PDA

View Full Version : ‘Gerçek Fenerbahçeli’ olmak istiyorum

tarikko
11.Mart.2010, 17:57
Oyuncumuz Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe Gazetesi'nin 75. sayısında yayınlanan "'Efsane formayı' giydi, noktayı koydu: Galatasaray'a gol atıp 'Gerçek Fenerbahçeli olmak istiyorum'" başlıklı röportajı şu şekildedir:

- 7 yıl yurt dışında oynadın ve İstanbul'a yani Fenerbahçe'ye geldiğin zamanki duygularını hatırlıyor musun ?..
"Yurt dışında oynamış bir futbolcu olarak buraya gelişim kolay bir karar olmadı. Ailemin, yakın dostlarımın ve sayın başkanımız Aziz Yıldırım'ın sıcak davranışları bu kararı almamda önemli rol oynadı. Ve sonuç olarak sıkıntılı bir dönem yaşamadan bu kararı verebildim.Zira Fenerbahçe, beklentilerin çok olduğu bir kulüptü..Şimdi ise Fenerbahçe'de oynamanın bir ayrıcalık olduğunu daha iyi görüyorum.."

- Fenerbahçe taraftarı seni kısa sürede benimsedi... Kaybetmeye baş kaldıran, haksızlığa isyan eden ve forması için savaşan ruhunu çok seviyor. Bu davranışların, renk aşkından mı yoksa profesyonellik anlayışından mı ?..
"Ben bunu yetenek olarak görüyorum. Bu camiaya çok şey vermek istiyorum, Fenerbahçe forması altında böyle olmam gerektiğini hissediyorum. Ama profesyonelliğin içinde de kaybetmemek için savaşan bir yapıya sahip olmak gerekiyor. Umarım futbolu Fenerbahçeli Emre olarak burada bırakırım ve bıraktıktan sonra da bu sözlerle anılmak isterim. Savaşan, mücadele eden Emre olarak..Tabii ki renk aşkı da, profesyonellik te var!."

- Sırası geldiğinde, küçük yaşlardan beri Fenerbahçeli olduğunu vurguluyorsun. Buna karşılık "Profesyonel futbolcunun takımı olmaz!.." diyenler de var. Bu konudaki düşüncelerini söyler misin ?..
"Futbol bizim mesleğimiz, bizler futboldan ekmek yiyoruz.. Emek verdiğimiz camialarda bizlere emeğimizin karşılığını veriyorlar. Tabiî ki profesyoneliz ama ben Fenerbahçeliyim diye her yerde söyleyen, bunu vurgulayan bir insan da değilim. Bir gün bunu söylemiştim ve bu bir gerçekti.. Kimseye şirin görünme, cici çocuk olma çabam yok. Olduğum gibi davranan bir insanım ben..İnsanlardan bu konuda pozitif eleştiriler alıyorum zaten. Beni samimi bulduklarını söylüyorlar ve ben her zaman onlara layık olmaya çalışıyorum..
Önümüzdeki maçta hocam görev verirse, Galatasaray'a gol atarak 'Gerçek Fenerbahçeli' olmak istiyorum !.."

-Oynadığın maçlarda çok hırslısın.. Eskiden yanlış kararlarda veya sana kasti yapılan hareketlerde adeta kendini kaybediyordun ama şimdi daha olgun davranıyorsun, bu sorunu nasıl çözdün?..
"Dışardan aldığım tepkilerden, ailemin ve eşimin eleştirilerinden sonra bu davranışlarıma çeki düzen vermeye başladım. Futbolda kaybetmek de, haksızlık da var… Saha içersinde bunu kabullenip, çok hızlı ve doğru kararlar verebilmemiz gerektiğinden mantıklı düşünebilmemiz lazım... Bu davranışlarımı dengeli tutmaya çalışıyorum. Çünkü üzerimize giydiğimiz formanın bir ağırlığı var. İnsanlar beni böyle agresif anmasın, böyle hatırlamasın istiyorum.. Sakince düşündüğümde de, bunun böyle olması gerektiğine inanıp, kendimi bu yönde değiştirdim."

-Dünyanın en iyi 125 futbolcusu arasında gösteriliyorsun. Bu başarıyı yakalayabilmek için, gençlere önerilerin nelerdir ?..
"Tabii 30 yaşına geldim artık ve gençlere öğüt verme aşamasındayım... Naçizane onlara söyleyebileceğim şu ; sadece günde 3-4 saatlerini ayırarak, bu kadar paralar kazanıp, tüm ailesine bakabileceği başka bir meslek var mıdır bilemiyorum!?... Gençliği, toprak sahada oynayıp, krampon temizleyerek geçmiş, spor malzemelerini annesi- babası yıkamış birisi olarak, böyle parlak bir gelecek istiyorlarsa, çok çalışmalılar, çok inanmalılar.. Hem psikolojik, hem de fiziki anlamda kendilerini çok hazır tutmalılar. Çok kolay bir yol değil ama sabrederlerse, çok çalışırlarsa kendilerini ve ailelerini çok iyi bir gelecek bekliyor."

