen yıkılıp yapılması gerekiyor. (Gerçi tüm şehirdekiler için bu böyle.)
Oğuz Kaan;
Stad şimdiki yerine yapılmayacak kesinlikle buna eminim. Zaten Atatürk Stadı dev ekranların kurulacağı listede bulunuyor. Stad şehir dışına bir yere yapılacak ve tasarlanan yeri tahmin edebiliyorum. Orası Eskişehir'deki hava alanına 5 dakika. Konaklama olarak hiç zorlanma olmaz Eskişehir'de. O yüzden sırf kendi şehrim diye söylemiyorum ama Eskişehir kriterlere uyuyor. Bir tek sıcak sorun olabilir. Ancak o mevsimde ülkemizde daha sıcak yerlerin olduğunu biliyoruz...
Sheriff
30.Aralık.2009, 03:10
Birebir ve konuyu amacından saptıran tartışmalarınızı msn, öm vs. ile hallediniz..
vuque
30.Aralık.2009, 03:24
Ülkemize Başarılar...
İnşallah Alırız Organizasyonu Ancak Benim Şüphelerim Var...
Hiç Bir Uefa Yetkilisi Çıkıpta Yahu Geçen Sene UEFA Finaline Ev Sahipliğini Alnının Akıyla Yapmış 5 Yıldızlı Bir Stad Bu Listede Neden Yok? Demeyecek Zannediyorlar Herhalde...
Veya Sizin Ülkeniz Bu Şehirlerden Mi İbaret?Hani Nerede Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu-Karadeniz? Demeyecek Zannediyorlar Herhalde...
Umarım Alırız Organizasyonu Ve Ülkemizin Tanıtımına&Gelişimine Bir Parçada Olsa Katkısı Olur Ancak Ben Size Olacakları Söyleyeyim...
Organizasyon Bize Verilmeyecek Ve Hemen Cevap Hazır Bilmemne Lobisi Son Anda Fikir Değiştirdi O Sebeple Organizasyonu Alamadık...
Veya Başkan Bilmem Nereli O Sebeple Falanca Ülkeye Destek Olunmasını İstedi....
Muhtemelen Buna Benzer Haberler Okuyacağız...
Keşke Yanılan Ben Olsam...
Trabzonspor
30.Aralık.2009, 03:38
Trabzonda arazi yok dıyorlar aslında çok yer var ama yapan yok bakın Avnı aker'ın olduğu yerde bır taraftarın projesı
Bu proje...
http://forum.bordomavi.net/images/statusicon/wol_error.gifBu görsel küçültülmüştür. Buraya tıklayarak orjinal görseli görüntüleyebilirsiniz. Görselin orjinal boyutu 1688x1092.http://img8.imageshack.us/img8/6379/stadyumprojesi2.jpg
Buda Kamulaştırılan alanlar...
http://forum.bordomavi.net/images/statusicon/wol_error.gifBu görsel küçültülmüştür. Buraya tıklayarak orjinal görseli görüntüleyebilirsiniz. Görselin orjinal boyutu 1688x1092.http://img709.imageshack.us/img709/1638/arazi.jpg
Okullara gelirsek. Artık sıfırdan yenilerinin inşaa edilmesi gerektiğine inanıyorum. 1910'lardan beri kullanılan binalar mevcut. Okul içine girdiğinizde Atıl berbat bir ortamla karşılaşıyorsunuz. Şehir dışında veyahut uygun görülen şehir içinde herhangi bir yere daha modern bir şekilde yapılması görüşündeyim.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Konaklama demişsin Oğuz Kaan
http://www.trabzonkulturturizm.gov.tr/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF2783CE77900364F1C 89EBF99267CD3C7
Burada Trabzondaki konaklama alanları var
http://www.eskisehirkulturturizm.gov.tr/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF4329F0A36BFEFBCD9 950F655C4E43B74
Burda Eskişehir.
http://www.kayserikulturturizm.gov.tr/konaklama.asp?fx=konaklama&basx=Konaklama%20Tesisleri%20&ustix=0&yerix=1&dx=konaklama_seyahat&edax=Kayseri
Buda Kayseri
Sizce hangisinde daha az var konaklama alanları?
Trabzonspor
30.Aralık.2009, 03:38
Şu proje daha küçük bişe istense neler yapılır ah ah neyse herkese iyi geceler zaten alamayız vermezler.
Aşk-ı Şehir
30.Aralık.2009, 03:45
Aman tamam alın yahu. İstediğiniz EURO 2016 adaylık şehri olsun. Yeter ki ülkemde olsun.
Denmesini beklerdim ben. Yazık gerçekten çok yazık...
Bordo61Mavi
30.Aralık.2009, 03:51
Fenerbahce stadi Uefa finali gormedimi. Turkiyenin en iyi stadlarindan biri organizyonda yok. Turkiyenin yarisi kullanilmicak :D Diger yarisi baska bi federasyon altinda birlesin basvuru yapsin ozaman :D
Bursaspor
30.Aralık.2009, 04:18
@İki Mustafa'cım
Özellikle Trabzon için kesinlikle yeni tesis gerekiyor. UEFA'nın kriterleri okursak çok aşırı bir sirkülasyon olacağından konaklama için ciddi bir alan gerekiyor. Söylediğini her üç şehir içinde bu sorun teşkil ediyor. Bunun dışında bir de ulaşım sorunu var. UEFA şehirler arasında hızlı bir ulaşım altyapısı istiyor. Hızlı tren mesela, bunun olduğu yerler tercih kapsamında, bir de şu var, Trabzon'da maçı var takımın ertesi maçı Kayseri'de bu hem onlar için hem taraftarlar için ciddi yol mesafesi demek, he 6 senede bu çözülürse ve stadyum için gerekli standartlar sağlanırsa neden olmasın. Çok da güzel olur.
Bu arada bir de o resimdeki yerlerin istimlak bedellerinin ne kadar olduğu belirtilirse iyi olacaktır. Çünkü çok ciddi bir taşıma ve kamulaştırma olacak, eğer yüksekse ki tahminlerim yüksek olduğu yönünde, o zaman Saraçoğlu gibi olur o dizaynın durumu. Bir de şu var, o stadyuma gelen tüm yollar ya normal şehir içi cadde ya da sokak, oradaki araç yoğunluğunu kaldırabilecek bir altyapı da gerekiyor, bu da demektir en az bir o kadar daha kamulaştırılacak alan gerekiyor.
Gelelim Eskişehir'e, stadyum için şu çalışma dışında çalışma göremedim.
http://i48.tinypic.com/15et5y.jpg
http://i46.tinypic.com/wrnn92.jpg
Eğer bunu yapacağız derlerse hiç itiraz etmeden, ona da kafamda tamamdır derim. Ayrıca stadyum içim Muttalip bölgesinin adının geçtiği söyleniyor. Mustafa bu bölge konusunda bizi bir bilgilendirsen iyi olur. Ulaşım sorunu olmayan bir şehir ancak konaklama konusunda durumlar ne olacak?
Evet, biraz kahve içtik, düşündük ve başlıyoruz yazmaya,
Şimdi, ilk yazıdan ülkemizin durumunu, ne olsun, ne olmasın vs. tartıştık, yazdık. Şimdi sıra geldi rakiplerimiz üzerine yazıp çizmeye.
