View Full Version : PFDK'dan Fenerbahçe'ye Şok Ceza
Berkaiser
25.Nisan.2006, 18:51
PFDK Fenerbahçe'ye 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.Fenerbahçe'nin Vestel Manisa ile Manisa'da yaptığı ve 5-3 yenildiği karşılaşmadan sonra stat görevlisinin yaptığı anonsla başlayan olaylarda Fenerbahçeli taraftarlar stat koltuklarını sökmüşler ve olay çıkarmışlardı.Fenerbahçe 1 maçlık cezasını 33.haftada oynanacak olan Erciyes maçında çekecek.
Neron_FB
25.Nisan.2006, 19:03
HAdi bakalım hayırlı olsun....:confused: Bekliyordum herhangi bir nedenden dolayı verilecek bir cezayı....
BAkalım koltuk söken TEK takım olan fener mi çekecek sadece bunu??
Berkaiser
25.Nisan.2006, 19:05
Bence karar doğru.
senderson
25.Nisan.2006, 19:10
ozaman gsninde sahası kapanmalı.Bizim maçımızda yaptıklarının ne farkı var....
Nedvedmania
25.Nisan.2006, 19:10
bencede doğru ama vestelinde suçu var
lazyboy7
25.Nisan.2006, 19:11
karar dogru ama vestele de ceza werılmesı gerekırdı bence.
BurakMania
25.Nisan.2006, 19:14
3-5 serserinin cıkardıgı olayları tum fenerbahce taraftarına mal edip onları cezalandırmak yanlıs bence olay cıkartanlar yakalanıp cezaları verilse daha iyi olurdu
perpetua
25.Nisan.2006, 19:29
Koltuk sokme bir yana, basli basina polisi dovme curreti gostermek baslibasina bir ceza nedenidir bence.
Bu tip cezalar esasinda kuluplere degil, sahislara verilmeli. Ancak sahislara verilmedigi icin ceza verilmesi daha kolay olan kulupler ceza aliyor. Bir bakima da taraftari adam etmek, polisin elinden alinip, kulup baskanlarina devrediliyor.
hayırlı uğurlu olsun.sonunda başardılar alkışlıyorum.olayı başlatan takıma bişey yok ne güzel memleket ne adil düzen alkış alkış..
Universal
25.Nisan.2006, 19:37
aynı cezayı gsde almalı 500 koltuk söktüler aynısını kupa maçındada yaptılar böyle davam ederse çifte standart olmalı
Berkaiser
25.Nisan.2006, 19:46
Ayrıca Vestel Manisa'ya da çıkan olaylardan dolayı 11,000 YTL ceza verilmiş.
Burak Duran
25.Nisan.2006, 19:49
bence mantıklı bir ceza çünkü polise saldırıp dövmek SUÇTUR. hata bu polise vuranların hapse bile atılması söz konusu olmalıdr!!!
lazyboy7
25.Nisan.2006, 19:53
Ayrıca Vestel Manisa'ya da çıkan olaylardan dolayı 11,000 YTL ceza verilmiş.
offf cok wermısler yaw :D
Burak Duran
25.Nisan.2006, 19:55
manisaspora ceza kendini bilmez adam yüzünden geldi ki bu bir kişinin yaptığı olay fener taraftarının polise saldırmasıyla bu adamın ne alakası var tam gaza geldiniz sinirlendiniz niye kendi aranızda kavga edip polise saldırıyosunuz
bence mantıklı bir ceza çünkü polise saldırıp dövmek SUÇTUR. hata bu polise vuranların hapse bile atılması söz konusu olmalıdr!!!
peki fenerbahçe maçında galatasaray taraftarları koltukları söküp güvenlik güçlerinin üstüne fırlatmadımı?onu niye belirtmiyosun galatasaraylı olduğun içinmi
çok ceza vermişler manisaya yazık adamlara be.bakalım galatasaraya ne ceza gelecek göreceğiz.merakla bekliyorum..