-Futbola ilk başladığında hangi mevkide oynuyordun, hayalin hangi mevkide oynamaktı? İlerleyen yaşına rağmen nice gençlere taş çıkartıyorsun… Bunda sağlıklı evlilik yaşantınızın etkisi var mı ?..
"Zeytinburnuspor ve Galatasaray altyapısında dönem dönem defansif anlamda çok oynadım. Hatta bir dönem genç milli takımda santrafor bile oynattılar.. Ama esas mevkiim şu an olduğum mevkiidir.
Tabii evlilik hayatı çok güzel bir şey. Ben zaten gezmeyi çok seven bir insan değilim.. Evde sabahlara kadar arkadaşlarımla oturmayı, çay demleyip, play station oynamayı severdim. Özellikle bekar hayatımda, çok düzensiz bir yaşamım olduğunu kabul ediyorum. Evlendikten sonra ilk aylar hanım, gece 11'lerde yatıyor. Ben gece 1'lere kadar bekliyorum. Baktım olmuyor böyle, ben de artık 11'lerde yatmaya başladım. Tabii futbolcu için uykunun büyük önemi var. Evliliğin sadece futbol hayatıma değil, tüm hayatıma olumlu etkisi oldu..Yalnız şunu da belirtmeliyim ki, futbolcu eşi olmak da kolay değil hani !.."

-Devre arasında giden oyuncular oldu ama Gökhan Ünal dışında transfer yapılmadı. Sence transfer yapılmalı mıydı ?..
"Çok alternatifli kadro bizim işimizi zorlaştırdığı gibi hocamızın işini de zorlaştıracaktı. Ama bunun faydası olacaktır tabiî ki. Bence de yeterli bir kadroya sahibiz zaten. 2 kupayı da kazanacak kadromuz ve gücümüz var."

-Fenerbahçe'nin kaybettiği puanlarda ana faktör nedir?.. Şanssızlık mı, takım içersinde aksayan noktalar mı, hakem ya da saha şartları mı?.. Son dakikalarda yenilen gol sendromu nasıl atlatılacak?..
"Takım halinde defansif anlamda bir sıkıntımız var, bunu kabul ediyorum. İBB maçı hariç, takımımız gerçekten mücadele etti. Ben bu sözleri hiç sevmem ama, topun canı olsa, herhalde ancak bu kadar istemezdi !... Bursaspor, Manisaspor ve Diyarbakır maçlarını düşünürsek, bu maçlardan alabileceğimiz galibiyetler, şu anda bizi çok daha farklı noktalara getirebilirdi, Hem mental, hem de fiziki anlamda çok daha farklı noktalarda olabilirdik.. Tabii futbolda bunlar var, işler her zaman istediğiniz gibi gitmiyor. Ama hiç bir şey için geç değildir. Önümüzde bu sonuçları telafi edebileceğimiz çok maçlar var.."

-Fenerbahçe taraftarı senin gerçekten Fenerbahçeli Emre olduğuna inandı. Zira önceleri bu konuda bir takım spekülasyonlar yapılmıştı. Seni kıskananların estirdiği bu menfi havayı, maçlardaki hırsın ve performansınla dağıtıp, gerçek Fenerbahçeli olduğunu ispatladın. Bu konuda taraftarımıza mesajın nelerdir ?..

"Tabii buraya gelirken 'Galatasaraylı Emre' olarak anılmıştım hep.. Taraftarın kafasında da tereddütler vardı. Buna her zaman saygı duyduğumu söylemiştim. İlk geldiğim zaman söylemiştim, 'Ben şimdi ne söylersem söyleyeyim bir faydası olmayacak.. Ama gelecek zaman her şeyi gösterecek..' demiştim. Taraftarın desteği ile onların sevgisini kazandım,
Ben çok kötü maçlar da oynayabilirim, ama bugün göstermiş olduğum performansımdan dolayı, hırsımdan, mücadelemden dolayı beni sevdiler sanıyorum.. Ama şunu bilsinler ki, ben her zaman bu mücadeleyi göstereceğim. Takımla beraber mücadele edeceğiz. Çünkü takım olarak mücadele edersek başarı yakalayabiliriz. Takım içersinde bunu yapabilecek çok isim var. Umarım bana hep bu şekilde destek olur taraftarımız.."

-Sezon sonunda Fenerbahçe'nin ligdeki yeri neresi olur ?..

"Gelecek ile ilgili konuşmayı sevmem ama her iki kupayı da kaldırmayı istiyoruz."

-Milli Takımın başına geçen Guus Hiddink'i nasıl değerlendiriyorsun?