Bakalım, öncelikle UEFA bizden ne istiyor? Bu arada UEFA'nın resmi dökümanından yararlanıyorum. 15 Şubat'a kadar bir süre var önümüzde değişiklikler için.
En az 2 adet 50,000 ve üzeri kapasitede stadyum (Biri 60,000 ve üzeri kapasitede)
En az 3 adet 40,000 ve üzeri kapasitede stadyum
En az 4 adet 30,000 ve üzeri kapasitede stadyum
Ve en az 3 adet bu kapasitelere yakın yedek stadyum istiyor.
Şimdi, bakalım rakiplerimiz de durumlar ne?
Bana göre bu turnuvayı alması zor hatta belki de imkansız olan rakibimizden başlayalım.
Fransa, 1998 Dünya Kupası'nı düzenlediler, ancak şu dez avantaja sahipler ki o da 18 sene geçmiş olacak eğer 2016'yı alırlarsa, tarihte bunu yaşamış (Dünya Kupası ve kendi kıtasal organizasyonunu tekrar alma) bazı ülkeler var.
İtalya (1934 , 1990 Dünya Kupası ve 1968 , 1980 Avrupa Şampiyonası)
Fransa (1938 , 1998 Dünya Kupası ve 1960 , 1984 Avrupa Şampiyonası)
İsviçre (1954 Dünya Kupası ve 2008 Avrupa Şampiyonası)
İsveç (1958 Dünya Kupası ve 1992 Avrupa Şampiyonası)
İspanya (1964 Avrupa Şampiyonası ve 1982 Dünya Kupası)
Federal Almanya (1974 , 2006 Dünya Kupası ve 1988 Avrupa Şampiyonası)
İngiltere (1966 Dünya Kupası ve 1996 Avrupa Şampiyonası)
Güney Kore ve Japonya (1960 , 1992 Asya Şampiyonası ve 2002 Dünya Kupası)
Meksika (1970 ve 1986 Dünya Kupası)
Brezilya (1950 ve 2014 Dünya Kupası)
Fransa'nın şu son zamanlarda yaşadığı durumlar gündeme gelir mi bilmem ama 1998'de turnuva almış olmaları onları geri plana itiyor. Çünkü UEFA ve FIFA genelde 20'nin üzerinde yıllarda düzenliyor bu tür şeyleri, istisnaları yukarıda belirttim.
Gelelim şuan söyledikleri listeye, 12 farklı şehir ve 12 stadyum verdiler.
Yenilenmesi planlananlar:
Saint-Denis : Stade de France, mevcut kapasite 81,338 (UEFA Elite Stadium)
Marseille : Stade Velodrome, mevcut kapasite 60,013 (70.000'e çıkartılacak.)
Lens : Stade Felix-Bollaert, mevcut kapasite 41,809 (50,000'e çıkartılacak.)
Paris : Parc des Princes, mevcut kapasite 48,713
Saint-Etienne : Stade Geoffroy-Guichard, mevcut kapasite 35,616 (42,000'e çıkartılacak.)
Toulouse : Stadium Municipal, mevcut kapasite 35,472 (40,000'e çıkartılacak.)
Strasbourg : Stade de la Meinau, mevcut kapasite 29,320 (36,000'e çıkartılacak.)
Nancy : Stade Marcel Picot, mevcut kapasite 20,087 (35,000'e çıkartılacak.)
Yeni Yapılması Planlananlar:
Lyon : OL Land, kapasite 62,500
Lille : Stade Borne de l'Espoir, kapasite 50,000
Bordeaux : Stade Chaban-Delmas'ın yerine yeni stadyum, kapasite 42,000
Nice : Stade du Ray'ın yerine yeni stadyum, kapsite 40,000
Toplam: 597.551 kişinin stadyum içinde olması bekleniyor.
Gelelim kritersel durumlara, stadyum, atlyapı ve konaklama olarak belki de içimizde en hazır durumda olan onlar görünüyor. Oturmuş bir sisteme sahipler, bakalım UEFA genelde bu tür ülkelerden ziyade daha çok futbol yanan tutuşan ülkeleri tercih edebiliyor. Eğer bu kozu kullanabilirsek bizim almamamız için hiçbir neden yok.
İtalya, kesinlikle en ciddi rakip, hatta tek rakibimiz ama onlar da ekonomiden yana sıkıntıdalar, bizde sıkıntıdayız ama onlar bu tür durumlara çok alışık olmayan insanlar, rahatlarına düşkünler, bu ekonomik darboğaz onlarda büyük sorunlar yarattı. Böyle bir turnuvanın altından psikolojik olarak kalkabilir mi bilmiyorum. Ayrıca onların da geçmiş turnuva düzenleme geçmişleri var, bu onlar içinde sıkıntı yaratabilir.
Hadi şimdi de onların listesine bir göz kırpalım. Listeye 11 farklı şehir ve 11 stadyum verdiler.
Yenilenmesi Planlananlar:
Milan : San Siro (Giuseppe Meazza), mevcut kapasite 80,074.
Rome : Stadio Olimpico, mevcut kapasite 72,700.
Naples : Stadio San Paolo, mevcut kapasite 60,240. (Yenileme yapılacak.)
Bari : Stadio San Nicola, mevcut kapasite 58,248. (Yenileme yapılacak.)
Udine : Stadio Friuli, mevcut kapasite 41,652. (Yenileme yapılacak.)
Verona : Stadio Marc'Antonio Bentegodi, mevcut kapasite 39,211. (Yenileme yapılacak.)
Cesena : Stadio Dino Manuzzi, mevcut kapasite 23,860. (Yenileme yapılacak.)
Yeni Yapılması Planlananlar:
Florence : Stadio Artemio Franchi, mevcut kapasite 47,282. (ACF Fiorentina yeni stadyum inşa edecek)
Turin : Juventus 'un Yeni Stadyumu, 41,000 kişilik olması planlanıyor. (Yapım aşamasında)
Palermo : Stadio Renzo Barbera, mevcut kapasite 37,619. (U.S. Città di Palermo yeni stadyum inşa edecek.)
Cagliari : Stadio Sant'Elia, mevcut kapasite 23,486. (Cagliari Calcio yeni stadyum inşa edecek)
Toplam: 576.327 kişinin stadyum içinde olması bekleniyor.
Bunun dışında İtalya'da da konaklama konusunda ve ulaşım konusunda sıkıntılar var. Aslında bizimle birçok yönden aynı eksilere sahipler, ancak onların en büyük artıları iyi bir lobiye sahip olmaları olacaktır. Bunun dışında bakalım Mayıs 2010'a kadar neler olacak? İtalya'da son dönemde yaşanan futbol skandalları kötü bir etki yarattı ve bunu temizlemek için böyle bir organizasyona saldırıyorlar. Bunda 2012'yi kaptırmalarınında önemi çok büyük diye düşünüyorum. Hele oylamada ilk turdan lider çıkıp, finalde elenmeleri biraz hırslandırmış olabilir.
Bakalım önümüzdeki süreçte bazı ilginç şeyler olacağını da düşünüyorum ve iyi sabahlar diyorum.
