Sayfa 1 / 5 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 133 sonuç

Konu: Bu harita hangi ülkenin

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Default Bu harita hangi ülkenin

Bu harita hangi ülkenin

Bu harita hangi ülkenin

3 Eylül’de yazmış, uyarmaya çalıştım. 3 ay geçti hazırlıklar tamamlandı. Lansman yapıldı. Ve akıl almaz şekilde kimsenin umursamadığı ortaya çıktı. Bu ülkenin halkına, yöneticisine, bakanına, başkanına, kimseye dokunmadı. Kimse rahatsız olmadı. Kimse önemsemedi. Aynı gün arayıp sonra da yazısında bahseden Yılmaz Özdil dışında. Ve tabii Diyarbakırlılar.

O gün bu haritada Trabzon da vardı. Bugün Türkiye’nin tek şampiyon şehri, ülkenin tek gerçek futbol şehri, kulübün şehri geçtiği tek vilayet de haritada yok. Onlar da artık Türkiye’nin dışında. Şimdi de Diyarbakırlıların yanına Trabzonlular da eklendi. İki şehir aynı mağduriyeti yaşıyor.
    Bugün durum şu:

2016 eğer bize verilirse Orta ve Batı Anadolu’ya verilmiş olacak. Doğu ve Güney Doğu’ya değil.

2016 eğer bize verilirse Ege ve Akdeniz’e verilecek, Karadeniz’e değil.
    Şu haritaya bir baksanıza...

Bu haritayı bir Fransız gazetesi yapsa... Ülkemizi bölüyorlar diye ortalığı yıkarız.

Bu haritayı Yunanlılar yapsa Pontusculuk yapıyorlar der, nota veririz.

Açıkça söyleyeyim. Ben bu adaylığı desteklemiyorum. Birisi bana sorarsa bu organizasyonun alınmaması için elimden geleni de yaparım. Rakibiniz sadece İtalya ve Fransa değil. Ben de rakibinizim.

Kendimizden kaçıyoruz
    Bırakalım bu işleri
    Şimdi UEFA istemiyor diyebilirler. Yalan...

Şartlara uymuyor diyebilirler. Bu da yalan. Uymuyorsa da 6 senede o şartlara uyarsın.

Söyleyin, Trabzon’daki otel sayısı Guimares’tekinden daha mı az? Leipzig Diyarbakır’dan daha mı yakın? Sadece uçakla gidiliyor, alternatif yok diyecekler... Japonya’nın Kuzey’indeki adada yer alan Sapporo Stadı’na nasıl gittik?

Kore’nin Güneyi’ndeki Jeju Adası’na aynı Dünya Kupası’nda nasıl gidildi?

4 büyük organizasyona gittim. Hepsinde de organizasyon ülkenin her yerine, mümkün olduğunca her yerine yayılmıştı.

En doğudan en batıya, en kuzeyden en güneye kadar... Mümkün olabildiğince her yere. Çünkü zaten esas amaç budur. Ülkeyi top yekün harekete geçirmek. Ama biz toplam toprağın yarısından azına sığmaya çalışıyor, kendimizden kaçıyoruz.

Bu ayıptır. Bu suçtur. Ve buna ses çıkarmayan herkes de bu ayıba, bu suça ortaktır.

Normal bir ülkede Gökçeada’ya stat yapıp orada maç oynatmaya çalışırlar. Sadece Ege aynı zamanda bir Türk denizidir demek için. Ama nerede!
    Eğer Diyarbakır ve Trabzon bu organizasyona uygun değilse. Bunu Cumhuriyetin 86’ıncı yılında gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorsan, hedefin, bu şehirleri 6 sene içinde hazır hale getirecek planlamayı ve çalışmayı yapmak olmalıdır.

Yok hayır böyle bir çabaya girişemem diyorsan da, yapılması gereken şey onları dışarıda bırakmak değil, aday olmamaktır.
    Ne zaman uygun olurlar, sen de o zaman aday olursun.

Yoksa! Eğer sen bu adaylığa Diyarbakır’ı almıyorsan, Diyarbakır’la ilgili söyleyecek bir şeyin kalmaz. Ve bu, bu ülkenin kendi kalesine attığı en kritik gol olur.