"Daha biz tanışmadık kendisiyle ama Oğuz hocamızla konuştuk, kendisi görüşmüş yeni hocamızla.. Tabii kendisi çok önemli bir isim, gittiği her milli takımda başarı yakalamış birisi. Bu anlamda bakarsak, bize de faydası olacağına inanıyorum. Umuyorum ki çok önemli kararlar alıp, Türk futboluna katkı sağlar. Çünkü kim gelirse gelsin, Türk futbolunun yeni bir yapılanmaya gitmesi gerekiyordu. Yeni neslin oluşması gerekiyor, en önemlisi geleceğin Türk Milli Takımını yaratması gerek.."

-Senin için bunları konuşmak henüz erken ama futbolu bıraktığında neler yapmayı planlıyorsun ?..
"Futbolu bıraktıktan sonra futbolun içinde olur muyum, olmaz mıyım bilemiyorum, ama gelecek gösterecek her şeyi. Bu sene ÖSS sınavına girmeyi düşünüyorum, eğer kazanırsam da 'Spor Yönetimi' okumak istiyorum.. Gelecekte Aykut hocamız gibi camiamızda bu bölümde görev yapmak isterim. Şu an için kafamda net bir şey yok tabii.. Ama 4-5 sene daha futbol oynamak istiyorum ve Fenerbahçe'de oynamak istiyorum."

-Özel hayatında neler yapıyorsun ?..

"Şu an özel hayatım kalmamış durumda. 28 günde yaklaşık 9 tane maç oynadık ve uzun süre kampta kaldık. Açıkçası memnunum bu halimden, çok maç oynamak istiyorum. Boş zamanlarımı eşimle geçiriyorum. Sinemaya gideriz, baş başa yemeğe gideriz. Evimizde olmayı ben çok seviyorum. Gökhan Gönül olsun, Uğur Boral olsun ve onların eşleriyle beraber vakit geçirmeyi seviyoruz. Ama kamplardan da başımızı kaldıramıyoruz tabi. !..

http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-03-11_em1.jpg

http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-03-11_em2.jpg

http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-03-11_em3.jpg

Sirius Black
11.Mart.2010, 19:28
Tartışmaya öyle açık bir konu ki, ben de kendimi zor tutuyorum. :)

Fernando Gago
11.Mart.2010, 19:51
Tribünlere oynamasına gerek yoktu Sahada gösterdiği hırsla o zaten gerçek bir Fenerbahçeli

IcedEarth
11.Mart.2010, 19:57
Nefretini Sami Yen'e sakla Belözoğlu... Gol atarsan neler yapacağını aşağı yukarı tahmin ediyorum zaten...

Aşk-ı Şehir
11.Mart.2010, 20:11
Durup durduk yere yapılmış; her iki takım taraftarını galeyana getirmeye çalışan, saçma sapan bir açıklama olmuş. Fenerbahçe'liyim diyorsan öylesindir kimseye kanıtlamana gerek yok. Boşu boşuna ortamı geriyor Emre. Öyle yaparak Galatasaray taraftarını kendisine karşı daha da çok dolduruyor. Unutmasın ki maç Kadıköy'de değil Sami Yen'de olacak...

Alicanfmfan
11.Mart.2010, 20:18
Çıkıp biri derse ''Önce Adam Ol'' diye tartısma cıkar bu konunun acılıs nedenini hala cözemedim.

tarikko
11.Mart.2010, 20:18
Senin ruhun yeter Emre..Sen zaten '' Gercek Fenerbahcelisin ''..

tarikko
11.Mart.2010, 20:20
Çıkıp biri derse ''Önce Adam Ol'' diye tartısma cıkar bu konunun acılıs nedenini hala cözemedim.
O biri once adam olsun da..

Adam aciklama yapmis niye burada konu acmayalim yahu..Allah Allah..

MeMo
11.Mart.2010, 20:24

Sakın deme ha ağzından falan kaçar...

BaFraLı
11.Mart.2010, 20:25
Ama yani harbiden konu tartışmaya çok açık.Emre böyle yaptıkça Galatasaray taraftarından her zaman tepki görür.Sanki Galatasaray'a gol atınca gerçek FB'li oluyorsun.O takımda oynuyorsun işte gerçeği nasıl oluyormuş çözemedim ben.Emre'nin sahada yaptığı sinirli hareketlerinden sonra zaten hiç sevmiyorum şimdi artık hiç sevmiyorum yani saçma sapan konuşuyor.

Fearless Coward
11.Mart.2010, 20:29
Bu konu tartışmaya çok açık umarım tartışma çıkmaz.Bu arada Emre Ali Sami Yen'e geleceğini unutuyor yalnız..Taraftarımızdan büyük tepki görecektir..

C h A o S
11.Mart.2010, 20:32
3 hafta sonra Sami Yen'e geliceksin yaptığın açıklamaya bak.Sen tahrik et taraftarı, sonra niye kafama su şişesi geldi..