SAİT71
30.Aralık.2009, 05:53
Bana görede tuhaf bir yazı. Hepimiz biliyoruzki Doğu tarafı bu iş için hiç uygun değil. Bu organizasyonu kaldırabilecek şehir sayımız çok az. Olanları seçtiler zaten. Biz daha kendi ligimizde kendi marşımıza ıslık çalınmasını engelleyemiyorken birde elin adamlarını doğuya mı gönderelim?
bence bu tartışma boşuna bence şehirlerde Trabzon da olmlıydı İst. 2 stad değil sadece ttarena olmalı trbazon da olmalıydı Euro 2016 Türkiye'de olmayayabilir çünkü ciddi rakiplerimiz var özellikle Fransa
Trabzonspor
30.Aralık.2009, 14:07
Oğuz Kaan Akyazı projesi diye bir şey yaptılar gayet sağlıklı çünkü Trabzon 3.dereceden deprem bölgesi herhangi bir kayma yıkılma olamaz deniz dolduruarak istanbul da bir çok yer inşaa edilmiş o proje fazla bir şeyede mal olmuyor ve yıllardır uraşıyoruz onu yapmak için GS hemen devlet destekli bir stad kompleks yapıyor ama bize gelince olmuyor bu stad için firma bile vardı.
http://www.haber61.net/images/news/3898.jpg
Proje bu ve içinde bir çok şey var konaklama yerleri de dahil bu bölgeye yakın boş alanlarda var otel yapmak için.
Otobanın kenarında ayrıca ve tüm karadeniz kısa sürede ulaşılanilecek meseafede iç kesimlere dorğurda 6 yılda güzelce bir ulaşım planı yapar uygularsın olur biter ama yeter ki istesinler neyse konuyu uzatmaya luzum yok.
Daha önce örneklerı var bırbır arasında baglantı olmayan şehirler arasında da turnuva oynanmış burda neden olmuyormuş?
Trabzonspor
30.Aralık.2009, 14:20
Kulübümüzden 2016 adaylığı konusunda açıklama 30.12.2009 Kulübümüz, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı kapsamında Trabzon'un organizasyonun yapılması planlanan şehirler arasında gösterilmemesine ilişkin bir yazıyı Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdi. Yazıda şu görüşlere yer verildi:
http://www.bordomavi.net/images/haber/bmnhabersondakika07.jpg
Federasyonumuzun 2016 yılında düzenlenecek olan EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasının organizasyonu için aday olması ve bu adaylığı geçen yıl açıklaması bizleri fazlasıyla memnun etmişti.
Bu organizasyon için Türkiye’nin statlarında, şehirlerin alt yapılarında yapılacak yeni düzenlemeler, bu tür bir organizasyonun ülkemize ve şehirlere kazandıracağı olanakları şüphesiz tartışmasız kılmaktadır. 23 Aralık 2009 tarihinde yapılan açıklamada, şehrimizin söz konusu Şampiyonanın müsabakalarının oynanacağı şehirler arasına alınmadığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.
Futbol geçmişi,futbol adına ürettikleri ve futbolun bir olgudan öte bizzat bir yaşam biçimi olduğu şehrimiz gerçeği siz değerli Federasyonumuz tarafından gayet iyi bilinmektedir. Ayrıca kulübümüzün İstanbul kulüplerinden sonra Türkiye Liglerinde Şampiyon olan tek Anadolu takımı olması, kulübümüzün ve şehrimizin değerinin bir göstergesidir. Ülkemizin hemen hemen her takımında çok sayıda Trabzon’lu futbolcunun bulunması ülke futboluna yaptığımız katkının da diğer bir göstergesidir.
Bugüne kadar şehrimizden diğer spor branşlarında da bir çok şampiyon sporcu yetişmiş, ülkemizi Avrupa’da ve dünyada başarı ile temsil etmişlerdir. Trabzon şehri 2007 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile birlikte uluslararası bir organizasyon olan Karadeniz Oyunlarını başarı ile düzenlemiş olup, 2011 yılında da Dünya Gençlik Oyunlarına ev sahipliği yapacaktır.
Şehirlerin açıklanmasını takiben özellikle yerel yazılı ve görsel medya ve hatta ulusal medya, şehrimizin isminin açıklanan listede bulunmaması sebebiyle çok önemli sayılabilecek eleştiriler getirmiştir. Bu eleştirilerin haklılık payı bulunmaktadır. Avrupa Futbol Şampiyonası kriterlerinin çokluğu ve ağırlığı hepimizce bilinmektedir. Ancak bugün açıklanan şehirlerin bazılarını incelediğinizde, bunların şehrimiz Trabzon’a göre fazlaca bir üstünlüklerinin olmadığı, bilakis eksikliklerinin olduğu da bilinmektedir. Ülkemizin sadece batısına önem veren bir zihniyetin ileride telafisi mümkün olmayan problemleri doğurabileceğine ve haksız rekabete yol açacağına dikkat çekmek isteriz.
Trabzon şehrinin bu listede olmamasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz;Trabzon bir futbol şehridir,bir Olimpiyat şehridir ve Anadolu’dan Şampiyon çıkmış tek şehirdir. Kaldı ki EURO 2016 organizasyonunun yapılacağı şehirlere gidilerek incelemelerde bulunan organizasyon komitesinin şehrimize bu tür bir ziyareti gerçekleştirmemiş olması düşündürücüdür.
Şehirlerin açıklanması sonunda bu organizasyon hiçbir şekilde kamuoyunda veya yazılı ve görsel medyada destek bulamamıştır. Tüm medyamız bu konuda eleştiriler getirmiştir. Getirilen bu eleştiriler daha şimdiden bu Şampiyonanın alınmasını engelleyecek türdendir. Trabzon şehrinin listede olmaması ile ilgili söylenen sözde gerçekler hiçbir anlam ifade etmemektedir ve bundan sonra söyleneceklerde bir anlam ifade etmeyecektir. Bu bir futbol organizasyonuysa ve ilgililerin aklına Trabzon şehri gelmiyorsa o takdirde söylenecek bir şey bulunmamaktadır.
Tüm bunlar bir araya geldiğinde halkımızın, taraftarlarımızın ve futbol camiamızın haklı feveranının göz önüne alınarak konunun tekrar değerlendirilmesi ve adaylık dosyası sunulmadan önce gerekli değişikliklerin yapılmasını ve kamuoyunun bu konuda tatmin edilmesi için gereğini bilgilerinize sunarız.
-------------------------------------------------------
Adamlar gelip bir inceleme bile yapmamış ve olmaz kararı vermiş işte ne kadar sağlıklı bir karar olduğu burdan açık ve net anlaşılıyor.
KaPaLı
30.Aralık.2009, 14:32
Mustafa o konuda ben çok ümitli değilim. İstanbul'da veya Dubai'de denizi doldurursun çünkü çok fazla dalga olmaz. Ama Karadeniz'de onu yapmak yürek ister. Dalgakıran istediğin kadar yap. Ne kadar yapsanda Karadeniz'in dalgaları bir zaman sonra toprağın altının kazmaya başlar.