Pes diyorum!
    Tekrar ediyorum. Bu harita benim ülkemin haritası değil.
    Bunu eğer dert etmiyor ve “ne olacak canım şartlar işte, UEFA öyle istiyor” vs., diyorsanız, ben de size ancak “pes!” derim, “yuh” derim...
    Not: Bu yazıyı yazarken gazeteden sevgili editör arkadaşım Levent Kalkan arayıp Fenerbahçe’nin konuyla ilgili bir açıklama yaptığını söyledi. Okudum.... Siz de muhtemelen Fenerbahçe böyle bir açıklama yaptığı için bugün gazetelerde bu konuyla ilgili bol bol haber ve yorum okuyacaksınız.
    Kendi adıma şunu söyleyebilirim: İyi ki Fenerbahçe Stadı dışarıda kalmış!

En azından bu sayede, Fenerbahçe isyan edince belki konu tartışılır. Yoksa Trabzon’un, Diyarbakır’ın feryadını duyan olmayacaktı.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu durum çok canımı sıkıyor benimde bu ülkede bişeyler hiç mi değişmez doğuya resmen üvey evlat muamelesi yapıyorlar.

Neden batıdaki şehirlerde biz iyiliştimre çalışması yaparız diyorlarda doğuda yapmayız diyorlar olmaz diyorlar.

Başbakan diyorki şehirlerde gösterilerde kullanılan çocuklarımızı futbol topuyla uslandıracağız sen Diyarnakırda ne yapıyosunda onların gönlünü alacaksın ?

Karadenizde küçük çocuklar toplarıyla uyuyor onalrında hakkı yokmu bu organizasyonda babalarıyla stada gidip dünya yıldızılarını izlemeye?

Bu ayrımcılık varken bu ülkede birlik beraberlikte olmaz.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Çok şahane bir yazı olmuş.
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Trabzona büyük şehirlerden tren ulaşımı var mı bilmiyorum ama UEFA'nın en büyük kriterinin, aday şehirler arasındaki ulaşım kolaylığı olduğunu bilmiyorsa bu yazıyı yazan, boşuna galeyana getirmesin kimseyi. Bi kerede yapıcı ol be medya. Ama yok olamazlar, tirajları düşer.

Avrupalılar ucuz ulaşım yollarını tercih edeceklerdir, tren başta olmak üzere deniz yolu(bursa), otobüs. Uçak hepsi için son çare olacaktır. Zaten o yüzden yedek şehirlere Trabzon, Urfa, Antep, Diyarbakır yazdılar.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bencede gereksiz bir yazı olmuş. İş stad yapmayla bitmiyor. Bu tarz organizasyonlar için şehirlerin herşeyiyle hazır olması gerekiyor. Malesef Türkiye'de bu amaca hizmet edecek şehir sayısı bir elin parmağını geçmez.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Tran var ancak hızlı tren yok ayrıca UEFA tren değil karadan karayolu ulasımını krıter olarak koymuş bunu bıryerde okumustum.

Ayrıca 6 yılda yapamıcakmısın butun alt yapıyı diğer ülkelerde neden ülkenin heryyerinde oluyor onlara verilirken kriterlere bakılmıyor mu adaş?

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Diyarbakırın seçilmemesi normalde Trabzon gerçekten çok iyi taraftarı bulunan bir şehir 2016 da olması gerekirdi.Neyse zaten seçileceğimizi pek düşünmüyorum.Bunları seçildikten sonra düşünmek daha iyi olur.

Edit:Haritada Adana gösterilmiş ama bildiğim kadarıyla Adana da yok seçilen şehirlerin içinde.2. lig maçlarında bile neredeyse full dolduruyor adanalı stadı.Ama seçilmiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Çok doğru bir yazı.Böyle bir haritayı başka bir ülke çıkarsa savaş çıkarırız.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