ThersoN
11.Mart.2010, 20:51
Forum kuralları içerisinde söyleyecek bişiy yok bu başlığa

El Barto
11.Mart.2010, 21:15
Bu adamı bu yüzden sevmiyorum işte. Gereksiz gereksiz çıkışları ile oynadığı futbola da gölge düşürüyor.

zeki, çevik, ahlaksız bir sporcu.

LeqenDary
11.Mart.2010, 21:54
Sen tahrik et taraftarı, sonra niye kafama su şişesi geldi..
Ağzına sağlık .. Ortamı gerecek bi açıklama olmuş .. Yangına körükle gitmek bunun adı ..

uAburak89
11.Mart.2010, 22:00
Fenerbahçeli arkadaşların hiçbiri Gerçek Fenerbahçeli değil bu 'Gerçek Fenerbahçeli' mantığına göre... Çok ironik bir durum...

Nedvedmania
11.Mart.2010, 22:00
En güzel yorum bu olmuş :D

Forum kuralları içerisinde söyleyecek bişiy yok bu başlığa

Ahahah buda 2. güzel tespit :D

Fenerbahçeli arkadaşların hiçbiri Gerçek Fenerbahçeli değil bu 'Gerçek Fenerbahçeli' mantığına göre... Çok ironik bir durum...

MeMo
11.Mart.2010, 22:26
Emre'ye neler denmiş yok artık diyorum.Gerçek Fenerbahçeli olma geleneği vardır Fenerbahçe'de Galatasaray'a gol atan "gerçek Fenerbahçeli" olur bu tabi gerçek anlamıyla kullanılmıyor sadece bir şaka bu.

Mesela bu mesaj saçma bi şekilde ciddi de yazılmış olsa durumu özetliyor.

"Fenerbahçeli arkadaşların hiçbiri Gerçek Fenerbahçeli değil bu 'Gerçek Fenerbahçeli' mantığına göre... Çok ironik bir durum..."

Emre bu geleneği bildiği için taraftara hoş gözükmek için bunları demiş.Arda neler diyor hanginiz karaktersiz dedi?Mesela bir örnek Arda'ya Sinem Kobal'la beraberliği soruluyor Fenerbahçe'nin beraberliği gibi seviyesiz,saçma bir laf ediyor.Kim gelip karaktersiz dedi?

Emre'nin yaptığı hata olabilir.Ama bunu daha önce bişeyler yaptı diye hakaret etmek için fırsat olarak düşünmek ne kadar doğru?

Kişilere hakaretten mesajlar siliniyor uyarılar veriliyor.Şimdi kim uyarı alacak?Yoksa Emre bişeyler demiş uyarıya gerek yok mu denecek?Merakla bekliyorum.

Ahmet Göktaş
11.Mart.2010, 22:27

Biri çıkıp " Sanane kardeşim bu açıklamayı her sene derbi önceleri bir sürü futbolcu yapıyor şimdi mi zoruna gitti ? " dese tartışma çıkar.

gfbcagatay
11.Mart.2010, 22:33
1 Sene önce de NTV'de FB-GS derbilerini anlatan bir belgesel vardı,o zamanlar çekildiğinde Bülent Tulun'da yönetimdeymiş ve Galatasaray'lı bir oyuncu Fenerbahçe'ye gol atarsa gerçek GS'li olur,onlardada tam tersi oluyordu,dedi.Neden tartışıyoruz anlamadım,adam ezeli rakibine gol atmak istemiş tüm herkesin istediği birşey bu.

MeMo
11.Mart.2010, 22:35
1 Sene önce de NTV'de FB-GS derbilerini anlatan bir belgesel vardı,o zamanlar çekildiğinde Bülent Tulun'da yönetimdeymiş ve Galatasaray'lı bir oyuncu Fenerbahçe'ye gol atarsa gerçek GS'li olur,onlardada tam tersi oluyordu,dedi.Neden tartışıyoruz anlamadım,adam ezeli rakibine gol atmak istemiş tüm herkesin istediği birşey bu.

Yok bunu Emre demiş.Her türlü şey serbest.Acaba Emre bu performansı göstermeseydi bu konu Galatasaray'lı arkadaşlar tarafından bu kadar ilgiyi görür müydü?Orası ayrı konu.

Alicanfmfan
11.Mart.2010, 22:49
Biri çıkıp " Sanane kardeşim bu açıklamayı her sene derbi önceleri bir sürü futbolcu yapıyor şimdi mi zoruna gitti ? " dese tartışma çıkar.

Biri de cıkıp ''Sen git Yusuf'a bak kardeşim sanane bu olaydan'' derse olay cıkar.

