Log in

View Full Version : 3D ve 2D Maç motoru Farklılığı

Uchiha Itachi
16.Şubat.2010, 12:38
Uzun zamandır gözlemliyorum bu durumu.2D olarak oynarken ataklar daha dolgun bir şekilde gerçekleşiyor.Aynı şekilde atak çeşitliliğide fazla.Oynanan futbol daha tatminkar oluyor.

3D ye geçtiğimde ise aynı takım ve aynı taktiği seçsemde 2D deki ataklar gibi ne dolgun nede çeşitlilik fazla.Aynı zamanda 2D ye oranla son vuruşlar daha etkili.Gözlemlerime göre oranlıycak olursam 2D de karşı karşıya kaldığınızda gol olma şansı 5/2' se, 3D de 5/3 e çıkmakta.Hatta duruma göre daha da artmakta.

Başka bir gözlemim ise profili çok düşük olan oyuncuların 2D maç motorunda daha fazla kahraman oldukları ve profillerinin üstüne daha fazla çıktıklarını gözlemledim.3D de ise tam tersi bir durum söz konusu.

Benim görşüm 3D'nin 2D ye göre henüz yetersiz olmasıdır.Yani 3D de herşeyin görsel olarak fazla detaya girilmesi ve daha belirgin olması yüzünden SIGAMES 2D de'ki o dolgun ve yaratıcı atakların kodlamalarını görsel ve fiziksel olarak aktaramamış olmasıdır.Son vuruş konusunda ise kalecilerin bir bütün olarak gözükmesi yüzünden saçma sapan kurtarışlar yapamamısından kaynaklanıyor.Tabi bunlar benim görüşüm.

Bu durum sizinde dikkatinizi çektimi ? Bu durumun sebebi ne olabilir? Hep beraber tartışalım.

RasAnt
16.Şubat.2010, 13:33
belki uzun yıllar 2D alıştığımız için 3D yi kabullenemiyoruz :) bende ilk FM 09 da 3D oynarken gol yerdim hemen 2D ye çevirirdim 2D de daha iyi oynadığını düşünürdüm takımın ama maçıda kurtarrırdım.Belki 3D de daha ayrıntı olduğu için goller falan 2D deki gibi kolayca gol oluvermiyor bize golün nasıl olduğunu gösterdikleri için ayrıntı yaptıkları için,belkide psikolojikte olabilir ama zevk için 3D oynuordum

perpetua
16.Şubat.2010, 14:39
2D ile 3D arasindaki tek fark, olan olaylarin sizlere gosterimi. Ikisi de ayni macin gorsel olarak farkli sekilde yansitilmasi. Arkadalarindaki hangi oyuncunun ne yapacagini belirleyen kod arasinda fark yok.

Ayni maci siyah-beyaz televizyondan izlemek ile renkli televizyondan izlemek arasinda ne kadar fark varsa, 2D ile 3D arasinda da o kadar fark var.

Ahmet Göktaş
16.Şubat.2010, 14:49
Sanmıyorum. Banada PcGamer'in dediği gibi farklı geliyor. Sanki 2D de ataklar daha gerçekçi ve güzel oluyor.

Nedvedmania
16.Şubat.2010, 14:53
Banada Öyle Geliyor. 2 D de daha iyi oynuyorum 3 D de çok kötü :) Belki Batıl inançlarımızdan biridir :D

Yakocewic
16.Şubat.2010, 15:09
2D ile 3D arasindaki tek fark, olan olaylarin sizlere gosterimi. Ikisi de ayni macin gorsel olarak farkli sekilde yansitilmasi. Arkadalarindaki hangi oyuncunun ne yapacagini belirleyen kod arasinda fark yok.

Ayni maci siyah-beyaz televizyondan izlemek ile renkli televizyondan izlemek arasinda ne kadar fark varsa, 2D ile 3D arasinda da o kadar fark var.

Bende böyle düşünüyorum.
O zaman kamera açısını da değiştirelim, üst kameradan daha ii oynuorum, yandan bakınca kötü :icon_lol:
Biraz Tesadüf olmuş olabilir..

