Log in

View Full Version : 2010 F1 kadroları hemen hemen belli oldu

sakary Ali
19.Ocak.2010, 15:32
BMW Sauber'in Pedro de la Rosa ile yarışacağına açıklamasının ardından takımların 2010 kadroları hemen hemen tamamlandı. Gridde sadece 4 aracın koltuğu boş durumda.

Sauber'in ardından şimdi tüm gözler, Renault'nun Robert Kubica'nın takım arkadaşı olarak kimi açıklayacağında.

Boş araçlar için sürücü sıkıntısı çekilmiyor. Halen Nick Heidfeld, Romain Grosjean gibi pilotlar takım bulabilmiş değil.

Henüz kadrosunu tamamlayamayan Campos Meta, sadece Brezilyalı Bruno Senna ile imza attı. US F1 takımının ise şu ana dek resmen açıkladığı bir pilot yok. Muhtemel adayların başında ise iyi bir sponsorluk paketine sahip olan Arjantinli pilot Jose Maria Lopez geliyor.

2010'da sürücü kadroları şöyle oluştu:

Mercedes GP

Michael Schumacher

Nico Rosberg

Red Bull Racing

Sebastian Vettel

Mark Webber

McLaren-Mercedes

Jenson Button

Lewis Hamilton

Ferrari

Ferrari Alonso

Felipe Massa

BMW Sauber

Pedro de la Rosa

Kamui Kobayashi

Williams-Cosworth

Rubens Barrichello

Nico Hulkenberg

Renault

Robert Kubica

Bilinmiyor

Force India-Mercedes

Adrian Sutil

Tonio Liuzzi

Toro Rosso-Ferrari

Sebastien Buemi

Jamie Alguersuari

Lotus-Cosworth

Jarno Trulli

Heikki Kovalainen

Campos-Cosworth

Bruno Senna

Bilinmiyor

Virgin-Cosworth

Timo Glock

Lucas di Grassi

US F1-Cosworth

Bilinmiyor

Bilinmiyor

yunusgs
19.Ocak.2010, 18:02
Çok değişti takımlar ya.Şöyle bir 2005,2006 ile karşılaştırıldığında ya isim değişikliği yapıldı ya da klüpler tamamen satıldı.

Yeni sezonda McLaren,Mercedes GP ve Ferrari arasında bir şampiyonluk mücadelesi olacak gibi duruyor.

ozzymanborn
19.Ocak.2010, 19:03
Michael Schumacher hayranı olup da Anti-Mercedes olanlar için zor bir yıl. Adeta favori oyuncumuz takım değiştirmiş gibi bi durum.

uAburak89
19.Ocak.2010, 19:57
Anti-schumacher olup sıkı bir Mercedes fanı için ölümden beter..

GodfatheR
19.Ocak.2010, 19:59
Michael Schumacher hayranı olup da Anti-Mercedes olanlar için zor bir yıl. Adeta favori oyuncumuz takım değiştirmiş gibi bi durum.

Çok zor :/

Neron_FB
19.Ocak.2010, 20:13
Ben raikkonenciydim direk.. en zoru benim işim bence.. Ralliyi izlemem, sevmem bile :/

Bu sene Mercedes GP tutucam Schumacher'a olan saygımdan. Bunun dışında Lotus da diğer takımım olabilir :)

sakary Ali
20.Ocak.2010, 10:23
Schumi bence yanlış yaptı Mercedese dönerek.Ve ferrari taraftarınıda kızdırdı açıkçası tabi ferraride yer yoktu ama :D Bu sene Massa'yı destekleyeceğim.Eğer Ferrari gene uzak kalırsa ön sıralardan Vettel'in şampiyon olmasını isterim.

Ayrıca bu sene diğer pilotlar için çok önemli.Bu kadar iyi pilot arasında bir başarı alırlırsa onlar için çok iyi olur.Mesela Rosberg.Çok iyi bir şans yakaladı.Eğer iyi sürerse Hamilton-Schumi-Alonso-Massa-Button gibi pilotları geçmeyi başarırsa kendisi için harika olur.