Ama o biri demez inşAllah ta tartısma cıkmaz.

vuque
11.Mart.2010, 22:52
Yahu Siz Tahrik Olmaya Yer Arıyorsanız Emre Ne Yapsın?
Adam Sadece Galatasaray'a Gol Atmak İstediğini Söylemiş.Neden Bu Kadar Zorunuza Gidiyor Ki?
Her Oyuncu Sevdiği Takımın Ezeli Rakibine Gol Atmak İster...
Bu Açıklamaları Arda Yapsa Ooo Aslanım Benim Helal Sana,Bak Ne Güzel Motive Olmuş,Hırs Yapmış,Gol Atacak,Mental Olarak Hazır Diye Yorumlarsınız Sevgili Galatasaray'lı Arkadaşlar...
Ancak Emre Çıkıp Diyince Tuu Kaka...

Ahmet Göktaş
11.Mart.2010, 22:55
Biri de cıkıp ''Sen git Yusuf'a bak kardeşim sanane bu olaydan'' derse olay cıkar.

Ama o biri demez inşAllah ta tartısma cıkmaz.

Evet inşallah demez biraz zor zaten demesi :)

Nedvedmania
11.Mart.2010, 23:01
Yahu Siz Tahrik Olmaya Yer Arıyorsanız Emre Ne Yapsın?
Adam Sadece Galatasaray'a Gol Atmak İstediğini Söylemiş.Neden Bu Kadar Zorunuza Gidiyor Ki?
Her Oyuncu Sevdiği Takımın Ezeli Rakibine Gol Atmak İster...
Bu Açıklamaları Arda Yapsa Ooo Aslanım Benim Helal Sana,Bak Ne Güzel Motive Olmuş,Hırs Yapmış,Gol Atacak,Mental Olarak Hazır Diye Yorumlarsınız Sevgili Galatasaray'lı Arkadaşlar...
Ancak Emre Çıkıp Diyince Tuu Kaka...

Arda böyle birşey dese sizde "tahrik ediyor" derdiniz. Gayet doğal tepkiler bunlar.

Ama Arda böyle birşey söylemez çünkü Galatasarayda oynayan herkes Gerçek Galatasaraylıdır.

Ahmet Göktaş
11.Mart.2010, 23:05
Emrede Galatasarayda oynadı ama :)

vuque
11.Mart.2010, 23:06
Arda böyle birşey dese sizde "tahrik ediyor" derdiniz. Gayet doğal tepkiler bunlar.

Ama Arda böyle birşey söylemez çünkü Galatasarayda oynayan herkes Gerçek Galatasaraylıdır.
Aynı Arda'dan Mı Bahsediyoruz?
Hani Sinem Kobal'la Olan Beraberliği Sorulduğunda Fenerbahçe'nin Beraberliği Mi Diyen Arda?
Hmm Evet Haklısınız Arda Söylemez Canım... :D :p
http://www.tumspor.com/haber/20100209/Arda-Sinem-icin-sinema-kapatti.php

Nedvedmania
11.Mart.2010, 23:09
Aynı Arda'dan Mı Bahsediyoruz?
Hani Sinem Kobal'la Olan Beraberliği Sorulduğunda Fenerbahçe'nin Beraberliği Mi Diyen Arda?
Hmm Evet Haklısınız Arda Söylemez Canım... :D :p
http://www.tumspor.com/haber/20100209/Arda-Sinem-icin-sinema-kapatti.php

Ondan bahsetmiyorum ben. Yanlış anlamışsın mesajımı.

vuque
11.Mart.2010, 23:11
Ondan bahsetmiyorum ben. Yanlış anlamışsın mesajımı.
Siz Benim Mesaj'ımı Anlamışsınız :p
Onu Diyen Arda Bunuda Der mi? Bence Der...:smismileyiw2:
Kendinizi Kandırmayın Yani...

Nedvedmania
11.Mart.2010, 23:13
Tamam şöyle cevap vereyim o zaman :)

Arda "Gerçek Galatasaraylı olmak istiyorum" başlığı altında emrenin dediklerini deseydi sizde tahrik ediyor , böyle açıklamalara gerek yok diyecektiniz. Empati yapın biraz :)

uAburak89
11.Mart.2010, 23:16
Arda "Gerçek Galatasaraylı olmak istiyorum" başlığı altında...

Böyle bir örnek söz konusu olamaz bile, bir gol ile gerçek Galatasaraylı olunmuyor...

Nedvedmania
11.Mart.2010, 23:18
Böyle bir örnek söz konusu olamaz bile, bir gol ile gerçek Galatasaraylı olunmuyor...