Uchiha Itachi
16.Şubat.2010, 15:47
Ben böyle düşünmüyorum.1 kaç maç yerine düzenli olarak sıra sıra 3d ve 2d maç yaparsanız ne demek istediğimizi anlarsınız.Senelerdir bilgisayarla iç içeyim ve çok fazla oyun oynadım, oynarım.Sıradan bir göz yanılmasını ayırt edebilceğimi düşünüyorum.

Ahmet Göktaş
16.Şubat.2010, 16:10
Bencede , öyle kamera değiştirir gibi 2D'den 3d'ye geçilebileceğini sanmıyorum. İkisininde ayrı kodlamaları olabilir.

C h A o S
16.Şubat.2010, 19:07
Bende "PcGamer" gibi düşünüyorum.Bana göre 2D ve 3d birbirinden farklı.2D de nedense daha çok atak ve gol atıyorum.Ayrıca 2Dde oyuncuları felan daha iyi analiz ediyorum.

Flawless Victory
16.Şubat.2010, 19:14
2D'de hayal gücümüzü kullanıyoruz. Adam uzaktan bir gol attığında hemen aklımıza yıldız olacağı geliyor. 3D'de onun ne kadar kötü bir oyuncu olduğunu anlıyoruz, hayal gücünün yerini gerçekler alıyor. :) Bence 3D'nin çok yolu var, 2D'ye devam..

perpetua
16.Şubat.2010, 19:28
Benim yazdigim bir dusunce veya varsayim degildi. Bu mac motorunu yapan kisinin agizindan buraya yazilan bir bilgiydi.

Ayni maci 2D'de oynayip ve kayit edip daha sonra 3D olarak izlerseniz olan olaylarin ayni oldugunu gorursunuz. Daha sonra 3D ile oynayip, kayit edip sonra 2D olarak da izleyebilirsiniz olup bitenin ayni oldugunu gormek icin.

Uchiha Itachi
16.Şubat.2010, 19:39
Benim yazdigim bir dusunce veya varsayim degildi. Bu mac motorunu yapan kisinin agizindan buraya yazilan bir bilgiydi.

Ayni maci 2D'de oynayip ve kayit edip daha sonra 3D olarak izlerseniz olan olaylarin ayni oldugunu gorursunuz. Daha sonra 3D ile oynayip, kayit edip sonra 2D olarak da izleyebilirsiniz olup bitenin ayni oldugunu gormek icin.

Bizim bahsettiğimiz şey bir maçı baştan açıp 2D de oynadığınız da farklı 3D de oynadığınızda farklı durumların olmasıydı.1,2,5,10 desen tesadüfte her seferinde böyle oluyo 3 sezondur.3 sezondamı tesadüf ? SIGAMES'e bakarsak onlar hersene en sorunsuz Fm'yi çıkartıyorlar.Belki kendileri bunu bilerek yapmamıştır.Böyle biliyorlardır ama böyle değil.Bu kadar kişi yanılıyo değil herhalde.

perpetua
16.Şubat.2010, 20:16
Bizim bahsettiğimiz şey bir maçı baştan açıp 2D de oynadığınız da farklı 3D de oynadığınızda farklı durumların olmasıydı.1,2,5,10 desen tesadüfte her seferinde böyle oluyo 3 sezondur.3 sezondamı tesadüf ? SIGAMES'e bakarsak onlar hersene en sorunsuz Fm'yi çıkartıyorlar.Belki kendileri bunu bilerek yapmamıştır.Böyle biliyorlardır ama böyle değil.Bu kadar kişi yanılıyo değil herhalde.

Mac 2D veya 3D olarak izlemek istediginizi belirlemeden once zaten hesaplaniyor. Yani siz maci daha baslatmadan once macta ne olacagi zaten belli. 2D veya 3D size macin gelisimini gosteriyor.

Eger mac icinde herhangi bir degisiklik yapmazsaniz mac daha baslamadan hesaplandigi gibi ilerliyor ve sonuclaniyor.

Eger mac icinde bir konusma veya taktik degisikligi yaparsaniz, degisiklik yaptiginiz andan itibaren mac tekrar hesaplaniyor. Bu hesap tamamen 2D veya 3D motorundan bagimsiz bir sekilde gerceklesiyor.