Trabzon'un alınmaması ihanettir yok başka anlamı. 6 yıl sonra şu olacak bu olacak diyolar. Ee Şükrü Saraçoğlu 6 yıl önce ne haldeydi bakın isterseniz. Aziz Yıldırım sayesinde gelişti. Dün TFF açıklama yapmış. Madem öyle Fenerbahçe yönetiminin iddialarına yanıt versinler.
Trabzonspor
30.Aralık.2009, 14:43
O konuada aslında haklısın ama İsmailm dalga kıranalrla ve yapılacak şeylerler biraz olsun düzelebilir.
Usta bu sahil şeridinde kocaman bir alan var Trabzonspor tesisleri ve meyve sebze hali felan var baya büyük alan ısteseler oraya bile 80bin kişilik stad yaparlar ama 40 bin kişilik Dragao tarzı bir stad yeter her maç ful dolmassa ya ligdede aynı şekil her maç ful
2o bin kapasiteli stadda 16 bin kombine satıldı yahu gerirsini sen düşün.
Bursaspor
30.Aralık.2009, 15:34
Bir kere şunu belirtelim, mutlaka demeyelim bir şehirden 2 stadyum genelde olmak zorunda, ve bunlardan bir tanesinde mutlaka Final maçı oynanmak zorunda, bu yüzden kesinlikle Olimpiyat Stadı olmak zorunda, ki Olimpiyat Stadı için düşünülen projeler yapılabilirse stadın tüm eksikleri kapanacak ve ciddi kapasite artışına sahip olacak.
Ancak şu var ki, Ankara içinde ciddi bir proje var. Şu an 50.000 deniyor ama kapasite 70.000'i aşarsa Final Ankara'ya verilebilir.
@Mustafa
Mustafa, Akyazı Projesi'ni biliyorum ama şu var ki, kara yolu ulaşımı için şu kıstas var. 2-3 saat mesafe olayı. UEFA'nın istediği hem çevreci olsun, hem kirlilik salınımı az olsun hem yer işgali olmasın. Bunları ancak hızlı tren ile sağlayabiliriz. Trabzon'da da maalesef ki bu sıkıntı var. Bunu aşabilirler mi, imkansız görünüyor.
Bunun dışında siz o stadyumu bu turnuva için değil zaten düşünüyordunuz. Bu turnuva için ekstra hiçbir yatırım gösterilmiyor o planda. Bir de şu var, her ile bir stadyum yapabilecek durumdayız ama desek ki, 6 senede ulaşımı kökünden çözeceğiz, buna bırakın inanmayı millet ne yapacağını şaşırır.
Ulaşım ve altyapı problemleri çözülmedikçe Trabzon'un durumu biraz zor görünüyor. Ancak ben şu tip bir şey olsa iyi olurdu diyorum. Trabzon stadyumunu büyütseydi, konaklama çevre illerden de karşılanabilirdi, ve hatta Erzurum'da aday kent yapılsaydı. Trabzon'un yükü hafiflerdi ve böylece ulaşım konusunu dert etmezdik, sonuçta Trabzon - Erzurum sonra bir başka şehir gibi bir rota çizilebilirdi o takımlara, ama Trabzon tek başına aday kent olarak girerse büyük bir sıkıntı olabilir, olaya duygusal bakılıyor bazen, şu unutuluyor. UEFA'nın amacı futbolu daha fazla sevdirmek ve bunun için çalışıyor. Trabzon'un mevcut altyapısı içerisinde -hele ki şu anki stadyumun yerine proje düşünülüyorsa- büyük bir inşaat projesine girişmek sıkıntı yaratabilir. Ama yapılabilir mi, net bir şey diyemem, kesin bir proje çıksa ortaya,
Bunun dışında bu organizasyonu lig gibi düşünmek yersiz, diyelim ki Avusturya - Belçika maçı var Trabzon'da ilgi ne kadar olur? Keza Konya'da hatta Bursa'da, insanlar oraya geldiklerinde öyle bir cezbedilmeliler ki şehirdeki herkes bile maça gitmeli, yaklaşık her maç 50-60.000 civarında konuk olacak bu kentlerde, bunu karşılayabilecek ciddi bir altyapı gerekiyor. Trabzon'da şu an raylı sistem yapılması için imzalar atıldı. Bu yetersiz bir yapı sadece sahil şeridini kapsıyor diye biliyorum, çünkü 5km'lik bir hat.
He şu var, Trabzon aday olsun mu kesinlikle olsun. Ama yanında Erzurum ile birlikte olmalı.
SAİT71
30.Aralık.2009, 19:40
Yalnız İstanbul'dan Şükrü Saraçoğlu'nu almadılar.. Birde TT Arenayı çıkarıp Sadece Olimpiyatı final için alıp başka bir stadı alsalardı yer yerinden oynardı. Hemde İstanbulda sadece tek maç oynanacak olurdu o da final.. Bir çok takım maçlarını İStanbul dışında oynamak istemeyecektir.. Heleki doğu tarafına takımlar gönüllü olarak gitmek istemeyecekler.. Keşke Bursaspor'un dediği gibi 70.000 yapsalar (Kapasite azalıp çoğalabilse) Ankara'ya final olsaydı, Ş.Ş. ve TT Arenada grup maçlarına dahil edilseydi. Neyse olan oldu önemli olan Turnuvanın Türkiye de olması... Biz Ş.Ş. nu ne hallerden ne hallere soktuk UEFA Finali kazandırdık. Belki kapasite 70-75 olsa CL bile olabilirdi.. Ama şu haliyle girmesi zor.. Dediğim gibi İ.A.O stadyumuna o kadar para harcanacağına Şükrü S. düzenlenebilirdide. Koskoca 6 yıl var.. 6 yılda neler değişiyor.. Google earth ı açıp belli yerlere baktığımızda 6 yıl öncesi ile sonrası arasında bile belirgin farklar var.. Burada takım fanatikliği yapmıyoruz fakat bu stadında bu turnuvada olmaması bir hayli hayalkırıklığına uğrattı.. Hayırlısı olsun.. Madem bu şehirler ve stadlar var tek dileğim Toki'nin Maliyetten kısmak için abuk sabuk işlere kalkışıp açıklanan kalitesini dahada düşürmemesi.. İlk başta çatı sistemi ve bazı şeylerin olmayacağı söylenmişti fakat sonradan olacağı açıklandı... Hayırlısı ile TT arena dahada kaliteli malzemelerle yapılsa.. Çünkü Fransa nın stad kalitesi ile bizim yaptığımız modern stadların kalitesi arasında da farklar var. Onların ki daha kaliteli.. Maliyetide daha yüksek. Burada işçilikte düşük tabi.. Malum 1 işçi K.Has'ta hayatını kaybetmişti..
Bu arada Ankara'ya yapılacak stadı GSİm yayınlamıştı projesini:
http://img5.imageshack.us/img5/173/19mayis.jpg
Başkente stat müjdesi!
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Başkent Ankara'nın spor tesisi anlamında çehresinin değişeceğini belirterek, 19 Mayıs Stadı'nın yerine 45-50 bin kişilik bir stadın yapılacağı müjdesini verdi.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Genel Müdür Yunus Akgül Başkent Ankara'nın şu anda sahip olduğu spor tesisleri bakımından birçok ilin gerisinde bulunduğunu ifade ederek, ''Başkent Ankara'ya yakışan en güzel spor kompleksi için kolları sıvadık'' dedi.