UEFA tarafından belirlenmiş kriterlerinin temel başlıklarını sıralayacak olursak;
    - Stadyumlar
    - Emniyet ve güvenlik
    - Konaklama imkanları
    - Karadan seyahat (Tren yolu değil, karadan seyahat - Ground Transportation)
    - Havalimanları
    - Ev sahibi şehrin tanıtımı ve taraftar alanları
    - Hukuki detaylar
    - IT gereksinimleri
    ve Naklen yayın gerekliliklerini sayabiliriz.
    Bu kriterlere baktığımızda Ankara, İzmir ve İstanbul dışında her bir şehrin bu kriterler açısından birden fazla eksiği olduğunu ama şampiyonaya kadar yapılacak yatırımlarla bu eksikliklerin tamamlanacağını herkes gibi bizler de görebiliyoruz. Hal böyle iken yapılacak yatırımlarla Van, Adana, Diyarbakır, Gaziantep gibi her biri önemli zenginliklerle dolu Anadolu şehirlerinin bile kolayca dahil edilebileceği bir şampiyonayı ülke coğrafyasının küçük bir bölümüne hapsetmenin mantığını anlamakta gerçekten de zorlanıyoruz.
    Daha önce gerçekleştirilen hem UEFA hem de FİFA şampiyonalarına bakıldığında da kolayca görüleceği gibi şampiyonalarda maç oynanacak şehirlerin yukarıdaki saydığımız kriterlerin yanı sıra organizasyonun ülkenin tamamına dengeli yayılması, bölgesel ayırımcılık yapılmaması gibi kriterlere özen gösterildiğini görürüz.
    Türkiye’nin de talip olduğu şampiyonadaki rakipleri olan Fransa ve İtalya’nın maç oynanacak şehirleri nasıl belirlediğini harita üzerinde görmenin zihinlerimizi açması açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

--------------------------------------

UEFA tarafından belirlenmiş kriterlerinin temel başlıklarını sıralayacak olursak;
    - Stadyumlar
    - Emniyet ve güvenlik
    - Konaklama imkanları
    - Karadan seyahat (Tren yolu değil, karadan seyahat - Ground Transportation)
    - Havalimanları
    - Ev sahibi şehrin tanıtımı ve taraftar alanları
    - Hukuki detaylar
    - IT gereksinimleri
    ve Naklen yayın gerekliliklerini sayabiliriz.

kriterler burda işte bakın

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aday şehirler arasındaki mesafenin en kısa olduğu aday ülke Türkiye. İzmir-Adana arası sanırım en uzun mesafe.

Marsilya ile Lille arasındaki mesafeye bir bakın.
    Palermo ila Milan arasındaki mesafeye bakın.

Avantajlı olduğumuz nadir noktalardan biri.

Trabzon dahil olursa, İzmir-Trabzon arası en uzun mesafe olacak.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Saracoglu'nun secilmemesi büyük bir terbiyesizliktir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Mustafa Karadan seyahata trende giriyor

Karadan seyahat olayına gelirsek, İstanbul-İzmir otoyol projesi 2010 yılında yapılmaya başlanacak, belkide başlandı bilmiyorum. Bu otoyol ile Bursa-İzmirde bağlanacak.
    Ankara-Adana otoyol projesinin yapımı sürüyor. Bu projede otoyol Kayseriye yakın yerdende geçiyor.
    İstanbul-Eskişehir-Ankara-Konya hızlı tren projesi var. İstanbul-Konya arası 3 saat sürecek.
    Ayrıca Bursa-Ankara arası nerdeyse otoyol. Hızlı tren bağlantısıda var.
    Konya hızlı treni ile Ankara-İzmir de bağlantılı olacak.

Yani karadan baya hızlı bi ulaşım olacak bu şehirler arasında.
    2023'e kadar olan otoyol projeleride aşağıdaki resimde.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Jay CutLer View Post
    Saracoglu'nun secilmemesi büyük bir terbiyesizliktir.
    Saraoğlu içinde nedenler var, Şehrin göbeğinde yer alması nedeniyle peşpeşe birden fazla maçın oynanacağı bir organizasyonda trafiği felç eder.

Uefa Finali tek maçlık bir organizasyon olduğu için fazla sorun teşkil etmedi, fakat yaşanan park ve trafik sorunundan dolayı Saraçoğlu kara listeye giren stadlardan. Bir daha onemli bir organizasyona ev sahibi olması şu anki şartlarla mümkün değil.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Saraçoğlu ve Samiyen olmalıydı İstanbuldan. Saraçoğlu yerine Olimpiyat listeye almak çok düşünüdürücü.