Yahu 2 mesaj önce ben ne dedim ? Arkadaş anlamıyor başka türlü bende aynı mesajı yazmak zorunda kaldım :) Arda böyle birşey demez dedim. "Ama Arda böyle birşey söylemez çünkü Galatasarayda oynayan herkes Gerçek Galatasaraylıdır." dedim :)

Alicanfmfan
11.Mart.2010, 23:22
O zaman 27.Hafta görüşelim bakalım , olacak mı Gerçek Fenerli :)

vuque
11.Mart.2010, 23:27
Yahu 2 mesaj önce ben ne dedim ? Arkadaş anlamıyor başka türlü bende aynı mesajı yazmak zorunda kaldım :) Arda böyle birşey demez dedim. "Ama Arda böyle birşey söylemez çünkü Galatasarayda oynayan herkes Gerçek Galatasaraylıdır." dedim :)
Siz Anlatamıyorsanız Karşıdaki Doğal Olarak Anlamaz ;)
İğneyi Kendinize Çuvaldızı Başkalarına Batırın :D
Ayrıca Burada Olmamış Bir Olay İçin Arda Öyle Demezdi,Biz Öyle Yapmazdık,Sizde Şöyle Yapardınız Diye Boş Keseden Sallamak Kolay :p
Umarım Giden Mesaj'ı Anlayabilmişsinizdir :D
Bu Arada Gerçekten Emre'nin Fenerde Oynamasının Ve Başarılı Olmasının Sizde Ne Kadar Büyük Yaralar Açtığını Görmüş Olduk Böylelikle :D
Ayrıca Sevindim...

Nedvedmania
11.Mart.2010, 23:31
Tamam öyle olsun :) Bu arada arkadaş demişim ama yaşın 20ymiş dikkat etmemiştim özür dilerim :)

vuque
11.Mart.2010, 23:33
Tamam öyle olsun :) Bu arada arkadaş demişim ama yaşın 20ymiş dikkat etmemiştim özür dilerim :)
İşin Boyutu Hakarete Varmadığı Sürece Nasıl Hitap Ettiğin Benim İçin Çokta Önemli Değil(Sadece Kanka Deme Yeter :p En Sinir Olduğum Şeylerden Birisidir Hayatta :D ) :icon_biggrin:

uAburak89
11.Mart.2010, 23:37
Sizde Ne Kadar Büyük Yaralar Açtığını

:) .

TR.CaPTaiN
11.Mart.2010, 23:37
İlk defa bu tip açıklama görüp, şaşırmış numarası yapanlara şaşırıyorum. Bu ülkede Fenerbahçe veya Galatasaray'a transfer olan yabancı oyunculara bile rakip takımla ilgili soru sorulduğunda o maçta gol atmak istiyorum diye açıklama yapıyor. Onu da geçtim; artık bu Fenerbahçe de klasikleşmiş bir söylemdir; Galatasaray maçında gol atıp, gerçek Fenerbahçeli olma meselesi. Bazıları bunu direkt olarak laf salatasına sokup sorgulamaya kalkmışlar. Bir de tahrik oluyorlarmış. Niye ? bir futbolcu şu maçta gol atmak istiyorum dedi diye. Şaka.

Bir zamanlar oyununa laf atmaya çalışanlar, 1 maç oynar 4 maç yatar diyenler şimdilerde futboluna laf atamadığından farklı yerlerden vurmaya kalkmış. Şaka2.

Emre'nin bu Fenerbahçeli olma meselesiyle ilgili bu 2. açıklaması. 2 senede sadece iki açıklama. İlkini geldiği dönemde söylemişti. O zamanlar Emre'ye tribünlere oynuyor, Galatasaray'da önemli günleri geçmesine rağmen taraftara şirin görünmek için Fenerbahçeliyim diye sallıyor diyenler olmuştu. Ülkemizde modadır; hangi takıma giderse o takımı tuttuğunu söyleyen oyuncular. Ama Hakan Şükür, Hasan Şaş gibi isimler de çıkıp Emre'nin gerçek Fenerbahçeli olduğunu açıklayınca ellerinde Emre'ye sallayacak pek birşey kalmamıştı.

Galatasaray'a gol atsan da atmasan da senin mücadelen, ruhun, hırsın yeter gerçek Fenerbahçeli Emre Belözoğlu.

izmer96
12.Mart.2010, 00:17
Yahu ben bir Galatasaray li olarak Emre nin bu dediklerini hic garipsemedim acikcasi , ayni problem fatih akyel dede olmustu hatirlarsaniz , turk oyunculari gittikleri buyuk camialarda ''goze girmek'' icin boyle seyler soyler ha emre cidden fenerli mi degilmi onu bilemem , ayni mehmet topuz un gercek besiktasli olup olmadigini bilemedigim gibi , tahrik olunucak bisey de yok burda bence , emre gercek fenerbahceli ise galatasaray a gol atmayi istemesi kadar normal bisey olamaz ,

IcedEarth
12.Mart.2010, 00:24
Arda ne alaka? Galatasaray'da bir takıma gol atan oyuncu gerçek Galatasaraylı olmaz, olsaydı bile Arda gerçek Galatasaraylı olmuş olrdu. 2-1 biten sulu derbide bizim golümüz Arda Turan'dan gelmişti ;)

Hugo
12.Mart.2010, 00:56
yeneceksek sorun olmaz, emre bize 10 tane atacak ve biz kazanacaksak sorun olmaz. bu kadar basittir yani :)

Sekopej
12.Mart.2010, 01:02
Emre şu anda giydiği formanın hakkını veren en iyi oyuncu. Emre sakat, Emre iş yapmaz, Emre 20 maç yapamaz, Emre 5 maç üst üste oynayamaz diyenlere inat Emre döktürüyor, şu anda ligin en formda oyuncuları arasında, üstelik düşen ya da istikrarsız bir performansı yok, sürekli yükselen bir performansı var.