El Barto
20.Ocak.2010, 11:42
Ferrari Alonso

kim olaki. :)

IcedEarth
20.Ocak.2010, 14:12
Raikkonen nerede :icon_eek:

sakary Ali
20.Ocak.2010, 14:14
ralliye geçti..rallide yarışacak bu sene

El Barto
20.Ocak.2010, 15:11
US F1-Cosworth ile anlaşmak üzereyim ben. :D

yunusgs
20.Ocak.2010, 19:04
US F1-Cosworth ile anlaşmak üzereyim ben. :D

Keşke şöyle bir durum olsa.Bir Türk'ün F1'de pilotluk yapmasını o kadar çok isterim ki :D Her ülkeden var neredeyse bir bizden yok.

El Barto
20.Ocak.2010, 20:24
Büyük takımlarda zor ancak böyle kötü takımlarda olabilir onun içinde bir Türk firmasının sponsorluğu lazım çünkü genelde öyle oluyor. Büyük sponsorluk şirketinin ülkesinden bir pilot kullanıyor arabayı. :)

sakary Ali
20.Ocak.2010, 22:03
Peki öyle bir olay olsa yani Türk firma alsa kim pilot olacak?Önce iyi bir pilot yetiştirmemiz lazım bunun için alt yapı olması lazım.

El Barto
20.Ocak.2010, 22:06
Jason Tahincioğlu. :D O olmadı Tahincioğlugillerden biri olur. :zuhaha

Sekopej
20.Ocak.2010, 22:07
Yetiştirilen 2-3 pilotumuz var, ben Petrol Ofisi'nden hep beklemişimdir hala da bekliyorum, bir takımın ana sponsoru olup hem o takıma yakıt sağlar, hem ana sponsoru olmuş olur hem de Türk bir pilotun yarışmasını sağlayabilir. Emre'nin dediği gibi sponsorluk olmadan çok zor.

Schumi varsa ben O'nu desteklerim, takım çok da önemli değil. Ferrari'de başarıya koşan ikili burada şimdi, yine başarılı olacaklardır.

sakary Ali
20.Ocak.2010, 22:40
Jason Tahincioğlu. :D O olmadı Tahincioğlugillerden biri olur. :zuhaha
Jason'mu ? gp2de yarışırken görüyorduk aynı araba ile takım arkadaşı pantano zaferleri alırken o arkalarda mücadele ediyordu.

Yetiştirilen 2-3 pilotumuz var, ben Petrol Ofisi'nden hep beklemişimdir hala da bekliyorum, bir takımın ana sponsoru olup hem o takıma yakıt sağlar, hem ana sponsoru olmuş olur hem de Türk bir pilotun yarışmasını sağlayabilir. Emre'nin dediği gibi sponsorluk olmadan çok zor.

Schumi varsa ben O'nu desteklerim, takım çok da önemli değil. Ferrari'de başarıya koşan ikili burada şimdi, yine başarılı olacaklardır.
bu test sezonlarında hep takımlar genç pilotları deniyorlar.işte yok o seride rekor kırmış.bu seride şampiyon olmuş falan filan.peki bu bahsedilen serilerde hiç türk varmı? ben açıkçası bilmiyorum.

Sekopej
20.Ocak.2010, 22:43
Soyadını hatırlayamadım ama adı sanırım Cem'di, bir programda izlemiştim, yıllardır kademe kademe geliştiriyor kendini diye, eğer sponsor bulursak 1 milyon Euro civarı bir paraya yarışlara katılabileceğini söylüyordu, buralarda kendini gösterebilirse zaten F1 yolu açılır.

El Barto
21.Ocak.2010, 15:10
Jason'mu ? gp2de yarışırken görüyorduk aynı araba ile takım arkadaşı pantano zaferleri alırken o arkalarda mücadele ediyordu.

Jason şart değil bir Tahincioğlu vardır muhakkak. :D

sakary Ali
21.Ocak.2010, 19:12

Raikkonen: 'Kalbim F1'e daha yakın'

Kimi Raikkonen, geleceğine ilişkin bir karar vermeden önce sezon ortasına kadar bekleyeceğini ifade etti.

Eski dünya şampiyonu Fin pilot, 2010 sezonunda F1'de istediği koltuğu bulamadığı için Dünya Ralli Şampiyonası'na geçmişti. Raikkonen, daha önceki açıklamalarında, Formula 1'e bir daha dönmeyebileceğini ima etmişti.

Son olarak İtalyan Autosprint dergisine konuşan Raikkonen, ralliye devam edip etmeme veya F1'e dönme konusunda henüz verilmiş hiçbir kararı olmadığını belirterek, F1'in kalbine daha yakın olduğunu belirtti.