Ister inanin, ister inanmayin. Taa CM ismine sahip oldugu gunlerden beri mac motoru bu sekilde isliyor. Sadece yazi, 2D veya 3D, bunlarin hepsi mac motorunda olanlari size aktarmanin farkli yollari.

hulleci
16.Şubat.2010, 20:26
tesadüf değildir de, algıda seçiciliktir. 2d'de ataklar daha gerçekçi diye bir kanıya vardıktan sonra güzel gelişeceği tutan atakları 2d ile izlerken ona yorarsın, kötü atakları görmezden gelirsin. aynı kötü atağı 3d ile izliyor olsan onu 3d'ye yorardın, misal.

mesela, solaklar penaltı atamaz diye bir kanıya varmış çoğu insan. onun için ne zaman bir solak penaltı kaçırsa aha solak kaçırdı gene denir. sağlak adam penaltı kaçırınca "penaltı kaçtı" olur, kimse atışın sağ ayakla atıldığına dikkat etmez.

maç motorunda her türlü hesap kitap, daha 2d-3d devreye girmeden yapılıyor diyor oyunun yapımcıları. karar verme, kararın uygulanışı vs. hesaplandıktan sonra görüntüye yansıtılıyor. analog bir şey değil ki bu, ne bileyim birinde adam daha kalındı ona çarptı vs. gibi şeyler olsun. yapımcıların bilemeyeceği bir şey yok yani ortada.

sentugo
16.Şubat.2010, 22:18
2D kardeşim :D En iyisi bu oyunu oynarken. :D

Uchiha Itachi
16.Şubat.2010, 23:33
Mac 2D veya 3D olarak izlemek istediginizi belirlemeden once zaten hesaplaniyor. Yani siz maci daha baslatmadan once macta ne olacagi zaten belli. 2D veya 3D size macin gelisimini gosteriyor.

Eger mac icinde herhangi bir degisiklik yapmazsaniz mac daha baslamadan hesaplandigi gibi ilerliyor ve sonuclaniyor.

Eger mac icinde bir konusma veya taktik degisikligi yaparsaniz, degisiklik yaptiginiz andan itibaren mac tekrar hesaplaniyor. Bu hesap tamamen 2D veya 3D motorundan bagimsiz bir sekilde gerceklesiyor.

Ister inanin, ister inanmayin. Taa CM ismine sahip oldugu gunlerden beri mac motoru bu sekilde isliyor. Sadece yazi, 2D veya 3D, bunlarin hepsi mac motorunda olanlari size aktarmanin farkli yollari.

Olay inanıp inanmamak değil.Ben bu durumda bir hata olduğunu düşünüyorum.Ve diyorum ki kasti yapılan bir şey olmayabilir.Maç motorunun bu konuda bir zaafı olabilir.Ben SIGAMES böyle ayarladı demiyorum.Bugün Microsoft, Intel gibi dev firmalar bile inkar ettikleri halde bir çok hatayla karşılaşırken SIGAMES neden bu kadar kusursuz onu anlamadım.

Tekrarlıyorum.Böyle programlanmış demiyoruz.Böyle oluyor acaba maç motorunda bir farklılıkmı var diyoruz.Bu herhangi bir hata yüzündende olabilir.İlginize teşekkür ederim fakat bahsettiğiniz bilgilerin çoğundan haberimiz var.Sadece bir hata olabiliceğinden şüpheleniyoruz.

perpetua
17.Şubat.2010, 01:42
Istediginizi dusunmekte serbestsiniz tabii.

Ben de oyun icin sizin text, 2D veya 3D olarak izlemenizin bir farki olmadigini anlatmaya calisiyorum. Soylediginizin mantikli olmasi icin, oyunun 3 ayri mac motoruna sahip olmasi gerekli. Bir tane text icin, bir tane 2D icin, bir tane de 3D icin. Bir mac motoru icin yapilan degisiklik, digerleri icin yapilmazsa sizin "acaba var mi?" seklinde sorguladiginiz durumun olma ihtimalini ortaya cikartir. Bir unutkanlik sonucu ile cikabilecek bir hatadir.