Trabzonun bu organizasyonu kaldırabileceğini sanmıyorum. Ulaşım ve konaklama olarak çok yetersiz.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Şehirler ilk açıklandığında bende aynı tepkiyi verdim, hatta bunun hakkında yazdım da. Eğer organizasyonun adı Euro 2016 Türkiye ise, buna uygun şekilde yapılmalıydı. Kolaya kaçıp ayrımcılık yapılmamalıydı. Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Van, Samsun bu illerden de mutlaka olmalıydı.

Şu anda yapılmış stad yok Olimpiyat haricinde. Eğer tüm şehirleri stadları baştan yapmayı göze alıyorsan, şehirlerin altyapısını ve ulaşımı da gidermeyi göze alacaksın, eğer ben güçlü devletim diyorsan bunu yapacaksın, kaçmayacaksın.

Beni de çok rahatsız eden bir durum olmuştu ve hala rahatsız ediyor, umarım halk bu tepkisini yüksek sesle gösterir de, imkanı varsa bazı değişiklikler olur. Ha ülkenin doğusunu yönetmek, orayı Türkiye gibi düşünmek, orada yaşanların da en az İstanbul, İzmir'de yaşayanlar kadar refah seviyesinde olmasını ve gelişmesini sağlamak, bunu sağlayacaklara zor geliyorlarsa, ülke bölünmemeli diye göstermelik çığırtkanlık yapmasınlar. Daha ayzılacak çok şey var da, başım belaya girer diye susuyorum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by BeeTLeJuiCe View Post
    Mustafa Karadan seyahata trende giriyor

Karadan seyahat olayına gelirsek, İstanbul-İzmir otoyol projesi 2010 yılında yapılmaya başlanacak, belkide başlandı bilmiyorum. Bu otoyol ile Bursa-İzmirde bağlanacak.
    Ankara-Adana otoyol projesinin yapımı sürüyor. Bu projede otoyol Kayseriye yakın yerdende geçiyor.
    İstanbul-Eskişehir-Ankara-Konya hızlı tren projesi var. İstanbul-Konya arası 3 saat sürecek.
    Ayrıca Bursa-Ankara arası nerdeyse otoyol. Hızlı tren bağlantısıda var.
    Konya hızlı treni ile Ankara-İzmir de bağlantılı olacak.

Yani karadan baya hızlı bi ulaşım olacak bu şehirler arasında.
    2023'e kadar olan otoyol projeleride aşağıdaki resimde.

http://wowturkey.com/tr343/mesut_tr_8875139.jpg
    Japonya ve Kore'de, adalara nasıl karayla ulaşım sağlanmış acaba? Bir grubun maçlarını Tranzon'da oynası ne kadar zorluk çıkarır ki, 6 tane maç oynanacak, sonraki turlarda verme zaten, grup bitince diğer şehirlere geçsin seyirciler.

Quote Originally Posted by Ahmet Goktas View Post
    Saraçoğlu ve Samiyen olmalıydı İstanbuldan. Saraçoğlu yerine Olimpiyat listeye almak çok düşünüdürücü.

Trabzonun bu organizasyonu kaldırabileceğini sanmıyorum. Ulaşım ve konaklama olarak çok yetersiz.
    Konaklama neden yetersiz olsun yahu, bir şehire milyonlar mı gelecek? Formula 1 gündeme geldiğinde İzmir çok istiyordu, dediler ki konaklama vs vs. Görüyoruz işte İstanbul'da yapılan F1 organizasyonunu, konaklayacak bol bol yer var da ne oluyor? Bu ülkede sadece İstanbul yok, eğer UEFA bir şehirde en fazla 2 stad olabilir diye sınır koymasaydı eminim 4 tane stad sadece İstanbul'dan girerdi.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Serkan 2023'e kadar yapılacak olanlar orda, turnuva tarihine yetişmesi şu anda başlananlar dışında meçhul.

Birde bir seyirci o şehirdeki tüm grup maçlarını izlemez belki, belki her takımın bir maçını izlemek ister, ordan oraya gider. Olabilecek şeyler bunlar.