19 Mayıs Stadı'nın yanı sıra bu alanda bulunan saha ve salonların yıkılarak buraya 45-50 bin kişilik son derece modern bir stat yapımı için düğmeye bastıklarını belirten Akgül, ''Ankara'ya Türkiye'nin en modern stat ve tesislerini kazandırmak için mevcut araziyle ilgili olarak master planı yapılıyor. Çok kısa bir süre sonra master planıyla ilgili olarak ihale yapacağız'' ifadelerini kullandı.
19 Mayıs Stadı'nın bulunduğu arazinin yerine Türkiye'nin en modern stadını inşa edeceklerini kaydeden Akgül, ''Burada yapacağımız komplike tesisler 24 saat yaşanılan alanlar olacak. Şu anda buraya 45-50 bin kapasiteli bir stat projesi düşünüyoruz. Yapılacak stat kompleksinde Ankara'nın en lüks restoranları, alışveriş merkezleri, rekreasyon alanları ve halkın zamanın büyük bir kısmını geçireceği muhteşem tesislerle donatacağız'' dedi.
Akgül, yapılacak yeni spor kompleksiyle ilgili olarak milli komiteden izin alındığını da belirtti.
19 Mayıs Stadı'nın yerine düşünülen spor kompleksiyle ilgili olarak uzmanlarını görevlendirdiğini ve hukuki alt yapıyla ilgili olarak tüm çalışmaları sonlandırdıklarını ifade eden Akgül, ''Buraya amatör futbol maçlarının yapılması için 4-5 adet son derece modern çim sahalar yapacağız. Ayrıca farklı sporların yapıldığı en azından 7-8 spor salonu inşa edilecek. Ankara sadece kendi gençliğinin değil İç Anadolu Bölgesi'nin de spor merkezi haline gelecek'' dedi.
Yunus Akgül, Başkent Ankara'nın geçmiş dönemlerde spor tesisleri bakımından ne yazık ki ihmal edildiğini öne sürerek, bu anlayışın eski müdürlerden Mehmet Atalay ve kendisiyle birlikte sona erdiğini söyledi.
-ANKARA ARENA ŞUBAT'TA TESLİM-
19 Mayıs Stadı'nın bulunduğu alanın hemen yanında ise 2010 yılında Türkiye'de yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonası ile ilgili olarak Ankara Arena'nın temelini attıklarını ve inşaatın çok süratli bir şekilde devam ettiğini ifade eden Akgül, ''Ankara'da tesis hamlemizi ilk etapta Eryaman'da inşa ettiğimiz Olimpik Sporcu Merkezi'ni hizmete sokarak başlattık. Bunun ardından Ankara Arena Spor Salonu'nun inşaatı başladı ve gelecek yılın şubat ayında teslim edilecek'' dedi.
Gençlik ve Spor Genel Müdürü, Türkiye'yi beş bölgeye ayırdıklarını ve buraya yapacakları olimpik sporcu merkezleriyle kısa vadedeki hedeflerinin 2012 Londra Olimpiyatları'nda başarı elde etmek olduğunu kaydetti.
Kaynak:ajansspor
E.Cartman
30.Aralık.2009, 21:13
Ben TTArena'nın Yarı Final maçlarında kullanılacağını duymuştum ama ne kadar doğru bilemem
BeeTLeJuiCe
30.Aralık.2009, 23:55
Ben TTArena'nın Yarı Final maçlarında kullanılacağını duymuştum ama ne kadar doğru bilemem
TT ve Ankarada Yarı Final olması planlanıyormuş.
Tabi kapasitelere göre değişebilir.
SAİT71
31.Aralık.2009, 00:12
Keşke baştan TT Arena 60-65 arası yapılsaydı.. 62-63 felan.. Yarı final karşılaşmasına yakışan bir kapasite olurdu ama 50.000 kişi biraz az olacak..
Universal
31.Aralık.2009, 00:23
Trabzonlu arkadaşların ne hissetiğini anlıyorum ki nüfusu 1milyon'u aşmış ve karadeniz'in en güzel şehirlerinden birisi olan Trabzon'un olmaması TÜrkiye tanımı için kötü olmutşur. Bununla birlikte Van, Hakkari gibi yerlerlde de stad yapılmalı ve orada da oynatılması gerekemektedir.
Ayrıca Kadıköy'e ulaşım sorunu yoktur. Yapılacak bir metro var, metrobüs var hemen yanı Irak-Bağdat'a kadar uzanan bir tren yolu var. Gebze'de oturan birisi bir saat gibi bir sürede buraya ulaşabilir. Kaldı ki Türkiye'nin en önemli bir kaç caddesinden olan Bağdat Caddesi gibi en nezih bölgesi var, Moda, Kalamış ve Fenerbahçe gibi çok güzel semtleri var. Onun yanı sıra trafik karmaşası kesinlike Avrupa yakasına göre çok daha az olan ve suç oranının en düşük olan semtinde maç oynamamasını anlayamıyorum. Kaldı ki Kadıköy'de arabanızı parkedebilecek çok fazla yer mevcut. Bunun yanı sıra zaten gelen turistlerin hiçbiri arabası ile dolaşmayacak. Bununla birlikte Beşiktaş'ta otelinde kalan birisi vapuruna atlayıp Kadıköy'e gelmesi sadece 15 dakikayı bulacak. Bu süre içinde Dolmabahçe, Kız Kulesi, Haydarpaşa, Beylerbeyi sarayı gibi önemli yerleri boğazdan görebilecek. Vapur'dan kuşlara simit atabilecek...
Kadıköy'de ki stadı almamak ihanettir, aynen Hakkari, Van, Trabzon ve güneydoğudan şehir almayarak yapıldığı gibi.
PesimiSTyLa
31.Aralık.2009, 00:28
Keşke baştan TT Arena 60-65 arası yapılsaydı.. 62-63 felan.. Yarı final karşılaşmasına yakışan bir kapasite olurdu ama 50.000 kişi biraz az olacak..
3) En çok merak edilen konu: Kapasite meselesi
Dedi ki henüz etüd aşamasında, sadece görüşüyoruz. Daha kesinleşen birşey yok. 5000 değil 3000-3500 arası bir kapasite artımı söz konusu olabilirmiş. Ben de proje mi değişecek dedim. O da hayır sadece 3 sıra eklenecek dedi. Ancak konu etüd ediliyor şu an.
53bin kişi kapesite, 56yada 57bine çıkarmak için görüşülüyormuş.
SAİT71
31.Aralık.2009, 01:01
Bence kesinlikle çıkmalı.. Hatta 60 bine çıkmalıdır. Çünkü Hem bu kapasite artışı şansımızı artırır hemde yarı finalin adına yakışır. Şimdi 52. 000 kapasitenin bir bölümü gazeteci bir bölümü güvenlik sebebiyle boş felan derken iyice düşecek.. Çıkarmak lazım bence..