Ancak durum boyle degil. Oynanan maclar icin bir tek mac motoru var. Bu mac motorundan cikan sonuc da text, 2D veya 3D olarak size yansitiliyor. Eger soylediginiz gibi bundan haberdarsaniz, suphelenmenizi gerektiren bir durum olmamasi gerektigi sonucuna varmak sadece basit bir mantik yurutme gerektiriyor.

Maci 2D ile izlerken sahip oldugunuz perspektif ile 3D ile izlerken sahip oldugunuz perspektif arasindaki fark, sizi vardiginiz sonuca itiyor olmasin?

Uchiha Itachi
17.Şubat.2010, 01:53
Peki sorumu değiştiriyorum o zaman.Aynı oyuncunun aynı kaleciyle 2D de 3D de karşı karşıya kalmasından sonra gol atma oranı çok farklı oluyor.Diyebilirsinizki çevresel etmenler o anki mentalite hesaplaması falan filan..Peki neden hiç 2D de 3D de ki gibi son vuruşlar daha fazla başarıya ulaşmıyor ? Bunlarıda açarsanız seviniriz cümleten.

serorio
17.Şubat.2010, 04:46
ayrıca 3D oynarken oyuncuların saçma koşuları veya durduk yere yaptıkları hareketler çok gözüme çarpıyor.2D oynarken ise maçı daha iyi takip edebiliyorum ve atakların gelişimini daha iyi gözlemliyorum.(tabi bunlar 2D oynamaya alışmışlıktan mütevellit olabilir)

izmer96
17.Şubat.2010, 10:44
2D ile 3D arasinda bir fark oldugunu sanmiyorum , fakat karsi karsiya pozisyonlar ise bu yamada ki en buyuk sorunlardan biri , bir onceki versiyondaki defans in arkaya kacirdigi toplari bu yamada bir e bir pozisyonlarda gol olma sansini cok assagiya indirerek cozmusler , bunun yani sirada birde kaleci sorunu var , her sezonda en az 7-8 macda rakibi ezmeme ragmen soyle istatistikler ortaya cikiyor benim kaleyi bulan sutum 12 - 13 CCC sayim 4-5 , rakibin kaleyi bulan sutu maksimum 2-3 ccc sayisi sifir fakat maci bir sekilde 1-0 aliyorlar ve rakip kalecide 8-9 arasi bir reytingle macin adami oluyor , bu sorunu aza indirgemenin bi kac yolu var en basiti sag ayakli forvet sol da , sol ayakli forvetide sagda oynatmak ve bu forvetlerinize Places shots ozelligi ve lob the keeper gibi ozellikler vermektir tabi bu ozellikleri iyi uygulayabilmesi icin forvetinizin soguk kanlilik , bitiricilik , teknik gibi ozelliklerinin yuksek olmasida cok onemli , umarim yeni yamada bu sorunlar cozulucekdir

perpetua
17.Şubat.2010, 11:11
Peki sorumu değiştiriyorum o zaman.Aynı oyuncunun aynı kaleciyle 2D de 3D de karşı karşıya kalmasından sonra gol atma oranı çok farklı oluyor.Diyebilirsinizki çevresel etmenler o anki mentalite hesaplaması falan filan..Peki neden hiç 2D de 3D de ki gibi son vuruşlar daha fazla başarıya ulaşmıyor ? Bunlarıda açarsanız seviniriz cümleten.

Son vuruslarin basariya ulasmamasinin 2D veya 3D ile alakasi yok.

Etkiledigini dusunuyorsaniz bunu cikartacaginiz bir istatistik ile desteklemek gerekli.

Mesela ayni maci 100 defa ayni taktikle 2D'de oynayip, sonra ayni maci 100 defa ayni taktikle 3D'de oynayabilir ve kaleci ile karsi karsiya sutlarin ne kadarinin gole cevirildiginin istatistigini tutabilirsiniz. Cikan sonucta istatistiki bir fark olup olmadigi test edilebilir. (Yani Clear Cut Chance sayisi ve gol sayisinin toplanmasi gerekir)

Tabii bu maclarin hepsinin kayit edilmesi (pkm olarak), eger bir fark oldugu ortaya cikarsa, hata raporu yapmak icin gerekir.