Frank_Castle
25.Nisan.2006, 20:20
cezayı şahıslar almalı kulüp değil..
ogsden 100le kaçak geçen aracın plakasını okuyacak kameralar var, ama en azından 2 saat boyunca aynı yerde duran taraftarı tespit edecek düzenek yok .. saçmalığa gel..
perpetua
25.Nisan.2006, 20:23
cezayı sahışlar almalı kulüp değil..
ogsden 100le kaçak geçen aracın plakasını okuyacak kameralar var, ama en azından 2 saat boyunca aynı yerde duran taraftarı tespit edecek düzenek yok .. saçmalığa gel..
Taraftarin alnina plaka takilmali :D
RoCCo_42
25.Nisan.2006, 20:26
peki fenerbahçe maçında galatasaray taraftarları koltukları söküp güvenlik güçlerinin üstüne fırlatmadımı?onu niye belirtmiyosun galatasaraylı olduğun içinmi
peki bilmem ne yaptıkmı? pankatını acan taraftarların mensup oldugu camiaya sadece manisadaki olaylar için ceza verilmesini nasıl karsılıyorsunuz saygıdeger arkadas?
GS'li attı lafım yok zaten federasyon 2 hafta önce yapdı hatayı KAYSERİ'de ortalıgı toz duman eden ANKARAGÜCÜ taraftarlarına ödül olarak A.GÜCÜ-KONYA macını seyircili oynattı ve A.GÜCÜ taraftarları bunlada yetinmeyip Konyalı taraftarlara saldırdı orada ceza vermeyen baska yerlerde hiç vermez diordumki nasıl olduysa FB'ye vermiş hayrett inanamadım gercekten MANİSA macı için verdiler bakalım GS macı için ne verecekler merak ediyorum.
AYRICA FB'Lİ arkadaslar ne demişler ALMA MAZLUMUN AHINI CIKAR AHESTEEEEE AHESTEEEEEEEEE...... Ne demek istedigimi varın siz biraz beyin jimnastigi yaparak cıkarmaya calısın.
Frank_Castle
25.Nisan.2006, 20:27
taksınlar bence de :)
başıbozuk adamlar yüzünden kombine aldığımıza pişman oluyoruz..
emirduman
25.Nisan.2006, 20:32
doğru bir karar ancak herkese aynı derecede uygulanması gereken bir karar...
Universal
25.Nisan.2006, 20:32
peki bilmem ne yaptıkmı? pankatını acan taraftarların mensup oldugu camiaya sadece manisadaki olaylar için ceza verilmesini nasıl karsılıyorsunuz saygıdeger arkadas?
GS'li attı lafım yok zaten federasyon 2 hafta önce yapdı hatayı KAYSERİ'de ortalıgı toz duman eden ANKARAGÜCÜ taraftarlarına ödül olarak A.GÜCÜ-KONYA macını seyircili oynattı ve A.GÜCÜ taraftarları bunlada yetinmeyip Konyalı taraftarlara saldırdı orada ceza vermeyen baska yerlerde hiç vermez diordumki nasıl olduysa FB'ye vermiş hayrett inanamadım gercekten MANİSA macı için verdiler bakalım GS macı için ne verecekler merak ediyorum.
AYRICA FB'Lİ arkadaslar ne demişler ALMA MAZLUMUN AHINI CIKAR AHESTEEEEE AHESTEEEEEEEEE...... Ne demek istedigimi varın siz biraz beyin jimnastigi yaparak cıkarmaya calısın.
ne yazıkki anadolu klupleri böyle olaylara seyircisiz kalıyor hiçbir konya yöneticisi cıkıpta bişey demedi vay be konyanın hakkı yendi
By_aBuNis
25.Nisan.2006, 20:34
Bune yaa yuklenın bakalım fenerbahceye galatasaray neden almıyor cezaa?? onlarda bızım koltukları soktulerr polıslerın ustune attılar sadece TORPILL lı bız deılmısızz demekk kıı :(:(
RoCCo_42
25.Nisan.2006, 20:35
ne yazıkki anadolu klupleri böyle olaylara seyircisiz kalıyor hiçbir konya yöneticisi cıkıpta bişey demedi vay be konyanın hakkı yendi
zaten konyaspor yönetimi kadar türkiyede sessiz ve haklarını korumamaya cabalayan yönetim yok.