Umarım Galatasaray derbisinde de bu formu devam eder ve atacağı gollerle "Gerçek Fenerbahçeli" olur. Ha çok mu önemli gol atıp atmaması, elbette değil, taraftarın kalbinde yeri zaten apayrı Emre'nin. Ama bir Fenerbahçeliye de Galatasaray'a atılacak gol kadar keyif veren çok şey yoktur, bu espri yıllardır yapılır, Emre deyince dokunmasını ve ortaya tahrik oldum diye çıkanları da anlıyorum. Benim de kıskandığım bir oyuncu rakip takımda herkese inat üstün performans sergilese beni de her hareketi tahrik ederdi, sahada koşup, pres yapması bile, bırakın söylemlerini...

BaGa TaRKaN
12.Mart.2010, 01:08
Şuana Kadar Gerçek Fenerli Değilmiydi Emre:p Bu Saatten Sonra mı Gerçek Fenerli Olacakmış Garip Bir Demeç Olmuş ve de Çok Gereksiz Olmuş. Tamamen Şov Amaçlı ve Göstermelik Bir Durumdur. Tribüne Oynayan Oyuncuya Ben Oyuncu Demem İsterse Kral Olsun. Önce Gitsin İnsan Olsun. Ahlaklı Olsun. Futbolcu Kendini Bilecek Emek Verdiği Para Kazandığı Yer Nere Olursa Olsun Laflarına Dikkat Edecek.

tarikko
12.Mart.2010, 01:10
Bu Arada Gerçekten Emre'nin Fenerde Oynamasının Ve Başarılı Olmasının Sizde Ne Kadar Büyük Yaralar Açtığını Görmüş Olduk Böylelikle :D
Ayrıca Sevindim...

Aynen :) ..

Hugo
12.Mart.2010, 01:13
iyi de bu hep söylenen bir şey yıllardır. fenere gol atan da gerçek galatasaraylı oldu falan denirdi hep. emre deyince mi değişti işler anlamadım ki? tanju da fenerbahçede oynarken bize gol atıp gerçek fenerbahçeli oldum gibisinden konuşmuştu. sonuçta bu bizim takımımızda altın ayakkabı almış adam.
emreye gelince değişmemesi lazım bence.
emreden kişilik olarak pek hoşlanmayan bir insan olarak söylüyorum bunları :D

scar face
12.Mart.2010, 02:11
Helal sana Emre!
Yürekten oyuncu dediğin öyle olur o bitmeyen hırsınla,mücadele ruhunla gönlümüzde taht kurdun..Golünü de at kalbimizde sonsuza kadar yer edin...

Alicanfmfan
12.Mart.2010, 02:57
Helal sana , Emre vur kır parçala :)

Xipe Totec
12.Mart.2010, 04:22
Derbide golü attıktan sonra deseydi "Şimdi gerçek Fenerli oldum" diye, ortamı germeme adına çok daha güzel olurdu..

Forum ortamın gerileceğini bile bile böyle bir konunun açılmasının mantığınıda çözemedim ayrıca.. Fenerli arkadaşların çoğunluğu bu röportajı okumuştur(keza GSlilerde), getiripte GSlilerde okusun neşemiz yerine gelsin mantığı hoş değil.. Gördüğünüz üzere karşılıklı atışmalardan öteye gitmiyor bu tür konular.. E işte efendim geldiğinde müzmin sakat denmiş 20 maç üst üste yapamaz denmiş, döktürüyormuş ve kıskanıyormuşuz.. Hadi canım :) Emrenin oynaması ile alakalı değil yani bütün bunlar, alınmayınız.. Malum olayları hepimiz biliyoruz tekra başa sarmanın bir anlamı yok..

TR.CaPTaiN
12.Mart.2010, 12:03
Böyle bir röportajdan bile tahrik olunacaksa; bu forumda herhalde doğru düzgün konu açılmaması gerekir. İçinde Fenerbahçe isminin geçtiği her konuda biz de tahrik olduk diyelim, zaten siz okumuşsunuzdur ne gerek var buraya getirmeye diyelim. Girin google'a yazın; '' Fenerbahçe'ye gol atmak istiyorum'',''Galatasaray'a gol atmak istiyorum'', ''Beşiktaş'a gol atmak istiyorum'' karşınıza kaç tane farklı isim çıkacak, bir bakın. Sonra o futbolcuların da karakterini kendinizde sorgulama hakkı bulun, karakter avcıları.

eXcitinG
12.Mart.2010, 12:05
Konu dışından bundan sonra tek farkLı mesaj yazan oLursa kaparım konuyu haberiniz oLsun.