Flawless Victory
17.Şubat.2010, 11:17

Böyle olduğu doğrudur. Ben de öyle biliyordum. 3D ile 2D ard arda izlesek aynı ama sanki ilk olarak 3D'den izlersek uzaktan çok daha fazla gol oluyor. 2D'den izleyince o kadar olmuyor. Tabi senin dediğin % 100 doğruysa benim dediğim hurafe oluyor ama gerçekten böyle bir şey gözlemliyorum.

Uchiha Itachi
17.Şubat.2010, 11:23
Söylediklerinizden sonra bir göz yanılmasına kapıldımmı acaba diyerek bu oyunu hiç bilmeyen üst komşunun 14 yaşındakini oğlunu yanıma aldım.Galatasarayı seçip direk hazırlık maçı ayarladım.Aynı maçı 3D de 5 defa izlettim çocuğa.Sonra 2D ye geçip o şekilde seyrettim.Verdiği tepki, abi 2D deyken daha iyi oynuyo takım oldu.Çok ilginç gerçekten.Oyunun işleyişi konusunda bahsettiklerini de ekleyince fark olmaması mantıklı olan.Ama öyle görünmüyor.Şöyle bir şey denedim bir de.Önce 3D oynadım maçı.Maç bitince 2D yi seçip baştan sonra izledim.Şut sayısı 13-15 arası kaldı.Maçı 2D de oynadım.3D olarak seyrettiğimde 23-26 arasına çıktı.3 defa birbirine yakın sonuçlar çıktı.Bir gariplik var ama ya biz yanlış yerde arıyoruz, yada bizde yanlışlık var.

Ahmet Göktaş
17.Şubat.2010, 12:57

Ömer abi bu bildiğin şike o zaman yaa (/2) :n: maç başlamadan maçın sonucu hesaplanıyormuş :D Acaba tesadüfen mi ayarlıyor sonucu kodlama yoksa reputationa göremi :/

perpetua
17.Şubat.2010, 15:09
Söylediklerinizden sonra bir göz yanılmasına kapıldımmı acaba diyerek bu oyunu hiç bilmeyen üst komşunun 14 yaşındakini oğlunu yanıma aldım.Galatasarayı seçip direk hazırlık maçı ayarladım.Aynı maçı 3D de 5 defa izlettim çocuğa.Sonra 2D ye geçip o şekilde seyrettim.Verdiği tepki, abi 2D deyken daha iyi oynuyo takım oldu.Çok ilginç gerçekten.Oyunun işleyişi konusunda bahsettiklerini de ekleyince fark olmaması mantıklı olan.Ama öyle görünmüyor.Şöyle bir şey denedim bir de.Önce 3D oynadım maçı.Maç bitince 2D yi seçip baştan sonra izledim.Şut sayısı 13-15 arası kaldı.Maçı 2D de oynadım.3D olarak seyrettiğimde 23-26 arasına çıktı.3 defa birbirine yakın sonuçlar çıktı.Bir gariplik var ama ya biz yanlış yerde arıyoruz, yada bizde yanlışlık var.

Benim dusuncem su sekilde. 2D'de oyunculari temsil eden yuvarlak zimbirtilarin buyuklugu ile 3D'de oyunculari temsil eden figurlerin buyuklugu arasinda onemli bir fark var. 2D'de oyuncular sahaya daha iyi yerlesiyormus gibi gorunuyor. Aralarinda yaptiklari is olarak fark olmasa da saha icinde daha fazla mucadele oldugu goruntusu veriyor, oyun daha dar alanda oynaniyormus gibi geliyor. Bana 3D'de oyuncular sahaya oranla sanki yeterince buyuk degilmis gibi geliyordu. Anca olcum yaptiktan sonra gorduk ki gercek ile orantili. 2D'deki yuvarlak zimbirtilar ise sadece oyuncuyu gostermekle kalmiyor, oyuncunun etki edebilecegi alani da kapsiyor.