Trabzonspor
31.Aralık.2009, 01:22
Bir kere şunu belirtelim, mutlaka demeyelim bir şehirden 2 stadyum genelde olmak zorunda, ve bunlardan bir tanesinde mutlaka Final maçı oynanmak zorunda, bu yüzden kesinlikle Olimpiyat Stadı olmak zorunda, ki Olimpiyat Stadı için düşünülen projeler yapılabilirse stadın tüm eksikleri kapanacak ve ciddi kapasite artışına sahip olacak.
Ancak şu var ki, Ankara içinde ciddi bir proje var. Şu an 50.000 deniyor ama kapasite 70.000'i aşarsa Final Ankara'ya verilebilir.
@Mustafa
Mustafa, Akyazı Projesi'ni biliyorum ama şu var ki, kara yolu ulaşımı için şu kıstas var. 2-3 saat mesafe olayı. UEFA'nın istediği hem çevreci olsun, hem kirlilik salınımı az olsun hem yer işgali olmasın. Bunları ancak hızlı tren ile sağlayabiliriz. Trabzon'da da maalesef ki bu sıkıntı var. Bunu aşabilirler mi, imkansız görünüyor.
Bunun dışında siz o stadyumu bu turnuva için değil zaten düşünüyordunuz. Bu turnuva için ekstra hiçbir yatırım gösterilmiyor o planda. Bir de şu var, her ile bir stadyum yapabilecek durumdayız ama desek ki, 6 senede ulaşımı kökünden çözeceğiz, buna bırakın inanmayı millet ne yapacağını şaşırır.
Ulaşım ve altyapı problemleri çözülmedikçe Trabzon'un durumu biraz zor görünüyor. Ancak ben şu tip bir şey olsa iyi olurdu diyorum. Trabzon stadyumunu büyütseydi, konaklama çevre illerden de karşılanabilirdi, ve hatta Erzurum'da aday kent yapılsaydı. Trabzon'un yükü hafiflerdi ve böylece ulaşım konusunu dert etmezdik, sonuçta Trabzon - Erzurum sonra bir başka şehir gibi bir rota çizilebilirdi o takımlara, ama Trabzon tek başına aday kent olarak girerse büyük bir sıkıntı olabilir, olaya duygusal bakılıyor bazen, şu unutuluyor. UEFA'nın amacı futbolu daha fazla sevdirmek ve bunun için çalışıyor. Trabzon'un mevcut altyapısı içerisinde -hele ki şu anki stadyumun yerine proje düşünülüyorsa- büyük bir inşaat projesine girişmek sıkıntı yaratabilir. Ama yapılabilir mi, net bir şey diyemem, kesin bir proje çıksa ortaya,
Bunun dışında bu organizasyonu lig gibi düşünmek yersiz, diyelim ki Avusturya - Belçika maçı var Trabzon'da ilgi ne kadar olur? Keza Konya'da hatta Bursa'da, insanlar oraya geldiklerinde öyle bir cezbedilmeliler ki şehirdeki herkes bile maça gitmeli, yaklaşık her maç 50-60.000 civarında konuk olacak bu kentlerde, bunu karşılayabilecek ciddi bir altyapı gerekiyor. Trabzon'da şu an raylı sistem yapılması için imzalar atıldı. Bu yetersiz bir yapı sadece sahil şeridini kapsıyor diye biliyorum, çünkü 5km'lik bir hat.
He şu var, Trabzon aday olsun mu kesinlikle olsun. Ama yanında Erzurum ile birlikte olmalı.
2911 yaz olimpiyatları için düşünülüyordu proje
Neyse bakalım neler görecez ilerleyen günlerde.
Trabzonspor
31.Aralık.2009, 14:18
Madem öyle, işte böyle!..
Bizde Trabzon olarak EURO 2016 ya, talibiz..
Ahanda; tanıtım logomuz, şampiyona maskotumuz ve de stad planlamamız..
http://img704.imageshack.us/img704/8889/tstu.jpg
http://img407.imageshack.us/img407/1313/tsmaskot.jpg
http://img696.imageshack.us/img696/8034/tsstad.jpg
:D nasıl olmuş
BeeTLeJuiCe
31.Aralık.2009, 14:20
Hamsili logo müthiş olmuş :D
hi_text_
31.Aralık.2009, 14:50
İnşallah bizim ülkeye vermezler böyle bi organizasyonu.
Nedvedmania
31.Aralık.2009, 14:59
Bence İtalya seçilecek.
ForsakeN
31.Aralık.2009, 21:07
Şükrü saraçoğlu'nun yer almaması normal . Çünkü İstanbul'dan 2 stad alınacak mutlaka. Yeni yapıldığı için TT Arena zaten kesin giriyor ikiliye.Diğer stad da finalin oynanması için kapasitesinin fazla olması gerekiyor.Bu yüzden Olimpiyat stadının seçilmesi çok normal.
Zaten bu açıklama yapıldı.İstanbul'u daha fazla tartışmak anlamsız gibi.
Trabzon denince akla futbol gelir ilk olarak.Ülkenin en önemli futbol şehirlerinden Trabzon'un alınmaması garip tabi.
Universal
01.Ocak.2010, 02:01
Aklıma takılan bir olay var, şimdi Alman vatandaş, İngiliz vatandaş bira hayranıdır, maçdan önce mutlaka içer. Şimdi Konya'da Kayseri'de nasıl içecek. Onu merak ediyorum... Kaldı ki buralarda beş yıldızlı konaklama yok. Bana göre staddan çok bu tarz yerlere izin vermek gerek.
SAİT71
01.Ocak.2010, 03:04
Birde RAmazana denk geliyor galiba :)
Aşk-ı Şehir
01.Ocak.2010, 03:09
Bu gidişle adamlar zaten siz kendi içinizde barışık değilsiniz önce onu bi halledin sonra size turnuva verelim dicekler.:)
Yılmaz Özdil güzel bir yazı yazmış:
http://www.ataryemez.com/gazete/fanatik-gazetesi-yilmaz-ozdil-yazilari-2016-avrupa-futbol-sampiyonasi/
Revolution
03.Ocak.2010, 14:52
Gerçekten herkesin okuması gerektiği güzel bir yazı teşekkürler Aydın abi..
Del Piero_10
03.Ocak.2010, 15:23
Şampiyonayı alma ihtimalimiz bu kadar zayıfken doğmamış çocuğa don biçiyoruz.
scar face
03.Ocak.2010, 23:06
Anlamadığım şey Antalya a ulaşım kolay Saracoğluna,Trabzona,Elazığa,Diyarbakıra mı zor...
Antalya ya kara yoluyla gittiniz mi hiç.Toroslarda dağcılık oynuyorsunuz resmen zaten tren falan da yok orda...
Trabzonspor
04.Ocak.2010, 01:26
Orda ulaşım yok ama konaklama var derler Burak bahaneler haır kardeşim.
PesimiSTyLa
04.Ocak.2010, 02:43
Anlamadığım şey Antalya a ulaşım kolay Saracoğluna,Trabzona,Elazığa,Diyarbakıra mı zor...
Antalya ya kara yoluyla gittiniz mi hiç.Toroslarda dağcılık oynuyorsunuz resmen zaten tren falan da yok orda...
antalyadaki konaklama imkanı Türkiye de hangi şehirde var Burak ? :icon_smile:
Eleştireceğim diye de en doğru seçilmiş şehri de kötülemek doğru değil.