Cumhuriyetin 100. yılında sahip olabileceğimiz otoyol sayısı haritadaki gibiyken, turnuva için ekstra otoyol yapabileceğimizi sanmıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

O zaman 2024 için aday olsunlar Mustafa, 2016 için değil. Mesela Gaziantep'e kadar giden otoban var, Diyarbakır'a vermiyorsun Gaziantep'e ver. kusura bakma bunların hepsi bahane. 6 senede 1000 kmlik otoyol yapamıyorsa bu ülke, hiç kalkışmasın turnuva düzenleyeceğim diye.

Hiç yorulmasalardı, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Ankara. Yapsalardı bu illerde, ulaşım en fazla sürerdi 2 saat. Mis gibi günde 2 farklı şehirde 2 maç bile izlerdi gelen turüstler ne güzel!!!
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Anlaşılan o ki Eskişehir'e karşı çıkanlar çok.

Futbol ile seçim yapılsa zaten Trabzon seçilirdi mutlaka. Trabzon'lu arkadaşlar ( Adaş'ım dışında) Eskişehir'e çok karşı. Sürmene Manastırı yerine b..lu çayı'mı göstereceksiniz diye kızıyolar.

@hayfandogan:

Kardeşim Adanaspor'lu taraftarların stadını doldurmaları ile EURO2016 arasında bir bağ kuramadım açıkçası.

Ayrıca bu organizasyonun ülkemizin organizasyonu olduğunu unutmamalıyız. Bu Eskişehir'in, İstanbul'un, İzmir'in, Kayseri'nin, Ankara'nın, Antalya'nın, Bursa'nın organizasyonu değil TÜRKİYE'nin organizasyonudur. Böyle bir organizasyon birlik olmak gerekirken ayrılıkların çıkmasını çok saçma buluyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Ya boşuna kasıyoruz zaten. Bize vermeyecekLer ki
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by MostapHa View Post
    Eskişehir'e karşı çıkmakla alakalı değil olay, Eskişehir'de birisi rahatlıkla Ankara'ya, İstanbul'a gidip maçları izleyebilir. Aynı şekilde Konya'daki birisi de Ankara'ya gidip maçı izleyebilir. Yine aynı şekilde Bursa'da birisi de İzmir'e, Ankara'ya rahatlıkla kısa sürede ulaşıp maçı izleyebilir. Peki Trabzon, Artvin, Diyarbakır, Van? Burada oturan bizim insanımız ne kadar sıklıkla gidip bu maçları takip edebilir?

Ülkeye gelecek yabancılar çok yol gitmesin diye bu seçimleri yapan yönetenlerimiz, acaba kendi vatandaşlarının bu maçları kolayca izleyebilmesi için ne yapıyorlar? Bu tür organizasyonlarda yerleri homojen dağıtırsın ki, herkes o heyecanı yaşayabilsin. Biz demiyoruz ki final maçı ya da yarı final maçı buralarda oynansın, sadece grup maçları bile olsa, o verilmeyen yerlerde, bir baba oğlunu alıp 1 tane maça bile götürse, o çocuk için ne kadar büyük bir seviç olur düşünsenize.

Peki şimdi bir baba küçük oğlunu alıp Kars'tan, tek maç izlemek için nasıl gitsin?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

TFF'de benim dediklerime paralel bir açıklama yapmış;

Türkiye'nin projesine Türkiye'nin desteğini istiyoruz

29.12.2009

Türkiyenin projesine Türkiyenin desteğini istiyoruz

Avrupa 2016 Futbol Şampiyonası'nı düzenlemek için önemli bir yarışın içerisindeyiz. Bu aşamada tüm ülkemizin desteğini, Türkiye'nin projesinin yanında görmek arzusundayız. Adaylık çalışmalarına başladığımız günden bu yana yerli ve yabancı kamuoyundan aldığımız takdir, bu konudaki şevkimizi artırıyor.

Ancak dün yapılan bir açıklama, açık söylemek gerekirse bizleri şaşırttı. Destek olmak yerine, önyargılı ve somut bilgilerden uzak bir tutumu yansıtan bu açıklama karşısında, UEFA'ya bildirilen 8 şehir 9 stadın hangi kriterleri içermesi gerektiği konusunda bir bilgilendirme yapmanın yerinde olacağını düşünüyoruz.