Tabii 2D biraz da bizi hayal gucumuzu kullanmaya zorluyor. 3D ise bize daha cok seyi gostermeye calisiyor ama ne kadar gelisse de 3D belki de hic bir zaman bizim 2D'yi izlerken kullandigimiz hayal gucu kadar etkili olamayacak bence.

perpetua
17.Şubat.2010, 15:30
Ömer abi bu bildiğin şike o zaman yaa (/2) :n: maç başlamadan maçın sonucu hesaplanıyormuş :D Acaba tesadüfen mi ayarlıyor sonucu kodlama yoksa reputationa göremi :/

Macin sonucu belli derken demek istedigim, macta olan biten her sey biz daha maci izlemeye baslamadan belli. Bizim sahaya surdugumuz oyuncular, verdigimiz taktikler, rakibin sahaya surdugu oyuncular ve kullandigi taktikler mac motoru tarafindan degerlendiriliyor ve macin 90 dakikasi cozumleniyor.

Bu 90 dakika cozumlenirken oyun bizim hic bir degisiklik yapmayacagimizi varsayiyor. Yapay zeka ise macin gidisine gore taktiksel degisikliklerini yapiyor.

Mac icinde biz herhangi bir degisiklik yaparsak, degisikligin yapildigi dakikadan itibaren macin geri kalan bolumu tekrar hesaplaniyor. Yapay zeka da buna gore taktigini degistirebiliyor.

Her taktik degisikliginde bu tekrarlaniyor.

Mesela diyelim ki X ile Y takimlari mac yapiyor. Bizim takim X. Y ise yapay zeka'nin takimi.

Macin 5. dakikasinda X gol atip 1-0 one geciyor.
40. dakikada Y taktiksel degisiklik yapiyor, kalan 50 dakika tekrar hesaplaniyor.
70. dakikada Y bir taktiksel degisiklik daha yapiyor, kalan 20 dakika tekrar hesaplaniyor.
73. dakikada X gol atip skoru 2-0 yapiyor.
74. dakikada Y taktiksel degisiklik yapiyor, kalan 16 dakika tekrar hesaplaniyor.
79. dakikada Y gol atip skoru 2-1 yapiyor.
80. dakikada Y taktiksel degisiklik yapiyor, kalan 10 dakika tekrar hesaplaniyor.
90. dakikada mac bitiyor.

Eger hic bir taktiksel degisiklik yapmazsak, bu maci kazanacagiz, oyun bunu macin basinda biliyor (yapak zeka teknik direktoru bilmese de).

Diyelim macin 5. dakikasinda X gol atip 1-0 one geciyor.
6. dakikada X taktiksel degisiklik yapiyor.
10. dakikada Y skoru 1-1 yapiyor.
20. dakikada Y taktiksel degisiklik yapiyor kalan 70 dakika tekrar hesaplaniyor.
45. dakikada hem X hem de Y takim konusmasi yapiyor, kalan 45 dakika tekrar hesaplaniyor.
48. dakikada Y skoru 1-2 yapiyor.
50. dakikada X taktiksel degisiklik yapiyor, kalan 40 dakika tekrar hesaplaniyor.
70. dakikada Y taktiksel degisiklik yapiyor, kalan 20 dakika tekrar hesaplaniyor.
80. dakikada X taktiksel degisiklik yapiyor, kalan 10 dakika tekrar hesaplaniyor.
83. dakikada X skoru 2-2 yapiyor.
85. dakikada Y taktiksel degisiklik yapiyor, kalan 5 dakika tekrar hesaplaniyor.
90. dakikada mac bitiyor.

Yani mudahale yapmasak kazanacagimiz maci, mudahale ederek terse cevirmemiz mumkun. Onemli olan, rakibin ne gibi hamle yapacagini ongormek, buna gore gerekiyorsa taktiksel degisiklik yapmak. Bu nedenle de sike demek biraz agir. :) Sadece mac siz oynarken gerceklesmiyor. Macta degisiklik yapmadiginiz takdirde ne olacagi belli ama kendi kaderinizi kendiniz belirliyorsunuz. Rakibin yapacaklarini ne kadar iyi ongorup ona gore degisiklik yaparsaniz, o kadar basarili olabilirsiniz.