Herşeye de tahrik oLunmaz ki canım. Neden tahrik oLdunuz onu anLamadım ?

Ben diyeceğimi dedim.

bursa_mc
12.Mart.2010, 12:34
Saldır Emrespor (:

Melekovic
12.Mart.2010, 13:28
Biz her şeyi arabesk yaşıyoruz malesef, takım tutmayı,oyuncuya hayran olmayı vs vs... Aynı şekilde oyuncularımızda öyle.Profesyonel olmayı beceremiyorlar, kafada profesyonel değiller başta.

Bu açıklamanın hiç bir zararı yok ama hiç bir faydasıda yok. Bu sadece Emre için geçerli değil,bu tür bir sürü oyuncu var.

Çünkü bir futbolcu için en güzel şey herkesin sevdiği oyuncu olması olmalıdır, hayran olacağı. Bana göre Arda ile Emre'nin açıklamalar konusunda bir farkı yok.Aynı şey Arda içinde geçerli.

Örnek vermem gerekirse az önce farklı konuda bir örnek verilecekse kendi takımından örnek vermek en iyisidir demiştim, ama iyi örnekleri rakip takımlardan vermek daha güzeldir bu tür durumu göstermek açısından.

Mesela bir Metin bir Ali bir Oğuz bir Orhan neden herkesin aynı şekilde sevdiği Metin,Ali,Oğuz,Orhan oldular bunu bir düşünelim önce tabi bunu düşünmesi gereken göz önündeki futbolcular :)

Nedvedmania
12.Mart.2010, 13:51
Hersene başında açılan konular var "Şampiyon olmak istiyoruz" başlıklı. Buda onun gibi bir konu olmuş :)

di canio
12.Mart.2010, 13:57
Ortam gerilmeye ne kadar müsaitmiş bunu da gördük. Bize göre rakip takımın oyuncusu ne söylerse söylesin ortam geriliyor, tahrik ediyor. Ama ortamı geriyor, gerek yok falan diyenlerin çoğunluğu stada gidince oyunculara küfrediyor, taş-çakmak-su atıyor. Rakip takıma her türlü hakareti kendine hak görüyor. Rakip takımın oyuncusu ortamı geriyor, tahrik ediyor. Sen de yapıyorsun aynısını. Senin oyuncun da yapıyor. O zaman ona helal olsun diyorsun, rakip takım oyuncusu yapınca ortamı geriyor.

Bir oyuncu; oynadığı takımın en büyük rakibine gol atmak istiyorum demiş. Hayır diyemez, ortam gerilir. Komiksiniz.

Fenerbahçe taraftarıyım. Benzer şeyler bizim taraftarlarımız tarafından da yapılıyor. Bu tarz taraftar tipi her takımda var. Galatasaraylılar öyle, Fenerbahçeliler böyle, Beşiktaşlılar ayrı değil yani. Yok birbirimizden farkımız.

Gerilmeye müsait fazlasıyla insan var. Gerilmeleri için de kendi yönetimleri bile epey çalışıyor. Bu ufak tefek şeylere gerilmeyelim. Eksik kalsın.

bjk4ever
12.Mart.2010, 14:30
Bu tur demecler cok gereksiz ve ortami germekten baska bir ise yaramiyor. Bir gol atmakla insan FBli veya GSli olmaz.....

nerazzuri
12.Mart.2010, 17:02
Yahu size ne? Bir gol atıp atmamakla Fenerbahçe'li yada Galatasaray'lı olmaz diyorsunuz.

Fenerbahçe'de bu bir gelenektir. Ezeli rakibine gol atan gerçek Fenerbahçe'li kabul edilir taraftarlar arasında.

Bu sizin - bir gol atıp atmamakla olmaz - demeniz hiç birşeyi değiştirmeyecek. Biz böyle kabul ediyoruz.

Emre'de bunun farkında. Fenerbahçe sevgisi aşırı derecede kendisinde, ezeli rakibine gol atarak gerçek Fenerbahçe'li olmak istiyor.

MeMo
12.Mart.2010, 17:44

Müthiş tespit tebrik ediyorum.Keşke bizde bu sisteme geçsek bizde bi gol atan hemen Fenerbahçe'li oluyor.Hakikaten böyle birşey varmış gibi konuşuyorsunuz ya helal olsun.

Bu arada Emre'nin formu iyice yükselince Emre'yi övmek bile batar hale gelmiş.

el.nino
12.Mart.2010, 18:34
buyursun gelsin fbli olabiliyosa olsun.ama biz onu gs li yaparız ali samiyende.;)

anilla
12.Mart.2010, 18:46
Olsun olsun hatta mümkün olsa da gerçek fb li olarak Ali Sami Yen'e gelse daha güzel bi karşılama olur--1 gol atmakla gerçekten o takımlı olunuyorsa varsın olsun ne diyeyim