KanaKe
04.Ocak.2010, 03:06
Konaklamayi bir kenara birakinda yazin sicakligin 40 dereceyi astigi bir sehir olan Antalya'yi hangi mantikla yaz mevsiminde oynanacak bir organizasyona koyabilirler benim aklim almiyor.
SAİT71
04.Ocak.2010, 03:58
Konaklamayi bir kenara birakinda yazin sicakligin 40 dereceyi astigi bir sehir olan Antalya'yi hangi mantikla yaz mevsiminde oynanacak bir organizasyona koyabilirler benim aklim almiyor.
Ya Antalya aslında bu iş için en uygun yerlerden birisi. Milyonlarca turist ağırlayabilecek kapasitesi var. Her yıl geliyor zaten. Bence sıcaklığa göre seçim yapılmamalı. 2010 Afrika'da.. 2014 Brezilya'da.. Oralar dahada sıcaktır..:icon_smile:
farfarforfor
04.Ocak.2010, 12:45
Demirkola sorsanıza kaç kere otobüsle diyarbakıra gitmiş :D veya trabzona gitmiş istanbul trabzon bile 22 saat ayıptır yazıktır yahu saçmalamayın bence ideal bi tablo var karşımızda euro 2016 için istanbul trabzon diyarbakır izmir van hakkari olsa nasıl olurdu :D her biri türkiyenin bir ucunda bence demirkol zırvalamış zırvalamasa demekki tirajı düşecek vah yazık be!!!
Bursaspor
04.Ocak.2010, 13:04
Ya Antalya aslında bu iş için en uygun yerlerden birisi. Milyonlarca turist ağırlayabilecek kapasitesi var. Her yıl geliyor zaten. Bence sıcaklığa göre seçim yapılmamalı. 2010 Afrika'da.. 2014 Brezilya'da.. Oralar dahada sıcaktır..:icon_smile:
Bir ufak hatırlatma yapayım madem, o tarihlerde Kuzey Yarım Küre'de yaz fakat adı geçen ülkelerde yani Güney Yarım Küre'de kış mevsimine denk geliyor. Asıl en uygun yerler oralar o tarihlerde ve bu tür organizasyonlarda :D:D
Bu arada, Antalya'ya mı ulaşım yok :S Arkadaşlar, Antalya havaalanının kapasitesi belli, ve gayet de iyi bir havaalanı, ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Zaten oraya gelen kişiler 1 gün için gelmeyecekler ilk turda, o yüzden Antalya en önemli koz bizim için,
Asıl sormamız gereken, diğer illeri Antalya ayarına getirebilecek miyiz? Bazı istisnalar hariç tabiki,
scar face
04.Ocak.2010, 13:10
Kardeşim daha 6 yıl var konaklama yerleri yapılmayacak mı bu 6 yılda daha stadlar ortada yok sizce stad yapmak mı kolay konaklama yeri mi:)
Bursaspor
04.Ocak.2010, 13:19
Burak, iş sadece konaklama ve stadyum ile bitmiyor ki, ulaşım, altyapı tüm bunların yapılması gerekiyor.
En basitinden 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için yumurta kapıya dayandı, daha ortada doğru düzgün bitebilen salon yok, boşuna dememişler, sular akar Türkler bakar diye, illa son ana kadar beklete beklete ite-kaka iş yapmaya çalışıyoruz. Hayır iş işten geçince ne geçecek elimize?
Bir planın, projen olmalı ki bundan 6 sene sonrasını da göz önüne alarak hayata geçirmelisin projeyi, bak mesela bizim listemizde 9 stadyum var 7'si yeni yapılacak, İtalya'nın listesinde 11 stadyum var, 4'ü yeni yapılacak, 5'ine yenileme çalışması yapılacak. 2'sinde de ufak düzeltmeler var, Fransız'ların listesinde 12 stadyum var, 4'ü yeni yapılacak, 6'sına yenileme çalışması yapılacak.
En kötü durumda olan biziz, 7 yeni stadyum+konaklama+ulaşım+altyapı çalışması demek oluyor bu, Olimpiyat stadı içinde ulaşım+altyapı çalışmaları yürütülüyor, Kadir Has içinde bazı çalışmalar olacak, yani listenin neredeyse tamamı sıfırdan projeler ve önümüzde 6 sene var.
Trabzonspor
04.Ocak.2010, 14:02
Burda deniliyorduki karadan ulaşım istiyor UEFA şimdi sen diyorsunki Antalyada havaalanı var öyleyse Trabzondada var o havaalanı diyorum bende.
Bursaspor
04.Ocak.2010, 14:23
Mustafa, ben onu herhalde karadanı hariç tutarak yazdım. Önemli olan kısa mesafedeki yerlerin seçilmesi deniyor. Büyük ihtimalle Antalya-Konya-Kayseri üçgeni oluşturulacak ve orada yapılacak bazı grupların maçları,
Ancak sen Trabzon'u işe katarsan kopukluk oluyor çok fazla, ben de diyorum ki eğer Trabzon olacaksa Erzurum ile birlikte olmalı ki şehrin yükü azalsın, keza Antalya gibi Adana'da eklenmeliydi.
Trabzonspor
04.Ocak.2010, 15:17
Antalyaya lafım yok çünkü orası olamlıki gelen adam görsün ve ileride birdaha gelsin ama uçak veya ulaşım mevzuna takıldım.Bence bunlar bahane tamam yakınlık önemli ama daha çnce cokta bırbırıne tyakın yerlerde olmamıs turnuva
Bursaspor
04.Ocak.2010, 15:23
Küçük ülkelerde ister istemez yakın yerler tercih ediliyor, şimdiye kadar en fazla yol gidilen Fransa'da düzenlenenler oldu sanırım, orada şehirler arası mesafe çok uzun ama tren ile çözmüşler orada işi, her yere tren var neredeyse,
UEFA bazı çevresel etmenlere de önem verdiğinden kara yoluna sıcak bakmıyor, malum küresel ısınma, karbon salınımı, endüstrileşme vs. tüm bunlar hesaba katılınca ülkeye yarardan çok zarara da neden olabilir bu tip şeyler,
Trabzonspor
04.Ocak.2010, 15:28
Neyse seçimler yapılmış adaylık süreci başlamış bundan sonraki aşamaları takip edeceğiz bakalım alabilecekmiyiz kupayı.
Revolution
04.Ocak.2010, 17:55
Yahu Dünya Kupası Afrika'da oynanıyor orası soğuk da Antalya mı sıcak :D
Sekopej
04.Ocak.2010, 18:08
Adı üstünde, orası Güney Afrika, mevsimler bizimle ters, bizim yazı yaşadığımız dönemde onlar kışı yaşadığından, çok fazla sıcaklık sorunu yaşanmayacaktır.
Amerika 94'ü hatırlıyorum, avrupada maçlar daha çok izlenebilsin diye gündüz saaatinde, sıcağın altında oynanıyordu. Sıcaklığın bu tür organizasyonlarda maçların oynanması üzerine etkisi çok fazla değil.