Raikkonen, "Kariyerimin bir noktasında, WRC'de mücadele etmeyi hep istemiştir. Red Bull bana bu harika fırsatı sundu. Böyle bir durumda, bunu niye geri çevireyim?" dedi.

2010 sonrasında ne yapmayı planladığı sorulan Raikkonen, "F1'e kapılar hala açık" cevabını verdi.

Raikkonen, "Hayatımın dokuz yılını bu seriye adadım. (F1'de) gerçekten müthiş hatılarım var. Sezon ortasında bir karar vereceğim. Buna göre, ralli kalıp kalmayacağım, grand prix'lere dönüp dönmeyeceğim belli olacak" dedi.

eXcitinG
22.Ocak.2010, 01:15
Forza Schumi,
Forza Lotus

Ferrari yi bir sezonLuğuna boşuyorum.

irresolute
22.Ocak.2010, 01:21
Kimi Raikkonen, geleceğine ilişkin bir karar vermeden önce sezon ortasına kadar bekleyeceğini ifade etti.

Eski dünya şampiyonu Fin pilot, 2010 sezonunda F1'de istediği koltuğu bulamadığı için Dünya Ralli Şampiyonası'na geçmişti. Raikkonen, daha önceki açıklamalarında, Formula 1'e bir daha dönmeyebileceğini ima etmişti.

Son olarak İtalyan Autosprint dergisine konuşan Raikkonen, ralliye devam edip etmeme veya F1'e dönme konusunda henüz verilmiş hiçbir kararı olmadığını belirterek, F1'in kalbine daha yakın olduğunu belirtti.

Raikkonen, "Kariyerimin bir noktasında, WRC'de mücadele etmeyi hep istemiştir. Red Bull bana bu harika fırsatı sundu. Böyle bir durumda, bunu niye geri çevireyim?" dedi.

2010 sonrasında ne yapmayı planladığı sorulan Raikkonen, "F1'e kapılar hala açık" cevabını verdi.

Raikkonen, "Hayatımın dokuz yılını bu seriye adadım. (F1'de) gerçekten müthiş hatılarım var. Sezon ortasında bir karar vereceğim. Buna göre, ralli kalıp kalmayacağım, grand prix'lere dönüp dönmeyeceğim belli olacak" dedi.

"buz adam"sız olmaz bu iş hele schumacher de gelmişken zati loeb'ü geçemen sen...dön yiğidim :D:D:D:D:D:D

Neron_FB
24.Ocak.2010, 22:14
"buz adam"sız olmaz bu iş hele schumacher de gelmişken zati loeb'ü geçemen sen...dön yiğidim :D:D:D:D:D:D
alexin kalkıp da ben bu sene chicago bulls'da oynicam demesi gibi olmuş :D hani düz mantıkla bakarsan ikisi de topla oynanıyor :D
Valla kimi bu sene olmadığı için hiç izleyesim yok f1 ama formulasız da geçmez hayat.. inş döner seneye :)

sakary Ali
25.Ocak.2010, 00:06
alexin kalkıp da ben bu sene chicago bulls'da oynicam demesi gibi olmuş :D hani düz mantıkla bakarsan ikisi de topla oynanıyor :D
Valla kimi bu sene olmadığı için hiç izleyesim yok f1 ama formulasız da geçmez hayat.. inş döner seneye :)
Schumi döndü,yeni takımlar var,yeni pilotlar var,ilginç çekişmeler olacak massa-alonso , hamilton-button.. bu sene f1 bence en zevkli sezonu olacak keşke Kimi'de olsaydı..

Neron_FB
25.Ocak.2010, 13:30
işte o yeni takımları düşündükce izleyesim ger geliyor :) Lotus'u en eski windowslardaki lotus oyunundan dolayı destekleyebilirm ahah :D

sananes
26.Ocak.2010, 00:11
button sen ne yaptın ya git ferrari de yarış arkadaş...hem sen hem cocuklugumun kahramanı schumi aynı anda mercedeslere geçmiş raikkonen de yok iyi valla:D

KaRaBükLü KraL
26.Ocak.2010, 12:34
Favorim ve destekleyeceğim kişi bu sene Felipe Massa.Schumi bu sene Mercedes'e geçtiği için desteğimi çekitim:D

KaRaBükLü KraL
26.Ocak.2010, 12:35
Ferrari Alonso

O kim ya Fernando Alonso değilmiydi o:D