Berkaiser
25.Nisan.2006, 20:39
Ya kusura bakma da olaylara seyircisiz kalmak ne demek?Sessiz kalmak desen anlayacağız da seyircisiz kalmak deyimini ilk kez duyuyorum.:D
comandante
25.Nisan.2006, 21:05
doğru bir karar ancak herkese aynı derecede uygulanması gereken bir karar...
emire katılıyorum.ankaraya ceza vermediler ben daha kimse ceza almaz diyordum...
Kelimelerle ifade edilemez birşey :) Sinir bozucu Daha öncede :
"kurşunun geliş yeri"
"adama stadda gelip gelmediği"
"tam olarak 150 ye yakın kamera tarafından hiç bir delil tespit edilmemişken"
"özel bi maçken bu bide"
"hemde takımın kendi stadı değilken"
Saha kapatma cezasını çekmiştik...Manisada ki olaylar haklı demiyorum ayrıca ortada polis dövme gibi bir durum yok sadece koltukları polislere fırlatmışlar -ki fortis t.k maçında gs seyircisi aynısını yapmıştı ayrıca geçen günkü maçta da nerdeyse 300-400 koltuk direk polislere atıldı-Sonucunda zaten polis müdahale etti.Gs taraftarı karşı koyuncada biber gazı ile ikinci bir müdahale geldi..Yani varın siz çıkarın sonucunu...
Nedvedmania
25.Nisan.2006, 21:54
ya bu ceza niye şimdi verildi niye gs fb maçında verilmedi bence varbunda bi iş ama neyse bilemiyorum yani
enesao
25.Nisan.2006, 21:55
karar doğru ama neden GS maçından sonra verdiler cezayı ???
Berkaiser
25.Nisan.2006, 21:57
karar doğru ama neden GS maçından sonra verdiler cezayı ???
Bence PFDK derbi seyircisiz oynanırsa gelecek olan tepkileri göze alamadı.
Tartışmayı farklı bir yöne çekmeyin :) Boş bir yön...
Tff her istediğinde toplanmıyor bunuda bilin :)
Universal
25.Nisan.2006, 22:00
Ya kusura bakma da olaylara seyircisiz kalmak ne demek?Sessiz kalmak desen anlayacağız da seyircisiz kalmak deyimini ilk kez duyuyorum.:D
ilgilenmemek konuşmamak anlamında kullandım işte böyle aklıma gelmedi o an saol deyim için
lazyboy7
25.Nisan.2006, 22:02
tuh yaw o espırıyı ben yapcaktım :D
Berkaiser
25.Nisan.2006, 22:05
tuh yaw o espırıyı ben yapcaktım :D
Erken davransaydın koçum.:D
vita es morte
25.Nisan.2006, 22:32
HAdi bakalım hayırlı olsun....:confused: Bekliyordum herhangi bir nedenden dolayı verilecek bir cezayı....
BAkalım koltuk söken TEK takım olan fener mi çekecek sadece bunu??başımıza salak salak adamları salıolar abi normaldir...
Jesus_FB
25.Nisan.2006, 23:51
isterlerse boklu derede oynatsınlar biz yine de yenicez Erciyesi. hiç kimse üzülmesin eğer şampiyon olursak mabedimizde muhteşem kutlamalar yine yaparız
lazyboy7
25.Nisan.2006, 23:57
boklu
serbest mı bu insan dışkısının argosu?? :D:D
enesao
26.Nisan.2006, 00:04
boklu
jesus fb biz bu boklu kelmisini yazsak acaba kaç hafta ceza alırdık veya uyarı??