Bordo61Mavi
08.Ocak.2010, 16:09
Trabzon 2016'ya talip!
Bordomavi.net isimli oluşum, Trabzon'un 2016 aday şehirleri arasında olmamasına esprili bir tepki gösterdi.
Kısa bir süre önce Futbol Federasyonu, 2016’ya aday şehirleri açıklamış, bu kentler arasında Trabzon’un yer almaması büyük yankı uyandırmıştı. Bu gelişmenin ardından şehrin önde gelen sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Trabzonspor camiası da tepki vermiş, hatta FANATİK’te yayınlanan röportajında teknik direktör Şenol Güneş durumu, bir ‘ihanet’ olarak nitelendirmişti. Bu konuda eski bir Trabzonspor başkanı ve Trabzonlu olan Spor Bakanı Faruk Özak’ın tavrı da ciddi şekilde eleştirilmiş, olayın sadece Trabzon değil, tüm Karadeniz Bölgesi’ne yapılmış bir haksızlık olduğunun altı çizilmişti. Konuyu unutmamak ve unutturmamakta kararlı olan Trabzonspor taraftarları, olaya farklı ve esprili bir açıdan yaklaştı. Bordomavi.net isimli taraftar oluşumu, Trabzon’un 2016’ya tek başına adaylığını açıkladı! Resmi adaylık logoları da hazırlayan taraftarlar, böylece hem federasyona hem de Bakan Özak’a anlamlı mesajlar yolladı.
http://foto.fanatik.com.tr/test/LinkImage/fft30mm837008.jpg
http://foto.fanatik.com.tr/test/LinkImage/fft30mm836570.jpg
Kaynak Fanatik
Cokta guzel olmus en az Tff kadar sansimiz var :D
http://foto.fanatik.com.tr/test/LinkImage/fft30mm836572.jpg
Trabzonspor
19.Ocak.2010, 13:21
HERKES OKUSUN!!!!...
bilindiği üzere EURO2016 aday şehirlerimizin arasına TRABZON u almadılar..sebep olarakta şehirler arasındaki mesafeyi gösterdiler..şimdi size sunacağım örneklerde bunun ne kadar aptalca ve acemice bir bahane olduğunu anlayacaksınız..
Trabzon Kayseri arası 618 kilometredir..
euro2012 turnuvası POLONYA ve UKRAYNA'nın ortaklaşa düzenleyeceği bir turnuva olacak..
http://www.euro2012info.com/Euro-2012-poland-ukraine.png
Ukraynanın Donetsk ile Polonyanın Poznan şehirlerinin arasındaki mesafe tam 1864 kilometre..İzmir Kars arası mesafe ise 1660 kilometre..ve bu turnuvayı kazandıklarında poznan ve donetsk arasında sadece 90km lik bir otoyol mevcuttu..turnuvayı aldıktan sonra otoyol tamamlandı..
bu örnekleri çoğaltmamız mümkün..şöyle ki;
Amerikadaki 94 Dünya Kupasında aynı anda maç oynanan New York ve San Francisco'nun birbirine uzaklıklarına bakın lütfen..
http://img18.imageshack.us/img18/4442/usa94.png
bu mesafeyi uçak değilde karadan arabayla giderseniz hiç durmadan 150km gibi hızlı bir şekilde o zaman tam 28 saat sonra diğer şehire varırsınız..ayrıca new york ile san francisco arasında 3 tane saat dilimi var..şöyleki şuanda new yorkta saat 12 ise san francisco ondan 3 saat geride yani saat orda 9..
Trabzon ve Kayseri birbirine daha uzak sanırım..çarpıcı bir örnek daha verim..londra istanbul arası 2505 km..yani avrupayı geçsenizde amerikadaki kilometreyi görmeniz mümkün değil..
euro 2008 de Avustralyanın Viyana ile İsviçrenin Cenevre şehirleri arası 910 km..
2006 dünya kupasında almanyanın iki şehiri hamburg ve munih arasındaki mesafe 650 km..
2002 dünya kupasında Japonyanın 2 şehiri olan Sapporo ve Fukuoka arası tam 1419 km..Ayrıca Bu şehirlerden Sapporo bir adadadır ve karayolu ile ulaşım yoktur..
Trabzon Kayseri arası 618 kilometredir..
evet arkadaşlar size hem dünya kupasında hemde avrupa şampiyonasından örnekler verdim..karar sizin..
bence bu uzaklık bahanesi sadece aptalların inanacağı bir bahanedir..
FARUK ÖZAK GÖREVİNDEN DEĞİL AMA TRABZONUMUZDAN İSTİFA ETMİŞTİR..
Alıntıdır benimde anlatmak istediğim buydu ve adam örneklerle açıklamış .
Trabzonspor
19.Ocak.2010, 13:23
Konaklama dıyorlar onuda söledim nerdeyse 2 otel var herkez 5 yıldızlı otelde kalacak değil 1-2 tane daha yapılır takımlarda orda kalır.Ama meela o değil işte bahane çok bizim yöneticlerde.
El Barto
19.Ocak.2010, 13:26
Yahu zaten bu turnuvayı Türklere vermezler neyin tantanasını yapıyorlar ki. :icon_lol:
SAİT71
19.Ocak.2010, 13:26
Trabzon'da sosyal yaşam felan nasıl yani alternatif çok mu eğlenebilecek yerler felan ?
Trabzonspor
19.Ocak.2010, 13:31
Valla sosyal faliyetlerde türkiyede 6.7. mi ne bi arastırmada öleydi araştırmanın adıda şeydi sanırım Türkiye'de yaşanabilr kentler sıralaması.Bunun içindede ilk 10 da idi ve araştırmadaki krıterlerde Ulasşım,sosyal faliyetler eğitim falan filan vardı.
Trabzonspor
19.Ocak.2010, 13:32
Mr.Barto öle ama yinede saçma bahaneler bunlar ondan yazdım zaten daha yazmıcaktımda hani o kadar abartmayın diyolardı burda bi dünya yorum oldu onlara cvp olarak koyayım dedim:D
BeeTLeJuiCe
19.Ocak.2010, 16:11
İzmir-Trabzon arası 1344 km.
İstanbul Trabzon arası 1083 km.
Antalya Trabzon arası 1273 km.
Aday illerden trabzona en yakın il Kayseri 618 km.
Aday iller arası en yakın mesafe
Ankara Eskişehir 233km
Aday iller arası en uzak mesafe
İzmir-Kayseri 849km
Uzak olmadığı için seçilmedi değil, şehirler yakın olur ise avantaj sağlayacağı için seçilmedi. Dikkat edin diğer aday ülkelerden 2 artımız var, hiç düzenlememiş olmamız, bu konuda aç olmamız ve şehirlerin yakın olması.
Trabzonspor
19.Ocak.2010, 16:32
Yahu zaten bütün maçlar Trabzonda olsun demedik en azından 1 -2 eleme maçı veya gurup maçı olabılır.Ne yani şimdi bi il yerine Trabzon eklense veya direk eklense vermicekler mi neden bu Trabzon uzak mı dicekler?Çok uzak olduğu söylenemez ya birtek bizim il olduğu için vermiceklerse amenna.