Uzun zamandır gözlemliyorum bu durumu.2D olarak oynarken ataklar daha dolgun bir şekilde gerçekleşiyor.Aynı şekilde atak çeşitliliğide fazla.Oynanan futbol daha tatminkar oluyor.

3D ye geçtiğimde ise aynı takım ve aynı taktiği seçsemde 2D deki ataklar gibi ne dolgun nede çeşitlilik fazla.Aynı zamanda 2D ye oranla son vuruşlar daha etkili.Gözlemlerime göre oranlıycak olursam 2D de karşı karşıya kaldığınızda gol olma şansı 5/2' se, 3D de 5/3 e çıkmakta.Hatta duruma göre daha da artmakta.

Başka bir gözlemim ise profili çok düşük olan oyuncuların 2D maç motorunda daha fazla kahraman oldukları ve profillerinin üstüne daha fazla çıktıklarını gözlemledim.3D de ise tam tersi bir durum söz konusu.

Benim görşüm 3D'nin 2D ye göre henüz yetersiz olmasıdır.Yani 3D de herşeyin görsel olarak fazla detaya girilmesi ve daha belirgin olması yüzünden SIGAMES 2D de'ki o dolgun ve yaratıcı atakların kodlamalarını görsel ve fiziksel olarak aktaramamış olmasıdır.Son vuruş konusunda ise kalecilerin bir bütün olarak gözükmesi yüzünden saçma sapan kurtarışlar yapamamısından kaynaklanıyor.Tabi bunlar benim görüşüm.

Bu durum sizinde dikkatinizi çektimi ? Bu durumun sebebi ne olabilir? Hep beraber tartışalım.