Jesus_FB
26.Nisan.2006, 00:10
bizim stadın yanındaki derenin adı bu ben kendimi bildim bileli böyledir bu
SeZeRinHo
26.Nisan.2006, 00:21
Teknik açıdan konuşmam gerekecekse bişey diyemicem
Duygusal açıdan konuşmam gerekecekse yine bişey diyemicem...Ağlamak istiyorum.Bu haluk ulusoy kendini ne sanıyo ya
perpetua
26.Nisan.2006, 07:33
bizim stadın yanındaki derenin adı bu ben kendimi bildim bileli böyledir bu
Valla ailem Fenerbahce'de 12 senedir oturur ama genelde biz kurbagalidere deriz ona.
doğrusu şimdi benim kafamı kurcalayan madem böyle bir ceza verilecekti neden GS maçından sonra verildi????
Burak Duran
26.Nisan.2006, 09:55
hemen cvp veriyim fenere bu cezanın hiç bir etkisi olmaz erciyesi bence rahat geçerler ama yenilirlerse kılıf hazır :D tarık o kadar eminsen söyle boklu derede oynasınlar :D:D
TüMeR_yAğıZ
26.Nisan.2006, 14:18
Kelimelerle ifade edilemez birşey :) Sinir bozucu Daha öncede :
"kurşunun geliş yeri"
"adama stadda gelip gelmediği"
"tam olarak 150 ye yakın kamera tarafından hiç bir delil tespit edilmemişken"
"özel bi maçken bu bide"
"hemde takımın kendi stadı değilken"
Saha kapatma cezasını çekmiştik...Manisada ki olaylar haklı demiyorum ayrıca ortada polis dövme gibi bir durum yok sadece koltukları polislere fırlatmışlar -ki fortis t.k maçında gs seyircisi aynısını yapmıştı ayrıca geçen günkü maçta da nerdeyse 300-400 koltuk direk polislere atıldı-Sonucunda zaten polis müdahale etti.Gs taraftarı karşı koyuncada biber gazı ile ikinci bir müdahale geldi..Yani varın siz çıkarın sonucunu...
biraz abartmışsın arkadaşım olayı.izmirde maçta adama kurşun sıkılıyor sen ceza haksız verildi gibi laf ediyorsun.önce şunu anlatayım özel maçta görülen kırmızı kart bile resmi maçlarda ceza olarak dönüyor.ayrıca senin tuttuğun bir stada senin sorumlu olduğun bir yere silah sokuluyor sonra nasıl ben suçlu olurum diyorsun.inşallah yanlış anlamışımdır seni :)
manisadaki olayların başlangıç noktası kavgayı ayıran sivil polislerin dayak yemesidir.sonrası zaten malum ortalık savaş alanı.bu apaçık ortada.burada önemli olan cezaları veren federasyonun her takıma aynı seviyede olması.gs-bjk aynı olayları yaptıysa onlarda ceza görmeli.burada renk ayrımı yapılmamalı.kaçımız kız arkadaşınızı nişanlınızı eşinizi rahatça maça götürebiliyoruz ki?ben nişanlımla bir anlaşma yapmıştım haftada bir kere maça bir kere tiyatroya diye,ankarada olduğum zamanlar her hafta kuzu kuzu tiyatroya giderken onu maça götüremiyorum tribünler yüzünden.büyük takımlar geldiğinde onada kendim gidiyorum.bu olayları çözmek bizim lehimizedir.renk ayrımı yapmadan olayların üstüne gitmemiz lazım.
barahir
26.Nisan.2006, 15:35
hurmet sana mı kaldı fenerin nerde oynayacağı siz kendi stadınıza bi bakın ok??