Adaylık dosyasının alt başlıklarından olan ev sahibi şehirler ve stadlar konusu, UEFA kriterleri çerçevesinde titizlilikle ele alınmıştır. Söz konusu kriterler içinde; "Şehrin raylı sistem ya da metroya sahip olması, aday şehirler arasındaki mesafenin kısa olması, şehirlerin birbirine toplu taşıma sistemleri ile bağlanmasına engel olacak bir problemin yaşanmaması, ev sahibi şehrin yaz turizminde çekim merkezi olması, 50 bin seyircinin bir gecede diğer şehirlere rahatlıkla ulaştırılabilmesi, maçların oynanacağı stadyum ve çevresinin en az 100 dönümlük bir arazi içinde yer alması, aday şehrin turnuva için belirlenen 4 konaklama merkezine yakın olması, şehrin minimum 2600 odalık otel kapasitesine sahip olması" konu başlıkları, Haziran ayından bu yana UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki teknik toplantılarda değerlendirilmiş ve uzun çalışmalar sonucunda aday şehirler belirlenmiştir.

UEFA'nın aynı şehirde en fazla 2 statta maç oynanmasına müsaade etmesi ve final maçının oynanacağı stadyumun minimum 60 bin kapasiteli olmasının istenmesi, İstanbul'da 2 stad ile sınırlı tutulmasını beraberinde getirmiştir. Yeni projesiyle 81 bin kişiye ulaşması hedeflenen kapasitesi ile Atatürk Olimpiyat Stadyumu, final için belirlenen koşullara uygun tek staddır. Çevresindeki geniş alanlar ve UEFA'nın ana önceliği olan güvenlik konusunda oluşacak yeterliliğin yanı sıra ulaşım kolaylığı ve kapasitesiyle Türk Telekom Arena'nın, İstanbul'un 2.stad kontenjanına alınması daha uygun bulunmuştur.

Ayrıca Türkiye'nin daha önce farklı federasyon yönetimlerinde aday olduğu 2008 ve 2012 Avrupa Şampiyonluklarında aday gösterilen şehirler incelendiğinde, bu seçimin hemşerilik duygularına indirgenmeyecek kadar kapsamlı bir süreç sonucu yapıldığı rahatlıkla da görülebilir. Hatırlanacağı üzere EURO 2012 adaylık dosyası ile en yüksek teknik puanı alan TFF, EURO 2016 adaylığında da yine en yüksek teknik puanı almayı hedeflemektedir. Keza, teknik puanlama ev sahibi ülkeyi belirleyecek en önemli unsur haline gelmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu, sadece bu adaylık konusunda değil, bütçesiyle ilgili tüm harcama kalemlerinde en üst düzeyde sorumluluk ve şeffaflık anlayışı ile hareket etmektedir. TFF bütçesi ile ilgili her detaya, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Haziran ayında yapılan olağan mali genel kurulda cevap verilecektir.

Son olarak şunu vurgulamak isteriz; bu proje, Türkiye'nin projesidir. Bir futbol etkinliğinden ibaret olmayan EURO 2016; turizm, kültür, tesisleşme, spor eğlencesi ve en önemlisi ülke tanıtımı konularında ülkemize tarihi katkılarda bulunma potansiyeline sahiptir. Ülkemizde futbolun kaderini değiştirecek ve kazanmaya oldukça yakın olduğumuz bu projeye başta büyük kulüplerimiz olmak üzere futbol kamuoyundan destek beklerken, böylesine bir tartışmanın açılması; oluşturmaya çalıştığımız sinerjinin geriye çekilmesi anlamına gelmektedir. Bu kadar prestijli ve keyifli bir projeye, "Ben yoksam proje de olmasın" yaklaşımıyla bakmak, en azından büyük kulüp olmanın misyon ve sorumluluğuna ters düşmektedir.

Türkiye Futbol Federasyonu

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by MostapHa View Post

Futbol ile seçim yapılsa zaten Trabzon seçilirdi mutlaka. Trabzon'lu arkadaşlar ( Adaş'ım dışında) Eskişehir'e çok karşı. Sürmene Manastırı yerine b..lu çayı'mı göstereceksiniz diye kızıyolar.