Not: Reputation'un etkisi var. Ama bu etki ozellikle takimlarin nasil bir taktiksel strateji izleyecegini belirliyor. Mesela 120 reputation'li kulup 170 reputation'lu kulube karsi daha defansif bir stratejiyi benimseyecektir. 170'lik kulup ise daha ofansif bir stratejiyi benimseyecektir.

nouma16
17.Şubat.2010, 16:34
perpetua'nın söyLedikLerine katıLıyorum. ProgramLama mantığıyLa baktığımızda ikisininde aynı oLduğunu görüyoruz. Eğer halada bu i$de bir tersLik var diyorsanız o zaman denildiği gibi istatikLer yaratın ve bu tezinizin gerçek oLup oLmadığı ortaya çıksın. Bu arada benim ekran kartım 3D'yi kaldırmadığı için 2D iLe yetiniyorum. :p

izmer96
17.Şubat.2010, 17:08
2D ile 3D arasinda bir fark oldugunu sanmiyorum , fakat karsi karsiya pozisyonlar ise bu yamada ki en buyuk sorunlardan biri , bir onceki versiyondaki defans in arkaya kacirdigi toplari bu yamada bir e bir pozisyonlarda gol olma sansini cok assagiya indirerek cozmusler , bunun yani sirada birde kaleci sorunu var , her sezonda en az 7-8 macda rakibi ezmeme ragmen soyle istatistikler ortaya cikiyor benim kaleyi bulan sutum 12 - 13 CCC sayim 4-5 , rakibin kaleyi bulan sutu maksimum 2-3 ccc sayisi sifir fakat maci bir sekilde 1-0 aliyorlar ve rakip kalecide 8-9 arasi bir reytingle macin adami oluyor , bu sorunu aza indirgemenin bi kac yolu var en basiti sag ayakli forvet sol da , sol ayakli forvetide sagda oynatmak ve bu forvetlerinize Places shots ozelligi ve lob the keeper gibi ozellikler vermektir tabi bu ozellikleri iyi uygulayabilmesi icin forvetinizin soguk kanlilik , bitiricilik , teknik gibi ozelliklerinin yuksek olmasida cok onemli , umarim yeni yamada bu sorunlar cozulucekdir

yukarda bahsettigim olay , oyunu simdi actim daha ilk macdan basima geldi umarim yeni yamada duzelicektir bu sorun istatistiklerdede gordugunuz gibi 11 kisi rustu yu gecemedik fakat nobre 1 kere geldi ve golu atti mac bitti

http://i46.tinypic.com/2mx1gdy.jpg

http://i49.tinypic.com/ettrbp.jpg

Uchiha Itachi
17.Şubat.2010, 17:14
Benim dusuncem su sekilde. 2D'de oyunculari temsil eden yuvarlak zimbirtilarin buyuklugu ile 3D'de oyunculari temsil eden figurlerin buyuklugu arasinda onemli bir fark var. 2D'de oyuncular sahaya daha iyi yerlesiyormus gibi gorunuyor. Aralarinda yaptiklari is olarak fark olmasa da saha icinde daha fazla mucadele oldugu goruntusu veriyor, oyun daha dar alanda oynaniyormus gibi geliyor. Bana 3D'de oyuncular sahaya oranla sanki yeterince buyuk degilmis gibi geliyordu. Anca olcum yaptiktan sonra gorduk ki gercek ile orantili. 2D'deki yuvarlak zimbirtilar ise sadece oyuncuyu gostermekle kalmiyor, oyuncunun etki edebilecegi alani da kapsiyor.

Tabii 2D biraz da bizi hayal gucumuzu kullanmaya zorluyor. 3D ise bize daha cok seyi gostermeye calisiyor ama ne kadar gelisse de 3D belki de hic bir zaman bizim 2D'yi izlerken kullandigimiz hayal gucu kadar etkili olamayacak bence.

İlgiliniz ve bilgileriniz için teşekkür ederim.Vardığım kanı bu durumun sadece görsel tatminkarlıktan ibaret olduğudur.İşten vakit bulduğum bi ara dediğiniz gibi istatistiğe dökerim kayıt dosyalarıyla birlikte hep beraber inceleriz sizede uyarsa.Bir sorun görürsek SIGAMES'le bağlantıya geçeriz.