Vieri
26.Nisan.2006, 15:51
konu fb nin nerede maç yapacağı değil. cezanın verilme sebebi fb seyircisinin yapmış olduğu taşkınlıksa, aynı cezanın galatasaray'ada fenerbahçe maçı sonrası taraftarların yaptıkları taşkınlıktan ötürü verilmelidir.
cezaların seyircilere verilmesi TÜRKİYE sınırları içerisinde pek önemli ağır yaptırımı olmadığı için kulüplere veriliyor. Belki taraftar akıllanırda kulübüne ne kadar zarar verdiğini anlar diye. Ama görünenlere göre bu hiç bir zaman düzelmez.Liglerimizi Avrupa liglerine benzetmek isteyenler, tel örgüyü kaldırmak isteyenler önce taraftarın milletin mantığını değiştirsin.
barahir
26.Nisan.2006, 15:53
ama şurda yanlışllık yapılıyo. taşkınlığı yapanlar egenin fb liler ama ceza yı çekenlerin çoğu izmirli. yani 25,000 fln kombine war yazık
mertcan1304
28.Nisan.2006, 01:18
:( Fenerbahçe’nin seyircisiz oynama cezası itirazı Tahkim’den döndü.
http://ads2.haber3.com/adlog.php?bannerid=296&clientid=184&zoneid=99&source=&block=0&capping=0&cb=fced7e2f74a2126d061070986ddde206
http://ads2.haber3.com/adview.php?what=zone:99&n=ad0cc0a1 (http://ads2.haber3.com/adclick.php?n=ad0cc0a1)
Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, bir maç seyircisiz oynama cezası verilen Fenerbahçe'nin yaptığı itirazı reddederek, cezayı onadı.
Kurul, bugün yaptığı toplantıda, Vestel Manisaspor maçındaki olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından bir maç seyircisiz oynama cezası verilen Fenerbahçe'nin yaptığı itirazı da görüştü.
Kurul, "olayın oluş şekli, ağırlığı ve yoğunluğu dikkate alındığında, PFDK'nın verdiği cezanın tespit ve tayininde bir isabetsizlik görülmediği" kararına vardı ve cezayı onadı.
Tahkim Kurulu, 16 Nisanda oynanan Yozgatspor-Sakaryaspor maçındaki olaylar nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama cezası alan Yozgatspor'un bu cezasını da bir maç seyircisiz oynama cezasına çevirdi.
499
Edit: Ayni konu ile ilgili iki baslik birlestirildi. perpetua5099
nic-39
28.Nisan.2006, 19:53
mac sırasında olmayan mctan yaklasık 20 dakıka sonra cıkan olaylar nedenıyle ceza aldık ya bu da guzel yanii..arklar forumda polıse vuruldu bu suc falan demıslerde bu adlı suc ıse cezayı mahkemeler sahıslara verır..gercı ortada kanıt goruntu sahıt olmadan bı adamın lafıyla kursun sıkıldı dıe ceza aldıktan sonra!!! hıc sasırmadım bu karara..
Sekopej
28.Nisan.2006, 19:56
hıc sasırmadım bu karara..
aynen ben de hiç şaşırmadım ama ne yaparlarsa yapsınlar fenerbahçemiz bu sezon şampiyon olacaktır...
10_Osmanozc
29.Nisan.2006, 16:01
PFDK Fenerbahçe'ye 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.Fenerbahçe'nin Vestel Manisa ile Manisa'da yaptığı ve 5-3 yenildiği karşılaşmadan sonra stat görevlisinin yaptığı anonsla başlayan olaylarda Fenerbahçeli taraftarlar stat koltuklarını sökmüşler ve olay çıkarmışlardı.Fenerbahçe 1 maçlık cezasını 33.haftada oynanacak olan Erciyes maçında çekecek.
Asıl beni ŞOK eden RTE'nin bu kararı neden kaldırtmadığıdır!