@hayfandogan:

Kardeşim Adanaspor'lu taraftarların stadını doldurmaları ile EURO2016 arasında bir bağ kuramadım açıkçası.

Ayrıca bu organizasyonun ülkemizin organizasyonu olduğunu unutmamalıyız. Bu Eskişehir'in, İstanbul'un, İzmir'in, Kayseri'nin, Ankara'nın, Antalya'nın, Bursa'nın organizasyonu değil TÜRKİYE'nin organizasyonudur. Böyle bir organizasyon birlik olmak gerekirken ayrılıkların çıkmasını çok saçma buluyorum.
    Birlik olmak gerekir, ötekileştirmezsen Mustafa. Herkes birlik olsa, neden bu şehirler de yok, Türkiye sadece Ankara'nın batısı değil dese (Kayseri'ye stad yapılmamış olsa orasını da seçmezleri, % 100 eminim), bu konuda birlik olsak, bu TÜRKİYE'nin organizasyonu, o nedenle TÜM TÜRKİYE'yi kapsaması gerekir diye hep birlik olsak, bu yanlıştan kısa sürede dönülmez mi ve gerçekten TÜRKİYE'nin bir organizasyonu olması sağlanmaz mı sence?

Tabi diğer türlü ben yine desteğe varım, Türkiye'de bu şartlarda olsa bile yapılmasını isterim ve desteklerim. İnşallah da alırız bu organizasyonu. Ben sadece bu seçimlerin bende uyandırdığı rahatsızlığı dile getiriyorum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

tff saraçoğlu olayını çok iyi açıklamış. Zaten onun dışarıda kalması kadar normal birşey yok.

Yalnız trabzon konusunda serzenişler haklı olabilr. Diyarbakır konusuna hiç katılmıyorum. O konuda demirkol saçmalamış.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    tff saraçoğlu olayını çok iyi açıklamış. Zaten onun dışarıda kalması kadar normal birşey yok.

Yalnız trabzon konusunda serzenişler haklı olabilr. Diyarbakır konusuna hiç katılmıyorum. O konuda demirkol saçmalamış.
    Daha yapılmamış bir stadın,sadece giderebilicek otopark sorunu olan bir stada tercih edilmesi ne kadar doğru hiç bilmiyorum.

Stadın otopark sorunu var olmaz yapılmamış şu stadı seçelim hiç mantıklı gelmiyor...

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Daha yapılmamış bir stadın,sadece giderebilicek otopark sorunu olan bir stada tercih edilmesi ne kadar doğru hiç bilmiyorum.

Stadın otopark sorunu var olmaz yapılmamış şu stadı seçelim hiç mantıklı gelmiyor...

Koskoca bir trafik sorunu da var.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Ayg.22 View Post

Koskoca bir trafik sorunu da var.
    6 sene var.Daha yapılmamış bir çok stad seçiliyor bu yüzden mi Kadıköy seçilmiyor ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by MeMo View Post

Çevresindeki alan.
    Tek çözüm etrafındaki evlerin yıkılması. Sence mümkün mü?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Dün Bi programı izlerken Uefa kriterleri içerisinde, Taraftarın stadı %100 şekilde görmesi lazımmış. Fenerbahçe stadının ilk 4 koltukları Taç çizgilerini görmüyomuş. Yanlış hatırlamıyosam

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

o nasıl bir mantk? o zaman daha eskişehrde de yapılmadı stat. urfada hazır yapılmışı var; eskişehir çık, urfa gir senin mantığa göre ?

saraçoğlu cevresi otopark yok, çevresi binalarla dolu oraya devasa çadırlar kurulacak, ona da yer yok. trafik sorunundan hiç bahsetmiyorum, bunların çözülmesi için çevredeki birçok binanın yıkımıyla olacağını da biliyorsundur herhalde.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Yine tartışma İstanbul üzerinden sürsün, yok sayın ülkenin kalanını? İstanbul'da 2 stadda yapılması planlanıyor, daha ne istiyorsunuz, bol bol izlersiniz...
    "YÜCE ATATÜRK"

Sayfa 1 / 5 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri